30 november 2011

Kategori: Allmänt

För er som missat det är det min födelsedag idag! Fått sina fina hälsningar, presenter och telefonsamtal. Senast nu från Lina som jag inte träffat på säkert ett år! Kul!
Sjuk är jag ju, hah, men proppat i mig mediciner och ska ta mig en varm dusch nu innan jag ska göra mig iordning och åka iväg för en drink med kära Anaïs. Senare kommer mannen och hämtar mig för middag ute. Känns bra att bli lite bortskämd ;)

Nya telefonen min funkar finfint, dock mycket att lära.. hehe, tack kära familjen!



Sjuk, nästintill osminkad Johanna. Men glad ändå!


Behöver nytt ID-kort

Kategori: Allmänt

När man väl tar sig iväg till MediaWorld (i Sverige känt som Mediamarkt..) för att utnyttja sin 10% rabatt man fått i födelsedagspresent från dem behöver man ha ID med sig! Då mitt är stulet har jag bara pass - ooooch det vill jag inte alltid bära med mig. Så fick åka hem igen. Helt slut blev jag efter den lilla rundan, helt andfådd. Så, nu ska jag packa lite, dricka vatten och sen försöka sova en timme. puss people!



Sjuk nu då. Bra där

Kategori: Allmänt

Konstigaste och sämsta dagarna någonsin just nu tror jag. Igår kändes allt lite lättare till en början men sen blev jag sjuk och Davides (tidigare bitchiga, numera mysiga) katt ramlade ner på gatan från 7e våningen. Trodde knappt hon skulle överleva igår men nu verkar det bättre, skönt. Stackars liten.
Nu är jag hemma och Judith ska strax iväg till flygplatsen och Holland efter trevliga dagar här! Jag ska sen sova några timmar innan Davide kommer och hämtar upp mig och jag tror jag flyttar över till honom resten av veckan.
Behöver min man som tar hand om mig nu när jag är sjuk (hehe) och det är mysigare att vakna upp på födelsedagen (imorgon! ..för er som som glömt, hehe..) brevid honom istället för ensam!


Måndagmorgon - Uhhh

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Är helt utmattad efter helgen, både fyiskt och känslomässigt. Har visserligen haft väldigt trevliga dagar, men känner att jag måste lägga mer tid på skolan trots besök. Såå trots väldigt lite sömn under helgen gick jag nu upp 07:30 för att plugga och hoppas att det känns bättre.
Judith från Holland är fortfarande här och är så gullig! Och trevlig. Lite konstigt med så spontant besök - men väldigt kul!
Nu måste jag sätta igång så jag kan lugna ner mig lite.. Ha en trevlig måndag!


Inte ok.

Kategori: Allmänt

Kan inte riktigt vänja mig vid det här att det är första advent innan min födelsedag. Att solen skiner ute och det inte finns ett spår av jul gör det hela värre.
Jul kan jag ta vid Lucia, inte innan.

Skynda skynda-dag.

Kategori: Allmänt

Helt slut i huvudet är jag idag! Hade bästa morgonen/förmiddagen hos mannen innan han skjutsade hem mig. Sen dess har jag pluggat till projekt hemma, haft gruppmöte, gått en snabbis på utställningsaperitivo en väns pojkvän annordnat. Sen handlat och nu sitter jag och ordnar det sista inför morgondagens lektion innan jag ska städa lite här hemma för ikväll kommer Judith från Holland hit! Besök över långhelg, tills tisdag. Ska bli så kul!
Sååå, kanske blir ytterligare lite uppbehåll här, vi får se..
Nej, plugga vidare nu!





mmmmmusic

Kategori: Allmänt

Ni som känner mig vet att jag är emot att ladda ner musik och filmer etc från nätet. Och nu när Spotify valt att inte vara så gratis längre har resultatet blivit att jag mycket sällan lyssnar på ny musik, om det inte är via MTV eller radio. Dock handlar det lite om dubbelmoral för min del, hehe, då det inte känns fullt lika illa när någon annan laddar ner. Igår fick min man äntligen sitt nya internet installerat. Och i morse fick jag en CD med många av de låtar jag minst sagt avgudar, som Davide hade valt ut, utan att jag bett om det! Wow. Snacka om lycka från min sida!

