Godnatt?

Kategori: Allmänt

Jag har nu ont i magen efter att ha ätit ett granny smith. Tveksamt om jag kan sova då.. hah, intressenat information? I Know!

Jag kollar på sex and the city!

Kategori: Allmänt

Den dag jag sitter på middag och killen/mannen säger "well, doesn't this looks like a little plate of heaven?" till en tomat- och basilikasallad. Då är det över. Herregud så fjantigt!

Jag och mina sjuka "principer".

Kategori: Allmänt

Bli inte för tillgänglig. Bli inte för tillgänglig. Snälla, bli inte för tillgänglig. Snälla snälla snälla!
Du verkar ju så söt.

Sol!

Kategori: Allmänt

..tror ni att jag lyckas sätta mig ute på balkongen och rita utan att troppa svett på mina bilder? hah. euw.
Men jo! ser ut som att det är skugga vid stolen.. Mm!

Åh, jag skulle ju inte!?

Kategori: Allmänt

aj. Jag har till och med lyckats bränna axlar & rygg idag! Förmodligen för jag knappt solat dem tidigare.. Smart! Imorgon blir det smörja där ordentligt innan solen!

Önskelista!

Kategori: Allmänt

Jag tror inte heelt på det här med att färger och grejer kan göra hur som helst med humöret och välmåendet men tror skarpt på att det har något samband! (Därför funderar jag på att läsa lite specificerad psykologi innan jag känner mig 'färdigutbildad'..) Har hittat en bok nu, på pantone.com (alltså borde den inte vara hur flummig som helst) som jag tänker inskaffa. Vill du ge mig en present, så varsågod! haha.

The Color Answer Book, by Leatrice Eiseman

'

Kategori: Allmänt

Jag är både på bra och dåligt humör idag. Vissa saker orkar jag bara inte med samtidigt som jag är jätteglad för andra saker.
Men snart kommer Bea i alla fall, ska bli så skönt och kul att träffa henne och vi ska bara ha det brrra under en lång helg. Wonderful!

:)

Kategori: Allmänt

Två timmar i solen var skönt! Lite färg verkar jag fått! Nu är jag redo för projekt 1-plugg! puss'

?!

Kategori: Allmänt

..Det är någon i det ödelagda huset på "vår gård". Vad gör han där och varför? Man kan inte bo där!

Dålig bild, men huset i mitten håller ju på att förfalla..!

Blandning!

Kategori: Allmänt

Skulle någon vilja byta fötter och knän med mig? Numera borde jag bojkotta både klackar & platta skor för min kropp mår skit. Klackarna har ju gett men sen jag började ordentligt vid 11 års ålder (jag kan både tacka och hata mina föräldrar för de lät mig klä mig som jag ville..? hah) och då jag har så höga fotvalv (heter det så? hålfot..?) kan jag heller inte gå i platta skor. Enda alternativer känns just nu som att ordna inlägg i mina träningsskor och gå omkring i dem hela dagarna. Men, eh, nej. Det känns ju inte direkt så himla jag. Men, något ska jag komma på!


Över till något betydligt viktigare och allvarligare. Det här med att Israel nu attackerar Ship to Gaza är så sjuuukt. Nu är 16 stycken döda och jag blir bara så arg. Okej (nja, inte riktigt - men då vore det annan grej!) om skeppen kom med vapen och grejer - men det handlar ju inte om det?!
Bryr mig lite extra kanske för att en jag känner har varit med och arrangerat skeppningen och minst sagt insatt.
Idioter, verkligen idioter.

Måndag.

Kategori: Allmänt

..saker kanske inte alltid blir som man tänkt sig, hah. Men min säng var så jobbigt skön i morse att jag va tvungen att ligga kvar lite extra..
Ska kolla igenom allt inför examet på torsdag innan jag hoppar in i duschen & sen möter Nika en sväng i parken. Brun ska jag bli!

Jasminbuskar! Mm!

Kategori: Allmänt

Glömde nämna att Milano just nu doftar en mix utav varma sopor & jasminbuskar (visst heter de så?). Föredrar det sistnämnda - de doftar underbart! Påminner mig om jasminbuskarna vi hade på Morkullegatan när jag var liten..

Skön söndag!

Kategori: Allmänt

Jag och Rebekah var båda sugna på en promenad så gick till Bocconi parken (parken vid Bocconi; Milanos brats universitet. Att de har samarbete med Handels i Sverige säger nog det mesta - även att det går mycket snygga killar där!) och satt och babblade och kommenterade allt från för smala hundar till för stirrande fäder.
Efter promenad hem (bl.a. förbi Pradas huvudkontor - japp, ligger typ precis vid min skola & vägg i vägg med Emilia) sitter jag nu och väntar på att min middag ska bli färdig. Sällskap är ett glas rosé som jag tänkte dricka på balkongen tillsammans med min bok. Eftersom jag sov så sent idag blir det lite plugg sen innan sömn.
Imorgon ska jag upp betydligt tidigare och förhoppningsvis orka med en promenad! Annars ska måndagen spenderas helt åt plugg - helgen är över.

Schvett!

Kategori: Allmänt

Det är schvettigt på balkongen! Solat & läst en dryg timme nu men lär vara dags att ta tag i disken nu innan jag går över till Rebekah. En dusch hoppas jag att jag hinner med också!

Meddelande till Bea!

Kategori: Allmänt

Bea, fortsätter det att se ut såhär; packa bara svala sommarklänningar! :*

Puckon på IED..

Kategori: Allmänt

Vem fan är puckot (urstäkta..) som satt in vår sista sketch up (3D-ritningsprogram i datorn) lektionen dagen innan vår inlämning & stora redovisning av vårt huvudprojekt?! Det är bara 3 lektioner och jag måste ju hinna klart INNAN projektet ska in - det är ju därför vi ska läsa programmet. Herregud. Vi skulle egentligen börjat på tisdag..

Mors dag idag!

Kategori: Allmänt

Jag sov i 12 timmar inatt, vaknade 15:30; skönt! Men känns ju lite segt också...
Vi kom hem rätt tidigt igår efter utekväll, jag duschade & åt sen "skogsbärsmix" paj  i sängen (och spillde så nu har jag blåbärsfläckar på mitt vita lakan - superfint...).

Vi (jag & Cilla) åkte till Rebekah med mat & vin strax efter 20.00 och medan de korkade upp första flaskan lagade jag middag till fröknarna. Blev stekt kyckling (i bl.a. sweet chilisås, soya & citron), zucchini & nerblandad couscous. Enkelt men gott!
Efter massa skvaller och babbel fick vi jordgubbar & en till flaska vin innan vi tog taxi för att möta upp Lisa utanför klubben Old Fashion. Massor med folk utanför och vi var väl lite tveksamma till att ställa oss i kö, men med Lisas modellängd & lite attityd gick vi bara igenom massan och in, en kvinna kom framspringade med en stämpel för vip-zonen från ingenstans.. dock behövde vi betala inträde till klubben vilket ju kändes sådär (haha, tss!).
Tyvärr är deras vip-zon ingen hit så vi skippade den. Tog en drink, dansade lite, mötte/såg idiotkille från skolan och efter lite mer dans tog jag, cilla & rebekah taxi hem. Helt ok utekväll men ingen i top 10..

Under natten drömde jag om bl.a. att en av mamis fritidsgårdar flyttat in i någon ny galleria i Västerås och jag var där för att lämna något meddelande till mami (..hon var hemma..?) och när jag och några från hennes personal tittar ut genom fönstret ser det ut som typ.. kometer (? jag kan ingen skillnad här, mina fysikkunskaper har försvunnit..!) förbi och åkte preciiis förbi och våra tankar var väl typ; vi kommer ju dö nu!? men så kom det några till, blev sug och skak och grejer men vi överlevde. Haha. Drömde massa annat konstigt också. Usch, ibland är det bra att det vara är en dröm..!

Nu ska jag nog ut på balkongen en sväng och läsa innan jag går till Rebekah och hämtar grejer.

Mami - Grattis på mors dag! Hoppas att Calle tar ordentligt hand om dig idag! puss! ♥

Läser.

Kategori: Allmänt

Ligger och läser en bok. Svensk bok vid namn Vänninorna och Kung Carl. Knappast något direkt intellektuellt - men underhållande & bra!
Favoritcitat so far; "Jag borde förstått att han var den otrogna typen! Italienare, snygg & utåtriktad - hur kunde jag inte fatta?" Hah. Stronzo!

Baka funkar alltid!

Kategori: Allmänt

Jag lyckades somna och nu har vi ätit lunch. Jag är fortfarande lika uttråkad men nu når solens strålar igenom gråtäckta milano liiiite så jag ska gå och köpa blåbär och bara blåbärs smulpaj. Mm!

Grått!

Kategori: Allmänt

Jag är så uttråkad! Inte lust med någonting - inte ens sova! Uppe tidigt för måste ringa fastweb om räkningsproblemen, tror Ceci är snäll och skulle hjälpa mig då det handlar om rätt viktiga saker så jag inte missuppfattar dem på italienska.. Great. Ser nu på hemsidan att de inte går att ringa dem på lördagar! Får helt enkelt fixa det här på måndag - vilket suger. Men men.

