Glad ledsen glad ledsen

Kategori: Allmänt

Mitt humöööör. Blir ju galen. Går alldeles för mycket i vågor just nu och jag håller på att bli knäpp! 
Nu ska jag försöka pressa undan det och gå och handla istället. Vill inte ta mig ut i kylan till fots med mannen är iväg och hämtar/skjutsar Simone så har inte så mycket till val. Tänk vad bortskämd jag är nu för tiden, levde ju drygt två år helt utan tillgång till bil här innan utan saknad. Nu vill jag inte ens gå och handla (när det är kallt).
Tomater, avocado, keso & tampax står på listan. Superkul handling........
 
 

Vackra klänningar

Kategori: Allmänt

Åh. Ett program om bröllopsklänningar har reklam just nu där de visar en helt underbar klänning. Jag sitter förstenad varje gång för att den är så perfekt. Så himla vacker. Vill prova! Absolut inte i bröllopssyfte, utan bara för att det är en sån vacker klänning. Men samtidigt har jag ingen som helst lust att se mig själv i en bröllopsklänning.
Minns när vi var på bröllopsmässan med Elena&Marco och hela familjen och jag såg en klänning som var wow. Enda klänningen på hela mässan som tilltalade mig det minsta. Och tjejen i montern utbrister att "Det är min klänning". Tyvärr fick jag ju förklara att det inte var jag som skulle gifta mig, hehe, men hon gav sig inte. Det värsta av allt var att den inte såg ut som en klassisk brudklänning utan den kunde användas även som "galaklänning" så jag haaaade ju kunnat tagit den ändå (för just galor går jag ju på så ofta.....). Det var en liten dröm. 
 
Nu ska jag sluta drömma om vackra klänningar och hjälpa mannen med lunch istället...

Kommunen & California Bakery

Kategori: Allmänt

Idag är jag en mycket stolt storasyster! Grattis Calle - du ligger x antal år före mig på körkortsfronten..! Och på första försöken gällande både teori & uppkörning. Så duktig! (Eller beror det på mamma som lärare..?)
 
Klockan 01°° inatt kom mannen hem efter många timmar på akuten, som tur var det ingen större fara med Simone. Men då vi inte somnade förrän runt 02°° tog vi lite sovmorgon imorse innan vi åkte iväg till kommunhuset för lite frågor kring ett jobb. Intressant, bortsett från att de är inte jättesnabba att leverera hos kommunen här...
Efter passade vi på att äta sen frukost på California Bakery. Mmm. Sol ute och verkar kunna bli en ritkigt fin dag!
 
Nu ska jag dock sätta mig ett tag och söka jobb...
 
 
Caffé och varm chokladscone med chokladbitar i!
Gott men väldigt mäktigt trots att vi delade på en.
 

Suki är inte så populär ikväll

Kategori: Allmänt

Hur mycket jag än tycker om vår katt, Suzuki, men nu tror jag knappt att det är att hon får bo kvar här. Under kvällens middag klappade Simone henne lite (eller liknande, vanligtvis "leker" han kanske mer med henne än hon tycker är ok men så var inte fallet den här gången) och hon klöste honom djupt vid ögonbrynet så Davide sitter med honom på akuten just nu. Det var bara enorm tur att hon inte träffade ögat! Vi trodde det skulle räcka att tejpa så de åkte iväg till apoteket för att kolla men de sa åt dem att åka till akuten. Stackars liten. Så nu sitter jag hemma själv med odjuret. Hoppas att allt går bra för dem där borta.
 
 

Kallt

Kategori: Allmänt

Vet seriöst inte om det är ok att klaga på att jag fryser. För att jag varit ute en sväng och suttit och väntat 10 minuter i en bil. När det är 9°C och sol ute. Är det det? Är det ok att klaga för människor som befinner sig i så pass nordliga länder som SVERIGE? Vet ej. Men så är det. Jag sitter nu i soffan under en filt med en extra stickad tröja och huttrar. Tror det är något fel på mig.
 
 

Kallt

Kategori: Allmänt

Vet seriöst inte om det är ok att klaga på att jag fryser. För att jag varit ute en sväng och suttit och väntat 10 minuter i en bil. När det är 9°C och sol ute. Är det det? Är det ok att klaga för människor som befinner sig i så pass nordliga länder som SVERIGE? Vet ej. Men så är det. Jag sitter nu i soffan under en filt med en extra stickad tröja och huttrar. Tror det är något fel på mig.
 
Annars sitter jag och lyssnar på musik. Grannens musik. För den hörs genom väggen som om det vore jag själv som spelade den. Synd bara att tjejen på andra sidan inte har särskilt bra smak var gällande låtvalen...
 
 

Mat - för en gångs skull

Kategori: Allmänt

Gårdagens eftermiddag spenderade jag ju som sagt med L för att ge henne engelskalektion. Gick riktigt bra och hon är duktig så det är kul! MEN jag är så trött på att åka tram (spårvagn)! För att vara där runt 2 timmar krävs 4 timmar, för det tar en timme dit och en hem. Sååå tråkigt - och kallt! Men men. Ska dit igen på fredag, jag har gett henne läxa, hehe..
 
När jag kom hem åkte vi hem med Simone som var här innan vi åkte och handlade. Så nu är kylen fylld för kommande dagar. Mm! Sen god middag.
 
Ursäkta dålig bildkvalité men vet inte vad som hänt med min kamera som tidigare var så bra...
 
Lunch? Jag gillar ju egentligen inte halv/helfabrikat men ibland kan såna soppor vara
helt ok till lunch, och då en ny svampsoppa med tryffel var på extrapris tänkte jag testa den.
Dock besviken trots att jag tillsatte lite torkad svamp (plockad av kusin med familj) och kryddor.
Här med en bit ciabatta.
 
Aperitivo. Salami, mina favoritkex med oliver, mitt kanske favorit Barbera och små "ostpuffar".
 
"Ostpuffarna" är en ny favorit här hemma. Som minimini riskakor fast gjord på 100% parmesan. 
Så himla gott! (Och enligt min man är ost supernyttigt........)
 
Slog till på kött till middag! Så gott. Med en sallad på kidneybönor,
plommontomater, basilika & aceto balsamico.
 

Frukost

Kategori: Allmänt

Buongioorno! Efter att ha varit på jakt efter nytt frukostalternativ och nu sett det runt på nätet har jag testar "bananpannkakor". Jag har inte så mycket att säga, det var inte så mycket smak på det hela, jag adderade lite kanel och det var väl tur! Men det är ändå ett helt ok frukostalternativ när man vill ha något varmt, mättande men nyttigt. Och fort går det ju! 
 
 
Dagens för en gångsskull ordentliga frukost.
"Bananpannkaka på ägg, banan & kanel", en actimel 0,1
och ett glas juice färskpressad apelsinjuice.
 

Film & politik

Kategori: Allmänt

Åh! Jag har sett så bra filmer senaste veckan! Främst två stycken, båda med Tom Hanks som jag vanligtvis har lite svårt för av oklar anlendning. Den första var Cast Away - när han hamnar på en öde ö. bra. Har alltid gillat det temat. Och igår tittade vi på The Green Mile. Och den var ju så fin. En av de bästa filmerna jag sett kanske. Väldigt hemsk men så fin. Och bra! 
 
Nu kanske ni tycker att jag är lite efter här då jag inte sett dessa filmer tidigare, men så får det väl vara. Men för er andra som är lite efter - titta på dem. SÅ bra.
 
Annars har vi tittat en del på "samhällskritiska" program, med touch av humor på senaste tiden. Häromkvällen handlade det bl.a. om egenföretagare som tog livet av sig för att de inte klarade av att betala skatterna, främst nu under krisen för att kunderna inte alltid kunde betala etc. Och man blir ju riktigt stolt över det här landet när man tänker på att de skatter de betalar in går till politiker som spenderar dem på prostituerade..............
Det är ju snart val och jag är lite orolig att folk kommer rösta Berlusconi igen på hopp om arbete. Men jag hoppas verkligen inte det. Vi får se hur det här kommer att sluta..
 
 

Tisdag idag

Kategori: Allmänt

Lite mer igång idag! Vaknade av att det lät som att grannarna höll på att banka in köksväggen. När de väl är klara med det värsta oljudet på innegården (de bygger nya "radhus" där) så sätter närmsta grannarna igång! Yes.
Via lite skvaller från en granntant så ska de tydligen renovera fram till april här på andra sidan. Hoppas det inte gäller grovgörat!
Men men, får inte klaga alltför mycket för att för snart två år sen höll ju Davide på med samma grej här, så då antar jag att de fick lida då. Han bankade ner väggar och hade sig. Men resultatet blev ju så himla bra och hoppas grannarna blir lika nöjda..!
 
Igår var vi på Simo's simskola och han är så himla duktig på att simma! Jag längtar så att få träna, även simma. Enda nackdelen är att man måste ha simmössa på sig i Italien... Även i utomhusbassänger osv. (T.o.m. i bubbelpoolen på gymmet!!) Självklart väldigt hygieniskt så det är ju bra, men jag har aldrig varit något fan att sätta på mig de där gummigrejerna...
 
Nu ska jag ta och kolla ett par bloggar, tvätta lite, vika kläder och diska innan det är dags för lunch. Hoppas jag. Jag är så hungrig! Sen ska jag iväg till Laura och ge henne engelskalektion n°2. 
 
 

Svar till Bea

Kategori: Allmänt

Min kära vän Bea frågade angående specket i gårdagens inlägg och känner att jag måste klargöra vissa grejer här - nej, det är inte "svenskt späck" på bara fett, utan en saltbehandlad och rökt skinka med ursprung från Tyrol-området i norra Italien. (Så Bea, med tanke på vår sista gymnasietid borde du nästan ha koll...) Hur gott som helst!
 
 
Speck. Så gott och smakrikt!
 
 
 

Grå måndag

Kategori: Allmänt

USCH vilket sockersug jag har idag. Hela helgen, trots att de stod på bordet, höll jag mig ifrån bakelser. För jag var helt enkelt inte så sugen. MEN NU. Nu när jag inte har några bakelser så vill jag ju ha. Livet är hårt......
 
Sitter och lyssnar på en podcast för första gången i mitt liv. Vet inte än vad jag har för tankar kring det. Men trevligt att höra lite svenska medan man pysslar med annat. Nu ska jag fortsätta med jobbannonser - yey.
 
