Tid?

Kategori: Allmänt

Vad jag längtar mest till just nu? Lite avkopplande tid för mig själv. Kvalitétstid med mig själv. Bland det viktigaste för mig ibland, hur mycket jag än älskar att umgås med nära, kära & nya människor.

Buon appetito?

Kategori: Allmänt

Hah. Jag har glömt att äta middag! Klockan är 23°°... Kanske ska äta något lätt i alla fall..!
Nog för att italienare äter sent men..

Redovisning imorgon. Projekt 2 klart!

Kategori: Allmänt

Börjar ta sig mot sitt slut... Imorgon har vi presentationen av vårat "huvud projekt" från den här terminen. Projekt 2. Vi ska göra om existerande banklokaler till en bokaffär från italienska kedjan LaFeltrinelli. Ha ett speciellt tema på det och lokalerna ska innehålla en butiksdel, en bar/mindre restaurang och ett lab. Plus toaletter etc.
E som jag jobbar med har gjort helt underbara 3D-ritningar och renders! Jag är sååå tacksam, haha. Måste själv sätta igång och öva på såna grejer så jag snart kan göra det själv..!

Hur som helst. Vårt tema är lite "framtid" och tekniska grejer då böcker och läsning inte är lika populärt idag som tidigare och vi vill göra det populärt & trendigt igen! (herregud vad mycket bättre det låter på engelska, haha)

Nu har jag packat ner allt inför imorgon, strykt kavaj till redovsiningen (blå i samma färg som logon, som jag ska ha till svarta kläder då våra färger är blått och svart.. haha) och byxor till kvällens jobb. Nu ska jag bara göra iordning naglarna och gå igenom presentationen en gång till och titta igenom videon till presentationen som E snart är klar med och ska skicka.
Kanske se ett avsnitt av sexandthecity innan jag somnar. Känner att jag kan behöva det för att koppla av helt.

Antingen så känner jag mig lugn för att vi är klara i tid och det ser bra ut, eller för att jag är så utmattad både fysiskt och psykiskt, haha. Förmodligen det sista då de andra projekten inte går så himla bra..


Bilderna nedan är gjorda i 3D-program (Sketch up - världens sämsta, haha, men E lyckades snyggt!) och sen har Render gjorts. Tyvärr kan jag ju inte ta någon cred för det, förutom att jag byggt upp väggarna.. haha!
Ja, jag är sämst i Sketch Up.



Vår restaurang/bar del.



Vårt lab. Där man kan läsa böcker, lyssna på föreläsningar etc.



Butiksdelen där böckerna säljs.



Tidig kväll ikväll....

Kategori: Allmänt

Sitter hos Iva och fryser! Klockan är snart 03°° så tänkte ta och gå hem! Det är ju sista dagarna av modeveckan nu och har bara lyckats sett lite i och med att Fendi har sitt showroom mittemot vår skola - då de hade sin visning var det fullt med folk, fotografer, designers (Cilla såg Karl Lagerfeld en kväll vid baren vid skolan..!) och modeller. Vanligtvis är jag en av få som struttar omkring i 12-13 cm klackar utanför skolan, haha, kan ju säga att så var inte fallet den dagen!
Men, nu ska jag gå förbi en av Milanos "trendigaste klubbar" på vägen hem, de har säkert massa folk där i och med modevecka och lördag. Kul att jag har gummistövlar, haha. De är åtminstone Hunter & jag har päls.. haha!

Från det ena till det andra - jag och Iva har pratat lite om Dubai i och med att hennes familj bor där (hon har bott där ca 10 år, men är född i Serbien) och funderar på om jag ska åka dit under jullovet och kanske fira nyår där. Vore så kul! Och dessutom få lite värme och sol mitt i vintern..!
Ok att jag planerar lååångt i förväg, men måste nästan.. I sommar måste vi typ boka om jag ska lyckas få biljetter och ok pris. Oh.

Men, först kanske vi ska hinna med sommar ordentligt, innan vi planerar nästa vinter..? hah.
Nej, nu ska jag gå hem! Sovgott!

Jag saknar dig.

Kategori: Allmänt

Tänk nu. Sitta på en uteservering i solen och dricka vitt vin, eller under värmelampor en mörk kväll med ett glas rödvin. Låter det inte frestande?
Snart så. Snarrrrrt.


Planerar lite för mig själv...

Kategori: Allmänt

Sämsta middagen. 2 riskakor med philadelphia och till det en cotoletta milanese med ketchup. Haha. Ser himla sorgligt ut på tallriken! Särskilt då familj, släkt och vänner dricker bl.a. sangria och äter massa gott ikväll.. haha....
Jag har i alla fall fått en timmes sömn och mår bättre, var så skönt! Nu ska jag försök att ta mig hem (alltså vara klar..) strax efter midnatt så då får jag ordentligt med sömn i natt och det här kommer gå bra! Min vecka;

måndag; eh. kommer inte ihåg? pluggade P1?
tisdag; P2, bl.a. printing och modellbygge
onsdag; P2
torsdag; CMF 09.30-18.00, Projekt 2 20.00-05.15
fredag; CMF 10.00-19.00, Projekt 2 20.00-03:00
lördag; Projekt 2 09.00-?? bortsett från en timmes sömn & några timmars P4 som väntar
söndag; Projekt 2 & CMF hela dagen. Planerat 10.00-23.00 sen ska jag sova!

måndag;
08°° Möta E
09°°-15°° P2 exam (ordna massor för CMF-projektet under examtiden då andra redovisar)
16°° åka till jobb
17°°-02°°(?) Jobb

tisdag;
09°° Mötas för CMF
12°°-15°° CMF exam
17°°-02°° kanske jobba?

onsdag;
09°°-12°° P4 exam
12°°-15°° Gå igenom Rhino/autoCAD inför exam
17°°-02°° kanske jobba?

torsdag;
sovmorgon
12°°-15°° Rhino/autoCAD exam

Sen tänkte jag sova lite... Och sen blir det plugga historia ordentligt fram till onsdagen då det examet är.
Sen är jag ledig i fyra dagar. Helt ledig. Jag ska sova och organisera mitt liv igen. Haha.. Det kommer vara bästa. Hoppas solen stannar!


Ibland är det tur att jag funkar utan ordentlig sömn..!

Mot ljusare tider?

Kategori: Allmänt

Jag tror jag börjar stressa ner lite - inte för att jag helt borde, men ändå. Mormor ringde och det kändes som jag höll ett normalt samtal utan att stressa iväg eller tänka på annat samtidigt. Satt t.o.m. på min säng istället för vid skrivbordet. Börjar slappna av lite - så skönt. Lite släkt och vänner, aka Midsommargänget +, ska träffas hemma hos min familj ikväll och måste säga att jag är avundsjuk! Sysslingar kommer också. Oh.
Aja, hoppas ni har en riktigt bra kväll där hemma (i kylan, hehe..)!



sexandthecity - where you find the best quotes

Kategori: Allmänt

plugg & sexandthecity.

Kategori: Allmänt

Bästa med att göra praktiskt arbete? Jag kan kolla på sexandthecity samtidigt! Herregud va längesen det var..! Ska kolla från början! Oh.


Lördagmorgon!

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Solen skiner vilket är sååån tur, annars hade jag nog inte klarat av att gå upp, heh.. Sov till 09°° istället för 10°° vilket var så skönt! Jag tänker vara lat idag och bara köra på lite smink á la grund och maskara, vi får hoppas att folket på gatan överlever, haha.. Ska iväg och skriva ut nu, sen klippa och klistra och då E ville träffas senare kaaanske jag t.o.m. hinner sova en extra timmer vilket vore guld värt.
Hoppas ni har en fin, lugn lördag.. haha ;)

yeah...

Kategori: Allmänt

Alltså, haha, jag känner mig full - så trött är jag. Huvudet bara snurrar och ögonlocken fälls snart ner helt...

Sömn är underskattat. Så underskattat!

Kategori: Allmänt

Det här var ju det bästa på länge! Klockan är inte ens 03°° och jag tänker vara klar för idag! Och kan faktiskt känna att jag kan vara det också.. Upp kl. 08°° imorgon, åka och skriva ut lite dokument, hem och skära ut massa former, hem till E kl. 14°° och gå igenom allt samt klistra saker. Hem och göra presentation och sketch book för projekt 2. Sen kan jag förhoppningsvis hinna projekt 4-uppgift och CMF under lördagen eller söndagen, det vore otroooligt skönt! Och sova lite också.. Men om jag nu får fem timmars sömn inatt är jag väldigt nöjd.

På måndag är projekt 2 över. Och det ska bli skönt! Den här gången inte för att jag jobbar asset av mig som vissa andra gjort eller haft projektpartners som är dumma i huvudet och det är jag väldigt tacksam för.. Men jag är rätt trött på att känna att jag inte har någon "kontroll" över projektet och heller inte riktigt duger. Det är jäkligt uttröttande i längden..!
Men jag tror det blir bra det här. Jag ska se till att göra själva framförandet brrrrra och hoppas att E är med mig!
Examet är på måndag 09°°-15°° och klockan 16:50 ska jag vara på plats på jobbet. Då börjar jag jobba. Direkt efter en av årets jobbigaste helger. Superbra planerat, haha. Tur att smink finns som jag dölja mörka ringar..!
Nej, tror det faktiskt blir ok den här gången.. Vad som oroar mig är CMF, men klara oss lär vi göra... Ja. Det ska vi göra.

