Slutet på veckan..?

Kategori: Allmänt

Sitter hos Anaïs och pluggar inför examet i marknadsföring som vi har imorgon.
Det är mycket!
Jag ger det ett par timmar till sen ska jag cykla hem och sova!
Imorgon blir en lång dag!
Först exam 09°°-11°°, sen ska jag stå (förmodligen ute i solen - solskyddet ska på!!) minst 5 timmar och blanda och "gjuta" cement. Efteråt ordna det sista inför historia-examet med Anaïs snabbt innan jag måste hem och duscha (av mig all svett, damm och cement, haha - mys) för att senare träffa Stefano för en date.
På lördag får jag sovmorgon för ska inte möta min Historia-grupp för genomgång förrän halv 2. Skönt! Sen är det jobb på kvällen samt söndag. Sen ny vecka. Det blir bra..



Ett avaklarat för veckan

Kategori: Allmänt

Nuuuuu ni. Pengar löser det mesta! Hoppas jag.

Examet imorse gick nog ok, inte galant men med tanke på hur lite jag ändå pluggat och hur "komplicerat" det var så är jag nöjd bara jag blir godkänd just nu. Nu har jag gjort ansöksändringar hos CSN och ska ringa dem för bekräftan. Innan dess ska jag få i mig lunch i form av kycklingsallad och sen blir det ut i parken och plugga marknadsföring. Exam imorgon och jag har knappt börjat pga sociologin vi hade idag. Det är mycket men det ska gå!


Ha en bra dag, ni med!

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Lyckades komma upp 07.10!
Jag och Cilla har bestämt att vi inte får klaga på värmen med tanke på hur mycket vi klagade på kylan i vintras, men att på fukten och den äckliga luften är ok - för den fanns ju då också!
Och ja herregud vad fuktigt det är! Jag har sovit med min (visserligen halvtrasiga) fläkt 1 halvmeter från mig takt riktad mot mitt ansikte och ändå svettats inatt, haha. Men bättre än att hacka tänder!

Nu sitter jag med frukost i sängen; mörkt mörkt bröd med philadelphia, rökt kyckling och tomater med örtsalt. Glas juice. Bättre så än "utefrukost" bestående av brioche och cappuccino!

Nu ska jag läsa lite nyheter och sen ta mig till skolan; Projekt 3-exam. Som jag inte ska delta i men informera läraren om det samt kolla hur det går för de andra/veta hur läraren dömer etc...
Sen blir det banken, projekt 4-arbete i labbet, plugga massor med sociologi inför examet imorgon och däremellan ska jag hinna med en snabb middag med Davide.
Bra men intensiv dag skulle jag tro att det blir. Nu; svenska nyheter på nätet!



Måste tydligen inte bara öva på italienskan..!?

Kategori: Allmänt

Senaste månaden har fått mig att tänka alldeles för mycket på min framtid. Det skrämmer mig lite. Får ta en ordenlig tankeställare under sommaren och vila bort all stress & ångest så blir det säkert hur bra som helst igen. Jag vill bara inte missa mitt liv.

Hah. Över till något annat! Jag tror att det är första gången jag använder engelska översättning sen jag började på IED för snart två år sen (bortsett från någon teknisk term - heh, men dem kan jag ju knappt på svenska..). Men till den här sociologikursen använder sig av vissa ord jag aldrig hört tidigare.
Inte ens på svenska. Paradigm till exempel. Sov jag på ordkunskapslektionerna eller?


Anser att sociologi är ganska logiskt trots allt?

Kategori: Allmänt

Sitter och pluggar sociologi. Undrar seriöst om mina lärare förstår själva vad de skrivit. Det är avancerad engelska (nej, de är inte särskilt duktiga på det språket, nej) och mest massa babbel.
Jag ska läsa igenom allt, lära mig några begrepp och sen hoppas jag att det går ut på att tänka logiskt utifrån det - för något annat går inte ihop.


Lyckats få lite rosa hud också..

Kategori: Allmänt

Hjälp. Fått en rosa rand på låren efter solningen. Missade att smörja in precis där! Ni som känner mig vet att jag hatar att bränna mig/bli rosa så jag smörjer och smörjer. Men inte i år, för jag blir nämligen inte brun då..! Jag kör på 10 spf just nu och verkar funka bra! Dock måste jag inhandla något att ha i håret/för hårbotten!

Kom nyss ut från duschen och jag är nästan svettig igen. Usch! Min kära fläkt är lite trasig så den låter något fruktansvärt när den är igång - men tror inte att jag kan bry mig om det nu, för jag tänker nämligen inte bli klibbig igen.
Fick tag i mitt golvmaterial som jag beställt. Anaïs bad mig visa lite urringning för att få det gratis vilket jag ignorerade men fick det gratis ändå! (Att mitt linne var mer eller mindre genomskinligt hör inte till...) Haha, så - nu har vi i princip alla material klara till redovisningen. I september. Haha, första gången jag är ute i god tid..!

Nu ska jag göra klart min del av ett historiaarbete, skicka mail till CSN (problem har jag skaffat mig?) och sen plugga sociologi inför torsdagens exam. Middag ska jag laga någonstans där emellan. Det blir stekt kyckling och ris á la östasien inspirerat. Mmm!


.....

Kategori: Allmänt

Det är så himla svettigt i denna fina stad nu. Spenderade förmiddagen med marknadsföringsboken i parken vid fontänen (det blåste härligt stänk av kallt vatten då och då!) så jag har fått lite, lite färg nu. Blir sola på torsdag och under helgen också! Imorgon är jag för upptagen med skola på annat håll än att läsa teori.
Men det är nästan lite jobbigt väder - värmen kan jag stå ut med, men fukten som gör att man känner sig konstant klibbig är inte mysig. Inte mysig alls. Vill åka till havet! Men snart dröjer det inte länge tills jag är där!

Nu sitter jag och tuggar på en bit vattenmelon (jag lyckades undvika allt vad choklad, kex/kakor, ost och sockrig dricka heter när jag var och handlade. Det blev mat och frukt. Heja!) och om en dryg halvtimme ska jag ta mig iväg till en golvbutik och hämta ett golvprov som jag beställt till Project 3 (..som visserligen inte kommer redovisas förrän i september nu, men ändå). Sen blir det att plugga teori hela kvällen.

Just like a stab in the chest.

...Just nu när jag är svag för män med motorcykel... (haha)

Kategori: Allmänt

Igår på jobbet var en vän till min chef där, som är jättetrevlig och pratar engelska med mig dessutom, haha (en av få som verkar seriösa av hans vänner..?) som hade åkt till havskusten (Monterosso) under dagen med sin motorcykel och när jag förklarade min "avundsjuka" erbjöd han mig att följa med någon gång. Seriöst. Hehe, han förtydligade t.o.m. att det var som vänner. Herregud så frestande att åka motorcykel dit och runt i det området - det är så vackert! Men, jag är tveksam om min kropp skulle klara så lång tid på en motorcykel, hah.


Champagne!

Kategori: Allmänt

Hah. Igår när jag slutade jobbet kom Anaïs och mötte upp mig där, vi tog en (gratis, hehe) drink innan vi fortsatte runt bland barerna på gatan jag jobbar och fick in fler gratisdrinkar och shot! Haha, man får perfekta kontakter när man jobbar som servitris på rätt ställe! ;) Extra bra i de tider man bör vara ekonomisk!
Sen åkte vi vidare med lite folk därifrån till en hiphop-klubb och dansade som tokiga i några timmar innan det var dags för oss två och min kollega att åka hem och koka pasta.

