Saknar att träna!

Kategori: Allmänt

Jag är sugen på att börja träna nu! Har hittat ett gym som verkar bra och ett annat som hade klasser som verkade super. À la salsainspirerat, massa step up, pilates, yoga, strech m.m. Oh!
Men, jag är ändå skeptisk till om jag verkligen vill lägga ut massa pengar och det sen kanske visar sig att jag inte riktigt har tid.. Så ne - jag väntar i vilket fall med det ett tag! Powerwalks i parken och runt om här får duga så länge!

:)

Kategori: Allmänt

Parma-Inter vart inställt pga snö i Parma. Hah. Men vi kollade på Milan-Livorno istället och åt piadina..
Nu ska jag göra lite planritningar och försöka klura ut bra lösningar på inredning. Vet dock inte om jag har någon vidare inspiration just nu.. men, är bara att sätta igång!
Trevlig söndagskväll!

Livet är underbart!

Kategori: Allmänt

Oh. Solen skiner och det känns som vår i luften, helt underbart! Gick upp vid 11 och åt lite frukost, gick ut och gick några varv kring parken utanför i solen innan jag gick in och tog en dusch och gjorde ordentlig rengöring av ansiktet, fixade naglarna och nu spelar Rollo så jäkla skön musik här! Lite soul, hiphop & RnB! Han har nog en av de bättre musiksmakerna och att han har nå slags DJ-sak med sig och spelar på gör ju inte det hela sämre.. hah'
Cilla sitter i köket och spelar italiensk musik, hehe, visserligen också bra men finns ingenting som slår riktigt skön soul, rnb & hiphop!

Gårdagen var kul! Skrattade i princip konstant under sushi-middagen som vi åt på restaurangen nedanför innan vi tog en taxi till Carro som har hittat en SÅ fin lägenhet, med mysigaste innergården, som hon gjort jättefin!
Träffade lite nytt trevligt folk förutom gamla hederliga svenska gänget och sen åkte vi till Just Cavalli för att dansa lite - där jag även mötte Julia & Tina från skolan..
Nu ska vi laga lunch innan vi ska gå till baren vid skolan och kolla på Parma-Inter och sen är det hem och plugga som gäller! Jag hejar på Inter medan Cilla är stort Parma-fan. Visserligen vore det kul för Parma att göra några mål idag, det kan de få!
Hoppas ni har en lika bra dag som jag har - och att solen skiner även hos er ;)

Jag har hittat hem! (haha)

Kategori: Allmänt

Nej nu ni! (För det första så fanns inte 'mina' sneakers i adidas original-butiken här; jakten efter platta skor fortsätter!) Men. Jag har haft extra problem med min hy sen jag flyttade hit och när jag bodde i Västerås älskade jag att gå till Harmoniq och få köpa lyxiga hudvårdsprodukter för halva månadslönen (well, sista delen kanske inte var lika kul) men sen jag flyttade hit har jag inte hittat något pålitligt ställe med bra grejer. Förutom laRinacentes (motsvarande NK kan man nog säga..) hudvårdsavdelning men hudcreme för 95€ i månaden säger sig självt är minst sagt galet. Men nu! Jag hittade Kiehl's butik här med supergullig och bra tjej som jobbade där. Hon hjälpte mig och gav mig prover att testa (hon var noga att kolla på allt så det inte fanns mandelolja i då jag förklarade att jag var allergisk) och prata perfekt engelska så vi diskuterade. Köpte rengörningen nedan och känner redan att huden är bättre! wuhu! Ren lycka. (haha)

Oh!

Lång (onödig) update!

Kategori: Allmänt

Det här med Internet är inte min grej. Tror inte det är menat att jag ska ha det..
Min "Internet-nyckel" krånglar alltid och idag tog jag och Cilla långpromenad till bl.a. Darty för att kolla Fastweb men kvinnan som sköter det var tydligen inte där då.. så jag gick dit senare när hon skulle varit där men då var det problem då jag inte hade min IBAN-kod till italienska kortet med. Såå nu måste jag se till att ordna upp allt med mitt italienska bankkort (hur? jag tror jag ska ta och slå en signal till papi..) och sen gå dit på tisdag. Snart har jag obegränsat internet - wow!

Igår var jag och Cilla på iMas! (en av favoritapertivo-ställena med spansk/italiensk mat) och satt och snackade massor och hade trevligt. Pratade bl.a. om killarna vid bordet brevid och när de ska gå säger Cilla "Han har Nudie-jeans på sig!" Haha, det innebär med största sannorlikhet att han var svensk. well, får hoppas att de inte hörde allt!
Efteråt gick jag och mötte upp några skolkompisar + lite folk från Bocconi för en drink innan vi hamnade på shotbar (första jag hittat här!) där jag shotade med bartendern (han bjöd!) + med flickorna.. Sen hamnade vi på en salsaklubb och jag var lycklig! Ett av mina mål nu, inom snar framtid, är att ta upp salsan igen! Måste öva för det är så jäkla kul!
Bäst vore att hitta en killkompis här som man kan gå ut och öva med (→ slipper betala dyra lektioner!)

Idag, förutom långpromenaden, har jag och Cilla storstädat! Hosh. Men nu ser här bättre ut än tidigare!
Strax kommer Rollo hit för att bo här i en eller två nätter och vi tänkte 'fira' med sushi innan vi ska på inflyttningsfest hos Carro! Sen ska jag hem och försöka plugga lite.
Jag mår bra nu. Trots att städningen tog över dagens pluggtid - menmen, jag nyser inte pga damm längre!

Luft!

Kategori: Allmänt

Sitter hos Nika nu, för grupparbete och efter vi printat ut alla bilder (alla måste skrivas ut samtidigt och på samma skrivare så att alla färger blir likadana etc) ska vi till biblioteket för att kolla upp munsellkoderna för alla färger och därefter tänker jag åka in till stan! Ska köpa arkitekturbok och kolla på skor (inte köpa! bara kolla om de finns här..) och vandra omkring lite - jag behöver andas butiksluft!

På tal om luft i Milano - på söndag är det "körningsförbud" då luften är så smutsig här att den överstigit några värden för att den ska vara ok. (haha, min svenska..) Hur tror ni mina lungor mår? Jag behöver åka till havet och andas havsluft också, inte bara butiksluft!

Cheers!

Kategori: Allmänt

Hade jag nu varit i Västerås hade jag förmodligen varit på "BC" och ätit kebab efter en utekväll (well, tordag i Västerås kanske inte är någon höjdare..?) men sitter istället i min säng med en piadina - ett slags tunnbröd kan man säga som man "steker" och i kvällens fall med bresaola, mozarella, lite parmesan och färsk basilika i. Mums!
Varit på en av de nya favoritbarerna ikväll - Härligt att träffa Dicle & Cansu igen! Pratade lite minnen och uppdateringar sen vi sågs sist. Jag borde se till att vara ekonimisk framöver och sen kunna ta ett flyg till dem i Istanbul eller annan turkisk stad några dagar i sommar - vore great! Oh. Får se!
Ska sova nu så jag tar mig upp till grupparbetet imorgon - Buona notte!

Kom igen?!

Kategori: Allmänt

Jag missade skolan idag. Skit!
Somnade 05:45 efter att ha ritat hela natten för att gå upp 06:45. Var tveksam till att sova alls för jag inte trodde jag skulle komma upp, men jag bestämde att 1 timmes sömn var bättre än ingen för hälsans skull. Well, trots flera väckarklockor vaknade jag inte. Förrän runt 18.00..
Jaja, jag överlever! Men - måste nog ta och köpa en riktig väckarklocka nu, som ska stå långt ifrån sängen så jag måste gå upp ur den!

Nu måste jag skynda mig och städa här, gå och köpa kyckling och därefter laga middag. Varm cous cous-sallad med kyckling! Mums!
Sen iväg och träffa Dicle & Cansu! Imorgon är jag ledig! Men, ska träffa min CMF-grupp och jobba med det :)
Have a nice evening!

"Middag med Mr Latte"

Kategori: Allmänt

Jo. Geometrin går faktiskt framåt. Något fel måste det vara på mig (kan iofs ha med mina -ibland- pedantiska perfektionism att göra) men jag tycker om det här. Man följer regler, gör raka fina linjer med hjälp av linjaler och man vet om det blir rätt. Det blir snyggt och prydligt. Annat är det med frihandsritningen - bara massa kladd!

Nu kommer Carro (Milano/Båstads-Carro) och säger att hon ska ha lite inflyttningsparty innan utgång på lördag. Wey, jag har planerat utgång imorgon och eventuellt endast apertivo på fredag/lördag. Meeeeen, en sväng lär jag väl kunna gå dit? Och sen kanske vara mogen nog att gå hem tidigt? Pfft - för det vet vi ju brukar sluta bra..

Har pratat med mami idag i telefon - hon ska skicka ner "Middag med Mr Latte" - en bok jag köpte för några år sedan men som jag aldrig kom någon vart med för den var så tråkig. Meeen, den handlar om en matkritiker (om jag inte minns fel?) och med tanke på att jag har i mitt stora skolprojekt nu en klient som är matkritiker så tänkte jag att det är bra att läsa den för inspiration!

