Likey.

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag hemma en sväng, de andra är kvar på stan men jag hade vaxtid så åkte hem i förväg. Klar nu, men helvete vad det svider/bränner till ibland! Men det är det värt! Nu har jag lite lugn ensamtid här hemma, haha. Har försökt plockat undan lite från virrvarret i lägenheten (fast, måste ändå säga att det inte är så illa! jag kan bara vara lite pedantisk ibland..) och ska skriva klart inköpslista. När de kommer tillbaka blir det att åka och handla inför bl.a. morgondagens middag!
(Lite dåligt samvete över att jag inte hunnit till IKEA för att köpa tallrikar/glas, men det får gå ändå..!)

Besök..

Kategori: Allmänt

Haha. Vi har det bra här! Igår turistade vi runt lite, var uppe på Duomo och hade oss - sol! Sen aperitivo på Globe innan drinkar ute & vin hemma. Jag lyckades på något sätt komma upp 09°° imorse för att köpa bröd & brioches till frukost medan de andra sov sött. Sen duschade jag och fräschade till mig innan jag kunde somna om igen, hah.

Pojkarna här är seeeeeega så nu ska jag och Karin åka in till stan tidigare för lite shopping, ikväll blir det lugnt; vi ska handla mat inför imorgon och sen middag hemma och kolla fotboll om den visas.
Imorgon är det nyårsafton! År 2011 kommer bli det bästa! Hittills.

Handlat en massa gott!

Kategori: Allmänt

Nu är jag så himla slut i kroppen och huvudet! Konkat hem en massa från mataffären också! De har beställt vin, öl, ostar, kex, lite "antipasti" och grejer till ikväll. Vin & öl finns nu i mängder i alla fall!
Jag har bara ätit en liten macka i natt kl. 02.00 och sen en macka + minidrickyoghurt på planet, men min kropp blir helt konstig när jag flyget så kan inte äta fast jag är hungrig - jag och min kropp alltså, hah.
Men nu måste jag nog ta och laga något om jag ska vara trevlig sällskap ikväll, sen duscha så jag är fräsch och kan sova några timmar i nybäddade sängen :)

Vi behöver ingen man i huset!?

Kategori: Allmänt

Här har man tur! Vi lämnade över Cillas hemnycklar till vår landlady (hyresvärdinna?) för att hennes son skulle komma hit och ordna ett gasrör i lägenheten och nu när jag kommer hit fungerar min sovrumslampa och det tar inte lång tid för vattnet att åka ner i handfatet. Han måste alltså ha rensat där också och dessutom bytt glödlampa. (Hur han insåg att min taklampa i mitt sovrum inte fungerade vill jag inte veta..) Så det var ju perfekt!

...men med tanke på vad vi betalar så kan vi gott få lite extraservice! - men hur ofta händer det utan att man ens behöver be om det? De är för söta!

Tillbaka i Milano!

Kategori: Allmänt

Det var lite hårt att gå upp 02.00 inatt, och värre är det nu, hah - måste sova någon timme.
Efter biltur med mami i mörkret till Arlanda fick jag stå och köa en timme för att kunna checka in då de öppnade incheckningen så sent - sen fick jag nästan springa till gaten! Åh. Men jag hann få med mig tuggummin & tidningar i alla fall! Efter två smidiga flygresor landade jag i älskade Milano - eller ja, strax utanför. Allt känns precis som vanligt här - märker knappt att jag varit borta! (Förutom dammet som redan hunnit samlas!)
Nu har jag dammsugit, skurat, plockat, packat upp, dammat & putsat badrummsspegeln. Ska bara bädda rent i åtminstone min säng så jag kan sova lite efter jag varit och handlat och duschat.

Om 6 minuter öppnar mitt lilla besöksgängs incheckning ser jag här och ska landa 20.20 så de lär vara inne i Milano runt 22.00. OH! Jag längtar! Sssså, nu ska jag springa och köpa vin och annat gott till kvällen :)


Solen skiner här! Så skönt!
Hur det ser ut i Milano just nu vs. Västerås inatt.
Ljust & grön/grått - Mörkt & vitt!



Men jag har haft underbara dagar i Sverige, känns konstigt att fått träffa familjen, släkt och vännerna så himla lite!

Genomgång av Sverigevisit'

Kategori: Allmänt

Hosh. Varit dött här senaste dagarna då det varit ganska fullt upp. Och nu om 2,5 timmar ska jag återvända till Arlanda och Milano. Jag längtar. Hah, men det är nog främst tack vare att vänner härifrån följer med - annars hade jag behövt några fler dagar här.

Efter mysig julafton besökte jag Amanda med familj och andra gäster en kortis på juldagen innan jag åkte och mötte Hannah, Carro & Bea för lite prat (skulle egentligen hjälpt Hannah göra iordning - men jag blev lite sen.....) innan förfest och några timmar på Å. Tyvärr var det inte mycket folk man kände där men pratade med några och hade trevligt! En stund före stängning begav jag mig till ett matställe för att säga hej snabbt till några vänner där, innan mami var gullig och kom och hämtade mig. Glad att det blev en nästan (relativt) nykter kväll!

Annandag blev lite städning med Hannah från kvällen innan och sen myskväll hemma med god mat och film med mami & papi. (Calle har jag knappt sett under de här dagarna - och ikväll är han hos Emma.. Hmpft!)

Idag har jag först träffat fina (gravida! :) Tess & Amanda för fika innan jag skyndade iväg för ögonfransfärgning, sen inhandlade jag lite presenter och annat nödvändigt (scrub pads & flingsalt, haha) till Milano innan fika nummer 2 ägde rum med Hannah, Carro & Martin. Sen ytterligare liite shopping innan jag mötte kvällens sista gäng för fika/middag. Jenny, Mats, Bea, Eddie, Mics, Karin, Elias & Per. Tyvärr hann jag inte prata med alla ordentligt för jag var tvungen att åka hem och ordna här hemma - men imorgon träffar jag i alla fall Karin, Elias & Per! I Milano! oooh.

Nu ska jag sova! Hade kollat fel på biljetten och trodde planet gick 08:20 från Arlanda - men tydligen var det då det gick från Köpenhamn, och från Arlanda lyfter vi 06:10, haha. Så strax före 03.00 inatt ska jag vara redo och åka. Mami är snäll och skjutsar som tur är.. Ska försöka hinna en sväng till IKEA imorgon i Milano, städa, bädda & handla innan jag ska möta upp övriga västeråsare på centralstationen då de åker med Ryanair..
Godnatt! Tack Sverige för den här gången ;)

God Jul!

Kategori: Allmänt

Mysjul! Mamma står i köket, papi spelar julmusik, Calle ligger i sängen och jag står framför spegeln och sminkar mig. Allt är som vanligt här hemma!

Jag var nyss över till min kusin Julia m. familj och "bytte" julklappar. Kul att se dem!

Nu ska jag bädda min säng, plocka lite och försöka få någon kontroll på mitt hår (sämsta hårdagen år 2010 - och det prickar jag in på julafton, bra där!) innan Kalle Anka kl. 15°° (visst är det då? aldrig varit någotn tradition här, men jag försöker nu införa..! - om jag inte tröttnar) och klockan 17°° kommer mormor, morfar, Eva & Björn. Blir liten och mysig jul i år!

God Jul älskade ni!



Julörhängena är på!


Sverige!

Kategori: Allmänt

Resan hit gick perfekt. Hittills har jag hunnit;

- druckit bubbel & ätit lussebulle med Cilla i baksätet på mami & papis nya bil (perfekta välkomnandet från mami, jag och Cilla skrattade högt! lite av ett internskämt från Milano som mami prickade rätt på)
- frysa massor
- testat och använt ny päls (TACK Ulla!)
- ätit middag med Bea och uppdateat varandra lite
- förstört TV'n (fråga inte, haha - men tror det nästan funkar som det ska nu, höll på att bli mindre trevlig jul kan jag säga)
- klätt granen
- slagit in julklappar
- tryckt i mig knäck och ännu en lussebulle


Nu vill jag ha julafton, för jag vill ha min fina klänning och mina julörhängen!



