WiFi i skolan!

Kategori: Allmänt

Nuså! Äntligen fixat inloggningsuppgifter till WiFi på skolan! Lovely! Nu ska jag börja ta tag i lite saker igen kanske..? haha'

Sitter nu på datalektion, har nyss gått igenom ungefär hur man stänger av datorn (japp, basic-nivå, haha).
Jag har såådan lust att göra en "recension" av alla (njae, men de flesta) av mina klasskompisar - intressant blandning här!

Idag är sista dagen familjen är här.. Ska snart och äta lunch med dem, mys!

Nu måste jag sluta.. nu kör vi genomgång hur man registrerar sig här.. hosh, tur att jag redan lyckats pyssla ihop det..! Ciao'

Miniupdate'

Kategori: Allmänt

Ursäkta, har inte skrivit här på ett tag då mitt internet varit nere.. och nu har jag bara 2 timmar kommande veckan, så lär inte blir nå mer här på ca en vecka..

Familjen är i alla fall här, kul att ha dem här! Tyvärr är jag sjuk och har skola så kan inte umgås så mycket med dem.. Men de verkar klara sig ganska bra på egen hand.. Efter skolan idag så blir det i alla fall en halvdag med dem! Kul!

Tre av Cillas kompisar (Kajsa, Shani & Linda) är här från Västerås och hälsar på under några dagara! Kul, verkar supergulliga! Tyvärr kunde jag inte följa med dem igår och fira Fayes födelsedag p.g.a. att jag känner att jag måste försöka bli frisk.. menmen, kommer väl fler gånger..

Skolan har satt igång ordentligt nu, redan 1-2 projekt (grupparbeten) igång och det är superkul! Men lite jobbigt så jag mår ganska dåligt & familjen är här och så, men kommer bli bra!

Nu ska jag måla på ett till lager nagellack och sen gå iväg till skolan. Real life drawing står på schemat idag! Får se hur det går!

Oh, vad jag saknar mina vänner och släkt där hemma! Men om mindre än 2 månader ses vi!
Puss!

Jag är glad'

Kategori: Allmänt

Åh jo! Jag stod och väntade på när de så fint steg av bussen idag!
Efter en massa kramar gick vi till hotellet och lastade av allt för att sedan vandra till en trattoria jag "brukar" äta på. Sen tog vi en liten rundvandring vid corso Buenos Aires, min gamla skola & lägenhet, Duomo & slottet. Då de var så trötta sen åkte vi tillbaka till hotellet, köpte med lite mat upp och åt. Runt 21.00 lämnade jag dem och tog en taxi hem med mina två resväskor.
Nu har jag packat upp och har näst intill för mycket grejer i mitt rum.. men! Jag har nu en massa varma kläder vilket känns skönt!
Fick dessutom en massa söta presenter! Böcker som verkar jättebra, receptbok, kökshanddukar, underbara grytlappar med svenska flaggan (vi beter oss verkligen som ordentliga invandrare - bor som svenskar ihop, svensk flagga på balkongen, dalahäst på kylskåpet och så grytlapparna!), supergulligt fotoalbum med släkt i (att inte träffa ens sysslingar och så nu när de växer en massa känns jättetråkigt; de kanske glömmer bort mig! tur att kusinerna och så är lite större i alla fall.. och ni som är av den aningen äldre skalan; ni kan ju läsa om mig här - så jag hoppas att inte ni heller glömmer mig, haha!), vykort med söta hälsningar, en massa gott, svenskt godis m.m!
Tack så jättemycket! puss & kram på er!

. Det känns jättekul att familjen är här, men konstigt också! Vi får hoppas på att jag kommer ha tröttnat på dem innan de åker, för annars kommer jag nog sakna dem ännu mer ;)

Nej, nu ska jag fortsätta plocka lite här och sen sova tror jag.. Är jättetrött och fortfarande blä i halsen.
Godnatt!

Mami, Papi & Bror kommer idag!

Kategori: Allmänt

Nu har jag tryckt i mig en brioche doppad i vitchokladcreme. Inte helt fel - dock rejäl sockerchock såhär på morgonen..
Hostar på som fan och mår inte på topp, men nu måste jag skynda mig in i duschen för ska möta upp familjen (..inte "min familj", utan just "familjen" - vi kan säga ungefär som "familjeföretaget" eller "mamma" - haha *internskämt*) på tågstationen. Fortfarande lite overkligt - men ska bli så kul!

Får bara hoppas att vi lyckas klura ut vilken station de går av på, så att de slipper vänta som Carlsson, hah.

Ha en bra dag ni med!

puss!

Kategori: Allmänt

Well, som man bäddar får man ligga..!

