Webbdesign & duvjakt

Kategori: Allmänt

Har varit mycket effektiv idag, för att vara mig på sista tiden. Nu är klockan snart sju och jag tycker det kan få räcka för idag. Hittade Adobe Dreamweaver på min dator som jag tydligen fått installerat av en vän, tack & bock. Jag gick en 100p webbdesign-kurs på gymnasiet och kommer ihåg att vi använde bl.a. just Dreamweaver. (Minns jag inte helt fel kommer jag även ihåg att jag inte alls tyckte programmet var nå bra, men men..) Så jag tänkte ta och försöka se om jag kommer ihåg någonting. Förr eller senare kommer förhoppningsvis jag och mannen vara i behov och då är det ju smidigt om man kan fixa det snyggt själv!
 
Nu är Simone här på besök en sväng. Han och fadern sin bygger lego för tillfället.
Nyss höll Suzuki duvjakt på balkongen. Rätt som det är så hör jag frrrrfrrrrfrrrr (trodde det var "jalusien"(??) som fått spel) så jag rusar mot balkongen och får se små fjädrar och en katt som virvlar omkring för att se vart den stackars duvan har tagit vägen. Som tur var var inget blod i sikte, så den måste ha lyckats fly precis i rätt ögonblick...
 
 

Tandvärk

Kategori: Allmänt

Jag har tandvärk. Visdomständerna växer ut. Eller ja, en helt ny och en annan har valt att sträcka på sig lite extra. Tandkött som spricker och har sig. Ont gör det och det värsta av allt är att det kan vara så att de trycker på övriga tänder och mina 1,5 år med tandställning kan ha vart helt i onödan. Borde väl gå till tandläkaren och få det röntgat men att åka till Sverige och få det gjort är inte riktigt aktuellt. Jag känner mig väldigt ung när jag har tänder som fortfarande växer..!

Nymodigheter....

Kategori: Allmänt

Jag var nyss inne på vad jag tror är min gamla gymnasieskolas hemsida. Har Wenströmska gymnasiet bytt namn?? 
 
 

Babbel från helgen

Kategori: Allmänt

Helgen har varit lagom lugn. 
I fredags klockan 18°° bestämde mannen sig för att åka och spela fotboll med Simone. Elena & Marco skulle komma 20°°, mannen min lovade att vara tillbaka 19.00. 19.25 kom han tillbaka & vi åkte och handlade det sista. 19.40 parkerade vi hemma och möter Elena & Marco utanför. Vi hade inte gått ut med soporna, städat golven eller satt på nya sängkläder. Elena & Marco är väldigt tidiga personer. Jag & mannen är "väldigt i sista minuten"-personer. Ingen bra kombo. Men vi hade trevligt! Drack Ferrari, annat gott prosecco, åt dumplings och currygryta på grön & gul curry. Eftersom E&M är väldigt väldigt vänliga människor hade de åkt till Milanos bästa sicilianska "bageri" och köpt cannoli. Jag och Elena diskuterade väldigt mycket bröllop, tror det kommer bli mycket fint.
Vi planerade även in en sushikväll hos dem för att lära oss att göra egen!
 
På lördagen tog jag & mannen en tur in till city. Till Brera för att titta på perfekta klänningar jag hittat. En butik jag inte sett innan, jag är helt kär. Underbara klänningar högt & lågt. Till mindre underbara priser..
Sen skulle vi till Ermenegildo Zegna och lämna in mannens solglasögon som hade tappat en plupp. Mannen vill eventuellt ha en Hugo Boss-kostym till hans systers bröllop. Det är lite tidigt, men vi var runt och tittade lite, utan direkt framgång. Sen åkte vi och storhandlade i min favoritmatbutik utanför Milano och därefter blev det höstmiddag.
 
Söndagen var tänkt att spendera helt i soffan med filmer, men då karln i huset har hemska vanor behövde han cigaretter så jag följde med. Som tur var tog vi en dusch innan och gjorde iordning oss lite, för det var tydligen "kvartersfest" med marknad, karuseller och alla butiker hade stånd ute på gatan m.m. och givetvis träffade vi vänner & bekanta. När vi ändå var ute åkte vi och köpte vin och lite annat till kvällen på Metro (enormt "varuhus" för företag) innan vi återgick till soffan
 
 
Nytt favoritprosecco till bra pris. 
 
