Häsningar frün München'

Kategori: Allmänt

Ok - jag har lyckats ükt pü en förkylning - som tur är halsen bättre idag, men är täppt och lüter förjävligt!
Haft bra dag idag, tog det lugnt under förmiddagen och därefter ükt vi in till stan ett tag - köpte lite souvenirer i form av fin choklad bl.a. (inget dyrt, jag lovar - jag är försiktig med pengarna!) och tittade lite. München är gulligt och väldigt lugnt.. Om man jämför med Milano. Även mer... mänskliga & jättevänliga människor här, haha.

F
olk gür seriöst omkring i sina "läderbyxor" & "klänningar" här á la tyroler. Haha, helt lovely. Och det är inte ens i oktoberfest-omrüdet!

P
ü tunnelbanan tillbaka trängdes vi med massa Bayern-fans dü Bayern spelar mot Juventus ikväll - bara nügra km härifrün(!!!!) - men jag vügade inte riktigt skrika "Heja Italy!"..!

U
nder metrofärden pratade jag även med en amerikansk kvinna, hon frügade var jag var ifrün - hon trodde jag var amerikan p.g.a. min engelska dü jag pratade med Daniel. Hoho - jag är stolt! haha'
Och när jag sa att jag var frün Sverige pratade hon lite svenska med mig, dü hon tydligen hade släkt i Kalmar (det har jag ocksü!), lite smüroligt. Och jag bara tackar för komplimangen - haha, särskilt när det är frün en amerikan!

N
u ligger jag i sängen och kollar pü CL-matchen medan Daniel stür i köket och lagar middag - ombytta roller här, det gillar vi!

N
u ska jag ütergü till matchen - saknar mina vänner & släkt mer och mer nu, men redan nästa vecka für jag träffa "de första"!
puss&kram!

Söndag'

Kategori: Allmänt

Det vart bara en ytterst liten turisttur. Duomo, slottet, gelato m.m.
Sen hittade vi en supermarket som har söndagsöppet hyfsat nära här - super! Så, jag har i alla fall fyllt upp lite här hemma tills jag kommer hem från München, då jag inte vet hur sent det blir..
Strax ska vi ut på apertivo! Sen blir det lugnt här hemma, är helt slut efter fre-lör, haha.
Det som står i morgondagens agenda är; shoppa (miniresväska - vad är ett vettigt pris på dem?! de jag sett känns jättedyra!), köpa tågbiljett från München, åka till IKEA, packa m.m.

Är lite orolig att jag håller på att bli sjuk, ont i halsen och grejer - men får dricka te (har köpt honung) och käka lite piller så blir det nog bra!

Fick ett trevligt samtal från mormor & morfar idag - jag saknar er!
Nu när man ordnat ordentlig lägenhet inser man ju verkligen att man bor här - kan "göra sig hemma" m.m. och då saknar man folket därhemma! (I Sverige - då många vänner flytt Västerås..)
MEN snart kommer familjen hit och jag har flygbiljetten till Sverige (..här någonstans i röran efter flytten..) till jul.
Men nä, Sverige saknar jag inte - bara släkt & vänner!

Kram på er!

Hälsningar från nya lägenheten'

Kategori: Allmänt

WOHO - sitter i nya lägenheten - och jag har INTERNET! ..eller, egentligen är det Javier som har det..
Jag och Daniel har precis varit på apertivo och ska nu göra oss iordning för att möta upp lite annat folk för utgång.
Jag är ungefär så trött som man kan bli, men, får gå!
Men - jag älskar lägenheten; här kommer jag & Cilla få det bra!

Flyttdag'

Kategori: Allmänt

Gårdagen kunde varit bättre, men jag hade trevligt med bl.a Cilla! Babbla om italienare är bland det roligaste ibland, haha. Bestämde också att vi ska åka till Bologna och träffa hennes kära vänner m.m. i oktober. Oh!

Well, idag flyttar jag - var väl därför jag ville skriva här främst! Lär nämligen inte ha internet på några dagar.. ska försöka gå till 3/wind senare idag och fixa, men med tanke på att det här är Italien får jag se hur det går ;)
Daniel (som jag lärde känna som "utbytesstudent" i Tyskland med Wenströmska) kommer hit i eftermiddag - så turistar vi, ordnar lägenheten (tänkte utnyttja hans bil till IKEA om jag inte nämnt det tidigare..) och festar lite innan vi drar till Oktoberfestivalen i München (där han numera bor) i några dagar... Kul! Sen hemma en vecka och sen kanske Bologna? Lovely!

Men ja, så om vi inte hörs på några dagar vet ni varför, ciao ♥

Fredagsutgång för svenskorna!