Jag är något så sjukt seg idag. Gårdagen på Old Fashion var aningen förvirrande - på många plan.
Imorse lyckades jag i alla fall ta mig upp kl. 07.00 och gå iväg till skolan för italienskatest. Gick helt ok, nybörjargruppen blir det i alla fall inte.. Fick även reda på att vi hade lektion under eftermiddagen, Project Metodology(?) vilket verkar super! Bra proffesor och klass. Ska genast sätta igång med ett grupparbete som går ut på att recencera och analysera "a location". Vår grupp tror jag (..ej klart än då vi inte kände igen namnet, hah) blev tilldelad ett showroom. Berättar mer sen.
Min grupp lyckades snabbt dela in sig - jag & två tjejer brevid mig bestämde oss för att jobba ihop och sen hängde en annan tjej på & jag lyckades fråga en (snygg) kille som satt bredvid mig om han ville joina.
Så, nu är vi en mix av Sverige, Ryssland, Polen & Bulgarien. Och de verkar supergulliga & seriösa. Tror jag fick på mig rollen som "sammanordnare/kontakt till läraren" (ni som pluggat med mig, förvånade? haha).

Efter skolan, runt 18.30, så gick jag hem för att senare köra på sushi-apertivo med Emilia & Rebekah. Trevligt, men nu mår jag illa för att jag är så mätt..

Har även pratat med Mami i telefon idag - för imorgon kommer de/ni! Ohh, vad jag längtar!
Mycket efter mina varma kläder (min röst är halft borta då mina kläder inte värmer och min enda sjal glömde jag på en bar..) men givetvis främst efter dem! Ska möta dem på stationen imorgon - iiih!

Nu ska jag plocka undan lite i lägenheten, kolla upp en grej på internet åt Milos (en kille från skolan) och därefter ssssova.

Imorgon kommer min familiiiij och hälsar på! För första gången i Milano, och inte sett dem på tre månader - lite overkligt..!

IED-student!

Kategori: Allmänt

Första officiella dagen på IED - Inredningsdesign var super!
Började med att vår motsvarande rektor välkomnade oss och introducerade oss i världen som designer. Jag blev så peppad att jag mest bara satt och nickade och log, haha. Verkligen "när ni går in på en restaurang; granska objekten, designen och inredningen" - vilket jag måste säga att jag alltid gör. Passionen finns där, jag vet att inredning är det jag vill hålla på med! Mums!

Sen blev det lite allmän info och genomgång av schema m.m.
Fram till jul kommer jag att läsa CMF (color, material & finish), Modern art, Marketing, History (..design & arkitektur.. inte nå jäkla kungadömen..!), Material technology, Project Methodology, Real life Drawing, Geometrical Drawing, Computer pc Basic, Computer 1 och italienska.
Imorgonbitti har jag italienskatest för att se vilken nivå jag ska läsa på; perfekt! Dessutom kan man boka in privatlektioner i italienska under lördagsförmiddagar - gratis! Hur perfekt som helst! Man kan mer eller mindre välja lärare, tid & ämne! Love this!

Efter infon gick jag och tre andra svenskar och åt lunch, trevligt!

En nackdel (ur studentekonomisynpunkt) med att gå en praktisk utbildning är allt material man måste köpa! Idag har jag köpt bara pennor, tejp, linjaler, sudd och så - det gick på ca 1500SEK. Hej rån! Och måste köpa block, sprayer, papper & dataprogram sen. "I julklapp önskar jag mig ett nytt sudd, tack" Haha.
Men jag hittade i alla fall en relativt billig datorväska idag, så slipper skada min kära framöver.

Nej, nu måste jag sminka mig - ska strax på apertivo/party på Old Fashion fast jag helst bara skulle sitta inne och mysa - det är kallt & regnigt ute. Men men, när jag väl kommer igång blir det bra! puss'

IED, here I come!

Kategori: Allmänt

Woops, inte uppdaterat er här, kör senaste dagarna snabbt här.
Måndagen på "orientation day" var det lite kaos-info, dålig engelska, micen fungerade inte m.m. Men men, träffade trevligt folk! Massa svenskar, haha.
Sen skulle vi delas in i grupper för olika "stationer" där vi skulle designa & skapa olika grejer av "restvaror". Många som läste fashion fick göra outfits m.m. Jag, tillsammans med tre andra inredare & en grafisk designer fick i uppgift att designa accesoarer. What?! Haha, men tillslut gick det väl ok.. Pinsamt dock, då jag absolut inte har fantasin att skapa smycken av.. skräp. Menmen, i det stora hela var dagen helt ok & trevlig! Bra lärare också!

Igår kom Emilia som ska bo här några nätter medan hon letar boende - kul!
Vi tre som nu bor här gick och såg Inter-XXX(..jag hade svårt för namnet, haha) på en bra apertivobar tillsammans med Raphael, inte träffat honom på månader, så kul att se honom. Men, vänskap räcket där.