Dagen har jag nu spenderat med Anaïs på McDonalds, i parken (doppa fötter i fontän är mysigt. Smutsigt men mysigt.) och vi hann med en varsin dryck på favoritrestaurangen/baren/caféet innan vi sa adjö för dagen.
Efter ett underbart dygn med skratt, prat och planering är jag nu redo för att städa lägenheten och plugga teori under kvällen. Underbara människor.



Ciao!

Kategori: Allmänt

Nu har jag för en gångs skull sovit ut. Blev ingen park idag utan imorgon istället!
Ont i magen har jag av ångest - ingenting går riktigt som jag vill och känns inte som att jag har kontroll just nu. Inget är riktigt bra.
Ikväll när jag kommer hem måste jag skriva lista på allt jag har att göra innan sommarlovet och planera.
Måndag, tisdag, onsdag & torsdag blir riktiga pluggdagar, under helgen ska jag vila lite och jobba så att jag orkar med, sen blir det plugg under veckan igen. Men för att vara exam-period blev det väldigt väldigt lugnt (nu jämför jag med de andra exam-perioderna vi haft) i och med att P3 "försvann". Men så fort de värsta examen är över ska vi ta tag i det igen så vi har det mesta klart innan sommarlovet!

Nej, nu ska jag sminka mig och cykla till jobbet. Ingen ork eller lust för någonting alls just nu.


Imorgon blir en bättre dag!

Kategori: Allmänt

Hemsk dag. Inge vidare jobbkväll heller. Åh. Och jag insåg att jag inte jobbat så mycket den här månaden och nu när jag har lite "extra tid" gick jag med på att gå in och jobba imorgon, så lönen i alla fall blir någonting. Men bara under aperitivon (= sluta klockan 23°°). Men innan dess ska jag sova ut lite (sex timmars sömn i alla fall..) och sen möta upp Anaïs för att plugga i solen. Oh.

Nej - nu sova!

ci vediamo a settembre..!

Kategori: Allmänt

Helvete. (läs föregående inlägg) Nope, vi bad om hjälp från både Apple-butik och en vän som kan datorer/Mac och efter timmar av genomgångar insåg vi att vi inte kommer klara det innan onsdag.  Alla Anaïs filer är borta och datorn helt död. Så vi bestämde oss för att skippa examet och göra "om-examet" i september istället. På ett sätt känns det så jäkla lilla och tråkigt med tanke på att det äntligen började bli något bra, men samtidigt vet vi att vi kan göra det bra och samtidigt inte riskera att bli underkända i andra ämnen istället för att göra det halvdant, precis klara det men bli underkända i två andra.. Men vi har bestämt att allt som ska skrivas ut måste vara utskrivet innan sommarlovet så vi slipper jobba så mycket under sommaren.
Åh. Hur som helst, nu har jag tid till att plugga de teoretiska ämnena! Nu måste jag dock skynda mig att torka håret innan jag ska till jobbet. Ciao!

Glad nattnyhet....

Kategori: Allmänt

När jag slutat jobbet kl. 03°° och kollar mobilen har jag fått 4 nya sms. 2 från Anaïs som säger att hennes dator har crashat totalt med en veckas arbete på för projekt 3. Kul. Eventuellt är det med andra ord borta. Och måste göras om!
Håller en tumme för att vi lyckas fixa något med lite hjälp imorgon men inget garanterat..! Annars får vi se om vi hinner klart innan examet - inget garanterat.
Nu ska jag sova 4,5 timmar innan jag ska upp och försöka fixa det här och plugga vidare... Godnatt!



Jobbade i midsommarkrans idag! Folk undrade ju vad fan ja hade på huvudet,
men mina första kunder förstod; de var nämligen svenskar och önskade
Glad midsommar, hehe :)



puss'

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Med tanke på gårdagen och hur få timmar jag sovit känner jag mig rätt pigg! Skönt! Snabbfrukost i sängen bestående av avocado, keso och tre skivor kalkon.
Ska strax springa till skolan och förhoppningsvis hitta mitt usb som jag glömde i en dator igår.. ajaj. På vägen hem köpa blommor till midsommarkrans.
Sen plugg några timmar innan jobb :) Håll tummarna för att 3D-ritningarna inte kommer krånga aaallt för mycket!

puss & glad midsommar!

Vill inte mer nu?

Kategori: Allmänt

Detaljer, detaljer, detaljer.. Usch vad det här är tråkigt! Och krångligt! Men såå himla mycket är det inte kvar trots allt - bara ganska. Och kanske egentligen helt orimligt med tanke på vad klockan är och vad som ska hinnas klart idag. Vi får se. De viktiga ritningarna hinner jag åtminstone klart med i natt, huvudsaken!

Vad gör ni? Midsommarafton nu.

I love the smell of you on my skin.

Kategori: Allmänt

Riktigt bra dag idag! Redovisningen gick ju bra, videolektionen gick bra! Jag och Anaïs utgjorde ett väldigt bra team, haha, och förstod programmet och kan nog fixa en basic video till presentationen! Hurra! (haha)
Sen skyndade jag mig hem för att hinna göra mig i ordning snabbt innan jag skulle möta Davide för en aperitivo! Jag tvingade honom att gå till Globe (15 min promenad) istället för att ta bilen vilket han tyckte va lite konstigt, haha, men bättre så! Jag behöver va ute och gå lite utan att stressa och bära runt på miljoner grejer!
Väldigt trevligt i alla fall!
Lite orolig av olika anledningar.. det sägs ju "behandla andra som du själv vill bli behandlad" och jag vet inte jag.. Men än så länge funkar det ju..!

Fick en väldigt bra nyhet idag! Förmodligen är vårt teoretiska exam i material teknologi uppsjutet en vecka. Vilket innebär att jag bara behöver plugga P3 (projket 3) fram till P3-examet vilket är UNDERBART!
Fortfarande massor att göra men det går bra! Nu blir det lite sexandthecity/en film medan jag gör autocad-ritningar och sen sova.
Imorgon är det midsommarafton och jag ska upp tidigt och rita 3D-ritningar. Anaïs kommer förmodligen hit så gör vi videon parallellt och sen ska jag förhoppningsvis kunna ta mig iväg och köpa blommor till en midsommarkrans innan jobbet! Lite midsommarafton måste jag också få!

Får jag bara klart autoCAD-ritningarna ikväll så ska vi se att det här går bra! Utan föör mycket stress!


PUSS

Snart så!

Kategori: Allmänt

Oh. Fick så fint sms tidigare, men tyvärr läste jag det försent. Från en som var i Milano över lunchen och bjöd med mig på lunch om jag hade tid - tyvärr blev det ju inget.. När den här skitterminen är slut - dååå!



Videomaking...!?

Kategori: Allmänt

Ok. En inlämning klar, inlämnad och redovisad. Gick helt ok! Så skönt! ..även om det var ett ganska litet projekt, men ändå!
Nu har jag haft ett par timmars rast då jag suttit på lunchställe och gått igenom lite skolarbete plus satt ihop föreläsningsmaterial från lektioner till ett utskriftbart dokument. Ca 240 sidor powerpoint fick jag ner till 21 sidor att skriva ut! Lättare att plugga på och betydligt mer ekonomiskt! Heja!

