Helg i bilder'

Kategori: Allmänt

När jag kom in på Kiehl's för att köpa hudprodukter (jag gråter nästan över hur hemsk min hud är vissa dagar, haha) kände tjejen igen mig och hjälpte mig massor och gav mig massa bra prover. I love her! haha'
Nu ska jag få fason på det här - och efter bara 1 dag ser jag skillnad - på riktigt! wow!

Min del av badrumshyllan - Jag älskar skönhetsprodukter. Vardagslyx!


Apertivo på Globe'


Massor av dans på Alcatraz'


Cristina, under firandet av hennes födelsedag på en bar'


Ceci och andra på baren under födelsedagsfirandet'

Nu sitter jag hos Nika för CMF - sen ska jag hem och vi ska äta sushi till middag.
Pratade med Katarina på väg hit (6 våningar - ingen hiss!!!) och hon tar med familjen, mormor & morfar & hennes far his i April och det ska bli så kul! Jag får se Bergamo också!
Btw (by the way) - Jag börjar bli lite orolig för Inters vinst i serie A. Fast ok, det vore kul om det var lite spännande mot slutet.. men i alla fall; jag kommer få magkramper.
Nu - mer CMF!

Helg'

Kategori: Allmänt

Billiga utekvällar den här helgen! Likey!

Fredag;
Middag (i form av apertivo) + 2 drinkar = €20
Inträde + 2 drinkar på Alcatraz = €10
Garderob = €3
Taxi; €10

Lördag;
2 drinkar = €8
Skjuts = free

Söndag. Plugg & vilsöndag!

Kategori: Allmänt

Trrrevlig kväll igår! Tog bussen ut mot förorten (haha!) och virrade sedan bort oss totalt - och ingen vi frågade visste säkert vart vi skulle (eller ja, vi fick flera olika slags vägbeskrivningar dit..) och på vägen träffade vi Leo, Walid & Trofim av en slump.
Tillslut (utan pengar på mobilerna) lyckades vi få kontakt med Mario som kom med Davide & Marco och hämtade oss med bil, haha, och körde oss till baren. Tack!
Där firade vi lite och hade trevligt innan vi åkte hem till Crisitina i riktiga förorten ute i Cologno Nord(?). Babbla lite, drack & spelade musik - men jag satt mest tryckt mot ett element då jag frös haha.
Sen fick vi skjuts hem :)
Idag har jag sovit läänge, diskat, tagit hand om tvätt, lagat lunch och nu ska jag plocka lite i rummet, forma en lerklump och "klä" med cement till ett projekt och därefter plugga marketing innan jag ska till Nika för att klistra på allt på våra presentations "boards" till CMF-presentationen.

Idag är det tråkväder igen. Grått. Vilket påverkar humöret, tråkigt! Well, ska sätta igång här nu så jag får ut så mycket som möjligt av dagen!
Hm, fotboll om en halvtimme och jag är jätte sötsugen jag kanske ska ta en trip till bageriet och köpa något gott till fotbollskaffet? heh'

Skor köpta!

Kategori: Allmänt

Jag hittade skor. Keds-liknande som jag ville ha. Rosa. För 9€.
Haha. Kanske inte bästa kvalitén men får funka bra! I super butik! Liknade Urban Outfitters liiiite, ska dit med bror sen har jag bestämt!
Riktigt snygg och trevlig personal som hjälpte mig också!

Sunny Saturday!

Kategori: Allmänt

Något fel måste det ju vara - jag är inte riktigt shoppingsugen. Men, det är vår ute nu (tillfälligt? you never know) och om jag och mina knän ska överleva ännu en säsong så måste jag idag köpa ett par vårskor. I tyg. Helst vill jag ju ha keds, för jag älskar dem, men kanske blir det converse. Men det känns lite.. tråkigt. Dessutom vet jag inte om mina fötter kan ha det? ..för höga fotvalv → får ont av platta skor.

Well, trevlig apertivo igår som följdes av massa rolig dans på Alcatraz! Jag testade att dricka den "nya" Martini Rosé och måste köpa det till sommaren och dricka på balkongen i solen!
Kom upp hyfsat tidigt, vi var och köpte briocher & munkar till frukost (haha, inte så svensk frukost..) och nu har M-L & co åkt till centralstationen för att lämna väskorna. Jag möter nog upp dem senare i stan.. Jag måste in och handla present till Cristina (tydligen blev det firande idag!) och well, skor om jag hittar!

