Kvällstanke'

Kategori: Allmänt

Att jag har haft ont i halsen senaste dygnet och jag känner att det bara blir sämre och sämre känns ju sådär. Särskilt inför sista veckan i Sverige, då med shopping, stockholm & nyårsfirande inräknat. Att jag förmodligen ska få in något slags gift (aka vaccin) insprutat i kroppen i samband med ett av västvärldens sämsta immunförsvar under veckan tror jag inte ger mig så bra förutsättningar att få vara frisk. Eller så får jag spendera min sista lediga vecka nerbäddad  i min säng istället för att få allt plugg gjort. Jag vet inte vilket som vore värst att missa; shopping, stockholm & nyårsfirande eller 7 dagars plugg. Helt ärligt faktiskt.

Och att klockan är 03:55 och jag ska upp 10.00 känns ju kanske inte sådär jätteunderlättande..

Mm!

Kategori: Allmänt

Har precis tittat på filmen Patrik 1,5 som jag fick av familjen i julklapp. Sett den tidigare, den är söt! Mami gillade den också!
Nu sitter jag i sängen med nyårssminkningen på och ska läsa svenska ELLE & Cosmopolitan!
Behöver mer inspiration inför nyår. Menyn verkar ju i alla fall klarna tror jag, måste bara diskuteras lite.
Imorgon ska vi och köpa bubbel!

Planer'

Kategori: Allmänt

Igentligen vill jag jättejättejättegärna helst ordna middag här på nyår, laga massa mat, duka fint (haha, med likadana tallrikar, bestick och glas!), bjuda på massa goda drinkar, vin och bubbel.
Men nä, lägenheten verkar uppbokad och planerna verkar vara någon annanstans. Vet inte riktigt hur det blir..

Oh, gårdagen var jättebra! Riktigt trevligt!
Idag har jag varit över en sväng hos mormor&morfar där både "familjen Calzone" & Margit&Alfred var - kul att träffa dem!
Imorrn blir det middag hos Ali&Merzieh och sen får jag se.. Måndag blir att ordna massa ärenden; nytt leg, tandläkaren, kanske ta spruta & systemet för första gången.. (dock inte såå stort då jag köper vin var och varannan dag i Italien.. but still! Apple sourz & bubbel till nyår! (ska introducera rossini i västerås tänkte jag, hah)
Tisdag kanske blir stockholm, onsdag vet jag inte riktigt?, torsdag nyårsafton, fredag är ett frågetecken, lördag ev. tess & sen kväll med manda - söndag åker jag hem.
Oj, veckan lär gå fort..!

hett julklappstips!

Kategori: Allmänt

..när man får en brandvarnare i julklapp så känner man sig vuxen. hah'
bra! snart lever jag & Cilla ett säkert liv igen'

HUGE problems...

Kategori: Allmänt

Ok. De stora problemen fortsätter på Morkullan.
Ska jag köra på en eller två outfits idag? En till lunchen hos Eva&Björn och en hemma när alla kommer hit, eller samma? ..Det är ju trots allt ungefär samma folk..


Haha, jag hoppas verkligen att ni tar det jag skriver med en nypa salt!

Swedish Grace'

Kategori: Allmänt

God Jul, Merry Christmas, Buon Natale!
Har nu ätit frukost och sitter i min säng i morgonrock och dricker te framför TV'n. (Jag hittar inte femman?!)
Bytt ut våra IKEA-koppar i studentlägenheten mot Rörstrand. Det är skillnad i känslan! heh'

Snart ska vi tydligen öppna familjens julklappar och sen ska jag göra mig iordning för att gå förbi faster med familj med juklappar, åka förbi Lina (?) och därefter åka på jullunch till Eva & Björn.
Alltså; idag ska jag få träffa massa släkt & några vänner. Oh vad jag har längtat!

Buona Notte e Natale!

Kategori: Allmänt

Nu har jag mer eller mindre granskat kungafamiljens klänningar från nobelfesten, så nu kan jag sova gott (trots besvikelsen) och vakna lycklig på julaftonsmorgon! Beräknad om fem timmar.

Persienner är inte min grej..

Kategori: Allmänt

Är inget större fan av att de bygger om garagen här; man har insyn rakt in i mitt sovrum om man så vill.

Har nu klätt granen - mycket enkelt i år då det läckt lampolja(!?) över mina sidenrosetter, placerat alla paket som ska vara där, där. Nu ska jag packa upp ordentligt och göra mysigt i mitt rum så det är fint på julafton. Sen kanske duscha innan jag sover?

Inga jobbiga to do's direkt..

Kategori: Allmänt

Kvällens fråga; I vilken ordning ska jag göra följande sysslor?
- äta knäck
- klä granen
- slå in sista julklapparna
- pyssla ordning i rummet
- packa upp ordentligt

..knäcken känns mest lockande! hah'

Me, Me, Me!

Kategori: Allmänt

Aoush. Jag har saknat min spegel på garderoben! Perfekt när man sitter med datorn i sängen. Haha.
Perfekt ljus från garderobsbelysningen.
Haha, har jag sagt att jag är utseendefixerad?

Hm?

Kategori: Allmänt

..nu börjar det kännas konstigt. Att ligga i sin säng med datorn på Morkullegatan i Sverige. Haha, mitt liv i Milano känns så långt bort helt plötsligt! Att jag i morse åkte förbi Duomo och var i storstaden till att nu sitta i lilla Västerås..
Menmen, det är mys nu över jul - men jag tror jag kommer längta massor tillbaka hem!

WE MADE IT!

Kategori: Allmänt

- Försenade pga inställt tåg; yes.
- Stressade i taxi till flygplats; yes.
- Övervikt; yes.
- Gullig tjej i incheckningen; yes.
- Hann shoppa i taxfreen; yes.
- Kom fram till Sverige 10 min tidigare än beräknat; yes.
- Får fira jul med familj & släkt i Sverige; yes!!!

Packpanik som alltid'

Kategori: Allmänt

..jag har ingen aning om hur jag ska få med mig allt jag vill till Sverige.
Men jag lovar, gott folk. Jag ska prioritera era julklappar!

Hm'

Kategori: Allmänt

Well.. alla dagens flighter är inställda p.g.a. vädret. Carro & Lisa är fast på flygplatsen och det är nästan att jag börjar förbereda mig på detsamma.. Fast, min kropp tar nog inte riktigt in informationen.
Ähh, vi får se - finns inte så mycket att göra.. Men usch så tråkigt det vore - jag ser fram emot julafton med massa släkt och mys. Men ska i alla fall bli bättre väder imorgon..

Hur som helst ska jag hoppas på det bästa och packa allt, städa och putsa här idag. Måste gå och köpa en våg också, för jag har en förmåga att köra på övervikt om jag inte väger väskan..

Nej, nu städa köket och äta lunch! puss'

Happy Holidays!

Kategori: Allmänt

Helt lovely. Dagens sista lektion och alla morgondagens lektioner är inställda. På grund av snön. Och, nej, det handlar inte om en meter utan i nuläget ligger det under en dm snö på marken. Staden börjar närma sig kaos.
Men, vi klagar inte - vi fira jullovet med lite party istället! Förmodligen kommer lite folk hit, vi har ju trots allt fått jullov.
Hoppas bara att planet går som det ska.

Och, jag var ju aningen förvirrad tidigare angående om jag skulle åka till Sverige 11:20 eller 15:05.. Jag kan nu meddela att det ska gå kl. 11:20; det var på hemvägen tiden var ändrad. Haha, jäkla tur att jag fick hjälp att kolla det.. hah'
Nej, nu måste jag röja undan här och eventuellt gå och köpa lite vin! Ciao!

Ouw, jag insåg att jag faktiskt kommer att sakna vissa från skolan en massor! Längtar nästan lite till 11 jan då jag får träffa dem igen! Vissa brunare eller fetare än andra, hah.

No stormy monday här inte!

Kategori: Allmänt

Sitter i klassrummet och vi fryyyser, mina händer är iskalla.
Försökte värma sig med en dusch imorse (well, ja vi har åtminstone en ständigt fungerande dusch, så kanske inte ska klaga.. heh) men knappast. Varmvatten? Nä. Lite ljummet fick vi i alla fall...
Det var sjukt att vi utsatte oss för kylan igår på San Siro! Men, det var det lugnt värt! Satt mitt i Inter-klacken, men.. mer om det senare!

Nu har jag CMF-lektion. Skulle haft prov men det blir nästa vecka - tack!
Min lärare bli bara skönare och skönare & trevligare! Trodde han var lite väl sträng förut, men han har humor!
Charma lärare börjar bli lätt här, haha.
Men, nu har vi fått 2 PP-presentationer (inkl. själva arbetet såklart), ett prov att plugga till och grejer till ett annat projekt till nästa lektion. I ett ämne. ..hello holiday..

Jag är på bra humör idag! Hyfsat utvilad, inte totalstressad, haft jättebra helg (Taco/filmkväll med Cilla, Rebekah-firande på Globe med härliga tjejer & San Siro med Cilla och en massa interistas!) och snart får jag åka till Sverige!
Och skolan verkar gå bra! Härliga liv!

