Aj aj.

Kategori: Allmänt

För circa två veckor sen fick jag röda & flammiga eksem i halva ansiktet. Jag grät en skvätt, bad om tröst hos mannen (som förstod mig - han såg ju vad jag hade med att göra!) och sökte upp närmaste apotek (inte lätt en söndagskväll i Milano) som hade mitt favoritmärke på cremer, Avène, och hoppades det skulle hjälpa. Det gjorde det! Tror jag. Eksemen försvann i alla fall efter ett par dagar. MEN idag bröt de ut igen! Dock inte lika starkt. Jag har tyvärr ganska starka aningar om att det har att göra med att jag tog lite av innehållet ur en av de påsar Riesen min mamma så snällt konkat hit. Eller Marabou mjölkchokladen, och det vore ju faktiskt snäppet värre.
Sååå, ingen choklad alls kommande dagar så får vi ser hur det går. Håll en tumme - för såhär vill jag inte se ut!

Stor dag idag

Kategori: Allmänt

Det är en stor dag idag. Ja, inte bara för att Milano får finbesök från de svenska norrlandsskogarna. Administratören (eller vad han nu är?) här i huset har gett oss ett postfack! Woho! Bara ca 1,5 år efter att Davide köpt lägenheten. Fram tills nu har vår portvakt personligen gett oss vår post, vilket ju i och för sig vart lite extra lyx. Meeeen för några timmar sen var de här med nycklar och gav oss mått för en namnskylt vi var tvungna att skapa. Det ordnade ju såklart jag, då jag har 3 års utbildning i design & illustrator.... (hah!)
För ett par veckor sen fick jag även nycklar hem. Eller ja, till ytterporten. Pga lite problem med administratören(?) så dröjde det länge länge, men tillslut fick vi tillåtelse att åka och kopiera mannens nyckel (det är en specialnyckel) så nu har jag komplet nyckelknippa! (Bortsett från nyckelringen då mannen snott min Love-á la sexandthecity the movie I-nyckelring) Innan hade jag givetvis redan nycklarna till vår ytterdörr då mannen satt in nya dörr när han gjorde om lägenheten och har x antal nycklar han fick med dörren. Det är en extra säker & snygg dörr. En sån som inte går att få upp utan dynamit. Jag uppskattar att han bryr sig om mig & Suzuki och inte vill att någon ska komma och röva bort oss medan vi sover.
 
 
Titta!
Well, tyvärr fick jag ju inte välja fint själv på texten, den var tvungen att vara snarlik de andras.
Men ändå. 
 

Yakitorilunch

Kategori: Allmänt

Håller på att förbereda yakitorilunch nu. Längesen nu - I can't wait! Annars ägnas dagen åt massa mail som ska skickas, dokument som ska filas på, plocka undan här hemma & städa och så ska jag ta mig en promenad för att köpa färgade papper i svart & orange. Imorgon(?) är det ju Halloween och då vi har barn i huset blir det pyssel! Har fått order om att förbereda för att göra fladdermöss att sätta fast på fönstrena. Sen ska jag på pumpajakt också! Vi ska ha Halloweenmys! Med tanke på att kusin Arvid kommer så hoppas jag & Simone att han vill vara med! Ska höra med honom ikväll - de är väl redan på väg mot flygplasten skulle jag tro. 
Nej, nu ska jag fortsätta med yakitorin! Mums! (nytt ord jag lärt Davide, han tycker det låter lite roligt..!)
 
 

På bra humör

Kategori: Allmänt

Har lagt mig i sängen för att ordna lite dokument härifrån, för då lyser solstrålarna in på mig! Har öppnat balkongdörren och det känns lite som vår. Så härligt. Mannen min har varit extra fin mot mig idag, och har dessutom lovat att sluta jobba tidigare så att han hinner hjälpa mig ordentligt med lite italienskarättning m.m. efter att vi har varit och handlat. (Det är måndag idag vilket innebär att de städar gatan här nere inatt och vi måste ställa bilen på trottoaren - och om man kommer försent finns det ingen plats och man måste ta böter, så det är säkrare att komma hem tidigare under måndagkvällar! Jäkla system. Ordna fler parkeringsplatser då?
Såå nu ska jag kolla igenom dokumenten ordentligt så det bara är att kontrollera sen!
puss

Nya veckan börjar med (kall) sol

Kategori: Allmänt

Det är måndag idag. Jag har haft en ordentlig segstart men det är oftast under de dagarna då jag får mysa & sega extra, men välmående, under morgonen som blir mycket effektiva senare efter lunch.
Solen skiner ute idag, men jag tror att det är riktigt riktigt kallt ändå så jag vågar mig inte riktigt ut än. Men kanske ska ta mig ut på en promenad ändå. Om inte annat för att köpa lite grönsaker till lunchen. 
Imorgonkväll får jag finbesök igen! Min käre kusin med föräldrar kommer hit i några dagar. Inte sett dem sen jul så det ska bli så kul! Tyvärr ser det ut att bli lite regn men jag hoppas solen tittar fram lite också!
Annars idag, så fort jag kommit igång, blir det ordentligt ordnande. Bäst att hinna så mycket som möjligt idag och imorgon så jag hinner umgås med familjen Carlsson när de kommer!
 
 

Material girl? Moi?

Kategori: Allmänt

Vi har ju som sagt köpt Monopol nu. Och jag älskade spelet i början, när jag hade pengar och köpte en massa gator & torg. Sen. Sen. När pengahögarna började bli lite lägre, och ytterligare lägre, så skönk mitt humör i takt med högarna. Jag är en sån som älskar att spendera pengar, men ju då även att ha dem och känner mig rätt värdelös när jag har spenderat dem. (inge vidare kombonation!) Jag kände det när vi spelade och det är ju så sant så sant. Nu snackar vi i verkligenheten, inte bara i spelets värld. Så sorgligt, så sorgligt. Såååå nu imorgon måste jag ta tag i på nytt att skaffa mig ett avbetalt jobb så ordnar sig det här. Ingen mer ångest i Monopol.
 