Nu då? Jag har ingen inspiration alls till att plugga (och det behövs när man ska leta tapeter/färger!), kanske har lust att åka in till stan och kolla lite men har absolut inga pengar så det skulle bara kännas jobbigt (haha).
Jag känner mig jättelat, oinspirerad & uttråkad. Ute är helt grått också. Tror jag ska försöka läsa lite..
Well, ikväll kör jag, Ceci & Rebekah en utgång i alla fall. Just nu är jag inte alls på humör men lär ändras till kvällen!

Bea har tenta just nu - vi tänker lite extra på henne & håller tummen! ♥

uh'

Kategori: Allmänt

Astråkig fredagskväll. Trodde den skulle vara lugn och skön -icke. Jag är så uttråkad. Inte ens sova kan jag - försökt starta enfilm (gick inte..), läst, försökt sova och nu ska jag se ett avsnitt sexandthecity och hoppas bli trött snart..! Godnatt?

Lite för lugn fredagskväll..!

Kategori: Allmänt

Härlig slappdag idag. Förutom att tanten på posten vägrade ordna min räkning för det saknades konto (men, Nika som var med hade gjort det genom att blippa där - åh. måste ringa och kolla imorrn..).
Jag mötte i alla fall upp Nika i min klass för en långpromenad till parken vid slottet, massa skvaller och glass på Chocolat. Trodde det skulle vara kallt för va så himla grått ute men det var 26°C och sååå fuktigt så man svettades! Och blev fuktig i luften - särskilt när vi gick rätt fort. Snusk!

Well, jag gick förbi mataffären på väg hem och sen lagade jag & Ceci middag som vi åt på balkongen.
Nu försöker jag avgöra om jag ska se en film eller sova. Ingen lust alls att sova - är ju ändå fredgakväll..

I do love it!

Kategori: Allmänt

Jag lyckades somna om! Skönt! Kl. 13.00 vaknade jag och gjorde sallad till lunch till mig och Ceci. Gott!
Nu har jag precis duschat och ska strax ta en promenad för att betala en räkning innan jag går och handlar det vi inte handlade igår (..vatten m.m. som vart för tungt från Esselunga..) sen blir det nog kolla CSN & lite plugg!
puss'

Bye bye sovmorgon!

Kategori: Allmänt

När jag för en gångs skull tänkte ta ordentlig sovmorgon och faktiskt är värd det och inte behöva stressa ihjäl mig då - nej, då vaknar jag klockan 09.00 och kan inte somna om. Super! Det händer ungefär aldrig mig.
Men, ska väl försöka somna om lite snart.. trötta ut mig med något tråkigt på internet eller något först..
Fredag idag!

damn I'm good!

Kategori: Allmänt

Alltså. Jag är ju så jäkla bra! När det kommer till killar jag har kollat in har jag en förmåga att lyckas veva in dem! ..hur vida de sen stannar/jag vill ha dem längre är ju en annan sak...!
Men nu ni - med hjälp av (i övrigt ganska hatade) eurovision kan jag lyckats få en middags-date med en kille som verkar såå bra. Håll tummen här. Flyt!

..nagelproblem..?

Kategori: Allmänt

Ser ni min tumnagel? för att vara min är den väldigt lång (de går hela tiden sönder!)
men nu har den börjat gå av på mitten. Alltså mitten. Förstår ni hur ont det kommer göra snart? Haha'

Milano.

Kategori: Allmänt

Sådär. Nu ska jag måla naglarna i färgen Milano (från Mavala). Haft det tidigare, ett ganska mörkt lila, men det tog slut - men, fick nytt i julklapp av Vera m. familj :)
Kanske inte så vårigt val - men mitt ljusa lämnade jag kvar i Sverige för det började ta slut så kanske kan kosta på mig ett nytt nästa vecka när jag ska på shoppingtur med Bea!

Öh.

Kategori: Allmänt

Nu är jag så uttråkad att jag ska sminka om mig i väntan på Ceci. ..innan vi ska och storhandla på Esselunga.. ^^

Nej - men om några år när jag satt igång karriären ordentligt; då!

Kategori: Allmänt

Min önskesommar ser ut ungefär såhär just nu;
av någon anledning bestämmer jag mig för att spela något slags lotto och vinner 5 miljoner (inte för mycket så att jag kan göra vad jag vill resten av mitt liv - men tillräckligt för att kunna slippa mer studielån, leva lite bättre och få bra "startkapital" till efter mina studier!).
Sen lyckas rita riktigt snygga ritningar till "real life-examet" (ungefär lika troligt som önskan ovanför..!) & göra perfekt Projekt 1.
Gå och shoppa lite och kunna bjuda Bea på bra middag när hon kommer hit, "få" riktigt fina kläder, skor & hy att anlända i till Sverige. Därefter;
- umgås men härliga vänner, familj & släkt (..förmodligen enda önskan som kan uppfyllas här, haha)
- x antal trips runt i Sverige (Sundsvall, Vallsta, Göteborg, Stockholm, Gotland, Uppsala m.f.) & kanske 1 till Norge?
- weekend med mami någonstans om männen i familjen bestämmer sig för att åka till fjällen och fiska
- långweekend till England (London främst) med Ceci och hälsa på bl.a. Fay & Rollo(?)
- hitta någon snäll själ att åka på rundtur i hela Italien med

Well, jag säger inte att man blir helt lycklig av pengar - men lyckligare; det kan man bli!
(haha)

Geometri ritningar!

Kategori: Allmänt

Det var såhär en av dagens inlämningar såg ut.
Detta dock en av dem enklare - sen satte vi igång med "3D" & perspektiv också.

Nästa år ska bli bättre!

Kategori: Allmänt

Eh. Morgonen blev inte riktigt som jag tänkt mig om man säger så.. Försov mig till 11.00 då en kompis ringer och väcker mig och säger att examet ju är kl. 12.00. Ha! Skynda skynda! (Och hinner inte rita en ritning - som tur är inte så viktig!) Men jag hinner t.o.m. duscha, sminka mig lite(...), kopiera de ritningar som skulle kopieras och sen hinna till examet. Väl där lämnade vi in allt + gjorde ett test. Jag fick 26/30! 26!! Haha, well, jag var inte orolig att jag inte skulle klara det (för hon sa att hon knappt sätter IG på någon) men kanske trodde jag skulle få runt 20 (18 är gränsen). Men jag fick 26. Jättenöjd med tanke på att jag knappast jobbat jättehårt under den här kursen. Lite surt att jag kanske kunde fått mer om jag jobbat ordenligt - men jag är nöjd!

Som grädde på moset träffade jag en man (på kanske 75 år?) utanför min port som ville prata om vädret, frågade om jag var från italien (eh, nej?) och jag fick näst intill lova att ta en kaffe med honom nästa gång vi sågs för han bodde nära mig. Haha, han var inte obehaglig, bara vimsig - men jag hoppas att jag slipper stöta på honom fler gånger/att han kommer ihåg mig.
Snart kommer Ceci hem och då ska vi gå och storhandla. Det ekar lite fint i våra skåp om man säger så!

Jag kan inte säga att jag har superbra betyg, men jag är nog ganska nöjd ändå; nästa år måste dock bli bättre!
(tror det ser ut så här so far 18/30 är godkänt gränsen)

CMF: 26/30
Modern Art: 18/30
Historia: 18/30
Plot & Survey: ----- (ses i september på omprov - yey!)
Geometri ritning: 26/39
Italienska: 23/30 (pinsamt dåligt!)
Photoshop/Illustrator: 28/30
Auto-CAD: 29/30
Modellbygge: 29/30
Marknadsföring: 26/30

..nästan klar..

Kategori: Allmänt

Klockan är nu 05:15, heh, och jag ska nu sova! Har en rätt enkel ritning kvar men den hinner jag imorgon bitti så jag inte har lektion förrän kl. 15.00.
Buona notte!

Glad idag!

Kategori: Allmänt

Ganska härlig dag ändå - trots plugg! Har precis avslutat en ritning och ska ta tag i nästa!
Lär bli en lång natt ändå, men efter förra nattens sömn är jag fit for fight! Dessutom har jag satt igång The City på MTV.com från säsong 1 (då jag bara såg första avsnitten tidigare..) så jag har underhållning på hög nivå!
Have fun!

Godmorgon! (12 timmar senare)

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag har sovit runt 12 timmar i natt - bra! Men jag är väl fortfarande sömnig så ska lägga mig en kort stund i sängen nu efter frukosten innan jag sätter igång och ritar igen!
Det är så konstigt, men rita geometri tycker jag är rätt kul - det är min tekniska & logiska sida av mig som kommer fram, haha. Och dessutom nu när det var färre ritningar än jag trodde jag hade igår så vart jag lättad.
Nå högt betyg blir det inte, men så länge jag blir godkänd är jag nöjd!
Ha en bra...onsdag(?)! puss*

Buona notte!

Kategori: Allmänt

Men wow hurrni! Jag är inte klar med mitt ritande men har det mesta gjort nu så ska nog faktiskt lägga ner nu och sova istället. Eftersom jag bara sov 2 timmar inatt och kommer vara ett vrak imorgon om jag inte sover? (vilket ju inte går för då blir strecken sneeeeea!)