Tyvärr lär jag bara få ca 1-2 dagar att läsa på inför teoretiska provet i material tekonologi, men förhoppningsvis klarar jag det!

Nu ska jag gå på en lektion där det är meningen att vi ska lära oss att göra videos. Haha! I så jäkla svårt program.. Vi har en lektion på oss att få ihop det. Önska mig lycka till!


Mina ögon slocknar!

Kategori: Allmänt

Nu är jag ordentligt trött! Vill bara sova sova sova! Jag ger det 25 min till, sen klarar jag inte mer...

Sommarvärmen kommer...

Kategori: Allmänt

Fuktig värme utifrån (trots molnig dag) och kryddig, varm mat var ingen hit. Herregud så svettigt! Haha..
Sitter i köket nu men måste strax ta mig till mitt rum där jag har stor fläkt!
Känner mig lite full, det typ snurrar/är oklart i huvudet och då har jag inte druckit en droppe alkohol! ..har ändå druckit ganska mycket annat idag men tror jag får hinka i mig lite mer vatten så jag inte slocknar!



Mmmm!

Kategori: Allmänt

Nu lagas det mat här! Steker kalkon i sesamolja, salt, peppar, lime peppar, färsk riven ingefära, citronsaft, soya, sötsur sås och eventuellt lite andra kryddor.
Snart ska nudlar i, någon speciell ganska mörk sort som jag inte sett tidigare - men god! Eventuellt också ägg, får se. Jag är hungrig och so far så ser det ut att bli bra!

Har pratat med både mamma och mormor (med morfar i bakgrunden!) i telefon idag. På fredag är det midsommar och jag vill fira med släkten.. Men men, det blir bra för min del också! Jag ska jobba, så slipper sitta och plugga i min ensamhet i alla fall, haha...

Nej, nu börjar maten bli klar här! puss

nothing but a number? pfft!

Kategori: Allmänt

Oh. Jag kollar på sexandthecity medan jag ritar ritningar - jag älskar det! Och som jag saknat det, hehe..
Dock när jag hörde "I'm an old 34 years man" fick jag lite ont i magen, åh herregud...
Haha, men eftersom italienare är så himla omogna (rent generellt) så kan man nästan dra av 5-10 år från åldern vilket gör det hela lite lättare, hah.. Imorgon har jag en snabb date i alla fall - så håll en tumme för att saker inte är för bra för att vara sanna - och att jag inte tröttnar efter tredje daten, hah..

Ska ta en promenad till mataffären strax tänkte jag och köpa något att småäta på under kvällen/natten. Vet dock inte vad än - har nämligen redan ätit oreos idag och det går inte ihop med det här med att börja äta bättre..!

Onsdag. Eller hur?

Kategori: Allmänt

Förmiddagen avklarad! Möte med material tekonogi-gruppen och genomgång av det sista. Imorgon bitti är allt printat och klart. Skönt!
Sen tog jag cykeln ut till en golvbutik där jag lyckades beställa ett prov av ett golv vi ska ha till projekt 3 som lyckas komma kvällen innan examen, haha. Tur! På vägen hem fick jag även tag i ett glasprov i mer eller mindre rätt slags glas som vi har i våra fönster/glasväggar till samma projekt. Perfekt!
Nu har vi flera olika materialprover vilket är ett plus!

Sitter och äter lunch; lätt sallad med bl.a. tonfisk, keso och vit persika. Så fort jag är klar med disken blir det autoCAD förmodligen hela dagen och halva natten. För idag måste det bli klart!
Men jag känner mig lite igång nu - fick liten minikick av att cykla runt och fixa materialprover, hehe..

Buona giornata!

Godnatt!

Kategori: Allmänt

Nu har jag ritat klart för idag i autoCAD! Mina ögon är så trötta, så trötta efter alla små detaljer!
Ligger lite efter i schemat (tur att jag gjorde så jag hade några dagar över..!) men får ta igen imorgon!
Nu ska jag bara ordna lite på lite texter innan jag ska sova! puss!

Loca!

Kategori: Allmänt

Haha. Det är seriöst ett jäkla skämt att jag sitter och ritar skruvar och hur de är iborrade för att hålla fast fönster och fönsterkarmar i skala 1:10/1:5. Klart man ska förstå hur det fungerar mer eller mindre men att kunna rita det känns rätt onödigt! Just nu är jag inne på hur man ritar en automatisk sliding dörr, haha, det är nästan att jag ritar sladdarna!? Men men, nu blir det väl ordentligt gjort i alla fall...

Jag ger det till 02°°/03°° för sen måste jag faktiskt sova!

"Mat mat mat, ja, jag är galen i mat!"

Kategori: Allmänt

Mmm! Halvvarm sallad på mixsallad, tomat, kalkon stekt i asiatiskt inspirerade kryddor och oljor, ingefära och citron med lite av en parmesanliknande (dock mildare) ost på.

På tal om mat pratade vi mycket om mat, och även vin, igår på daten. (Vi var för övrigt på en mexikansk restaurang - likey!) Han hade bl.a. dagen innan stått hela dagen vid grillen och så berättade han om annan mat han tyckte om att laga.
Ursäkta, men en man (..kan inte säga kille i det här fallet.. hah) som kan laga mat. Ordentlig italiensk mat. Det är det inte så mycket som slår, haha.. Stort vinintresse är också ett plus!



Halvvarm sallad!

Bockat av projekt n°2 för idag!

Kategori: Allmänt

Nu så. Nu är jag klar inför inlämningen av material teknologi-laborationen! Kanske bara några småändringar efter morgondagens möte, men tror inte det..
Nu tror jag att jag ska hänga tvätt och laga en lätt middag i form av kalkonsallad innan jag börjar med projekt 3 för dagen.
Lång natt framför mig men har åtminstone bockat av det mest bråtskande vilket är skönt!



Ritning i skala endast 1:50 över möbel layouten.
Jag har tagit hand om de tekniska ritningarna...


...medan två andra i gruppen har gjort bl.a. rendering av lokalen..
Jag är nog inget fan av designen, men det får gå!
Själva designen är inte så viktigt för just det här projektet..



+/- 0

Kategori: Allmänt

Å ena sidan bara bubblar det i mig av lycka och välbefinnande - den andra delen av mig håller på att svartna och torka ut helt. Men måste säga att det är bättre än att vara totalt nere.
Jag börjar se ljuset komma, bara några veckor kvar. Sen ska jag få njuta en hel sommar. Jag ska få vara i Italien, åka till Frankrike, lära känna min stad ännu bättre, ta tag i massa viktiga grejer. Men detta utan stress. Jag ska jobba, mycket, men utan att behöva skynda mig hem kl. 02°° för att sätta mig framför datorn och plugga, alternativt ha ångest för att jag inte gör det.
Mitt mål för sommaren är att vara nöjd med mig själv igen och vara redo för mitt tredje och förmodligen sista år på IED. Som ska gå mycket bättre än det andra. Men det ser ljust ut. Efter det här skithalvåret - jag har älskat många stunder av det, men faktiskt hatat säkert lika många - ska jag äntligen bli mig själv igen och må bra. Rakt igenom.

I think I could like you?