Så nu medan jag ritar ritning i autoCAD lyssnar jag på allt från Beyonce's Love on top till Icecubes You can do it. Haha 



Så här frusen men glad var jag när jag och Davide var på "utflykt" i helgen.
Så härligt att komma ifrån stan och den dåliga luften.
Sjö, frisk luft och underbar utsikt!


Jag lever! Mitt internet ej.

Kategori: Allmänt

Ursäkta folket. Frånvarande här. Inget internet hemma, trots att jag betalat, faxat och haft mig vill det inte igång.. kanske idag? Håll tumme. Spenderar mesta tiden i skolan, med grupparbete eller hemma hos mannen. Mysigaste helgen har jag haft, återkommer med bilder. Davide tog med mig till en av sjöarna norr om Milano och vi tog en båttur runt bland små små öar och solen sken. Sen värsta middagen dagen därpå. Lever bra nu, om än stressigt pga skolarbete - men det går ok!
Ska plugga vidare så hörs vi sen, hah. Bildbomb! puss



Mys.

Kategori: Allmänt

Tanten brevid mig här på caféet har börjat använda päls. Med andra ord är det tillräckligt kallt nu. Äntligen!
Dock är ju min (den enda som jag använder åtminstone) på kemtvätt en vecka till så får frysa lite.. dunjackan verkar jag nämligen ha lämnat i Sverige!?
Imorgon ska det bara bli 1°C men nästa vecka över 10°C och sol, så blir nog bra.




Avslutar lunchen med caffé (espresso) & två små kakor.
(ursäkta dålig bild men inte lätt när man försöker vara diskret med fototagandet..!)


Fredag då. Snart helg.

Kategori: Allmänt

Hah. Haft delinlämning för ett projekt nu. Min grupp fick 25/30 (dvs typ VG), inte särskilt bra men ok.. Det konstiga var att klienten som vi gör projektet för var där och gillade verkligen vår idé och berömde vår grupp flera gånger. Läraren däremot (som sätter betygen) tog bara hänsyn till själva presentationen. Jättekonstigt sätt att bedömma ett projekt, men ok. Vår presentation var inte den bästa, men resten var bra. Särskilt om man såg det ur klientens synpunkt. Jaja. Får se.. Kanske bättre för slutinlämningen.

Nu har jag hittat ett mysigt café för lunch innan jag ska iväg för nästa grupparbete. Var förbi posten men det var 40 nummer före och bara 3 kassor så fanns inte tid att vänta. Så får springa dit efter mötet istället.. Sen hem till landlady med hyran, hem och ordna, iväg och handla middag som blir hos Anaïs ikväll med film. Skönt.
Sova ut ordentligt ska jag inatt. Somna om imorse (m.a.o. lite försovning) efter klockan ringde och jag sov jätteoroligt, så blev ingen bra start på dagen.



Perfektionisten i mig skriker högt

Kategori: Allmänt

Inte roligt med grupparbete! Sitter och ordnar inför inlämningen imorgon, massa saker som inte jag borde göra.. Tur att det bara är delinlämning, för i framtiden vet vi vilka områden var och en sköter.
Ritningar jag fått nu för att sätta ihop redovisningen är.. tja.. Fel. Man tycker att efter två års utbildning borde man ha lärt sig någonting och att kunna tänka hyfsat logiskt inom ämnet. Hoppas att inte läraren drar av allt för många poäng trots att felen är rätt illa.. Jaja. Hoppas att jag hinner klart innan printshopen stänger så att allt kan skrivas ut idag.
Hjälp...

