Fina minnen

Kategori: Allmänt

Tittar igenom boken med foton från när jag var yngre/liten som jag fick i morse av mina föräldrar lite mer ordentligt nu. Börjar förstå varför jag fick en sån förkärlek till volangklänningar & smink - jag ser ju ut som en liten pojke i utstyrslarna mamma & pappa spökade ut mig i!? Hade behov av att vara lite rebellisk! Mitt ljusa mycket korta hår hjälpte väl inte direkt... 
Sen börjar jag bli lite fundersam när jag ser att vissa bilder har datum från april 1988 ...fyller jag verkligen 23..?
 
 
En av de få bilder där jag är riktigt fint klädd, hehe.
 
 
En av mina absoluta favoritbilder. Jag har klätt min käre bror i kjol och ni ser ju på mitt ansiktsuttryck hur nöjd jag är över mitt verk. Kanske borde valt stylist istället för designer? (mycket vågat med cerise/lila & rött!) Det fina är ju att han är riktigt söt! Undra om han skulle uppskatta detta lika mycket idag. ...Calle?
 
Tack mamma & pappa för underbart fin present!
 

Börjar skymta rynkor...

Kategori: Allmänt

...men jag har valt rätt man - för jag lär alltid känna mig ung! Hehe.. tanti auguri a me! 
07.12 imorse ringde telefonen med mami & bror i andra änden. Mannen la kudden över huvudet utan ett ord. De sjung ja må hon leva allt va de kunde, och strax efter somnade jag om om timme. Sen tvingade jag upp mannen för att öppna lite presenter från Svealand. Massa roliga Sverigegrejer, även till jul, från mormor&morfar, fina böcker och armband från Eva&Björn & syslingarna (tack tjejer! Perfekt val var det Tuva, jättefint!), massa fina kort, bl.a. från Norge, & en bok mamma & pappa gjort iordning. Med massa bilder från när jag var liten. Mannen min kallar mig numera för piccola Göte ("lilla Göte")........
Tack så hemskt mycket allihopa! 
 
På en gång brände födelsedagspengarna på kontot så jag följde med mannen till city för hans möten och passade på att shoppa! Meeeeen eftersom jag börjar mogna med mina 23 år så köpte jag bara en budgetkavaj och fina strumpor (hittade inte skor som jag var ute efter). Sen slutade mannen och då han ville köpa en vinterkappa till mig så vi gick så jag fick prova en som han visste jag hade tittat på jättelänge, som tur var satt den bra så han håller nu på att slå in den, haha. Rätt ska vara rätt!
OCH nu med hjälp av shoppingen så mår jag bättre! Hehe.
Nyss ringde papi och grattade & nu blir det lunch, sen ska jag nog förbi skomakaren och handla lite.
I eftermiddag kommer Simone så ska köpa lite minibakelser till mellanmål och imorgon kommer mannens familj på tårta. Ikväll blir det fin middag hemma, eftersom jag inte mår toppen så känns det skönare!
 
 
Några av paketen & korten som kommit.
 
Boken om "lilla Göte".....
 
Inspirerad av mormor & morfar ska jag nu gå och handla champagne!
Fina armandet från sysslingarna!
 
När jag kom in på stammiscaféet mittemot imorse tog ägaren fram en nybakad tårta så jag tog givetvis en bit. Apelsinsockerkaka kan den nog jämföras med. Vääldigt fluffig och jättegod! Espresso till.
 
Nya kavajen.
Ser inte mycket ut för världen kanske, men satt jättebra och är väldigt feminin & söt!
 
 

Medicinbomber, tack

Kategori: Allmänt

Det ser ut att bli en födelsedag i sjuksängen i år igen. Heja! Mådde sämre i morse, men jag orkar inte fortsätta såhär, så jag lyckades till slut få mig upp ur sängen och in i duschen. Känner mig lite lite liite piggare nu. Försöker jag inbilla mig i alla fall. Nu blir det medicinkurer och sen lunch!
 

Ordentlig prövning

Kategori: Allmänt

Jodå. Både hostmedicin och halstabletter av den starka sorten kom mannen hem. Tack o tack! Nu är han iväg och hämtar Simo som kommer på middag. Jag har passat på, trots icke anpassat tillstånd, klätt på mig, sminkat mig lite, diskat, bäddat och gjort iordning lite här hemma. Så nu är jag död igen. Ska lägga mig framför TV'n och titta på tårtprogram på TV och vänta på killarna & middag!
 
 

Sängliggandes

Kategori: Allmänt

Mormor min ringde och löste mina födelsedagstårtsproblem - fått världens finaste tårtbok av henne så nu hittade jag några bra recept därifrån som jag nog ska ta mig an. OM det nu blir tårtkalas, just nu ser det inte jätteljust ut. Mår jag bättre imorgon ska jag införskaffa tårtingredienser och champagne och så får vi fira åtminstone litegrann!
Har återgått till sängen nu, mannen min är iväg på jobb men lovat köpa med sig medicin på väg hem ♥
Som tur var kom jag på att jag hade honung från Västerås som mami tagit med, som fungerar mycket bättre för min hals än den flytande jag vanligtvis har hemma. Mmmm!
Nu ska jag leta reda på något webbTV-program att somna till! God...eftermiddag!
 
 
Miniburk, så det lär vara slut snart. God är den!
 

Saknaden efter Ben&Jerry är stort

Kategori: Allmänt

Ni förståååår inte hur mycket jag idag ångrar att jag inte köpte på mig en Ben&Jerry-bytta i måndags när vi var och handlade! Istället valde jag nå (jävla) sorbetglass på pinne för att det "skulle vara bättre för halsen och ha färre kalorier". Nu sitter jag istället ensam i sängen och behöööver de där två! 
Haha! Vet ni föressten vad Bridget Jones säger i filmen när hon och Mark gjort slut och hon ligger i sängen med Ben&Jerry? Att hon spenderar sin tid med sina två män "Ciocco" & "Lato" (=Cioccolato=choklad på italienska) istället för "Ben" & "Jerry". Hallå??? Ni har missat halva poängen!? Bara för att Ben&Jerry inte var lanserad än här. Men kom igen. Lite internationella kan vi väl vara?
Samma sak i "Back to the future"-filmen. Marty kallas inte Calvin Klein där, utan Levi Strauss. För att italienarna hade inte koll på vad Calvin Klein var då!?!?! Mannen min (..som kan filmerna rätt bra utantill..) blev mycket upprörd när han såg filmerna i orginalspråk, han har ju alltid trott att han hette Levi's - men icke!
Så det börjar bli fler och fler filmer i orginalspråk nu!
 