Meeeeen, nu måste jag springa och klä på mig - jag börjar nämligen SKOLAN om en halvtimme. Helt sjuk; jag blir student igen idag! Hih.

Peppar lite med Inter-låten; Pazza Inter!

Ny vecka'

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
Vaknade strax efter 08.00 trots att jag inte ska på info-grejen i skolan förrän 14.00.
Förkylningen är nog sämre idag, särskilt halsen. Så nu sitter jag med te och var nyss nere vid bageriet och köpte nybakat mjukt bröd då min hals inte skulle klara hårt bröd (det enda vi har hemma'). Men - mums!
Jag kan ha träffat en blivande vän här i trappen, haha, för jag mötte nämligen en man med ett paket med ABB-tejp på. Det ni! Jag kunde ju dock inte fråga om han arbetade där, än.. hah'

Cecilia har nyss gått till sin första riktiga skoldag. Och jag tycker det är helt sjukt att jag idag ska på info-dag.
Jag är snart riktig student igen! hoho. Men - inte i tråkpluggSverige, utan i Milano vid en privat designskola; IED (kan därför inte riktigt säga att jag går på ett universitet..). Hur spännande som helst, och samtidigt helt sjukt!
Kommer ihåg när jag satt med Karin (Johansson) på ett café i gamla stan i Stockholm för 5-10 år sedan och pratade om Milano, och det var nog då jag bestämde mig för att plugga just här. (Tack Karin!)
Att plugga inredningsdesign bestämde jag mig för när jag var 11, och skolan hittade jag för tre år sedan. Och, nu är jag verkligen här. Helt underbart & overkligt!

Nu ska jag äta min frukost och sen vila lite innan jag sätter igång och städar - om min kropp klarar det.

Puss&kram!

San Siro-besök nummer 2'

Kategori: Allmänt

IIIIH. Nyss hemkommen från San Siro och Milan-Romamatchen. 2-1 till Milan slutade det! (..tror jag, om inget hände de 2 sista minutrarna då vi gick för att slippa köa) Kul match!
Dock har jag åkt på en förkylning. Ont i halsen, huvudet, öronen och trött i huvudet och kropp. yey - perfekt när man ska börja skolan.. Förhoppningsvis blir det inte så mycket värre..
Jag hade ju inte så mycket kläder på matchen (fast mössa, handskar & sjal hade jag!), men satt invirad i en filt - men hjälpte tyvärr inte helt.. bah.

Nu sitter jag med en kopp te med ingefärs-honung i och några hårdbröd-mackor (IKEA's flerkorns knäckebröd med kaviar & kokt ägg på har blivit min senaste last - både bra & så gott!). Strax en film skulle jag tro, sen sova för att orka upp till "Orientation(?) Day" på skolan imorgon; de ska förklara hur man öppnar bankkonto m.m. i Milano/Italien. Jag har ju förmodligen redan fått all sådan info & ordnat det, men kan vara bra att gå ändå! Och träffa lite folk dessutom. Godnatt!

Söndag' (brrrra avslut på en brrrra helg!)

Kategori: Allmänt

Åh jo, en cupcake till dörrvakten blev det!

Hade helt OK kväll på le banque igår och nu ska jag göra mig iordning för att möta upp Millan (Emilia), Huga & Rollo (fler?) tillsammans med Cilla vid Duomo för att ta oss ut till San Siro för att förhoppningsvis få tag biljetter och se på Milan-Roma matchen. Yey!

Efter var det egentligen planerat girls night out på Shocking, men ingen är direkt på humör för det så tar det annan gång!

Nej, nu blev badrummet ledigt! Håll tummarna för att jag inte fryser ihjäl under kvällen - jag saknar min dunjacka!
(..Pälsen känns inte helt aktuell på San Siro - även om Carrie i sexandthecity får det att se riktigt bra ut på en baseball-match.. hah')

Partey'

Kategori: Allmänt

Det är lika underbart varje gång att öppna en Chanel-kartong.
Tyvärr fanns det inte en klassisk handväska i den här gången heller, utan endast en maskara.
Men, man får väl glädjas åt det!

Nu ska jag pyssla ihop håret, dra på mig (imitations)skinnklänningen och strax ringa en taxi för åka iväg till en klubb. Som tur är inte taxin så dyr, då jag nämligen inte vill gå ut festklädd ensam på tramen & i metron. Jag kan skippa en drink ikväll och istället ta taxin - känns mer värt om man säger så!
Vilken klubb är inte bestämd än, väntar på sms.. Blir det Le Banque har jag näst intill lovat att ta med en cupcake till dörrvakten där, hah. Får se hur det blir med det..!