IIIH.

Kategori: Allmänt

Nu är det officiellt iskallt här! Haha, alla går runt och huttrar och man ser hur folk verkligen lider! → När man kollar hur många grader det är så är det +1°C. Men vet inte om jag litar på den.. taxichauffören (..en annan historia varför jag var tvungen att åka taxi idag..) sa att det var -3°C. (Jag upprepar - hur f*n ska jag klara Sverige?!)
Shoppat klart i princip alla julklappar på LaRinacente, sen träffade jag äntligen Hyun och vi gick till en kinesisk restaurang (som inte hade elementen på → horrible!!) och åt jättegod lunch. Sen lite mer shopping.
Jag hade som tur var köpt en julklapp till henne, tyckte hon är minst sagt värd det då hon verkar ha det jobbigt i skolan, och jag fick en parfym/natural spray från Burberry av henne. Luktar gott, fräscht. Är en "baby touch" - så vädigt lätt och bra! Sweet!

Nu måste jag fika lite för att få upp värmen och plugga lite innan vi beger oss ut i kylan igen till San Siro.
GALET kallt! Blir inte bara en tröja under dunjackan om jag säger så...
puss - snart kommer jag till Sverige!

Födelsedagspresent/julklapp från Hyun Jeong - tack!

sunday'

Kategori: Allmänt

Nu har jag nyss duschat och ligger i sängen i min nya handduk - I like it! (Matchar mina flipflops jag går omkring i hemma, haha - och det var inte ens meningen.. hah)
Ska göra iordning mig nu för att åka in till LaRinacente och H&M för julklappar innan jag äntligen ska träffa Hyun Jeong (min fd roomie) för brunch/lunch! Saknar henne!
Sen blir det hem och plugga lite innan vi ska bege oss ut i kylan (...) till San Siro för att se Inter-Lazio.

Rebekahs födelsedagsfirande igår var supertrevligt! Bortsett från kön till Plastic - så vi skippade det.

Hoppas ni har en lika bra söndag som jag!

Oh, vad jag behöver en Rossini ikväll!

Kategori: Allmänt

Burr. Nu är det vinter på riktigt här! Jättekallt (well.. +2°C..), snö och hala vägar!
Ska snöa på måndag & tisdag, så vi får hoppas att det inte blir något ordentligt snöoväder för med tanke på hur "bra" Milano fungerar när det är snö är det annars inte säkert att jag lyckas ta mig till Sverige innan julafton.

Idag tog jag ordentlig sovmorgon, gick och fick manikyr (nagelförlängning) och sedan blev det lite julklappsshopping. Hittade även (äntligen!) fina, ljusrosa handdukar som jag köpte i födelsedagspresent till mig själv från mormor&morfar!
Nu ska jag ta och göra mig iordning för att åka iväg och fira Rebekahs födelsedag! Ska först till Globe, som varit ett av mina favoritställen sen Michael visade mig det i augusti, och sedan förmodligen en klubb.
Har ingen aning om vad jag ska ha på mig.. Extra svårt när man inte vet vart man ska.. Hah, ska kanske till en lite "rockig" klubb och då Globe är lite mer fancy är det svårt att få ihop en outfit som passar på båda ställena. heh.

Nyss ringde mormor! Om bara några få dagar får jag träffa er! (..om allt nu går som planerat..)

Ha en trevlig lördagskväll!
Imorgon kanske det blir San Siro för en sista fotbollsmatch innan jul!

Tyvärr kunde de nog kunnat blivit finare, men längden är lagom, inte alls för långa!

Och februari ser inte mycket ljusare ut..

Kategori: Allmänt

Min älskade mami meddelade idag att min kära familj vill hälsa på mig i februari/mars.
Hur mycket jag än vill träffa dem så fungerar det verkligen inte. Jag kommer redan vara sönderstressad och trött och kan då inte tänka på någonting annat än skola.
Se förklaring nedan. (Som sagt så är det tur att jag älskar det jag gör!)


Notice; de lila examinationsarna är inte á la gymnasiet.
De är på hela kursen, som började oktober/december 2009.

put on your happy face!

Kategori: Allmänt


Idag är jag SÅHÄR glad!
Det är fredag, jag har inte överdrivet mycket plugg under helgen, jag och Cilla ska ha Svensson-tacofredagskväll ikväll med film alternativt gå på någon slags examens fest från något universitet (om jag förstått det rätt) som en kille nyss bjöd in mig till. Men, trots att jag sov från 17:30 igår eftermiddag till 07:15 i morse så behöver jag en myskväll hemma så blir nog film!
Imorgon blir det ändå utekväll då vi ska fira att Rebekah fyller år!

Herregud, haha, det är knäpptyst i biblioteket och min mage kurrar som jag vet inte vad!
Pinsamt :D

Nu ska jag kolla igenom vad som behövs förbättras till vårat projekt metods-projekt innan jag ger mig av för att försöka boka om min manikyrtid!
Ciao!

Lite julstämning!

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag börjar få lite julstämning i mig! Lärarna hälsar "buon natale", kopieringsmannen frågar om inte jag ska åka "hem" under jul och skolan börjar redan tömmas på folk..
Dessutom är staden lite fint pyntad!
(Internet på skolan funkar relativt bra, så kan ladda upp lite bilder ibland!)



Piazza Duomo kvällstid. Granen, Duomos fönster och Gallerian lyser fint!




Jag hoppas att granen mamma & pappa köpt är i klass med den här!
..under den här granen ligger ett ENORMT paket från Tiffany & co - gör det det på Morkullegatan 72 också? haha'



Gallerian. Längst in där så glittrar hela taket med hjälp av små, små fina lampor!



Well, vädret är inte lika fint som det var för en vecka sen!
..Taget på morgonen från Martins balkong när vi gjort klart projektet.

BURR!

Kategori: Allmänt

Nollgradigt idag enligt yr.no hàr. Och, i helgen ska det bli upp till (ner till?) MINUS 8 grader! Som tur àr sà blir det àven sol.. Men màn-tis ska det snòa - hoppas inte nàgot ordentligt snòovàder sà vi inte kan flyga hem! Haha, skulle inga plan kunna lyfta fràn Milano dà kommer det vara kaos hàr dà!

S
itter pà photoshop-lektion nu, gàr sàdàr.. màste òva under lovet!

Vinter?

Kategori: Allmänt

..om en vecka är det julafton! är det inte sjukt?
I morse när jag tittade ut låg det snö på hustaken..

Isn't it ironic?

Kategori: Allmänt

Haha. Suttit uppe hela natten och gjort skitdåliga ritningar för att jag tidigare lagt ner tid och energi på Plot & Survey-läxan. Well, nu kom en från receptionen och meddelade att vi inte har någon Plot idag!
Så, det var ju lite drygt. MEN kan göra klart de ritningarna mer eller mindre perfekt till nästa gång efter jul! Good.

Nu sitter vi i ett iskallt klassrum och jag glömde min halsduk (har pälsen idag så kan inte ha jackan inomhus..) och efteråt ska jag försöka pyssla ihop photoshop innan ajg går hem och städar och pysslar innan jag ska sova.
Cilla ska på middag hos engelskmännen, men jag skippar det då min kropp inte behöver mer stress, utan bara sömn!

woops, nu börjar lektionen!

Studenttips, haha'

Kategori: Allmänt

..Under pluggperioder tackar vi någon för lanseringen av torrshampoo! Magiskt spray som trollar bort fett hår då man inte har tid att tvätta/föna det! Just nu kör jag på Tony & Guy's, inte favorit - men svårt att hitta här i Milano!

Annat tips för att spara tid för "skönhetsritualer" är att ha med handcreme i handväskan för att kunna mjuka upp nagelbanden medan du väntar på att andra i klassen ska skriva klart sina prov..!

Skit!

Kategori: Allmänt

Skit. Jag kan verkligen inte rita stolar idag - det blir inte bra!
Och - som plåster på såren kom jag precis på att vi ska sätta upp våra ritningar på väggarna imorgon och så ska alla gå runt och glo och feed backa - snälla?! Kan vi inte köra det på projekt metoder, ploten eller något?! VARFÖR real life drawing?
Nej - det här är inte min grej. Jullovet får nog gå åt till att sitta och rita framför Kalle Anka..?
Klockan är 01:22 - har två stolar av tre kvar. Förhoppningsvis går de bättre och jag slipper skämmas totalt, haha.
Godnatt!

EN VECKA KVAR!

Kategori: Allmänt

Nu är jag strax klar med mina plot and survey-uppgifter inför morgondagen. Då ska bara tre(!!!) Real Life Drawing-uppgifter göras. Jag kommer jubla om jag lyckas få någon timmes sömn inatt.
Men, sen är det värsta över för nu! Lovely! "Bara" en photoshop-läxa & CMF-prov.

Tror faktiskt att italienska-provet gick riktigt bra! Svarade på allt och kände mig rätt säker på allt, dock var det nog en liten grej som var fel vad jag vet hittills, men det kan jag väl stå ut med.. Hoppas jag får hyfsat ok resultat iaf!