Under storstädning..
 
Milanos bästa sicilianska cannoli (& cassate).
Detta även enligt Davides far, som själv gör egna underbara, och är från Sicilien.
Så jag litar på hans omdöme.
 
Middag som inte ser så speciell ut, men då mannen lyckas få den till perfektion är den underbar.
Perfekt (krispiga utanpå men mjuka inuti) potatis och fläskkotlett i ströbröd med rosmarin i ugn.
(Jag är lyckligt lottad, haha)
 
Extra roligt att gå in på Zegna och titta på deras väskor.
De är superfina & klassiska och att veta att ens vän har designat en del av dem gör det lite extra kul!
 
Vin från Sardegna. Såå gott.
Davides föräldrar som fortfarande är på Sardegna ringde nyss, där var det 33°C igår...
 
 
 

Måndag då.

Kategori: Allmänt

Det är grått och småregnar här. Jag sitter i soffan under en varm filt och håller på att göra iordning en kopp te. Fryser. Både jag och mannen lyckades på något sett försova oss till klockan 11(!!) imorse och vaknade lite i chock. Söndag kan det vara ok, måndag känns väldigt mindre ok. Extra konstigt då de håller på att bygga nya hus på vår innegård och att grannen renoverar och borrar i ett. Men nu är vi i full gång efter en varm dusch. 
Jag tänker hålla mig inomhus idag, ingen lust alls att gå ut. Lika bra.
 
 
 

Pistagebröllopstårta

Kategori: Allmänt

...Med tanke på hur mycket tid jag lägger ner på min pojkväns systers bröllop lär jag ju behöva ta tjänsteledigt minst ett år innan mitt eget. Heh. För ett tag sen när vi berättade för Simone att hans faster skulle gifta sig frågade han Davide när det var dags för honom att gifta sig med mig. Sötaste! Han meddelade även i fall att vi skulle ha pistagebröllopstårta skulle han äta upp den med glädje. Vet dock inte riktigt vart han fick tårtidén ifrån... Men några år måste vi nog vänta... 
(...jag har ju inte fått ihop budgeten än...hehe)
 
 
Letar tårtinspiration med pioner.
Dock är det lite begränsat på tårtfronten då vi är i Italien och inte USA, hehe.
 
 
 

Jag tror vi åt sushi innan, för att slippa surkålsgrytan

Kategori: Allmänt

Bläddrar omkring på internet och kommer ibland av mig från bröllopsbuketterna & tackkorten, just nu är jag inne på en artikel om Oktoberfestivalen. Tydligen världens största folkfest. Och där har jag varit! Kan ni se lilla mig med ett enormt glas (snarare mindre glastunna) öl? På en ölfestival. Har jag nämnt att jag inte dricker öl? Alls.
Men ja, är man i München och det är ölfestival, då är man väl tvungen att gå och titta i alla fall.
Jag fick åtminstone i mig en sockervadd..
 
 

Hemmafrusysslor

Kategori: Allmänt

Hur duktig var inte jag i morse? Trots huvudvärk och väldigt stark vilja att sova vidare gick jag upp 20 minuter efter att Davide åkt iväg för lite möten och städade. Städade! Innan frukost! Plockade disk, diskade, skrubbade köket, lyckades krossa ett av våra finaste champagneglas mannen fick i födelsedagspresent av mig (......), tvättade, dammtorkade möbler, plockade iordning, drog bort de gamla sängkläderna för tvätt, börjar dammsuga men inser att dammsugaren är full och vi har slut på dammsugarpåsar så då gav jag upp. 
Det vart för mycket. Så jag gjorde mig ren & extra fin och gick och handlade mat istället. Mer min grej..
 