Kategori: Allmänt

Japp, nu har jag ordnat bankkonto, och tror dessutom att pengar till hyran går att ta ut (älskade Nordea tillåter bara en viss summa/vecka & då italienare vill ha hyran i kontanter blir det lite svårt ibland...) & bra provresultat.
Glömde dock äta lunch (bara en brioche) så nu sitter jag och mosar i mig lite gnocchi innan jag gör mig iordning för kl. 20.00 ska jag träffa Cilla för apertivo & därefter utgång!
Nu meddelar en kille jag känner som jobbar för international week att jag ska förbereda mig på att inte komma hem före 06:30 i natt, vi får väl se hur det går..! Vid såna tillfällen är det skönt att man inte behöver anpassa sig till svenska alkholintag utan kan nöja dig med ett par, tre stycken..

Nej - göra sig iordning var det! Cheers!

Bra dag?

Kategori: Allmänt

Kanner att jag varit duktig nu. Sitter pa rasten och koperat och pysslat med dokument sa att jag under lunchen kan springa till banken och ordna italiensk bankkonto (..hoppas det gar fortare an da jag skulle kopa fotbollsbiljetter dar..!). Sa att jag darefter kan ga till 3 (ev.) och ordna internet till nya lagenheten.

F
ick aven tillbaka italienskaprovet idag - och for att bara ha pluggat lite gick det riktigt bra! Hade jag bara klarat promomi battre hade det varit mvg! Men men, ska ova pa det! Jag ar nojd i alla fall!

N
u borjar lektionen - ciao!

En liten sovmorgon..

Kategori: Allmänt

Hade ställt klockan på 07:15 i morse men när jag vaknade insåg jag att jag bara inte kunde gå upp, min kropp var sliten och igår hade jag ont i huvudet. Så, jag var hemma och sov - vaknade 16:30; skönt!

Nu är jag utvilad och jag & Cilla ska försöka ta oss till en modevisning ikväll, håll tummarna folks.
Nu ska jag duscha och göra mig iordning! puss'

Imorgon ska jag givetvis till skolan - för min sista dag på Linguadue! tjoho! Men, kommer sakna det en aning också..

"Love" and the city'

Kategori: Allmänt

OK. Jag börjar bli mer och mer skeptiskt till om jag kan fullfölja "uppdraget" jag tagit på mig - angående att näst intill ha lovat mormor att orda en italiensk pojkvän (man?). Jag vet inte om mitt pyske kommer att orka med det - och detta är efter endast två månader här.
Aningen så kommer jag att vänja mig vid all total utseendefixering, otrogenhet och sliskighet eller så kommer jag att längta tillbaka till de blyga, tråkiga och osociala blonda sakerna i de svenska skogarna (Finns det några potentiella kandidater i Mörtsjös trakter kanske, familjen Carlsson? numera Calzone..?)
Eller så kommer jag helt enkelt, mot förmodan, att hitta en yngre man vars enda intresse inte är utseende hos motsatta könet, flirta med (eller vara otrogna med för den delen) andra tjejer eller att konsumera waaaay too much hårgelé, knäppa upp tre för många knappar på skjortan eller använda speedos.
Jag vet inte vad som är mest sannolikt i dagsläget.

Jag kanske helt enkelt håller mig till att satsa på min karriär och shoppa istället!


You know that thing, when you see someone cute
and he smiles, and your heart kind of goes like warm butter
sliding down hot toast?
Well, that's what it's like when I see a store. Only it's better.

You see, a man will never love you or treat you as well
as a store. If a man doesn't fit, you can't exchange him
seven days later for a gorgeous cashmere sweater.
And a store always smells good.

- Rebecca Bloomwood in Confessions of a Shopaholic'


.

Fashion Week a Milano'

Kategori: Allmänt

Nu är fashion week på intåg! Såg första "fashion week-mangement"-bilen idag.
De bygger scener och grejer vid Duomo men då jag inte varit runt så mycket har jag ännu inte sett några modeller som irrar runt, men det kommer väl!
Vackra människor att titta på är på både gott och ont, hah.

Nattplugg - alltid fungerat bra för mig..!

Kategori: Allmänt

Klockan är 02:28 och jag pluggar. Eller ja, pratar med trevliga italienare och pluggar vid sidan om..

Nu är det klart! Har skrivit på ett "låtsaskontrakt" tills det riktiga är fixat på lördag - för en lägenhet!
Jag och Cilla ska bo där minst ett år - lovely att ha ett hem! haha. Bilder finns på facebook.
Nej, jag är för trött för att skriva här, ska kolla grammatiken en gång till och sen sova!