Dubbeldejt på alla hjärtans dag?

Kategori: Allmänt

Mamma ringer.
"Vi har bokat biljetter nu, vi kommer den 14e februari!"
Jag: "Va kul! *betänktetid* PÅ ALLA HJÄRTANS DAG?!?!"
Haha! När mannen kommer hem från gymmet & frisören ska jag ta upp detta. Fråga om han vill dubbeldejta med mina föräldrar på alla hjärtans dag nästa år. Det är ju bra att de gillar varandra i alla fall! Haha.
Kul att mamma och pappa kommer i alla fall! Vi har lyckats pricka in det efter att mannens föräldrar kommit hem från Sardinen också, så det blir nog ännu en helg i bergen alla tillsammans!
 
 

Byter kanal

Kategori: Allmänt

När ett program som heter något i stil med "En hel timme om Justin Bieber" börjar vet man att det är dags att stänga av TV'n. Och att TV-världen är på väg neråt. 
Så nu ska jag titta på ett avsnitt av solsidan istället. Skönt att höra lite svenska då & då!
 
 

Negativ till hundra

Kategori: Allmänt

Sitter och tittar på ett italienskt TV-program om hur man dekorerar tårtor. Åååååh vad jag också vill göra ljusrosa fluffiga tårtor! Egentligen är det väl nu jag har som mest tid i världen, men inte riktigt ekonomin eller utrymmet. Känner att en stor, vin köksö skulle vara på sin plats för liknande projekt.
Och i och med det här blir jag ju lite ledsen, för min käre man bjöd igår in sin syster med fästman (vi träffades i matbutiken och gjorde en snabbhandling till en två timmars utflykt) för födelsedagsfirande här i helgen trots att jag sagt att jag inte vill fira min födelsedag i år mindre än en timme tidigare. Men nu verkar jag inte ha något val. Ser ut som att mannens familj kommer hit för tårta. Problemet är bara vaaaaad för tårta ska jag baka?! I och med detta program får jag ju värsta prestationsångesten, tror dock jag ger mig in på något enklare. I chokladform. Tänkte ge mig ut på dekorationsjakt på självaste födelsedagen. Någon som har koll på vart jag kan hitta kanderade blomblad i Milano..?

I övrigt mår jag sämre idag. Mindre halsont men känner mig som en levande död. Så det kanske inte blir något firande ändå! Missförstå mig inte, det är hur trevligt och mysigt som helst med mannens familj här, särskilt nu när vi gjort om lite här hemma, men jag känner inte för att fira mig själv i år. Tråkmåns, eller hur? Men mannen min verkar ha helt andra planer och jag verkar inte ha något att säga till om...
 
 
 

Jätterolig & händelserik måndag........

Kategori: Allmänt

Hade halft som halft förträngt att det är måndag idag, för måndag innebär storhandling i det här hemmet. (Vi är så pass vuxna att vi planerar halva veckan, gör inköpslista i ordning efter hur matvarorna kommer i butiken och så handlar vi måndag & torsdag. Haha.) Hittills har jag lyckats duscha, men inte mer. Lär väl försöka få på mig lite färg i ansiktet för att se hyfsat mänsklig ut. Munstycket till den delen av duschen som jag föredrar har gått sönder också, så lär åka och köpa nytt sånt också. Sen lär jag däcka död i sängen!
Mannen, som också börjar känna sig krasslig, är ute på jobbäventyr och jag tittar på tråkig TV och ska försöka mig på inköpslistan för kvällen. 
Jätterolig måndag..... Eller jo! Nu börjar "Fyra bröllop USA" som jag älskar! 
 
 

Klagande sjukling

Kategori: Allmänt

Det ser ut som att det här blir en tycka synd om mig själv-dag. Jag gillar egentligen inte sånt, men nu när jag inte ens orkade ha TV'n på för ljudet förvärrade min huvudvärk känns det inte bra. Ska ge internet en kort chans till, för det snurrar när jag läser texter, och om det inte går får jag nog återgå till sängen. Tur att mannen kommer förbi och pussar mig på kinden då och då, hehe, det hjälper!
 
För nästan exakt ett år sen (om ett år sen precis imorgon eller övermorgon) så insjuknade jag. Det var början på en riktigt lång må dåligt-period. Närmare bestämt nästan tre månader. Hade ordentlig feber på min födelsedag, sen blev det värre och jag mådde mer eller mindre dåligt under hela december och första veckan i januari. Låg till sängs två första veckorna i januari. Tredje veckan i januari blev jag dålig igen och efter en dryg vecka insåg jag att jag hade lunginflammation så jag låg till sängs några veckor (pga fel läkare & medicin) men någongång i februari släppte det helt och jag tror faktiskt inte jag varit sjuk sen dess. Så det är ju i alla fall positivt för någon som har så dålit immunförsvar som jag.
Men nu hoppas jag verkligen inte att detta är början på ytterligare en sjukperiod som förra året. För det klarar jag nog faktiskt inte av. 
Jag är jättehungrig nu, men absolut ingen lust att äta. Tror det får bli en varm soppa senare till lunch, mm!
 
 

Sjuk trots lugn helg

Kategori: Allmänt

Usch vad jag inte är med idag. Vaknade efter nästan 12 timmars sömn med förvärrad halsont och huvudvärk så sitter nu i soffan lite halvglamoröst i morgonrock, sockor & varm filt med en enorm kopp te med honung. Och tror jag förblir här resten av dagen. Uh.
 
I lördags var vi ju som sagt på naturhistoriska museet, vilket var fint med utställning av mineraler, fossiler, skelett, uppstoppade djur och även lite information om hur människor lever idag. Inte jättestort men fint! Extra kul då mannen jobbat med deras säkerhetsritningar tidigare, tagit mått på alla lokaler & montrar och ritat upp. Så vi kan säga att han kände till de olika rummen...
Under kvällen åkte vi hem till Davides föräldrar på middag. Till huvudrätt var det goulash & polenta som hon gjort i så fina formar. Jag äter vanligtvis inte goulash (minnen från skoltid) men den här var helt annorlunda och såå god & lite stark. Till efterrätt hade Elena & Marco köpt mina favorit cannoli och så drack vi såå gott moscato från Sardinien till. Vi pratade lite nyårsplaner med E & M - får se vad vi hittar på! Väl hemma tittade vi på Happy Feet II. 

Söndagen började med cannolis till frukost (mannens mamma tvingade på oss dem trots att jag sa nej tre gånger - om de inte finns hemma så äter jag ju dem inte!) och sen var det lugnt här hemma. Till lunch lagade mannen risotto milanese & cotoletta milanese, fast på kyckling. Så gott! Sen tittade vi på Happy Feet I (de är ju så söta!?) och gjorde läxor. 
 
