Si parte!

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Nu är vi snart på väg! Efter ett år och fyra månader ska jag äntligen få vara i Sverige! Ska bara sminka mig och föna håret och sen åker vi. Can't wait. För intresserade har jag bara med mig min italienska telefon då jag verkar ha slarvat bort SIM-kortet till den svenska - så ni når mig på mitt italienska nummer.
 
Lär bli lite dött här fram till måndag tror jag för jag tar inte med mig datorn och tror inte jag bloggar från någon av datorerna där. puss! 
 
 

Heja heja

Kategori: Allmänt

Smidigt det här! Nyss hemkomna, spenderade 1,5 timme hos D's föräldrar så nu ska vi bara laga färdigt middagen, äta, dammsuga, titta på fotboll (!!?), hänga tvätt, skjutsa hem Simone, lämna hemnycklar till Elena, skriva ut min flygbiljett igen, checka in och sen packa. Klockan är 20.25 och tror det kommer bli en lång kväll med risk för att jag glömmer packa ner något. 2 flaskor rom, 2 flaskor aperol, 3 flaskor vin och en flaska mirto ska ner också. Väl inlindade. Tur att man får ha 23 kg med SAS..! 
Oh, nu är det mat i alla fall - känner att jag behöver det nu. MEN IMORGON ÄR JAG I SVERIGE!
 
 

Kanelbullsfrukost

Kategori: Allmänt

Äntligen fick jag vakna upp till sol igen! Vaknade strax före 09°° men låg och halvsov till 10°° - bland det skönaste som finns. Är fortfarande jättetrött, hehe, men vaken! Håller på att förbereda frukost och tänkte äta den framför datorn innan jag sätter igång dagen. Har lite att pyssla med för en gångs skull! Ska börja med att städa undan hemma, dammsuga, byta sängkläder & handdukar så det är fint när vi kommer hem på måndag!
 
 

4 stjärnors middag

Kategori: Allmänt

Jag sitter fortfarande och tittar på 4 stjärnors middag och bara älskar det! Man blir ju så rörd också. Och så god mat på det. Finns det bättre? Japp. I den världen när de inte bara väljer vinflaskor med skruvkorkar. What's up with that? Jag köper aldrig vin med skruvkork - om jag inte ska dricka det ute/på hotell utan korköppnare. Jag är ju långt ifrån vinexpert men det är något jag är emot. 
 
Nu blev jag sugen på vin. Och blir så hungrig av det här programmet! Ska höra om mannen har lust att laga middag snart... Fransk köttbit med sötpotatis i ugn blir det ikväll! Mmmm!
 
 

Svensk webb-TV

Kategori: Allmänt

Åh. Jag mådde inge vidare tidigare idag, men nu har jag proppat i mig olika preparat så nu jag mår rätt bra! Fast på bra humör har jag varit hela dagen! Började med att mannen köpte med sig frukost hem till mig som jag fick på sängen - måndagsmorgonlyx deluxe. Sen dess har jag pysslat om mig själv, tvättat all smutstvätt så vi kan välja och vraka (...) till resväskorna, gjort en god sallad till lunch och nu sitter jag framför svensk webbTV. Tidigare var det Bergs bärbara talkshow som ju är mysigt! Tidigare har jag haft rätt svårt för Therese Alshammar (helt utan hållande anledning) men hon verkar ju jättesöt! Så nu får jag skämmas lite.
Nu har jag istället hittat 4 stjärnors middag som jag aldrig hört talas om men än så länge gillar jag det! Perfekt underhållning fast lite tråkigt att de inte lagar så mycket mat. Och även om det inte är samma sak som Halv åtta hos mig påminner ju rätt mycket om det om man säger så..... (Just nu är vi hemma hos en vars dotter jag haft på mat hemma, hehe, dock som tur var utan poäng & TV-kamera) Men oh, det finns 40 avsnitt så jag har att göra!
 
Fick dessutom ett roligt samtal från en vän som alltid piggar upp! 
Nu ska jag fortsätta titta på det här och sen ska jag börja packa tror jag, blir ingen simskola ikväll.
 

MånDag

Kategori: Allmänt

Hej! Klockan är snart 12°° = mitt på dagen och sitter fortfarande i sängen. Men till mitt försvar har jag gått upp och tvättat, duschat, ordnat naglarna m.m. men sen kröp jag ner här igen. Varmast och mjukast så jag trivs bäst här. Ska titta igenom lite bloggar och nyheter nu innan jag ska hänga tvätt och köra några fler maskiner. Kul dag! 
 

Pass och jobbigheter

Kategori: Allmänt

Meeeen så strålande! Om ett år går mitt pass ut och hur fungerar det? Tar det inte cirka en vecka för ett pass blir klart tills det anländer? Jag är ju aldrig i Sverige så pass lång tid som en vecka? Nu blev jag lite fundersam. Samma gäller mitt bankkort (vill ha fungerande svenskt bankkort, av mina erfarenheter att säga funkar inte italienska banker superbra online än) som jag tror snart går ut. Och mitt svenska SIM-kort verkar vara på vift? Jag tror jag får skippa det här med svenska saker och får köra på italienskt fullt ut. Neeeeee, skoja bara. Jag litar inte på Italien när det gäller sånt (sorgligt men sant) så det vill jag inte. Ok, italienska SIM-kortet litar jag på för det känns inte så himla dyrbart. Men pass går ju inte???!!!
 
Mitt ID har jag ju heller inte haft på år och dagar sen det blev snott här. För andra gången tror jag? Det gäller väl även där att jag måste vänta cirka en vecka? Herregud vad jag har noll koll. Måste ta tag i det. Tänk om jag blir fast här utan gilitgt svenskt pass? Låter inte som något jag skulle kunna låta ske. Varför kan inte Svenska ambasaden ligga i Milano för? Och istället i Rom....
 
*googlar pass & polisen*
 
Nu har jag tänkt lite till. Hur kommer jag till Sverige i jul? Om passet inte är giltigt 6 månader innan det går ut? Alltsååååå. 
 
 

Söndagkväll nu

Kategori: Allmänt

Hosh. Energin försvann helt nu så känns väldigt skönt med en kväll framför TV'n med gott vin och bara mannen som sällskap. Vi har haft en mycket bra helg trots vädret! Vi avlsutade med massor av skratt och skrik med Monopol innan Simo nu åkt hem till sin mamma. Märker av att Simone börjar bli äldre nu och det är så härligt att vara med om hans utveckling (kan man säga utveckling?). Hoppas verkligen jag får vara med i framtiden också, jag har roliga historier att berätta för honom när han blir äldre, hehe, för att göra honom lagom generad... Att jag fortfarande förhoppningsvis är hyfsat ung (jag vet, lite sjukt, det är 15 år mellan mig & D och 16 mellan mig och S) när han närmar sig vuxen ålder gör det ännu roligare! Borde skriva ner allt så jag inte glömmer...
 
Jag och Davide har haft lite diskussioner om vad vi bör ha med oss för kläder till Sverige. Det känns som det är lite för varmt för dunjacka men samtidigt för kallt för, tja, kavajväder. Men det är bättre att ha det lite för varmt än för kallt så blir nog dunjacka/ullkappa! Stämmer väderprognosen får vi lite sol i alla fall, tyvärr inte på mamis dag så hoppas allt folk får plats inomhus. Min fina mamma fyller snart snart snart 50 år!
 
 

Morgoncravings

Kategori: Allmänt

Vaknade i morse strax efter 9°° och hade enorma cravings efter D's mammas friterade kronärtskockor. Kände nästan smaken i munnen och ville sååå gärna ha det till frukost. Är det inte lite konstigt? Men sen är de så goda så man nästan smäller av. Jag vet inte hur många jag åt i påskas.
 
Jag sitter och tittar på lite webbTV nu medan killarna spelar Fifa, jag är så trött på regnet men det ser ut som det håller på att sluta nu. Kanske kan lyckas få lite frisk luft i eftermiddag!
Imorgon är det måndag igen, ska främst göra lite ärenden inför Sverige och tvätta osv och så det blir minst sagt två lugna dagar. På onsdagmorgon går planet! Kunde nog inte längta mer. 
 
 

Spöregn och barnkalas

Kategori: Allmänt

Det är sällan jag blir arg under natten och inte kan somna om men inatt blev jag smått förbannad. Vi hade balkongdörren till sovrummet öppen så det blev korsdrag från köket, dörrar small, regnet smattrade utanför, det blåste och i och med konstruktionen av våra persienner (inte vanliga "svenska" utan den tyngre metallvarianten som rullas upp på rulle ovanför fönstret) susade det som jag vet inte vad. Ok att värre saker har hänt men jag var så trött. Sen kunde jag inte sluta tänka på att om terassdörren var öppen och att någon i så fall kunde komma in där, men tillslut lugnade jag väl mig själv med att vem gör såna actions i spöregn? När jag vaknade i morse hade jag noll ork att ta mig upp. 
 