Nej, nu ska jag hänga tvätt innan jag ska fortsätta rita!

Onsdag'

Kategori: Allmänt

Sötsuget är på högsta (=värsta) nivån just nu. Tog därför en promenad till Pam (närmaste mataffären) och köpte på mig choklad, kakor, bars och jordgubbar. haha'
Nu ska jag sätta igång och rita till morgondagens inläming. Upptäckte dock något hemskt. Jag tror att jag bara har ett ark tracing paper → måste ha två. Aja, får se hur det slutar..

Annars har jag haft en bra dag idag. Imorgon ännu bättre? Fullt upp i skolan, men sen hem och städa då Rollo kommer och bor hos oss i helgen, och sen utgång med Dicle & Cansu! Yey :)

Mami!

Kategori: Allmänt

Och Mami - jag har redan en handcreme från apoteket som någon "doktor" där visade mig; men inte fan fungerar den. Det var efter den blödningarna blev värre! Så det så.

(Men, ska prova ikväll med - kanske det blir bättre i alla fall?)

Great!

Kategori: Allmänt

Ok. Det hela känns lite sådär lagom typiskt.
Kom nu hem, 03:30, från födelsedagsfirande av Julia. Skulle mötas 20:30, då jag var där - 20:50 kom de andra och ca 21:15 fick vi komma in pga strul med listan, haha. Jaja, trevlig & god apertivo, folk och sen livemusik och vi hade skitkul.
Träffade äntligen en trevlig, snygg och rolig kille - att han bara var här tre dagar för att fira Julia efter att ha pluggat/arbetat i London innan han åker hem till Brasilen imorgon är ju en annan sak.
Well, kanske ska ta en tur till Brasilen snart och få lite bränna..? haha'

Nej, Godnatt!

Tråk.

Kategori: Allmänt

Jag fryser och skulle helst av allt bara vilja krypa ner under mina täcken och filt och sova i 20 timmar.
Icke. Ritar, strax middag och sen göra sig iordning. Bah. Jag har ingen lust att klä upp mig ikväll..!
Ingen inspiration eller ork till ritningarna heller. Gnälleftermiddag idag tror jag.

It will never be the same again..

Tisdag?

Kategori: Allmänt

Kom nyss hem, efter skolan var jag på jakt efter en handcreme på Coin då mina händer börjar få sår för att det är så torra - halvmysigt - men hittade ingen bra utan mandel i.. (allergi..)
Nu sitter jag och knaprar i mig något slags mellanmål i form av italiensk hårdost, fikonmarmelad & "kex" med oliver och halvssalt på. Sämre kan man hitta!

Blir några timmars ritande nu, innan jag tänkte laga färsk pasta med laxgräddsås och senare bege mig ut på födelsedagsdrink.
Imorgon sätter vi igång med Auto-CAD (datorprogram för ritningar)! Sist jag använde det var i 1an på gymnasiet och jag vet att jag svor många gånger! Vet dock inte om det berodde på mig, programmet (gammal version dessutom) eller lärarna..? Annars känns det bra få vi kommer slippa göra alla ritningar för hand!

..noll inspiration..

Kategori: Allmänt

Inget internet nu, skulle köpa lite timmar igår men då jag slutade skolan 20:30 hade allt i närheten stängt.
Idag ska det pluggas, födelsedag ska firas och eventuellt hinna träffa Dicle & Cansu som kommer från Turkiet idag!
Jag är egentligen jättetrött i huvudet idag och har lite krampet i magen, hah. Great.
I övrigt är det bra - men noll inspiration till något. Yey.
Nu fortsätter material teknologin.

MAT-DAG!

Kategori: Allmänt

Nu har vi klarat av en ordentlig lunch också.
Jag gjorde potatis i ugn, stekte kött (fråga mig inte vad för slags..) och "tillagade" Knorrs bearnaisesås. Ibland behöver man lite riktigt kött och inte bara pasta i gräddsås..!

Apertivo-stället för kvällen brukar vara fullproppad med gott! Bulgursallader, pasta i såser, kallskuret, mozarella, tillagade grönsaker, ostar, chips, ibland lax & sallader med kräftor/hummer, varma pastasallader, foccacia m.m. Givetvis efterrätt i form av frukt och nutella-bröd också.
Haha. Mat Mat Mat..

..jag tror att det regnar ute idag..

Kategori: Allmänt

Mitt internet mår inte bra idag heller. Vill ladda upp bilder här, men går inte - tyvärr.
(Finns dock lite nya på Facebook, på de två sista sidorna i albumet "My life in Milano" - klicka på länken')
Idag gick vi upp redan 09.00 för att ha tid för ordentlig söndagsfrukost + ordentligt med plugg.
Jag lagade amerikanska pannkakor, som sagt, med maple syrup, färska jordgubbar och florsocker. Och Cilla ordnade gott caffé till. Mums!
Borde bli tradition varje söndag! ..dock har man inte alltid ork till det, särskilt inte då många lördagskvällar spenderas ute..

Senare blir det att boka bord för att möta upp massa flickor för Inter-Milan under apertivo!
Nu ska jag rita planlösningar!

Jag längtar till April och alla mina besöööök.
Mer eller mindre hela april fullbokat, i maj kommer släkt & förmodligen Parisresa, juni kommer Bea & i juli slutar jag skolan! Tar jag mig bara igenom februari och mars (vilket jag tror jag kommer lyckas rätt bra med!) så kommer våren bli underbar! Med sol!

FORZA INTER!

Kategori: Allmänt

Imorgon (..idag) är det INTER-MILAN! hohoho!
Tyvärr ska inte matchen ses från läktaren på San Siro, men vi ska till vår favorit fotbollsbar istället och heja! Stämningen lär vara på topp!

Buona notte!

Kategori: Allmänt

Okey. Nu har vi ätit sushi, druckit lambrosco och kollat på "en shopaholicsbekännelser" här.
En sak är säker, om jag inte senare i mitt liv blir totalt ekonomiskt oberoende (right?) så ska jag aldrig skaffa mig ett kreditkort. Nope. Först pengar in på kontot, sen spendera. Haha.

Nu ska jag klottra ner lite fler streck på min ritning här, läsa lite konst och sen sova.
Jag har köpt färska jordgubbar för att göra amerikanska pannkakor till frukost imorgon! Hoppas att de blir lika bra som dem jag gör i Sverige. (Ett MINI-paket hallon kostar drygt 3,70€ här → det fick bli jordgubbar på extrapris istället!) Senast jag gjorde det var dagen efter min "hejdå-fest" - några flickor kom hem till mig, lagom slitna, och mitt i all städning lagade jag mums-amerikanska pannkakor. Den här gången har jag riktig sirap också!

Faye åkte ju hem till England idag, för att om några dagar åka till Paris och bo i 4(?) månader. Jag och Cilla ska dit och hälsa på henne och Hugo under våren! Sen kommer hon förhoppningsvis till Sverige i sommar & vi till England (LONDON!!!) i höst. Under nästa vecka tror jag att några kompisar från Turkiet kommer hit på besök också.
Det är spännande att träffa folk från hela världen här! Världen känns så liten!

Nej tack'

Kategori: Allmänt

Cilla spelar Håkan Hellström idag. Jag kanske är den enda, men jag mår illa av hans musik. Blä.
Karln kan inte sjunga - i så fall kan han väl nöja sig med att skriva musik till andra istället?!

fan'

Kategori: Allmänt

Great. Näst intill alla mina kontakter på mobilen har försvunnit. HUR DÅ?!

Värdelöst.

Kategori: Allmänt

Jag skulle ju "shoppa" idag. Först försöka få tag på ett par sneakers på rean, Adidas Original (som jag också skulle visa Ayman & Madde) var stängt. Så gick för att försöka hitta några skolböcker - de fanns bara på italienska.
Åkte till MediaWorld för att ordna med FastWeb & köpa färg till skrivaren -> fastweb var man tvungen att ringa och färgen var slut. Helt värdelöst. Det enda bra jag fick med mig var en sketchbook som jag måste ha till mitt projekt.
Trevligt att träffa Ayman & Madde i alla fall!

Nu ska jag sätta igång med ritningar. Ikväll blir det lugn hemmakväll & film med Cilla.

Gammal kropp?

Kategori: Allmänt

Jäklar. Hela min kropp gör ont i dag. Jag körde (som vanligt? hah) på mina 13 cm klackar igår vilket jag ångrade framåt 03:30 efter att ha vandrat omkring över halva Milano av någon *** anledning. Tillslut hamnade vi på The Club, helt ok men runt 04:00 tog jag en taxi hem medan de andra (från skolan) stannade kvar.
Har dessutom börjat fått lite problem med mina knän igen, efter att ha gått i klackar i princip varje dag sen jag flyttade hit.. Nu till våren måste jag köpa ett par låga skor!