Det jag ville säga var att jag behöver inte bo på gatan f.o.m. lördag!
På lördag flyttar jag in, och förhoppningsvis hinner Daniel komma från Tyskland och kan hjälpa mig att köra mina grejer i hans bil. Efter några dagars turistande i Milano kör vi iväg/tillbaka till München för att dricka öl (..jag har inte löst problemet att jag inte dricker öl än..) under Oktoberfestivalen! Tjojo!

Lunch break'

Kategori: Allmänt

Är hemma och plåstrar om fötterna, putsar benen och byter om till kjol. Lite sommarväder är tillbaka!

Vill man köpa plåster här på apoteket är man tvungen att fråga, då de har det i en låda bakom disken.
Är inte plåster det typ vanligaste på ett apotek..?

Need an update'

Kategori: Allmänt

När jag sitter och bläddrar mellan vlt.se, aftonbladet.se & veckorevyn.com på mornarna känner jag att jag inte hänger med fullt ut. Det snackas Anka, Emmy awards & kulturnatta (för att nämna tre mindre viktiga saker..!) men jag har noll koll. Vi kan ju hoppas att min italienska snart förbättras så pass att jag kan förstå nyheterna här i stället (..om jag har förstått det hela rätt så är det ungefär det ovan som det pratas om här, på riktiga nyheterna - där sverige levererar världskriser & dödsfall..)

Nu ska jag gå och somna om 20 minuter - bästa tiden på dygnet? mums!

Lägenhetsdjungeln'

Kategori: Allmänt

..En tjej jag har kontakt med för att eventuellt hyra ett rum i lägenheten kallar mig för "bella", skickar massa pussar och har sig. Borde jag vara försiktig..? Känns inte som att jag vill ha henne som roomie..!?
Håll tummarna för att jag får lägenheten eller rummet jag kollade på idag - så jag ens slipper kontakta henne mer!

Buonanotte!

Kategori: Allmänt

..Klockan är nu 01:20 och jag inser att jag kanske överdrivit aningen här i bloggen..
Men tja, det var en trevlig kväll! (Tack Cilla, haha')

Cross your finger, baby!

Kategori: Allmänt

Ja, ja ja JA! Tittade på en lägenhet idag, och Cilla kanske vill dela den med mig. I så fall är jag SÅ glad - och slipper vara hemlös till helgen, haha. Men får se, ingenting är ju säkert än... Ska och kolla med henne imorgon om vi får tag i tanten igen - hon verkar vilja vara lite svår, haha. Men vi kan hålla en tumme.

puss!

Sista veckan av italienska studier! mums'

Kategori: Allmänt

Aj. Här var det dött!

Livet här lever vidare, men om mindre än en vecka är jag hemlös! Nej, det ordnar sig.. ska på två visningar idag..
Tyvärr tror jag att det bara blir ett rum i delad lägenhet första året. Vilket suger riktigt hårt! Men billigast och enklast så till att börja med. Kanske kan spara lite pengar då och kunna hyra egen studio nästa år.. Det sämsta är att man måste skriva kontrakt på ett år om man hyr ett rum.. Riktigt illa, men men.. Jag tänker ha the time of my life anyway!

Hm. Angående hetaste killen jag hittills träffat i Milano - knäpp sak det där. (..killen som jag tillägnade ett helt inlägg till förra veckan..)
Då han vägrade höra av sig på en vecka tyckte jag igår att vafan, jag får väl ta tag i det här själv om något ska hända - är han inte intresserad alls märker jag det (och det var han som ville ha mitt nummer..!). Så, jag smsade och frågade hur det gick angående ett test, och han lät glad och undrade om vi skulle ses under kvällen. Jag tyckte vi kunde vänta till tisdag och då svarar han att han ska höra med en kompis vilken tid på tisdag han kan, så han kan följa med. what the fuck?! haha. Han sa även att jag ju kunde ta med en kompis om jag ville det.
Mitt svar var "hehe, well, I don't think I'll bring a friend.." Kan ju säga att jag ångrar att jag inte gick ut med honom igår istället då vi förmodligen skulle vart ensamma då.. Haha. Vill han inte träffa mig så skit i att "bjuda ut" mig?! Hade han inte varit så snygg, trevlig och alltihop hade jag struntat i att träffa honom, men tar emot att säga nej till honom..!

. Nu ska jag ägna tid åt att leta fler lägenheter och mina kära studier istället för att lägga ner onödig tid på (underbara) unga män. hoho.

FÖR det här är min sista vecka på Linguadue! Lov-e-ly!
Sen är det "semester" som gäller! München & oktoberfestivalen, turista i Milano, festa ordentligt och förmodligen åka en sväng med Cilla till Bologna. Ja tack!

