Hunger

Kategori: Allmänt

Klockan är bara strax efter sju men jag är så hungrig! D är iväg på gymmet och ska hämta/skjutsa hem Simo efter men hoppas han kommer hem snart! Dusch och sen blir det fajitassssss. Mat mat mat.
 
 

Ta tag i saker

Kategori: Allmänt

Jag känner sån ångest. En sån helvetes ångest lite för många timmar under dygnet. Vet inte om det är därför jag sovit så dåligt senaste nätterna, men tror det. Det värsta av alla är ju när ingen annan kan hjälpa, utan man måste bara ta tag i det själv - fast jag inte riktigt vill. 
 
Pälsbollen som ligger såhär och sover utan några som helst bekymmer
(bortsett från att lampan kanske lyser lite för starkt?).
Alla vill ju vara katt *sjunger med i Aristocats*
 

Han lär sig!

Kategori: Allmänt

Känner mig stolt som svenskalärare när jag sitter i soffan med mannen brevid mig och jag säger "Jag vill ha kokos" på svenska och han går och hämtar det åt mig! Full poäng! 
Att det verkar som jag bossar och han tofflar är ju en annan sak, haha, men det är faktiskt inte så. 
 
 

.

Kategori: Allmänt

Jag lever. Valde dock att inte ha kontakt med en dator igår för fanns inte riktigt tid.
Vaknade inte förrän strax efter 12°° igår morse så blev nästan direkt lunch. Jag och mannen gick ut och åt på en enkel restaurang i närheten och eftersom jag inte hade jättestora planer för dagen följde jag med honom efteråt när han skulle på möte med sin advokat och passade på att fönstershoppa lite! Han hade dock tagit fel på tiden så vi gick och tittade på lite kostymer till honom (till bröllopet) och heminredning innan hans möte. Jag fortsatte fönstershoppingen och sen satte jag mig på ett café med Vanity Fair och drack te. När vi var klara åkte vi och handlade och sen åt vi middag och tittade på Sex and the city-filmen I. 
 
Idag är det torsdag och tråkväder. Längtar så till helgen då det ska bli 10-12°C och sol och vi har inga direkta planer, skönt!
 
Bilder från senaste dagarna
 
Ute på promenad med Simo och hans waveboard. Här vid Piazza De Angeli.

Vi lyxade till det och köpte färska hallon & blåbär till mellanmål! 
 
På kvällen när jag och D var själv öppnade vi en flaska "svenskt" vin av Liedholm! 
Vi var på vingården tillsammans med mami & papi förra försommaren. 
Ganska speciellt men gott vin, 13,5% men det kändes inte. 
 
Lunch igår. Bresaola, ruccola & grana.
 
Mannen tog pizza.
Han ville inte ha pasta hemma "för det kändes för tungt", och då passar ju pizza bra........
 
Jag på California Bakery, man fick med en bilaga med Vanity Fair om den italienska politiken just nu och vad som händer. Intressant. Här kostar en Vanity Fair 2€, alltså runt 17-18 kronor.
Nästan konstigt billigt!
 
Vi var ute efter varmrökt fisk men det fanns inte så vi lyxade till det med
färdiga kammusselspett och"laxrulader" med bl.a. räkor i.  
 
Använde favoritservetterna från Marimekko som vi fått av mormor! 
 
"Laxrulader", kammusslor i ströbröd och persilja med en enkel tomatsallad.
Ett gott Falanghina till.
 
Laxruladerna var inget speciellt, (absolut inte värt priset!) men jag är så svag för
kammusslor så det var gott! Dock annorlunda när D's mamma gör dem med snäcka och allt..
 
Efteråt blev det färsk frukt. Ananas, papaya, mango, vindruvor och kokosnöt. Mmmm.
 
 

SOL

Kategori: Allmänt

Det var ju väldigt va mycket bloggande det blev igår.... Fick sms av Lau att hon hade det stressigt på jobbet igår så blev ingen engelskalektion. Tog metron in till centrum istället och shoppade lite. Två par jeans, så nu är jag lycklig. Sen åkte jag direkt hem till D's föräldrar där D & Simo var och därifrån åkte vi till simskolan. Var så himla kallt ute så var skönt att komma in i fuktig värme, hehe. Efteråt köpte vi en Pocahontas-DVD, åkte hem och åt och tittade på film. Vilka minnen Pocahontas ger - så fin!
 
Idag skiner solen och det känns som våren är här! Drog på mig joggingskorna, en tjockare tröja, skinnjackan & solglasögon och tog med mig Simone ut på en promenad i solen! Simo är ledig idag, men D måste ju jobba. Vi tog waveboarden och tog en runda i kvarteret och passade på att handla lite frukt, bär & grejer till lunch. Mysigt att vara ute bara vi! Nu är det lunch som gäller! Ciao!
 
 

Måndag igen

Kategori: Allmänt

Buongiorno! Måndag idag. Här är det skitväder, igår snöade det massor!
Igår var vi iväg till några vänner och tittade på Milanoderbyt. Bra match och vi var ganska nöjda med 1-1. När de meddelade att Schelotto skulle in började killarna i soffan klaga och tyckte inte alls jag hade rätt när jag sa att sista matchen han spelade verkade han helt ok, han var den enda som rörde sig då. Några minuter efter när han gjorde mål var det längre ingen som klagade... Vi åt en massa pizza och pratade politik också. 
Det är lite skillnad från tidigare, när jag var ute mer osv. Då när man sa att man var svensk var det mer snack om Zlatan - nu när man träffar lite mer moget folk pratar vi svensk vs. italiensk politik istället, hehe. Mycket mer intressant!
 
Nu ska jag ta och laga lite lunch innan det är dags att åka till Lau för engelskalektion. Ikväll kommer Simone hit för de har stängt skolorna mån-ons pga valet. Man går och röstar sön-mån men de orkar väl inte rappa på så då får skolan lida. Det är ju inte direkt att de har fritids här heller, så föräldrar får vara hemma etc.. Herregud. Jag ska umgås med Simone under tisdagen iaf när han är här - hoppas det blir fint väder så vi kan vara ute!
 
 

Lördagsmys

Kategori: Allmänt

Storhandlat nu, jag läste listan, Simone sprang efter varor och Davide körde vagnen. Perfekt sammarbete, hehe. Nu har vi gjort läxor, tagit en aperitivo och just nu står D och gör kyckling i gul curry med ris till middag, Simo som beställt. Sen har vi köpt glass som vi ska äta framför film. Riktig myskväll! Imorgon ska vi till D's föräldrar på lunch (alltid minst 1 pastarätt + en huvudrätt) och på kvällen är vi bjudna hem till några vänner för pizza & fotbollsderby. Min hälsovecka gick ju sådär
 
 
God salami vi fått från D's mamma, "ostpuffar", oliver och vin. 
 
 

Läsa är valfritt som alltid

Kategori: Allmänt

Jag åker med på vågen och gör som alla andra: (Hannah, fortsätt gärna! ;)
 

Hur har din dag varit?
Lataste på länge? Låg i sängen till ett-tiden, smsade med Bea, tog mig upp och diskade, åt risotto, diskade igen och nu har jag precis tagit en lyxig långdusch.  

Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu?
Jag tror mamma & pappa får rycka in här? Vet inte om något annat än Johanna var påtänkt..

Vilket är ditt största beroende?
Mat och dryck? Haha. Och morgonmys innan jag går upp, annars kan jag liksom inte starta dagen.

Vad gör du när ingen annan ser?
Vet inte om jag har något direkt "när ingen annan ser"-betéende.

Vilken är din största skräck?
Att "falla ut" i luften/rymden och inte kunna ha fotfäste. Kontrollbehov.
Annars att något hemskt skulle hända mina nära och kära. 

Hur gör man för att ragga på dig?
Nu är jag ju inte singel, men tidigare: Inte raggar! Ge mig en fin blick eller leende och efter ett tag kan du komma fram och prata. Inget desperat letande, tack.

Vad har du funderat över på sistone?
Alldeles för privat.

Vad var det konstigaste som hände i helgen?
Den här helgen? Absolut ingenting. Än så länge!

När skäms du?
Om jag säger något riktigt illa till D. Men det händer inte så ofta alls.. Annars har jag rätt hög prestationsångest så om jag inte är nöjd med något jag gör skäms jag ju lite. Eller, är det att skämmas..?

Vem är den mest kända människa du talat med?
Öh. Jag vet inte om jag talat med så många kända människor? Själva kändisskapet intresserar mig inte så mycket. 

Vilket uttryck använder du lite för ofta?
"Amore", haha, alltså när jag bodde i Sverige och folk kallade varandra för "älskling" skakade jag ju bara på huvudet. Här används det i annan utsträckning och jag antar att jag har gått över till den mörka sidan...

Har du någon gång fått en konstig komplimang som varit bra ändå?
Inte vad jag kan komma på, men det har säkert hänt.

Vilket är ditt vanligaste vardagsproblem?
Att jag inte har något att stimulera min hjärna med just nu?

Vad gör du när du är ledsen?
Beror på anledningen. Men på senaste år har jag fått mycket lättare för att gråta. Jag tycker inte så mycket om den förändringen...

Om du bara fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det då vara?
En sak? Då får det väl bli en klänning? Om det gäller "en outfit" - riktigt tighta jeans, ett vitt linne och en kavaj. Gud så tråkigt liv!

Har du någon gång slagit någon?
Hah. Inte alls så många gånger, sist var nog när jag gav en örfil till en kollega på baren jag jobbade på. Jag blev så förbannad för jag kunde inte uttrycka mig på italienska (pratade inte mycket italienska då) när han var bitchig - jag ville ju klippa av honom med ord (jag hade några bra lines på svenska & engelska men när han inte förstod var det ju ingen idé). Men då tog jag till handen... Kollegorna var i chock!