Bubbel & lussebullar väntade på mig och Cilla i baksätet! Hahah!

Varför?

Kategori: Allmänt

Haha. Lite typiskt. Som jag har längtat till Sverige och vill vill vill åka nu nu nu. Men ändå somnar jag inte. Hm. När man sover känns det ju som att tiden går fortare.
Kan vara för att jag känner behov av att vila och bara vara, och när jag vaknar måste jag;

- duscha
- slänga in sängkläder & handdukar i tvätten (som förhoppningsvis hinner bli klar innan vi ska åka...)
- rensa kylen
- slänga tonvis med sopor
- packa klart
- göra mig själv iordning
- städa upp det sista i mitt rum, kanske dammsuga
- ringa taxi och åka ut till flygplatsen ♥

Närmare 30 grader i skillnad!

Kategori: Allmänt

Jag frös idag i +5-7°C trots fleecetröja, dunjacka, raggsockor & gummistövlar. Försöker klura ut hur jag ska klara Sverigeresan och -20°C. Känns sådär. Förvänta er inte några längre resor utanför familjens lägenhet!


Att prata med en klasskompis i Dubai som svarar "Jag kom precis hem från stranden och är helt sandig men ingen idé att duscha nu för mamma & pappa har beställt hem en massör som kommer strax..." då man frågar vad hon gjorde gör inte direkt saken bättre. Idag hade hon tydligen åkt vattenskidor och skulle strax iväg och göra sina naglar. Haha.
Här lever vi så lika liv, i våra hemländer lever vi så olika.

Sverige imorgon!

Kategori: Allmänt

NU HAR JAG JULLOV! Hur underbart? Och jag har inte ens mycket att göra - bara småsaker till skolan!
Har precis ätit middag och ska försöka packa klart nu! Imorgon måste jag upp i hyfsad tid för att hinna tvätta sängkläder så de är rena och torra när jag kommer tillbaka..
Tänkte göra mitt bästa för att somna i tid och vara fit for fight under mina dagar i Sverige! Hah.
Men, först lite Brothers & Sisters på TV..


Leende rakt igenom

Kategori: Allmänt

Åh. Jag fick ett paket från Tyskland idag. När jag öppnade log hela jag, att få en spontanpresent som personen sett något och tänkt på en - och därför köpt det, är ju bland det finaste man kan få. Han är så fin!

Gårdagen..

Kategori: Allmänt

Gårdagen var rolig! Mötte upp Anais & Paulina från min klass och Paulinas rumskompis för att åka iväg till Trattoria Toscana för ett par drinkar, även Milos & Felix kom dit! Då stället är Paulinas stammisställe (hon är blond, ser bra ut, rolig och ja - de som jobbar där är från Italien & Egypten, haha) blev inte drinkarna så dyra och färska jordgubbar serverades till mig och henne i martiniglas - tack sa vi.
Jag följde även med Paulina ut för att röka (hon rökte, inte jag - men det hoppas jag att jag inte ens behöver nämna..!) och vi träffade en italienare där vi prata lite med. Det är så skönt för jag märker att min italienska börjar släppa lite, när det kommer till att prata - så himla bra! Äntligen, haha. Behöver bara öva öva öva mer nu!
Sen hamnade vi på en skitbar vid skolan då massa andra från skolan var där. Jag hamnade som publik vid fotbollsspelet (ni vet sånt där när man snurrar spelarna och gör mål.. haha) större delen i kvällen, då ena laget var rött och andra blått tyckte jag det var självklart att det var Inter-Milan; Inter vann givetvis men spelaren jag döpte till Ibra (Zlatan) gjorde lyckligtvis mest mål! Haha, träffade några nya, trevliga saker med - så va skitkul!
Meeen, sen gick jag hem i regnet, mindre kul! De andra festade på någon timme till men jag är glad att jag var tillräckligt nykter för att inse att jag skulle må bättre idag om jag gick hem, haha.

Nu ska jag springa iväg till italienskalektion - sen iväg och köpa klubbbiljetter till nyår med Anais!



Vi kör lite ego idag!

Kategori: Allmänt




Har man inte långa ben så får man låtsas!
Korta kjolar & höga klackar är hemligheten!



Mitt hår gör sig bättre i svartvitt - det börjar bli för mörkt (gult!). Usch. haha'


En drink.

Kategori: Allmänt

Jag är redo! Ska möta upp några från skolan för en sista aperitivo tillsammans för det här året!




Wearing a short, black dress. (Den har fått vara med om mycket, den!)



Fick till mina ögonfransar näst intill perfekt ikväll. Oh.
Tyvärr syns det inte på bild..

Åh!

Kategori: Allmänt

Jag blir fan tokig! Gick upp tidigt (ja, 9°° för att vara ledig och inte sovit ordentligt på över en vecka!) för att åka till IKEA.(buss, metro, IKEA-buss) Jag går ut till bussen i tid så att jag verkligen ska hinna ut till IKEA-bussen men får vänta på bussen över 20 min, så jag ger upp när den väl kommer för skulle ändå inte hinna med sista bussen - som bara går varannan timme ungefär. Så det sög ju! Får åka imorgon eftermiddag efter skolan!

Nu ska jag ordna lite här hemma innan jag ska möta upp Anaïs för att köpa biljetter till klubben för nyår och sen köpa ett par julklappar! Det snöar här idag, men är plusgrader. Hoppas att det bara försvinner helt till torsdag - jag vill komma hem!

mätt och belåten!

Kategori: Allmänt

Oh. Känns som att jag kommer närmare Hyun Jeong för varje gång jag träffar henne, tycker så mycket om henne!
Vi struntade i aperitivon och körde på sushi istället. Massa underbar sushi, en flaska vin och choklad "bakelser" till efterrrätt! Efter dagens betyg kände jag mig värd det, haha, och att hon bjöd gjorde inte saken sämre. Så efter jul har vi besämt ny date så jag får bjuda tillbaka! Känns bra att ha så fina vänner här också!


Satte upp håret i en "donut", som Calle kallar det, kvällen i ära.
Det var precis vad hon också sa - det ser ut som en donut! haha..


Förberedelser innan packning..

Kategori: Allmänt

Jag är så himla trött! Förmodligen för jag sovit några timmar och inte riktigt vaknat än.. Men har i alla fall hängt tvätt, diskat/städat lite i köket och nu sorterar jag garderoben - behövs! Den har varit rena (...) kaosen senaste veckorna och behöver få lite översikt inför packningen. Den här gången ska jag försöka packa lite! Förra året bestod väskan främst av julklappar, men det lär den inte göra iår då jag ligger minus i ekonomin, hah. Är ju dessutom i Sverige bara fem dagar jämfört med förra årets tio - så ska klara det bra. ..Men så säger jag ju alltid och hamnar ändå på övervikt..

Well, sen ska jag bättra på sminket lite, byta om och åka iväg till Globe för att möta upp Hyun Jeong för en aperitivo nu innan jul. Mysigt!

30/30

Kategori: Allmänt

Yess! Jag & E fick 30 (av 30 möjliga) på projektinlämningen! Jag tror jag lämnar alla sysslor nu en stund och sover! Jag kan faktiskt göra det med gott samvete nu..!


Första delen av P2 klar!

Kategori: Allmänt

Nu ni! Nu har jag och E presenterat Projekt 2 - första inlämnigen. Det gick jättebra! Läraren log ständigt när vi gick igenom genomgången av vårt projekt och också under delar av redovsiningen. Han sa att han tyckte om det, att vi hade utnyttjat utrymmet bra och de båda som lyssnade sa att det var bra! Känns så skönt! Vet dock inte om vi får reda på betygen idag... Enda nackdelen var att jag hostade ca 50% av presentationen, haha - vår lärare tyckte nog mest synd om mig och sa "det har ju hållt på i två veckor!?" hah.