 Update: Jag hittade kanske världens snuskigaste yoghurtglass med "bär swirl" i frysen. Ungefär ett decennium gammal och en blandning av is och hudcreme i konsistensen. Fråga inte hur. Men den verkar dämpa mitt sötsug (..och få fram illamåendet..) i alla fall! 

Mysig helg i bergen med mycket mat & alkoholhaltigdryck

Kategori: Allmänt

Det snöade enorma snöflingor när jag vaknade i morse. Nu har det övergått till mer slaskiga regndroppar. Det är faktiskt mysigare med vitt än grått men att det är blött ute klarar jag inte av.
Känner mig inte på topp idag, trots riktigt fin helg - det är väl småsaker som hänger över en.
 
I lördagsmorse tvingade vi oss upp, mötte upp Davides föräldar och så bar det av mot deras hus i bergen. När vi kommit fram rotade killarna fram skid/snowboardutrustningen och så tog vi tre bilen upp till skidanläggingen i Bielmonte. 
 
Väl uppe var det sån dimma att man knappt såg någonting. 
Där bakom träden brukar man ha en sån vacker utsikt ner för berget - det här såg man nu.

Vi började med lunch. Panino med speck och brie. Mmmm.

Jag och mannen tog en varsin bombardino, shot på ägglikör, brandy eller cognac och grädde. 
Den värmer upp en ordentligt och är faktiskt jättegod.
Sen stack killarna till skidbacken medan jag satt kvar med min lunch. 

Lite senare gick jag upp för att titta lite på dem när de åkte. Men när man möts av detta tappade jag hoppet om att hitta dem lite... Det var så dimmigt!

Men vem kommer inte då nersvischade på snowboarden om inte mannen min!?
Jag fick låna hans vantar för att jag frös så himla mycket, hehe...

Simone hade en timmes privatlektion med skidlärare och strax efter kom de neråkandes för backen de också! (Jo, Simone hade hjälm, men jag hade tagit av den här...)


Jag åter i baren. Här med min andra vin brulé (som glögg) och en bra bok!
Det var så kallt så kallt även där inne så jag var ju tvungen att värma mig med något.

Sen kom herrarna tillbaka med härligt rosiga kinder när de åkt klart.

Väl hemma värmde vi upp oss. Jag spenderade mest tid framför brasan med min bok innan det var dags för aperitivo. Hehe, D's far kan man alltid lita på när det gäller bra viner och drycker!
Till middag blev det pizzoccheri för första gången för min del. En pasta gjord på bovete tillsammans med grönsaker/örter, potatis och ost. Klassisk rätt från Valtellina, bergsort i norra Italien. 
Speciellt men riktigt gott! Efter blev det kalvkött i rom till huvudrätt. Mmmm. 

Senare tittade vi på en mysig film allihop.

Dagen därpå var vi mest bara i huset. Några grannar kom förbi osv.
Till lunch blev det en stor köttstek som hade kokat med grönsaker och rödvin i timmar tillsammans med sås från skyn/grönsakerna med polenta. Värmde ordentligt!

Sen njöt vi lite av brasan och gjorde läxor innan vi plockade ihop allt och åkte hem. Riktigt skön helg, bortsett från att jag åkte på en lättare förkylning pga kylan... 

Bara för att vi var hemma slutade vi inte direkt äta, hehe.
Mannen gjorde hans kanske hittills godaste lasagne! 



Lasagne framför fotbollen. Det gick dock inte så himla bra för Inter som vi trott. Illa. 
 
 

Träffa drömmannen vid 9 års ålder

Kategori: Allmänt

Diskuterade nyss lite med mannen och han klagade lite över att vi inte träffats tidigare så han inte behövt ta sig igenom giftemål, skillsmässa osv (allt bortsett från Simone såklart) i onödan. Om vi träffats innan han träffade sin exfru. Det blev tyst en stund tills jag sa "...men då var jag 9 år...". Haha. Så ja, kanske lite bra att det blev som det blev ändå, hehe. Världens finaste Simone är ju mer än positivt! När D gifte sig var jag 14 år. Han 29. När man tänker så är det hela rätt konstigt, annars känner vi inte av någon direkt åldersskillnad i vardagen. 
 
 

Livet är rätt bra ändå

Kategori: Allmänt

Fredag idag! Tog mig upp strax efter 08°°(!!) för att göra mig iordning och ta mig ut i solen. Passade på att åka iväg och kolla upp lite saker och äta frukost på ett av mina absoluta favoritställen då mannen ändå har sina fredagsmöten i området. Det är lite mer motiverande att gå upp då, hehe, annars finns risken att jag sover bort halva dagen... Jag tittade bl.a. på jeans från Levi's Curve men blev väldigt besviken då jag inte alls gillade tvättarna som fanns. Men sen jag började använda Curve vill jag inte ha något annat. När mannen var klar åkte vi och handlade mat och sen lagade han en ny lunchrätt till mig. Jag var tveksam men det blev överraskande bra! Jättegott! Bild kommer nedan.
 
Nu sitter jag under en filt och tar igen lite på datorn. Ikväll kommer Simone och imorgon bitti drar vi upp till Alperna över natten. Simone ska åka skidor, Davide snowboard och jag ska dricka kaffe och läsa bok i baren. Kanske ta en promenad också, det ska vara sol så om det är tillräckligt varmt kan jag gott röra på mig lite i friska bergsluften! Annars ska vi umgås med D's föräldrar och bli bortskämda med god mat.
 
Solen värmde imorse strax efter 09°° när vi gick mot tunnelbanan. 
 
 
Jag njöt av frukost medan karln jobbade.
"Kringla" med vaniljkräm & russin. Riktigt ordentlig fullkornsfrukost!
Det är på ett bageri/bar och de har allt från färsk pasta & pizzabitar till briocher. Och allt ser perfekt ut.
I bakgrunden kan man ana lunchsmörgåsarna som såg himmelska ut. Grejen är att det här ligger runt hörnet från min första lägenhet här i Milano och jag svär lite över att jag inte hittade det här stället då! Vad tjock men lycklig jag hade kunnat vara, hehe...
 
Mitt sällskap. Började på en ny bok som verkar riktigt bra! Kriminalroman om jurister och ett mord i Stockholm. Den blir mitt sällskap i baren i bergen imorgon också!
 
 
 
Suzuki är så bortskämd att vi idag köpt ny mat till henne då hon vägrar äta hennes vanliga just nu. De heter "Diamant" och antar väl att det är därför hon gillar dem.... Matchar hennes halsband. Herregud....!
(Med risk för att låta ännu jättejobbig - söta tassar har hon åtminstone!)
 
 
Lunchen. Färsk Orecchiette-pasta med broccoli & knaperstekt pancetta/bacon. 
!!!!!
Jag har ju aldrig direkt gillat broccoli, men såhär går det inte att inte gilla.
Broccoli kokt med salt, vitlök & peperoncino (chili - denna från Calabrien) blandat ordentligt med den knaperstekta pancettan (små bitar) med färsk pasta och parmesan. Egentligen riven pecorino men vi glömde köpa den. Hett tips! Så enkelt men såå gott. Helst ska det vara ordentligt med vitlök & peperoncino men mannen hade anpassat det till mig. Mmmm! 
 

Briciola

Kategori: Allmänt

För drygt 17 år sen hittade mannen min en liten kattunge utomhus, la den i bröstfickan(!) och tog hem henne. Sen dess har hon, Briciola (Smulan på svenska), varit med i deras familj. T.o.m. varit med om olycka med lastbil så hon blev döv men klarade sig i övrigt. Men nu på sista tiden har hon varit så sjuk så igår var hon tvungen att avlivas. Stackars Briciola, och framförallt familjen. Men ett bättre kattliv än vad hon fått hos D's mamma kan man inte få, och nu har hon det bättre. Fina Briciola.
 
 
 

Proteinpulver vs. Donuts

Kategori: Allmänt

Burrrrrr. Ska väl inte klaga då de flesta av de som läser här bor på betydligt nordligare breddgrader och förmodligen inte hade mitt problem idag att svettas i solen pga halsduk. Men så var det! Detta efter att jag köpt på mig lite focaccia och donuts (där jag förövrigt får komplimangen "Du är jättefin!"/"Sei bellissima!" helt oväntat av kvinnan(!) som hade butiken. Söta människor finns det ju i världen trots allt!). 
 
Nu sitter jag under en filt i soffan och väntar på ett glas rött........ Helt slut idag utan direkt anledning. Den enda som fått jobba idag är hjärnan min, att lära ut sitt andra språk sitt tredje språk är inte alltid jättelätt..! Men det gick bra och vi hade kul! Ska dit nästa gång på tisdag. Nu var det mest glosor men även lite lite grammatik, nästa vecka blir det mer verb!
Efteråt kom mannen och hämtade mig för han var på en parallellgata för jobb så jag fick skjuts hem! Skönt, då det tar en timme med tram (spårvagn). På väg hem åkte vi och tog lite mått till ett jobb och sen iväg för att köpa proteinpulver m.m. Inte till mig. Jag känner mig inte så väl till mods när jag är inne i en butik med bara en massa burkar av kemiska pulver, hatar sånt. Men, mannen är som han är när det kommer till hans kropp och muskler (oroa er inte, det är ingen bodybuilder-varning) så han ska väl gå på det här ett tag. Jag påpekade högt och tydligt "innehåller aspartam" när vi skulle betala och ägaren svarar ungerfär "tyvärr är det ju så, i princip alla innehåller det så vad ska man göra?" ..Inte använda det är ju ett alternativ!? Och tror kroppen mår miljoner gånger bättre. Men men, jag predikar för döva öron.
Själv föredrar jag ju donuts......
 
 
Köpte med mig Donuts till mig, Laura och hennes pojkvän. 
 
Helt ok. MEN nu har jag hittat ett ställe som verkar ha riktiga amerikanska donuts,
ska dit imorgon och kolla läget!
 

Vårfint

Kategori: Allmänt

SOL. Vaknade med solstrålar utanför balkongdörrarna. Så fint. Och i och med att jag ska ta mig ut på en nästan timmes lång resa för att ta mig till andra delen av Milano så är det extra skönt. Ska ju som sagt ge enegelskalektioner till en vän idag, ska bli så kul. Framför allt att träffa henne!
Just nu sitter jag med en sen frukost (repris på gårdagens hårdbröd med ägg & kaviar!) och snart ska jag göra mig iordning. Lättare när solen skiner!
Hoppas ni har en fin dag!
 
