no wrongs...

Kategori: Allmänt

Det här med att gå upp tidigt går inte. Men faktiskt, jag behöver sova minst 8 timmar - och då går jag inte upp förrän runt 12°°.. Idag ringde min "minichef" och fick upp mig. Han ville att jag skulle fixa en grej inför en överraskning på jobbet ikväll; hoppas det blir bra!
Nu ska jag få på mig nå kläder, åka till Anaïs och hämta hennes bärbara PC och sen hem och göra mig iordning!
Så tråkigt att i princip inte göra annat än jobba och sova, men torsdag är jag ledig; då ska jag plugga och sen äta middag med Anaïs - förhoppningsvis sova tidigt och på fredagen ha glassdate med spanjorskan jag träffade på jobbet!
September blir mindre jobb vissa veckor så får väl passa på att leva lite då! (Och plugga klart!)

September; fixa klart inför, samt göra "omtenta", jobba, vila sista semestern
Oktober; skolan börjar, släkt kommer, familj kommer, helg i Venedig(?)
November; skola till 100%, ev. besök av Catarina, (hoppas at inte födelsedag kraschar med tentaperiod)
December; skola till 100%, jul i Sverige, nyår i Paris

Något säger mig att den här hösten kommer gå väldigt, väldigt fort..!

Lycklig & oroad på samma gång...

Kategori: Allmänt

Har sminkat mig idag så att det snarare ser ut som fredagkväll än måndag eftermiddag - men det ska ju liksom hålla för kvällen med! Solglasögon får täcka på vägen genom stan!
Nu ska jag ta mig iväg så jag hinner ta en caffé shakerato på jobbet innan jag börjar.
(caffé shakerato = kall kaffedrink - som ersätter all saknad efter mjölkiga caffé latte's i Sverige..!)



Onödigt glad trots allt!
(..även om det snarare ser ut som en grimas än ett leende..!)


Hur en caffé shakerato kan se ut.



Pilot....

Kategori: Allmänt

Igår eftermiddag kom en pilot förbi jobbet. I uniform (kallar man det det? haha) och solglasögon. Oj! Tydligen vän till min kollega men han försvann snabbt. Senare på kvällen börjar jag prata med en snygging och inser efter ett tag att det är han! Då kommer min kollega fram och förklarar att det var honom han tidigare sagt till mig att jag kunde ringa i Napoli för tips eller rundtur. Men då jag inte riktigt gillar min kollega tackade jag då nej.. Eh. Jag ångrar mig lite nu att jag inte tog emot hans erbjudande, haha. Men kanske lika bra! Haft nog med sliskiga napolitanare runt ig senaste tiden!


..men, det är något speciellt med män i uniform..!




Paris, Milano, Rom? ..livet är hårt!

Kategori: Allmänt

Klockan är snart 15°° och jag har precis ätit klart min frukost. Jag har med andra ord sovit ut idag!
Har bästa kvällen på väldigt länge igår, bland levande ljus på balkongen satt jag och Anaïs och pratade och pratade i timmar, med avbrott för en rolig film. Vi diskuterade nyår och velar mellan Rom & Paris, men det lutar åt Paris!
Jag har sett Paris med familjen; turistParis. Jag har sett Paris med Adrien (första daten gick av i Paris & på franska västkusten under en vecka); det finare & romantiska Paris. Nu vill jag se Anaïs Paris. Mer riktiga Paris!

Men nu först ska jag pallra mig ur sängen, in i duschen och skynda mig innan jag måste till jobbet. Är nämligen redan sen.. Men har en timme på mig så det ska jag väl klara..!
Puss!



Turistfoto från sist jag var i Paris..


Balkongmiddag.

Kategori: Allmänt

Nyss varit och handlat. Blir enkel sallad till middag. Med Anaïs. Har en flaska rosé kvar från Frankrike som jag lagt på kylning och hon skulle ta med filmer! Balkongmys blir det. Panna cottan står dessutom i kylen och mango ordnas till.
Nu väntar jag bara på sällskapet!


Trevlig lördagskväll!



Jag och Anaïs i Sorrento.

.

Kategori: Allmänt

Jag är så trött på vuxna italienska män som beter sig som små tjejer. Löjliga tjejer. Avundsjuka tjejer.

Som tur är verkar jag ha hittat en som vuxit upp på riktigt i alla fall. Fick telefonsamtal från Sardegna (Sardinien?) idag som fick mig att le. På riktigt. Men samtidigt är jag livrädd. Inte för att bli sårad, utan snarare för att själv såra..






Långt kvar till hösten..!

Kategori: Allmänt

Alltså. Jag har väldigt svårt att se framför mig att svenskarna där uppe i norr börjar se det som att hösten kommit. Även fast ni verkar fått en sommardag just idag?
Här är vi mitt i högsommaren! 27°C nattid en sval kväll. Dagarna alldeles för äckliga. Se bara:


Bild som Anaïs tog igår..
Visserligen lite i solen/mot väggen, men runt 40°C är det allt vissa gånger.
I avgasfylld stad utan hav är det inte så mysigt som det kan låta..!
..men ska väl inte gnälla..


Nyår i Paris?

Kategori: Allmänt

...nyår kanske är fixat. Kanske kör på nyår i Paris! Gratis boende och inte så dyra flygbiljetter! Bättre än att åka någon annanstans med andra ord. Oh. Kanske kanske..


Underbara människor!