Pratar lite med Bea på msn och jag längtar MASSOR tills hon kommer hit! Inte sett kvinnan sen i julas - helt sjukt.
Vi ska göra Milano tillsammans, wonderful! Om en vecka på torsdag!
Kommer ihåg när hon bokade och det kändes som att det var en eeeevighet innan det blev juni - men det är snart!
Oh - papi fyller ju år om en vecka då! Och jag är inte hemma.. hm. Är i alla fall hemma hos familjen till Calles födelsedag :)

Jaha?

Kategori: Allmänt

Jo tack, det går ändå ganska bra med ritningarna!
Men däremot är det något fel på min dator - DVD'n jag satte i vägrar komma ut eller startas - skit. Jag som skulle se på sexandthecity medan jag ritade..?!

Fint!

Kategori: Allmänt

Såg det här när jag gick hem från skolan idag, innanför stängsel till byggarbetsplats.
Tänkte på mami när jag såg valmo!

Åh.

Kategori: Allmänt

Jag måste ta bort mitt födelsemärke i ansiktet. När vet jag inte - då man inte kan det på sommaren och jag har ingen lust att vänta till jul då det förmodligen är gången därpå då jag är i Sverige...
Well, 3900 sek tror jag det kostar. Vad fan är det?!

Drömma kan man ju!

Kategori: Allmänt

Helst skulle jag nu vilja göra ett fotbad och sitta med på balkongen och bli brun för att sedan fila och pyssla om mina stackars fötter för att sedan fixa naglar, plocka i garderoben och sova. Men nej, jag ska rita!

Hosh!

Kategori: Allmänt

Jag åt koreanska nudlar till lunch och nu bränner mina läppar och lite i munnen fortfarande - såååå starkt!

Skönt!

Kategori: Allmänt

Inlämingen/redovisningen gick bra! (Det här var material teknologi lab - en renovering av en lägenhet!) På det teoretiska provet som vi hade för ämnet för några veckor sedan fick jag 25/30 på! (motsvarar väl typ Väl Godkänt) Vilket känns riktigt bra, särskilt när det var typ flera hundra PP-slides jag övade in på drygt en dag. Vet inte betyget på hela kursen än, men det kommer snart hoppas jag :) Läraren verkade nöjd med mitt arbete, hade missat nå smågrejer men däremot kommit ihåg saker (ett fönster) som typ alla andra hade missat och han tyckte min modell var fin/söt.

Det är illa det här, för när jag klarar saker hyfsat bra trots att jag arbetat under alldeles för lite tid och i sista sekund kan det innebära att jag fortsätter så. Men nej, nu ska jag städa upp efter modellbyggandet och sen sätta igång med geometriritningarna inför det examet på torsdag så jag inte blir ute helt i sista sekund där också!
Hoppas ni har en fin tisdag!



Delar av mitt golv efter modellbygget!

Exam'

Kategori: Allmänt

Jag lyckades bli klar igår till 05.00, så lite sömn fick jag - skönt!
Dock är jag inte helt nöjd med mitt arbete, hah, men det är jag väl aldrig..
Men jag borde klara det iaf..!
Sitter på examet nu men det är flera på tur att visa sitt projekt före mig så ska nog ta och gå och hämta filer från servern så länge..
Sen köpa ritpapper och gå hem och rita geometri - fyfan!

Annars är livet härligt, skulle tydligen bli 30°C idag. Hosh!
Idag gick jag i endast sval, kort sommarklänning (som jag hämtade ut från kemtvätten igår - fick det gratis för det var någon liten fläck som inte gick bort, grazie!) och ballerina till skolan (barbent!) kl. 08.15 och jag frös inte trots att det blåste lite. Sommar på riktigt nu! Lovely.


Modellen är rät dåligt skick, haha, men bara för att visa volymen och hur rummen är placerade.
Lär var ok i alla fall'

29/30 i auto-CAD!

Kategori: Allmänt

Nuså! Har skrivit ut ritningar nu! Fast en blev det ett printfel på så ska skriva ut den imorgonbitti igen.. Har en ritning klar, sen cost analys + modellbygge att göra. Idag. Men, för att vara mig riktigt bra, haha. Lär få sova någon timme inatt i alla fall! :)

Gick förbi i skolan och såg att de satt upp betygen för auto-CAD (programmet vi gör ritningar i på datorn..) och jag fick 29/30! Wuhu - känns jättebra, särskilt då läraren hjälpte mig under provet med en grej och sa att han skulle ta bort 5p då (för vi tyckte det var viktigare att jag lärde mig än att låta det vara) men han skippade det!
Kan vara för jag (bara jag + en till) alltid var på lektionerna och var med ordentligt - but still. Skönt!

Solen skiner, jag är lycklig trots allt plugg! Buona serata!

Sverige!

Kategori: Allmänt

Nu har papi varit gullig och köpte flygbiljetter till mig. Åker med SAS vilket är från Linate vilket är skönt! Linate ligger nämligen ca 15 min ifrån oss med buss, och kan åka på mitt vanliga busskort så slipper åka 1,5 timme för ca 75 SEK till flygplatsen.
7 juli - 4 september befinner jag mig på svensk mark! Vad som händer där återstår att se..

Hm?

Kategori: Allmänt

Nej, jag var så sjukt trött att jag sov 2 extra timmar, men det är nog ok.. Precis ätit klart frukost i sängen och strax är det dags för att sätta igång och plugga. Klockan 15.00 borde jag vara klar med mina ritningar..!
Då ska jag nämligen och skriva ut dem och gå och köpa lite material till min modell.. uh!

Plugg!

Kategori: Allmänt

För att vara mig är jag riktigt duktig just nu, haha. Sitter och försöker få klart alla ritningar till examet på tisdag. Alltså, jag sitter inte sista natten - wuhu!
Men, jag ska göra modell imorgon och sen är det främst för att jag har exam i geometri på torsdag som massa ritningar ska göras till - men ändå!
Så ja, kanske inte blir så mycket skrivandes här under kommande dagarna?
Suttit vid autoCAD från 11.00-11.30 imorse tills nu (strax 02.00) med endast avbrott för tvätt & mat och är långt ifrån klar.. Kul.
Jag tror att jag ger det till 03.00, sen måste jag sova.. upp 07.00! Vi får se hur det här går..

FORZA INTER!

Kategori: Allmänt

INTER VANN! HEEEEELT GALET! WOW!
Jag har funderat över om det kanske inte är lite tack vare mig. Jag menar, den här säsongen började ju jag heja på Inter ordentligt och det är första gången de vinner alla 3 titlar och dessutom champions league! Som de inte har gjort på.. 30 år?
Haha, bilder från fullpackat duomo & film kommer sen! Ciao!

Forza Inter!

Kategori: Allmänt

Jag sitter jättedåligt och får ont i nacken nu, men det är struntsamma! 2 timmar till, sen diska & göra mig iordning för den stora matchen! Jag hade planer om att vara blåsvart-klädd men ser inte ut att bli så längre...

.

Kategori: Allmänt

Det är jättevarmt ute. Jag vill ut i solen på balkongen eller i parken. Men icke, som man bäddar får man ligga!

Mini update'

Kategori: Allmänt

(Mami - är du hemma nu? Jag vill ha uppdateringar om London!)

Blev lite stressig eftermiddag igår, Vid 18:30 ringer Cilla och ber mig vara klar om 15 min för vi ska träffa upp folk för aperitivo. Min fråga var väl ungefär, hur länge har vi bott tillsammans - vet hon inte att jag inte klarar det på 15 min? Men fel - jag klarade det! Hann t.o.m. duscha! Så tog vi tram och metro upp till norra Milano för att möta dem från Perscara/Bologna och Cristina. Sen kom lite milaneser också, hehe. Senare vidare till Colonne (torg utanför en kyrka där folk hänger) där vi mötte upp några andra och satt där till runt halv 2 innan vi fick skjuts hem. Trevlig kväll!

Morgongen idag började jag och Cilla med en promenad vid 9 innan frukost - nu måste jag skynda mig och hänga tvätt och kasta in en ny maskin innan det är auto-CAD ritningar som gäller hela dagen.
Klockan 19.00 ska vi möta upp folk på Piazza Duomo för att se CHAMPIONS LEAGUE FINALEN på storbild. (När Inter vann serie A sägs det vart 52 000 pers på Piazzat - undrar hur många som kommer ikväll! ;)

Uppe i kungafamiljen....

Kategori: Allmänt

Nu ni. Jag går på samma skola som nuvarande kungabarnens kusin gjorde. Det ni! (haha)

Today's gonna be a good day!

Kategori: Allmänt

Vaknade och trotsade mitt knä genom att ta en 30-40 min powerwalk runt om i området här - skönt! Solen steker härligt! Nu är jag tillbaka och ska äta sen frukost på balkongen och läsa mode magasin som jag köpte med från Sverige innan jag duschar, går till skolan och hämtar filer från servern, om jag inte redan har de på datorn - måste kolla! Sen blir det att sitta inne och plugga!
Ikväll kommer förmodligen folk från Bologna/Pescara (vänner till Cilla som jag också träffar + lärt känna några av dem - jättegulliga!) som vi ska träffa för aperitivo/utgång. Förhoppningsvis slipper mitt knä gå ut och dansa utan vi stannar på Colonne - får se :)

...