Vad ser du fram emot just nu?
Vår! Riktig vår med blommor, uteserveringar, värme & öppna skor. Och ett betalt, bra jobb.

 

Lördagsmorgon i sängen

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Eller ja, klockan är halv ett men jag sitter fortfarande i sängen. Herrarna har tagit sig ut på promenad så jag har njutit av sovmorgon och frukost i sängen. Det ser ut att bli en lugn dag, det enda vi måste är att åka och storhandla. Annars ska jag nog fortsätta lite på 3D-modellen av längenheten och försöka få killarna att spela en omgång Monopol med mig. Tror jag ska hoppa in i en dusch och göra mig lite fin inför dagen nu. Hej hej!
 
 

ham holy burger

Kategori: Allmänt

Matkoma? Tur att vi fick oss en tio minuters promenad för att ta oss hem från restaurangen, annars hade jag nog mått illa vid det här laget. Vi ville inte överdriva så tog en varsin hamburgare men delade på en "friterade" potatisklyftor. Ändå så mäktigt! Hamburgarna är ändå på 180g. Men gott var det! Restaurangen är så barnvänlig, väldigt enkel men modern och man beställer ju själv via iPad's som dessutom har en massa spel så Simone (/vi..) hade att roa sig med! Perfekt. Hamburgarna gick även hem hos Simo, mycket nöjd.
Nu har vi bäddat ner Simone som tittar lite på TV och så fort han har somnat blir det varm dusch för min & mannens del innan vi ska titta på film i sängen. Myskväll och imorgon har vi en hel lördag framför oss utan direkta planer. På söndag är vi bjudna på lunch till D's föräldrar. Skön helg.
 
Killarna beställer.
 
Jag & Simo tog en varsin hemmagjord (..stod det i alla fall..) lemonad med mynta, så god!
 
Min hamburgare. Enkel med 180g nötfärs (på kött från Piemonte), bacon, tomat, gurka,
sallad och deras egen dressing. Det är ordentliga råvaror och det märker man!
 
 

Hälsolivet fortsätter...

Kategori: Allmänt

Mannen kommer hem med Simone och meddelar att de inte är sugna på kyckling i ugn som stod på kvällens meny så nu har vi ringt och bokat bort på hamburgerestaurangen vi var på för precis en vecka sen med mina föräldrar. Allså såå gott men jag är inte alls hungrig än och han bokade bord redan 20.10 (vi måste ju barnanpassa, hehe). Hur ska detta gå..?
 
 
Det blir nog en mindre burgare ikväll...
 
 

Snön inspirerar inför våren.....

Kategori: Allmänt

Är faktiskt på riktigt bra humör idag!
Igår fick jag ju ett jobb gjort och det är ju alltid skönt att känna att man gör något vettigt med dagen. Så skönt att jag tog två glas vin efteråt. Jag stod på mig i början när mannen öppnade vinflaskan och tog sitt första glas men sen när han satte igång och steka stora tjocka köttbitar gick det inte mer. Så till middagen drack jag vin. 3 dagar klarade jag mig att hålla mig ifrån vinet........ MEN skulle vilja påpeka att jag ju (i princip) aldrig dricker starksprit längre, utan bara 1-2 glas vin till de flesta middagar. Och jag tror det är bättre för hälsan än att dricka sig full en/ett par gånger i veckan. Men nu är et barnhelg här och då blir det inte många droppar vin!
Till det andra glaset vin tittade vi på Flickan som lekte med elden. Inte alls lika bra som första, men helt ok. 
 
Det var ju idag jag skulle skriva om! Tog mig upp klockan 09°° med snön fallande utanför fönstret, gjorde mig iordning och tog sällskap med mannen till hans fredagsmöten för att fönstershoppa på tvärgatan! Huvudstoppet var Zara och så mycket fint de fått in nu till våren! Nu vill jag ha vår och kunna gå runt i ljusa jeans, ballerinas och bara en tröja. Men efter en liten stunds fönstershoppande och provande (Zara & Nike) fick jag nog av snön och gick till caféet där de gör mina favorit cappuccinos och tog en cappuccio & en girella. Passade på att smsa lite med Hannah som var ledig. Saknar mina vänner så - tur att internet & telefoner finns!
 
Nu sitter jag i soffan och snokar runt på nätet och om en stund tänkte jag börja göra en 3D-modell av vår lägenhet. Ritningarna har D redan gjort då han renoverade lägenheten så det är mest möbler som ska byggas upp. 
 
De här ballerinaskorna vill jag ha!
Perfekta till ett par ganska ljusa blåa jeans och en oversize virkad vit tröja som jag provade. 
Nu vill jag ha vår och mer pengar på kortet!
Bild från zara.com
 
Gick förbi min första lägenhet i Milano där jag bodde två månader.
De sex inringade fönstrena var "våra", mitt längst till höger.
 
 

Granntanter...

Kategori: Allmänt

Det är ju gulligt av ens grannar att kommentera att vi är ett väldigt fint par, jag och D, men när det sen säger att det snart borde komma en tredje känns det ju sådär. Haha. Hände idag i hissen och man blir lite ställd och vet inte riktigt vad man ska säga. Än är det kanske lite tidigt.. Vi har pälsbollen och sen såklart Simone här halvtid och det känns ganska bra så just nu. Tycker inte grannarna ska lägga sig i allt för mycket...
 
Längtar ganntanten efter småbarnsskrik..?

GRATTIS MORMOR!

Kategori: Allmänt

Idag fyller världens finaste mormor år! Grattis på födelsedagen från Milano, mormor!
 
Bild från när mormor&morfar var här i höstas. 
Saknar er.
 

Snöslask

Kategori: Allmänt

Godförmiddag! Snöar utomhus idag och kan ju säga att den varma sängen lockade då desto mer att stanna kvar i. MEN för en gångs skull var jag ju tvungen att gå upp för att få klart jobbet som ska skickas in ikväll. Nyss ätit hårdbröd med stekt ägg & kaviar och druckit ett glas färskpressad apelsinjuice - mmmm
Tror det blir att spendera hela dagen framför datorn men hoppas jag hinner klart tidigare för det är så kallt så jag vill bara krypa in under en filt. Ikväll blir det lugnt, ingen barnhämtning/skjutsning, mathandling eller liknande. God middag & en bra film står på schemat. Åh. Längtar redan, hehe...
Ha en fin torsdag!
 
 

Huvudvärk på hög nivå

Kategori: Allmänt

Vet inte riktigt vad det är med oss här hemma. Vi har varit så trötta och slöa i två dagar nu. Jag har väl att skylla lite på att jag inte gör så mycket men mannen gör ju desto mer. Bah. Ska försöka sova ordentligt inatt också så kanske det går över! 
Engelskalektionen med Lau gick bra men vi var båda helt slut så vi repeterade mest. Nu har vi ätit, stekta laxfiléer, potatis & sötpotatis i ugn, och killarna sitter och tittar på Champions League medan jag jobbar lite. Roligt att sitta och modellera lite igen! I morgon blir det fortsättning av jobb men på fredag ska jag på jakt efter byxor! Hittade inga sist jag var på jakt men idag sprack mina sista par upp helt så jag tror det är dags...
 
Annars hejar vi på Barca ikväll! Heja heja!
 
 

Det börjar bra......

Kategori: Allmänt

Wuu! Gårdagens planer blev helt ändrade så istället för att handla mat åkte vi och åt texmex/mexikanskt... Kom hem vid halv tio och var så trötta att vi gick och la oss! Inte hänt på år - men det var så skönt. Dock somnade jag inte förrän runt 12°°. Vaknade vid 09°° idag så fick sova ordentligt, frukost ute och nu kom vi nyss hem från storhandling. För en gångs skull har jag ganska fullt upp idag, nu ska jag skynda mig med ett jobb (3D-modellering) innan jag ska iväg till Lau för att ha engelskalektion. Vid 19°° ikväll ska jag försöka hinna vara hemma för då kommer Simo hit på middag. 
 
Mannens Texas chili. 


Mina fajitas som tyvärr inte alls var goda. 
(Kanske inte så jättenyttigt meeeeen jag lät bli att dricka våra annars obligatoriska caipirinha!
Vatten blev det istället. Inte alls lika bra blandning.)

Skit i nyttighetsvecka. Hehe. Huvudsaken är att jag inte dricker alkohol i alla fall.
Det är inte lätt när man kommer in på caféet mittemot och dagens hembakade tårta/kaka är
äppelkaka som han för en gångs skulle gjort utan jordnötsolja. Så jag kände mig tvungen att ta en.
Det var det värt! Min lunch får bli lite lättare!
 
 

Vårsol ute

Kategori: Allmänt

Det var skönt att komma ut i solen en stund! Piazza Duomo var fyllt av folk, blandat av människor inför någon konsert/framträdande ikväll, turister och politiksnackare. Tänkte ta en en tur i lite butiker när jag ändå var där men kom på att det nog är bäst att låta bli ändå. Nu är jag tillbaka hemma och ska äta lunch (blir nästan bara riven vitkål idag för jag är inte så hungrig, så det blir ingen bild, hehe) och om ett par timmar ska jag iväg till en vän för lite instruktioner om ett jobb jag ska göra åt henne och sen blir det storhandling av mat. Ska nog ta och leta reda på några roliga recept innan, mami&papi hade med sig ICA's Buffé-tidning med så många bra, hälsosamma recept i så några av dem ska vi nog prova! Mums.
 