Kategori: Allmänt

Träffade världens sötaste spanjorska igår! Kund på jobbet och hennes vän frågade var jag var ifrån. När jag svarade Sverige utbrast hon "Jag kan prata lite svenska!", haha. Tydligen bott och jobbat lite i Sverige och älskar svenskar - hon blev helt till sig! Nyss flyttat till Milano för att jobba så vi bytte nummer! Kul! Senare vinkar hon mig till sitt bord och frågar om vi inte ska arrangera en kräftskiva tillsammans - och så börjar hon sjunga på "Helan går"! Haha, heeelt underbar! Så vi ska höras och kolla om kräftor går att köpa på IKEA och köra hela traditionen. Kanske lite senare i september, men ändå! Lovely!

Blev väckt av att papi ringde för en halvtimme sen och nu sitter jag i sängen och äter digestivekex med philadelphia till frukost. Huvudanledningen till att han ringde var angående flygbiljetter från Sverige kring jul/nyår. Men jag veeet ju inte än när jag ska åka hem igen. Till Italien. Om jag jobbar kvar på jobbet på nyår, om jag ska vara i Sverige (tror inte det alls dock), om jag ska vara i Milano eller om jag och Anaïs drar till Rom. Eller någon annanstans.



they're crrrrazy, but I like it! (loca loca loca)

Kategori: Allmänt

People are going crazy!?
Haha. Kan inte annat än skratta, folk är galna.
Börjar funderar på när jag ska sluta jobba men kan inte tänka mig tanken att lämna allt och alla på Deseo. Hah, jag är beroende! Jag vill inte gå tillbaka till att de enda jag träffar är folk från skolan, utländska studenter. Visserligen kommer jag ju studera med italienare nästa år också, men ändå. Behöver komma bort från skola och plugg då och då. Träffa massa andra (underbara!) människor. Well, förr eller senare måste jag ju sluta. Får se om det blir i oktober eller om jag åtminstone jobbar året ut. Beror på skolchemat, men nu sista året (som dessutom är på italienska!) måste jag satsa allt på skolan! Och ha energi till det också.

Ska njuta nu under sommaren i alla fall (hör ni? ..njuta av jobbet innan det tar slut, haha - måste vara något fel på mig!) och jobba så mycket som möjligt. Tjäna pengar!
Men imorgon är jag ledig. Ska sola lite, städa upp ordentligt här (hittills har jag mest bara plockat undan och haft mig) och sen kommer Anaïs över på middag. Middag och film på balkongen. Mys!

Nu ska jag läsa lite och sen sova. Klockan är trots allt 04:30...

Imorgon fredag då.

Kategori: Allmänt

Godkväll! Så bra jobbkväll på så många sätt, hehe, allt och alla kom förbi och pratade, flirtade runt och skrattade. Love it!
Fick även skjuts hem av vår "minichefs" vän, som jag är bekant med, på vespa. Härligt att åka omkring nattid i stan bak på en vespa! Nu är jag och min kära hosta hemma igen och ska strax sova. Godnatt!



Hm...

Kategori: Allmänt

Ligger i sängen och känner inte alls för att röra mig nu. Ingen lust att åka och jobba. Jag tror jag ska sova 20 min så kanske jag ändrat mig sen...


Förmiddag på (svettiga) Martini!

Kategori: Allmänt

Jodå. Visst kom jag upp vid 11°°. Frukost på balkongen i bikini med en bok som sällskap. Men stod bara ut ca en timme (ursäkta känsliga) då svetten rinner. Herregud så varmt! Men faktiskt tror jag att jag fått lite färg, ska försöka fortsätta såhär varje morgon så jag uppnår åtminstone lite bränna under sommaren 2011.

Nu ska jag göra mina naglar då jag inte orkade igår, och ta det lugnt en timme framför datorn (och fläkten!) innan det är dags att göra sig iordning för jobb!
Den här helgen sägs alla milaneser komma tillbaka till stan så morgonens jobbpass lär bli hårt! Men kul! Stammisarna börjar komma tillbaka...
puss!


Njuter.

Kategori: Allmänt

Sitter och smuttar på en bellini nu. Sexandthecity fugerade inte så fick bli två snyftfilmer som jag inte sett tidigare.
Bra sådana! Nu ska jag plocka upp efter mig själv och släcka ljusen på balkongen innan jag går och hänger tvätt och sover.
Tänkte försöka mig upp runt 11°° imorgon och få lite sol på min bleka hud. Får se hur det går!
Fått finaste smsen ikväll, så kan sova gott.
Helt underbar dag på alla sätt; fått sova ordentligt, fått lägenheten lite iordning gjord, pratat med både mormor & mamam i telefon, haft skön kväll för mig själv, fina sms av mannen, ätit & druckit gott. Godnatt!

Date med mig själv!

Kategori: Allmänt

Jag har min första ensamma kväll hemma på flera, flera veckor.
Väldigt skönt, hur underbart det än är med besök och jobb!
Jag passar på att äta middag inkl. bubbligt rosévin på balkongen med levande ljus och film. Sex and the city. Ettan och eventuellt tvåan. Jag älskar det här. Behöver mer egentid hur social jag än är!



För stämningens skull.



Middag bestående av ruccola, stekt kalkon och keso. Enkelt, billigt, nyttigt och gott!



Napoli/Sorrento/Capri sommaren 2011.

Kategori: Allmänt

Mormor ringde nyss, sa att hon ville se bilder från Sorrento så det är väl dags att lägga upp.
(För er mer eller mindre tekniska varelser finns fler bilder på Facebook)


Vi kör på (massor av) bilder med berättande bildtext!


