Champions League!

Kategori: Allmänt

Ikväll möter Inter Moskva och Barcelona (dvs Ibra) Arsenal. Jag vet inte vilken match jag helst vill se, självklart vill jag se Inter (vinna!) men samtidigt lär andra matchen var roligare och jag vill se älskade Ibra, haha.
Well, Rollo och Cilla vill se Barcelona-Arsenal och tror att båda visas på en bar så har bokat bord till Barca-matchen!
Om en timme ska vi vara där. Jag tänkte vara lite hurtig och ta en promenad dit, så lär väl gå snart.. Det är ändå sol ute och jag vill få i mig så mycket "frisk luft" (hah, eller ska jag säga avgaser?) som möjligt nu när det väl är fint väder. Frågan är bara vad man ska ha för skor, haha.

IKEA'

Kategori: Allmänt

Dagen började helt ok (bortsett från en miniförsovning) med lektion på två timmar. Sen hem en sväng, åt lunch med Cilla, gick och köpte nya blommor och lite grönsaker på marknaden innan det bar av till IKEA.
Köpte lite nya sängkläder (har bara ett helt set, för det från Sverige har för små örngott..), en ros till fönstret, lite krukor, köksprylar och annat. Vi/Cilla köpte också lite utemöbler till balkongen vid hennes rum - kul när det blir varmare! Imorgon blir det storstädning av lägenheten! Har även köpt hem gravad lax, senapssill, köttbullar m.m. för imorgon eller på fredag blir det påskmiddag/lunch! Ska se till att baka en morotskaka imorgon också..




IKEA hade ställt ut utemöbler - vår! Härlig himmel också, syns att vi är i förorten,
här inne i stan är himlen gråare.. haha'


Ceci med våra inköp i väntan på taxi
(hah, vi insåg att det var billigare än hemtransport)

Min nya örtkryddsodling på köksbalkongen! Fint va?
Mynta (mojitos! haha), basilika, persilja & rosmarin!

Åh'

Kategori: Allmänt

...min granne på andra sidan väggen har satt igång och snarka nu igen. Buona notte!

Körsbärsträden blommar'

Kategori: Allmänt

Tyvärr ska det inte bli så fint väder till helgen, men jag har fortfarande kvar hoppet!
Bara det inte spöregnar i alla fall..
Såhär fint var det under min lördagspromenad,
helt underbart i Parco Sempione'

MHM?!

Kategori: Allmänt

Nu är jag lite upprörd här. Jag pluggar faktiskt till inredningsdesigner. Inredningsdesigner. Nu när jag äntligen börjar komma till inredningen på projekt så har jag ingen aning om hur jag ska göra. Arktiekturdelen, fine! Men, hur ska man tänka med färger, material etc - hur ska de kombineras?! Ok att vi hade CMF men det var mer att analysera än att lära sig. Uhh. Måste nog ta ett snack med min lärare imorgon om råd. Tur att jag har lite kunskap sen tidigare i alla fall.. bah'

Woops'

Kategori: Allmänt

Haha, mami - förlåt, jag vet att påsk stavas med å! Egentligen..

Handla!

Kategori: Allmänt

Nu fick jag order från Cilla (som ligger i sängen) att greppa tag i en penna och papper, vi ska nu "analysera" vad vi ska gå och handla. Haha, vår kyl börjar bli tom... Ciao!

Ren lycka idag! (nae, men nästan!)

Kategori: Allmänt

Vissa människor får en att må bra, vissa får en att känna sig som ren skit. Jag ska bara ta och lära mig att bara umgås med dem som får en att må bra nu, sen så!

Hur som - strax efter 11.00 (det var sagt kl. 09.00, men jag bor ju numera i Italien..) ringde fastwebkillen på porttelefonen och poff sa det så har vi nu wifi i lägenheten (dvs - trådlöst internet som vi kan använda obegränsat) så nu kan jag vara uppkopplad dygnet runt, lyssna på spotify dygnet runt och t.o.m. titta på svenska program på TV (eller ja, testat svt än så länge men det funkar inte för jag är uuuutomlands - blä. jag ville ju se det kungliga bröllopet!!), kolla på serier på TV (som inte är dubbade till italienska..!) osv. LOVE.

Ett annat sött meddelande jag fick från porttelefonen idag var att jag fått paket, poskpaket från familjen. Tack sweeties! 

Nu har jag varit så lat medan jag väntade på fastweb-killen så måste ta en promenad iväg och försöka flirta till mig en ny laddare till datorn på garantin. Haha. Men, något säger mig att jag måste ha ett kvitto med datum för inköp på datorn då..? haha. vi får se hur det här går!
Ciao!

..det var tur att fastweb-killen inte var min potentiella blivande man,
för då hade det nog varit kört med tanke på skicket jag är i idag, hah'

Fastweb soon?

Kategori: Allmänt

Ingen lust att plugga just nu. Gått segt hela helgen men tror det är för att jag vet att jag ändå har gott om tid på mig. Men ändå.
Fast tja, jag behöver vila lite - trött trots att jag inte gör någonting och sover massor. Lite slut både fysiskt och psykiskt tror jag.
Men, nu sitter jag med lite goda ostar, kex, fikonmarmelad, apelsindryck och kollar på Amici-finalen (typ idol) med Cilla.

Varit ganska bra dag ändå, efter Calofornia Bakery mötte jag upp Ayman för en lunch/fika uppe på LaRinacente (de har smoothies!!! på frukt/bär & med low fat yoghurt, det är inte lätt att hitta här, vanligtvis kör de på glass..!) och sen en promenad. Trots att det duggade lite en stund så var det fortfarande varmt.

Imorgon är jag också ledig, ska upp tidigt för kl. 09.00 kommer fastweb!!! Har vi tur har vi alltså wifi-internet (obegränsat!) och snabbare lär det gå. Underbart! Sen blir det plugg hela dagen.

På onsdag ska jag och Cilla köra storstädning här hemma - det behövs!
Nu - Hänga tvätt!

Snart finbesök i massor!

Kategori: Allmänt

Jag längtar något otroligt till på fredag. Då får jag finbesök. Mitt första "kompisbesök" här i Milano sen jag flyttade hit för ca 8 månader sedan. Det är närmare bestämt Hannah & Carro som kommer.
Hoppas hoppas hoppas att det blir lika fint väder som det var igår! Särskilt på lördag, för då är det Carros fööödelsedag! SKÅL!

Måndag'

Kategori: Allmänt

Hm. Sitter på California Bakery för skulle träffa Leo här för en caffé - men, fick meddelande på facebook om att han inte kan komma, hah, tur att jag tog med datorn och kollade, för hemma har jag inget Internet..
Well, kan sitta här för en lunch ändå..
Igår var en lugn dag, jag gick upp riktigt sent och tog sedan en ca 3 timmars promenad runt halva Milano i solen. Hur härligt som helst, bortsett från att jag glömt ta allergitablett innan jag gick hemifrån, hah, men det löste jag lite halvt genom att gå in på apoteket här..

På kvällen gick jag och Cilla ut för en apertivo på vår fotbollsbar och såg Milan - Lazio. Tack Lazio! 1-1. Så nu lär inte Milan ha någon chans att ta sig förbi Inter. Roma däremot..?

Nu fick jag min bagel "Italian Style" och cranberry juice. Mm!

Can't really belive it..

Kategori: Allmänt

Något bra? Vädret idag är underbart! Solen skiner, det är varmt och himlen är blå.
Det tackar vi för!

aj.

Kategori: Allmänt

Jag är riktigt förbannad och upprörd idag, kanske mest på mig själv.
Igår var både en trevlig kväll och en av de värsta jag varit med om - men jag överlevde.
Det som inte dödar - det härdar?

Nu ska jag in i en dusch och skölja av mig mitt humör (tror dock inte det går, vi kan ju hoppas!) för att sedan ta en promenad med Cilla och köpa gelato och gå och prata med fastweb. Idioterna sa att vi ringt och sagt upp beställningen - men det har vi inte. Åh.

Ikväll blir det apertivo/middag med lite trevligt folk.

mini update' (knappt något internet)

Kategori: Allmänt

Förkylningen är nu beblandad med vidrig pollenallergi - kul!
Haft italienska exam idag, muntliga delen. Hade kunnat gått bättre, men vafan.
Ikväll blir det apertivo med lite tjejer, kanske dans (beror på hur jag mår och så) och vill hinna förbi en bar dit folk från skolan ska vara då bl.a. Trofim & Leo (två killar i min klass) ska spela musiken där.

Mina ögon kliar av pollengrejs som flyger omkring ute, de gör ont i övrigt och är konstiga. Jag har i alla fall vart inne och pratat med en optiker idag, ska dit någon dag och boka synundersökning i alla fall! Får se hur det går!

Nej, nu ska jag måla naglarna och se hur jag ska se ut ikväll - noll inspiration!

weheheeeey!

Kategori: Allmänt

Jag som inte trodde jag skulle klara dator (illustrator & photoshop)-examet; jag fick 28!!! Helt chockad, jag kan ju inte ens photoshop! Jag var alltså 2 poäng ifrån full pott. Haha! Ett skämt, men jag är väldigt väldigt nöjd!

I övrigt tog jag och Cilla en spontanutgång igår. Thomas (Cillas.. date?) smsade Cilla och undrade om vi skulle med till köttmarknaden Old Fashion och dansa vid 00.00.. Ca 01:15 kom de och hämtade oss och 05:00 var vi tillbaka hemma. 08:20 var vi utanför skolan igen! Det gäller att klämma in så mycket som möjligt i schemat!

Ikväll blir det sushi-apertivo med Cilla, Rollo + kompis?

Hehe, woops?

Kategori: Allmänt

Haha! Oj, fick ett meddelande om att jag varit borta från en del lektioner förra terminen.
Känns ju sådär, haha, men med tanke på att jag vet att det inte varit så många så är jag lugn - bra att de håller koll!
Och nej, föräldrar, ni behöver inte vara oroliga!

Oj, känns som att det blev helt mörkt ute på vara 10 minuter.. Hm. Nej, nu ska jag gå och rita! A dopo'

Forza Inter!

Kategori: Allmänt

Hade någon bett mig äta en stekt grönsaksröra för några år sedan hade jag tittat på den personen som om den vore dum i huvudet.
Gissa vad min middag består av? Stekt zucchini, aubergine, körsbärstomater och kindeybönor! Till en bit foccacia-bröd och självklart massa olivolja, örtsalt & parmesan.
Hur enkelt som helst och hur gott som helst!

Det var ju meningen att vi skulle gå och äta gooood apertivo ikväll, men när jag ringde och skulle boka bord så meddelade de att de tydligen skulle visa Inter-matchen ikväll. Jag har inget emot att se den (snarare tvärtom) men Cilla är mer fan av Parma än vad jag är av Inter, haha, om vi säger så.. Så nu ska vi träffa Rollo och hans kompis på baren mittemot skolan och kolla ikväll :) Med tanke på att den här matchen är viiiiktig så måste den ses!
Vinner Milan mot Parma ikväll, men inte Inter mot Livorno. MEN Inter vinner ju såklart ikväll, och det kommer Parma också göra! ..så att ni vet..!

Nyss pratat med kära mami & papi, papi har hjälpt mig med grejer inför deklarering!
..Jag känner mig lite bortkommen och undrar hur jag hade klarat mig utan mina föräldrars hjälp ibland.. hah'

Nej!

Kategori: Allmänt

Vi svär lite åt världen idag också! Jag spelar Ironics med Alanis Morissette högt här och är lite förbannad på allt och alla.
Mitt humör passar inte in på min blommiga outfit idag - jag kanske måste dra på skinnjackan och hhhöga klackar när jag ska ut så jag får lite attityd!
Då jag inte är helt klar med ritningarna så får jag nog ta med datorn till baren ikväll och plugga lite, hah.

!

Kategori: Allmänt

Haha, förlåt - men det är sant.