Nu ska jag borsta tänderna så fort Iva gått och sen sova. Så underbart!


Material specifikationer..

Kategori: Allmänt

Jag håller nu på att specificera våra "main material", de viktigaste vi använder oss av. Eldar, som är sjukt duktig på grafisk design, gjorde layouten och jag har ordnat informationen och skrivit.. Dock inte klart än..
Lyckats fixa fram prover av dessa material också som vi ska visa.. Jo, det går lite bättre nu.. Klockan är strax efter 22°° och Iva är på väg - vi ska äta middag innan vi sätter igång.. Haha, dygnsrytmen är inte som den ska!



Vår specifikation som jag ska printa imorgon och sätta fast på
fast bakgrund gjord av polyplat. Dock inte helt klar än, kanske ska ändra lite..



Materialproverna av materialet ovan. Så jäkla snyggt material!
Chroma från 3form. Love it.


Förlåt, men det är plugg och överlevnad som gäller just nu..

Kategori: Allmänt

Så. Jag har laddat med "läsk" i kylen inför kvällen och Iva tar med choklad! Sockerchock it is!
Lär bli jobb mer eller mindre hela natten, men sen är allt förutom presentationen för projekt 2 klart skulle jag tro. Hoppas jag. Och det här är för en gångs skull inte för att jag varit lat tidigare (åtminstone inte direkt, hah) och lämnat allt till sista sekund, det är bara sjukt mycket att göra! Och för CMF-arbetet vägrar vissa jobba - och då blir det jobbigt..
Tja, att man sovit 2,5 timme inatt tror jag inte gör det hela bättre men jag mår ändå ok! Måste bara vara uppe i varv.. (Att man andas in x antal kubikmeter(??) limluft idag tror jag gör sitt också.. haha..)
Ska sluta klaga, men försöker förklara varför den här sidan är rätt tråkig just nu..

Men snart. Snart är jag back on track again. Jag lovar.



Jag ser helt borta ut, men lite har jag fått le idag i alla fall..!
Nu är varm hoodie på, för att övervinna frossan som kommer med tröttheten,
håret uppsatt och raggsockorna på!


such a great day......

Kategori: Allmänt

Haha. Galet. Varit igång med skolarbete sen 10°°, lämnade labber 19°° och snart kommer Iva hit för plugg.
Skolarbetet har dock gått åt helvete. Vårt CMF-projekt är katastof, eller arbetet är bra - men modellen värsta jag sett.. Får hoppas det går ändå..!


YEY!

Kategori: Allmänt

Klockan är strax efter 04°° och här sitter jag, fortfarande hos Iva och pluggar. Efter snart 19 timmars pluggande. Hehe.. Jag tänkte ta första tramen hem runt 06°° för två timmars sömn innan det bär av för utskrift jobb och sen blir det labbet till klockan 19°° då det stänger och sen hem till mig eller Iva och plugga projekt 2 tills det är klart då vi måste upp lördagmorgon och skriva ut det sista!
Nu ska jag specificera lite lampor och hoppas att jag hinner klart med det idag! hoho, jag är åtminstone vaken. tack vare sockerchock á la socker i te och chokladkakor. Mm! ..och så Iva's och min knäppa humor idag...


Plugg!

Kategori: Allmänt

Var i labbet runt 09:25 idag, jobbat sen dess. Klockan är nu 01:52. Well, jag hade en liten break på ca 30 min & sen en på runt två timmar någonstans där emellan dock, för att åka hem och byta grejer.. Jag och Iva var själva för CMF-projektet då de andra tydligen inte mådde bra.. herregud.. menmen, vi ordnade massor och imorgon får vi fortsätta!
Sitter nu hos Iva, jobbar jobbar. Lär inte komma härifrån förrän runt 03°° och imorgon ska vi ses för att förmodligen jobbar under samma tidsschema som idag. Minst. Heja!
Hur som helst är det lättare när man pluggar tillsammans såhär, och vi har godaste chokladkakorna jag smakat på italiensk mark som sällskap. Förstår inte hur hon lyckats hitta dem!

Jag mår i alla fall bättre idag. Fortfarande helt messed up, men gladare. Haft en rolig dag så det är alltid något!
Nu ska jag fortsätta här så jag kan komma hem någon gång inatt.. hoppas ni sover gott vid det här laget..!

Post på vifft!

Kategori: Allmänt

..jo, men det har jag förstått! Vad som oroar mig är vart den har försvunnit efter att den lämnat Sveriges trygga gränser. Vafan.

Kanske ska sadla om till VVS'are?

Kategori: Allmänt

Nu börjar det nästan bli lite långtråkigt att specificera möbler, material etc. Särskilt när man är inne på handikappanpassade toaletter och handfat. Jag hittar hur man installerar (monterar på svenska?) dem och hur avloppen fungerar - vilket jäkla material eller måtten, det går däremot inte.

Nu läser jag om avlopp och tidigare idag kopplade jag kablar och hade mig. Inredningsdesigners verkar vara lite allt-i-allo! hah.

Hade tänkte gå och se Inter-Bayern ikväll men får se om jag hinner/orkar. Herregud vad dålig jag varit på fotbollsfronten den här säsongen jämfört med förra året.. hehe.. Men sist jag såg match mellan dem var den ju så jäääääkla bra! Och jag skulle behöva lite sån glädje idag med, förlorar Inter vet jag dock inte riktigt hur jag kommer må.. hah.

Modeveckan igång.

Kategori: Allmänt

Ingenting är på topp just nu, men när jag fick ett fint sms av Hannah gjorde det min dag!
Känns inte som att någonting går särskilt bra, och det är för att jag inte riktigt känner för någonting just nu. Projekten går ju, och de går verkligen framåt - men ändå. Känner mig inte riktigt tillräcklig.
Jag lyckas heller aldrig komma upp ir sängen på mornarna, är konstant trött och vet inte vad. (Ja, hehe, jag har en förmåga att sova länge, men när det väl gäller för jobb/lektioner osv är jag alltid i tid i vanliga fall!)
Matvanor och hälsa går också rakt åt helvete, haha, enda pluset är att jag går nu när jag inte har tillgång till mitt tramkort i och med att det är stulet, hah..
Nej. Vi hoppas på att den här exam-perioden på två kommande veckor går bra och sen ska jag andas några dagar. Skita i allt. Sen när termin två sätter igång ska jag ta tag i mitt liv igen. Det ska bli bra.

Slut på gnäll över mig själv. Jag var idag runt halva Milano (..kändes det som..) i jakt på dioder och grejer till vår model som jag lyckades få ihop tillslut. Kom på lösningen, hittade & köpte grejerna och satte ihop. Åstakommit något idag iaf, hah. Nu plugga lite till och sen får jag se om det blir jobb eller inte. Lätt irriterande att få reda på 1 timme innan man måste åka - men sen när vi får schema blir det iaf annan sak..!

Idag börjar Milanos Modevecka också. Kul att man sitter instängd ;)

Hah.

Kategori: Allmänt

För att inte behöva rulla till examena efter två veckor av plugg gick jag nu över till riskakor på "5 olika slags korn" från chips. Haha, åtminstone liiite bättre. Jag har så tråkigt så jag måste äta något samtidigt som jag pluggar..





Veckan före exam-veckorna..

Kategori: Allmänt

Känner mig lätt svimfärdig och sjukt trött. Helt färdig. Förstår dock inte varför då jag sov ordentligt inatt och bara jobbat från 11-19 idag.. Visserligen med koncentrerad blick och småpill hela tiden, men ändå.. Förmodligen bara druckit för lite..

Cilla är en ängel och lånade ut lite pengar så gick och handlade mat åt oss, jag är så trött på att vara utan mitt kort. Hoppas att det kommer imorgon!!
Ska strax laga mat och sen blir det plugg. Jag ger det till 01°° inatt, sen måste jag faktist sova. Imorgon ska jag träffa E hos honom kl. 09°° för några timmars arbete med projekt 2, sen kan jag förhoppningsvis hämta ut mitt nya kort om det kommit och därefter antingen jobb eller plugga projekt 2. Får se.

Put it in writing.

Kategori: Allmänt

Hah. Nej. Så lätt var det ju inte, nej..


Mer pluggtid!

Kategori: Allmänt

Haha, italienare alltså.. Förmodligen skulle jag ju börjat jobba idag, men när jag skickade sms och frågade om det var så så fick jag svaret "ciao Jo, jag jobbar inte idag men jag hör av mig på onsdag med mer info, puss". Haha, för det första, jag har redan fått smeknamn (kallas dock Jo av rätt många här) och dessutom puss. Lite roligt att det inte är direkt "professionellt" men samtidigt skönt att det är så pass avslappnat! (dock inte chefen jag pratar med, snarare schemaläggare eller vad han är)

Men. Väldigt väldigt skönt för jag hinner nu klart mina Projekt 2 grejer!

puss!

Ny vecka.

Kategori: Allmänt

Det är ny vecka nu. Som ska vara så mycket bättre. Jag ska hinna massor och känna mig lite bättre, för förra veckan innehöll för mycket ångest - den här veckan ska bli så full av saker att ångest inte får plats på schemat. Så är i alla fall planen.
Buon lunedi!