 

Imorgon börjar vi om igen

Kategori: Allmänt

Helgen har gått så fort! Trots grått väder. Var iväg (jag tvingade de andra två att gå istället för att ta bilen... de var inte jättemuntra efter halva vägen) och köpte ett Monopol så vi har spenderat timmar med det och idag var vi på lunch hos Davides föräldrar. Hans mamma hade lovat mig att visa sin bröllopsklänning tidigare så vi passade på då det var precis 40 år sedan de gifte sig. Det blev en aperitivo och sen hyfsat lätt lunch med sniglar (...det åt inte jag av löjliga fobiskäl...), fasan i ugn med grönsaker, stuvade örter/grönsaker och mina favoritcannolis. Tur att mannens far är från Sicilien och kan sina grejer! Riktigt fint vin till förstås, som det alltid är hos dem. Tittade på deras gamla bröllopsfoton också, så fint och också roligt - mammans familj från Sardinien med typiska drag brevid hans pappas familj som man tydligt ser är från Sicilien. 
Annars pratade vi om att de ska följa med till Sverige inom hyfsat snar framtid - och jag hoppas att det blir så!
 
Nu, efter lite monopol, är mannen iväg och skjutsar hem Simone så jag har plockat undan lite här hemma och sitter nu med levande ljus och tänkte koppla av lite efter en mysig men mycket tolamodskrävande helg, hehe. 
 
 
Monopol. Vi lärde Simone och ikväll visade han sina mästerkunskaper!
 
Orginalcannolis, jordgubbsbakelser & champagne. 
Man kan aldrig klaga på Davides fars val!
 

Kostbabbel

Kategori: Allmänt

Mitt humör ligger på samma våglängd som vädret idag. Det är grått och småregnigt och jag håller mig inomhus. Tittat på film med Simo, ätit en supergod risotto milanese (risotto med saffran) som mannen tillagat och nu har jag tagit en långdusch och använt alla möjliga skönhetsprodukter, haha. Känner mig lite mer som en människa
 
Nu är det officiellt höst och därför blev det risotto. Huvudanledningen egentligen kanske är att i "vår diet" (hatar ordet diet, för även om det inte är så så låter det som vi bantar och det är liksom inte huvudanledningen) ska vi inte äta potatis eller pasta m.m. Ris däremot är rekommenderat. Så ris blir det! Haha. Har även köpt andra produkter som är rekommenderade, som quinoa, bovete, sötpotatis och olika sorters ris. Passade på att gå till mina favoritfilippiner för att prova lite nya ristyper. Men föör mycket ris vet jag inte om det är bra för mig, så jag håller mig lite hellre till quinoan. Sött här hemma är nu torkade fikon. 
Kollade upp massa olika nya recept igår med dessa ingredienser och ska introducera mannen mer i det icke-italienska köket. Kul! 
 
Nu sitter jag och gör lite render medan killarna spelar TV-spel. Ska nog ta en promenad till leksaksaffären senare om det inte börjar regna
 
100% fruktjuicer (är förälskad i flaskorna, hehe), riskakor (till mannen), svart ris,
marmelad utan tillsatt socker, quinoa, bovete & torkade fikon.
 
Ser inte mycket ut för världen men det var gott!
Kyckling i ugn (Simone beställde, hans nya favorit) med provencalska kryddor,
sötpotatis & gul paprika i ugn och en massa rivna morötter då de verkar vara en av de
få grönsaker som accepteras av Simo... (men jag kände av mycket av allergin) hehe.
 
 
 
 
 
 

Snart helg!

Kategori: Allmänt

Sovit sisådär inatt. Vaknade till runt 7-tiden (ganska normalt för er arbetande, icke för min del längre) och efter en liten stund sa det PLING i min telefon och det var ett meddelande från Hannah. Så trots att klockan var alldeles för tidigt förmig (jag var faktiskt ute och drack drinkar i barmiljö igår!) blev jag riktigt lycklig! Men som tur var så kunde jag somna om sen. Annars hade jag nog inte varit på så bra humör idag. 
Gårdagen var trevlig! Fast baren/klubben hade tydligen något event för nå designmärke (pop.on) som inte var någon höjdare på något plan alls. Trots att vi inte varit där på mycket länge så frågade bartendern om vi ville ha "det vanliga" - sånt gillar jag! Hehe, sååå tre perfekta daiquiris blev det innan vi for hem igen.
För helgen är det ändrade planer. Det blir ingen trip till bergen pga arbete så vi blir hemma med Simone. Därför heller inget besök ikväll, men på söndag blir det fasanlunch hos Davides föräldrar. Vad är det för slags bröllopsdag när det är 40 år? Får se vad vi hittar på, lär bli ganska (för) lugnt om det fortsätter regna som idag..
 
(Har nu kollat upp - det sägs vara Rubin. Men inte fan kan vi köpa en rubin till dem? Jag kanske ordnar nå fina rubinfärgade band att sätta runt en finare blombukett..?)
 

Galenskaparna-metoden funkar bättre!

Kategori: Allmänt

Min man  är på gymmet (...medan jag sitter i soffan med svensk mjölkchoklad från MARABOU...) så jag passar på att skicka honom små meddelanden på svenska. Han kämpar men tycker det är lite svårt. Jag förtydligar då att jag ju faktiskt har kämpat hårt och lärt mig hans språk så nu är det faktiskt hans tur. 
Att svenskan uttalas HELT olika från hur man skriver kan dock försvåra det hela. Och att jag saknar å, ä & ö på mobilen.
Jag kanske borde byta taktik..?
 
 
 
 

Får grunda ordentligt med mycket middag

Kategori: Allmänt

De här dagarna går mitt humör i berg-o-dalbana. Vägrade gå upp i morse för jag kände mig så trött och lite nere, tillslut släpade jag mig upp. Ingen lust med någonting och kände mig bara trött & nere. Nu mår jag bättre och sitter och fixar lite för jobb. Måste iväg och handla kokosmjölk senare till kvällens middag. Senare ska vi ut med Davides vän, Marco, till deras gemensamma väns bar/klubb för ett par drinkar. Vi får se hur det går, för på senaste tiden har jag haft huvudvärk efter bara en limoncello kvällen innan, hehe. Kanske får köra som Marcos flickvän som i princip inte dricker alkohol. Problemet är bara att en av bartenderna där gör Milanos bästa daiquiris..! 
 
 
Well, Milanos absolut bästa daiquiris hittar man givetvis hemma hos oss, haha. 
Här dekorerade med passionsfrukt.
(Och vi har fuskat lite, vet att det inte bör vara is i, men ville ha dem riktigt kalla!)
 
 

Godnatt!

