needed it.

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Vaknade nyss, sitter och äter blåbärscheesecake i sängen till frukost. Hehe..
Sen blir det diska, röja upp i hallen och badrummet då jag har det kvar från igår och sen stryka jobbkläder innan jag tar mig till Anaïs för en dusch! Imorgon åker hon till hennes "lantställe" i Frankrike en vecka och sen åker hon till Milano Marittima för en vecka efter det. Jag kommer ju bli tokig utan henne i två veckor! Som tur är så har jag Catarina här ett tag och Rebekah har lovat mig/oss lite sällskap också!
Jag är ju i och för sig lite kattvakt (ska bra mata och sällskapa lite) till Anaïs katt, så han får ersätta henne så gott det går!

Min helg är/har varit underbar! Att vara ledig fredag-lördag var perfekt! Och känns bara kul att åka till jobbet idag!

Igår efter att Davide skjutsade hem mig gjorde jag mig iordning och köpte med mig en pizza på vägen hem till Anaïs. Lite babbel över pizzan och lite genomgång av katt (heh) så gick jag för att möta upp Rebekah på California Bakery för ett glas mousserande vin och fruktsallad. Och massa skitsnack. Sen inhandling av nödvändigheter på Coin och när vi var klara där bestämde vi oss för att vi inte riktigt var klara med varandra så efter en snabb sväng hem möttes vi för en aperitivo på baren där Anaïs och Anna jobbar.
Perfekt, lagom impulsdag, bara vara! Hah, love it.

Lite bortskämd..

Kategori: Allmänt

Jag har tydligen väldigt svårt att motstå män som hämtar en med bil, lagar tre rätters middag men låter mig öppna vinet och sen serverar mig perfekt espresso på sängen morgonen efter.
Det är ungefär så mycket jag kan säga än så länge...


Middagen bestod av pasta till förrätt, grillat (vi, läs han,  invigde hans nya grill på hans nya terass!) lamm och kyckling till huvudrätt och någon chokladefterrätt jag aldrig hört talas om men som tydligen är känd efteråt.
Ja, jag lämnade min cheesecake hemma. Tog med franskt rosé istället. Säkrare kort, haha, tro det eller ej..

Blåbärscheesecake (återkommer om resultat!)

Kategori: Allmänt

Städningen här hemma känns inte så prioriterad, haha, börjat antal gånger men aldrig blivit riktigt klar.
Men imorgon så!

Efter lite research bestämde jag mig för att göra en blåbärscheesecake med vit choklad "tryffel". Håller på i detta nu och hoppas att den blir bra! Annars skippar jag att ta med den, haha. (Detta innebär att jag måste smaka en bit men det hoppas vi att Davide inte märker..!)
Vet inte vad jag ska ha på mig heller. Han kommer om en timme och hämtar upp mig och jag sitter här osminkad, utan valda kläder med en halvfärdig efterrätt. Haha. Tja.. Det ska gå!

Nöjd.

Kategori: Allmänt

Efter gårdagens korta jobbpass åkte jag hem till Anaïs för att titta på film och äta lite italienska delikatesser, hehe.
Vi såg Eat Pray Love med Julia Roberts och jag har hört en del dåligt om den men jag gillade den verkligen! Särskilt delen om Italien då man kunde känna igen så mycket i beteende osv, haha. Likey!
Kom inte hem förrän strax före 06°° i morse så jag sov ut nästan till klockan 13°° idag. Håller nu på att städa och tvätta, vid 16°° ska jag hem till Anaïs för dusch (hah) och sen hem och fortsätta lite.
Ikväll är jag hembjuden på middag till Davide i hans nya, helt nyrenoverade lägenhet (jag är minst sagt lite avundsjuk..!). Inte träffat honom på så länge så känns både lite konstigt men längtar samtidigt! Då han är italienare och kan laga mat får han stå för maten (tänker nog inte lägga mig i vin-valet heller.. hehe) men funderar på att göra en efterrätt och ta med mig. Frågan är bara vad. Ska gå på jakt bland mina recept.