Mot samtligas vilja tog jag, Davide och Simone mod till oss och gav oss ut i regnet, vi skulle på jakt efter håraccessoarer till Simos klasskompis som har födelsedagskalas idag. Det är flyttat från en park in till deras lägenhet som tur är. Vi hittade massa fint och jag har nu pysslat ihop ett paket. Jag älskar det, hehe, hoppas bara att den 8-åriga flickan kommer uppskatta paketet så pass mycket som jag önskar...
 
 
Mannen var mycket engagerad och valde ut dessa som han tyckte passade till just den här flickan.
Sockersött! Jag köpte passande rosa silkespapper att fästa dem i.
Simone var mer intresserad av de olika solglasögonen butiken hade...
 
Jag vet i alla fall att jag hade blivit överlycklig av detta när jag var liten? Haha.
 
Även detta hittade D och får ur sig "det här passar ju eftersom hunden har hårspänne
precis som presenten!", DAVIDE sa detta, inte jag. Jag höll chockat med.
Haha, ibland har jag svårt att förstå hur han kan ha en sån feminin sida samtidigt
som han förmodligen är den mest maskulina jag känner.
  
Ok ja, jag vet att det pratas mycket om han/hon/hen osv i Sverige just nu och jag håller
ju egentligen med men jag bor nu i Italien och här har vi inte kommit så långt i
samhällsutvecklingen. Och är det något jag lärt mig som invandrare är att man måste
anpassa sig till samhället man kommer till. 
Så vi har köpt allt i rosa och lila till Stefania idag. 
 
 
Ni får hemskt gärna känna av den lätt ironiska tonen.
 

Prosit!

Kategori: Allmänt

Min promenad vart tuffare än jag trodde. Höll på att svimma av! Inte av konditionsskäl utan allergin. Mycket gnäll om allergin? Jag fick skynda mig fram för att samla pensionspoäng på caféet på stora matbutiken tills D kom. Haha, kände mig så sorglig där jag satt för det såg ju ut som jag hade gråtit pga röda, tårögda ögon, en massa mysigt snörvel och en stor gingseng-kaffe. Trodde hela huvudet skulle svullna upp. Och då hade jag ändå knaprat i mig ett piller idag. BAH! Men snart kommer det regn regn regn så det får ju vara lite positivt i alla fall!
 
Nu sitter jag och väntar på killarna och sen ska vi ut och äta, mums mums. E&M kommer senare på tiramisu & bubbel för att fira Marcos födelsedag lite medan vi granskar bröllopsprogrammet - hoppas de blir nöjda..
Oj vad jag blev hungrig nu. Hamburgare it is!
 
Helg nu. Precis en vecka kvar till mamis födelsedag. Längtar så ♥
 
 

Långpromenader

Kategori: Allmänt

Jag drömde inatt att jag skulle till Kiruna. GÅ. Från Västerås antar jag? Vet att jag planerade att jag ju kände folk i Sala, Uppsala osv för olika stopp. Men själva grejen med det hela förstår jag inte. Kiruna är ju fint och delar av min släkt kommer ju därifrån, men just ta en långpromenad dit vet jag inte alls om jag har lust med...
 
Trevligare sak är att företaget jag var på intervju hos i onsdags redan har ringt mig för en andra intervju. Heja! Håll en tumme! 
 
Nu sitter jag och målar naglarna, ska äta en kanelbulle (den svalnar för tillfället) och sen ta en långpromenad (dock inte i längd med Kiruna, men nästan!) och möta upp D vid en matbutik för att storhandla när han är klar hos frisör och på gymmet. Som tur är skiner inte solen så starkt idag så lär inte svettas ihjäl i alla fall.. puss!
 
 

Fredag då

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Nyss varit ute för frukost, sån härlig morgon. Att ta en promenad innan 10°° i bara en tunn skjorta och inte frysa. Alls. Sommarväder. Åtminstone svensk sommar. Kan inte få nog. Nu är jag igång att sminka mig innan jag ska iväg på presentasksjakt, hann nämligen inte det igår.
 
Men. Något jag hann igår var att hitta och köpa kostym till D. Han var så snygg! Och jag fick den i färgen jag ville, en mörk grå kostym, vit skjorta och svarta accessoarer. Mmmmm. Hehe. MEN nu är jag (och Simone) ensam om att inte hittat mina grejer. Lite ångest har jag för har verkligen inte sett en enda klänning jag vill ha irl. Får hoppas på den svenska marknaden...
 
Annars idag har jag inga direkta planer, i eftermiddag ska vi storhandla, ikväll blir det hamburgemiddag ute med Simone, Elena & Marco och därefter ska vi hem till oss och gå igenom bröllopsprogrammet jag gjort. Hoppas inte regnet kommer.
 
 

The Intouchables

Kategori: Allmänt

ÄNTLIGEN! För någon månad sen såg jag sista delen av franska (tycker vanligtvis inte om franska filmer men den här är annorlunda!) filmen The Intouchables som var bra. Men sen har den bara visats under konstiga tider men nu äntligen visas den 21.15 ikväll! Så nu får jag äntligen se hela! Och visa den för D. Ni förstår inte lyckan! Om ni inte sett den måste ni se den snarast. Finare film får man leta efter.
 
Nu har karln i huset äntligen jobbat klart så nu blir det shopping! Först i vårt kvarter och sen ska vi iväg till ett shoppingcenter!
 
 

Varmt...

Kategori: Allmänt

Pust. Det är så varmt (jag befinner mig i sängen då jag trivs bäst har, hehe) att jag nog måste ta en andra dusch för dagen. Svettas trots att jag inte ens rör på mig, men ska inte klaga för är överlycklig att värmen är här! Tyvärr ska det ju bli dåligt väder i helgen som förstör våra helgplaner lite. Främst ett kalas som Simones klasskompis tänkte ha i en park, men spöregnar det så känns det ju sådär... En annan plan som blev inställd är Inter-Parmamatchen. Enda Inter-matchen på länge som går under eftermiddagen så vi kunde gå och titta med Simone (hans första Inter/San Siro-match) men Inter har ju absolut inga spelare just nu så känns inge vidare att gå och titta. Får bli en annan gång!
Nu ska jag in i duschen, sminka mig och göra mig iordning för shopping!
 
 

Can't wait

Kategori: Allmänt

Hej! Morgonen var ju något av det segaste i denna värld, herregud. Men jag är pigg och glad nu! Bl.a. ett samtal från mormor&morfar piggade upp lite extra!
Lunchat har jag nyss gjort och ska snart göra mig iordning för lite presentshopping. Tänkte gå in och kolla lite grejer i världens shabby chic-butik som vi har på en tvärgata till vår men jag aldrig varit inne i. Tror de bl.a. har fina presentaskar! Mannen är hos sin advokat (meeeen va segt det är med juridiska grejer i Italien, gäller att inte ha bråttom om man säger så!) och när han kommer hem ska vi iväg och kolla kostym till honom. Jag can't wait att se D i kostym, blir första gången och jag tror risken för dreggel är stor, haha. 
 
D's lunch. Hur god ser den inte ut i sin enkelhet?
Men jag var inte sugen på det så blev en avocado, lite keso och en brödbit med tzatziki för mig!
 
Ny favorit! Vet att Lindt's med havssalt funnits länge i Sverige men jag har aldrig provat.
Nu har den kommit till Italien så jag passade på och den var så ju himla god! Oj.
 
 
 

Årets första grillning

Kategori: Allmänt

Grilla! Bland det bästa vår/sommartecken som finns? Nu är säsongsinvigningen avklarad!
 
Förbereder tzatziki & bruschette. 
Pane pugliese, grekisk yoghurt, flingsalt, färsk basilika, plommontomater, vitlök & gurka.
 
Hacka...
 
Doften av tomater & färsk basilika!
 
Massor av tzatziki! Hade i lite örtsalt i den också, tycker den blir bäst så.
 
Men in action! Tricket för bra eld/glöd? Hårfön! 
Ni ser ju, D står i bar överkropp & Simo i t-shirt. Ordentlig vårvärme!
 
Salamelle. Som jag fick dela och stycka upp...
 
Så! Jag som inte ens tålde att se rått kött tidigare...
 
Brödet på grillen, man känner ju skillnad!
 
Bruschette till rödvin.
 
Salamelle på grillen. Bästa med att grilla dem är att fettet rinner bort.
 
Salamelle, tzatziki och resterna av tomatsalladen. Så gott. Smakade lite sommar...
 

Sommarväder idag

Kategori: Allmänt

Bra-dagen fortsätter. Har pratat med vänner i Sverige (längtar tills jag åker dit även om jag tyvärr inte kommer träffa just så många vänner!), hittat rätt present (tänka sig att det var i en butik på en tvärgata till vår? Butik med världens bästa service - sånt är viktigt!) och solen har bränt på ordentligt, kanske t.o.m. för mycket.
 
Det enda negativa var att när jag och D satte oss i bilen och den visade på 30,5°C för den stod i solen och stekte och vägrade att starta. Vi stod där en timme och mixtrade - D försökte få igång bilen och jag servade med caffé från baren. Tillslut gick D och hämtade en bilmekaniker och nu har han bytt ut batteriet. Inte gratis, grattis liksom. Säger det, man ska inte ha bil.
 