Kategori: Allmänt

Ni får ursäkta mig alla skåningar (eller andra med grov dialekt) men det är nå vidrigt med dialekter.
Ta skånska till exempel - jag förstår inte vad ni säger!?
Jag hatar de flesta dialekter och min västmanlänska har blivit värre sen jag flyttade hit. Måste sluta. Måste sluta. Måste sluta.

Nu tar vi och lär oss att prata rent tycker jag!

Mys!

Kategori: Allmänt

Idag har jag på mig mitt nya linne rån H&M's Garden Collection, en "mjukis kjol" från American Apparel (som Anel i min fd klass så vänligt kallade för hans fars kalsonger..! hah') och skönaste strumpbyxorna från Calzedonia som är gjorda i några procents kashmir. Mysklädd men ser ändå ok att gå ut i! Jag matchar till ballerinaskorna med rosor på, hah.
Mest ergonomiska sittställnigen (haha, vad säger man?) att arbeta i,
eller vad tror ni?

Ibland undrar jag vad jag tänkte med...

Kategori: Allmänt

Ok. Sitter och tittar lite på facebook och hittade ett klipp från Unga Forskare. Inga tveksamheter (..no doubts) över att de finns mycket bra och professisionella(?) saker som den organisationen pysslar med - men oj. De flesta inom det förbundet och jag är ganska olika, om vi säger så.
I klippet fanns "dejting tips inom FUF" med. Bara det räcker väl att säga om man vet vad det hela handlar om.
Visst, vi har hittat våra godbitar även där, haha - men nej tack.

Fick mig att tänka på en mening ur ett (helt underbart!) häfte jag fick av Bea när jag fyllde 18.
"Vi åkte till KTH och hade roligt åt Unga Forskare (som du sedan väldigt oväntat anslöt dig till)"
- haha. Ja! Oväntat.
Men, i och med det har jag både fått jobb, lärt mig mycket (framför allt att behärska mig själv när jag bara vill skrika på folk!) och faktiskt träffat en hel det bra folk trots allt, hah.

Massa mer eller mindre roliga minnen också!

Lite sol!

Kategori: Allmänt

Det är något som fattas idag också, men är på lite bättre humör!
Förkylningen är inge vidare, huvudet snurrar och värker. Hade ont i halsen när jag vaknade men verkar vara bättre nu..
Körde på en nyttigare frukost idag än vanligt, heh, blev alltså ingen brioche. Efter jag gjort iordning mig gick jag ner till marknaden utanför för att köpa frukt & grönsaker. Hade klackar på mig och var längre än de flesta, haha. Japp, det var pensionärs race kan där kan man säga.. Men nästa gång jag går på marknad borde jag vara klädd i mjukiskläder och vara så sunkig som möjligt för det kändes snarare som köttmarknad med lammkött än en 'vanlig' marknad..! Blä.
Fick i alla fall tag på massa fin frukt och grönsaker till bra pris! Insåg även att jag ska börja handla snittblommor på onsdagar nu, då det var väldigt mycket billigare på marknaden än annars.. I övrigt hade de massor med skit - men om man tittar lite kan man faktiskt hitta riktigt fina scarfs & smycken!

Nu har jag ätit en (mycket) tidig lunch och ska plugga italienska och göra lite på en ritning innan jag går till skolan och har italienska exam!
Ikväll ska jag försöka hinna med att titta på fotboll & apertivo på 'sportbaren'! Buona giornata!

Kvällsfunderingar'

Kategori: Allmänt

Jag fick lite hjälp här nu, en liten ljusstråle i tisdagen. Jag måste deklarera! För då kan jag få någon extra krona till sommaren? Jag hade nämligen helt glömt detta!
Men, Papi - jag vet att du visade mig hur man skulle göra förra året, men jag tror jag behöver hjälp och ordna upp det här!
Men, haha, i och med detta så kom ytterligare lite ångest - jag har inte gått ur svenska kyrkan än!?

Blä'

Kategori: Allmänt

Mitt huvud snurrar fortfarande till ibland. Jag måste nog sätta mig och plugga italiensk grammatik nu - fast det inte vill gå. Helt värdelös idag.

Jag får ignorera detta - pronomi står på schemat!

MANGO!

Kategori: Allmänt

Jag försöker ta min nyttiga start på allvar - jag attackerar den stackars mangon!

En helt perfekt mogen mango! (och en mindre perfekt Johanna, haha)

Psykisk svacka?

Kategori: Allmänt

Man skulle kunna tro att jag har värsta sortens PMS, för då hade det varit en förklaring till varför jag mår som jag mår/är på det humör jag är på. Men det har jag inte. Det finns ingen förklaring.
Det är som om det vore november - novembervädret förstör en. Jag som till och med har en helt superbra vecka framför mig, men inte ens det känns kul. Vad är det med mig?!

Härlig dag, mindre härligt humör!

Kategori: Allmänt

Haft en jättebra dag, men mitt humör har varit rätt dåligt av någon konstig anledning. Jag brukar le för det mesta, men idag kände jag mig allmänt bitchig när jag gick omkring..
Hur som helst, på väg från California Bakery var jag rätt uppåt, men sen kom jag in på Fnac för att köpa adapter till min dator och såg att den kostade 89€ - vilket jag inte riktigt kunde tro på. Jag vet inte riktigt om det var här jag tappade hoppet om dagen, haha. Ringde papi och bar honom kolla priset i Sverige, men tydligen var det liknande..
Jaja. På väg hem köpte jag i alla fall ranukler (..blommor..) som är min och mamis (i alla fall en av dem?) favoritblommor - så fina! Gick förbi skolan för att ta några filer från servern, men tyvärr var alla datorer upptagna. Uh. Träffade iaf engelsmannen som vi träffade från skolan i fredags och vi pratade lite. Bra med engelska vänner som kan korrekt engelska, haha. Snappade upp uttrycket "I might copy you" - aldrig hört förut, hah, inte i det sammanhanget iaf. Goodie!
Sen åkte jag hem och storstädade rummet och dekorerade med blommorna. Dammtorkat, sorterat lite papper och haft mig. Roligare att plugga i ett fint rum!
Efter städning gick jag och handlade lite, måste sluta med alla sötsaker så köpte äpplen & mango. Måste måste måste!
Nu har jag lagat middag & ätit. Stekt kött, potatis & zucchini i ugn till beanaisesås. Gott! Pratar lite med mami på msn - jag längtar så till 'mina besök' kommer.
Nej, nu ska jag plugga italienska!
Enjoy some pictures!

Pam hade slut på vår lambrusco i 75cl storlek - så det fick bli en stor! Haha'
(Men nej, vi drack inte upp hela!)



Någon timme efter frukosten tog vi en fika - caffé & jordgubbscheesecake
(ungefär efter det här insåg jag att sötsaksätandet måste ta slut! hah')


Men, vi åt inte bara - vi pluggade en hel del också!


Förlåt kontokort, men jag var så nere att jag var tvungen att köpa ett fint linne.


Vårigt och fint, eller hur? heh'


Ranunkler ♥


Nystädat. - men jag behöver mer förvaring & grejer på väggarna!
(mami & papi - mina tomma ramar som sitter på väggen brevid fönstret,
de vill jag gärna ha med hit!)

Mums!

Kategori: Allmänt

Nu har vi beställt in en varsin cheesecakebit - jag jordgubb & Cilla blåbär. Vi kan ju inte gnälla just nu kanske..

Godmorgon från California Bakery'

Kategori: Allmänt

Sitter med Cilla på California Bakery och längtar efter ordentlig vår! Nyss ätit frukost (frensh toast med maple syrup och färsk frukt & bär och te & tranbärsjuice blev det för mig!) Mums!
Vi utnyttjar Internet här några timmar, perfekt. Ska ladda ner olika "ritningar" av möbler till ett projekt bl.a.
Grått här som vanligt, men är man riktigt optimistisk så kan det spricka upp lite senare under dagen... hah'

Efter vi varit här ska Cilla till frisören och jag måste in mot stan för att köpa en ny (j*kla) adapter till min dator - min har gått sönder. Min ekonomi går i krasch, haha - men nej, måste bli mer försiktig nu när jag köpt klart mina elektronikprylar!
Sen in till skolan och hämta lite dokument innan jag ska hem och fortsätta pluggandet. Men känns bra ändå - vi kör nu! haha'

Okejdå'

Kategori: Allmänt

Ytterligare lite bättre humör nu, men väldigt trött. Plugga lite (med betoning på lite) italiensk grammatik snart efter Amici på TV, och sen sova. Upp tidigt imorgon för frukost på California Bakery med Cilla. Datorerna och plugget är med!

A bit better mood'

Kategori: Allmänt

Mina ritningar går framåt, skönt. Det är helt underbart att inte behöva sitta 20 timmar/dygn och plugga - även om jag har mycket att göra så hinner man andas emellan. Extra skönt nu när jag inte mår så bra.
Jag har fått igång min datormus nu även på Windows - brrra!
Nu ska jag hoppa in i en dusch och sen ska vi och handla. Behövs!

Imorgon går jag till skolans lokaler och utnyttjar Internet eller så sätter jag mig på något café om jag har ork. Hoppas jag mår bättre imorgon!

Sådär'

Kategori: Allmänt

Vaknade alldeles för sent men är fortfarande jättetrött i huvudet och kroppen. Halsen är inte heller på topp! Men, jag måste se till att plugga nu - har problem med musen och kan inte installera den på PC-inloggningen vilket stör mig något sjukt! Måste höra med Leo i klassen hur han lyckades..

Knappt någon mat har vi hemma men jag har ingen lust alls att gå och handla, får se senare.. Vädret gör inte det hela bättre; grått grått & kanske regn?
Nu har jag i alla fall kastat in en tvätt i maskinen, ätit lite frukost (müllers vaniljyoghurt är god!) och sitter nu framför TV'n och ska göra ritningar på datorn. I och med att jag har italienska-exam på onsdag & fredag är det perfekt om jag lyssnar lite extra på italiensk TV. Senare idag ska jag plugga massa grammatik som jag har jättesvårt för! Pronomi. Blä!

Heh, ha en bra dag ni!

Seg!

Kategori: Allmänt

Jag känner mig lite allmänt nere idag. Jag tror det beror på min förkylning som slöar ner mig rejält & på vädret.
Imorgon ska det tydligen regna hela dagen. Jag som gärna tagit en långpromenad under min lediga måndag, men på tisdag blir det sol (och jag är ledig då också) så då kanske det blir då jag får ta tag i det.
Jag har ritat lite ritningar på datorn nu, borde pluggat italienska men min kropp orkar bara inte. Tyvärr får jag inte fason på min nya mus på Windows-delen, så måste nog ta och skaffa lite hjälp på den fronten. Som tur är Cilla gullig och lånar ut sin datormus så länge!
Jag har gjort en god & fräsch fruktsallad nu, på granny smith-äpplen, röd grape, plommon & kiwi - för att få i mig lite extra vitiaminer. Tyvärr mår min kropp rätt dåligt av så mycket frukt, förmodligen pga mina allergier..
Jag ska fortsätta läsa lite ur min bok nu, eller kankse se en film ikväll igen? Sen sova. Jag är jättetrött och behöver vara igång imorgon.
Godnatt!
Vitamin-kick!

uhh'

Kategori: Allmänt

Nu känner jag mig mer och mer uppsvullen, hah. Det blir ingen apertivo ikväll!
Jag ska göra lite ritningar nu och sen lägga mig och vila några timmar. Sushi ska jag gå och handla till oss till middag. Knappt någon mat hemma och Cilla är helt slut pga ritande och min förkylning blir bara värre.
Have a nice day!

Blä-förkylning!

Kategori: Allmänt

Mitt huvud snurrar, känns som jag varit ordentligt bakis i två dagar nu, men så länge man inte kan bli det på San Pellegrinos Aranciata-dryck så bör inte fallet vara så..!

Mighty Mouse!

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit in till stan och köpt datormus! Det blev en Mighty Mouse från Apple/Mac, för jag ville inte ha den senaste då jag inte tycker den ligger nå skönt i handen, hah.
Ord. pris var 69€, men med rea blev det 62,10€ - ändå lite för dyrt tycker jag..!