Kategori: Allmänt

Jag börjar skrämma mig själv nu. Är inne och läser bloggar på alltombarn.se.
Jag hoppas att det inte ligger någonting djupare på det ämnet.

Tandläkarbesök i sommar?

Kategori: Allmänt

Jag kan ha upptäckt ett hål i min tand. Tidigare hade jag tänkt "nej, det kommer vara så ***** obehagligt att laga!" nu tänker jag "nej, det kommer vara så ***** dyrt att laga!"

Jag har passerat 20-års gränsen.

Härligt!

Kategori: Allmänt

Oh. Det är knappt så att det finns en bättre känsla än den när man duschat, scrubbat sig, rakat ben, smörjt in sig i väldoftande bodymilk, fönat håret, bäddat rent i fina, vita lakan och får lägga sig och läsa/sova.
Haha, känns lite som att min blå-lila vägg är himlen och min säng är ett stort fluffigt moln. Hah! Himla skönt är det i alla fall! Godnatt!

Happy!

Kategori: Allmänt

Har nu tvättat mina sminkpenslar, lagt ansiktsmask, ska strax in i duschen och därefter bädda rent i sängen och sen sova. Imorgon blir en ordentlig dag! puss'

Hur vacker är inte jag ikväll då? hah'

En mini-varning!

Kategori: Allmänt

Jag var riktigt kaffesugen på planet ner till Milano och tänkte att fine, flygplanskaffe brukar väl inte vara någon höjdare men jag valde att beställa in en Starbucks Italian Roast i alla fall. Jag mådde illa efter första munnen. Riktigt snuskigt! Pulver med hett vatten. Dessutom lyckades jag sätta på locket (take away-mugg) i koppens skarv så fick massa kaffedropp över min (ben- som tur var)vita skjorta.

Men nej - testa inte det kaffet!

Bra där!

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag kan konstatera att mitt knä är trasigt nu. Kanske borde skippa att gå ut och dansa i 13 cm's klackar den här helgen... Hänga på Colonne i ballerina istället?
..Bäst vore i och för sig mina träningsskor då de är bra för min kropp, men icke.

Första (och hittills sista) gången jag gick till sjukgymnast för knäproblem (pga klackar..) var i högstadiet. Jag måste ju vara dum i huvudet som fortsätter.

Sol Sol!

Kategori: Allmänt

Haha, wow. Fick höra idag att jag hade fått färg! Av bl.a. tjejen som jobbar på kopierings-/skriva ut stället. Mitt svar va ungefär, eh, jag har varit i Sverige.. Vanligtvis brukar jag snarare få höra att jag inte får färg trots att jag är i solen - så i år ska här solas!

Skolveckan över!

Kategori: Allmänt

Sådär ja, haft veckans enda lektion nu och den tog 75 min istället för tre timmar.. Skönt! Solen skiner och det är nästan lite för varmt för att gå från skolan men så underbart!
Ska bara vänta på att Ceci ska komma hem nu så vi kan handla :)

Glömt min kavaj!

Kategori: Allmänt

Jag glömde min blåa kavaj i Sverige. Skit skit skit! Jag var klädd i den (blåsvart ju!) på Inters första Champions League 2010-match när vi, jag & Ceci, var på San Siro och såg dem. Och nu vill jag ju ha den på lördag - på deras sista match - på Piazza Duomo (torget utanför Duomo) där de ska visa matchen på storbild. Förstår ni vilken jäkla känsla det kommer vara där bland fleeeera tusentals människor?! Snälla låt Inter vinna!

Prosit!

Kategori: Allmänt

Varmt varmt varmt är det ute! Tyvärr försvann solen från ena balkongen nu och inte hunnit komma till andra än, uh. Haha, men fick lite sol på mig under promenaden! Nu ska jag in i duschen!
Så härligt med ordentligt sommarväder! Den här temperaturen räcker i stan här i Milano, om någon månad svettas vi väl så det rinner om oss - euw. Men än så länge gnäller vi inte - det är underbart! (ett minus är kanske att man måste sitta inne med datorn och plugga hela dagarna för jag har latat mig senaste veckorna, men vafan. får ta lite paus ibland!)

Btw - min allergi märktes på en gång när jag gick ut här - uhh. Prrrosit!

Sommar ute!

Kategori: Allmänt

Hah. Nu har jag gjort mina ritningar och tagit fram lite inspirationsbilder till möbler & tapeter. Hm..
Tror jag ska ta en powerwalk till skolan och skriva ut och då passa på att få lite sol på mig - sen hem och göra mig iordning innan lektionen. Mm. Lunch vare också ja..
I eftermiddag efter skolan blir det att packa upp, handla och sen organisera inför LAB-examet vi har på...tisdag? Det är ungefär samma som i projekt 1 så nu kan man mer när man ska göra sista touchen på ritningarna än när man gjorde dem från början. Nej, på med träningsskorna!

Hemma i Milano!

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma i Milano. Allt gick brrra! Mormor och morfar va jättegulliga och kom och hämtade mig och skjutsade mig till Arlandabussen vid stationen. Väl på Arlanda hade jag tur då jag tror de öppnade incheckningen lite tidigare (givetvis var jag bland de första i kön, hah - fått från mami?) så slapp vänta. Men blev lite orolig pga min packning (för många kg & för många väskor..) när jag såg att det kom någon slags lärling med kontrollant just till min desk. Paret före mig fick visa handbagaget, visade att det höll de bestämda måtten osv medan jag med min tur fick gå fram till en rätt ung kille som nästan såg lite nervös ut och trots att jag hade två stora handbagage (och förmodligen övervikt) frågade han ungefär bara om jag hade nå vapen i väskorna, om jag hade packat själv och jag skrattade lite lätt/log och svarade nej. Sen var det lugnt och han frågade kontrollanten bakom sig om han skött sig. Haha, nej - det hade han ju inte enligt reglerna, men enligt mig!

Sen gick jag och köpte make up-remover (passar på när det är billigare då Chanels priser inte är att leka med!) godis, tidingar och åt en macka (här snackar vi överpris på mat!). När vi skulle boarda började samma kille ropa ut att de med fler än 1 handbagage kunde komma fram så de fick betala extra, tillsammans med barnfamiljer etc - nej, jag gick inte fram -  men självklart kom jag fint på ändå. På något sätt lyckas jag liksom.

På flirtfronten var det tråkigare! Men man märkte att man hade med italienare att göra, för första hyfsat unga killen man ser som är italienare stirrar och ler mot än. Nu drar vi till Italien, ungefär. (Även väl på Malpensa var väktarna väldigt mycket tja... stirrande, än de i Sverige - även snyggare!)
Annars hittade jag bara en flirt på ca 40 år (men såg väldigt bra ut!) som det visade sig hamna precis bakom mig i planet, åkte samma buss som mig (log när jag kom in med min sjukt tunga packning och försökte komma igenom överfull buss, hah!) och därefter hamnade jag efter honom i taxikön där vi log och fjantade oss. Tråkigt det här med åldern bara. När de ser ut att kunna vara dubbelt så gammal som en, då får det fan vara nog.
(Haha, och nej - ni i släkten behöver inte oroa er att jag kommer tillbaka till Sverige med en dubbelt så gammal man, tror ni har oroat er tillräckligt för mig och mina "utflykter" senaste veckan..! hah)

Nu ska jag sova så jag orkar upp och plugga imorgon! En lektion imorgon runt 15.00.. Godnatt!

Arrivederci Svezia!

Kategori: Allmänt

Sista kvällen i Västerås på ett tag nu. Haft en skön dag, varit förbi Cillas föräldrar för en mobil till henne, träffat Karin på stan och åkt runt lite, kusin Julia kom förbi och höll mig sällskap medan jag lagade mat till familjen. Annars tittat lite på hockey och seinfeld med papi. Mami är i London och skulle tro att min bror sover..

Nu håller jag på att packa snabbt (kan säga att det inte ligger lika fint fikt och ihop rullat som det gjorde på väg hit! - Anna Anka skulle inte godkänna den här gången!) och hemskt nog har jag en papperspåse från Bella Vista med mig. Bella vista kan man väl översätta som "vacker syn" mer eller mindre på italienska - så får hoppas att ingen lägger märke till den! hah'

Haft riktigt bra vecka i Västerås, tro det eller ej! Och det är väl då man ska åka - så man får bästa minnena?
Fullt upp och träffat många vänner & släkt, fått lite sol på mig och veckan har nästan gått lite för fort, hah.
Men imorgon åker jag hem till Milano och pluggar. Pluggar pluggar pluggar.
Arrivederci!

Bye Bye!

Kategori: Allmänt

Helt dött här. Woops! Men, tiden bara flyter på här, lite väl fort, och snart har en hel vecka gått! Well, ska ge sammanfattning här sen, men imorgon åker mami till London med jobbet (jag är lite svartsjuk men har beställt torrshampoo med bl.a. kokosdoft som jag hoppas hon får tag i! ..som plåster på mina sår för att jag inte får åka till London utan bara(...) hem till Milano... hah') så jag och hon ska kolla på film nu och jag ska äta godis! (mami är världsbäst och skippar det mesta i söt-väg - jag borde inspireras och vara lika duktig!)

Mys!

Jag vill titta på TV!

