Jag lever, Tro det eller ej

Kategori: Allmänt

Hehe. Frånvarande i en månad ungefär..?
Det händer väldigt mycket här, men samtidigt ingenting egentligen så kanske därför jag inte skriver något. Väldigt mycket press från skolan och har mycket att göra så när jag väl kommer hem vill jag bara äta, varva ner och sova. Bor numera i princip heltid i Davides lägenhet vilket känns skönt. Att dessutom faktiskt ha ett liv utanför skolan. Tidigare sov jag varannan helg i min lägenhet då Davides son Simone bor här varannan helg. Men i lördags träffades vi för första gången, allt gick jättebra och jag sov här som vanligt utan problem. Så kanske inte blir så många fler nätter i andra lägenheten. Helt underbar son, ett charmtroll och vi klickade!
I övrigt har jag varit mer eller mindre sjuk under två månader nu och börjar tröttna. Nu efter tre veckors hosta trodde jag att den snart skulle gå över men igår blev det ännu värre och jag känner mig riktigt hängig. Inte lätt att plugga till 110% (som man bör) när man mår såhär så jag hoppas det snart går över!

Nu sitter jag och varvar mitt plugg med support-mail till vän och efterrätts sökande. På onsdag kommer nämligen några vänner till Davide på middag hit. Känns väldigt bra att träffa folk som inte är 20 år från skolan vars största intresse är att supa sig full eller spendera pappas pengar. Meeeeen då jag helt överlämnat maten till Davide sa jag att jag åtminstone kan försöka mig på en efterrätt. Då jag kan glömma panna cotta och liknande (nej, jag försöker mig inte på att bjuda italienare på något italienskt - så modig är jag inte än!) funderar jag på en cheesecake. Jag gjorde en cheesecake på björnbär & hallon för några år sedan som var helt underbar - men med tanke på hur mycket jag svor under prosseduren (tre olika lager, mixade och passerade björnbär & full frys när jag hade behov av ett plant plan för att få alla lager fina & stress - det var inte kul!) och att jag aldrig riktigt fått in flytet på efterättsfronten här i Milano tvekar jag lite. Vi får se. Kan inte direkt påstå att det handlar om världsproblem..!

Nu ska jag plugga klart, koka te och vänta på att mannen kommer hem så jag får lite middag ;)

(Middagstips jag måste ge som inte alls verkar så gott som det är - Davide gjorde det till middag härom kvällen;
Svamp-ravioli/tortellini i gräddsås med salt, peppar & lite parmesan sedan blandat med hackad ruccula & toppat med parmesan. Kan seriöst vara något av det godaste jag ätit, och så enkelt!)


Så. Nu har jag uppddaterat långt -kanske för långt- och ska försöka hitta tillbaka väldigt snart igen den här gången!

Borta bra, hemma bäst.

Kategori: Allmänt

Sista kvällen i Paris. Förmodligen på ganska länge.. Har haft det väldigt bra och lugnt här, men det ska bli så skönt att komma hem till Milano igen! Helgen ska jag spendera med plugg och lite förberedelser då kommande vecka kommer inte vara någon höjdare alls vad jag kan tänka mig.. Lite ångest, men det ska gå bra!

Idag sov vi till runt 12°° (som alla andra dagar.. vi båda är nattmänniskor!) innan vi gjorde iordning oss och mötte upp en vän till Anaïs för lunch. Jag har träffat honom tidigare, i Milano, och han är supertrevlig!
Vi tog lunchen på ett hälsoställe, "Fruktparadiset", men jag måste säga att på hälsofronten ligger Sverige ganska långt i förväg Frankrike (och tja, hästlängder före Italien!).. Min sallad var färdiggjord och de "färska" grönsakerna lite lagom dallriga pga av olja/dressing de haft på. Smaken var åtminstone god! Måste säga att jag är lite ledsen över att jag inte hann gå och äta fler goda sallader etc när jag väl var i Sverige!
Efteråt gjorde vi lite småärenden innan vi åkte hem. Jag mår inte super så vilade lite innan vi satte igång och pluggade och strax ska jag packa. Sedan middagsdags och sen tror jag att jag ska sova då jag lär gå upp vid 06°° imorgon - jag är inte riktigt van vi det längre..

Imorgon kl. 11.05 går flighten med Easyjet. Måste säga att jag blivit bortskämd på sista tiden då jag alltid flyger med SAS och inte är något fan av easyjet men en timme i luften ska jag nog klara av, hehe..


Paris!

Kategori: Allmänt

Blogg á la update en gång i veckan får vi köra på nu under denna period ser det ut som..! Men desto längre update blir det..!

Sen sist så har jag spenderat några dagar med Davide i Sverige. Stockholm (jättefint hotell, sjöutsikt, svenskt tenn, gamla stan & Catarina), Västerås (runt på stan, umgåts med familjen, träffat vänner, liten släktträff, sömn och mat) och en natt på hotell vid Arlanda. Sen skilldes vi av vid min gate när jag gick på mitt plan till Paris och han vandrade iväg till sin flight till Milano.

Efter väldigt lite sömn, tidig flight och byte i Köpenhamn (varför har inte Milano/Sverige/Paris Joe & the Juice?? Beställde en stor "sex me up" som väckte mig! Passionfrukt, äpple & ingefära ♥) och sen efter försök till lite taxilurendrej (från deras sida, inte min) hittade jag en laglig taxiförare som dessutom pratade engelska så vi hade en trevlig resa hem till Anaïs. Att ta "pendel/tunnelbana" själv med min packning var inte längre att tänka på.

Anaïs bor jättefint i en liten stad/samhälle precis utanför Paris "stadsgräns". Första dagen gick vi och handlade lite (jag älskar ju franska matbutiker!), åt lunch hemma och sen bar det av en sväng till city. Känner igen mig ganska bra sen jag var här för ett år sedan och jag vandrade runt själv (min date jobbade) eller åkte omkring i bil. Mycket konstigt att det då var Anaïs bror. Mötte upp en vän till Anaïs, som även jag känner och som var med till Napoli i somras, för en drink och sen åt vi middag i området där Anaïs bor.

Nyårsafton började sent (trötta) med en fika hemma hos Anaïs mormor & morfar. Väldigt trevligt jämfört med vad jag förväntat mig (av olika anledningar) och de var jättesöta. Tydligen hade de samling av gamla parfymflaskor, ni vet dem med en "puff" som man trycker på för att få ut parfymen? Och de bad mig välja en som jag fick i Paris-souvenir. De visste inte då att jag älskar såna parfymflaskor, hah, så jag blev överlycklig!
Sen bar det av hemmåt för ombyte etc innan vi åkte mot Eiffeltornet där vi bokat bord på restaurang/pub intill. Jättetrevligt och avslappnat. Champagne, rosè och god mat. Klockan 01°° redan började vi ta oss hemåt. Dock kom vi inte fram förrän 04°° då taxi inte fanns och tunnelbana inte aktuellt (endast 2 stationer åkte vi med den) så vi gick. Gick i 3 timmar under nyårsnatten. Tur att mina klackar var låga kvällen i ära kan jag säga!

Igår (nyårsdagen) spenderade vi hemma. Mest framför franska TV-program (det är inte så himla svårt att förstå när man kan italienska), middag med familjen och en massa Grey's Anatomy-avsnitt.

Idag är det måndag så nu, efter massa sömn, ska vi ge oss ut på stan. Shopping (..fönstershopping..) och njuta av staden. För en gångs skull är det sol också! Så härligt! Jag gillar Paris mer och mer, det är fint. Men absolut inte en stad för mig att leva i.

puss'