..även om dagarna i Como var underbara.


Usikten från hotellrummet jag bokat.



I Bellagio, dit vi tog båten. Farligt vackert. och sol på det.



Tantissssssimi Auguri, Mormor!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min fina, fina mormor år. Grattis mormor!
Vad jag har förstått har hon(/du) firats flera gånger redan, och hoppas att de gjort det ordentligt och gör det idag med! Önskar att jag kunnat varit med också!



Mormor på en av tidigare födelsedagar.
Auguri, mormor! Jag saknar dig.


Påfrestande vecka...

Kategori: Allmänt

Jag har lite "hemlängtan" just nu. Jag vill hem en sväng till min familj och släkt. Tittade nyss på lite biljetter då jag ändå har några dagar helt ledigt om ett par veckor. Sen kom jag på att det är ju vinter där uppe, och tyvärr, men jag skulle inte klara av det. Jag går knappt ut här nu när det regnar trots att det är 8°C..
Så jag är lite sur på klimatet där upp just nu. Och är jag det, som befinner mig söderut så kan jag ju bara ana hur trötta ni är på skiten..!
Om en dryg månad kommer mamma och pappa hit i alla fall. Jag saknar dem.

Nej. Nu ska jag sova. Är inte på bästa humöret någonstans.. Kanske bara behöver en natts sömn så mår jag bättre.
Tog även upp med Adrien idag att det nog inte kan bli något mer mellan oss, känns ju sådär men så är det. Ibland önskar jag att jag var annorlunda än jag är.

Misslyckas med paj.. Hur??

Kategori: Allmänt

Sockersug. Bestämmer mig för att göra paj. Har inga bär. Hittar sylt (fin björnbärssylt). Degen bubblar likt smet i ugnen. Bränns på sidor. Men nu klar och smakar knäck. Haha, över mina förväntingar när jag såg "degen" först i ugnen måste jag säga..!
Dränkt i vaniljsås från IKEA så funkar den, om man undviker de brända delarna..

Nu ska jag plugga lite innan jag ska sova! Imorgon blir det plugg och förmodligen jobb!

Tycker att ett besök på polisstationen/vecka ska räcka!!?

Kategori: Allmänt

Helvete. Jag blev ju (som bekant?) av med min väska i måndags. Och. Idag när jag lämnat av Adrien på tågstationen, för att göra en lång historia hyfsat kort, blev jag av med min plånbok. Men jag tog tillbaka den!
En liten tjej (12-15 år kanske?) tog min plånbok ur min väska på väg in i tunnelbanetåget och när jag ser att min väska är öppen och visste att hon varit väldigt nära (trodde dock det var en gammal tant innan, därför jag var lite lugnare) så tar jag tag i henne och halvskriker om hon tog någonting! Hon tittar på mig som om jag är dum i huvudet men samtidigt med något lurigt i blicken. Jag öppnar min väska ordentligt för att se om det saknas något och då tappar hon min plånbok på golvet. Med passet i sen Comovistelsen. Jag böjer mig ner med alla mina grejer jag hade i händerna och tar den, hinner gå igenom väskan om något annat saknas fort innan jag "låter" henne gå, hon försvinner ut innan dörrarna hinner stängas och strax efter henne följer två män. Jävla liga.
Ingen av italienarna i tåget hjälper mig eller verkar bry sig. Bortsett från en medlidande blick och en annan tjej som senare tar upp mitt paraply när jag tappar det. Jag hade åtminstone frågat om jag är ok och om något annat fattades om jag ser det hända och man står precis brevid. Kom igen?!
Aja. Jag har allt nu i alla fall.

Aja. Jag mer eller mindre kokade på tramen hem sen, haha, ringde och pratade lite med mami och jag undrar om hon är medveten om att det hon gjorde när hon sa att jag inte kan ha såna väskor var att uppmuntra mig till att köpa en ny.. hah. men nej, det händer inte än på ett tag, så du kan vara lugn, mami.

Well, jag måste ändå säga att jag tycker synd om tjejen. Hon var inte från Italien, tänk att behöva åka runt och tvingas sno andras saker ur deras väskor med uppsyn(?) av två män. Och det kanske inte ens är det värsta hon måste stå ut med. Vad är det för jäkla uppväxt?


Back in the city.

Kategori: Allmänt

Jag har nu druckit årets första glas vitt vin på uteservering i solen. Helt otroligt väder hade vi i Como! Vi tog båten till annan stad/by i solen. Helt underbart. Tyvärr har jag ju ingen kamera att ta kort med längre...
Men vi var vid en sjö omgiven av alpernas snötäckta bergstoppar, men i ca 14°C värme, sol, vindstilla och supermysig stad. Livet är hårt..

Nu är vi tillbaka i Milano och jag är helt slut. Haha. Som tur drog Cilla med Adrien ut i köket och gjorde caffé - jag har behov av min egentid, även om det bara är fem minuter.. haha! (Tack Cilla! ;)

Ikväll ska vi ut och äta på restaurang, alla tre. Trevligt!

!

Kategori: Allmänt

Nu drar jag för en natt i Como med Adrien. Trevlig helg!

Fest & lunch!

Kategori: Allmänt

Gårdagen var trrrevlig! Jag och Iva möttes upp på vägen hem till Flynn & Tash där vi skulle ha överrasknings-/hejdåfest för Clem & Clem! Det började med att jag hälsade på en kille där som sen visade sig vara från Nigeria och jag (och alla andra) förstod ungefär en femtedel av vad han sa. Haha. Alla bara garva. För det första pratade han speedad, sen jättekonstigt uttal och sen pratade han värsta sortens "ghetto engelska" á la yo yo yo. Han frågade vad som hände i mitt crib. (han menade mer eller mindre hem, för er som inte är med på det planet.. hah)
Haha, jag skrattade och sa att ordet "crib" inte finns i mitt ordförråd (visst finns det, men jag använder det ju inte!) och han bara skrattade. Men tja, min uppväxt på Råby, S:t Ilian och Wenströmska hjälpte mig ju i alla fall ;)

Well, sen kom en finsk kille som är här på utbyte med en flaska (hemmagjord) Fishermansvodka så då blev det massa shots! Åh vad jag saknat det! haha.. Så gott! Så vi stod och diskuterade på svenska & engelska om den och jag var så tacksam att han förklarade om hur jag kunde göra den, hehe.. (Vi älskade den men bland de andra var den lite för stark tror jag.. hah)
Men jag mår väldigt bra idag för att ha tagit de shotar jag tog, är bara lite trött. Som tur blev jag inte alla så påverkad för sen fick jag gå hem. Milos gjorde mig sällskap större delen av vägen, inga bussar gick och taxipengar finns inte just nu. Bra där, haha. Men det gick ju bra! Men aldrig mer.

Nu sitter jag och förbereder plugg till tåget och äter frukost/lunch innan jag ska packa, göra mig iordning och åka till Como. Solen skiner i alla fall hyfsat. Ska möta Adrien i Como nu istället för på flygplatsen då det blev så mycket lättare. :)



Risotto alla milanese (saffransrisotto) och "fullkornbröd".


Choklaaaaaad.

Kategori: Allmänt

Alltså. Jag har äntligen hittat en god choklad här. Egentligen är det hemskt jobbigt, för borde inte äta så mycket - och den här är rätt oemotståndlig.. haha..



Ritter brukar oftast innehålla nötter - men inte den här! Mmm!

hello?

Kategori: Allmänt

Could the people who's writing comments in english here pleease tell me who you are, haha - and how did you find this site? ..I feel a bit lost here..

Of course it's nice - I'm just wondering..


Got it.

Kategori: Allmänt

Faktiskt effektiv dag, haha. Eller ja, varit lite seg men hunnit med många viktiga saker!
Lyckades ordna mitt första besök på en italiensk polisstation. Dock inge Montalbano här heller, såg ut som jag skulle in på ett industriområde men väl innanför någon konstig port möttes jag av en (visserligen snygg!) polis som förklarade vart jag skulle. Helt dött var det men hittade ett väldigt spartanskt kontor där det satt två poliser och ena hjälpte mig. Skönt att det knappt va en människa där så gick fort och smidigt. Kan ju hoppas att de får tag i åtminstone nycklar, men har inga direkta förhoppningar.

Sen åkte jag till skolan, förbi posten, hade lektion i ordentlig speed och som tur var jag klar 1 timme tidigare så kunde gå hem och möta Cilla då vi ju bara hade hennes uppsättning nycklar, sen vaxning och sen varit hemma. Köpt lite vin till kvällen (överasknings-/avskedsfest) och gick även in till min älskade skomakare och undrade om han kunde kopiera nycklar (Cilla var snäll och ringde och kollade med vår landlady - min italienska klarar jag mig på hos polisen men inte att förklara över telefon då det lättare blir missförstånd när det gäller sånt här) och ja sa han, tog dem och ordnade på 3 minuter. Tack o tack! Nu saknar jag bara mina fina fina nyckelringar. Ena som det var skrivet "Love" (á la den i sexandthecity the movie) och den andra en present från Furla. Jag får gå på jakt efter ny. En som verkligen är jag.