Kategori: Allmänt

Min TV fungerar inte. Jag hatar alla nya, moderna funktioner när det kommer till TV-apparater, boxar, specialkanaler och allt vad det heter. Tydligen har pappa inte kopplat min TV till nå grejs i vardagsrummet. Varför inte då?!

Och här kan jag inte ens skylla på Berlusconi!

Bra timing här!

Kategori: Allmänt

Asbra att jag är i Sverige och dessutom ska på utflykt på söndag när sista matchen för italienska serie-a spelas.
Vad fan?! Jag ska ju vara med och fira när Inter vinner serie a!
Ähh, vi firar när de vinner champions league istället..! (drömma kan man ju! de har tagit sig till final och det var det nog inte många som trodde. de slog ut Barcelona!!! hoho.)

herregud. ni (få) som läser hoppas jag förstår att jag inte tar mig själv på så stort allvar!

Kategori: Allmänt

Mamma sa idag något i stil med "va skönt det är att se att du inte är lika egocentrisk längre, att du har mognat!".
..tror det var någongång under tiden jag läste Bröllopstidningen och vart helt upprörd när mami sa att brudpar här numera går in till prästen tillsammans istället för att brudens far "lämnar över henne". Det med att ens far lämnar över en är ju helt sjuk - det köper jag.
Men - all fokus ska ju vara på bruden (mig) och hennes klänning när hon kommer in. Mannen ska stå där fram och vänta! (haha!).

I övrigt har jag gått igenom bröllop med mina kära föräldrar.
De flesta(?) tänker ju på att de hittat sitt livs kärlek (herrgud, det tog emot att ens skriva de där tre orden!) och då ska gifta sig med honom/henne.
För tillfälllet skiter jag fullständigt i mannen - jag ska ha fest! Därför kanske jag ska ta och gifta mig med mig själv?
Och leva ett långt, tragiskt, egocentriskt, ensamt liv.



*Mamma var något sarkastisk.

Varför öppnar jag inte en bar istället?!

Kategori: Allmänt

Oh. Jag drack en så god apple martini igår. Som jag längtat! En riktig! Fast, jag föredrar att göra den på bacardi limón istället för på bacardi apple, hah. White lady'n smakade nästan bara citronsaft och mousserande vin kunde man bara köpa hela flaskor av. Persikopuré fanns inte och den nya bacardin med körsbärs-smak smakade skit. De har bra råvaror när det kommer till frukt & bär på tabasco men har bara ett par få italienska viner. Något annat ni vill veta om min drinkturné igår? Jo! Jag köpte gott rosévin från Chile som morfar faktiskt introducerade för mig i somras i Hälsingland - det tackar vi för!

..så var det det här med i-landsproblem igen..

Kategori: Allmänt

Varför har jag inte alltid färgade ögonfransar? - för det går inte att hitta salonger som gör det i Milano..!

Det ser ju så himla mycket fräschare ut och man kan faktiskt vara osminkad utan att känna sig helt grå och sura över sina blonda gener!

Sverige.

Kategori: Allmänt

Vi kör inga detaljer om senaste dagarna än, kanske sen. Jag sitter i alla fall i "min" (ja, Calles fd!) säng i Sverige nu. Det regnar.

Va ute igår, lite sliten idag och ska strax in i en dusch för att sen dra på mig sköna kläder, gympaskor(!) - inget smink (färgade ögonfransarna igår - oh!) och förmodligen åka iväg en sväng till stugan. Med tanke på regnet vet jag iofs inte hur det blir, men duggar bara lite. Och jag har dessutom ett finfint paraply här! haha'
Nyklippt är jag också! Lite för kort, men det var så slitet så ändå skönt att få bort toppparna!

Mycket emot oss..?

Kategori: Allmänt

Åh. Ser nu att det ser ut som att vi måste ta en buss och sen gå upp till planet för en trappa - och set spöregnar!
Jag har säkert 20 kg handbagage och inte de starkaste axlarna... Som vanligt.

Fan! Nu gick åskan och det dundrar lite väl högt..! ..hur pass mycket ska det åska för att vi inte ska lyfta? ähh, jag utgår ifrån att de har koll, hah.

Svenskar överallt..!

Kategori: Allmänt

..Något negativt med att flyga till/från Sverige och ha Macen med sig är ju att folk ser och förstår vad man gör. Det gör inte andra. Hah.

Nu ser jag vårat plan komma, wuhu - inte så lång tid till boarding?
Jag har lyckats fått med mig lite choklad & TUC-kex med olivsmak till planet. Och en flaska vatten & lite tidningar (italienska sport-tidningen & dagstidning + engelsk inredning - jag ser det som plugg ;)

Det är grått här - grått grått grått, det regnar. Italien gråter för att jag lämnar dem och i Sverige skiner tydligen solen & himlen är blå för att jag kommer. Right? Hah. ..ändå är det varmare här..

Nej, nu ska jag göra mig redo här, som tur är jag inte nervös; nu vill jag till Sverigeee!

At Malpensa!

Kategori: Allmänt

Sitter nu på flygplatsen, so far har allt gått finfint bortsett från en 35 mins försening.
Lyckades checka in mitt bagage med 1,8 kg övervikt utan problem och ha 2 handbagage med lite problem men jag lyckades ta mig förbi (2 påpekade att jag hade 2 st, men jag påstod att jag hade kläder jag skulle ha på mig i den/att väskan gick ner i papperspåsen -> both bullshit).
Köpt en flaska Bacardi Limón (1 l ljus rom med citronsmak - 17€ som kostar ca 250 SEK för 75 cl på Systembolaget - tänkte vara ekonomisk inför veckans partyn). Skulle köpt med mig gott vin också - men vikten tillät inte riktigt eftersom jag då hade köpt det på vår supermarket (här är väl priserna ca 3dubbla..?)

Sitter på ett "café" och tar en caffé i väntan. Det är riktigt skönt att flyga/resa själv måste jag säga. Behöver inte oroa sig över någon annan/ha koll på någon annan. Haha. Kan vandra runt lite som man behagar.
I övrigt svenskar överallt som är lite småknäppa.

Fick ett meddelande av en jättegullig (he got me the first time I talked to him! hah) kille från skolan som gjorde min förmiddag, haha. Nu ska vi flirta på här!

Nej, ska nog samla ihop mina grejer och försöka hitta en någorlunda toalett och kolla så att ansiktet sitter kvar där det ska - flygplanstoaletter tror jag aldrig (kanske i åldern under 5 i så fall) besökt en flygplanstoalett och tänker låta det förbli så! Jag har handdesinfektion med mig!

Caffé!


1 handbagage/person - inte om jag får bestämma!


!

Kategori: Allmänt

*måste tillägga att biljetten även är utskriven!

If you travel - travel with style! (haha)

Kategori: Allmänt

Nu är väskorna (snart helt) färdigpackade, naglarna målade, håret lockat (hah) och tänderna borstade.
Tror faktiskt att jag nästan klarar vikten den här gången, wow.
Som det ser ut nu så lyfter jag imorgon - oh! Skönt att inte behöva gå upp alltför tidigt, 06.00 får räcka så lämnar jag lägenheten vid 08.00!

Nu ska jag läsa lite innan jag somnar och hoppas på att min tvätt hinner torka :)
Buona notte!

Smart?

Kategori: Allmänt

Haha - kom precis på att man kanske ska ha en biljett med sig när man flyger..?

Haha..

Kategori: Allmänt

Försöker planera flygoutfit, haha, men det är inte lätt! Jag har en förmåga att frrrrysa på plan så lär vara varmt, bekvämt men snyggt. Föredrar klackar men har inga som passar (13 cm känns ju lite väl overkill, haha) - kanske svarta skinnballerina?

Det här med i-landsproblem alltså..

..valt helt rätt vecka..

Kategori: Allmänt

Haha, seriöst; regn och svinkallt (okejrå, i alla fall kallt!) i Västerås under ungefär hela tiden jag ska vara där. Hoho, great... Och från söndag och framåt (så långt man ser) ska det vara över 20° och stor sol här. ..yes...

Oh.

Kategori: Allmänt

Sovmorgon idag. För ca en halvtimme sen gick jag upp. Nu kokar ägget på spisen så passar på att skiva här så länge.
Kul och trevlig kväll igår! Sushi-båtar & sen gick 4 av oss till Globe för en drink. Mums.

Idag blir det att packa och fixa och sen säga grattis till Rollo som fyller medan jag är borta!
Idag går alla flyg som de ska från Malpensa (eller nej, inte de till Barcelona, London etc - men till Arlanda!) så jag är lycklig. Hoho - nu kallar ägget!

Ready for dinner!

Kategori: Allmänt

Jag skulle nog behöva sova mer mer mer. Helt groggy i huvudet (vädret?) men jag ska gå iväg för en bit mat ett par kvarter bort - till en av Milanos bästa sushirestauranger.
Vaknade nyss, samlade håret i en halvlåg hästsvans (hah, inte ofta ordet används!) med hjälp av massa hårspray och lockade den lite med plattången (yes.), highlightade ögonlocken med ljusa, skimriga ögonskuggor, skuggade nedre fransraden och la på ett extra lager maskara, mineral foundation & rouge.
Svart, enkel paljettklänning, små ljusrosa rosetter i öronen, ny parfym (test!) från chanel (som passade mig förvånandsvärt bra, hah) bakom öronen och jag är strax redo.
Nagellack matchande örhängena & läppglans ska på och en ipren ska sväljas, sen så.
Jäkligt snabbt och duktigt måste jag säga. Haha.
Jag i ett nötskal.