 

Vitaminkick

Kategori: Allmänt

Hade planer på att öppna en flaska rödvin ikväll men tänkte till lite (...) och struntade i det. Gjorde en enkel fruktsallad istället! Senaste dagarna har vi köpt på oss en massa(!) frukt, bl.a. 3,5 kg clementiner och nästan 2 kg kiwis, så de behövs ätas upp. Clementinerna är de perfekt söta, saftiga utan kärnor. 
 
 

In action.

Fruktsallad på clementiner, kiwi och russin.
 

Salamini från Piemonte

Kategori: Allmänt

Diska, hänga tvätt, laga mat, äta (Simone här på middag) och nu är det fotboll som gäller. Roma - Inter. Men om jag ska vara helt ärlig intresserar det mig inte så mycket just idag, är lite trött och vill helst bara slötitta på en lätt film. Men men, mannen har sett fram emot matchen sen helgen då det också var Roma-Inter, men då för serie A. Jag sitter och supporttittar lite men ska försöka förbereda mig med lite material inför engelskalektionen imorgon också. Hehe, jag ska lära ut, inte lära mig.
 
Ikväll blev det salamini's, en speciell korv/salami från Piemonte, till middag. Davides föräldrar hade fått dem från några vänner från där de har hus i bergen men då de inte kan äta så fett/tungt just nu hade vi tur att få dem. Så goda! Ser inte så mycket ut för världen men de är riktigt smakrika, tyvärr kan man inte få tag i den vart som helst utan hos vissa slaktare uppe i bergen. Hur som helst, kokad ska den vara och herrarna åt den med linser men då jag är allergisk gjorde jag en potatispuré. Mmm.
 
Ser ut som en "färsk" salami innan tillagning.
 
Här med potatispuré & lite rosmarin. 
 
 

Löjligt men det stör mig så

Kategori: Allmänt

Diska med webbTV funkar super. Men i programmet jag kollar på nu stör jag mig något så otroligt på språket. TVÅ personer i ett avsnitt har nu sagt "interjuver" - snälla snälla snälla SLUTA. Sen jag flyttade från Sverige har mitt svenska språk försämrats och för en fd. perfektionist gällande svenska är det hårt. 
Det heter INTERVJU. Ok?

Tidsfördriv

Kategori: Allmänt

1. Hur gammal är du? 23.

2. Hur gammal känner du dig? 
45 när jag hänger blöta barnkläder, 16 när jag läser bloggar och närmare 93 när jag tog mig upp till fjärde våningen igår utan hiss. 

3. Vad har du gjort i dag? Började dagen med att ordna lite ritningar åt mannen, intog sen frukost och sen dess har jag pysslar framför datorn med paus för lunch. Mycket effektiv dag....... Men nu ska jag snart iväg och byta en bok, köpa blommor och åka till D's föräldrar.

4. Vilken film såg du senast? Uomo d'acqua dolce igår. Tråkig.

5. Vem ringde du senast? Jag har inte ringt någon på år och dar. 

6. Är du besatt av någonting? Inte vad jag vet.

7. Är du rädd för blod? Nej, men jag gillar inte att se mitt eget fylla upp en massa provrör. Där går gränsen.

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Mjuk, lätt nersatt soffa, fluffig filt, en katt som verkar drömma brevid. Grå färgskala och en flaska Fanta zero på bordet (mannens, jag dricker inte sötningsmedel och sånt äckel)

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Nej.

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Ne?

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart.

12. När vaknade du i dag?
Första gången vid 08°°, jag gick upp strax före 10°°...

13. Vilken är din favorithögtid? Julen. Myspys.

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Åh. På Morkullan i Västerås, Sverige. Alternativt Havana, Cuba. Kontraster.

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Tror inte det finns. Men helt ärligt vet jag inte om jag har lust med Paris fler gånger. 

16. Hur vill du tillbringa din pension? På Sardinien vid havet. Enda nackdelen är att jag måste se till att ta körkort tills dess. Kollektivtrafiken är inte överdrivet aktiv där. Men även ha lägenhet i storstad (Milano?).

17. Vad lyssnar du på just nu? Suzuki som låter som en liten minimotor medan hon puffar med sin tass. Tror hon drömmer..

18. Har du någon gång brutit ett ben? Nej.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? 
Vatten, vin & frukt. Sen varierar det så från dag till dag. 

20. Vem är din favoritkändis? Beyonce. Men nu säger de ju att hon kört playback... Stämmer det? Och i så fall varför? Har själv inte vågat titta närmare på saken. 

21. Vad är du på för humör just nu? Tillfreds. (Fick nyss mail av mamma - vi ska shoppa jeans när de kommer hit! hehe....)

22. Vilka världsdelar har du varit i? Alltså. Bara Europa. Hrm. Eller!? Turkiet, hur är det med det? Jag fick ju faktiskt en stämpel i passet! 

23. Snarkar du? Nej. Men jag kanske låter lite när jag är förkyld..?

24. Vilka yrken har du provat på? Började som bebis (5 år kanske?) hos mormor på Naturapoteket och prismärkte varor. Älskade redan då att jobba! Sen ICA, på olika caféer, projektledare, projekt assistent på ABB, servitris. Ganska blandat ändå.

25. Hur går du helst klädd? Oj. I lite svalare kläder än vad nuvarande årstid tillåter. 

26. Vilket stjärntecken är du född i? Skytt.

27. Vilket är ditt favoritgodis? Omöjligt att välja EN sort.

28. Vad sa du senast?
Stai dormendo? (Sover du?)

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Favorit? Praktisk marknadsföring & retorik tror jag. Åååh vad retorik är kul! (Älskade debatt och hur jag påverkade andra betyg tack vare det retorikkursen lärde mig!)

30. Vad har du på dig just nu? Svarta jeans och en t-shirt från Marc by Marc Jacobs. Och en filt.

31. Vilken är din favoritaffär? Peck?? Haha. (Matbutik med priser anpassade efter Inters- och Milans fotbollspelares löner - men fönstershoppa går!)

32. Vad har du för storlek i kläder? 34/36. 

33. Vad har du i dina fickor? Ingenting. Gillar inte att använda fickor.

34. Vad köpte du senast? Tunnelbanebiljett. Woho!

35. Hur många gånger har du flyttat? När jag var runt 4(?) flyttade familjen till en större lägenhet på samma gata "hemma" i Västerås, jag bodde även 2 månader i en väns lägenhet med Bea i Västerås men trots allt konkande av grejer vet jag inte om det räknades som flytt, sen tog jag mitt pick och pack och flyttade till Milano. Hyrde först ett rum 2 månader vid Corso Buenos Aires, sen en lägenhet med Cilla vid Piazzale Martini och nu bor jag med mannen i hans lägenhet. Så, 4-5? 

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? En sån där sak som gör saltvatten till sötvatten, solskydd och min starka karl.

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Alltid varit kvällsmänniska men nu är jag nog sovmänniska.

38. Senaste filmen du såg på bio? De fem legenderna.

39. Har du blivit sydd någon gång?
I bakhuvudet! Aj aj.

40. Har du någon gång badat naken utomhus? När jag var mini?

41. Vad åt du till frukost? Redan redovisat. Hårdbröd med ägg & kaviar (svensk som man är) med ett glas färskpressad apelsinjuice. 

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Gick på högstadiet. Hittade bl.a. vännen Bea som jag håller hårt i än idag.  

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej. 

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Jag vaknade i natt av en jättejobbig mardröm, väckte karln brevid och han sa "den är över nu" och la armarna om mig. Även om han halvsov så tyckte jag att det var fint gjort av honom då jag väckte honom mitt i natten. Kanske inte så speciellt, men det gjorde att jag tryggt kunde somna om.

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På nattduksbordet. Utan ljud och utan vibration. "Stör ej".

46. Vad var det sista du åt? En enorm cookie från Bindi.

47. Vem är världens vackraste kvinna? För svår fråga.

48. Är du blyg? Jag var. Inte nu längre. 

49. Vilken var den sista konserten du var på? Negramaro för längesen?

50. Vad heter du i andra namn? Lisa. Fast det kommer före Johanna utan direkt logisk förklaring. 

51. Har du varit med om en bilolycka? Nej.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Mm.

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Hehe.... Aerobics & Step up med dansinfluenser? Det ska helst vara jättejobbigt för både kropp & hjärna.

54. Har du några husdjur? Ja. Jag anser att jag adopterat Suzuki, hehe.

55. Vill du gifta dig? Jag tror det. Till 90%

56. Var växte dina föräldrar upp? Västerås. Och lite utanför också.

57. Har du någon gång ringt polisen? Tror inte det. Eller kanske. För en mp3-stöld. Men det kanske var de som ringde mig? Haha, smårolig historia. Jag satte dit idioten, in på medlingsamtal och hela köret. Jag brydde mig väl inte direkt, men ville ju ha pengarna! 

58. Har du svenskt ursprung? Ja. Med lite finskt.

59. Har du, eller har haft, något smeknamn? Jajja, Jojjo? Nu är det mest Jo (utalas ungefär "Joe").

60. Vilka är dina största svagheter? Att jag är lite svag för såna här listor..?

 

Senaste dagarna

Kategori: Allmänt


I måndagskväll efter simskola och hela köret fanns det ingen ork till att varken storhandla
eller laga mat så vi åkte bara förbi en närbutik och köpte lite småplock till middag.
 
 
Under tisdagen hade ju internet lagt av så jag kände behov av att göra lite nytta på andra plan.
Rensa lådorna där jag har alla kort/brev, foton, viktiga kvitton, minnen etc.
 
Det blev en himla röra och Suzuki tog över själva lådan. 
Så skönt att kasta bort allt onödigt!
 
 
Vi orkade äntligen ta oss till matbutiken igår.
Lite rester hade vi hemma så blev en liten aperitivo innan middagen.
 
 
Sallad på grönsallad, plommontomater, fetaost, surimi (den stora sorten) och kalamatasoliver. 
 
 

Jag får leva i klänningar ett tag framöver

Kategori: Allmänt

Jag är lite smådeppig just nu. Har insett att mina enda hela (svarta) jeans inte längre är hela. Jag sliter ut dem alldeles för fort (hur?) och grejen är att jag inte har samma budget som när jag precis flyttat hit och kunde shoppa Acne-jeans för fördubblat svenskt pris utan att blinka. Att jag inte kunde ha varit lite smartare under den tiden. Men det är väl sånt man (förhoppningsvis) lär sig. Men jag behöver byxor. Samtliga jeans har hål på ett eller annat ställe, dragkedjan på mina svarta favoritbyxor som är så tajta så tajta så tajta är sönder, andra svarta byxor har en sömm som är helt spräckt (hände på jobbet förra året, KRASCH sa det när jag satte mig på huk inför samtliga kollegor). 
 