Väl på Napolis flygplats fick vi tag i en taxi som körde oss hela vägen till Sorrento och hotellet.
Bilen var väl halvtrasig och lädersätena var lagom mysiga i värmen.
Pga sanslösa bilköer tog det närmare två timmar för oss att komma fram,
under vissa stunder stod vi helt stilla runt 20 min...
Välkommen till södra Italien där ingenting fungerar men är desto charmigare!


Väl framme checkade vi in innan vi tog oss en tur på stan.
Fotade lite vid utsiktsplats.


Mitt snygga sällskap!
Claire (vän till Anaïs från Paris), Anna (från skolan) & Anaïs.


Vi hittade en helt underbart mysig restaurang på en terass täckt av grönska.
Så billigt jämfört med Milano och man åt hundra gånger bättre!


Anna beställde in hel fisk som dem kom och skar upp vid bordet.
Ägaren till vänster som vi sedan satt och pratade med i 45 minuter över
en limoncello. Berättade hela sin livs historia och var släkt med allt och alla.
Bland annat kusin till ägaren av vårt hotell, hehe.
Servitören till höger var tydligen nyligen lämnad av frugan (berättade ägaren)
men hade en dotter som hette Anna (inkl. hennes namn intatuerad på armen).


Efter en tur i stan och en stund på hotellrummet gick vi ut och åt på
en pizzeria som jag fått rekommenderad av en bekant via jobbet
(han är från Napoli men bor i Milano. Sjukt vacker och trevlig kille som det
känns lite hårt att tacka nej till en date till...).
Ja, pizzan i Napoli-området är så underbar som den sägs.
Sen blev det att gå hem och sova då vi inte sovit mycket.
Jag hade varit vaken sedan morgonen dagen innan och var lite sliten.


Dag två tog vi båten över till Napoli!
Vulkanen Vesuvio (även känd som pizza) i bakgrunden.


Glada, fina tjejer!


När jag såg Napolis hamn kunde jag inte göra annat än att tänka på
boken Gomorra och all business som Maffian har för sig där.
Tänk - det är precis där så mycket händer. Läskigt!


Eftersom Napoli inte är världens säkraste stad ville vi inte vandra runt gatorna
och upptäcka staden själva så vi tog en turistbuss och åkte omkring! Haha.
(Har tidigare lovat mig själv att aldrig göra det, men Napoli får vara undantag)


Napoli är ju ganska känt för sopor och en massa skit, och till viss det är det sant...


..men det var väldigt vackert också; det går inte att säga annat!


Efter ett tag kände vi att det räckte med turistbussen så vi klev av och
gick runt lite bland de stora gatorna på egen hand och hittade en pizzeria.
Inte den mest turistiga utan riktigt mysig och med obeskrivlig pizza.
Förmodligen den godaste pizzan jag ätit i mitt liv, (och kommer att äta om jag inte åker tillbaka).
Helt underbar. Vi bara satt och njöt.


Vackra apelsinträd mitt inne i stan.


Väl tillbaka i Sorrento tog vi dopp i poolen på hotellet innan vi gjorde oss
iordning och gick ut. Det var trots allt Anaïs födelsedag så vi gick ut för
en spritz först på en bar med live musik innan vi fortsatte till restaurang
vi fått rekommenderad av vår supersöta hotellpersonal!


Vi skålade och firade med bubbel!


Jag åt en jättegod Gnocchi alla sorrentino (Alltså gnocchi från Sorrento - där vi var)


Sen tog vi en varsin drink innan vi gick tillbaka till hotellet.
Knappast någon partyresa, men lika bra det!
...Gissa vilket som är mitt glas? haha..


Tredje dagen hade vi bokat en båt som skulle ta oss runt och till ön Capri.
Vi var 4 st utav 12 passagerare och det var helt underbart!
Frisk luft (som jag tyvärr knappt kände då jag var sjuk, men ändå..), sol
och vackert hav.


En av flera grottor kring den vackra ön Capri.


Det här kan man kalla natur! Särskilt då man lever i gråa Milano..


Tjejerna och de andra passagerarna, plus killen som körde båten, badade.
Inte jag. Bada från båtar (eller överhuvudtaget) är inte min grej.
Särskilt inte då det är saltvatten, trots att vi hade dusch på båten...heh.


Vår söta båt! Vi fyra tog för oss utav fören där det fanns mest plats att bre ut oss på.
(Faktiskt så var det enda utrymmet som var ledigt, vi var inte så ego som det låter..)


Capri är ganska så kändistätt och det här huset sägs vara Robert DeNiros.


Massa fina båtar fick mig att tänka lite extra på morfar!


Eventuellt Dolce & Gabbanas hus (jag litar inte fullt på vår kära guide).


Lunch på båten! Ser kanske inte mycket ut för världen men med
tjocka skivor utan färsk mozarella, underbar tomat och stora,
färska basilika blad kan det vara en av de bättre paninos (/mackor) jag ätit!


Givetvis hade killen med sig vin som han glatt hällde upp åt oss också.
Det här med att dricka på sjön verkar inte gälla här...


Det rosa huset till höger sägs vara Sofia Laurens!


Vi steg av i Capri under tre timmar. Här posar vi framför stora hamnen.


Det var så vackert! Massor av fina hus...


Jag i en gränd.. Vi gick och gick bland små gator och dyra, fina hus i värmen.
Tur att vi hade vatten!


Ett stort träd som var (eller åtminstone liknade!) änglatrumpet förde
mig tillbaka till massa minnen. Älskar de blommorna.
Bl.a. till vår fd. granne som hade en i trädgården, men var lite rädd då
de tydligen är supergiftiga?


Utsikt.


Fullt med citrusträd överallt!