Kategori: Allmänt

Godkväll! Inte så mycket aktivitet här idag, har jobbat på med render under eftermiddagen och letat massa gamla dokument som inte verkar vilja finnas längre..? Jaja.
Nu när vi följer mannens Mozzidiet, som jag nämnt tidigare, händer vissa ändringar här hemma, hehe. Och i mataffären! Matvagnen är hälften så full som tidigare och inte fylld av onödiga varor, inte lika många tillsatser, ingen "läsk", inte lika mycket vin, inget bröd, ingen pasta osv. Ikväll, när vi hade Simo på middag, testade vi att byta ut potatis mot (rekommenderad) sötpotatis och enligt mig blev det lite för sött men det gick bra! Gott! Till blev det ugnsgrillad kyckling & grönsaker. Nu sitter jag och tittar på 2 ½ men på nytt med tända ljus medan mannen skjutsar hem Simo och hoppas på att få se en bra film när han kommer tillbaka
 
 
Sötpotatis. Men vit sådan!?
 
Jag ordnade mat och dukade med levande ljus till männen idag,
tyckte vi behövde lite extra mys i mörket. Vår fina saltskål från mormor&morfar!
 

Sommarplanerar

Kategori: Allmänt

Ingen vidare bra start på dagen. Eller jo först var det ju det, jag lyckades vakna (under tvång) i tid idag så jag fick ligga och halvsova och mysa med mannen en hel halvtimme innan han skulle upp. Men sen vart det jobbigt, när jag kravlade mig in i duschen snurrade huvudet och enligt säkra källor såg jag väldigt blek ut och strax efter fick jag skynda ur duschen för att jag höll på att kräkas och fick rusa till toalettstolen (ursäkta känsliga). Usch. Men jag mår bättre nu! Så livet ser lite ljusare ut, hehe.
Efter det valde jag att ta det lite lugnt så har inte hunnit så mycket än. Tittat på bl.a. 2 ½ men, tvättat & hängt tvätt osv. 
Senare idag, så länge huvudet är med, ska jag ordna lite nya render etc till en reklamannons, då jag tyckte att de jag hade sen tidigare inte riktigt passade. Ikväll kommer Simo på middag! Saknar honom då jag inte sett honom på en hel vecka!
 
Nu börjar mannen prata semesterplaner för nästa sommar... Hjälp! Innan har vi varit inne på Grekland, men vi kanske tar Sicilien istället, vi får se! Medelhavet håller vi oss nog till i alla fall...
 
Igår åkte vi och handlade så sent pga föräldramöte (hehe), så vi orkade inte laga mat.
Vi testade istället take away från ett nytt sushiställe i närheten som var helt ok!
Gott för det billiga priset också!
Den starka tonfisken var jättegod!
 
Vaknade upp till detta, fast värre, i morse. Det är superdimmigt & grått. Usch.
 
 

Andra tips?

Kategori: Allmänt

Nu efter en ordentlig powerwalk på en dryg timme sitter jag och letar matinspiration. Med tanke på de nya matvanorna är det lite krångligare att skriva inhandlingslistor men det är kul att lära sig lite nya recept & variera. Ikväll blir det nog grekiska färsbiffar med fetaostsallad!

Mannen fotograferar damer i trappen....

Kategori: Allmänt

Sitter och fryser lite i soffan medan jag väntar på att ugnen ska bli varm. 
Davide frågade mig precis "Vad är det för låt du lyssnar på?" men jag har ingen musik på. "Ah, det är grannen!" utbrast han då. Vi sitter ungefär 5 meter ifrån varandra. Ni förstår ju hur bra det hörs mellan lägenheterna här!?
På tal om grannar, i morse träffade mannen vår drygt 90-åriga granne i trappen som frågade honom om han kunde ta en bild på henne med sin mobil och skriva ut till henne. Tydligen för något slags medlemskort. Haha, söta tant! Jag fick se bilden sen, hon stod och poserade stolt.
Vår andra granne, på 93 år, lät oss titta på hennes lägenhet häromdagen (hon har vår lägenhet som den var innan Davide byggde om den, fast spegelvänd) så jag fick titta. Jättesöt. Den tredje (och närmaste) ringde på igår för hon hade glömt hunden i trappen när hon gick in i lägenheten och sen var den borta och de sista grannarna är några yngre killar som är jättetrevliga men det går rykten om att de fångar duvor på taket. 
Vi har en lite smågalen våning, jag gillar de äldre tanterna bäst! Jag och mannen ligger bra till hos tanterna i kvarteret, vi har skaffat många (äldre) vänner nere på caféet! Haha..

I did.

Kategori: Allmänt

Jag har hittat min italienare!

Kategori: Allmänt

Helloo! Sitter och översätter texten till Galenskaparnas "Pappa, jag vill ha en italienare" då mannen min har blivit helt tokig i den, haha. Han spelar den på repeat & sitter och sjunger med (han håller på att lära sig! Jag kämpar med hans svenska...). Kommer ihåg när jag var liten & jag och Amanda tittare på Stinsen brinner. Härliga tider..
 
Nu ska jag snart ordna lunch här hemma, det blir fisk idag även till lunch. Sen ska jag ta en långpromenad och köpa nagellackremover (spännande!...) i solen. Fick en order av karln min nyss om att ordna fram lite render/ritningar m.m. från mina skolprojekt till någon annons. Mer än så sa han inte när jag frågade. Vi får väl se vad det är! Men bäst att göra som han säger...
 
HAHA! Nu kom han och har konverterat youtube-filen av "pappa, jag vill ha en italienare" till mp4 och lagt in som ringsignal på telefonen! Herregud.... 
(Det enda som italienarna på tunnelbanan kommer förstå är "pizza o pasta"..)

I behov av mys

Kategori: Allmänt

Det var meningen att Davide skulle iväg och titta på SImone på hans simskola idag, men det blev inte av. Så han lagade en laxfilémiddag och bjöd sen iväg mig på bio istället. Mysigt. Det blev "Wedding Party" med bl.a. Kirsten Dunst. Den var väl ingenting speciellt, men ok en måndag sådär. Nu är vi hemma och tänkte sätta på ännu en film, haha, jag börjar tröttna lite lätt, men det är mysigt nu i höstmörkret.
Det blir nog filmkvällar imorgon & onsdag också, hehe, men på torsdag ska vi ut med ett par vänner till Davides väns bar/klubb, fredag blir det nog spelkväll här hemma med Davides farbror och helgen ska spenderas i bergen. Förmodligen blir vi kvar där en natt. Hoppas på det! Då ska jag, Davides mamma & syster öva vals och salsa. Haha! Förhoppningsvis får vi med männen efter några flaskor vin... Resten av tiden hoppas jag få spendera framför den öppna brasan. Brasa & promenader i alpbergen. Hög mysfaktor. 
 