SÅ mamma och pappa, om ni ser det här och inte vill att er (stackars!) dotter ska gå omkring i enbart trasiga byxor så kan ni kanske försöka förbereda er på en shoppingtur till Levi's i februari?
 
 
Observera gärna att jag egentligen inte tycker så hemskt synd om mig själv, det är mest ett försök mot mina (seriöst) stackars föräldrar. Jag skäms mest, för vid 23 års ålder kanske man inte borde vara så beroende av dem på ekonomiska plan - men Italien, där många 30-åringar fortfarande bor hemma, smittar av sig...
 
 

Sopralluogo

Kategori: Allmänt

Ingen blogg igår, hade inget internet under förmiddagen och sen hade jag fullt upp!
 
Upp i tid idag! Hyfsat åtminstone. Sitter dock och äter frukost nu lite senare för att jag har hjälpt mannen med lite brådskande ritningar. Nu blr det dock en rätt lugn dag som det ser ut nu.
 
På tal om ritingar/jobb var jag med mannen på jobb igår. Han skulle på "inspektion" (har ingen aning om vad det kallas på svenska, sopralluogo på italienska), kolla på, ta mått och bilder på en fastighet inför ett jobb. Förmodligen, om kommunen osv godkänner, så ska en vind bli ett boende så ett snetak ska höjas och bli "plant" osv. Så jag var med och kollade för jag ska hjälpa honom med ritningar & renderingar. Kul! Väldigt nyttigt också att se hur hela processen går till - allt från första mötet med kunden till att dokumentationen överlämnas och de har byggt klart. Äntligen får jag använda hjärnan lite till nödvändiga saker!
 
Imorgon blir det dock helt andra användningsområden. Ska ha "privatlektion" i engelska med en vän, tycker det ska bli så kul för jag använder ju aldrig engelskan längre. Dock är det på grundnivå än så länge...
 
 
Hårdbröd med kokt ägg och kaviar. Mmmm! 
Mannen är dock inte så himla förtjust i "doften", han sitter med kväljningar...
 
 

Helgen

Kategori: Allmänt

Måndag idag då. Har haft en fin helg. "Minikursen" inför bröllopet var mycket trevligt och givande. Jag kommer nästan kunna hålla i trådarna till E&M's bröllop själv, hehe, och om inte annat är jag mer än förberedd inför mitt eget om jag nu någon gång gifter mig! Det var "weddingplanners" (bröllopsfixare?) som pratade allmänt, annan om kläder/utseende, en fotograf (som E&M redan bokat) som verkar riktigt duktig & professionell gav tips, en musiker m.m. När "minglet" satt igång efteråt åkte vi dock hem för Elena skulle till sjukhuset och snön föll ordentligt och då det här var ute på landet kanske vi inte kommit hem annars. 
Väl hemma bytte jag bara skor innan vi tog en promenad och köpte en bok till D's pappa, sen fick jag mysa med mannen som spenderat eftermiddagen på gymmet och dess spa. Lyx i kylan! 
 
Söndagen gick vi upp tidigt för vi skulle besöka mannens pappa på sjukhuset. Åh, det är inget roligt alls. Fick höra vad hans "rumsgranne" hade råkat ut för - livet är inte rättvist.
 
Sen åkte vi och handlade kattmat på ett köpcenter utanför Milano och trots hur vi skämmer bort Suki så attackerade hon mitt huvud (helt utan anledning) med tänder och klor när vi kom hem så jag har sårskorpor nu. Oftast världens mysigaste men verkar som det är något som inte står rätt till ibland... Ont så in i *** gjorde det i alla fall och hon skrämde mig rejält. Annars var det en lugn söndag hemma med filmer och fotboll. 
 
 

Medan jag var ute på landet framför en öppen brasa var mannen på gymmet
och i det här hydromassage-badet, varvat med turkiskt bad och bastu.
Förstår ni varför jag har längtan efter att få börja på hans gym..? Hehe.
Bild från Virgin Active's hemsida. 

Mina fina föräldrar bad mig gå och köpa en bok till mannens pappa (och blommor till hans mamma).
Köpte en av Stieg Larssons (svenskt ska det vara, hehe) men den hade han redan
så ska byta till annan svensk bok.
 
Vi "råkade" gå förbi Bindi på vägen hem och köpte med oss tiramisú & cookies. 
 
Öppnade en flaska vin.
Cala delle farfalle från Sardinien som är en av mina vita favoriter om det är riktigt riktigt kallt. 
 
Det blev lax till middag. Laxfilé i folieknyte med gullök, (ej besprutad!!!) citron, persilja, salt & peppar.
Mmmmm!
 
Efterrätt! Tyvärr var Bindi's portionsförpackade tiramisù inte alls så god.
Deras "i hel form" är riktigt god för att vara djupfryst, men tyvärr inte den här.
 
Den söta koppen i bakgrunden är en present från D's gammelmoster. Så söt.
 
Sen var det fotboll som gällde. 
 
Vi köpte dinkelspagetti för första gången här.
Om jag förstått rätt, farro bör vara "spelt", som dinkel även kallas. Eller har jag fel?
 
Så under söndagen gjorde vi (...jag diskade...) "köttbullar" kokade i tomatsås till den nya varianten av spagetti. Blev så gott så gott. Inte ätit detta på länge så jag var lycklig, hehe. Ser ju ut som det är en enorm portion, men måste säga att det inte är så mycket som det ser ut att vara...
 
Sen var det Roma-Inter på helspänn. 
 

Food freak

Kategori: Mat&Dryck

Målar naglarna medan pastavattnet kokar. Världens bästa pastarätt om du vill ha något billigt och
har bråttom men vill äta något riktigt riktigt gott? Pasta med ricotta! Och såklart parmesan över. Alltsååå. Hoho. Det är något så enkelt men det var kärlek vid första ögonkastet när mannen gjorde det till mig.
 
 
Här på Sardinien. Ricotta från get är nog bästa, men får är också gott,
är den dessutom från "kötthandeln" på Sardinien är den ännu ännu bättre. 
 
 

Fajitas!

Kategori: Allmänt

Ännu en lördagsmorgon som jag vaknar klarvaken klockan 10°°. Mannen klagade lite men efter ett tag i sängen fick jag upp honom för frukost. Är i full gång med att göra mig iordning för dagens "bröllopsminikurs", hehe, hoppas det blir bra!
 
Igår blev det äntligen fajitas! Med Ben Stiller film och sen någon C-skräckis på TV.
 
 

Testade för första gången sen jag flyttade in med Davide att köpa ett Merlot.
Ingen hit alls. Tråkvin. Fick trösta med guacamole!



Kycklingfajitas! Mmmm!


Morgonens frukost. En stor kopp te och ett par kakor. Italiensk frukost!
 
 

Havana!

Kategori: Allmänt

Nyss tittat på delar av en italiensk komedi från Cuba. Jag blir så frestad att åka på en gång! Mannen brevid utbrister att han skulle vilja åka till Cuba/Havana för att det verkar så himla fint. JAA! Ett av mina drömresemål är ju just Cuba. Salsaintensivkurs inkluderad. Det tror jag att jag kan få med karln på! Mamma vill inte att jag ska åka dit, hehe, men har jag karln med mig tror jag hon känner sig åtminstone lite mer säker. Eller..?
 
 
HIT! Åh vad härligt.
Bild från Wikimedia.
 

Organisering

Kategori: Allmänt

Åh. Sitter och rensar min dator. Allt från favoriter och top sides till skrivbord och mappar. Så skönt. Innan jul satt jag och rensade igenom mina mappar ganska rejält. Framför allt alla miljoner bilder & foton som jag katigoriserade så nu har jag sån fin uppsyn över allt. Fattas bara internetdelen just nu.
 
...jag har inte jättemycket att göra om det inte framstått än...
 
 
 

Mina bilder med underkategorier. (Klaga inte på namngivelserna, tack)
 
 
 
 

Över mina recept kanske jag är mest nöjd, hehe.
Underkategorier och sen namn i bokstavsordning uppdelat i kategori. 
 
 

Sverigelängtan?

Kategori: Allmänt

- ipren
- alvedon
- tungskrapa (det här med munhygien verkar inte kommit till Italien än..)
- minitandborste (se ovan)
- tandtråd med "skum" (bättre för tandköttet - specialbeställning från mannen)
- kungsörnen gammaldags idealmakaroner (--> STUVADE MAKARONER!!!)
- tidningar (ELLE, ELLE Interiör, Plaza Interiör, Residence & Sköna Hem)
- te (sleepytime throat tamer som jag skrivit om tidigare)
- kryddor
- semlor/semmelbullar
 
För tillfället är det detta som jag saknar/behöver mest från Sverige i produktväg, haha. Inte en enda godis vill jag ha den här gången! (Jag drömde t.o.m. om en ny chokladsort med kola inuti i natt, men jag försöker stå emot!
 
 
Tack mamma & pappa ;)
 
 

Om det inte är glasklart än...

Kategori: Allmänt

...så älskar jag mat & dryck. 
Åh. Det blev inga fajitas igår! Vi ångrade valet här hemma, vi var inte alls sugna. Så vi gick och handlade lite. Mannen hade fetaost-cravings så han ordnade en enorm sallad med fetaost & kalamatas-oliver men jag ville ha något matigare så jag lyxade till det med pasta! Inte vilken som helst, utan med gorgonzola som blev över häromdagen. Jag njöt genom heeeela måltiden. Jag gjorde den perfekt al dente om jag får säga det själv, hehe, och det var så gott så gott så gott med pasta & lite tuggmotstånd. Jag saknar pasta. Gott rödvin till gör ju inte direkt saken sämre...
 
 

Barilla's Casarecce Siciliane och mycket gorgonzola med riven parmesan till. 

Brevid mig satt de här två och mös. Världens finaste. 
 
 
 
 

Snart kommer mami&papi!

Kategori: Allmänt

Mitt humör går ju i tsunamivågor här hemma. Nu känner jag mig lite mer på topp (jag har ätit tre små kakor, kan ha med saken att göra), har sökt lite jobb, läst alla drygt 20 bloggar jag kollar igenom dagligen, halvtittat på Gilmore Girls (rätt långtråkig serie ändå), druckit en kopp te. Nu ska jag skriva ihop en lista på grejer jag vill ha från Sverige till mami & papi kommer! Återkommer.
 