 

Kommunen next

Kategori: Allmänt

Nu ska jag sminka mig, ta på mig ett par byxor, en tröja och maka mig iväg till kommunen. Tydligen behövs några dokument därifrån. Kommunen mitt i stan. Mittemot California Bakery. Men jag ska inte gå dit för jag får inte äta såna sockerpumpade saker. Det är svårt för mig, men jag har ju ätit på tok för mycket senaste dagarna så min kropp måste få vila lite. Jag kämpar vidare..
 
 

Rökt makrill

Kategori: Allmänt

Igår kväll mötte jag upp karln min för att handla lite inför kvällen, vi skippade storhandlingen och tog bara närbutiken. Vi hittade massa gott (och nyttigt!) så middagen blev lyckad. Sen hittade vi en ananas som vi köpt när mina föräldrar var här men glömt bort(!!) som vi blandade med färska jordgubbar till efterrätt. Tyvärr var råvarorna ingen hit så nu köper vi inte längre frukt i vår närbutik - usch! 
 
Mormor & morfar gav oss en riktigt fin kökskniv i present med mamma & pappa. 
Det är en ren fröjd att skära tomaterna nu!
 
Från franska Sabatier. Tack ännu en gång, m&m, vi älskar den!
 
Sallad på blandsallad & plommontomater, rökt makrill och lite gravad lax.
Liten klick yoghurtbaserad sås. Rökt makrill är en ny favorit. Nyttigt och jättegott!
(och ser ni? inget vin! heja heja)
 
Färska jordgubbar & ananas till efterrätt. Tyvärr inte alls så gott.
 
 

Kvinnan som tror sig hata filmer

Kategori: Allmänt

Jag har vägrat tittat på Män som hatar kvinnor då jag trodde den skulle vara hemsk, obehaglig och riktigt mörk. Jag har t.o.m. filmen hemma och mannen, som sett den tidigare, ville se om den men jag vägrade och dessutom fanns det inte italiensk text.
MEN så kom ju alla hjärtans dag. Vi hade bestämt att inte ge varandra någon ordentlig present i år men så kom jag över Män som hatar kvinnor & Flickan som lekte med elden i ett DVD-paket! Tyckte det passade särskilt då jag ju i så fall var tvungen att även offra mig att titta på dem, bara för hans skull. Så vi tittade på Män som hatar kvinnor i går. Men åååh. Den var ju inte alls mörk som jag trott!? Den var ju jättejättebra. Svenskt tal och italiensk text också. Så nu ser jag fram emot att få se tvåan. Hehe...
Det extraroliga är att D kommenterar ibland, då han känner igen/förstår svenska ord och så tycker jag om att visa honom mer av Sverige - även om denna film kanske inte visar det just bästa av Sverige & svenskar...
 
 

Saknar Ben&Jerry

Kategori: Allmänt

Jag börjar min diet-vecka med att gå in på Ben&Jerry.com. Jag förstår inte riktigt varför med tanke på att det är rena självplågeriet. Det enda positiva i det hela är att de bästa sorterna inte finns i Milano (de har bara 3 sorter varav 2 jag kan äta) så risken att jag går och köper det finns inte. Men jag känner att jag måste ta mig till Sverige/London/NYC under minst två veckor så jag kan ta mig igenom alla sorter som lockar...
 
 

Mer eller mindre dåligt

Kategori: Allmänt

Blev kvar hemma ikväll. Dock har det inte med föregående inlägg att göra (jag sitter nämnligen redan färdigsminkad) utan helt andra grejer som vi inte ska gå in på här. Så nu sitter jag istället och läser om sötningsmedel. Jag gillar ju inte sötningsmedel av många olika skäl (naturligt av allt är alltid bäst!) men nu sitter jag och tittar hur pass illa vissa sötningsämnen är. Vad kan ni om maltitol?
 
 

i-landsproblem

Kategori: Allmänt

Eftermiddagens fundering: ska jag eller ska jag inte ta mig till badhuset och titta på simskola idag?
 
+ klordoften ger lite fina minnen från min egen simskoletid
+ får träffa Simone
+ får träffa D's föräldrar
+ mannen slipper åka hem och hämta mig efteråt för att åka till matbutiken som ligger brevid simskolan
+ jag får komma ut lite
 
- jag måste ta mig upp ur sängen ungefär nu för att sminka mig. Jag orkar iiinteee.
 
 
 

DEL TRE.

Kategori: Allmänt

Del tre.
(Se föregående inlägg innan) 
DAG IV
 
Vi tog bilen ut på landet i Provincia di Cremona för en ordentlig(!) lunch på en gård.
Vi var lite tidiga så vi tog en promenad.
 
Mamma hittade en kompis? En söt åsna.


Ute på landet var det snö trots att det var ganska varmt.
Här är vi i en fin park från 1700-talet där vi såg både räv och kanin. Naturäventyr! Hehe..

Sen gick vi in för att äta. Typiskt rustikt ställe.

Vi körde favorit i repris på vinfronten sen förra gången.

Antipasti n°1&2: salami och lufttorkad skinka. 

Antipasti n°3&4: pizza och lättstekt polenta med gorgonzola.

Antipasti n°5&6: baconinlindade haricot verts och crostini med ost & kastanjhonung.
(Kastanjhonung kan vara en ny favorit!)


Antipasto n°7: Gratinierad blomkål. 

Förrätt n°1: Risotto med saffran & salsiccia.

Förrätt n°2: Penne-pasta med tomatsås på mozarella & aubergine.

Varmrätt n°1: Skivor av nötkött med 3 olika peppar, ruccola & stekt potatis. 

Varmrätt n°2: Pollo alla cacciatore - "Jägarkyckling".

Mätta och glada, haha. Vi skrattar åt något dumt m&p sa.

Tre av mina absoluta favoriter!


Seeeeeen fick man välja desserter. Mami & papi tog dessa "små portioner".
Crema catalana, chokladmousse med grädde, pannacotta med jordgubbar & tiramisu.

Jag tog en paj/tårta med äpplen och choklad.
Sen kan vi väl säga att det inte gick ner så mycket mer, hehe. Jo! En caffé!

Sen tog vi bilen till Lodi, en fin liten stad, för en promenad.
Mysig gågata.

Vi satte oss vid torget i solen. Mamma och jag tog en varsin prosecco...

Papi tyckte att jag skulle fota hans kaffe också när jag ändå var igång.
(...jag tror de driver lite med mig och mina foton...)

Sen åkte vi tillbaka till Milano, mami & papi gick en stund till hotellet och jag & mannen handlade lite mat till kvällen då det var hemmakväll med fotbollsmatch som gällde. Fiorentina - Inter. 

Mami & papi kom så vi dukade upp med lite plockmat.
Speck, San Daniele-skinka, salami, starkt gorgonzola, pecorino, oliver, fyllda "chilis" och lite kex.


Mindre glada miner då matchen var pinsamt dålig. Vi var nog lite i matkoma också...
Sen gick mami & papi till hotellet och sov och nu är de tillbaka i norra, kalla Sverige! 
Saknar er redan - men tack för fina dagar! 
 
 
 
 

DEL TVÅ

Kategori: Allmänt

Del två.
 
DAG III
 
Vi träffades på fömiddagen för en tur med bilen bl.a. i "Cinatown" där de verkligen har fina byggnader!
 
Ska man äta pizza ska man göra det på Pomodorino. Annars i Napoli. 
Tomatsås, mozarella, körsbärstomater, aubergine & kronärtskockor var det på min.

Sen blev det lite stressigt för jag trodde vi hade biljetter till Sista Måltiden 16.15 men tydligen
var det 14.45 så vi fick skynda oss lite. Hehe, inte likt mig...

Vi såg sista måltiden som var väldigt vacker och intressant att se! 
Fint väder hade vi också, sol & blå himmel!

Vi tog en fika inne på Biffi.


Hallonen smakade nyplockade från farmors hallonbuskar när jag var liten!

Sen tog vi oss ut till ett köpcenter för att köpa kattmat och lite presenter.
Då det var Karneval kändes det som ett bättre alternativ istället för att ta city. 
Sen åkte vi hem och vilade lite innan vi skulle mötas upp för en promenad till ett av Milano's bästa ölställen. Vet inte hur många hundra sorters öl de har? 

För mig blev det ju dock cider. Engelsk äppelcider, inget bubbelgumsrosa sötsliskigt! 


Vi hade tänkt äta något lätt men när vi tittade närmare på menyn ändrade vi oss.
Mannen tog Stinco di maiale (fläsklägg? Hur som helst grisens vad) som ser rätt illa ut
men det är SÅ gott. Så mört att det finns inte. 


Jag fick in ett enormt revbenspjäll med BBQ-sås. 


Mami's ostar & kallskuret. 
Vi åt bättre än vad vi trott om man säger så...
Efter ett par öl/cider tog vi oss hem i kylan. 
 
 

Matresa kan man nog nästan kalla det?

Kategori: Allmänt

Har ju som sagt haft jättefina dagar med mina föräldrar här. Jag delar upp bildregnet lite.
Vi har mest ätit (det kommer bildbevis, hah), promenerat runt i våra delar av Milano, tittat på Sista Måltiden (blev positivt överraskad! Väldigt vackert och intressant!), tagit det lugnt och umgåts. 
 
 
DAG I
 
Jag mötte upp mami&papi för att gå till hotellet och sen blev det en enkel lunch,
en liten promenad och sen hem för lite vila. (De hade gått upp 04°°)
När mannen kom hem från gymmet hade han med röda rosor till mig. (Alla ♥ dag)
Riktiga män ger riktiga rosor ;-) 
 
Sen kom mami&papi hit med beställningar & presenter! Hoho.
Helt rörd och minst sagt överraskad blev jag när jag fick två paket
(det fina lingon-doftljuset och en bok) och ett brev av Bea! Tack ännu en gång!
 