 

Provar Mozzidieten

Kategori: Allmänt

Min käre man här hemma håller just nu på att testa att ändra sina kostvanor efter sin blodtyp, pga vissa personliga hälsoskäl. Och jag hänger på! De flesta saker som han bör äta äter jag gärna ändå. Vi är inte säkra på att det ska funka, men vi provar ett tag och får se om han ser några skillnader. Spännande!
Bl.a. äter vi just nu inte fläskkött, ost på komjölk (eller andra mejeriprodukter från kor), bröd (svenska skorpor vi hittat går dock bra, hehe), pasta, vanlig potatis, apelsin- och äppeljuice, alkohol (vi dricker nu bara vin, och inte i samma mängder som innan, hehe) m.m.
Såå, recepten den här veckan ser lite annorlunda ut än vanligt! Men det är kul - lite varierat!
 
 
Vi gjorde iordning en god bifftartar i lördags, med tomatsallad & creme fraichebaserad sås.
(Färgen på tartaren gör sig inte riktigt rättvis på bilden om man säger så.. hehe)
 
Överdrivet med frukt ska mannen inte äta, men i viss mån är det klart att det gör gott!
Så lite vindruvor drog vi i oss!
 
Det bästa med hela dieten är att hans blodtyp ska vara extra känsliga för aspartam
(jag har försökt förbjudit aspartam här hemma men det har inte gått något vidare fram tills nu)
så han har bytt ut (tack och lov!!) sin dagliga dricka Fanta Zero till vatten och 100% fruktjucie.
Jag är överlycklig! Hoppas han fortsätter hålla sig borta från giftet!
Och att vi köper riktigt goda juicer gör ju inte saken sämre..!
 
Vi bytte ut pastan och gjorde köttbullar i tomatsås med polenta istället.
Blev riktigt gott men kanske lite väl mäktigt, man bör nog vänta till vintertider!
 
 

Dagar av finbesök

Kategori: Allmänt

I onsdags strax före lunch dök en svart taxi (första gången jag ser detta i Milano och frågar mamma om de verkligen tagit en svarttaxi!? Men tydligen var det inte så festligt.) av fint märke utanför Hotel Rubens (heller inte så pjåkigt!) och ut steg mamma, mormor & morfar. Kramar och en massa leenden. De två sistnämnda har jag inte ett sen förra året! Herregud. Jag var så glad att ha dem här och efter granskning av hotellrummen (jag gillar hotellrum med walk in-closet!) tog vi en lunch och en promenad i området. Efteråt lämnade jag dem på hotellet medan jag gick för att köpa lite prosecco inför kvällen då de kom förbi med ett stort lass presenter. Jag och mannen var minst sagt nöjda, hehe. Middag ute med Simone. Mamma & Simone spelade kortspel, mamma pratade engelska & svenska och Simone italienska. Men de förstod tydligen och spelade på!
Fina fina mamma.
Dagen efter var det marknad här i området så då blev det marknad och promenad med lite shopping i vårt område med vinlunch. Gillar att vin alltid var inräknat i måltiderna. Även då vi bara åt lite chips.
Sen åkte jag med mannen och handlade inför middag här hemma. Mannens kända carbonara var beställd. Och cannolis blev det också! Sista dagen spenderade vi i city på äkta turisttur med sol. Middag på Sardinsk restaurang.
Dagar med bara massa trevligt och mys och kul att vi kunde umgås ordentligt! Saknade bara pappa. Vi avslutade med en limoncello på mormor&morfars hotellrum. Då mormor frågade Davide varför han inte har en Ferrari istället för hans amerikanska sportbil...... 
 
 
Älskar Hotel Rubens badrum! Mamma fick finare design än vanligt! Bubbelbad till vänster.
 
Jag hade ju beställt godis av mami. Jag kanske hade förväntat mig lite mindre påse, men jag klagar inte.
Hon hade (med hjälp av ett bilddokument jag skickat) köpt perfekt godis. Thank you!
Detta + en påse specialbeställt till Davide och en massa påsar plus svenska/engelska-bok till Simo. 
Det här ingår inte riktigt i vår diet de kommande dagarna, men det får väl bli filmgodis!
 
Mormor känner mig och vet att jag, som hon, älskar fina servetter! 
 
Massor av fina kökshanddukar i fina naturmaterial. Vi älskar dem! Tack tack tack!
 
Den obligatoriska "stekstickan" som jag beställt & en saltskål. Passar så fint i vårt kök!
(Och till ett av våra favoritvin, hehe)
+ en massa annat fint. Favoritsnapsen hade morfar ordnat så Davide blev glad!
 
Vi åt en liten lätt aperitivo med färsk getost, favoritsalamin (Brignano), 
olive ascolane (friterade, fyllda oliver) och en kronärtskockskräm. 
Sen carbonara, massa vin, napolitanska babas & sicilianska cannolis till efterrätt och mirto & grappa.
 
Turisttur. Jag, morfar & mormor framför Duomo.
 
De tände lite ljus i Duomo'n, som vi alltid gjorde när jag var liten.
 
Fönstershoppade vid Prada i Galleria, hehe.
 
Morfar & mormor utanför operan La Scala.
 
Efter en mysig fika kom solen på långbesök och vi gick igenom slottet (här på slottsgården) 
och en sväng i slottsparken.
Efter långpromenad blev det lunch, lite shopping i mataffär och så till hotellet. 
 
Sista middagen blev på en Sardinsk fin restaurang. Jag beställde in spagetti med hummer.
Mycket god men tyvärr var den inte i närheten av den som vi åt på Sardinien i somras...
 
Tack mami, mormor&morfar för jättemysiga dagar!
 
 

Ny vecka.

Kategori: Allmänt

Måndag idag. Ny vecka. Lite mer arbetande måste det bli! Förra veckan var ju fylld i massa trevligt besök och bilder kommer senare under dagen! 
Annars blev helgen lugn, mami, mormor&mofar åkte hem lördagmorgon så jag och mannen tog en fönstershoppingrunda & handlade mat. Uppdelat i två butiker, då kära Suzuki är så pass kräsen att vi måste åka till ett köpcenter utanför stan för att handla hennes kattmat. Vet inte om man ska skylla på henne som är kräsen eller vi som skämmer bort henne..?
Gårdagen spenderades, trots 23°C och sol, mest inomhus för att städa lägenheten, ordna med mina grejer från förrådet sen slutflytten hit, ordna en läcka i duschen etc. Fixdag. Känns skönt, nu är lägenheten iordning.
 