Imorgon, även då ledig från jobbet, har jag lunch-date med Anaïs och sen ska jag umgås med Rebekah!
Söndag jobb. Oh - perfekt helg!


Och nästa vecka kommer Catarina!!

Jag behöver man i huset!

Kategori: Allmänt

Jag försöker ordna varmvatten. Jag tryckte på en knapp och så kom det! Meeeen sen försvann det igen, oavsett hur mycket jag trycker på den (jävla) knappen! Åh! Tur att Anaïs finns med hennes dusch!
Men måste få ordning på det här...



...det här är vad jag har att leka med!



Idag flyger min kära familj och söta Emma hem till Sverige vad jag förstått.
Här sista kvällen innan jag åkte hem, efter restaurangbesök på St Barth.



Jobb ikväll! Mitt jobb ligger precis vid Milanos "freds båge" (Arco della Pace)
så utsikten är fin. Bild tagen under rast..


leave.

Kategori: Allmänt

Hehe, klarade inte av storstädning idag, somnade alldeles för sent igår så valde att sova ut för att orka jobbet..

Efter min vecka i Frankrike, då största delen av tiden spenderades i bikini och jag åt ungefär konstant, vita kolhydrater, socker och fett, hehe, så har jag bestämt mig för att göra lite ändringar i min kost, hah. Då jobbet mest erbjuder vita kolhydrater och fett, hehe, kan jag inte göra något vidare jättedrastiskt (men det är nog lika bra!) men försöker sno åt mig av grönsakerna så mycket det går.
Men min frukost/lunch idag består av en kiwi, en grapefrukt, ett kokt ägg, en actimel med låg fetthalt och ett glas mango juice.
Efter denna vitaminchock för min kropp ska jag ta en kalldusch (..inget varmvatten, och har inte haft tid att kolla upp, måste göras imorgon!) och skynda mig att göra mig iordning för strax före 15°° kommer en kille och hämtar upp mig för vi ska ses för en kaffe innan jobbet. Trevligt! Dock ingen aning om vad jag ska ha på mig då han ska hämta upp mig med sin "scooter", och tror inte direkt det är någon idé att fixa håret..? hah.



Mjukstart!

Kategori: Allmänt

Tillbaka i Milano! Känns bra, även om veckan i Frankrike var lite väl kort..
Jobbet igår gick bra och kändes kul att vara tillbaka! Idag har jag träffat Anaïs för lunch, saknat henne, hehe, och sen gick vi och handlade mat ihop.
Den här veckan blir jobb och fixa nödvändigheter här hemma. Storstädning måste jag börja med imorgon, inge vidare trevligt hemma hos oss!
En ny kille har börjat på jobbet så han behöver "skolas in" lite helgtid så fick ledigt torsdag, fredag & lördag den här veckan vilket passade perfekt. Skönt!


måndag: lunch med anaïs, jobb
tisdag: storstädning, jobb
onsdag: storstädning, jobb
torsdag: plugga? sexandthecity-kväll med anaïs
fredag: ?
lördag: ?
söndag: jobb

vilken härlig vecka!

Sista kvällen..

Kategori: Allmänt

Ofattbara saker händer i Norge och nu har även Amy Winehouse dött. Minst sagt tragisk helg.

Jag kan inte klaga över hur jag har det här. Sista dagen. Mest tagit det lugnt, handlat nödvändigheter till hemfärd (rosévin & tvättmedel!), legat lite vid strand och pool och nu ska vi strax ut och äta. Jag har bokat bord på favoritrestaurangen St Barths här nere i Marinan. Mys!
Sen hem och packa för runt 08°° imorgonbitti skjutsar mami in mig till Nice och tåget.
Efter byte i Ventimiglia bör jag vara i Milano strax innan 15°°, så jag hinner hem och stryka kläder och sen skynda till jobbet. Därmed slut på semestern!


rosa skinka vs. vit skinka.