Kategori: Allmänt

Haha, nu har jag gjutit cement igen. Hela jag var nerkladdad tillslut! Blandade pulver med vatten i hink och blandade med någon borrliknande sak, herregud..! Killarna som gick omkring där skrattade lite åt/med mig, hah.. Men stod nog en timme i solen så liiiiite färg på armarna fick jag! Men känns skönt att ha gjort något ordentligt på det projektet då jag inte varit så inne i det tidigare av många olika anledingar men idag tog jag tag i det och gjorde det mesta själv för idag.
Nu sitter jag med ett annat projekt vars sista inlämning är på torsdag och gör klart ritningarna. Hoppas att det bara ska ta ett par timmar för sen måste jag fortsätta med projekt 3. Ikväll måste jag sitta tills jag är klar med det jag planerat för dagen för imorgon har jag massor att göra!

Det enda jag är riktigt nöjd med för tillfället är mina armmuskler! De börjar ta ordentlig form! Tack jobbet!
Jag har aldrig haft så mycket till muskler på armarna så jag är stolt, haha! Ok, långt ifrån bodyubuilder-armar, men de har fått fin form! Idag vandrade jag omkring med 25kg säck cement utan problem - m.a.o. funkar musklerna också! Hah..

Nej, nu ska jag rita ritningar - kanske kan öppna fönstret så solen når in på mig så jag får lite mer färg..?

För stort frågetecken?

Kategori: Allmänt

Hello! Sov lite för länge vilket innebär att jag måste jobba längre inatt, jobbigt men hade jag gått upp tidigare hade jag inte klarat dagen! Ska strax till skolan och gjuta mer cement, sen hem och rita ritningar!
Middagen och kvällen igår var väldigt trevlig, är bara lite rädd för att vissa saker "är för bra för att vara sanna", hehe.
Jag brukar vara en ganska bra människokännare men i det här fallet har jag ingen aning, haha, det skrämmer mig lite. Och har inte allt för mycket tid att ta reda på hur det är då jag måste plugga.. Äh. Vi får se! Början av kvällen var åtminstone mer eller mindre perfekt!

Nu måste jag göra mig iordning och cykla till labbet!
Buona giornata!

Redo?

Kategori: Allmänt

Lagom koncervativ klänning (stötte ju på killen ute i fredags när jag hade min
slimmade skinnklänning och orangea killer heels så måste visa lite olika sidor av mig..!);
lockar i håret, faktiskt väldigt fin och neutral sminkning (som tyvärr inte syns på bilden)
och svarta skinnballerina till.
Tror jag är redo! Och har faktiskt en liten stund på mig att plugga nu. Ohh la la!



Murare? icke.

Kategori: Allmänt

Helvete. En i min grupp i projekt 4 ringde och bad mig komma till labbet och gjuta cement då hon som egentligen skulle vara där inte kunde - så jag cyklade dit. Haha, Nerkladdad i cement åkte jag hem någon timmer efter. Cement är inte det bästa att få på huden - tror jag brände ett litet sår på foten som sviider - i övrigt har jag bara väldigt torra händer.
Men nej - murare är inget för mig!
Tyvärr missade jag massa jobb på projekt 3 & historia, men får ta igen senare ikväll och imorgon. Hinner ändå!

Nu sitter jag och målar naglarna och ska göra mig iordning fort så jag kan hinna plugga lite innan jag ska ut på middag.
Vet inte alls vad jag ska ha på mig ...hehe stora, väldigt viktiga problem.... Lyckades med 13 cm klackar i labbet när vi ordnade med cementen och att sitta i de skorna på huk i en timme känns i musklerna så blir nog platta skor. Och vad har man då upptill??


Stressad men glad. Lite lugnare nu!

Kategori: Allmänt

Världens finaste väder ute idag! Solen steker men det är lite vind också så man slipper svimma. Och jag sitter inne vid datorn och jobbar! Bitter? Haha, nejdå...
Men jag och Anaïs var smarta nog att ta lunch ute och satt vid den stora fontänen i parken mellan mig och skolan och gick igenom vårt projekt. Vi har crazy much to do, men vi klarar det nu!
Sen får jag se hur de teoretiska ämnena går, klarar jag dem inte får jag helt enkelt ta dem i september, jag är ändå här och jag måste prioritera projekten, även om det vore tungt att inte klara dem. Men inte hela världen!
Men jag lovar att göra mitt bästa från och med nu, så bra som är möjligt utan att krascha totalt.

Nu blir det 6-7 timmar framför datorn och sen ska jag ta en dusch, måla naglarna och gå ut och äta middag.
Jag smsade och frågade Davide (hehe, kvällens date heter så) om vart vi skulle ses eller om han kunde hämta mig.
Hans svar? "I'm italian", haha - han kommer med andra ord och hämtar mig. Jag älskar det här landet!


!

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
Fick ordentligt med sömn, eller ja, åtminstone 6 timmar - så får vara nöjd!
Bra start på morgonen, hann göra mig iordning ordentligt trots att jag gick upp senare än planerat och sen åt jag frukost ute på väg till skolan. Glömde först datorn där men sprang tillbaka, hade den försvunnit vet jag inte riiiiktigt vad jag gjort i dessa tider. Men. I got it!
Nu sitter jag i skolan - historia projekt ska göras klart. Heja heja!


Mitt i sommaren snart, men ser ingen semester..?

Kategori: Allmänt

Var på så dåligt humör idag på jobbet, mina kollegor också så stämningen var sådär.. men vi hade våra kära stunder ändå! Har nu fixat så att jag inte jobbar förrän på fredag, vilket är så bra! Blir inte mycket sömn utan fokus på plugg nu, men det är ok - för fixar jag det så har jag semester sen.
Känns inte alls lika tungt som igår vilket är bra! Fick sluta tidigt idag så nu ska jag ordna klart en bit av en ritning och sen sova! Kanske bläddra igenom lite teori beroende på vad klockan hinner bli!

På fredag är det midsommar. Åh vad jag skulle vilja fira med min släkt och vänner i Sverige (fast, det ska regna va?) eller svenska tjejgänget här - men det struntar vi i iår. Kanske kan göra mig en krans att ha på jobbet? Haha..




Förra årets midsommarfirande. Jag och Cilla bjöd in till middag!
Men blev tidig kväll för därefter skulle mitt pluggande fortsätta..


Små saker gör det!

Kategori: Allmänt

Helvete. Tillslut var jag tvungen att skicka det där meddelandet. Fruktat för det i månader. Men nu är det gjort.
Vi får se hur det går...
I övrigt har Anaïs fått mig på bättre humör nu. Hon är en ängel och på något sätt kommer vi pyssla ihop dessa jäkla projekt! Förr eller senare.. Hehe..

Igår fick jag så fina sms av en kille (man? haha) som bjöd ut mig på middag på måndag. Jag fick bestämma typ av mat (men han gav förslag) så skulle han bestämma ställe. Haha, små saker gör det - och han gjorde det perfekt.
Sen lär jag inte kunna träffa honom på ett tag pga skolarbete men en middag hinner jag, måste ändå äta!
Vi får se hur det blir, men jag ser fram emot måndag!

:)

Kategori: Allmänt

Sitter framför autoCAD med algmask i ansiktet. Allt känns lite bättre nu!


