Hjalp

Kategori: Allmänt

Jag ar lite latt forbannad pa skolan, deras system och logik for tillfallet - jag hoppas att det ar sista tva veckorna nu, annars kommer jag inte sta ut! Suttit har i skolan i snart 12 timmar och pysslat, det ar svettigt och ackligt varmt i datorsalarna sa nu vill jag hem och duscha, ata och mysa med mannen innan jag slocknar for idag.

B
ortskamd som man ar kommer mannen min och hamtar mig nar jag ar klar har (eh, ja, nar de stanger..), han har lagat middag till mig och ar allmant fin, sa jag har atminstone kopt med mig hans favoritmuffins fran cafeet brevid skolan. Tycker han ar vard det.
Den har veckan blir bara svett och plugg, pa fredag tankte jag ga tidigt (..18.00..) for att ta mig hem och baka bjornbars cheesecake med hallonoverdrag till dagen darpa. Vi ar namnligen bjudna pa ordentlig grilling i Davides foraldrars hus i bergen och det ska bli sa skont och trevligt! Vi blir massor; jag, Davide, Simone, Davides syster med pojkvan, Davides foraldrar och sen en kompis till Simone med familj. Kul att ha nagot att langta efter (bortsett fran att sluta skolan!). Sondag ska spenderas med lugnt plugg och sen blir det full fart hela nasta vecka, sen hoppas jag att vi ar helt klara. Och att vi klarar det ocksa, sjalva redovisningen alltsa.

Dags att sova

Kategori: Allmänt

Haft en relativt lugn helg då mer eller mindre allt jag skulle ordna klart inför morgondagens redovisning var gjort, bortsett från att köpa lite material. Nu under kvällen lovade jag att hjälpa en i gruppen cirka en timme med det sista då jag inte ska presentera muntligt imorgon. Det slutade med att jag suttit här i 6 timmar. På grund av alla fel. Jag orkar inte. Jag klarar det dock om det bara fattas 2 veckor, annars vet jag inte....

Nu väntar jag på att filen ska skickas till de andra, sen - Godnatt!


Fredagsunderhållning

Kategori: Allmänt

Mardrömskväll. Av olika anledningar. Nu, strax efter 03°° sitter jag för att få klart detaljerna av de tekniska ritningarna. Jag vill sova, och inte vakna upp på mycket mycket länge..!

Varmt!

Kategori: Allmänt

Jag kokar snart över. Då himlen precis när jag vaknade var skinande blå men när jag kom ur duschen mötte jag den helgrå så trodde jag givetvis att vädret inte skulle vara något vidare så jag drog på mig jeans, en svart t-shirt i nå japanskt "termomaterial" (köpt i Paris), stickad kofta över och Converse till det. Jag var inte beredd på att solen skulle komma tillbaka och steka på en ordentligt eller sitta i en överhettad datorsal timmar i streck. Heja!
Som tur är har jag bytt datorsal nu så livet känns lite lättare. Om ca en timme ska jag bege mig hemåt och få hjälp av Davide med lite tekniska specifikationer jag måste ordna.
Sen ordna lite fler enkla renders utan material och sen ta helg. Hoppas jag.


Segt

Kategori: Allmänt

Igår kväll var det nära att båda mina datorer kraschade. De var lite trötta skulle jag tro. Så vid 02°° var det omöjligt att arbeta vidare så de fick vila lite. Upp 07°° för att åka till skolan men det är knappt att det går här för filerna är tunga.. Ikväll ska allt inför presentationen från min sida vara klart i alla fall, sen får vi se om jag måste hjälpa de andra om de inte hinner klart. Annars ska jag ha en väldigt lugn helg, förbereda mig inför måndagens redovisning & pussa på min man. Hoppas att vädret håller i sig med sol för jag vill spendera mycket tid utomhus!



Sommar?

Kategori: Allmänt

Idag är det vaaaarmt. Jag vill helst ut i solen, få lite färg & andas men blir inte mycket tid till det. Fullt upp. Men snart ska jag "lansera" en render och då passa på att ta en promenad till mataffären. Imorgon blir det jobb hela dagen men som det ser ut nu blir det hyfsat ledigt under helgen för att öva inför redovisningen/provet på måndag och vila ut så att det går hyfsat bra.



Daiquiri med passionsfrukt och massa god, färsk frukt.




Bortskämd

Kategori: Allmänt

Bortskämd som man är grillade mannen min en Fiorentinastek till middag ikväll. Simone var också med!



Enorm köttbit som räckte (och blev över) till oss alla tre.


Kött, bönor (är det en slags böna på svenska?) & vin.