Strax redo!

Bättre & Bättre!

Kategori: Allmänt

Och vet ni vad?! JENNY kommer också(?) till Västerås på tisdag! Hade jag inte ens kunnat drömma om - att hon kommer söderut från Sundsvall högt upp i norr. Oh.

Men tyvärr kommer ju vissa ändå saknas! Bl.a. Bea & Michaela!

Söndag.

Kategori: Allmänt

Nu öser regnet ner. Helkonstigt väder senaste veckan!
Gick upp runt 10:20 idag för att ställa mig i köket och laga morotskaka, tvätta & städa innan Rebekah, Frida & Rita (hennes vänner på besök, supergulliga!) skulle komma över tills oss på morotskaka. Blev varmt och solen sken så vi tog med oss den ut och satt i parken och hade trevligt.
Rebekah o co drog in till stan medan jag och Cilla skulle till en bar och kolla på fotboll (viktiga matcher idag! fick ju tyvärr inte biljetter till San Siro - då de kostade 120€...) men verkade vara nå fel på sändningarna då de inte visade de någonstans här i närheten.
Gick hem och lagade lunch (..vid 15:30..) och Cilla kollar nu på "matcheresultaten" på TV och informerar mig, haha. Jag orkar inte titta då hela programmet hackar jätteilla och så har ***ont i magen pga mensvärk trots 2 ipren.
Nu ska jag ligga i sängen och läsa och sova lite så hoppas jag på att bli piggare till senare då vi ska träffa upp tjejerna igen (+ Cherie & Carro?) för sushi-middag. Sista på väldigt väldigt länge kan jag säga. För jag är körd om jag inte börjar snåla med pengarna. Levt för gott liv på sista tiden!

Hoppas ni haft/har en lika bra helg som jag har - it's great!

Jahapp!

Kategori: Allmänt

Haha, självklart så är dagens alla flyg inställda från Malpensa! Så nu försöker jag kommunicera med askmolnet via ..telepati? för att be det att flytta på sig i rätt riktning (alltså gärna tillbaka in i vulkanen!) lagom till på tisdag så att jag får åka! Gärna redan imorgon så inte mitt bli försenat!

:)

Kategori: Allmänt

Jag saknar mina fina vänner från Västerås lite extra idag!
Just nu sitter jag och pratar med Michaela och vi kommer ju faktiskt knappt träffas alls på jättejättelänge. Usch.
Nu hoppas jag bara få komma till Västerås och kunna träffa några nästa vecka i alla fall! :)

You never know..

Kategori: Allmänt

Alltså vafan. Askmolnet ska hålla på i "mina" områden just när jag har besök här eller själv vill åka iväg.
Jag HOPPAS att jag får åka till Sverige nästa vecka. Annars blir jag sur.

Great night!

Kategori: Allmänt

Haha. Igår va en trevlig, rolig och lite galen kväll! (Dock ett stort minus att någon idiot tog Cillas mobil och pengar..!)
Vi mötte upp tjejerna i Navigli (i spöregn!) för aperitivo och live trubadur innan några av oss begav oss till gianfranco-baren och Rebekah & Frida (på besök från Sverige) skulle möta upp Rita som också kom för besök! Senare möttes vi allihop på Alcatraz (klubb) där några kompisar hade bord. Vi dansade på och drack antingen för sura eller för söta drinkar (..enligt mig, men ni som känner mig vet att jag är petig med sånt där, pfft) och träffade nya & gamla bekanta!

Jag skulle ju gå all in för att hitta en date till framöver men det gick inge vidare, tyvärr, då vi mest umgicks med de vi redan kände...

(på italienska..)
X: Johanna, jag var bara med de andra tjejerna ikväll för att göra dig avundsjuk.
Jag: Men, X, jag är inte avundsjuk?
*X slår ut med armarna och ungefär suckar lite dramatiskt*
X: Men, varför?
Jag: Haha, jag har ingen anledning? Jag är inte sån..
Sen garvade vi bara åt det.

- Haha, jag är inte intresserad av killen som mer än vän men det verkar inte riktigt alltid gå in i italienska killars huvud..


I "morse" (mami ringde och väckte mig vid 14:30) tog jag en promenad till Pam för att handla lite innan jag ställde mig och gjorde amerikanska pannkakor som vi åt med färska jordgubbar på balkongen i solen.
Annars har jag suttit och läst där idag, försööökt bättra på brännan men vet inte hur det går..

Party!

Kategori: Allmänt


Så fort jag är klar med tänderna drar vi iväg, jag och Ceci; woho!

woops'

Kategori: Allmänt

woops! slöat för länge - IN I DUSCHEN, JOHANNA!

BRA fredag!

Kategori: Allmänt

Med tanke på att fotbollsbiljetterna kostade 120€ (bara bästa platserna fanns kvar..) så skippade vi det om vi säger så.. Vi körde på cappuccino och brioche ute och nu är vi hemma för att göra oss iordning för att åka in till stan och shoppa! Främst presenter står på listan! Oh.

Mm!

Kategori: Allmänt

Nu har vi betalat hyran till vår söta landlady. Hon verkade extra glad när vi kom idag, de bjöd på choklad, pratade extra länge och grejade.
Sen handlat mat och nu väntar vi på att potatisen ska koka så vi kan sätta igång med resten av middagen.
Färska jordgubbar sen! Och massa lambrusco! haha. Fira att det är en ledig kväll ikväll!
Tänkte köpa choklad men insåg att jordgubbar va mer än hälften så billigt + nyttigare och kanske t.o.m. godare..
Kanske se en film ikväll också? Annars njuta av sömn. Ciao!

Oh. Karin - måste gratta till körkortet också!

Oh.

Kategori: Allmänt

Jag doftar en blandning av tvättmedel och en av Dolce & Gabbanas nya parfymer idag.
Kemtvättad tröja (lite kashmir i och den är mjukar än någonsin!) och användning av parfymprov. Mm!
Sitter på geometri-lektion nu och känner mgi inte lika orolig inför examet längre - skönt!
Efter projekt-1 lektionen ska vi och betala hyran och sen blir det lövbiffsrulader till middag!
Imorgon bitti ska jag och Cilla nog försöka få tag i biljetter till Inters sista hemmamatch! wuhhuuu'

Torsdag'

Kategori: Allmänt

Börjar 12.00 så fick lite sovmorgon idag - skönt!
Ska strax göra iordning mig för sista skoldagen på två veckor, goodie. Men blir mycket pluggande under tiden ändå!
Ha en bra dag!

'

Kategori: Allmänt

Nej, nu sover vi tycker jag!

Nu börjar det roliga?

Kategori: Allmänt

Trevliga timmar på Globe med god mat & drink! Globe Royale som vanligt (hallonpuré & champagne).
Nu sitter jag och kollar på lite tapeter och golv. Måste diskutera ordentligt med min lärare imorgon om det här!


Section på mitt hus till projekt 1. Dock inte helt klart än'

Globe ikväll!

Kategori: Allmänt

Åh. Ja, den här dagen har väl varit sådäääär so far..
Men nu kanske det är igång igen, inte så mycket till P1 och sen blir det aperitivo på Globe med några flickor. Lovely.
En av mina ritningar i P1 som jag pysslar med.
Det här är min klients övervåning som jag gjort..

Onsdag..?

Kategori: Allmänt

Nu har vi ätit frukost på California Bakery (dock billigare än sist! hah), mys.
Det regnar o regnar men jag trotsade det och gick till Coin för att köpa ny maskara (skaftet gick av på min förra så borsten fastnade i - jättekul..) och fick massa bra prover från Chanel. Tyvärr var de två foundations jag fick för mörka så de skänte jag till Cilla, hehe. Men fick 4 läppstiftprover! wuhu! (för er som missat det så är en av mina svageheter smink- och parfymprover..)

Sen gick jag och köpte papper och skrev ut grejer. Passade även på att gå till sektreteriatet och fråga om info kring mitt omprov i september. Det var dock en riktig kärring jag var tvungen att prata med! Åh!
Hon svarade helt nonchalant(?) att jag skulle få info i slutet av juli. I JULI?! Menar puckot att jag ska vänta med att boka flygbiljett till juli och gå miste om några tusenlappar i onödan. Idiot. Skolan påstår hela tiden att man måste vara organiserad men fan heller att den klarar det själv!? Aja. Inte ens vad jag skulle göra fick jag reda på.. Men förmodligen kommer jag ha 2 lektioner som startar runt 1 vecka in i september och sen exam. Jag antar att jag borde åka tillbaka hit någon dag in i september då..?

Nej, nu ska jag sätta igång och rita geometri!

hosh!

Kategori: Allmänt

HOHO! Jag trodde jag hade helt fel på en fråga - men det hade jag inte! Lite fel, men skrev ändå om rätt grejer så lär få en poäng i alla fall! Goodie!

Klart.

Kategori: Allmänt

Hemma från provet, har ingen aning om hur det gick. Var just definitioner av ord och det är inte så jäkla lätt på engelska när man inte ens vet vad det heter på svenska. Men godkänd borde jag bli?
Nu ska jag ta och siva en stund då jag bara sov 2 timmar i natt, för att orka med dagens plugg. Sen upp och äta lunch och sen bara sätta igång! Men det känns ok nu!