Nu - in i duschen. Den iskalla duschen.

Och, mormor var gullig och ringde igår - för att peppa en från både henne och Margit! Tack, hehe.
Och Margit - jag ska försöka tänka så; faktiskt så kan man nog mäta IED-studier med OS ibland ;) haha'

Fredag!

Kategori: Allmänt

Nuså. Sitter med CMF-projekt i skolan och ser ut som att det kommer bli riktigt bra!
Jag behöver det nu.

Senare kommer M-L med vänner och vi ska ut på apertivo med Hyun Jeong! Love.
..kanske blir fler drinkar på andra barer.. hah' vi får se! Jag behöver lite socialt umgänge, haha.

Ha en bra fredag!

Sämsta veckan hittills?

Kategori: Allmänt

Nope. Klarade inte examen. Vad fan är det för skit?! Är så besviken på mig själv så att det finns inte! Själva ritningarna var mer eller mindre korrekta, dock hade jag inte hunnit med att göra ramar + info-ruta runt de flesta + att de var lite smutsiga.. Läraren sa att jag förstod och att inte det var något problem. Åhhhhhhhh. Well, får "tenta upp" i september. Yey.
Varit mer eller mindre förstörd den här veckan, men mår bättre nu. Skit samma!
Ledsen, stressad, prestationsångest, trött och allt vad det heter - men är pga pms, ingen sömn och massa i skolan. Egentligen mår jag bra! Well, efter hemska(!!) beskedet om Plot så gick jag hem och bytte om, tog en promenad i regnet (haha, kändes lite klyshigt att gå omkring och deppa i regn!) och ringde bästa mami. Tack! ♥
Sen gick jag in och storstädade rummet, gjorde ordentlig ansiktsrengörning och dusch. Nu sitter jag och äter min första måltid sen 15.00 igår. ...inte sådär jättebra kanske. Det blev lite nudlar då jag inte har någon aptit. Hoppas på bättre imorgon!
Sitter nu och andas ut framför TV'n en stund och ska alldeles strax sova! Ska bli underbart skönt.
På lördag skulle vi egentligen firas Cristina, Mario i Bolognas flickvän - som bor i Milano, men nu blev det flyttat till fredag och eftersom M-L med vänner bor här fre-lör kanske jag skippar det.. Bara apertivo imorgon kväll.
Sen ska jag ägna tid åt plugg - i bra takt med framförhållning. Jag vägrar att må så dåligt mer, om det inte är absolut nödvändigt!

Jag börjar få upp humöret nu. Nu behöver jag bara energi i form av sömn. Godnatt!

Sleepy!

Kategori: Allmänt

Haha, flera i klassen ligger med huvudet på bordet och sover.
Jag beundrar verkligen folk som går ut från den här skolan med bra betyg, eller över huvudtaget!
Men, jag ska bli en av dem. Haha, ska bara klura ut hur man jobbar bra utan sömn.. Well, let's hope att det stämmer - att första halvåret är värst!
(Ni behöver inte oroa er, jag trivs och älskar det, önskar bara att man fick en dag man inte behövde plugga alls, utan bara andas. Åtminstone en varannan månad..!?)

Konstplugg?

Kategori: Allmänt

Bilderna med text nedan visar hur jag pluggade konst. ..Allt kan i slutändan kopplas till Sex and the City..! haha

Modevecka...

Kategori: Allmänt

Jag sitter i skolan. Får sms av Cilla: "Hahaha Rachel Zoe är utanför vår skola!" (ni som inte vet vem Rachel Zoe är - googla och lär er!!)
Herregud. Jag bor i Milano!

mhm!

Kategori: Allmänt

Jag hade egentligen tänkt gå och köpa ett nytt sovkläds-set på väg hem idag, med tanke på att jag ska få sova ut nu. Och dessutom i ett nystädat rum (alltså, det kommer vara det ikväll..) men nu känner jag mig inte lika upp för det längre. Känner mig inte direkt värd någon onödig shopping.
Bah. Men lika bra är väl det, haha, kontot tror jag mår bättre så!