Sitter och väntar på svar om någon vill gå på apertivo med mig ikväll och även kolla lite fotboll, Cilla är upptagen med ritningar så försöker få tag på andra men verkar gå lite sisådär där..


Nu kan jag börja jobba i auto-CAD!

Flyga Drake'

Kategori: Allmänt

Nuså. Nu har jag sett Flyga Drake. Hur fin som helst! Men så hemskt, jag klarar knappt tänka på det.
Knappast en feel good-film, men den var så bra! Så. Se den om du inte redan gjort det!
Jag laddade upp med näsdukar innan jag tryckte på play,
med tanke på att jag förutspådde tårar!

KOM IGEN INTER!

Kategori: Allmänt

Inter möter Palermo på bortaplan idag. Ih. Jag har inte nerver för sånt här, jag blir nervös!
(Hade jag sett in i framtiden för en ca 3 år sedan att jag ens skulle bry mig om fotbollresultat hade jag nog inte trott på det..!) Nu står det 1-1.
Det är det att det gäller att de vinner, för Milan ligger bara 1 poäng under och de kör hemmamatch mot Napoli imorgon. Vilken de förmodligen vinner. F-A-N!
Inter har ju legat etta så överlägset länge! OK att det blir jämt, men inte att Milan går om. UUUH.

My way'

Kategori: Allmänt

För att trösta mig och min lilla (än så länge är den faktiskt inte så himla farlig, men huvudet snurrar lite väl) förkylning gick jag till Pam (vår närmaste supermarket) och plockade på mig massa gott. Började vid frukten där det blev plommon, blodapelsin(?), apelsin & kiwi, sen god yoghurt till frukost imorgon, keso till fruktsalladen, sen en brieost från ostdisken (fikonmarmelad, kex och grejer fanns hemma!), lite god apelsindricka, vatten och 3 olika sorters choklad. Vit, någon god 70% och créme brûlée från Lindt.
Sen bar det hem för att diska och laga mat; blev stekt kyckling, morot & nudlar i stark kryddblandning. Gott!
2 chokladbitar på det och nu sitter jag i min säng och ska läsa en bra bok. Funderar på att se Flyga drake sen, som jag fick i födelsedagspresent. Men, jag vet inte om jag orkar gråta idag, hehe. Men jo, det blir nog den tillsammans med en stor skål C-vitamin & choklad om en stund.
Jag är på humör för att sköta om mig själv idag, så så får det bli. Imorgon blir det till att plugga ordentligt igen!
Sockerchock; japp! Men det är precis vad jag behöver just nu! Mums!

hah'

Kategori: Allmänt

Idag är jag en stolt storasyster!
Min bror verkar verkligen ha fått in det här med stil nu. Tack! haha' mission complete.
Jag tycker verkligen att han måste komma ner hit med en kompis i september/oktober innan min skola börjar!

I Frankrike 09 ♥

Datormus?

Kategori: Allmänt

Jag måste jobba i auto-CAD idag, dvs jag måste ha en datormus. Tror jag ska gå och köpa en, men det tar emot! Jag vill ju ha en bra för Mac, men de är ju så dyra!! Jag får lite pengaångest här nu. Men, jag tror jag måste vara hiiimla försiktig nu kommande vecka, så jag kan fira lite extra när Hannah & Carro är här; värt det!

Ih.

Kategori: Allmänt

Sockersug till 1000! Jag ska nog ta och städa upp mitt rum nu, gå och handla lite och gå förbi bageriet. Stackars min kropp - men jag måste ha socker.

Frankrike?

Kategori: Allmänt

Oh, jag har ju sett fram emot en helg i Frankrike! Vore så underbart skönt, att bara promenera efter min favoritstrandpromenad, andas frisk havsluft och vara lite för sig själv. Jag behöver verkligen komma bort härifrån en sväng!
Men, nu ser jag att det ska regna där på lördag och vara molningt på måndag. Men, det kan hinna ändras!
Jag får se, köper ingen biljett nu i alla fall, får se senare i veckan!

Ramlösa!

Kategori: Allmänt

Åh. Vad man missar när man bor här - det här med smaksatt vatten har inte italienarna förstått sig på.
Och nu ser jag att Ramlösa kommit ut med blodapelsin/apelsin. Gott?

Tråklördag!

Kategori: Allmänt

Hoho - jag har sovit ut ordentligt idag! Vaknade runt 15.00, underbart. (Eller, jag vaknade flera gånger men tvingade mig själv att ligga kvar i sängen och försöka somna om).
Men hurrni, jag har hört att om man sover så vilar kroppen och det är viktigt att sova när man håller på att bli sjuk - jag däremot lyckades nu vakna upp förkyld. Ingen höjdare!
Nyser, lite ont i halsen (det har jag haft hela veckan) & snuvig. Usch!

Efter italienskalektionen igår åkte jag till Walid i min klass för han skulle vara snäll och installera autoCAD till mig (JAG HAR DET NU!! :D ) där det var lite folk. Trevliga killar! Fick tips om Marc Jacobs-butik som öppnat här som jag måste besöka! Åh. Jag var lite avundsjuk, Walid åker till Sverige idag och jag vill också dit och hälssssa på!
Sen skyndade jag mig hem då jag var sssssen och bytte om innan jag och Cilla gick ner och köpte med oss sushi och tog med till Rebekah. Första gången jag var i hennes "nya" lägenhet, haha, skam! Men den var jättefin! Älskar hennes badrum! Lite skitsnack & massa sushi senare mötte jag och Cilla upp lite folk från skolan på en bar vilket innebar att hälsa på lite nytt folk därifrån, kul!

Idag är det jättegrått ute och småduggar. Hemskt! Ingen inspiration får man. Kanske en utgång ikväll? Men bara om jag mår bättre! Måndag förmiddag hoppas jag kunna spendera på California Bakery med plugg. I'd like that!

Great evening/night!

Kategori: Allmänt

Brrrra kväll! Jag tror att jag ska tillåta mig själv att sova/ligga i sängen så länge jag vill imorgon; jag både behöver och vill det!
Buona notte!

Härlig dag!

Kategori: Allmänt

Tyvärr börjar det bli molnigt nu, så det känns lite surt men jag är ändå på topphumör idag!
Somnade runt 23.00 igår ju, vilket var välbehövt och jätteskönt! Upp vid halv 8 för att göra mig iordning och sedan äta frukost på 'bageriet'.
Alla trodde att vi hade teorilektion i skolan idag, men så var det tydligen inte utan det var LAB. Men vi skulle inte lämna in något utan bara gå igenom förra veckans grejer och ha "intro" inför nästa veckas inlämning. (Vi snackar material teknologisk LAB här)
Då läraren och jag gick igenom min redan förra veckan så satt jag och Emilija och snackade lite skit om allt från gym och knäskador till Cannes filmfestival.
Det är lite roligt och framför allt intressant vilka olika liv man lever mot andra här, trots att vi går i samma klass. Men ändå verkar vi två väligt lika! Inte pratat så ordenligt med henne tidigare men efter lektionen lunchade vi och pratade på.. Riktigt kul! Hon är från Serbien & Grekland och vi skrattade åt Serbisk klädstil (generell). Haha! Jag har försökt trott att de tankar man har kring den bara är fördomar men efter att ha flyttat hit känns det mer och mer verklighet. Idag försäkrade hon mig om att det inte handlar om fördomar. Haha - Kitch. Hennes kommentar "det är inte bara lite kitchigt - det är för kitchigt!" Haha - hon är så härlig!
Annat vi pratade om var att hon får alla sina pengar från sin pappa, de har en (jättefin) lägenhet här i Milano och hon kör ibland runt i deras Mercedes Jeep här. När jag sa att jag har CSN-lån, men får lite (realtivt lite - egentligen är det väldigt mycket; I know that!) pengar av mina föräldrar och har jobbat ihop en del sa hon "Det vill jag också göra! Men jag får inte jobba för min pappa.."
Hehe. Tja, så olika men ändå så lika. Måste säga att jag är väldigt tacksam för att mina föräldrar låtit mig jobba!

Efter lunchandet (eller ja, jag höll henne sällskap medan hon åt) gick jag hem och åt lunch med Cilla. Sen bar det av till MediaWorld (MediaMarkt i Sverige..) för att köpa hörlurar, färg till skrivaren & USB. Givetvis en gelato i solen på väg dit..!

Kanske hänger på Emilija och några vänner på en utgång i helgen, vore kul! Men bara om det blir imorgon, ikväll blir det sushi-middag hos Rebekah med Cilla. Goodie!
Nu ska jag göra mig iordning och byta om för en italienskalektion. A dopo!

uhh'

Kategori: Allmänt

Great. Cilla hade glömt kvar ett par svarta lacktights i tvättmaskinen → min vita tvätt är numera grå. Hah, mami var nyss gullig och ringde om klorin-råd dock. :)
Nu - sova!

MUMS!

Kategori: Allmänt

Jag har fått en ny favoritcocktail! Från stället där "main bartendern" hälsar ordentligt när man kommer då han känner igen en, trevligt!
Globe Royale heter den. Hallonpuré & champagne. Inte illa serrni!

:)

Kategori: Allmänt

Jag är lite hyper här. Helt uppe i varv!
Slängt in en tvätt nu, ska sminka om mig och plocka undan lite här efter senaste dagarnas praktiska plugg och sedan gå till Globe för apertivo med Cilla. Likey!

Angående examet idag vet jag inte alls. Men jag tror jag borde klara det, men det är nå sjukt illa hur dålig man är! Måste se till att skaffa det och sedan öva ordentligt så man kan börja göra snygga grejer till projekten..!
Hoppas det gick bra iaf :) Jag är nöjd med ett godkänt! (hah, illa! i gymnasiet var man inte nöjd med godkänt - här är jag! ..fast inte när det kommer till projekten och sånt jag vet jag kan i och för sig..)

Torsdag, right?

Kategori: Allmänt

Sitter nu på caféet mittemot skolan och dricket spremuta (färskpressad juice) och längtar till.. skolan är slut idag?
Faktiskt så känns det ganska OK inför photoshop- & illustrator examet jag har idag. Men, jag har ingen aning! haha'
Vi får se helt enkelt..
Ritningarna vi nu ska visa upp skäms jag däremot för! Usch! Ena är inte ens complete och ser förjävlig ut.
Jag tror jag helt enkelt måste acceptera att jag ska hålla mig till att arbeta med datorer..!

I'm alive!

Kategori: Allmänt

Hah - igår var jag lagom klanting när jag åt frukost på bageriet! Lyckades tappa min foundation/puder så det ramlade och gick sönder över halva golvet - hah! Tur att tjejen som jobbade var gullig!
Well, nu måste jag alltså gå och köpa ett nytt och det känns ju sådör..
Well, annars lever jag! Men, ser fram emot kommande natt!

Ha en bra dag!
puss'

Buona notte!

Kategori: Allmänt

Jag skiter i det här nu! Jag tar och klistrar på grejerna imorgon på lektionen.
Det börjar bli ordentligt ljust ute men jag måste få sova 1,5 timme i alla fall!
Det gäller bara att jag vaknar av klockan när den ringer!

Vad tror ni?

Kategori: Allmänt

Vad tror ni att forskare och världens alla orakel säger om att sova varannan natt istället för varje?
Jag skulle tippa på mer eller mindre katastrof. Hah. Men, jag är fortfarande vaken och inte direkt jättetrött heller! Bra! Som tur har vi inte material tekonologisk LAB på fredag (då hade jag inte sovit imorgon heller, om vi säger så!) utan den är ändrad till en vanlig teori-lektion. Tack! Så, till på fredag behöver jag bara plugga lite italienska - och då italienskan är kl. 16.00 och jag har 5 timmar rast innan så hinner jag göra den då. Vet ni vad det innebär? Imorgon kan jag sssssova! Apertivo/sushi och sen sova. Sova Sova Sova!


..trots att jag levernu så är detta ingenting jag rekommenderar - snarare rena rama motsatsen! Kan du, så jobba/plugga i förväg så du slipper sånt här.
Är det ständigt fullt upp? Ladda upp med sockersöta bakelser & stå ut!

