:)

Kategori: Allmänt

Skrev ett långt inlägg här om mina dagar, men lät så gnällig så tog bort det, haha.
Kom precis hem från jobbet, nu ska jag handtvätta skjorta, måla naglar och sen sova. Godnatt!


Mm-m!

Kategori: Allmänt

För er som tror att jag håller på att utbilda mig till någon slags "dekorerare" kan ju ta och slänga er i väggen, haha.
Nu har vi satt i gång ordentligen med Projekt 3. Vi har fått en byggnad i nord östra Milano som idag är någon slags marknad och vi ska göra om den till en bank.
Inte bara inredningsmässigt. En analys ska göras och koncept skapas - varför ska folk välja den här banken, vad är det för speciellt med den här banken, vilka behov finns, vilken målgrupp riktar sig banken till, hur skapas bästa mötet mellan kund och bank etc etc.
Hah! Men jag gillar det! Är lite marknadsföring och alltihop i det här. Galet, och mycket. Men kul!


Nej ni. Vrida och vända på ljus och fluffa kuddar får jag ägna mig åt här hemma för sånt ser jag inte mycket av i min utbildning..! (men ja, bäst så - jag är nöjd!)

Smaksällskap.

Kategori: Allmänt

Insåg att det här nog blir en ganska lång natt, hehe, men vi har gjort det mesta jobbet, jag behöver nu bara sätta ihop det i en presentation så det är ändå kul!
Men som sällskap har jag ordnat en kopp te (Cilla var och köpte jättefina koppar på IKEA i helgen som var perfekta!), skorpor (..IKEA..hehe) och mörk choklad från Verona! Mm.



Ska försöka få ordning på datorerna under helgen, så jag verkligen
kan sitta och jobba vid skrivbordet också. Försöker vänja mig redan nu..

Hm...

Kategori: Allmänt

Jag förstår inte. I princip alla jag känner från Sydamerika skriver alltid "ajajajajaj" istället för "hahahaha" - jag förstår inte hur det uttalas? Haha, hur skrattar de?


Vi kör väl igen då?

Kategori: Allmänt

Fick idag ett mail om att presentationen av vårat projekt 2 för företaget som vi hade för några veckor sedan tydligen gick bra. För företaget/skolan har valt ut oss och fem andra grupper utav ca 12 stycken som ska åka till företagets kontor och köra presentationen igen. Wow. Egentligen hoppades jag väl på att det projektet var helt avslutat - meeeen jättebra möjlighet! Och ska se till att presentera ännu bättre den här gången!
Jag och Eldar och ca 10 andra är utvalda av runt 150 pers att presentera på företagets kontor. Kul!


Massa god mat idag!

Kategori: Allmänt

Skola 12°°-18°°, en snabbis till Coin för ett nagellack och sen hem. Skönt! Har bara målat naglarna och andats ut fram till nu när jag lagar/äter middag. Färsk spenat- och basilika pasta till en laxsås med lax, grädde, vitt vin, salt, peppar & citronpeppar. Toppat med parmesan. Så jäkla gott!

Mitt andra mål idag, lunchen, intog jag på Eataly (förstår ni - Eat + Italy, haha) - en butiks kedja där de säljer de bästa matprodukterna från runt om i Italien. Några har åkt runt och handplockat produkter - kul grej! Och framför allt underbar mat.. hur som helst, de har lunchrestaurang också, så satt själv och åt en jättegod sallad på grönsaker, perfekt bresaola, mozzarella och fantastisk olivolja till!

Eftersom jag är ledig från jobbet idag så blir det plugg större delen av kvällen/natten. Men känns bra, för måste få det gjort och det är kul så..

Onsdag, torsdag & fredag jobbar jag. Haha, men jag älskar det - ser fram emot det! Sen ledig helgen så då kan jag plugga hela lördagen och söndagen. Bra! Jag ser ut att få ihop det här trots allt! Och sagt till min "minichef" att jag bara kan jobba 3 dagar/vecka i framtiden så blir ännu bättre!
Igår jobbade ju Cilla för andra gången, och första gången tillsammans - var kul! Haha, så skönt att kunna prata lite svenska.. Illa för italienskan, men var ju ändå italienska med de andra..
Jag fick rosor av olika kunder, haha, fick ihop 6 stycken, men jag klagade ändå lite för min kollega -en bartender- fick en hel bukett av en tjej. Haha! Ähh, jobbet är perfekt. Man träffar folk, socialar, skrattar, skämtar och driver med kollegor samtidigt som man gör något vettigt. Love it. Sucker for work.
(Fick frågan av en kille i köket om det var mitt första jobb, haha nej, inte direkt.. sa att det va kanske mitt 4-5e och han såg helt chockad ut, hah)

Allt är så bra nu.




Suddig bild på god middag. (..om jag får säga det själv, hah)


Söndag natt då.