Dags för finbesök

Kategori: Allmänt

Godförmiddag! Somnade alldeles för sent inatt men lyckades vakna tidigt ändå så fick ligga kvar i sängen och mysa i värmen. Mannen klagade lite för att det var nybäddat i sängen och doftade för rent (haha) men jag var i sjunde himlen. Fluffigt och extra mjukt då jag äntligen (efter dryga 22 år i livet) har hittat ett mjukmedel som jag tycker doftar fräscht (och inte sådär jobbigt kemiskt & blommigt) och därför köpt. När vi tyckte det räckte gick vi upp och gick ut för en caffé. Nu har jag krypigt upp i soffan bland nya (även de fluffiga) kuddar & filt för att värma mig lite för det blev ingen dusch imorse pga avstängt vatten. Tänkte sitta här en stund och titta på svensk webbTV innan jag lär göra mig iordning för att gå och möta mami, mormor&morfar på deras hotell. Just nu lär de vara uppe i luften, men landar snart! Oh. Har längtat så. (Och jag tänker inte ljuga - mormor har skvallrat om att hon köpt med sig en parfym jag önskat mig också, så jag är lite extra glad! hehe..)
 
 

Humor

Kategori: Allmänt

Sakta men säkert älskar jag lägenheten mer och mer

Kategori: Allmänt

Som sagt var vi ju på IKEA för en stund sen. (IKEA är mardröm på helger/kvällar, strax efter lunchtid en tisdag däremot är det riktigt fridfullt! Särskilt de gånger jag och mannen är 100% överens om vad som är fint..) Vi skulle köpa ännu en badrumsmatta och lite doftvärmeljus men kom ut med 4 nya soffkuddar också. Så nu måste jag sätta igång och damma & dammsuga här så jag kan byta kuddar! Jag har sett fram emot detta länge nu då jag (halvt i hemlighet) hatar de Davide har sen tidigare, så blev överlycklig när jag såg de nya hängandes på väggen, visade mannen och han bestämde sig för att dem skulle han ha. Tack o tack.
 
 
 

Kanske t.o.m. slår till med pepparkakshus

Kategori: Allmänt

Det känns ju lite långt dit idag när solen skiner och himlen är blå - men jag har börjat planera inför julen.
Här firas jul den 25:e (ibland även under kvällen den 24:e med deras katolska grejer, kyrkbesök osv, men det faller mig inte i smaken ens litegrann!) och i år blir det uppe i bergen. Med mannens familj och Simone. Simone firar sin födelsedag den 24:e hos sin mor för att sedan åka iväg med oss den 25:e. Oooch detta betyder att jag och mannen kommer sitta hemma själva den 24:e. På min svenska julafton. Jag som är van med hela tjocka släkten, och i år blir det bara vi.
MEN idag var vi på IKEA (för att pyssla lite fint inför finbesöket imorgon!) och jag hittade både julskinka(!), prinskorvar (fast det äter ju inte jag), varmrökt lax, glögg, pepparkakor, julmust m.m. Sååå jag får helt enkelt introducera mannen lite lätt i den svenska julen under 24:e och sen fira släktjul dagen efter. Jag har stora planer på att baka massa julgodis också. Simone har redan lovat mig att baka pepparkakor med mig & dekorera dem fint! 
Det är så typiskt oss "utlandssvenskar". Man tar i enda från tårna för svenska traditioner och göra allt som hör till! (även de saker man inte ens har en tanke på när man bor i Sverige...)

Tisdag

Kategori: Allmänt

Jag hade tur igår. Det fanns precis två glas prosecco kvar, haha, vilken lycka!
Imorgon kommer äntligen mami & nonni! Idag är det sol och blå himmel, men verkar tyvärr som att det kommer regna lite imorgon, hoppas på inga skyfall! Sååå, idag tänkte jag spendera större delen av dagen till att städa och dona här hemma inför besök! Förutom kanske en promenad för att passa på i solen!
puss
 
Riktigt god prosecco i mina favoritchampagne-glas.
 
 

Vin bör man alltid ha hemma

Kategori: Allmänt

Godkväll! När mannen slutade jobba för idag satte han sig och kopplade ihop sitt Playstation sen gamla tider som han hämtat hem för att spela Resident Evil. Haha. Måste vara den värsta grafiken jag någonsin sett! Tur att tekniken utvecklas! För att slippa huvudvärk så bestämde jag mig för att ordna min garderob. Lägga undan sommarkläder, organisera efter färg & "syfte", slänga bort en del och plocka fram massa halsdukar etc. Röjde undan i hallen bland ytterkläder också innan jag satte igång och laga middag. Kyckling med provence-kryddning och potatis i ugn. Nu medan det är inne i ugnen tycker jag att jag är värd ett glas rödvin men vi har inget hemma!?  Får bli lite prosecco som vi har kvar från gårdagens middag..
 
 

Friskt luft utan regn, tack

Kategori: Allmänt

..När vi ändå är inne på natur och drömmar så kan jag inte hålla mig längre till att åka upp till bergen! Till Davides föräldrars hus. Som det ser ut nu så blir det en natt där nästa helg, med grillning, frisk luft och promenad i bergen. Lite natur & fina höstfärger, tack!
Dessutom firar Davides föräldrar 40 år som gifta den helgen, och det känns ju rätt så stort måste jag säga.
Och väldigt fint.
 
 
 
 

Drömmer om Toscana

Kategori: Allmänt

Med tanke på att jag numera har planer på att bo (hyfsat) centralt i Milano (tänker förflytta mig sakta men säkert närmare & närmare Wagner/Pagano så småningom, som tur är så är vi rätt nära redan i nuet) resten av livet måste jag tänka om på andra plan i drömmandet. Jag har nämnligen behov av ett stort kök. Med köksö och hela köret. Meeeeen det är inte så gott om såna lägenheter i centrala Milano om du inte är politiker, fotbollsproffs eller allmänt miljadär. SÅ. Igår fick jag istället inspiration om ett hus i Toscana. Extra-hus alltså. Vi snackar väl inte direkt om imorgon, men i framtiden. Davide lät ganska positiv till idéen också. På toscanas kullar med stor trädgård och stort kök där det finns plats för släkt & vänner. Vad säger ni? Någon som vill bidra med en miljon eller så?
 
(Mamma & pappa. I övrigt har jag planer på att åka till Toscana nästa år med er, mannen & hans föräldrar på vinhelg. Är det något som kan intressera er?)
 