Kategori: Allmänt

Det är så fint väder ute, det hjälper faktiskt en! Känns bättre då, men samtidigt lite tråkigt då man ju hellre vill ut i solen!
Nu ska jag lägga på ett kol så jag får något ordentligt gjort och kan känna mig lite lugnare och att jag faktiskt gjort något! puss!

Upp och ner,

Kategori: Allmänt

Åh. Det var en riktig skitdag/kväll igår! Egentligen utan direkt anledning men kändes som ingenting gick bra! Skolan förstår jag seriöst inte hur jag ska få ihop nu. Kom hem 04°° imorse från jobbet och vaken nu klockan 09°° för att plugga - och då ligger jag ändå såå efter.. Åh. Måste säga till på jobbet att jag inte kan jobba 3dagar/vecka nu i exam-perioden.
Känner mig inte tillräcklig eller att jag presterar som jag borde/kan och jag hatar det. Vad skulle hända om man bara lämnade allt och stack? Men nej, det här ska gå! Koppla bort allt annat nu och bara plugga på. Det är trots allt bara några få veckor kvar innan semestern börjar! Känns lite lättare idag än igår, men man får väl ha sina svackor..!
Hoppas ni har en fin söndag!

Snälla, ta mig inte för seriöst!?

Kategori: Allmänt

Haha. Jag har blivit en sån golddigger att det skrämmer mig. Dock inte helt seriöst men illa nog att jag googlar mina daters bilnamn och blir glatt överraskad då det var en Chrysler-modell. Haha, så löjligt!
Men den är sådär sportigt låg att det är svårt att kliva in och ut snyggt i högklackat och kort klänning. Stort minus. Haha...


Plugga var det ja..

Utekväll á la "barrunda"

Kategori: Allmänt

Igår kväll bestämde jag och Cilla oss för att gå ut för några drinkar. Vi har inte vart ute tillsammans på sååå länge så det var kul! Började med en drink på jobbet (..billigt så, haha..) där den första jag ser när jag kommer in är killen jag var på date med häromdagen. Hosh. Haha, men vi hälsade och pratade lite..
Senare gick vi till en bar där jag var kvällen innan med mina kollegor där jag börjar lära känna personalen som är skittrevlig men det blev gratis shots och en romflaska vars innehåll (givetvis inte hela!) skulle hällas rakt i munnen på en. Inte jättebra med tanke på hur lättpåverkad jag har blivit på sista tiden!
Sen tog vi en sista drink på jobbet innan vi åkte hem! Men jag tror det är färdigdruckit alkohol sådär för mig på ett tag nu, har blivit alldeles för lättpåverkad och jag är inget fan av det..!

Nu måste jag plugga historia & projekt 3 innan jag ska ta mig till jobbet.
Ser ut att bli regn, men hoppas att vi slipper det!

I play it off, but I'm dreaming of you...

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Herregud, gick upp efter 11°° idag! Lite dåligt samvete..
Fick sluta jobbet vid midnatt så jag och två kollegor gick en sväng på bargatan där vi jobbar.. Träffa lite folk man känner genom jobbet och hade skittrevligt! Fick dock i mig tre starka drinkar och i och med att jag knappt dricker drinkar ordentligt så kändes det!

Innan på jobbet hade vi ett event för en ny cider så fick tröjor/linnen därifrån som va rätt snygga så jag tror jag lyckades övertala vår ansvariga att köpa in samma modell till oss som jobbkläder till sommaren! Heja mig!
Det ingick även make up - haha. Vi blev spraymålade & sminkade i svart, guld och guldglitter på olika sätt. Vissa av killarna va riktigt heta i det, hah. (Jag drog många blickar till mig sen efter jobbet..!)

Nu ska jag göra mig iordning för att möta upp en lärare och min klass för att åka till Kartellmuseumet. Kul!
Sen ska jag hem och plugga under eftermiddagen/kvällen tills jag ska träffa Stefano ikväll.



Tyvärr fick jag ingen bra bild på det.. Det var mycket mörkare plus
glitterkorn på kinder och i hår & ett äpple ritat på sidan.
Guldläppar på det - men det gick förstås bort efter ett tag...
(Det här är trots allt efter lite regn, några timmar ute + cykeltur hem..!)



Mat!

Kategori: Allmänt

Oh. Jag är på så himla bra humör idag, haha, lite löjligt glad! Bl.a. efter gårdagen men annat också!
Nu är jag hemma en sväng efter en lektion men snart måste jag skynda iväg för jobbet ringde och bad mig komma till 16°° istället för 17°°, och måste gå och fixa min cykel på vägen! hosh :)
Men ska bli skönt att cykla! Bara problemet att det är jättevarmt och fuktigt ute - lär få svettattack gånger tusen, haha. Fräscht! Får sminka på mig på jobbet istället för innan, för tror inte det är någon idé....
Nu äter jag - jättegod thaiinspirerad lunch i form av stekt kalkon och nudlar i rätt starka kryddor. Mm!



Feel so silly because of the way you make me smile'

Stress?

Kategori: Allmänt

Haha! Min eftermiddag/kväll:
Jag gör klart min del av projektet som ska in imorgon och känner att jag kan sova en stund då jag sov så lite under natten. Sätter väckarklockan på 19.30 då min date ska komma och hämta upp mig 22.00. 21.50 ringer han och säger att han är utanför. vaknar jag. Ehhhh, min väckarklocka fungerade inte så försov mig MEN jag lyckades göra mig redo på 15 minuter.
15 minuter för en första date (eller att gå ut överhuvudtaget!?) - när man dessutom är jag är stort. Enormt skulle jag vilja säga, haha. Men, med rätt kläder, klackar och accesoarer räcker det med lite smink. Hann duscha gjorde jag också!

Han visade sig vara hur trevlig och bra som helst! Och snygg! Jag hade inte så höga förhoppningar, hann inte kolla ordentligt tidigare, haha. Gillar honom verkligen! Men, haha, han är 35 år - i Sverige hade jag aldrig dateat en 35-åring, men här känns det inte så konstigt!

Nu ska jag sova. Med ett leende på läpparna efter kvällen!



Buona giornata!

Kategori: Allmänt

Alltså. Det är ju så typiskt. Ren ångest och oro över hur läraren ska ta arbetet (egentligen, spelar det så stor roll vad hon tycker? - bara prestationsångest.) och så går det bra! Ja, vi vet ju att vi har hur mycket som helst kvar att göra men hon klagade inte. Hon verkade tycka det var helt ok. Wow. Haha. Nu massor att göra men känns ändå lite lättare!
Så roligt för varje gång det är min och Anaïs tur att gå igenom vårt projekt börjar vår lärare att diskutera olika situationer i Italien. Vanligtvis handlar det om politik men idag var det ekonomi. Haha, men bara med oss då hon väl insett att vi är de enda som vet och bryr oss något om det.. Det är även ett bevis på att hon är på bra humör!

Nu lagar jag lunch; pasta och god tomatsås. Sen ska jag springa till mataffären och handla vatten innan jag sätter igång med nästa projekt. Sen ska jag lista ut vad jag ska ha på mig ikväll också. Datetime.



Jag klarar det här med.