Någonstans däremellan lyckades jag spräcka glasskivan i min nya tavelram när jag skulle sätta i bilden som jag ordnat. Bra där, Johanna! Blev väldigt besviken och har ingen som helst lust att köpa ny på IKEA.

Nu blir det ett par timmar plugg innan fest.

Nu längtar jag ännu mer till imorgon..!

Kategori: Allmänt

Fullt upp men ändå pressar vi in lite till i schemat..!

Kategori: Allmänt

Jag utgår ifrån att det inte blir något jobb idag, vilket jag måste säga nog är bäst. Jag är ganska slutkörd, har mycket skolarbete att ordna och skulle eventuellt behöva åka taxi hem inatt vilket inte funkar så bra just nu - jag är ju kortlös. hehe. Men kära Nordea hade i alla fall varit gulliga och kommit med expressbud imorse till mina föräldrar så får förmodligen ett nytt kort i början av nästa vecka..

Vi körde test på datorlektionen idag då det var sista lektionen innan Examet och jag gjorde det ungefär på halva tiden vi hade på oss, så det lär nog gå bra. Hade lite småsvårigheter ett tag bara men gick för vi fick fråga varandra etc.. Men ska gå igenom programmen (rhino & autoCAD 3D) en snabbis sen så blir det nog fint!

Så, på eftermiddagens/kvällens schema står; hänga tvätt, tvätta mer, städa lite, få undan massa skolarbete och förmodligen gå över till en skolkompis då vi ska ha "överraskningsfest" för två av de franska tjejerna som åker tillbaka till Frankrike i helgen efter deras 6 månades utbyte.. Tråkigt! Men, det blir i vilket fall bara en kortis! Plugg går före och i helgen blir det inte så mycket plugg... Ska möta Adrien imorgon på flygplatsen :)




Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Jag vaknade - det var grått. Nu börjar solen komma fram, så kanske blir en väldigt lång dag/kväll med jobb. Inte det bästa för idag, men det får gå! Lär ju vara kul i alla fall!
Men första stoppet för idag heter polisstationen. Önska mig lycka till!




Lite kläder, mer smink och hår - sen så.

Fullt upp framöver?

Kategori: Allmänt

Nu. Nu måste jag sätta igång och planera och plugga i tid och bra. Var på Deseo idag där jag fått jobb(?). Lämnade papper och om vädret är fint imorgon börjar jag redan då (då de har uteserveringen öppen och måste ha en extra personal), herregud vad nervöst. Haha. Men när jag och Cilla kom dit idag såg killarna som jobbade mer nervösa ut än vi var... hah. Problemet är bara att man verkar börja kl. 17°° och hela våren slutar jag skolan 18°° nästan varje dag.. Aja - får pyssla ihop det! (håll tummen för att det inte blir problem..!)

Sen gick jag och Cilla och tog en "kaffedrink" i centrum innan vi åkte hem.. Nu ska jag plugga hela kvällen så jag får undan lite jobb!

Imorgon ska jag försöka mig till en polisstation på morgonen innan lektionen kl. 12°°, därefter har jag vaxtid och sen hem och plugga eller åka och jobba.



Bad om att få låna en drinkmeny för att i alla fall kolla igenom så man känner igen namnen på drinkarna.
..när italenare beställer de drinkar med engelska namn kan man annars få ordentliga tolkningsproblem, hah.



Ett litet ljus.

Kategori: Allmänt

Nej ni - allt kan ju inte vara skit så nu ringde de från Deseo och vill att vi kommer med dokument imorgon och kanske får provjobba/börja jobba på torsdag. Jag blir skitnervös, haha, men ska bli så kul!
Måste börja lära mig balansera brickor och drinklistan (men, hah, just för mig lär inte drinklistan bli något problem.. hehe)..









Underbar kväll i övrigt!

Kategori: Allmänt

Herregud. Jag vaknade upp med rödsprängda ögon och va alldeles röd i ansiktet (mitt puder låg i väskan!! hah) och insåg att jag försovit mig för klockan ringde inte. Great. Jag var tvungen att duscha och sminka mig ändå, så hann dit en timme sent, men vår grupp hade ändå inte pratat med läraren än då så det var lugnt. Iva kom ännu senare än mig, haha. Men gud vilken kväll annars. Så himla bra!

Vi började med middag på restaurang. Vi tre och alla par. Jag köpte med mig rosor till tjejerna för tyckte de behövde det! Vi fick mousserande vin då servitören (runt 60 år?) är kär i Anaïs - han säger det i alla fall - innan vi beställde in god antipasto, jättegott rödvin och mat. Jag beställde gott kött med ruccola & miniplommontomater och potatisklyftor. Sen fick vi en gratis limoncello på det.
Glada tar vi en promenad till vår favoritbar Globe för en drink innan vi tar en taxi till en bargata. Men då måndagar är ungefär enda kvällen i veckan i Milano som man inte går ut så var det rätt dött. Men vi gick till Pitbull café där bartendern drog in Iva bakom baren och lät henne ordna (gratis) shots till oss. Jag beställde även en varsin jättegod(!!) drink till oss innan vi fortsatte till en bar/klubb där vi beställde en varsin white lady (tjejerna höll på att dö för den var så stark, men var tvungen att introducera dem i mitt white lady-drickande, hah) innan vi hamnade vid ett bord på något sätt och dansade till massa bra musik. well. Sen försvann min väska och vi åkte hem strax efter.. min kamera & diorplånbok var där i också!!! :(
Men ja. Jag var helt slut när jag var tvungen att ta mig till skolan - att alla mina grejer var borta gjorde nog sitt också.. Som tur har jag mobilen! Men efter 2 timmars lektion gick jag hem och sov fyra timmar och nu håller vi på att städa lägenheten.
Bortsett från sista delen av kvällen så måste detta göras om. Det går inte att beskriva hur glad jag är att lite roligt & bra folk har börjat i min klass iår!



Notera gärna den stora vattenflaskan jag grundade med!
Mami & papi - när ni kommer hit snart ska vi hit och äta!



Anaïs & deras underbara pizza!



Skål!



På restaurangens toalett innan vi gick ut...



Iva på Globe med rosen jag hade köpt.
Blommor gör mycket, hah!




Fan.

Kategori: Allmänt

Jag gråter aldig framför folk. Men ikväll brast det. Allt. Någon lyckades sno min handväska och sen var det kört. Det mesta ordnat nu i alla fall.. well. att jag endå lyckas. jag är inte den som lyckas med sånt..


De känns i alla fall bra att ha så fina vänner som jag har här. Tack!

Single girls dinner!

Kategori: Allmänt

Nu drar jag. Jag hoppas på massor av italiensk mat och vin. Och ännu mera skitsnack! Mmmmmmm.



Ingen rödklänning eller skor idag, blev nagellack & underkläder istället, haha.


Mmmm!

Kategori: Allmänt

Hemma efter en dag i skolan från 09.00 - 18:40. Hosh. Men ikväll blir det inget plugg - jag ska på middag med två av mina favoriter; Iva & Anaïs. Och en massa flaskor rödvin!
Happy valentine's day!

Kategori: Allmänt

..När man vaknar en timme efter planerat men ändå känner att man hinner, går man upp onödigt tidigt då?

Sitter och äter snabbfrukost i sängen nu, locka håret, sminka mig, packa ihop alla miljoner grejer jag behöver ha med mig idag - sen skola! Så jag borde hinna på 35 min. Tror jag.

Ha en bra alla hjärtans dag! ♥

Godnatt!

Kategori: Allmänt

Nej nu får det räcka! Jag är inte helt klar med skolarbetet, men det har ingen direkt betydelse om jag visar det jag har kvar eller inte imorgon för läraren ändå. Jag har basen och ex. för allt så det får funka! Klockan är ändå snart 03:30..

Imorgon;

09°°-12°° P2 (projekt 2) lektion
12°°-13°° Testa grejer till P2 i labbet + lunch
13°°-19°° CMF-arbete i labbet
19°°-21°° Göra mig iordning
21°° Alla hjärtans dag middag med två fina vänner på il Pomodorino



Sova nu! Inga påsar under ögonen imorgon, inte!


Åh vad jag vill ha bruna ögon!!



Tänkte bli som alla andra här..

Kategori: Allmänt

Jag är i stort (eller ja, ganska i alla fall) behov av en ny mobil. Tidigare har jag varit väääldigt mycket "separat mobil, kamera, iPod, dator" etc.. men nu känner jag att i alla fall internet vill jag ha i mobilen. Dessutom alltid velat ha en lagom liten mobil i snygg och väldigt enkel design.
Meeeeen, nu har jag bestämt att om jag får jobbet så ska jag inhandla en Blackberry. Får jag inte jobbet får jag tänka över saken lite och kanske prioritera bort vissa andra saker innan jag kan känna mig värd den..



Blackberry. Vet dock inte om det blir Curve 9300 eller 9330 - någon som vet skillnad?


jävla juve.

Kategori: Allmänt

Jäkla skitmatch var det! Inter gör ingen vidare säsong....
Nu tröstar jag mig lite med fruktsallad och massa plugg. Enjoy!

alla hjärtans dag-bokning.

Kategori: Allmänt

Nu ska jag ringa och boka bord på restaurang till morgondagen. Alla hjärtans dag ni vet.
Blir jag, Anaïs, Iva & en massa gullande par. Får se vem i vårt lilla gäng som blir "femte hjulet", haha..