Imorgon är det lektioner från 09.00-18.00 utan en enda rast som gäller! Förhoppningsvis får vi ca 20 mins break så vi kan springa iväg och köpa något ätbart..
Ska försöka sitta kvar i biblioteket imorgon kväll och göra photoshopen för att kunna utnyttja hjälp via internet där, haha.

Om EN vecka är jag (förhoppningsvis?) i Sverige! Jag längtar något så sjukt mycket!
Krypa upp i soffan och känna grandoften! Förhoppningsvis går mitt plan redan 11:20 (..oklart på den fronten, haha) och då är jag i Västerås senast 16:30 om allt går som det ska! Då hinner jag packa upp, pussa på familjen, klä julgranen och eventuellt säga hej till Bea! Sen ska jag sova för att vakna på julaftons morgon i min "svenska säng"! Hah, känns så långt borta! Men, faktiskt bara en vecka!
Nej, nu ska jag fortsätta markera väggar med parallella, diagonala streck med 5 mm's mellanrum.
*Skålar med te för den*

Cheers!

Kategori: Allmänt

Jag saknar alla "hemma" massor idag! Förmodligen för att det bara är en vecka imorgon tills jag åker till Sverige..
Pratat med mami i telefon och saknar att få sitta vid köksbordet och halvt tjata ihjäl henne medan hon lagar middag efter jobbig dag på jobbet.
Lyssnar på "Gabrielle - Out of reach" från Bridget Jones-filmen och skulle mer än gärna krypa upp i min (mindre mysiga) fåtölj och titta på den filmen nu med ett glas vin och choklad.
Men, vi kör på lite social utgång ikväll i stället! Börjar bli klar med ritningen av mitt badrum strax, sen är det bara ett annat badrum somska göra - sen ska jag duscha, klistra fast lösögonfransarna, måla naglarna och bestämma outfit - så är jag redo!

Lite annorlunda här än om det hade varit utgång på klubb i Västerås. Då hade jag ungefär nu (20:30) varit på väg för förfest för att spela drinklekar (och blir lite halvborta) innan man springer till bussen och sedan köa in på Pluto (well.. kanske inte en tisdag?) vid 00.00.
Jag sitter fortfarande i sunkkläder och pluggar för att vid 22.00 hoppa in i duschen och sedan kanske dricka lite gott lambrusco-vin med Cilla medan vi gör oss iordning och hoppar in i en taxi 23:30..

Min kropp lär ju bli chockad om jag ska vara med på drinklekar i Västerås - jag tror jag skippar dem. haha'
För vissa kanske det låter tråkigt, men det är riktigt skönt såhär! Jag saknar ingen fylla alls. Känns snarare illa här om man inte kommer ihåg hela kvällen - i Västerås/Sverige händer det alldeles för ofta!
Well, att andra här inte kommer ihåg kvällen pga betydligt starkare saker än vin (..narkotika för att använda ett "finare" ord..) är ju en annan sak. Så länge jag slipper det så.
Faktiskt riktigt obehagligt hur lätt folk tar på det här - det var t.o.m. folk som rökte på i skolan. Och ingen reagerar. Jag känner mig så pryd, haha, men betydligt mer nöjd och hälsosam.

Nu ska jag fortsätta att rita mått på vår toalett - jippi!

Inget internet,,

Kategori: Allmänt

Av någon anledning ville mitt Internet vara slut igår, trots att det stod att jag hade 8 timmar kvar - jag hatar wind.
Efter jul ska jag ordna fastweb här i lägenheten!

Min kropp mår inte riktigt bra, försov mig imorse så skippade två föreläsningar - som tur finns all info på servern så missade inte direkt någonting.
Sitter i stället och ritar - behöver tiden till det!
Vi får hoppas att man har nya krafter efter jul -> inte mycket party under Västerås-vistelsen! Jag ska passa på att vila, ordna skolsaker och umgås med nära och kära. Fast well, juldagen och kanske nyår kör vi väl på..!

Put a smile on your face!

Kategori: Allmänt

Jag vet. Handlar bara om plugg här nu. Men jag ägnar inte tid åt mycket mer än så just nu - och har ingen ork till att filosofera kring något annat heller.

Idag har jag i alla fall insett att det är inte värt det. Jag orkar inte med någon skit!
Imorgon blir det en mini utgång tror jag! IED har party, får hoppas det kommer något trevligt folk!
..annars är det ju bara att återvända hem till ritningarna vilket kanske vore det bästa.. hah'

Well, let's hope this things will work out..!

shame on me if you fool me twice'

Kategori: Allmänt

Min dag är gjord - jag är lycklig!

Sitter hemma och pluggar, ätit middag och godis nyss - nu ska det börja ritas..
Min konst lärare beklagade sig idag över att han var tvungen att "visa" en av konstnärerna - då han verkligen hatade honom. Det var väl ungefär den jag tyckte bäst om so far.. Haha.
Dessutom hur han ställde sig till konst. Jag och min lärare går nog inte riktigt ihop. Men, ett godkänt lär jag ju kunna knåpa ihop till våren!

Rättelse'

Kategori: Allmänt

Förlåt, angående provet där jag nöjer mig med godkänt - det är modern konst; inte historia!
Arkitekthistoria är kul! (eller ja, åtminstone i jämförelse med konsten..!)

Det här med livets stora frågor...

Kategori: Allmänt

Min stora fråga just nu är; vart är killens, som står framför mig, stjärt?!
Tror ni han vill att jag delar med mig lite? hah'

Yey, ännu ett prov!

Kategori: Allmänt

Att sitta i biblioteket och plugga italienska känns ju sådär, haha.
Pluggar oregelbunda verb i passato prossimo (..som på svenska är..?) vilket jag gick igenom på språkskolan för ca.. 3,5 månader sedan - med andra ord väldigt basic.
Kan ju hoppas att ingen italienare här lägger märke till det, hah, men - att hela tiden höra italienska är ju bra!

Ja just det! Idag fick vår kära CMF-lärare för sig att berätta att vi har prov på måndag! Hoho, Grazie mille!
Enligt honom hade han meddelat detta första lektionen (..well, i så fall hade jag antecknat det i min kalender, och guess what? det finns inget om det där!). Men men, tydligen ska det vara väldigt väldigt lätt och bara ta några minuter. Men måste ändå plugga in allt - för jag ska kunna det! Viktigt att både få bra på provet och ha kunskapen sen! (..i historia däremot känner jag att det bara är viktigt att klara godkänt på provet, den informationen har jag inte någon direkt använding för i framtiden - bara the basics.)

Jag och Cilla planerar att eventuellt gå och kolla sista Inter-matchen för i år på söndag, sådär för att dra på sig en förkylning innan jul, haha. Blir det så så får jag väl ta med lite färgscheman och kolla på under pausen, hah.

hm'

Kategori: Allmänt

well.. photoshop verkar inte vara min grej idag, vi får köra på italienskaplugg istället!

Things are getting clearer!

Kategori: Allmänt

Lättad och lycklig!
Things are getting clearer!
CMF gick helt ok, "diskussioner" med läraren och allt verkar ok trots att vi inte köpt material till dagen (behövdes inte tydligen). Good. Nu ska jag snart till Sverige och jag som tänkte vila där - icke. Jag ska runt i Stockholm och leta materialbutiker m.m. Men, sånt är roligt, bara jag slipper mellandagsrea-rushen! En ny, fin filofax ska jag också köpa då min håller på att rasera!

Jag längtar verkligen till Sverige! Alla vänner, familjen och släkt! Men, sen när jag tänker på kylan, miniVästerås där det inte händer mycket, de få alternativen när det gäller var man ska träffa vänner om man ska ses ute (café, restaurang, klubb, bar) så vette fan. Nästa jul kan vi väl kanske köra hos mig?

På tal om kyla - det var 6°C här i morse och det kändes iskallt! OCH det kom några snöflingor! Enorma, men de såg så fridfulla ut när de dalade ner, haha, var nog bara en ca 20 stycken? tss'
Jag försöker fundera ut hur jag ska förbereda mig för Sverigekylan..
Nej - nu photoshop & italienska två timmar innan historia-lektionen! (Där lär det ju gå sämre, då "låsasprovet" var skit)

..försöker planera veckan..

Kategori: Allmänt

Det. är. underbart. Jag har nu gjort klart hand in n°4, bortsett från PP'n som Martin gör. Jag ska bara skriva ut och pyssla ihop det imorgon under min håltimme.
Jag har haft problem med att förstå hur man infogar ett automatiskt index (..då mitt word har Mac-version & är på italienska..) men min grupp visste inte ens vad det var så de saknade det väl inte direkt.. men efter tre år på teknik med lärarna där känns ett arbete väldigt fjuttigt och oprofessionellt utan OCH nu hittade jag funktionen! Jag är lycklig och det ser så fint ut! (Har även samma typsnitt på all text, då jag anser det vara självklart men tydligen inte för alla i gruppen).
..Sa jag att det inte ska vara inlämnat förrän på onsdag? Och jag, Johanna Kvarnström är klar på söndag natt. Första gången i världshistorien skulle jag tro!