Kategori: Allmänt

På bara några minuter nu har jag lugnat mig lite. Visst skämms jag över hur jäkla illa hela projektet är men vad kan jag göra nu? Mitt bästa nu framåt. Och det är ju faktiskt för min egen skull jag gör det här - men jag hatar att inte känna mig nöjd med mig själv. Och sen jag började på IED är det inte ofta det händer längre. Men men, jag ordnar ihop det här projektet också även om det inte blir det bästa. Känns ändå inte helt hopplöst nu om jag ser till att plugga på under kommande veckorna. Och det ska jag! Godnatt!


Går inte bra.

Kategori: Allmänt

Helvete. En stund idag höll jag på att få ett panikutbrott över skolan. Det här projektet är bara skit. Total katastrof och vi har inte fått någonting klart idag. Jag har arbetat med det sen 11°° imorse konstant - klockan är nu 03.15 och ändå är inget klart. Ändringar, tillägg etc hela tiden.
Jag blir så besviken på mig själv! Och förmodligen lär vår lärare fråga vad fan vi har gjort imorgon, men det får vi väl ta. Vi har trots allt arbetat! Tydligen inte tillräckligt, men jobbat på har vi gjort.
Ska ordna lite detaljer nu och sen förbereda för utskrift. Blir ingen vila i helgen eller nästa vecka, hårt jobb. En månad till, precis på datumet idag. Sen har jag sommarlov. Och jag ber till gudarna - om nu några såna finns - att jag klarar alla ämnen. Snälla.


Morgondagens planer

09°°-10°° Skriva ut
10°°-13°° Lektion
13°°-17°° Göra klart Mat lab-projekt
17°°-18°° Marknadsförings-projekt
18°°-20°° Historia-projekt
20°°-21°° Sova en stund?
21°°-22°° Göra mig iordning
22°°-00°° Date. Egentligen ingen tid men ett par timmar får jag nog unna mig imorgon, för att inte bli galen


Nu måste jag fortsätta med det här så det vi i alla fall har blir någorlunda bra!
Som tur är har vi fixat fram lite materialprover (Cilla hade flera av våra huvudmaterial från ett av hennes gamla projekt så hon är gullig och lånar ut dem!) som faktiskt brukar ha ganska tung vikt. Men vettefan i det här fallet.
Jag ska klara det.

Ska klara det här. Bra.

Kategori: Allmänt

Försov mig nästan två timmar (satte väckarklockan väldigt för lång tid innan jag egentligen var tvungen att gå upp..) men ligger ändå inte ens en halvtimme efter i tidsschemat så jag lär hinna tillbaka hem till 11°° som jag planerat!
Nu - frukost på väg till bokbutik.

Solen skiner och fåglarna kvittrar! Hoppas bara att det inte hinner bli föör varmt, för jag har jeans. puss!

Djupa andetag nu.

Kategori: Allmänt

Men. Herregud vad det ska vara problem..!? Imorgon bitti ska jag iväg och köpa en känd, viktig arkitektbok och utifrån den försöka få ihop den här skiten. Mitt tålamod håller på att.. vad säger man? Kan man säga försvinna?
Hur som helst. Att arbeta med sina vänner är på både gott och ont.. hah.

Ska fortsätta här en liten stund till, sen ska jag sova så jag kan vara igång imorgon!

Snart ska ångesten bort!

Kategori: Allmänt

Jag vill ha sommarlov nu. Ha känslan av att få ligga kvar i sängen en timme till, sätta sig på en uteservering i kvällsolen med ett glas vin, baka massa kakor eller bara bläddra i en tidning utan total ångest. Tror att jag har levt i mer eller mindre ångest senaste halvåret - och hur hälsosamt det är vet jag faktiskt inte. Den här sommaren ska jag leva. Jag har 3 saker inplanerade bortsett från jobbet.

- Frankrike
- Napoli
- Catarina kommer hit

Och det är ju bara massa positivt! Annars ska jag njuta och förbereda mig inför nya året.
Eller ja, det finns ju lite måsten också, som att ordna i lägenheten och lära mig lite datorprogram, men det ska jag väl klara. Helst i början så alla måsten är raderade sen.

Jag behöver vila och rensa huvudet. Tror inte alls att det handlar om att jag är trött på själva skolan, bara denna ångest och utmattning.
Nej hurrni - nu kör vi så att vi kan klara det här året också, för någon omtenta vill jag helst inte ha..!



Gammal bild på mig och min bror en härlig sommardag.

Konstig dag.

Kategori: Allmänt

Liiiite trött på alla dessa grupparbeten. Menmen, det går!
Nu är jag äntligen hemma, lagar middag. Kyckling, ris och lite stekta grönsaker. Använder nya oljor/kryddor som jag inte använt tidigare så hoppas det blir bra! Inspiration från fd. rumskompis från Sydkorea!
Sen blir det ritningar hela kvällen/natten. Fick sitta hela förmiddagen med ett annat projekt så nu måste jag skynda mig lite.
Det är sååå lite tid kvar tills alla examens ska vara klara, och har SÅ mycket kvar. Inte ens börjat på teorin men får hoppas det går bra. Där känner jag att huvudsaken är att jag klarar mig. Tyvärr.
Men har i alla fall en date på onsdag och en på fredag. Ena ganska casual medan den andra kan vara desto mer seriös. Inte på det sättet att det är något seriöst mellan oss, men på andra sätt. Jaja, vi får se hur det hela slutar!
Inte träffat Cilla ordentligt på flera dagar nu, behöver nog be henne om lite råd då hon känner honom hon också, hehe..



Nu; Middag med ett glas rosé.

Ny vecka.

Kategori: Allmänt

Upp. Duscha. Frukost. Plugga. Lektion. Gruppmöte. Plugga. Eventuellt sova lite. Och sen kör vi en hel pluggdag på det.
Har till på onsdag att få så sjukt mycket projekt 3 klart, till torsdag material teknologi. Jag ska klara det! Hehe, jag måste - inte så mycket till val då jag inte hunnit plugga så mycket under helgen i och med jobb. Men nuså!

Nu sparkar vi igång veckan!

addicted.

Kategori: Allmänt



Jag har hittat salong som färgar ögonfransar i Milano!
Mitt liv (sommaren) är räddat! wohoooo. Nu ska jag bara hitta tid till att ta mig dit..


Söndag = vilodag? icke.

Kategori: Allmänt

Sov lite längre än planerat, hade så ont i ryggen och var alldeles för trött när jag vakande kl. 08.30.. Men nu är jag uppe och har ätit förukost! Bara att sätta igång med ritningarna på en gång, så himla mycket att göra! Lite rädd att jag tog på mig för mycket av grupparbetet att göra - men förhoppningsvis hinner jag klart!
Solen skiner men verkar inte överdrivet varmt så om inte de vita molnen ändrar färg till svart blir det jag och min cykel som härjar ute på gatorna idag!
puss!

I play it off, but I'm dreaming of you...

Kategori: Allmänt

Sol och 25°C varmt. Lite moln. Regn. Hagel.. Sol.
Vi kan säga att Milano inte riktigt verkar kunna bestämma sig för årstid.




Bild en kollega tog utanför jobbet.
Ser ni hur stora de är? När det satte igång såg det ut som att det regnade iskuber!



En kompis från skolans bild.
Såhär såg det ut efter någon minut...


