Vardagslyx

Kategori: Allmänt

Onsdag. Det vill säga att om en vecka har jag exam i P5 som avgör om vi får gå över till slutprojektet eller inte. Och jag är faktiskt inte alls säker på om vi klarar det! Iiih. Men hoppas och nu blir det plugga extra extra.

I övrigt kan vi ju skapa ett namn på denna blogg till "Johannas mat" då att äta verkar vara det enda jag gör! Men det är väl mer eller mindre så just nu, jag pluggar eller så städar & äter vi här hemma, hah. Storstädat ordentligt här i dagarna så det är så rent och fint!
Igår tog jag helt ledigt från pluggande efter 18°° och hade en lugn kväll hemma - så skönt. Idag däremot är det skolarbete som gäller!



Fina nya tulpaner och lite plockmat och gott vin!



PERFEKT lufttorkad skinka för antipasto och två underbara sorters salami.
...namn kan vi ju skippa...
hah. hittade i skåpet ett fat från andra lägenheten som jag tog hit i somras
för en middag med Catarina & Rebekah - lär ju ta tillbaka den dit!



Starkt Nero d'Avola-vin, god tapenad på svarta oliver
och två marmelader som inte alls var goda.



Vit choklad-panna cotta med färska jordgubbar till efterrätt!


Harmonisk igen?

Kategori: Allmänt

Hallå!
Dagarna kring förra inlägget var alldeles för kaotiska för mig för att skriva någonting här. Examet gick i alla fall bra, eller nja, men resultatet var väldigt över förväntningarna för vad vi hade så det var skönt, fick VG/MVG i svenska mått kan man säga.. (27/30 där över 18 är godkänt).
Hur som helst, under fredagskvällen vände allt till det bättre. Jag och Anaïs åt middag hos henne innan jag åkte till Davide där även hans son var. Jag ficke ett väldigt rörande mötande av hans son, underbara unge!

På lördagen var det karneval här i Milano, vilket innebär att centrum är fullt av folk och barn (..plus några vuxna..) är utklädda, det kommer "karnevaltåg", konfetti över hela stan etc. Så Simone (Davides son) drog på sig Batman-dräkten och vi begav oss in till Duomo! Fullt med underbart söta små barn, det var så trevlig stämning och solen stekte som en varm svensk majdag! Det var "tivoli marknad" i slottsparken så det blev radiobilar och sockervadd! På vägen hem avslutade vi sockerchocken med en glass på favoritgelaterian. Efter lång dag blev det lasagne & Aristocats-filmen hemma.

Söndagen började tidigt och vi åkte alla tre iväg utanför Milano på landsbygden för en lunch på en cascina (vi kan kalla det gård/bondgård där det finns restaurang etc). Solen sken (ca 17°C) och det var underbart med frisk luft och andas natur!
Vi började med lunch (olika antipasti, 2 förrätter, 2 huvudrätter och sen var vi mätta!), sen en tur till stallet och klappa hästar, ut i hagen för att hälsa på kor, åsna & ponny, en tur till bäcken och en massa fotboll där emellan. På vägen hem valde Simone musik i bilen och det blev dunkande partymusik. Haha, underbar dag. Längesen jag kände mig så avslappnad och lycklig.


Vi kör bildregn.


Jag tvingade Batman att posera i pappas Batmobil innan det bar av!


Fullt med folk som väntar på tåget utanför Duomo. Söta små barn!



Det var rena konfettikaoset!
Här Simone med hans farmor & farfar som vi mötte upp en sväng.


Även jag blev nerdränkt i konfetti och "sprutskum" som alla barn hade!



Far & son i parken. Det värmer lite extra när man ser det här.

För att tömma "sprutskum-burken" avslutades det med ett skumkrig
som nog bara var uppskattat av mig som skrattandes tittade på!



Söndagslunch. (Man blev serverad 1 fat/rätt så fick man ta därifrån)
Antipasto - Coppa & salami


Antipasto - Blomkålsgratäng


Antipasto - Crostino med paté och helt underbar lax



Antipasto - hembakad pizza och grillad zucchini



Barbera-vin på 13% till lunch på två personer. Nej, vi klarade inte hela flaskan..!




Förrätt - Risotto med saffran & salsiccia



Förätt - Penne med lax och zucchini



Efter förätten tog vi paus i solen. Männen spelade fotboll, jag satt och brände näsan.



In igen för lite huvudrätt. Här Kyckling i ugn med underbara grönsaker
och potatis i ugn. Det var även tagliata (tunn nötköttbit tillagad på visst sätt)
med ruccula men det missade jag att ta bild på.
Sen blev det en espresso innan vi rullade därifrån.
Det med riktig italiensk mat är att det inte alltid ser mycket ut för världen
men kan man mat/är man van förstår man ändå vad det man har framförsig
innebär - enda delen av Italien där insidan betyder mer än utsidan, haha..