Hm?

Kategori: Allmänt

Jag har lite problem här. Klockan är redan halv 3 och jag är inte klar! Alls!
Bah. Och jag borde egentligen försöka sova lite i natt då jag har exam i data imorgon och då måste hjärnan vara med åtminstone lite..
Men än så länge är jag inte trött - alltid något!

Hm?

Kategori: Allmänt

Jag har lite problem här. Klockan är redan halv 3 och jag är inte klar! Alls!
Bah. Och jag borde egentligen försöka sova lite i natt då jag har exam i data imorgon och då måste hjärnan vara med åtminstone lite..
Men än så länge är jag inte trött - alltid något!

Note'

Kategori: Allmänt

Mami och papi - min yogamatta står på listan av grejer jag vill ha hit, tack!

Hm?

Kategori: Allmänt

Ok. Nu undrar jag hur fan en man som bor i mitt område som jag pratade lite med på väg hem från bussen igår kväll har hittat min facebook! Ehh?
haha.

Nighttime'

Kategori: Allmänt

Ritningar, ansiktmask (gäller att få ut maximalt av tiden!) & blåbärsbakelser i sängen.
Inte så tokigt ändå!
Att man ska behöva se så illa ut för att sen bli så fin, haha!

Barcelona chair'

Kategori: Allmänt

Jag sååå trött på Barcelonastolen av van der Rohe! Den förföljer en - kommer den göra det livet ut?!
Ok, kanske masterpiece, men den blir ju uttjatad! speciell är den inte..?

Min klass..

Kategori: Allmänt

Vet ni vad? Min klass börjar bli lite bättre tycker jag! Även fast de flesta är mycket speciella är i princip alla riktigt gulliga! Nu efter påsk när vi knappt har några lektioner kommer jag nog sakna en del av dem!
..Jag borde försöka arrangera någon apertivo för alla innan påsk..?

Givetvis går den inte att jämföra med Wenströmskas TE05; varken så speciella, olika eller underbara människor finns här! Hah'

Jag har ändå ett leende på läpparna!

Kategori: Allmänt

Potatis & zucchini i ugn till stekt nötkött & beanaise (stavning?). Gott med riktig mat!
Mitt sötsug är på topp just nu också så köpt med några minibakelser hem för att hålla sockernivån hög och mig vaken inatt! Hah'
Nu börjar ritandet!

Imorgon har jag och Cilla planerat in en apertivo eller sushi. Jag vet inte än om det är för att fira eller som tröst - det visar sig efter mitt photoshop & illustrator exam imorgon!

Kvällsplaner'

Kategori: Allmänt

Ikväll är det rita som gäller - hela kvällen! Måste bara ordna löart middagen först, sen så! Hela natten?

Aj'

Kategori: Allmänt

Mina händer svider och är alldeles ömma sen modellbygget!
Skärsår överallt - ni vet såna där tunna, fina men som svider som värst? DEM! Blir ännu värre när man står med dem i vatten och olika ansiktsprodukter under en längre tid.
Vet inte om jag vågar ha handcreme för att hjälpa eller om jag kommer skrka av smärta då? Får prova lite!

Snart snart snart!

Kategori: Allmänt

Pratat lite kort med min bror idag - jag saknar honom. Snart kommer familjen också hit!
Jag och bror ska på shoppingrundor! Får se om mami & papi hänger med i tempot' /segheten då mycket ska provas? hah'

Annars har jag lite problem här - jag är törstig! Men vi har inget vatten hemma.. Hittat småskvättar från dagens vattenflaskor från skolan men det räcker inte! Och kranvattnet är så snuuuskigt. Men, jag har ett knep - lägger i isbitar i så det blr riktigt kallt → man känner inte lika mycket smak!

Bildregn!

Kategori: Allmänt

Igår morse såg den ut såhär..

Tapetsera och lägga kakel..

Väggar på plats!

Baka tårtor och kakor/muffins!


Arbetsplatsen'


Klart!

Övervåningen där man kan fika - med stolarna som min lärare älskade :)
- kul!

Disken med bakverken'

Overview över nedervåningen. Men trappan är pinsamt dålig!

Modellera och sprayade minimakaroner - det ni!



:)


Och andra bilder från redovsiningen'

Sista pysslet!


Daria & Eldar'

Emma & Georgia'


Så söta!

Sanjas & Georgias

Min hette Vanille eftersom den var vaniljvit - och jag sprayade på lite av Cillas vaniljparfym
då det ju faktiskt är ett bageri som ska dofta gott!

Trofim & Leo hade djurhudar på möbler/golv - I love it!



Eldat fick 30+ och det var han värd! Så jäkla snyggt och bra han gjorde!
Tyvärr är inte bilden helt rättvis'

Nej nu ni!

Kategori: Allmänt

Jag har inte sovit sen jag gick upp i går morse, börjar nu bli riktigt trött och har huvudvärk.
Men jag hann klart med modellen och jag fick 29 (!!) på den! (30 är högst) - så jag är väldigt nöjd!
OCH jag klarade konsten! Helt sjukt underbart! Vet dock inte om jag är helt värd det, men när det kommer till konst skiter jag i det!
Jag ska fira med att låta mig kolla på fotbollen ikväll! (får dock se om jag orkar hela matchen..) Låååt Inter vinna! Herregud, i serie A är det bara 1 poäng mellan Inter & Milan nu så jag är orolig över att Milan går om.. NejNejNej.

Hur som - nu ska jag städa undan i köket efter allt modellbygge, och sen rita lite geometri innan det är dags för fotboll! Efteråt ska jag försöka orka planera upp inför morgondagens ritningar i alla fall. Har hur mycket som helst att rita och jag är inte alls bra på det! UH. Men måste nog sova inatt om jag ska överleva :)
Nu - städa!

Det går framåt..

Kategori: Allmänt

Lite snett, men vi får försöka se det charmiga i det!
..ungefär som när man är 3 år och ritar en teckning..
Det finns med grejer klara, de är bara inte på bild!

sprayburken är min värsta fiende - dubbelhäftande tejp min bästa vän!

Kategori: Allmänt

Om vi säger såhär - världen behöver inte oroa sig över att behöva stå ut med en klottrare/graffitimålare (bestäm själv benämning!) som heter Johanna Qvarnström, den saken är klar!
- Mina händer är helt förstörda av allt sprejande!

¤ chokladbakelser i form av minipasta
¤ parkett
¤ lister
¤ sandpapper som agerar tapet
¤ brunt socker som grus
¤ rosa tårtgarnityr
¤ m.m..

Modellbygge'

Kategori: Allmänt

Just nu lägger jag parkett.. i skala 1:20..

Ligger som sagt lite efter, hah, men det jär kommer gå ändå serrni!

Lunch!

Kategori: Allmänt

Blev sen lunch idag.. Men åt ju trots allt frukost runt halv 12..
Kokat färsk tagiatelle som jag blandat i gräddsås med chili & saffran i. Tyvärr hade vi bara lite saffran så blev inte perfekt, hah, men helt ok!
Gnocchi i saffrans- och chilisås är ju en favorit..

Uh'

Kategori: Allmänt

Tydligen har betyg i historia & marketing kommit upp i skolan nu och eftersom jag inte har några lektioner idag var Cilla snäll och kollade.
Historian gick inte så bra, 18. Well, jag klarade det i alla fall! Men eftersom han dömer snällt så är det inte säkert jag var värd det, och det känns ju sådär.. men men, jag pluggade bara ett par dagar för en 6 månaders kurs så heh, kanske inte borde förvänta mig så mycket mer!
Och, marketing fick jag 26 i - så det är helt ok!
Nu är jag bara orolig för konsten för tydligen blev över 50% av alla underkända och då lär jag vara en av dem.. hehe, men skolan skulle se över det för det verkade vara för svårt om så pass många inte klarade det.. Well, vi får se, får jag underkänt så får det gå ändå. För jag tycker inte om det och pluggade inte tillräckligt egentligen.
Huvudsaken var att jag klarade historian & marketing!

Nu ska jag fortsätta på modellen så den går bra i alla fall!

VÅR!

Kategori: Allmänt

Igår kväll var jag inte på något vidare humör. Idag mår jag bättre!
Jag sov dock lite för länge men lär funka ändå.. Började dagen med frukost på bageriet här i närheten med min första riktiga italienska frukost, efter bara.. 7-8 månader? hah' Det innebär cappuccino & brioche (typ "croissant"). Alltså drack jag min första italienska cappuccino idag, men min kropp mår ju skit av det - hah. mjölk & caffé → gift för mig. Well, det var gott i alla fall men måste säga att jag föredrar caffé!
Sen vandrade jag vidare och hittade in i en modellbutik och hittade massa bra saker så mår bra nu!
Efter att pratat massa knagglig italienska med tanter i butikerna så köpte jag  på vägen hem i vårsolen (+18°C, men det är förmodligen i solen..) en gelato (jordgubb & melon - tänkte på papi då melonglassen var god!) och hittade vårblommor i parken. Härligt!
Nu ska jag diska och plocka undan i köket så jag kan jobba ordentligt här!

Buona giornata!

Ser ni de små blåa och gula prickarna? Blommor!

Allergisk mot gin?

Kategori: Allmänt

Vem är puckot som bestämt att gin ska innehålla mandlar?! När man går ut på en klubb i Milano är det sällan man kan få något gott att dricka, och de som jobbar i baren vet i princip aldrig hur en drink blandas så länge den inter heter "vodka redbull" eller ja, då möjligtvis "gintonic" (nej, här heter de inte ginotonic - utan bara gintonic!). Jag dricker inte vodka, jag dricker inte redbull - och numera heller inte gin. Jag tror faktiskt jag få bli så duktig att jag får köra på flaskvatten mellan danserna!

Ni får inte missförstå mig - det här är inte anledningen varför jag är upprörd över att gin innehåller mandlar!
Jag menar - vem tror att det ska göra det? Jag och min allergi måste bli lite mer försiktiga tror jag!

drrrömma går ju, hah'

Kategori: Allmänt

Vad jag helst skulle vilja göra nu? Vara hemma hos min familj, krypa upp i soffan i vardagsrummet under en filt och titta på en riktigt bra film á la thriller, svensk kriminal eller liknande med hela familjen. God plockmat & ben&jerry till tack. I sommar!

:)

Kategori: Allmänt

Jag och min tidsoptimism. Well, det kan nog gå bra ändå det här.
Frågan är bara vart i Milano man hittar modelllera..?

Nu kokar jag nudlar till middag (..21:50..) och ska skära ut mitt golv och kanske en möbel och sen sova. Imorgon är det modelling hela dagen!
puss, kram & godnatt!

:)

Kategori: Allmänt

Jag och min tidsoptimism. Well, det kan nog gå bra ändå det här.
Frågan är bara vart i Milano man hittar modelllera..?

Nu kokar jag nudlar till middag (..21:50..) och ska skära ut mitt golv och kanske en möbel och sen sova. Imorgon är det modelling hela dagen!
puss, kram & godnatt!

Helgen i bilder'

Kategori: Allmänt


Haha - nej för drug business brukar ju vara ok..?

Jag var så upprörd över den här stämpeln. Fyfan!


Godaste pizzan!


Söt Hyun Jeong!

Ballerinas'

Helgupdate'

Kategori: Allmänt

Eh. Ja, en minst sagt konstig helg. Men ändå en av de trevligare på länge!