Jäkla skit! skit skit skit!

Kategori: Allmänt

Sämsta någonsin? Den här veckan har varit ett rent helvete. Visste att min plot exam inte skulle bli så bra så har haft ångest hela veckan.. och det + knappt sömn eller mat blir inte sådär jättebra för min del.
Men men, sitter nu på examen och min lärare var inte nöjd med mitt arbete, alltså inte säkert om jag klarar det . vilket vore SKIT för då måste jag hit igen i september och göra omprov + att det kostar typ 2000 SEK. Och dessutom så känns det ju jäkligt illa att bli underkänd!
Aja, finns inget att göra nu.. Får se till att klara de andra ämnena bättre!
Som tur var så var min Projekt 1 (viktigaste ämnet kan man väl säga)-lärare väldigt nöjd med min "redovisning/inlämning" igår - alltid något.

Åh. Snart ska jag gå hem och städa lägenheten sen SOVA. Så jag blir mig själv igen. Jag är en mindre katastof för tillfället.

Men! Det är sol ute idag! Riktigt vårväder - stod att det var +14°.. Och jag har ingen jacka - bara stickad tröja, strumpbyxor & kort klänning och jag fryser inte!
..Mitt emot skolan har Fendi just nu ett showroom - så springer omkring modeller här utanför.. hah!

Russin?

Kategori: Allmänt

Jag kommer bli en rynkig tant. Så mycket som jag rynkar pannan nu för tiden kommer jag inte bli vacker..! haha'

?

Kategori: Allmänt

Fan. Om alla andra klarar av IED - varför skulle inte jag göra det då?!

hah'

Kategori: Allmänt

..Det här med att sitta på en stationär Mac (med konstig mus - ej apple!) var inte det lättaste! Hah.
Jag älskar min MacBook Pro. puss'

Min hjärna blir inte större - den krymper!

Kategori: Allmänt

"De första 6 månaderna brukar vara jobbigast..!" - Låt hoppas att min historialärare har rätt när det gäller pluggandet på IED.
..Han frågade idag om jag var norsk?! hah'

Bah!

Kategori: Allmänt

Somnade runt 04.00 imorse, när jag vaknade halvdrömde/tänkte jag på skillanden på minimalism & land art i skulptur - det var en fråga igår jag inte kunde..

Well. Nu är jag 40 000 SEK fattigare, känns sådär!

Sitter i en (Mac!)datorsal i skolan och försöker pyssla med projekt & uppgifter.
Om jag överlever till torsdag och dessutom blir godkänd i ämnena - då älskar jag mig själv. Haha'

Montalbaaaaano har börjat!

Kategori: Allmänt

Provet är över! Över. Jag skrev så mycket så mitt huvud snurrade och värkte (..kan bero på att jag glömde dricka vatten idag och i princip bara caffé..?) men vet inte om jag är godkänd. Hoppas!
Nu sitter jag med P1 för det är Montalbano (!!) på TV! Lite svårt nu när det är utan text, haha, men har sett avsnittet förut så är med.. Kul att man förstår så mycket mer jämfört med när man såg det sist! hah :)

Efter Montalbano är det rita ritningar som gäller - hela natten?
Men inget caffé blir det! Jag känner mig förgiftad av det idag, efter 3 st, så blir vatten vatten vatten!

SNÄLLA!?

Kategori: Allmänt

Inte redo, jag mår dåligt över det här! Haha, håll en tumme för mig så jag klarar provet!
Kom igen kom igen kom igen!

Nu ska jag samla ihop mina grejer och springa iväg.. IH!

SNÄLLA!?

Kategori: Allmänt

Inte redo, jag mår dåligt över det här! Haha, håll en tumme för mig så jag klarar provet!
Kom igen kom igen kom igen!

Nu ska jag samla ihop mina grejer och springa iväg.. IH!

Buhu!

Kategori: Allmänt

Jag vet inte om jag är så optimistisk idag. Snälla snälla snälla låt mig klara provet i Konst!
Jag skulle känna mig så dålig annars, för det är inte det att jag har så svårt för det, jag är bara inte intresserad och har inte lagt ner så mycket tid eller energi som jag borde..
Well, dessutom är jag i så fall tvungen att komma tillbaka i september (vi börjar i oktober) och göra omprov. Och det finns det inte tid eller pengar till serrni.

