Skön söndag

Kategori: Allmänt

Aperitivon blev bara en start igår. Med för långa köer och hunger bestämde vi oss efter en stund för att åka iväg och äta grekisk middag istället för att fortsätta. Lammsouvlaki och tzatziki med grekiskt vin följt av att testa nya drinkar på favoritbaren.
Idag efter lång frukost med croissants och färsk frukt framför en film är det plugga som gäller! För tillfället kollar jag samtidigt på en hemsk amerikansk serie om väldigt (för) rika "mammor som planerar fester för sina döttrar", på ca 5 år. Just nu är kvinnan på JustCavalli och shoppar vidriga kläder. Första, och förmodligen sista gången jag tittar..!



Värme!

Kategori: Allmänt

Sommardag i Milano idag, så härligt! Över 30°C i solen men i och med det blommade staden ut för andra gången och min allergi kom tillbaka, men det får det vara värt!
Igår, då det redan var ganska varmt, körde vi grillpremiär på miniterassen som äntligen är hyfsat klar. Såå gott och mysigt att äta utomhus och det är varmt igen!

Nu ska jag göra mig iordning för att gå ut för en aperitivo på favoritstället!




Före


I process


Mysigt resultat!


Trött och pigg på samma gång

Kategori: Allmänt

Många gånger vill man slita av sig håret pga system som inte funkar etc i det här landet, men ibland - då man hittar rätt kontakter - kan det vara rena himmelriket. Jag har blivit vän med en av apotekarna på apoteket mittemot oss vilket vi drar en del nytta av! (tur att man inte har några större beroenden dock!)

Förutom att sprungit på apoteket har jag pluggat hela dagen idag. Dels gruppmöte och dels genomgångar av tekniska ritningar. Om en dryg vecka har vi redovisning av tekniska ritningar och det är mycket att göra, men det måste ju gå! En gruppmedlem har mer eller mindre försvunnit, så nu kör vi på 75%, men bättre så ser det ut som!

Middagen på "frihetsdagen" var underbar. Maten och sällskapet. Vi pratade mest skor och nya barnbarn; jag tror jag blivir accepterad i familjen, hehe.

På tal om familj - Igår fyllde min älskade mamma år, Grattis igen mami! Nästa år ser jag till att komma och fira dig jag med!

Nu ska jag skicka några mail och göra mig iordning för att handla mat för helgen! Det blir plugga, söka jobb och sova som det ser ut nu!


Röd dag

Kategori: Allmänt

Solen skiner. Mitt humör likaså! Idag firas det att Italien blev av med facismen, så vi ska på lunch till Davides föräldrar där även hans syster & farmor är med! Trevligt!


Grå dag

Kategori: Allmänt

Ingen höjdardag på något plan idag. Behöver en liten ordentligt paus från allt, men så känner jag väl bara för stunden, imorgon kanske humöret är på topp igen. Jag känner mig lite som vädret här just nu; regn sol regn sol regn...
Tja, är väl bara att fortsätta plugga nu några timmar till innan pluggdagen är slut! Planen efter är bara att åka och handla, sen ska jag nog sova. Blev för sent igår och jag åt ingenting på hela eftermiddagen/kvällen men fick i mig två drinkar så jag mådde inge vidare imorse. Förut fick jag i mig två drinkar som vatten, nu klarar jag det inte längre. Hah, börjar bli lite för ovan och gammal - men det är skönt!


Ett sånt där hemskt stort i-landsproblem

Kategori: Allmänt

Jag har nog aldrig luktat lök tidigare, då det varken är något jag äter eller tillagar, förrän idag då jag bestämde mig för att riva lök till hamburgarna (själva "smeten"). Ångrar mig lite nu, ingen höjdare alls. Tur att mannen i huset oftast står för matlagningen!
Ikväll skippar vi dock matlagning - grekisk restaurang känns mer lockande!

Härlig söndag

Kategori: Allmänt

Grillning på terassen stod på dagens schema men just när vi skulle hälla på kolen började det regna. Såklart!
Så vi ordnade hamburgare inomhus istället. Väl vi ätit klart så kom solen tillbaka...
Pizzamiddagen igår blev ingen pizzamiddag, blev t ex grillad svärdfisk & grönsaker för min del. Restaurangen/pizzerian jag rekommenderat var full så vi hade bokat bord på en annan som tydligen skulle ha samma ägare/meny etc. Maten var ingen höjdare & servicen hemsk. Som tur var drog de av någon hundralapp från menyn när vi skyndade därifrån så vi satte oss på en bar mittemot och beställde in limoncello efter limoncello. (Eller tja, det var jag, Davide, Davides syster & deras ena kusin - de andra 7 nöjde sig med en och åt dessert och drack espresso istället). Mycket trevligt! Nästa gång blir det grillning/fest hemma hos oss - så fort vädret är med oss.