Kategori: Allmänt

Jag är ju världens sämsta på det här med att skriva inlägg just nu, ni får ursäkta - men min kalender är proppfull just nu. Kom nyss hem från jobbet efter en riktigt bra jobbkväll, kollegorna blir bara roligare och roligare! Trivs så himla bra (vilket jag tror ni märkt, haha) och skäms lite men måste säga att jag längtar till skolan slutar, det är sommar och jag bara ska jobba.. hah!
Imorgon blir det jobb, den här gången med Cilla! Ska bli kul att jobba med henne, hehe, hennes andra dag :)

Well, jag vill skriva väldigt mycket här men ändå finns inget. Så blir en lista jag tog från Hannah. Som jag saknar så!


När vaknade du imorse?
Svar:
Jag gick nog upp runt 12°°..

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Svar:
Måste jag verkligen gå upp redan?

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Svar:
Nej det tror jag inte, men har för mig att jag skicka ett par sms..

Vilket humör är du på?
Svar:
Hah. Lite ångest, men mest glädje som gällt idag!

Vad har du på dig just nu?
Svar:
Mörka jeans & en 50/50 bomulls/silkes topp i cerise.

Har du ont någonstans?
Svar:
Lite huvudvärk, fötter och axlar. Men inget allvarligt!

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Svar:
Ingenting! Precis tryckt i mig lite godis så mår mest illa..

Hur mycket var din senaste lön på?
Svar:
Eh. Jag kommer verkligen inte ihåg. Alls. Var i somras i alla fall..

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Svar:
Hm.. Strumpbyxor! ..såna som håller in magen - underbar uppfinning!

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Svar:
Idag? Facebook skulle jag tro, hur illa det än är..

Vad ska du göra idag och ikväll?
Svar:
Känns redan som att dagen är ganska slut. Men nu ska jag tvätta arbetskläder, plugga och sen sova!

Vilken är den första låten du sätter på idag?
Svar:
Har för mig att det var Stay med Mozella.

Varför ska man läsa din blogg?
Svar:
Haha. Väldigt, väldigt bra fråga!

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Svar:
(måste kolla kalendern här!) Tror att jag sov. Nyhemkommen från Verona!

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?
Svar:
Jag jobbar. Så kanske för mitt utseende. Haha!

När fotade något senast, och vad?
Svar:
Tog kort på några kunder ikväll åt dem..

Kommer du göra av med pengar idag, på vad?
Svar:
Bara på lunch förhoppningsvis. Om ens det.

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Svar:
Ingenting!

Vad tror du att klockan är?
Svar:
00:25 (den var 00:26)

Vad borde du göra idag?
Svar:
Idag som söndag eller måndag? Söndag: Tvätta, plugga & sova. Måndag: Plugga, träffas för projekt & jobba.

Vad ska du ha på dig idag?
Svar:
Hm. Inte kommit så långt i planeringen än...

Om du fick fråga en fråga till vem som helst, vem hade du frågat, och vad?
Svar:
Oj. Ingen aning. Klockan är för mycket för en sån fråga!

Finaste föräldrarna!

Kategori: Allmänt

Oh. Idag har jag äntligen hunnit spendera lite tid med mami & papi! Vi möttes hemma hos mig för lunch på restaurang innan mitt test, efteråt åkte vi och köpte en ny dator(!!!) till mig. Insett nu hur himla bra det är att jag köpte en stationär, och dessutom en bra sådan - tack papi&mami! ♥
Nu står mami och fixar disken och pappa kopplar datorn, haha, jag blev ett litet barn igen! Handlat mat och grejer har vi också! Nu ska de iväg till hotellet för att göra sig iordning för middag.
Blir middag på napolitansk pizzeria och sen drink på Globe! Oh. Mysdag!


Imorgon!

Kategori: Allmänt

Allt är i princip så himla perfekt just nu. Det är bara ett helvete att jag inte hinner njuta av det!
Nyss hemkommen från jobbet, rätt tuff kväll då vi hade två firanden, en bokning på 100 pers, haha. Galet!
Imorgon har jag skola 09°°-12°° sen ska jag hem och städa lite & köpa skor ("gympaskor" som jag ska jobba i!) innan italienska lektion 16°°-18°°. Sen jobb några timmar och förhoppningsvis kan jag sluta vid 23°° och åka och möta upp mami & papi. Oh vad jag längtar efter dem!



Borta bra men hemma bäst!

Kategori: Allmänt

Hemma. Efter riktigt två fina dagar i Verona. Vi har turistat lite, shoppat (ytterst) lite, ätit sjuka mängder mat och annat gott och druckit vin och drinkar. Igår regnade det största delen av dagen men vi trotsade det lite grann och gick runt ändå. Sen till hotellet och gjorde oss iordning innan middag. Hittade jättemysig och trevlig restaurang där vi började med prosecco (mousserande vin), sen grillade räkor med apelsin till antipasto, pasta med svärdfisk & räkor till "huvudrätt" (körde bara på förrätt, ingen andra) och underbar chokladefterrätt med glass. Gott vin till, caffé & dessertvin efter.
Vi var sist klara, haha, men ändå erbjöd sig ägaren/ägarens son (resten av familjen jobbade inte där tydligen) att visa oss vinkällaren där de hade lite restaruangdel m.m. Hur mysigt som helst. Sen följde han med oss ut till en bar för ett par drinkar. Trevligt!