Fredagskväll'

Kategori: Allmänt

Tyvärr blev det inte "min perfekta lägenhet", försöker hitta en ny men finns inte alls lika bra för lika bra pris - så får se hur det här går.. Men givetvis ordnar jag någonting! ..förr eller senare, haha. Har jag inte hittat något på måndag så går jag till en agency och så får deras avgift kosta vad det vill ungefär!

Hade ju planer på att gå ut i kväll men mår halvbra idag och humöret är tyvärr inte på topp så ska nog gå och köpa med mig sushi hem och sätta på en film. Kan behöva en lugn fredagskväll! Skönt!

.Vad är era planer?

puss!

Kategori: Allmänt

..älskar italienares effektivitet, särskilt då man vill ha reda på om man "får" en lägenhet eller ej..!

Fredagmorgon'

Kategori: Allmänt

Idag är det fredag! Underbart!
Ska strax springa (..) till skolan och förhoppningsvis får jag samtal från agencyn angående lägenheten - och att vi får den. Jag vill verkligen ha den!
Vet inte om jag är något vidare sugen på festande idag, kanske bara blir en apertivo/drink annars..

Ha en bra dag gott folk!

Håll en tumme (för det gör jag)!

Kategori: Allmänt

Lite så här då och då fungerar blogg.se hemma..

Idag var en bra dag i skolan och jag lunchade by myself på en chinesisk(..svengelskan tar över..!) restaurang men min rätt var sisådär (men mycket billig!) så tröstade mig med en ice caffé m. vit choklad efteråt. (..ska inte göra detta till vana!)
Efter skolan och det att jag lämnat böckerna hemma tog jag en långpromenad till en lägenhetsvisning.
Långpromenad här är ca 30 minuter - i Milano så går man inte, en promenad på 10 minuter är "men ooj, det är lååångt dit". (Jag ska köra en Italien vs Sverige senare när jag har tid över!)
Lägenheten, om jag förstått allt rätt, är super! Billig (för att vara Milano), bra läge, fräscht, mycket stor och har några få möbler. Så, efter att fått OK från Emilia har jag nu sagt att vi vill ha den - håll tummen för att vi får den! Vore super. Jag kan dessutom flytta in när jag vill i så fall, så slipper bo på gatan efter nästa lördag... haha.

Efter att ha mailat runt, pratat med föräldrar m.m. så tog jag och mina roomies ännu en (lång)promenad till mitt favoritapertivoställe! För sushi. Jag tyckte att jag var värt efter min lägenhetsvisning på italienska. Sjukt coolt att jag faktiskt klarar det på italienska - visst ploppade det in några engelska ord, men då mannen inte direkt pratade engelska alls så hjälpte det väl sisådär.
Nu sitter jag med läxan och imorgon är det FREDAG! Förmodligen ska jag träffa Micheal - från New Z som gick i min klass för en månad sen. Kul, för det var längesen då han varit runt på mini Europa-tour!


Bounanotte belli!

Wow-känsla här!

Kategori: Allmänt

..blogg.se fungerar hemma!!

OH. MY.GOD. Jag har spenderat kvällen på San Siro. Mäktigt är nog bara förordet. Champions League; Inter-Barca. Jag älskade det!
Jag och Cilla var kanske de enda (förutom Barcelonas minililla klack) som tyckte om Zlatan. När hans namn ropades upp och visades på skärmen buade hela stadion - men givetsvis jublade & applåderade vi två!
Zlatan är bäst, så är det bara. Glimten i ögat, klarar alla jävla ord & ljud från "fd. fansen" (och såg ni så gullig han verka ha varit innan & efter matchen?) & han kan göra mål!
..Dock fick vi ju inte se det i kväll tyvärr.. Diva kan han få vara, Mami klagar på att han bara står och väntar på att få göra mål; men ja - han gör ju (vanligtvis) mål! Och, vad jag vet så är det målen som räknas i slutändan..

Jag hade hoppats på att Zlatan skulle göra mål nr 1, sen Inter ett, sen Barca ett och sen skulle Inter avsluta matchen med 3-2. Men, så gick det ju inte riktigt.. Jäkla synd då jag hade velat sett stämningen om Zlatan gjorde matchens första mål, hoho.
Jag är helt till mig. Jag har varit väldigt (..relativt) nära Zlatan, Messi, Eto'o m.f. in action. Helt sjukt.
Zlatan såg verkligen ut som en jätte - särskilt bredvid Messi.
Jag visar bilder imorgon, nu måste jag göra läxan innan jag lägger mig.

Jag har köpt jeans från Acne också - MUMS!