Ni får se bilder sen!

Nu ska jag vänta på att de andra ska presentera klart och sen gå hem! Idag blir det tvätta, plocka i mitt rum, sortera garderoben, städa lite i köket men framförallt sova. Vi kom hem igår 01:30, jag pluggade fram till 03:30 och gick upp strax efter 07:00 imorse. Senaste veckan har jag inte sovit ordentligt så nu måste jag vila lite inför jul, haha.
Mer om igår senare!


Vi och hyrbil!

Kategori: Allmänt

Igår var jag och Cilla ute på en provtur med hyrbilen för kvällen i och med att vi skjutsade hem Ivan. Cilla körde bra, även jag och Ivan fick oss några goda stratt, haha. Om det är 50 på en motorväg, vi körde just då kanske i 60 och ändå svischar(!!) italienarna förbi en.. haha, men är skönt att Cilla kör lugnt!
In i rondellerna och det är lite kaos, jag sitter brevid och skrattar och försöker hålla koll. I och med vissa enkelriktningar etc här i Milano hamnade vi rätt långt upp i norra Milano innan vi kunde vända om och svänga in mot vårt område, haha - tur att det är motorväg idag!

Ja, alltså, i födelsedagspresent fick jag av Cilla en resa till Brescia inkl. Ligabue konsert! Hon har hyrt bil och fixat - ska bli så himla roligt! Tack tack tack igen :)

Nu på förmiddagen har jag varit hemma hos E för att fixa det sista inför projekt 2-redovsiningen imorgon! Nu ska jag bara kolla igenom ordentligt vad jag ska presentera, skriva lite stödord och sen klistra ihop våran "idé/antecknings bok" med alla idéer under processen. Men det gör jag framför fotbollen kl. 15°°; Parma - Bologna.

Föressten; hoppas att ni inte missat; INTER ÄR NU OFFICIELLT VÄRLDSMÄSTARE!
De vann Club World Cup igår; jag var lycklig och spelade deras "göra mål-låt" av Ligabue! (Hoppas Ligabue kör den ikväll, som en liten segersång från igår, haha :)

Glögg & pepparkakor!

Kategori: Allmänt

Nu bjuder vi tillbaka; pepparkakor och glögg till efterrätt! haha, stackars italienare..!


Italiensk middag!

Kategori: Allmänt

Igår kväll när jag och Cilla gått och lagt oss (eller ja, jag halvsov och hon var vaken med datorn i sin säng) ringde Ivan på helt oväntat och drog med henne ut och dansade, haha. Jag sov dock vidare. Idag har han varit här, helt bakis men som tack för det är han nu och handlar mat med Cilla och ska laga middag till oss. Och han är riktigt duktig på att laga mat - italiensk mat. Ganska perfekt, haha. Detta medan jag och Cilla pluggar och kollar på fotboll ;)
Måste säga att ibland är italienska könsroller väldigt bra! (och ganska olika från de svenska.. haha)

Ånger..

Kategori: Allmänt

Jag var sötsugen, eller ja - sugen på något. Nu har jag proppat i mig 11,5 oreos och mår nu väldigt illa. Efter en tugga på den 12:e kände jag att det kom. Woops!

I övrigt hostar jag som en idiot trots hostmedicin - håller på att bli galen!




Först var god, tolfte är vidrig.

...

Kategori: Allmänt

..you don't miss the water til the well runs dry...

?

Kategori: Allmänt

..Ska man kanske bli med Blackberry..? Hmmmm...


Härliga lördag! På himla bra humör idag!

Kategori: Allmänt

Nu ni! Jag tror att jag gått från mindre duktig flicka till en väldigt duktig sådan!
Upp 08°° imorse (OBS! lördagsmorgon!), duschade, städade mitt rum, åt frukost och gjorde mig iordning innan E kom kl. 09°°. Sen ordnade vi det sista inför utskriften och åkte iväg och skrev ut den fjärde "tavlan" till projekt 2.
Sen mötte jag upp en vän från skolan för en caffé och gcik omkring på en mat- och klädmarknad ute i solen. Det är snö, kallt men solen vämer så skönt! Sen åkte jag hem, tog en promenad genom parken i solen på vägen och upptäckte ännu en (väldigt fin!) matmarknad. Väl hemma mötte jag trötta Cilla & Ivan. Jag dammsög och skurade mitt sovrum medan lunchen stod på spisen/i ugnen och nu äter jag lunch!
Soppa och jättegott bröd á la Puglia!
Visserligen pulversoppa, hehe, men känns inte så - och jag kryddade på den ordentligt och toppade med parmesan, så blev godare! Strax ska jag fortsätta med pluggandet - göra presentationen!

Helt sjukt vad mycket jag hunnit med redan idag! Istället för att ligga helt utslagen i sängen efter en natts dansande!
Ibland är det värt att få gå ut och dansa hela natten, men var väldigt skönt med en tidig morgon som omväxling! Kan med gott samvete sova en timme på dagen istället, hah.

Hoppas ni också har en fin lördag i solen!




Krämig grönsakssoppa med parmesan - och pugliese bröd!



Alldeles för tidig lördagsmorgon..!

Kategori: Allmänt

Hej hej! Varit vaken snart två timmar; har hunnit duscha, plocka undan i mitt rum, sminkat mig, fixat håret och ätit frukost innan E kom, nu har jag även scannat bilder och om en stund ska vi iväg och skriva ut en av "tavlorna"!
Det är tydligen kallt idag, me solen skiner och blå himmel så det är skönt!

Dock blir det mest plugg och städ idag, men det får gå! Så är jag helt ledig imorgon förutom att öva in lite.. Vi har kollat vädret för imorgon och vår bilresa till Brescia och det ser lugnt ut; ska vara sol hela helgen! Bra bra!
Nej, nu ska vi göra klart här så vi kan åka iväg!

Ciao!

Fredagen försvann!

Kategori: Allmänt

Ha! Jag som trodde vi skulle hinna klart med allt till projekt 2 idag; icke. Imorgon ska vi träffas för att skriva ut ytterligare en "tavla" och sen ska jag göra presentationen i powerpoint. Med andra ord blir det en plugglördag ändå! Men, det är lugnt - jag har planerat det mesta, har alla bilder osv så lär gå hyfsat fort. Men jag hade ju hoppats på att få sova i natt, men vi ska träffas här kl. 09°° så ska alldeles strax sova!
Arbetet idag gick i alla fall bra, så även italienska lektionen - lärde mig en ny "gramatisk form"! Inte så användbar sådan, men ändå!
Annars har vi städat hela lägenheten förutom sovrummen och ätit middag och druckit gott lambrusco (vin).

Godnatt då!

Kall morgon!

Kategori: Allmänt

Värsta känslan på morgonen, kan det vara när det är så kallt utanför täcket att man absolut inte vill lämna det? Jag tror det. Att varmvattnet existerade till ännu lägre grad idag var heller ingen höjdare! Men, nu är jag tillbaka under täcket med frukost. Hårdbrödmacka med stekt ägg & lite kaviar (tydligen var den slut - bra att jag ska till IKEA på tisdag, hah) med juice till.
Om exakt en vecka är det julaftonsmorgon. Jag hoppas verkligen att jag kommer till Sverige och inte behöver stanna här pga snöoväder - men det ska nog ordnas! Hoppas även att jag sover vid den här tiden och inte måste ta mig upp alltför tidigt...

Nu ska jag läsa lite nyheter under frukosten och sen göra mig redo för dagen, hah.
Har ni föressten läst Veckans 20-åring i VLT? Haha! Det är Rebekah! Som vi skrattade när hon frågade om lite råd angående hennes svar, hon är nog den som haft bäst svar hittills där i alla fall - de har en förmåga att vara så himla tråkiga.
Är dock lite besviken på VLT då de ljuger - det är inte någon Elisa som har tagit bilden, det är ju jag. Man ser ju klart och tydligt att hon står på vår balkong ;) haha! Så, nu funderar jag på om jag kan skriva till i mitt CV "fotograf för VLT" - vad tror ni?