I morse när vi vaknade var det hårt att gå upp, inte pga kvällen innan utan pga hela veckan.. Men tilslut tog vi oss ner till hotellfrukosten. Inte så mycket att hurra för men helt ok. Solen sken och efter utcheckningen begav vi oss till Arenan, några meter utanför vårt hotell. Väldigt liten men ändå mäktig. I solen var det så varmt och skönt!
Vi vandrade runt ungefär hela stan innan lunch på riktig italiensk restaurang där vi åt god antipasto á la salami, skinkor, gorgonzola m.m. och sen åt jag kött med ruccola & granaflarn. Mm!
Vidare till turistcaféerna vid torget där vi åt färska jordgubbar och drack champagne i solen. Då staden va så liten och vi var helt slut (och det började bli kallt) tog vi oss till ett fancy café inomhus för te & caffé och massa prat innan vi hämtade upp väskorna på hotellet och tog en snabb middag på en söt restaurang, á la parma skinka, mozarella & bruschette till antipasto och sen pastarätt.
Vi rullade därefter iväg mot tågstationen och åkte hem. Nu sova. Imorgon plugga!


Verona var fint. Dock förstår jag inte hur jag lyckats bo i en mindre stad än denna  i över 19 år. Två dagar räckte.


Entrén till restaurangen vi åt på under lördagskvällen. Så mysigt!


Aj.

Kategori: Allmänt

Tydligen regnar det i Verona idag. Haha. Medan solen ska skina här. Fint. MEN det betyder att jag får ha gummistövlar vilket mina fötter verkligen behöver - aj va ont de gör! Ska nog på skojakt á la jobbskor i Verona :)


Romeo & Julia-känsla? Inte direkt..

Kategori: Allmänt

Ok. Nu har jag kalkulerat i min lilla hjärna och får ihop det med plugg nu så känns bättre. Att jag knappt kommer hinna träffa mami & papi mår jag dock fortfarande dåligt över, men får i alla fall se dem litegrann..!

Igår var min första fredag på jobbet. Skitkul! I och med att det var 10-15°C ute och vi har värmelampor och grejer var, bortsett från inomhus, även uteserveringen full och massa folk stod utanför - fullt!
Lite bra känns det när man får skrika "ATTENZIONE!" var och varannan minut, haha, åtminstone de gånger folk flyttar på sig.....
Träffade ett svenskt par som va skittrevliga och från andra fick jag x antal erbjudande om drinkar/nummer etc men var duktig och tackade nej, haha. Värsta sortens raggningsställe om man så vill! Måste fan dit en helgkväll utan jobbkläder och bricka i handen (dock verkar det ju inte vara något hinder egentligen..!).

Nej, nu måste jag äta frukost, göra mig iordning och packa för Verona!
Ett drygt dygn i Romeo & Julia-staden väntar :) ...tyvärr har jag ju fortfarande ingen kamera, får hoppas på Anaïs!


Godnatt!

Kategori: Allmänt

Just nu känns det inte så jättebra.. Dygnets 24 timmar räcker inte till..!
Men ok. Ska klara den här helgen och nästa vecka, sen får det ske lite ändringar annars kommer jag kollapsa.
Har precis insett att jag knappt kommer hinna träffa mami & papi när de är här och det känns så värdelöst, kanske liksom sista droppen.
Ska ta med datorn och plugga på tåget till Verona imorgon tror jag. Måste känna att jag gjort något annars kommer det inte gå. Allt är så perfekt. Men ändå inte.


Välkommen våren?

Kategori: Allmänt

Väldigt svårt att komma upp ur sängen i morse, men nu när jag kan äta frukost, gå igenom lite bloggar & tidiningar på nätet och veta att jag hinner sminka mig och fixa håret ordentligt i lugn och ro är det så värt det!
Dessutom är det klarblå (eller ja, ganska gråblå - men för att vara Milano klarblå!) himmel vilket vi behöver efter dagar av regn! Kollar man på väderrapporten ser det ut som att våren är på väg på riktigt - och kommer stanna kvar tills mami & papi åkt hem!




Veckans väderrapport för Milano!
..känns dock sådär att det ska bli regn i Verona under helgen..!

Finfin besök snart!

Kategori: Allmänt

Oh. Om väldigt kort tid kommer mami och papi hit nu! Åh vad jag längtar!
Dock kommer jag knappt hinna träffa dem pga lektioner och ev. jobb då de är här så kort vilket är så tråkigt, men ändå! Försöker klura ut vart jag ska ta dem till för restauranger, haha..

På tal om att äta ute; jag äter knappt hemma alls nu, vilket är jättetråkigt! När jag jobbar äter jag middag där och är jag i skolan på förmiddagen köper jag lunch på någon bar. Jag saknar ju att laga mat! Ordentlig mat som tar ett tag... Men nej, det tar vi någon annan gång..!