Idag får jag se vad som händer - vet att jag ska göra några ritningar, förmodligen träffa Ayman som har svenskt besök här och kanske läsa lite konst också.. Känns som att det är söndag - men det är bara lördag! Härligt!
Vad gör ni en lördag som denna?

Cheers!

Kategori: Allmänt

Nu kör vi på apertivo på favoritbaren Globe (ovanpå Coin) och därefter sticker jag till Mina&Esin för partyyy! Senare ska vi dansa bort alla kvällens drink-kalorier!
Btw - White lady på Globe är nog en av mina nya favoritdrinkar! Mm! (..och ni vet att jag kan min sak när det kommer till cocktails ;) haha)
Skål!

tjuv i familjen Qvarnström'

Kategori: Allmänt

Jaha. Nu har bror snott mitt påslakan-set från GANT-home också.
Mami & papi; i april ska det till Milano!

..Milano!

Kategori: Allmänt

Haha. Det var nyss manliga modeveckan här i Milano. I och med den är det rätt mycket kändisar som rör sig runt här.. En (svensk) klasskompis berättade igår att hennes vän/bekanta hade träffat på Chris Brown på en klubb (samma klubb som vi gick förbi utanför samma kväll, hah') och någon dag därefter gått på date med. Haha. Chris Brown! (För er som inte är med här så är han en stor världskänd RnB/hiphop-artist som för tillfället nog mest är känd för att ha misshandlat sin fd flickvän Rihanna - en, förmodligen ännu större, RnB/pop-artist)

Idag ska jag ut och shaka lite. Jag är på så bra partyhumör! Oh.

What to wear tonight?

Kategori: Allmänt

Det lutar väldigt mycket mot min (fake)skinnklänning - MEN, kan man dansa ordentligt i den? Måste nog prova innan. ..stora problem här..
En sak som är säker är i alla fall att duscha och tvätta mitt hår måste jag göra, hah, torrschampoo är bra; men hur många dagar som helst fungerar det helt enkelt inte.

Pratat med papi på telefon idag; han har hjälpt mig med CSN-grejer då sitta i deras telefonkö härifrån känns sådär.. Tack!
Nu hoppas vi på att CSN kommer vara effektiva som jag (..när det gäller CSN, hah')!

'

Kategori: Allmänt

Jag hatar wind. (mitt "internetabonnemang")
Skulle egentligen åkt till MediaWorld idag och pratat med dem om FastWeb, men har inte tid.. Imorgon förhoppningsvis!
Är ju ledig idag, så har sovit, varit och handlat lite, nu ska jag städa mitt rum då Faye kommer och bor här inatt och därefter ordna klart några ritningar.
Ikväll blir det en sista apertivo med Cilla, Faye & Rollo då Faye åker tillbaka till England imorgon, och därefter Paris.
Tråkigt! Milano blir inte riiiktigt samma sak utan henne (& Hugo, som redan åkt..).
Senare ska jag åka hem till två tjejer från skolan med annat folk för lite förfest innan det är utgång på Alcatraz som gäller!
Cheers ladies'

Humor!

Kategori: Allmänt

Denna blogg (människa?) är helt underbar. Även hans krönikor (sida 4).
(Visserligen kanske kavlitén varierar, hah - men lär känna honom!)

Vår snart? Snälla!

Kategori: Allmänt

Okejdå. kallt kanske det inte är. ..med tanke på att jag just nu sitter ute på en stenbänk med datorn utan att frysa ihjäl.. (även om fingrarna börjar bli lite stela och med tanke på att jag tidigare förmodligen förfrös delar av tummarna kanske jag ska vara försiktig..)

Jag är rätt nöjd idag. Var småförbannad imorse, men det gick över. Det är inte värt det.

..känns som fredag?

Kategori: Allmänt

Haha, och ingen italienska på fredag → ledig hela fredagen! Passar mig perfekt!

Sitter och väntar på att sekreteriatet(?) ska öppna så jag kan få lite underskrifter på papper, sen sätter jag mig nog på caféet mittemot skolan och plugga lite..

Jag är helt slut idag, men ikväll blir det fest men natten mellan tors-fre; då ska jag sova ordentligt!
Föressten; mina ritningar jag gjorde igår blev godkända! Inte så jättehögt över godkänt, men det nöjer jag mig med ändå! Jag är ingen möbeldesigner.

April/Maj!

Kategori: Allmänt

Nu har Carro också köpt biljett hit! oh' Våren kommer bli GREAT!
Massa (roligt?) plugg, massor av besök & kanske en trip till Paris också?
Ibland kan det se mörkt ut, men jäklar vilket liv man lever ändå!

Seems like I'll make it!

Kategori: Allmänt

Fan. ..ibland undrar man hur saker hade blivit om man gjort andra val...

Jaja, klockan är inte ens 23:30 och jag är redan klar med 2/3 ritningar! De är inte direkt i någon hög klass, men det var inte väntat heller. Jag kommer få sova i natt! wuhuuu!

Jag har flyt!

Kategori: Allmänt

Alltså, ibland har jag tur. I gymnasiet påpekade lärarna (..och eleverna) att jag alltid lyckades skjuta upp prov/inlämningar om det så behövdes/vi hade för mycket att göra. Jag var duktig på att argumentera helt enkelt?tss haha'
På IED tänker jag inte ens försöka, för det finns liksom inte i den världen, vilket jag accepterar såklart.
Men! På något sätt så lyckas skolan pyssla ihop det själva! TACK!
Nedan info innebär att jag kan få gå ut på onsdag och ha lite kul och har hela helgen på mig att rita plot&survey så att det blir fint och ordentligt.
..CMF-kurs redovisningen oroar jag mig däremot lite för, vad hände där liksom? Men men, där har vi planerat så vi ligger steget före i vilket fall.. Men Plot & Survey - tack tack tack!
Nu behöver jag bara rita mina stolar idag, få lite sömn och kan pyssla med viktiga papper, italienska och projekt imorgon under håltimmen, efter italienskan kan jag åka hem, göra en ritning och sen köra på party. Dock lugnt, för har skola kl. 09.00 på torsdag! Meeeen, istället för att ha lektioner utan rast 09:00-18.00 slutar jag 12.00. YEY!

På "anslagstavlan" på internet där nyheter kommer upp'

'

Kategori: Allmänt

Hur jag lyckades få MVG i estetisk verksamhet; bild & form på gymnasiet är för mig just nu ett mysterium!

Sol!

Kategori: Allmänt

Det är svinkallt här nu, men idag tittar solen fram i alla fall. Härligt!

Not my thing..

Kategori: Allmänt

Jag är värdelös på "fri hands-ritning". Det är bara att konstatera.
Ett godkänt lär jag ju få ihop, men så mycket mer vet jag inte ens om jag vill försöka till. Jag ska inte bli möbeldesigner, hurrni.

Rihanna - Cry; jättefin sång. Älskar den, blir dock lite ledsen när man lyssnar..

Syskonkärlek' hah

Kategori: Allmänt

Jag försöker pressa min stackars bror på frågor här. Han är inte den mest pratglada i alla lägen.. Men nu går det framåt, jag vill att han hälsar till mina gamla kära (...vissa mer än andra..) lärare på teknikprogrammet, men han vägrar. Jag och min bror är olika.

Jag tar tillbaka det.
Min bror om att shoppa i Milano;
callekvarnström säger: ska spara typ **** tills dess tror jag, sen slösa bort allt :D

..vi börjar nog bli mer lika än vad jag trodde.. stackars Calle!
'callekvarnström säger: (15.40.10)
ska spara typ 5000 tills dess tror jag,
'callekvarnström säger: (15.40.16)
sen slösa bort allt :D

Visa lite stolthet, pojkar!

Kategori: Allmänt

(Ett totalt onödigt inlägg om ett av mina i-landsproblem, a.k.a. hur desperata unga män kan beté sig..!)
Ok. Lite småfrusterad är jag på mig själv, att jag är tvungen att vilja vara så snäll (..för det mesta..)!?
I lördags under vår vilda kväll (haha) så går jag och Cilla ut från bar n°3 för att ta lite frisk luft (..så var det för min del iaf.. hah) möter vi två killar vi tror oss känna igen - weeeeell, det var några vi träffade ute innan jul och den ena av dem ringde/smsade mig varje dag under närmare 10 dagar i streck efteråt - jag svarade bara en gång och vägrade efter alla meddelanden gå ut med honom (han var ändå trevlig när vi först träffades).
Att de bara lyckas gå förbi den baren, just (de skulle t.o.m. till en annan bar!?) orkar jag inte förstå.. Hur som helst, vi pratade lite - "stalkern" vågade inte ens möta min blick stackarn men när Cilla går ut lite senare och därefter kommer in går hon fram till mig och meddelar att de är på väg in och ska heja. Vaarför då?! var väl ungefär min tanke..
Men eftersom jag inte kan känna mig så taskig mot stackarn, som ju egentligen är trevlig så förklarade (..bortförklarade?) jag att jag inte hört av mig (a.k.a svarat på hans dussin sms/samtal) pga för mycket i skolan, jul & nyår i Sverige etc etc.. Men fine, han var ju normal då så gick med på att vi (jag & Cilla, haha) skulle träffa dem på en bar med bra musik någon kväll för apertivo - och sen gick de.
Well, det var i lördags. Under söndagen smsade han, jag svarade snällt men kort. Under måndagen smsade han först och frågade hur dagen varit (jag svarade inte), senare ringer han en squillo (1 signal - italiensk grej) och på kvällen skickar han ett sms och säger godnatt. Idag vid lunchtid ringer han. Behöver jag säga att jag inte svarat en enda gång? Come on?!
Nu har jag fått nog och måste be Cilla om hjälp att översätta ett sms till italienska; jag är inte intresserad

Jag tycker vi fokuserar lite på studier istället, haha. Om jag hinner ska jag följa med lite folk till Old Fashion imorgon, inte varit där på länge nu, haha, det är rätt hemskt där, men bra musik och med många vänner kan man ha kul! Well, får se hur många idioter man hittar då! hah'
Nu → rita stolar!