Ser ni proffsbilden? Haha, måste nog dock ge all cred till modellen Rebekah dock..!


Tantissssssimi Auguri, Hannah!

Kategori: Allmänt

Idag (..igår) fyllde världens finaste Hannah år. Jag saknar henne! Men, om en dryg vecka får jag träffa henne, och fira våra födelsedagar tillsammans.
Puss darling - hoppas du firar dagen ordentligt!



Bild lånade jag av Carro.
Hannah & jag i våras på Piazza Duomo när hon & Carro var och hälsade på mig ♥



Snart helg! Bra helg!

Kategori: Allmänt

När man jobbar i auto-CAD (datorprogram där man gör bl.a. ritningar..) går tiden så himla fort! Jobbat mer eller mindre konstant sen kl. 20°°, trodde klockan var runt midnatt när jag upptäckte att den var halv två.. Nu är klockan strax efter två och jag har avslutat. Lite detaljer kvar som jag ordnar imorgon tillsammans med E!

Ska inte träffas för att göra klart Projekt 2 förrän 11°° imorgon, men har lovat Cilla att hjälpa henne med hennes modell till P2 då resten av hennes grupp verkar lite väl tidsoptimistiska och inte vill jobba imorgon..

07°° Förhoppningsvis vakna
9°° Labbet med Cilla
11°° Labbet med E, göra klart inför presentationen i Projekt 2
14°° Italienska lektion
16°° Göra klart allting till Projekt 2, om vi inte är klara

Kvällen; städa lägenheten + sssssova.
Helgen kommer annars bestå av sömn, öva inför presentationen i P2 på måndag, ev. 1-2 aperitivo och sen bäst av allt; åka till Brescia med Cilla och gå på Ligabue-konsert på söndag! wuhuuu, fan va kul! Behöver åka iväg och tänka på något annat nu; min hjärna går på högvarv i planerande och fixande trots att det egentligen är ganska lugnt..

Nej. Godnatt!

CMF-projekt!

Kategori: Allmänt

Så. Nu är del ett av vårat CMF-projekt inlämnat för tryck. (CMF = color, material & finishing)
Alla grupper har fått sig tilldelat ett material var de ska göra två olika mönster som ska tryckas på materialet. Det ska även vara en story till det hela och sedan skall några olika boards ("bräden") göras med olika bilder anpassade till projektet.
Vi fick materialet aluminium vilket gav oss inspiration att ge den kalla aluminium ett intryck av värme och det tog oss då till päls och djur i norr. De lever i ett kallt klimat och måste anpassa sig till kylan och få värme - genom pälsen. Sen hittade vi även snygga bilder av ormskinn så vi (eller ja, Nika & Iva) gjorde om dessa bilder i photoshop så vi nu har två egna mönster att trycka, dessa i en gråskala för att behålla det kalla.

Eftersom det handlar om "djur från norr" tyckte läraren vi skulle ha titeln på projektet på svenska och vi kom då på något sätt fram till PälsFjäll. Haha, för mig som svensk låter det så himla löjligt, men ingen annan - främst inte företaget vi samarbetar med - förstår det. Men bakgrunden är bra; min lärare ville ha ett ord med å, ä eller ö och det handlar om päls & fjäll i skinnet. Plus att fjäll även är bergen i norr där dessa djur lever. Hur bra? Hehe..

Nu är trycken färdiga och inlämnade till företaget som ska trycka det på aluminiumet.  Så här ser de ut;



Pälstrycket.




Ormskinnstrycket.


Sverige, hör här!

Kategori: Allmänt

Läser på aftonbladet.se att det ska bli snökaos i Sverige - jag hoppas att de förstår att de måste se till att hålla landningsbanorna rena i drygt två veckor nu..!

Åh...

Kategori: Allmänt

Min kropp var inte riktigt redo att gå upp när klockan ringde, om man säger så.. Hade lite svårt att sova inatt, låg och planerade vad jag behövde göra dag för dag innan Sverigeresan, hehe, vilket kan ta lite tid...

Frös när jag vaknade men av någon anledning kan man inte få riktigt varmt vatten här i duschen, så när jag kommer till Sverige lär det vara en av de första sakerna jag gör hemma; duscha, varmt och länge.

Nu sitter jag med frukost i sängen; nå slags fitness cornflakes med mjölk och en clementin. Tevatten med massor av färsk ingefära i står på spisen! Även till en extra termos att ha med till skolan..
Oj! Jag undrar om det är frost eller snö på taken utanför! Förmodligen frost.. Kallt! Igår var det ca +1°C här - kallast hittils i år. Och hemskt! När jag skulle sova inatt var det sån dimma att jag inte såg husen på andra sidan gården (inte långt!) genom fönstret...

Börjar må bättre!

Kategori: Allmänt

Alltså det här gick ju inte så bra. Alls. Tänkte sova tidigt idag, men så pluggade jag lite och tiden bara försvann! Imorse försov jag mig också - vaknade 08:07 istället för 07:00. Hah. Stress! Men hann så jag åkte hemifrån strax före 07:45, vilket är jäkligt bra för att vara mig!

Började Projekt 4 idag, första delen blir bara teori och jag fick läraren som jag hoppades på! Han liknar Salem Al Fakir lite, haha, och verkar super! Sen gick jag och Iva och åt lunch innan vi mötte upp resten av CMF-gruppen och gjorde klart för morgonens inlämning av mönster.  Lär bli asläckert!

Istället för historia & italienska gick jag hem och sov några timmar så nu mår jag lite bättre.
Sen gick jag och handlade lite och lagade middag här hemma, pannbiffar, couscous & stekta grönsaker.




Middag; stekte aubergine, zucchini, gul paprika & champinjoner.



Nötfärs, fetaost & hackad, färsk basilika. Tyvärr kryddade jag alldeles för lite!
Och ströbröd & ägg!



Här var de fortfarande fina, sen rasade dem samman lite.. hah'



Pannbiffar med feta & färsk basilika, blandad grönsallad med stekta grönsaker,
couscous och lite färska cocktailtomater brevid. Serverades med grekisk yoghurt, haha.


Nu måste jag byta om, ta bort smink och ssssssova! Imorgon måste jag verkligen upp 07°° för att hinna tvätta håret och allt innan jag ska möta E för att göra klart modell för projekt 2 kl. 09°°.

mat mat mat.

Kategori: Allmänt

Jag är jättehungrig, haha. Men, klockan är över 02.00 så jag måste ju sova! Inte äta!
Får köra på stor, god frukost!

..mitt liv kretsar verkligen kring mat!?

come back when you're sober...

Kategori: Allmänt

.

Nyårsplanering...

Kategori: Allmänt

Buona sera (notte?)
Var i skolan och började bygga på vår modell till P2 idag, tyvärr stängde labbet så tidigt så vi hann inte så mycket - men ska fortsätta på torsdag.
Efteråt blev den att köpa maskara med Anais och lite tröjor till henne innan jag skyndade hem och satte på mig varmare kläderoch mötte upp Rebekah, Cilla, Cherie & Sandra på sushistället under oss för middag.
Efteråt gjorde Rebekah mig sällskap till Porta Romana för att kolla med några restauranger om de hade öppet på nyår, och fick napp på tre. Dock kostade de tvä bättre €75/pers och den andra €60, vilket känns lite onödigt för inte så himla bra restaurang. Visserligen "logiskt" pris, men vet inte.. De andra får bestämma, annars kör vi på god middag hemma innan vi går ut istället. Och kör på mysig restaurang en annan kväll för halva priset istället..
Men! På sista restaurangen fick vi ett litet visitkort med något nerkladdat på och så visade han oss en nyöppnad bar på andra sidan gatan och sa "visa det här så bjuder dem er på ett varsit glas vin". Eh, haha, det kunde inte jag och Rebekah tacka nej till så vi klampade in där - "servitören" berättade lite om stället - vi älskade det - innan vi fick sitta ner för att få vinet serverat! Måste dit fler gånger! Älskade både idéerna kring maten (även frukost etc) och inredningen! Oh.