Kategori: Allmänt

Jag har halft gett upp hoppet om fransmän nu. Vid poolen är det bara barnfamiljer eller par, vid stranden är de alldeles för unga eller alldeles för tråkiga. Saknar mina italienare. Framför allt en...
Solbrännan lyser inte fullt lika starkt med sin frånvaro längre. Min ena del av rumpan är dock rosa. Nästan cerise. men verkar gå ner. På lördags ska det troligen tydligen regna, så i så fall har jag bara en soldag kvar. Tre soldagar räcker inte för att få bort min mozzarella-nyans och bevisa för mina kollegor att jag faktiskt kan bli brun, så nu förlitar jag mig på parkhäng dagtid i Milano när jag kommer tillbaka!

Nu ska jag skynda mig och föna håret (mitt hår är mjukare än mjukast just nu; köpt nytt shampoo & balsam + hårskydd mot solen. love it!) och få på lite smink, för snart kommer Lisa med vän på middag.
Sangrian står redo, förrätten lika så och mami kämpar vidare med huvudrätten. Saknat mamis mat. Love it! Igår åt vi underbar lax. Jag, mami & papi. Det romantiska paret hade picknick på stranden. Hehe, nejdå, jag är inte bitter. Men måste erkänna att jag saknar en viss man hemma i Milano. Kan vara för farligt att sakna någon så, särskilt i det här fallet. Men vad ska man göra liksom?
Nu ropar maskaraborsten!

Jo. Jag har namnsdag idag! Underbart söta Margit skickade sms och grattade - Tack fina du! Mormor hälsade, verkar som att Margit ligger snäppet före på teknikfronten, mormor..!



Semester!

Kategori: Allmänt

Risken för att jag kommer bli både alkoholiserad och överviktig under denna vecka känns i nuläget enorm. Chokladbrun hy inte fullt så stor.
Men jag äter gott och bra och ångrar mig lite när jag ser mig själv i staketet runt poolen (i övrigt som gjort för mig - det är i vittonat glas så man ser sig själv rätt bra, haha, perfekt för spegeltokig som jag. med mage eller ej) men vafan. Jag klarar mig ganska bra trots dessa kalorier! Alkoholen däremot vet jag inte, haha, men så länge jag håller mig till rosévin (och champagne) ska det nog gå bra. Är trots allt bara en vecka!

Började dagen med powerwalk (inkl. kort springsträcka) 08:30 och på väg hem köpte jag nybakat bröd till familjen som satt hungrig och väntade när jag kom tillbaka. Sen noga inkletande av spf 10 (jag har lärt mig sen tidigare år att tar jag mer får jag ingen färg. Alls.) och sen bar det av till poolen. Bortsett från ett par timmars terrass-häng då poolen har stängt 12:30-14:30(!?) har jag legat där hela dagen. Jag har underbar semester!

Dock förbannar jag mig själv lite då jag glömt kamerasladden hemma - jag kan inte lägga in bilderna förrän jag kommer hem igen. Så, haha, håll ut!

För övrigt har jag köpt helt underbart shampoo & balsam för inte alls mycket pengar och ett skyddande spray till håret (..visserligen lite dyrare..) så nu ska ni känna på mitt hår. Silkeslent. Väl uppfönat också så någorlunda tjockt känns det.
Nu ska jag duscha av mig dagens solcreme och ta en promenad. Om det inte blir senare, för då kan jag inkludera en drink eller glas vin i promenaden. Haha. Ni ser, arma människa...!



Favoritplats på jorden?

Kategori: Allmänt

Framme! Eller ja, nästan ett dygn sen men ändå!
Tågresan gick fint, träffade fransman på vägen (eller ja, jag såg honom och följde efter honom in i samma tågvagn och satte mig på andra sidan gången, haha, sen fick jag som vi ville och vi pratade hela resan) så jag fick sällskap på ett av tågen och hjälp på stationen att köpa biljett. Herregud vilken hunk han var, om man får använda det ordet! ..vilken kropp..!
Väl framme var Lisa söt och mötte upp mig och hjälpte mig in i lägenheten, doften jag kände på en gång när jag klev innanför dörren fick mig att känna mig som hemma och helt lugn. Herregud vad jag älskar det här stället! Tack tack tack, Lina (och Håkan!)!
På bordet stod 5 champagneglas och champagne i kylen så när familjen (emma nu permanent inräknad, hehe) senare kom skålade vi för Calles födelsedag och för Lina!