Nu loggade min bror in på msn så jag ska be honom snällt om att logga in på min spotify i Sverige så jag kan använda det i 2 veckor till! Snälla Calle?

Mums!

Kategori: Allmänt

Jag är så trött på det här, konst är inte roligt! Och vet att när jag kommer hem ikväll kan jag inte sova - har massor att göra!
Men skönt att jag har handlat, tvättat allt (förutom mina sängkläder jag har nu..) så jag slipper tänka på det.. och städa ska jag på torsdag då M-L o co kommer på fredag!
Det här kräver en caffé (doppio)!
..men idag sitter jag inte i sängen och pluggar..

Lunch - update'

Kategori: Allmänt

Well, smaken var det inget fel på, men ägget blev lite för...stekt. Som tur kunde jag blanda i lite keso och det blev helt ok!
- Vad gjorde man utan keso?!

Ähh, jag äter och är glad! (haha)

Lunch?

Kategori: Allmänt

Haha. Jag håller på att laga lunch, några slags tortellini med ricotta & spenat i. Well, tänkte slänga i dem i en sås som jag exprimenterar fram. Vågar dock inte berätta vad jag har i då det kan bli riktigt äckligt! ..jag uppdaterar sen om det blir ätbart!

Jäkla Milano-luft!

Kategori: Allmänt

Min hud vill mig inte väl. Vi bråkar ständigt! Jag vill den väl och behandlar den snällt med vänliga & bra (?) produkter men vad får man tillbaka? Inte ett skit! Den blir bara värre och värre..!

...från inredare till gruvarbetare...

Kategori: Allmänt

Haha. Jag söker om material till mitt projekt - och gissa vart jag hamnar?
På en sida som skriver om LKAB's järnmalm(?)s processer & gruvor, där JAG har varit! (eller ja, i alla fall ena) TVÅ gånger. Det ni. När jag jobbade för ABB och jag annordnade besök för kineser upp till Kiruna och ner i gruvan för att titta på våra ...fina gruvspel. Det ni! Haha'
Oh, måste säga att jag saknar den tiden lite! Att annordna, pyssla och få ihop besök. Kontakta företag om besök, boka hotell, skicka taxis, ordna middagar, presenter och allt därtill. Well, haha, givetsvis var de andra arbetsuppgifterna också kul! Men, tror jag är lite gjord för att organisera, pyssla ihop och socialisera!
Oh, jag har ju järnmalm hemma i Sverige! Att jag inte tänkte på det innan så jag kunde få hit det och visa på redovisningen! Hah' ...från inredare till gruvarbetare...

Imorgon är det måndag!

Kategori: Allmänt

Ceci är snäll och lånar ut sin dator med Illustrator på till mig idag! Oh.
När jag får fastweb (om det någonsin händer?!) ska jag ordna illustrator & Auto-CAD! Love. Förhoppningsvis photoshop också...

Well, nu sitter jag och krånglar med mina boards till P1 - de ska vara klara ikväll men jag är på god väg i alla fall!
Nu måste jag utnyttja de få internet timmarna jag har till att hitta all fakta som behövs!
Buona notte!

Fotbollssöndag' hah

Kategori: Allmänt

Det är fotbollssöndag här idag. Haha, med underhållning på alla håll!
Well, Inter spelade inte idag men ungefär alla matcher var lite mysko.. konstiga resultat!

Konsten går framåt, men inte hundra än.. 1,5 timme på mig nu tänkte jag, sen Projekt 1 under kvällen.
Har tid att repetera lite imorgon också då jag inte börjar/har prov förrän 17.00..
Jag ska upp vid 07.00 för att komma igång - gå till skolan med Ceci för att skriva ut alla pluggsidor, sen gå och handla innan det blir lite sista repetition innan annat plugg?

Annars sitter vi och drömmer om ledighet.
Vi har dock tyvärr bestämt(?) att skippa Paris nu i vår! Insett att vi inte har någon tid, vad vi vet nu.
Blir i stället någon trip till Bologna eller södra Frankrike under några dagar på "impuls" när vi känner att vi har tid..
Nej, trevlig söndag!

Snälla vår, stanna nu!