Och massa frukt till efterrätt!


Kategori: Allmänt

Hurrni, varför har ingen berättat för mig att "Halv åtta hos mig" har börjat igen?! Nu har jag ju underhållning medan jag jobbar på!


Jordbävning?

Kategori: Allmänt

Tydligen var det jordbävning här i natt, eller ja, i Emilia Romagna men kändes här med. Jag kände ingenting skönt nog. Igår när jag hade arbetat klart och bara väntade på själva renderingen, ca 01°°, tog jag hand om limoncelloflaskan så att jag skulle få sova gott under natten - och det var ju tur! Nu är jag igång igen sen några timmar men känns lättare idag, det kommer gå.

Familj och släkt i Sverige är i stugan idag och firar Eva. Alla fyller år nu känns det som. Grattis Eva! Hoppas ni har det trevligt! Och i efterskott här till morfar & Arvid som fyllde förra veckan!


Grillfest

Kategori: Allmänt

Grillfest här hemma och jag går iväg var 20-30 minut för att kolla och modifiera renderingarna (dvs jobba med datorn..). Skitkul......... Två kusiner till Davide kom precis och frågade vad jag gjorde. "Jobbar du lördagar?" hehe, well, ibland har man inget val..! Men men, i övrigt är det hur trevligt som helst! Önskar bara att jag hade lite mer tid och lugn i mig att lära känna dem, men tid har jag. Vi har ätit "snittar" av olika slag, grillat massor av kött och snart blir det sicilianska efterrätter (föräldrarna till alla kusiner här är från Sicilien) & min franska chokladtårta! Till en massa sangria och vin. Förhoppningsvis går vi snart in på limoncellon (dock ligger jag väldigt lågt i samband med ingen sömn, stress och pluggandet). Nu sitter Davide och en kusin och sjunger & spelar gitarr. Lugnande och härligt. Jag älskar min man nå så otroligt. Trodde inte det var möjligt ännu.. Men jo.



Saker att göra efter slutredovisningen men innan Sardinien

Kategori: Allmänt

- sova. väldigt, väldigt mycket

- sola och skaffa grundbränna till Sardinien

- vara väldigt extra omtänksam och fin flickvän till mannen, då han stått ut med mitt plugg, hjälpt & stöttat mig

- putsa till och ordna i hemmet grundligt

- rensa min underkläderlåda. den svämmar över men jag har aldrig något jag vill använda

- städa ur andra lägenheten

- sälja möbler

- gå långa promenader (kanske springa om jag lyckas övertyga mig själv att det är kul)

- göra vår lägenhet i 3D (dvs förbättra min 3D & renderingsförmåga)

- sätta ihop lite businessplans & hemsida


Sista nu....

Kategori: Allmänt

Sitter nu och fortsätter med mina rendereringar men materialen bara hoppar och vill inte stämma, helt utan anledning. Mannen med son är iväg på en skolaktivitet och jag fick precis en bild skickad till mig. Dem två i likadana orangea tröjor med skoltext, italienska flaggan målad i ansiktet och medalj kring halsen, haha. Finare får man leta efter!
Nu ska jag fortsätta så jag kan ta tag i städning, bakning och förberedelser! Gick och la mig klockan 04°° inatt, klockan 07°° började elementen tjuta (??), grannens hund skällde som en galning, byggarbetarna nedanför sovrumsbalkongen satte igång att arbeta och solen sken in i ansiktet. Imorgon tänker jag ta sovmorgon. (och ikväll dricka väldigt mycket limoncello!)


Memories

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
I väntan på att min käa dator ska tänka klart under de senaste dagarna har jag haft lite dötid så jag har bläddrar runt kring lite bloggar. Det verkar ha blivit en hårtrend med "dip dye" (endast topparna av håret färgade) och jag kan inte riktigt förstå den, tycker nämligen att det är alldeles för tidigt sen sist, hehe. Jag gjorde detta med cerisa toppar när jag var 10-11 år i samma veva som Christina Aguilera - då älskade jag det, men måste säga att det inte är något jag skulle göra om. Riktigt snyggt för en kväll på vissa, men låta det sitta i? Njee.. Jag lämnar det till 11-åringarna.