Måndag kväll/natt'

Kategori: Allmänt

Well, överlevde ännu en modern konst- och marketing lektion idag; duktigt!
Moderna konsten var dock rätt kul idag, tro det eller ej. Vi fortsatte på Pop Art och idag stod bl.a. Andy Warhol (vars konst jag tycker om!) på schemat + en video konstnär som är med i sexandthecity (precis innan läraren nämnde sexandthecity-avsnittet så insåg jag att den konsten vi pratade om påminde om konstnärens i ett avsnitt av sexandthecity - och tydligen var det t.o.m. hon! så, haha, säg inte att inte sexandthecity är allmänbildande! tss)

Sen mötte jag upp lite folk för middag innan det var dags att gå hem och plugga. Möttes av en härlig nyhet på internet; min real life drawing-lektion är framflyttad till onsdag istället för torsdag; hoppas att jag hinner klart!

Nämnde jag att Inter-Milan biljetterna kostade 160€ styck? Så nej, tyvärr blev det inget för oss. Får bli på bar istället, men kan nog vara rätt bra stämning där också!

Nu sitter jag och ritar framför sexandthecity - perfekt underhållning! Behöver nämnligen inte titta hela tiden då man vet vad som händer, men är ändå underhållande i allt tråk-ritande.
Hoppas att ni andra sover! Puss&Kram'

Måndagmorgon'

Kategori: Allmänt

Hosh. Jag är värdelös på att vakna till min väckarklocka på mobilen - ska nog ta att köpa en riktig väckarklocka med viidrigt ljud! (dock inte alltför högt så att jag väcker Cilla.. hah)

April kommer nog bli en av de bästa månaderna på hela våren! Kommer få massor av besök!
Första veckan kommer Hannah&Carro, 2 dagar efter kommer familjen och 2 dagar efter att de åkt kommer Amanda! I slutet kanske andra kommer? hoho!

Har CMF-lektion just nu (klarade mitt prov, även om det inte gick great..), haha och den började med att jag nästintill dumförklarade min lärare, men som tur är så skrattade han inkl. alla andra.. (Det var en dörr som avskärmade i en korridor som vanligtvis är öppen men nu var stängd och min lärare tittade på den och uttryckte sig ungefär som.. "vaaad är det här..? i både blick och med rösten och jag svarade "...it's a door..!". Heh' )
Efter lektionen tänkte jag gå hem och diska & tvätta (..då jag sov istället för att göra det igår..) och rita. Sen tillbaka till skolan för att ha Modern Konst- och Marketing-lektioner och därefter förmodligen möta upp Rebekah och hennes två kompisar som är här på besök från Västerås (de var med en sväng i lördags - jättegulliga) på Wakaba (stället där jag firade min födelsedag) för sushi. Sen blir det hem och rita igen!

Ha en brrra dag!

Sovdag'

Kategori: Allmänt

Det här var nog en av de oeffektivaste (kan man säga så?) dagarna någonsin?
Jag har sovit hela dagen! Gick först upp vid 11.00 (efter att inte ha sovit ungefär någonting) och gick med Cilla för att köpa pizza, men pizzerian var stängd och på jakt efter en annan så hittade vi en billig kinesisk restaurang som vi tog med oss mat ifrån. Därefter skulle jag sova ett par timmar, som i stället blev fler och vi 18-19 väckte Cilla mig och frågade om jag ville ha middag, så vi värmde på lunchresterna + stekte ris m. grönsaker.. Sen var det meningen att jag skulle sova någon timme bara - men det blev tills nu, 05:00.. Heh'
Plugg? Icke. Får ta igen det imorgon - är ju i alla fall utvilad nu! Ska sova 1,5 timme nu innan jag ska upp.
Godnatt!

Segsöndag!

Kategori: Allmänt

Gårdagen var galen. ..Det är allt som behövs sägas..

Jag är himla trött pga för lite sömn och några drinkar.. nu ska jag & Cilla plocka rent lite här och sen gå och köpa pizza - vi känner oss värda det, hah. Sen blir det plugga resten av dagen!
Hoppas ni har en fin söndag!

Giovanna? neee..

Kategori: Allmänt


Det här med att heta Johanna (..höll på att skriva "vara döpt till.." men som tur är så slipper jag det; tack mami & papi!) i Italien är ingen höjdare. Giovanna är nämligen deras motsvarighet och det låter inte bra..

saturday'

Kategori: Allmänt

Dålig update idag. >Pluggat grupparbete några timmar, nu är Milos här på caffé men jag är osocial och pluggar mest, hah. Ska strax in i duschen för att möta upp bl.a. Faye m. syster med Cilla för lite party. Cheers!
(Mamma & Pappa, jag kan ha hittat ett ok hotell för er inte så långt härifrån, påminn mig sen!)

spanish guitar'

Kategori: Allmänt

Godnatt :)

Inter-Milan? SNÄLLA!

Kategori: Allmänt

Min ekonomi ser ok ut nu - jag har betalat skolan. (..Det är därför jag kan festa till det med sushi ikväll!)
Jag ska nog ta och fira det med en biljett till Inter-Milan matchen.. det är liksom ganska stort! Om det inte är för dyrt dvs.. (men var lugna mami & papi - jag har räknat bort hyran, matpengar & skolmaterial då! hah)

Fredagkväll!

Kategori: Allmänt

Hosh, kanske något för mycket glas vin igår men vi hade jättetrevligt! Lite hårt att gå upp imorse dock, men var lugnt! Nu har jag hittat ännu ett sätt att spara pengar; flirta in dig hos klasskompisarna som bor i närheten så följer dem en hem! haha.
Nu är det fredag. Cilla ska på middag med sin klass så blir ensam och tänkte fira att det är fredag med sushi!
Vin har jag också inhandlat (i korgen fanns 4 flaskor vin, 2 flaskor vatten, 1 paket te och vit choklad - vad annat behöver man när det är helg liksom?) och annat som står på schemat är att skriva klart min text om Josef Frank, förberda inför morgondagens grupparbete och göra en kub i vit kartong/papper. Känns bra - tror jag ska ta och kolla på en film också! Det är jag värd! hah'

Pratat i telefon med mormor & mami idag - alltid kul med updates via telefon!
puss!

Mums'

Kategori: Allmänt

Nu - klar med italienskaläxan, nu kör vi på en timme effektivt arbete med material teknologi innan det är dags att hoppa i lite mer partyvänliga kläder och åka till Mina & Esin för party!
Ska bli kul att träffa folket även utanför skolan och lära känna dem lite bättre! Härliga brudar och så givetvis några män där på sidan om, hah.
Cheers!

Haha'

Kategori: Allmänt

Jag har blivit bestulen! Min bror har tagit min säng UTAN LOV!
Vart ska jag sova när jag besöker er i Sverige då hade ni tänkt, familjen? Jag sover inte i hans gamla! Den tycker jag inte om. Min säng :(
Min säng är helig för mig. Det vet folk som varit i mitt svenska rum - det tar ju emot bara någon sätter sig i den. Nu ska någon annan sova i den på heltid. Nej, det här blev lite av ett trauma för mig..

Better!

Kategori: Allmänt

Idag är jag en rätt dålig student (fast under lektionerna var det bra), men desto bättre hemmafru, hah. Håller på att städa lite i lägenheten; plocka grejer, diska etc.. dammsugning tar jag i helgen! Sen ordna en italienska uppgift och börja lite på ett projekt för att sedan gå på en fest, om jag hinner, orkar och har lust..

Jag är på mycket bättre humör nu! Förmodligen för att det ser ut som att jag hinner med allt planerat i helgen och då kan börja andas lite mellan skoluppgifterna. Idag på modellingen började vi göra en stol i balsawood - kul! Och på geometrical drawing fick vi veta att vi framöver bl.a. ska jobba på att rita ett hus (inkl. våningar osv), hoppas det blir bra! ..jag är betydligt bättre på geometrical drawings än real life - den saken är ju klar! Nej, puss! Jag ska fortsätta städa här nu innan Cilla kommer hem och vi äter middag. ..kom nu på att det enda jag ätit idag, förutom en hårdbröd-macka till frukost, är ett litet paket salta kex. Well, hittills mår jag bra ändå!