Bästa musiken!

Kategori: Allmänt

Idag kördes det lite allsång på jobbet när Rihannas låt "What's my name" spelades;

Istället för orginalet
"Oh na na na, what's my name, oh na na na, what's my name?"

sjöng (skrek) mina kära kollegor
"Joanna, what's my name, Joanna, what's my name?"

Haha, aldrig ens tänkt på att det låter lite lika!


I övrigt så spelar DJ'n hos oss världens bästa musik! Hits blandat med 90-tals RnB och massa gamla låtar som jag aldrig hört någon annan spela än jag, ungefär. Så sjukt bra! Jag sjunger, dansar och ler konstant - hah!
Skrek t.o.m. till idag av lycka när han började spela en låt, han måste tro att jag är galen..!


Inte mycket tid hemma alltså..

Kategori: Allmänt

Kul. Skulle ju ha hela dagen på mig att göra massa viktiga och halvviktiga saker. Försov mig. Vaknade 15°° och skulle åka till jobbet 16°°. Lyckat. Men behövde förmodligen sömnen..!

Vaknade och kunde knappt gå. Haha, är helt handikappad i halva rumpan och ena benet, skitkul. Det är ok när jag har varit uppe och gått ett tag, men om jag sätter mig i några minuter och sen reser mig går det sådär. Kom inte ens upp efter att jag ätit "middag" på jobbet idag, krävdes två försök. Kan bl.a. bero på mina skor jag har på jobbet men har inte hittat några andra. Måste vara svarta och bekväma. Men samtidigt snygga. Bah. Ingen tid till skoshopping!

Nu måste jag tvätta min jobbskjorta och sen sova!
Morgondagen;

07°°-09°° Vakna, göra mig iordning
09°°-11°° Marketing lektion
11°°-14°° Lunch, boka om hotell, packa jobbgrejer, posten, italienska läxa
14°°-16°° Italienska lektion
16°°-17°° Åka till jobbet
17°°-03°° Jobba

sen hem och packa till Verona..?


Bokat miniweekend'

Kategori: Allmänt

Just det. Var hemma hos Anaïs på lunchen och bokade hotell i Verona. Vi åker dit en sväng lördag-söndag. Känner att vi behöver miljöombyte och göra något annat. Vi ska bara turista lite, äta massa gott, dricka vin på bar och förhoppningsvis träffa några trevliga italienare....

Lång dag..

Kategori: Allmänt

Lite lagom sliten just nu. Igår somnade jag vid 04°°, upp 08°°, skola 09°°-18°° (dock lång rast) och jobb 19°°-03:20.
Som tur är det röd dag imorgon (Italien fyller 150 år!! Auguri!) så ingen skola. Och inget har öppet så behöver inte känna press att gå ut i regnet, haha. Bara jobb imorgon eftermiddag/kväll. Så ska sova och plugga under dagen!

Jobbet blir bara bättre och bättre. Italienskan likaså - eller ja, jag pratar i alla fall mer, hehe.. Börjar lära känna folket mer och mer och är så kul. Haha, jag är en sån mes när jag gillar något såhär, särskilt när det kommer till människor. Ah, hur som helst så trivs jag!

Ska göra en macka nu och sen sova! Godnatt!

Jag bara ler.

Kategori: Allmänt

Folk på jobbet (både kollegor & kunder, haha) frågar hela tiden varför alltid ler/skrattar - jag är glad. Lycklig.

Jag kollade in alla mina blåmärken och rivsår etc på mina armar idag på jobbet. Min kära kollega kommer då fram och kallar mig för mozarellan. Haha. Tack liksom. För att jag är vit, rund och mjuk?
Ne, men här kallar man "blekfisar" för mozarella, jag föreslog chokladfärgad istället och då var vi väl ganska överrens om att det handlade om vit choklad..
MEN jag kollade idag och jag har jobb här under sommaren (ok, aldrig 100% garanterat eftersom det inte finns på papper och jag är i Italien, men ändå) så i sommar blir det pressa dagtid och jobba kvälls-/nattid.
Och kanske resa runt lite däremellan :) OH!

Love it!

Kategori: Allmänt

Sjunger på Ebba Grön's låt "gå upp, gå till jobbet, jobba, jobba, äta lunch, samma sak händer imorgon.." haha.
Kom precis hem från jobbet, var väldigt lugnt idag då det var måndag (måndag = enda kvällen det är dött i hela Milano) men var ändå rätt skönt. Fick desto mer tid att prata med mina kollegor och älskar dem fan mer för varje dag.. haha. Lär mig fler drinkar och om dem, särskilt en bartender förklarar för mig och har sig.. (även fast jag bara serverar dem är jag ju intresserad!) vi har diskuterat vodka idag och han rekommenderade några butiker för sprit - äntligen!
Imorgon och onsdag är jag ledig - bra! Behöver tid för att ordna lite hemma också.
Innan dess är det dock lektioner 09°°-18°° som gäller. Men nu kan jag sova med ett leende på läpparna!


Buona notte!

Jobba!