På tisdag är det IED-party på en klubb, imorgon blir det plugga läänge om jag ska kunna gå..
Skola 09.00-20:30, fast 4 timmars rast emellan då jag ska hinna printa arbetet, göra photoshop-uppgift och helst äta lunch och plugga italienska också. Men det borde gå ihop om ingenting krånglar!
Hemma på kvällen blir det att göra ritningar av två stolar och avsluta en ritning av ett badrum tror jag. Jag måste hinna det!

Plugg'

Kategori: Allmänt

..det här med att tolka building regulations i Milano var inte det lättaste..
Men lussebullarna blev goda!

Ikväll blir det lussefika!

Kategori: Allmänt

Jag och Cilla är i full gång med lussebullebak och studier, parallellt.
Senare grupparbeten på olika håll för att sedan fika ikväll. Lucia idag tydligen..

Härlig lördag!

Kategori: Allmänt

Att det är bullshit att pengar inte kan göra en lycklig står jag fortfarande för! Haha, eller, egentligen är det ju att göra av med dem som gör en lycklig..
Ja jäklar vad vi har gått runt i Milano idag! Mycket trevligt, men mot slutet var vi rätt trötta i både kropp och själ tror jag..
De flesta julklapparna är inhandlade, så även en nyårsoutfit, pennskrin (som jag letat! -fick bli en neccesär från sephora då jag inte kunde hitta något fint annat) och fin ny skolväska!
Julklapparna är inhandlade på bl.a. larinacente, alessi och campo marzio - älskar att få shoppa design! särskilt när det är till någon annan så man slipper få dåligt samvete.. heh'
Om någon timme kör vi på sushi-middag framför någon av mina födelsedagsfilmer tillsammans med lambrusco. Mm!

Julshopping'

Kategori: Allmänt

Cilla kör på julmusik för att fp oss att komma i rätt stämning! hah :)

Lördag, Älskade lördag!

Kategori: Allmänt

Något av det positiva med att bo i Milano?
Det är fullt tillåtet att ha solglasögon på sig i december!

Håller på att göra mig iordning inför vår julshoppingdag som vi strax ska börja på California Bakery med brunch.
Ha en lika bra dag som vi tänker ha!

Oh'

Kategori: Allmänt

Jag sitter och jämför Milanos building regulations (ingen aning om vad det heter på svenska!) med hur vår lägenhet är utformad. Riktigt intressant (dock förstör tiden lite..) och jag är glad att vi lär oss sånt här också; det känns mer proffessionellt och mer mot arkitekthållet än inredningsdekorerar-hållet.
Jag menar, de flesta kan placera lite fina kuddar i en soffa till en passande väggkulör och få det att se helt ok ut, men alla kan inte anpassa ett rums mått, flytta väggar eller veta om luftflödet är tillräckligt i ett space.
Jag älskar det här! Trots att det är ett helvete tidsmässigt! Men, jag tror att det verkligen kommer vara värt det!

hm?

Kategori: Allmänt

..jag borde måla naglarna. Avskyr att ge fram kortet i butiker med omanikyrerade naglar! hah, sorligt men sant!

Fredagskväll'

Kategori: Allmänt

Haft hur trevlig kväll som helst, med god mat, x antal flaskor vin, massor av skratt och lite nya engelska fraser ("våra engelskmän" var här på middag, då en är halvitalienare körde vi på att de tog med sig italiensk förrätt & engelsk efterrätt och vi stod för svensk huvudrätt!)!
Tycker verkligen om de människorna!

Nu ska jag se till att ordna mitt grupparbete för att sedan sova för att orka njuta av min och Cillas mysjulshoppingdag imorgon! Längtar verkligen!
Vi ska börja med brunch på California Bakery, sen är det shopping och fika som gäller för hela slanten! Cuz we're worth it! Sen ska vi förmodligen sluta dagen med sushi och filmkväll & lambrusco! Mys!

Nuså?

Kategori: Allmänt

Japp. Nu har vi haft "projektmöte" på ett café vid skolan - känns ok. Min kropp och hjärna är bara lite.. matt.
(Mami - ladda med mat och energi hemma under jul för jag måste äta upp mig och skapa lager inför februari-mars! haha)

Jag har även fått i mig lite lunch (..15:30..) under mötet. Efter photoshop-lektionen tänkte jag äta men inget ställe i närheten av skolan tar kort så jag går till bankkomaten - fungerar ej. Går då till McDonalds eftersom de ju alltid tar kort - well, nope. Siamo in Italia! (Ska ni hit - förbered er med kontanter!)

Nej, nu ska jag springa och kolla på film på italienskan! Borde gå hem och plugga annat, men måste ha närvaron, "visa mig" och kolla om hon säger mer inför provet nästa vecka.

Happy friday!

Take a deep breath..?!

Kategori: Allmänt

Vissa i min projektgrupp nu vill jag bara slå till! Bah! Jag orkar inte ens tjafsa emot mer för det är inte värt det.
Kvällens planer var ju att ha en trevlig middag och utgång en sista gång med engelskmännen innan jul men då en i min projektgrupp helt plötsligt bestämde att vi ska träffas för projektmöte idag vet jag inte hur det går.. Någon utgång eller för mycket vin blir det ju knappast för mig i alla fall! Lär väl sitta uppe halva natten med skolarbete - då jag VÄGRAR att plugga imorgon under min och Cillas mysjulshoppingdag! Vi har stora planer, hah. Och det är vi så värda efter all slit.

Nu sitter jag och väntar på ett mail från en annan projektgrupp för att kunna ta tag i en uppgift.
Nu vill jag ha julledigt. För jag tror att min kropp bara säger nej snart. Jag behöver julledigheten! Men, för att slippa dö sen så måste jag ta med lite plugg till Sverige trots allt, men bara ytterst lite!

Lär väl springa iväg nu, så fort jag fått mailet! By the way - något positivt; jag börjar lära mig photoshop nu! Sakta och halvsäkert - men det är kul!


Hoppas ni har en lugnare dag än vad jag har!

Svengelska under jul & nyår?

Kategori: Allmänt

..Jag var nog lite tidsoptimistisk när jag trodde att jag skulle sova innan midnatt.
Nu är klockan 02:45 och jag känner mig hyfsat klar med bilden. Tillräckligt för att få sova i alla fall!
Förstod mig inte på alla reflektionsfunktioner, men jag har gjort mainuppgifterna i alla fall!

Haha. jag blandar kanske in för mycket engelska ord? Men så blir det när man pratar engelska till störst del.
Jag tänkte på det under gårdagens redovisningar - för t ex 2 år sedan på gymnasiet när man skulle prata eller redovisa på engelska var det ju hemskt! Kändes jättekonstigt och man stakade sig fram, well, nu kommer det mer eller mindre naturligt när man pratar. Men, måste säga att om man är nervös för att man inte är tillräckligt förberedd försvinner några ord när det gäller detaljer (element glömde jag helt igår!), men sånt får man väl ta.
Jag är så himla glad att jag pluggar på engelska och är i Italien! Min engelska lär ju bli riktigt bra (främst inom bransch- ..öh, haha, nu kommer jag bara på på engelska & italienska.. men typ "orden". vissa av dem lär jag ju dock inte kunna på svenska..) och en (förhoppningsvis hel) del italienska kommer jag ju kunna.

Just nu går italienskan sakta framåt, men betydligt säkrare efter jag bytt grupp. Måste bara se till att få lite fritid över så jag kan öva italienska med italienare!

Nej! Sova var det ju..!

Nobelfesten

Kategori: Allmänt

Det är ju nobeldagen idag! Har det inringat i kalendern, men pga allt annat just nu har jag missat det idag men mami påmminde (jag skäms över min svenska! är det 1 eller 2 m?) mig!
Jag önskar att jag var där, i långklänning, håruppsättning och perfekt make up (well, med tanke på min stresshy just nu vette fan om det skulle gå ihop..) - men jag sitter i jeansleggins, against-aids linne och hög liten knut på huvudet i min säng istället. Men! Min hud doftar i alla fall jättegott! Jag är helt förälskad i min body milk med florsockerdoft! Mjuk blir man också!

Well, åter till Nobelfesten. Förra året var jag ju i Stockholm på några av pristagarnas (heter det så?) föreläsningar inom fysik & kemi och andra aktiviteter i och med detta. Måste säga att jag är glad att jag istället sitter i Milano och utbildar mig till inredningsdesigner istället för är kvar i den genren.. Tiden inom Unga Forskare utvecklade mig mycket och jag lärde mig massor! Men, nej tack. Det räckte mer än nog med de åren jag var med där!

Visserligen är ju ett av mina mål här i livet att gå på nobelfesten (haha, jag vet inte, det är något jag fått för mig. Både skönhet och kunskap i massor på ett och samma ställe!) och om jag nu ska uppnå detta mål hade det nog varit smartare att stannat bland de unga forskarna och agerat bordsdam till någon av dem! (..jag var nog en av de få inom förbundet som älskar att bära långklänning, smink, håruppsättningar och välmanikyrerade naglar - om man säger så)
Men, vi får hitta annat sätt att bli inbjuden dit, det ska nog ordnas - förr eller senare!