Nu städar D grillen inför kvällen, jag ska ta och röja upp i köket och förbereda tzatzikin och tomatsalladen för le bruschette så de får gotta till sig ordentligt. 
På tal om mat har Hannah informerat mig om menyn till middagen vi är bjudna på hem till henne & hennes sambo nästa helg. Åh vad jag längtar, ska bli så trevligt! Framför allt för att godkänna karln hon hittat.
 
Om en vecka är vi i Sverige ♥
 
Längtar tills miniterassen blir såhär mysig igen och man kan äta middag ute.
 
Förra årets blommor, örter & körsbärstomater. Tyvärr dog de i storm när vi var på semester...
 

Positiv

Kategori: Allmänt

Vilken härlig dag! Vårväder ute, jag är redan iordninggjord trots att klockan är tidigt (för att vara mig nu för tiden) och har hunnit med en intervju. Intervjun gick riktigt bra verkar det som, tyvärr är det ju inte helt inom området jag egentligen bör jobba i och med min utbildning men det här verkar vara ett sån rolig tjänst att det inte gör mig någonting. Inredning håller jag ju ändå på med på sidan om. Mannen som höll i intervjun, en äldre herre som jag nog lyckades charma, hehe, tyckte att det var ett jobb för mig och han skulle förmedla det vidare, får hoppas på en andra intervju. Nu ska jag försöka hålla kvar den här positiva energin resten av dagen!
 
Efter lunch tänkte jag ta mig ut på en promenad i jakt på presenter, vet vad jag vill ha men inte vart jag får tag i det. Verkar omöjligt? Ikväll blir det säsongsinvigning av grillen med Simone. Salamelle på grillen och så ska jag ordna en stor tzatziki och bruschette på pane pugliese (bröd från Apulien i södra Italien), mmmm! 
 
 

Uppe med tuppen

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Inte riktigt van att vakna innan 08°° men det gick ju bra. Kom nyss ur duschen och sitter nu och knaprar allergitabletter och dricker te. Solen skiner men himlen är rätt grå - perfekt väder för kavaj med andra ord.   Om en timme ska jag åka för intervju och har turen att få skjuts av mannen, bortskämd som man är, hehe. Nu ska jag sminka bort min trötthet så får vi hoppas det går bra idag. Ciao!
 
 

Inför bröllop

Kategori: Allmänt

Hah. Jag sitter och skriver bröllopsprogrammet inklusive alla repliker. Alltså, det här är inget program, det är snarare ett manus till en tja.. show? Jag har ju inte varit på jättemånga svenska bröllop heller (1, när jag var cirka 4 år..) men jag tror inte det står precis vad prästen eller han/hon som håller i vigseln ska säga, inklusive brudparets "ja", eller gör det det? Jag måste skriva ut att de säger JA. Tänk om de inte gööör det då? Spänningen försvinner ju. Tycker inte det här känns så äkta? Varför ska hela sällskapet kunna läsa med ord för ord? Det är ju fint att dikter och liknande står utskrivna och vad som händer, men inte dessa detaljer. Men det kanske bara är jag? Gifter jag mig någon gång i italien kommer gästerna ju få en chock. Men det gör inget för jag gillar inte att alltid göra som alla andra ändå.
Är det min fest är det ju min fest. Eller ja.. är det ett bröllop lär det ju bli vår fest...
 
Men annars gillar jag verkligen det här. Jag tror bröllopet kommer vara såå vackert! Bara jag inte gör bort mig och förstör den vackra dikten jag ska läsa...
 
 
 *Ja, det är ju lite småkonstigt att den enda utlänningen på hela bröllopet är den som skriver programmet. Den som är sämst av alla på italienska. Kan bli en hit! Tror ni jag ska be folk dubbeltrippelkolla stavningen eller?

Skit.

Kategori: Allmänt

Höjden av taskighet och snällhet på samma gång är när ens sambo vet att en är hungrig & sötsugen men inte vill äta sött och han går ner för att ta en caffé på caféet under oss och kommer hem med en muffins till mig. En hembakad blåbärsmuffin. Han hade t.o.m. läst extra noga på alla ingredienser för min allergiskull. Jag doftade lite på den och sa sen tack, men nej tack. Suzuki fick en liten bit. Jag får ju inte! Särskilt inte när vi ska äta lunch med gorgonzola om 1,5 timmar. 
 
Vad f*an är livet till för om man inte får äta det man vill?! Hatar mig själv idag som sätter upp dessa värdelösa regler för mig själv. Inte fan hjälper det kroppen heller att jag inte äter en liten muffins. Åh. Och jag känner mig ju inte genomsnäll mot mannen min som var så gullig och köpte med en muffin till lilla mig...
 
 
Titta så god och perfekt den ser ut. Nu är jag nästan arg på istället för tacksam mot stackars D...
 

Mat

Kategori: Allmänt

Igår åt vi väldigt enkla men goda måltider, försöker vara lite hälsosammare nu men igår fick jag sånt sug (de åt donuts på TV - vi såg Blodspår (Blood work) av/med Clint Eastwood, gillar alltid honom och filmen var bra!) så jag åt tre minikockostoppar under kvällen. De är ju så goda! Men ska försöka hålla inne lite för lär äta en himla massa socker och sötsaker i Sverige!
 
Ni som är känsliga för rått kött/kyckling kan ju stanna här och stänga ner nu. 
 
Makrill med kokt broccoli, rå fänkål, massa färskpressad citron och några skivor parmesan.
Insåg effter några tuggor att jag kanske överdrivit med fänkålen... Lätt, enkel & så god lunch!
Makrill & broccoli kokt i ordentligt med salt med citron passar verkligen bra ihop!
 
Till middag blev det enkelt - ugnsgrillad kyckling. Vi har sån lyx att med kycklingen medföljer
en perfekt kryddblandning. Hur hälsosam den är är kanske en annan sak, men inget överdrivet dåligt. 
 
När man bara behöver lägga kycklingen på en plåt, ha över kryddblandningen och lite flingsalt 
förstår jag inte varför folk köper den färdiggrillad i butik. Möjligtvis om man har väldigt ont om tid?
Men det här blir mycket godare!
 
Så. In i ugnen på hög värme så blir det krispigt och bra!
 
Fick ett ryck och gjorde iordning tzatziki som blev så bra till!
Mycket lättare och somrigare än de stekta paprikorna vi tänkt först. 
 
 

Mindre god morgon

Kategori: Allmänt

Morgonen började sämre än gårdagens. Hade huvudvärk och var så trött att jag bara inte kunde gå upp men D fick tillslut upp mig lockandes med en dusch. Väl inne blev jag så illamående att jag var tvungen att gå ut och lägga mig raklång på sängen ett tag (händer ibland, vet ej varför) innan jag gick tillbaka och duscha klart. Tröttheten har lagt sig lite men har huvudvärk. Sov dåligt inatt, bl.a. pga våra sängkläder, hehe. Jag och D är väldigt känsliga för sängkläder och setet vi använder just nu funkar inte till 100% så jag vaknade flera gånger. Han med. Dessutom tror jag att jag fått fel kudde och då blir det ju ännu värre. Såna problem..... Det finns ju de som inte ens har kuddar när de sover!? Men nu är jag i vaket tillstånd i alla fall. Ren dessutom. Det är rätt grått ute idag så blir nog ingen utomhusaktivitet, ska göra klart bröllopsprogrammet idag då jag inte hann klart igår. 
 
 

Måndagskväll

Kategori: Allmänt

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig men gick bra ändå. Sol och varmt är det ute, så skönt att det fortfarande är ljust trots att klockan är 20°°. Kom nyss hem från Simones simskola, han meddelade att vi ska på barnkalas i helgen! Till parken vi var igår, för att fira hans klasskompis. Mitt första italienska barnkalas, hehe. Ska bli intressant... Davide sitter med lite jobbsamtal så jag ska nog ta hand om disken nu och sen ordna middagen. Blir ugnsgrillad kyckling ikväll, enkelt och hyfsat magert - jag är fortfarande mätt efter gårdagens grillmiddag! 
 
 

Utförligt om helgen

Kategori: Allmänt

Kanske t.o.m. lite för utförligt... Haft en sån underbar helg med mannen min.
I fredags mådde jag ju sådär men under kvällen åkte vi och handlade ändå men spenderade kvällen hemma i soffan. Sov ut i lördags innan vi tog en promenad för att leta kläder inför bröllopet utan vidade tur så vi fortsatte mot Milanos vetenskaps- och teknikmuseum för att se vad de erbjöd i och med designveckan. Bl.a. Tom Dixon ställde ut där vilket jag gillade. Efteråt fortsatte vi promenaden till Corso Genova innan lunch och sen tog vi oss till Zona Tortona. Ingen direkt hit förutom en light installation som jag älskade. Tyvärr inga bilder på den. Sen åkte vi hem och hämtade bilen, gjorde några ärenden, åt middag hemma och sen träffade vi upp D's kusiner för spelkväll med drinkar! 
 