Nu ska jag googla gårdar i Toscana.
 
 

Gnällig

Kategori: Allmänt

Våra närmaste grannar, en kvinna och hennes dotter i 17-års åldern, har grälat hela förmiddagen. Då mannen min fick ritningarna på hela byggnaden när han köpte lägenheten (är det så i Sverige också?) vet vi att deras lägenhet är ett rum och kök så man hör dem var de än är. Och de skriker. Hur orkar man skrika och gräla konstant från 11°°-16°°?? Davide höll på att få spratt ett tag då han ju sitter och jobbar.
Herregud. Lite respekt kan man väl ha? ...det är inte direkt så att det är första gången...
Nu ska jag sluta vara gnällkärring och höja volymen på TV'n istället!
 

Italienare vet hur man äter på fest!

Kategori: Allmänt

Efter den här helgens ätande skippade jag att gå ner till en bar för en brioche då jag känner att jag kanske inte ska utmana min kropp alldeles. Vi har ätit. Och ätit. Och ätit. I fredags till lunch blev det pizza slice till lunch och middag hos Davides föräldrar - och där äter man alltid minst sagt ordentligt (och bra!)! 
Under lördagen var det smakprovning inför Davides systers bröllop och vi åt (lunch!) från 12.30-17.30. Med småpauser för runturer på gården för att få plats med lite till. Det var sjuka mängder mat - av underbart god mat. Allt gjort av en av Milanos bästa cateringfirmor och det var så välgjort, så välgjort. 
Det börjades med ca 20(!) smårätter, de flesta kalla, andra varma, sen små grillspett (kyckling, korv med paprika, bläckfisk) och friterade grönsaker & räkor. Och där var aperitivon(!) slut. Sen kom första förrätten. Sen kom andra förrätten. Sen försvann min man iväg för att hämta Simone. Och då kom varmrätten. Sen kom ett litet urval av dessertena & sen kaffe. Under denna måltid flödade prosecco (mousserande vin, förmodligen det godaste jag druckit!) och vin. En servitris kom och fyllde på konstant. Jag gillade läget och åt & drack. Haha. 
När vi kom hem blev det ingen middag om vi säger så.
 
Och söndagen spenderade jag med Davides mamma & syster för att prova brudklänning. Och Elena hittade den rätta! I första butiken! Och hon var så vacker i den! Lite tårar fälldes och sen åkte vi hem. 
Idag regnar det så jag har bara tagit mig till apoteket och tänkte förbli inomhus resten av dagen. Hoppas att det blir lite bättre väder tills mami, mormor & morfar kommer!
 
Fick tyvärr inte med alla smårätter & desserterna på bild.
 
Bara en liten början av smårättsbuffén. (Vi var sex personer.)
 
Tonfisktartaren med lime & gräddfil var min favorit. Tätt följt av lax i sesamfrön. Allt så gott & fräscht.
 
Efter några vändor av de kalla smårätterna kom de varma in.
Först två parmigiana. En med pumpa & en lite mer traditionell med aubergine.
 
Grillad räka inlindad i bacon på grön sparrisbädd, en fritata med gräddfil
och ett räkknyte med curry och en ananaskräm.
 
Friterade grönsaker & räka.
 
"Friterade olivbollar", en mini panzerotto & strudel på radicchio/rosésallad.
 
Förrätt I: Risotto med kastanjer. Per-fekt. 
Elena (blivande bruden) där i bakgrunden hade dessutom sin födelsedag dagen i ära.
Inte illa för att vara födelsedagslunch...
 
Förrätt II: Ravioli med skaldjursfyllning i gräddsås.
 
Varmrätten var enkel & lätt men god.
Skiva mör nötstek med ugnsstekta grönsaker & en form av potatiskaka.
 
Jag insåg halvvägs in i min tiramisu & crema catalana att jag glömt ta bild på dessertena. Ursäkta.
Men de var minst lika perfekta som resten.
 
Paus hos hästarna.
 
Jag tycker granatäpplen är så vackra och hittade ett träd/buske på gården. Så fint!
 

På väg på bröllop

Kategori: Allmänt

Blev inget skrivande här igår, var alldeles för trött. Gick upp redan vid 08°° (tidigt numera för att vara mig, förstår inte hur jag orkade upp 06°° när jag bodde i Sverige!?) och följde med mannen för lite möten. Jag satt och tog en caffé (ginseng), läste tidningen och tog sen en promenad innan han mötte upp mig för att gå och minishoppa lite till hemmet och rösta inför ett val. Sammanlagt blev det runt 4 timmars promenad, skönt men fötterna i ballerinas mådde inge vidare, hehe. Senare åkte vi och köpte en parfym i födelsedagspresent till hans syster som fyller år idag innan vi åkte och mötte upp Simone för lite fotboll i parken. Alla små tjejer från Simo's klass satt efter en liten stund uppe på stängslet och tittade på medan killarna spelade, haha. Sen blev det middag hos Davides föräldrar med hans underbara farmor. Det slutade med att jag försökte lära Davides mamma grundstegen i salsa på köksgolvet så vi fick oss ett ganska gott skratt...
Under natten delade jag mina två kuddar med en katt (hon tog upp ca 75% plats) så sov inte så himla bra heller
 
Nu måste jag in i duschen och göra mig iordning. Ska nämnligen på bröllop idag. Jag har ingen som helst aning om vems, men jag ska dit. Och äta. Förvånande? Jag, mannen, Davides föräldrar & blivande brudparet ska till gården de ska gifta sig på för att provsmaka menyn. Och jag vet inte vad jag ska ha på mig. Vi åker om en dryg timme. Mannen min bad mig testa alla olika tänkbara outfits igår för att vara redo, men jag var för trött. Förhoppningsvis möter vi inte bröllopsgästerna..!
 

Metro & caffé al ginseng på en bar.
 
Så fina kvarter som vi promenerade i.
 
Vi åt Milanos kända pizza hos "da Gino" som var lite jobbigt god. Och mättande!
 
 
 
 
 
 

Grå dag

Kategori: Allmänt

Grått & regn ute idag. Känner mig precis som vädret. Sov inge vidare inatt, runt 02°° när jag väl höll på att somna plingade telefonen till av ett meddelande från okänt nummer. Så tröttsamt. Det tillsammans med surrande mygg gjorde att jag somnade närmare 03°°-04°°. Ingen hit. Såå, mannen fick gå upp själv imorse medan jag sov vidare. Men nu har jag jobbat undan lite grejer så tänkte ta och diska och sen fortsätta dagen som en trött deppdag. Ibland behövs det. Den enda kraftansträngning för dagen blir "storhandling". Och skriva inhandlingslista. Skriver alla i ordning efter hur butiken ser ut, eller är det bara jag? 
 
