Helgggg

Kategori: Allmänt

Såå. Städat hemma, levande ljus tända, currygrytan med gulcurry-pasta puttrar på spisen och första sippen rödvin är intagen. Helg nu. Vi hittade en ny "internationell" butik på en stor tvärgata till oss som hade vår kokosmjölk & currypasta! Yesss. Hittade även (i en annan butik) ett paket gula kycklingar till min tårta! Så imorgon ska jag försöka trolla fram grön kokos som liknar gräs ovanpå glassyren. Men jag litar inte helt på vår ugn så rädd att tårtan kommer bli skit ändå så jag inte ens kan ta med den. Då får jag köpa en tårta och sätta kycklingarna på!? Vore ju trist...
 
 
 
 

Helgen ser ljus ut

Kategori: Allmänt

Åh. Fredageftermiddag! Mannen min har redan jobbat klart efter en mycket hektisk vecka så han drog iväg till gymmet men har lovat mig lite kramtid (och kolla Sverigebiljetter!!) när han kommer hem innan det är dags att städa här hemma. Jag måste ta mig ut för att köpa kokosmjölk & gulcurry-pasta också, till kvällens middag. Och gå på jakt efter små gula kycklingar att dekorera min påsktårta med. Om jag hittar dem ska jag gå och köpa blå karamellfärg också så jag kan göra kokosen grön istället för gul - gräs med gula kycklingar i. Update kommer.
 
Det blir nog en fin helg. Längtar efter shoppingtur vid Corso Vercelli & att tre vänner till D kommer hit för minipizzor, öl & fotboll mitt på dagen imorgon. Att vi sen har hela kvällen till att mysa, handla, baka och packa lite. Och på söndag åka och byta bil, hämta upp sötnosen Simone och åka upp till bergen. Sitta framför brasan, grilla, äta massa lamm och annat gott med trevligt sällskap. Kanske ta oss upp till skidanläggningen för promenad (pulka?) och fika (men ser inte ut som vädret kommer tillåta det?). I och med att jag sällan numera umgås med min egen familj och inte ens firar högtider med dem så utnyttjar jag D's familj lite och även om det inte alls är samma sak så trivs jag väldigt bra. Ska packa mer kläder den här gången bara, sist åkte jag på förkylning. På måndag eftermiddag åker vi tillbaka till Milano och har Simone här även tisdag. Långmys.
 
 
Ikväll ska jag dricka gin & tonic ♥
 
Min lilla fundering är dock hur jag kan dricka denna då jag sett att den är gjord på mandel
när det sägs att jag varit allergisk mot mandel hela livet?
Funkar det i alkohol eller är jag inte lika allergisk längre?
 
 

Långfredag

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Långfredag idag så egentligen ska vi väl sitta här och sörja, men det tänker jag då inte. Vaknade upp på bra humör idag vilket känns skönt för jag var så himla ledsen igår kväll (utan någon direkt anledning). Nu har jag ätit chocolate chunks till frukost med ett glas mjölk och ligger i sängen och ska läsa igenom lite bloggar. Jätteslapp och skön morgon & förmiddag. Men i eftermiddag får jag nog höja speeden lite.
 
Igår blev det fajitas till middag och fruktsallad på mango, papaya, ananas & vindruvor efteråt och sen mådde jag illa resten av kvällen för jag kände att jag ätit för mycket. i-landsproblem när det kommer till fajitas (eller allt i tortillabröd i mellanstorlek) - en blir för lite men två för mycket. Kanske borde köpa de stora bröden och bara äta en då..? problems problems........
Kollade även på Rambo II och nästan hela Kill Bill vol.1 (orkade inte se klart hela, redan sett blodbaden förut) som jag verkligen gillar! 
 
Nej, nu ska jag ha mysförmiddag med en Suzuki som precis kom och la sig på mig. Pälsbollen!
 
Min frukost. Made in the U.S.
 
 

Påsk?

Kategori: Allmänt

Hah. Blev inte ens någon mathandling igår. Heller inte sushimiddag ute som vi planerat. Jag tror jag ger upp att planera mina dagar? 
Hur som helst, imorse tog jag mig upp, kravlade mig in i duschen och gjorde i ordning mig medan jag beordrade mannen att putsa mina skor & skriva ut mitt CV. Japp. Jag är så pass bortskämd, hehe. Fick t.o.m. skjuts till tunnelbanan där jag mötte Simones bästa kompis med sin mamma så fick lite sällskap på vägen. Intervjun tog bara 5 minuter, det gick nog bra men inte så lätt att avgöra på så kort tid.. Får se hur det går då han kanske behöver någon som kan skriva dokument på formell italienska. Mittemot kontoret hittade jag ett café med amerikanska donuts så för min hälsa är det nog bäst om jag inte får jobbet...
 
Nu är jag hemma igen och tänkte sova en stund. Känner av det gråa vädret alldeles för mycket.
För vissa börjar väl påskledigheten idag? Än känner jag inte av så mycket förutom att jag ska köpa ingredienser till en morotskaka (med gul kokos på för lite påskfeeling) till söndag. Här firas påsken söndag & måndag.
Imorgon blir det vanlig dag, blir städning och vara hemma för det ska regna, lördagen blir det en shoppingtur med D innan några vänner kommer hit för att kolla på fotboll. På söndagmorgon hämtar vi Simo och åker upp till Mosso. Ska bli så skönt! Och jag hopppppppas att morotskakan blir bra den här gången, att den blir som den blir i Sverige. Annars finns risken att jag aldrig mer bakar något i detta hem
 
 

Klänningsjakten ser mörk ut

Kategori: Allmänt

Min dag med planering gick rakt åt ***. Lau hade inte tid idag så jag tog en runda i Brera bland alla boutiquer i jakt på klänning. Hittade ingen. Eller jo, ok. Det fanns många fina men jag hittade inte den perfekta. Lugnt var det i alla fall och jag var nästan ensam både i butikerna och på gatorna, skönt. Inne i min favoritbutik kom jag överrens med butiksbiträdet att komma tillbaka om kanske en månad så borde de ha fler vårklänningar. Hoppas på det!
På väg in i butiken gick jag förbi världens sötaste hundvalp (pyttepytte och såg så mjuk ut!) och när jag skulle gå in i butiken hörde jag valpgnäll och butiksbiträdet tittade ut med konstig blick så jag vänder mig om och då har valpen följt efter mig och försökte komma upp för trappsteget och följa med mig in till butiken. Jag ville nästan ta upp och kidnappa hem honom. Åh. 
 
Nu sitter jag hemma och har inte alls varit så duktig som jag borde. Ska snart åka och handla mat i alla fall så vi får en god middag ikväll. Vine included.
 
 

rrrrrrambo

Kategori: Allmänt

Åh. Jag tittade på Rambo igår. Den första. Har alltid kännt lite ååh, men neej, inte just ikväll? när jag hört filmen nämnas men den var ju bra! Varför har ingen meddelat mig om det tidigare?! Tydligen ska ju tvåan vara bäst (åtminstone enligt D) så now I can't wait. Jag tycker allmänt att film där "stora krig" är inblandade är mycket intressanta samtidigt som mitt hjärta krampar av smärta vid tillfällen. Men det är viktigt ändå att förstå - hoppas det krampar i alla hjärtan när de ser liknande filmer, för annars förstår de inte allvaret.
 
Jag har inte kommit in i duschen än för jag väntar på att D ska bli klar med någon jobbgrej. Gäller att utnyttja vår stora dusch, hah. Men fick precis ett samtal från mannen var jag ska på intervju till imorgon's sekreterare om förfrågan om att flytta fram intervjun till 11°° istället för klockan 09°°. Och jaaa, då slipper jag gå upp före 07°°! Bra, mycket bra. Mindre stressigt idag.
 
 

Enkel och snabb men god middag

Kategori: Allmänt

Igår var Simone här på middag istället för den vanliga onsdagsmiddagen så vi hann inte handla så vi åkte förbi vår närbutik så det fick bli salamelle till middag. Liknar salsiccia kan man väl säga, vet inte om jag har bättre förklaring... En av Simos favoriter!
 
Finhackad fänkål och rårivna mörötter är en sån bra kombination! Så gott.
Lite ciabatta och fänkålsbröd till.
 
Det ser kanske t.o.m. rätt snuskigt ut, men det är riktigt gott - helst på grillen men vädret tillät inte.
Man delar salamellan på mitten när man steker den, därför de ser platta ut.
 
Lyxade till det med färska hallon, jordgubbar  blåbär. Tyvärr var bara blåbären goda...
 
Hittade D's bil ute på vår gata på Google maps (fråga inte vad jag gjorde där..),
den ser ut som en baby crossfire då den är helt ihopklämd på bilden, hehe. Söt tycker jag!
 
 

Onsdagsgöra

Kategori: Allmänt

Hej! Mysig och lite seg morgon har jag haft här, trots att jag har en hel del att göra idag. Inga större grejer men en massa småsaker men jag orkar inte sätta igång med.
 
- Skicka grattismail (det här är det enda jag verkligen vill göra i nuläget)
- Duscha 
- Diska
- Välja & stryka kläder inför morgondagen
- Putska skor
- Tvätta Simos badkläder
- Vattna orkidén (....)
- Sminka mig
- Måla om naglarna
- Kolla recept på morotskaka
- Skriva inköpslista
- Smsa Lau
- Göra ritningar?
- Lunch
- Promenad och skriva ut CV
- Hämta pengar hos Lau
- En sväng på stan för foundation, nagellack, leta presenter & ev. klänning
- Handla mat
- Förbereda mig inför arbetsintervju
 
..de första 13 punkterna borde jag helst pricka av inom de två kommande timmarna men det känns ju rätt omöjligt. Kanske dags att sätta igång? 
 

Här går det undan

Kategori: Allmänt

Det kanske bara är jag & D som matgalna som kan ha en favoritkassörska/butiksbiträde (förutom de som handlade på ICA Vallsta under vissa lov förr i tiden såklart.... hehe) men nu är det så. Världens sötaste är hon och ett par dagar innan nyårafton berättade hon att hon träffat en kille som hon skulle fira nyårsafton med tillsammans med hennes föräldrar. Efter inte ens två veckor ihop. Heja! Hon sa att hon hoppades på att bli ett lika fint par som mig & D, haha, vilken komplimang!
Idag efter några månader handlade vi av henne och vi frågade hur det hade gått med killen på nyårsafton och vi får svaret att de är gravida. Med andra ord gick det bra? Om jag räknat på det hela rätt betyder det att hon blev gravid efter en månad tillsammans. En månad. Och det verkar inte som att det var "ett misstag". Jag och D blev helt paffa men såklart glada för hennes skull och gratulerade och hela köret. Hon sa att ju hon också ville ha en fin son som oss (...mmm...) och jag hade lust att säga "Ta det lite lugnt annars kan det sluta precis såhär - ditt barn kommer gå och handla med sin far och hans nya flickvän och kassörskan tror att hon/han är deras barn om ni inte lär känna varandra ordentligt innan.." Men jag var tyst. Och hoppas att det inte händer utan att de är perfekta för varandra såklart! Möjligheten finns ju faktiskt! Men, att bli gravid med en som jag inte ens bott ihop eller haft en semester med vet jag inte.. Jag lär ju fortfarande känna sidor av D efter över 1,5 år! Men vi alla är väl olika... Och hoppas killen är lika gullig som hon - då kommer det gå perfekt.
 
Nu sitter jag och går igenom lite grejer framför datorn och killarna spelar Surf's Up på PS2 som de fått av min kusin Arvid. Ännu väldigt poppis! Snart blir det middag och jag börjar bli så hunnnngggrig! Buona serata!
 