Saturday'

Kategori: Allmänt

Perfekt lördag!
Skön morgon och efter lunch mötte jag upp Emilia och hennes föräldrar för att visa lite av Milano och därefter hjälpa Emilia lite med lägenhetsletandet på italienska. Kul att hon kommit hit; verkar supertrevlig! Och(!) gillar att dansa till RnB & Hiphop! Perfect, hah!

Efter att jag sagt hejdå till henne åkte jag in till centrum igen och köpte lite varmare kläder; mössa, handskar, tjock tröja, jeansleggings (fast speciella! jag har varit emot dem så länge - men under en LÅNG kofta funkar det kanske.. ih) och lite annat. (inget onödigt!)

Egentligen var jag bjuden på middag idag tillsammans med Cilla till "engelsmännen" men då jag träffade Emilia och var tvungen att shoppa skippade jag det för att det blev sent och tog med mig take away-sushi hem som jag nu suttit och mosat i mig. Det är nå sjukt gott - jag förstår inte!

Men strax ska jag göra mig iordning för att om ett par timmar möta upp Cilla, engelskmännen & Jesper(?) på en club och klubba lite ikväll också! Cheers!


(Pratar med stackars bror och hans vänner på facebook - jag saknar honom! Kom hit Calle så ska vi shoppa, gå på fotboll och gå på barer (..ja, bara lugnt, jag lovar, släkten!))

Min underbara lördagskväll innan utgång!
.

Shopping - myskläder nu till kylan!

Dammtussar under sängen'

Kategori: Allmänt

Finns det någon vänlig själ som har en dammsugare över i Milano att skänka?
Att städa med endast sopborste fungerar inte - blir inte bra! Men dammsugare här kostar minst 1000SEK - är det normalt?! Inte studentgrej. (..att däremot köpa skor för dryga 1000SEK är lättare... hum')
Men, tja, vi får nog investera i en förr eller senare..!

Feelin' good my friend!

Kategori: Allmänt

Perfekt lördagsmorgon/förmiddag! Suttit med en kopp te, brioche med vitchoklad (blev vitchokladsås över från bakandet igår!), bra musik och min älskling, a.k.a. MacBook Pro.
Det är en av de rätt underbara sakerna med Italien, det är fritt fram att äta brioche med vitchoklad/choklad/vaniljcreme till frukost. Faktiskt mer chockerande när man säger att man äter hårt bröd på fullkorn.. (dock väljer jag vanligtvis det sista alternativet för att min kropp inte ska gå helt i kras).

Igår blev det muffinsbak - tyvärr missuppfattade jag receptet då det var på italienska, så frostingen blev lite för rinning men annars helt ok!

Rebekah kom över på fika och stannade på middag, senare åkte Cilla iväg, Rebekah åkte hem och jag åkte ut i förorten (sista hållplatsen på en av metro-stationerna, hoho - kolsvart ute, iskallt & jag var ensam på stationen; tur att folket mötte mig där!) för att träffa bl.a. några av de från Bologna vi träffade förra helgen.
Senare mötte vi upp Cilla vid Alcatraz och dansade hela natten till klockan 4. Mina tånaglar och benmuskler gör ont idag. Hah'
Stället var en f.d lagerlokal(?) som var mer eller mindre enorm för att vara Milano. Tyvärr inte riktigt my kind of place, rätt skabbigt och dålig musik i början - men sen kom musiken igång och vi hade skitkul!

Nu ska jag göra mig iordning och åka och köpa lite tjockare kläder om jag ska klara mig här - sen ska jag träffa Emilia; nästa svenska tjej som kommer hit! Ska bli kul! Ska ses för en fika och sen får vi väl se.. Introducera henne i Milano :)

Det här är min version av ett vattenbad här i Milano, hah - funkar finfint!

Muffinsarna blev tyvärr helt missformade, men med kanderade violer
och tillsammans med våra fina caffékoppar från Bologna så!

Vad händer hos er en fredag som denna?

Kategori: Allmänt

Fredagsmorgon - gick upp i hyfsat bra tid idag i alla fall, nu har jag duschat och ska strax och handla. För att sedan baka muffins & få besök av Rebekah.
Förhoppningsvis får vi besök av folk från Bologna någon gång under helgen också, men inget är säkert än..

Angående veckans date verkar det inte se så ljust ut, haha. Kanske kör på en utgång ikväll istället..?
Det är ju trots allt fredag!  puss'

Kvällshälsning'

Kategori: Allmänt

Well, några cupcakes blev det inte idag.. Får ta det imorgon, hittat recept på vitchoklad-cupcakes! Ska dekorera dem med mina kanderade violer från Dallmayr i München!

Fick istället ett trevligt sms från Rebekah som sa att hon var tillbaka i stan efter några veckor i Västerås - så mötte upp henne tillsammans med Cilla och tog en apertivo på Globe (uppepå varuhuset Coin). Tycker om det stället - trevlig personal, goda drinkar (dock är vissa lite för starka), god apertivo, snygg inredning & allmänt trevligt. Lite lyxkänsla har de fått in också. Tur att vi bor 15 min promenad därifrån!