Fredagen skulle ju ha ägnats åt modellen, men gick ju sådär.. Jag och Cilla hamnade ute i förorten (á la "om du är rädd - vad gör du här den här tiden?") på en klubb var liknande en riktigt skabbig ungdomsgård för höga vuxna. Droger, lite bråk, vidrig stank, billig alkohol och klotter. Nej, inte riktigt min grej - men jag skrattade åt det!
Kom nog hem vid 05:30 och runt 10-11 tvingade jag mig upp morgonen därpå. Även då jag inte druckit så mycket hade jag jobbig huvudvärk som höll i sig hela dagen/kvällen/natten. Jag och Cilla är fortfarande övertygade att vi ofrivilligt andades in hemsk drogsmittad luft i dessa lokaler, haha. (Jag är så trött på allt vad droger heter, kom igen - måste ni?! Det är obehagligt och hemskt med drogpåverkade människor!)
Aja, jag skyndade mig och göra mig iordning för att möta upp Hyun Jeong för lunch och lite shopping! Hon visade mig en restaurang med helt UNDERBAR pizza. Den ska ingå i min Milano-guide för er som kommer hit, hah.
Jag hittade äntligen ett par fina ballerina-skor (jag försöker förbjuda mig själv att använda klackar..), som jag redan fått skavsår av. Efter en gelato med Hyun Jeong i solen fick jag skynda mig till Ayman så nu har jag gjort anteckningar inför mitt dator-exam.
Åkte ju för sushi middag på ett såå bra ställe! Sushin åkte förbi och man fick plocka det man ville ha, frukt, alg-sallader & lite kyckling åkte också förbi! Supergott! På väg hem får jag ett sms av Cilla att vi hade besök hemma vilket jag kanske inte var överlycklig över, hah, men de som var här är trevliga så det var väl lugnt.. De söp till ordentligt medan jag satt invirad i en filt med huvudvärk, halsont och var himla trött. Klockan 03:30 gav jag upp och gick och la mig.

Idag skiner solen fint och jag ska strax sätta mig framför TV'n och fotbollen och pyssla till min modell under tiden!
Fick fint mail av min far igår, eller ja - nyheten var hemsk men själva mailet desto gulligare.
Jag hade helt missat att Inter förlorat på Catania i fredags, men så var det tydligen. Hur gick det till?!

Great club!

Kategori: Allmänt

Vi kan säga såhär om gårdagen; jag kom hem med en stämpel av ett haschblad på handleden.

Nuså.

Kategori: Allmänt

Jag gav Cilla order att duscha medan jag ordnar middag. Ginen ligger i frysen och snart är vi redo.
Jag har kollat upp med Ayman - man får ha låga klackar om man vill. Hah.
Det passar bättre till min iövrigt tuffare outfit!
12€. Nästan billigare än skitsprit i Sverige?
Bortsett från priserna saknar jag Systembolaget och deras utbud!

Change of plans n°2.

Kategori: Allmänt

Nu har jag handlat lite material och passade på att köpa hem lite tulpaner till mitt nystädade rum!
Jag är jättehungrig, inte ätit någon lunch, bara lite glass. Men vi ska laga färsk pasta & lax i sås till middag; Mm!

Nu försöker Ayman få med mig ut ikväll för tydligen är det massa folk som ska ut och det är Orbital som spelar. Tydligen jättekända och jag har iiiingen aning om vilka de är! Nu har han övertalat mig och Cilla.
Hans råd var: sneakers, oömma kläder, jeans. "Johanna - lämna klackarna & pälsen hemma."
Vad fan ska jag ha på mig?! (haha)

Så här ser det ut när man köper snittblommor i Milano.
Bea (eller Lucie) - kom och lär dem!?


Nystädat.

Mys.

Change of plans.

Kategori: Allmänt

För att kunna installera autoCAD på min dator är jag tvungen att ha dubbla operativsystem så Walid skulle vara gullig och hjälpa mig med det i skolan men pga förseningar så åkte vi till honom och installerade det istället så jag blev för sen för att hinna träffa Ayman så det får bli imorgon eller söndag? Hoppas det var ok med honom...
Så, istället för att sitta i skolan med illustrator & photoshop hela dagen + sushi blir det sitta hemma och ordna på modellen. Försöker skriva ihop en lista nu och ska gå och handla allt jag behöver sen.. Men, min fantasi är inte på topp just nu - well, det får ordna sig! Solen skiner - allt blir så mycket lättare då!

Jag lyssnar på "Kan inte säga nej - Veronica Maggio" just nu. Ack så passande. Hah'

Rullande sushi!

Kategori: Allmänt

Idag - som tack för hjälpen med photoshop & illustrator, ska jag bjuda Ayman på sushi till middag!
Jag menar, det kan det vara värt istället för att få underkänt..! hah' (och dessutom betala 1500 sek för omtenta!)
Lyckades hitta ett ställe där man sitter vid disken med ett "rullande band" där sushin åker omkring så får man plocka det man vill ha! Hih. Nice! Hoppas sushin är god, men det tror jag!
Ha en bra fredag - för det tänker jag!

Vår igen!

Kategori: Allmänt

Solen skiner och vädret är ssså fint idag! Härligt!
Sitter på material teknologi LAB-lektionen nu och fick tillbaka min förra ritning som avrken var helt klar och jag visste att jag hade en del fel då jag inte kunder - ändå fick jag 26. Hosh. Skönt!
Slutar redan om 40 min, sen ska jag ordna dator-grejer hela dagen! Sushi på det till middag, sen hem och bygga modell! Lovar att visa för- och efter bilder på modellen, haha.

801!

Kategori: Allmänt

Oh. Det är här mitt 801:a inlägg. Jag undrar hur många av dessa 801 inlägg som har något direkt viktigt budskap? Jag skulle chansa på ungefär 0.

Nu ska jag nog faktiskt ta och sova! Buona notte!

Hoho!

Kategori: Allmänt

Dagen blev ganska bra ändå! Photoshop + illustrator (dataprogram) gick riktigt bra. Haha, jag tror dock det beror på att min klass verkar rätt seg så är inte så svårt att hänga med.. I vilket fall så lärde vi oss att göra animationer → som en liten film. Dock inget avancerat, men kul och bra att kunna, främst till redovisningarna till projekten!
Tror att jag snart har programmen på datorn också, så då kan jag öva hemma!
Efter skolan mötte jag ju upp Emilia på California Bakery. Älskade ställe. Vi åt en varsin enorm och god kycklingburgare med french fries. Och caffé på det. Mm! Vi snackade om skola och en massa skit - kul att se henne och prata en längre stund. Tycker om den tjejen!
Samma kille som jobbade förra veckan (som jag fick en kakbitar av, hah) jobbade ikväll med och när jag betalar ger hon i kassan mig en liten papperspåse och säger "och den här är till dig!" och jag ser väl lite förvirrad men tar emot och tackar. Haha, det var väl från honom. Jag och Emilia skrattade högt efteråt när jag hittade en typ munk där i. Haha! Well, det var ju gullig, han göder upp mig. Men han kunde väl skickat med en liten lapp eller gett den till mig själv?

Nu ska jag söka på lite material och kanske plugga på lite italienska verb innan det är dags att sova!

Juice är SÅ gott!

Kategori: Allmänt

Inte någon bra start på dagen. Igår hade jag ju som sagt problem med sprandet av min ritning på datorn så fick göra om. Men bokade in 2 timmar i datorsalen nu till morgonen. När jag kommer hit och stått och väntat i 30 min bestämmer jag mig för att gå och fråga varför de inte kommer - nej, ni förstår, de bestämde helt sådär att de inte tänkte öppna datorsalen förrän 14.00 idag. Och då har jag lektioner!
Well, sitter på caféet mitt emot skolan nu och ska leta reda på lite info om material till inlämningen så jag slipper det ikväll. Alltid något. Åh. Jag blir så besviken - för då får jag förmodligen 15 (det är inte godkänt men inte 0) för att det inte är fullständigt och jag kan inte rrrrå för det! Attans!
Aja. Jag kan inte göra så mycket nu.. Om en timme har jag geometri och det ser jag inte fram emot heller.
I helgen ska jag bygga på min modell - massor. Men, som tur är så kan jag sitta och pyssla med det framför TV'n och så.. Får se hur den blir!

Jag och min spremuta! (färskpressad juice)

Geometri nattid!

Kategori: Allmänt

Sitter med mina geometri-ritningar. Har gjort 1 papper och det blev ok. Men har ett kvar och får se hur det blir..
Angående min autoCAD-ritning så hann jag en bit. Men jag är tveksam (och jätteorolig!) om jag kommer hinna klart imorgon på de 2 timmar jag kan sitta i datasalen.. Well, vi får se!

Åh. Idag började vi med ännu en grammatikform i italienskan. Jag börjar bli lite slut i huvudet - men måste se till att öva ordentligt nu, för snart är det exam!

Imorgon är det lite sovmorgon, datasalen kl. 10.00, geometrilektion 12.00, datalektion i illustrator & photoshop 15.00 och därefter ska jag skynda mig för fika/middag med Emilia! Helst ska jag hinna med en lunch någonstans däremellan också!
Ska försöka utnyttja California Bakerys WiFi imorgon också - perfekt att söka LAB-material på!
Fredag är det inlämning av Material Teknologi LAB och därefter har Ayman lovat mig att hjälpa mig med photoshop & illustrator då jag är fullkomligt lost på den fronten! Tack!

Nej - mer ritningar och sen sova! Buona notte!

BLÄ!

Kategori: Allmänt

Varför Varför Varför?!?!??!?!?!?!?!?!?!
Jag hade kommit så långt och gjort min första snygga ritning i dataprogram - och så har det inte sparats?!?!?
ÅÅÅÅÅHHHHHH. Gjorde det under lektionen så fick hjälp med rätt grejer osv - men nej. Nu går det inte.
Well, jag måste ju göra om nu och vet inte om jag kommer hinna klart. DEPP!
Aja, 1,5 timme på mig nu och sen 2 timmar imorgon. Men kommer kanske då inte hinna göra min geometri perfekt, åååh va irriterande! Men men, får hoppas det här går ihop i alla fall!

Update'

Kategori: Allmänt

Jag sitter pà auto-CAD lektion. Fòr att vara i min klass sà har jag kommit làngt.. men tyvàrr har inte vàr klass kommit sà làngt jàmfòrt med de italienska tyvàrr.. well, nu kan jag det mesta fòr att gòra OK ritningar - huvudsaken!
Jag bara àlskar programmet! Och nu nàr jag vet hur man laddar ner "ritningar" av mòbler och bara àndrar storlek och ploppar in i sin ritning blir det làttare, roligare och gàr fortare! Och dessutom ser ju ens ritningar sà proffessionella ut, jàmfòrt men nàr man gòr dem fòr hand! Lovely!

Blir
ingen middag hos Rollo fòr min del ikvàll - màste rita geometri-ritningar. Tràkigt! Well, till fredag har jag inte lika mycket sà har bokat fika (hah, svenskt!) med Emilia dà det var sà làngesen vi sàgs!
Pà lòrdag tànkte jag ta mig till corso Buenos Aires (dàr jag bodde fòrut) fòr att kòpa en vàrjacka innan den tar slut, om den passar mig, och mòta Hyun Jeong (fd. roomie) fòr en lunchdate! Jag saknar henne och àr sà sàllan man hinner ses sà det ska bli kul!

Snòn fortsàtter falla hàr - det kànns lite vàl deppigt tycker jag!

Jag har glömt!

Kategori: Allmänt

..hur klär man sig när det snöar? Jag har inte ens några stövlar att ha?
Tur att det är plusgrader i alla fall och det inte finns något kvar på marken!
Vart tog våren vägen?! Till Sverige?

Jag har glömt!

Kategori: Allmänt

..hur klär man sig när det snöar? Jag har inte ens några stövlar att ha?
Tur att det är plusgrader i alla fall och det inte finns något kvar på marken!
Vart tog våren vägen?! Till Sverige?

Buona notte!

Kategori: Allmänt

Nu har jag mer eller mindre förklarat en bild på italienska (haha, "på golvet står en trästol, i bakgrunden finns en bokhylla som täcker hela väggen, fylld av böcker" etc - riktigt avancerat, haha!) och nu ska jag se hur mycket jag egentligen har att göra på geometrin. Jag ger det till senast 00.00 - sen måste jag sova! Buona notte!

Språk!