IED-student lunch'

yey'

Kategori: Allmänt

Och det här är min bästa vän på väg till och i skolan.
"Take away-termos" från Starbucks. Den får följa med mig till skolan med te. Särskilt senaste dagarna då jag inte hunnit med frukost.. Nu är jag klar med geometrin så ska bara packa ihop allt inför morgondagen och sen sova! ..så att jag inte försover mig imorgon också..
Godnatt!

Starbucks take away-termos jag inhandlade i München'

Hett tips!

Kategori: Allmänt

Jag har hittat mitt nya beroende. Hosh vad goda de är! Kex med oliver och havssalt!
Perfekt krispiga och luftiga men inte för torra, haha. Har ni såna i Sverige?

Min bästa pluggkompis för tillfället.
Ibland får vi sällskap av lite taleggio & fikonmarmelad också.

Pluggtjat'

Kategori: Allmänt

Långt ifrån en bra start på året var gällande plugg hurrni.
Nu har jag en paus på 20 min, sen ska jag ordna geometri-ritningarna. Det blir ingen Plot and Survey-lektion för mig imorgon, hur dåligt det än är. Men jag är inte klar, så lämnar in allt nästa vecka istället. Och då ska de vara bra!
Förhoppningsvis hinner jag klart till strax efter midnatt med läxan, då hinner jag bättra på en annan uppgift också.
De ämnen jag har problem med (då de tar sjukt mycket tid och jag har inte riktigt motivationen/kunskapen) är ritämnen, för hand. Det är ju en jäkla tur att vi använder datorer sen! Bara att skissa möbler och sånt som jag behöver blir bra på. Men, får se hur det går..

Imorgon ska lite folk från skolan träffas för fest, jag lär hinna klart med inlämningsuppgifterna till fredag innan, men får se om jag känner mig värd att få gå ut.. hah, och om min kropp orkar..

I övrigt mår jag ändå lite bättre idag. Projekt metods-arbetet blev bra, och det behövdes just nu när allt annat känns som att det blir skit. På lördag kommer min CMF-grupp hit och vi ska ordna klart allt. Känns som att det också kan bli bra, vi får hoppas!

Jag vet, förlåt, står bara om plugg här nu..

Godnatt!

Kategori: Allmänt

När jag kom hem stod tacopaj i ugnen, tack Cilla! Så nu har vi ätit, jag har varit och handlat tandpetare till morgondagens lektion och nu ska jag sätta igång och rita - Hoppas jag klarar det!

Det är kallt, här också!

Kategori: Allmänt

JAG FRYSER! Kallt ute, kallt inne, kallt hemma, kallt i skolan. Burr!
Men, jag är lite trotsig som vanligt och väljer pennkjol & nylonstrumpbyxor ändå.
Har åtminstone min kappa som jag köpte i sexan(!!) som jag inte använt på år - men hit fick den följa med.
Lite "fusk tunnt fårskinn"..? haha..

Italienska betygssystemet..

Kategori: Allmänt

Här ser det ut så att de har ett betygssystem på 0-30. 18 är godkänt, sen skulle jag tro att runt 24 är "väl godkänt" och 28-30 är "mycket väl godkänt", om man ska översätta till svenska.
I projektmetoder har vi just nu på del-inlämningarna fått i amerikanska(?) betyg, dvs ungefär såhär?
A: MVG, B: VG+, C:VG, D:G+, E:g, F:Underkänd.
Idag fick vi betygen på vår hand in n°3 & 4 för projekt metoder, såhär är betygen i den kursen.

n°1: B
n°2: A
n°3: A/B
n°4: A

Dagens examination var att lämna in n°1-4 och ev. förbättrat dem, om vi ville. Det har vi, och förhoppningsvis kan vi nu få mellan 28-30 någonstans då vi har mest A'n. YEY! Jag blir lycklig då!

Nu ska jag fortsätta äta lunch och rita några geometri-ritningar till morgondagen innan jag går tillbaka till skolan för italienska..
Lunchen består idag av bl.a. couscous & stekta grönsaker.. mm!

Lycka!

Kategori: Allmänt

Det här med jämn fördelning av arbete i grupparbete kan vi ju kanske diskutera.. haha.
Well, jag är klar! Och Yulia verkar också strax klar - perfect!

Ska det bara in på USB-minnet så jag kan träffa Martin imorgon bitti och bränna CD'n.
Snälla säg att det inte blir något problem med det! hah'

Godnatt!

Mami assisterar'"

Kategori: Allmänt

Haha.
Fick hjälp av mami till listan;
"ang. nr 14, jag kan inte komma på att du hade så många mardrömmar,
men om du hade det så var det säkert nåt om fel kläder eller dyligt!!
När du väl somnade, vilket kunde ibland vara vid 03.00 på morgonen så sov du nästan alltid som en stock."

..Ja, jag har då inte förändrats mycket genom åren..!

Please?

Kategori: Allmänt

Jag försöker intala mig själv om att huvudsaken just nu är att jag får klart det som jag har Exam på imorgon, och att det blir bra. Än att "läxuppgifter" blir gjorda.
Snälla säg att man lär sig av sina misstag!

Tidigare ringde papi, jag noterar att han skriker åt min bror att öppna dörren varav jag hör massa tjejfnitter och prat i bakgrunden och frågar pappa vem det är, undrar om det är några tjejkompisar till Calle (..pga fnittret antog jag väl att de var i 16-års åldern.. hah') MEN då kommer Bea till luren! Haha, det var ju lite otippat - men kul att höra hennes röst! ..vad hon och Karin gjorde där förtäljer dock inte historien, hah.
Jag saknar alla i Sverige alldeles för mycket just nu, mycket värre än innan jag hälsade på! Hoppas att det är beror på all skol- och ekonomiångest, för annars vet jag inte hur jag ska klara våren/sommaren!

list'

Kategori: Allmänt

Jag tog och kopierade en lista från Carro - låt oss hoppas att ni är lika roade av att läsa listor som jag är! (höh)
1. Hur gammal är du om fem år?
25. Jag insåg igår att nästa gång jag fyller jämnt är det 30. hosh'
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Well, några som jag läser arkitekthistoria med?
3. Hur lång är du? 162,5. 162 enligt passet, pfft!
4. Vem ringde du senast? Haha! Tydligen Luca (här är han mer känd som fysiska terapeuten..) - squillo för att ge nummer.
5. Vem ringde dig senast? Mami.
6. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Let's talk later, I'm busy now", haha - vilken diss!
7. Föredrar du att ringa eller skicka? Beror på vad det gäller. Sms är mer effektivt, ibland är det skönt att bara prata.
8. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta.
9. När såg du senast din pappa? 3 januari, på Arlanda.
10. Vilken ögonfärg har du? Blåa.
11. När vaknade du i dag? Sista gången? 07:51 - jag försov mig!
12. Vilken är din favoritjulsång? Jag kan inga.. Mariah Carey - All I want for Christmas?
13. Var tror du att du befinner dig om tio år? Var? Ingen aning. Men jag har i alla fall då pluggat klart på IED, kanske gjort en master i USA eller London, satt i gång arbetet ordentligt och är antingen på väg att eller har startat ett eget företag. Skulle jag tro. Familj och sånt? Nä, sånt går inte att planera, får se om det händer!
14. Vad skrämde dig om natten som barn? Jag vet inte? Mami & Papi - fill me in! hah'
15. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Beas blogg.
16. Hur stor är din säng? 140x200?
17. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar. Min kärlek; MacBook Pro.
18. Hur många kuddar har du i sängen? 3
19. Vilka städer har du bott i? Västerås & Milano.
20. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Just nu ett par riktigt högklackade och fina skor eller tjocka sockor.
21. Är du social? Ja.
22. Vilken är din favoritglass? Beror på säsong. Sommar och gelato av pompelmo, frutti di bosco eller vitchoklad helst. 
23. Vilken är din favoritefterrätt? Öh. Beror på maträtt?
24. Tycker du om kinamat?
Riktig, ja! Svenskkinesisk funkar bara ibland.
25. Tycker du om kaffe? Caffé - ja. Svenskt kaffe? njaa..
26. Vad dricker du till frukost? Just nu vatten, multivitaminbrus & rooibos chai-te.
27. Sover du på någon särskild sida? Nja, oftast höger - men ändras!
28. Kan du spela poker? Nej. Uhh!
29. Känner du någon med samma födelsedagsdatum som dig? Inte direkt känner längre, men vet ett par..
30. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och italienskan håller på att förbättras..
31. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.
32. Föredrar du havet eller en bassäng? Jag tycker inte om saltvatten. Men bassäng? Som pool? hah. Ähh. Solstolen/handduken är bäst! 
33. Vad spenderar du helst pengar på? Just nu mat, dryck och smink tror jag. ("Kan man inte köpa chanelväskor får man satsa på maskaran istället! heh')
34. Äger du dyrbara smycken? Inga direkta Harry Winston, men ja, ärvda och gåvor. 
35. Vilket är ditt favoritprogram på teven? Behöver jag säga det? Sex and the city.
36. Sover du med gosedjur? Nej.
37. Vad har du för ringsignal?
"Kandiman".
38. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Haha, ja. Mitt nattlinne jag hittade i Kalmar med bl.a. en kanin på! Hur gammal var jag? 4? Hittade den på en rund klädställning kommer jag ihåg, jag använder det fortfarande!
39. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En brandläckare, haha.
40. Kan du byta olja på bilen?
Räcker det att nämna att jag inte ens börjat övningsköra än?
41. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Se föregående fråga..?
42. Läser du dagstidningen? Nej, tyvärr inte. De blir bara sämre och sämre; det var bättre förr..
43. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
RTL 102,5? Ingen aning. Fråga taxichauffören, hah.
44. När var du i kyrkan senast?
Duomo när familjen var här? Jag tycker inte om kyrkor. 
45. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Som jag kommer ihåg? 1 eller 2 nätter. På skolresa. Jag är lite för bekväm av mig, och så kliar hela kroppen ute i naturen - klarar inte flera dygn? hah' (girly girly? usch.)

hosh!