 
 

Bröllopspioner vs. 50 Cent

Kategori: Allmänt

Haha. Mannen min sitter och arbetar och lyssnar på massa nynerladdade(..?) låtar i genren hiphop. Det är egentligen inte riktigt hans stil, han har mer med rock att göra, men nu sitter han och diggar och jag skrattar åt honom. Mest chockad blev han nog när jag började rappa med! ...Jag är nämnligen uppväxt på Råby och råkar ÄLSKA hiphop. Fast främst hiphop/RnB från 90-talet. Dagens får man mest ont i öronen av. 
Förutom the rap battles i 8 mile med Eminem. De smälter jag lite för (och kan texterna!)
 
Nu ska jag fortsätta leta bröllopsinspiration inför kvällen. 50 cent som spelas för tillfället hjälper inte jättemycket....
 
 

Offrar lösgodiset!

Kategori: Allmänt

Alltså. Jag saknar lösgodis något så fruktansvärt! (Ursäkta mamma, men på sistone har du blivit lite dålig på att välja bra sorter!) Jag vill kunna ha möjligheten att bara kunna ta en promenad till en stor GODISAFFÄR och plocka i vad jag vill ha i min påse. Aprikosa melonhalvor, lakritsaphuvuden, riesen (mamma! hett tips!), majskulor med vitchoklad och ja, miljoner andra sorter som finns. Här finns lösgodis på bio, men sorterna ligger ganska långt ifrån svensk kvalité om man säger så...Jag har ju inte befunnit mig i Sverige sen i december förra året och som det ser ut nu kommer jag inte förrän i april 2013, och det är svårt utan lösgodis! Med andra ord inte en enda gång under 2012. Hur sorgligt är inte det!? Det blir dessutom första julen här, och inte i Sverige. Utan min familj & släkt.
Herregud, jag har blivit så vuxen att jag anpassar min jul efter min pojkvän/sambo (välj själv) och hurvida med vem hans son firar. Nej, det trodde jag inte för några år sedan, men samtidigt kunde jag ju inte vara lyckligare!
 
 
 
 

Research

Kategori: Allmänt

Imorgon kommer Davides syster och blivande man på middag. Det blir kycklingcurrygryta (har jag visat den bästa currypastan som finns? Köpt i asiatisk butik här, underbar!) till huvudrätt men antipasto/förrätt är fortfarande ett frågetecken. Så nu sitter jag och googlar asiatiska dolmar & olika vårrullar varvat med TV-program & bröllopsresearch, då det lär bli ett av huvudämnena imorgon och jag har lovat att hjälpa till så måste ordna fram lite mer inspiration.
 
Udden med Cascinan där bröllopet och festen kommer ske. 
 
 

Money money money

Kategori: Allmänt

Godmorgon! (Som ordentligt fökyld får man stiga upp halv elva om man vill..)
Jag mår lite bättre nu, men sitter ändå under filt och tittar på Grey's Anatomy och annat på TV mest hela dagarna... Idag tänkte jag vara lite mer effektiv om jag tillåts.
Igår tog jag mig åtminstone ut, åkte med Davide till Milanos fastighetsregister (där de har ritningar av Milanos samtliga fastigheter m.m.) då han behövde lite uppgifter därifrån för att sedan fortsätta vidare för storhandling. Matpriserna här har höjts något sjukt mycket! Vill man äta hyffsat nyttigt och inte bara pasta & potatis, utan t ex kyckling, fisk (rött kött kostar ju givetvis ännu mer), massa frukt & grönsaker så får man betala ordentligt. Ska man dessutom äta rätter som inte är italienska, t ex de som innehåller koksmjölk, basmatiris m.m. kostar det ännu mer. Helt sjukt. 
 
På tal om dyrt så har jag och Davide hittat vår drömlokal för vår framtida studio. Vi gick förbi en dag och såg den och är smått kära nu, båda två, haha. Behöver jag säga att vi går förbi där titt som tätt bara för att titta på den? Perfekt storlek, riktigt högt i tak, enorma fönster mot gatan och i det perfekta området. Dock fick Davide höra att hyran ligger på 8 000€/månad (dryga 65 000 sek/månad). Hehe. Well, har man en redan väl fungerande studio funkar det, men att starta upp den nästintill från grunden med den hyran kan vara hårt i början! Hur som helst ska jag först ta och skaffa mig lite arbetserfarenhet, sen får vi se! Hehe, men drömma får man ju...
 