Jag är ute och går..
Vi var lyckliga att äntligen hitta en bilväg efter alla smågator och
gränder då vi hade begränsad tid innan vår båt skulle avgå från hamnen..
Men vi hittade tillbaka tillslut och hann ta en glass på vägen.
Sen bar båten hem och vi var slut efter en dag i solen!
(Trots att jag bara hade spf 10 fick jag i princip ingen färg alls. Åh)


På kvällen blev vi hämtade av en bil från en restaurang en bit från staden
som var så mysig! Man såg att det var mycket italienare/sorrentiner som
var där och åt med stora familjen. Enorm uteservering och jättegullig personal.
Och god mat och vin! Tyvärr mådde jag skit så kunde knappt få i mig
varken mat eller vin utan ville bara tillbaka hem till sängen.. Tråkigt!


Jag beställde in en pasta med tomasås och basilika då jag tyckte det
lät lättast med tanke på hur jag mådde. Men potionen var enorm
och personalen var bekymrad över att jag inte tyckte om den. Men den var så god!


..vår servitör blev lite kär i Anna..
Efteråt erbjöd dem oss limoncello som på alla andra ställen, inkl. vissa butiker
som sålde limoncello. Det är starkt och vi kände oss lagom fulla efter varje smakprov, hah.
Limoncello från Sorrento är väldigt känd och väldigt väldigt god.
(Köpte med mig en liten flaska hem för att dricka med bl.a. mormor
när de kommer hit i oktober då jag vet att hon älskar det!)


Man fick gå genom en grön liten gång ut från restaurangen. Mys!
Gubben där till vänster är vår chaufför. Haha, sötaste någonsin!


Morgonen efter checkade vi ut, la oss vid poolen, gick och åt lunch och vandrade
omkring lite i stan innan det var dags att ta båten över till Napoli och ta flyget hem.


Jag och Anaïs i Sorrentos hamn. Hejdå södern, Sorrento, Napoli & Capri.
Underbar helg på många sätt och tror inte det var sista gången jag var där.
Åtminstone inte Napoli & Capri..

Ledig dag.

Kategori: Allmänt

Jag fastnade i en bok inatt så blev inte sömn förrän ganska mycket senare.. Sov halva dagen men då jag behövde det är ingen skada skedd! Spenderat senaste timmarna i sängen med digestivekex med philadelphia(?) på och lingonsaft från IKEA medan jag läst om isbjörnsexpeditioner i vildmark blandat med bilder från helgen i södra Italien.
Kan inte påstå att de fanns några likheter där.
Jag har alltså inte gjort någonting vettigt med dagen än men tycker det känns bäst så. Min kropp behöver vila och bli frisk. Men innan jag går och lägger mig idag tänkte jag;

- lägga upp semesterbilder
- packa upp
- tvätta
- rensa ur kyl
- slänga massa sopor
- handla mat
- plocka undan i mitt sovrum
- diska
- kolla på film
- ordna naglar

Känns inte som några större uppoffringar så det ska jag väl klara!

love.

Kategori: Allmänt

Cyklar hem nattid i 30°C värme. Lite äckligt. Väl hemma möttes jag av så fint vykort som gräddet på moset denna dag. Ler fortfarande. Jobbkvällen var bra och jag har skrattat runt bland kollegor, kunder (varvat med evig, äcklig hosta!) & vakter.
Även fått reda på att en av mina favoritvakter (som älskar mig minst lika mycket tillbaka) tydligen ska vara vakt på någon fest med Al Pacino under filmfestivalen i Venezia (Venedig) nästa vecka. Tjaa, tror jag börjar få tag i rätt kontakter här nu.. haha!


Nu ska jag sova. Klockan är trots allt halv fyra och jag är ledig imorgon så tänkte njuta lite. Och göra lite nödvändigheter också kanske..

Smile on my face.

Kategori: Allmänt

Bättre idag! Fick bara ett par värre hostattacker ute bland kunderna igår, men de fortsatte att flirta med mig så ingen större skada skedd, haha.
Fick sluta tidigare så Ferro gjorde 2 sjukt goda drinkar till mig, en med vodka, rosmarin & paprika och den andra med vodka och vit choklad (perfekt med sötma från chokladen men samtidigt stark och frisk från citrus). Han har lärt sig vad jag gillar! Hah. Efter det blev det cykeltur hem och jag vaknade ovanligt tidigt så bestämde mig för frukost på balkongen med en bok i solen. Härligt! Måste jobba på brännan!
Ska iväg till jobbet om ett par timmar och imorgon är jag ledig så då får det bli lite hemmapyssel och ta hand om mig själv. Lovar att köra bildinlägg från helgen också.



Första drinken. Och bartendern i bakgrunden.


Usch!

Kategori: Allmänt

Jag mår lite kris och karastrof. Jag är ju långt ifrån döende, men i och med att jag ska jobba idag vilket innebär att servera kunder drinkar så vet jag inte hur det kommer gå. Jag hostar värre än någonsin! Jag ska ta mig dit, försöka mig på det och så länge inte vår "manager" klagar får jag stå ut, annars åker jag hem och bäddar ner mig.
Det ska vara mellan 34°C-38°C här i stan den här veckan. Luftfuktigheten ska vi inte ens tala om - det här gör alltså inte saken bättre. Helvete alltså. Jag vill bli frisk!


Home, sweet home!

Kategori: Allmänt

Hemma efter härlig helg. Min sjukdom blev väl i princip bara värre och värre och i nuläget mår jag inte särskilt bra. Men mest hosta som är jobbig så klarar mig..!
Varit både väldigt bra och väldigt dålig resa men jag är väl nöjd i det stora hela! Har sett massa härliga platser och ätit underbar mat! Bilder kommer när jag fått lite sömn!