Söndagen var planerad som en lugn och mysig dag. Skönt med frukost tillsammans i soffan, händer inte så ofta för under veckan hinner vi (...Davide, jag har väl rätt gott om tid...) inte och varannan helg har vi ju Simone här. Vi satte sen igång att städa här hemma innan lunch för att sen åka och hämta D's morfar som skulle komma hit för att titta på Cagliari-Inter. Världens gulligaste! Han kom ihåg att vi snart ska till Sverige så han hade med en flaska mirto (en likör från Sardinien på mirto-bär, hemmagjord) att ta med till norr. Blev lite rörd, hehe... Efter en riktigt dålig match skjutsade vi hem nonno innan vi åkte och tog en promenad i en enorm park. Första gången jag var där, riktigt fint och skönt med lite natur. 20°C var det trots att klockan närmade sig sex på eftermiddagen...
 
 
På väg hem skulle vi förbi en matbutik för att köpa ett speciellt kött (som inte fanns när vi storhandlade) för vi ville inviga grillsäsongen. Det fanns inte så vi åkte vidare. Det fanns inte i butik n°2 heller så vi valde något annat men då hade de inte gurka till tzatzikin så vi la tillbaka allt och åkte till butik n°3 där gurkan fanns men inte grillkol. Vi köpte med oss allt annat och åkte tillbaka till n°2 för grillkolen, och den fanns där som tur var.  Hehe, men då hade vi tappat orken för att grilla och klockan var för mycket för att hinna städa grillen så vi slängde in köttet i frysen och så tog D med mig till ett steakhouse. Grillat kött fick vi, men inte hemma. 
 
 
På vägen hemifrån oss till museet. Träden blommade!
 
Mitt drömhus i Milano. Ja tack till lägenheten med terassen ni skymtar där uppe.
 
Vi kom fram till museet och Tom Dixon's utställning. 
Älskar dessa Copper Shade's, och mycket annat!
 
Passade på att titta lite på vad museet hade att erbjuda i övrigt. Många flygplan och skepp. 
Mäktigt att titta in där piloten sitter(/suttit) - pyttepyttelitet och det känns inte så tryggt...
 
Museets innergård är så vacker.
 
Hittade favorit II där. Bullets.
 
 
Favorit III - Jag vill ha det svarta bordet!
 
Vi åt lunch på en dålig asiatisk restaurang för vi var inte sugna på någon typ av brödlunch.
Såhär små var vissa sashimibitar. Är det inte absurt?
Första och sista gången där. (Ursäkta bildkvalitén)
 
Vi fick mini coca cola zero. Vanligtvis dricker jag inte det men det var så varmt
(och jag älskar ju allt i miniformat!) så det var gott med en iskall aspartamklunk!
 
Alltså. Titta!
Nästan tur att jag inte har bil för jag vet inte om jag skulle kunna motstå dessa, haha. Skämt åsido,
skulle aldrig kunna ha det själv för gillar inte "dekorationer" alls på bilar men det är ju SÅ gulligt!
 
Sen var vi klara med designveckan så vi åkte och tvättade bilen. Alltid för hand...
 
Söndag. Vi åkte till en park med resten av Milano. Nästan omöjligt att hitta parkering...
 
Väldigt många som grillade...
 
Söt liten sjö där sköldpaddor(!!) simmade omkring. 
 
Doftar på blommorna...
 
Så härlig promenad.
 
Davide var med och grävde dessa diken och planterade träden här när han gick i skolan.
Ett projekt för att få en "skog i staden". Tror ni han fick höra att han var gammal när han berättade det..?
 
Steakhouset vi åt middag på. Tyckte mycket om atmosfären!
 
Vi fick direkt in en miniaperitivo som var så bra, till lite bubbel.
 
Första gången vi tar miniflaska? Hehe. Vi börjar bli duktiga! 
 
Vi beställde in massa grillat kött. Gott var det men inget för vegetarianer!
Lamm, nöt, salsiccia, lite fläskkött och grillad majskolv. Vi orkade inte äta upp...
 
 
 
 

Minnen från barndomen

Kategori: Allmänt

Ååååh! Sitter i soffan med båda balkongdörrarna öppna och nu kom det en vindpust med doft av bränt trä. PRECIS samma doft som när man brände in sitt namn och mönster i trä på träslöjden (har googlat, kallas glödritning?)! Wow. Fick värsta dejavu'n från Hammarbyskolan! En gång lyckades jag skriva mitt namn med ett en på en skärbräda jag gjort, Johana - vet inte vilken IQ man har om man stavar sitt eget namn fel? Men jag skyller på prestationsstressen i det lilla rummet där glödpennan fanns!
 
Hittar ingen bra exempelbild på detta, men tror det är den här typen av glödpenna man använder.
Kommer ni ihåg? Jag älskade doften!
 
 
 

Ny vårvecka

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Känner mig lite vimmelkantig för vaknade från halvsovande av att telefonen ringde och var tvungen att ta ett jobbsamtal. Nyvaken är det ingen hit för min del att ta instruktioner på italienska, men det gick ju! Första gången hade de ringt 08.37 men som tur hade jag av allt vad ljud och vibration heter avstängt då.. (ja, innan 09°° är för tidigt för mig nu för tiden..) Kontor här brukar öppna klockan 09°°? De frågade om jag kunde komma in på ett möte om 45 minuter. Eh, njaaaa, det kan bli lite svårt fick de till svar.
 
Så. Rivstart på måndagsmorgonen, hehe, lika bra! Haft bästa helgen på riktigt riktigt länge som avslutades med en middag på ett steakhouse. Våren är här på riktigt nu och igår eftermiddag var det 20°C och så härligt, nu hoppas jag solen stannar till minst november. Har massor av bilder (kanske för många?) från helgen som kommer sen.
 
Nu ska jag gå och koka en kopp te, gå igenom lite på datorn innan jag ska sätta mig och göra klart bröllopsprogrammet till Elena&Marco. Sen ska jag ut och promenera i solen tänkte jag i jakt på presenter. Härlig måndag. Dessutom var det 1 år och 10 månader sen jag träffade D idag, men det känns inte som vi bara varit tillsammans så kort tid...
 
 

In love

Kategori: Allmänt

Lördagsförmiddag. Solen skiner och det är redan runt 17°C - ren lycka. Men vad ska man ha på sig? Ingen aning. 
Ska ta mig ut med mannen för shopping, prova bröllopskläder & titta lite på utställningar m.m. i och med designveckan. Perfekt lördag? Tror det. Har i alla fall förutsättningarna. Sen drinkar med mannens kusiner ikväll! 
puss
 
Veckan. Sägs kunna bli 24 grader! Oh. Hoppas det ser likadant ut i Sverige! 
Eller åtminstone nästan...
 

start på helgen

Kategori: Allmänt

Jag lever, men mår inget vidare. Ligger i sängen och halvsover för inget annat fungerar så bra för tillfället. Måste må bättre till imorgon för då är det rätt fullt upp. Ska bli fint väder så ska bli så skönt! Ska först på shoppingtur för att leta presenter & bröllopskläder, sen på ett museum för designveckan + ett annat område i och med det. Förhoppningsvis hinner vi hem för middag innan vi ska ut och fira några av D's kusiner som fyllt år. Måste egentligen åka och handla mat ikväll men känns inte så lockande, får se hur det blir. Ne, nu ska jag återgå till liggande ställning, buon weekend!
 
 

Så passande

Kategori: Allmänt

Vet inte riktigt vad som hänt med min kropp, är inget allvarligt men jag mår inte bra. Tur att karln kom hem och tvingade i mig nå "bakteriegflora shots". Just för tillfället har jag absolut ingen aptit (men är rätt hungrig?) och det är väl alltid det tråkigaste för min del, hehe. Igår kväll åt vi gott i alla fall! Fick byta meny inför lunchen, var planerat en feta- och surimisallad och det känns sådär idag. Tar inga risker med mitt illamående. Nu sitter jag och roar mig med svensk webbTV, hoppas på att kunna sova en stund senare.
 
 
Gårdagens middag.
Små stekta, lättpanerade pannbiffar med en halv avocado, fänkål & rårivna morötter.
Vi börjar bli bättre på grönsaker här hemma och jag är nöjd.
 
Färsk ananas efteråt på beställning av Simone.
 
Dagens rätt? Man trycker ner "knappen" i locket så åker det ner ett pulver som man ska skaka ut.
Smakar sött körsbär och det gillar inte jag. Tur att de är små!
 
 
 

Seg torsdag

Kategori: Allmänt

Helvete. Mår inge vidare idag, det började redan igår kväll, fortsatte under natten och nu under morgonen fick jag ont i halsen också. Hade planer på att åka in till centrum för lite showrooms men får se hur det blir med det. Kanske senare i eftermiddag? Sitter och försöker få i mig lite frukost och D har åkt till tandläkaren, stackarn. Tror jag ska vila en stund snart för jag känner mig inte riktigt med idag. 
Så, nu har jag delat med mig av det och det känns ju väldigt intressant.... 
 
 

Lugn onsdagkväll

Kategori: Allmänt

Känner av lite huvudvärk idag och att det är fotbollskväll gör det kanske inte bättre, hehe, Juventus-Bayern München (här kallas de Bayern Monaco) men det struntar jag i! Just nu är D och skjutsar hem Simo och jag har gått över till lite tidningar om designveckan - lugnare så. Annars händer det inte mycket ikväll, ska försöka gå och lägga mig lite tidigare än vanligt för jag har haft så svårt att ta mig upp på mornarna de senaste dagarna. Latheten tar över...
 