Efter mathandlandet igår var jag så trött att jag la mig och sov ett par timmar. Sen kom Simone på middag (Gnocchetti sardi alla Campidanese blev det. Typisk rätt från Sardinien) och sen tittade vi på ett par filmer. Mycket lugn dag, idag blir det liite hårdare tag! (Ska försöka åtminstone...)
 
Gnocchetti sardi alla Campidanese, bilden är dock från dess hemmaplan.
 
 
 
 

Förkyld

Kategori: Allmänt

Jag har blivit sjuk. Ordentligt förkyld. Wey. (Hoppas jag inte smittat helgbesöket bara!)
Känns inget vidare och har legat halvdöd i soffan sen 12°° (då jag steg upp) och bläddrat i tidningar. Men nu fick det vara nog, så jag tog en långdusch där håripackning, extra fotfilande osv ingick och nu har jag målat naglarna och ska strax sminka mig innan jag ska iväg och handla för middagen. Jag mår inte ett dugg bättre eller känner mig piggare (snarare tvärtom) men jag försöker inbilla mig att jag mår finfint! Att ligga i raggsockor och stripigt hår hjälper inte en att känna sig bättre om man säger så..
Ska bara ta och klura ut middagen, tror det blir en megafruktsallad. Orkar inte annat och behöver vitaminer! 
 
 

Senaste dagarna

Kategori: Allmänt

Ingen aktivitet här bland annat pga finbesök från Norge! Min kära faster med man är på semester här i Italien, i Lerici, och passade på att komma upp två dagar till Milano. Det är inte så ofta vi ses så det var så himla kul att de kom hit! Det blev mest turistande i staden och kvarteren i närheten där jag bor, en kväll middag ute och den andra kvällen bjöd vi hem dem på middag här och mannen min stod vid spisen. Jättemysigt och fint väder hade vi också. 
Annars har det inte hänt mycket här, Simone var här under helgen så i fredags tittade vi på Avatar. Jag hade inte sett den tidigare, för att vara så "fantasy" (jag är inget stort fan alls på den fronten) så var den fin.
 
Lite bilder från senaste dagarna:
 
Lite läskig men så fin utsikt från balkongen förra veckan.
 
Förra veckan lyckades vi hålla hälsosam på matfronten (under helg med besök etc är det svårare!).
Lax och sallad till middag.
 
Middag på Ristorante Rembrandt's uteservering med faster Anneli, Øjvind, Davide & Simone.
 
Lite antipasti hemma hos oss, innan världens bästa carbonara & tiramisu. 
Prosecco till förrätten, Morellino di Scansano till huvudrätten, Grecale till efterrätten och Limoncello efteråt.
Längesen jag drack så mycket vin nu, hehe, inte van!
 
Efter att jag följt med Anneli & Øjvind till tågstationen i går förmiddag köpte jag med mig lite tidningar hem.
ELLE kör 4 in 1 den här månaden!
 
Köpte med mig en arkitektur/design tidning & en till mannen också. 
Tidningar (bortsett från designtidningar) är så billigt här! 2-3€ styck!
 
Efter helgens matintag blev det bara en svampsoppa kryddad med parmesan & muskotnöt till middag.
Mousserande vin till. 
 
Färska hallon till tiramisun som blev över i söndags till efterrätt. 
Som sagt, förra veckan började bra, men med en tiramisu i kylen är det svårt att stå emot..!
 
 
 
 
 
 

System...

Kategori: Allmänt

Tvingade mig upp imorse för att gå till min läkare (två portar ifrån våran) för att hämta ut ett recept. De öppnar 09°°, jag var där 10°° och kom inte ut förrän strax efter 14°°. Fick sitta i kö fyra(!) timmar för att få ett recept skrivet som tog läkaren 1 minut att ordna. Hah. Jag förstår ju att jag inte kan gå före i kön, men åh vilket system de har! 
Som tur är älskar jag läkaren, hon är så söt men professionell och känner igen en trots att jag bara varit där en gång tidigare (för lunginflammation i vintras, usch vilken hemsk vinter jag hade!) men träffar henne ibland på favoritcaféet här under. 
Nu ska jag städa undan lite här hemma och sen ordna för jobb.
 