Sen åkte vi iväg till D's föräldrar för alla hjärtans dag-middag!
Här med Marco & Elena. (som tur var pratade Marco mycket bättre engelska än vi trott!)
 
Antipasti-plock! Med spritz till.

Primo: Tagliatelle med salsicciaragù med svamp & grädde. Mmmmmm. 
Marisa kan laga mat! Tur när man inte får mamis mat så ofta längre.

Secondo: Nötköttsrulader med fyllning av bl.a. lufttorkad skinka, persilja, lök & ägg.
Som sedan var "inbakat" i smördeg. 

Sen blev det färska jordgubbar & chokladdoppade jordgubbar.

Eftersom det är Karnevaltider hade de varit på Coga's och köpte typiska karneval-desserter.
Sen blev det caffé & cognac och jag kände mig lagom påverkad! 



DAG II

Det blev mest fönstershopping och ordentlig långpromenad.
Här fikar vi på mysigt café på Corso Genova.

Simone hade beställt "fruktbakelser" för vi hade bestämt att fira alla hjärtans dag med
honom i efterskott, så det köpte vi med oss. Han fick paket från Sverige och verkade mycket nöjd.
Sötsaken själv. (Försökte ta kort men blev inget..)
 
Sen hängde vi lite hemma innan vi gick ut och åt.
Pappa fick en ny, otippad kompis.
 
Vi gick till en av Milano's nya Ham Holy Buger för hamburgare!
Gillade verkligen stället! Och maten! Oh.
 
Man fick beställa själv med hjälp av iPad's där de visade menyn med bilder och man fick
"egendesigna" hamburgarna om det var något man ville ändra - helt i min smak!


Mannen min är tyvärr ett stort fan av aspartam...


Vi beställde in lätt friterade potatisklyftor med massa såser.

 Min hamburgare med bl.a. bacon & stark dressing.
Alla gjorda på nötkött från Piemonte. Drack hemmagjord lemonad till.... 
Kommentar om hur gott det var känns överflödigt.
 
 Papi's dessert. 
Ställe att rekommendera!
 
 
 

Vi börjar nyttig vecka nu

Kategori: Allmänt

Jag ska ju numera försöka äta nyttigt men det är inte det lättaste när denna lunch inte ingick i förra storhandlingen och vi inte ska handla nytt förrän i kväll. Såååå fick ta lite vad vi hade hemma. En av de biologiskt odlade tomaterna som jag köpte till mamma igår, en burk kidneybönor, några ansjovisfiléer, några oliver från gårdagen och en bit pecorino fick bli min lunch. Jag måste säga att jag inte kan klaga! Fortfarande mätt och åt inte ens särskilt mycket.
 
Kanske inte ser så mycket ut för världen,
men för att vara en hälsosam "slängaihop"-rätt funkade det!
 
 

Ännu en ny vecka

Kategori: Allmänt

Back in business. Långhelgen har gått så fort! Men det sägs ju att tiden går fort när man har roligt.. och det måste jag säga att jag haft med mina fina föräldrar! Nu sitter dem uppe i luften och det dröjer månader innan vi ses igen. Åtminstone två och det känns alldeles för lång tid! Jag har tagit massor av fina (mat)bilder som jag ska visa sen, vi har ätit så mycket (gott!) under de här dagarna att nu har jag & mannen bestämt oss för att det blir lite diet här ett tag. Jag ska försöka mig på en vit vecka också. Ingen alkohol. Jag vet inte hur det ska gå men så länge jag håller mig borta från rätter där vin är ett måste borde det ju gå ganska lätt!
 
Det är ju måndag idag. Jag sov ut och efter lunch ska jag ta hand om lite grejer här hemma i första hand. Det ska tydligen bli snö från torsdag och framåt så kanske ska passa på att ta en promenad i solen också. Har ju promenrat runt hela dagarna med mami & papi känns det som men då i högklackat - nu blir det joggingskor! 
 

Favoriten Denzel

Kategori: Allmänt

Vi tittade på filmen The book of Eli igår. Se den om ni inte sett den än! Mycket bra och jag fick briljera med min smarthet inför mannen, alltid ett plus! Hehe..
 

Tolka och svenskalektioner

Kategori: Allmänt

I går kväll småretade jag D och han utbrister "Sluta!" haha, på svenska! Så roligt! Hade en lätt svenska lektion i sängen innan vi somnade, han har lärt sig småfraser så han är redo nu när mamma & pappa kommer.
Det roligaste är "Jag betalar!" och "Tack för att ni betalar!", haha. Herregud.. Sen tyckte han att svenska gav honom för mycket huvudvärk så vi var tvungna att sova..
 
Ikväll ska vi mixa bland svenska, italienska och engelska, hosh. Mami & papi pratar ju engelska med Davide, jag mixar alla tre när de är med och Davides föräldrar pratar noll engelska så där blir det översätta men mamma provar med lite italienska ord (och lyckas bra!)! Davides syster är på samma nivå som hennes föräldrar men vad jag förstått så kan Marco lite engelska i alla fall.
Jag ska alltså tolka mellan 6-7 pers ikväll, och att äta middag med dessa på ett språk brukar göra en helt slut efteråt, haha. Ska bli spännande!
Men det bästa är ju att våra föräldrar gillar att träffa varandra och tycker om varandra även om de inte pratar samma språk! Bättre kunde det ju inte vara. 
 
 

Kärlek

Kategori: Allmänt

Nu blir det alla hjärtans dag-tjat men det får ni stå ut med!
Kan ni tänka er en bättre alla hjärtans dag än att börja med massa mys i en varm säng med sin älskling, Suzuki är extra kramgo, sen läsa flera fina mail från kära vänner, möta upp världens finaste föräldrar och sen fira kvällen tillsammans med nära & kära? Nope. Tror den här dagen kan slå allt. Solen skiner också! 
 
Nu ska jag måla naglarna röda så de passar till randen baktill på mia strumpbyxor för kvällen! Tjoho!
 
Alla hjärtans dag handlar om kärlek för mig, inte bara par hit och dit. Det är ju alla hjärtans dag.
 
 

Buon San Valentino

Kategori: Allmänt

Glad alla hjärtans dag allihop! Jag ska fira med många av mina närmsta idag, min fina bror och många vänner saknas dock.
 
Förrförra året firade jag alla hjärtans dag med en riktig girls night out. Jag och två vänner drack bubbel och åt mat på en restaurang innan vi drog till en bargatan där en av oss hamnade bakom baren och serverade oss andra två massa gratis shots innan vi drog vidare och dansade hela natten tills min väska med bankkort, kamera, Dior-portmonä och hela köret försvann. Dateade en kille i Paris.
 
Förra året var jag på romantisk middag med min fina man på en av mina favoritrestauranger. Bästa alla hjärtans dag hittills! Kanske slår dagens allt?
Men jag har provat på alla olika varianter! Även med vän i Sverige eller själv. Jag tycker det är en fin dag! 
 
Solen skiner och om runt två timmar ska jag möta upp mami & papi! 
Hoppas ni får en lika fin dag som jag tänker jag!
 
 
Ett litet ♥ till er alla!
 
 

Middan är lagad!

Kategori: Allmänt

Inte van - är helt slut. Mannen är ju på föräldramöte och blev så sen så jag har lagat middag här också. Så nu hoppas jag han är nöjd när han kommer hem och lägenheten är städad och middagen lagad, hehe. 
 
Mamma ringde nyss - imorgon ses vi!
 
Mmm!
 

Klar för idag

Kategori: Allmänt

Lite bilder på städad lägenhet! ...golven får mannen ta imorgon...
 
Badrummet!
Behöver bara rensa ut allt från nedersta hyllan så det inte är så mycket synligt småplock.
 
Älskade duschen, haha. Dock har jag inte putsat glaset, det är D's jobb.
 
Sängdelen i sovrummet. 
 
Matplatsen med entrén till höger och sovrummet till vänster.
 
 

Vårt minikök

Kategori: Allmänt


Vi åt kalkon till lunch idag. Så fort vi öppnar ett paket kyckling/kalkon kommer
den här pälsbollen springande och det ser ut såhär. Och hon ger sig inte förrän hon får smaka!
 
Nu är det städat här! Bara några möbler i sovrummet som saknas och golven!
Här är vårt minikök btw, vet inte om jag visat så mycket av det tidigare. 
Singelanpassat, inte för par med katt som ibland har barn hemma - men det går!
 
 

Från köket!

Kategori: Allmänt

Jag känner mig som en äkta (rätt vidrig) housewife idag när jag hoppar ur morgonrocken, tar en dusch och gör mig iordning, sminkar mig osv för att städa lägenheten. Haha. Egentligen gör jag tvärtom för jag känner mig ju så ortroligt(!) smutsig efter att jag har städat. Överdrivet alltså. Jag kan typ inte t ai något utan bara måste stoppa in kläderna jag haft på mig när jag städat i tvättmaskinen och rusa in i duschen. MEN. Inte idag. T.o.m.  D kommenterade att det var väldigt konstigt för att vara mig. Men jag får väl helt enkelt ta en dusch efteråt också? Men det är lättare och roligare att städa när man är ren och fräsch och fin. 
Så, nu står jag i köket och diskar & städar och lyssnar på svenska podcast's. 
 
 
Ser ju ovanligt lycklig ut över att få städa...
 
 

Idag

Kategori: Allmänt

Dagens humör: Lite hispig men glad

Dagens mående: Trött. Jag förstår inte varför. Jag borde inte få vara trött!

Dagens borde: Städa & putsa hela dagen!