Om precis två veckor är jag hemma hos familjen på Morkullan i Västerås i SVERIGE. Jag längtar något fruktansvärt! Dock blir det rätt kort om tid, hehe..
 
Onsdagkväll: middag med familjen
Torsdag: Stockholm med sightseeing, shopping & träffa vänner
Fredag: Förbereda och fira mami med släkt & vänner hela dagen lång!
Lördag: Västerås sightseeing? Hehe, lär ju gå fort.. Middag hos Hannah & Daniel!
Söndag: Hoppas på en fin dag så vi kan åka till stugan? Eventuellt en drink ute på kvällen
Måndag: Hem till Milano tidigt tidigt
 
Jag har beställt sol och minst 10°C varje dag. Ok?
 
 

"Skandinaviska"?

Kategori: Allmänt

Ville kolla in det här programmet "Skavlan" på SVT som det skrivs lite om på nätet men jag inte känner till. Programledaren är ju norrman!? Jag är inte bra på att förstå norska och för att förenkla det hela så är första gästen DANSK (Nikolaj Coster-Waldau). Ännu värre, jag får huvudvärk och måste följa texten under heela tiden. Men sen börjar Nikolaj Coster-Waldau prata engelska och då känner jag hur hela kroppen slappnar av. Alltså, det är ju lite skam att jag inte förstår danska & norska men engelska känns som svenska. Såå stor skillnad är det inte mellan svenska, norska & danska - men svårt är det! Trevligt program verkar det ju vara, men pga huvudvärken tror jag inte jag kommer titta så ofta...
 
 

Brera & Moroso

Kategori: Allmänt

Hann bara med ett par timmar i Brera för jag passade på att ta en promenad bl.a. genom slottsparken på väg dit. Så härligt väder! Trots endast en långärmad t-shirt och en tunn sidenjacka vart det för varmt ett tag där i solen. Mer sånt! Tur att jag hade laddat med allergitabletter för nu har våren blomstrat ut! Men i skuggan är det fortfarande kyligt...
 
Tog en sväng bland några av de stora showroomen i Brera som Boffi, Flaminia & Moroso men även de lite mindre. Härligt att gå omkring och bara titta, känna på och inspireras. Dessa showrooms visar mest upp deras produkter "bara", inga direkt installationer men hoppas jag hinner med några såna också en annan dag. Kan säga att marmor och trä var de regerande materialen. Mycket fint i marmor fanns det... Vill ju gärna ha ett bord & köksbänk/vägg i marmor (som resten av det svenska folket just nu..?). Tyckte extra mycket om några bordsskivor av Piero Lissoni för Salvatori.
Tog dock inte så många bilder, hade inte kameran med mig (för den funkar knappt) och mobilen tar inte alltid rättvisa bilder på material. 
Nu ska jag sätta mig och läsa lite magasin & broschyrer som jag fick med mig. D är och hämtar Simo som kommer hit på middag ikväll. 
 
 
Härlig promenad i "slottsparken" Parco Sempione. 
 
Inne hos Moroso, som vi "analyserade" som första litet projekt under första året på IED.  
 
Ofta har de rätt speciella grejer och i år fanns det med en massa blommor. 
Men jag gillar ju blommor så tänker inte klaga.
 

Lunchtips

Kategori: Allmänt

Nyss ätit en riktigt fräsch lunch. Andra gången jag åt makrill tror jag, och aldrig ätit det på det här sättet men det var så gott! Bra lunch för våren & sommaren. Nu ska jag måla naglarna innan jag ska ta mig till Brera. Skulle egentligen till ett museum först men D ville följa med dit så vi tar det på lördag när vi ändå ska på shoppingtur i närheten. Kul! Nu har solen kommit fram ordentligt så längtar ut. 
 
Några makrillfiléer, kokt broccoli (de passar tydligen super ihop!), färsk fänkål och en halv avocado.
Lite citronsaft och örtsalt på. 
 

Saknar havet & naturen

Kategori: Allmänt

Min kamera har en förmåga att spela in filmer under hela tiden då den är påslagen när man ska ta kort, dvs man ser en kortvideo från när kameran slås på tills att kortet tagits och så slås alla minivideos man gjort under en dag ihop. Jag hade till en början ingen aning om detta och då är det extra kul att kolla igenom dem sen, ingen är beredd på att det spelas in. Igår tittade jag & D igenom dessa videos från månaden i Sardinien. Många roliga bitar fanns med men framför allt så harminiskt. Man hörde vattnet klucka mellan varje foto jag tog vid stranden och man såg vågorna skummas upp. Längtar verkligen till havet nu. Och lite fridfullhet. Hoppas vi kommer iväg i augusti i år igen.
 
Stranden under D's föräldrars hus. Ibland har man stranden nästan helt för sig själv, härligt.
 
Gluck gluck.
 
Tycker så mycket om det klara vattnet och att det är lite mer "grönt" än turkost just här.
 
Vi har nog lite olika pigment jag och mannen... Men senare fick jag åtminstone lite mer färg.
Ska försöka våga mig på en lägre solskyddsfaktor i år men vägrar ju att bränna mig!
 
 

Sol, promenad & design

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Äntligen vaknade jag upp till sol och blå (tja, Milanoblå) himmel! Sitter med frukost i sängen och ska gå igenom lite vid datorn innan jag sätter igång dagen på riktigt. Har lite att göra hemma innan lunch men sen blir det en promenad till ett museum inte så långt härifrån och se vad de har i och med designveckan. Vet åtminstone att en designer jag gillar håller sin utställning där. Hinner jag idag ska jag ta mig till Brera också och kolla lite showrooms. 
 
Sol och "blå" himmel imorse!
Tyvärr har vi alldeles för tråkig utsikt från sovrummet, främst är att det är en byggarbetsplats.
 
D's far är noga med sin kost och har alltid spännande saker hemma och sist i bergen hittade vi
dessa som vi köpte hem igår. Bröd/kaka på bl.a. råg, honung och lite kanel i. Riktigt riktigt goda!
Och så saftiga. Så det är min nya frukost till yohgurten. Mmm!
 
Lättyoghurt med riven kokos & russin (kände att jag var tvungen att byta ut min sockrade papaya..)
och två små skivor av detta "bröd".
 

Move those feet

Kategori: Allmänt

Snart är det ju vår på riktigt. Vilket betyder att sommaren kommer därnäst. Egentligen känner jag väl att det inte spelar stor roll men jag vill inte känna mig alltför sladdrig på stranden så jag hoppas på att kunna ordna gymkort åtminstone de två sista månaderna innan semestern så vi får iordning på det. Vi får se. Vore jag smart (vilket jag ibland är, men inte på den här fronten) la jag mig ju bara på vardagsrumsgolvet och körde slut på mig själv, har t.o.m. en pilates-DVD någonstans i gömmorna, men det är ju SÅ tråkigt. Efter lunch ska jag i alla fall ta mig ut på en promenadNu när jag har obegränsat med promenadtid kanske jag borde ta vara på den tiden..............
 
Men först lunch! Är inte ens hungrig. 
 

.

Kategori: Allmänt

Alltså. När grannen pratar i telefon och jag hör vad människan i ANDRA sidan av linjen säger - då har man tunna väggar. 
 
 

Vill någon bidra till startkapital är det OK

Kategori: Allmänt

..det är lite underligt när man fortfarande ligger med inte så mycket kläder på sig i sängen och får ett meddelande av mannen som är ute på möte att "stänga in sig i sovrummet" (antagligen för han vet hur jag är klädd för tillfället..?) varpå dörren öppnas och två mansröster hörs istället för en. Den okända mannen klackar runt på vårt parkettgolv. Vet inte ens vad det handlar om. Det är väl såhär när D jobbar hemifrån. Tycker gott vi kan öppna en studio ihop på en annan adress snart. Ska bara få ihop ett startkapital först...
Drömlokalen har ju en hyra på 65 000 SEK/månaden(!) så är bara att börja spara!
 
 (Jag hoppas att inte karl n°2 måste låna toaletten för då måste han passera sängen där jag sitter, kunde ju bli lite jobbigt.)
 
 

Räkcocktail

Kategori: Allmänt

Tycker så mycket känns ångestladdat och ganska hopplöst just nu. Deep down under, jag är ju på ganska bra humör ändå måste jag säga men det känns lite där under ytan. Då är det bra att ens man tycker man kan lyxa till det lite extra till middagen -bra mat piggar alltid upp- så vi åkte och köpte grejer för räkcocktails till antipasto/förrätt innan middagen till det överblivna bubblet från dagen innan. Mums.
 
Nu sitter jag hemma med grått väder utanför fönstret så blir nog att sitta inne och jobba undan lite grejer idag. Tvätta ska jag göra också. Tycker att jag tvättar minst en maskin om dagen men ändå finns det massa tvätt hela tiden, vet inte hur det kommer sig... 
 
Räkcocktail på kanske italienskt vis? God blev den i alla fall! 
 
Förrätt.
 