Fick direkt sällskap i knät när jag satte mig med datorn i soffan.
 
 
 

Valentino - L'ultimo imperatore

Kategori: Allmänt

Sitter och tittar på en dokumentär om Valentino medan jag ordnar lite kollage på datorn. Love it. Men måste säga att nästan det bästa med det hela är att det är på engelska. Hah. De dubbar allt i detta land, men ett program om en italiensk designer behåller dem på engelska. Saknar engelskan, i natt drömde jag att jag skulle gå en engelskakurs (men att det bara fanns kurser för nästintill nybörjare och att jag inte riktigt passade in..). 
 
 

Trött

Kategori: Allmänt

Jag har inte riktigt hunnit med idag! Tiden har bara försvunnit..
I morse/förmiddags följde jag med och assisterade Davide på ett jobb för att ta mått och kontrollera ritningar av en bar. Då det har med min utbildning att göra är det extra kul och nyttigt!
Sen lunch och lite jobb innan karln skulle till gymmet så jag hängde med för att ta en fönstershoppingtur av inredning och skor och kolla på gymmet & deras priser etc. Så fort jag får en fast inkomst blir det att skriva in sig. Längtar! Gillar gymmet då det är stort och verkar som att klasserna är riktigt bra!
Under kvällen har vi också hunnit med att spela lite fotboll & basket med Simone. Nu är jag helt slut (vaknade så trött så trött idag och har inte riktigt piggnat till ännu..) och det blir fajitas till middag och sen bör jag nog sova!
 
 
Vi kände att pasta behövdes ätas åtminstone en gång den här veckan trots nyttighetsschemat 
så det blev pasta med gorgonzola (och riven parmesan) till lunch idag.
Det är nästan jobbigt gott!
 
 

Tårtresearch

Kategori: Allmänt

Jag fick ett utbrott idag på arbetandet framför datorn, så i och med att det är sen eftermiddag och vanligt folk har (snart) slutat arbeta - så gör jag det också. Jag sitter nu och skrattar för mig själv medan jag bläddrar i bloggar varvat med tittar på brudklänningar, inbjudningskort, ringar & framför allt tårtor. De finaste tårtorna (för att klargöra allt, den främsta researchen är till Davides systers bröllop. Inte mitt eget.) sparade jag bilderna på. När jag bläddrat igenom x antal bröllopstårts-hemsidor släpade jag med mig datorn över till mannens arbetsplats och visade noggrant tårta efter tårta. Extra stolt var jag över dem jag hittat med pioneer på, då hans syster eventuellt vill att dessa ska ingå i bröllopsbuketten. Mannen tittade tålamodigt på samtliga och avslutade sedan med en kommentar om att jag är galen och att det inte finns många "konditorier" i Milano som kan tillverka liknande. 
Här är det mer viktigt med stora mängder och att man blir ordentligt mätt, resten verkar nästan kvitta. Och det tär lite på mitt hjärta...
 
Nu ska jag fortsätta med min tårtresearch en stund till innan jag gör något vettigare.. Frågan är bara vad.
 
 

Helguppdatering

Kategori: Allmänt

..det ekar visst lite tomt här. Helgtid försöker jag undvika datorn så mycket som möjligt. Insåg under min datorfria månad på Sardinien att datorn & internet mest tär på en än motsatsen. Men men.
 