NU DRAR JAG!

Kategori: Allmänt

(med svar till mamma: jag har 6 par skor med mig. träningsskor, två par högklackade, espandrillos(?) & 2 par eh.. "sandaler"!)


Nu. Efter jobbkväll inkluderande att smaka Cristal champagne ur flaska var kostar €450 (dvs drygt 4000 sek) ska jag nu kasta mig in i en dusch, packa det sista och springa hem till Anaïs. På 30 min. Hah! Stress!
Vi drar till Napoli/Sorrento över helgen. Längtat efter det här i snart två år.
puss&kram!

no, no, no...

Kategori: Allmänt

Jag har för vana att packa väldigt, väldigt mycket när jag reser. Vilket jag tror de flesta av er vet. Den här gången delar jag och Anaïs på en resväska á 20 kg. Plus att de andra två kanske ska ha ner några vätskor i vår väska.
Det är ett rent helvete, haha. Jag har fått ner allt förutom neccesärer nu, men fick ta skorna i en papperspåse på sidan om som jag får ha som handbagage.. Vi ska sen vandra runt i Napoli med packningen några timmar - men det får gå! I övrigt har jag varit väldigt duktig! Väskan tom väger ju nästan 4 kg(?) och nu är den på 11 kg. Så, 7 kg för att vara jag är väldigt bra! ...plus 3 kg skor på sidan om.


Redo?

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Gick upp senare än planerat men ligger ändå bra i fas tidsmässigt så ska vara lugnt!
Startade den 25-30°C varma dagen med en kopp hett te och två alvedon, känns sådär.. Nu har jag diskat i närmare en timme och plockat i köket (efter 10 dagars besök + 2 bakningssenarion blir det tydligen väldigt stökigt!).

11:00-12:30 Diska + städa kök

12:30-13.30 Packa + Plocka rent i sovrum

13.30-14.30 Stryka + göra iordning mig

14:30-15:00 Köpa ballonger + ta packning, filmer & skärp till Anaïs

15:00-16:00 Banken

16:00-16:30 Åka till jobbet

17:00-02:00 Jobb (ska försöka få gå tidigare..)

02:30-03:30 Dusch + göra iordning mig

03:30-04:00 Hem till Anaïs för att ta taxi till tågstationen för sen tåg till flygplatsen och flyg till Napoli



..lär bli två lååånga dygn..!

Vänliga människor man kan hitta (men det finns alltid en baktanke..!)

Kategori: Allmänt

Hah. Insåg nu även att jag inte har en aaaning om hur man borde ta sig till Sorento (där vi har hotell) från Napoli stad. Med någon form av båt underlättar ju. Men vart och hur?
Jag tar med en lapp med namn och telefonnummer som jag hittade i mitt nattduksbord. Det är till en kille som jag och Catarina träffade på Linate (flygplatsen här) tillsammans med hans far och farbror som bodde i Napoli. Fadern lovade mig att de skulle visa oss Napoli/möta oss där om vi ville/ge oss skjuts till Sorento. Haha, risken är inte så stor att jag behöver använda den, men i fall att!



Ingen sömn..?

Kategori: Allmänt

Oj! Haha. Kollade nu vår biljett till Napoli. Flyget går 07°°. Från Malpensa - flygplats en timme utanför Milano.
Vilket innebär att vi borde lämna Milano runt 04°°, alltså hemifrån senast 03:30. Och jag slutar 02°°. Tur att jag planerat att packa väskan imorgon innan jobbet då.

Varmt!

Kategori: Allmänt

Termometern står på 27°C när man cyklar hem 02:30 och luftfuktigheten ska vi inte ens prata om. Gillar att det är varmt, men kan verkligen inte andas för luften är så äcklig. Tror att det bidrar till huvudvärken också..
Fått i mig x antal alvedon idag så mår lite bättre, men så fort jag känner att kuren försvinner ur kroppen mår jag ordentligt sämre. Åh.
Levt på varmvatten med citron och honung idag (tog emot lite att i 31°C värme be om en kopp varmvatten, haha), det enda positiva med detta är att jag inte har lika mycket apetit hela tiden, när Catarina var här åt vi nämligen konstant. Och dålig mat dessutom, vilket känns sådär inför mina 4 kommande dagar vid poolen/stranden, haha, men det klarar jag väl!
Nu ska jag strax sova och få lite vila för imorgon är det fullt upp! Puss & godnatt!

Sliten.

Kategori: Allmänt

Jag hatar att jag åkt på förkylning! Och har inte tid att vila för att bli frisk. Men bestämde mig i alla fall för att sova ut idag och ta städning och stressa runt imorgon istället. För att orka. Insåg nu att jag har så mycket att fixa innan Napoli!

Gårdagen var minst sagt slitsam. Kände mig lite sjuk och var så himla trött. Kan bero på att vi var på jobbet från 12°° också.. efter 4 timmars sömn. Men! Såå trevligt! Jag är så glad att jag lärt känna mina kollegor!
Min kollegas fru, tog på sig att laga mat. Jag hjälpte till så gott det gick med att lägga upp på serveringsfat etc (att lägga sig i den italienska matlagningen var inget jag vågade mig på om jag säger så..!), dukade med hjälp av kollega medan de andra satt och drack drinkar. Då jag känt mig berusad trots att jag inte druckit en droppe de senaste dagarna tog jag det försiktigt med alkoholen då jag skulle jobba senare. Men aperitif (spritz!) och två små glas vin till maten gick bra. Varvat med säkert minst en liter vatten, haha.
Vi fick såå god mat!