Nu sitter jag med lite taleggio, salta olivkex, torkad frukt & god choklad (även den från Dallmayr - vit choklad med kanderade violer & mörk choklad med chili) och en kopp te till det. Mums!
(Sa jag att jag kommer vara dubbel så stor nästa gång vi ses, jämfört med i somras..?)

Nu ska jag ta och njuta av några sexandthecity-avsnitt för att sedan sova. Buonanotte!

Sista veckan i frihet - under resten av mitt liv?

Kategori: Allmänt

OK. Nu kommer vi till de här enorma problemen jag drabbas av här i Milano (ungefär i stil med Cillas lunchkommentar häromdagen "Jag undrar vad jag ska beställa för drink ikväll!?" hah,).
Tydligen kommer det någon hit till lägenheten idag, det var sagt kl. 15.00 och det var för en timme sen, för att göra någonting med våra element. Det är nämnligen(..?) den 15 oktober idag och då sätts elementen i Milano igång.
Och jag vet nu inte om jag kan hoppa in i duschen och göra iordning mina fötter eller om det kommer gubbar som kräver att få komma in. ..Kanske ska vänta ändå?

Aj. Kollar som vanligt på sexandthecity, och nu har Miranda fått tandställning. Jag tycker så synd om henne!
Det är ett helvete (både smärtan & rent estetiskt) men värt det! Särskilt som hon får tapenad all over it. Rätt glad att min är borta..!

Nu kommer vi till fråga nummer två; ska jag baka cupcakes idag eller imorgon?
..jag tror jag har för mycket fritid..! hah'

'

Kategori: Allmänt

OK, people really scare me sometime..
I'm not that naive..!

well..

Kategori: Allmänt

..Jag är lite uttråkad här, jag behöver gå ut och träffa lite folk! Lite dates! Men det är himla tråkigt att det är höst nu - Navigli har stängt igen alla uteserveringar och Colonne är helt tomt. Buhu.
Men men. Imorgon eller fredag har jag en date inbokad i alla fall, och borde träffa massa gamla klasskompisar; men sån ork finns inte just nu.
På tal om dater. När jag bodde i Sverige och kollade på sexandthecity (..ni som mer eller mindre känner mig har nog inte undgått att jag är ett freak var gäller den serien..!?) tänkte man ungefär "sånt där händer aldrig - de har ju nya dater varje vecka och träffar nytt folk" - men här, vill man så är det absolut inga problem. Man träffar nya människor hela tiden - underbart! Jag lever mer här!

Men, haha, redan märkt att jag ändrats på datefronten.
Pratade med en vän över internet tidigare i veckan som ville ha råd då han träffade en tjej sen längre tillbaka (dock ingenting direkt seriöst vad jag förstod) men nu träffat ännu en och var inte säker på någon av dem.
Hade jag inte bott i Italien i några månader är jag inte säker på att jag gett samma råd; "men, datea (hur skriver man det ordet korrekt?!) båda och så får du se hur det går?"
Haha, jag vet inte om det är en bra eller dålig förändring. Men, så länge det inte är seriöst, why not?
Man får helt enkelt inte ta det så hårt!

Onsdag på P.le Martini'

Kategori: Allmänt

Jag börjar klara av att gå upp tidigt nu? Igår vaknade jag av mig själv(!) 07:45 och idag gick jag upp 09:10 (visserligen blev jag väckt, men jag klarade att gå upp!). Det är bra! Fortsätt att smitta mig, Cilla! hah'

Anledningen varför jag gick upp var att vi skulle ner till marknaden här som hålls varje onsdag. Finns ungefär allt där; men vi var där främst för frukt, grönsaker & blommor. Att gå och köpa fina färskvaror sådär känns lyx, men är billigare än i matbutiker här för det mesta, så köpte på oss bl.a. tomater, aubergine, zucchini, lök, torkad frukt, en blomma till köket och en orkidé till mitt rum. Kärleken till orkidér lever fortfarande kvar! (..att det sedan symboliserar otrohet passar ju bra i Italien, haha - förlåt). Har nu en stor och en liten i mitt fönster - behöver bara en kruka till den stora!

Ikväll är vi bortbjudna till några vänner till Cilla (som jag tidigare träffat) för att dricka vin där, då de skaffat ny lägenhet. Goodie! Som tur är de engelsmän (men kan italienska) & en svensk, så jag kan köra på engelska & Cilla italienska. Haha, och så lite svenska då..!

Nu under dagen blir det förmodligen lugnt för min del. Har diskat, ska städa/plocka lite här, tvätta, gå ut med sopor och granska ekonomin.
Men, först tror jag att vi satsar på några sex and the city-avsnitt..!