Hade jag inte haft en fin date på fredag kanske det hade känts jobbigt. Fast å andra sidan tror jag inte det, jag är för egocentrisk för att kunna ha ett välfungerande förhållande.. hah'
Vi får se hur det här går..

Sovit nu.

Kategori: Allmänt

Trodde att jag skulle vara utvilad om jag sov till 11.00 idag - icke. Vaknade 14:30.. Somnade när jag kom ur duschen igår, i handduk och med smink på. Haha.
Nu har jag bokat hotell till helgen, då Adrien kommer, vi tänkte spendera första dygnet i Como. Enligt väderrapporten ska det bli fint väder (det regnar idag..) så hoppas på det! Jag längtar.

Nu ska jag ta och plugga några timmar så har jag förhoppningsvis tid att träffa en kompis ikväll!



Älskar liljorna i mitt rum! ..dock doftar de lite väl starkt..



Var nyss och tittade på Ibra live. love it.

Kategori: Allmänt

Galet. Helt galet hur trött jag är nu. Cilla också. Vi är helt utmattade, haha. Nyss ätit japansk middag framför TV'n och nu ska jag duscha innan jag ska plugga lite lite och sen sova. Mitt hår stinker rök ikväll med, men inte för att jag varit ut och dansat utan för att killarna som satt brevid oss på matchen på San Siro rökte massor och det blåste åt mitt håll. (och nej, de rökte inte bara cigaretter..!)


Jag har vanligtvis väldigt svårt för folk som är mer eller mindre besatta av kändisar etc, men när det kommer till Ibra (Zlatan) är det svårt. Han har något speciellt den där, haha. Jag vet ärligt inte vad jag skulle göra om jag mötte honom på gatan här i Milano. i-landsproblem...



Ibra. Som står med händerna uppsträckta!



Väldigt mycket folk där, för att vara match mot Parma.
Förmodligen för det börjar bli varmt nu och man står ut i kylan..


Skönt!

Kategori: Allmänt

Nu är jag lättad. Mötet med E om projekt 2 gick jättebra, ser ljust ut! Jag som haft ångest för jag inte gjort klart allt - det hade inte han heller men vi båda var nöjda med det vi hade!
Nu är jag hemma snabbt och äter lunch, gjort färsk pasta med laxsås & parmesan. Mm!
Om 10 min drar vi mot San Siro! Jag längtar så, haha.. Men nu mår jag mycket bättre, har huvudvärk och är trött - men glad & lättad.
Hoppas ni har en fin lördag! (känns som söndag tycker jag, så får en extra helgdag imorgon ;)

Lördagsmorgon i sängen. Vill stanna här!

Kategori: Allmänt

Jag har egentligen så mycket att göra, men är så slut att jag inte ens orkar bry mig om det. Jag ska ordna lite på ett dokument nu och sen gå över till E för att gå igenom projekt 2 innan måndagens lektion. Är inte klar med allt, men får fan gå ändå. Jag har varit runt halva Milano i timmar för att få tag i material i alla fall!

Mina fötter gör så ont efter gårdagen och mina händer är alldeles stela och gör ont. Iva är sjuk och hoppas att mitt halsont är samma sak - well, i vilket fall tänker jag ignorera det idag!

Efter E ska jag bara hem och lämna datorn etc innan jag och Cilla ska till SanSiro. Längtar! Det är Zlatan - Parma idag! (Cilla är ju som bekant stort Parmafan) Solen skiner så det kommer nog blir brrrra. Hoppas att Parma kan få in något mål, men att Ibra ordnar vinst. Eller, kanske bättre om Parma vinner men Ibra gör ett par mål - för då kanske Inter kan komma tillbaka mot toppen snart igen..?!
Ikväll ska jag vila. Sova! Skiter i skolan ikväll, måste få vila och sömn. Hinna städa upp lite i mitt rum och sen blir det plugg söndag, måndag, tisdag istället.

Annars är jag på ganska dåligt humör. Jag är helt förvirrad.

Nej. En timmes plugg nu!

Sova?

Kategori: Allmänt

Utekväll för att fira Cillas födelsedag. Jag är så trött att jag håller på att somna sittandes, väldigt full dag, bara tre timmars sömn innan och sen dansat på full klubb.. Ont i halsen och fått förkylningsblåsa också tror jag. Great.
Well, Ivan och hans kompis skjutsade hem oss och följde med oss upp för en caffé men nu har de druckit den så tycker de kan gååå nu så jag kan sova! haha.. Jag har iaf duschat och fått bort rökstanken från håret!
Ska försöka ta mig upp om 4 timmar för att plugga, undrar hur det går..!



Springer på "möten" med materialföretag.... hah!

Kategori: Allmänt

Pang. Nu drog huvudvärken igång! Jag hoppas verkligen att det bara är tillfälligt för såhär kommer jag inte klara av att ha det hela dagen..!

Annars känns det ganska bra nu - ska försöka få lite skolarbete gjort på tramen in till stan!
Ska ju möta upp en man från ett materialföretag (3form). Jag beställde häromdagen ett materialprov från deras hemsida och betalade €10 för det och skulle betala €11 i frakt men så poff så fick jag ett mail av en man vid namn Als om att han skulle till Milano idag och kunde ta med sig materialet. Well, perfekt! Liiiilla problemet är bara att jag tror att han tror att jag är en arkitekt/inrednings designer för man var tvungen att fylla i "arbetsområde" + företag (jag skrev min skola, haha) i inloggningen på deras hemsida. Well, jag har ju iaf betalat för mitt prov så jag behöver inte känna mig såå dålig.. (fast han sa sen att han skulle ta med andra material med, men vafan - jag får be om ursäkt och fladdra lite med ögonfransarna om han blir upprörd så blir det nog bra!)
Ska möta honom inne vid designmuseumet om två timmar så lär åka om en timme för att garanterat vara där då!

Fredagsmorgon. Mmmmmm!

Kategori: Allmänt

Så. Vaken sen 30-45 min och dagen är igång. För att klara den (haha, okey - sååå jobbig är den inte, men utan tillräckligt med sömn och heller ingen mat igår blir det värre) äter jag lugn frukost i sängen i alla fall. Skönt!

Nu har jag ordnat lite med skolan, skickat mail så nu får jag njuta av frukost. Ha en bra fredag! Sen är det helg!

:)

Kategori: Allmänt

Nej, nu skippar jag det här. Det programmet vi envisas använda är det sämsta någonsin! Nu → sova.
Godnatt!

Morgondagen..

Kategori: Allmänt

En sak avbockad från listan i alla fall. Nu ska jag göra klart en 3D-ritning och sen måste jag nog sova faktiskt. Imorgon är en väldigt, väldigt hård dag, hehe.. (särskilt efter idag + de få timmar sömn jag kommer få..)

06:00 Upp
08:00 Åka hemifrån
09:00 Möta man från materialföretag vi Triennale
10:00 Möta Cilla för födelsedagsfrukost på California Bakery
11:30 Möta CMF-grupp och jobba
14:00 Ev. italienskalektion (beroende på hur långt vi hinner med CMF)
16:00 Fortsätta med CMF
17:30 Köpa spray till P2 på väg hem
18:00 Lite P2-plugg
19:00 Göra mig iordning
20:00 Aperitivo på sportbaren och därefter dansa på Alcatraz hela natten

På lördag måste jag upp tidigt för plugg, sen träffa Eldar kl. 14°° och sen åka till SanSiro kl. 16°° för fotboll.
Japp, lite fullt just nu...

Så jag.

Kategori: Allmänt

Herregud. Jag önskar nästan att den genomskinliga vätskan i mitt dricksglas som jag nyss svepte vore vodka eller annat starkt, och inte vatten. Vad fan ska jag göra? Är det bara mitt humör, att jag är helt slut på energi eller verkligheten? Rädd att jag gjort ett misstag.

Jobb? Kanske? Oh.

Kategori: Allmänt

Ok. Nu har jag druckit vatten och äter lite färsk pasta... Liiite lugnare.
Såhär står det till. (Läs början i två inlägg ner.) Jag åkte till baren (vår favorit) för att möta upp mannen från det här företaget, jag kom strax före 16°°. Gick in, tog en caffé och satte mig och planerade lite i min kalender och bläddrade igenom massa anteckningar etc. Jag vet att italienare brukar vara sena, och jag ville inte ringa och tjata men när det gått en timme och en kvart gav jag upp och ringde - tur var väl det för han hade glömt bort mig, haha. Jag tog då caffé n°2 och bartendern frågade då varför vi aldri var där längre, tidigare var vi ju där varje helg.. hehe, jag svarade att vi hade mycket i skolan.. hah.
En halvtimme senare kom han, men tur var det väl att han var sen! Föööör att under tiden så stod chefen på stället och pratade med servitörerna (1-2 så jäkla snygga och flirtiga) som höll på att förbereda inför aperitivon och kvällen nära mitt bord och rätt som det är frågar chefen om jag vill ha jobb där. Jag blev lite osäker i början om han menade allvar, men det gjorde han. 2-3 kvällar i veckan som servitris (detta trots min italienska, haha). Han frågade om jag skulle vara här under sommaren och mitt svar var "om jag har jobb" och han blev jätteglad. Alla verkade så gulliga & roliga, så pratade lite med dem, bytte nummer med en så skulle jag höra av mig om när jag kunde komma och fixa med dokument etc. Bartendern + servitörerna förklarade för chefen att jag redan kände till stället och dem för jag brukade vara där ofta, haha, och då tyckte han ju att det var ännu bättre! Så säger de "då behöver vi bara hitta en till... eller har du någon kompis som kan vara intresserad?" Och när jag sa kanske så nämnde en att jag ju brukade vara där med en annan blond tjej (Cilla) och jag sa att jag tänkte höra med henne!
(De nämnde också att "alla här är ju mörkhåriga, så nu blir det lite blont också!)