Kategori: Allmänt

..kanske ska skippa det här och bli medlare av något slag istället? Herregud.

Mini update'

Kategori: Allmänt

Imorgon ska vårat projektmetods-arbete in. Nu hoppas vi på ett MVG, inte säkert då en jäkla massa krångel uppstått men chansen finns nog ändå... Grupparbete är ingenting jag tycker om längre..

Sitter i biblioteket och färdigställer (kan man säga så?) arbetet och om 3 timmar sätter en ny kurs igång - Projekt n° 1. D.v.s. vårt första projekt! Sträcker sig hela terminen, ända till 5 juli. Spännande och kul! Önskar dock att jag kunde fokusera mer på det än vad jag förmodligen kommer kunna göra under tentamånaderna, men men..

Jag är på rätt bra humör idag! Men jag saknar min familj massor! Kommer ni hit i april?

Kanske en ordentlig kram?

Kategori: Allmänt

Det är någonting jag saknar just nu, kan dock inte riktigt komma på vad.
Imorgon flyttar Faye ut, tråkigt! En vecka har gått sjukt fort! Men, hon kanske kommer tillbaka om en vecka igen.. heh :)
Nu ska jag återgå till min ritning - hoppas en blir godkänd som "perfekt" nu; jag tänker inte orka göra om den..?

Sista '

Kategori: Allmänt

Jag är rätt sliten idag. Ska ta och göra den största/viktigaste ritningen nu - sen sova tror jag, om min kropp ska klara morgondagen. Riktigt dåligt av mig på ett sätt, men min kropp kommer nog kollapsa(?) annars.
Godnatt!

IED Design & Arti Visive

Kategori: Allmänt

..Det är nästan jobbigt vad snygga killar det går i den här skolan! Och majoriteten är lagda åt rätt håll! (för min del alltså, hah)

Fake'ar jag så bra? (hah)

Kategori: Allmänt

..min modern konst-lärares blinkning till mig nyss innebär förmodligen att han inte har någon som helst koll på vad jag heter. För hade han det och kunnat koppla ihop det med mitt dåliga resultat på "låtsas provet" hade jag inte fått någon blinkning. Haha, och jag tror även att jag lyckas kamouflera rätt bra att jag avskyr ämnet!

schizo.

Kategori: Allmänt

Jag är schizo idag. Nu blev jag på jättebra humör, kan inte säga att allt tungt försvann, men ser lite ljusare ut i alla fall. Kan man inte ordna det bra för sig själv, får man fixa det åt andra..!

Dålig dag.

Kategori: Allmänt





I fredagskväll'
Jag önskar att jag såg ut såhär idag igen och skulle ut och ha kul!
Utan bekymmer. Nej, jag är nog lite nere idag - trots mitt hyperbra humör imorse.

Kontaktannons?

Kategori: Allmänt

Haha, håller på att skapa en klient till ett projekt (då jag nu inte har tid att, + att det är lättare, hitta en verklig person) och det känns som att jag skriver en kontaktannons. "ung, studerande kvinna, social.. etc". Hah.
..Undrar hur specificerad man ska vara..

Har en dålig dag?

Kategori: Allmänt

Haha, det går lite hur som helst här.. ena stunden känns allt ok - andra är det kris och katastrof.
Ska strax gå och (finally) betala skolavgiften och ikväll ska hyran betalas - det svider. Ser nu att massa praktiska examinations är innan nya csn-bidraget kommer, så får hoppas att inte allt för mycket material ska köpas!
I sommar ska det jobbas!

Lite sur, för skolans internet vägrar just nu fungera på min dator -> jag måste ta mina egna internettimmar till skolarbete, och borde snåla på dem.. jaja.

Eftermiddagens/kvällens lektioner är i princip bara att lyssna - lyssna och lida. (Modern konst & Marketing..)
Ähh, kul att träffa vissa människor idag iaf! Folk här är söta! (..bortsett från en del då..)

Gav upp.

Kategori: Allmänt

Har försökt alldeles för länge med att få upp två bilder här, det vill sig helt enkelt inte.
Men vet ni vad? Jag är ta mig fan klar med min Power Point-presentation om skandinavisk inredning! Jag är inte hundra på om den är så utförlig inom just det ämnet vi håller på med, men tyvärr är jag inget proffs där än. Så, jag skrev ett intro angående Skandinavisk inredning i allmänhet, sen valde jag 2 typiskt skandinaviska inredningar och skrev om dess färger, harmonier, kontraster och allt sånt (..konstigt?) och sen kryddade jag till det med att stolt visa upp "Sjuan" & ett Marimekko-mönster. Ja för jäklar vad bra skandinavier kan vara på att designa föremål! hoho'

Nu ska jag plugga lite till provet och sen ska jag unna mig 3 timmars sömn. Förhoppningsvis hinner jag med en massa imorgon under breaken! Jag har räknat ut att om jag jobbar effektivt (det vill säga - om det går bättre kommande veckan än denna vecka med koncentrationen..) så kommer jag klara det här finfint! Så kan vi sova lite sen under helgen eller så.
Hah, men vet ni vad det värsta är? Jag har bara mig själv att skylla den här gången. Visst har vi fått lite omänskligt mycket att göra under lovet, men jag hade kunnat haft allt klart nu om jag bara använt tiden liiiite bättre.
Men icke. Godnatt!

Color, Material & Finishin'

Kategori: Allmänt

Och just idag verkar det bara vara jag som är dum nog att vara vaken sent..
Typiskt! Jag behöver ju hjälp!?
..Vi får se hur det här slutar..

Jag vill t.o.m. plugga nu - men det går inte.

Kategori: Allmänt

Mami sa att hon skulle ringa mig idag. Än har hon inte ringt.
Innebär detta att hon tänker ringa mitt i Juve-Milan matchen?!

(Nope, jag kan fortfarande inte plugga.)

Mami "gömmer sig" på Rabiegas vingård i Frankrike, sommaren 09.

Helt värdelös idag.

Kategori: Allmänt

Jag blir galen. Jag. Kan. Inte. Koncentrera. Mig.
Vad är det för fel?!
Jag skulle t.o.m. föredra att sitta med Moderna Konst-boken just nu, i stället för att pyssla med mini-projekt. Och då är det illa - riktigt, riktigt illa!
Finns ingen inspiration, ingen lust, ingen tillräcklig kunskap. Herregud. Jag förstår mig inte på mig själv.

Förhoppningsvis blir det bättre efter att skolan kommit igång. Jag är i alla fall laddad med sömn nu - så jag kan använda några av mina sömntimmar till plugg.

Nej. Jag vet inte vad jag ska göra. Vad gör man om man bara inte kan? Det går ju inte!?

Oh!

Kategori: Allmänt

Letar bilder på scandinaviska inredningar och hittade en blogg med en massa inspiration inom inredning och design. Det här var verkligen i min stil, skulle inte ha något emot att bo där!

Sista lovdagen'

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
Idag är det söndag, idag är det soligt ute och idag ska jag göra massa CMF-arbete!
Och eftersom det måste vara klart imorgon har jag inget val -> jag arbetar bättre!
Jag är på riktigt bra humör; börjat dagen med vaniljyoghurt med banan & torkad frukt i. sockerchock. Och dessutom halvbra för min mjölk- & bananöverkänslighet, heh.
Nu ska jag plugga och ikväll ska vi gå och kolla på fotbollen (Juventus - Milan) på en apertivobar, som avslutning på lovet sådär.
Ha en härlig söndag!

love.