Dagens frisyr: En liten kanelbulle på huvudet. 

Dagens smink: Än så länge inget alls. Jag ska duscha snart och sen blir det nå enklare. 

Dagens klädsel: Trots att klockan är över 13°° sitter jag i ljusrosa morgonrock. Jag har ju inte duschat än!

Dagens planer: Städa! Och äta middag med mina killar ikväll. 

Dagens materiella vill ha: Haha! Säg något jag inte vill ha?

Dagens fundering: Vad ska jag ordna till min fina man till morgondagen. 

Dagens beroende: Mat? haha..

Dagens tråkigaste: Att jag för tillfället inte har lust att städa. Men gäller väl bara att sätta igång!

Dagens längtan: Mamma & pappa!! Och morgondagens alla ♥ dag-middag med många av mina favoriter.

Dagens superlängtan: Äntligen få krama om mamma & pappa imorgon!

Dagens tidning: Ingen. Men förhoppningsvis tar m&p med sig några svenska magasin imorgon!

Dagens låt: Vill inte ha på musik just nu. Tyst ska det vara.

 

Besatt av mat?

Kategori: Allmänt

Jag förstår ingenting. Nu säger de att det ska bli sol & 7-8°C i helgen. Tidigare var det moln och runt 0°C engligt tabellerna. Men jag hoppas ju såklart att det nuvarande stämmer! Att ta bilen "ut på landet" och sen till Lodi med 7°C och sol på söndag vore ju drömmen. Med fina mamma & pappa som kanske inte sett solstrålarna sen augusti? Kanske överdrivet - men det betyder bara att jag lider med er i norr!
Imorgon vid den här tiden landar dem i mitt Milanooooo! Och jag längtar så! 
 
Några bilder från när vi tidigare var på "gården" som jag vill till på söndag. Vi firade Simones fina betyg. Det var i slutet av februari förra året men så varmt att vi bara gick i tröja! Notera gärna att dessa är kanske hälften av rätterna vi fick in... Man betalar ett fast pris och så får man in kanske 5 olika antipasti, 2 förätter, 2 huvudrätter och jag tror dessert (men vi orkade inte den) och rätterna varierar från dag till dag. Och hit vill jag ju såklart ta mina föräldrar! 
 
Tänkte på det igår, det är sån skillnad nu när jag är tillsammans/bor med Davide och mina föräldrar kommer. Vi äter hemlagad italiensk mat hemma, de har hittat sitt favorithotell (hehe), träffar D's föräldrar och ser mer av "det riktiga italienska livet", åker till huset i bergen, tar bilen på utflykter (med mer koll än när vi bara hyr bil själva, haha..), går på mysiga och bättre restauranger osv. Området jag bor i nu är så mycket mysigare för sånt också och jag gillar att man kan umgås hemma på ett annat sätt. Sen kanske mamma & pappa inte alls tycker det, hehe, men jag tycker det är stor skillnad! På ett positivt sätt. Märks det att jag längtar efter dem..?
 
 
Blomkålsgratäng.
 
Crostino med paté och gravad lax.
 
Risotto med saffran & korv (salsiccia, ingen typ av falukorv heller!)
 
Efter de två förätterna (en risotto och en pastarätt) var vi tvungna att gå ut och röra lite på oss. 
Annars fanns det risk för att vi skulle sprängas.
Bara en tröja räckte i solen. Det var februaaaari! Tyvärr är det mycket kallare i år dock...
 
En av varmrätterna.
 
Efteråt gick vi och klappade hästar, kor och spelade fotboll vid en bäck. 
Fina minnen. (och jag hade lyckats få långa naglar!!?)
 

Middagar hemma

Kategori: Allmänt

Igår kväll kommenterade D att vi i princip aldrig går ut och äter längre (i början var vi ute säkert flera gånger i veckan..) men med tanke på vad vi äter hemma kanske det inte gör så mycket... Jag är bortskämd med man som gillar (och är duktig!) på att laga mat som sagt. Lite tips på bra, ordentliga middagar:

Måndagens middag: spädlamm (uppfödd på endast mjölk - låter ju hemskt, jag vet, men bli vegererian är inget jag har med i planerna) med rosmarin i ugn och sötpotatis i ugn.
Det behövs heller ingen sås eller liknande så det är en nyttig måltid!


Tisdagens middag: nötfilé med grönpepparsås och återigen sötpotatis i ugn.
Sötpotatisen är ett nyttigare alternativ till potatis och mitt kött var perfekt rött i mitten.
Föredrar ganska rått inuti, mmm!

Filéerna med grönpeppar.

Färsk jordgubbe till efterrätt.
 
Onsdagens middag: Färsk lax i foliepaket med gullök, (obesprutad!!!) citron, persilja, salt & peppar.
Ikväll kommer som sagt Simone hit så då passar vi på att äta färsk lax så han får i sig fisk och bra fetter. Att det är min kanske favoriträtt när det kommer till fisk gör ju inte saken sämre.. Löken blir tillagad i foliepaketet så den blir helt mjuk och smakar lätt av citron så t.o.m. jag som avskyr lök älskar den!
 
 

Städdag

Kategori: Allmänt

Godmorgon! För en gångs skull vaknade jag innan 09°° idag, skulle egentligen åt till Lau klockan 10°° men när jag snoozade andra gången (Jag drömde att jag var James Bond så jag ville sova vidare - och när mannen vaknar berättar han att han drömde att han var James Bond. What??? Vi har inte ens tittat på Bond på månader! Hehe, umgås vi för mycket..?) såg jag att jag fått ett meddelande om att Lau har feber. Så jag hade ingen lust att åka dit och bli smittad. 
 
Såååå idag på schemat står att storstäda lägenheten tills mami & papi kommer imorgon. Först ska jag svara på lite mail sen blir det städning. Mannen har redan rymt till frisören & gymmet och senare ska han på föräldramöte, med Simone till läkaren och sen är Simo här på middag ikväll så jag ser ut att få klara mig själv med städhandskarna! Ska försöka ordna upp min garderob också innan den hinner förfalla totalt. Hitta något att ha på mig till imorgon på alla ♥ dag-middagen också...
 
 

Längtar

Kategori: Allmänt

Oh. Snart kommer mamma & pappa! Saknar dem så! Håller på att planera dagarna lite, hehe - längtar! Än så länge är det mer eller mindre bestämt; 
- alla ♥ dag-middag hos D's föräldrar
- alla ♥ dag-fika med Simone dagen efter
- eventuellt testa en ny hamburgerestaurang (med riktiga hamburgare, inge snabbmatstjaffs) i vårt område
- se Sista måltiden
- gå till Milanos kanske bästa ölbar, även den i vårt område
- förhoppningsvis under söndagen ta bilen till en cascina/agriturismo(/gård på landet med restaurang) för långlunch och sen ett besök i staden Lodi som ska vara fint
 
Stannar solen kommer det nog bli väldigt fina dagar. Nu tycker jag att det kan bli torsdag!
 
 

Gårdagens bilder

Kategori: Allmänt

Verkar ju fungera att ladda upp bilder så här kommer bilderna jag egentligen ville ha med i gårdagens inlägg:
 
Vi köpte med oss lite tulpaner på beställning av mamma & pappa. Mina fina, omtänksamma föräldrar. Egentligen var det meningen att vi skulle köpa dem när D's far låg på sjukhus samtidigt som vi köpte boken till honom - men boken hade han redan så vi bytte den lagom till middagen igår så då passade blommorna bättre! Så nu vet ni, hah.
Tyvärr har de inte vackra tulpanbuketter med t.ex blåbärsris eller videkvistar så fick nöja mig med en italiensk variant - men det var ju åtminstone helt ok!
 
Vi fick ju som sagt helt underbar lunch - hon kanske överträffade sig själv den här gången. En dryg timme hade hon stått och tagit bort allt fett från vildsvinsköttet (mamma - inköpt i "inomhus marknaden" vid Wagner!) så det var så mört! Pastan är fyllda pappardelle (blandninga v tagliatelle & ravioli..? typ.) av "vilt". Så vildsvin i tomatsås som var bland det bästa jag ätit i form av "viltgryta". Efteråt var det som sagt kanin i ugn med oliver. Mmmmm.
 
 
Måndagsförmiddag ute på promenad. Milano hade (har fortfarande?) slut på bensin. Pga de otroliga mängder snö (......... ni ser ju själva, marken är inte ens vit!) kan inte bilarna med bensin komma fram så då blir det ingen bensin. Kul att mannen hade tom tank dagen i ära. Som sagt, tur att Sverige är utrustade med bättre resurser för annars hade det blivit en hård vinter för er!
 

Lykke Li

Kategori: Allmänt

Mannen satt nyss och lyssnade på en låt på repeat. En låt som Simone tipsat om (han sjunger på den hela tiden, sötnosen) men som enligt mig lät lite små tråkig. Mannen kom in till mig och sa att hon som sjunger heter Lykke Li. "Men hon är svensk!!" får han som svar. Nu gav jag honom några andra (bättre) låtar av henne till honom så nu sitter han och lyssnar på Lykke Li. Söt man jag har! 
 
Svårt att se denna sitta och lyssna på Lykke Li's sötsöta röst i "Little bit".
Han verkar dock inte helt övertygad...
 
 

Ny vecka då

Kategori: Allmänt

Vaknade upp idag med virvlande snöflingor utanför fönstret. Nej nej nej. Men jag tvingade mig upp i kylan medan mannen låg kvar under varma täcket och vägrade gå upp (en av fördelarna med egen företagare?). Tog mig till kontoret där jag hade arbetsintervju och så visade det sig att det var en gruppintervju. Jag hamnade i en grupp på 6 personer. Inte roligt alls! Lyckades inte "sälja in mig" alls på det sättet jag hoppats på så kändes väldigt negativt när jag gick därifrån, men men. Vi får se!
 