Galen men ganska underbar kväll på jobbet. Fick förfrågan av en kollega att föda hans barn, en stamkund kysste  mig (pussade på munnen?) och fick ett nummer av en kille som faktiskt verkade riktigt trevlig. Gjorde det på ett snyggt sätt. Kanske ska skicka iväg ett sms imorgon..?
Störst av allt är nog dock att jag inte småätit alls under de här två dagarna på jobbet.
Ingen pizzabit, ingen foccacia, ingenting förutom middagen.
Bra gjort! Imorgon blir det att cykla om det inte regnar så musklerna ska bli större! Godnatt!


I stort behov av fotmassage!

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Trots att mitt huvud mår sådär känns det väldigt skönt att vara uppe före 09°°! Dock suger det lite idag, för Lisas redovisning av slutarbetet skulle ha varit ca 11°° men var nu framflyttat till 09.30 så jag hann inte! Surt och skittråkigt. Menmen, får tid för en massa annat.

Planer för dagen;
- Göra upp ekonomi
- Handla mat (toapapper.. fun stuff!)
- Går förbi banken och sätta in pengar på mitt gamla italienska konto
- Gå till en butik och kolla om de fortfarande har billiga byxor till jobbet
- Vara väldigt snäll och översätta jobbets dagsmenyer till engelska (hehe, kunde göra på jobbtid men vissa matgrejer behöver man internet och översättningshjälp till!)
- Tvätta
- Rita planritningar inkl. research
- Naglar + göra mig iordning för jobb
- Jobb

Känns som bra dag, förutom att jag missade det med Lisa! Får jag undan allt på listan kommer jag känna mig lite lättad och dagen kommer bli ännu bättre. Hah.
Nu; ordentlig frukost!


Ha en bra lördag!

Likey!

Kategori: Allmänt

Jag känner mig bara helt fyllt av lycka och välmående just nu. (Kan bero på att jag drack en drink på jobbet efter stängning, haha, men tror inte det ändå..) Var tillbaka på jobbet efter ca 10 dagars ledighet och alla var så söta! Stamkunder frågade "vart har du varit?!", och en massa kindpussande på det.
Lönedag också och jag fick ca €300 mer än vad jag räknat med så det var perfekt! Har lyckats fått ihop min tid framöver också med alla slags scheman, dock har jag sjukt mycket skolarbete att göra men tror jag lyckats fått ihop så jag fixar det bra det med. Imorgon bitti måste jag försöka komma upp vid 09°° för ska och kolla på presentationen av Lisa's, en svensk kompis, slutprojekt! Sen blir det hem och plugga innan jobbet.

Fick dock mindre uppskattade sms under kvällen. Måste nog göra klart för vissa att det inte är ok att "leka med mig eller mina känslor". Som tur är går jag inte på det allt för lätt..!

Nej. Sova nu om jag ska lyckas ta mig upp om 5 timmar! puss!

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Massa fågelkvitter (regn snart?) och frukost i sängen. Lite solsken hade varit pricken över i't, men icke.
Men ska inte gnälla! Känner mig lite på topp idag ändå, haha, har jättefint barbie-rosa nagellack på fingrarna som jag älskar!

Nu ska jag äta klart min frukost, leta upp några kläder, sätta på mig ansiktet och traska iväg till skolan!



South Beach Pink från Mavala.
Brukar inte köpa deras lack längre då jag inte tycker kvalitén är nå vidare,
men hittade så läckra färger att jag inte kunde låta bli när jag såg dem i en butik.
Glömde sen bort men hittade igår när jag städade!


Varannan vatten!

Kategori: Allmänt

Helt underbar middag. Tyvärr kan jag ju inte riktigt ta credit för det själv, förutom själva kombinationen, då det mesta mest var att steka på med salt alt. dela & lägga upp. Men köttmarinaden blev ju i alla fall bra! hah.
Lite tråkigt att man bara inte har någon att dela med sig till, hehe, men nu har jag ju tänt ljus och tänkte titta på en film medan jag njuter av maten. Tror jag har pluggat klart för ikväll. Kanske gör lite research sen om jag kan, men har gjort klart det jag kan på det projektet jag planerat att arbeta med idag så får nog nöja mig såhär.

Sen blir det efterrätt. Mango, björnbär & aprikoser. Det här med studentmat á la nudlar är inte tillåtet i vårt kök.




Tyvärr har jag ju inte, som ni säkert vet vid det här laget, en kamera. Den är snodd.
Photobooth får hjälpa så länge. Även om kvalitén är katastrof och ni faktiskt inte ser
vad jag har att njuta av. Saftigt, medium kött i god marinad, varm sallad på ruccula,
chévre och ungsrostade rödbetor och morötter.
Givetvis rödvin till. Och ett glas vatten såklart!
Buon appetito!



Wow.

Kategori: Allmänt

Herregud. Rödbetorna och mörötterna är på rostning i ugnen så jag provsmakar chèvren så länge. Till rödvin. Himmelskt gott. Farligt!




Skål!


Ler gör jag idag.

Kategori: Allmänt

Handlat mat. Oj vad jag har handlat mat idag, haha. Bra mat! Kylen har ekat tomt för länge!
Började med en stor mataffär borta vid ett "köpcentrum" men det blev en sväng till den vid oss också då jag inte orkade släpa på vatten, juice osv..
Ikväll ska jag göra en sallad på ruccula, rödbetor & getost och förmodligen en köttbit till. Mums. Efterrätt blir frukt.
Har äntligen hittat ett rosévin (för bara €3!) som är ljusrosa/aprikost så jag hoppas på att det är gott nu! Hittills har jag bara hittat de hallonrosa här och tycker inte att det är någon höjdare! Sommaren kanske är räddad, haha.
(Men ska i vilket fall importera några flaskor från Frankrike när jag åker dit! Rosé, creme fraiche & tvättmedel.)

Nu ska jag rita lite ritningar först så att jag känner mig värd god middag. Efter middagen kanske fortsätta plugga lite, duscha, fixa naglar och sen sova. Städat mitt rum och bäddat rent idag så ska bli härligt att sova!

Fredag
09°°-11°° Marknadsförings-föreläsning
11°°-13°° In till stan för att kolla på en "glaskub till restaurang" för inspiration till projekt
13°°-15°° Plugga lite projekt
15°°-16°° Bli lite snyggare
16°°-17°° Ta sig till jobb (cykla? regn eller sol?)
17°°-03°° Jobb. För först gången på nästan två veckor. Och det är fredagskväll! Längtar!

Bättre dag! Oh.

Kategori: Allmänt

Solen har kommit fram! Så skönt. Dock finns massa moln kvar som den snart förmodligen går och gömmer sig bakom igen. Men ändå. Alltid något!

Väldigt seg föreläsning inom sociologi hade vi på två timmar, sen gruppmöte för ett projekt. I gruppen är jag med Anaïs och två jättegulliga och ambitiösa tjejer från Mexico. Fick lite bekräftat (ännu en gång..) att IED-livet (min skola) är hårt.
De pluggar vanligtvis till arkitekter i Mexico och är bara här ett halvår som utbytesstudenter och sa idag att de trivs jättebra, men att de bara längtar tills terminen är slut och de kan åka tillbaka hem. De förstår inte hur vi orkar plugga på IED i 3 år. De är helt slut efter mindre än ett halvår. Japp. Haha. Men så är det att plugga på IED. Givetvis på många andra skolor också, men när folk som kommer från andra universitet från världen runt och säger att IED verkligen är hårt och tidskrävande tycker jag det bevisar någonting i alla fall..
Menmen, hoppas bara att skolan är känd för det ute i arbetslivet också!