Mormor - jag raggar för fullt här så jag kan komma "hem" med en italienare..! (haha)

Kategori: Allmänt

Btw (..by the way..)- jag träffade en sååådan trevlig, snygg kille i lördags! På ett slags piazza här där massa ungdomar "hänger" och har trevligt! Han kan engelska, är milanes, jättesnygg, fin kropp, snygga kläder, är nyutexaminerad(?) fysisk terapeut och har varit i Göteborg. Ungefär så mycket vet jag än så länge..
Funderar på att skicka iväg ett sms till honom då jag har sjukt ont i axlarna idag, och jag menar - för honom är det väl bara bra att öva innan han får ett jobb? Jag kan agera referens - promise!


Långt, långt, lååångt (och mer eller mindre intressant..) inlägg'

Kategori: Allmänt

Jag längtar tills jag får ordentligt internet i mitt hem igen - så jag kan komma igång ordentligt här igen..!

Fredag - vad jag gjorde mellan skolan & sena kvällen har jag ingen aning om.. jo! Hyun's kompis Jin var hos oss och åt middag - trevligt; hon är så söt! Senare var planerna att åka till Karma men då det regnade lite bestämde jag & Hyun oss för att testa Tocqueville istället. Ingen direkt höjdare då det var 70's tema och de bara körde 70-tals musik (den utan någon direkt fart..).
Men - jag lärde mig ett nytt sätt att ragga på! Jag fick syn på en kille med riktigt snygg stil (klädmässigt) och han såg helt OK ut men sen tänkte jag väl inte sådär jättemycket mer på det.. När jag sedan går på toa (dam & herr tillsammans av någon förmodligen dålig anledning) håller jag först på att spy för det är så äckligt. Bokstavligen. Men jag överlever - kanske 5 sekunder efter slits dörren upp (jag hade kollat att jag låst den! ..tydligen inte så bra lås?) och där står den snygga Ryssen. Hoho. Men - det var ju bra för han bad så hemskt mycket om ursäkt sen och senare kom han fram på dansgolvet och pratade och bad mer om ursäkt. Tydligen designer (pluggat på IED) och numera pratar vi även på facebook.
Så - raggningstips; skippa att låsa toadörren ordentligt på krogen så kanske du har turen att stöta ihop med en flirt! haha'

Annars träffade vi Hyun's (heta!!) nyfunna vän; italienare och professionell dansare & koreograf under fredagkvällen på klubben en sväng. Aka André. (note; aka = also known as)

Lördagen spenderades runt corso Buenos Aires för shopping (äntligen har jag köpt ballerinaskor! Nu slipper mina fötter klackarna varenda dag..) och för middag åkte vi till en japansk restaurang/bar för LOVELY apertivo.
Vi fick 4 sushibitar var, en drink och obegränsat med mat från en bra buffé för 10€. Tack.

Proppmätta åkte vi lite och promenerade runt i Milano för att sedan få ett samtal från André som frågade om vi skulle med till Old Fashion (klubb) så vi skyndade oss hem för att byta om och sedan bli upphämtade med bil. Andrés kompis hade lite temperament i trafiken, han var från Sicilien och tydligen skulle det förklara detta..
Old Fashion var ingen höjdare men då Andrés kompis ordnade fritt inträde var det lugnt..

Under söndagen storstädade jag mitt rum - organiserade garderoben, bäddade rent m.m, handlade mat med Hyun, lagade mat och under kvällen kom Jin hem till oss för utgång!
Rätt som det är ringer det på dörren och när vi öppnar är det Dora (vår hyresvärdinna) som tydligen skulle sova i lägenheten inatt (trodde hon skulle komma tillbaka till Milano efter semester på idag...). Men hon hejade bara och så och gick sen in till sig, men hon verkar jättegullig - får förhoppningsvis chans att prata mer med henne sen...
Men men, vid 12.00 kom André & en vän till honom, Gabriele, och hämtade upp oss för att åka till en hiphop/R'n'B-klubb. Vidriga drinkar men jag älskade musiken. Längesen jag var på en klubb där man verkligen kunde dansa! Och gratis inträde för tjejer och rätt som det var gav bartendern oss spumante (italiensk champagne) (..jag vet att man inte ska ta emot drinkar så - jag var försiktig!). Tack.
Men ja, ett sådant ställe innebär även många sliskiga italienare, och att André & Gabriele åkte hem tidigt hjälpte ju inte direkt. Men men, vi kunde vifta bort pojkarna och dansa för oss själva! Jag trivs bättre i utelivet här då folk inte är fulla utan en drink räcker - Mm!
(Idag är min kropp helt slut efter allt dansande!)