Igår var vi ju på lunch hos D's föräldrar med nonno, Elena & Marco. Hehe, hade jättetrevligt med vilda diskussioner. Bl.a. vår inredning/möblering (jag & D har långt ifrån samma smak som resten av hans familj om man säger så), att jag inte kan cykla kvällstid ensam i Milano, bröllopsbordsplacering & vildsvinsjakt. Vi åt även en massa. Förrätt var den omtalade fyllda pastan med "vildsvinsgryta" och till varmrätt kanin i ugn med oliver och friterade kronärtskockor vid sidan om. Efteråt drack vi en cognac som vi gav i julklapp till D's pappa. Jag hade smakat den när vi köpte den men helt annan sak efter maten sådär. Såå god. Jag tror jag ska börja dricka cognac! Hehe..
 
Nu sitter jag i sängen och har inga planer på att ta mig härifrån. Snön virvlar fortfarande utanför fönstret. Dock ser den väldigt snäll ut här uppe vid 7e våningen, nere på markplan är den betydligt mer aggressiv! 
 
 
 Ville ladda upp några bilder, men blogg.se vägrar jobba med mig - så vi tar dem sen!
 
 

Inter ikväll då

Kategori: Allmänt

Hade sett fram emot en lugn kväll med bra film efter en helg med Simone här (hur mysig som helst men killarna spelar mest playstation och på kvällarna tittar vi ju på barnanpassade filmer så kan vara skönt med variation). Icke. Inter spelar ju ikväll. Just idag har jag absolut ingen lust att titta på fotboll. Men men, får vara snäll flickvän. I och för sig ska det bli intressant att se de nya spelarna, jag missade dem sist - hoppas de spelar.
 
 

Små pannbiffar med spenat

Kategori: Allmänt

Igår skulle vi äta köttbullar. Äntligen hemmagjorda! Men så ber mannen mig ta fram ströbröd och sen hälla olivolja i stekpannan. Meeeeeen? Han friterade köttbullarna. Givetvis inte på värsta sättet, han la dem i ströbröd och sen friterade han i olivolja - men ändå. Hehe, jag blev lite besviken men de var jättegoda måste jag ju säga! Kul med något nytt. Simone hade beställt spenat till, och när ett ickegrönsaksälskande barn väl beställer grönsaker blir det de grönsakerna! Men blandat med parmesan och lite smör...
 
 
Putter putter. 
Köttbullar/små pannbiffar på nötfärs, ägg, ströbröd, parmesan, vitlök och muskotnöt
(vad jag såg i alla fall).
 
 
Små pannbiffar och spenat. Gott! 
 
 

Söndagslunch

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Sitter och gäspar och är jättetrött för jag lyckades inte somna igår förrän efter säkert över 3 timmar i sängen och när jag väl somnat vaknade jag från och till hela natten och låg vaken längre tider. Varför är det så för? Har ju aldrig haft de här problemen tidigare. När jag väl sov som en stock (10°° imorse) ringde väckarklockan och jag blev så arg för jag drömde en dröm som absolut inte fick ta slut precis där. Men det var kört att försöka ta upp drömmen (ibland funkar det). 
 
Kom nyss ur duschen och har precis målat naglarna. Nu ska jag försöka ta mig an ansiktet och försöka se mänsklig ut utan för mycket grundsmink, får se hur det går. Om ca en timme ska vi vara hemma hos D's föräldrar för lunch. E&M kommer också och även D's morfar. Inte sett nonno kanske sen jul så jag saknar honom! I eftermiddag ska jag förbereda mig inför jobbintervjun jag har imorgon. Håll en tumme.
 
 

Livet är jobbigt

Kategori: Allmänt

Jag är extra ledsen idag för att min hy mår så dåligt. Som grädde på moset kan jag ju inte täcka det med smink heller för risken att själva sminket är boven är rätt stor. Så min hy (förutom ögonlocken) vilar från smink just nu. Vet inte om jag hoppas att det blir bättre nu för det innebär ju att jag måste byta ut mitt smink. Men annars beror det ju på mina cremer och det skulle kännas ännu hårdare att behöva byta. För hittills har mina cremer från Avéne varit en gudagåva för min hy. 
Såna problem alltså, tvättäkta i-landsproblem!

Underbar lördag?

Kategori: Allmänt

Lördag idag. Vaknade 10.55 i ren chock över att ingen annan var vaken än. Simone vaknar oftast runt 08°° men inte idag. Skönt med lugn sovmorgon för oss alla, främst Simone tror jag. Nu är herrarna iväg och köper saffran så jag passade på att ta en långdusch och nu njuter jag av solen utanför fönstret. Senare blir det en promenad!
 
 
Eftersom det var fredag och Simone är här tog vi en miniaperitivo innan middagen.
Vin, vatten (Simones val), salami och "ostpuffar".
 
Vi hade som sagt handlat jordgubbar! För att vara i februari var de riktigt goda.
 
Jag introducerade jordgubbar doppade i 70% choklad, som blev en hit.
Tyvärr hade jag alldeles för lite choklad hemma så de blev inte så vackra..
Kanske ska göra och ta med till middagen på alla hjärtans dag?
 
Färska jordgubbar till frukosten! Mmmm! Lördag under barnhelg och då har vi bröd hemma. 
Sockerfritt bröd på fullkorn med 100% hallonmarmelad, färska jordgubbar,
färskpressad apelsinjuice, en actimel 0,1% och en kopp ginsengcaffé med mjölk. 
Ordentlig och väldigt god frukost, hehe.
 
 

Bra start på helgen.....

Kategori: Allmänt

En helvetesdag idag. Tycker inte om den alls om jag ska vara ärlig.
Hade så mycket frustration imorse när jag vaknade att jag seriöst ville slå sönder något. Hade börjat förbereda mig på att ta en långpromenad i solen men vågade inte riktigt då risken för att jag hade boxat på någon om de kommenterat/hälsat på mig (det händer åtminstone en gång varje gång jag går själv ute utan man och jag är så trött på det! Jag vill inte ha någon kommentar, särskilt inte om mitt utseende!) kändes ganska stor. Jag drog på mig klackarna och åkte till posten i stället, möttes av ett leende (från en kvinna, ingen sliskig man) där och det hjälpte kanske lite. Men inte mycket. 
Sen försökte jag installera program på min PC utan vidare success och det kanske inte gjorde saken bättre. Idag vill jag ge upp allt. Orkar bara inte. Sen åkte vi och handlade och köpte en stor ask jordgubbar innan vi hämtade sockertoppen Simone. Som verkar på bättre humör än någonsin. Då smälter jag ju lite
Men jag känner mig instängd och orkar inte riktigt mer. Vill egentligen iväg på en solsemester som skriker lyx, lugn och harmoni men risken finns att jag skulle kräkas på det efter två timmar. Behöver hjärnstimulation!
 
 
 

Vill. Inte.

Kategori: Allmänt

Vaknade i morse med halsont men oroade mig inte direkt för jag gör det ganska ofta och det gick över sen. Nu har det kommit tillbaka men mycket värre, mer som en klump i halsen. Super! Dags att bli sjuk nu?
Enda positiva är väl att jag kanske får en förklaring till varför jag känner mig så trött.
 
 

Matupdate

Kategori: Allmänt

(för en gångs skull...)
 
För en gångs skull är jag för tillfället inte alls hungrig. Så tänkte passa på att visa mitt matintag senaste dygnet, hehe, för om jag gör det när jag är hungrig går jag bara till kylen och rotar runt (men utan resultat för jag köper aldrig hem "under dagen-snacks" längre, för då finns det ju ingen risk att man äter det!). Är ni inte ett dugg intresserade av att se vad jag ätit så är det bäst att ni stänger ner på en gång (jag lovar att inte ta illa upp, hah).
 
Lunch igår, onsdag, blev för min del pasta med ricotta. Det enklaste och godaste man kan göra.
Tyvärr var jag ekonomisk och köpte förpackad ko-ricotta men att föredra är absolut get-ricotta (men får-ricotta funkar också) över disk. 
 
Kokade pastan. Även här försökte jag mig på att vara ekonomisk och tog de färska orecchiette-pastan som blivit över så jag skulle slippa kasta den. Men det var ingen höjdare. Min favorit är "torra" casarecce.
 
När pastan kokat klart blandar man den med ricottan, riven parmesan (lite mjölk om så behövs) och serverar med ytterligare parmesan och mycket svartpeppar. Buon appetito!
(Nu blev jag lite hungrig ändå..)
 
Onsdagsmiddagen spenderades även med Simone, som beställt salamelle. Här ser ni sötpotatis i ugn i min favoritform som jag fick med en tiramisu som jag köpte förra året. Perfekt för servering!
 
Salamelle (som stora "köttiga" korvar som man öppnar på längden och helst grillar annars steker) som ser kolsvarta ut på bilden men så var inte fallet, sötpotatis och gröna bönor och broccoli. 
 
Under kvällen blev jag så sötsugen & lite hungrig och kände sånt sug efter varm choklad. 
Hittade dock ingen kakao hemma utan bara 85% choklad. Fick funka!
 
Himla pyssel. Smälta choklad sakta sakta, hälla på lite lite mjölk i taget och sen socker. 
 
Men helt ok blev det! Om än lite för "fett" från själva chokladen.
 
Lunchen idag. Bovetespagetti med tonfisksås.
Här kokar stekt gullök, skalade tomater, basilika, kapris, salt och peppar.
 
De skalade tomaterna kommer såklart från Sardinien.
Har för mig från samma område där D's föräldrar har hus.
 