Buona serata

Kategori: Allmänt

Känner mig lite som en levande död för tillfället. Suttit med projektarbete ca 8 timmar idag och korrigerat(?) i princip allt det sista inför redovisningen. Men efter inte allt för mycket sömn och massa babbel under 8 timmar blir man trött. Att det dessutom ska vara på ens tredje språk gör det inte lättare.. Att vi mixar mellan italienska och engelska (Anaïs är också i min grupp så vi pratar mest engelska när vi pratar med varandra) var och varannan mening gör det hela ännu jobbigare. Men, snacka om hjärngymnastik!

Nu sitter jag hemma och bokstavligen föser i mig middag. I hopp om att hinna sova lite innan dansskorna ska på.
Färsk pasta med laxsås på grädde, vitt vin, salt, citronpeppar m.m. Gott! Till ett glas vin. Eller två. Försöker skjuta undan tröttheten med vin. Ett glas brukar inte hjälpa, men efter två tre lär vi vara på banan igen!
Ni förstår, jag satt ribban ganska högt förra vecka på dansgolvet bland allt annat folk så gäller att jag har danshumör på minst samma nivå ikväll. Med andra ord får inte segkänslan som är ganska övervinnande just nu finnas med i bilden om en timme. Haha. Stackars min man, hoppas jag inte skämmer ut honom allt för mycket..! (..men då borde han/ägaren väl inte be mig följa med igen..?) Hah.
Trevlig kväll!

puss

Kategori: Allmänt

Mannen min hade valt en film som var nyutkommen - weeeell, kommer man då till biografen 10 min innan filmen börjar finns inga biljetter kvar har vi lärt oss nu. Hah. Så vi åkte och köpte en födelsedagspresent till mig (tack mamma & pappa). Lycka! Men får inte öppnas förrän 30 november, så ska slå in den fint. (Mina vänner anser mig sjuk i huvudet.)
Nu sitter jag på gruppmöte och ordnar det sista inför delredovsiningen på fredag. Känns skönt att det snart är klart - inte sista natten. Ikväll ska jag nog ut och dansa. Woho! Fått upp ögonen för ett DJ-gäng på Davides väns bar så hoppas det blir lika bra ikväll!


Biopremiär (för min del)

Kategori: Allmänt

Jag fryyyyyser. Vill krypa ner under täcket och sova för att få upp värmen - men risken att jag inte vaknar finns. Och vill få klart skolarbetet så fort som möjligt så jag slipper plugga hos mannen ikväll.
Ikväll blir det bio - Davide har hittat amerikansk film på orginalspråk - hallelujah! Första gången jag går på bio i Italien (just pga dubbnings-frågan, hatar dubbat) sen är kinesisk take away planerat. Bio - mysmysmys. Inte gått på bio på.. seriöst säkert år.
Nu måste jag koka te. Kallt kallt kallt. Trots raggsockor och dubbla tröjor.


fem månader

Kategori: Allmänt

Lite konstigt. Idag var det fem månader sedan jag hade min första date med Davide. Fem månader! Snart fan ett halvår sen.. Känns inte så alls, men känns väldigt bra!

Vinter nu. Och pälsen är på kemtvätt två veckor till..!

Kategori: Allmänt

Sorry people. Ursäkta avbrottet med lösenordskyddad blogg. Lite problem som jag var tvungen att återgärda på relationsfronten, hehe.. Men nu är det ordnat och allt är frid och fröjd!
Gårdagen spenderas i skolan och med skolarbete innan jag blev upphämtad av mannen. Han fick laga mat åt mig hos honom och så sov jag kvar där. Åker tillbaka ikväll men nu under dagen har jag haft slutprojekt-lektion inkl. besök på själva platsen som vi ska "renovera" och göra till projekt. Intressant och känns väldigt mycket roligare nu. Återkommer med projektförklaring, ni kanske kan ge mig tips!

Varit förbi Mediaworld (Mediamarkt heter det i Sverige..) för att köpa födelsedagspresent åt mig då jag fått sms av dem att som medlem då det är min födelsedag snart får jag 10% rabatt på valfri vara under hela november månad. Tack o tack! Meeeen, de hade inte den presenten jag ville ha så jakten får fortsätta på andra Mediaworlds..