Sååå. Cilla är på så ska höra av mig till killen imorgon och hoppas att erbjudandet fortfarande står kvar så kan vi åka och fixa i början av nästa vecka. Perfekt! Håll tummen för att vi får det och att det finns mer jobb under sommaren :) Enda problemet är att jag då inte kommer spendera så mycket tid i Sverige.. menmen, det går gå ändå!

Det är bara så sjukt roligt att det är på just den baren. Vi har många historier och minnen därifrån. Alla killar vi träffat där alltså..... haha!



Ska bara inte ta ut något i förskott. Men jag håller en tumme!



Tillfälligheter!!!

Kategori: Allmänt

Jag är galet speedad just nu. Glömt att äta något på hela dagen, bara en macka i morse kl. 08°°, och druckit lite vatten och 3 espresso under dagen. Great. Stressat runt och haft miljoner saker i huvudet. Men jag har förmodligen fått jobb. Som servitris. På vår favoritbar. Förmodligen Cilla också. Helt galet. Ska berätta allt sen men nu är jag så speedad att jag måste dricka lite vatten, kanske äta något och sen plugga så jag får ut lite saker ur huvudet.

Businessmöte, haha...

Kategori: Allmänt

Haha! Jag dööör! Min lärare ringde en bekant/vän till honom på det företag vi vill ha materialprovet ifrån och kollade om han kunde fixa det åt oss, vilket han kunde. Så jag ringde honom igår och bestämde tid etc, han sa då att han bodde i närheten av Parco Sempione ("slottsparken") och frågade om vi kunde träffas där i närheten vilket såklart är ok! Men jag skulle höra av mig nu på morgonen om exakt tid och nu bestämde vi 16°°.
Det roliga? Han säger "det finns en bar där, Deseo.. D-E..." börjar han bokstavera och jag är nära att börja skratta! Det är en av mina och Cillas favorit/stambarer! Haha, där vi aaalltid på något sätt lyckas hitta killar och bartenderna & servitörerna känner igen oss etc.. Där. Där ska vi träffas kl. 16°°. Haha, jag dör.
Antar att han menar inne i baren - har dock inte fattat vad vi ska dit och göra kl. 16°° då det borde vara stängt - får hoppas att han bara menade utanför..!

Nej, nu ska jag rusa till skolan!

Nyttigt & mättande bröd! (som tar bort sötsug..! haha)

Kategori: Allmänt

Ah. receptet på bröd; testa! Hur lätt som helst och jättegott! (hittade på internet men har ändrat lite till nyttigare/"grövre" ingredienser etc)

4 dl fiberberikade havregryn
7 dl vetemjöl(/fullkorn om så vill lär funka, men finns inte här?)
2 dl krossae linfrön
1 näve rågkross
1 näve vetekross
1 näve kruskakli
1-2 dl russin
2 tsk salt
ca 6 dl naturell yoghurt
ca 1 dl honung
ca 1 dl lingonsylt (här går det ju att välja bättre alt, men jag har bara IKEAs..)

Blanda ihop alla torra ingredienser för sig, och yoghurt, honung & lingonsylt i annan bunke. Häll över i de torra ingredienserna och mixa runt ordentligt!
Häll i i smord form eller gör runda bullar och ställ i mitten av ugnen (200°C) i 40-60 min, beroende på vilken form och strl brödet har.. (De blir ganska kompakta, men jag gillar det!)




Enjoy!


Börjar trivas!

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Härligt att vakna och man ser solen skina utanför fönstret! (dock är det givetvis grå Milanohimmel, men ändå!)
Jag trivs äntligen ordentligt i mitt rum, hehe, ska försöka gå upp en tavla och grejer i helgen bara.. Sen är halva rummet fint iaf (jag har valt sidan man ser när man kommer in, haha..). Men mina händer är lite smått skadade av allt hamrande, ta i träplankor etc - grovarbetet är inte riktigt min grej, dock gillar jag ihoppysslandet av möbler..

Nej, nu måste jag duscha och sätta igång dagen, hej! :)

fram och tillbaka.. och så fram igen?

Kategori: Allmänt

Imorgon lär bli en intensiv dag, jag har så himla mycket skolarbete att göra då jag skjutit upp en del pga andra sysslor.
Hur som helst ska jag träffa min CMF-grupp en snabbis i skolans lab imorgon innan jag sen ska möta upp en man från ett företag vi behöver materialprover från, till projekt 2, som jag fått kontakt med genom min lärare - perfekt! Sen till skolan för datorlektion, sen blir det förmodligen lite mer CMF innan jag ska hem och plugga projekt 2.
Well, imorgon blir det fokus på skola, ingen hyra ska betalas, ingen handling, inget brödbak och lättare middag! haha, bara skola och fixa Cillas present till hennes födelsedag!

Åh. Jag börjar kanske få lite kalla kårar här, hehe. Och saknad/ånger på annat håll. Men det kanske bara är bullshit - jag vet inte. Vi får se!


Nej, nu måste jag plugga några minuter här så jag känner att jag gjort något, haha...

Feeling good!

Kategori: Allmänt

Dagarna bara rusar förbi. Om fyra veckor har jag gjort halva min utbildning. Det är nära!
Började dagens ljus design-lektion med att titta på musikvideon till Duffy's Rain on your parade, en låt som jag älskar så jag satt och sjöng med tyst för mig själv, haha.. Efter videons slut var lärarens kommentar "såå, varför visade jag den här musikvideon? - jo, för att sångerskan är blond!" haha, givetvis drev han, men italienare och blondiner alltså..

Annars har vi varit och betalat hyra, handlat lite och så lagade jag en ordentlig middag som jag blev lite inspirerad till häromdagen.
Stek av nötkött i marinad, bryna i panna och sen in i ugnen. Jag använde mig av bl.a. olivolja, soja, (importerad) grillkrydda, chili explosion och rosmarin till marinaden. Till potatis, zucchini, (gul)paprika och aubergine i ugn, ruccula & bearnaisesås. Liiite lambrusco till satte pricken över i't. Var så gott - riktigt kött!

Nu sitter jag och försöker få lite skolarbete gjort, har beställt lite material över internet till projekt 2. Har höjt mysfaktorn här med hjälp av tekanna, ljus med doft av bomullsblommor och fin musik. Brukar vara lättare att plugga och hålla sig vaken då..
Oh. Bakat bröd har jag också gjort! Det tog ju slut, så gjorde dubbel sats den här gången, och runda bullar istället för fylld panna. Ska ge receptet sen - så himla gott!




Jag lyckades laga god middag.
Som sagt - inga nudelmiddagar på Martini, haha..


Brrrrröd!




Mys vid datorn. Jag lär ju behöva gå upp och gå på toa om jag häller
i mig hela tekannan innan jag går och lägger mig..!

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Min kropp är egentligen jättejättetrött men på något sätt känner jag mig pigg! Somnade strax före tre i natt och upp halv åtta.. Nu sitter jag med frukost vid skrivbordet (nu när min säng är nybäddad och doftar så gott vill jag inte skita ner, haha) och ska strax göra mig iordning för hård dag i skolan. Lektioner 9°°-11°° & 14°°-18°° och det blir plugg emellan och efter. Massor! Men det känns ganska bra ändå! Roligare att sitta i mitt rum och plugga nu, hehe.. Ha en bra dag! Jag hoppas på fin sol idag med..!




Dålig bild på min C-vitaminsfrukost, hehe.
Kiwi, apelsin, minismå brödbitar med philadelphia, en actimel,
glas juice och en kopp te. Rooibos Pepparmynta.

Min tisdag;

Kategori: Allmänt

Japp. IKEA var det idag. Varit så frustrerad i månader (år? haha) över att mitt rum inte är iordning. Nu är det nästan klart - behöver bara upp med några tavlor, tavellister, gardinstång & gardiner (har allt förutom gardinerna), men det måste jag ha borr och hjälp med.



Ensam på IKEA. Hur skönt som helst - tills man ska börja kångka grejer.
Han som jobbade där utbrast t.o.m. "men är du här ensam??" innan
han var gullig och hjälpte mig... Sen taxi hem, taxichauffören va också
snäll och bar in grejerna i hissen!
IKEA lär vara sämsta stället att vara singel (tjej och utan bil!) på!



Sen var det bara att börja montera. Fyfan.



Insåg att kablar skulle ordnas i och med lampbyte så en kompis fick
komma över och hjälpa mig, haha. Bjöd på pizza som tack!



Jag pysslade ihop lampan..



Se så fint! Men ska sätta upp tavla ovanför sängen tror jag!
(Bland det bästa är att mina nytvättade lakan doftar sååå gott av Ariel!)



Byrån som tog... ett tag!