Bytte till ett Soave till laxen men kan tycka det var lite för smaklöst.
 
Vår vanliga laxrätt. Med citron & gullök i foliepaket i ugnen. 
Tyvärr kan man inte lägga upp denna rätt på ett "fint" sätt, men laxen är där under någonstans!
Fick ett jätteberg så mådde så illa efteråt och kan knappt kolla på bilden nu.
Nu räcker det med lax för ett tag!
 
 

Slow motion

Kategori: Allmänt

Dagen verkar visst gå i slow motion för mig idag. Ser inte alls ut som jag kommer hinna göra bröllopsprogram eller planera veckan då en massa annat kommit i vägen. Och så kom jag på att det ju är måndag vilket betyder simskola för Simone om mindre än tre timmar och jag måste duscha och göra mig iordning innan... Bra där. Men men, hinner imorgon. 
 
Nyss ätit en god lunch bestående av en matig sallad men nu blev jag så sötsugen att jag skickade ut mannen och köpa en bakelse åt mig, hehe. Han skulle på bankärenden vägg i vägg med pasticcerian så tyckte gott han kunde göra det. Oroa er inte, jag skickar inte ut honom hur som helst för ärenden till mig - kanske främst för att han aldrig skulle gå med på det..!
 
Så, efter att jag mosat i mig sockerbomben (bad om ett smördegsknyte med päronhalva & choklad..) ska jag väl in i duschen och göra mig iordning sen. Det är så tråkigt väder att jag egentligen inte har lust att ta mig ut - tydligen är det kallt också!
 
 

Ännu en mathelg

Kategori: Allmänt

Bra helg men som sagt spenderades den mesta tiden tillsammans med min bok. Åh den är så härlig, framför allt när det gäller matinspiration! Men har du inget direkt intresse för mat lär du spy över den. Middag med mr Latte heter den i alla fall och har ett skrikigt rosa cover (vad säger man på svenska??) med en cappuccino om jag inte minns fel (har ställt tillbaka den i bokhyllan nu).
 
Some pictures, men glömde ta bild på solen! Aja. Härlig var den i alla fall och igår tog jag bara på mig en lätt liten sidenjacka över en bomullströja och gick ut - utan att frysa. 
 
 
Efter carbonaranjutningen (haha) i lördags drog killarna ut och spelade fotboll medan jag gjorde
mig iordning och sen mötte upp dem för att handla mat.
Vi var för en gångs skull duktiga och laddade upp ordentligt med frukt och grönsaker. 
 
 
Rostbiff stekt i smör & salvia med grönsaker till middag. Finskuren fänkål!
 
Mys i soffan franför Sammy II. Tyvärr ingen höjdarfilm.
 
Under söndagen tog jag en promenad och bestämde mig för att vi behövde lyxa till kvällen lite efter
helgen så jag gick och köpte Ferrari-bubbel, Häagen-Dazs vaniljglass, god choklad och torkad papaya.
 
När karln i huset kom hem fick han sig ett glas bubbel,
men först skulle han duscha så jag fick skåla själv.
 
Medan han duschade förberedde jag middagen.
En kyckling i ugn och stekta paprikor som vi åt framför fotbollen som inte slutade bra.
Jag ser ju själv hur tråkigt det ser ut, synd att inte smakerna syns på bild!
 
Efterrätt blev god vaniljglass med färsk papaya & ananas och en liten bit choklad. 
Väldigt gott till bubblet!
 
 

Ser ut att bli en fin vecka

Kategori: Allmänt

Tillbaka efter en skön helg. Väldigt lugn för min del dock, var så inne i min bok att jag mest umgicks med den... Men igår eftermiddag tog den slut så då bestämde jag mig för en liten promenad åtminstone. 
Nu är det måndag 8 april och det innebär att imorgon sätter designveckan här igång! Och det här är första året som jag inte har en massa redovisningar & inlämningar under den här perioden så jag faktiskt kan gå ut och njuta och inspireras av designveckan (tidigare stressade man omkring till det viktigaste med dåligt samvete för man borde ju pluggat). Under dagen ska jag planera veckan tänkte jag för att se så mycket som möjligt, så länge det inte regnar. Dock tänkte jag nog skippa mässan det här året, men ännu inte bestämt mig så får se. 
 
Annars idag ska jag göra Elena & Marcos bröllopsprogram då jag fått i uppgift att göra dess grafiska layout bl.a. Jättekul! Blir nog en bra vecka det här, sen är det bara en vecka kvar innan vi åker till Sverige!
 
Nyss ätit en sen frukost. Biologisk naturell lättyoghurt, riven kokos & torkad papaya.
Tyvärr är ju papayan lite sockrad men det var så gott så det gör inget...
 
Vi kan ju hoppas att det här stämmer så att veckan är helt ok och helgen riktigt härlig!
Hörde att ni fått snö uppe i norr, se till att få bort den tills om två veckor, tack.
 
Förra året släpade jag med D bl.a. till Breras botaniska trädgård för inspiration till vårt slutprojekt, dock var
det rätt värdelöst för inspiration, men vi diskuterade det i klassen sen så var ju lika bra att man sett det..
Här är delen av The secret garden av Zaha Hadid.
 
 

Helt sjuk relation till D's carbonara

Kategori: Allmänt

Hade glömt hur underbar boken Middag med mr Latte var, allt handlar om mat. Förstår ni. Mat & kärlek. Finns det något bättre? På stadig andraplats ligger sol & härlig natur. ÄNTLIGEN står min man i köket och förbereder sin famous carbonara så jag borde nog gå och duka nu. Simone sitter och småsjunger framför TV'n och Suki katt-gurglar/sjunger på balkongen i hopp om att en ungkatt hör henne? Desperatare husfru frå man ju leta efter!
 
På tal om mat. Jag har fått en vän från Milano till att äta en lunch med oss när vi är i Stockholm. D älskar libanesiskt men inte ätit det på år men nu ska vi bli guidade till ett riktigt bra ställe när vi väl kommer till Stockholm! Heja! Jag har bara smakat en gång men är lite orolig för mina allegier då de verkar stoppa sånt som jag inte äter i allt. Men något ska jag väl hitta!
 
Förutom libanesiskt när jag kommer till Sverige ska jag få äta mammas mat hoppas jag, Ben&Jerry i fler smaker än de som finns här (måste låta D smaka!!!), dricka en joe & the juice (jag blev kär när jag provade på Köpenhamns flygplats för något år sen), äta kanelbullar och sen får vi se. Vilken rätt måste D prova? Mami, jag hoppas du kan laga middag på onsdagskvällen när vi kommer och att du inte är för stressad inför fredagen? 
 
Oh, nu känner jag doften av stekt pancetta så jag lär duka. Här kommmmmmer jag, carbonaran!
 
 
Bästa carbonaran som finns, hehe.

Vissa spår i händer, jag spår i drinkval

Kategori: Allmänt

Från baksidan av boken Middag med Mr Latte "Matskribenten Amanda lever ett liv där det mesta handlar om mat. (...) När mr Latte - som endast har en oöppnad förpackning cheddarost, senap och en flaska Moët & Chardon i kylen - dyker upp, är Amanda till en början skeptisk(...)."
 
Haha! Jag hade lite av den känslan när jag träffade D, fast på drinkfronten. På vår första date satt vi på en bar och han beställer in en mojito. En riktigt bra mojito kan vara super, men när man beställer in den på en random bar brukar det mer innebära att man inte kan så många andra drinkar och mojito gillar ju alla. Med andra ord får man (jag?) känslan av att detta var en mycket enkel kille (men det bevisades senare vara väldigt fel). Som tur var beställde han in en margarita som andradrink, hehe. På en annan date var vi hemma hos honom och jag ser att han har en jordgubbsvodka i kylen. Jordgubbsvodka? (Jag tror t.o.m. att jag kommenterade den, hehe, och den står än, orörd, i vårt spritförråd) Och han frågade om jag ville ha en rom & cola. Behöver jag säga att jag tackade nej? Haha. Men väldigt fort ändrades detta och nu gör han de bästa daiquiris i världen. Jag retar honom fortfarande för jordgubbsvodkan men numera förstår han mig, hehe.
 
Men på matfronten, där har jag aldrig ens kunnat tänka ett ont ord om honom. Numera är han min favoritkock och favoritbartender ♥
 
 

Traditionell fredagskväll

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Vaknade upp och det regnade inte! T.o.m. lite sol är det!
Igår hade vi en trevlig kväll på HH-burgers innan vi gick hem och avslutade framför TV'n. Lugnt och skönt. 
 
Jag sitter fortfarande i sängen och tänkte läsa en bok nu under förmiddagen, Middag med mr latte heter den och jag har läst den förut men det var ca 3 år sen så kan gott läsa om den igen! Blir så när jag inte har så stort utbud av svenska böcker här...
 
Igår kväll innan vi skulle gå hemifrån kom solen fram och lös på fasaderna.
Så härligt ljus! Och regnbågen tittade fram också. 
Regnbågen, det som blänker tror jag är Italiens högsta skyskrapa och till höger är en fin, rund kyrka.
 
Lätt friterade potatisklyftor med olika dressingar. BBQ'n är bäst, följt av den med basilika.
 