I övrigt regnar och regnar och regnar det. Och jag läste att vulkanen fortfarande håller på?! Annars - om allt går som det ska, så kommer jag åka till Sverige om en vecka. wuhu!

Åh.

Kategori: Allmänt

Seriöst - hade jag inte kunnat tagit en Sverige-resa 1,5 vecka senare?! Jag vill ju se sexandthecity!
Måste kolla upp hur den går på engelska här..!

Sista?

Kategori: Allmänt

Nu kör vi sista tjatet om Ankan för ikväll; det är ju själva gästerna som är det underhållande nu! Jättehärliga ju!
Ankan klarar vi oss utan!

"Not everyone likes good taste"

Kategori: Allmänt

Simon & Thomas (designerna!) är och inreder hos Ankan nu. Hoho. Love'm!
När hon klagar säger den ena (jag kan inte hålla koll på namnen!) "Not everyone likes good taste"

Håll tummen för mig imorgon bitti, tack!

Kategori: Allmänt

Nu ni! Jag har tagit igenom mig en kurs som vi började i oktober/november på 1 dag. Haha. Riktigt illa att jag satte igång ordentligt idag, menmen. Nu ska jag läsa igenom mina anteckningar en gång sen sova. Upp om 3,5 timmar!
Buona notte!

Oj!

Kategori: Allmänt

Haha - herregud! Nu är det Anna Ankas jul som gäller på webbTV för mig ikväll.
När jag tittade på när hon söker assistent tycker jag hon ändå var helt ok (kanske bara för att man förväntade sig något ännu värre efter allt man hört?) men nu är det ju hemskt! Hon säger t.o.m. nu att inte mörkhåriga kvinnor kan vara attraktiva - haha, men kom igen?! Hon måste ju ha så lågt självförtroende och självkänsla..?!
Men ändå underhållande - och det tjänar hon ju pengar på!

Pluggunderhållning på hög nivå!

Kategori: Allmänt

Min underhållnings just nu vid sidan av är Singalong! Sista avsnittet.
Henrik Dorsin är så sjuuuukt grym! Haha. wow.

Fördomar kanske..?

Kategori: Allmänt

Wuhu - nu är det vattenledningar och olika rör man använder till sånt som gäller!
Känns som jag läser lite VVS-utbildning också här.. haha.


Oh, vet ni! Haha, vad jag skrattade inombords när min lärare i P1 (projekt 1) pratade om att man särskilt som kvinna måste vara tuff i branschen med tanke på att det mest är män som arbetar på site och sen även att på sina ritningar (arkitekt-ritningarna, inte de som kommer sen såklart) inte behöver ha med möbler och grejer för "the contractor" bryr sig inte ett skit om det. "The contractor is a big/fat dirty man and he don't care about your furnitures!?". Det första jag kom att tänka på var nämligen att det är ju det som Hannah utbildar sig till! Hahah, och Hannah är ganska långt ifrån en stor, fet, smutsig gubbe! ..åtminstone sist jag såg henne trippa omkring på klackar och i liten klänning på Milanos gator..! Lovely!

Idiot.

Kategori: Allmänt

Men välkommen tillbaka knäskador!
Vanligtvis/tidigare hade jag problem med mitt högra knä, nu verkar jag ha fått nå knäppt med mitt vänstra.
..jag kanske kan sluta använda klackar åtminstone när jag går och handlar mat..?

Kom ihåg!

Kategori: Allmänt

Jag måste gå och köpa en engelsk ordbok i Sverige! Tror ni att det finns speciell för inrednings- och arkitekturgrejer..?
Och ordna nytt ID-kort. Internationellt sådant?

Music makes the people'

Kategori: Allmänt

Jag har blivit helt besatt: Mozella - More of you.
Så fin!

Jag kommer ju slippa bli en Ernst eller Lulu(?) 2 i alla fall!

Kategori: Allmänt

...när jag ansökte till min utbildning så tror jag inte att jag trodde att jag skulle få lära mig hur man bygger timmerhus..?

Oh.

Kategori: Allmänt

Mami är bra! Hon har nu bokat in Maj Special - HårHarmoniq tills jag kommer till Västerås. Tack!
Nu kommer jag (förhoppningsvis!) bli vår(sommar?)fin tills jag åker tillbaka hem till Milano, haha. Även under Sverigevistelsen!
Tycker om Harmoniq, bra service, trevliga och professionella. (stavning där?)

"Förnya håret och få tips och råd om hur du kan ta hand om Ditt hår för bästa resultat. Få dessutom brynfix inför sommare. I behandlingen ingår: hår och hårbotten konsultation, tvätt, hårkur, klippning, fön/lättare styling, brynplock samt färgning av bryn och fransar."
Perfekt. Efter det där kör jag på sushilunch och sen barhäng! (höh)

Jag tänker inte berätta för frisören att det var ca 18 månader sen jag klippte mig och inte bara 2-3...

Måndag!

Kategori: Allmänt

Haha. Jag har nu kollat igenom 5 avsnitt av Anna Anka söker assistent och undrar om man själv skulle klara av det eller framstå lika puckade som de som tävlar? Herregud.
Aningen patetiskt program, men då jag av någon konstig anledning älskar assistentjobb är det kul att titta!

Nu ska jag sätta igång och plugga innan Rebekah kommer hit och hämtar sina grejer från i fredags och förmodligen äter lite morotskaka med mig, hah.
Hoppas ni har en bra måndag!

Avundsjuka tjejer & otrogna killar?

Kategori: Allmänt

Meeeen, kom igen pojkar?! Nu kan inte de matlagande italienarna komma hit ikväll för ena är tvungen att följa med flickvännen på aperitivo, den andra orkade inte då och den tredje (stackars Thomas, haha) går ju på kryckor och bor utanför Milano så kan inte köa bil hit.. Jag skulle tro att n° 1 inte får komma hit för sin flickvän.. träffat henne förut och hon såg inte sådär överförtjust ut när han pratade med mig/oss. Herregud.
Jaja, vi får äta morotskaka själva? haha'

sex and the city är INTE på låtsas!

Kategori: Allmänt

Jag känner mig ju sådär lagom patetisk när jag sitter och kollar på bilder från kommande sex and the city-filmen och blir helt till mig.
Alltså, jag får typ ont i magen. Jag är livrädd att filmen kommer bli knäpp (om Aidan & Carrie blir ett par igen - det skulle jag inte klara) och förstör hela min bild av serien & alltihopa. Folk påstår att det bara är en film/serie men icke. Jag mår bra av den, på alla plan. Haha. Helt känslomässigt störd när det gäller sexandthecity. Så är det bara.
Jag blir lite rädd för mig själv på vissa plan - men nej. Vissa har bibeln de relaterar till, jag har sexandthecity! (förlåt ni kristna, men jag är inte det. alls. - om inte det framgick där liksom..) Öh. Eller något? haha. Aningen sjukligt (är det ett ord?) men så är det.
(förlåt även till er som undrar vad ni misslyckats med när ni försökt uppfostrat mig! hah)
Kommer jag behöva se filmen dubbad till italienska alt. vänta jättejättelänge till Sverige? Åh.


I övrigt spelar vi Carola - Tommy tycker om mig här hemma - wuhuuu!
Hahahaa - nu säger Cilla "Johanna, du får skaffa dig en kille som heter Micke! Eller... Michelangelo är väl det närmsta vi kan komma i Italien... så vi kan sjunga på "Hey Micky" också!" Haha - vi är ju knäppa.

Nej, jag tar inte mig själv på så stort allvar..

Kategori: Allmänt

Mina (smutsiga, slitna) 13 cm klackar får stå i hallen idag, jag vill inte ha dem i min garderob. Det var nämligen en massa män som kissade efter husväggarna igår och det rann litervis av urin på vägen där vi var tvungna att gå. Jag pep, gnällde och försökte hålla andan på samma gång medan killarna jag var med bara viftade bort mina ljud, hah.
Well, i övrigt är det sånt här jag sätter på fötterna (givetvis hade jag ceriserosa tånaglar!) när jag ska ut på något minifestivalliknande, sitta i gräs och dansa i rabatter! Förstå hur jag skulle se ut på Roskilde eller dylikt..!?

Ursäkta mina smutsiga, slitna 13 cm'are.
Men efter vilda danskvällar i rabatter är det lätt hänt att de ser ut så här.. (hah')

Buhu!

Kategori: Allmänt

Det känns ju jätteroligt att det ska regna i Milano tills jag åker till Sverige!
..förmodligen är det fint i Sverige tills jag kommer också - då byter länderna! BAH.

Väder från yr.no

Åldras fort! (haha)

Kategori: Allmänt

Idag känner jag mig väldigt gammal, men med en ganska lättad känsla i kroppen. Haha'
Ser bloggar där bilder finns sen valborg och hur de började dricka vin vid 07:30 på morgonen och innan mezzogiorno (vad säger man på svenska? kl. 12.00 i alla fall!) var vodkan framme. Jag mår illa av bara tanken!
Igår drack en av killarna ren gin ur plastmugg, nejtack. Haha, jag har gett upp starksprit om det inte är blandat i en ordentlig cocktail.