Nu ska jag ordna klart det sista inför delredovisningen för ett projekt på fredag innan Davide kommer och hämtar mig. Vintern är här på riktigt nu. +4°C och jag var barfota i ballerina idag. Brava!


Nattmänniska innerst inne

Kategori: Allmänt

Går inte så bra det här med att sova om vi säger så. Jag tog en dusch efter att min man lämnat mig och nu sitter jag och planerar morgondagens projektmöte samt förbereder min del. Lovat mig själv att gå upp 08°° så borde verkligen sova. Men lite orolig över att inte hinna imorgon annars.. Sååå jag har dragit på mig en stor t-shirt och placerat mig framför skrivbordet istället för i sängen. Detta är i och för sig ett väldigt bra tecken. Att jag är vaken och inte bara vill dra täcket över huvudet. Jag mår bättre nu, allt kommer bli bra. Bättre än innan ♥



Farsdag

Kategori: Allmänt

Haha, jag skulle gratta papi i telefonen idag då det ju är farsdag. Mami ringde dock upp mig av olika anledningar men jag bad henne passa över telefonen till min far men hör då i bakgrunden "Meeeeen jag kan ju inte prata nu!? Det är ju hockey!?!" Tack du. Haha, jag startade samtalet med "..jag kan väl åtminstone få säga grattis på farsdag..?"
Och tja, det var ju okej, sen fick han återgå till matchen - hoppas du inte missade något alltför viktigt pappa!
Grattis på fars dag i alla fall! Hoppas min bror firade dig med lite mer pamp & ståt än vad jag gjorde - vet att man alltid kan lita på honom när det kommer till sånt..... ;)


Trött nu

Kategori: Allmänt

Åhå. Denna dag blev längre än gårdagen..! Upp i morse/förmiddags för att göra klart det sista inför grupparbetet idag, sova lite till, projektmöte 14°°-20°° då vi äntligen var klara inför kommande lektion. Hem för att byta om och sen träffa man för middag. Äntligen tror jag att saker och ting är ordnat på det planet, mår bättre nu.
Nu (02°°....) ska jag försöka ordna lite plugg innan min skönhetssömn.


Note to self: glöm aldrig kvar en (eller flera för den delen) stay up's hos din man, särskilt inte om han har en frågvis son på 6 år. Haha.. hjälp.


Godnatt.

Kategori: Allmänt

Klockan är halv tio en lördagskväll. Gjort så mycket jag orkar av skolarbetet inför projektmöte imorgon (ska göra klart imorgon förmiddag) och ordnat här hemma. Nu vet jag inte vad jag ska hitta på.. Ingen inspiration eller lust till något större projekt. Kan inte kolla på film på datorn av någon anledning och hittar ingen inspirerande bok. 
Tror jag ska kolla om det är något på TV'n en liten stund och sen sova. 12 timmars sömn vore ju ganska skönt..
Det känns lite hopplöst, men ändå väldigt mycket lättare nu. Vi kan hoppas på ännu ett snäpp bättre morgondag. ok?

Ett litet (ganska stort faktiskt!) ljus idag var dock att jag fick ett paket! Paket från Norge! Om jag inte missförstått helt är det en födelsedagspresent, så jag har inte öppnat än. Om drygt två veckor är det min födelsedag.
Vet dock inte alls hur jag ska fira. Funderar nästan på att bara ta ett restaurangbesök med ett par personer och inte fira mer. Känns inte som jag vill ha något födelsedagsfirande i år. Men kanske ändras. I så fall bokar jag nog bord på Deseo (fd. jobbet) och drar med lite vänner.. Får se! Men vore trevligt där då personalen där ju också är mina vänner numera.. Vi får se, vi får se.


Andas..