Var dock tråkig och tog ett säkert kort igår, Holyburger men la till cheddar. bra.
Och man blir mätt.
(Nej, blev ingen barnburgare för man kunde inte lägga till min favoritdressing där)
 
Espresso på det.
 
Efteråt underhöll vi oss med att spela lite spel på iPad'en som man beställer på.
Alltid helt fullsatt.
 
Nu under morgonen har jag myst med en mjuk pälsboll. 
Synd att hon inte alltid är såhär mysig, utan bara när hon "löper", annars får man aldrig röra magen!
 
 

Dagens fil rouge: löjligt gnäll

Kategori: Allmänt

Jag tror min fil rouge idag blir mina löjliga problem.
Jag har huvudvärk idag och är jättejättetrött. Kan bero på att jag drack lite för mycket rödvin igår för det var ju så gott och för att inte börja äta något. Det kan även bero på att vår katt ju som sagt löper och ville göra oss medvetna om det inatt och hålla oss vakna. MmmaaaAAaooooo mmaaaAAaooooouuu på sånt sätt som kåta katter låter. Efter att jag legat och vänt och vridit på mig alldeles för länge märkte jag att D också vaknat så jag ifrågasatte vad hon höll på med. Ett annat sätt att säga "ta ut henne!!" så han gjorde det, snäll som han är. Tack och bock. Jag var dessutom törstig men vi hade slut på vatten (ett av de många negativa tingen med vatten på flaska - det kan ta slut! När jag kommer till Sverige ska jag njuta av gott kranvatten!) så jag fick dricka avslagen tonic water. Mitt i natten. För att släcka min törst. Ingen höjdare! Nu har mannen min hämtat upp vårat 6-pack vattenflaskor från bilen så jag ska ta mig ett stort glas kallt vatten!
Som om detta vattentrauma (alla som känner mig väl vet att jag älskar vatten) inte räckte - när jag köpte ett glas vatten på caféet imorse fyllde baristan bara upp det till hälften, vad är det för skit? Jag hade ju t.o.m. betalat!? Och inte orkade jag klaga heller...
 
Nu ska jag ringa och boka bord för ikväll, sova en halvtimme och sen ta en snabbdusch. Kanske dra på ett extra lager av min nya foundation bara för att jag kan (läs om dess övernaturliga egenskaper i tidigare inlägg) innan jag ska dra på mig gummistövlarna och gå ut i regnet. Nej men. Har det slutat regna?? Ser t.o.m. lite sol. Blir kanske en promenad till middagen istället för bilen då. Skönt!
 
 

Mysiga barn är bland det bästa som finns

Kategori: Allmänt

Åh. Jag träffade en flirt idag! Tänk vad roligt det är att flirta! Oroa er inte, jag var inte på något sätt otrogen mot min käre karl utan denna oskyldiga flirt var med en ettåring. En sån sötsak som satt i sin vagn brevid mitt bord på mitt fredagsfrukostcafé och bara log och log mot mig mellan sina brioche-tuggor. Jag vinkade och då blev han lite blyg och vände bort huvudet, men sen vände han blicken mot mig och log lite lurigt. Och så höll vi på i säkert tio minuter. Tills jag började le mot honom lite större och då började han le större han med och skrattade lite. Herregud vad jag ville ta med mig krabaten därifrån! Men sen tog hans brioche-bit slut och var han tvungen att gå därifrån. Som tur kommer snart min andra, om än lite äldre, sötsak hit. Det är Simonehelg! 
 
 

Mat utbytt mot skönhet....

Kategori: Allmänt

Jag tror jag har hittat rätt! Var inne på Sephora imorse för att köpa foundation och efter att jag fått hjälp att testa några stycken kom vi överrens om denna och nu när jag testat den hemma älskar jag den ännu mer! 75% vatten, man kan lägga flera lager utan att det blir kaka på kaka, den täcker bara mer och ger en fin lyster. Tydligen brukade makeup artisten använda den vid bröllop på bruden och då gäller det ju att den ger fin lyster & håller hela dagen - och det ser ut som det funkar. Den är vattenfast också! Åh vad jag är glad. Haha. Aldrig testat detta märke heller så det var en liten chansing, men gillar den verkligen! Min förra, Nude från Dior, kan (åtminstone än så länge) gå och slänga sig i väggen.
 
Ni får ursäkta för pinsamt dålig bildkvalité. Vet inte vad som hänt här.
 
Make Up For Ever - Face and Body.
Tydligen kan jag (citerar:) ha den på benen om jag har nå märke eller så. Benen..?
 
Rensade ut lite på badrumsbänken så det blev lite finare.
Bytt plats på alla andra produkter förutom smink & parfymer så det inte blev så rörigt. 
Fick prover av Pradas nya Candy (mer light än den tidigare vad jag förstått?)
som jag tror jag verkligen gillar! Måste prova den ordentligt ikväll!
 

Ett ganska gravt i-landsproblem

Kategori: Allmänt

..Det är alltså gravt att det är ett problem, själva problemet i sig är inte direkt så gravt...
 
Det är något som inte riktigt stämmer i min lilla kropp just nu. Jag är konstant mätt. Jag, som alltid är hungrig, är konstant mätt. Vet inte vad som har hänt, har känt såhär sen vi kom hem från påskfirandet. Det största problemet just nu är att det är Simonefredag idag, med andra ord dags för Holy Ham-burgers men jag är rädd för att jag måste ta barnhamburgaren??? Det här passar ju egentligen rätt bra ihop med mitt projekt att krympa matsäcken lite (händer mig ofta om jag är sjuk t ex och inte äter som vanligt) inför bröllopet, hehe, men samtidigt är det ju så tråååkigt. Jag älskar ju mat? Igår fick jag inte ens i mig alla mina 5 köttbullar utan fick ge bort en. Jag brukar kunna äta minst 6. 
 
Nu är det dock så att jag redan ätit rätt mycket idag, så det är absolut inget att oroa sig för - rent hälsomässigt är det nog bara bra att detta skett, hehe, bara det att det är så sorgligt att inte ens längta efter middagen...
 
Gårdagens middag. Minipannbiffar vända i ströbröd med smörstekta morötter & haricot verts.
Gutturnio delle rose till, som är ett riktigt gott och prisvärt Gutturnio!
 
Ja, ni ser ju att det inte direkt är risk för näringsbrist...
Min frukost idag efter lite shopping.
Men mådde rätt illa efteråt måste jag erkänna. Hade räckt med halva.
 
Dagens lunch! En favorit på färsk pasta, broccoli, pancetta, vitlök, chili och parmesan.
 

Ett inlägg om en sån viktig sak som läppstift......

Kategori: Allmänt

Har precis målat läpparna med läppstift för en gångs skull (jag använder annars bara Juicy Tubes) i brist på annat. Provade igår kväll ett läppstift jag inte använt på väldigt väldigt länge men gillade det mer än någonsin. Så nuså. Imorgon ska jag köpa ny foundation (haft planer på detta i veckor men imorgon måste jag slå till för jag har varit utan för länge nu) så till en lite bättre hudnyans kommer det här läppstiftet bli perfekt till våren. 
 
Karln min är hos tandläkaren, stackarn. Men bara för koll den här gången för han har sån tandvärk + att en tand sprack i förrgårkväll. Jag borde ju också gå men vill verkligen inte... Så jag fokuserar på läppstift istället! 
 
 
Eftersom min kamera inte mår så bra fick jag ta en bild online istället.
YSL Rouge Volupte family – #10 Provocative Pink
 
 

People who love to eat are always the best people

Kategori: Allmänt

Jag är segare än segast idag. Suzuki däremot är på högvarv. Hon löper(?), virvlar runt på golvet på rygg och går omkring och sjunger/gurglar/skriker så man blir helt orolig. I natt vaknade jag av detta ljud... Jag är helt inne på att ta med henne till Sverige så hon får träffa Hannah's Bobby och "leka av sig" lite om hon inte slutar snart.
 
Mathandling igår var det och jag fick äntligen min efterlängtade carbonara! Jag är helt såld på D's carbonara men han tycker den är så onyttig (vi har som sagt ofta olika åsikter om vad som är jätteonyttigt eller inte.. för såå farligt är inte en carbonara!) men nu fick jag min önskan igenom! ...jag tror jag tjatat sen jag sist fick en, i december... Vi passar på till lunch på lördag när Simone är här för han älskar den också! Mmmmmm! Hehe.
 
Igår till middag blev det lax med citronskivor & gullök i ugn i foliepaket. Det om något är hälsosamt! Och så gott. Provade ett nytt vitt vin till också som var mycket bra (tyvärr ingen koll på vad det var..). Idag till lunch blev det risottorester som jag stekte på till en "kaka" - nästan bättre än nylagad. 
Vi äter bra här de här dagarna med andra ord, så jag är nöjd, hehe. 
 
Gårdagens middag! Laxfavorit.
 
Lunchrisotton. Lite krispig på undersidan då den är stekt i stekpanna. Gott!
 

Längtar efter riktig vår

Kategori: Allmänt

Sol och över 16°C idag så känner att jag måste ta mig ut på en eftermiddagspromenad! Särskilt efter lite pushande från Bea via sms. Härligt, men imorgon blir det regn igen.
 