Plugg i mörkret

Kategori: Allmänt

Efter alldeles för mycket strul sitter jag fortfarande uppe, och kommer att vara tvungen att gå upp 08°° imorgon för att fortsätta. Om jag visste att allt gick bra, att redovisningen skulle gå fint och jag tyckte om projektet skulle det inte direkt vara några problem att jobba sent/tidigt. Förutom själva fysiska tröttheten. Men nu orkar jag bara inte riktigt. (Great, nu har datorprogrammet jag jobbar i börjat stänga ner sig då och då utan anledning/förvarning!)
Men det är ingen idé att klaga, utan bara jobba på så att man slipper göra om allt i höst!
Det är dock mysigare nu än tidigare år då jag satt på mitt rum i andra lägenheten själv nattid. Nu kan jag gå och pussa på Davide då och då, jag hör Simone snusa på soffan och Suzuki (katten) sitter här brevid som sällskap. Fast det känns lite jobbigt att jag inte får gå och krypa ner under det varma täcket där mannen min ligger och sover... Men det ger mig mer motivation att göra klart allt så fort som möjligt! hehe..



Det gäller att jobba effektivt...


Snart nästan helhelg!

Kategori: Allmänt

Idag känns allt lite lättare. Men bara lite. Somnade kring 02.00 och upp 07.30 efter orolig sömn för att hinna till skolan innan alla datorer var upptagna. Fick även OK från läraren angående våra "renders/fotomontage" m.m. så det känns skönt även om vi har att göra fortfarande! Klockan 12.00, då datorerna därefer var upptagna, mötte jag upp mannen utanför skolan, då han har kundmöten hos ett företag vars kontor ligger i närheten, och vi åkte. Nu sitter jag hemma och ordnar fler renders då de måste vara klara idag. Mannen min kunde inte sova i natt så han jobbstrejkar lite för tillfället och "kalkylerar" kring omorganisation bland växterna på terassen istället. (Fråga mig inte). Ikväll/eftermiddag kör vi nog på helg, om jag lyckas få klart rendersarna. Åtminstone halvhelg.

Fredag
- Göra klart rendereringar
- Storhandla inför morgondagen
- Simone kommer
- Baka morgondagens efterrätt

Lördag
- Davide & Simone på skolaktivitet medan jag sover/pluggar/städar
- Städa & ordna lägenheten
- Förbereda mat & dryck (snittar, sangria etc)
- Försöka hitta något att ha på mig
- Grillfest(om vädret tillåter)/fest med Davides kusiner & co!

Söndag
- Sova
- Städa på nytt?
- Förbereda det sista inför redovisningen


Inte roligt längre

Kategori: Allmänt

Helvete vad dåligt det går. Många mini ångest/stressattacker över skolarbete har jag haft idag. Nu sitter jag sista timmen innan jag ger upp för inatt. Mannen är snäll och stöttande och sitter med och spelar gitarr, åtminstone väldigt lugnande för mig! Men jag vet seriöst inte hur det här resultatet kommer att bli...


Sardegna bokat!

Kategori: Allmänt

Stress stress stress. Datorprogram fungerar inte, vi får inte göra total render utan måste arbeta med fotomontage som går sådär och en i gruppen har spenderat senaste dagarna på sjukhus. Det går bra nu! Bah..

Meeeen, som lite plåster (enorma, mjuka & sköna plåster!) har semesterbiljetter köpts idag. En månad på Sardinien blir det. Vi tog en extravecka för att lyxa till det lite (skönt med egenföretagande, hehe) så 19 juli tar jag & Davide bilen till Genova där nattfärjan går över till Sardinen. Den 8:e juli tar Simone flyget ner till oss, den 20:e augusti går färjan hem igen för mig och Davide medan Simone stannar då hans farmor och farfar kommer ner. (Davides mamma är från Sardinien och det är de som har huset där vi ska bo.) Tror inte jag kommer att klaga! 1 månads vila i naturparadis efter tre år på IED och därinnan jobb och annat plugg. Tack.



Havet nedanför deras hus (bild tagen av Davide)



Bild på solnedgången tagen från deras terass..
Där blir det många grillningar, spritz & vin!



Stranden nedanför deras hus (bild tagen av Davide)



En strand en bit bort... Extra skönt ska det blir då det inte är något turistfyllt ställe!


Snabba på tiden lite, tack

Kategori: Allmänt

På många sätt mår jag väldigt väldigt bra just nu och är lycklig men å andra sidan har jag sån ångest & oro. Mest prestationsångest skulle jag tro, som vanligt - särskilt under examperioder etc. Men just nu lite extra, av många olika anledningar. Jag hoppas och kämpar för att jag ska klara slutprojektet nu så jag kan avsluta mina studier för nu och börja om på nytt. På nytt när det gäller allt, inte bara skola. Tankar om framtiden (år framåt) börjar också smyga sig in och jag orkar inte riktigt för tillfället. Men men, om jag klarar mig en månad framåt nu så lär jag kunna ta tag i alla andra problem och tankar sen. En sak i taget, annars kommer inget gå.