 
 
Utanför museet. Tillsammans med ganska många andra barnfamiljer...
 
Del av sten- & mineralsamlingen. "La rosa d'asia"
 
Simone brevid ett enormt skelett.
 
Vi hälsade på lite dinosaurier.
 
Massa olika landskap med vackra djur.

Söndagsfrukosten. Milanos bästa cannolis!
 
 

Barnanpassad helg

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Eller ja, jag har varit vaken rätt många timmar, men efter frukost återgick vi till sängen. Jag halvsov, de andra två planerade julklappslistan. 
Igår kväll sjöng Simone Rihannas - Diamonds för mig, sötast i världen. Gillar att han tycker det är kul med engelska! Sen blev det laxmiddag och barnfilmen Gnomeo e Juliet, hur gullig som helst. 
Männen här i huset sitter nu med Playstation som de fick av kusin Arvid men nu är det nog dags att laga lunch innan vi ska till naturhistoriska museet. 
 
 
Torsdagens middag. Blev kallskuret, lite ost och rödvin till tända ljus.
 

Chèvre & gorgonzola.


Vi körde på våra favoriter.
Salami från Brignano, lufttorkad skinka från San Daniele och en speck. 
Jag är jobbigt svag för chèvre med honung!

Gnomeo & Juliet. Romeo & Julia-historien i form av trädgårdstomtar. 
Otroligt söta!
 

Privatmeddelande

Kategori: Allmänt

Mormor, om du läser det här - det verkar ju vara något fel på linjen så vi hörs när tekniken vill vara med igen! Ha en så trevlig kväll och ge morfar en kram från mig! puss!

Solig fredag

Kategori: Allmänt

Sitter hemma helt slut efter dagen! Vet inte riktigt varför, är väl inte van att vara ute och ränna längre, hehe. Började morgonen med frukost ute, hemmagjorda chokladmuffins på caféet mittemot.
Behöver jag säga mer?
Sen gjorde jag mannen sällskap till några möten för att där lämna honom och åka till en vän från IED-tiden för att hämta lite filer. Hon har besämt sig för att lära sig engelska så vi har kommit överrens om att jag ska hjälpa henne med engelskalektioner ca en gång i veckan. Kul! Hon ville betala men det tyckte jag var lite väl, så nu ska hon istället lära mig photoshop ordentligt då hon är hur duktig som helst och jag minst sagt behöver förbättra mina kunskaper. Super!
 
Efter mötte jag upp mannen för att göra sällskap hem för lunch. Sen åkte vi iväg tillsammans igen, förbi hans advokat och lite småshopping. Som tur var så tog vi bilen! För att ta mig till Lau imorse tog jag först tunnelbanan, sen spårvagn, en annan spårvagn och sen var det tänkt att ta en buss men jag gick istället. Hon har flyttat till en parallellgata till dit jag bodde tidigare, kändes lite konstigt att vara tillbaka i ens gamla kvarter där jag bodde över två år, men kan inte påstå att jag saknar det. Som tur är!
Nu sitter jag med en kopp te och väntar på att mannen kommer hem med Simone - han är med oss i helgen. Blir nog en trip till naturhistoriska museet imorgon under dagen och sen middag hos mannens föräldrar. Annars får vi se!
 
 

Piazza 5 Giornate. Solen sken och vad får jag inte syn på om inte...

...valmo!? (om jag inte tog fel) Inte ofta i slutet av november som det sker...
Fint & uppiggande för dagen!
 
Te och tända ljus i väntan på killarna.
 

Nyårsplaner ännu?

Kategori: Allmänt

Tröttare än tröttast. Utan att jag egentligen gjort någonting. 
Blir hemma i helgen, det blir inget firande och inga berg, känns lite tråkigt men ändå väldigt skönt. Får ta igen det sen. Att ha Simone här hela helgen väger upp!
Om en vecka är november slut. Min födelsedag äger rum, sen är det julförberedelser, jul och sen nyårsafton. Jag vet inte alls vad jag vill göra på nyårsafton. Bara romantisk kväll med mannen, ordna mindre middag, åka till huset i bergen eller ordna större fest med vänner?
Förra årets första timmar spenderade jag i Paris. Gick från Eiffeltornet hem till Anaïs familjs lägenhet (en promenad på runt en mil). I klackar. Under nyårsnatten. Behöver jag säga att taxi i Paris på nyårsafton är omöjligt att få tag i..?
Även om kvällen var väldigt trevlig hoppas jag att kommande nyårafton blir snäppet bättre. För första gången får jag kyssa in året med min man. Hehe, förra året lämnade jag ju honom i Milano för att åka till Paris...
 
 

Italiensk ordning & logik

Kategori: Vardag

Håller på att göra om lite här som ni kanske ser, främst när det gäller bloggdesignen men kanske också innehållet i framtiden.
 
Idag lyckades jag komma upp i riktigt god tid så nu innan lunch har jag hunnit med frukost ute, bankärenden och sen följde jag med mannen till kommunen & polisen inne vid Duomo för jobb. Främst för att lära mig hur det fungerar här (för privat och framtida arbete), och jag kan säga att det är inte lätt! Vi kom till ett av Milanos kommunhus där även en av deras "polisvarianter" (de har flera olika, men vi går inte in på det nu!) sitter. Vi frågade sex(!) stycken anställda i olika hörn och på olika våningar i byggnaden innan vi hittade en kvinna som kunde berätta för oss att de hade flyttat till en annan byggnad. Hah. Så det fick bli en promenad till ett annat av kommunens hus där vi hittade in i ett litet kontor där vi kunde få information och blanketter. Finally. 
Sen var det lite annat krångel med den italienska (icke existerande) logiken, men det går vi för er skull inte in på här.
Nu ska jag hjälpa mannen med lunch! Den italienska specialiteten currygryta på kyckling med basmatiris, haha.
 
 
 

Fruktinhandling är dagens höjdpunkt........

Kategori: Allmänt

Snart är den officiella arbetsdagen slut och jag och mannen ska nog ta oss en tur och köpa frukt. Väldigt händelserikt liv, inte sant!? Har blivit duktiga på äta-fruktfronten men hade inte räknat med det i vår veckohandling så vi får åka och fylla på förrådet, hehe. Laxfiléer står på kvällens meny då Simone egentligen skulle varit här, men tyvärr blir det inte så. Så jag och mannen får äta lax för oss själva - tur att vi har en flaska vitt vin på kylning!
 