I med tonfisken. 
 
Servera med bovetespagettis och riven ost (parmesan/grano padano)
Dock väldigt mäktigt (pastan?) så jag klarade inte av att äta upp...
 

Vi båda älskar värme & hatar kyla

Kategori: Allmänt

Solen skiner ute och det är sommarvarmt! Åtminstone om man befinner sig inomhus. I sängen. Med solen strålande in på sig genom fönstret! Jag och Suki njuter både två just nu. Dock är det ju lite jobbigt med för starka strålar i ögonen som ni kan se på bilden... Sötnos.
 
Vår älskade pälsboll.
 
 

Kanske börjar ljusna

Kategori: Allmänt

Nuuså. Igår var jag ju på "minijobbintervju" och redan idag ringde dem mig för en andra intervju. På måndag. Hoppas det går bra så jag får jobbet!
 
Måste springa och hjälpa mannen med lunchen nu. Bovetespagetti med tonfisksås idag. Mmm!
 
 
 
 

Mango daiquiri's

Kategori: Allmänt

Fick precis ett mail om några nya drinktips (från underbara liquor.com) och ett av dem var på Mango Brava Daiquiri's. Jag och mannen här hemma är väldigt väldigt stora fan av välgjorda daiquiri's och med tanke på att jag älskar mango kanske det här kan bli en hit! Måste prova! Nya grejen är att använda torkad frukt...
 
 
Ni hittar receptet & bildkällan här. Återkommer när jag provat!
Dock kan det ta ett tag då jag inte dricker starksprit just nu.
 
 

Trippeldate på alla hjärtans dag

Kategori: Allmänt

Vet inte vad det är med mig, har ingen som helst anledning att vara så trött och sliten som jag känner mig. Förutom natten till idag, men inte i övrigt. Hm. Hur som helst, hoppas få sova i natt så kanske jag mår bättre imorgon?
 
Var nyss hemma hos D's föräldrar för att hämta Simone (som är där på eftermiddagarna efter skolan) och vi pratade om lite allt möjligt. Sverige kom på fråga igen då de sett om svensk & norsk politik på TV i går igen, hehe. De tycker ju vi ska ta oss härifrån... Annars så blev vi hembjudna till dem på Alla hjärtans dag, när mamma & pappa kommer hit, så det blir trippeldate hos D's föräldrar istället för att gå ut på restaurang bara med mina. (Hoppas det passar er, mami & papi? Jag har hur som helst tackat ja, hehe.) Eller så kanske jag bara dumpar av mina föräldrar hos dem så jag och mannen kan gå ut på romantisk middag på tu man hand? Haha, ne. Ska bli jättetrevligt! Det är ju trots allt alla hjärtans dag ♥
(Här heter det San Valentino så handlar mer om kärlekspar och liknande - men berättade att det heter alla hjärtans dag i Sverige för D's föräldrar och de gillade idéen!)
 
Mannen står och lagar mat ("salamelle" -ungefär väldigt "köttiga" korvar- med broccoli & bönor och sötpotatis i ugn - barnanpassat) och jag sitter och letar grammatikförklaringar till Lau's engelska. Alltså, haha. Jag är inte duktig på grammatikregler och vad de olika typen av verb osv heter så det är lite svårt! Jag kan ju bara reglerna naturligt!? Hehe, jag hoppas hitta något lättförklarat för en italienska...
 
 

Fast jag inte får

Kategori: Allmänt

Ligger i sängen med ett paket glass och känner mig allmänt olaglig. Frös så mycket så kröp ner här en stund men nu har jag fått tillbaka värmen så glass funkade. Ska titta på en och en annan blogg och lite webbshoppar nu, sen ska jag försöka sova en stund. Helt otroligt trött.
 
 

Understimulerad hjärna

Kategori: Allmänt

Jag tror att mitt dåliga humör och nedstämdhet på sista tiden beror på understimulerad hjärna. Kan det inte vara så? Som det ser ut nu så är väl det mest ansträngande att planera matschemat för veckan, och det känns ju helt ärligt sådär, hehe. Under sommaren var det helt underbart med tanke på att den (hjärnan) nog var överstimulerad och väldigt väldigt trött efter tiden på IED men nu har det gått lite för lång tid tycker jag. Idag kom jag ju ut och fick träffa lite nytt folk och småprata lite med helt okända - jag gillar det. Det låter kanske konstigt men helt ärligt träffar jag inte så mycket nytt folk bara sådär längre. Inte lika lätt om man inte gör det genom jobb/skola. Innan träffade jag ju och småpratade med massor av nytt folk både genom skolan men främst genom arbete som servitris - det var annorlunda. Känns lite som att vara tillbaka i Sverige där ingen pratar med någon förutom sina närmaste vänner & familj. Där okända skrämmer en. Haha. Kanske lite överdrivet, men ibland är Sverige lagt väldigt långt åt det hållet!
 
 

Nya tag

Kategori: Allmänt

Helt sömning idag också. Lyckades knappt sova inatt av olika anledningar och upp och hoppa strax efter sju är svårt då. Väl på plats för "minijobbintervjun" klarnade allt lite, och att kvinnan som ringt mig varit väldigt vag berodde nog främst på att det gällde tjänster för 7 olika butiker. Hur som helst verkar det som att det gick väldigt bra, hoppas de kontaktar mig för en andra intervju. Tyvärr är det ju bara ett butiksjobb men om jag kan få in pengar genom det kan jag jobba med andra projekt på sidan om nu under en period.
 
Solen skiner idag så det är lättare att hålla humöret uppe men mår som jag mår och skulle helst bara vilja krypa ner under täcket. 
Tyvärr har jag fått allvarliga exem i halva ansiktet nu som oroar mig. Ska skippar smink(!) nu några dagar så hoppas jag att det blir bättre, annars måste jag ta mig till en hudläkare... 
 
Om en dryg vecka kommer äntligen mamma & pappa! Inte sett pappa sen i juli om jag inte minns fel. Alldeles för lång tid! Ska bli skönt att umgås ordentligt med dem. Än så länge står Alla hjärtans dag-middag, Sista måltiden-besök och middag med Davides föräldrar på schemat, hoppas det blir sol och fint!
 
Nu när jag för en gångs skull är vaken sen länge, iordninggjord och hemmet är städat redan vid den här tiden får jag se till att den här dagen blir mer effektiv än gårdagen!
 
 

Mat håller mig till liv

Kategori: Allmänt

Hemma efter storhandling! Lax i foliepaket med gullök, citron och persilja i ugn ikväll. Åh, vad gott med fisk! Davide är inget jättestort fan av fisk så blir inte så ofta - och bara lax!
Innan var vi hemma en sväng hos D's föräldrar som bjöd över oss på lunch på söndag. Vi diskuterade om att åka till bergen men det skulle bli så kallt (-6°C!) så vi skippar det. Istället blir det färska pappardelle (pasta) med viltfyllning hemma hos dem. Alltså. Hur gott låter det inte!? Aldrig testat så ska bli kul - D's pappa är helt exhalterad, hehe. Sen förstod jag inte om det blir vildsvin till huvudrätt eller om D's mamma ska göra sås/ragú till pastan. Får se. 
Nu har jag skrivit ut CV och ordnat inför imorgon, bara naglarna som fattas. Ska försöka ta mig upp 07°° imorgon som vanliga människor...
 

VS

Kategori: Allmänt

Nu verkar det som att Victoria's Secret kommer till Sverige också! Det lite löjliga är ju det här med att placera det på Arlanda. Granne med Starbucks. Att man ju måste resa utomlands (har iofs inte koll på teminalen, kan även vara inrikes..?) för att ha tillgång till Starbucks & VS, när de är så pass hypade. Men men, för mig funkar det ju bra!
 
 

Världens segaste tisdag

Kategori: Allmänt

 
Var ju tänkt att jag skulle sätta igång med ritningarna nu på eftermiddagen men mannen övergav mig för gymmet och jag behöver hans instruktioner för att sätta igång. Ska leta reda på lite bra dokument för engelskalektionerna med Lau (vi börjar komma in på mer avancerade grejer som är svårt för mig att förklara för en italienska) och svara på en massa mail som ligger på hög. Ska gå och köpa färg till skrivaren sen så jag kan skriva ut CV't inför morgondagen så jag slipper gå iväg och göra det. 
 
I bakgrunden tittar jag på ett sminkprogram på TV som är så himla dåligt. Tjejen som ska sminka/ge råd är inte duktig och gör det hela fel. Jag blir så irriterad varje gång, hehe, men det är väl egentligen bara att stänga av... Men jag sitter ju och väntar på fest/bröllopsprogrammen...
 

Broccolipasta med pancetta, peperoncino & vitlök

Kategori: Allmänt

Vet att jag redan nämnt denna rätt, men sist glömde vi ansjovisen så vi körde på en favorit i repris idag. Men så var vitlöken slut så den blev ändå inte optimal, men men, väldigt god!
Jag är minst sagt bortskämd när det kommer till mat, även om jag saknar att laga mat ibland njuter jag av att bli serverad god, vällagad mat varje dag. Oftast både till lunch & middag. Ett av de stora plusen att mannen(/kocken) jobbar hemifrån.
 
 
Ingredienser. Dock saknas vitlöken.
Färsk pasta (orecchiette är att föredra!), broccoli (fryst funkar bra), rökt pancetta/bacon i kuber, peperoncino calabrese/stark chili, anjovisfiléer och riven ost - helst pecorino men vår var slut.
 
Man in action. Koka broccoli i salt, stek pancetta (givetvis utan matfett) och när den börjar bli knaprig tillsätt ansjovis. Låt pasta vatten koka upp. 
 