Kategori: Allmänt

VART tog den här "långhelgen" vägen?! Haha. Åh. Jag är lite besviken - skulle ju vara hemma och ta hand om mig själv. Haha, tja.. Kanske nästa helg? Nu måste jag in i duschen, stryka kläder och åka till jobbet! Söndag innebär tydligen vit skjorta istället för den vanliga jobbskjortan men de har godkänt den jag hade hemma, haha, det är bara det att den är lite genomskinlig.. Men får gå! Inga svarta/röda underkläder ikväll..! hah.



Easy for a good girl to go bad..

Kategori: Allmänt

Riktigt trevlig kväll. Mina kära vänner försöker få mig att inse vissa saker, de lyckas nästan - men det är fortfarande något fel i mitt huvud som jag inte kan göra något åt... Well, kan väl hoppas de fortsätter lite, så kanske jag snart kan förstå hur illa det egentligen är..

Nu har jag ätit glass här hemma och ska strax duscha för att sova. Äntligen städat rummet och bäddat rent så vill inte gå och lägga mig i ett doftmoln av rök. Hah. Jag förstår fortfarande inte varför folk utsätter sig själva och andra att stinka så illa..!


Heta problem!

Kategori: Allmänt

Funderar på om jag kan tillåta mig själv att ha samma klänning ikväll som i torsdags.. men med tanke på att den utekvällen knappt räknas borde det vara ok..?
haha. Jag alltså..



Den här. Men i mörkblå sammet.


..and then you kissed me.

Kategori: Allmänt

Ibland vet man ju att man absolut inte borde, men kan ändå inte låta bli...


Egentligen var den här helgen mellan terminerna till för att jag skulle få ha några dagar hemma och bara slappa. Sköta om mig själv. Ta lite promenader ute och bara vara. Nja, blev inte som planerat..!

Igår blev det inget spionuppdrag med Anaïs utan vi möttes upp för en sväng i city och sen åkta vi till mitt jobb för att kolla en grej och hämta mina kläder. Vissa var ovanligt trevliga, haha.
"I do look a lot different outside my work clothes"

Sen åkte vi till en supermysig restaurant som jag och min familj hittade sist de va här (utanför deras hotell, tegelstensväggar och så himla mysig!) och mötte upp Felix från skolan och hans kompis som var här på besök. Trevlig middag och god mat! Killarna åkte sen hem för de skulle upp tidigt men jag och Anaïs åkte hem till Walid i vår klass för lite vin och senare lagade han middag (nattmål?) n° 2 till oss, hah.
Pratade om eventuell Parisresa i vår, ett helt gäng och det vore såå kul. Skulle dock hellre åka ner till havet, men får se hur det blir :)

Sov till ungefär 15°° idag så nu måste jag sätta igång och städa för ikväll blir det middag med svenska tjejerna. Oh vad jag har saknat dem!


Behöver inte plugga idag!

Kategori: Allmänt

Blev ändrade planer. Cilla & Rebekah dök upp på jobbet igår för några drinkar så jag bestämde mig för att möta upp dem efter jobbet på The Club. Misstag! Det var dött men då inträdet inkluderade 2 gratis drinkar tog jag dem snabbt innan vi åkte vidare till Hollywood vilket också va skitdåligt. Då jag var nykter (trots drinkar kände jag ingenting) och de två kära flickorna jag var med vad allt förutom nyktra stannade vi inte alltför länge utan åkte hem, eller ja - vi kom väl hem vid 05°°, hah. Slösade dock bort alldeles för mycket pengar på kvällen, men eftersom jag jobbade tjänade jag nästan ihop allt, så får tänka så. Budgeten spricker inte iaf!

Mitt kära jobb har satt ribban för högt. Alla heta kollegor & kunder är både snyggare och äldre än killarna på de klubbarna vi var igår, så de kändes som småbarn. Hah. Inte bra det här.

Nu ska jag städa upp i mitt rum (fredagsstädningen av lägenhet får bli lördagsstädning den här veckan!) sen gå ut på en promenad i solen och äta lite glass innan jag ska möta upp Anaïs och vara lite "skydd" för henne på ett café då hon ska träffa en kille angående ett jobb, men då det kan vara lite suspekt ska jag sitta något bord bort, haha!
Sen ska jag förbi jobbet och hämta upp lite grejer innan förhoppningsvis middag ute med Anaïs. Var så längesen jag träffade henne ordentligt så vi behöver det!


Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Jag somnade nog runt 01°° igår och vaknade inte förrän nu, 14:30. Så himla skönt och jag behövde det verkligen!
Vaknade upp flera gånger vid 10 & 12 men tvingade mig själv att somna om, hah.

Nu "lagar" jag frukost/lunch/middag och ska in i duschen för om en timme åker jag till jobbet. Lär ju vara utvilad ikväll! Blir ingen utgång ikväll dock, lättast så! Sparar klänningen till lördagens utgång med svenska tjejerna, haha :)
Men att vara på en bar en hel kväll bland vackra och heta människor och massa drinkar är ju nästan som en utekväll! Hah, ibland nästan bättre..!