Well, nu ska jag fixa naglarna inför morgondagen och sen sova. Upp 07°° imorgon - uhh! Första lektion i projekt 4 imorgon - ljusdesign. Ska bli kul! Sen lite grupparbete inför inlämningen på CMF innan jag tror att jag går hem och vilar. Har egentligen historia föreläsning & italienska men missar inte så mycket och mer värt om jag får lite vila/sömn så jag mår bättre inför projekten..

Nej - naglarna var det!

Go home?

Kategori: Allmänt

Ok. Jag trodde aldrig att ingefärsteet skulle bli så starkt! Men, det verkar ju hela en lite..!


Sömn löser allt!!

Kategori: Allmänt

..därför älskar jag att sova!
Nu har jag sovit nästan tolv timmar + massa igår på dagen och faktiskt tror jag att jag mår lite bättre! Hallelujah! haha.. Nu är det frukost i sängen som gäller framför lite webbTV för jag ska inte iväg förrän kl. 14°°
På spisen kokar jag ingefära till en kopp te; tips jag fick igår som jag heeelt glömt bort - trots att jag har ingefära hemma!
Men givetvis, nu när jag börjar må bättre - då är det grått ute.. haha, inte jättegrått, men knappast blå himmel!
Fast om det börjar regna lite är det lugnt, för då får jag använda mina nya gummistövlar!

Vaken för middag!

Kategori: Allmänt

Oh va skönt det var att sova hela dagen! Tror att jag känner mig lite bättre nu, precis ätit middag och tänkte strax lägga mig i sängen igen! Några tjejer kommer hit för att se matchen Man United-Arsenal ikväll men jag tror jag ska försöka sova istället.. Imorgon ska vi inte träffas för projekt 2 förrän kl. 15°° så det är bra!

Ätit jättegod lunch och middag idag (för en gångs skull blev det samma till lunch som middag - händer väldigt sällan!). En sallad på mixad grönsallad, couscous, cocktailtomater, paprika, tonfisk, majs och stekta champinjoner, zucchini & aubergine toppat med fetaost och linfrön. Så himla gott! Haha, och med tanke på hur mycket skit jag proppat i mig senaste dagarna behövde jag något hälsosamt men mättande!




God, hälsosam & mättande sallad med ciabatta-bröd till. Mmm!


Buona giornata!

Kategori: Allmänt

Jag har klarat två timmar i skolan, drygt. Utan att svimma. Haha, men med ett besök på toan/minut för att snyta mig. Ungefär.
Vi gick igenom arbetet med vår lärare - han sa t.o.m. Bravi! ("Bravo") och att han gillade det, lättare om man har stöd från läraren..! hah. (Åtminstone för att nå högre betyg..!)
Nu skippar jag resten av lektionen och ska till apokteket innan jag ska hem och sova! Buona giornata!

Måndag morgon.

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
Jag har lite dåligt samvete just nu. Jag kan ju nämligen knappt plugga alls nu, och för projekt 2 är inte det så himla bra.. Om en vecka har vi vår första inlämning, men som tur ligger vi bra i fas.. Men om jag ska bli av med den här jäkla sjukdomen så måste jag nog bo i min säng idag (efter lektionen) och imorgon så jag hoppas att E förstår det, om jag ser till att göra min del under ons-tors. På fredag ska nämligen allt skrivas ut, modell ska byggas och presentationen göras - så vi kan öva in allt till måndag!

Sitter i sängen med te nu. Jag vaknade till av mig själv 06:39 och kunde inte somna om innan klockan ringde kl. 07.00. Jag är egentligen inte så trött, bara min kropp som känns lite utmattad. Hostar konstant och tycker lite synd om Cilla och grannarna som störs, men om det är till någon tröst har jag det tio gånger värre, hehe..

En stor termos te får följa med mig till skolan som något slags stöd. Förhoppningsvis behöver jag inte vara där ända till tolv, ska bara gå igenom lite med läraren, kolla på några som presenterar idag (de åker hem för julen redan den här veckan) och sen gå hem och däcka i sängen igen. Bra att några presenterar idag så man får ett hum om hur det kommer se ut!

Godnatt!

Kategori: Allmänt

Låter som en gammal, döende människa nu när det kommer till andetagen, haha. Det är lite anstängande, jag hatar det här. Ska det inte bara bli bättre och bättre efter några dagars sjukdom? Inte tvärtom..
Nu ska jag gå och lägga mig, hoppas att 9,5 timmars sömn hjälper! Godnatt!



Sjuk.

Kategori: Allmänt

Godkvall! Nu har jag lyckats gora lite pa mina ritningar till projekt tva. Mar dock samre och samre, forstaaar inte!?
Kanns som att jag hostar sa att jag snart kommer spy! Sa himla utmattande.

O
m jag gor klart den har sectionen jag snart ar klar med ikvall sa hoppas jag pa att jag kan gora resten imorgon, och att jag mar battre da. Riktigt drygt att vi har en lektion 09.00 imorgon bitti, sa maste se till att sova i tid. Egentligen ar det den fina filmen The Holiday pa TV ikvall, men tror faktiskt att jag skippar den.. Maste sova.

Host host host!

Kategori: Allmänt

Helvete! (ursäkta)
Vaknar upp med ännu mera halsont och hostan göra att jag blir helt matt i kroppen. Det här är skiiiiit! Well, idag spelar det ingen roll - måste plugga ändå. Solen skiner ute och jag vill bara gå ut och gå runt i stan! Så himla typiskt - förra helgen regnade det och regnade och var bara grått - så då ville man inte gå ut!

Nu har jag i alla fall tagit mig upp ur sängen och håller på att förbereda frukost och ska försöka plugga lite nu framför Bologna-Milan matchen. Skulle bara vilja lägga mig i sängen igen, men om jag pluggar lite nu kan jag sova ett tag och sen fortsätta...

Förlåt för gnällandet - men jag uppdaterar er här om vad som händer; och mer än så är det inte just nu!

don’t know why I can’t keep my eyes off of you..

Kategori: Allmänt

Klockan är strax efter elva men nu tänker jag försöka att somna! Imorgon måste jag var i fit for fight för plugg. Eller ja, så gott det går i alla fall.. Godnatt!

Haha.. snickare eller vinkännare?

Kategori: Allmänt

(Jag tittar på det fjärde och sista avsnittet av Halv åtta hos mig i Piteå?)
Alltså. Ställer sig en man och röker sin fisk, lagar cheesecake med skruvdragare ute i skogen vid en strand och sen serverar mig detta. Tja, han har nog vunnit mitt hjärta. haha! Egentligen kanske lite otippat, men det är väl mina norrlänska rötter som lägger sig i.
Samtidigt blev jag ju näst intill kär förra helgen när killen vi var ute med på restaurang frågade kyparen(?) vilken temperatur vinet hade. Vilken man! (Vart kommer dessa rötter ifrån?) Sen kom han visserligen från Bordeaux...

Med andra ord tror jag många olika slags män kan få mig på fall, haha. Både dem med skruvdragare & vintermometern!

Behöver uppdatering?

Kategori: Allmänt

Bah! Min mobil mår inte bra! Den har blivit så seeeeg. Om jag skriver ett sms kommer texten jag skrivit fram ungefär en halv minut senare. I-landsproblem? Ja. Men ändå segt? JA!

Love Kiehl's!