Blanda i peperoncino (och vitlök) i broccolin, "mosa" broccolin lätt o
ch blanda sedan i pancetta & ansjovis. 
 
Servera med riven pecorino.
Förvånansvärt gott!
 

Fortfarande trött

Kategori: Allmänt

Jag fruktar morgondagen lite. Ska in till ett möte mitt i stan. Klockan 09.30. Att det är mitt i stan innebär att jag måste åka kollektivtraffik (tunnelbana i det här fallet) och att jag ska vara där 09.30 innebär att det kommer vara mitt i morgonruschen (för att jag föredrar att vara lite för tidig än för sen). Jag hatar morgonruscher. Och ibland även kollektivtraffik. Igår stod jag på en buss som luktade så illa. Var nära att jag gick av och gick istället, men hade för lite tid.
Dessutom måste jag ju ta mig upp senast 07°° och med mina nya morgonrutiner lär det bli tufft!
Men, har man inte värre problem än dessa ska man nog inte klaga...
 
 
 

Halvsover fortfarande

Kategori: Allmänt

Sov så dåligt inatt. Första gången jag vaknade var att någon (Suzuki) slickade mig lätt i armvecket och så la hon sig på isn nya sovplats. Brevid mig. Så nu sover jag inklämd mellan Suki & mannen. Kan vara därför jag sov så dåligt, vaknade säkert 10-15 gånger så var inte så pigg när jag väl skulle gå upp. Är fortfarande riktigt seg. Förmiddagen blir dock lugn och ska förbereda mig lite inför imorgon men i eftermiddag ska jag sätta igång med ritningar. 
 
Igår kväll när jag kommit hem från Lau var vi förbi D's föräldrar. D's mamma tycker vi är näst intill dumma i huvudet som stannar kvar i Italien när vi kan åka till Sverige. Ja, det ligger väl något i det men jag vill ju verkligen inte bo i Sverige just nu. Och så har vi ju Simone att anpassa oss lite till också. Annars pratade vi mest italiensk politik och mat, hehe. D's pappa tappar upp vin själv som han köper i en enorm flaska/tank och då vi hade slut på vin hemma var de snälla och gav oss två flaskor från vinkällaren. Mycket bekvämt, och gott är det!
 

Två flaskor vin från D's pappas vinkällare.


Jätteportion av ugnsgrillad kyckling med sötpotatis och stekta paprikor!
 

you put my love on top

Kategori: Allmänt

OMG! Jag använder mig inte ofta av det uttrycket - men om det stämmer så ska jag till sjunde himlen den 18e maj! Beyoncé ska ut på världsturné och kommer till Milano?!?!??!! I så fall MÅSTE jag gå. Mannen nynnar redan på Beyoncé-hits, haha. 
Jag har väntat på det här kanske hela mitt liv?
 
 

Mathelg

Kategori: Allmänt

Helgen avklarad. Ny vecka och för en gångs skull har jag veckan ganska full av planer - sånt gillar jag. 
Mycket bra helg har jag haft trots att jag kännt mig nere. Men men.
Bra mathelg har det varit också, hehe, i lördags blev det ju sushimiddag med E&M. Vi var på en restaurang väldigt nära oss och för priset så var kvalitén helt ok. Men måste säga att jag saknar Wakaba's sushi! 
 
Annars har jag ätit detta, hehe:
 
Fredagslunchen blev en god sallad på grönsallad, plommontomater, fetaost, kalamatas & surimi.

Fredagsmiddag - mmmm! Kallskuret, stark gorgonzola, kex och vin.
 
Söt lufttorkad skinka, speck (längst ner till höger - så här ser den ut hemma Bea!) och favoritsalami från Brignano. Det blev stark istället för söt gorgonzola den här gången. Åh.

Davides föräldrar har introducerat oss för ginseng-kaffe.
(Inte den skumma, sötsliskiga som finns på barer, det här är en helt annan sak!)
Vanligt (espresso)kaffe med ginseng (och kanske lite kakao?) i. Så himla gott!
Lite sötare, jag får inget illamående eller huvudvärk av det och man behöver inte ha socker i.
MEN med lite brunt socker och mjölk blir det till godaste kaffedrinken. Utan sötslisk.
Finns detta i Sverige?
 
Söndagsmiddagen.
Nötfilé med grönpepparsås och amerikansk sötpotatis (mer orange än den vi brukar använda). 
 
Jag festade till det med lite trippelchokladglass efteråt.
 
 

Sol vs. moln

Kategori: Allmänt

Föressten var det sol idag när jag vaknade. Riktig vårsol! Termometern visade allt från 11,5°C - 17°C men tror mest på den lägre siffran. Men en sån vacker dag! Om man bortser från blåsten som senare förde med sig stora, gråa moln. Trist.
 
 

Söndagsfotboll & IKEA-trip

Kategori: Allmänt

Ok. Jag kanske är med! Varit och shoppat lite på IKEA men jag höll hårt i mannen när han försökte köpa nya påslakan (SÅ fina - både jag och mannen blev småkära) och lampskärm - jag sa "seeeeen, när jag har fast lön!" - ser ni? Jag börjar bli vuxen! Att pengarna skulle kommit från hans plånbok hör inte till. Så jag är lite stolt över mig själv idag. Vi kom ut med ett paket bestick, 3 vinglas och ett underlakan. Precis det vi var ute efter. Inte ens ett paket servetter extra. Så duktiga! 
 
Nu sitter vi och tittar på Siena - Inter och Förstår. ingen. ting. alls. Siena ligger sist i serien, Inter på fjärdeplats. Siena vinner aldrig och nu står det 3-1. Till SIENA! Alltså? Jag vet inte om Siena tar i från öronsnibbarna och ner i tåspetsarna när de spelar mot "bättre" (tja, enligt tabellen i alla fall..) lag, om Inter tänker "vi behöver inte ta i så ordentligt och slösa energi på ett pyttelag som Siena" eller om Inter helt enkelt är sämst. 3 nya spelar idag. Inters spelare ääär ju bra. Men tränaren? Ajajaj. Hur ska detta sluta..?
 
Klockan är snart halv fem och jag har inte lunchat än. Åt frukost i form av havregrynsgröt (!!!! 1-0 till mig mot sockerbriochen!) vid 12.30 så är inte akuthungrig. Men kanske ska ta mig en avocado med keso så jag håller mig till middagen ikväll? Nötfiléééé eventuellt med grönpepparsås. Stackars stackars lilla mig.....
 
 
 

Städlördag

Kategori: Allmänt

Det blir lite tomt här nu under helgen, känner att om jag skriver något blir det bara väldigt negativt för jag känner mig ganska nere just nu. Vi får se om jag tar mig upp till måndag.
 
Skippade storstädningen igår och tog det idag istället. Jag har dammat, skurat och putsat kök, vardagsrum och sovrum medan mannen kämpade med badrummet. Det negativa med glasvägg och stora speglar - det tar tid, särskilt för en perfektionist som mannen när det kommer till hans älskade badrum. Nu dammsuger han för hans parkett ligger väl honom ungefär lika kärt som badrummet...
Snart blir det djuprengörande dusch, hehe, och sen sushimiddag med E&M innan bion. Har mer lust att krypa ner i nybäddad säng än att dra på mig klackar och gå ut men får hoppas att jag ändrar mig. 
Hoppas ni har en fin helg ändå!
 
 

Slut på bensin

Kategori: Allmänt

Läste igår(?) i tidningen att Napoli (mer känd som Neapel i norr?) inte har några fungerande bussar för tillfället då kommunen inte har råd med bensin.................... Alltså. Den där lilla staden ligger riktigt risigt till ser det ut som. (och det problemet är långt ifrån deras största!) Värre än tidigare. Italien låter ju kanske som en skön dröm i vissas öron men ibland förvånas man ju över att det ens räknas som i-land.
Italienare frågar mig seriöst varför jag kommit hit och många vill ta sig härifrån. Det är lite läskigt och framför allt tragiskt. Men så finns ju maten och klimatet (kanske inte just i Milano dock..) som väger upp åtminstone en del! Italien som skulle kunna vara så fint på alla plan i stället för på bara några. Tur att de fina delarna är så pass starka att det kan väga upp!
 
 

Snart snart helg

Kategori: Allmänt

Upp och hoppa tidigt i morse! Usch. Ville bara ligga kvar i varma sängen och mysa men det funkar inte alltid. Men med tanken på att det var fredag (lördag = ok att ligga kvar i sängen) lyckades jag ta mig till duschen. Sen gjorde jag sällskap halvvägs med mannen till ett jobb han hade på väg till Laura och engelskalektion. Hon är duktig och kämpar verkligen på så det är kul! Har gett henne massor av uppgifter inför måndag när vi ska ses igen. 
Under tiden jag var där ringde några om ett jobb, men de verkade ha noll koll så kändes sådär. Men fick tid för ett möte i alla fall. Även om det bara är ett butiksjobb så är det pengar just nu. Får ju endå erfarenhet inom mitt område genom annat jobb jag gör just nu så det är ok. Drömmen? Vinna en miljon så vi kunde etablera en fin studio på en gång. 

Nu har jag nyss ätit lunch, ska ordna med lite vid datorn innan det blir storstädning av lägenheten. Ikväll storhandling och sen helg på riktigt. När allt är rent och kylen full. Ska njuta av lite ensamtid (hur mysigt och roligt det än är med barnhelger är det ibland skönt att vara ensamma..) och mest ta det lugnt. Annars blir det en sväng till IKEA, ett köpcenter för kattmat (......) och imorgonkväll ska vi ut och äta med E&M följt av bio. Tarantino's nya. Precis lagom planer för den här helgen.