Ähh, vi går över helt till matblogg, hah

Kategori: Allmänt

Igår var det 11 månader sen jag & Davide hade vår första date, det vill säga att om en månad var det ett år sen och förmodligen är det samma dag som jag har min redovisning för slutprojektet. Så om vi klarar det (slutprojektet) blir det att fira kan jag säga! Well, vi brukar alltid gå och äta/för en aperitivo på vår månadsdag så vi gick ut på mexikansk/italiensk aperitivo igår och drack margaritas.
Dagen innan blev det middag med en av mina favoriträtter på nyttighetsfronten; grillad kyckling (perfekt frasig gör karln den) med "grönsaksgryta".



...för drygt ett par år sen åt jag inte tillagade grönsaker....



...och nu är detta en av mina favoriträtter..!



Tyvärr blev det ingen bra bild, och rätten ser enorm ut hehe,
men det här är slutresultatet. Halv egengrillad, krispig kyckling och grönsaksgryta!



Mannen skulle ut och köpa linser och kom hem med dessa.
Perfekta, underbara röda rosor (bild gör dem inte rättvisa)!
Tidigare har jag bara varit bortskämd med blommor av mami,
nu har en karln tagit över, hah.



Så jag tog mannen i armen och drog honom ut på margaritarunda!



Två perfekta margaritas blev fyra efter lite prat med bartendrarna
(en av dem kom fram och frågade vad vi tyckte för de hade sett att
vi diskuterade och uppskattade drinkarna, haha, jättegulligt!)
och sen gick vi över till baren där vi hade vår första date och tog in två margaritas till.
Även där var personalen jättegullig, som alltid. Uppskattar verkligen ställen
men trevlig personal och service! ..det finns för få såna ställen..!


Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Efter att blivit väckt kring 03.00 inatt av storm och därefter inte kunnat somna om på timmar tog jag sovmorgon till 10.00 för att klara dagen. Nu är det plugg till 110% om vi ska hinna med allt som vår käära lärare gav oss "i uppgift" till nästa lektion. Gulligt att ge en veckas förvarning när vi trodde vi vi hade två veckor på oss.. Icke!



Man måste ju ha något att se fram emot

Kategori: Allmänt

Måndag morgon (..förmiddag..) och sitter och fryser trots att solen skiner utomhus. Sitter och gör iordning (/gör om) sista tekniska grejerna för utskrift för slutprojektet. Igår var det ju morsdag här så vi åkte över med pizza (perfekt slut på vår "nyttiga vecka", hah, så vi lär fortsätta!) till Davides föräldrar. De planerade redan lite inför grillningen de bjudit in mina föräldrar till i juli i deras hus i bergen, hehe. Så söta!

På lördag, om det inte regnar, har vi bjudit in alla Davides kusiner med respektive på grillkväll. Blir ca 13 pers i vår lilla lägenhet med liten grill så gäller att planera i förväg! Men ska bli jättekul! Limoncellon är redan inköpt..




Helg

Kategori: Allmänt

Över 30°C varmt och svettigt. Dagen har spenderats på bl.a. IKEA och Metro (enorm butik med allt man kan önska dit restauranger etc åker för att handla). Köpt extrastol till terassen och lite grejer inför kommande helgs grillfest med mannens kusiner med respektive och vänner här hemma! Efter timmars shopping i värmen(!) städade vi lägenheten innan vi tände grillen på lilla terassen och grillade världens godaste lammgrillspett från Abruzzo. Innan gick vi ner till kebabstället runt hörnet och köpte lite nybakat bröd som vi åt med hemmagjord tzatziki (prov inför nästa helg) till köttet på terassen. Bortsett från allt plugg och nervositet kan man inte säga att man lever illa! Som grädde på moset idag pratade jag med morfar också. Familj & släkt är och firar hans 80-års dag idag uppe i Hälsingland och hade jag inte haft min slutprojektsperiod nu skulle jag också varit där! Så tråkigt, men det lät som att de hade det bra ändå! Jag och Davide hade valt ut fina italienska viner i födelsedagspresent, hoppas du är nöjd och firas ordentligt morfar! Det är du verkligen värd! Tänk att det var 10 år sen vi var i Frankrike allihop... (Jag känner mig gammal!)


Middagen för någon två kvällar sen. Tonfiskfyllda tomater med ruccola!


Igår blev det en flaska rosévin som vi köpte när vi var i Frankrike för några månader sen.