 
 

Hmm..

Kategori: Allmänt

En polishelikopter surrar runt runt i vårt område just nu. Med strålkastare precis där vi bor och då vi bor på sjunde och sista våningen hörs och syns de ganska bra. De flyger jättelågt. Låter som att de håller på att landa i vårt vardagsrum.... Usch. Hoppas det inte är något alltför allvarligt!
 
 

Nuså!

Kategori: Allmänt

Känner mig duktig på den tekniska formen these days. Igår ordnade jag ju rena rama spa't för datorn och även sorterade jag lite (framför allt min recept-mapp, den är så fin nu!) och idag har jag lyckats installera Whatsapp på Blackberry'n! Försöker för tillfället nå Bea men hon vägrar svara. Hoppas det här funkar för det vore ju himla bra att kunna nå Sverige via meddelanden gratis. (Så mamma osv, ordna det här nu!)
Jag veeet att det är jag som är lite efter, men jag har struntat i allt som hette "appar" tidigare...
 
 

Snart besök!

Kategori: Allmänt

Blev väckt flera gånger av en mygga i natt. Borde de inte försvinna pga kylan snart? Men då jag inte dödar mygg med händerna fick den fortsätta surra några timmar tills mannen tog tag i det hela.
Under förmiddagen idag har jag vart runt på lite ärenden till kommunen m.m. och nu blir det lite arbete hemma. Vädret är så grått idag så jag har egentligen ingen lust att göra någonting, men det funkar väl inte riktigt så...
Om precis en vecka kommer mamma med mormor&morfar hit och det ska bli så kul! Igår skickade jag iväg en lista till mami på grejer jag "behöver" från Sverige. Lösgodis, en äppellikör, kaviar, deodorant (hehe, den är mycket speciell!), kardemumma & parfym. Även mina kära julörhängen som jag har varje julafton. Känns konstigt att behöva skeppa hit dem i år...
Nu ska jag ta tag i dokument och i eftermiddag/kväll måste jag ta tag i min garderob. Uh.
 
 
 
 
 

Höstmys

Kategori: Allmänt

När mannen kom hem kröp vi upp i soffan med en varsin bok och tända ljus. Efter en stund kom Suki och ville vara med och la sig på min mage. Måste säga att det var det mest rogivande och mysiga på länge. Det är mysigt med höst trots kylan. Nu ska vi laga middag istället, blir kyckling & paprika-gryta ikväll.
 
 
Har börjat på boken Blonde igen, började för några år sedan men hann bara en bit. 
Nu hoppas jag på att läsa ut de 849 sidorna utan avbrott!
 
Älskar levande ljus. Detta med lätt honungsdoft.
 
 

BRÖD

Kategori: Allmänt

Sitter och äter bröd. Jag är hungrig och mannen i huset är i väg på ärenden med sonen sin så jag måste vänta en stund till på middag. Så jag tog med mig ett brödpaket till soffan och här sitter jag nu. Utan pålägg. Bara "fullkornsformfranska". Tog med mig en susina också, mest för att inte svälla upp alldeles. (Finns det översättning på svenska? Det är ett slags stort, hårt plommon som är som bäst i oktober)
Hur som helst - det jag egentligen ville säga är att jag har äntligen(!) hittat ett italienskt bröd utan socker och hyfsat höga proteinhalter! Och då är det ju nästan faktiskt ok som mellanmål.
 
 
För att vara italienskt är det också hyfsat bra med fullkorn!

Helgen

Kategori: Allmänt

I torsdags var jag ju som sagt på bröllopsmässa. Intressant, men måste säga att jag fick det mer klart för mig hur jag inte vill ha mitt eget bröllop än hur jag faktiskt vill ha det. Det var mycket "diamanter", spetsar och syntet. Blandat med många ljuslila toner och en och en annan lite väl glansig kostym. Men i det stora hela var det väldigt trevligt! Och framför allt var det blivande brudparet nöjda! Bruden bokade in några möten för att titta på klänningar & jag ska sällskapa. I ungefär samtliga montrar frågade dem glatt "Ska ni gifta er?" till mig och mannen och svaret "Nej.." var inte alltid så uppskattat. Vi fick även kommentaren "Änligen ett fint brudpar!", haha, men vi får nog vänta ett tag på den fronten...
Det finaste på hela mässan var ett par kvinnor som spelade harpa & bas, och även läste upp dikter. Elena fick välja en dikts som lästes upp till harpa och rörde brudens mor till tårar, hehe. Det var så himla fint och jag hoppas hoppas hoppas att de kommer spela på bröllopet!
Efter mässan åkte vi hem till Elena & Marco för take away-middag
 
Efter en lugn fredag mötte vi upp några av Davides kusiner för en aperitivo och lite drinkar under kvällen. På lördagen uträttade vi en massa ärenden och storstädade. Under kvällen mötte vi upp ett par vänner för några drinkar. Trots endast en halv flaska vitt vin under middagen och sen 2 (mycket vattniga) daiquiris hade jag huvudvärk hela söndagen, hehe.
Med huvudvärk åkte vi in till centrum ett tag för att hämta ut mannens solglasögon hos Zegna och titta lite innan vi gick hem till paret från kvällen innan för middag och fotbollsderby. Mycket trevlig men ganska lugn helg!
 
 
Männen i sällskapet var lite lätt utmattade efter tredje paviljongen...
 
Suzuki lyckas få till samma form som hennes puff. Pälskringla!
 
Mannen och hans kusin försöker få till en pose....
 
I hopp om att vinna 500 000€ och kunna öppna vår studio köpte vi en lott. Vinsten var 25€ så vi tjänade åtminstone 20€, men vi kom inte riktigt hela vägen....
 
 

Börjar lära mig

Kategori: Allmänt

Uppdateringarna & installationerna gick smidigare än jag trott. Passade på att klura ut hur man tar bort Windows operationssystem från Mac, så nu är det klart också och min kära MacBook mår perfekt! Lyckades nu, som grädde på moset, även att synkronisera min Blackberry med Mac'en så fick över alla bilder. Tyvärr är inte bildkvalitén alltid så hög...
 
Åkte förbi en bil som brann.
Vi skyndade oss förbi för att undvika risken att uppleva en explosion...
 