Kategori: Allmänt

Nuså. Mår lite bättre.. Städat mitt sovrum, kök, hall samt samtliga golv i lägenheten. Därefter tvättat, hängt tvätt, handlat mat, lagat paj, diskat och nu sitter jag med middag. Tidig middag ikväll, men då jag inte ens ätit frukost idag, och inte åt särskilt mycket igår, behöver min kropp det. Tacopaj med guacamole och massa grönsaker. Så gott!
Jag skjuter fram resten av pluggandet till imorgon, för idag går det bara inte. Behöver få lite harmoni i min kropp efter senaste dagarna.. Men allt känns lite lättare nu! Kanske titta på en film eller något nu och sen sova riktigt tidigt?
Vore skönt..



Tacopaj, guacamole, stor sallad och ett glas negroamaro. Buon appetito!


"..I stay up clean the house, at least I'm not drinking..?"

Kategori: Allmänt

Känt mig helt tom senaste dygnet, mått skit. Nu börjar jag bli arg och irriterad, vet inte om det är bra att få tillbaka lite känslor eller om det bara går utför. För stor del av tomheten finns kvar.. Jag orkar helt enkelt inte med någonting just nu. Hade en kompisdate ikväll  som jag ställde in pga trubbel och nu orkar jag ändå inte. Anaïs frågade om jag ville komma över på middag, men jag vill bara vara för mig själv.
Ska bara göra det nödvändigaste idag och sen sova. Kanske häva i mig ett eller flera glas rödvin senare. Men då jag inte har någon aptit just nu känns inte rödvin som ett bra alternativ..
 
 
- tvätta
- plocka undan i lägenheten då jag inte står ut med oordning just nu
- handla
- laga middag?
- research om slutprojektet och skriva ner lite punkter (dock gjort den största delen redan)
- ordna lite för projekt 6
 
 

älskade TV-program!

Kategori: Allmänt

Jag roar mig med fyra avsnitt av Halv åtta hos mig. Hah. Gillar att ena ska ha italienskt tema, med pasta till huvudrätt - njaaa.. Men gulligt!

Nu är det tydligen helg.

Kategori: Allmänt

Jag ska gå och sova en timme nu. Ingenting fungerar som det ska. Min kropp är dessutom hungrig men jag har ingen aptit alls. Har middagsdate med Anaïs ikväll hos henne. Vi ska laga tiramisu, så hoppas att aptiten återkommer..!


I'm off.

Kategori: Allmänt

Nu har jag glammat till mig lite - behövdes efter senatse dygnet. Ska svänga förbi Deseo och säga hej i och med lite ärenden och sen aperitivo. Eftersom jag är en sucker för att träffa nya, trevliga människor (men dessvärre inte har så mycket tid till det längre) ser jag fram emot det! Ska bli kul! Och att åka till corso sempione känns alltid bra, haha, då det var som mitt hem under sju månader...



Hah. Kanske inte så rättvis bild, men det får vi ta..!


ok..

Kategori: Allmänt

Middag ute med Davide igår. Vi kände sedan för en drink så vi åkte till hans väns bar och det slutade med att vi (..jag..) dansade som galningar då DJ'n de hade var bäst! Pratade lite med DJ'n och de spelar nästa vecka med så får se om det blir repris..
Projektmöte tidigare idag, nu pluggar jag lite men ska strax göra mig iordning för att åka och möta upp en svensk tjej som är i Milano just nu, hon är intresserad av IED osv så ska prata lite om det. Trevligt! Blir corso sempione då jag ändå måste dit till fd jobbet för att lämna kemtvätt och hämta upp en jacka.
Helt slut i huvudet pga alkoholen igår och sov inte så mycket inatt.. Och ikväll blir det nog ganska sent plugg - men det får gå. I helgen ska det sovas ordentligt, och pluggas.
puss


Impulsmiddag ute.

Kategori: Allmänt

Hurreni. Jag börjar förstå varför jag aldrig varit en relationsperson, utan alltid föredragit att vara för mig själv. Det här med kärlek är fan inte lätt - särskilt inte då man gått och kärat ner sig i en person som är rena rama motsatsen till sig själv på kärleksfronten. Hah. Men, det finns alldeles för fina saker för att det inte ska vara värt det. Tog en spontanmiddag ute med mannen ikväll plus en promenad i höstmörkret. Mysigt.
Nu ska pluggandet fortsätta tillsammans med en kopp te, fyra kakor och att hänga tvätt. Sen sova. puss!