 

Påsk i bilder

Kategori: Allmänt

Vi kör ett bildregn med bilder (av sämre kvalité) från mina samtliga påskdagar.
 
Påskafton började med frukost ute på favorit pasticcerian. Påskafton firas ju inte här så var vanlig dag.
Efteråt åkte vi för lite ärenden, bl.a. till IKEA och sen för att hämta upp Simo.
 
Han ville nämligen titta på fotboll med oss. Inter-Juve, som gick sådär... Trevligt hade vi i alla fall.
Jag & killarna (männen..?).
 
Vi hade köpt minipizzor, kanelbullar & öl och Marco hade med sig en flaska bubbel. 
Efteråt när alla åkt & D skjutsade hem Simone tog jag hand om resterna av bubblet och
en extra kanelbulle. Tyvärr var inte IKEA's kanelbullar alls så goda. 
 
Sen, efter 5 glas bubbel, satte jag igång och baka påsktårta! 
Gul + blå karamellfärg för att få gräsgrön kokos. 
Jag frågade D i butiken när vi handlade karamellfärg vad gult + blått blev och han svar var
"Sverige!!", haha, jag influerar honom! Svaret var ju grönt...
 
Glasyr, kokos & kycklingar.
 
Den "magra morotskakan" är klaaaar! Och den jäste och blev så fin, fluffig & saftig. 
För första gången här hemma. 
 
Sen orkade vi inte laga mat/var inte sugna på köttet vi skulle äta så gick ut för sushi.
Bestämde oss för "all you can eat*" på ett sushiställe i vårt kvarter för att spänna ut matsäcken lite inför påskfirandet. Här en liten laxtartar i soya med sesamfrön. Så himla bra var den! 
 
*all you can eat = man får beställa in så mycket man vill från menyn, även allt eftersom man
äter upp och så länge man inte lämnar kvar något betalar man bara 18€/pers.
Vi räknade ut att vi åt för över 70€ tillsammans så då var det ju värt!
 
Edamame.
 
Jag tog in en liten båt. Sushin är inte i högsta klass men väljer man rätt saker är det bra.
 
Mina lax & tonfisk-nigiri. Tog även in en extra tartar med soya. Såld på den. 
Sen var vi mätta och tog en promenad hem.
 
Tittade på Rambo III och delade på en liten Gin & tonic när vi kom hem.
 
På söndagsmorgonen lyckades vi ta oss upp, hämta Simone och komma iväg till huset i bergen.
Lunch med D's föräldrar, syster med kille, morfar och D's mammas kusin med fru. 
 
Här är Simone med sina "påskägg" (som enorma kinderägg med "överraskning" i)
och påskpåsen från Sverige.
 
En liten aperitivo. Bl.a. sesamgrissini med lufttorkad skinka, salami, oliver från Sardinien.
Med spritz som jag & D gjorde till såklart. Mmmmmm.
 
Sen blev det siciliansk (D's pappa är från Sicilien) pasta till förrätt. 
Små pastaringar (typiskt från Sicilien) till en ragú på både nöt & fläsk med ärtor i ugn. Riktigt bra.
Dock fick jag en enorm portion så var lite tufft att äta upp...
 
Sällskapet!
Vi drack favoritvinet från Toscana men även ett Barolo från 1994 och ett från 1999. 
Det från 1999 var favoriten, men godast var det under måndagen då det fått luftas ordentligt.
 
Som tur var fanns det massa grönsaker, annars vet jag inte om jag klarat mig!
Äter man så mycket behövs färska grönsaker, hehe.
 
Huvudrätt? Lamm & potatis i ugn. Åh vad jag älskar lamm.
Det har jag gjort sen mammas kompis Fia's bröllop när jag var typ.. 4 år?
D's mamma hade köpt ett halvt lamm så det fanns och vart över!
Det fanns även friterade kronärtskockor som jag blev besatt av, haha, mumsade på dem hela helgen!
 
Sen var det dags att öppna påskägg för Simone medan vi andra drack lite kaffe.
 
Såhär ser de ut innuti, men de är ihåliga.
 
I påskpåsen från Sverige låg det bl.a. fotbollskort från
Champions League som var väldigt uppskattade! Tack!
 
Sen vart det tårtatime! D's morfar fyllde två dagar senare så vi passade på att fira honom också.
 
Såklart måste man ha en colomba (duva) på påsk också!
Detta var dock en variant med nötter, det fanns en traditionell också.
 
Så vi åt tårta och drack god champagne. 
Sen tog vi en tur och tittade på D's mammas kusins nyrenoverade hus
och sen åkte alla hem förutom vi 3 & D's föräldrar som blev kvar.
Tog det lugnt, beställde hem tre pizzor till middag, tittade på film och njöt av den öppna brasan.
 
Dagen därpå vaknade jag med halsont och snuva så satt mest inne med varmt te och honung under förmiddagen medan de andra installerade övervakningskameror. 
 
Fick lite sällskap av Simo där vi jämförde Scan2go- och fotbollskort. Sötsak!
 
Sen blev det till att grilla det godaste kastrerade fåret jag ätit (alltså!!!) till lunch efter en aperitivo.
Sen packade vi ihop och åkte hem. Riktigt fin påsk!
Jag är fortfarande mätt så vi ligger lite lågt med att äta för mycket nu några veckor...!
 
 
 
 

Extra lycka

Kategori: Allmänt

Lite extra hopp om livet idag! Jag känner mig jättelycklig, extra kär och faktiskt ganska energifylld idag. Vet inte om det är solen utanför fönstret eller att jag/vi snart ska få flyga flygplan till Sverige eller om det är tack vare ett fint mail av mamma jag läste imorse. Men hela mixen blir ju ännu bättre!
 
Onsdag idag, slut på "påskledighet" så ska väl försöka göra något vettigt idag tänkte jag. Vad är dock oklart. En promenad i solen är väl kanske ett måste, annars får vi se. 
 
 
Suki bestämde sig precis för att hälsa på och mysa.
Trevligt, men det blir desto svårare att vara aktiv vid datorn...
 

SVERIGE 24-29 APRIL

Kategori: Allmänt

ÄNTLIGEN! Jag har bokat biljetter för mig och mannen till Sverige om mindre än en månad! Mindre än en månad! Inte satt min fot på svensk mark sen 30 decmber 2011(!) men nu kommer viiiiiiiii! 24-29 april. Nu ska jag bara försöka få ihop ett stressigt schema, hehe, måste ta oss till Stockholm en dag. Men fredagen 26e ska spenderas åt att fira mamma till tusen! Jag längtar så! Fick tillslut ihop det med SAS utan byten så känns skönt. Tack världens finaste mamma & pappa för biljetterna, snart ses vi ♥
 
 

Harmoni

Kategori: Allmänt

Rätt härligt att ligga i sängen med datorn och läsa lite vettiga grejer, då och då få sällskap av en katt som vill mysa på ens mage, höra killarna kikna av skratt i soffan, ha balkongdörren på glänt och känna lätta vårvindpustar. Tänkte inte göra så mycket mer idag, har kastat in en maskin tvätt och lär bli en till - resten av sysslorna fick jag gjort igår. Skönt. Maila mami lite har jag gjort också, nu längtar jag så till Sverige!
 
 
 

Slut på påsken för i år

Kategori: Allmänt

Det börjar dofta risotto i hela lägenheten nu så kanske är dags att ta mig upp ur sängen och duka? Mår inte helt bra än så har spenderat morgonen i sängen med Suki medan killarna spelat Surf's Up. Det får bli en lugn dag idag så får jag se hur jag mår imorgon. I eftermiddag ska killarna iväg till D's pappa för att tappa upp vin i flaskor till vinkällaren men jag stannar hemma i lugn och ro. D's pappa köper en enorm(!) flaska vin direkt från vingården och så tappar han upp det själv. Riktigt gott är vinet också. Kul grej!
 
Har läst ut Allt om Mat som jag fått av mormor nu under morgonen och den var bra. T.o.m. guide av Milano fanns med, hehe. Tack mormor och jag tänker extra på dig idag! ♥
 
Idag fyller också D's morfar så dit kanske vi borde ta oss och säga grattis även om vi firade honom i samband med påsken i Mosso men tycker han gott kan bli firad idag också! Och mami, han tackar så mycket för gratulationerna!
 
Nej, duka var det, va?
 
 
Risotto med saffran & salsiccia står på spisen.
Nu blev jag hungrig trots allt ätande under påsken - detaljer kommer!
 
 

Hemma igen

Kategori: Allmänt

Hemma nu efter en härlig påsk. Givetvis blev jag förkyld imorse igen - tål inte kyla helt enkelt. 
Fortfarande mätt efter allt ätande. Har tvingat iväg killarna att spela fotboll för att få lite lugn och ro, hehe, men nu har Suki satt igång och vråla sina kattljud så jag vet inte...  Ska packa upp, tvätta, ordna och snart tänker jag ta en lång (varm!) dusch innan jag går och lägger mig och läser en tidning jag fått från Sverige. 
Hoppas ni haft en fin påsk!