Ih, megalång rapport (mer eller mindre intressant)'

Kategori: Allmänt

Jag känner mig lite konstig idag, lite.. tom? Tror jag saknar familj, släkt & vänner. Ska bli mysigt i jul!
Men jag lever och mår bra, går absolut ingen nöd på mig!

Sitter uppkrupen i sängen med stickad kofta, under ett täcke och med en mysig filt och har nyss ätit lunch tillsammans med Cilla. Vi har blivit riktiga höjdare på matlagning här, men mer om det sen..
Tänkte uppdatera er om senaste dagarna och vårat besök i Bologna. (i efterhand; usch va långt!)

Efter en två timmars tågresa anlände vi till Bologna, (som tur var hittade jag en billig kabinväska på hjul dagarna innan - skitkvalité, men det får duga! - utan den hade jag nog inte levt idag..) och Cilla visade mig en trattoria dit hon brukade gå; jättesöt & mysig med sådär vidrig inredning. Turkosa, småblommiga & blanka dukar, träpaneler på väggarna, blastblommor och hela baletten - men det är ju så charmigt! Jättegod tagliatelle bolognese (var ju tvungen då jag var i Bologna..!) åt vi innan vi vandrade vidare till hennes vänner Mario & Stefano (som även bodde med Affe(?) & X) där vi skulle bo. Supersöta killar, ungefär så långt man kan komma från "typiska italienare", hah, på ett positivt sätt!
Jag fick därpå en rundvisning i staden - cute med alla gränder m.m, tyckte om den men bo; det gör jag helst i Milano! (Folket jag träffade var väl inte sådär jätteförtjusta i Milano och förstod väl kanske inte riktigt att jag kunde älska Milano..heh') Man märker att det är en studentstad - särskilt nattid. I like it! Men det räcker med en helg då och då.
Vi åt god, hemlagad italiensk middag och lite fler människor anlände innan vi körde utgång. Haha, vi gick till Cillas älskade & omtalade "spritz-bar" - en spritz för €1. Haha, helt sjukt! Sen gick vi till en klub där shotsen (6or) kostade €3 och musiken var bra!

Dagen därpå åt vi god lunch (jag & Cilla har blivit inspirerade till vår italienska matlagning..!) och därpå tog jag, Cilla & Stefano en tur runt bland några inredningsbutiker. Vi är i behov nu i vår nya lägenhet!
Vi köpte caffé(espresso)koppar, jag köpte en mysig filt, några blockljus & lite glasskålar för förvaring. Jag håller på att bo in mig, sakta men säkert!

Senare anlände ett gäng killar från Pescara (därifrån de vi bodde hos är, som även Cilla känner sen tidigare) och vi körde på pizza, rödvin & fotboll (..dock var inte rödvin & pizza en kombination jag köpte!). Visserligen inte Sverige-Danmark då Italien spelade mot Irland, men men.. (Tur att vi två är i Italien under VM, så vi har ett lag att heja på ;)
Sedan gick vi, ett gäng på drygt 10 pers, till en shotbar - €1/shoten, drog i oss 3 shots var och vandrade sedan vidare till spritzbaren för att spendera resten av kvällen där. Riktigt trevlig kväll! Alkohol hjälper tydligen en att öva italienskan ytterligare! (..det var ca 1,5 pers bortsett från mig & Cilla som pratade engelska. Cilla pratar ju italienska ordentligt, men jag försökte väl kanske så gott det gick; på engelska & italienska.)

Under söndagen var vi lite sega, de fyra killarna drog tidigt och vi åt lunch innan även vi tog vårt pick och pack och åkte hem. På vägen stannade vi på en gelateria (ordentlig gelato är rätt svår att hitta i Milano, men där fanns det!) som vi åt i solen. Det är oktober och jag stod i sommarklänning & solglasögon. Härligt!

Väl i fullproppade Milano & tunnelbanan kände man sig hemma igen. Milano är numera mitt hem, och känns även så.
Tack Cilla för brrrra helg & att du introducerade Bologna & folket där för mig! Hoppas på fler gånger..!


Måndag & tisdag här har varit rätt lugna, i måndags lagade vi goda färsbiffar med fetaost & färsk basilika i till potatis och grönsaker i ugn och morotstzatziki. Mmm!
Igår var jag och shoppade lite nödvändiga(!) skönhetsgrejer och led lite av att hösten kommit hit. Burr!
Vet inte om jag kommer att klara mig tills familjen kommer med kläder eller om jag borde köpa på mig i alla fall någon sjal och tjock tröja.. Får se!
Var även med Cilla och träffade Sofia igår på apertivo, vi två ska båda plugga inredningsdesign på engelska - kul! Verkar supertrevlig och är skönt att "känna" någon i ens klass/parallellklass redan från början.