En av Västerås få riktiga stoltheter.

Kategori: Allmänt

Åker jag till Sverige över jul även nästa år har jag något att hitta på i alla fall; Delar av Lars Wallin's utställning till Västerås.



Skrivande designer.. tjadu.

Kategori: Allmänt

Att sätta ihop en grafisk layout är fan inte lätt när man har noll inspiration på designfronten utan hellre skulle skriva en uppsats. Ska skriva ner en lista på allt som ska vara med -så jag får skriva av mig lite- så kanske inspirationen kommer sen.
Håll en tumme!


Grattis Bea!

Kategori: Allmänt

Hallå!
Efter all gourmetmat under helgen kör jag på keso med bär och två brödskivor med philadelphia & lufttorkad skinka på till middag idag. Var inte särskilt hungrig då jag åt sen frukost (11°°) och lunch (17°°) hehe..
Ordnat ikapp allt hemma i form av sopor, mail osv efter helgen och pluggar lite nu. Ska se till att det blir en tidig kväll så jag är pigg imorgon. Är inte riktigt mig själv de här dagarna, kanske pga lite ångest, men tror det ordnar sig fint.


Min fina fina vän Bea fyller år idag. Lite ledsen över att jag inte kan fira med henne! Men hoppas de firar dig väl!




Kvinnan har gett mig sällskap under många av de resor jag förmodligen
aldrig någonsin kommer glömma.
Gäddsafarin i Dalarna är en av dem,
och för underbar för att kunna nämna för många gånger. ♥


Vill. Inte. Nu; Trött.

Kategori: Allmänt

MATKOMA! Ingen som helst lust att gå tillbaka till skolan nu heller. Matkoma och det börjar bli alldeles för mörkt ute. Men allt ska jag kravla mig iväg, kanske t.o.m. ska dra på mig träningsskorna och något annat sportigt då jag tänkte promenera och jag ser inte ett enda regnmoln (kan bero på att det är så mörkt? men jag försöker se det positivt!). Fast å andra sidan, känner mig så hurtig till att börja med, men halvvägs till skolan känner jag mig bara slappig och längtar efter 13-cm'rarna och en paljettklänning. Hah, kanske ska mötas någonstans på vägen då?

Vad sägs om gummistövlar? ..de är ju trots allt från Hunter. Hah.

Mat och vin helg!

Kategori: Allmänt

Måndag. Min kropp mår jättekonstigt efter helgen, och just nu har jag ganska hög ångest av någon anledning.
Bott hos mannen helga helgen och åkte direkt därifrån till skolan så kom precis hem. Packat upp min väska och gjort ordning lite hemma. Hur mysigt det än är att bo hos Davide varannan helg är det lite jobbigt att kånka runt på väskor och väldigt skönt att vara själv, hemma hos mig.

Men underbar helg. Fredagkväll spenderades på två barer - vi har mest bara ätit och druckit hela helgen!
På lördagen hade han bokat bord på en Sardinsk restaurang där vi åt underbar mat. mysigt och riktigt italienskt ställe! Hah, obeskrivligt gott.

Regnade samtliga dagar så vi spenderade största delen inomhus, söndagsmiddagen Davide lagade bestod av "köttbullar" kokade i tomatsås och perfekt spagetti. Efteråt massa goda ostar, fikonmarmelad, honung och kex tillsammans med Amarone-vinet som jag, mami & papi köpte på vår lilla vintur för några veckor sedan. Mmm!
Nu är jag hemma för "rast" innan vi har en kvällsföreläsning 18°°-20°°. Sen hem och plugga och sova.
Pluggvecka den här veckan! Känns riktigt skönt.



Bild till mami; är det inte en sån här eh.. apa(?) som du fick i present förut
och hade på jobbet? ..brast ut i skratt och kände mig tvungen att ta bild!