Kategori: Allmänt

Jag skäms lite över mig själv, herregud, men imorgon måste jag bli bättre!
Vi har idag ätit tacos till lunch och nu under kvällen kollat på en italiensk film och ätit massa ost, kex, choklad och druckit lambrusco till! Härligt!
Vi tre flickor har bestämt att i vår åker jag & Cilla till Paris och hälsar på, i sommar kommer Faye till oss i Sverige och i höst åker vi till London + hennes universitetsstad och hälsar på. Hoho - crazy!
Nu, innan jag somnar, ska jag fortsätta att läsa ur min "moderna etikettboken" - älskar den!
Att man kan ha ett så stort intresse i hur man ska uppföra sig är kanske lite sjukt.. men, allt ska vara perfekt! (..förutom framförhållning när det gäller studier då..)
Godnatt!
En av mina favoritböcker? hah'
(..ringen under ögat är till stor del en skugga, så trött är jag inte!)

wuhu'

Kategori: Allmänt

Oh. Jag vill åka till Västerås och se min brors rum! Han (pappa&mamma?) renoverar tydligen och har idag köpt nya möbler! Jag kanske inte känner igen mig nästa gång jag åker dit.. Calles rum, köksmöbler, garage - det händer grejer!

..det här med fransmän alltså..

Kategori: Allmänt

Haha. Ungefär så kan vi sammanfatta gårdagen! Först gick vi till en rätt mysig bar, inredd kanske lite nordafrikanskt, och åt god apertivo & jag fick en jättegod Kir Royale! Gått över till dem från Rossini just nu, hah..
Sen gick vi över till baren mittemot där vi satt resten av kvällen. Snygg bartender, goda drinkar, lekar och trevligt & snyggt folk! Drink efter drink blev det, sen pratade vi med ett par italienare och sen även ett annat gäng. Bartendern skrattade och frågade om vi noterat att vi satt vid ett bord i mitten och bara killar runt om oss, hah.
Träffade en fransman (jag som inte ens tycker om fransmän efter månaderna här!? men verkar ändå vara dem jag träffar..) som jag stod vid toaletten och pratade med tills stängning. Tydligen hans födelsedag och han verkade bra, men efter några sms så förstod jag att fransmän kanske t.o.m. är sliskigare än italienare..?

När jag kom hem pratade jag även med puckot Luca (aka fysiska terapueften) som sa att han försökt nå mig ikväll. Bullshit? Så himla mycket konstigare människa än honom vet jag inte om jag date'at..

Nu sitter vi tre flickor och går igenom gårdagen och skrattar - härlig kväll!
Glad att jag främst höll mig till Kir Royales och inte körde på vodkabaserade drinkar som de andra två, hah.

lite bara...

Kategori: Allmänt

Igår skulle jag ju köpa torrshampoo - lovade mig själv att jag bara skulle gå fram till den hyllan där jag vet att det finns, gå till kassan och sen ut. Men jag råkade åka upp till herravdelningens tröjavdelning (det skyller jag på papi då det är han som introducerat mig för den avdelningen!) då det var rea och de har riktigt fina tröjor där, vissa billiga men med bra kvalité. Occccch så hittade jag en fin, rosa i 100% lammull för bara 22€. Woops.
Men nu är det slut på shoppingen. Jag får inte ta mig ner till centrum där det tydligen är galen rea. Jag ska inte.

100% lammull från Coin. Perfekt i kylan!

lite bråk...

Kategori: Allmänt

Inte överens med blogg.se idag, bilder vägrar att laddas upp..!

Fredag förmiddag'

Kategori: Allmänt

Blev lite sovmorgon ändå, gick upp runt 10-11.. Cillas morgontider påverkar mig; annars hade jag tyckt att 10-11 var riktigt tidigt om man inte har tid att passa!

Ska strax göra mig iordning för att åka iväg och köpa torrshampoo & möta Ayman för en snabb caffé.
Därefter tillbaka hem och skriva klart arbete och rita, sen blir det utgång ikväll på någon bar med Cilla & Faye.
Corso Sempione. Härligt!


Caffé brevid Duomo i somras.
Med Cansu, Dicle & deras vän från Turkiet, efter middag på Armani Nobu.
Tider det!

Buona notte!

Kategori: Allmänt

En sådan oeffektiv dag. Någon utgång var jag ändå inte värd, så lika bra att det blev som det blev!
Nu säger jag godnatt; Buona notte!

NK's Rooibos "teer"!

Kategori: Allmänt

NK's Rooibos Ginger Lemon-"te" är gott! Fräscht.
Smak av grape, ingefära, citrongräs & citronskal, och lite myntablad, peppar & ringblomma.
Köpte det och Rooibos Chai sist jag var i Stockholm & NK, ..de har ju inte löste här..

Mitt motto är alltid; det blir vad du gör det till!

Kategori: Allmänt

Pratar på Bea över msn. Det här är inte rätta tider. Jag saknar redan mina vänner, släkt och familj och att skolan ger mig lite ångest (..särskilt pga min framförhållning och självdisciplin just nu..!) gör det värre och jag vill ha lov nu. Gärna långt långt sommarlov! Men samtidigt så skulle jag sakna skolan så mycket, tycker det är så intressant och kul! Önskar bara att vi hade liiite mer tid ibland, men inte just nu - för om jag skulle ha mindre tid skulle jag kunna arbeta bättre! Men vissa nätter behövs mer tid. Haha, tja.. jag kanske bara ska lära mig att arbeta bättre i förtid. Men, att jag sitter nu och gör det är en framgång för min del, för två år sedan hade jag inte gjort det.

Men förstår nu hur bra år det här kommer bli? Bästa hittills! Jag älskar det, åren blir bara bättre och bättre; för det är så jag gör dem.


2010 började bra, och så kommer det fortsätta!

Lyx (drack äkta champagne då det ju var första gången jag handlade på systemet...), hade trevliga människor runt om mig, vackert var det och skratta gjorde vi.
2010 ska alltså vara kul med härliga människor, lite vardagslyx
och kanske lite (men ganska oseriös) kärlek.

..vi har iaf närmare än er i Sverige till sommaren..?

Kategori: Allmänt

Idag kör vi på att drömma om sommaren! Jag älskar vingårdar! Jobbar gärna på en sån i sommar (men inte med att plocka druvor..!) och ska jag gifta mig - så blir det på en vingård! (Vilket ju skulle passa ypperligt i och med att min familj börjar spåna på om jag kanske inte borde gifta mig med en vinodlare, hah')

Bror och jag på Rabiegas vingård i Frankrike.
- När tänker du boka resa hit till mig, bror?

sweet dream or a beautiful nightmare? - fortfarande oklart!

Kategori: Allmänt

Jag är sämst. Framförhållning och självdisciplin? Verkar knappt finnas här. Åtminstone inte när jag möter motgångar, så som att inte riktigt förstå vad jag håller på med, hah.
Jorå, det här ska gå bra! Nu.

Sommar 2010?

Kategori: Allmänt

Försöker klura ut hur sommaren borde se ut. Drömmen vore ju att jobba kankse 1 månad i Milano, 1 månad i Sverige och resa runt i Italien några veckor.. Men det tror jag inte riktigt kommer fungera, så bäst är väl att försöka hitta ett jobb i Västerås under två månader och sedan se lite av Italien!
Planerna ser nu ut som att jag främst söker på IKEA, ICA osv, men inte det lättaste att få jobb.. Har ingen direkt uppdaterad koll i Västerås heller, så tipsa gärna om ni vet någonting!
Stranden vid Linas lägenhet i Frankrike; hade gärna spenderat större av delen här..!

Besök i Parma!

Kategori: Allmänt

Som sagt åkte jag, tillsammans med Cilla & Faye, till Parma igår. En liten (..190 000 invånare..) stad 1,5 timme från Milano. Mysig stad! Får bli en resa dit i vår igen, då staden förmodligen är ännu mysigare då!
I Milano var det torrt på gatorna men när vi närmade oss Parma var det ett tunt, vitt lager på marken - vilket senare resulterade i slask.. Men lite sol och fint väder fick vi!
Cilla som varit där x antal gånger förut fick guida oss mot fotbollsarenan för att jag och Faye skulle köpa biljetter, men då de hade gått upp så mycket i priserna till 80€ kände vi att vi inte riktigt hade råd..
Vi gick in till stan igen och hittade en mysig trattoria där vi åt massa god mat och drack Lambrusco! Vi delade först på lite antipasti i form av prosciutto di Parma och gott bröd och därefter beställde jag in Gnocchi ai quattro formaggi (gnocchi i "ostsås" på 4 ostar som jag tror var gorgonzola, taleggio, parmesan och någon mer) som var underbar men ganska mäktig..!
Utanför trattorian (..en slags restaurang men med billigare priser, mer "hemtrevligt" och oftast ännu godare mat..) träffade vi på ett gäng juventinare (..juventini) som vi tog sällskap med till arenan där vi skulle dumpa av Cilla då hon hade biljett sen tidigare.
Under matchen satt jag och Faye på ett café och drack caffé, te, åt lite kakor och diskuterade allt möjligt, bl.a. svenska och engelska skolsystem, sport och arbete. Trevligt!
På väg tillbaka till arenan köpte Faye varm choklad, eller ja; italiensk varm choklad. Hon blev lite besviken, haha, trots att jag försökt varna henne.. (se bild!)
Sen åkte vi hem, pluggade lite och somnade tidigt. (Tyvärr slutade matchen 2-1 till Juve..)'