. På väg hem hittade vi Italiens motsvarighet till korvmojar. Men här fanns det mesta, vi beställde en varsin hamburgare (haha, roligaste hamburgaren någonsin - måste visa bild sen!), pratade med de som jobbade i "korvmojen" och träffade även några killar från USA som var här för basket. De pratade om någon svensk basketspelare men jag såg ut som ett frågetecken. Hur som helst, trevligt! Deras manager som var med som vi pratade med var miinst 2 meter. Trots klackar kände jag mig som en myra bredvid honom.
Sen, taxi hem för 2-3 timmars sömn..

.Nu sitter jag och letar lägenheter och ska fixa CSN-grejer här i skolan. Sen gå hem och typ.. sova?
Imorgon ska jag träffa Cilla och besöka IED (mitt universitet) då de har öppet hus. Så blir ingen skola imorgon - förmodligen inget bloggande heller.. På onsdag däremot så ska jag se till att skriva! Då är det CHAMPIONS LEAUGE; BARCA - INTER som gäller också - hoho!

Ska försöka ladda upp lite bilder på facebook ikväll också - http://www.facebook.com/johanna.kvarnstrom?ref=profile#/johanna.kvarnstrom?v=photos&ref=profile
(kolla både "allmänna bilder" + mappen "my life in Milano"!)
Ciao folks, Sorry 'bout the looong text! ;)

Jag har fått ett smeknamn!

Kategori: Allmänt

Hoho - av någon anledning kallar förvånansvärt många mig för Jo här. (Notice - inte Joe, Jo!)
Det är ju ganska mycket enklare att säga än Johanna, så jag tror det är OK.
Tycker att det är lite roligt att ingen annan tidigare gett mig detta "smeknamn", men under en månad här har säkert 4-5 pers kallat mig det - utan att ha någon koppling till varandra..

..vill inte längre vara svensk?

Kategori: Allmänt

..För några veckor sedan mötte jag några engelskmän ute på en bar och vi diskuterade nattliv. Tydligen hade de varit i Sverige på något "race" med bilar och tydligen så var svenskar waaaaaaaay värre än engelskmän när det gäller att supa. De tyckte nog att vi var näst intill dräggiga och jag förstod inte alls vad de varit på.
Så här i efterhand oroar jag mig över att det han besökt var power meet och att han tror att en vanlig vecka i Sverige ser ut på det viset.

Hittills har jag gillar power meet (åtminstone de fina bilarna), men om folk börjar tro att svenskar super mer & värre än engelskmän p.g.a. detta ståhej - då ÄR det dags att lägga ner skiten!

.

Ho comprato un biglietto d'aereo per Svezia! woho'

Kategori: Allmänt


Föresten - mellan den 23:e december och 3:e januari får Sverige finbesök!
Jag har nu köpt biljett och måste erkänna att jag längtar lite..!



It's all about the contacts, baby!

Kategori: Allmänt

Herregud. Jag älskar Italien på många, många sätt - men när det gäller effektiviteten blir jag snart knäpp!
Bara Internet nu tar en evighet - vill ladda upp massa bilder när; pfft - glöm.
Aja, vet inte riktigt vad jag skrivit här och inte. I alla fall - i onsdags mådde jag ju inget vidare så gick hem vid lunch och sov. Stannade även hemma igår (torsdag) och sov halva dagen och tog det sedan lugnt. Bortsett från en middag på en japansk, liten o trevlig restaurang med Hyun & Jin där jag åt bl.a. underbar sushi. (Ni som kommer hit och hälsar på måste påminna mig om att ta er dit! Om ni vågar japansk mat d.v.s..)
Efteråt tog jag & Hyun en caffé & gelato vid Duomo. Jag älskar Duomo by night!

. Idag har jag haft en halvseg lektion på förmiddagen och efteråt gick jag till McDonald's då jag var så jäkla hungrig.
Då mina kära classmates inte är så mycket att hurra över numera gick jag själv - men desto mer tid till att blogga och pyssla med datorn. (Dddddå det vägrar fungera hemma)
Om ca 20 min börjar intensivlektionen och sen är det HELG. Helg helg helg!

Planer:
Ikväll blir det nog utekväll på Karma med bl.a. Hyun. En kille jag lärt känna från "International Week" (nå sak som anordnar aktiviteter, bra priser för utekvällar m.m.) har tjatat om det så lrä väl prova - Dock ligger det inte så centralt, men lär väl funka..
Imorgon blir det nog också utekväll, ev. tillsammans med någon kille som Hyun lärt känna.
Söndag - vila & städa?
Ska sitta kvar en stund efter skolan och leta lägenheter - så förhoppningsvis kanske jag hinner ladda upp lite bilder då - bye folks!


Just a question'

Kategori: Allmänt


..Varför kan inte lägenheterna jag tittar på vara lika perfekta som killarna som visar dem för mig..?!

Uh, förkylning på gång?