Innan de anlände hann jag gå till enorma matbutiken här, som jag bara älskar. Måste erkänna att franska matbutiker är mycket bättre än italienska - här finns allt. Plockade i massa gott, inkl. 3 flaskor gott rosévin, betala och drog hem allt i en dramaten. Vuxenpoäng gånger tusen ungefär. Väl tillbaka i lägenheten öppnade jag upp lite, drog ut en stol på terassen och satt där med god, sen lunch, en bok och senare ett glas rosé. Riktig semester.
Runt tio kom de andra så jag ordnade lätt middag och sen fick jag sova ordentligt.
Idag är det regn - blir shopping på cap 3000 (enda shoppinggalleria jag hittills besökt som jag tycker om) och eventuellt Nice. Eller ja, jag ska nog mest fönstershoppa..! Jag behöver dock en ny bandeaubikini att sola i! Men sen får det vara nog...(?)

Åker till Franska Rivieran en vecka!

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
Jag är lite trött men på väldigt bra humör idag då jag äntligen ska få åka till franska rivieran igen. Två år sen sist och jag älskar området! Men att vi varit utan varmvatten i tre dagar nu var nära att förstöra mitt humör. Vi bor i centrala Milano och ändå har vi inte varmvatten. Kom igen? Haha, nej - det är inte kul att duscha i iskallt vatten!
Nu ska jag sminka mig, packa det sista och eventuellt gå och äta frukost innan jag tar bussen till stationen.
Håll en tumme för att jag kommer tillbaka åtminstone liiiite brun!
puss :)

Semester nu!

Kategori: Allmänt

Jag var så förbannad/frustrerad ikväll på jobbet under ett tag att jag fick tårar i ögonen. Herregud vad irriterande det är när folk inte kan engelska och jag inte är tillräckligt duktig på italienska för att kunna knäcka med kommentarer!
Senare blev det i alla fall bättre och jag fick sluta vid midnatt. Skulle möta upp Anaïs vid henne men när jag cyklat några minuter från jobbet ringer Ayman och säger att han och Anaïs sitter på mitt jobb så det var bara att vända (de trodde jag slutade 02°°). Så vi satt där ett tag. Min kära bartender gjorde ytterligare en bra drink till mig och sen sa jag farväl till samtliga för en veckas semester med ett leende på läpparna.
Nu är klockan strax halv 4 och jag har mer eller mindre packat klart. Tåget gick tydligen redan 09.10 så ska ta mig upp klockan 06°° tänkte jag. Om 2,5 timmar.

Så, tja.. Godnatt!

snarrrrrrt!

Kategori: Allmänt

Ligger just nu raklång över mina vikta kläder på sängen som strax ska ner i min egentligen enorma resväska men som för tillfället känns alldeles för liten. Insåg precis att jag inom mindre än 24 timmar tänker ta total semester och jag kommer ha tillgång till tid och böcker. Det ska inte finnas "jag har inte tid" under de här dagarna, för senaste 5 månaderna har bara varit "tyvärr, men jag har inte tid..". Helt galet egentligen att under denna period har jag kanske haft ett par dagar då jag fått sova ut ordentligt utan att bry om mig vad klockan är. Inte hälsosamt.
Men nu ni, klockan 02°° inatt tar jag 6 dagars semester!

Vid 9-10 imorgon startar min 5-6 timmars långa tågresa till Franska rivieran. Byte i Ventimiglia på italienska sidan och sen har jag tågbiljett till Nice. Väl där ska jag leta reda på ett tåg till Villeneuve Loubet där Lisa är gullig och lovat träffa mig och ge mig nycklarna till lägenheten. På kvällen kommer familjen, söta Emma inkluderad.
Jag har packat ner (eh, ja, de är i alla fall mentalt nerpackade..) min nya bikini och massa fina klänningar och skor.
Jag längtar sååå! Första semestern jag verkligen känner "jag behöver semester" på riktigt.

Lär komma hem vid 3°° inatt och klockan 06°°-07°° måste jag upp. Kanske kan sova lite på tåget.. Annars har jag massa böcker att läsa. Oh!