Kladd'

Kategori: Allmänt

Nu är jag igång på tracingpappret igen - jag hatar det. Jag hatar kladd - allt ska vara perfekt och iordning (..vilket ingenting är just nu..) och tyvärr tror jag och min lärare delar åsikt där.
Himla tur att jag gjorde positivt intryck på honom sist i alla fall. Jag förväntar mig kanske inte högsta betyg i den här kursen.. Men förhoppningsvis utvecklas jag - och läraren ser det. hosh'
Jag längtar till ikväll! Trevlig, god middag, lite photoshop och massa (allt är ju relativt) sömn!

Woops'

Kategori: Allmänt

Haha, jag är alldeles öm i fungertoppen efter att ha suttit vid datorn för mycket på sista tiden (..flyttat bilder med "pekplattan" m.m. en hel natt..).
Jag försvov mig imorse. Illa, men min kropp behövde det! Nu sitter jag och ritar min dörr innan jag ska hoppa in i duschen och gå (åka? haha) till skolan!
Skönt att få sova lite, men känner mig lite groggy..
Have a nice day!

Godnatt!

Kategori: Allmänt

Nu får jag ordna det sista på rasten imorgon. I princip klar, bara lite detaljer på tracen som ändå behövde torka ordentligt. Klockan är 02:40 och jag känner att jag måste sova om jag ska må hyfsat resten av veckan. Så ska bli skönt! Imorgon lär jag ju skippa utgången igen, så jäkla tråkigt! Men, jag måste sova! Skola till 18 imorgon, sen kommer förhoppningsvis Rebekah på sushi. Sen blir det bara en photoshop-läxa och sen sova sova sova!
..Med förutsättning att jag kan ladda ner photoshop nu, 45 min kvar, men orkar inte vänta så datorn får stå på..
Herregud, jag ska få sova! Godnatt!

Nej!

Kategori: Allmänt

Haha. Nej. Det här med ink på tracing paper var ingenting alls för mig! Det är en enda stor kladdig fläck nu. Buhu!

'

Kategori: Allmänt

Nu ska jag för första gången i mitt liv använda mig av tracing paper och ink-pennor.
Höh - får se hur det här slutar..!

Saknar mitt skrivbord på ABB'

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag förr eller senare måste investera i ett höj- och sänkbart skrivbord. Annard lär min rygg gå av redan innan första året är avslutat. Kollade lite på IKEA, men 5 000SEK är inte direkt aktuellt att lägga ut på det.
Någon som har tips på någon lösning för att slippa stå böjd över köksbordet/skrivbordet?

Måste pyssla i Photoshop!

Kategori: Allmänt

..försöker ladda hem en gratis version av att "testa på" photoshop en månad eller något sådant - för kanske 4 timmar sedan sa den att det var 5 timmar kvar, nyss var det 20. Hm..

Mhm'

Kategori: Allmänt

Hoho - hittade lite torkad frukt som också får agera energikälla!
Jag känner inte alls av stressen i kroppen på samma sätt osm jag kan göra ibland, är bara trött.
Min hy däremot reagerar inte bra! Ok om jag inte kan äta eller sova ordentligt men jag är så pass utseendefixerad att jag inte riktigt kan tillåta min hy att bli dålig p.g.a. det här! Har jag fin hy blir jag ju lite gladare, trots trötthet! hah'

Annan sak jag blev glad av idag var ett jättestarkt solsken! Jättefint väder har det varit idag, livet blir så mycket lättare med sol än bara gråa moln!

Min ritning går framåt..!

Kategori: Allmänt

Ähh, det är lugnt! Nu kör vi på frutti di bosco-te och vitchoklad. Tänkte strax proppa i mig lite C-vitamin brustabletter då jag helst inte förgiftar kroppen med kaffe under såna här omständigheter.
Får jag någon timmes sömn inatt är jag nöjd! Hah, och tvätta håret imorgon bitti behöver jag inte, det är forfarande fuktigt sen jag tvättade det i morse..! (usch vad jag är i behov av lite skönhetsbehandlinga! ..det får bli sen!)

tips för att slippa sömn?

Kategori: Allmänt

Cilla går ur köket och säger "du kan väl ropa när teet är klart? ...eller skriva på facebook" haha, hur skulle vi överleva utan internet? Lata är vi!

Jag överlevde dagen, hittills! Strax efter 11 tog jag och Yulia taxi hem för att hinna duscha och byta om på en timme innan redovisningen. Tyvärr blev utskriften lite fel, men får hoppas det blir ok.
Läraren gav negativa kommentarer till alla förutom vår grupp - antingen tyckte hon det var relativt bra, helt katastrof eller ändå bara var samma fel som de andras. Tror nog att sista alternativet känns mest sannorlikt, hah.

Well, jag klarade mig igenom hela italienska lektionen i alla fall, skippade apertivon och sitter nu och ritar planlösningar som aldrig förr! Ögonen håller på att stängas efter 4 timmar sömn på 2,5 dygn. Men annars mår jag helt ok! Ska skynda mig här nu så jag får lite sömn i natt tänkte jag...
Men det är skönt, för än så länge känns inte planritningarna helt hopplösa!

..Nu kokar teet!

...11:00...

Kategori: Allmänt

'

09.00

Kategori: Allmänt

Klockan är nu 08:58 och vi är ännu inte klara.. Kanske om 20 min?
Jag har ställt in mitt CMF-möte idag då jag måste försöka öva in skiten jag ska prata om?!
En jäkla röra och mina projektrapportperfektionist-fanoser fungerar inte alls här, haha. Aja, går det här ihop blir det förmodligen bra i alla fall!
Cheers folks!

I need your support!

Kategori: Allmänt

Hosh. Nu sitter jag och rättar en text och allt är helt konstigt - helt i onödan..
Om 5 timmar ska jag träffa Nika i skolan och jag måste verkligen hem och tvätta håret innan, haha.
Gärna sätta på mig något representativt också, då jag eventuellt ska redovisa vårat arbete imorgon (eftermiddag?).
Det känns ju i alla fall bra att det här inte beror på mig, hah, och bara det blir klart så kommer det att bli riktigt bra!

Music make the people!

Kategori: Allmänt

Jag har fått en ny favorit musik-kanal! Bulgariska The Voice!

Nuså?

Kategori: Allmänt

Jag känner mig lättad att min del av arbete är i princip fulländat och klart för att placera i paperwork & PP, jämfört med de andras.. Well ok att jag var seg - men det är i alla fall korrekt gjort; nu måste vi ju lägga ner timmars jobb på det andra. Well. Kommer nog bli bra! Men Cillas idé om piadina med nutella (..jag kanske ska fyllning) vid 04.00 kanske inte är så dum.. hah'

Jag byter till blod, svett och skratt!

Buon appetito!

Kategori: Allmänt

Pannbiffar till potatis, morot & zucchini i ugn blir kvällens middag! Wuhu'

Busy women, hah'

Kategori: Allmänt

Haha, Jag är så död. Om vi ser framåt i tiden..
Trodde att den här veckan skulle vara helt ok, icke.
Ungefär varenda minut av den här veckan är planerad. Som tur är är det en hel del roliga saker också!
(Skriver mest för min egen skull, bra att ha koll då inte allt får plats i kalendern längre! hehe)

Tisdag kväll/natt; plugga projekt metoder hos Martin.

Onsdag; (ska helst hunnit hem och duscha och byta om här? hah)
09:00 Mötas i skolan för CMF & hinan köpa modellerings material
14:00 Projekt metods redovsining
16:00 Italienska lektion
19:00 Träffa gamla skolkompisar för apertivo
20:30 Rita på min planlösning + dörr hela natten?
20:45 Missa CL-matchen med Inter.
Torsdag;
09:00 Modelling
12:00 Göra photoshop-läxa, ev. hinna med möte med CMF (lunch?)
15:00 Plot & survey
18:00 Se till att photoshopen är klart! & plugga italienska
20:00 Sushi med Rebekah & Cilla
23:00 Utgång? (lovat några bekanta då det är sista kvällen på den klubben)

Fredag;
09:00 Photoshop
12:00 Leta CMF-material
16:00 Italienska lektion
20:00? Middag med engelskmännen följt av utgång

Lördag;
JULMYSSHOPPINGDAG med Cilla. Följt av utgång? Får se.

Söndag;
Förmodligen åka till Parma och se Parma-Bologna!
Veckans planering! Jäkla massa kul i alla fall!
Nej, nu ska jag skala potatis! Ciao'

Hoho - casino?

Kategori: Allmänt

Nu kan tydligen två i min grupp inte längre prata med varandra för de inte står ut med varandra, det tar tre timmar att skicka mina filer till Martin som ska göra PP & slutprodukten av pappersarbete och jag har en annan uppgift jag måste göra.
OK - jag MÅSTE ordna Windows operativsystem så jag kan ta hand om allt i sista sekund om jag så måste.
Jag ska ikväll hem till Yulia med Martin och ordna klart skiten.
Nej - i grupparbete ska jag aldrig med lämna in något så här sent, då det skapar kaos då jag inte har tid att organisera andras arbeten, haha.
Jag är nu inställd på att sitta uppe hela natten, men det är ok. Jag förstår bara inte vad som är så svårt?
Hur ska folk klara sig ute i verkliga arbetslivet om man inte ens kan prata med klasskompisar? Hosh.