Först lite antipasto i form av foccacia, skinkor, ost, tunn pizzaliknande sak och grejer. Sen pasta med färsk sparris och svamp i gräddsås (underbar!) och därefter kött och sallad till huvudrätt. Efterrätt blev massa frukt och hemmagjord tiramisu. Sen vad jag mätt kan jag säga.
Jobbkvällen var seg, men jag hade väldigt trevligt med en kvinnlig kollega som är hur söt som helst. Fick väldigt bra med dricks också, haha, för att vara här!
En man välte ut en tonic water i min urringning (fråga inte hur..!) så fick €4 för det, haha - men det var det värt! Resten var söta utlänningar.
Nu måste jag in i duschen! Ska förbi banken innan jobbet så hoppas de har öppet..!


Dukning. I bakgrunden ser man kassan och bakom den är "lilla salongen" med mindre bord.



Delar av Deseos personalstyrka.
Plus Maja var lagade mat's föräldrar. Så trevligt!
(Ser nu att ett av "kontrollintygen" vid kassan hänger snett - måste åtgärdas!)



Ferragosto lunch med jobbet!

Kategori: Allmänt

Muffinsarna är klara. Visar sig om de är bra, men fina i alla fall - bild sen.
Nu kommer vi till det värsta; transportera 15 stora muffins med kletig frosting på tvärs över hela Milano. Jaa..






Inviger ett halsband idag. Inte nytt, bara inte hittat användningstillfälle tidigare.
Guldlöv och bruna fjädrar.

Måndag då.

Kategori: Allmänt

Dagens humör: Trött, nervös över mina muffins (jävla gasugn!) och lite stressad. Annars glad.

Dagens mående: Halsont, huvudvärk. Annars mår jag bra!

Dagens borde: Städa! Det är riktigt grisigt här hemma. Imorgon ska jag städa!

Dagens frisyr: Uppsatt i knut á la gå upp ur sängen-frisyr.

Dagens smink: So far - inget alls.

Dagens klädsel: Gammal bomullsklänning från Zara får agera bak-klänning. Senare får vi se..

Dagens planer: Baka klart muffins, Ferragosto-lunch med jobbet och sen jobba.

Dagens materiella vill ha: Elvisp! Mina, i och försig numera mer vältränade armmuskler, värker efter vispandet!

Dagens fundering: Har inte så mycket att fundera över just nu.. Ganska i harmoni för tillfället.

Dagens beroende: Sömn. Men jag får inte tillräckligt..!

Dagens tråkigaste: Lite saknad..

Dagens längtan: Napoli på torsdag!

Dagens superlängtan: Fyra dagars semester i södra Italien!

Dagens tidning: None.

Dagens låt: Beyonce - Best thing I never had.

 

 

Muffins!

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Knappt någon röst har jag och är trrrrrött men det stoppar mig inte! Sitter nu och vispar 4 äggvitor & 4 dl socker till porös smet. För hand.
Jag måste köpa elvisp!



Resultatet sist jag bakade franska chokladmuffins.



Behöver sömn!

Kategori: Allmänt

Klockan är nu 04:30. Jag har satt väckarklockan på 08°° för att hinna allt imorgon.
Baka muffins, göra mig iordning, stryka, mata katt, vara på jobbet (ändrat från kollegas hem - desto bättre!) klockan 12°° för Ferragosto-lunch.

För övrigt känner jag mig full utan att ha druckit en droppe alkohol ikväll och så har jag nästan tappat rösten och känner mig jättekonstig i halsen. Min kollega är sjuk med liknande krämpor men får hoppas att det inte utvecklas! ..jag ska ju åka till Napoli/Sorrento om tre dagar!


puss&godnatt.

Off to work!

Kategori: Allmänt

Nu är jag nästan sen till jobbet för att jag lagt för mycket tid på att slöa runt och att sminka mig ordentligt.
Men. Jag börjar inte förrän om en timme och det tar ca 25 min att cykla dit så är lugnt.
..bara det att jag alltid vill vara där i förväg..





....

Milano Milano Milano....

Kategori: Allmänt

Somnade inte förrän närmare 06°° imorse. Efter bra jobbkväll (alla var helt galna, måste bero på fullmånen!) tog jag cykeln till Anaïs för att umgås lite med katten så kom inte hem förrän efter 04°° då jag pysslade lite hemma, drack lite vin och försökte få igång en film utan framgång.
Idag lyckades jag hitta en söndagsöppen matbutik så jag kunde inhandla ingredienser till fransk chokladtårta. Imorgon är det nämligen en stor högtid i Italien, Ferragosto - vi kan jämföra lite med svensk midsommar - och mitt jobb har öppet (ungefär enda i hela Milano...) så vi jobbar. Men mina kollegor har i alla fall arrangerat lunch tillsammans hemma hos en av dem så vi ska samlas några kollegor där! Så trevligt! Och, det är till det jag tänkte baka franska chokladmuffins och ta med. Om jag kommer upp imorgon bitti?


Nu måste jag torka från dusch, göra mig iordning och stryka. Sen jobb. Söndag idag. Vit skjorta. Så då kan jag matcha med finare accessoarer och ha mig. Lättare än med rött! Hehe..

Back to reality then!