Jag är så trött idag. Spenderat hela eftermiddagen på soffan med massa mer eller mindre dåliga TV-program. Känner mig väldigt, väldigt uttråkad. 

Helgplaner

Kategori: Allmänt

Tänkte ordna lite volym på håret men bränner mig istället i pannan med locktången. Hur smidig får man vara? Så istället för att vara extra fin får jag nu vara extra ful. Hoppas det inte blossar upp ännu mer och blir till en mindre sårskorpa (jag har tyvärr vart med förr..), särskilt inte om vi ska ut på fredag. Davides kusins flickvän, som vi känner rätt väl, har precis gjort färdigt sin universitetsutbildning så vi ska fira henne på en latinamerikansk klubb verkar det som, om vi får barnvakt. Det ultimata vore om Simo åkte med Davides föräldrar till bergen på fredag så kommer vi upp på lördag (vi har ju bara 2 sits-bil). Jag behöver lite miljöombyte. Bergen skulle funka fin fint. 

Helgplaner

Kategori: Allmänt

Tänkte ordna lite volym på håret men bränner mig istället i pannan med locktången. Hur smidig får man vara? Så istället för att vara extra fin får jag nu vara extra ful. Hoppas det inte blossar upp ännu mer och blir till en mindre sårskorpa (jag har tyvärr vart med förr..), särskilt inte om vi ska ut på fredag. Davides kusins flickvän, som vi känner rätt väl, har precis gjort färdigt sin universitetsutbildning så vi ska fira henne på en latinamerikansk klubb verkar det som, om vi får barnvakt. Det ultimata vore om Simo åkte med Davides föräldrar till bergen på fredag så kommer vi upp på lördag (vi har ju bara 2 sits-bil). Jag behöver lite miljöombyte. Bergen skulle funka fin fint. 

Bästa starten på dagen

Kategori: Allmänt

Sovmorgon för oss båda idag, i form av att halvsova och mysa en timme. Lyx! Sen frukost tillsammans hemma (jag brukar gärna ligga kvar i sängen när mannen går ut för caffé..) med solen skinande utanför förnstret. Idag blir det en långpromenad! ..och leta jobbannonser...
 
 

Zero

Kategori: Allmänt

Noll inspiration. På samtliga plan. 
Spenderat dagen i morgonrock och sitter nu (15°°) med sen lunch i form av stekt ägg på hårdbröd med kaviar & rosa grapefruktjuice. Var inte hungrig vid lunchtid. Hurtiga mannen är på gymmet vilket får mig att känna mig ännu segare, hehe, men när jag har ätit klart lär jag ta tag i mig själv och hoppa in i duschen för minimakeover! Efter gymmet plockat Davide med sig Simone från skolan så kommer han med hit för eftermiddagen. Mys. Om mannens föräldrar ska till huset i bergen i helgen gör nog vi tre dem sällskap. Ska inte bli nå höjdarväder, men mysigare att sitta där framför öppen brasa istället för i gråa Milano. 
 
Sitter hemma med Suki, såhär såg hon nyss ut när hon ville komma in från balkongen.
Så söta tassar.
 
Igår kände jag mig lagom rebellisk när vi var och handlade för jag hade värsta söt/chokladsuget på länge - så jag testade en Kinder Délice att äta på vägen hem. Egentligen ganska vidrig och kemisk men precis vad jag behövde at the moment.
 
Vår matbutik/kedja har nå slags erbjudande att man får gratis gosedjur från Dreamworks efter att man samlat på sig en massa klistermärken som man får när man handlar för vissa summor. Och för lite inspiration inför julens pepparkaksbak tog vi med oss en Zenzy (orginalnamn Ginger?) från Shrek hem till Simone.
Måste ju säga att den är söt!

Jag har blivit en sån mes. Vanligtvis inget fan av "gosedjur" alls,
men den här är söt - så han fick sitta här och vänta tills i eftermiddag.
Sen får han flytta in i någon låda!
 
 

Måndag igen

Kategori: Allmänt

Måndagmorgon. Det blev en sen frukost klockan 10°° men med tanke på att jag knappt lär få i mig någon lunch gör det inte så mycket, hehe. Kom in på morgonecaféet mittemot och när jag beställer min cappuccino berättar ägaren att han har bakat chokladrosor & choklad- & pärontårta. Jahapp. Så det fick bli en bit tårta! Den var så god, så god, men nu är jag så mätt, så mätt. Efter lite prat om svenska recept med honom medan mannen läste morgontidningen sitter jag nu framför datorn och ska ta tag i den här veckan. Känns sådär, men snart är jag nog igång! Mysig start på dagen i alla fall, så det ska nog gå!
 
Haft en väldigt lugn och skön helg. Pysslat här hemma, satt upp alla fina tavlor, köpt doftljus & dekorationsfat för vårt matbord m.m. (kommer bilder sen, men måste få tag i den perfekta orkidén först för den sista touchen, hehe) IKEA hann vi med både torsdag & söndag. Vi hittade nämligen inget "dekorationsfat" i metall på köpcentrumet vi var på i lördags, så fick bli IKEA. Bäst av allt? DE HAR FÅTT IN PEPPARKAKSDEG!! Så nu slipper jag oroa mig för att göra hemmagjord pepparkaksdeg till mitt & Simones julbak & julpyssel!
Annars var mannens morfar, här på lunch (mycket vin & mirto inkluerat) och fotbollstittande igår. Det har varit mycket fotboll i helgen, Juventus-Lazio, Napoli-Milan & Inter-Cagliari. Samtliga oavgjorda....

Snart helg!

Kategori: Allmänt

Slötittar lite halvt på TV medan jag håller på och jobbar med massa dokument. Tittade runt lite och av ren tur valde jag en film som visade sig vara Tears of the sun (det räcker inte att dubba filmerna här, de måste byta namn också!?), som jag tycker är så bra. Men väldigt väldigt hemsk. Hoppas den går snart igen, men kvällstid så jag får visa mannen den! Nu är han iväg och träffar Simone en sväng eftersom han är hos sin mamma den här helgen. 
Om några minuter är det officiellt helg, det blir en lugn helg med pyssel i hemmet och på söndag kommer mannens morfar hit. Det blir lasagnelunch & att titta på Inter-Cagliari (Cagliari är ju från Sardinien som morfarn så han håller främst på dem). Mysigt. 
Hoppas på fint väder också så man kan passa på att ta en längre promenad!
 

Orginal, tack

Kategori: Allmänt

Alltså vad är grejen med alla dessa mobilskal? Jag får för mycket flashbacks från min första mobil, min 3310 då jag hade bl.a. ett 7up-skal som jag älskade. Men kom igen? Det var 10 år sen. När det kommer till teknologi föredrar jag orginal.
 