Håller andan'

Kategori: Allmänt

Nu tror jag att vi kör på silent war i min grupp! Ähh, förhoppningsvis går det ihop!

Idag är en jättefin höstdag (eller ja, vinter?) ute! Solen skiner, ljuset är fint men blåser lite kallt. Fast, kunde gå ut i bara tjock tröja utan att det var kallt! I DECEMBER!

Nu väntar jag på att Sofia ska komma så vi kan göra plot and survey.
Snälla, låt projektet ordna sig utan krig - då är jag LYCKLIG.

Well, god morgon?

Kategori: Allmänt

Helvete. Fick en annan gruppmedlems text nyss och insåg att det kanske inte direkt är universitetskvalité på den.. Så nu försöker jag skriva om den så gott jag klarar av och så får vi hoppas på att slutprodukten blir ok..

Klockan är strax 04:00 och jag planerade att gå upp 08:00 för att hinna ta bilder, springa hem till Nika och hämta hennes bilder med USB och därefter slutföra arbetet helt innan Sofia kommer hit runt 14:00 och vi ska försöka pyssla ihop Plot and Survey-uppgiften.

Skriver jag ingenting här imorgon är det för att det enda som finns kvar av mig är en fläck blod då Martin i min grupp mördat mig för att jag inte skickat in min text i tid. Så att ni vet, ni behöver alltså inte oroa er om vart jag befinner mig. (Eller tja, ni kan ju fundera på om det är Himlen eller Helvetet..)

Buhu'

Kategori: Allmänt

HUR ska jag kunna veta vad vårat badkar är gjort av? Jag behöver en man i huset!
..Kan det vara emalj?

Bah! Sidosteg i karriären?

Kategori: Allmänt

..Just nu försöker jag förstå mig på hur en jäkla tvättmaskin och dess tömning fungerar för att kunna klura ut vilket ord det är jag behöver till mitt arbete om badrummet. Ska jag bli rörmokare eller inredningsdesigner?!

Christmas time?

Kategori: Allmänt

Cilla spelar nu julmusik, måste säga att det får mig på lite bättre humör i mitt panikpluggande.
Som tur är verkar det bli bra i alla fall!

Yey!

Kategori: Allmänt

Bah. Jag blir galen. I fortsättningen hoppas jag att jag slipper såhär stora grupparbeten!
Senare, i arbetet - då får jag leda min inredningsdel, then fine. Nu - katastrof.

Shame on me?

Kategori: Allmänt

Vissa människor i denna värld vill man ju bara skjuta. Eller, för att inte vara så dramatisk, åtminstone kasta något riktigt hårt på dem!
Fast, egentligen får jag nog bara skylla mig själv..?

Alltså, om två och en halv vecka ska jag åka till Sverige!? Helt sjukt. Tjattjat - men tål att upprepas!
Tyvärr en hel del att göra fram tills dess, men ingen fara - kommer bli bra! Är glad att jag åker tillbaka hit (hem?) en hel vecka innan skolan börjar, så har tid att ordna grejer då. Jag längtar faktiskt massor!
Bara att få befinna sig på en flygplats och resa lite - Mmm!

Sova ut en måndag..

Kategori: Allmänt

Har sedan vi lämnade italienarna igår fått två sms, en squillo + sms från killens kompis om Cillas nummer.
Haha, come on?
Nej, något sådant är inte av intresse! Eventuellt endast för att öva italienskan (då killen inte pratar engelska) och få lite info om Milano då han är infödd milanes. Men vet inte riktigt om det är värt det.. hah'

Sov länge idag, till runt 14.00, och sitter nu och äter pepparkakor. Heh, försöker få in julstämningen..

Fast, nu tänkte jag varva pepparkakorna med plugg. Idag står projekt metoder på schemat - hela dagen!
Till kvällen har jag och Cilla planerat in att kolla på film i alla fall - skönt&mys!

'

Kategori: Allmänt

Great. Jag har så jäkla ont nu pga min visdomstand som börjar komma upp. Helvete heller att den ska få förstöra mina tänder och göra dem snea igen!

Aja, trevlig kväll, men Shocking var inte som förra gången, haha, det var ännu mera "yo" idag! Så, vi gick till en bar vid corso como istället och pratade med lite italienare.. men , jag älskar fortfarande Shocking! Det är á la Save the last dance!
Well, ska försöka få med mig själv med de italienarna (dansare!) som visade mig stället, någon gång när de ska dit istället! En av de vill ha med mig til en klubb på torsdag, så om jag är snäll och kommer då kanske jag kan utnyttja(?) det, haha.
Nej, nu ska jag sova. Plugga ordentligt imorgon! godnatt!

'

Kategori: Allmänt

Great. Jag har så jäkla ont nu pga min visdomstand som börjar komma upp. Helvete heller att den ska få förstöra mina tänder och göra dem snea igen!

Aja, trevlig kväll, men Shocking var inte som förra gången, haha, det var ännu mera "yo" idag! Så, vi gick till en bar vid corso como istället och pratade med lite italienare.. men , jag älskar fortfarande Shocking! Det är á la Save the last dance!
Well, ska försöka få med mig själv med de italienarna (dansare!) som visade mig stället, någon gång när de ska dit istället! En av de vill ha med mig til en klubb på torsdag, så om jag är snäll och kommer då kanske jag kan utnyttja(?) det, haha.
Nej, nu ska jag sova. Plugga ordentligt imorgon! godnatt!

Na!

Kategori: Allmänt

Tidigare har jag gillat den charmiga, franska arkitekten från Paris som Carrie (i sexandthecity för er som inte hänger med..) hade en date med - nu får han mig att må illa! Well, för er som hänger med lär det inte vara svårt att klura ut varför..

Det går lite i vågor här.. (haha)

Kategori: Allmänt

Jag skulle helst bara vilja krypa upp i sängen eller en mysig soffa nu, mysa och titta på en bra film.
Men nej, det är enda söndagen innan ledig måndag idag så vi ska till Shocking! Jag tror att jag blir på humör bara jag får på lite smink, klackar och börjar röra på fötterna!
Cilla bidrar med partymusik från sin basar i sitt rum - det uppskattas!

mhm'

Kategori: Allmänt

Har haft trrrevlig dag med lite shopping, god mat och massa skvaller med Nika i min klass!
Had a great time. Nu håller jag på att frysa ihjäl (vintern är här!?), ska ta en dusch och när Cilla & Faye kommer är det väl bara att höja volymen ytterligare lite. Idag ska vi dansa! puss'

'

Kategori: Allmänt

Usch vad jag längtar till ikväll! Hoppas att Shocking är lika bra som sist!
Cuz we're worth it!

Good morning sunshines'

Kategori: Allmänt

Jag är lite seg idag. Igår morse städade jag, diskade (..ungefär allt som går att diskas i denna lägenhet, haha) och därefter tog vi lite kort till projektet. Sen gick jag och Cilla och handlade innan vi lagade såå god lunch; färsk pasta med lax i laxpanna! Sen blev det lite shopping för mig då jag kände att jag måste ha en ny sjal (..blivit av med 3/4) och dessutom en tjock hoodie. Köpte en oversized, mörkgrå (jättemjuk & mysig!) hoodie från American Apparel ♥
för att sedan stressa hem, byta om och kasta mig i en taxi till en bar där jag träffade Cilla, Faye, Hugo & Rollo för att se Juventus-Inter matchen. Well, den gick ju sådär...

Därefter mötte jag upp Tina från min parallellklass för några drinkar. Det är helt sjukt, men hennes pojkvän (eller så) känner jag sen Linguadue - där hon också gick! - men tappade kontakten med honom då min mobil blev snodd.
Tina började Linguadue på måndagen efter fredagen jag slutade så vi har lite folk vi kunde diskutera som vi båda "känner" - skitkul! DESSUTOM var det hon som flyttade in i min förra lägenhet efter mig - hur stor är den chansen? haha, och innan dess bodde hon i lägenheten Rebekah bodde i förut.
Milano börjar bli lite för litet..!

Nu ska jag äta ägg- och kaviar på hårt bröd innan jag ska göra mig iordning då Nika kommer för ännu fler bilder till projektet. Sen ska jag förmodligen följa med och hjälpa henne att shoppa julklappar/grejer hem inför jul.

(Efter blir det hårdplugga innan girls night out-ikväll med Cilla & Faye på Shocking! Love! -jodå, jag är frisk nu!)

Lördagsmorgon'

Kategori: Allmänt

Men?! Nu har folk börjat handla julklappar också..! Ute skiner solen och det skulle kunna vara en svensk sommardag (..dock försvinner den känslan om man går ut och känner temperaturen..!)
Julstämningen existerar inte hos mig just nu. Den kanske kommer?
Annars får jag bara se vår mysjulshopping-dag som en annan shoppingdag med extra många fina påsar! Funkar rätt fint det också!

Nu ska jag diska och städa, för strax kommer en i mitt grupparbete för foton - ciao babes!