Kategori: Allmänt

Nu är jag lämnad ensam åt mitt öde. Haha, nej, inte riktigt - men samtliga av mina vänner & bekanta (förutom de jobbrelaterade) har lämnat Milano! Trodde jag ja! Men icke, blev väckt av Anna (vän från skolan som jag åker till Napoli med) och meddelade att hon fortfarande var kvar. Så tror jag drar med henne på rockkonsert på tisdag...
Hur som helst. Catarina har åkt, efter helt underbara tio dagar - så fin och rolig tjej som jag kommer att saaaknaaa! Men förmodligen dröjer det inte alltför länge tills hon kommer tillbaka!

Vår sista dag här tillsammans blev lugn och mysig. Började med väldigt sen frukost hemma på balkongen innan vi tog oss till stan och drack rosa bubbel på larinacente's (motsvarighet till NK) takterass där vi även blev serverade lite plockmat. Sen tog vi en fika, haha, innan vi gick på en promenad i jakt efter restaurang. På vägen såg vi en man (vän till min chef) som var på date som tidigare lämnat sitt nummer och bjudit ut mig. Haha, lite roligt! ...tur att jag inte är intresserad!
Mysig middag följde sedan med god mat & dryck innan vi tog en promenad nästan hela vägen hem. (Glasstop på vägen - nu är det diet som gäller ett tag framöver! hehe..)

Väl hemma kom Davide förbi för att säga hejdå då han åkte ner till Puglia imorse. Över tre veckor kommer det dröja innan jag får träffa honom igen. Och det känns inte helt ok. Känns väldigt konstigt att trivas så pass bra ihop med någon som jag gör med honom. Brukar inte vara min grej.. Men, jag ska försöka vänja mig vid tanken utan att sakna honom allt för mycket...

Nu ska jag in i duschen, stryka kläder, mata katt, handla lite mat och sen åka till jobbet. Lördagkväll. Tror det blir bra!
pusss!


Rosa bubbel.



Promenad i mysiga Brera.



Restaurangbesök.



Lambrusco ger en lila tänder så kunde inte direkt le...


Fredag.

Kategori: Allmänt

Sovmorgon. Senare trip på stan med kära Catarina idag! Känns som jag inte träffat henne alls senaste dagarna pga jobb men idag blir det heldag! Middag och allt. Imorgon bitti lämnar hon mig och det känns så konstigt. Kommer bli tomt och jag kommer sakna henne så mycket!


Bilder från två olika utekvällar.



Middag hos Davide. Jag får ta hand om vinet!



Två fina vänner och en man. På fancy klubb (Fellini) som vi blev lite kära i.



Aperitivo med (väldigt bruna!) Catarina & Rebekah. Så fina tjejer!



Firade kollegas födelsedag på jobbet med vänner, kollegor & bekanta.
(Födelsedagsbarn i mitten med champagne)



Vi firade..



..och var glada!

Lever mitt liv lite nu..?

Kategori: Allmänt

Jag känner mig riktigt lycklig just nu. Harmonisk.
Dessutom har jag världens finaste Catarina här på besök, som jag är så glad över! Och som pricken över i't har jag haft tid att umgås massa med Rebekah nu igen!
Vi har haft för oss en del under veckan! Kvällen på The Beach var ganska lugn för min del, men hur bra som helst.
Vi har annars hängt vid ett poolområde, varit på aperitivos, haft mysig hemmakväll med middag och film.
Även grillning hemma hos Davide med tjejerna innan utegång till helt underbar klubb. Pooler utomhus och riktigt fin! Fruktfat kom även in till oss från klubbägaren. Ibland har man det bra.
I förrgår åkte vi tre tjejer på aperitivo och efteråt åkte jag och Catarina vidare till mitt jobb för drinkar. Och tur var väl det. En av våra DJ's på mitt jobb fyllde år efter midnatt så det vart live ja må han leva-sång av två sjukt duktiga killar, som jobbar med musik (artister) var en av dem jag känner, tomtebloss och tårta. Sen kom champagnen in och jag och Catarina satt med födelsedagsbarnet och hans vänner och några av mina kollegor. Så trevligt! Men det blev ganska många drinkar under kvällen då chefsbartendern bara öste ut nya till oss, haha.. Han har en liten crush på Catarina dessutom! Haha!
Senare åkte vi och kollade på killarna vars sjöng's studio och hängde lite där innan vi åkte hem.
Igår var det jobb för min del, men Catarina, Rebekah & en vän till mig + hans vän kom förbi.
Nu ska jag in i duschen för att senare möta upp Davide för lunch. Saker och ting är mer seriöst nu, men han ska åka ner till södra Italien nu i drygt två veckor och jag kommer ju sakna honom! (Han bjöd med mig till superfint hotel i Puglia med havsutsikt - men tyvärr måste ju jag jobba......!)


Jag har det bra.

Härliga dagar!

Kategori: Allmänt

Oj. Glömt bort mig lite här tror jag, haft för mycket roligt för mig för att ha tid att logga in och skriva något här...
Måndag kväll var supertrevligt med Davide, efter två mysiga barer åkte vi hem till honom och jag sov kvar där. Jag utnyttjade hans nya dusch (med varmvatten!) morgonen därpå innan vi åkte till ett "köpcenter" för att kolla om hans resterande badrumsmöbler kommit, och åt lunch där. Sen var jag i akut behov av ett apotek så vi åkte förbi ett (så nu mår jag bra igen, haha) innan han skjutsade hem mig. Sen blev det jobb till stängning med bra jobbteam. Komplimang av min chef också, och det kan jag säga inte är ofta man får, haha. Var dock helt slut under kvällen men på vägen hem stannade jag till hos Anaïs för att pyssla om hennes katt då jag inte var där under dagen.