Kategori: Allmänt

(Har jag tagit upp detta tidigare?)
Tänk vad min engelska har förbättrats senaste 1-2 åren! Tänkte på det för några dagar sen - jag kommer ihåg när jag och Bea (right? utgår ifrån att det var vi då vi satt ihop på gymnasiet, haha - åtminstone enligt vissa..! "har ni bråkat?!" var frågan om vi inte satt brevid varandra under en lektion, hah) hade vårat muntliga nationella prov i engelska och vi stakade oss fram. Nu hade jag kunnat kvittra på nästan som om det vore svenska. Jag läser historia, har redovisningar, gör projekt - allt på engelska. Det känns riktigt skönt! Det gäller bara att min italienska blir lika bra sen.. Hosh! Jag är lite rädd att min italienska ska försvinna under sommaren, men måste se till att öva hemma. Och lyssna på italiensk musik, kolla på filmer & sexandthecity med italiensk text! hah. Vi har ju inga italienskalektioner från slutet av mars till oktober - så det gäller att umgås med italienare här nu och öva öva öva!
..Efter tre år här kommer det väl vara svenskan som jag får öva öva öva på? Haha.

..Tyvärr var det bara en dröm..

Kategori: Allmänt

Vet ni vad jag drömde om inatt? När jag halvsov bland böcker, anteckningsblock och en dator som spelade musik..
Lösgodis! Haha! Jag har ju haft sånt sug efter det nu och jag drömde att vi hittade en butik inte alls långt härifrån där jag hittade lakrits och grejer - tyvärr inte så stort utbud men jag var lycklig!

SÖMN!

Kategori: Allmänt

Asch, jag var så himla trött att jag aldrig kom iväg till skolan.. Illa - men behövde sömn! Jag lär hinna ta igen det imorgon så lär vara lugnt!
Nu har jag lagat middag och ätit, ska ta och skriva min italienskaläxa, rita lite geometri och sedan sova igen. Mm!

Imorgon ser det ut att bli middag & kolla på fotboll hos Rollo - kul!
Men bara om jag hinner hyfsat långt med geometrin idag..

Föressten; haha, tydligen så snöar det massa här idag (jag sov ju bort den ljusa tiden & vågar inte titta ut nu!).
Vad är det för skit - fick ni solen till Sverige och vi snön hit?!

Yesss!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag äta min (goda!) lunch framför dålig, italiensk TV. För det är jag värd!

Goodie!

Kategori: Allmänt

Jag är så lättad! På riktigt bra humör nu, även om jag har huvudvärk och är trött!
Jag tror att examet gick bra! Jag fick om William Morris, Antoni Gaodì och Post War American Arcitecture.
Morris kunde jag inte så mycket om, men då han var socialist och hade med industriella revolutionen att göra skrev jag desto mer om det. American-saken kunde jag bara grundligt om så skrev om en av de europeiska arkitekterna som flyttade dit pga av allt blabla - van der Rohe. Gaodí kunde jag om. Och i och med att läraren dömmer snällt (för snällt?) så lär jag klara det! Hosh!

Jag gick, efter examet, och firade med lite Chanel-shopping. Tyvärr ingen dyr, fin väska utan bara make up-remover. Haha. Alltid något!
Köpte med mig ett bröd på väg hem från bageriet här nere så ska göra god sallad med bröd till lunch var det tänkt!
Jag ändrade min datorbokning i skolan till 14.00 då jag tyckte jag behövde lite break. Så nu ska jag planera det jag ska rita i datorsalen (badrum till material teknologi LAB) och äta lunch - sen gå tillbaka.

Angående provet (prov i allmänhet på IED?) så har jag och Cilla diskuterat att folk i hennes klass fuskar - verkligen alla. Och jag trodde inte alls det var samma mängd i min klass. Men, jo - idag hade alla små lappar och läraren brydde sig inte direkt. Well, känns skönt att jag klarade (?) det utan i alla fall! Jag tycker det känns lite löjligt att sitta med fusklappar på universitetsnivåstudier..?

Jag är egentligen jättesugen på en gelato idag. Men, det är så kallt ute att jag är rädd att förfrysa om jag äter en..

Jodå!

Kategori: Allmänt

Jag sitter med historian och det går rätt bra - men jag har väntat med det till allra sista sekund så är knappt att tiden räcker om vi säger så! Men nu när jag väl pluggar så gör jag det bra! (haha, well, har 5 min paus just nu!)

Vi fick betyg på våra redovisningar för "del 1" av projekt 1 (vårt stora projekt som håller på till juni & involverar alla ämnen mer eller mindre) idag och jag fick 30/30!!! Jag är glad! Alltså kunde jag inte få bättre! Och var den enda i vår klass/grupp (vet bara resultatet av vår grupp, inte resten av klassen) som fick det, så det var inte så att det var så lätt. Haha, jag är nöjd.
Som mami sa; det verkar gå lite i vågor? Haha. Ja!
Men, det här kan jag nog leva på ett tag! Jag hoppas bara verkligen att jag klarar morgondagens prov! Snälla, snälla, snälla låt mig få några punkter som jag kan!?
Well, jag ger det 5 timmar till, sen ska jag nog försöka få lite sömn så jag orkar kolla igenom anteckningarna innan provet också. I have to make it!

Måndag!

Kategori: Allmänt

Måndag och sol. Dock är det lite kyliga vindar.
Lyckades klart med P1 snabbt, dock inte direkt detaljerat - men får gå! Det är bara en del-redovisning/visa upp vad man gjort.
Gick och åt en jättegod sallad, mötte upp Leo en snabbis och nu sitter jag i biblioteket för att föra över lite filer så jag kan skriva ut dem inför morgondagens exam!
P1-lektion om 40 min. Det är nog min favoritlektion och önskar att man kunde lägga ner mer tid och energi på det! Well, det kommer!

Vad gör ni idag? Solsken hos er också?

Hurtta som modekommentator för Oscargalan!

Kategori: Allmänt

Det är oscarsgalan och jag sitter i ett rätt sunkigt jag och så kommer Cilla hem med sin date. Haha, vafan. Jag som bad henne förvarna i så fall! Aja, han är trevlig och han fick lite av mina sushirester.
Jag ber Hurtta att uppdatera mig angående galan då jag själv inte har tid (kan?) titta och han undrade vad jag ville veta. Jag bad om klänningarna! Utseende, designer, vem som bär vad.
Robin Hurtta säger:
- Jag ska göra mitt bästa..
- Där kommer en blå..

Haha, kanske inte precis det jag ville höra, men alltid något.
Robin Hurtta säger: (00.30.02)
jag ska göra mitt bästa..
Robin Hurtta säger: (00.30.06)
där kommer en blå..

Happy face!

Kategori: Allmänt

Om en månad och några timmar kommer min familj hit! Och innan dess Hannah och Carro! Herreguuuud va snabbt det går :O Jag vill bara krama, krama och kraaaama om dem!
Och jag har sett att om jag genomlider kommande 3 veckorna och klarar allt hyfsat så är den värsta tiden över. Sen kommer jag sitta nergrävd i projekt men då är det i alla fall några få ämnen att fokusera på och inte 10-15 st. TRE VECKOR!?!??!?!?! OJ!

Hosh'

Kategori: Allmänt

Min dröm just nu är att jag får "Engineering", "F.L. Wright" & "Alvar Aalto" på provet.
Det är nämligen så att vi ska plugga på 47 stycken arktiekter/områden/stilar och på provet så skriver vår professor 3 av dessa som rubriker och vi ska kladda ner allt vi kan om personen/stilen. Japp.
Sssså, det gäller att man kan alla! För, om man inte kan 3 så kan man ju få dem på provet och så är man körd.
Men, låt oss hoppas att jag har lite tur med mig och får några jag kan bra!

Godnatt! :)

Kategori: Allmänt

Jag sitter och fryser här! Jag tror att det är för att vi numera måste ha dörren mellan tvättstugan/förrådet öppen in till köket(enligt vår landlady) och därinne är det inte så bra isolering tyvärr..
Jag försöker förstå arkitekturhistorian men det går inte så jättebra tyvärr.. Jag ger det till 00:00/00:30, sen ska jag ta en snabbdusch och sen sova. Imorgon måste helt enkelt vara mer effektiv!

Jag gick och köpte sushi (..utan grönt kladd i ansiktet!) men jag orkade inte äta upp - ungefär aldrig tidigare hänt när det kommer till sushi - så jag lämnade säkert 8 bitar i kylen. Hm. Nu mår jag bara illa.
Kanske ätit för mycket sött idag?

Nej, nu ska jag återgå till två timmars plugg! godnatt kära ni. Hoppas ni haft en bra helg!
Jag känner mig löjlig hur mycket jag längtar efter min familj. Det är lite väl konstigt att vara ifrån dem så länge!

Mums!

Kategori: Allmänt

Vad tror ni - kan jag gå och köpa sushi i min söndagsansiktsmask? Jag är tveksam.

Är jag inte vacker i grönskiftande hud?

Lite för mycket i huvudet för att må helt bra?

Kategori: Allmänt

Vet ni vad jag skulle behöva just nu? Antingen en vecka (månad?) i en mysig italiensk by någonstans i södra/centrala Italien eller en ordentlig sol- och slapp semester. Bara tänka på vilken bikini jag ska ha till stranden/poolen och vad man ska äta för gott till lunch. Jag vill inte tänka på någonting annat! Eventuellt då om jag klarar mig på bara spf 15 eller om jag måste ha 20, haha.

Sushi?

Kategori: Allmänt

Vi hade planerat ordentlig söndagsmiddag idag men nu ska Cilla ut på apertivo och jag har ingen som heeelst lust att laga mat. Jag tror det får bli sushi. Fast i och för sig är jag inte direkt hungrig så kanske skulle klara mig på en sallad. Men, njae, inte om jag ska plugga sent ikväll!

Industriella revolutionen'

Kategori: Allmänt

Jag kan säga att det är inte det lättaste att läsa arkitekthistoria på engelska!
Alla material, just nu jordbruksord, industri-ord och allmänt konstiga ord. Höh. Den här helgen kör vi på med massa teori - nästa helg blir det i princip bara praktiskt! Då ska jag ordna klart hela min modell - oj.

Fotbollssöndag!

Kategori: Allmänt

Nyss ringde min mormor - hon uppdaterade mig och påminde mig om en släktträff som än så länge i och för sig bara är i planeringsstadiet vad det verkar - men som jag längtar massor till! Fest + härlig släkt. Bland det bästa i en kombination; då tror jag inte det kan bli så mycket bättre.
I alla fall, vi pratade lite om när de kommer hit till Italien också. Det ska bli kul & mysigt! Förmodligen har jag fått undan rätt mycket plugg då så att jag kan njuta ordentligt! Hoppas det är fint väder också!

Jag har skickat in mitt CV till ett företag nu, måste bara hitta massa fler. Well, jag är ju på gång i alla fall!
Nu ska jag plugga en kortis innan jag ska gå iväg till bageriet och köpa gott bröd till lunchen framför fotbollssöndagen.
Har jag berättat om fotbollssöndagarna här? Haha, det är ett skämt, men jag börjar gilla det mer och mer. Nu är det obligatoriskt på söndagseftermiddagarna. I alla fall, i Italien visar de ju inte fotbollsmatcher på vanliga TV-kanaler och då vi inte har betal-TV så tittar vi på ett program som mixar matcherna tillsammans med massa annan underhållning. Man får ibland se kommentatorerna från matcherna prata, annars är det kommentatorer och programledaren i studion som pratar om allt mellan himmel och jord. Typ. Sen är det lite tjejer som låsas (?) vara blåsta, ett gäng som dansar (samma koreografi varje vecka - what's up with that?!) lite och sen några kändisar som pratar och så.
Haha, hur det är kopplat till fotboll förstår jag inte, men på så sätt kan ju alla vara med i fotbollen vilket är ett smart drag!
Men jag harälskar det lite. Det är som ett underhållande skämt - på dryga 2 timmar.

Oh. Snittblommor är så underskattat!

Kategori: Allmänt

Det är ju vår! Då vill jag egentligen ha hem ranunkler - min favoritblomma! Mamis också, om hon inte bytt!
Oh, de är så fina!

Ranunkler som jag köpte på NK till mami för flera år sedan, hah.
De är fina!