Bah!

Kategori: Allmänt

Misslyckats. Har inte ens vattnat min orkidé idag. (Just att hälla vatten i en kruka är ju inte så jobbigt men orkidén ska ju stå och doppas och ha sig och jag måste fylla upp bidén -det är bra med bidé för fot- och orkidévård, annars används den inte- så jag har inte kommit igång än)
Var istället en sväng till banken och träffade D's mamma och hennes kollega på vägen så vi stod alldeles för länge och pratade. Men trevligt såklart! Efter bankärenden bjöd jag D på en fika (smördegsknyte med päronbit & choklad i för min del! mmmmm) och sen blev det en promenad hem. Sen dess har jag varit lite slö främst för att jag håller på att frysa ihjäl. Vet inte vad det är med mig men kyla känner jag! Snart ska jag ta en promenad med D till Wagner för att överlämna lite dokument till en mäklarbyrå och passa på att kolla efter klänning & skor i en butik som jag hoppas kan ha något spännande. Sen ska vi hämta Simo för middag och sen är väl nästan den här dagen också slut?
 
Imorgon däremot måste jag få en del jobb gjort, träffa upp en vän och sen ge mig ut på jakt efter en ny foundation. Mycket splittrad inför det svåra valet av både konsistens, form & märke men ska nog lyckas lösa det på något sätt. Sen förbereda mig inför arbetsintervju och storhandla.
 
 
 
Jag har behov av viktiga uppgifter i min vardag, orkar inte med detta längre.
 
Bild på "smördegsknytet" med päronhalva & choklad från en annan gång.
De är så goda!
 

Tidigare mornar

Kategori: Allmänt

Rätt stolt över mig själv att jag vaknar (och går upp!) innan klockan 09°° varje dag nu, hehe, i och med att jag är en riktig sjusovare och föredrar att sova minst till 11°°. Men nu tar jag mig upp! Även fast jag inte har några intressanta planer alls för dagen. Idag är min främsta uppgift att vattna min orkidé, hehe...
 
Igår kväll såg vi filmen The life of David Gale, aldrig sett eller hört talas om trots att den är från 2003. Men riktigt bra! Lite konstig bra för att vara en måndagsfilm åtminstone. 
 
Nu ska jag fortsätta slötitta lite på TV innan jag gör något nödvändigare. Borde tvätta.. och rensa garderoben (inte gjort än..) för att hitta något att ha på mig till en arbetsintervju jag har på torsdag. Sist jag var på arbetsintervju verkade tjejen som höll i den tycka jag var för formellt klädd bara för jag hade en kavaj på mig (...för mig är arbetsintervju = formellt klädd...) men inför denna intervju tror jag desto mer formellt desto bättre så måste hitta något bra. Har inga för höga förhoppningar men man kan ju åtminstone hålla tummen att det går bra!
 
 

Onödig nervositet

Kategori: Allmänt

Det här när man (jag?) är nervös över att ringa ett samtal och när man väl tar mod till sig och trycker på gröna telefonen (japp, är så pass gammalmodig att jag använder fast telefon. Med hemnummer!) så är det upptaget. Såklart. Andra gången man ringer så svarar han. Ih. Och när man fått fram sin lilla presentation ber han en ringa upp om 10 minuter. Haha, så man måste känna nervositeten 3 gånger istället för en! Men, egentligen är det väl inte så mycket att vara nervös över. Bara det att jag blir fortfarande nervös när jag ska prata italienska i formell form med "viktiga" okända människor.
 
Sitter annars och försöker självtorka håret då min hårfön valt att lägga av. Åtminstone att blåsa varmluft och med tanke på hur frusen jag är i allmänhet så väljer jag att inte stå i blåsig kalluft i onödan. Om en liten stund ska jag iväg och ha engelskalektion med Laura och sen är dagen slut. Hinner inte ens med simskolan idag, lite tråkigt måste jag säga.
 
 

Pälsboll en storlek mindre

Kategori: Allmänt

Åh. Mannen min kom in med ett stort paket till mig nyss som kommit med posten. En påskhälsning till mig, Davide & Simone från min familj och mormor & morfar. Finaste! Bl.a. världens sötaste påse. Med småpresenter till Simone (ger honom dem på påskafton). Jag är helt kär i påsen. Tack så väldigt mycket för allt, men särskilt påsen!
 
Med handen på hjärtat - har ni någonsin sett en sån söt påse?
Kaninen har en pälsboll därbak. En PÄLSBOLL. En mjuk sådan. Är helt fascinerad. 
 

Olika

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Måndag & ny vecka och det känns riktigt bra. Vaknade 08.45 och har inte ens somnat om sen dess, hehe, fick en bra start på dagen! (tills nu när grannen satt på riktigt dålig tonårsmusik på högsta volym, godmorgon!) Nu har jag precis ätit frukost och ska kolla igenom lite grejer innan jag ska in i duschen. 
 
Gårdagskvällen spenderades framför datorn för att leta kläder till bröllopet för både mig & D (försökte även att öva på dansandet men vi gav upp rätt fort), laga en god middag och titta på TV.
 
Det vanliga "samhällskritiserande" TV-programmet igår som jag måste säga är riktigt bra och roligt. Något som var mindre roligt igår var dock att de tog upp hur en borgmästare i en stad inte långt utanför Milano vägrade ge skolbarnen, som inte betalade, mat i matsalen. Det var nå så sjukt hur vidrig och ja.. okänslig någon kan vara - särskilt med ett jobb som detta.
Här i Milano så går föräldrar med barn i skolan till posten varje månad (att de går till posten och att man inte sätter in pengarna direkt på ett konto är ju en sak bara det..) för att betala en summa uträknad efter deras lön som går till skolmaten. De som tjänar mycket betalar mer och de som tjänar lite betalar mindre. Helt rätt och ganska självklart. Och sen finns det de som inte tjänar alls så mycket som inte behöver betala alls men deras barn får såklart ändå äta mat i matsalen med de andra barnen.
Inte i den här andra staden (Vigevano) för där säger borgmästaren att de som inte betalar (t ex ca 15 barn i en nämnd skola) får gå till ett annat rum och äta sin medhavda smörgås. Ingen varm mat, för skolan säger dessutom att det bara får vara smörgås, vatten & frukt. Medan de andra barnen sitter och äter både för- och huvudrätt i matsalen. Vad är det för behandling av barn? Barn. Jag och D blev alldeles förstörda. Att tänka på att Simone eller hans vänner skulle behöva bli behandlade på det här sättet är helt absurt. När de intervjuade borgmästaren sa han bl.a. att barn måste förstå att det finns skillnader mellan människor och att man måste lära sig det. Eh? Nej. Särskilt inte på det här sättet. Och med tanke på hur ekonomin ser ut här just nu och folk förlorar sina jobb är det inte konstigt att föräldrna inte kan betala, men det är inte barnens fel!
Sen har jag så svårt för när de visar om sjuka barn som inte får vård osv, det gör så ont när barn (och deras föräldrar!) måste lida. Men som tur är så blandar de in lite humor också så programmet inte blir alldeles för tungt. 
 
 

Jag har valt dig

Kategori: Allmänt

Hah! Kommit hem nu från en trevlig lunch. Såklart pratade vi bröllop och jag tog på mig uppgiften att göra bröllopsprogrammet, grafisk design inräknad. Kul! Det är ändå något jag vet att jag kan och det är inte så svårt men inte tog det slut där - jag blev även ombedd att läsa en dikt under cermonin vid bröllopet. Givetvis på italienska. Inför samtliga gäster. Hah. Jag bad om ett dygn för att tänka. Väldigt fint att de frågade mig och dikten tycker jag mycket om.
På bröllopsmässan som vi (brudparet, jag & D & D's föräldrar) besökte tidigare var det två kvinnor som spelade harpa och läste upp just denna dikt (Elena vajde den i en korg) för oss och rörde Elenas (..och D's..) mamma till tårar och den är väldigt vacker. Harpan kommer att spelas även på bröllopet medan jag i så fall läser dikten. Nu känner jag ännu mer press på att hitta en perfekt klänning. Hehe. Och mitt italienska uttal! Oj... Men det lutar ändå åt ett ja, det vore fint att få läsa en så vacker och passande dikt på deras bröllop.
 
På tal om min italienska ska jag ringa en man imorgon om ett jobb. Tyvärr inte direkt kopplat till min utbildning men skulle kunna leda till något bättre.. Dock verkar han ha krav på att jag skriver bra italienska och det tycker jag inte riktigt att jag gör. Att skriva officiella meddelanden och dokument är inte lätt om man inte kan italiensk grammatik på hög nivå så får se hur det blir! 
 
Nu är det läxläsning som gäller här hemma och jag sitter och försöker få upp värmen. Kallt och regnigt ute men det skvallrades om idag att våren ska komma på riktigt till påsk...
 
 

Lite Sverigelängtan nu

Kategori: Allmänt

Men jaaaa. Det ser ut som att jag kan åka till Sverige ca en vecka om en månad! På gott och ont. Dessutom är SAS's resor relativt billiga fortfarande så vi kan åka med dem (priserna låg på sammanlagt över 12 000 sek ett tag och då känns det ju kanske lite väl). Det vore så härligt! Främst för att fira mami's 50-års dag (just nu är hon iväg på resa med hennes två vänner som också fyller 50 i år, mysigt och jag hoppas ni har det super!) men också just få en hel vecka! Så jag kan träffa folk, inte stressa så och så jag kan få visa D Västerås & Stockholm ordentligt. Fast tja. Även om det är i slutet av april och vi går omkring barbent här är det ju inte direkt garanterat att det inte snöar i Sverige..? Hoppas vi slipper det!
D har ju bara varit i Sverige ca 4 dagar under december månad för ett drygt år sen. Det ringde av kyla i hans öron och en dag gick vi inte ens ut för att vi frös så. Så vi hann inte se så mycket om vi säger så. Inte varit i Sverige på 1 år och snart 3 månader så jag saknar det måste jag säga. Perfekt att mami fyller 50 så jag verkligen får träffa allt och alla, hehe. Jag utnyttjar dig, mami.
Nu hoppas jag bara att det verkligen blir såhär också.
 
I Sverige hemma hos mormor & morfar under mellandagarna 2011.
Davide(!) organiserade så vi fick familjekort (vart är papi?). Jag står bakom kameran...
 

Söndag

Kategori: Allmänt

När väckarklockan ringer 08.30 en söndag(!) för att det är dags att poppa stackars Simone med antibiotika känns det tungt. Ännu tyngre när jag måste skaka D för att han ska ta sig upp och ordna detta. Medan jag fick vända på mig och fortsätta halvsova, hehe.. Men sen somnade vi om allihop en liten stund innan vi fick sällskap av S i sängen med morgonmys. Att ha Simone hemma är så mysigt, särskilt morgon & sen kvällstid. 
 
I förrgår satt jag och S och tittade på ett TV-program om bröllop och han kläcker ur sig "Men, när ska du gifta dig med pappa då?" Hehe. Jag svarade att det fick han fråga sin far för jag vill att mannen ska ta tag i det men som svar får jag att "kvinnor är ju mer engagerade i den världen (bröllopsvärlden)" så Simone tyckte jag skulle ta hand om det. Haha! Undrar vad som försigår i hans lilla huvud ibland...
Tidigare under samma dag frågade ägaren av baren mittemot oss om min ring var en förlovningsring och tyckte väl att det var dags(?) och en helt okänd tant sa då till Davide att jag verkligen var "att gifta". Lite för mycket för en och samma dag. Nu är det ju tur att jag inte har någon som helst lust att gifta mig för tillfället, annars hade han nog börjat känna stressen från alla dessa håll, hehe..
 