Hittade några vykort på Marilyn Monroe i Paris som jag inte sett tidigare.
De fick placeras i några ramar jag tagit med från mitt rum i Sverige..



Klädstång! Egentligen ville jag ha en lättare & mindre men den var slut..
Allt får inte plats i garderoben längre...



Nu - duscha & Godnatt.

IKEA

Kategori: Allmänt

Okej - nu har jag fått i mig lite lunch; nu blir det att fortsätta bygga IKEA-möbler!

lite ledig tid.

Kategori: Allmänt

Jag har blivit helt besatt av brödet jag bakade - så himla gott! Men nu är det sista stora biten, så lär väl baka nytt...
Idag är min enda lediga dag på väldigt väldigt länge som jag inte verkligen måste plugga minst 10 timmar, hehe, så tänkte passa på att åka till IKEA. Behöver lite förvaring etc. Är meningen att jag ska köpa gardinstång också så jag hoppas att jag kan hitta hjälp att borra upp den med..! (väggarna här är inte det lättaste..)
Solen skiner men det är grå Milanohimmel.. well, förhoppningsvis är det åtminstone 10°C, får se!
puss!

Godnatt!

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Iva varit duktiga, heh, gjorde italienska & P4 uppgift till onsdag (och lite CMF) men hann inte så mycket mer då det tog ett tag - sen belönade vi oss med middag.
Nu är jag trött; ska plocka iordning lite i mitt rum, ta lite mått och sen sova! Godnatt :)



Plugga, jobba eller gifta sig rikt? (jag satsar på kombination!)

Kategori: Allmänt

Nej ni. Nu vill jag börja jobba! Jag vill ha pengar in på kontot varje månad som jag har tjänat - och med gott samvete kan spendera. (just nu spenderar jag gärna, men inte alltid med så gott samvete..) Lite trött på skola är jag, men ändå inte. Älskar det jag gör men vill jobba. Jobba jobba jobba. Vore dessutom skönt med ett avbrott och ha ett 9-5 jobb, för det kan jag ju glömma i framtiden..
Ja - sommarjobb! Försökt kolla runt för att söka men så himla svårt när man inte befinner sig i staden. Även tittat runt lite på vingårdsjobb etc, skulle gärna jobba på något mindre hotell eller så i Italien (främst för då lär jag mig språket också till tredje året) men med tanke på ekonomi kanske det är bättre att jobba i Sverige då de betalar bättre där!
Well, tips om jobb? Help?



Jag vill handla god mat i mysiga butiker & på marknader, ha tid för att laga mat, bjuda hem folk, ha fint hemma, alltid färska snittblommor på bordet.
- Varför pluggar jag ens? Det verkar som det passar mig bättre att bara hitta en rik man! ..som mamma alltid sagt.. haha!

..mm...

Kategori: Allmänt

..det här med att äta 3 lätt stekta ägg när man är äggallergiker i grunden är ju jättesmart! Haha, jag mår lite illa nu..


Omelett!

Kategori: Allmänt

Hemma för lunch nu! Var runt i lite "telefonabbonemangsbutiker" på väg hem från skolan med Anaïs - vi ska sätta oss ner med ala broschyrer och jämföra BB-priser, haha!

Gjort god omelett till lunch. Jag försöker vänja mig av och äta mindre, men det går inte! Senaste dagarna har jag varit konstant hungrig, hah. Åh.

Omeletten var enkel men med många ingredienser;

Stekte på zucchini, aubergine & (gul)paprika. Vispade 3 ägg, lite dijonsenap, mjölk & kryddor (lime peppar, salt & svartpeppar). Stek på äggsmeten, vänd i de stekta grönsakerna, strimlor av salami & smula över lite fetaost. Gott och man får i sig massa bra grejer.. hehe'



Matig omelett. Gul. Väldigt gul - matchar vädret idag!


"sei un tesoro!"

Kategori: Allmänt

Skola. Sitter på lektion. Går bra.
Om en vecka är det alla hjärtans dag! Blir middag med några tjejkompisar då; kravet var att vara singel med undantag för en tjej, haha.. Men gäller väl att boka bord i tid, för alla små söta par (....) är väl giriga för denna dag.. hah.

Solen skiner och värmer verkligen här, snälla snälla vår - stanna!

please, put a smile on that face!

Kategori: Allmänt

Måndag morgon! För en gångs skull är jag i tid och behöver inte stressa - så skönt. Sminka mig ordentligt, föna håret och grejer, haha.. Solen skiner ute!
Har haft lite extra problem med mitt knä senaste dagarna (sätter jag mig på huk kan jag knappt komma upp igen för det gör så jäkla ont, bra där!) så blir nog platta skor idag!

Nej - maskara och sen gå!

Ny vecka!

Kategori: Allmänt

Idag är en sliten dag. Med lite halsont.
Emilia är här för att se fotboll, inte sett henne på år och dar men jag sitter instängd i köket för måste lyckas få klart mina grejer till projekt 2 inför morgondagen! Hm.
Kommande vecka är det plugg som gäller. Har gjort upp pluggschema med Iva så det blir bra! Fullsatt vecka, men det ska gå!
På fredag blir det fest dock, för Cilla fyller år :)

måndag; P2-lektion, plugga CMF & P4 med Iva, plugga P2
tisdag; plugga P2, göra budget, ev. IKEA
onsdag; lektioner 9-18, rhino-plugg med Iva, P2 plugg
torsdag; rhino-lektion, göra CMF-modell
fredag; frukost ute med Cilla, CMF-arbete med grupp, städa, fira Cilla
helg: fotbollsmatch på san siro, vila, göra CMF-presentation, plugga P2 och förbereda inför historia exam



Sliten men glad. Jag längtar till näst nästa helg!



I'm afraid I've joined the dark side'

Kategori: Allmänt

Jag fick en liten ångerattack igår och blev lite nere ett tag. Men sen hamnade jag och Cilla på middag hos Hyun Jeong och det kändes bättre! Pratade lite skit, killar, jobb, skola & språk medan vi åt god koreansk mat, min panna cotta och drack vin. Vi gick dock hem tidigt och Ivan kom hit en sväng och slutade med att vi gick ut för några drinkar och dans och kom inte hem förrän runt 05°°. Idag är jag trött och sliten.
Har massa skolarbete att göra då jag varit så laaaat senaste tiden men känner att jag måste ta en promenad i vårvädret och solen för att piggna till innan jag sätter igång. Vädret är helt underbart!

Drömde mardröm om att inte längre vara singel natten till igår, haha, men sen när jag väl var ute i singelvimlet kändes det inte så lockande längre; jag kanske är ganska trött på det? Till viss del. Men jag måste alltid få känna mig fri. Ähh, vi får se hur det blir med allt!
Smsade kort med en kille jag träffade igår men vet inte direkt om jag är så sugen på att träffa honom ens, men å andra sidan borde jag öva min italienska.... haha!


Har föressten ätit brödet jag bakade igår till frukost - det är så gott! Måste göra det ofta! Nu - en actimel och sen på med joggingskor & solglasögon! Buona domenica!




Det blev en alldeles för stark white lady igår. Dock inte den på bilden.


you don't miss the water til the well runs dry..

Kategori: Allmänt

Nu drar jag på middag. Med panna cottan balanserandes på en bricka..!

I guess we all makes some mistakes..?


brödupdate

Kategori: Allmänt

Det blev hiiiimla gott! Men rätt stenhårt också, haha. Men funkar bra bra! :)

love it.

Kategori: Allmänt

Filmen igår var det sämsta på väldigt, väldigt länge - så jag råkade somna. Vaknade några timmar efter av att några skrev på msn/skype.. hehe..

Idag är det vår i Milano. Helt underbart! 15°C i solen och rätt varmt i luften överlag. Jag tog en promenad och mötte upp Anaïs tidigare för materialhandling och sen gick jag hem och bakade bröd och gjorde vitchoklad panna cotta till kvällen. Den står nu i kylen så jag väntar på att jag strax kan garnera den med blåbär, hallon & björnbär innan de ska in i kylen igen. Mm!
Cilla var gullig och köpte med sig scones med choklad från California Bakery på väg hem också så vi åt det och drack caffé efter lunchen. Perfekt lördag!

Men nu måste jag diska upp efter all bakning & plugga innan jag ska göra mig iordning för middag hos Hyun Jeong!

puss!



Bröd på bl.a. mjöl, fiberberikade havregryn, linfrön, lingonsylt, russin,
kruskakli och yoghurt. Tror det blev riktigt gott!




rödvin och en film.

Kategori: Allmänt

Jag ändrade mig lite. Nu ska jag se en fransk film. Jag som hatar franska, jag försöker lära mig att tycka om det..!


Fredagskväll..

Kategori: Allmänt

Godkväll!
Nu är det helg - men kan inte påstå att jag haft en sån hård vecka, lär bli desto mer att göra under helgen istället.. Fredag innebär ju städning så nu har vi rent och fräscht här hemma! Nyss ätit middag och kollar på TV med lite rödvin.. Ska strax plugga lite P2 och sen förmodligen kolla på en film.
Jag funderar på att antingen kolla på en riktig feel good-film, eller en sorglig sorglig sådan. Jag känner egentligen för att verkligen gråta. Gråta gråta gråta. Och enda sättet att kunna gråta just nu är genom att kolla på en sorglig film - för jag har ingenting att gråta över. Tror inte jag gråtit på månader, vilket ju är bra då jag mått så bra. Men, det känns ändå som att min kropp vill gråta. Bara av fysiska skäl dock, inga psykiska - för egentligen så ler jag hela tiden. Kanske några få bekymmer, men ingenting att vara ledsen över. Alls.