 
 
 

Firade lite

Kategori: Allmänt

Sitter ännu halvdöd i sängen. Eller ja, bättre än förra veckan men ändå. Jag drack två (välgjorda!) drinkar igår och ändå vaknar jag med huvudvärk. Det här med alkohol är alltså inte tillåtet längre? 
Hur som helst. Mannen slutade jobba lite tidigare igår så vi hann åka ut till IKEA, vi var för en gångs skull duktiga och handlade bara servetter och de tavelramar vi skulle ha. Så nu blir det att printa ut för alla tavlor i helgen!
Sen blev det storhandling och i och med något samarbete och att vi handlat tillräckligt mycket så fick vi två bioiljetter gratis till en barnfilm som vi ska gå på med Simo. 
Sen snabbt hem innan vi gick ut för en av mina favoritpizzor (löjligt kräsen sen jag var i Napoli, hehe), och sen åkte vi till vår favoritbar för två drinkar. Pyttelitet med hemsk inredningen men väldigt trevlig och superduktig bartender. Vi testade nytt igår, som vi oftast gör där. Mannen tog in en drink baserad på Mezcal och skulle egentligen fått det sista i flaskan - vilket innebär att man bör äta upp larven som ligger i flaskan då det ger tur, men jag sa att med mig skulle han då inte få tur om han åt den (och han såg rätt tveksam ut själv) så han skippade det, bartendern var gullig och lät lite Mescal vara kvar i flaskan! Haha. MEN jag smakade drinken efteråt så jag har nu druckit larvbad. Och för mig med starka fobier är det stort!
Jag testade en Rajah på brandy, mousserande vin & apelsinklyfta. Så god! Sen fick jag rekommendation på en rhum manhattan som också var bra! Sen sjung jag med Lauren Hill hela vägen hem och var lycklig!
 
 
Så som en napoletansk pizza bör se ut. Nästan perfekt!
Dock hade de fuskat lite med min mozzarella tror jag, det här är mannens pizza med ansjovis. 
 
Min Rajah och mannens larvdrink (larven är ju dock bara i flaskan om det inte framstod).
 
 

För ett år och fem månader sen var det en viktig dag i mitt liv

Kategori: Allmänt

Torsdag. Toooorsdag! Jag sitter och påtar med min portfolio för att en studio har efterfrågat den i max 5 mb. 5 mb?! Bara mitt CV är på drygt 16 mb (fråga inte, jag vet inte vad som hänt, det är bara två sidor så jag antar att kvalitén är himla hög!?) så jag har lite svårt att nå ner till 5 mb med tanke på alla renders etc, utan att förlora all kvalité. Men det ska väl gå!?
 
Igår kväll var det julaftonfeeling här hemma - vi hade fått ett ENORMT paket från norrlands skogar som Simone fick öppna när han kom igår kväll. Fyllt med PS2 & massa tillhörande spel. Jag vet ju redan att jag har världens bästa släkt, men nu har nog min kusin Arvid satt ribban ännu högre! (Arvid, om du läser det här har jag skickat whatsapp till dig, kolla!) Simone skrek "FOORTEEE!!" (kan översättas ungefär till "häftigt" i det här fallet) när han fick se havet av spel. Hans far var nog minst lika exhalterad. Tack tack tack, Arvid med familj! Från oss alla tre.
Jag fick lite nostalgifeeling när jag såg att ett TheSims-spel var med. Har inte hunnit testa än (männen i huset var snabba att sätta ihop allt och börja, så jag fick inte riktigt en syl i vädret..) men jag har en känsla av att det kommer spelas en hel del! Jag äälskade TheSims för ca 10 år sen, fast kanske främst för inredningsdelen, men ändå. Oh. Måste prova!
 
Måste kanske också tacka & gratta min fotbollsgud Ibra för gårdagens match. Kollade inte på slutet för det såg ju inte så ljust ut, men nu ångrar jag mig starkt. Tur att internet finns så man kan kolla in de snygga målen ändå!
 
Annars är det den 15e idag. 15e november 2012. Vilket betyder att jag och mannen "firar" 1 år och 5 månader. Hehe, inget större men ändå. Med tanke på att vi glömt detta datum de tre senaste månaderna (busy busy?) blir det nog att gå ut för en aperitivo eller drink ikväll, hehe. 
Innan blir det storhandling och kanske IKEA för inhandling av ramar, annars får det bli imorgon!
Nu måste jag få iordning på miniportfolion och sen söka lite andra jobb!

Mellanmål

Kategori: Allmänt

Klockan är snart 18°° och jag kör mellanmålstime. Främst pepparkakor (givetvis Kung Oscars) med gorgonzola men också daddlar & riskakor. Och 100% rosa grapefruktjuice. Det blir nog middag om drygt 2 timmar, runt 20°°, tidigt för att vara oss men Simone kommer och äter med oss ikväll. Det blir den stående favoriten - kyckling i ugn med provençalska örter och rårivna morötter. Väldigt enkelt, supergott och nyttigt. (Det är därför jag kompenserar med gogonzola & pepparkakor....)

Dessa i-landsproblem...

Kategori: Allmänt

Om drygt två veckor tänkte jag ta och fylla år. Davides föräldrar frågade häromdagen hur mycket jag fyllde exakt och brast ut i skratt när jag svarade "23, jag börjar bli gammal...". Vet dock inte hur jag ska fira. Hade bara tänkt mig en lugn & romantisk middag med mannen på min absoluta favoritrestaurang (har inte varit där sen i april!!! Nu ljög jag. Vi firade ju 1 år & att jag avslutat min utbildning där i juni...men det är längsen nog för en så perfekt plats!) men nu tyckte D's föräldrar att de också skulle få fira. Och det är ju väldigt gulligt! Vi får se hur jag gör. Bjuda hem dem på middag kvällen efter, kanske? Men vaaaaad bjuder man dem på? 
 

Lammiddag

Kategori: Allmänt

Städat, bytt sängkläder, diskat, handlat, hämtat Simo från simningen och skjutsat hem honom, sorterat (..jag har mina system, mannen får inte röra..!) matvaror och nu står middagen och puttrar på spisen/i ugnen. Det blev lite mer att göra i eftermiddag än jag tänkt mig. Men är glad, för nu är allt gjort!
Ikväll blir det ugnsgrillat lamm med paprikor. Mmmm! Längesen jag åt lamm nu och jag övertygade mannen om att man kan inte äta lamm utan rödvin. Så rödvin blir det till! Många rätter går det utan problem - lamm i ugn är inte ett av dem!
Sen blir det en Bond-film ikväll, ooh.
Nu ska jag tända lite ljus och hälla upp rödvinet innan mannen kommer hem från cigarettinhandling!
 