Nu ska jag in i duschen en snabbis, sminka mig, måla om naglarna och försöka hitta något fint att ha på mig. Noll inspiration. Regnet idag gör det ju inte lättare heller. 
 
 
 

Forsätter fråga mig själv hur jag inte väger 100kg

Kategori: Allmänt

Buongiorno! Det jag mest gjort under senaste dagarna är att äta. För en gångs skull. I torsdagskväll innan D kom hem städade jag undan i lägenheten, diskade och tände en massa levande ljus. När han kom öppnade vi en flaska riktigt gott vin och åt kallskuret, som jag fått i uppdrag av min morbror att kolla upp, till aperitivo. Och igår var vi på hamburgestället som vanligt på fredagar när Simo är här. En ungefär jämnårig tjej hälsade på mig "Buonasera signora" ("Godkväll frun"). Eh? Jag är signorina ("fröken") och har planer på att bli åtminstone bli kallad det i minst 10 år till. Men hamburgarna var underbara som vanligt och sen gick vi hem och tittade på Aladdin. Mysigt!
 
Idag hade vi eventuella planer på att åka till Genovas akvarium men vi skippade det, väntar till ordentlig vår har kommit. Nu ska jag diska innan lunch ska lagas sen ska vi och handla mat innan det blir en tur till parken tror jag. Imorgon blir det lunch hos D's föräldrar och inte så mycket mer skulle jag tro. Mycket lugn helg.
 
 
Myskväll i torsdags.
 
Rund salami från Oltrepo Pavese (från D's pappa), blomformad salami som är Peck's egna, 
Mocetta di Cervo ("rådjursbresaola") som D föredrog med citron, olivolja & peppar
och "hårt bröd" med fänkål i. Allt så bra.
 
Ett Cerasuolo di Vittoria.
 
Vilar efter aperitivon & middagen.
 
Hehe. Märks det att jag är på diet? Tss. Nej, det finns för mycket bra att äta för att vara det.
Under fredagsförmiddagen passade jag på att följa med D för några möten då han tog bilen (kollektivtrafiksstrejk) och letade klänningar i några närliggande butiker. Innan blev det frukost! 
Nästan som ett wienerbröd men med briochedeg. Inte så tokigt till en cappuccino.
Minst sagt mättande!
 
Till lunch blev det som tur sallad för under kvällen smockade vi i oss dessa.
Räcker dock att dela på potatisklyftorna!
 
Min Holy Burger. 180g nötfärs från Piemonte, grönsallad, färsk gurka, tomat,
cheddarost och deras egna Holydressing. Så fräsch! ...för att vara hamburgare... 
 
 

Tandläkarbesök & milkshakes

Kategori: Allmänt

Det här med att vara ute i ballerinas när det är över 15°C och sol funkar super - tills solen gått ner och du måste passera fuktigt gräs i en park medan barnen kutar efter fotbollar. Brrrr. Nu sitter jag i sängen och försöker få upp värmen men tror jag måste ta mig en snabbdusch. Har bokat bord för hamburgare om 40 min och ska promenera dit (10 min) så lär ju i så fall sätta fart snart.
 
Upplevt mitt första italienska tandläkarbesök. På ett kristet ställe där mässan ylade ut genom högtalarna................ Inte. Riktigt. Min. Grej. Men men, tandläkaren/tandsköterskorna var ju trevliga och Simone jätteduktig så det var ju bra. Men han måste på återbesök för det var så djupt och nu ska han gå på antibiotika. Det var det värsta - tur att det inte gör ont längre! Vi firade sen med milkshake för att skapa lite fler hål! Heja oss.
 
Hos tandläkaren började de prata med mig om tidigare tandläkarbesök och om underskrifter och grejer men jag fick peka lite snyggt mot D istället. Jag tror inte min namnteckning gills. Hehe, trevligt att de ser mig så vuxen - att få barn när jag var 16 är lite att ta i, även om vi var på ett kristet ställe där preventivmedel inte verkar vara att förespråka...
 
 
Mycket vacker innegård, särskilt för att vara på ett kommunalt sjukhus.
Vårkänslor!
 

Fredag

Kategori: Allmänt

sssssså. Helg kan man väl säga nu? Spenderat förmiddagen med att leta klänning/inspiration till bröllopet som är om två månader. Hittade ingenting intressant förutom lite smycken. Vår här idag. 15°C varmt och sol. Så härligt men det ska bli grått igen imorgon och regna på söndag. Yey.
 
Nyss varit och hämtat Simo på skolan för han ska till tandläkaren. Möttes av en vidrig lukt i skolan och vet inte varifrån den kommer? Rengöringsmedel? Stackars barn & personal! Lukten sätter sig t.o.m. fast i deras kläder och hår, som tur är så känns den inte lika mycket då, men ändå! Var nästan tvungen att gå ut. (D kände dock inget så vet inte om det bara är jag som har känsligt luktsinne?
Nu ska vi snart till tandläkaren och sen en sväng till parken, jag har en bok nerpackad! Om stackars Simone inte har alltför ont i tanden/munnen ikväll blir det fredags-Ham Holy Burgers ikväll! Mmmmm!
 
 
 

Kategori: Allmänt

Var ju och handlade. Grönsallad, mjölk, smör, "hårdbörd" med fänkål (jag chansade och hittade RÄTT!!), fullkorncrackers, kattmat, tandkräm och saffran. Mer spännande än så blir det inte. Tyvärr var matbutiken hemsk. Jättekonstigt utformad utan logik, man hittade ingenting och otrevlig kassapersonal. Nej. Dit tar jag mig inte igen. Nu borde jag ställa mig och diska och plocka undan lite här hemma kanske så jag & D kan få en lugn, skön kväll men jag oooorkar inte. Ingen lust. Han är hos sin advokat och får hoppas han dröjer en stund till så jag har tid att både slappa lite & sen ställa mig i köket. Ska gå och gosa ner mig i Suki som ligger i sängen i solen och värma mig en stund tror jag. Ciao!
 
 

En gammal lista

Kategori: Allmänt

Fyllde i denna utan att pulicera den för någon vecka sen? Ni får den nu istället.

När vaknade du imorse?
08.00 sista gången. 

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Är det sol ute? Är det sol ute? Är det sol ute???

Solen sa hejdå till oss på stranden på Sardinien. Saknar den här platsen.

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Nej.

Vilket humör är du på?
Allt känns rätt hopplöst.

Vad har du på dig just nu?
Nya svarta TIGHTA jeans, svart långärmad t-shirt & en fleecetröja. Kallare inomhus än utomhus.

Har du ont någonstans?
Lite i höftbenen för att jeansen är så tighta.

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Åh. Det mesta? Många många onyttiga kolhydrater i alla dess former skulle sitta fint (och byxorna skulle spricka redan första dagen).

Cannolis från Coga!
 
Denna carbonara skulle ju heller inte sitta fel...

Hur mycket var din senaste lön på?
Hah. Riktiga månadslön? Det har jag inget som helst minne av. Var i oktober 2011.

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
JEANSSS.

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Jobbannons-sida. Kul va?

Vad ska du göra ikväll?
Storhandla och sen tror jag att jag ska njuta av ett glas rött. Barnlånghelg = alldeles för lite vin. 

Vilken är den första låten du sätter på idag?
Ingen musik idag. 

Vad tycker du om din blogg?
Hehe. För många listor?

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Hm. Tror jag hunnit tillbaka till den varma sängen där min käre man hade paus. Där somnade vi och det var det mysigaste på länge.

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?
Ja, förmodligen... :)

När fotade du något senast, och vad?
Haha. Konstigt nog inte mat tror jag? Vet inte och hittar varken kamera eller mobil inom räckhåll.

Har du gjort av med pengar idag, på vad?
Mathandling: färska hallon & blåbär, 2 plommon till Simo, tonfisk, skalade tomater, oliver och kattmat. Yey!

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Går inte. De ligger invikta under Simones ben. Men jag tror jag skulle nå D's ben. (De sitter också i soffan, spelar Fifa)

Vad har du på dig idag?
Samma som "just nu"...

Härlig torsdag

Kategori: Allmänt

Åh. Ännu ett inlägg försvann härifrån igår och då tappar jag viljan lite att skriva ett nytt. 
 
Var som sagt på en utställning på Just Cavalli igår. Tyvärr var det främst Cavallis "vanliga folk" där, men jag och D roade oss genom att titta på & kommentera dem, heh. Äldre män & kvinnor som tror de är såå inne eftersom de ju faktiskt är på Cavalli. Herregud. Helt ärligt känns stället rätt trashigt men underhållningen levererade ju! Trevligt att träffa lite vänner också och daiquiri'n var god. Tydligen var det bartenderns egen favorit och vi fick tips av honom om en bar där de gjorde perfekta daiquiri's så lär väl bli en tur dit snart.
Var bara där ett par timmar innan vi åkte hem igen. Bästa på kvällen? Att komma dit i bil, parkera utanför och åka hem i bil, haha, jag har för många dåliga minnen av att leta taxi där utanför..
 
Idag är det torsdag. Solen skiner och jag har haft en väldigt lugn morgon. Ska in i duschen nu tänkte jag innan lunch och senare ta en promenad. Men inte vart som helst, tro det eller ej men - en ny mataffär! Eller, den är inte ny, men för mig! Fick tips av D's föräldrar som köpt brödet från Valtellina & "hårdbrödet" med fänkål i (som jag skrev om häromdagen) där - så nu måste jag dit och kolla! Det ligger dessutom 15 min promenad hemifrån så det ska jag väl klara av en solig dag som denna. 
Ikväll blir det ordentlig provsmakning av rådjuret & salamin jag köpte på Peck tillsammans med ett riktigt gott vin. Can't wait. Framför Italien-Brasilien i fotboll tror jag. 
 
 

Utställning

Kategori: Allmänt

Står och lockar håret. Ska (väldigt) oväntat till Just Cavalli ikväll, men inte för att dansa natten lång utan för att kolla på en utställning som bl.a. ett par vänner ställer ut. Kul och hoppas det blir bra! Att de just valt Just Cavalli känns väldigt otippat dock, har inte varit där på år och kan väl inte direkt säga att jag saknar det.
Men jag och karln lär ju passa in - äldre män med unga blondiner, hah.
 
 

Behov

Kategori: Allmänt

Mest längtan efter just nu? En drinkvagn och plats för den. Och hämta ner mitt fina "kristallglas-set" från Sverige som jag ärvt från farmor med tillhörande kristallflaska att ha på vagnen. Tillsammans med våra finaste spritflaskor. Åh vad mycket jag vill det. Men det får bli i ett kommande hem, där det passar in bättre. Bäst av allt? Mannen min vill också ha det! Att vi tycker om samma saker även när det kommer till inredning & detaljer (...och inte bara mat...) är ju rena miraklet, särskilt då jag kan vara väldigt omöjlig att ha att göra med på dessa plan, hehe.
 
MEN min spritflasksamling saknar några väldigt väldigt viktiga grejer. Främst en god champagne congac, en whisky och DEN HÄR. Så vacker flaska att det inte är sant.
Jag måste hitta den ultimata ishinken också, varit på jakt i månader men hittar den inte.
 
 
Underbara flaskor. 
 
I bakgrunden står min kristallflaska & tillhörande små champagne/likörglas, i mitt rum i Sverige. 
Jag vill ha hit dem och resten av de olika glasen. Någon som ska förbi här med bil snart..?
 
 

En liten lista

Kategori: Allmänt

Vad åt du senast? Två mini pain au chocolat. (MEN JAG SKA ÄTA STUVADE MAKARONER TILL LUNCH!!!!!)