Kategori: Allmänt

Usch. Jag vet inte om förkylningar kan smitta via telefon? Men, familjen är/har varit förkylda och idag mår jag inge vidare. Jättetrött, seg i kroppen, huvudvärk, fryser etc. Tja - förkylning är nog på gång?
Planerat att jag skulle ut ikväll men jag tror jag ska vara vuxen nog att skippa det!.

.Jag har fått svar angående en lägenhet nu, som ska typ totalrenoveras, kostar 700€/månad(?) och jag kanske kan få vara med och välja möbler & färger till väggarna. Skitdyrt - jag vet. Men, ska jag bo själv måste jag nog ha det så.. Ska räkna och kolla om jag kan ordna det på något sätt.. Just nu känns det som att jag föredrar att bo själv, vet inte om jag orkar bo med någon annan - hur gullig personen än är. Hm.

..letar lägenhet...

Kategori: Allmänt


(Vad härligt det är att sitta med skolans internet - går fort att ladda upp bilder, så förmodligen laddar jag upp lite fler imorgon eller så från senaste tiden här...)

OK - om ett kök i en lägenhet för 700€/månad ser ut såhär; hur ska jag behöva bo?
..och nej, lägenheten i övrigt var heller inte någon hit!


Lunch by myself'

Kategori: Allmänt


Har nu varit på lunch, by myself, och ätit pizzabit med blommor på. Jajamen. Här i Milano (Italien?) är det jättepopulärt med zucchini blommor i maten. Är det bara jag som missat det under mina dryga 19 år i Sverige? Hm.
Hur som helst - det var väl gott, men ingenting direkt speciellt.

.Jag funderar om jag ska våga mig på att laga gnocchi med saffrans- och chilisås ikväll till mig och damerna.
Får se om jag hinner, för kl. 21.00 ska jag eventuellt på lägenhetsvisning, om killen har tid idag.
Ja - jag har noll koll på vad man ska kolla när man hyr lägenhet - särskilt i Milano! Ok, jag ska bli inredningsdesigner så givetvis bryr jag mig om interiören & skicket - men i övrigt?
Bortsett från alla priser? Gas/el-spis, ok varmvatten, spola (? haha - jag har så svårt för toaletter som inte spolar helt felfritt!), x antal spisplattor, uppsägningstid, hur länge jag kan hyra minimum, WiFi osv. Herregud.
Tydligen ska dagens lägenhet vara väldigt liten, men fin. Och supernära skolan - vilket är skönt!
Vi får se - spännande!

.Fikan med Rebekah är nog inställd, får skvallra imorgon istället!
Fått ett alldeles för italienskt sms från killen igår. Hua! Nästan att man saknar de inte så påflugna svenska killarna.. haha'
Nej - nu ska jag kolla efter fler lägenheter innan min intensivlektion börjar.

A bit of an update'

Kategori: Allmänt

Ni får ursäkta, haha, men blogg.se verkar inte vilja fungera i min lägenhet. Men nu har jag varit duktig och tagit med min laptop till skolan så kan blogga härifrån! Ska se till att skriva ihop ett långt inlägg om senaste dagarna ikväll hemma så uppdaterar jag det här imorgon!
Igår var en liten galen dag, haha. Jag började med att ställa mig och köa utanför banken 08:15 (de öppnade 08:30) för Champions League-biljetter (Inter - Barca!!!) och trots att det bara var ca 10 pers innan mig kom jag fram till disken kl. 12.00! Var ytterst tveksam i fall jag ens skulle få tag i biljetter först - då man måste ha speciella dokument för att kunna köpa fotbollsbiljetter (i Milano är fotbollen heligare än Påven himfelf!?) och visste inte om jag hade allt som krävdes. Många i kön gav upp, men fan heller - JAG FICK DEM!
Typ de sista skulle jag tro, så dyra var dem men det var det värt! 16 september ska jag och Cilla på INTER-BARCA på San Siro... HOHO! Vi ska sssssse ZLATAN. Oh my. Helt underbart!
Sen, var jag och kollade på en lägenhet - ingen hit tyvärr, både i dåligt skick (och knappt något kök - måste ju kunna laga mat?) och alldeles för dyr. Dock var killen som bodde där nu ett mycket bra exemplar av en italienare. Snygg, trevlig, kunde lite engelska & var strax färdig advokat! Men, tja, jag har hans nummer.... haha.
Senare träffade jag Rebekah för att gå och köpa vin då vi var hembjudna på middag av två killar (även de italienare & advokater..!) till deras vän & hans flickvän.
Vi trodde de bodde hyfsat centralt - hell no; vi hamnade utanför Milano på en bondgård. Haha, och vi hade 13 cm's klackarna på oss. (Terrängpumpsen som vi säger mormor ;)
Stank koskit men vi hade jättetrevligt! Tills lite senare på kvällen då de blev lite för italienska men då bestämde jag & Rebekah att de faktiskt fick skjutsa hem oss! Haha, men tja - vi lärde oss väl lite italienska och om italiensk kultur - så det var ju bra! God italiensk mat lagade de också!
Efter skolan idag ska jag träffa Rebekah (västeråstjejen - så glad att hon/du är gullig & från Västerås!) för en kaffe (hon har slutat Linguadue nu men är kvar med sina föräldrar för lägenhet m.m.) och diskutera gårdagen. Hoho. Sen ska jag förmodligen och kolla på en lägenhet ikväll.
Hosh - nu börjar lektionen - ciao, a dopo!