På onsdagen, igår, gick jag upp tidigt och städade lite, åkte till Anaïs för dusch och katten innan jag åkte ut till flygplatsen här och mötte upp Catarina! Oh! Vi körde på en lugn dag hemma, åt god lunch och senare en aperitivo vid Navigli.
Dagen har vi nu spenderat vid ett poolområde en bit utanför stan, hur skönt som helst! Meeeen jag har bränt mig. Haha. Fail! Nu ligger hon och vilar och jag ska hänga tvätt och plocka undan lite här innan det är dags för middag och att göra oss iordning för utgång! Blir The Beach ikväll! Eventuellt följer Davide och några kompisar till honom med!
Jag vet dock inte vad jag ska ha på mig för om jag har för kort klänning syns mina, numera rosa, lår för mycket.. hehe..


Café i china town. Tog en färskpressad juice innan jobbet då jag hade ärenden
i china town som ligger bakom jobbet. Härligt med ELLE i skuggan en varm sommardag!



Den enorma katten jag "sköter om" i ett par veckor nu.
Dock gör sig inte bilden rättvisa för hans fina huvud/ansikte..



Helt underbara & snygga Catarina igår vid Navigli!



Två blondiner ute på vift i regnet, haha'



Poolområdet idag! Härrrrligt! €5 i inträde och €3 för solstol.
Men det är det värt en dag som denna då det är kring 30°C varmt!



Kollektivtrafik dit och hem, med byte på flygplatsen, hah. Vi mötte dock upp en kille
med far och farbror från Napoli på flygplatsen som tog mitt nummer
och sa att vi kunde höras när jag åker dit, haha, perfekt med trevlig kontakt där!


Perfekt start på veckan!

Kategori: Allmänt

Helt underbar dag!
Började med en timmes powerwalk, sen träffa en av mina finaste vänner, hem och göra sig iordning utan stress alls, ta en tripp på stan, läsa en tidning och dricka färskpressad juice på en uteservering, gå förbi jobbet och hämta (nya, kemtvättade) jobbkläder och hälsa på söta kollegor, åka hem, göra sig iordning i lugn och ro och nu om ca en kvart kommer Davide och hämtar upp mig för aperitivo! Perfekt tillvaro måste jag säga!

Lyckats fått till min sminkning har jag också idag. Dock väldigt negativt när man står i provrum och provar kläder. Har man en snygg-dag vill man ju köpa så mycket mer än om man har en ful-dag! Som tur lyckades jag stå emot!
Jag tror faktiskt jag börjar lära mig lite att hålla i mina pengar! I alla fall en början.
Var i behov av nya sängkläder men ite hittat några billiga tidigare, men kom på att Zara home brukar ha massa fina, så gick dit. Men, ganska dyrt där med.. Meeeen så ramlade jag in på barnavdelningen där de hade perfekta - och det var ju nästan halva priset mot "vuxenlakan" trots samma storlek. Haha, nej, det är inga djur eller så på dem, vanliga ljusgråa i fin bomull och små randiga örngott till. Klipp!

Nej, nu ska jag ta en sista sväng framför spegeln så jag är redo när han ringer och meddelat att han är nedanför, hehe...




Lycklig! Kanske lite orolig, men det hör till livet!

Helgen i bilder...

Kategori: Allmänt

Efter en timmes powerwalk (stolt över mig själv, haha) i värmen och farväl till Anaïs som far till franska landet är jag hemma igen. Ätit en yoghurt till frukost och tänkte nu duscha innan jag beger mig ut på stan.
Ska förbi jobbet senare och hämta upp nya jobbkläder och sen får vi se.
Känner mig fri idag!


Lite bilder från helgen;


Utsikt från Davides miniterass. Man ser bergen längst där borta,
Helt underbart!



Drink med Rebekah!



Jag var sugen på någonting sött så vi delade på en enorm piña colada,
men jag tycker inte ens om piña colada så ångrade mig så fort vi fick in den, haha.
Men den gick ner!



Anna & Anaïs på uteserveringen på mitt jobb efter att vi alla tre slutat jobbet.



Min kollega in action.
Fick en av de kanske konstigaste drinkarna jag druckit, haha, men den var god!
Paprika till garnering, och det är inte ofta!



Sen begav vi oss hemåt!
Det är vi tre plus Anaïs kompis Claire från Paris som drar till Napoli & Sorrento om några veckor!



Vi körde photo shoot på Piazza Duomo tills sopbilen kom och störde...



Att cykla förbi Duomo nattid ger mig en hemkänsla.
Jag gillar verkligen staden och livet här. (Även om jag saknar havet litegrann...)




Måndag morgon. Bra start på veckan!

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Herregud så tidigt jag är uppe, med tanke på att jag somnade runt 03°°..
Slutade jobbet redan 23°° men fick sms av Anaïs att hon och Anna skulle komma förbi så väntade på dem. Vi tog ett par drinkar och satt och pratade på uteserveringen nästan till stängning och cyklade därefter hem tillsammans.
Jag har verkligen så fina vänner.
Nu är jag av någon anledning vaken och ska ta mig ut på en powerwalk innan jag ska gå förbi Anaïs och säga hejdå inkl. testa så att min uppsättning nycklar till hennes lägenhet funkar som dem ska. För säkerhetens skull.
Sen ska jag nog hem och tvätta lite och kanske ge mig ut på stan en sväng efteråt. Fönstershoppa lite. Jag är ledig idag. Tänkte njuta!
Senare är det meningen att jag ska träffa Davide.

Nu är det dags att sträcka på kroppen och hoppa i träningsskorna! Ciao!