Sen gick vi och klappade hästar!
Davide har lovat mig att vi ska ta oss ut och rida någon gång!
Det var år sedan jag red och nu när man bor mitt i en storstad är det skönt med natur!



Simone lekte lite vid en bäck i solen.



Innan vi åkte hem sa jag hejdå till kossorna. Det var nog första gången
jag klappat en kossa - åtminstone i mitt "vuxna" liv!



Det vänder

Kategori: Allmänt

Sitter och har exam nu. Ska strax redovisa och jag vill verkligen inte - projektet, och framför allt själva presentationen, är absolut inte bra. Jag är så trött på grupparbeten för tillfället - åtminstone när gruppen inte fungerar och jag har inte haft tillräckligt med energi eller vilja att ta ansvar för allt.. bah. Trött är jag.
Ingen bra dag - på något plan. Allt går mot kris just nu...

Natt fylld av plugg

Kategori: Allmänt

Klockan är 05:20 och jag sitter fortfarande uppe och pluggar. Inte roligt. Hade förutspått att vara klar kring 22.00 ikväll men så blev det ju inte riktigt... Massa problem med datorprogram och filer så det blev att göra om och göra om och göra om. Jag är inte klar på långa vägar och har bestämt att jag måste upp 08.00 imorgon för att göra klart det sista så får se om det blir någon sömn alls...
Mannen min ligger och sover sen ett par timmar (han var söt och var uppe väldigt länge ändå!) och det enda jag vill är att krypa ner i sängen brevid. Men kanske bäst att jag stannar kvar här för jag håller på att frya ihjäl så Davide skulle nog få någon slags fryschock om jag försökte sno lite av hans kroppvärme..!


Nej, bara att fortsätta då..


Vill ut i solen

Kategori: Allmänt

Att man sitter instängd med datorn när solen skiner ute känns sådär. Men om ett par timmar ska jag i alla fall få gå ut på balkongen där solen värmer skönt och måla lite träbitar inför presentationen av projektet på torsdag - alltid något!



Hoppas på att man får lite fritid under kommande vecka!
Vädret ser ganska lovande ut för att vara februari tycker jag..!


Don't wanna miss a thing

Kategori: Allmänt

Måndag förmiddag då! Har fyra timmars plugg nu innan ett gruppmöte och sen tillbaka hem och fortsätta hela kvällen! (Hoppas på att det inte bli hela natten..)
Trött på skolan och system/arbetssätt de använder nu. Vill ut i riktig arbetsmiljö! Häromdagen vad jag med Davide ut på ett jobb och fick lite kontaker för jobb - intressant och väldigt kul!

Meeeeen för att lyckas komma ut i arbetslivet gäller det ju att klara av sista året av skolan nu, så bara att fortsätta plugga och följa dessa konstiga "sätt". Tur att skolan är bra i allmänhet!


puss

Söndag som den ska vara.

Kategori: Allmänt

Söndag och jag sitter och pluggar! Delar av släkten är hos mormor&morfar och firar mormors födelsedag och andra släktingar fyller år (Auguri ancora, Katarina!) - och jag är inte med och firar någonstans! Saknar släkt, vänner och familj måste jag säga. Men samtidigt börjar jag verkligen ordna ett liv här och allt handlar inte längre om skola och att plugga (..även om största delen av tiden ägnas åt just det, men det är en annan sak..) vilket känns väldigt, väldigt bra! Bor i princip helt och hållet i Davides lägenhet nu, känns som hemma, det är möblerat som ett hem - och snyggt och senast vi var på IKEA och köpte hem nya grejer var igår. Har dock kvar andra lägenheten där jag spenderar tid för skola. Känns lite konstigt och onödigt, men så får det vara tills juli då jag och Cilla sagt upp kontraktet tills dess!

Jag sitter nu och pluggar, gör bildresearch till slutprojektet och ordnar annat för projektet som vi har slutpresentation för på torsdag. Herregud, det är fortfarande mycket att göra men det får gå bra!
Mannen min monterar grejer vi köpte på IKEA och har sig - blir finare och finare här hemma!



Mysigare att plugga/montera med sällskap av levande ljus & våriga tulpaner!


Seg.