Ni där "hemma" är saknade!

Kategori: Allmänt

Haha, jag saknar min mamma lite extra när man får meddelande som denna nedan..
"Jag tycker att du ska skriva till CSN och tacka för alla pengar du får låna och berätta hur roligt du har för dom......"
Det kanske ligger någonting i det? Ähh, nej - det är spar- & ABBpengarna jag använder till utelivet ;)
Har inte varit så alert här då blogg.se varit segt och jag har haft fullt upp med annat, men i eftermiddag ska jag försöka uppdatera ordentligt här!
Nu måste jag göra mig iordning för skolan. Var inte där 2/3 lektioner igår - förklarar varför senare!
puss!


...

Kategori: Allmänt


Nej! Jag måste gå och handla godis eller liknande först! Hosh!


Onsdag

Kategori: Allmänt

Hemma från skolan! Tycker om de här dagarna bättre än förra månaden trots allt..
06:25 - Vaknade och gav mig därefter ut på powerwalk/joggingrunda
09:00 - 10:30, 11:00 - 12:30 Standardkurs
12:30 - Lunch på en trattoria ("kvarterskrog" - bra i Italien!) där jag åt gnocchi i saffrans- och chiligräddsås. Såå gott!
13:50 - 15:20 - Intensivkurs
16:00 - 20:30 - Plugga, duscha, läsa svenska tidningar (tack mami!), ordna manikyr, sova och göra mig iordning.
20:30 - ??:??  - Apertivo & party á la International Week at Old Fashion Café
Tveksam till om det blir powerwalk/joggingrunda imorgon..!

Onsdag?

Kategori: Allmänt

Tycker inte alls om min morgonrutin idag. Är alldeles för trött! Men, jodå, jag var ute i parken!
Önskar att jag började 11.00 igen.. (och endast läste standardkursen? hehe)
Nej, skola som gäller strax.
Ha en bra dag!

Över halva tiden på Linguadue är avklarad!

Kategori: Allmänt

Idag, av någon konstig anledning, var vi tvungna att diskutera vår civilstatus under intensivlektionen, även om vi tyckte om det och varför.. tja, lite spänt?

Efter skolan tog jag och Rebekah en ice cappuccino at Lino's och snackade massa skit & annat innan vi traskade hem - där jag letat lägenhet.. Hm'

Allora, adesso ho fatto il compiti, ho fatto(?) il bucato, ho cucinato, ho mangiato e adesso sono molto stanca.
Io devo dormire presto oggi! Buonanotte!

Haha, jag har absolut ingen aning om det ovan stämmer..!
(men, det vet ju inte de flesta av er heller, så det gör ingenting ;)

Linguadues lärarkår är en av de bättre!

Kategori: Allmänt

Glömde nämna att läraren vi har på intensivkursen är en ung kille som verkar jättelättsam, rolig och trevlig!
Hosh, skönt! Får idag se vem som blir våran lärare på förmiddagarna..!

Seg start idag'

Kategori: Allmänt

Det här med att gå upp extra tidigt för att hinna med powerwalk/joggingrunda i parken låter ju som en himla bra idé och bra för kroppen. Men uuusch så tråkigt det känns ibland när man ska gå ut! Idag var min kropp riktigt seg men jag lyckades. Dock bara ett varv i parken, men 30 min/morgon får räcka än så länge!
Jag ska försööööka att fortsätta varje morgon, tufft att orka upp - men jag måste!
Nu sitter jag och äter frukost (på den fronten kommer jag nog aldrig bli italienare - jag vill ha ordentlig frukost!); wasa fiberhårdbröd med keso & bresaola, tropicana la rossa & några slags fitness "flakes".
Jag ska nog lägga mig en sväng i sängen nu - jag är jättetrött!
Idag blir det förhoppningsvis hemmakväll. Jag behöver tvätta, plugga & leta lägenhet.
Ciao belli!