Vilken film såg du senast på Bio? Bio? Django Unchained tror jag. Riktigt bra! 

Vilka är dina tre bästa serier? Tre? Finns bara en bästa. Sex and the City.

Vilken bok läste du senast? Glada hälsningar från Missångerträsk, skriven av Martina Haag, som jag fick i present av Bea. Alltså den var SÅ rolig. Jag satt och skrattade högt i soffan konstant och vid ett tillfälle rann tårarna så starkt att D trodde jag drev med honom.

Min sysselsättning under förra helgen. LÄS den! Och tack återigen, Bea!

Vad ska du göra i höst? Åh vad jag önskar att jag kunde svara på det. Jag vet inte. Alls. 

Ska du resa någonting i år? Hm. Blir mindre av det än tidigare år. Men Sverige blir det i alla fall, helst 3 gånger (för mami's födelsedag, för bröllop & jul) men får se, sen Sardinien i sommar. Kanske London i höst men kan inte planera in resor i nuläget tyvärr. Fast små trips blir det väl, bergen & till havet vid Liguria någon helg osv.

Vilket är de senaste klädesplagget du köpte? Hm. Två par jeans för ett tag sen. Ingen klädshopping förrän klänning till bröllop nu.

Hur länge har du bloggat? Hm. 4 år? En liten stund innan jag flyttade hit till Milano.

Tre bloggar som du besöker precis varje dag: Förutom vännerna Bea & Hannah så är det främst Elaine Eksvärd, Forni & HanaPee.

 

Favoritsyssla? Mathandling.

Kategori: Allmänt

Det var en sån bra dag igår! Perfekt blandning av nytta, nöje, jobb, bra nyheter, kärlek, gott att äta, dricka & så lite sol på det. Efter senaste inlägget drog jag & D och köpte en milanesisk "kaka" till D's far eftersom det var la festa del papà. När vi kom hem till dem fick D världens finaste present med text från Simone och vi fick med oss (ännu mer!) salami, lite speciellt bröd, vin och grejer, hehe. Pratade en massor, vilken tur att jag hittat en kille med så fin & bra familj som extra plus! 
 
Sen bar det av för mathandling. "Favoritsyssla? Mathandling." hehe. Köpte på oss en massa gott och hälsosamt! Sen hem för aperitivo, middag & film med Nicolas Cage. Och nu har jag vaknat på strålande humör! Nu har jag precis ätit frukost, ska in i duschen och sen blir det att jobba med ritningar hela dagen. I kväll kommer Simone på middag och sen ska jag & D på utställning på en klubb. Om vi bara kunde slippa regnet kan nog den här dagen bli en höjdardag den med.
 
 
En typisk kaka från Milano som D's pappa tydligen inte kände till och
då han är ett stort fan av den här sortens "kakor" passade vi på att köpa med oss en sån till honom.
Med äpplen, fikon & russin.
 
Ja, jag tog seriöst kort på vår matvagn. Älskar ju att handla mat!
En massa grönsaker (fänkål är min nya favorti!), frukt, en massa kött och ett riktigt gott vin.
 
OCH pain au chocolat till frukost! Redan färdigpackade men åtminstone av den bra sorten!
Tänkte spara in lite pengar istället för att köpa muffins på baren för 1,30€/dagen.
 
En aperitivo med grejerna vi fått från D's föräldrar. Bröd från Valtellina
(område i italienska bergen), hårdbröd med fänkål(!!!) och en god salami
från tillverkaren av vinet D's pappa köper hem och tappar själv.
 
Middag. Köttbit med potatismos på sötpotatis. Riktigt gott om man har tillräckligt salt!
 
Mmmm. Passade mycket bra ihop också!
 
Efterrätt blev lite färsk frukt. Jag älskar färsk kokos att sitta och knaga på.
 
 
 

Härlig tisdag

Kategori: Allmänt

Helvete vad arg man blir när man skrivit ett inlägg, lagt in bilder, bildtexter osv och så försvinner det bara!? ÅH.
 
Hur som helst. Hemma nu. Ska strax iväg och skjutsa Simone och sen handla. Passar på att följa med idag då det är la Festa del Papà (fars dag). Simo undrade igår om jag ordnat någon present till D men fick förklara att han är ju inte min pappa så då är det inte riktigt samma sak. Efter några om och men fick jag då frågan om jag ordnat något till min pappa men då Fars Dag ju är i november i Sverige var jag tvungen att svara nej. Men papi, jag grattar dig här. För du är värd att fira både på den italienska och svenska Fars Dag. Grattis finaste pappan i världen! 
Nu är jag nyfiken på vad Simone ordnat åt D så ska åka och hämta honom!
 
Några bilder från dagen.
 
Började dagen med frukost på baren mittemot. Cappuccino och apelsinmuffins.
Älskar att ägaren av baren tycker så mycket om att baka att han har hembakat varje dag. Pluspoäng!
 
Efter lite ärenden åkte jag hem och tog hand om vår nya orkidé.
Vattenbad, fukt och (ej direkt) solljus så nu mår hon bra.
Såg att de passar finfint i vårt badrum så kanske blir utökning då denna är tänkt för vardagsrummet.
 
 
Orkidé är min favoritblomma.
 
Efter lite jobb med ritningar blev det en sväng till Peck. 
Peck är Milanos finaste (& dyraste) mat- och vinbutik. 
Kunder med tjocka plånböcker, som Berlusconi & fotbollspelare - m.a.o. är jag där ytterst sällan.
 
Fick med mig en bit Mocetta di Cervo (som en rådjursbresaola, cervo = rådjur).
 
Och även en bit av deras egna salami.
Fick provsmaka på plats och det var inget tvivel på att det var gott.
Nu ska jag åka och köpa passande vin till, hehe.
 

Stanna ett tag, våren

Kategori: Allmänt

Vilken underbar dag! Sol och 10°C. Redan hunnit en hel del idag, varit på kommunen i en förort till Milano för att lämna in några dokument för teknisk granskning, varit på posten, tagit hand om vår nya orkidé, lunchat och äntligen börjat på ett projekt. Tror jag nämnt det förut, en vind ska göras om till lägenhet, tak ska höjas och hela rubbet. Jag trodde vi mest skulle göra ordna med redan existerande ritningar, göra render & få OK från kommunen etc men tydligen ska vi göra ny planritning också. Så kul! Men arbete mellan en inredningsdesigner och en som lärt sig "regler" från en ingenjör är annorlunda, hehe, men vi kompletterar ju varandra perfekt! 
 
Nu sitter jag dock och målar om naglarna för ska iväg på lite uppdrag från min morbror och hans nya business, hehe. Ska kanske ta en runda för att kolla lite bröllopspresenter också när jag ändå är inne i city. Njuta av solen för imorgon kommer tydligen regnet tillbaka.
 
Oops, nu kom det nagellack på det vita lakanet....... Så blir det när man multitaskar. Målar naglar, bloggar & smsar.
 
 

Längtan efter sommaren

Kategori: Allmänt

Wuu. På väg till badhuset nu för måndagssimskola. För Simone, inte för mig. Dragit på mig en somrig skjorta och längtar tills man får ha sommarklänningar eller bära sommarskjortor övanpå bara bikini på väg till stranden. Inte behöva ha jeans och t-shirt i japanskt hi-tech material som håller värmen extra under. Hua. Tur att man kan åka till badhuset och svettas i fukten kalla dagar som denna, ciao!
 
 

Parmigiana alle melanzane & salami från Mantova

Kategori: Allmänt

Igår efter perfektlunchen blev det också en godgod middag (känner mig härligt bortskämd!). Parmigiana alle melanzane. Mannen stod och pysslade i köket i säkert mångtals timmar medan jag satt i soffan och hällde upp vin. Fast jag ordnade faktiskt aperitivon! Tyvärr blev resultatet lite för "vattnigt", eller vad säger man på svenska? Vätskigt? Hm... Men väldigt gott ändå. Bästa av allt? Vi gjorde en stor så man kan äta till lunch idag också! Tillsammans med risottoresterna som jag ska steka. Nu blev jag så hungrig att jag nog måste skynda på mannen & hans arbete lite så jag får äta nu. Nu nu nu.
 
Annars gråter jag lite för min kamera, som en gång i tiden var JÄTTEbra för att vara en enkel liten digitalkamera, har gått och blivit gammal. Den vill inte alls fungera som den ska. Använder man blixt blir fotot antingen helt vitt eller helt svart - och om man inte använder blixt blir det ingen bra skärpa. Så ni får stå ut med halvdana bilder tills jag kommit på en lösning. Kan ta ett år eller så.. (MEN. Hur ska det bli till bröllopet?! Och mamis födelsedag!?? Och sommarsemestern!? Det här måste jag kanske ta tag i fortare än jag tänkt....)
 
 
Tomatsås med massa färsk basilika står och puttrar.
 
Vi provade en ljuslila, rund aubergine men det är inte att rekommendera för detta recept. 
Funkade inte så bra. Men mycket färsk basilika är alltid en höjdare ♥
 
Medan mannen "rostade" auberginen (för vi vill inte friterade den som man egentligen ska,
för det blir för mycket!) tog jag fram mina masterkunskaper och skar upp den alldeles för dyra,
men ack så värda, salamin från Mantova.
 
Miniaperitivo. Dessa fullkornskex gör salamin ÄNNU godare. wow.
 
Såklart blev det vin till. Ett Barbera d'Alba med söt rosa text.
 
Sen ringde timern och middagen var klar!
Som en vegetarisk lasagne, utan ragú & aubergineskivor istället för pastaplattor.
 
 

Lite för långt utlägg om helgen

Kategori: Allmänt

Paus härifrån under helgen. Har haft en sån bra helg! 
Det var så skönt att ha städningen gjord i fredags så det blev en lugn kväll framför TV'n med god middag. Lördagen var den bästa på länge. Vaknade till sol, gjorde iordning oss och åkte till D's frisör för att sen storhandla på vägen hem. Lördag är alltid en trevlig dag att storhandla på.... Säger aldrig mer varje gång. Sen hem för en snabblunch innan vi fortsatte ut för att titta på elektroniska cigaretter (börjar ploppa upp butiker överallt nu men vi hittade till en mer seriös variant) och proteinpulver, hehe, helt min typ av shopping...... 
 
Angående de elektroniska cigaretterna - D vill inte röka länge men klarar inte av att sluta tvärt så han bestämde dig för att prova de elektroniska som, jämfört med cigaretter, inte är (verkar?) skadliga. Än så länge funkar det och jag är lycklig! Röken luktar inte och hans (våra!) lungor kommer städas upp om han fortsätter. Jag tycker dock att det är en väldigt löjlig grej det här men om det hjälper hälsan får det väl vara så. Jag fick hålla mig för skratt alldeles för många gånger när butiksbiträdet förklarade hur det funkade. Värst var det när hon frågade om D ville ha någon smak som karamell, choklad eller hallon på "cigaretten", haha, som tur var så var han bara intresserad av "cigarettsmaken" cuban. 
 
Efter elektron- och pulvershoppingen tog vi en promenad i solen i Cinatown. Så himla fina gator & kvarter men det känns sådär att gå omkring i en del av Milano och skyltarna bara står med kinesiska tecken. Men men. Vi hittade ett café för en fika innan vi åkte hem igen innan det var dags för pizzakväll med D's kusiner. Jättetrevlig kväll verkligen som avslutades på vår favoritcocktailbar. 
 