Such a misstake!?

Kategori: Allmänt

Tja. Städningen gick ju sådär.. Visst kan man numera se mitt golv men dammsugning och dylikt får vänta till städdagen fredag! Men tvätten är tvättad (mitt förkläde från jobbet som jag tvättade för hand färgade vattnet grönt så jag undrar om det någonsin varit tvättat tidigare..!), sushin uppäten och lite ost och kex likaså. Till ett glas rödvin.

Stannade och pratade hos vår landlady en dryg halvtimme, stackarna hade inte varit hemifrån ordentligt sen jul då mannen är sjuk! Så tror hon uppskattade lite sällskap! Så söta!

Nu ska jag måla klart mina naglar och sen sova. Godnatt!




Nytt nagellack från Chanel, perfekt för vardag och till arbete.
n° 167 - Ballerina.


HÄLFTEN AVKLARAT!

Kategori: Allmänt

Alltså. Här har man flyt! Fick precis de frågor på provet som jag hoppades på, (eller ja, en är lite oklar om jag svarade rätt, haha, men ändå!) när det kom till de öppna frågorna! Så jag skrev nästan ett A4/fråga men var bara 100% säker på 2/5 av "1X2"-frågorna men jag klarade provet hur som helst! Underkänner hon mig är det något som gick riktigt konstigt till..!
SÅÅÅÅ nu har jag klarat av hälften av min tid på IED. Om lika lång tid är jag utbildad inredningsdesigner!
Jag ska fira med städning, handling, betala hyra, tvätta och sen lite sushi på det. Men sån lättnad! Oh.




Varning för känsliga läsare(tittare)!

Kategori: Allmänt

Mina händer är alldeles såriga. Torra, nariga och såriga. Förstår inte riktigt hur, men är ju jobbrelaterat iaf, hehe.
Bartendern som skjutsade hem mig igår visade mig sin tumnagel - jag kan nu alltså aldrig arbeta som bartender! Helt förstörd, hård och gropig. P.g.a. när man gräver i den hårda isen. Herregud! Haha..
Jag har ju så stora problem alltså....



Inte vad vid det här! Tur att jag hittade en handcreme med olivolja
som mormor skickat tidigare. Tack!


Fiats historia?

Kategori: Allmänt

..jag håller just nu på att läser om företag var producerat takräcken för Fiat i mitten av 1900-talet till mitt sk. arkitektur historia prov..
Ja, vi har tillsammans med de som läser produktdesign och vi läser nog mer produkt historia än arkitektur.. Visserligen både nödvändigt och roligt, så gnäller inte!


Förlåt, men jag måste..

Kategori: Allmänt

Jag brukar aldrig direkt väga mig (förutom när jag ska ut och resa i och med att jag väger väskan - det är ganska obligatoriskt..) då jag tycker vikten har ca noll betydelse (som sagt, bortsett från när det kommer till väskvägning..!). Men idag kände jag mig lite mindre än vanligt, haha, och vägde mig. Japp, tror jag tappat fyra kilo från den vikt jag haft senaste åren. Tänk vad lite jobb och inte tid att äta kan göra? För inte fan har jag ätit bättre än tidigare, snarare tvärtom! Men nu när examperioden är över är det slut med snabbmat (bortsett från våra älskade patasnella! heh) och ska laga mer mat med grönsaker! Mmmm!

Skäms lite för att jag bryr mig - men det syns på mig, och det är jag lite glad över! Promenader here I come!


Sitter i köket och ska plugga.



Hehe, hittade en bild här. Och det stämmer faktiskt himla bra!

Godmorgon! Solen skiner!

Kategori: Allmänt

Hah. Jag har drömt heeeela natten om beställningar, tomma glas & räknat notor och trott att jag glömt ta betalt. Vaknat flera gånger och försökt intala mig själv att det är lugnt/undrat om det är sant men somnat om och drömt samma igen. Drömde även att jag tog ett annat servitrisjobb som en kund frågade om jag ville ha men efter första timmarna gav jag upp. Haha, stressigt det här!

Jag känner mig rätt körd inför examet idag, men jag känner inte att det gör så himla mycket, måste jag göra omprov måste jag.. Men hoppas inte! Ska gå igenom snabbt nu och sen träffa Iva för ännu en genomgång om två timmar!

Efteråt, om jag har lyckats svara på frågorna, borde jag nästan köpa hem chapagne, haha - men Cilla har sista examet imorgon så vi får köra sen istället! Blir nog istället att städa rummet & betala hyra. Sen ska jag sova. Oj vad jag ska sova!

Sista examet imorgon!