Sverige vs Italia

Kategori: Allmänt

Ok, jag tycker ju om Sverige, men tycker det är alldeles för tråkigt, i Italien händer det i alla fall grejer! (hah)
Läser lite på Aftobladet.se;

Nyheter om Sverige; TV-krocken delar Sverige! - På Spåret & Idol har ikväll samma sändnigstid.
Nyheter om Italien; Berlusconi (aka deras premiärminister) slöt avtal med Maffian.

..Jag tror att de olika ländernas befolkning har olika slags problem..

..Därför åker jag inte karuseller..

Kategori: Allmänt

Till största delen är jag helt, hundraprocentigt säker på att jag valt rätt karriär. Men, i och med att min höjdskräck blir allt värre med åren (haha) och som den kontrollfreak jag är så måste jag ha fötterna på marken (bokstavligen talat) börjar jag nu få problem i och med att jag läser konstruktions-ämnen.

Detta borde ju egentligen innebära att jag blir mer och mer säker och förstår att det faktiskt håller, för det är rätt konstruerat så.
Knappast - jag blir livrädd över hur enkelt saker egentligen sitter ihop. Jag skulle nog helst flytta till ett envåningshus just nu, och aldrig mer behöva gå i en trappa, åka hiss eller överhuvudtaget befinna mig i ett flervåningshus.
Va beh - kanske lite väl krångligt.. Jag får helt enkelt ignorera min skräck för att när som helst kunna poppa ner till grannens sovrum. Och - att risken för död är ganska stor i såna här sammanhang är inte det värsta, utan det är den här magkänslan man får när man faller. Samma som när man åker karuseller. Den är vidrig. Vidrig.

Skjut mig?

Kategori: Allmänt

Jag är så trött nu! Fast ändå på himla bra humör!
Varit med Cilla till vår landlady och betalat hyran (kontanter - haha) och fick träffa hennes man. Supergulliga är dem!
Mannen pratar engelska och deras son ringde när vi var där och han ger luren till mig och frågar om jag ville prata med honom. Öh? Haha, men han är trevlig så var väl lugnt..
Nu har vi lagat middag, Cilla ska på apertivo och jag tänkte diska och göra iordning här innan jag kör på lite plugg. Kanske sova tidigt ikväll så man är utvilad imorgon..?

Usch. Jag vill må bättre och ha liiiite mindre i skolan och gå uuut. Men na. Sen!

Skjut mig?

Kategori: Allmänt

Jag är så trött nu! Fast ändå på himla bra humör!
Varit med Cilla till vår landlady och betalat hyran (kontanter - haha) och fick träffa hennes man. Supergulliga är dem!
Mannen pratar engelska och deras son ringde när vi var där och han ger luren till mig och frågar om jag ville prata med honom. Öh? Haha, men han är trevlig så var väl lugnt..
Nu har vi lagat middag, Cilla ska på apertivo och jag tänkte diska och göra iordning här innan jag kör på lite plugg. Kanske sova tidigt ikväll så man är utvilad imorgon..?

Usch. Jag vill må bättre och ha liiiite mindre i skolan och gå uuut. Men na. Sen!

Värdelös förmiddag!

Kategori: Allmänt

..Det här med att vila en kvart blev snarare en timme... Menmen, det var det värt!
Varit hemma hos Yulia för ett ganska värdelöst möte för att därefter gå till biblioteket men dit hade vi inte de rätta grejerna så även det vart helt misslyckat. ..slösa tid just nu är inte det bästa..
Men, sitter nu på caféet mittemot skolan med en caffé och väntar på italienskalektionen.. Kanske borde göra någonting vettigt istället och gå och köpa hårspray på coin? Hm. Yes, I'll do that!
Haha, måste nog springa nu för att hinna så.. ciao!

Ännu ett..

Kategori: Allmänt

Så, vad är finast under en månads tid.. långa naglar med fransk manikyr, ljusrosa eller lite mörkt röda? Under jul/nyår? Fransk kanske är enklast? men, tråkigt.. Ljusrosa fungerar ju till allt - men kanske inte så fint på långa naglar.. åh. (I-landsproblemen alltså..)

"Sovmorgon"?

Kategori: Allmänt

Jag har väl aldrig direkt varit någon morgonmänniska - vilket gör det lite extra hårt att gå upp 08:00 när man börjar skolan 16:00 en fredag.. Men, saker ska göras! Nu längtar jag mer till italienskan, när jag känner att jag är med helt - bra då jag lär mig ordenligt! Så, tror jag stannar i den här gruppen..

Nej, nu ska jag vila en kvart innan jag hoppar in i duschen/mäter upp en massa mått till grupparbetet.
Ha en bra fredag! - snart helg!

Tatueringar går bort! HELT.

Kategori: Allmänt

Min största fråga just nu är varför folk förgiftar, förstör och smutsar ner sin hud med tatueringar?!
För mig känns det så omodernt och otroligt onödigt & fult. Visst att vissa kan vara fina i sig och ha ett fint budskap. Men vafan, köp ett halsband?

Jag och Cilla snackade lite detox idag. Jag skulle verkligen vilja leva mer hälsosamt, köpa endast ekologiskt, biologiskt m.m. men har varken råd, tid eller ork. Egentligen borde jag sluta helt med alkohol också, men nä. Tyvärr blir det inte så i nuläget.
Vi kan ju se det som att jag åtminstone är "duktig" (a.k.a. inte idiot) som inte röker eller aldrig haft en tänd cigarett i min mun. Särskilt i Italien där alla röker. Usch, jag blir äcklad av alla gifter vi utsätter oss för. Och - att vilja stinka så illa, ha missfärgade tänder (hey - jag försöker unvika te/kaffe för att inte får fläckar!), dålig hy, kondition och invändig kropp försåtr jag inte att man vill! ..det finns dock ett plus - man kan få riktigt het röst; många italienska tjejers röster är jättefina!
But still -  tatueringar!? Nej nej nej. Jag vill ha en ren, fin hy.

Hoho! Sverige snaaaaart!

Kategori: Allmänt

Jag tycker att det är HELT sjuk att det är julafton om 3 veckor. Att jag då befinner mig i Sverige, i Västerås. Efter 5 månader utomlands! Och spenderar bara 1,5 vecka i Sverige. Hm, finns en hel del man ska hinna med då!

- Fira jul och äta massa svensk mat med min älskade släkt & familj (mamma & pappa - ni köper en FIN, STOR julgran va, som jag kan klä på kvällen när jag kommer hem?)
- Hinna umgås, skvallra, mysa, festa & dansa med alla (na, men många!) västerås-vänner
- Fira nyårsafton (hur?)
- Gå till läkare, tandläkare, ordna nytt ID.. och så var det något mer i den stilen
- En Stockholmstrip och träffa lite vänner & shoppa

Något annat som finns på agendan?

..Sen dröjer det nog minst 7 månader innan jag åker dit igen. Nästan lite läskligt..!

Life at IED'

Kategori: Allmänt

Jag är till viss del helt överlycklig idag! Material tekonologi-laben var ju helt underbar!
Vi har fått en ritning på två lägenhetet belägna(? - herregud, jag skäms över min svenska!) brevid varandra vars planlösning vi ska ändra som vi vill, efter valfri klient och dess behov. Den skall sedan inredas (och kanske göra en modell efter). Och det är ju med min favoritlärare som jag bara älskar mer och mer!
OH vad bra det här ska bli! Och, kanske bästa av allt; det är enskilt arbete! puss!

Bah. Jag håller på att bli galen på mitt grupparbete! Ska sitta med det några timmar till, sen sova för att gå till biblioteket imorgon bitt och plugga där (med deras WiFi).

Jag är fortfarande lite förbannad över att jag åkt på förkylning. Ännu några bjöd mig på fest ikväll. Jag vill må bra och gå uuuut. bu.

Är ju långlediga under helgen; mån+tis är röda dagar, men inte då heller får jag gå ut..

Helgens planer;
- Skriva klart, ta foton & ordna inför PP-presentation i Projekt metoder
- Göra 3 planritningar av ett klassrum, i skala 1:50
- Rita 3 objekt, + några mindre övningar i geometrisk ritning
- Rita (helst) 3 stolar på A2, samtliga i olika vinklar och format
- Öva italienska
- Ordna Photoshop & göra uppgift i det
- Leta material/info om material till CMF
- Börja skissa lite till material teknologi-projektet
- Storstäda hela lägenheten
- Baka lussebullar
- Planera lite inför jul (när ska jag & Cilla ha tid för vår mysjulshopping-dag?!)
..helst skulle jag behöva trycka in en IKEA-resa här också, och en "date" men får se hur det går.
..Måste också sova, om jag ska bli frisk.
Haha, welcome to the IED-life. (och nej, det här handlar inte om att jag ligger efter eller så - vi har så här mycket.)

Buon appetito!

Kategori: Allmänt

Ikväl blir det kalvkött, potatis & zucchini i ugn tillsammans med lite bearnaisesås!

skit.