 

Fredagsmorgon

Kategori: Allmänt

Godmorgon! För en gångsskull har jag varit vaken sen 08°° imorse. Jag hade planer på att ta mig ut en sväng och bl.a. äta frukost ute med mannen på väg till hans fredagsmöten. Så hoppade in i duschen, ordentlig sminkning och hela köret. Sen visade mannen mig att vattnet i grillen på miniterassen var fruset, och då gav jag upp. Tänker inte utsätta mig för sån kyla i onödan. Mes som jag är. Men nu är jag ju i alla fall redo för dagen! Solen skiner så om ett par timmar när solen värmt upp lite ska jag gå oh skriva ut lite dokument. Tills dess ska jag mysa med Suki i soffan. Kul dag...........
 
 

Lång powerwalk inställd

Kategori: Allmänt

Sådär ja. Upp med håret, på med joggingskorna, träningslinne, träningsjacka i fleece, skinnjacka (kände inte att jag kan gå ut i joggingskor + kappa/päls) och handskar. En extra väderkoll på balkongen och jag blev som förstenad. Det är ju svinkallt ute! Så, nu vägrar jag att gå ut. Smsade mannen (han är på ett varmt gym) och klagade på att han inte sagt hur kallt det var. Han klagade tillbaka och tyckte inte att jag var värld att kallas för svensk. Tja, på temeperaturfronten är jag inte så svensk. Så nu är jag tillbaka framför datorn och får väl göra nytta på annat sätt! Inga kakor eller onyttigheter har jag i alla fall tryckt i mig idag. Bara en kopp te, en god lunch och ikväll blir det fajitas! Mmm! 
 
 

Fin dag idag

Kategori: Allmänt

Nuså. En riktig superstart på den här dagen för en gångs skull! Hannah räddade min dag, har suttit och "pratat" med henne på whatsapp över en timme nu. Lite lite sol är det ute också, så idag tänker jag dra på mig joggingskorna och ta en långpromenad! Annars ska jag söka lite jobb hemifrån idag. Imorgon tänkte jag ta mig ut istället. Ordna något tillfälligt. 
 
Verkligen tråkvecka utan motivation! Men på lördag ska jag i alla fall på "minikurs" inför bröllop med Elena. Ska bli så kul och hoppas att det är bra annordnat! Fick nyss ett meddelande av Elena som sa att tydligen ska Vanity Fair vara där och filma... Det känns ju som lite mer krav sätts då, haha, och att det inte bara är någon liten skitgrej. 
 
I allmänhet har jag börjat "prata" mer med vänner från Sverige på sista tiden, bara senaste veckan,, och det gör mig så glad. Känner vilka som är ens riktiga vänner. Bara så himla surt att vi aldrig hinner ses. De två senaste åren har jag bara varit i Sverige 14 dagar, vilket känns lite sjukt. 14 dagar under 2011, inte en enda under 2012. Måste se till att ta igen det här under 2013/2014!
 
 
 
 
 
 
 
 

Livet i soffan

Kategori: Allmänt

Det är Fifa som gäller för killarna här hemma medan vi damer (Suzuki och jag) läser en av favoritbloggarna - "Skitungarna", helt underbar blogg av/om kanske några av världens finaste människor i Uganda, här i soffan. Nu verkar det dock dags för middagslagning så kanske ska ta och hjälpa till jag med..?
 
 
Mjukt mys av Suzuki.
 
Simone ville också vara med och pussa på pälsbollen.
 
Tyckte han kunde ta över henne men hon ser inte fullt lika nöjd ut....
 
 

Muffins cravings

Kategori: Allmänt

Solen kom fram ett par minuter idag innan den hann gå ner! Underbart! Så jag tog mig ut, trots kallt och blåsigt, och följde med mannen till hans advokat för att hämta upp lite dokument. Tja, den riktiga anledningen var att caféet med Milanos kanske bästa muffins ligger på vägen... Men nu är vi hemma igen, jag har krypit upp i soffan under en filt med en kopp te. Klockan är över 18°° så den officiella arbetsdagen är slut och senare kommer Simone hit på middag. Mysigt.
 
 

Matig lunch

Kategori: Allmänt

Ni får ursäkta. Men mitt lilla liv känns inget vidare roligt för tillfället så det blir bara en massa mat här. Händer liksom ingenting roligare just nu. Idag blev det en kanske lite för mäktig lunch, men det var gott. Nu har jag bara ett riktigt jobbigt sug efter glass. Men jag vägrar ju ta mig ut i kylan så det ser inte så ljust ut på det planet...
 
Panerat kalvkött stekt i panna, broccoli med vitlök (och lite för mycket) chili. Keso till. 
Inte ätit broccoli på flera år då jag tycker det smakar lite för "grönt", men tillagat såhär var det gott! Dock var det bara väldigt lite vitlök i för jag skrek högt när jag såg att mannen hade i det. Jag gillar inte vitlök.
 
 

15 januari 2013

Kategori: Allmänt

Jag tog fram datorn trots att klockan snart är midnatt, mannen ville spela en match Fifa och jag kände väl att han kunde få det. Hehe, i utbyte mot gemensam dusch efteråt.
 
Idag träffades jag och mannen min för 1 år och 7 månader sen. Vi kände dock att det kanske inte är så jättestort, haha, men vi köpte en flaska gott vin i alla fall. Eller tja, det var en chansning, men det var såå gott! Ny favorit! Den drack vi till en "tacogratäng (lchf)" vi testade. Gratängen var ingen direkt hit, den vart lite blöt men med några ändringar i receptet kan den nog bli riktigt bra!
 
Tack vare regnet behövde jag och Suzuki inte känna oss så hemska över att sitta i soffan tillsammans och titta på fest- och bröllopsprogram halva eftermiddagen. Men sen när mannen kom hem från gymmet gjorde vi ett ryck och polerade hemmet innan vi åkte och handlade. Så skönt! Tvättat badrumsmattor, sängkläder, överkast, "kalkat av" handfat, dammsugit osv. Imorgon önskar jag sol, men det går rykten om snö....
 
 
Ett Barbera del Monferrato med härlig färg, doft och smak
 
.

Sista måltiden

Kategori: Allmänt

Ändring av dagens planer. När jag kom ur duschen spöregnade det, och jag är inte den som går ut om jag absolut inte måste i spöregn. Men! Jag lyckades hitta rätt hemsida så har köpt biljetter till Sista Måltiden, målningen av Leonardo da Vinci, äntligen. Nästan lite pinsamt ur "kulturperspektiv" att jag bott här snart 3,5 år och inte sett den än. Men nu så. 
Nu ska jag leta inspiration till kvällens mathandling innan jag sätter igång med lite mer seriösa grejer....
 
 
Dagens lunch. En av mina favoriter.
En perfekt mogen avocado (påminde mig om när jag var liten, det är inte ofta de är perfekta!), två plommontomater och en halv burk keso. En del av ett litet fullkornsbröd till. Fräscht men väldigt mättande! (Jag inbillar mig att avocadons fetter gör bra för min hy också, det är ju katastrof för tillfället)
 
 

Har ni tips på maträtter?

Kategori: Allmänt

Det verkar inte bättre än att även denna dag ska få lite minst sagt negativa inslag. Sjukhusbesök (inte för min eller mannens del) igen. Blir lite orolig och ledsen. Vi får hoppas att det hela inte blir värre...
 
Annars fick dagen en mycket bättre start än gårdagen. Myssovmorgon då vi båda vägrade gå upp (vad är det med oss? Helt döda på morgonen) och sen tog jag frukost i sängen när mannen satte igång att arbeta. Möttes av fina mail som helt ärligt hjälper mig att komma lite i balans just nu. Behövde det. 
Hade gett mig till 12°° innan jag skulle göra mig iordning och sätta igång ordentligt, men nu sitter jag och läser klart bloggar och klockan är 12.09. Men men. 
Dusch, ordna & äta lunch, ta en långpromenad för att bl.a. förhoppningsvis köpa biljetter till Sista måltiden, kolla jobbansökningar, svara på mail och sen storhandla. Blev inte av igår p.g.a. sjukhusbesök och simskola. 
 
Känns som att vi börjat äta ungefär samma saker varje vecka, och det känns så tråkigt (hur gott det än är) så måste hitta lite ny inspiration. En hälsosam tacogratäng har jag hittat. Annars får vi se...
 
 
Helgens (barnanpassade) måltider. 
 
Den här rätten var jag rätt skeptisk till innan jag provade, det verkar ju liksom inget vidare.
Men jo! Får man köttet riktigt mjukt och saftigt och potatisen krispig utanpå och mjuk inuti är det SÅ gott. Ingen sås eller liknande behövs hellet. Och ett väldigt billigt och bra alternativ! Fläskkotlett panerad i olivolja och ströbröd till potatis med rosmarin - allt i ugn. Ett gott vin är ett måste dock. Gutturnio passar mycket bra.
 
 
Simone hade ju beställt köttbullar. Så det blev köttbullar och krämigt potatismos med parmesan & muskotnöt och smörstekta grönsaker. Simone är inget fan av grönsaker men han åt upp alltihop och tyckte det var jättegott - så hett tips till "grönsakshatande barn", hah.
 
 
Vi försöker få Simone att testa "icke italienska recept" (italienare är ofta väldigt konservativa när det gäller maträtter, hehe) och det går bra! Här kyckling i sås på bl.a. kokosmjölk och gul curry-pasta med basmatiris. Dock utan grönsaker av olika skäl....
 
 
Söndag kväll åt vi (som vanligt) lamm och paprikor, men missade ta bild på det.
 
 
Här utan barnanpassning då det var måndagkväll. Lufttorkad skinka, salami och goda ostar till ett (fortfarande varmt från butiksugnen) ciabattabröd. 
 
 
Ni får ursäkta bildskönheten ovan.
Helt äpple i ugn med bara lite kanel på! Jag ville göra äppelklyftor med socker och kanel i ugnen men då pysslade han ihop det här istället. Betydligt bättre utan socker... och så bra när man har sötsug men inte vill äta onyttigt! Gott. 
 