Stääääädaa

Kategori: Allmänt

Min hurtiga man är snart på väg hem fårn gymmet och jag hoppas verkligen jag hinner överraska honom med nydammsuget hem & nybäddad säng. Nu blir det att sätta fart! Hoppas jag hinner all disk också. Tur att gymmet ligger långt hemifrån...

Besök från norrlänska skogarna

Kategori: Allmänt

Hade ju som sagt finbesök från de svenska norrlänska skogarna för ett tag sen, vi kör en bildbomb från dess!
 
 
Trion anlände och vi tog långpromenad från hotellet in till city.
Duomo, Gallerian, la Scala & kanske främst Peck.
Här kusin Arvid vid Duomo. 
 
Eftersom det var Halloween & Simone var hos oss körde vi Halloweenkväll
hemma hos oss. Vi (...Davide...) började med att fixa pumpan.
 
Arvid & Simone posar fint tillsammans med pumpan!
 

Mannens verk ute i mörkret!
 
Sen blev det annat pyssel! Halloween figurer.
Jag själv var inte så aktiv mer än på photo-fronten. Jag hade tagit själva initiativet till det hela (...kommit på idéen & gett order till mannen vad han skulle köpa...hah) och tyckte det räckte, hehe, så jag satt mest med morbror Håkan och drack rödvin!
 
Sen tejpade vi upp alla läskiga figurer på fönstret.
(Tyvärr var ju majoriteten svarta så de syns inte så bra..)
Missa inte pumpan som lyser där bak!
 
Dan därpå tog jag och mannen med oss Arvid & Simone till en park för att röra lite på oss på roligare sätt än att gå runt i stan (åtminstone för de två yngre) och få lite frisk luft.
Det blev tennis av alla dess slag! En riktigt fin höstdag.
 
Här kämpar vi på!
 
Efteråt blev det ett litet mellanmål på McDonalds. 
Strax innan ringde mormor om att hon hittat en salami med Davides efternamn Calabrese (då hans efternamn är motsvarigheten för "Stockholmare" när någon är från Stockholm men när någon är från området Calabria här i Italien.. Dock har hans släkt inget med området att göra) på ICA som hon var tvungen att testa (mormor - du har inte lämnat någon recension! Var den ingen höjdare??) och när vi steg in på McDonalds hade de "The Italian Show"-tema och givetvis var en av de två hamburgarena "il Calabrese".
Det vara Calabrese för hela slanten!
 
 
Som tur var så åt vi ju inte bara McDonalds! 
Det blev pizza på Rembrandt; aperitivo, risotto alla milansese & tiramisu hemma; dessa bruschetta med auberginkräm på romerska osterian Giulio Ojo Pane tillsammans med olika pastarätter och sista kvällen lasagne hemma. Och så givetvis massa, massa rödvin. (Mannen min var chockad över mängderna, haha)
Tyvärr var jag riktigt dålig på att fota, främst för att jag trodde min kamera var sönder, men det visade sig att batterierna var slut......
 
Tack för jättetrevliga dagar, Carlssons!

Helg update med bildbomb

Kategori: Allmänt

Idag känner jag mig riktigt lycklig. Ordentlig med ny måndagsenergi efter den här helgen! I fredags, strax efter att jag skrev det sista inlägget, hade jag riktigt illa huvudvärk men då kommer mannen hem från sina möten han haft under förmiddagen med en bukett röda rosor till mig. Tror ni jag smälte i min bakfylla? Japp. 
Under hela dagen var han extra fin så när han åkte till gymmet tyckte jag gott (trots min huvudvärk x tusen) att jag kunde städa upp här hemma så det gjorde jag. Diskade och städade från gårdagens festligheter.
Sen gjorde vi oss lite extra glamorösa och åkte till Davides föräldrar, där Simo väntade, på jättegod middag! Vi tittade på massa samlade foton/målningar/ritningar som de har som var så vackra! Framför allt foton från gamla Milano sen över hundra år tillbaka. Vilken skillnad! Dessa, plus helt underbara ritningar av Duomo (i skala, med mått!), är planerade till min och D's framtida studio. Så gulligt!
 
Under hela lördagen spöregnade det men det trotsade vi! Jag, Davide & Simone mötte med ett varsitt paraply upp D's föräldrar & syster med man för att kolla kostym till Marco. Vi damer och barn fick dock inte vara med så vi hänvisades till shopping. När männen var klara fick jag och D's mamma titta på kostymen och jag blev glatt överraskad! Det var nämligen den som jag älskade under bröllopsmässan när vi var där allihop, medan de andra föredrog en annan (hemsk!). Men tillslut klarnade det väl vilken som var den enda rätta, hehe..
Kvällen spenderade vi tre hemma med en riktigt mysig höstkväll, genom att pyssla lite i en engelskabok som Simo fått av mina föräldrar (tack fina ni (mamma?), han gillar den jättemycket!), rosta kastajer, tända massa ljus och titta på "101 dalmatiner". 
Söndagen tog vi en liten promenad, städade & tvättade, lekte runt, spelade Monopol och tittade på Atalata - Inter.
 
I torsdags gjorde vi en jättegod, lätt & fräsch middag.
Bifftartar med tomat & basilika sallad och caprino till.
 

Dagen efter visade jag stolt upp vårt nyorganiserade skafferi för mannen 
och han tyckte då att vi såg ut att vara riktigt nyttiga jämfört med innan...
 
...men så vände vi oss om och såg resultatet av gårdagen och
konstaterade att så ej var fallet....
 
Vackra rosor, som är lika fina idag!
 
 
Vi köpte kastanjer!
 
De som blev över la jag som dekoration i mina älskade skålar från iittala.
 
 
 
De andra rostade vi! Första gången jag testade, och vi fick till dem riktigt bra så de blev goda!
 
 
Hittade ett kastanjehjärta.
 
Levande ljus och nyrostade kastanjer. Doftade så gott hemma!
 
Hög mysfaktor!
 
Suzuki har sett ut såhär hela helgen.
Extra mysig är hon nu när hon "löper", stackarn.
Ser ni hur mjuk hennes päls är!? Som en kanin!
 
Avslutade helgen med att kolla på fotboll och äta favoritlakritspiporna
som mami köpt med sig hit!
 
 

Inte ung längre

Kategori: Allmänt

Eh. Gårdagskvällen höll på till strax efter 04°° med hyfsat mycket alkohol som jag inte kände då men desto mer idag. Känner mig väldigt gammal som inte klarar sånt här längre. De andra skulle upp klockan 07°° för jobb, jag känner mig mycket lyckligt lottad! Hur som helst har jag inte skrattat så mycket som igår på väldigt väldigt länge och det var skönt. Mycket trevlig kväll!