Ih, nu kom jag på mer grejer familjen måste ta med, måste skicka ett mail till mami.
Stackarna, de måste packa och packa. Men jag tror att mina jackor/kappor (Om du läser det här, tusen tack för att du lagade min päls Eva!!) & vinterstövlar (höh, jag vet att det finns delade meningar angående om man kan kalla dem det..!) är högst prioriterade just nu.. Ciao'

Buonasera'

Kategori: Allmänt

..Är tyvärr ingen bra bloggare, vän, dotter, släkting eller liknande ikväll heller..

.Istället för att rapportera om helgen och dagen tänkte jag krypa ner i sängen med en skål Polly, lite te och cosmopolitan. Sen sova tidigt för att orka upp i tid imorgon
(Cilla inspirerar mig - hon är morgonmänniska & jag kvälls. Hm')

Hoho'

Kategori: Allmänt

Cecilia är bäst!

Häromdagen lyckades jag nämligen radera alla låtar från min iPod och ersätta dem med de få (närmare bestämt 57 st) låtarna jag hade i mitt iTunes. All min musik finns ju smart nog på "backupen" i Västerås... Bra där.

Hur som helst, då Cilla har riktigt bra musiksmak (..precis som jag, hah) har jag nu fått en massa låtar av henne och lagt in i iPoden. Tack!

Nyss hade vi sällskap av en fågel. Haha. Jag sitter i köket och Cilla är inne i sitt rum.

"Cilla!! Det är en fladdermus i hallen! Eller nej, det är en fågel!"

*Cilla stänger in sig på sitt rum*

Haha, jag lyckades krypa (med ett förkläde över mig som skydd - tack Andreas & Andréas!) ut i hallen, stänga dörrarna till mitt rum & badrummet och därefter fly in till Cilla för att ta med oss ett lakan eller liknande och tvinga ut den genom balkongdörren i köket - men, när vi kom ut var den borta. Förhoppningsvis flög den ut och sitter inte i en garderob - men man vet ju aldrig!

Haha.

Imorgon drar vi två till Bologna! (Där Cilla pluggat italienska i 7? månader) Hoho! Ska bli kul, särskilt att träffa folk som man hört så mycket om genom Cilla och dessutom gå ut i en studentstad - cheers!

Annars har vi varit duktiga och lagat middag ikväll, gnocchi i gräddsås med smak av svamp och en sallad på plommontomater (från gårdagens marknad), mozarella & färsk basilika. Givetvis vin till - mums!

Vi har än så länge varit väldigt duktiga när det kommer till att laga mat - me likey!

Jag har dessutom köpt ny mobil så har nytt italienskt nummer - fråga efter det om ni vill ha det!

Alessandra Amoroso - Estranei A Partire Da Ieri'

Kategori: Allmänt

Sådär ja. Nu ska jag ut och tröstshoppa. Ny mobil, adapter & andra nödvändigheter. Perfekt för studentekonomin att förlora mobilen!
Jag har Cilla med som sällskap - goodie!

Just nu spelas det italiensk musik här hemma (jag är SÅ lycklig att Cillas musiksmak är av den bästa - bortsett från Håkan Hellström, men det kan jag väl försöka stå ut med, haha) m.h.a. Cillas nya, lovely högtalare & bas!
Precis nu är det Italiens nationalsång som spelas, haha - vi försöker verkligen bli riktiga italienare!

Men - favoritlåten är just nu Alessandra AmorosoEstranei A Partire Da Ieri; we love it!

Ciao'

Förbannad!

Kategori: Allmänt

Great - just great!
Kvällen började riktigt bra, träffade en mexikanare som bott i Sverige & kunde lite svenska & var trevlig, en italienare som jag förmodligen skulle träffa imorgon och bytte nummer med. MEN - därefter lyckas någon idiot öppna min väska och sno min italienska mobil & plånbok! För att se det från en ljusa sidan var det bara min partyplånbok (dock den finaste från Printhemps! - stavning?- ) innehållande leg, 20€ & mitt international week-card. Men i alla fall! Måste se till att "spärra" leget, gå till polisen (för att få ut lite pengar?), köpa ny mobil, försöka få de flestas nummer igen m.m. SKIT.
IDIOTER! De vinner inte ett skit. Jag hade nästan kunnat betalat dem om jag bara fick mitt leg & mitt SIM-kort. Mobilen, fine - jag kan köpa en ny och den är inte så dyr, men det andra - går inte att köpa nytt?! Och dessutom är jag ju student nu, har inte rååååååååd. SKIT.

Aja, nu ska jag försöka sova - för att orka ta tag i allt det här i morgon!
Jag är bara SÅ glad att jag inte tog med mig kortet ut ikväll, det hade försvårat allt ytterligare lite..!