Kategori: Allmänt

Usch. Jag är så seg på att sätta igång med pluggandet morgontid! Måste bättra mig, men föredrar en varm, mjuk säng istället för en hård stol och dataprogram.. Men med tanke på att vi har ett exam på torsdag känns det som att det är tid att göra klart allt nu! Så fort jag fått undan det jag måste göra de här dagarna väntar i princip bara det roliga, mer praktiska. I helgen måste material köpas, små prover sättas ihop, bildkollage göras etc - men först ska allt tekniskt göras klart! Inte på humör för tekniskt just nu.
Solen skiner dessutom utanför fönstret så skulle föredra en långpromenad!

Men nu måste jag fortsätta så jag kan förtjäna en pizzamiddag ikväll!


15 februari

Kategori: Allmänt

Godkväll! Eller ja, klockan är inte ens sju men börjar mörkna så känns sent! Har varit runt i lite ärenden idag och är helt slut - nu ska jag diska och ordna upp lite här hemma inför kvällen. Mysmiddag för åtta månader med min favorit pastarätt gjort av mannen, vin och efteråt minibakelser, färska jordgubbar & bubbel. Jag tar igen lyxlivet nu, hah, från när jag mått dåligt. Och tja, vi kan säga att jag jobbar på att sätta tillbaka de tappade kilona, hehe..

Bilder från en av mina andra favoritmiddagar här hemma.



Räkcocktail med perfekt Gavi-vin.



Laxfilé i ugn. Bakad i folie tillsammans med gul lök, citronskivor och persilja.
Saftigare lax får man leta efter. Underbart med smak av citronen!

Alla hjärtans dag med ny typ av kärlek

Kategori: Allmänt

Så. Nu, efter 12 dagar, har jag tagit min sista antibiotikatablett för den här gången. Mår mycket bättre, inte helt frisk men snart så!
Idag är det åtta månader sedan jag och Davide hade vår första date och igår firade vi Alla hjärtans dag. Först sovmorgon, några timmars skola/jobb innan vi möttes upp i centrum för att gå till Tiffany's och hämta ut mitt armband som varit på lagning och annan mini-mysshopping. Jag var helt slut därefter så vi åkte hem och jag sov en timme medan Davide åkte iväg för lite ärenden och väckte mig sen med massa blommor. Vi gjorde oss iordning och åkte iväg för middag på (för oss) ny restaurang för helt underbar middag!

- antipasto: kallskuret i form av olika italienska skinkor och salami
- förrätt: helt perfekt kokt spagetti med musslor av liten typ (namn?)
- huvudrätt: havsabborre (tror jag-branzino på italienska) med sesamfrön
- efterrätt: delade vi på en cheesecake & en crème brûlée

till vin från Sardegna (Sardinien) och efteråt, med Lauryn Hill i högtalarna (♥) åkte vi till en liten liten favoritbar där bartendern är proffs på drinkar och jag fick mig en champagne cocktail innan vi åkte hem.
Perfekt date med min man.



Mitt nattduksbord liknar ett miniapotek under den här tiden.
Det mesta är receptbelagt - så det sparar vi för framtiden, hah.
Men säger jag hejdå till pilleraskarna för nu!


Väckt med röda rosor i sängen..



Då Davide varit extra underbar under mina sjukdomsmånader köpte
jag en plånbok till honom från Zegna, för vilka min ex rumskompis
designat väskor!



Perfekta cocktails som avslut ♥



Depp med leende

Kategori: Allmänt

God eftermiddag!
Har känt mig grågul i runt två veckor nu så idag bestämde jag mig för att sminka på mig lite då det brukar hjälpa. Tror dock inte att det ändrade någonting. Jeans har jag också på mig men de seriöst hänger! Av rätt anledningar kanske jag hade jublat, men jag står nu på -10kg från min normalvikt av helt fel anledningar och jag är inte direkt överlycklig..! När jag berättade för Davide igår tvingade han i mig ordentligt med middag -som jag fick behålla- och har ätit ordentligt idag så kanske är på rätt spår tillbaka..?

Mannen med son är iväg och hjälper syster/faster med TV-köp medan jag sitter inne i värmen och läser och tittar på gamla avsnitt av Ugly Betty som jag hittade på TV. Egentligen skulle jag ut på Cillas födelsedagsfirande ikväll men med tanke på hur jag mår kan jag inte gå ut. Hade sett fram emot det; kul att träffa alla utanför skolan, de man knappt längre ser och skåla för Cilla - men får hoppas på en annan gång snart!
Under senaste tiden har jag inte lyckats ta mig ut annat än för doktorsbesök så hoppas jag lyckas ta mig till skolan på måndag, och att jag klarar av det!



Usch så deppiga inlägg här, haha, men hoppas snart på förbättring!
Ser ni gråa nyansen?? Tillfrisknad, sol & sommar behövs här.