Kategori: Allmänt

Jag tror att farmor visste precis vad hon gjorde när hon gav mig sin vigselring, smart drag!
Jag kan nu nämligen spela förlovad/gift inför mina kunder och slipper dela ut namn och telefonnummer. Haha! (Givetvis är inte det här den främsta saken med att jag har hennes ring, men det tar jag som en självklarhet att ni förstår..!)
När en kille frågade efter min facebook ikväll sa jag att jag tyvärr hade pojkvän och viftade med handen (..att ringen sitter på fel hand har de inte koll på..) och han ifrågasatte varför jag inte sagt det med en gång? Haha, kanske ska trycka upp tröja! Precis efter börjar låten "No woman no cry" och jag började skratta!
Alldeles för många frågade var jag var ifrån, sa att de varit i Sverige och frågade vad jag hette.. Herregud. Ibland är det bara trevligt, men långt ifrån alltid..!

I övrigt var det lite lätt kaos en stund på jobbet men sen gick det bättre, jag älskar det verkligen! Haha.
Men idag fick jag använda egen "plånbok" och ta betalt själv istället för att springa med pengarna till kassan hela tiden - gissa om jag var nervös när hon gick igenom så att det stämde!? Haha, men det gjorde det som tur var..!
Drygt €10 i dricks och gratis skjuts hem. Nej, jag gillar det här. Jobba!

Nu ska jag plugga lite inför morgondagens exam (som kanske kommer gå katastrof, om hon inte frågar på de exempelfrågor hon gav - vilket hon förmodligen gör, så jag kanske klarar mig!) innan jag ska sova!

09°°-14°° Presentation för företag
14°°-16°° Lunch och disk
16°°-17°° Åka till jobbet
17°°-02°° Jobb
03°°-04°° Plugg
04°°-08°° Sömn

Klarar jag det här klarar jag det mesta..! Haha :)

I'm crazy but you like it!

Kategori: Allmänt

Presentationen gick jättebra! De fyra grupperna som var före oss var somna-tråkiga så vi satte fart lite, haha, men sen va de andra grupperna också bra! Jag kanske pratade lite stressat, men gick ändå, läraren gjorde tummen upp och blinkade, haha.. Fick komplimanger av flera av italienarna så var kul, bra erfaranhet! Och kul att träffa lite nya från de italienska klasserna..!

Nu är jag hemma för snabb lunch innan jag ska iväg till jobbet! Blir färsk tortellini med spenat & ricotta fyllning tillsammans med resterna från gårdagens varma sallad! Mmm!

Imorgon är det historiaprov. Jag är rätt orolig för har inte hunnit plugga ordentligt men tror det ska gå ok. Om jag har tur! Sen blir det party på torsdag om jag inte jobbar sent! Skolan har fest på en klubb - oh.


Sämsta ljuset någonsin? haha..
Tortellini i alla fall!


Tisdag då! Två dagar kvar, sen vila!

Kategori: Allmänt

Oh. Jag har hittat chèvre ost!!! Samma märke som jag brukar köpa i Sverige, och är jättelycklig! Haha..
Lagade middag till Cilla & Rebekah igår; tunnt nötkött (vi hade köpt stor stek men luktade och såg suspekt ut så vi kastade den..), potatis i ugn och en varm sallad på ruccula, ugnsrostade rödbetor, soltorkade tomater och chèvre. Tzatziki (utan vitlök för mig.. haha) till. Gott med ordentlig mat!

Nu ska jag strax göra mig iordning för presentationen av projekt 2 inför företaget, förhoppningsvis tar det inte hela dagen då jag måste åka mot jobbet vid 16°°, och tänkte plugga historia medan de andra grupperna redovisar. Ska bli kul att se projekten från de andra klasserna! Särskilt de från de italienska klasserna..

Hah. För en gångs skull ligger jag steget före! Har kollat flygbiljetter inför jul.. Då easyjet slutar flyga från Stockholm till Milano kommer väl ännu fler vilja ha SAS-biljetterna så måste vara ute i ytterligare bättre tid i år. Än så länge är de billiga och sen har jag kollat på biljetter till Dubai på väg tillbaka hem till Milano. SAS tar över 10 000 sek så det är ju knappast ett alternativ. Norwegian däremot tog drygt 2 500 sek så lät bättre..!
Oh, snälla snälla snälla, jag vill!



Varm sallad.



Maaaaat! (Ursäkta bildkvalitén men min kamera har ju skaffat ny ägare....)



Frånvaro.

Kategori: Allmänt

Ursäkta frånvaron, men jag har fullt upp med att flirta runt i vårvädret, slå klackarna i taket och förbereda en presentation av projekt 2 inför företaget skolan har samarbetet med. Vår grupp blev en av två från vår klass som ska presentera imorgon inför fem personer från företaget (lafeltrinelli) och annat folk från skolan.
Hoppas de kan engelska..!


Ikväll ska jag flirta!

Kategori: Allmänt

Inget jobb ikväll pga regn. Såg fram emot att jobba ikväll nu när jag är piggare men var skönt att slippa! Blir ordentlig utekväll med tjejer från klassen istället! Middag på pizzeria á la Napoli och sen ut för drinkar och dansa.
Oh vad jag behöver det!


Leendet börjar komma tillbaka..!