Nu när jag har kamera loovar jag att ta massa kort. Finally!

Back in business

Kategori: Allmänt

Nu är mitt internet tillbaka efter massa krångel.
Igår va en hård dag på jobbet, psykiskt. Vet inte riktigt varför, men mådde konstigt. Är lite trött på vissa saker där, funderar på att sluta efter sommaren men samtidigt så är det så bra så jag vet inte om jag skulle kunna slita mig, hehe.. Men att behöva "vara rädd" för sin chef - eller ja, åtminstone ha kollegor som beter sig som att man borde vara rädd för chefen tycker jag inte riktigt är ok. Komma från att arbetat i Sverige på "ordentliga" jobb till deltid på en italiensk bar har sina skillnader om man säger så, haha.. (Btw - på tal om arbeta i Sverige, senast jag åkte taxi hade min taxicahufför varit i Kiruna och deras gruva - haha! Sammanträffande!?)

Uppe tidigt idag för har en del att göra. Ledig idag!
- Manikyr
- Handla present
- Handla alkohol
- Köpa kamera (äntligen kommer fler bilder här!)
- Handla mat
- Vaxning
- Tvätta
- Städa lägenhet
- Fixa "aperitivo" hemma
- Fest med fina flickor från Sverige & Frankrike

Nu ska jag in i duschen - a dopo!

Champagne pa kylning.

Kategori: Allmänt

Sitter hemma hos Anaïs efter att ha avslutat sista examet idag. Vi ar med andra ord klara med andra aret pa IED. Hehe, om man raknar bort varat omprov i september..

Champagnen ligger pa kylning, klackarna ar pa och efter nagra glas skumpa ska vi till bargatan dar jag jobbar och dricka drinkar (min favoritbartender pa jobbet har fatt i uppgift att komma pa en god drink pa absolut raspberry till mig, hehe..). Cheers!

Snabba renders..

Kategori: Allmänt

Gjorde en väldigt snabb render nu (tyvärr i dålig kvalité och såg i efterhand en massa fel, bl.a. skalan på golvet - men det är inte så viktigt till just det här..) och övar lite inför examet.



..Mest för att visa vad jag håller på med för tillfället...
Sätter material, ljus etc för att få en inredning att se "riktig" ut..


Snart..!

Kategori: Allmänt

Hosh. Tredje sista examet klart. Material teknologi och jag tror det gick ok! Nu sitter jag och gör 3D-renderingar(tror det heter så på svenska..?) och övar inför eftermiddagens exam. Sen har jag bara ett kvar! På tisdag. Men är arbete och montering som gäller 08°°-18°° både fredag och måndag innan dess.
Efter eftermiddagens exam ska jag möta min grupp i projekt 4 (det sista examet) och förhoppningsvis tar det inte hela kvällen för senast klockan tio ska jag möta Davide för en drink.
Imorgon upp 05°°-06°° - yey.

Förlåt allt tråkigt babbel om skolan, men är det jag lever i just nu.
Och jobb. Jobbade bara aperitivo igår (= sluta klockan 23°°) så jag hann hem och plugga lite. Som tur är gör mina kollegor och kunderna mig på lite bättre humör väl på jobbet, men sen går det ner igen. Ikväll ska jag ha trevligt i alla fall, hela fredagen blir kämpa under dagen sen kanske en date på kvällen, annars hemma och vila.
I helgen innan jobb har jag planer på att storstäda lägenheten men vet inte om det egentligen är någon idé än, får se.. Vore bara skönt att ha det rent och iordning när jag kommer hem från Frankrike..

Nej - nu ska jag fortsätta min render! ciao ciao..

Onsdag då?

Kategori: Allmänt

Sitter i skolan och ska göra 3D-ritningar, innan var jag på posten (var utanför jag träffade på en kollegas vän som ofta är på jobbet som jag pratade lite med, hehe, börjar äntligen få bekanta utanför skolan!) och efter ska jag till labbet och bryta cement. Om den är torr sen igår. Sen hem och stryka kläder innan jag ska cykla till jobbet. Plugga lite teori också. Två exams imorgon - som jag hoppas går ok.