Haha, ni får inte ta mig för seriöst i den här bloggen. Det här var bara en morgontanke en söndag såhär. (Trots att jag var helt nykter igår bland fulla & påtända äldre ungdomar)

Aj!

Kategori: Allmänt

Som jag trodde - idag gör låren ännu ondare! Jag kan knappt komma upp och ner från en stol - hejja Johanna!

Vem behöver gymkort när man kan gå ut på klubb och dansa?

hm...

Kategori: Allmänt

Alltså ibland kan man ju undra hur jag lyckas..!

Buona notte!

Kategori: Allmänt

Hah. Åh. Jag har ju bäddat rent och jag har varit ute nu så jag måste duscha innan jag lägger mig i sängen. Stinker rök från alla olika slags "cigaretter" och är äcklig från gräset vi satt i och allt annat (hah). Well, det var fullt med folk i ett område där det spelades massa musik från "lastbilsflak" m.m. och de var jättetrevlig stämning! ..knappast sånt folk jag träffade igår.. hah' P.g.a. att det är 1 maj idag!
Mötte upp en kompis där och lite kompisar till honom som bl.a. va här på besök från Sverige. Det var trevligt!

Typisk fråga "sen du flytta hit, har du börjat röka på mycket då eller?" mitt svar: "hah, nej, jag röker inte alls..!"
här är det mer konstigt att inte röka på än att göra det - det är obehagligt!

I övrigt så har jag en himla träningsvärk från allt dansande igår - vilket var ett problem då jag skulle ta mig upp och ner från gräsmattan...

Tja, har man inte choklad hemma så...

Kategori: Allmänt

Det blev ett paket nudlar. Känns ju sådär jämfört med hemlagad italiensk middag.. haha.
Well, nu försöker jag trösta mig med glass i sängen i alla fall!

smickrande, osminkad. men lycklig över glass!

Ändrade planer'

Kategori: Allmänt

Hah. Verkar som att en av killarnas flickvänner krånglade så blir ingen middag idag - kör på det imorgon istället!
Men vi har ju ingen direkt rolig mat hemma och jag har ingen lust att stanna inne heeela kvällen så ska försöka ragga upp någon för en aperitivo eller gå ut en sväng vid colonne om vädret håller i sig..
Colonne är som ett piazza ("torg") där folk hänger och det är massa billiga barer med "take away" runt om, riktigt trevligt ibland!
Ähh, får se! :)

Tidsfördriv i ..stressen..

Kategori: Allmänt

Vad heter du?
Lisa Johanna Kvarnström (eller, egentligen med Q..?)

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
Två. Känns jättesorgligt av någon anledning - det är ju ingenting!?

Vilken svordom använder du mest?
"Va fan" skulle jag tro..

Äger du en Ipod?
En mörkgrå!

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
..17:30?

Hur många resväskor äger du?
Två. En stor, fin, blå Samsonite och en liten skitkabinväska. Sen tror jag att jag har en till här, men är familjens..

Använder du flip flops även när det är kallt ute?
Japp! Fast inomhus.. ljusrosa från havaianas.

Var köper du dina matvaror ifrån?
Pam eller Esselunga.

Vilken var den senaste filmen du såg?
Man on fire. 

Om du vann en miljon på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Champagne. Haha!

Har någon någonsin kallat dig lat?
Ja. Framförallt jag själv skulle jag tro.

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Äger ingen CD-spelare.

Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk?
Vanlig mjölk. Men dricker inte det heller.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Hm, tror inte det?

När var senast någon stötte på dig?
Igår kväll?

Vad åt du till middag?
Igår? Grillad hamburgare i parken! 

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Haha, ja, angående en utvisning(?) med skolan...

Vem var den senaste som ringde dig?
Cilla - men missade samtalet.

Vilken film kan du alla replikerna till?
Ingen.. Men sexandthecity-serien är det väl nästinpå..

Äger du några band-t-shirts?
Nej.

Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?
Skulle tro praktisk marknadsföring..

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? 
Charm.

Inga direkta gourmet-kockar idag..

Kategori: Allmänt

Haha. Vi trodde ju att vi hade massa basvaror hemma i skafferiet så vi köpte mest färskvaror i förrgår.. heller inget direkt protein. Well, det var typ tomt, bara lite smått i botten på alla paket... Och idag är det första maj så affärerna är stttängda.
Vi löste det genom potatis & grönsaker i ugn till 5 fiskpinnar (delat på 2..) haha, och beanaisesås till det - jag ska dock försöka hålla fisken borta från såsen..!

Kommer killarna hit ikväll hoppas vi på bättre mat!

Morotskaka - here I come!

Kategori: Allmänt

Nu ignorerar vi rökstanken och går och handlar!

Sweden; I hate you, but I love you!

Kategori: Allmänt

Oh. Om ca 1,5 vecka åker jag till Sverigeeeeee! WONDERFUL!
Och vet ni vad? Jag är faktiskt lite lite brun! Så om det kan bli liiiite mer sol innan jag åker så kanske jag är extra fin! (hah)
Mina planer är so far;
tisdag; eftermiddag; umgås med kär familj.
onsdag; klippa mig & färga ögonfransar (mami, kan du vara gullig och boka?), kolla in västerås city  vad som hänt, luncha & testa västerås-sushi med Hannah och förhoppningsvis Carro, kvällen blir det att spendera med samma brudar på bl.a. tabasco skulle jag tro?
torsdag; lugn dag & njuta av frisk, svensk luft?
fredag; parta med people! (än så länge är bara Anton på gång tror jag, haha :)
lördag; fira Amandas (och Mathias va?) födelsedag!
söndag; utflykt med några flickor ur släkten!
måndag; no plans so far, kanske stockholm?
tisdag; no plans so far
onsdag; åka hem till Milano.

Bra. Jag har 3 dagar utan planer (so far). haha, vi får se hur det blir. Jag längtar!

Läs artikeln om Italien... (dock gammal)

Kategori: Allmänt

Så, nu vet ni! (haha)

Kategori: Allmänt

Vi kan ju säga såhär; svenska partyblodet finns kvar i oss även om vi flytt söderut!
Jag och Cilla hade bokat frukostdate vid köksbordet idag kl. 10.00, himla bra överenskommelse!
Vaknar i alla fall med förkylning, ont i huvud, fötter, knä & axlar. Ungefär som det ska vara första maj? haha.
Jag är ganska trött efter massor av dans (på bord!) och för lite sömn. Men vi hade kul igår! Vi kör en kort genomgång för intresserad!

Jag och Cilla började blanda Sangria och packa ihop plastbyttor med uppskurna grönsaker, grillkryddor, dressingar och allt vad vi kunde tänkas behöva! (Även en flaska vatten tog vi med oss - varannan vatten! - alt. för att släcka grillen..!) Rebekah kommer sen och vi packar på oss allt för att möta upp Emilia & Lisa i parken. Vi kände oss verkligen som invandrare som absolut inte tar seden (?) dit man kommer, men hade skitkul!
Sätter oss mitt på gräsmattan bland folk som gör situps, Emilia startade grillen och jag började förbereda maten.
Första sangriaglaset hälls upp.
När vi till slut fått glöd slänger jag på hamburgarna och sen börjar det! Snackade skit, åt, fotade, drack och skrattade.
Efter några timmar bär det av hemmåt för att ta ett sista glas där innan vi beger oss ut. Jag lyckas kläcka ur mig frågan om vi ska källsortera skräpet men flickorna tycker inte det var någon bra idé så jag klackar ner skräpet i en soptunna istället!
Jag och Rebekah filosoferade på min säng (haha) medan de andra drack och Cilla ringde taxi. Vi drog till pitbull på corso como (där jag mer eller mindre levde i somras?) för en drink. Träffade några killar från Rom som inte ville gå förrän jag sa att vi väntade på några kompisar (i maskulin form - då det är olika om det är tjejer eller killar på italienska..) då gick dem. Sen kom Thomas, Stefano m.f. och vi gick till en klubb - Tocqueville. Då stackars Thomas har skadat foten och går på kryckor bokade de ett bord (stackars pojkar - 180€!) så vi kom upp i vip-zonen och skålade i champagne. Haha! Well, efter flera timmars dansande vart vi lite trötta och bestämde oss för att ringa en taxi och åka hem.
Jag fick utbrott utanför klubben för alla killar som försökte prata med en och ha sig.
Tillslut säger jag något åt en kille och viftar bort honom ordentligt och han skriker "Bitch!" efter mig och jag skriker "I knooow I am!" tillbaka utanför Hollywood (haha, känd klubb!). Well, jag var ju bitchig i alla fall och tyckte det klädde mig rätt bra - så jag fortsatte vara otrevlig mot alla idioter. Var så frustrerad och förbannad över alla sliskiga italienare på väg hem. Åh! (haha)

Well, kvällen var riktigt lyckad och rolig! Förmodligen roligaste valborg jag varit med om!
Jag stinker fortfarande rök (från alla andra, hoppas jag att ni förstår!) så idag blir det att byta lakan och putsa lite i rummet. (igen!?)
Ikväll kommer några italienare hem till oss och lagar middag nämligen. Hoppas vi.
Jag ska baka morotskaka till efterrätt tänkte jag!



(Fler bilder kommer sen!)