Mm-m'

Kategori: Allmänt

Dagens humör: Lite lagom hopplöst sådär - jag är seg idag. 
Dagens borde: Pyssla klart CV & skicka in. Därefter lära mig om 47 arktiekter/stilar till examen.
Dagens frisyr: Volymlöst uppsatt i toffs.
Dagens klädsel: Vitt, ribbat linne och turkosa, korta "satäng" shorts (nä - har inte kommit längre i påklädnadsprocessen än!)
Dagens planer: Plugga! Och sen har vi söndagsTV'n med fotboll ca 15.00-17.00. (Då ska ansiktsmasken & handtvätten göras också!)
Dagens materiella vill ha: Eh. Jo! En jättefin trenchcoat jag såg igår på Topshop! Min vårjacka 2010.
Dagens fundering: Hur ska det här gå?
Dagens beroende: So far? Ingenting!
Dagens tråkigaste: Arkitekthistoria.
Dagens längtan: April! Och sommaren!
Dagens tidning: Heh. Ingen alls. Hm'
Dagens låt: Paolo Nutini - Rewind

LÖSVIKTSGODIS!?

Kategori: Allmänt

Idag tror jag att jag skulle kunna gå väldigt långt för att få gå till en lösgodis-butik! Äta surt, salt, lakrits och allt vad det finns. Choklad finns det ju gott om här, så det känner jag inte lika stort behov av. Som tur är kommer ju familjen sen så de ska få packa väskorna fulla av godis, haha. Hannah & Carro kommer ju före, men då de reser med lättare bagage så tänker jag inte tvinga på dem några extra kilon, haha.
Åh - djungelvrål! Jag har en halv twix här brevid, men är inte alls sugen på sött nu. Jag har ju för fan ätit amerikanska pannkakor med vitchoklad "sås" till frukost! haha'

Jobb över sommaren?

Kategori: Allmänt

Aj. Precis nu fick jag något drag i nacken. AJ. Not good.
Behöver nog ändra till någon mer "ergonomisk" ställning än att ligga på mage med datorn framför mig i sängen..!
Nu har jag fått lite tips av mami till mitt CV/personliga brev så ska småfila lite på det och sen skicka iväg. IH.
Haha, jag tror faktiskt aldrig att jag skickat iväg ett CV tidigare utan att fått jobbet. Men jag har inte skickat iväg så många CV'n - fast lyckats fått många jobb ändå. Med andra ord har jag hittills haft riktigt bra flyt på jobbfronten, men något säger mig att det har slutat. Inför den här sommaren ser det inte fullt lika ljust ut - men det brukar alltid ordna sig på ett eller annat sätt!
Nu ska jag i alla fall göra allt jag kan för att få ett jobb! Mm!
Jag längtar massor. Och ser fram emot att få jobba, snälla!? Sommar i Sverige vs. Sommar i Italien.
Well, jag mixar helst!

Euw.

Kategori: Allmänt

Haha - läste precis att lagom till att jag kommer hem är det Power Meet i Västerås!
- haha, någonting säger mig att jag kommer vilja åka tillbaka till Milano på en gång?

Västeråsbrudarna'

Kategori: Allmänt

Har haft jättetrevlig kväll med Cilla och Rebekah! Matchen var väl inte den roligaste dock, men vi underhåll varandra med massa skvaller istället! Nu ska jag läsa lite arkitekturhistoria innan jag ska sova.
Imorgon tänkte jag och Cilla starta dagen med amerikanska pannkakor med vitchoklad! Haha, såndär energikick man behöver på söndagsmornarna ;)

Oh. Saknar!

Kategori: Allmänt

Jag saknar att dansa jätte jätte jättemycket! Ibland ångrar jag mig att jag slutade dansa ordentligt, men det fungerade inte riktigt ändå. På ett eller annat sätt måste jag ta upp det igen!
Bara en magdans, salsakurs eller något? (..när det finns tid och pengar, hah)

CV'

Kategori: Allmänt

Jag pysslar med mitt CV och skriver ett Personligt brev och jag håller på att bli tokig!
Det blir inte bra!?

Spelar "Each Tear"!

Kategori: Allmänt

Uhh. Jag tycker inte om att tappa kontakten med vänner, men jag förstod väl att det skulle hända när jag flyttade hit.. Lite hårt bara!
Jag har haft en lugn morgon, ska nu läsa lite historia innan jag (och Cilla?) beger mig och handlar då det börjar bli lite väl tomt i kylskåpet, hehe. Det är jättefin, blå himmel ute och sol - men tydligen blåser det kaaaallt!
Sen blir det plugg hela dagen! Men ikväll ska vi till "vår sportbar" och äta god apertivo och kolla på Roma-Milan på TV. Som lite tröst för att vi inte kan se Inter-Genoa imorgon på San Siro..

Föressten, spelas "Mary J Blige feat. Tiziano Ferro - Each tear" i Sverige just nu?
Jag är helt inne på den, den är fin!

Frrrredag!

Kategori: Allmänt

Haha. Gårdagen blev inte som planerat, så mycket kan jag säga.
Är helt slut idag men examen/presentationen gick rätt bra så känns bra!

Nu ska jag och Cilla gå och köpa sushi, hyra film och sen har vi goda ostar, kex, fikonmarmelad & vindruvor till senare. Oh. Imorgon och söndag får jag plugga ordentligt istället, idag är jag för trött!
Hoppas ni har en bra fredag! kram'

Jag ♥ datorer!

Kategori: Allmänt

Det här med rita för hand är inte min grej. Enorma, vita (eller mörka) papper som är tomma - och jag måste fylla dem. Pyssla och få ihop allt och det ska vara snyggt och prydligt men ändå egen stil och grejer.
Oh my!

Hälsa på topp? hah'

Kategori: Allmänt

Vafan. Nu är läraren med i rökningen också. Tre stycken i ett litet utrymme. KOM IGEN!?
Det är tur att jag vant mig och tycker det är mer ok än när jag bodde i Sverige - då fick papi inte ens tända cigaretten innan han stängt altandörren för jag inte kunde andas - nu sitter jag bland rökare inomhus utan att dö av hostattack.

Angående glasögon. Ja, jag kanske ska gå och kolla i alla fall. Fan.
Jag hade räknat med att aldrig behöva ha det, inte ens lösglasögon vid 90 års ålder (ok, lite väl optimistiskt kanske). Det här skyller jag på mig själv, IED och mami. Att jag är tvungen att behöva utbilda mig till inredningsdesigner, att IED tvingar på en alla dessa detaljer & mamis var syngener jag kanske fått.
Glasögon hör inte mig till. Det funkar liksom inte. Det är inte jag. Jag ska ha perfekt syn - så är det bara.
Passar i det gör jag inte heller. Det här känns som ett ordentligt slag i magen, haha. Det fungerar inte.
Men jag har fortfarande hoppet kvar - mina ögon kanske bara är lite trötta (röken här gör det inte bättre!!!)

Förgiftad!

Kategori: Allmänt

Jag måste säga att det finns inte få välskapta killar i denna skola.
..en nackdel är dock att en står och röker 1 meter ifrån mig för tillfället. Nämnde jag att jag sitter inomhus?

Jag påverkas.

Kategori: Allmänt

Usch - jag blir mer och mer påverkad av italienska vardagslivet. Sådant som man mest skrattade åt tidigare;
Jag äter brioche con la crema (som croissant med vaniljcreme i) till frukost, jag tar tramen till skolan istället för att gå i ynka 10-15 minuter, äter lunch runt 13:00-14:00 istället för 11:30 och middagarna väldigt sent.

Jag trivs, frågan är bara om min kropp gör det..

Ok!

Kategori: Allmänt

Wonderful. Imorgon har jag bara ett exam och en lektion. Allt i/på italienska. (Förutom rasten på 4 timmar då jag ska rita ritningar i auto-CAD) Ska bara öva in en minikort presentation på italienska ikväll. Jag och Ceci får förmodligen besök av två killar och några vinflaskor ikväll och de är ju italienare så det är perfekt! Haha, så jag får in flytet inför morgondagen.
Dessutom gör detta att vi städar hemmma, hah. Det är tur att vi får besök relativt ofta så vi städar emellanåt..!
Som tur slutar jag 15.00 idag, så hinner hem och städa, handla lite och pyssla.

Sitter nu på material teknologiska laben och min förra inlämning var mer eller mindre katastrof insåg jag nu när jag såg den, haha, som tur är dagens bättre - gjord i datorprogram!
Ska bara lämna in den och få lite råd/betyg!

Klart!

Kategori: Allmänt

Update; jag fick i mig nästan hela sista kakbiten också - avslutade med jordgubben. Nu måste jag så illa så det finns inte! Så ska ta och promenera ut i regnet, till tramen och åka hem!
A dopo/domani!

Mhm! Se och lär, killar!

Kategori: Allmänt

Ok. Killen har helt förstått det här precis! (var lugna, nu snackar vi inte om samma kille som i föregående inlägg!)
Han förstår att man ska bete sig precis som vanligt - men kanske med det där lilla extra i blicken. Perfekt. Precis som det ska vara! Att inte han kan lära ut till alla andra av världens alla män!? - det vore så mycket lättare då!
(Japp, måste prata "i gåtor" nu, för att jag tror inte alla som läser här skulle uppskatta om jag drog i med samtliga detaljer! hah)

Sweet'

Kategori: Allmänt

Haha. Jag som mår illa av allt socker. Nu kommer en (söt) servitör fram till mig med två små bitar chokladkaka med färska jordgubbsbitar på. (Ja - han har "kollat in" mig tidigare, haha) och jag frågade om det var nötter i - men han sa nej och att jag kunde vara lugn (han visste sen jag tidigare frågade hans kollega om en annan kaka) - haha, sweet!
Well, jag känner mig ju nu tvingad att mosa i mig det här också.
Tror ni han är lika gullig och hjälper mig om jag spyr också?

På California Bakery'

Kategori: Allmänt

Mitt huvud gör ont. Hosh vad jag är trött! Sitter på California Bakery och fikar/pluggar. Nyss va Nina här för vi har ordnat inför fredagens presentation men nu har hon gått. Jag tänkte ju utnyttja internet lite, ska skaffa fram lite information om material innan jag tar tramen hem.
Fast, först måste jag ordna vår powerpoint-presentation - som tur bara några bilder!

Älskar det här stället, mysigt och fräscht. Precis min stil! Dock var min tårt/kakbit lite för söt, haha, så mår lite illa..
Ehh, inte så konstigt om jag mår lite konstigt - jag hann inte äta lunch idag; och tog en macka på vägen hit och nu massa socker -> inte det optimala. Morgondagen får bli bättre!

Aj!

Kategori: Allmänt

Min stòrsta ràdsla àr nog just nu att snart behòva skaffa glasògon. Min syn har alltid varit perfekt, men nàr man sitter framfòr datorn eller handritningar med minimala detaljer och màtt hela dagarna sà anstràngs ògonen stàndigt.
Det gòr ont. Jag làr fòrsòka fà en datorfri sommar?

Onsdag!

Kategori: Allmänt

Hyfsat lugn morgon. Gick till datorsalen kl. 10.00 och gjorde klart mina ritningar så mycket som jag kunde (dator-läraren ska hjälpa mig nu under lektionen!), gick och tog ut pengar för att fylla på mobilen och tog en caffé & brioche con la crema på vägen tillbaka. Strax datalektion och sen 1 timmes rast där jag ska hinna skriva ut mina ritningar innan italienskan.
Ikväll (efter skolan) ska jag förmodligen möta upp Nina för att gå och ta kort på våra "favoritplatser" i Milano för en redovisning i work shop art (på italienska). Då jag har valt California Bakery (ett café) som har WiFi så blir jag nog kvar där en stund ikväll, äter och pluggar. Sen måste jag hem och rita klart då jag var så slut igår att jag bara duschade, bäddade rent i sängen och sen somnade. Var värd/behövde 8 timmars sömn!
Well, that's my day. Vad gör ni en onsdag som denna?

'

Kategori: Allmänt

Min lärare sa idag; ni måste lägga ner mer tid på skolan!
Jahapp.