På tal om arbetsliv. Fick min skatteåterbäring från förra årets arbete idag. Tack o tack säger jag. Var inte säker på att jag skulle få pengarna innan nästa hyra ska betalas så man kan säga att jag är väldigt lättad för tillfällett!

Nu blir det städa lite, diska, handla mat och plugga resten av dagen. Haha, får se om jag har en date ikväll. Inget som varken är säkert eller något att hurra för. Men ändå.



Sovit ordentligt!

Kategori: Allmänt

Jag har nu sovit 14 timmar och kan nog kalla mig själv utvilad. Väldigt skönt!
Nu sitter jag och äte sååå goda mackor, på Frökusar (importerat från Sverige!) med kaviar och stekt ägg, hehe. (stekt ägg på bröd hade jag aldrig haft en tanke på att testa innan jag flyttade ihop med Cilla - men den idén tackar jag för!) Tagit två shots aloe vera & ett glas juice också. Snart är jag redo för dagen!


..Ska bara hitta något att ha på mig.
Värsta höstvädret har ju kommit hit. Regn och grått. Men just nu är det i alla fall uppehåll. Men sommarklänningar passar liksom inte.

Middag!

Kategori: Allmänt

Ikväll gick jag in för att göda upp Anaïs, haha, hade mat hemma så gick bara och köpte basilika och hon bjöd på efterrätten (eller ja, hon betalade - jag handlade).

Förrätt: Caprese (sallad på mozarella, tomat & färsk basilika)
Huvudrätt: Pasta med köttfärssås med massa färsk basilika (riktigt bra vart det faktiskt, hah)
Efterrätt: Häagen dazs, cookies & cream-glass. Med extra oreos.
En flaska rött på det. (och massa vatten!)
Vi känner oss värda det i och med att vi pluggar konstant här. Men trevligt att sitta och fixa ritningarna bredvid och betydligt mer effektivt. Nu ska jag återgå.

Laddat om på nytt.

Kategori: Allmänt

God eftermiddag!
Tillbaka i Milano sen igår, lunchtid. Känns både bra och dåligt. Men måste säga att jag fått ny energi och vilja. Känns så mycket bättre än innan. Hade helt underbara dagar i Sverige (Västerås & Stockholm) även om det var fullt upp dygnet runt. Kul att få träffa så många!

Men nu är jag tillbaka i pluggandet. Sitter och ritar ritningar i autoCAD med Anaïs, projekt 3. Imorgon har vi lektion så en del att visa.. Det är bara det att det tar sån tid, men får sitta hela kvällen och en del i natt så har vi åtminstone en hel del nytt - och bättre. Känns ok!

Tidigare idag, 09°°-12°°, var jag och min projekt 4-grupp iväg och köpte cement. Sen började vi gjuta(?) vår grund till installationen. Haha. Inte ofta jag står och blandar cement - men ibland händer det!
Hoppas att det blir så bra som vi tänkt oss!

Nu ska jag rita vidare. Jag lever i alla fall - mest det jag ville säga tror jag.


Update från Sverige.

Kategori: Allmänt

Jag har det ju så bra. Borde plugga - men vi tar det sen.
Efter att ha gått upp 02°° (när jag vanligtvis slutar jobbet) och tagit taxi till flygplatsen tog jag mig först till Köpenhamn och sen Arlanda där kära mormor&morfar stod och välkomnade mig! Sen åkte vi till mamis nya jobb där hon blev minst sagt överraskad (läs: chockad), lånade hennes nyckel och åkte hem. Jag lämnade av min packning, tog en sväng in i kylen och sen bussen ner på stan för lunch innan jag åkte till papis jobb och överraskade honom med gratulationer! Haha.
Senare på eftermiddagen kom även min faster med man ända från Norge som överraskning nummer två (jag visste dock om att de skulle komam då vi pratat om det hon och jag, men var rädd att de bara skulle komma på förmiddagen innan jag kom, så var så glad att jag fick träffa dem ordentligt!) och så hade vi en trevlig kväll. Javaheris kom också över och vi drack gott amarone vin!

Dagen därpå (torsdag) blev det heldag i stugan. Vi åt massa gott konstant och hade trevligt med släkt. Jag somnade på madrass på gräsmattan, andades frisk luft, tittade på hjortar(?) och åkte båt. Ibland är det härligt med ordentlig natur hur mycket stadsmänniska man än är!

Idag gick jag upp tidigt och tog mig till Stockholm runt 10°°. På stationen mötte jag upp världens raraste Hannah som jag saknat så. Fick se hennes boende för delar av sommaren som var så fint! Hon är för bra den tjejen - skaffat bästa jobbet direkt efter examen! Vi snackade massa skit, gick genom söder och åt lunch i gamla stan innan vi fortsatte in till centrala city för glass och fönstershopping.
Runt 14°° mötte jag upp Catarina och vi gick och åt (hon åt, jag drack rosé) på Ett litet hak.
OCH när vi sitter där säger Catarina "Är inte det där Zlatan?" JOHOOOOOO NI, det var det. Jag har alltid tyckte det är hemskt pinsamt och onödigt att gå fram till kända människor eller överhuvudtaget bli uppspelta av att se dem, men har sagt till mig själv att ser jag Ibra (Zlatan) måste jag nog gå fram. Då jag är totalt såld på den människan. Men jag kunde inte. Blev för pinsamt. Men ser jag honom i Milano måste jag!
Hur som helst - mitt hjärta började dunka lite väl fort och det vart lite jobbigt, haha, han satte sig sen på en uteservering mer eller mindre mittemot. Han är sex appeal på två ben den mannen.

Men. Det var så kul att träffa Catarina igen! Gillar henne så mycket, trots att vi knappt träffats - haha. Längtar såå tills hon kommer till Milano i sommar igen! Åkte och kollade även på hennes lägenhet som var så fin så fin!

Sen tåget hem för att äta ännu mera tårta och hälsa på Ahlbergs som är här på besök. Jag har lyckats pricka in rätt helg att hälsa på hemma kan jag säga!

Imorgon blir det upp tidigt igen och åka ner på stan med mami. Sen dop av Tess & Dennis Sanna som ska bli så spännande! Sen träffa Amanda och Josse en sväng. Åh vad jag saknar Amanda! Sen blir det lite fest på kvällen med bl.a. Karin & Mics. Jag ser så mycket fram emot det!

Söndag blir det födelsedagskalas för Vera i Stureby i Stockholm och sen kommer Bea upp till Västerås så vi ska äta middag på tu man hand. Oh.
Sen hem och packa i väskan igen, sova lite och tillbaka till Milano. Väldigt intensiva men också helt underbara dagar här!



Shame on you if you fool me once, shame on me if you fool me twice.

Kategori: Allmänt

Jag hade mer eller mindre totalt kopplat bort dig ur min hjärna. Och kanske även hjärta.
Men nej, nu passar det att komma tillbaka en sväng.. Jag vet inte om det är värt det. Kanske, kanske inte..

..syditalienare..

Sverige!

Kategori: Allmänt

Jag befinner mig i Sverige. Som överraskning för bl.a. familjen! Papi fyller år idag - ni skulle se mami & papis miner när jag traskade in på deras jobb. Hah! Känns så skönt att vara här!



Mer detaljer senare.