Kvällens, minst sagt underbara, middag. Fick jag bara äta en typ av kött
i framtiden skulle det vara lamm. Minns ännu mammas vän (Fia?) som
gifte sig när jag var runt 4 år och jag fick äta lamm för första gången!
Lamm från Abruzzo, hemmagjord tzaziki & nybakat turkiskt bröd. Oh.
Spritz & rödvin till det. Limoncello på det och nu mår vi toppen!
(brödet ingår inte i "nyttiga veckan" men det är lördag, så det är ok!)


De underbara salt "förpackningarna" jag fick i julklapp är finfina på middagsbordet!
Jag har en viss kärlek till flingsalt, tack ännu en gång Eva!


Kvällens utsikt över Milano och alperna..


Sommar!

Kategori: Allmänt

Efter många utbrott under dagens plugg ska har jag nu gjort mig iordning för middag och sen ska vi ut för en drink. Sommaren är här så måste passa på innan regnet kommer tillbaka!



Lycklig att sommaren är här (och jackan kan lämnas hemma)!

Nyttiga veckan

Kategori: Allmänt

Sommaren är ju på gång så nu testar vi en nyttig vecka här hemma.

Tisdag middag: Köttbit med ruccola och minitomater
Onsdag lunch: Kycklingsallad med avocado & keso
Onsdag middag: Grillad lax med lök & citron
Torsdag lunch: Caprese på buffalo mozarella (av någon anledning tror italienarna att mozarella är nyttigt..) & luft torkad skinka
Torsdag middag: Tonfiskfyllda tomater
Fredag lunch: Kycklingsallad
Fredag kväll: Tonfisk "rulle" (speciell tonfiskgrej från Davides mammas receptbok)

Helgen ännu oklar. Frukost består av mager yoghurt, färsk kiwi & banan istället för stammiscaféets crostata-tårta.
Dock dricks det ju vin och en och en annan aperitivo (men mindre mängd än innan), men jämför man med våra pasta- och potatis veckor så ser det ljust ut! Hehe..




Igår var mini Calabrese här på middag så vi festade till det med en varsin
aperitivo och chips i en av de nya (älskade!) rosti-skålarna vi fick i
present av mami & papi när de var här. Tack igen!



Laxpaket på grill!



Simone fick välja och tyckte att vi skulle äta ute på terassen, mysigt!
Foliepaket med endast lax, citron, gullök & kryddor.
Väldigt hälsosamt och underbart gott!

En dryg månad kvar

Kategori: Allmänt

Fullt upp med plugg här. I går hade vi inlämning av tekniska ritningar för slutprojektet och det gick över förväntan. Särskilt då grupparbetet gått riktigt illa dagarna innan. Söndagkväll skulle vi tre som gör tekniska delarna träffas och bara förbereda inför utskrift och det slutade med att vi satt framför våra datorer i 32(!) timmar i streck för att de andra två inte gjort det arbete som de skulle. 1 timme innan redovisningen visar det sig att två (väldigt viktiga) ritningar saknas och de andra i gruppen säger att de inte tycker att dem behövs. Då blev jag tokig! Tillslut fixade det sig, vi hade allt material och det gick bra. Men fan att man inte kan lita på att andra arbetar ordentligt & ansvarsfullt. Hur som helst, lite ändringar ska göras och jag har tagit på mig att organisera och göra slutjobbet, för då kan jag kontrollera och jag vet att det är gjort åtminstone. Slutarbete på "universitet" och folk bryr sig inte. Åh vad jag vill sluta studera och börja jobba!

Men pluggandet pågår nu drygt en månad och sen, om vi lyckas klara det, är jag fri från IED. Drygt en månad ledigt där jag ska rensa, städa och göra iordning andra lägenheten och sen bara ta det lugnt och öva lite datorprogram etc. Sen blir det Sardinien 4 veckor, Sverige en vecka och sen förhoppningsvis jobb. Har aldrig haft så här lång semester utan att göra någonting, åtminstone sen jag var 14 år. Jobbat hela loven men inte i år! I år ska jag njuta av att vara ledig, om jag nu klarar av slutprojektet.. Herregud, aldrig varit orolig för att inte klara ett projekt tidigare, grupparbete och omotiverande projekt är inte alltid det bästa!


Plugga och äta

Kategori: Allmänt

Då livet just nu handlar om studier & mat så passade jag, Davide och Simone (son) att åka hem till Davides föräldrar på lunch igår då det var 1 maj och "festa". En liten paus i pluggandet. Vi fick smaker från Sardinien och Sicilien och man kan som vanligt hemma hos dem inte klaga på någonting!
Idag blir det dock inga raster, måste försöka få klart det mesta inför vår tekniska redivisning på tisdag! Igår fick jag utbrott på både dator, "kollegor", datorprogram och mig själv - hoppas det går lättare idag..!