Kategori: Allmänt

Jag försöker ju att inte slösa mina pengar på onödiga saker och då är det perfekt att under min slösande period (liv?) så har jag fått en massa underbara prover på skönhetsgrejer! Nu hittade jag hand- och hud lotion som var helt underbar! Jag blev jättemjuk! Dock doftar den koriander, som jag inte är något stort fan av, men ändå var den helt ok!
Probleeemet här blev ju att min första tanke när jag såg att den fanns i andra dofter också var "En sån mååste jag köpa!", haha. Så lite fel blev det. Men får köpa sen, när jag inte har någon annan hudlotion och jag har pengar. Hah.
Men ja, butikerna har lärt sig att det fungerar på mig. Fungerar väldigt bra. Jag undrar om det syns på mig, för de har en förmåga att packa på mig en massa skit! Men ja, det funkar ju!






Hälften av tiden har snart gått...

Kategori: Allmänt

Det här året i skolan är mycket bättre än förra! Märker att jag faktiskt har riktiga vänner från skolan nu också. Fina vänner. Som bryr sig.
Snart har jag gjort halva min tid på min utbildning, vilket känns helt sjukt - men ändå bra! Undrar vad som händer sen.. Håller ju nu på med första projektet som man verkligen kan ha nytta av i sin portfolio och det känns underbart!
Jag hoppas även kunna hålla kontakt med några människor från skoltiden, alla som kommer splitras över hela världen! Tror tyvärr att jag är en av dem få som vill stanna här ett tag, men vet en och annan..
Om ett år måste jag verkligen tänka över framtiden ordentligt, söka jobb, praktikplatser etc (vi får även lite hjälp av en kvinna på skolan som har bra kontakter inom arbetsvärlden för oss som vill stanna här) men än så länge kan jag fokusera på skolarbetet en stund till!



Vår grupp i CMF har kommit på en "story" och därifrån gjort egna mönster till inredningar.
I vårt fall är det mönster från päls & ormskinn som kommer att tryckas på metall
av ett företag. Kommer bli så jäkla grymt!
Ser ni hur snygga mönster vi (eller ja, Nika har arbetat i programmet!)
kombinerat ihop i photoshop!? haha :)


Bakteriebomb!

Kategori: Allmänt

I försök om att bli en ny människa ställde jag mig i duschen, skrubbade hela mig och hade mig. Hade även planer på att bädda rent i sängen men icke. Så fort jag var tillbaka i mitt rum hamnade jag utslagen på sängen och insåg att jag varken kommer orka byta sängkläder eller att det är värt att hosta ner dem med äckliga bakterier.. Hah. Jag känner mig som en vandrande (snarare kravlande) bakteriebomb. Jäättemysigt!

Tror jag ska dra på mig ett par tights, stor t-shirt och raggsockor nu och krypa tillbaka ner i sängen med en kopp te. Kanske se en film? Men enda jag inte sett på länge är riktiga gråtfilmer och det klarar jag nog inte idag, jag skulle bli så snörvlig, haha... Ska på jakt i filmhyllan! Igår kollade jag och Cilla på Gudfadern, ettan. Det blir tvåan och trean några andra kvällar, älskar dem!

Halv åtta hos mig.. na.

Kategori: Allmänt

Nu har jag tittat på en hel veckas avsnitt av Halv åtta hos mig, jag älskar det! Oh. Haha. Det är ju så jag! Kunde jag laga lite bättre mat än vad jag kan skulle jag vilja vara med! Jag vill ha ett stort kök nu, massor av pengar till färska råvaror, ett enorm grönsaksland (där någon annan rensar bort ogräs) och en fin, prydlig örtagård! Haha.. Senare i livet..

Well. Nu är det mörkt ute och jag har bara varit vaken i ca 3 timmar.. Jag funderar över om jag ska ta och sortera min garderob, för då känns det som att jag kan vara nöjd med mig själv på den fronten imorgon och bara ägna dagen åt plugg. Men å andra sidan vet jag inte om min kropp ens orkar ta sig ur sängen.
Funderar över middagen men efter de här programmen känns inte något vi har hemma särskilt lockande..




Go home..

Kategori: Allmänt

Åh, solen skiner ute och jag skulle så gärna vilja gå ut på en långpromenad inne i stan! (ok, kanske skulle ångra mig när jag tagit mig in till alla julshoppande och turister..)
Men känner att jag kommer må sämre då, och knappast vara redo för att plugga senare idag/imorgon. Måste hitta restaurang till nyår också, men på måndag mår jag förhoppningsvis bättre och kan köra på det!

Pratade med mormor tidigare idag, jag tycker att det är dags att åka till Sverige nuuu. nu nu nu!
Först bara bli frisk, klara av sista skolgrejerna och sen! Men, kan inte påstå att det är så mycket egentligen..

Gnällig sjukling..

Kategori: Allmänt

Åh. Blir tokig! Mår nog ännu sämre nu, haha. För att Cilla ska slippa bli smittad av mina bakterier är hon gullig och lagar middag så tar jag disken sen. Kollar lite på svt's program på nätet (tyvärr kan jag inte se nobelfesten!) och frrryser nu. Efter maten blir det nog bara en varm dusch och sen sova. Förhoppningsvis kan jag sova större delen av morgondagen så kanske jag mår bättre!

Trevlig helg!

Små ljus!

Kategori: Allmänt

Eftersom det är fredag idag går dammsugaren, dammtrasor och skurmoppen heta här hemma på Martini! Mitt rum är i alla fall rent och hyfsat undanplockat nu, skulle behöva sortera garderoben men orkar absolut inte det idag.
Varit och handlat hem ny honung till halsen, så ikväll blir det att kurera sig!

Nu har jag fått mina två sena födelsedagspresenter också! Fina halsduken från Anneli och gummistövlarna jag beställde, i present från mami & papi kom äntligen idag! Lite typiskt att det ska vara sol och fint väder nu, haha, men ska väl inte gnälla.. Halsduken kommer i alla fall vara fin på i alla väder! Tack!




Härlig halsduk i lammull från min faster m. man!


Äntligen äger jag ett par Hunter-stövlar! Väldigt sköna!
..nu ska jag bara lära mig att gå i gummistövlar, hah..


Ibland är det skönt att bo i Italien..

Kategori: Allmänt

Ääääntligen har jag lyckats hämta ut mitt paket från något postkontor långt ut åt helvete! Var en födelsedagspresent från min faster och hennes man i Norge! En jättefin och mysig halsduk och en påse ahlgrens bilar! Hehe, Tack!!
Visar bilder sen!

Roliga var att det var ett rekomenderat brev men jag glömde legitimation och grejer hemma (väldigt illa, särskilt då jag ju jobbade lite på postavdelningen i somras på ICA och vet hur noga vi var med visning av legitimation vid uthämtning av rek!) men tydligen räckte det med att visa mitt buss/tramkort. Haha, det är en liten bild på mig och mitt namn står där. Men, det var ju väldigt skönt! Lite roligt bara..

Nu ska jag åka iväg till skolan! Får se om jag orkar gå på italienskalektionen dock, mår skit.




Bra där!

Kategori: Allmänt

Morgonens misstag? (japp, redan hunnit med sånt, big time!) Äta "flingor" med mjölk. Mjölk när man har lite hosta och mår konstigt i halsen är inte bra. Rosslig blir man och slemmig. Nu är jag officiellt snuskig!


Huvud fullt av bomull?

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
Vaknade till vid kvart i sju imorse av någon dröm. Frös, mådde skit och kröp ner i sängen efter ett glas vatten. Som tur ringde mormor och väckte mig halv 10, annars hade jag nog aldrig kommit upp! Om exakt två veckor får jag träffa henne och morfar, och flera andra! Mormor hade massa trevliga nyheter så det var perfekt start på morgonen, trots hur jag känner mig. Nu blir det lite frukost, en alvedon och sen ska jag försöka få mig att se levande ut och åka iväg till något slags postkontor och hämta ett paket! Som tur skiner solen idag med, men blåser inte!
Sen blir det en lektion i skolan innan storstädning här hemma och sömn..



Lugn helg väntar!

Kategori: Allmänt

Värsta gnällisen just nu. Men har absolut ingenting annat att säga. Jo! Lektionen i CMF idag gick väldigt bra, vår lärare gillar verkligen vårt projekt verkar det som, även vår grupp - han skämtar, diskuterar verkligen och har sig - kommer förbi och ser hur det går när han har lite "fri tid" från dem andra, haha.
Men det är bra - för jag älskar också det här projektet! Och han är så himla bra lärare!