Söndagen var lugn hemma, D lagade bästa risotton jag någonsin ätit, jag skypade lite med Bea för första gången (som har börjat prata göteborska?!?!?!?! Hemskt men det var faktiskt lite gulligt på henne!) och annars blev det mest TV-tittande i lugn och ro. 
 
Idag ligger snön över taken och jag tänker inte ta mig ut. Var det inte dags för vår nu?
 
 
Hejdå cigaretter! Vi får se hur länge det håller...
 
Sämre bild får man väl leta efter, men det här är den "nya cigaretten".
Tycker den påminner om en insulinpenna...
 
Från märket Smooke. Verkar vara en av de bättre, mer seriösa. 
Är elektroniska cigaretter lika stort i Sverige som här i Milano?
 
Fika i Chinatown. Paj med bl.a. björnbär, vinbär, blåbär och en vaniljkräm.
Så god!
 
Sen blev det napoletansk pizzakväll i stort sällskap, sammanlagt 13 pers.
Som antipasti blev det friterade grönsaker, mozarella m.m.
 
Och en massa bruschette. Gott men alldeles för mättande för att äta pizzan efteråt..
 
Min nya favorit. Tomatsås, mozarella, aubergine, kronärtskockor och färsk basilika. 
Med godaste degen!
 
Effteråt blev det en Sidecar i mörkret på vår favoritcocktailbar.
Milanos bästa cocktails men desto mindre bra val av dukar...
 
Söndagslunch blev risotto med saffran & salsiccia (innehållet av salsiccian hackat)
som var den bästa risotton jag någonsin ätit. Salsiccian gör den ännu mer smakrik!
 
SÅ god. Idag ska jag steka resterna och det blir nästan ännu bättre.
 
 

Jag hann!

Kategori: Allmänt

Sååååå. Diskat & städat köket, dammtorkat överallt, torkat & putsat allt i badrummet (vaaarför har vi köpt tvålpump & tandborsthållare som man behöver putsa?!), dammsugit och skurat golven. Och karln är inte hemma än! HEJA! Hoppas han nu uppskattar att han slipper ställa sig och städa nu som planerat. 
Försöker kompensera blommorna han kom hem med, hehe.
 
Hoppas ni har en fin fredagskväll.
 

Skursvampar & rödvin

Kategori: Allmänt

Tog ett moget men mindre trevligt beslut nyss. Blir ingen park för mig, inget bokläsande i solen utan jag ska ta mig ann disken istället. Och sen damma av lite här om så behövs innan jag sätter i gång damsugaren för första gången på månader. Det är nämligen karln i husets jobb (oroa er inte att vi inte dammsugit på månader) men tänkte vara snäll. Om jag hinner. Måste putsa badrumskranarna & tvålpumpen innan också så de blir skinande som de ska! Så slipper vi städa ikväll utan kan bara njuta av de fina tulpanerna mannen kom hem med till mig efter sina morgonmöten (skryter lite över honom, ja), äta gott kött & dricka rödvin. Mycket rödvin. Det är ju fredag.
 
 

Bortskämd med blommor idag

Kategori: Allmänt

Härligt med lite färg här hemma!
 
Nästan på en gång slår de ut inne i värmen!
 

Inter - Tottenham

Kategori: Allmänt

Alltså. Matchen igår!?! Förmodligen den bästa jag sett live på San Siro. Inter spelade ju så bra och var egentligen värda vinsten, särskilt då Tottenham knappt spelade och bara sölade ut på tiden (Inter-publiken blev förbannad). Men men, mer energi till serie-a och huvudsaken var att de spelade bra och att de vann matchen. (Stort!) Riktigt kul match att se. Jag blir ju lite till mig av bara tanken att Zanetti, Guarin, Handanovic & Cassano är där nere, hehe, mina favoriter. Efteråt gick vi hemåt och stannade på vägen för pasta/pizza för att värma upp oss. 90 minuter + paus + 30 min tillägg är lääänge i kylan som var, helvete vad kallt det var.
 
Innan träffade vi upp min gamla ABB-kollega också, jättekul att se honom! Saknar ju ABB... Han var där med en italienare från ABB och några andra och mannen min bestämde date med dem när vi är i Västerås nästa gång, hehe. Kul! Särskilt då de fick se en bra match när de väl var här... Vi tänkte ta en öl tillsammans (de, inte jag..) innan men det var total alkoholförbud runt och i hela arenan p.g.a. Tottenham supportrarna. Vad är det för skit? Då tycker jag inte att de ska få komma om de ska förstöra så. Kom igen, beté er? Men det gick ju bra utan, även om det varit värmande med lite alkohol i blodet.
 
Första gången på San Siro tillsammans. Inte sista.
 
Spelarna.
 
Första gången jag dricker te på en fotbollsmatch!? Men det värmde bra!
 
San Siro. Oh.
 

Handanovic. Han är bäst även om han släppte in ett mål igår. Det gör inget.

Penne med saffran och speck efteråt på en enkel restaurang i vårat område.
Servitören -Interfan i 6 generationer- var halvt i chock när vi kom och berättade hur det slutat.
 
 
 

1 år och 9 månader känns som flera år

Kategori: Allmänt

Buongiorno! Så härlig fredag än så länge.
Jag hade så ont i kroppen när jag vaknade att jag tänkte ligga kvar och sova ett par timmar när D gick upp för sina fredagsmöten. 5 min innan han skulle gå ångrade jag mig så skyndade mig upp, drog på mig kläder, lite läppglans & solglasögon och följde med honom för en kort promenad i solen och frukost ute. Så skönt trots att jag har träningsvärk(?!) i framsida lår och rumpa. Vet inte om det beror på min powerwalk igår (tog i så jag kände i låren redan när jag gick, men ändå) eller promenaden på över 1 timme sammanlagt i högklackat & San Siros trappor igår blandat med kylan som förfrös samtliga muskler, hehe, men lite pinsamt känns det.
 
Efter frukosten gick jag hem, hängde tvätt och plockade undan här hemma så det blir lättare att städa i eftermiddag. Nu ska jag sätta mig med lite grafiska designgrejer som jag låg och tänkte på igår kväll så jag knappt kunde somna, ville börja på en gång. Men nu så. Sen ska jag gå igenom min dator som kom hem igår från omformatering plus att de installerade alla program jag behövde i versionen 2013 så får se om det är mycket ändringar. I eftermiddag blir det storstädning, hämta Simone & vara en stund i parken och sen god middag ikväll för att det var 1 år och 9 månader sen jag och D träffades. 
 
 
Caféet vi äter frukost på på fredagar (för det ligger vid vår tunnelbana) hade ordnat söt uteservering
på det nygjorda piazzat, härligt. Kanske blir en och en annan spritz där i vår...
 

Nu dusch!

Kategori: Allmänt

Woopsie! Man är ju van med att kvällsmatcher börjar klockan 20:45 men kvällens börjar tydligen redan klockan 19°° så får skynda mig lite mer än jag planerat. Eller tja, har fortfarande 2,5 timmar på mig så skynda är väl att ta i... Efter värmechocken ute sitter jag nu inne och fryser så ska ta en lång varmdusch och sen göra mig iordning. 
 
 
Härlig utsikt från miniterassen idag. Blå blå himmel.
 
Och bergen i bakgrunden.
 
Lunch! In the making..
 
Klart!
 

.

Kategori: Allmänt

Tro det eller ej men jag klarade det, hehe. 50 minuter (kom ut 10 min för sent) snabb och hård powerwalk med lite jogging. Med tanke på att jag inte rört på mig på alldels för bra tag var det skönt. Det blev så varmt i solen att jag på hemvägen var tvungen att gå över i skuggsidan(!). Byggarbetare på lunchpaus som måste kommentera en var väl de enda störiga men jag höjde volymen på musiken så jag slapp höra. Alltid något. Nu ska jag slänga ihop en god sallad till lunch! Mmm.
 
 

Ut och röra på mig

Kategori: Allmänt

Oh. Solen skiner så härligt! Var nyss ute på balkongen i bara linne och det var varmt! Jaaaaa! Ska dra ut på en powerwalk nu innan lunch men drar på mig träningsfleecejackan för att vara på säkra sidan tror jag. En timme har jag på mig - ciao!
 
 

Torsdag men känns som fredag

Kategori: Allmänt

Godförmiddag! Efter att jag skrivit sista inlägget här igår runt fyratiden, fick jag så ont i huvudet, illamående och lite ont i hela kroppen så jag somnade och sov mer eller mindre till klockan sju men kom inte upp ur sängen då heller. Vet inte vad som hände men efter ett par timmar blev det i alla fall lite bättre. Usch. Värsta var väl att jag missade min skypedate med Bea! Idag mår jag i alla fall som vanligt, tur det för ska ju till San Siro ikväll! Det blir en liten promenad dit och så ska vi möta upp fd. ABB-kollegor innan matchen. Kul! Hoppas det blir en bra match åtminstone, om de går vidare i Europa League eller ej är inte så viktigt helt ärligt - bättre om de kan kämpa lite i serie-a så de kommer med i Champions åtminstone nästa år...
 
Annars idag blir det en vanlig torsdag förutom att jag förmodligen ska hämta ut datorn så jag kan sätta igång att jobba!
 
 
Har hängt ut våra Interhalsdukar från mannens "Inter-korg" på vädring inför kvällen, hah.
 
 

Tandläkare är inget jag längtar efter

Kategori: Allmänt

Granntjejen har skrikit "Vad vill du?? Berätta vad du vill!!!?!?!?!?" till sin mamma ungefär femton gånger nu. Efter tre upprepningar hade jag lust att skrika tillbaka "ATT DU SKA VARA TYYYYYY-YYYYST!", men jag lät bli. Jag tror nämligen att de kan behöva höra oss ibland också även fast det kanske inte handlar om bråk... 
Oj. Nu blev det knäpptyst. Undrar om de lever?
 
På tal om att leva. Om 6 minuter ska Simone in och sätta sig i tandläkarstolen för att laga ett hål. Usch vad jag inte saknar tandläkarstolen men borde egentligen kanske gå på en koll.
 
Jo. De lever, de är igång igen. Nu är det något som inte är sant "non è vero, non è vero" håller de på. Jag. Orkar. Inte. Höra. Mera.
 
 

Gorgonzzzzola

Kategori: Allmänt

Jag lyckades komma upp relativt tidigt ur sängen i morse (första gången, sen gick jag ju tillbaka och sitter med datorn här.. en annan sak) och åt med andra ord frukost tidigt. Så jag är hungrig nu! Klockan är bara 12.30 och vi äter lunch runt 13.30. MEN jag står ut, för idag står det dinkelpasta med gorgonzola på menyn. Och den som väntar på något (jätte!)gott väntar aldrig för länge.
 
Igår blev det lamm!
 
Aperitivo blev en bit gorgonzola på kex och ett glas Morellino di Scansano. 
 
Gorgonzolan var nog av den starkaste sorten jag provat. Mycket god!
 
Små lammkotletter(?) med stektpaprika i olivolja.
Vinet, Morellino di Scansano, gav mig sen en sån huvudvärk och kände mig jättekonstig
& illamående så fick ta en varmdusch. Usch.
 
Vi tog fram en ny kökshandduk (från Skultuna?) också som jag fått från Sverige! 
Älskar materialet, miljömärkt och hela köret. Tror katterna var anpassade lite till Suki?
 

Tänk gärna efter lite också

Kategori: Allmänt

Usch. Det åskar ute och är alldeles grått! Det mullrar så och jag och Suki känner oss nästan lite oroliga där vi sitter. Åh nej, nu började det hagla också! Känns som hela balkongen gungar.
Läser just nu en text av författaren Jonas Hassen Khemiri om bl.a. rasism. Väldigt bra skriven och han har ju tyvärr så rätt. Läs den om ni inte redan gjort det. Och tänk gärna efter lite också. 
 