Katt söker manlig vän

Kategori: Allmänt

Full rulle här hemma. Suki löper (heter det så för katter?) och hon jamar och jamar och jamar. Men på lite finare (och jobbigare) sätt. Jag vet inte varför hon löper för hon är "kastrerad" och har fått extramedicin, men tydligen hjälper det inte på damen. Tror hon behöver en manlig vän. Kanske får ta och ordna en pojkvän åt henne...

Torsdagförmiddag

Kategori: Allmänt

Känner att jag har lite ny energi idag! Kan bero på att jag försov mig imorse och fick sova ut
 
Idag står på schemat
- städa här hemma & göra fint
- naglar
- ta lite bilder
- seriöst skicka massor av mail, jag är segast i världen
- storhandla
- middag i vanlig ordning
- besök av mannens farbror med fru
 
ssssså det kanske är dags att sätta igång? Tänkte dock börja med en långdusch för att fräscha till mig lite!
 
 

Gokväll

Kategori: Allmänt

Killarna har försvunnit iväg så jag har krypit upp i soffan under favoritfilten med något mini-kexchokladliknande jag hittade i skåpet som mami tagit med (tack! jättegoda!) Sitter och tittar på Juventus - Nordsjaelland, vilket jag förstått är ett danskt lag? Även om jag inte är så himla stort fan av Danmark (för jag förståååår dem inte när de talar) så hejar jag på dem ikväll! Dock står det 2-0 till Juve för tillfället, så ser inte så ljust ut för oss skadinavier...
Hoppas på någon mer givande film när mannen är tillbaka!
 
 

Udda, men ack så söt, önskan till tomten från en sexåring

Kategori: Allmänt

Simone är här. Han har precis skrivit en lapp till Tomten. Om att han önskar sig en kräm för musklerna till sin pappa. Han kom och visade mig och viskade om hemlisen. Simo är världens sötaste! Och jag tror inte jag behöver förklara att hans far med sina muskler (och bil!) är hans största idol. Nu kollar dem på 007-trailers och tycker de är supercoola. Finaste duon i världen.
 
Här efter en dag vid min favoritstrand på Sardinien.
 

Ute på äventyr?

Kategori: Allmänt

Är lite orolig. Suziki är borta. Eller ja, hon är inte inne i alla fall. Tidigare gick hon ofta ut på taket men sen ett år tillbaka (ganska exakt) då hon ramlade ner (från 7e våningen och fick ligga gipsad) har hon inte vågat sig ut. Tills nu? Jag hoppas hon är där uppe i lugn och ro och att inget har hänt. Lilla Suzuki. Trodde väl aldrig jag skulle bli fäst vid ett djur - men Suki klarar vi oss inte utan här hemma!
 
 
Kom hem nu?
 
 
UPDATE: Hittades jamande på grannens balkong för hon kunde inte ta sig hem. Förmodligen gått ut på terassen, upp & över taket för att sen dimpa ner på grannens balkong. Smart!
Jag har stängt dörrarna nu.
 

MUMS

Kategori: Allmänt

Idag till lunch struntade vi i diettänk och åt en sååå god rätt.
Mannen fick till det helt perfekt måste jag få skryta om. Pastan perfekt al dente, salvian helt rätt krispig & msukotnöten ordnade gräddet på moset. Åh. (..heh..)
 
"Halvmåns ravioli" med ricotta & spenatfyllning. Med krispiga salviablad "friterade" i smör.
Muskotnöt & parmesan över. Perfektion för att vara en så pass enkel rätt!
 

Grattis-sms

Kategori: Allmänt

På tal om födelsedag så fick jag precis ett grattis-sms av MediaWorld (MediaMarkt i Sverige) med 10% rabatt på valfri produkt under hela november. Fick samma förra året när jag fyllde år och skulle precis köra en BlackBerry så då var det ju perfekt. Känner mindre behov i år. Men alltid gulligt med 10%, kanske köper ett paket dammsugarpåsar.... Men känns lite konstigt att det är min födelsedag snart. Hösten går så fort i år! 
 
 

Veckans höjdpunkt

Kategori: Allmänt

Mannen åkte nyss till gymmet. Förmodligen bara för att retas då jag längtar så.
Bortsett från jobbrelaterat den här veckan händer bara smågrejer. Ikväll kommer Simone på middag i vanlig onsdagsordning, imorgon kommer Davides farbror (mer räknad som kusin) med hans fru hit på spelkväll, fredag är vi bjudna på middag hos Davides föräldrar (de har tagit hem salsiccia från bergen & Novellovinet är inhandlat) och sen är det Simonehelg. Verkar som det mest ska regna så blir nog filmhelg. Mys. 
 
Det enda riktigt stora den här veckan är att det är en av världens finaste vänners födelsedag idag. Bea fyller ååår. 23. Hon är några veckor äldre än mig. Och jag hoppas hon har en mycket fin födelsedag uppe i Göteborg, trots att jag är frånvarande, hehe. Hittade bilder från våra resor igår, jag har många fina (och framför allt roliga) minnen med denna fröken. GRATTIS igen fina, fina Bea!
 
 
Bea var med som mentalt stöd (även om hon trodde jag skulle dö......)
på Tyska akuten när jag fick åka in för dropp pga "allergichock".
Färgen i mitt ansikte är bevis på att jag inte mådde jättebra...
 
Vi har varit på andra utlandsresor också - när vi var i Magaluf bestämde hon sig
för att näst intill bryta benet. 
 
En natt/morgon vid 7°° bestämde vi oss att koka majskolvar.
En av mina favoritbilder i världen. Jag tycker så mycket om charmiga dig, Bea!
 
Vi spenderade hela gymnasiet tillsammans också.
Här som "b-porrskådisar" enligt mamma.
Det var dock tänkt som Tyroler för gymnasieutklädninadsshowen.
 
PUSS PÅ FÖDELSEDAGSBARNET!

Saknar träning!