Mannen i gång med musslorna vi tog in till förrätt.
Kokta i något som gjorde dem väldigt väldigt goda!
Vi beställde även in aubergin med mozarella & tomat på i ugn.


Davides friterade fisk och skaldjur. Helt perfekta calamares!



Min grillade tonfisk med hallonvinegrett & capris- och mynta pesto.
Behöver jag säga att det var gott???


Vad fan gör man?!

Kategori: Allmänt

Idag är jag smått förbannad! Fa-an att jag litade på min frisör. Han har klippt mitt hår åt helvete har jag insett nu, han har klippt helt fel för mitt hår. Inte pga längden, utan själva frisyren. Funderar på att gå tillbaka för att be honom ordna till det! Men, det kan innebära att han måste klippa av liiite mer och tunna ut vilket gör ont i själen, vi får se. Ska nog gå och prata med honom i alla fall! Så. Ikväll har jag riktigt snygga kläder men ser i övrigt för jävlig ut. ARGH!


Tänkt mig en effektiv fredag!

Kategori: Allmänt

Känner mig lite väl pojkaktig i min nya frisyr ibland. Men ikväll har jag date med mannen ute och innan dess ska jag förbi Deseo (jobbet/fd jobbet) för att hämta min skinnjacka jag glömde kvar där. Såå jag tänkte passa på att hotta upp mig lite. Röd slimmad sammetsklänning om så kroppen tillåter. Kan funka bättre till håret.

Nu ska jag sova lite, ringa hyresvärd, betala räkningar, gå till kemtvätt med kappor, ordna skolarbete, aktivera datorprogram, ordna naglar och göra mig iordning. Tur att klockan inte hunnit bli så mycket än..!



Även om det är kort går det åtminstone att sätta upp när man är hemma..


Snart helg!

Kategori: Allmänt

Trött trött trött. Och gjorde misstaget att dricka en caffé under morgonmötet med gruppen, så nu mår jag skit pga den. Min kropp tål inte kaffe om det inte är direkt efter maten. Funderar på om det har med koffein att göra då jag har samma problem när det gäller coca cola & redbull.. men ingen aning.
Borde visserligen sluta helt med kaffe, rödvin och färgat te då mina tänder blir påverkade - men lättare sagt än gjort.

Sitter i skolan på lektion för projekt 6 nu. Vår presentation gick sådär men läraren tyckte vi hade jobbat iaf.. Måste dock fixa allt väldigt ordentligt till nästa gång då det är gången innan inlämningen! Om vi jobbar på bra ordentligt kanske det kan bli ett ok projekt i alla fall.. Ser så ut om vi vill!

Ska försöka koncentrera mig på sista presentationen nu så man får lite "tips" på vad man ska och inte ska göra.


Buon appetito!

Kategori: Allmänt

Om jag ska vara helt ärligt känns det sådär att sitta och sörpla i sig färdig grönsakssoppa (dock söt en, redd. god!) medan man sitter och tittar på Halv åtta hos mig. Där det ikväll serveras en massa gott!
Men mitt favoritprogram skulle jag tro, haha. Så glad att det går på TV4 play!



Jag äter den dock ut en väldigt fin, ljusrosa tekopp från Maxwell Williams!


Bullbak!

Kategori: Allmänt

Heh. Jag blev lite distraherad i pluggandet av bullbak. Dubbel sats och har ingen stor plåt så bli många många omgångar i ugnen..! Blir aldrig som mamis, vet inte om det bara beror på mig eller även gasugnen och italienska ingredienserna, men de blir nog ok!
Strax fortsätter pluggandet! Hoppas att jag hinner pyssla ihop en present sen också. Vi får se, annars imorgon!
Känns jättekonstigt att det redan är helg imorgon, då vi var långlediga här under veckan (lediga mån-tis). Jag har redan ordnat det mesta i pluggväg så flyttar hem till Davide under helgen tänkte jag. Vi hade planer på att lämna stan med med tanke på att det ska regna i princip i hela Italien skippar vi nog det.. Eventuellt en trip strax utanför Milano för god lunch och research för mitt slutprojekt. Mys.