Det blev ingen direkt lång skolvecka den här veckan, två lektioner idag och imorgon bara en. Italienska.
Jag ska försöka hitta lite inspiration till projekt 2 ikväll nu innan jag somnar för ska träffa E för ett litet möte imorgon. Men mitt huvud håller ungefär på att sprängas känns det som, trots alvedon, och blir helt anfådd av att bara rota lite lite i garderoben och böja mig ner från sängen för att sätta i en elkontakt. Haha.
Helgen kommer bestå av vila, sova & plugga lite!

Idag var det föressten sol. Sol som värmde och ca +13°C. Dock blåste det storm, men det kan man ta om vädret är så bra i övrigt! Hoppas det håller i sig ett tag!
Snö och kyla kommer jag få tillräckligt av i Sverige! Om exakt två veckor sitter jag (förhoppningsvis) hemma hos mami, papi & Calle och myser. Har det bra.
Åh vad jag längtar efter er!

Today's not a good day...

Kategori: Allmänt

Det ar inte sa bra har nu... Forsov mig (men hann till skolan) och madde skit nar jag vaknade! Sitter iaf pa lektion nu, vi lar oss ett nytt 3D-datorprogram (Rhinoceros) och det gar bra, knappast svart - sa det ar skont..
Har nyss proppat i mig alvedon nummer 2 for dagen, tva "energibars" pa typ vetegrejs och choklad och lite vatten - sa borjar fa lite energi... Well, tankte bara ga en svang till nasta lektion for att kolla av lite och sen ga hem och sova.
Ikvall ska vi betala hyra och handla mat, i ovrigt tanker jag bara sova. Jag orkar inte ma sahar!! Men ska forsoka vila sa att det inte blir varre i alla fall...

Godnatt!

Kategori: Allmänt

Jag är på så himla dåligt humör. Inget känns riktigt rätt just nu! Och sen ordentlig huvudvärk och halsont på det. Jag är gnällig - men jag mår inte bra.
Nu blir det att borsta tänderna och sova. Godnatt!

Slappdag!

Kategori: Allmänt

Slappdag idag. Sov till halv två, tror min kropp behövde det efter senaste veckan.. Nu nyser jag värre, snorar, har halsont och huvudvärk - great. Raggsockorna är på och så även stickad kofta. Måste nog dricka lite te och försöka må bättre.. Ska försöka orka fortsätta kolla lite info och skriva till projekt 2, men går inge vidare - hittar inte infon jag vill ha..
Cilla är och pluggar med sin grupp så jag och Rebekah har suttit framför TV'n heela dagen, bortsett från de ca 20 min vi stod framför spisen för lunch..

Nej, nu ska jag försöka ta tag i materialet "translucent vinyl" och försöka få ihop en text om det... hosh'

Juldag!

Kategori: Allmänt

Tror jag håller på att bli sjuk.. Ordentlig huvudvärk & halsont.. Hah, antar att jag varit ute utan tillräckligt med kläder/skor.. Snart kommer mina gummistövlar!
Idag har jag och Cilla varit och julhandlat! Är numera tradition! Blev inte så mycket, men litegrann! Började med frukost på California Bakery, sen lite shopping och sen var det julmarknad i centrum & runt slottet så gick runt där och tittade och handlade lite innan vi avslutade på Marc by Marc Jacobs, Fabriano och lunch á la lasagne & panino.
Åkte hem och dumpade av påsarna (regnade och då är det ju perfekt med papperspåsar..!) innan vi gick till den större parken vid oss där de hade svensk julmarknad i en byggnad, anordnad av Svea. Jättemysigt! Hann se luciatåg, äta lussebullar & lotteridragning! Även Michele från Cillas klass kom förbi med sin pojkvän, jättegulliga!

Nu ska vi avsluta dagen med film, fortsatt i julmysanda! Love Actually blir det tillsammans med pepparkakor, julmust & glögg. Rebekah är här och hon sover nog över då värmen i hennes lägenhet lagt av och folk är lediga här fram till torsdag. Italien....



Fint luciatåg! Italienare som studerar svenska som sjöng!
Riktigt duktiga måste jag säga, även om uttalet inte alltid var perfekt - men i princip!



Lotteri med väldigt fina priser! (Dock vann vi inget..)



ICA Maxi var en av sponsorerna! Haha!
Tror t.o.m. SVT hade något med saken att göra..



Svensk julfika!



Mums! Men, alldeles för stark glögg! Saft- eller lättglögg ska det vara!

Tur till IKEA'

Kategori: Allmänt

Hosh. Haha, jag försov mig imorse, skulle möta upp Anais kl. 10.10 och vaknade 09:53. Haha, rush kan jag säga! Men jag hann klä på mig och t.o.m. sminka mig ordentligt! Trevlig tur till IKEA med (äcklig) köttbullslunch och sen hem och sov en timme.
Nu sitter jag hemma hos henne igen, vi pluggar lite och sen tänkte vi laga middag ihop!

Jag är lite trött i huvudet med tanke på ett projekt, men jag tror det är lugnt - själva arbetet blir ju bra i alla fall!
Lite orolig bara, men förmodligen pga prestationsångest... Måste lära mig att inte bry mig så jäkla mycket om vad folk tycker!

Buona notte!

Kategori: Allmänt

Så. Nu är klockan 05.00 om 1 minut. Jag tänker tillåta mig att sova för jag är klar för idag. Upp om tre timmar och ut i snön!

Trött.

Kategori: Allmänt

Nu är jag snart klar för ikväll i alla fall.. Jag är så himla trött! Och om 4,5 timmar ska jag upp för att åka till IKEA, känns halvlockande för tillfället...


Jullängtan!

Kategori: Allmänt

Nu har jag lite hemlängtan. Hem till familjen! Massa julmys. Har en förmåga att längta hem till familjen när jag känner prestationsångest, hehe.. Tror jag bestämmer mig för att inte besöka Stockholm trots allt. Knappt någon tid och kommer inte orka galna svenskar på dålig mellandagsrea. Dessutom måste jag hinna färga ögonfransarna någon dag! ..heh' Jag vill bara vara hemma och mysa så mycket som möjligt, träffa de vänner jag hinner och ta det lugnt. Jag längtar!
Nu vill jag bara ha hem mina stövlar så jag har något att ha på fötterna däruppe! Tyvärr har nu båda mina pälsar gått sönder och tror inte att det går att göra något.. Jag vill ha en ny!! Innan jag fick mina pälsar var jag inte alls sugen på det, men nu när man väl fått smaka på det vill jag bara ha mer.. haha'


Pizzarester!

Kategori: Allmänt

Nu äter jag pizzarester från middagen. Alltså, det är ju ännu godare nu! Kall! Mmmm! hehe'
Det roliga är att pizzerian vi beställde från heter Ronnys pizzeria! Haha, låter mer som man skulle kunna hitta den någonstans på Skiljebo än i Milano... Inte så tippat!


Franska!

Kategori: Allmänt

Oh! Nu när jag har börjat umgåts så intensivt med fransmän, haha, så har jag insett att jag faktiskt kan förstå liiiite i och med att jag förstår italienska. Coolt! Hehe, men ska försöka öva lite kanske, så man förstår något :) Men, uttalet tänker jag ju inte ens försöka mig på.. haha'



Yeah...

Kategori: Allmänt

Mitt humör är lite i botten just nu. Jag är riktigt trött på vissa saker, att folk bara orkar. Inte min dag idag! Fast har ändå haft en så himla bra vecka så jag är nöjd!

Varit rolig kväll med massa tjejsnack och skvaller me pizza och fotboll här ikväll, med Cilla & Rebekah. Nu ska jag försöka plugga klart och sen sova. Imorgon ska jag till IKEA med Anais (franskan från igår!) från min klass!