Idag när jag vaknade (strax före 10!) sken solen utanför fönstret och har gjort sen dess. Igår kväll var det +6°C, vilket jag förstår är lite varmare än vad de flesta som läser här har för tillfället? Men, vi fryser ändå!

Idag ska jag försöka hinna med att göra en PP om skandinavisk inredning, skriva en kort (1 A4) text om valfri designer, bättra på en text om samarbeten mellan Moroso och andra företag och sen lär jag minst hinna börja på mitt Mat Lab-projekt!
Till middag blir det idag stuvade makaroner och köttbullar, haha, får hoppas att Faye klarar det!


Del av Piazza Garibaldi'

Faye & Cilla var söta på trattorian'


Haha, Cilla och hennes "motståndare"!


Glada innan matchen utanför arenan! Solen sken och det var inte allt för kallt :)

En av Fayes koppar. Hon fick en med chokladsås(!) och en med vispad grädde.
Hur de tänkt att den skulle drickas var ett mysterium.
Jag visste sen tidigare att varm choklad är inte varm choklad i Italien! ..dricka chokladsås? nä.

red carpet'

Kategori: Allmänt

Well, saker blir inte alltid som man planerat..!

Har nu tagit bort mina nagelförlängningar så nu känner jag mig tom & maskulin igen, haha. Men, de var så fula pga utväxten..
Idag har inte mycket hänt, börjat plugga men jäääklar vad segt det går! Tvättat, ätit tonfisksallad till lunch med Cilla och laddat upp lite bilder på facebook (*klicka på länken "facebook"* i mapparna "christmas and.." & "My life in Milano").

Imorgon åker jag, Cilla & Faye till Parma! Främst för att kolla på Parma - Juve, men också för att se staden. Ska bli mysigt, hoppas att det inte blir allt för kallt! ..verkar som ni har det riktigt i vidrigt i Sverige? Själv hade jag nylonstrumpbyxor ute igårkväll utan att direkt frysa.. (det var bara en kortis - annars klär jag mig varmare! lovar')

Nu ser april ut som en riktig besöksmånad! Kul! Först kommer Hannah (och Carro?) den 2a, sen Amanda 14e och eventuellt Jenny & Mics (fler?) i slutet.. Och hoppas att familjen dyker upp någonstans däremellan också!
I maj kanske massa släkt och i april eller maj blir det nog en weekend i Paris för mig och Cilla. Ska hälsa på Faye & Hugo. Vore underbart! (..även om jag inte har fått världens bästa intryck av staden tidigare, men blir nog bättre den här gången!)

Nu ska jag kolla upp fastweb så vi får ordentligt Internet här!

Årsgenomgång 2009'

Kategori: Allmänt

..Jag kör som alla andra. Listor är kul! (hah)


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, en massor. Största måste väl vara att jag tog klivet (...planet/tåget..) och flyttade hemifrån – till Milano, on my own.

2. Höll du några av dina nyårslöften? Nja, till en början gick det bra – nu har jag börjat svära på engelska i stället! Men, på italienska tänker jag inte lära mig några  svordomar, så där ser det ljust ut i alla fall

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, faktiskt. Börjar känna mig gammal..

4. Dog någon som stod dig nära? Släkt, ja..

5. Vilka länder besökte du? Hm. Sverige, Italien, Frankrike, Tyskland, Österike, Schweiz, Turkiet och kanske Monaco & Finland?

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Jag tror faktiskt inte det.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Många! Men 2 augusti.

8. Vad var din största framgång 2009? Började plugga igen – och det ser ut att gå bra!

9. Största misstaget? Att inte förstå hur mycket alkohol kroppen tål vissa gånger.. Men det gör jag helt nu.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Haha. Inget allvarligt, men sjuk är jag väl var och varannan vecka..?

11. Bästa köpet? Skulle vilja säga min utbildning men i och med att den inte är betald än så blir det väl år 2010’s bästa köp, haha. Jag har ingen aning!

12. Vad spenderade du mest pengar på? Skulle tro hyra, haha.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att Milano är min stad. Jag älskar mitt liv här!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? “I know you want me, you know I want you – shalalalaaa”; TURKIET

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare skulle jag tro? Eller kanske lika…

16. Vad önskar du att du gjort mer? Sparat pengar..?

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Druckit alkohol.

18. Hur tillbringar du julen? I Sverige tillsammans med familj, vänner & släkt!

19. Blev du kär i år? Nej.

20. Favoritprogram på TV? Det är väl alltid sex and the city…

21. Bästa boken du läste i år? Chasing Harry Winston tror jag…

22. Största musikaliska upptäckten? Haha, måste väl vara alla italienska smörlåtar som Cilla spelar? (Det tackar vi för!)

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Främst en ny säng!

25. Något du önskade dig men inte fick? World peace? Haha!

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Pluggade, hade modern konst-prov och kvällen firades med några härliga vänner med sushi på Wakaba.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Utan vissa små misstag kanske, men egentligen – nej.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Utseendemässigt? Mer klassisk än tidigare. Och klackar! Klackar, klackar, klackar…

29. Vad fick dig att må bra? Familj, släkt, nya & gamla vänner, studier, resor och storstadsliv.

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Haha. Ska vi säga Zlatan? Haha, nej.

31. Vem saknade du? Alla jag lämnade kvar i Sverige efter mig.

32. De bästa nya människorna du träffade? Sjukt många! Både i Sverige och Milano.

'

Kategori: Allmänt

Nu är Faye från England här, kul att hon bor här en vecka! Vi tre har varit och storhandlat och snart blir det väl middag.. Huvudet blir lite trött, haha, Faye & Cilla pratar italienska med varandra och jag pratar engelska, men perfekt för min italienska för de pratar lättförstådd och jag förstår väl det mesta i alla fall.. hah'
Plockar fortfarande och håller på i mitt rum, snart klart i alla fall.. Efter middagen blir det att skriva lite skolarbete!

Home sweet home'

Kategori: Allmänt

- Ingen hit att Internet-tiden är begränsad här!

Nu sitter jag hemma i lägenheten och har precis ätit frukost/lunch med Cilla och förbannat jordens alla killar? haha, nej, inte riktigt så.. Men morgonen har varit sisådär när det gäller sånt.

Flygresan gick bra! Hamnade brevid en svensk, trevlig kvinna (vi 3 på vår rad var ungefär dem enda i hela planet..) så vi pratade lite.. Tog sen bussen in till Centralstationen där jag höll på att hamna i svarttaxi vilket jag inte förstod innan han konkade in min väska i en sliten privatbil. Då baxae jag ut den och tackade nej!
Väl hemma gick jag och Cilla och köpte med oss sushi hem och satt och skvallrade över lite lambrosco tills en svensk kille i min klass hörde av sig så vi åkte och träffade honom (Walid) och några svenska kompisar till honom på en bar. Jättetrevlig och snygg bar, så det tackar vi för, haha.

Idag ska jag packa upp, städa, tvätta, storhandla och sätta igång att plugga. Sen kommer Faye och ska bo här en vecka också! Mys.
Känns bra att vara hemma!

Arrivederci!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag sova sista natten i Sverige innan tidigast juli. Känns ju lite konstigt.. Sist det var såhär så längtade jag ju bara efter semestern i Frankrike & livet i Milano men nu vet jag ju lite vad som väntar på ett annat sätt.. Får se när jag kommer hit nästa gång. Förhoppningsvis får jag jobb i Västerås under sommaren så jag kan ta mig hit i mitten av juli...
Kommer sakna er enormt! Men ser ut som att jag får en hel del härliga besök nu under våren i alla fall :)
Godnatt!

..håller på att packa..

Kategori: Allmänt

Jag tror jag är en av dem få som drar med mig pasta från Sverige till Italien.. Ideals gammeldagsa snabbmakaroner är nerpackade → jag & Cilla kan nu göra stuvade makaroner! haha.
I övrigt, om ni nu planerar att flytta utomlands/till Italien, förbered er på att sakna vetekross, kruskakli, citronpeppar, lösgodis och framför allt slaskrensare.
..åtminstone om man ska lita på min packning..

Kategori: Allmänt

Jag är lycklig. Inte mycket som kan ta det ifrån mig nu tror jag.
Lugnt ett av de bättre nyårsaftnarna, idag har jag träffat både hannah, carro & bea och därefter bio med amanda, imorgon blir det äntligen stockholm och förhoppsningsvis få träffa stefan och på kvällen säga hejdå till några..
på söndag åker jag hem till Milano och begraver mig i plugg..
Åh vad jag kommer sakna folk här nu. Kunde kanske varit här en vecka till trots allt,♥ men det positiva är ju att jag bara kommer se tillbaka och må bra..

hm'

Kategori: Allmänt

"..vi kanske ses i juli.." nej fy så sorgligt! ni flickor måste i alla fall komma och hälsa på!

rapport om jul och nyår kommer sen!