Hunger på hög nivå

Kategori: Allmänt

Håhå. Börjar ta sig här! Är långt ifrån frisk, men kan sitta upp ordentligt i sängen och orkar läsa om dagarna med ljuset tänt! Så, det är så jag har spenderat dagen, då jag inte mailat skolgrejer och fixat lite (lite) för skolan. Kanske blir lite mer plugg senare ikväll, och sen imorgon!

Mannen min är iväg och hämtar sin son som bor här den här helgen, så jag tänkte passa på att hoppa in i en dusch nu så jag inte skrämmer det arma barnet när de har handlat. Davide ska ladda ner Disney-film för lugn lördag och jag vet inte vem av oss som är mest nöjd. Att ha barn i hemmet är perfekt när man är sjuk, åtminstone sålänge barnet har rätt ålder och är nogorlunda lugn..

Ska nog försöka orka mig ut i köket också för jag är hungrig! Hittills har jag bara kräkts upp allt jag ätit men trots magkramper igår lyckades jag behålla mina 10 tortellini & två små kakor jag fått i mig under hela dagen. Lycka! (Ursäkta känsliga) Ikväll står en av mina favoriträtter på menyn (stora köttbullar i underbar tomatsås och spagetti) så jag hoppas jag klarar det med! Det här med något litet sött till frukost och sen ett minimål mat om dagen är ingen hit kan jag säga er! Åååh vad jag längtar efter att få vräka i mig mat! (Nej, det är inte magsjuka jag har - det är lunginflammation..!?)


pusspuss! (lär Davide svenska & han tycker pusspuss låter roligt men vääldigt gulligt, hah)




Planer på att bli frisk nu

Kategori: Allmänt

Läkarbesök n°2 nu avklarat. Förra läkaren litar jag inte på då jag inte alls mådde bra i måndags - utan snarare värre, vilket hon sa, nu däremot gick vi (hehe, ja, stackars Davide måste ju traska med han också) till en som har mottagning två portar bort hemifrån och hon var supergullig, gjorde ordenligt undersökning etc. Att duscha, föna håret (man får inte gå ut med blött hår i minusgrader!) och gå två nummer bort tog all energi ur mig och väl framme rann t.o.m. några tårar för jag var så slut. Herregud. Som tur var behövde jag inte vänta länge då receptionisten såg att jag mådde så dåligt så fick gå före, nu är jag hemma tillbaka i trygga sängen och dricker varm mjölk med honung. Stackars Davide har fått något slags medicin-schema för mig nu, hehe, men snart hoppas jag att jag mår bättre! Känner mig verkligen som ett litet barn, hah.
Nu måste jag försöka sova lite. Lyckas knappt sova under nätterna men nu kanske, med andra mediciner...

Hoppas ni andra mår bättre än mig ;) Lovar att så snart jag mår bättre ha något roligare att skriva om!


Avslutar sjukdomsperioden med en lunginflammation

Kategori: Allmänt

Sådärja! Efter att varit sjuk och mått dåligt under drygt två månader avslutar jag nu med en lunginflammation. Jag hoppas åtminstone att det är ett avslut!
Ligger hemma (i Davides lägenhet) i sängen och gör inte annat än att proppa i mig mediciner av olika slag. Antibiotikan är den mest populära för tillfället, tätt följt av vidriga droppar för hostan.
Måste säga att jag är väldigt lyckligt lottad som har Davide, ännu mera nu under dessa dagar, som tar hand om mig. Det negativa med att bo med en man när man mår så här är att man känner lite högre krav på sig att duscha varje dag... Särskilt idag då jag verkar ha fått lite feber, ligger och svettas och blir äckligare och äckligare. Med tanke på att jag kände mig svimfärdig den enda gången jag tagit mig till badrummet idag vet jag inte hur ljust det ser ut för en dusch - men som tur är så har karln låtit bygga en stor dusch som jag kan sitta (ligga om jag så behöver) i.

Ett helvete för skolan att jag mår som jag mår - men har inte mycket till val just nu. Jag ska övervinna denna lunginflammation snarast och sen tänker inte jag bli sjuk kommande deceniet - så mycket är klart!

Nu ska jag kravla mig in i duschen, och kanske lyckas lägga mig framför TV'n sen. Middag får vi se. Ingen som helst aptit dessa dagar. Visserligen har jag gått ner 6 kg under två månader, tyvärr är det inte för att jag ätit hälsosammare och börjat motionera - utan endast för att jag skippat att äta. Inget jättebra hälsotips.

Som grädde på moset har min mobil gått sönder också, och jag kan ju inte ta mig till butiken som jag mår nu - så är mobillös dessa dagar. I och för sig ganska skönt!