Trött!

Kategori: Allmänt

Nu har jag omplanerat lite då jag insett att det funkar → jag ska lägga till lite på lite real life-ritningar nu och sen sova. Jag är helt slut! Men imorgon blir det lite sovmorgon i alla fall - datorsalen öppnar inte förrän 10.00!
Godnatt'

Bye!

Kategori: Allmänt

OK. Klar i skolan fòr idag i alla fall - klockan àr 20.28. Nu blir det nog hem och àta middag och sen plugga vidare!
Buona sera!

auto-CAD'

Kategori: Allmänt

..att sitta och rita i auto-CAD nàr man inte riktigt kan rita i auto-CAD kànns ju sàdàr.. Haha.
Jag trodde dock att datorsalen alltid stàngde 18.00, men tydligen stànger den vanligtvis 20.30 - vilket àr perfekt!
(Man fàr ju bara boka in sig max 4h/dag & 8h/vecka men dà ingen orkar sitta hàr under kvàllarna sà verkar det som att man kan fà en dator utan bokning dà - perfekt!)

àhh
, det gàr nog det hàr! Alla detaljer kan jag dock kanske inte gòra i CAD - men de kan jag dà gòra fòr hand..!

Skolarbete'

Kategori: Allmänt

Här är vårat CMF-arbete. Color Materials & Finishings
Uppgiften var att från två bilder (specifika) välja ut färgskala, material, arkitektur & inredningar. Och utifrån detta skapa två olika space. Vårat blev en bar/diskotek (haha, discoteca på italienska, så säger numera diskotek - hur gammalt det än låter!) och ett aktivitets center/spa. Nu har vi lämnat detta projekt bakom oss - tack!

Flugsvamparna som blev en bar/diskotek.


Champinjonerna som blev ett aktivitets center/spa.
(dock stämmer inte allt fullt lika bra på denna som i den röda, tyvärr)


Nu ska jag gå tillbaka till skolan för när jag var i datasalen så var allt upptaget; har nu bokat tid till 16.00.
På vägen tänkte jag köpa en gelato (glass) att äta i solen på vägen. Mums'

Lunch!

Kategori: Allmänt

Bah. Haha, jag tror jag felplanerade lite - någon lugn kväll blir det nog inte.. well, inte överstressad i alla fall!
Nu ska jag hitta ett lunchställe innan jag går ner i helvetet (dataklassrummet!) och försöker mig på auto-CAD. Let's hope att en dator är leeeedig! Annars? Hosh - don't know.
Ingen aning om vad jag vill ha till lunch?! Sallad?

PC?

Kategori: Allmänt

Något säger mig att jag kommer förbanna mig över att jag har en Mac-dator den här veckan..
Måste skaffa dubbla operativsystem så jag kan installera auto-CAD här och kunna arbeta hemma!
(Begränsad användning av skolans datorer..)
I övrigt älskar jag givetvis fortfarande min MacBook!

Hm?

Kategori: Allmänt

Av någon anledning är det flera som addar mig på msn och frågar om cam (kamera) & grejer.. (inte helt barntillåtet?) och jag undrar vart fan min mail har läckts ut?! haha, men jag har lärt mig nu - jag accepterar dem inte till min lista.

SÅ skönt!

Kategori: Allmänt

Okej, riktigt lättad. Jag fick 26 i betyg. (18=godkänt, 30=högst) Jag pratade kort med läraren efteråt och han sa att jag kunde ha fått bättre egentligen, men ett test vi gjorde förut hade jag inte så bra på så det sänkte det rejält. Han tyckte dock att jag var bra under lektionerna osv och vi har samma ämne men kurs n°2 nästa år - med samma lärare, och han sa att jag skulle satsa mer då. Det känns bra!
Tråkigt om testet, självklart - men han vet att jag kan och jag ska visa bättre nästa år.
Dessutom sa en tjej igår (Nikas roomie) att han är väldigt schysst om man visade fram sig och han hade hjälpt några med i en tävling i Tyskland där de vunnit 1:a & 2:a pris och fått kontrakt hos företag direkt efter de slutat IED. Jag menar inte att jag får det, men det är bra att veta att läraren bryr sig och vill hjälpa en om man själv vill! Nästa år så kör vi alltså hårt på CMF! haha'

Nu sitter jag i biblioteket. Har inga fler lektioner idag, men ska sitta och ordna mitt projekt LAB så att den här inlämningen blir bra, haha, behövs! Jag har fått liten energikick igen nu, även om inte själva betyget var strålande.
Jag har även sovit bättre de senaste nätterna så jag tror det har med det att göra. (och solen skiner fint och ger..E-vitamin(? haha, eller är det C? B?) !)
Nej, nu → rita/planera kök för hand och sedan gå och göra det i datorprogram. Datasalen stänger kl. 18.00 så då ska jag gå hem och rita lite och sen ta en lugn kväll med middag, kanske TV/film och sen sömn. Härligt!

Inte bra för nerverna..

Kategori: Allmänt

Hosh. Det är Roma - Milan på lördag; Roma måste vinna!!
Och på söndag måste Inter vinna stort mot Genoa! Jag tror att jag och Cilla måste till San Siro - för att visa vårat stöd!

4 poäng!?

Sol!

Kategori: Allmänt

Tja, nu har vi haft vår presentation - den kunder varit bättre men det gick ok!
Sitter i klassrummet medan de andra har sina presentationer och just nu är jag helt bländad av solen som skiner in genom fönstret! Men den värmer skönt!
Lite kyligt i morse, men jag tror inte att jag ska klaga då de flesta som läser det här befinner sig i Sverige..?

Efter examen (jag vet inte hur jag ska översätta till svenska? tentan?) ska jag sätta mig ner och planera ett kök för att därefter gå till en datasal (och hoppas det finns plats!) och försöka göra ritningen i auto-CAD.

Enjoy your day!

2 mars

Kategori: Allmänt

Nu är det 2a mars. Om en månad kommer Hannah&Carro och förmodligen är det vår på riktigt och vi kan knata upp och ner för gatorna här och ha massa mys & skoj!

Jag hoppas att läraren blir hyfsat nöjd med vårat projekt imorgon! Lite problem med linjer och vissa bildkvalitér, men får hoppas att det går bra! Vi har lyckats att göra en bar från en bild på flugsvampar & ett aktivitets center/spa från några champinjoner. Haha. Ni får se imorgon!

Nu ska jag öva innan sömn!

Snart klara!

Kategori: Allmänt

Nu har vi mosat i oss pizza och är strax klara - till och med musik har vi med i vår presentation! (man ska aktivera så många sinnen som möjligt! Nu har vi känsel, syn & hörsel men luft & smak skippar vi, haha)
Jag börjar dock bli riktigt trött så ska strax promenera(?) hem för att skriva klart texter om materialen inför morgondagens presentation och sen sova - gott. Med gott samvete idag, haha.
Dock har jag ju inte satt på nya sängkläder på sängen, well - det får bli imorgon!
Buona notte darlings!

OK!

Kategori: Allmänt

Ärliga jag & Cilla är trötta på folk som fuskar på prov nu - kom igen!?
Vi betalar t.o.m. att få lära oss det här! Well, provet gick ok tror jag! Skönt i så fall! Sitter nu hos Nika och klistrar, skär, klipper och pysslar. Bah!
Nu ska jag söka info om alla material vi använt. De får pyssla så länge!
Jag tror att jag ska festa till på en hamburgare på väg hem sen, lär ju vara enda stället som är öppet när vi är klara.. hah' Om ens det!

Marketing EXAM

Kategori: Allmänt

Haha, hade lite smått panik då jag trodde jag missat massa filer inför provet - men tydligen var det bara dubbletter; tackotack!
Nu ger jag mig strax av. Hoppas det går ok. Sen blir det CMF-arbete hela kvällen! A dopo! :)

Avatar'

Kategori: Allmänt

Kollar på en musikvideo på MTV och det är delar av filmen Avatar som är med. Hm.
Jag har inte sett den och vill heller inte göra det. Har ingen direkt inblick i vad den handlar om och alla säger ju att den är bra! Well, jag klarar inte riktigt "overkliga" filmer - och efter den här musikvideon känner jag mig ännu mer säker på att den inte är någonting för mig. Hm'

Blaha'

Kategori: Allmänt

Dagens vill ha: Bättre koncentrationsförmåga när det kommer till plugg av teoretiska ämnen.
Dagens klädsel: Right now mjukiskläder, annars Lena-jeansen från Acne, svart pikétröja (händer inte ofta!) & nya ljusrosa tygskor.
Dagens smink: grund, eyeliner och maskara. simple.
Dagens frisyr: Heh, nytvättat.
Dagens händelse: Plugga marketing & CMF.
Dagens låt: Paolo Nutini - Rewind
Dagens planer: Klara marketingprov.
Dagens saknad: Jag saknar min familj!!
Dagens dummaste: Sämsta koncentrationsförmågan.
Dagens sjuka: hm?
Dagens drog: Internet. Inte bra, inte bra.
Dagens roligaste: Jag har ingen aning. Alls.
Dagens favorit: Solen!
Dagens köp: Internet + ätbart
Dagens godis: Jag har faktiskt köpt en bounty (stavning?)..
Dagens humör: Blandning av optimism & hopplöshet
Dagens ord: "what is marketing?"

Neje'

Kategori: Allmänt

Har TV'n på när jag pluggar och så visar de en reklam om gravida unga tjejer och rätt som det är får man se en nyfödd bebis under/precis efter förlossningen. Kom igen?! Ingen förvarning alls. Pang.
Nej, hosh. Magen var nära på att vända sig ut och in - det är inte min grej det där alltså. Uhh.

Pratade precis lite med mami på msn - om 1 månad & 1 vecka kommer de hit! Åh vad jag längtar!

hm'

Kategori: Allmänt

Jag sitter och dricker coca cola - jag tycker inte ens om coca cola!?

Stora problem alltså!

Kategori: Allmänt

Fråga nummer 2 (bortsett från all *** marknadsföring): Är tvätten på balkongen fortfarande fuktig eller bara kall?

Måste komma in på rätt spår igen!

Kategori: Allmänt

April kommer bli bra. April ska bli bra. Mars däremot, som börjar idag, vette fan. Jodå, mars ska också bli en höjdare! Bara jag kommer igång & in på rätt spår igen! (det här påminde mig om att vi måste byta sida på vår Inter-kalender!)
Varje vecka under hela april kommer jag ha besök här - jag längtar så! Visserligen mycket att göra i projekten då, men jag har bara 1-2 lektioner/vecka så så gå att planera tiden rätt!

Har ni också samma problem som jag har idag - vilka solglasögon ska jag ha för att inte bli blind? (haha)

Julio Cesar (målvakten) fick vara mars!
Hoppas hoppas att det blir San Siro på söndag!

Frustration'

Kategori: Allmänt

Jag är smått frustrerad. Här försöker man plugga till Marketing (marknadsföring) exam som man har ikväll - men läraren är så dålig så det går inte. Det kommer vara ett rätt lätt prov på 30 frågor med 3 alternativ och man ska "ringa in rätt svar" - haha. Problemet är bara att då måste man ju förstå lärarens formuleringar helt - och det går inte! Karln försöker skriva engelska och använda svåra ord men han kan inte och då blir formuleringarna/meningarna himla konstiga! Nu har jag därför gått och köpt mer internet så jag kan ordna fram egna förklaringar så jag förstår först, och sen försöka förstå hans konstiga powerpoint.

I övrigt är det sol idag! Underbart! Men lite kyligt, fast kanske inte så konstigt då jag bara hade rätt tunn tröja, jeans & halsduk när jag var ute...
Vid 11.00 ska jag ta mig mot Nika för att hämta upp USB och sedan gå och printa några CMF-bilder till morgondagens presentation och därefter överlämna färger och grejs till Zarema så hon kollar upp färgkoderna - hoppas det blir bra!

Ha en bra start på veckan!
Åh, stackars mami är sjuk! Hoppas hon/du mår bättre idag! ♥