Australien..?

Kategori: Allmänt

Jag känner mig lite löjlig, men är så lycklig just nu, hehe. Så fina vänner och känner att jag verkligen skaffar mig ett liv här. Inte bara skola och kontakter genom skolan, och det känns så bra. Tyvärr har ju en tjej som jag vet att jag hade kunnat blivit väldigt nära vän med här flyttat till Australien, men vi håller kontakten bra! Just nu försöker hon seriöst att övertala mig att flytta dit efter min skola, haha. Jag vet tyvärr att Australien inte skulle vara något för mig att leva i - men blir hon kvar där ett tag måste jag verkligen åka och hälsa på! ..synd att resan är en bit och inte helt gratis bara, hah.. men det vore så kul!


Torsdag då.

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Senaste dagarna har jag lyckats sova ut ordentligt. Så skönt! Känner mig utvilad och mår bra.
Ätit frukost i form av mager yoghurt och hjortronsylt. Så gott. Nästan lika gott som gårdagens frukost á la tiramisu.. hehe..
Blir några timmars plugg nu innan jag ska göra mig iordning och ta mig till projektmötet. Sen hem och fortsätta på ett annat projekt, kanske handla lite mat och försöka sova tidigt!



Fick bild av kollega från när jag höll på att göra mig iordning i måndags..

Godnatt!

Kategori: Allmänt

Efter gruppmöte i skolan och sen en lektion åkte jag för att möta upp Ayman för middag ute. Beställde in lite olika antipasti och ost och det var sååå gott. Inte träffat honom ordentligt på alldeles för länge så var kul. Saknat så många vänner under tiden jag jobbat och sommaren!
Nu är jag helt slut efter några glas rödvin och ska sova. Inga lektioner imorgon, men ett gruppmöte och innan dess ska jag plugga så behöver sova nu! Eftermiddagen/kvällen ska spenderas till plugg så att jag kan vara ledig under helgen. Planer på att åka ifrån Milano.. får se!



Mitt nya hår. Eller ja, det lilla som finns kvar av mitt gamla..
(eftersom jag sov hos mannen fick vi åka och köpa en hårfön & borste att ha där,
haha, inte lätt att frisera kort hår kan jag säga..!)

Halloween.

Kategori: Allmänt

Eh. Angående förra inlägget; det blev ingen lång page. Det blev en väldigt kort page!
Hjälp! haha. Ena stunden får jag nästan magont över håret, andra stunden gillar jag det verkligen. Jaja, det växer ju ut, håret ser mycker friskare ut och en professionell frisör ansåg att mitt utseende passade i det - så får lita på honom. Ska bara vänja mig helt!
(Att det kommer ta runt 30 min att ordna varje morgon försöker jag att förtänga)

Halloweendagen ordnade sig till slut. Efter mycket ångest. Jobbdelen var väldigt kul dock! Alla var såå bra utklädda med hjälp av rätt kläder och väldigt duktiga sminköser! Vi hade fotograf på plats dessutom så så fort jag får tag i de bildena får ni se! Hade väldigt roligt men under vissa kaos-stunder kände jag att det är sååå skönt att jag inte jobbar där längre. Höll på att bli tokig, hah. Men gick bra. Jobbade från 16°°-03°° (satt dock nästan 2 timmar i sminket & 1 timme åt att dekorera stället). I 13 cm klackar. Aldrig igen kan jag säga, haha. aj aj aj.

Fler bilder kommer.



Gero ("ny", het bartender) som Brandon Lee & jag. Som Marilyn Monroe.
Såg dock bättre ut än på fotot, heh, hoppas jag kan hitta rättvist foto sen..



Bodde sedan hos mannen måndagkväll till onsdagmorgon.
Tisdagskvällen ägnade vi åt att bl.a. göra tiramisu. Men efter att jag ätit hans (underbara!) carbonara
så somnade jag på soffan medan han diskade. Så tiramisun fick bli till frukost!