Kategori: Allmänt

Jag har köpt lite mer internet. Tror jag ska ordna fastweb sen..!
Mitt ögonlock har svullnat upp lite och kliar nu en massa! Så, nu ska jag ta bort sminket och hoppas på att det inte beror på det. Det vore väl ungefär (Johannas) världsundergång..!

Some bullshit'

Kategori: Allmänt

Jäkla skit! Jag har åkt på ännu en förkylning verkar det som! Riktigt ont i halsen och huvudet. Förhoppningsvis hinner det bli bättre under långhelgen om jag vilar, stannar inne och bara pluggar!
Åh, jag som skulle ut med dans-italienarna, en klasskompis och hennes kompis ikväll. Skit!
Aja.. mer tid till att plugga? Inget internet har jag heller, hah. cheers!

Sitter på caféet mittemot skolan med Cilla och några i hennes klass nu och försöker få tiden att gå innan nästa lektion om en dryg halvtimme.. Har första laben i material teknologi idag - får hoppas det går bra!
Sen blir det hem och kurera mig med medicin, te och italienska. Jag ska öva - jag SKA klara det här bra nu, hah.

(Åh, huvudet bara snurrar och jag vet inte vad jag håller på med, ritade skit på rit-lektionen, skriver skit och förstår ingenting.. Och är besviken över kvällen! Hm')

Cheers!

Kategori: Allmänt

Nika var här för att ta lite foton till vårt grupparbete idag. Efter att jag rättat till kryddorna, gömt undan en kaka "som inte fick plats" och ställt vinflaskorna i ordning suckade hon bara åt mig.
Hennes kommentar angående vår tvättstuga var - "perfekt ställe för sex! Som Miranda i sex and the city!" Haha, she's lovely! (ursäkta till er känsliga!)

more than a women'

Kategori: Allmänt

(Mami verkade inte tycka det var någon höjdare att jag ens tänkte på att prioritera naglarna framför studierna, och som svar på det så kan jag säga att mina naglar idag var helt naturella (och opolerade!) och jag led hela dagen! Måste ordna imorgon bitti då jag har sovmorgon - mina händer ser alldeles för manliga ut; kanske önska sig nagelförlängning i julklapp..?)
Dagen började riktigt bra, hade genomgång/föreläsning i projekt metoder och jag tycker verkligen om läraren!
Med tanke på att hon "tittar på en" under större delen av lektionen medan hon pratar och jag diskuterat lite frågor med henne och även efter lektionen (nej, inte fjäsk - jag är intresserad, ska bli utbildad i det här och måste dessutom visa läraren att man finns!) verkar hon förstå att jag är intresserad vilket är bra, och hon är jättetrevlig! Och professionell (..jag glömmer svensk stavning!?) dessutom. Tyvärr verkade det som att grupp A får henne i Projekt n°1, synd!

Efter en halvlyckad photoshop-lektion hade jag italienska. Testade idag en grupp på en lägre nivå, vilka gjorde grejer som jag redan gått igenom och borde kunna, men inte kan/kommer ihåg/använder. Så, jag tror gruppen blir perfekt för mig, får repetera så att jag blir säker på det och kan använda det när jag pratar ordentligt.
Dessutom började de idag använda en bok som jag redan börjat på (på Linguadue) som jag tycker är bra och pedagogisk. Att jag redan gjort många uppgifter i boken underlättar ju också.. heh'

Nej, nu ska jag sätta mig och rita lite stolar till morgondagens real life drawing-lektion. Sen har vi modell-lektion inom material teknologi med min andra favoritlärare.

Vill du jobba hårt, få en bra utbildning och har en passion för inredningsdesign - då kan jag rekommendera IED! (att kunna leva på cigaretter, caffé & endast ett par minuters sömn/dygn kan också vara ett plus har jag hört.. hah')

Hm?

Kategori: Allmänt

..Jag undrar om jag ska vara så ambitiös att jag skriver om arkitekturen och lite historia kring vårt bostadsområdet för ett projekt.. Om det ens är möjligt..

It's all about the looks, baby! (hah')

Kategori: Allmänt

Jag borde och vill helst just nu ordna manikyr på mig själv - för det behövs verkligen.
Men, samtidigt är klockan drygt 23:30 och jag har grejer kvar på projektet att göra.. Får nog prioritera skolarbetet idag (särskilt då jag spenderat senaste timmen till att pyssla med mitt yttre i form av rengöring, duschat, cremeat och hela baletten..).

Mitt skärsår (se inlägg nedan) ser lite extra svullet ut, haha, hemskt! Får nog köra på långärmat imorgon!
..och kanske handskar hela dagen också, med tanke på naglarna..

Tisdagsfundering, haha'

Kategori: Allmänt

Aw. Jag lyckades krossa en ögonskugga igår, i all (födelsedags)stress på väg till restaurangen då locket lossnade.
Den var en favorit, och från make up store. Men, make up store finns ju inte här, så funderar på om jag ska börja köpa samtliga ögonskuggor från MAC eller kanske sephora framöver.. (..jag har en grej för att ha, i princip, alla ögonskuggor från samma märke - make up store..)

Haha, japp, lite viktiga i-landsproblem under tisdagskvällen sådär.

Cilla var hemma en sväng och hämtade lite grejer, stackarn ska ordna med sitt grupparbete hemma hos en klasskompis och sova kvar. Hoppas det går bra för dem!
Jag har lovat att tvätta som plåster på såren, haha.

, nu lär jag väl slänga in tvätten och därefter ska jag pyssla med mina penslar - haha. Nöje!

Na-a'

Kategori: Allmänt

Nu är pajen och guacamolen klar - men med italienska ingredienser blir det inte riktigt rätt, förhoppsningsvis är det ok. Men jag har ingen aptit längre - roligare att laga maten än äta det..?

Jag hat litchi till efterrätt i alla fall! Behöver lite fräsch frukt.


Veronica Maggio - Kan inte säga nej'

info'

Kategori: Allmänt

Tyvärr har jag bara några få internet-timmar kvar nu, så blir nog inte så mycket varken här eller på andra sites..

Bakin' a pie!

Kategori: Allmänt

Nuså. Städat lite har jag i alla fall - och så kommer inte "min gruppmedlem" idag! hah' men renare har vi det ju här nu i alla fall! ..och rena glas att dricka ur..

Nu har jag varit och handlat lite mat och ska baka tacopaj med svenska tacokryddor (tack mami) och guacamole till! mums! Tyvärr är inte Cilla hemma ikväll, men får spara till henne med!

Kvällens andra operation (förutom pluggandet då) blir att rengöra mina alla make up-penslar med ett nytt medel jag köpt! (MAC är nog numera ett av mina favoritmärken & har även hittat en favorit  -engelsktalande- make up-artist därifrån på Coin!) ..och ja, det var billigt!

puss!

Aj'

Kategori: Allmänt

Jag har lyckats skära mig tvärts över pulsådern(?) på handleden så att jag ser självmordsbenägen ut.
Sådär vackert. ..som tur är det inte djupt i alla fall..

Green light!

Kategori: Allmänt

Nu saknar jag bara lite detaljer och hyllor så tror jag att jag få det lite hemtrevligt här!

Update från min älskade - vita - säng!

Kategori: Allmänt

Idag var jag tyvärr inte den optimala studenten. Jag försov mig till 08:03 och insåg att enda sättet jag skulle hinna till lektionen var ofräsch och oiordninggjord vilket inte finns som alternativ, haha (.som info för er som inte känner mig då..). Och min kropp trött var så sliten dessutom så jag somnade om i 2,5 timmar - men gör inte så mycket då jag bara hade en tvåtimmars-föreläsning om arkitekthistoria och man kan få i princip all info från servern..

Strax efter 11 kom Alicja och hennes vän från Polen (som är på besök) och vi tog lite mått till en Auto-CAD ritning för ett projekt. De är supergulliga och vi bestämde för att gå ut på torsdag då en bekant/vän till mig tyckte vi skulle ut och dansa då. Han är dansare och det är flickorna (eller, har varit - som jag!) också! Så, förhoppningsvis blir det bra! Kul att umgås med gulligt folk från skolan utanför skolan också..!

Nej, jag är på riktigt bra humör nu. Solen skiner t.o.m. och himlen är rätt blå (en del vita, söta moln finns). Dock kallt.
Eftersom jag nu är "ledig" hela dagen ska jag ordna min projektdel, ordna med lite möbler i mitt rum, städa, diska och kanske tvätta. Vårt hem är lite katastrofalt, och eftersom en klasskompis till mig kommer och tar bilder till projektet (som ska visas för både A & B-klassen) så kanske det är bra om det putsatsas lite idag.. hah'
Oh, jag måste in till Coin också och handla lite - min make up-remover är slut.

Nu börjar man få lite ordentliga, gulliga vänner här - känns bra! Det finns många kandidater för bra vänskap verkar det som, haha, och annat också!

Likey'

Kategori: Allmänt

..Nu börjar jag att bli riktigt trött och tung i huvudet. Efter att vart vaken i 36,5 timmar i streck.. Idiot.
Hade jättetrevligt på middagen, och god sushi! Kanske får fram några bilder imorgon.. Nu måste jag göra mig iordning och sova. Buona notte! ♥