Jag & Anais i går! Hur gullig som helst!

All by myself!

Kategori: Allmänt

Nu är jag lättad! Det ordnade sig med datorn, startade bara om den och nu funkar den som den ska!

Cilla har åkt till Bologna över natten så jag är själv hemma! Blir att träffa fransmännen en sväng, kanske billig middag, får se! Killen där köpte nämligen bord igår så då slapp jag betala inträde, hehe, så på så sätt får jag väl vara snäll tillbaka idag och gå ut på middag :P heh..
Men ikväll blir det tidig kväll för imorgon blir det plugga! Och kanske julbak m.m. :)

Nu - diska & städa upp lite!

Tack för igår!

Kategori: Allmänt

Herregud, jag vaknade strax före halv fem idag, eftermiddagstid! Men min kropp behövde sova ut! Sitter i sängen och äter brioche med gårdagens rester av vitchoklad-frosting till muffinsarna. Heaven!
Gårdagen var himla lyckad - hade jättekul! Finaste vännerna har man! Tack så himla mycket, alla!
Visar massa bilder sen, nu ska jag ta tag i dagen, städa/diska lite och sen möta upp Anais från min klass och hennes franska vän (som förövrigt inte var mycket till date material, haha, men vi hade kul allihop ändå!) som är här på besök för aperitivo!
Tror att de ska ut sen, men nu ligger jag på lågbudget BIGTIME så det blir ingenting för mig, haha.

Jag är lite orolig för min "touch platta" på datorn fungerar inte. Tur att jag har köpt en mus i alla fall! Meeen, det går inte att högerklicka på den just nu va någon anledning... Inte min tid för tekniska grejer just nu...

Nej, Dusch tror jag det blir nu!

Fodelsedagsfirande x3!

Kategori: Allmänt

Internet fungerar inte pa min dator av nagon anledning idag.. AH! (lanar Cillas en svang)
Well, har spenderat dagen i koket och gjort runt 40 fina cupcakes! Nu ska jag gora mig iordning for att festa lossa hela kvallen och natten for att fira min, Rebekah & Emilias fodelsedag ordentligt! Tillsammans med massa underbart folk! Hoppas ni har en bra fredagskvall!


Lite uttråkad men glad!

Kategori: Allmänt

Jag bara ler idag. Vet inte riktigt varför. Jag har en sån himla bra vecka!
Kan även bero på att jag fick dissa en (två? haha!) kille från skolan igår, mer känd som skolan största player (och idiot), hehe. På hans reaktion verkade som att han aldrig tidigare blivit dissad, vilket ju gjorde det ännu bättre! Jag leker med honom istället för han med mig - det är så det ska vara!

Pluggandet går inte bra, måste sätta igång nu. Som tur är det bara lite text som ska ordnas, så är ingen fara.
Usch så tråkigt!

Helt slut!

Kategori: Allmänt

Seg dag idag! Men sista lektionen var riktigt rolig! Skrattade och hade oss, pratade om dater, skrattade lite till och t.o.m. med läraren (skrattandet, inte prata om dater..) var med. Vår lärare gillade verkligen vårt arbete - så det här tror jag kommer bli riktigt bra! Love it!

Cilla lagade middag idag, sen var jag och handlade till morgondagens bakning innan jag diskade och nu ska jag plugga. Imorgon blir en lång, men rolig, dag!

08.00 Vakna
10.00 Baka muffins till kvällen
12.30 Fota Rebekah
13.00 Möta E för Projekt 2
14.00 Italienska lektion
16.00 In till stan för jakt på outfit till kvällen
17.30 Duscha och göra mig iordning
20.00 Fira födelsedag med aperitivo på Globe med massa vänner, och sen dansa på klubben Tocqueville!

På lördagen ska jag sova..


Hahaha!

Kategori: Allmänt

En av de sjukaste kvällarna på ett sätt ikväll, men ändå relativt lugn. Var ute med nya fransyskorna från skolan (så himla gulliga!) på en fest vår skola arrangerade på en klubb.
Det var galet! Jag var lugn, men kan inte gå in på detaljer här hur det trots det var galet..! haha.
Träffade i alla fall förra våren/sommarens flört och kanske ska träffa honom igen nästa vecka.. får se hur det blir med det! Tycker om honom, men inte mer än så..

I MADE IT! (...I think..)

Kategori: Allmänt

Nu har jag klickat, bokstavligen, hem ett par gummistövlar! Jag hoppas att allt gick som det ska, inte fått mail om det än, bara bekräftelse om köpet med beställningsnummer. Jag tycker det här var lite psykiskt jobbigt måste jag säga! Med några klick gör man av med massor av pengar. Man får inte känna på skorna, inte titta på skorna, inte känna doften av nya skor, man får inte le lyckligt åt kassörskan och inte ens en fin påse med sig ut att dingla med i handen! Men tja, det här var enda sättet för att få tag i ett par i Milano, så har inget val.
, ingen behöver oroa sig över att jag ska sitta med kontokortet dygnet runt och klicka hem grejer från internet - det är ju alltid någonting! För det här var jättetråkigt!



Tack mami&papi! Det här är vad ni ger mig i födelsedagspresent.
Ett par jättefina gummistövlar jag suktat efter i månader och dessutom behöver!
Regent Savoy från Hunter!

:)

Kategori: Allmänt

Oh. Hannah ringde mig imorse. Blev så glad över att få höra hennes röst! Fick mail från min faster (vars present Italien verkar slarvat bort eller segar med leveransen för!? Förlåt Anneli för att jag envisas med att bo i detta land..!) och även en ex kollega från ABB. Jag blir himla så glad!
Flera fina sms och meddelanden också! Tack. Ni är det finaste jag har!

Fick även jätterolig present av Cilla! Vi ska hyra bil(!!!) och åka till en annan stad någon timme utanför Milano och gå på en konsert med Ligabue (italiensk musik) den 19 december! Tacktacktack!

Nu ska jag försöka beställa en födelsedagspresent åt mig från min familj via internet. Jag som hatar internetshopping, men produkten finns inte i Milano. Får se hur det här går!


Update; neeeeej!? De är slut!!? Beräknas komma in 7e januari. Det är alldeles för sent! De som fanns inne i typ går :(


Finaste!

Kategori: Allmänt

Tack så hemskt mycket för en så fin dag! Måste säga att jag hunnit med mycket, och bra saker! hehe.. Nu är jag 21 år gammal. Känns väldigt bra måste jag säga ;)
Vi kör ett bildregn från dagen!




Började med 'brunch' på California Bakery med Iva & Nika!
Meningen att vi skulle plugga men gick mest igenom lite och planerade,
sen blev det en massa skvaller och babbel istället!



Jag mötte upp Rebekah för liiiite shopping.
Köpte äntligen min parfym, för delar av presentpengarna av mormor&morfar.
Så, mormor& morfar; ni gav mig (bl.a.) en parfym i födelsedagspresent, hehe.
Tack så jättemycket! Nu doftar jag äntligen som jag ska igen!



Vi kom äntligen in på baren Notting Ham Forest. Vi älskade det!
Så himla speciellt och roligt! Första men inte sista gången..!



Jag, Cilla, Lisa, Nathalie, Rebekah & Emilia hamnade på trevlig restaurang
i Navigli för middag! De andra beställde pizza men jag passade på att
äta en stor köttbit. Skulle egentligen fått "våfflor" på kastanjemjöl
och parmesanflingor till, men tydligen gjorde dem det med pinjenötter..
Rött, gott vin till!



Rebekah & Nathalie!



Cilla, Emilia & Lisa!



Mindre smickrande bild på mig & Nathalie, hehe :)



Panna cotta med karamell-sås till dessert!



Min "projektpartner" E överraskade mig med blommor idag i klassrummet!
Hur gulligt var inte det!? Jag som var orolig över om han var lite sur på mig förra veckan.. hehe.
Hur fint som helst - jag som älskar blommor!