Bild på mami & papi första gången de var här i år. På min favoritrestaurang.
Snart kommer mami igen, men papi måste jag sakna ett tag till..
 
Jag och mannen firar semester med lite bubbel vid Wagner.
 
Har hittat Brioche Dorée som har massa olika franska bakverk. Mmm!
 

Jag roar mig genom att titta på ett program om hur man gör nagelklippare så länge.......

Kategori: Allmänt

Jag är ingen snäll Mac-användare. Är superdålig på uppdateringar och liknande medicin. Men nu verkar det visa sig att jag inte har något val. Installeringar som inte vill fungera etc, så ja. Nu ska jag installera nya programvaror så vi hörs om sisådär 3 år när alla de installationer jag blundat för de senaste åren har gått igenom. Ciao!
 
 

Höständringar i hemmet

Kategori: Allmänt

Lite extra lycklig idag. Sitter och pysslar med datorn framför Grey's Anatomy för tillfället men tänkte strax se till att få lite grejer gjort här. Diska, tvätta massa fintvätt som jag inte tagit tag i på alltför länge, dammsuga och göra iordning hemma. Har en massa grejer i "förrådet" i det nedsänkta taket från flytten som jag kanske borde ta tag i också..
 
Annars är jag och mannen sugna på att bona om lite här hemma. Byta bokhylla, köpa ett litet avlastningsbord för blommor/levande ljus, flytta tavlor och ordna nya m.m. Högst upp på min önskelista står att byta porslin och bestick. Vi var på laRinascente under helgen för att titta lite men hittade bara en serie bestick vi gillade - men insåg snart att det var dem Davide redan hade sen tidigare. Hah. Men då bara några få delar finns kvar funderar vi på att utöka. Men ja, då jag inte tänker lägga alla kostnader på mannen tänkte jag ta och hitta ett jobb nu....
 
Sambonet's Hannah. Klassiskt moderna med perfekta "greppet".
(Jag är löjligt petig när det gäller bestick)

Återkommer på punkten

Kategori: Allmänt

...Jag drömde inatt att jag bestämde att jag måste ta mig ut på morgonpromenader i fortsättningen. Jag tror det är något slags sign. Men herregud, insåg imorse att det kommer aldrig att gå. Jag har världens skönaste säng, varmaste man och ingen som helst lust att röra mig därifrån. Dessutom känns det ju ännu värre när det är grått och molningt ute. Tror jag måste hitta en annan lösning. Eftermiddagspromenad kanske? Då brukar solen ha tagit sig fram...
 
 
 

Årets miss!

Kategori: Allmänt

Hallå!? Är det kanelbullens dag idag??! Och ingen har besvärat sig med att berätta det för mig.
Det är ju mannens svenska favorit (han åt mammas kanelbullar till frukost under hela sverigevistelsen i vintras då han älskar dem & han ju är italienare och äter sött till frukost) och jag har missat detta?! Jag berättade nyss detta för honom och han blev lite besviken tror jag. Erbjöd mig att ordna det imorgon men han sa surt att det inte var samma saaak. Hah. Håller med. Så. 4e oktober alltså? Bäst att skriva in i almenackan till nästa år!
 
 

Torsdagsgöra

Kategori: Allmänt

Gick upp betydligt tidigare än vanligt imorse för frukost ute med mannen och sen passade jag på med lite fönstershopping medan han hade några möten. Blev minst sagt deppig över allt fint höstmode (främst skor & väskor!) och har hittat en perfekt höst/vinterkappa. Men, så länge ingen fast inkomst finns känner jag inte riktigt att jag kan unna mig allt detta. Hehe, men när mannen var klar drog han iväg med mig och köpte mig två nya tröjor (han gick runt och plockade på sig, och jag fick prova, haha - han har blivit mig när jag är ute och shoppar med folk!). Detta dock inte främst pga min deppighet utan snarare för att jag tog hans cardigan imorse med ursäkten att jag inte hade någon.. (..Han förstod inte att jag inte hade någon jag kände för idag..)
Annars idag har jag lyckats laga en god potatis- och purjolökssoppa och snart ska jag göra mig iordning för att gå på mässa. Bröllopsmässa. Träffade blivande bruden i morse som frågade om jag var redo - det ska bli riktigt kul ikväll! Nästa vecka väntar smakprovning av menyn...
 
 
Krämig potatis- och purjolökssoppa med parmesan.
 

Mellanmål

Kategori: Allmänt

Grekisk yoghurt (0% fett) med honung. Mm! Blev lite mellanmål (..klockan 18°°..) då jag knappt åt någon lunch idag och middagen lär inte serveras förrän om ett par timmar. Sitter och bläddrar bland lite annonser på internet för tillfället men ska nog ta och vika & hänga tvätt snart istället
 
Bild från Sardinien med småtjejerna under en grillkväll. Så söta!

Uppgödda för veckan

Kategori: Allmänt

Kooko? Jag har legat däckad i sängen/soffan med värsta tandvärken (som givetvis gick över i tuff huvudvärk) de senaste dagarna. Värst var det väl under förra veckan men nu kommer det och går så det ser lite ljusare ut.
Under helgen har jag mest tagit det lugnt, Simone var här så i lördags blev det bio (Ice Age 4, söt) och en minishoppingtur där vi hittade en fin tröja till Davides mamma i födelsedagspresent.
 
Igår, efter många om och men, kom Davides föräldrar hem från Sardinien. Så vi var ditbjudna på middag. Vi åkte dit lite tidigare för att överraska med tårta & presenter tillsammans med mannens syster & fästman och morfar. Efter tårta och moscatovin tog vi en paus innan det var dags för middag på grejer de tagit med sig från Sardinien. Vildsvinsravioli med ragu på vildsvin till förrätt, köttgryta på vildsvin till huvudrätt och efteråt frukt & sötsaker de hade med sig. Efteråt var jag mätt! De hade t.o.m. släpat med sig soltorkade tomater som en vännina till familjen gjort till mig, så gulligt. 
Vi babblade på om bröllop och idéen om att åka ner till Abruzzo (område i höjd med Rom, fast på östkusten) över jul kom upp då Elenas Marco är därifrån och svärföräldrarna vill träffas ordentligt innan bröllopet, haha. Känns väldigt gammalmodligt, men kul! Så, blir det så så kommer jag också fira jul där. Då de är från en liten stad vid havet kan det bli mysigt, men vi får se - inget bestämt! Åh, vad jag kommer sakna svensk jul i år!