 
 

Mindre trevlig start på veckan

Kategori: Allmänt

Sovit nästan 10 timmar inatt men är ändå helt slut - så trött. Och då är det ändå måndag. Vet inte om det är mitt humör och psyke som går efter (det gråa) vädret, eller om det beror på att vi hade helg med barn här hemma, hehe. Tror dock på det första alternativet! 
 
Har fått exem också, eller vad det är, i ansiktet på nytt. Hatar det. Rödflammig med små prickar. Förstår inte var de kommer ifrån! Slog i huvudet i duschen (och spräckte "schampoohyllan") imorse och blev illamående så fick springa ut och lägga mig i sängen.
På detta började jag förmiddagen med att läsa ett mail som gav mig tårar. Ett mycket fint mail i grunden, men ofta är inte världen rättvis. När helt oskyldiga, fina människor måste lida så. 
 
Bortsett från detta mår jag ganska bra. Sätter igång veckan med städning av hemmet, jobbansökningar, målandes av naglar och storhandling. Känns inget vidare alls, känner mig rätt trött/nere/pesimistisk de här dagarna. Men så får det vara!
 
 

Lördag. Seglördag.

Kategori: Allmänt

BAH! Världens segaste lördag? Då vi har Simone här i helgen blir det inga sena kvällar. Han somnade runt elva men då jag hade bytt sängkläder i vår säng tvingade jag med mannen för en dusch innan. Haha. Han klagade sen att det doftade för rent i sängen medan jag njöt. Hur vi hittat varandra är en svår gåta. Men trots all renlighet kunde jag inte somna, somnade någongång efter 03°° och sov rätt dåligt. Vanligvis somnar jag samma minut som jag lagt mig för att sova och sover hela natten utan avbrott. Inte nu längre. Kan bero på att jag inte är tillräckligt igång dagstid..?
 
Imorse var kokosmjölksinhandling(...) hos våra favorit filipiner inplanerat. Simone tog waveboarden dit och lyckades träna upp sig riktigt bra! Ett hål på byxorna blev det dock, stackarn. Sen en Gnocchi alla Sorrentina (potatisgnocchi i tomat- och mozarellasås med basilika & parmesan) innan vi åkte på bio. Vi fick äntligen tag i platser!! Så nu såg vi De 5 legenderna, och den var så fin! 
 
Nu ska jag ut i köket och hjälpa karln i huset med middagen. Simone har beställt svenska köttbullar (han provade en häromdagen), med potatismos och smörstekta morötter med rosmarin. Favorit i repris? Barnvänligt & bra.....

Semlor

Kategori: Allmänt

Hurrni! När är det semmeldagen?! När får man officellt äta semlor? Börjar få små glimtar av folk som redan äter det - är det ok? Är det snart snart? Jag blev så himla sugen (på dem med vaniljkräm i såklart, mandelmassa får jag ju inte äta) men vägrar baka själv. Litar inte längre på jästen/mjölet/ugnen här. 
Min högsta önskan idag blir att min mamma & pappa tar med sig semmelbullar hit i februari (eller är det försent?) så ordnar jag grädde och kanske vaniljkräm! Är ni med på det? Det vore ju såå gott...!
 
 
Jag föredrar, rent estetiskt, de med trekantigt lock. 
Bild direkt tagen från http://marvelgulp.com
 
 
UPDATE: Jaaaaaaa! Det är ju den 12:e februari i år!! Och mami&papi kommer ju hit den 14:e (hur kan man glömma? Alla hjärtans dag liksom........... Davide tycker det är lite pinsamt att vi ska dubbeldejta mina föräldrar på San Valentino, men han tycker det ska bli trevligt ändå, duktig som han är. Hah) så MAMMA & PAPPA - TA MED SEMMELBRÖD, TACK!
 
 

TV-tittande

Kategori: Allmänt

Spenderat senaste timmarna framför TV'n med fest- och bröllopsprogram. Njuter till fullo. Men lagom till att de var slut anlände Simone så jag har nu bytt kanal. Vi tittar på en familj tecknade grisar som mest bara grymtar och äter. Peppa Pig heter det och är kanske det minst givande barnprogrammet för oss äldre. Men Simone är ett stort fan, så då får man vara snäll och bortse från egna behov. Jag har ju trots allt haft mina tidigare timmar.
Fast, när han försvinner iväg till far sin och tittar på grejer på datorn och jag blir kvar med tecknade grisar och zebror på TV'n känns det ju sådär. Happ, innan jag hann byta har de bestämt att det ska spelas FIFA.
 
Det är bara vid såna här tillfällen som man skulle behöva en TV i sovrummet. Men det är ett big no no no för min del - för det första förstör det inredningen och för det andra så känns det för slappt. Tur att mannen håller med, för vi har trots allt en till TV, bara det att vi inte har den ikopplad utan den står i förrådet... Jag hoppas på att D's föräldrar ska tacka ja till den och ta med till Sardinien, annars blir den en stor datorskärm sen.
 
 

Träna

Kategori: Allmänt

Skickar de ut sånt här bara för att jävlas med mig? Jag vill ju börja nuuuu. Runt 160€ i rabatt om jag har förstått det hela rätt. 
 
Fick det här mailet i morse.
 
 

All by myself vs. Små grodorna

Kategori: Allmänt

Jag hade fått gårdagen lite om bakfoten - eller, snarare hade jag fått fel information. Vi skulle till en bar/restaurang och lyssna på en pianist som också sjöng. När vi kom dit hade hon reserverat bord för oss och hon var supertrevlig (inte bara för business, utan genuint) och när hon satte igång var hon jätteduktig! Gillade hennes röst, hon spelade fint och valde mycket bra låtar. Både på engelska och italienska. Så det verkar som hon är bokad till bröllopet nu! Sen kom några vänner till henne och spelade och sjöng de med, mycket trevligt. Mellan applåderna drack vi daiquiris och åt en riktigt bra aperitivobuffé.
 
När de började spela "All by myself" blev mannen min(!!) sugen på att titta på Bridget Jones så vi satte igång den när vi kom hem. En sån feel good-film. Sen halvsomnade jag medan han tittade vidare på en film med Tom Cruise och helt plötsligt hör jag "Små grodorna, små grodorna är lustiga att seeeee" - vafan. Först är en amerikansk film dubbad till italienska, men svenska "små grodorna" har de med. Det var någon blondin som spelade tillsammans med Peter Stormare som hoppade omkring och sjöng för Tom Cruise. Davide kände igen den då jag försöker få in honom i de svenska traditionerna... Efter sången vände jag mig och somnade om. 
 
 
Fick bara en bild på pizzan som Marco av någon anledning beställde in till oss alla igår. 
Riktigt god för att inte ens vara en pizzeria!
 
 

Hur gör de med lön på mindre än 1000€/månaden?

Kategori: Allmänt

Klockan är 14°° och jag har redan hunnit med väldigt mycket för att vara mig! Trots att jag gick upp strax efter 10°°. Mannen mutade mig med frukost ute om jag gick upp, hehe, han känner mig. Så jag gick upp, gjorde mig iordning så åkte vi till myscaféet Romeo för frukost. Cappuccino & brioche. Rena hälsokuren. Det är en pasticceria ("bageri") så deras bakverk och brioche's är väldigt mycket extra goda. Och jag är fortfarande mätt. Davides pappa gick alltid dit på söndagsmornarna när D var liten och köpte med sig brioche's hem. Då de bodde runt hörnet. Mysigt. 
 
Sen åkte vi och storhandlade. Det är sjukt hur mycket pengar det går åt till mat! Vi hade en bonuskupong på 8€ och ändå gick det på över 70€. För 3-4 dagar. (Det blir 600€/månad, och är ganska mycket för två personer, särskilt då ena är utan inkomst...) Och vi försöker ändå handla så mycket som möjligt med rabattpriser, inte äta så mycket rött kött etc. Klart att vi äter ganska bra, men knappast något överdrivet. Vi struntar helst i pasta och liknande då det blir så tungt att äta - och då blir det dyrt. Man märker att matpriserna har höjts ordentligt senaste åren!
Förstår inte riktigt vad jag åt när jag la drygt 100€/månad på mat tidigare. Visst åt jag väldigt mycket ute osv, men ändå. Bra mat får man inte för såna pengar numera. Kanske inte så konstigt att jag gått ner i vikt sen jag flyttade in med Davide, hehe. 
 
 
Morgonens frukost. Den är lagom krispig utanpå men perfekt mjuk inuti och sen är den fylld till bredden av vaniljkräm - den goda sorten.
 
Tyvärr ser det inte alltid ut såhär i korgen, även om man skulle önska.
Här är lite av inhandlingen till min födelsedag, för då tyckte jag att jag fick ta i extra.
 
 
 

Livebandskontroll

Kategori: Allmänt

Min stackars man har åkt på en rejäl ögoninflammation, stackarn. Som tur är var det några dagar sen så han mår bättre idag. Jag har haft tur som inte blivit smittad! Så ikväll ska vi iväg och vara musiksmakråd till Elena&Marco inför deras bröllop. De hade fått tips om ett "liveband" (som ska spela under minglet i trädgården) som spelade på en bar ikväll, så vi ska dit på aperitivo. Har dock inte koll på alls vad det är för band, så kan bli spännande! 
 
Tidigare idag har jag sökt arbete, nu ska jag sätta mig och svara på lite mail innan jag har planer på att hänga tvätt, tvätta ny omgång, diska, städa köket, byta sängkläder och dammsuga om jag hinner, så det är gjort inför helgen. Sen storhandling. Simone är här i helgen och det ser ut som att vi ska på teater!
 
Förmodliga platse för livemusiken. Istället för bord och stolar.
 
 
Så himla fin miljö tycker jag. Ska dit nästa helg på minikurs/mingel med blivande bruden.
 
 

Sleepytime Throat Tanner

Kategori: Allmänt

Jag har nog glömt visa detta! I paketet som kom från Sverige med en massa julklappar i julas låg det bl.a. två teer. Ett i lösvikt men också ett i påsar. Vanligtvis dricker jag inte dem i påsar, främst för att de brukar ha sämre smak men också för att det oftast är svart te. Jag gillar inte svart te. Hur som helst - detta är helt underbart! 
Jag tror att min mor har inhandlat det, det heter Sleepytime Throat Tamer och är ett örtte på bl.a. Kamomill, mynta, laktrits(!), citrongräs och ingefära(!). Man känner alla smaker ordentligt och de är perfekta tillsammans. Det är en stark favorit hos både mig, Davide och Simone. Hit! Så tack tack tack mamma, om jag inte framfört detta extra tidigare! Och vi blir så trötta och sover så sött efter en kopp..
 