 
 

Lärling

Kategori: Allmänt

Så. Nu har jag fått det att fungera på annat sätt. Följde med D på ett jobb idag vid Navigli, så härligt väder så det var skönt att komma ut en stund. Mötte upp en herre (ja, herre, för han var klädd i rock, hatt & hela köret) från en mäklarfirma för att titta på en blivande butik. Herrn blev lite, tja, överväldigad över att geometra'n hade med sig en svensk blondin som assistent så jag fick mest underhålla honom i form av prat om politik, Leonardo Da Vinci, Milano, Rom osv. medan D fick göra jobbet och ta mått. Hah. Men tror han tyckte det var rätt skönt så han fick jobba i fred. Sen bjöd herrn oss på en caffé och hoppades på att träffas igen för jobb i framtiden. Så det var ju bra, hehe, men man känner sig lite obekväm när en man man träffar i och med arbete ger en komplimanger angående utseende... Eller är det bara mina svenska gener som får mig att känna så?
 
Vi stog och väntade i solen en stund.
 
Så fina hus vid Navigli, tyvärr fick jag inte med hela skönheten på bild.
 
När jag kom hem knipsade jag av orkidékvisten som var med i min mimosabukett
(då den dött) och satte den i ett glas för sig själv. Tillsammans med bl.a. Lingon-ljuset från Bea!
 
 

Tekniken är emot mig

Kategori: Allmänt

Tror jag ska sluta helt att lita på väderrapporter nu (och det är väl på tiden!). Solen skiner ju ute och det är en jättehärlig dag trots att det gick rykten om grå grå himmel. Jag var med mannen på jobb nyss och jag tog t.o.m. bildbevis på det (vädret, inte själva jobbet) MEN NU FUNKGERAR DET INTE ATT LÄGGA IN BILDER PÅ DATORN FRÅN BLACKBERRY'N?! Varför? Sån tisdagstristess. Så, mer om den delen av dagen senare. Nu ska jag roa mig med att planera lite jobbrelaterat och sen skriva inköpslista till kvällens mathandling. D röstar på lamm ikväll, vad säger ni om saken? Jag tror det kan bli bra. Så jag att något att roa mig med om jag tröttnar på matchen. Gnaga på ben...
 
 

Framboise

Kategori: Allmänt

Som sagt så sitter jag ju och uppdaterar mig lite på IT-fronten idag. Ordnat Spotify i mobilen också! Tänkte dock övergå till läsande av bok senare för att få lite kontraster! Kanske följer med mannen på ett jobb senare, för en supersöt liten butik vid Navigli.
 
Igår blev det som sagt bubbel. Hade i lite hallonlikör också så det blev en kir framboise. 
Samtidigt tittade vi igenom bröllopsmenyn då E&M bett om hjälp. 
D's pappas förslag som jag hejjade på & stöttade ordentligt gick igenom som en av förätterna
så nu ska det bara bestämmas den andra. 
 
Hallonlikören vi köpt i Frankrike.
 
Sen blev det middag. Stekt kalkonfilé med gräddsås på bl.a. champinjoner. Enkelt & gott!
 
 

Spotify goes Italia

Kategori: Allmänt

JAAAA! Jag har äntligen ordnat italienskt spotifykonto (för jag vägrar att betala i onödan) och enligt någon nyhetssida så har det bara funnits ett par veckor. Yey. Nu är jag lycklig och ska göra iordning bra listor - heja heja!
 
 

Bara ben

Kategori: Allmänt

Badhuset har inget varmvatten idag så istället för att titta på simskola ska jag gå och handla bubbel till kvällen! Alldeles för längesen jag drack bubbel men nu är våren här så då byter jag gärna ut rödvinet då och då mot ett ljusare med bubblor. Herregud vad jag längtar tills vår/försommaren då man kan gå ut i bara ben för en drink/aperitivo kvällstid (och ha fast lön att betala med!). 
 
...eller bara en tonic water på en uteservering under eftermiddagspromenaden med den här... 
 
 

Variation på grannar

Kategori: Allmänt

Vi hör våra grannar genom våra lövtunna väggar hela tiden. Och de är inga lugna typer utan bråkar konstant under senaste tiden. Nu är tonårstjejen i full gång att gråta och klaga på mamman. Låter som en ledsen varg som yler. Klart det kan hända, men varje dag? Och de har en väldigt störig dialekt/sätt att prata så jag håller på att bli tokig. Grannen på andra sidan renoverar ju och borrar nästan in i vårt kök även helgtid. Granntanten (på minst 70) under, som alltid är jättetrevlig, väldigt elegant klädd & pratsam, däremot tar hem olika karlar kvällstid lite när och då som vi förstått det. Igår var det en virrig liten gubbe med tygkasse. Nästan lite spännande tycker jag.
Och det hela får oss att känna oss ganska normala i vårt lilla hem. 
 
 

Bra vecka

Kategori: Allmänt

Det är ju måndag idag. Och ingen intressant fotbollsmatch! Åhhhh. Så jag har bokat upp mannen för middag och myskväll. Det är nämligen så att vi tittat på fotbollsmatcher onsdag-, torsdag- fredag- och söndagkväll. (Under lördagen var det Ringaren i Notre Dame istället) Och imorgon är det Barcelona-Milan som måste ses och på torsdag ska vi se Inter-Tottenham live. Jag gillar att titta på fotboll, fast främst Inter då, men nu börjar det gå till överdrift här hemma tycker jag. Och när vi har Simone här blir det inte så mycket tid för bara oss. Så. Ikväll blir det ingen fotboll alls. Utan myskväll. Kanske t.o.m. ska tända ett ljus? 
 
Vad händer den här veckan då?
Förutom det vanliga jobbsökandet etc måste jag ta tag i en website och så blir det simskola ikväll, mathandling + fotbollskväll imorgon, torsdagkväll ska spenderas på San Siro, fredagen blir det nog storstädning, lördagen pizzadate med D's kusiner & ev. leta bröllopskläder och på söndag vill jag ha sol och en fin promenad. Någon kväll ska vi förmodligen på middags- och biodate med E&M också. 
 
Nu ska jag äta lite choklad och titta igenom ett par bloggar innan D kommer hem (från gymmet, jag äter choklad och han bygger bara på musklerna ännu mer...) för då lär jag göra mig iordning inför somskolsbesöket!
 
 

Repris i påsk?

Kategori: Allmänt

Jag sitter och söker/tittar på stället vi var och åt förra påsken med E&M för att kanske boka även i år. Fast med Simone & D's föräldrar också. Hittar bilder på hemsidan där även en åsna vi såg förra året var med:
 
Jag: "Åh, t.o.m. åsnan finns med!"
Davide: "Oh, gott, den här gången tar jag åsna i så fall!"
Jag: "....levande, på bilderna! Inte menyn!"
 
Haha. Här handlar det bara om att äta! Jag har aldrig ätit åsna vad jag kommer ihåg men tydligen ska det vara riktigt gott! Vore mysigt att åka tillbaka även i år och ta en promenad i Bobbio igen. 
 

Den kända åsnan förra året.

Man åt (och drack deras egna vin) såå gott. Som på de flesta agriturismo's.
Den här, 3 noci ("tre nötter"), ligger i Piacenza.
 

I Bobbio för en promenad efter lunchen uppe i bergen.
Här på "Djävulens bro" som den kallas. 
 
Utsikt över Bobbio. Riktigt riktigt vackert var det!
"Djävulens bro" är bron till höger.
 
 
 

Våren är inte bara positiv

Kategori: Allmänt

Nu fick jag en lite bättre start på dagen. Mormor ringde för uppdatering! Alltid lika roligt.
Sitter fortfarande kvar i sängen och kanske ska ta och göra ett ryck här hemma? Kanske tvätta lite och om solen håller sig kvar kanske en promenad. Annars blir det att söka jobb. Antingen håller jag på att bli förkyld eller så är det som mormor sa, allergin sätter igång nu. Mot våren. Jag orkar seriöst inte 4-5 månader av allegi nu, usch. Att det blir värre och värre för varje år som går gör väl inte direkt det hela lättare...
 
Nu ska jag höra om D är sugen på lunch, ciao!
 
 

Lite "religion" mitt upp i alltihop

Kategori: Allmänt

Lite allvarligare inlägg än vanligt, men jag blev så upprörd av det och tycker det är ett alldeles för stort problem.
 
Igår blev jag så förbannad. Tittade på det vanliga "samhällskritiserande" programmet på söndagar och igår tog de upp bl.a. om sexuella övergrepp av präster (inte för första gången). Många män som blivit utsatta som barn berättade om det och att de då pratat med andra präster etc men ingen gjorde något åt det. De bara nekar det. Nu hade dessa samlat in en massa röster för att gå till Vatikanen för att visa upp detta för att göra något åt det men Vatikanen lät dem inte ens komma in. Präster vägrar kommentera det. De vägrar se problemet. De bara nekar allt. HUR kan folk välja att tro på och "stödja" något sånt?! Män (för här är präster män) som accepterar att män inom deras "organisation" utsätter barn för sexuella övergrepp och bara blundar. Dessa män som ska vara förebilder för världen. Jag säger absolut ingenting om tron på Gud för enligt mig har det inte med kyrkan att göra och sen kanske det här gäller främst Katolska kyrkan (då det gäller Vatikanen..), det vet jag inte. Men jag förstår inte hur folk kan seriöst gå och lyssna och se upp till män som inte gör något åt ett så gravt problem.
 
En man i USA som blivit utsatt som liten har startat en organisation mot detta och berättade att även 3 av hans bröder blivit utsatta och en av dem valde sen som vuxen att själv bli präst och har nu själv utsatt barn för detta. Ska det fortsätta såhär? Jag blir helt förskräckt av att det finns så många som stödjer, tror och ser upp mot en "organisation" (kyrkan/präster) som gör detta. Om det är någon katolik som läser här får de gärna förklara, för tydligen så finns det ju något väldigt starkt (och bra?) med katolska präster - det är väl bara det att jag inte ser det?

Katolska kyrkan ska ju uppmana till goda gärningar som bl.a. stöd för utsatta. Det är väl kanske munkarna som står för det, för från prästernas sida ser jag inte så stort stöd..? Snarare tvärtom.
 
Nu är det ju så att Sverige främst har den protestantiska kyrkan och jag vet inte alls hur de ställer sig till detta. Skulle dock gärna vilja veta. 
 
 

Helg

Kategori: Allmänt

Sitter och tittar på Inter-Bologna, det går absolut inte bra - snarare pinsamt dåligt (vad har hänt med Inter??? är det inte dags att byta bort den j***a tränaren snart?!?) och är väldigt mätt efter en stor köttbit och lite för mycket(?) vin men samtidigt känner jag mig värd efterätt idag. I så fall blir det Ben&Jerry's Cookie Dough. Mmmm. Söndag idag. I matens tecken. Som tur var så var vi ute en stund i friska luften för lite fotboll & basket för paus under eftermiddagen.
 
Var ju hos D's föräldrar för lunch. Risotto på två sorters ostar (minns ej vilka..) till förrätt och fasan med fyllning av bl.a. hackade oliver, lufttorkad skinka & salvia till varmrätt. Jag älskade fasanen! Och så diskuterade vi väldigt mycket bröllopsmenyn (förrätt & huvudrätt) och provdansade lite, hehe. Jag tror jag fick igenom mina förslag för menyn! Men på dansfronten gick det värre och jag tror jag och D måste öva! Dansa kan vi väl men vi är inte så vana vid vals och liknande. Jag hoppas på att få dansa med minst Simone, D's morfar och såklart mannen min på bröllopet. Det är mitt mål för dagen (förutom att försöka undvika att spräcka klänningen av all mat förstås!)
 