I torsdags(?) insåg jag & mannen att vi inte hade lika stor lust som vi trott att gå på Vouge's fashion night och trängas med halva stan så vi åkte och köpte lite extra gott vin och mös hemma istället.
Helgen började med att vi var hembjudna till Davides syster & blivande man på middag med ett par vänner till dem och där förblev vi hela fredagskvällen/natten. Vi pratade lite bröllop (såklart) och senare när de andra tjejerna gick ut för att titta på bröllopsmenyn blev jag kvar inne med männen (jag har sett och diskuterat menyn redan x antal gånger) och pratade gamla symaskiner, lamborghini's historia och motorer. Efter ett tag blev det lite förmycket och jag anslöt mig till kvinnorna... 
Lördagen spenderades i sängen till klockan 15°° (...vi är inte längre vana vid så sena kvällar...) innan det var dags att ringa vetrinären för "akutbesök" då stackars Suzuki har fått några utslag på örat. Så nu är det antibiotikakur & väntan på labbresultat som väntar.
Söndagen spenderades med nödvändigheter såsom storhandla (vi är på hälsosam "diet" för tillfället och det känns väldigt bra. Kyckling, lax och massor av grönsaker i olika former!), storstäda, byta sängkläder, skura kylskåp etc och sen leta hotell för kommande helg till min faster med man

Mycket, mycket lugn helg men det känns väldigt skönt
 
Sen har vi fortsatt på vårt sex and the city-race här hemma. Jag vet inte riktigt hur, men jag verkar ha lyckats hitta en av de få (hetro) män som gillar sexandthecity nästan lika mycket som jag! I och med semestern började vi titta igenom hela boxen och snart är vi klara, helt förtvivlade båda två, haha. Men sen har vi åtminstone filmerna!
 
 
 

Legobyggande vs. VFNO

Kategori: Allmänt

Idag skiner solen! Och jag är på bättre humör än vanligt! Gårdagen spenderades med Simone, vi åkte iväg alla tre till en leksaksaffär för att välja ut en present till Simone och efter näst intill en timme bestämde han sig för ett LEGO-kit och vi var alla lyckliga. Basket stod sedan på schemat men regnet hade andra planer så det blev tidig middag, legobyggande och TV.
Idag däremot blir det arbetssökande & fixande blandat med lite research då jag fått lite uppdrag inför Davides systers bröllop! Så kul! Sen kanske lite inredningsfönstershopping under eftermiddagen och senare ikväll tänkte jag dra ut Davide på Vouge Fashion Night Out då jag aldrig gått under de tre åren jag bott här och tycker att det är dags i år! 
 
 
Igår kväll blev det lite vin & ankpaté som vi köpte på oss i Frankrike.
Borde väl ha varit champagne till, men måste säga att det här rödvinet var så gott att det gick lika bra, hehe.

Onsdag idag

Kategori: Allmänt

Ny dag idag. Mös & somnade om flera gånger under morgonen och kom inte upp ur sängen förrän klockan elva. Då var det tydligen dags för cigarettköp (givetvis inte för min del) och kaffe så det var bara att stiga upp. Mannen min jobbar och jag sitter med Suki i soffa och myser lite medan jag håller på med nödvändigheter med datorn. 
Dagen lär se ut ungefär så idag. Har en massa grejer att ordna & söka här och ikväll kommer Simone hit på middag! Han har fortfarande sommarlov, från någongång i juni till 12 september. Är inte det väldigt länge?
 
 

Grå dag trots solstrålar

Kategori: Allmänt

Mår inge vidare idag. Är helt utan energi. Har till och med försökt med lite new yorkers-cookies och mjölk och när inte ens det fungerar vet man att det är allvarligt. Sov dåligt inatt, vaknade ständigt, och därför lät jag proceduren fortsätta till klockan 13°° i förmiddags. Så allt blev ännu konstigare. Men jag tror att jag får låta den här dagen vara lite såhär, så tar jag nya tag imorgon. 
Nu ska jag försöka mysa lite med Suzuki (om hon är på humör..) innan jag fortsätter med massa internetsökningar. Kanske behöver ta mig en promenad senare, lite frisk luft skulle nog göra gott idag. Och måste passa på medan solen skiner litegrann..
 
 

Hår & hud rehab

Kategori: Allmänt

Sitter insmetad i hårinpackning med saffran, citron & kamomill och en ansiktsmask av choklad. Doftar som bara den. Jag använde Lush's hårinpackning Marilyn när jag var yngre och kom att tänka på den nu när min från Kerastase var slut och gick och köpte den på nytt nu för att ta hand om håret lite extra efter all sol & salt under semestern. Den doftar så gott! Fick en test på en chokladansiktsmask som jag passar på att testa och får väl se om det är något att ha... 
 