 

Hög mysfaktor på förpackningen!

Dagens kopp. 
Hur det är att dricka efter lunch tänkte jag inte på, hoppas jag inte blir alltför sömnig..!
 
 

Torsdag då.

Kategori: Allmänt

Usch vad jag saknar mina vänner och familj i Sverige extra idag. Trött på folk som bara tär på en.
Fick sova ut ordentligt idag, men nu ska jag in i duschen och göra mig iordning för dagen. Efter lunch ska jag ut på ärenden. Behöver lite bättre rutiner..!
 
 
 

Sött vs. salt

Kategori: Allmänt

Jag fick min choklad igår! Oooooh. Fast den var kanske lite för sötsliskig, men jag njöt ändå!
Idag till lunch blev det sallad. Löjligt enkel men sååå gott ihop!
 
 
Blandsallad, en avocado, keso (saknar svensk keso!!!) och knaperstekt bacon. 
Mmmmmm! 
 
 
 

Mannen på chokladuppdrag

Kategori: Allmänt

Sen jag flyttade ihop med min man har jag förbättrat mig väldigt på godis/sötsaksfronten. Främst på senaste tiden. Bortsett från panettone/pandoro-veckan under jul, men det är ändå inte så farligt och de hårda karamellerna som mamma skickat som aldrig tar slut! (Bra tecken kanske, för betyder ju att jag inte äter så många ändå..)
 
Vi köper aldrig hem godis/glass etc, om man jämför med mig tidigare. Livet känns ju aptråkigt när jag är sugen på choklad när vi är och handlar men ändå står emot för jag vet ju att det inte gör mig nå bra. Samma när man tittar ner i minifrysen som de har med Ben&Jerry preciiiis brevid kassan. Rena tortyren när jag väljer bort de goda skapelserna. Jag står på mig.
MEN nu har jag skickat mannen på chokladuppdrag. Jag kan lova att jag inte köpt en chokladkaka på månader. Och ju då heller inget lösviktgodis. Men nu fick det vara nog. Jag vill ha choklad - så då kan jag gott få en liten chokladbit. Fast, jag bad honom köpa choklad bara om det fanns den sorten jag vill ha (Ritter - vit choklad och mjölkchoklad tillsammans - Choco Duo!), annars skulle han skippa det. 
 
Så jag vet inte om jag ska hoppas på att min sort finns - så jag får min choklad, eller att den inte finns - så jag inte proppar i mig den fast jag kanske inte borde.

Köttbullar

Kategori: Allmänt

Som jag påverkas av vädret!? Helt sjukt. De här dagarna är gråa och ser så kalla ut att jag inte ens vill ta mig upp ur sängen. Jag hoppas på snar förändring! 
 
Jag sitter uppkrupen i soffan med mina killar och en fluffig katt. High-five'ar med Simone varje gång han gör mål i Fifa 2013. Annars händer inte så mycket. Ätit köttbullsmacka nyss - igår när vi satt i badhuset (alltså, livet är förämdrat, när jag hänger tvätt finns små linnen och barnkalsonger med, när vi handlar ska mellanmål till efter skolan inhandlas och kvällar spenderas i badhus, hehe - men det är roligt) berättade mannen min att han ville ha svenska köttbullar till middag. Familjen Dafgård's köttbullar blev det (vi har hittat dem i båda våra mataffärer nu!), då jag inte hade någon lust att laga själv. Då fick det bli Dafgårds för IKEA's tycker jag inte om! Dahgårds var helt ok för att vara djupfrysta, men ingen jättehit. Till det blev det potatismos, mannens specialare som är riktigt krämig med parmesan och muskotnöt bl.a. Himmelrike.
 
 
Tyvärr gör sig inte potatismos och färdiga köttbullar sig så bra på bild...
Saknade lingonsylten och brunsåsen -
men mannens smörstekta mörötter med rosmarin funkade bra! (hett tips!)
 
 

Första helgen 2013

Kategori: Allmänt

Eftersom dagen är långt ifrån en hit drömmer jag tillbaka till den fina helgen bakom oss.
(Ni får ursäkta bildkvalitén på de flesta bilderna då jag inte hade kameran med mig)

Vi stannade hemma under fredagskvällen tillslut.
Medan middagen stod i ugnen tog vi en lätt aperitivo. 
 
Mannen lagade melanzane alla parmigiana kvällen till ära! 
Det var minst sagt helt ok.... Oh så gott!
 
Sen blev det lördag - och som sagt (i tidigare inlägg) åkte vi ut till en blom/dekorationsbutik.
Hittade några getter.
 
Rätt dött men vi gick och tittade på blommor/växter till vårens terass.
 
Härligt med sol och 13°C. Se tog vi en inomhusrunda såklart...
 
...och tillslut kom vi in i det här! Rena julparadiset! Tyvärr är bilden inte riktigt rättvis.
 
De hade extremt många julgranskulor - så här! Så man fick plocka de man ville.
Fanns alla färger, alla nyanser och alla material. Mina favoriter var i gammeldagsrosa pärla.
Nästa år eller nästnästa (beror på Sverigeresa osv) kommer vi ha stans finaste gran!
 
Det fanns även varianter på krubba. Här är en pizzabagare (som rör på sig)......... 
 
Sen tog vi en promenad vid Corso Genova och Porta Ticinese bl.a. under kvällen.
Gick in i en cupcakebutik som jag sett tidigare från håll - jättesöt butik och fina cupcakes.
 
Köpte en med äpple & kanel. 
 
När vi kom hem blev det lite ost, kex & bubbel innan middagen.
 
Vi bytte till rödvin när lammet var klart. Till stekta paprikor. Mmmmm!
 
 
Äntligen såg vi Gomorra! Jag har fortfarande inte läst hela boken, men jag tyckte inte att filmen hade så mycket med boken att göra (då man får följa författaren i boken och hans "upptäckter/äventyr" medan den delen inte syntes i filmen) så det gjorde inte så mycket. Bra, men väldigt hemsk film. Vad vi förstod på "extra DVD'n" med intervjuer m.m. så är det inte bara skådespelare med, utan främst "vanliga människor". Stackars barn som behöver växa upp såhär. I Italien. EU- & i-land...
 
Sen delade vi på vår cupcake. Ren besvikelse.
Riktigt tråkig och glasyren var alldeles för smörig.
Saknar muffinsarna på caféet brevid IED, tror jag får ta en tur dit snart och köpa på mig!
 
 
Söndagen spenderades hemma, julen städades bort och vi tog det lugnt. Skönt.
 
 

Ingen bra start

Kategori: Allmänt

Vaknade av väckarklockan 08.30, trodde det fortfarande var natt, tittade ut och såg inte husen på andra sidan innegården. Luften var färgad som "mjölkvatten" och bara balkongräcket syntes. Vilken dimma! Redan då gav jag upp och vägrade vakna. Dagen var ändå förstörd. Efter några timmars sömn gick jag upp ändå. Men ingen rolig dag idag. Det enda positiva är väl att Simone kommer hit en sväng och sen ska vi med på hans simskola! 
 
 

Hejdå julen!

Kategori: Allmänt

Äntligen har vi åkt och lämnat tillbaka julgranen till IKEA! Vi fick 15€ i "bonuskupong" + att 2€ gavs till WWF från IKEA. Så det kändes ju bra! Och allt julpynt är borta. 
 
Annars idag firar vi att "påskkärringen" kommer med godis och lägger i barnens "julstrumpor" - de har mixat traditionerna/högtiderna rejält! Imorgon börjar riktiga livet igen.
 
 

Njuter.

Kategori: Allmänt

Jag har en sån fin helg. Idag startade vi dagen med sol, 13 graders värme och frukost ute (italiensk pain au chocolat). Sen tog mannen min med mig till en blomaffär. Eller ja, det finns allt möjligt; grejer för hem, trädgård, dekorationer och hela köret - ungefär som ett stort Åsby vid Hallstahammar, som jag verkligen gillade när jag var liten.
Vi tittade på blommor, planerade miniterassen & örtsamling lite inför våren, tittade på getter (hah) och kom in i julparadiset av juldekorationer (inför nästa jul ska vi dit!!). Jättemysigt! Jag älskar ju sånt.
 
Lite extra fint minne ger den platsen för att för kanske för ett halvår-år sen satt vi i bilen efter en lunch och ville åka någonstans men hade ingen lust med city/vanliga butiker och då sa han att han skulle överraska mig. Och tog mig dit. Det finns nog många som skulle spytt - men jag blev så lycklig! Den som tar mig till en sån plats helt utan att fråga/veta känner mig verkligen. Hehe. Och dessutom visste jag ju inte att det fanns i Milano! ...enda nackdelen är de prostituerade som står på rad ute på landsbyggden på vägen dit....
 
Hur som helst. Sen tog vi en promenad i bl.a. delar av city som jag aldrig varit i till fots, drack caffé och köpte med oss cupcakes. En perfekt lördag. Nu är lammet i ugnen och aperitivo med bubbel har vi redan fått i oss. Imorgon ska vi försöka få ut granen och julpyntet! Perfekt lagom helg och känner mig helt harmonisk, haha.
Bilder kommer efter helgen!

Helg då!

Kategori: Allmänt

Läser och läser och läser om Ibra, hans liv och Europas fotboll. Tycker verkligen om boken. Och Ibra. Och Mourinho, som jag läser om just nu. Jag läser om fotboll och spelare medan mannen min spelar fotboll. Fifa 2013
 
I nuläget läser jag även om fysträningar medan mannen är på gymmet. Vi håller oss ju till samma ämne åtminstone, även om jag ligger i sängen medan han svettas med vikter. 
 
Ska snart göra iordning mig så vi kan åka och handla mat sen. Fick precis sms om jag ville ut på en drink med D's kusin och hans flickvän ikväll. Och vi kan behöva komma ut på en drink efter de här julhelgerna hemma. De har helt annan stil på barer från oss, så får se var de tar oss, spännande..!
 
 

Catfights & sommarplaner

Kategori: Allmänt

Bara för att jag tyckte Suki var så extra gullig igår jämnade hon ut det hela under kvällen. Jag hade klappat lite på henne och pratat med henne, sen gick jag in i badrummet - hon smyger efter och hoppar mot mitt smalben för att attackera! Hon klöste mig djupt i hälen och det kom t.o.m. blod och ännu är vi inte riktigt sams, jag har inte förlåtit(?!) henne än. Ofta världens sötaste, men nu är jag nästan lite rädd för pälsbollen.
 