 
Ett hett litet tips. 
Simone fick välja grönsaker då han inte äter så många och han ville ha fänkål. Och morötter.
Så jag gjorde en "sallad" på rårivna morötter & finskuren fänkål och det var så gott!?
 
Under fotbolls- och basketpausen efter lunchen.
Solen sken så jag satt mest och njöt av den medan killarna spelade.
En och en annan pass gjorde jag men med högklackade skinnstövlar är det inte alltid det lättaste....
 
Gräsmattan var full av små blommor. Vår!
 
Blommor.
 
Killarna spelade i solen utan jackor. 
 
Paus. Men jag fick för mycket flashbacks från när jag fick hål i huvudet
och behövde sys så han fick inte fortsätta sådär...

Ni som är köttkänsliga kan ju titta bort. Men egentligen vet jag inte vad ni gör här?
Hur som helst är det här delar av kvällens middag! 
 
Perfekt "rare" för min smak. Med grönpepparsås & röd vin.
 
 

Söndagsaktiviteter

Kategori: Allmänt

Söndagsmorgon (förmiddag?) och jag är inte riktigt med på något plan. I en trött liten bubbla sitter jag. Men jag har ändå ätit frukost och duschat, alltid något. Nu ska sminket på, naglarna ska målas om och så ska jag försöka hitta någon klänning anpassad till lunchen hos D's föräldrar. Får se hur det går! Om inte solen visar sig tillräckligt för att vara ute i parken idag ska jag eventuellt hem och skypa med Bea sen, oh. Sen måste vi ut i förorten ikväll och köpa kattmat, makeupremover och linvätska, heja.
 
 

Första Dior-armbandet

Kategori: Allmänt

I samma byggnad där vi handlar mat har de ett parfymeri och idag stod det en kille utanför och "sprayade parfym på" dem som ville och han stannade Simo som sa ungefär "varför inte" och fick prova en Diorparfym. Som tur var så var den sportig, lätt och doftade gott. Simo var nöjd och när killen gick och hämtade ett sidenband med Dior-loggan och små silver C & D i ändarna som han sprutade ner i parfym och satte runt Simos handled blev det ännu bättre, haha. Det var så gulligt! 
 
Måste säga att det var väldigt fint för att vara en liten gratisgrej på stormarknaden.
Att det är samma initialer som hans far har (Calabrese Davide) gör ju bara saken bättre!

Nöjd. Och vem är inte det över ett gratis "Dior-armband", hehe?
 
 

Frysa

Kategori: Allmänt

Jag ligger under täcket med gåshud och fryser något förfärligt. Jag vet att jag inte är normal när det gäller min kroppstemperatur men nu är det nästan så jag börjar bli orolig! Orkar inte ta en till varmdusch för då förstör ångorna sminket. (......) Så. Efter att jag ätit lunch och diskat bort diskberget så kröp jag alltså tillbaka ner i sängen. Med ytterligare lite inredningstidningar och datorn. 
 
Annars idag har jag och Simo socialat ordentligt medan far hans var på andra äventyr (han var kvar hemma men vet inte riktigt vart han befann sig), vi har som sagt skrivit inköpslista men även kollat in och sorterat min parfymprovssamling, lyssnat på musik och smsat med Bea. Simone skickade iväg en liten hälsning till henne, sötnosarna. 
Nu blir det lugn eftermiddag med läxor, lite "husritande" har efterfrågats och ikväll blir det Ringaren i Notre Dame med jordgubbar, popcorn och banan med mjölkchoklad i ugn. Så längesen!
 
 
 
 

Lördagsmorgon med matplanering

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Gårdagskvällen rusade förbi, åkte och köpte en mimosakvist till D's mamma innan vi åkte dit och hämtade Simo och på väg hem var det redan dags för att gå ut och äta så tog bilen direkt till Ham, goda hamburgare & lemonad som vanligt! Fick t.o.m. en liten mimosabukett där eftersom det var la festa della donna. Gulligt. Väl hemma var det ju Milanmatch så killarna tittade på den men jag hade sån huvudvärk så jag la mig i sängen med lite inredningstidningar mami & papi tog med förra månaden. Så skönt, och framför allt inspirerande så jag satte mig och skissade en stund innan jag och D tittade på lite webb-TV när S hade somnat.
 
Morgonen har jag och S spenderat i sängen och skrivit inköpslista till dagens mathandling. Hehe, hur bra är jag inte? Tidigare ville han aldrig åka och handla, nu är det inte längre något problem för jag bad honom bestämma lunch (vi har väldigt lika smak så brukar bli bra, hehe) och frågade vilka grönsaker han ville ha. Och så ville han skriva listan! Antar att det är roligare om man själv är involverad än att bara hänga på som en liten vante och det funkar ju! Han rusar i matbutiken också som ett litet bi och hämtar varor. win win.
 
Nu ska jag torka håret, sminka mig lite och åka iväg. Det blir Gnocchi alla sorrentina* idag (tack vare Simo!), ikväll panerade köttbullar med grönsaker och imorgon är vi bjudna på lunch till D's föräldrar. 
 
 
*potatisgnocchi i tomatsås med mozarella & basilika. 
 
Nyduschad igår kväll med Suki & Plaza Interiör som sällskap i sängen. Härligt.
 
 

Inter - Tottenham

Kategori: Allmänt

Efter den pinsamt dåliga matchen igår i Europa League blev man kanske inte direkt mer taggad över att gå på returmatchen här på San Siro nästa vecka, meeeeen vi bestämde oss för att gå ändå. Att Inter vinner/går vidare i Europa League är inget jag direkt bryr mig (som tur är för det ser ju väldigt mörkt ut, hehe) om men hoppas bara på en bra match! Bale spelar ju inte så alltid något. Första gången på SanSiro med D. Wooo.
Nej, nu ska jag ut i regnet för att gå till banken - mindre kul. Det enda positiva med att det regnar är att man inte behöver fundera på skoval, gummistövlar it is.
 
 

Mimosa

Kategori: Allmänt

Som sagt, att få blommor är alltid trevligt. Hehe. Och karln i huset känner mig så jag fick en fin bukett mimosa med en slags orkidékvist(?) i när han kom hem från sina morgonmöten. Både jag och Suki blev överlyckliga, hehe, hon är tokig i mimosa och vill äta dem men det sätter jag stopp för! Nu ska jag svänga ihop en sallad som tack och sen piffa till mig lite tänkte jag...
 
Tyvärr hade jag ingen smal vas men den här fick funka. 
Mimosa är så himla vackert, alldeles mjukt och fluffigt, och doftar så gott!
 
Ni ser ju hur hon suktar..?
 
Sallad till lunch på bl.a. sallad, körsbärstomater, fetaost, kalamatas & surimis. 
 
 

Internationella kvinnodagen

Kategori: Allmänt

Internationella kvinnodagen idag, inte sant? Här kallas den "la festa della donna" ("kvinnans fest/dag") och firas kanske främst genom att tjejer/kvinnor får mimosakvistar och olika barer m.m. har speciella kvällar så alla tjejer går ut och ja... röjer. Vissa är helt galna. Fick förfrågan om att hänga med några ut ikväll men jag känner mig inte så frestad av tanken på en massa tjejer/kvinnor som väntat hela året på att få släppa loss, hehe. Dessutom kommer Simo och vi ska ut och äta på nya favorithamburgestället. Det var Simo som påminde igår för vi hade visst lovat det som ny fredagstradition när han är här. Men det är ju ett tecken på att han gillar det!
 
Annars kanske det känns viktigare att framföra andra kvinnors röster & behov, t ex i de länder där jämställdhet inte är fullt lika stort som i bl.a. Sverige. På något sätt känns det ganska mycket viktigare än att gå ut eller få blommor. Men. I och för sig är alla ursäkter bra för att få blommor, hehe!
 
 
Förra årets enorma mimosakvist jag fick av mannen. Doftar underbart!
Att Suki sen välte denna och förstörde parketten & en kasse med mina kläder
som stod brevid är en annan sak..
 

Mysmorgon trots huvudvärk

Kategori: Allmänt

Vilken mysmorgon jag har haft! Det gör hela dagen för mig. Nu har jag duschat och ligger nerbäddad i sängen på nytt, har lite huvudvärk. Tänkte ta det lite lugnt nu, har ätit min älskade frukost (som jag tjatade om igår och t.o.m. drömde om i natt!) och går nu igenom lite bloggar & sidor på nätet innan jag tänkte lägga huvudet på kudden och lyssna på en pod. Hoppas huvudvärken försvinner. Eller kan det vara vädret? Grått och regn regn regn. Surt.
 
Det är ju torsdag idag. Torsdag här hemma betyder ledighet. Under kvällen alltså. Simone ska inte hämtas/skjutsas eller äta middag här, det är ingen simskola och vi har lagt storhandlingen på lördagmorgon. Det är rätt skönt med en sån kväll i veckan, där det inte är någonting som behöver göras. Och imorgon är det helg! Simone är här så det känns extra tråkigt att det är så dåligt väder så vi inte kan gå ut men vi ska nog lyckas roa oss ändå. Ska bli så mysigt med Simo-helg!
 
 

Ännu en av dessa listor...

Kategori: Allmänt

Dagens...
 
...frukost: Hehe, den har ni ju sett! Girella & cappuccino. MEN har köpt sockerfritt fullkornsbröd, kokt(?) kyckling, philadelphia & gurka till morgondagen! Och juice. Utan tillsatt socker på morot, citron & apelsin. Rena hälsokuren om man jämfört med morgonens val!
 
Morgonens sockerchock.
 
 
...fotograf: Jag själv? Hoho. Kan man säga annat med mina matbilder...?
...TV-serie: I princip den enda "serie" jag ser på just nu är Gordon Ramsay's för det går när middagen lagas. ...aktivitet: Mathandling? Haha. Jag har ätit massor idag också. Måste erkänna att det varit en sån tråkig dag!
 
D mutade iväg mig på en promenad med hjälp av en eftermiddagsfika. 
Smördegsknyte med ett halvt päron och mörk choklad i. Tror inte jag behöver säga mer än så?
Förutom att det är konstigt att min mage bara blir plattare och plattare. Rena mysteriet!
 
...låt: Barbiegirl. I bilen. Sjöng tillsammans med D...
...tanke: Italienare har inte förstått det hela med Ben&Jerry, för det är utförsäljning av den i vår matbutik. 2,50€ styck. Bättre för mig sämre för dem!
...instagramprofil: Öh? jag orkar inte med sånt. Det räcker och blir över med facebook där jag kan ha lite koll på vänner som bor hundratals mil bort. 
 
 

Börja spara!

Kategori: Allmänt

Helt inne på bostadsannonser just nu. Hittat en etta i centrala Milano för 12.250€/m². KVADRATMETERN. Vi snackar drygt 105 000 sek/m². Jag skulle knappt ha råd att köpa en kvadratcentimeter? Och så säger de att Italien har ekomisk kris. Kanske det, men det verkar som att några stenrika finns det allt kvar...

Lunchdags

Kategori: Allmänt

Det blir lasagne till lunch. När man är två pers och gör en lasagne hemma funkar det att äta tre gånger - perfekt när man inte vet vad man ska äta/har tid att laga mat och så är det billigt. SÅ. Jag gjorde ju en lasagne i... måndag kväll? Som vi åt till middag måndag, lunch tisdag och nu lunch onsdag. Det bästa av allt? Den blir godare 1-2 dagar efter! Mmmm. Föressten. Den blev helt klart godkänd min försöka riktigt italienska lasage. Men vi glömde (D glömde säga det till mig och jag glömde påminna honom att säga det till mig - för jag kan ju receptet) en extrakrydda i ragu'n ("köttfärssåsen") så den blev lite mindre smakrik än vanligtvis, men egentligen innehåller inte orginalreceptet denna krydda så det gick ju ändå. 
 