Onsdag'

Kategori: Allmänt

Hosh. Tidigt var jag uppe för att åka och möta Carlssons! Var lite sen till centralstationen och väl där hittade jag dem inte, efter x antal telefonsamtal & rundturer kring stationen kom vi fram till att de ju faktiskt var på en annan tågstation, så jag tog metron till Garibaldi istället, hah.

Sen tog vi en tur kring Castello, Duomo & en tur i ett akvarium för att sedan åka och kolla på min lägenhet.
Jättekul att ha de här, jag saknar min släkt!

Fick även godis, cosmo, fiberberikade havregryn & fint kort + dalahäst - tack o tack!

Nu har jag lämnat in mina skor till min nya bästa vän (sorry guys) - skomakaren i dörren brevid vår port - 5€/par för att byta klackar. Tack o tack. Trevlig var han också. Perfekt! Jag tänkte köpa nya först, men insåg snabbt att jag ju ska leva på studentbudget så lämnade in två par skor så får två par "nya" skor för 10€ - great huh?

Oh, vi har nog nästan helt bestämt oss för att åka till Bologna på fredag också, ska bli skitkul!

Nej, nu måste jag göra mig iordning för ska ut med Cilla och några från hennes skola! Ciao'

aouch - I'm such a guy!

Kategori: Allmänt

På många plan är jag nog rätt ultrafeminin, men när det kommer till dater (dates..?) känner jag mig rätt manlig - eller är det bara det att jag lyckas träffa så känsliga killar? Efter några drinkar är man inte gifta!
Come on, have some fun and move on..?!


Miniupdate'

Kategori: Allmänt

OK. Lite rapport från München har ni ju redan fått - men sista kvällen besökte vi oktoberfestivalen, men endast en snabbis. Jag smakade på Daniels öl (nej, fortfarande inte gott!), vi träffade två trevliga amerikaner (ena var från Portland - sammanträffande!?) och vi gick runt lite där. Trevligt! Jag köpte sockervadd och var lycklig.
Jag blev ju ordentligt förkyld, men annars var allt bra, fin stad! Skönt med lite friskare luft & natur!

Under en hemskt lång tågresa tillbaka drack jag Starbuckskaffe, åt chips & lunch, lyssnade på musik, läste ut en bra bok och hade lite tråkigt. Men men, väl hemma i Milano var det himla varmt jämfört med München där jag frös! Jag åkte hem och lämnade mina (tunga) grejer för att sedan gå till Wakaba med Cilla och äta riktigt bra sushi.

Annars under de senaste dagarna har jag vart ute lite och träffat folk (bl.a. en kille från Como/Milano som bott i Västerås - där vi träffades - & Stockholm) och pysslat och gjort ordning i lägenheten. Skönt att börja få det fint här, men behöver verkligen ny säng och lite mer fina grejer..!

Jag och Cilla lagar mat ihop och har trevligt, glad att jag inte bor själv faktiskt - inte ensamt men samtidigt har man tid för sig själv. Perfekt! Har upptäckt att vi båda är svaga för italienska män, vin & parmesan! (haha)

Nej, nu ska jag ordna lite här och sen sova för att orka upp 07.00 för att möta familjen Calzone runt 10.00 - ska bli så kul att träffa dem! oh'

Men, nu har jag uppdaterat med lite bilder på facebook;
http://www.facebook.com/johanna.kvarnstrom?v=photos&ref=profile
(Kolla längst ner bland "Johannas album" - ett album med bilder från lägenheten & i "mitt liv i milano"-albumet finns nya bilder på sista sidan!)

Finally!

Kategori: Allmänt

Finally! Jag har äntligen ordnat Internet. Köpte "nyckeln" för 3 dagar sedan, men jag är ju i Italien så idag har jag fått igång det (efter att ha pysslat tillsammans med Cilla, ringt WIND-support, varit i WIND-butik nr 1, ringt Mac-support & därefter WIND-butik nr 2).
Nu så. Hänt en hel del senaste dagarna, jag och Cilla stortrivs i nya lägenheten! Men, ett besök på IKEA & några sötbutiker behövs innan mitt rum är fulländat..
Sitter just nu på ett café med en caffé (..espresso..) för att testa internet. Mys.
Får se vad som händer ikväll, imorgon kommer familjen Calzone på besök! Ska bli super - första släktbesöket/besöker från Sverige! Har försökt klura ut vad vi ska hitta på och bett om råd från milaneser men just för "barn" är det svårt.. Men vi får köra på att åka metro, se Duomo, slottet m.m. Kul!
Nej, nu ska jag nog ta mig hem och fixa bankgrejer (..internet behövs numera till allt..!) och sen skriva här om min senaste vecka! Ciao, a dopo!