..önskar att jag var på så här bra humör idag och tillfixad.
Hehe, så är inte fallet..


..

Kategori: Allmänt

Somnade av misstag igår eftermiddag på min säng, vaknade upp efter ca en timme men bestämde mig för att sova vidare, vaknade upp vid tiotiden på kvällen men kände att det inte var någon idé att sätta igång någonting så gjorde iordning mig och gick och la mig ordentligt. Upp strax efter nio - sov med andra ord i över tolv timmar. Skönt.
Nu sitter jag i skolan och ska göra 3D-ritningar inför examet vi har på torsdag, får hoppas vi klarar det utan större problem, hehe.. Sen blir det projekt4-arbete hela eftermiddagen innan jag ska hem och plugga material teknologi-teori hela kvällen.

Tur att jag sovit ordentligt..!

Min mage gör ont av ångest för tillfället. Skolan ska jag klara till tisdag. Sen projekt 3-arbete. Sen får det gå hur fan det vill, när skolan är klar orkar jag inte bry mig längre. Mår jag inte bättre då får jag gå på automation mellan hem och jobb resten av sommaren?

Tjoho!

Kategori: Allmänt

Ingen bra period nu, alls. Känns som att det mesta bara går ner, ner.. T.o.m. mina kollegor på jobbet frågar hur jag mår - inget bra tecken. Men men, de lyckades muntra upp mig lite igår i alla fall - skönt att jobba på då det inte finns tid för andra tankar.
Nu är jag i skolan - har exam i historia lab och vi ska bara presentera en video så tror det går bra!
Om en vecka i morgon är alla exams klara (förutom projekt 3 då..), men inte ens det känns som någon direkt tröst. Kommande två veckor nu är plugg parallellt med jobb och sen åker jag till Frankrike men, hah, vet inte om det är något att se fram emot just nu - men det lär väl kännas roligare när jag väl är där..


Nej - exam som gäller nu; håll en tumme!

Inget Sverige..?

Kategori: Allmänt

Åh. Papi ringde idag och frågade om han skulle boka flygbiljetter till Sverige i Augusti till mig pga något erbjudande.. Men jag var tvungen att tacka nej :(
Blir kanske inget Sverige i sommar alls, eventuellt en snabbis i september/oktober men långt i från klart...
Får åtminstone träffa familjen (och emma!) ordentligt i Frankrike - som jag ser fram emot sjukt mycket, men alla andra då..?

Nu är jag i alla fall hemma efter att ha stått böjd över en hink hela dagen (min svank gör skapligt ont!) och blandat sement med någon slags stav intryckt i en borrmaskin. Halva skolan frågade vad jag höll på med och såg lite chockade ut när de fick syn på mig då hela jag var nerstänkt i cement. Haha. Mina händer och hår är så torra nu så måste fuktbomba! Just nu gäller snabbmanikyr dock, för om en dryg timme ska jag på date och har inte ens duschat än! ..efter naglarna..!
I övrigt hostar jag cementdamm - inga bra grejer för lungorna det där!

Marknadsföring - klart.

Kategori: Allmänt

Just det! Hade ju marknadsförings-exam idag! Det gick inte så himla bra men blev i alla fall godkänd! Vi gick igenom svaren och jag klarade mig :) Huvudsaken i de teoretiska ämnena!



Murare vs. Inredningsdesigner?

Kategori: Allmänt

"Får du inget jobb som inredningsdesigner kan du ju alltid satsa på murare" fick jag som kommentar i skolan av en kille idag, haha. Jag håller fortfarande på att blanda cement till projekt 4. Det är ett helvete. Idag stog jag i stekande sol och svettades. Svett blandat med cement och cementpulver är himla mysigt!
Mina händer är helt förstöra då de kommer i kontakt med cementen men förhoppningsvis hinner jag åtminstone fixa naglarna ikväll, hehe..

Nu är jag hemma för lunch innan jag ska tillbaka och fylla en till form med cement.
Oh, ikväll ska jag dricka drinkar eller vin för behöver inte oroa mig om att behöva plugga när jag kommer hem. Oh!