Haha, japp. Något fel är det på mig - om ni inte redan insett det..!


Ber till väderguden?

Kategori: Allmänt

Carro la upp en liten väderrapport, så jag var bara tvungen att göra detsamma ;)
Håll en tumme att det stämmer!



16°C och sol på söndag. Ja tack!
(även sett 12°C, men det funkar det med!)


..ho l'acqua alla gola?

Kategori: Allmänt

Jag känner mig helt utmattad, men förstår inte riktigt varför.. Ska dammsuga mitt rum strax och senare blir det lite storhandling med Cilla. Ska förmodligen hem till en vän och kolla på film senare, om jag inte somnar... bah.
Försöker planera kommande månaden, det ser helt ok ut trots allt.


Helt slut..

Kategori: Allmänt

Ordentlig huvudvärk börjar komma nu, tror jag druckit för lite vatten idag...
Ljus design-lektionen gick bra, underbar nyhet tror vi. Som vi förstod det har vi inget skriftligt exam utan bara de "inlämningsuppgifter" á la läxor som vi hittills haft + en extra uppgift! Vore helt underbart!
Efter lektionen gick jag och skrev ut lite filer till sjuka Rebekah och gick hem till henne med dem. I solen. Sprang även och handlade lite till henne och lagade lunch! Åh, jag kommer sakna henne som crazy, hehe..

Nu efter två andra lektioner är jag hemma. Ska skippa plugg idag för jag måste verkligen tvätta, diska och städa mitt rum! Och sova massor. Kanske hinner med en film, annars sova. Resten av veckan/helgen är det plugg som gäller. Nu har jag haft min semester och måste köra på lite speed!



Kanske en av de bästa grejerna med Frankrike; de säljer Ariel!
Så nu kommer min tvätt dofta gottttt! Jag är helt beroende så köpte
med mig en flaska hem... Nästa gång jag flyger från Arlanda
måste jag se till att handla Cleans spray för tvätt. Oh.
(Ursäkta bilden och mitt röda ansikte, men det är kallt ute och jag kom nyss in..!)





Laga mat....

Kategori: Allmänt

Jag och Cilla gjorde tacos till middag idag, gott! Även om jag älskar att äta på restaurang så blir det lätt för mycket av det goda; jag har saknat att laga mat! T.o.m. efter att bara skära grönsaker och steka köttfärs, haha.
I veckan eller helgen måste jag se till att baka bröd också!

Långt om Paris för intresserade.. hah'

Kategori: Allmänt

För exakt en månad sen blev jag erbjuden att åka till Paris, för att träffa och lära känna en kille jag bara mött en gång innan den kvällen. På nyårsafton. Hade inte en tanke på att träffa någon på det sätter den kvällen, pga att vi var så många la jag inte ner någon direkt tid på att prata ordentligt med honom utan jag mer eller mindre hälsade. Som tur kom han fram till mig istället.
Nu har jag varit i Paris, haft en underbar (lång)helg och hoppas att det inte var sista gången. Det känns väldigt overkligt och långt borta när jag är tillbaka här i Milano och måste sätta igång och tänka på skolarbete och allt vad livet här innebär..

Jag hoppas det här är annorlunda, att jag inte kommer beté mig som jag vanligtvis gör. För den här gången finns det ingen anledning...

Hur som helst. Lovat att berätta vad jag gjort;
Från flygplatsen (Orly) i Paris tog jag flygbussen in mot Paris (då var det lugnt, bussenresan var t.o.m. på italienska - under resten av resan kände jag mig så "ohyfsad" och borta som inte kunde någon franska..) och sen lyckades jag på något sätt ta mig in till centrala Paris och hittade ett café som sedan visade sig vara ca 50 meter från Adriens jobb där jag skulle vänta. Han kom förbi och sa hej och sen gick tillbaka till jobbet igen men kom tillbaka rätt fort och vi åkte hem till honom men mina grejer.. Sen visade han mig Paris med bil och det var så vackert i mörkret med allt ljus.. Och alla lyxbutiker och fina byggnader, hehe.. Åkte sen till trevlig restaurang och åt god mat! (Ätit god mat hela tiden!)


Hans trapphus. Vi snackar alltså centralaste Paris på urmysig ö och gata.
Kyrka som ringde precis utanför (aning irriterande, men mysigt!).


På fredagen åkte han till jobbet tidigt, jag låg kvar och sov en stund innan jag gav mig ut en sväng på en promenad genom centrala delen av Paris och hamnade på skönhetssalongen jag skulle färga ögonfransarna på. Det var så ljust, fräscht, lagom lyxigt och jättetrevligt. Jag älskade det verkligen, var helt lyrisk! Haha, ..ni som känner mig vet hur jag älskar sånt där.. perfekt inredning, skönhet & välmående i ett. hosh! haha.. A mötte upp mig där sen så åkte vi och åt lunch á la take away från ett italienskt pastaställe, jättegott! Sen åkte vi bil.. Hamnade tillslut på wow-ön Mont-Saint-Michel (där jag tydligen varit när jag var ca 2,5 år meddelade mami i efterhand.. haha, och har minnen av att jag sett en bild därifrån nu!) där vi checkade in på hotellet, gjorde iordning oss för middag, drack lite champagne han tagit med och sen gick vi till hotellets restaurang  (perfekt lax & harricot verts) följt av mysig men svinkall promenad i gränderna. Sen blev det fransk TV på rummet, haha..


TV & champagne på hotellet.


Utsikt upp mot kyrka & slott från en gränd.


Dagen därpå beställde vi frukost till rummet; mysigt och vi orkade inte riktigt ta oss bort till själva hotellet då vårt rum låg några minuter bort i en gränd högre upp. Sen checkade vi ut innan vi tog en promenad upp till slottet och gick runt och tittade. Solen sken och det var så fint! Senare köpte vi med oss lunch (franska baguetter!) och åkte tillbaka till Paris med två korta stopp i fina små städer efter kusten.
Väl i Paris hann jag byta om och göra mig iordning snabbt innan vi skulle till Buddha Bar där han bokat bord. Vi skyndade oss och kom dit i tid, 21°° men fick inte bordet förrän säkert 22°° (men drack champagne i baren så länge så var lugnt....hah) och maten kom in strax före midnatt. hah. Men gott var det!



Liten trädgård vid kyrkan..



Glada?



Bild på restaurangen, Lånad.



Söndagen var en seg dag hemma i hans lägenhet, runt fyra på eftermiddagen lyckades vi ta oss ut och gick till perfekt te-ställe innan vi gick runt lite i centrala Paris och hade det bra, trots iskall kyla.. Sen hem för att försöka få tillbaka värmen innan vi skulle möta upp Anaïs, Paulina, Felix & Milos (från min skola, haha, som också var där med Anaïs under helgen) och några vänner till Adrien & Anaïs på en restaurang där vi åt crepes!



Jag blev lite kär i ljuset vid Louvren! Wow.



Seine nattid.



Notre Dame bakifrån.



Min crêpe, med bl.a. skinka & chevré!



Delar av sällskapet :)


Under måndagen jobbade Adrien och jag tog lite sovmorgon för att sedan gå förbi ett museum och strosa runt lite i stan. En timme senare mötte jag A för sushilunch för att sedan fortsätta min vandring. Jag gick på Mondrians utställning som var jättebra! Egentligen inte så mycket för hans konst, men en del av den gillar jag! Det var även lite allmänt kring De Stijl så hittade en del arkitektur och inredning som jag tyckte var ännu mer intressant! Var meningen att jag skulle hunnit till två andra museum också vid Eiffeltornet men skippadet det utan vandrade omkring lite och när jag skulle korsa Champs Elysée känner jag igen Felix mössa på andra sidan och ser att det är de fyra som går där - haha, Paris är inte så stort ändå.. Så gick en snabbis med dem innan de var tvungna att åka mot flygplatsen och Milano. Sen mötte jag upp A för att handla lite (Jag köpte Ariel-tvättmedel!!!! Love it - nu kommer mina kläder dofta rätt och gott igen!) och göra middag hemma. Mys.


"Arabiskt museum" precis där A bor.
Ön där A bor. Längst till vänster ser man Notre Dame.
Mondrian-utställning på Beaubourg - Pompidou Centre.
Årets världsmästare i handboll! haha.. Ser ni dem..?

Imorse vaknade vi strax efter 06°° och tog bilen till hans jobb där jag tog tunnelbanan ifrån ut mot flygplatsen. Snabb flygning hem, taxi hem och nu måste jag vila lite. Och läxa till morgondagen, men det gör jag sen, måste få lite sömn först...

Tillbaka i verkligheten...

Kategori: Allmänt

Sitter hemma i Milano nu, dricker Evian vatten, äter fransk choklad och undrar om CSN's personal också spenderat en lång helg utomlands..? Eller bara en extra lång kafferast kanske?


Köpte hem lite choklad från butik på ön där Adrien bor, det andra är present.