(Nu ser jag att jag börjar smula choklad på tangentbordet....)
 
Marilyn från Lush
 

Sätter igång

Kategori: Allmänt

Första måndagen i september. Nu är semestern officiellt slut i Milano och för min del gäller det att söka jobb ordentligt! Känns kul och längtar så efter att få börja jobba igen!
Igår ringde min kära faster som bor i Norge för att meddela att hon och mannen kommer till Italien om en vecka och tänkte komma upp till Milano och hälsa på mig en natt. Blev så glad! Det är inte ofta vi ses, sist var det då jag åkte hem från Milano och hon från Norge för att överraska pappa på hans födelsedag. Men nu kommer de hit om ett par veckor! 
Senare i höst kommer mamma med mormor&morfar, senare min kusin med föräldrar och förhoppningsvis en eller ett par vänner. Hoppas på en fin höst med sol, men det ser kanske inte jätteljust ut just nu...
 
Igår kväll blev det hemmagjorda yakitoris igen, vi (läs Davide, jag instruerar & häller mest upp vin medan han står vid spisen) börjar bli riktigt duktiga på att laga asiatiskt och vi har hittat en ny asiatisk/filippinsk mataffär dit vi numera går. Supergulliga ägare (för en gångs skull) och kvinnan erbjöd sig att ge mig tips om jag kom förbi då och då, jättegullig!
 
 
Våra yakitori. Tyvärr älskar jag den söta soyasåsen så det blev inte en så vacker bild..
 
 

Bröllopsplanering...

Kategori: Allmänt

Försovande imorse följdes av stress för att hinna göra oss respektabla för att bli upphämtade av Davides syster och hennes blivande man. Sen blev det snabb frukost på en bar innan vi åkte ut strax utanför Milano för att titta på en gård där de vill gifta sig. Det var så fint, på en udde/halvö i en sjö med stor trädgård och vackra byggnader. Som det ser ut blir bröllopet där nästa vår! Vi pratade och blev runtvisade av en av arrangörerna och sen åkte vi hem till dem för lunch. Jag och den blivande bruden bläddrade i bröllopstidningar med klänningar, blommor och skor. Jag blev tillfrågad att följa med på bröllopsmässan här i Milano i oktober och med tanke på hur mycket jag älskar förberedelser för fest, utseende och klänningar så har jag redan skrivit in det i kalendern. Nästan.
 
Annars spenderas den sista officiella semesterdagen mest hemma. Kanske en promenad senare om inte regnet kommer tillbaka. I går var jag ju och såg en film (Madagaskar 3) på bio i 3D för första gången men måste säga att jag är lite besviken. "Vanlig" film är mycket bättre! I 3D blir kvalitén så låg att 3D-effekten inte är värd det. Särskilt då den inte är så stark. Jag fick lätt huvudvärk så det var tur att de har 5-minuters paus på bio i Italien..
Men i övrigt var filmen väldigt söt.
 
Herrarna i sina tjusiga 3D-glasögon & massor av popcorn!
 
 
 
 

Höstmys

Kategori: Allmänt

Hösten är här. Bara 16°C idag och regnar från och till. Men några solstålar har nått oss. Igår blev det mysmiddag med levande ljus och melanzane alla parmigiana på stod på menyn. Så gott!
 
Idag blev det ingen sovmorgon då vi skulle möta upp Simone på flygplatsen för han kom själv med flyget från Sardinien. Väl hemma frös jag så mycket (jag vet att jag är lite väl frusen av mig) att jag och Simone nu sitter och dricker te framför tecknade versionen av Mr Bean medan mannen i huset spelar på Simones 3DS...
Simone fick idéen att vi skulle på bio idag så nu ska jag rota fram lite varma kläder så ska vi iväg och kolla på Madagaskar 3. Det är trots allt 1 september så nu får man börja med höstaktiviteter!
 
Melanzane alla parmigiana i ugn.
Dvs. "lasagne" gjord på aubergine, mozarella, tomatsås, basilika & parmesan.
 
Levande ljus hör till hösten!