Hur som helst, annars hände inte mycket igår. När mannen jobbat klart tog vi en sväng med bilen för att kolla på några proteinpulver till honom för hans träning. Själv är jag väldigt emot allt sånt kemiskt och tycker det är löjligt, men men... Jag längtar såå tills jag kan sätta igång och träna. Jag har E&M's bröllop som mål - för då kan jag hålla det till sommaren sen! 
 
På tal om sommar - vi har ju varit inne på både Grekland och Sicilien för semestern men det blir nog Sardinien i år igen. Då Elena & Marco inte kommer använda huset i år då de är på bröllopsresa byter vi år ser det ut som. Det vore så härligt med en månad där! Sverige ska jag hinna med i april och kanske även i slutet av augusti om jag har tur. Och så till jul. Vill verkligen resa i år men på ekonomiska plan ser det ut som att jag får vänta lite, hehe. På listan står främst Rom, vingårdar runt i Toscana, Barcelona & London för tillfället. Och franska rivieran igen. Alltid en av mina främsta favoriter.
 
 
 

Mellanmål

Kategori: Allmänt

Jag och kära Suzuki börjar bli lite jobbigt lika. Hon är minst lika matgalen som jag! Nu var jag och hämtade några lichi's i kylen och kom tillbaka till sovrummet - hon nappade på en gång! Såg att jag hade något ätbart med mig. Men så långt som till lichi's räcker hon sig tydligen inte. Pizzakanterna från lunchen häromdagen däremot - de knaprade hon i sig! Medan jag och mannen chockat tittade på. Lasagne är också en favorit. Högst i topp ligger nog den "mjuka kakan" Pandoro, då den är från Verona precis som hon. Och hon blir tokig med tassarna så fort hon hör Pandoro-påsen prassla.
Vet dock inte hur bra dessa saker är för hennes stackars lilla mage, så det blir inga större doser! Tycker hon bör hålla sig till sina kattpatéer.
 
 
Kattmat?
 
 

Läser om Ibra

Kategori: Allmänt

Sov rätt dåligt inatt men ändå vaknade jag riktigt pigg, för en gångs skull. Mannen brevid ville sova vidare men då solen sken utanför och jag redan var igång satte jag mig och läste lite (..vanligtvis vänder jag mig bara om och sover utan större problem..). Började på Zlatans bok igår, som jag fick för över ett år sen, och jag gillar den! Mycket. Lite jobbigt är sättet som den är skriven på, att den är skriven som om det är Zlatan som pratar, mycket "alltså" osv, men antar att det är en del av själva poängen. Nu har jag bara läst 150 sidor men tror jag kommer tycka om den hela vägen. 
 
Annars idag, särskilt med tanke på den fina solen, hade jag planer på att ta mig en långpromenad och fixa lite smågrejer här hemma (vi storstädade igår, så känner behov av att sortera garderober m.m.) men under morgonen började jag må konstigt. Hoppas inget bryter ut nu, för det orkar jag inte med. 
Ska ta och ordna lunch snart, förhoppningsvis blir det en av mina favoritpastarätter, och hoppas jag mår bättre efteråt!
 
Annars längtar jag efter Sverige och att resa i allmänhet. Vill ha vår & sommar nu! 
 
 
 

Tyvärr är det för kallt för att grilla ikväll

Kategori: Allmänt

Sitter i soffan och äter skumtomtar (som jag egentligen inte tycker om) och dricker gårdagens bubbelrester. Mannen brevid mig spelar Fifa 2013 och vi fyller på glaset och skålar varje gång han gör mål. Inte det sämsta sättet att börja det nya året på!
Dock är jag hungrig! Eftersom vi åt frukost runt halv två kände jag då att lunch var lite onödigt, men nu dröjer det för lång tid till middagen!! Ikväll serveras minigrillspett av lamm från Abruzzo med tzatziki som jag borde ta och förbereda. Gutturnio till det! ...detta kan vara en av anledningarna varför jag är extra hungrig... 
 
 
 
Under en grillkväll med D's kusiner och vänner hos oss i våras.
Arrosticini Abruzzesi med tzatziki. 
 
 

2012

Kategori: Allmänt

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ganska mycket. Flyttade in hos min pojkvän, tagit diplom i Interior Design, besökt platser som jag aldrig besökt (delar av Paris, Florens, norra Italien, Sardinien och småstäder i Italien) semestrat med pojkvän, firat jul utan familj, inte satt min fot i Sverige, varit arbetssökande. 

Utsikten från årets hem.
 
Weekend-resa.
 
Sardinien.
 
 

Hur har ditt 2012 varit? 

Väldigt blandat. Gråt, stress och panikkänslor i olika former men också väldigt väldigt mycket lättnad, skratt och kärlek.


Tror du att år 2013 kommer blir bättre?

Ja. 

 

Blev du kär i år?

Jag blev kärare.


Vilket datum från 2012 kommer du aldrig glömma?

Oj. Många. Men kanske främst 15 juni, då jag hade min slutpresentation för skolan och firade ett år med min kärlek.

 

15e juni 2012.


Vad är din största framgång 2012?

Hehe. Tja? Även om jag lyckades få mitt diplom så har jag nog haft mest framgång var gällande privatliv. 

 

Bästa köpet?

Jag har ju köpt så lite i år! Måste nog säga de presenter jag köpt.

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat. Och skolarbete!

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja. Har känt mycket lycka i år. Men även ledsamhet.


Vilka sånger kommer påminna dig om 2012?

Mycket Sean Paul, haha. Med nervevade bilrutor på Sardinien. 

 

Här dunkas Sean Paul? Haha..


Vem har du umgåtts med mest?

Davide? Haha. 

 

Bästa minnet från 2012?

Solnedgången i Sardinien. Med ett glas vin i handen på terassen.

Utsikten.


Hur många kysste du?

En.


Är det något du saknar år 2012 och vill ha 2013?

Pengar! Ett jobb som jag tycker om. Och Sverigeresor! Måste bli bättre på det i år.


Vad önskar du att du gjort mer?

Varit lite mer framåt på sista tiden. Var lite lat där ett tag..?


Vad önskar du att du gjort mindre?

Småbråkat. Det är så onödigt. 


Favoritprogram på tv?

Cortesie per gli ospiti och alla bröllopsprogram? Hehe, ne. Jag vet inte!


Största musikaliska upptäckten?

Zero. Jag håller mig till mina gamla favoriter.


Något du önskade dig och fick när du fyllde år?

Min fina vinterkappa.

 

Vad gjorde du på din födelsedag?

Var lite sjuk, shoppade lite och firade med champagne & god middag hemma.

Förrätt.


Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Ja.


Vad fick dig att må bra?

Mina nära och kära. Att jag lärt känna mannens familj så bra.


Vem saknade du?

Min familj (min bror! inte träffat honom på över ett år nu..), släkt och vänner. Främst de i Sverige.

Pappa, mamma, Emma & bror i Frankrike för drygt ett par år sedan.
 


De bästa nya människorna du träffade?

Mannens familj och släkt. Simone väldigt inlkuderad. Jag är glad att jag har sån tur med fina människor! 

Jag och Simone.


Det bästa du har åstadkommit i år?

Åstadkommit? Det är ju just det, jag känner att jag inte åstadkommit tillräckligt i år, förutom slutprojektet i skolan och mitt kära diplom. Men jag har nog det ändå, fast mindre "konkreta" saker...

 

 

2013

Kategori: Allmänt

2013. Gillar inte hur tvåtusentretton låter - men något säger mig att det kommer bli ett helt underbart år! Bästa hittills. 
 
Igår hade vi en mycket trevlig kväll! Tyvärr var inte maten på topp, men det får man kanske räkna med det om man går ut på inte alldeles för dyr restaurang på nyårsafton. Hur som helst var det helt ok! Efter middag, tolvslagsskål och puss dansade vi lite tills pandoron kom in, sen gav vi upp och åkte hem. Vi börjar bli gamla.. (eller jag snarare, de andra tre är nog redan där, hehe..)
 
Första morgonen det här året har vi spenderat i sängen. Vaknade närmare ett, åt frukost i sängen och har nog inga större planer på att röra oss härifrån. Ringt och hälsat gott nytt år till släktingar i Sardinien m.m. Mannen min håller nu på att läsa ut sin bok om att sluta röka och jag sitter här brevid med blogg. Perfekt start på året.
 
 

Innan Elena&Marco kom och hämtade oss startade vi med lite bubbel.

Så himla mysig restaurang! Rustik och härlig.
Plats för 700 pers men ändå märkte man inte av det. Folk i alla åldrar, från nyfödda till 90-snåret. 
 
Antipaston kom in. Kallskuret i form av olika skinkor, speck, salami & tryffelmortadella.
 
Det var beräknat 1 flaska vin/3 personer.
Det höll för antipaston, så vi lyckades få in två flaskor till...
 
Gnocco fritto, en friterad speciell bröddeg som är bland det
bästa (och mäktigaste!) om den är välgjord.
 
 
Andra delen av antipaston.
En millefoglie på potatis och torsk(?) med sås på parmesan & pinjenötter (som jag lyckades få bort).
Och en "kaka" på kronärtskocka & spenat med kantareller. 
Samtliga antipasti var helt, helt underbara!
 
Sen kom tre Drag Queens in och underhöll lite. 2/3 var över två meter långa.
Men helt ok faktiskt. Inte för mycket och inte för lite.
Här flirtar "Samantha Caramel"(!) med Marco.
 
 
Förätten kom. 
Fettuccelle med basilika & kronärtskockor och "fiskrom".
Svart risotto med scampi, sjöborre & vild fänkål.
Helt ok, men inget speciellt.
 
 
Huvudrätten kom in ca 20 min innan tolvslaget så det vart lite stressigt. 
Någon form av nötfilé med sesamfrön, sås på Barolo, quartiroloost och en slags rödkål som jag inte kan namnet på på svenska... Tyvärr inget speciellt alls, mycket tråkigt snarare.
 
 
Sen skålade vi in det nya året och det blev dans! Elena fick en paljetthatt!
 
 
Vi skålade och dansade till både ny musik och gamla italienska klassiker!
 
 
Avslutade med pandoro (klassiskt) med mascarponekräm. 
Sen stod den klassiska nyårs lins- och "korv" rätten på menyn, som ska ge tur, men vi skippade den och åkte hem! Hehe, party princesses..