 
Förebereder!
 
In action med mozarellan.
 
Lasagnen dag II. Den ser ju bra ut, eller hur? Krämig men inte för krämig. 
 
 

Drömboenden

Kategori: Allmänt

Gårdagen avslutades med middag (panerade fläskotletter & sötåpotatis i ugn, enkelt & billigt men gott), en cocktail & sexandthecity the movie II. Perfekt kväll.
 
I morse klarade varken jag eller D att ta oss upp så vi tog lite sovmorgon innan vi åkte för frukost ute på väg till mataffären & storhandling. Hittade en tidning med lägenhetsannonser på caféet och drömde mig bort en stund. Hittade lägenheter i centrala Milano med dubbla "salonger/vardagsrum", matsal, 4 sovrum, 3 badrum, stor terass osv. Tyvärr låg priserna på runt 10 miljoner svenska kronor (1.150.000€) så det känns inte så aktuellt just nu. Eller kanske aldrig. Men måste ändå säga att jag föredrar vårt område och lite närmare city, Wagner/Pagano/Buonarroti är drömmålet i Milano just nu, men vägen dit är nog rätt lång den med, hehe. 
Så. Efter drömmandet åkte vi och storhandlade och efteråt passerade vi ett ställe för att kolla priser för omformatering m.m. av min dator så ska åka dit med den i eftermiddag. Även installera en del program så jag kan komma igång med lite grejer. Nu sitter jag hemma och ska snart förbereda lite lunch tror jag. Har planer på att göra research för hemsida och sortera garderoben idag men helt ärligt känns det inte så lockande att riva ut hela garderoben och börja på nytt. För mycket grejer och för lite plats
 
 

Gårdagens cocktail & sexandthecity. Starka favoriter!
Äppeldrink på ljus rom (havana club 3 år), sourz apple, färsk citron/lime juice och lite sockerlag. 

Lite mildare. Cappuccino & "girella" fick sällskapa mig och lägenhetsannonserna.
 

What to wear?

Kategori: Allmänt

Jag är på jakt efter klänningsinspiration till bröllopet jag ska på i maj. Jag har tidigare kollat in en helt underbar butik i Brera som hade väldigt fina klänningar i somras så får hoppas vårkollektionen är minst lika fin!
Känner lite press då det ju är D's syster som ska gifta mig och D ska vara "vittne" (de använder oftast inte brudtärnor & bestman etc här utan brud och brudgum väljer ett varsit/ett par vittnen var) och stå där framme brevid Elena och han kommer ju vara snyggast på hela bröllopet (hehe) så jag måste ju hitta en klänning att åtminstone försöka samstråla med honom i. Svårt. Jag hade ju tänkt hårdträna inför detta också men än ser det inte ljust ut, har jag tur hinner jag sista månaden! 
 
Tittade nyss på lite klänningar online tillsammans och en hade en scarf över axlarna till och då säger D att en sån använder man också. Eh? Nej. Inte jag. Inte sen jag var 12 och hade "skolbal" när vi slutade sexan. Väldigt skönt att vi inte ska vara i kyrkan, så jag kan visa axlarna! 
Nästa helg blir det nog att titta efter klänning (inget behov av att köpa än såklart, men måste ha lite koll) och framför allt kostym till mannen. Jag har aldrig sett honom i kostym så jag ser nog fram emot det mest av alltihop
 
 

Sockerfrukost

Kategori: Allmänt

Känslan när man bara behöver dra på sig joggingskorna och en träningsfleecejacka och gå och handla frukost utan att frysa. Då är det vår! Att jag behövde stå ute och vänta på D efteråt på en plats där det blåste var mindre skönt, men det hör inte till. Jag kände mig förbjudet onyttig med min frukost i handen när jag mumsade i mig den men jag kände att det gör inte så mycket. God var den ju! Meeen jag tror jag ska köpa hem någon nyttigare frukost ikväll när vi ska handla, annars kan det gå utför!
 
Struntade i briochen för de hade så goda munkar... 
 
 

Brioche eller inte brioche

Kategori: Allmänt

Gick inte upp förrän nyss, halv elva, och vi har iiiingen frukost. Tror jag måste gå till bageriet i slutet av vår gata och köpa en brioche. Men jag har inte bestämt mig än, velat i en halvtimme. Dessa stora problem alltså.......
 
 

Multitasking

Kategori: Allmänt

Nu multitaskar jag! Häller upp vin, bloggar och lagar min första riktiga, italienska lasagne! Bara själva lasagnelagandet är ju stort i sig! Mannen a.k.a. kocken i huset behövde jobba över lite så jag erbjöd mig ordna middagen. Heja heja! Hittills går det strålande! T.o.m. att hacka löken gick bra med nya kniven från mormor & morfar, hehe, bortsett från en och en annan tår.
 
Innan var vi ju som sagt i badhuset. Högre fuktighet & värme får man leta länge efter i mars - jag trivdes super! Det kanske mest humoristiska var de lätt katolska vattengymnasik-tanterna som stod och hoppade till "Tonight I'm fucking you" med Enrique Iglesias utan att ha ett sus om vad Iglesias ville ha sagt med det. Alltså. Antingen måste instruktörerna lära sig engelska eller åtminstone kolla upp innan de bränner skiva och sätter igång med sitt hoppande - alla låtar är inte anpassande för barn- och bassängmiljö. Hehe, nu är det ju tur att förmodligen var det bara jag och Davide som förstod vad de sjöng, men det kändes sådär... Eller är det bara jag som är pryd?
 
Nu väntar jag på att vinet ska kokas & ångas och allt vad det ska i grytan så ska ta och skära mozarellan. Och dricka vin. Trevlig kväll!
 
 
(Jag har gärna lagt in ett videoklipp här men vet inte hur de små barnen
och de hoppande tanterna skulle ta det så lät bli.)

Massage & simhallar

Kategori: Allmänt

Hade bestämt mig för att skippa vara simskolesupporter idag och ligga hemma och slöa lite istället. Men nu har jag ju inte tagit vara på solen som jag tänkt mig, jag har inte gått någon promenad idag så då känner jag att jag måste ut för lite luft. Just i simhallen är det inte så gott om frisk luft, men på vägen dit. Roligare än så blir det inte. Känner mig dock lite hoppfull idag, det kanske blir superbra ändå?
 
Tända mysljus.
Fått Lingon-ljuset i present av Bea och det smälta stearinet kan man använda som massageolja!
Men du Bea, Davide säger att han tror att du menade för att jag ska massera honom
men viiiiiisst menade du att han skulle använda den och ge mig en massage? Eller..?
Oklart här hemma.

Saknar SanSiro

Kategori: Allmänt

Talade tidigare idag med en ex-kollega från ABB hemma i Sverige som skulle hit till Milano nästa torsdag för att bl.a. se Inter-Tottenham. Ooooch då blev ju jag och mannen lite sugna att äntligen ta oss till San Siro tillsammans för att titta. D var där rätt ofta förut men inte sen vi blev tillsammans, och det är ju detsamma för mig, jag var där framför allt med Cilla (som jag bodde me tidigare, som också introducerade mig ordentligt i italiensk fotboll!) men också familj och andra vänner. Men nu - inget. Så vi tyckte det var dags.
Först ringde vi D's bankman (det är främst genom hans bank som man köper biljetter, fråga mig inte varför) men deras datorer var nere så vi skulle vänta till imorgon. Och så måste man ju ordna Inters "fan kort" också för att kunna få biljetter. MEN så kollade jag på Inters hemsida och ser att man kan köpa biljetter där, online, utan "fan kort". Wuuuhuuu. Så fyllde i all info, tar fram betalkort och hela köret men slutsidan fungerar inte. Samma problem som hos banken. Nu hoppas jag att detta ordnar sig under dagen eller kommande dagar så vi kan få en varin, tjusig liten biljett. Att det inte är någon större match (vi följer inte direkt Europa League) gör mig inget. Jag vill gå på min första match med min karl. Att det börjar bli varmt nu (fast det ser ut att bli spöregn kommande vecka) gör det ju lite lättare. Jag har varit på en fotbollsmatch på San Siro i -11°C och det gör jag inte om. 
 
Här från första gången jag var på San Siro.
Bästa platserna hade jag lyckats få tag i till mig och Cilla för att se första 
matchen Inter-Barca (Champions League) sen Ibra gått över.
Tyvärr var ju inte matchresultatet det roligaste. 

Här Inter-Catania med familjen. 
 
 

Texmex/mexikansk kväll

Kategori: Allmänt

Jag hade rätt! Det var ingen som klagade på att vi använder martiniglas istället för margaritasglas i lördags. En mycket lyckad kväll med texmex/mexikansk mat och hemmagjorda margaritas. Det bästa med att dricka hemmagjorda drinkar, i det här fallet margaritas, är ju att de är gjorda på bättre spritsorter och riktig färskpressad lime, inga konstgjorda grejer eller billigaste spritsorterna som ger konstiga smaker. 
 
 
Förberedelser. Glasen ska saltfrostas och aperitivon in i ugnen!
 
Grönsaker, nachos & mängder av guacamole. Mmmm.
 
Margaritasmaking! Karln i huset fick så för det - jag har lärt upp honom! Så stolt, haha.
 
Aperitivo blev margaritas och nachos med jalapeños & riven ost. 
 
Sen blev det fajitas och tacos i mängder. 
 
Det var tänkt att avsluta med cannoli siciliani och filmen Argo
men vi var så trötta och mätta att vi struntade i det. (Cannolis till frukost dagen efter är inte dumt!)
 
 
 

Söndagspromenad

Kategori: Allmänt

Helgen är snart slut och jag vet inte om det är positivt eller ej.
Det var sol och så varmt idag att jag vägrade sitta inomhus och titta på fotboll så jag lämnade mannen på soffan och gick ut för en promenad och sen lunch. Invigde ballerinasäsongen! Gick ju jättebra i solen men känner mig lite snuvig nu eftersom jag befann mig alldeles för ofta i skuggan... 
 
Smörgås med gravad lax & färskost tillsammans med ett glas vitt och Vanity Fair 
vid Wagner (mami, mormor & morfar - där vi lunchade i solen!)
 
 

Margaritas!

Kategori: Allmänt

Mannen står och dammsuger medan jag sitter i sängen i solen med datorn och pekar vart han ska dammsuga extra. Vet inte om den här lördagen kommer sluta så fredligt, heh... Jodå! Solen har tagit sig fram genom molnen så det går nog bra. (Jag har redan städat köket + dammat överallt så tro inte att jag suttit och latat mig hela dagen)
Ikväll står texmex/mexikansk middag med E&M här hemma på schemat. Margaritas, fajitas, tacos m.m. Mmmm
 
Så, när golven är klara ska vi väl städa oss själva lite kanske innan vi åker iväg och handlar. Avocado (bland det värsta som finns i matväg är ju när butikerna inte säljer mogna avocado!), kattmat och en liten krok till hyllan i duschen. Spännande!
Efteråt blir det att mosa avocado, hacka grönsaker och frosta glas med salt för kung & fosterland. Jag känner mig dock lite i kris för att vi inte har margaritaglas hemma utan måste använda martiniglas, men jag tror nog att det bara är jag som lägger märke till det...