Herrarna i full gång med hamburgare!


Vi kan inte klaga på utsikten vi har från terassen!
(lägg gääärna märke till de fina blommorna vi planterat i blomlådorna)


...ser ni alperna!?






Lördag

Kategori: Allmänt

Trots väderrapport om dåligt väder skiner solen idag! Nu efter sovmorgon och lång frukost (inkl. bananer i pyjamas - andra TV-program när barn är i huset, hah) blir det en promenad och jakt efter byxor, alla tre. Sen hem för några timmars plugg innan middag ikväll. 13 italienare och jag - och jag avgjorde stället vi skulle äta pizza på då deras förslag inte var någon höjdare.. hah. Hoppas pizzan är lika god som den brukar!



Inte direkt imponerad

Kategori: Allmänt

Rundtur i Milano blev det idag. Första stoppet för min del medan mannen var på möte var Sephora, på jakt efter foundation & concealer. Fick hjälp av Diors make up-artist (som hans kollega rekommenderade!) och det var väl ett av de större misstagen jag gjort i någon sminkbutik. För det första såg karln ut att han varit och sprutat in botox i läpparna och när han ändå var igång tryckt in lite lite här och var i ansiktet (botox skrämmer mig!), han fummlade runt bland produkterna och när han väl satte igång drog han foundation borsten över ögonbryn och hela baletten. När han efter många om och men tar ett rött läppstift och målar lite under mina ögonbryn(!) med en mycket nöjd min undrade jag hur det skulle sluta. Det slutade med ett läppglans med ökad volym effekt som sved ordentligt i läpparna. Sen fick jag betala och gå vidare. När jag senare mötte upp Davide undrade han vad som hänt med mitt ansikte..

Hur som helst, inga direkta problem, jag blev mest bara chockad över hur han fått sitt jobb!

Sen bar det av till Brera och området omkring för att kolla showrooms & utställningar. Inget direkt jätteintressant men ändå kul att se! Avslutade med sushilunch innan vi åkte hem. Städning & plugg stod på schemat, snart kommer mannen hem med Simone och det blir lugn, barnanpassad hemmakväll. Haha, men skönt!



Vi startade med Breras botaniska trädgård där bl.a. Zaha Hadid ställde ut.



På Ceramica Flaminia överraskade de med, för att vara dem, speciell badrumsdesign!
Älskar väggen & de stora glödlamporna!
(att de har samma typ av bänk som vi här hemma var ett annat plus, hah)



Givetvis blev jag förälskad i Marimekko-duschen! Underbara färger på mönstret!
(Kanske lite felvalt till en dusch dock...)
Både jag och mannen min blev besatta av den blå tonen (bilden ger ej rättvisa)
och är nu på jakt efter en matta i samma nyans till vardagsrummet.
Såg en liknande på mässan igår (från Sma?) men tvekar på att den var i vår prisklass..


Första sushimåltiden på mycket mycket länge! Åh vad jag njöt!
Riktigt bra sushi också!



Nu sitter jag (omsminkad!) hemma och ska strax ta tag i städningen.



Jag har ju aldrig riktigt gillat djur - men denna är svår att motstå!
(matchar hennes halsband med presentsnöre från present av mami&papi.....)

Tillbaka?

Kategori: Allmänt

Här ekat det tomt!
Har haft mycket för mig på sista tiden, varit i Florens med Anaïs, firat påskafton vid Bobbio (underbar stad i Piacenza) med Davide, hans syster med man, haft föräldrar på besök (middag med mannens föräldrar inkluderad), pluggat, inte haft jättekul med skola då det inte går jättebra och nu är designveckan i full gång. Ordnat lägenheten och förberett terassen för sommaren. Känslovågor upp och ner men för det mesta mått bra.
Får väl försöka ta tag i det här snart med bildregn, men nu är det plugg varvat med små rundturer för designveckan. Idag stod designmässan på schemat! Imorgon blir det lite showrooms m.m., lördag eventuellt museum om det inte hinns med och på kvällen är det pizzamiddag med mannens kusiner.
Uh. Inte på bra humör idag, alls. Nu ska vi åka och köpa kyckling för att laga grillad kyckling med stekta grönsaker till middag. Efter alla dessa turer och besök är vi fullproppade så nu gäller lite nyttig mat för vår del!