Kategori: Allmänt

Åååh vad jag saknar att träna! Jag och mannen tog oss ut på en morgonpromenad i morse, i och med frukost, bankärenden & så passade vi på att kolla på ett gym också. 
På banken hittade jag ett erbjudande som gör att jag kanske tar och byter bank. Tänkt på det länge och "mina" bankkontor för de två italienska banker jag har ligger så himla långt bort nu när jag bytt område. Så kollade upp det m.m.
Sen tog vi oss till gymmet som ligger på gångavstånd hemifrån vilket ju är väldigt smidigt (Davides nuvarande ligger ca 20 min bort med bil och han funderar på att byta) men det var lite litet och inte supernytt. Jag kollade in klasserna och i princip det enda intressanta förutom pilates (som egentligen inte är min grej, har gett det några försök men ne) var väl zumba. Men jag känner att zumba verkar lite väl hypat, smått överdrivet... Vad är det nya & otroliga med zumba? Och endast två dagar i veckan. Föredrar nog Virgin Active där mannen är nu, även om det är längre bort och kostar en mindre förmögenhet. Men där har de ordentliga klasser, t.o.m. Nike kör sina där som jag blev smått förälskad i när jag var på en av deras heldagskurs för några år sen. Ska jag betala gymkort måste jag se till att det finns något jag vill göra också. Springa på band för 5 000 sek/år känns ju lite överdrivet - då kan jag springa (gå, haha) i en park!

Svenskt ikväll

Kategori: Allmänt

Mannen sa tidigare idag "Vet du vad jag är sugen på till middag? Svenska köttbullar! Och.. kan man göra sån där sås som finns på IKEA (brunsås) också?" Hade tänkt köpa Dafgårds köttbullar då jag hittat de i vår matbutik, men de var slut så vi kör allt från grunden idag! Rulla köttbullar, brunsås från grunden & potatismos. Fast, det blir lite amerikanska influenser där, då vi kör på sötpotatis istället. Även om det inte alls är samma sak så får det gå!
När jag var och handlade medan karln va och skjutsade Simo passade jag på att köpa ett fint rödvin också och skickade en bild. Tror han är på väg hem nu i full fart... 
Gillar att man kan få goda viner här i Italien till helt ok priser!
 
 
Sist (kanske enda gången?) vi åt på IKEA stor det "köttbullar med strips" på menyn
så jag skojade med de som serverade och sa att som svensk kan man bara inte
äta köttbullarmed strips!?De sa då åt mig att prata med en kille som stod brevid
som tydligenvar ansvarig och trots att det mest var ett skämt gick de och hämtade
potatismos åt oss två. Haha! Trots att det inte fanns på menyn.
Men idag har potatismoset kommit tillbaka. De har väl lärt sig, hehe...
Tyvärr har jag ingen lingonsylt hemma, så det bilr lite tomt på tallriken idag. Hm.
 

Tisdag

Kategori: Allmänt

Har spenderat morgonen till att förbättra mina photoshop skills. Det går framåt! Och photoshop är ju rätt viktigt just nu för min del, så jag känner mig rätt nöjd, hehe.
Nu ska jag ordna bilder jag ska göra tavlor av här hemma i helgen innan jag tar tag i dagens mailaktivitet. Ska pussa lite extra på mannen som sitter och jobbar också. Jag hade en hemsk mardröm inatt och var jätteledsen, men när jag vaknade så sken solen och han låg där brevid kändes det bra igen. 
Det blir inte så mycket mat här som vanligtvis, haha, för vi är lite trötta på matfronten för tillfället. I och med besök & firande på senaste tiden har varken dieten eller äta särskillt lätt/nyttigt gått så bra, så vi försöker ta igen det nu. Igår blev det mest frukt & grönt till middag. Och lite ost & salami.
 
Avocado & keso! ♥
Även om det inte är den svenska keson så går det!

Det är november & sägs vara 17°C utomhus

Kategori: Allmänt

Solen skiner idag. Jag känner att jag verkligen borde ta på mig joggingskorna och ta en långpromenad. Men jag känner mig lite för dyster för det idag. Att tvätta handdukar & fintvätt är ju så mycket festligare.......
Men dagens huvudaktivitet är att skicka mail. Mail mail mail.
 
 

Sushi & Bond.

Kategori: Allmänt

Oh, vad jag gillade Bondfilmen igår! Men ja, jag tycker väl mycket om de flesta Bondfilmerna.. Lite mer verklighetstrogen än de andra var den men det var nog mest bara bra! Det enda lite negativa var väl att jag hade svårt att välja parti under fighterna mellan Bond & Ola Rapace. Har alltid varit lite svag för Rapace, haha, så under fighterna hejade jag nog mest på honom.... 
Innan var det sushimiddag på ett ställe brevid bion, det var "rullande band-buffé" without limit för 17€/person. För priset var det helt ok, absolut inte bästa kvalitén men det var bra, och det fanns mycket annat än bara sushi som också var riktigt gott. Det är alltid ett plus när man kan plocka det man vill ha, så man kan variera!
 
Ni får ursäkta bildkvalitén, men de rörde sig så min blackberrykamera hann inte helt med,
och det verkar som att min kamera har gått och dött. Måste kollas upp..
 

Helg

Kategori: Allmänt

Hosh. Pga besök och fullt upp har det inte blivit så mycket bloggande här. I lördags morgon åkte kusin med familj hem till Sverige (kommer bilder senare!) och sen dess har vi mest tagit det lugnt här hemma.
Igår tog vi sovmorgon och under eftermiddagen åkte vi och köpte "isolering" till badrummet (det börjar bli kallt & vi har en glipa i och med sänkning av innertaket), chips på IKEA (de är bäst där!) och öl (dock ej på IKEA) inför kvällens fotbollsmatch. Juventus - Inter. Davides kusin med flickvän kom först för pizza och sen anslöt sig tre andra vänner för matchen. Samtliga starka Interfan, förutom kusinens flickvän som var fan av Juve, hehe. Det är lite roligare att titta på Inters matcher den här säsongen när de spelar bättre. Och ja, matchen gick ju bra!
Till blev det svenskt lösgodis (det gick verkligen hem!) & massa IKEA-chips, även dem populära. Italienarna kanske har pizzan, men lösgodis & chips är svenskarna experter på, hehe!
 
Idag gick vi inte upp ur sängen förrän 13.30 och åkte sen till favoritcaféet/bageriet för "frukost" & en av Milanos bästa briocher. Nu sitter vi hemma och tittar på Fiorentina - Cagliari-matchen, tar det lugnt och skyddar oss från regnet där ute. Ikväll ska vi möta upp Davides syster & Marco för sushimiddag och sen se 007 Skyfall på bio. 
Oj oj, nu händer det grejer! Mannen börjar ta ner tavlor här, tror han ska byta plats på dem. Jag har tjatat länge och ser ju ut som han gett med sig! Hehe, är nog bäst att jag lägger mig i nu så att de kommer upp rätt på nya stället...!
 
Sämre bild av baren på favoritcaféet. Dit Davides pappa gick och köpte frukost på söndagarna
när Davide var liten och de bodde runt hörnet.