Kategori: Allmänt

Jag mår bättre. Underbart. Log hela kvällen på jobbet (fick sluta 23°°, ännu bättre, haha) och känner att stressen börjar släppa! Inte mycket kvar på den här terminen nu! Det jobbiga är över :) Känns väldigt bra att kunna bli sig själv igen! Lunchade på sushiställe (jag kan äta igen!!) med Anaïs & Iva och vi behövde nog det. Alla tre. Tror knappt vi nämnde skolarbete!

Rolig kväll på jobbet också, jag var ensam tjej som jobbade (vanligtvis jobbar en tjej i kassan) med 2 killar i baren, 4-5 ute i lokalen, 3 i köket och så toakillen.
Var första gången jag jobbade med två servitörer som vi känner igen sen vi alltid var där, de va skittrevliga och gulliga men drev med mig och jag fattade ju inte alltid det.. Haha, blåsta blondinen!? Ähh, vi kunde skratta i alla fall!
Kunderna flirtar hej vilt med mig (men inge vidare med dricksen, haha.. dock fick jag €6 av en kille, alltid något..!), haha, och herregud va snygga människor det är där. Jag blir ju tokig! Sjukt bra musik ("dagens hits" blandat med massa 90-tals/början av 2000 RnB) och alla dessa snygga människor (läs; män/killar!).

En av bartendrarna slutade en timme tidigare än mig men stannade och "hängde" en timme och skjutsade hem mig. Hur gulligt?
Imorgon blir det jobb igen men verkar som jag är ledig i helgen..

Torsdag;
10°° Pannkaksfrukost & plugg med Iva
12°° Rhino- & autoCAD-exam
17°° Jobb

Fredag;
Sova ut. Städa lägenhet, storhandla och laga ordentlig middag.
Förmodligen unna mig en helt ledig dag från skola & jobb, sen blir det att ta tag i historia plugg på lördag!

Underbart!

Kategori: Allmänt

Hehe, jag har inte ätit ordentligt på två dygn vilket inte är så himla bra.. Igår blev det två små "bars" + 1,5 chokladkaka. Idag tvingade jag i mig en äggmacka till frukost och försökte få ner lite lasagne till lunch men gick inte direkt.. Men nu! Fick laga pasta och tomatsås, haha, för jag vet att äter jag inte nu kommer jag inte kunna äta imorgon bitti och därmed inte klara dagen. Men nu så! Underbart.
(Att jobba på bar som har väldigt bra aperitivo med massa god mat och man springer ut och in genom köket är ingen hit om man inte ätit på 2 dygn - imorgon äter jag på jobbet! hah)

Jobba! Oh.

Kategori: Allmänt

Jag lever. Tro det eller ej!
Examet idag gick katastrof, jag är så besviken över projektet då det kunde blivit såå bra... menmen, vi fick hyfsat betyg ändå, 25/30 (typ Väl Godkänt i svenska mått?).
Sen hem och byta om fort och åka till jobbet. jobba 17°°-02°° och nu är jag hemma och ska göra klart en skoluppgift innan jag somnar. Exam kl. 09°° imorgon, sen öva datorprogram snabbt innan jag måste gå hem och sova några timmar för att orka ännu en jobbkväll! Herregud. Haha, men det är kul!
Dooock förstår jag inte hur jag ska kunna hålla mig på det här stället, både riktigt heta kunder och kollegor! Haha!

Hur som helst - Jag mår rätt bra nu! I helgen ska jag sova! Oj vad jag ska sova! Och plugga. Och kanske jobba också.. hah. Men det går bra!

Fullt upp med hjärnan på annat håll..

Kategori: Allmänt

Oh. Slutade tydligen jobbet redan 23°° idag. Det gick bra, trots små olyckor, haha. Berättar mer sen.
Nu sitter jag på golvet på min matta, lutad mot sängen fortfarande med pälskappan på, haha. Inte kommit längre.. Glömt att äta idag också, bara två "bars", så bör nog få i mig något nu..
Måste försöka hinna göra vår presentation till imorgon innan jag somnar. Alltså. Jag förstår inte hur det här projektet kunde sluta upp i sån katastrof!? Så tråkigt när det hade sån potential att bli så himla bra!
Aja. I Projekt 2 som vi redovisade idag fick vi i alla fall högsta betyg, 30/30 så det var skönt!

OCH. Bästaaaa; jag fick mitt kort idag. Ska föra över pengar och betala tillbaka till Cilla och ge pengar för utskrifter av projekt till E. Äntligen!
Imorgon jobbar jag igen, men då förmodligen till stängning; 02°°. Men det är lugnt, då har jag ingenting att plugga till när jag kommer hem i alla fall. Har exam på onsdag men är bara en inlämningsuppgift som jag ska fixa klart under dagen imorgon.
Jag ska jobba måndag-torsdag, och helgen om det är fint väder. Men det här är bara nu, sen blir det bara max 3 kvällar/veckan. Annars går det ju liksom inte. Nu gäller det att planera, följa planering och ta tag i livet. Fritid och fest kan jag ju glömma. Men känns bra ändå. Befinner mig i barmiljö med heta, trevliga kollegor - så vafan..? haha ;)

Godnatt!