Kategori: Allmänt

Jag tog 1 timmes sovmorgon och gick inte upp förrän 10.00 men jag känner mig rätt pigg nu!
Solen strålar utanför fönstret och ger en extra energi, underbart!
Om jag nu pluggar effektivt några timmar kanske jag kan få ta en kort promenad sen. Om inte annat för att skriva ut mina pluggpapper. (Men vart hittar man ett ställe som skriver ut dokument en söndag?!)
På agendan idag står att lära mig all konst och sen ändra mina boards till Project 1 inför redovisningen. Egentligen skulle jag gjort modell + geometriritningar, men finns ingen chans att jag hinner så måste prioritera det vi har exams i först! ..well, Plot borde jag också rita lite i, får hoppas jag hinner en ritning!

Nej, nu ska jag återgå till Mondriaan, Warhol, Picasso och allt va de heter! Ciao, buona giornata!

Ser det likadant ut från er balkong idag?

:)

Kategori: Allmänt

Klockan är ju faktiskt över midnatt nu, så vi får önska mormor grattis!
Grattis på födelsedagen, nonna!

Vi har i alla fall tur med vädret..!

Kategori: Allmänt

Det är inga lätta saker jag sysslar med idag!
Konst pluggas för fullt och tidigare idag har jag suttit och ritat planritning men går segt! Alla detaljer tar hundra år, så tar tyvärr mer tid än jag planerat.. well, det måste gå!
Första prioriteringen är dock konsten, eftersom det provet är på måndag.

Oh! Vet ni vad? På fredag kommer Maria-Luise och två kompisar hit och bor en natt! M-L som jag träffade på Linguadue i somras och hon är jättegullig! Ska bli så kul att träffa henne igen! Ska försöka få med Hyun Jeong för en apertivo tillsammans på fredagkväll på Globe (sist vi var där tillsammans var det så svettigt att vi var överlyckliga över att hitta en sval plats i Milano där det faktiskt var frisk luft & fläktade!), för i övrigt kan jag nog inte vara så social pga plugg, hah.

Nej, nu ska jag återgå att söka grejer om konsten på internet.. Uh.
Men ja, vädret här har varit underbart idag! Sol och skönt.
Jag har t.o.m. hängt ut min tvätt för tork på balkongen!

Geografi?

Kategori: Allmänt

..igår fick jag, av italienare, lära mig att Lofoten ligger i Norge. Stämmer det? Haha'

Haha'

Kategori: Allmänt

Haha, igår kom vi inte ut förrän va 00:30.
Killarna hörde aldrig av sig efter sin träning och jag och Cilla var smått irriterade då vi missat plugg och gjort iordning oss lite.. De skulle vara i Milano ca 23:30 sa de så runt 00:10 skickade Cilla ett sms och undrade om det blev något eller ej. Som svar fick hon "Vi är här under!" Haha - så vi fick skynda oss att klä på oss och springa ner. Puckon! Well, vi var väl irriterade i onödan men skrattade desto mer sen..!
Åkte runt och hamnade på någon konstig bar där de i princip bara hade öl. Jag är så obekväm i situationer när man ska beställa på ett sånt ställe - vad beställer man om man inte dricker öl?
Då jag drog slutsatsen att jag inte kunde försöka med rossini, bellini (de är gjorda på mousserande vin...), cosmpolitan, apple martini etc försökte jag med en white lady - då den är klassisk och enkel. Well, det visste de inte var det var och jag fick förklara (deja vu á la Tabasco och många andra ställen? haha) men de hade inte ingredienserna.. tillslut blev det en gin lemon, hah.
Well, vi hade trevligt till stängning då de skjutsade hem oss. Har vi tur blir vi hembjudna till dem på italiensk middag - jag lovade då att stå för svensk dricka → absolut vodka. (..förklarade tidigare under kvällen att jag inte tycker om vodka..)
Finns bara en liten nackdel - de bor i ... damdamdamdaaaaa; Settimo Milanese! Hahah, tyvärr är det för internt då förmodligen bara jag & Rebekah fattar poängen angående den förorten.
Jag säger bara "dubbeldate på bondgård i koskit-stank, spådomar i händer, massage, 'parfym från affär' och elvisp", det borde räcka för att förstå att vi inte har trevliga minnen från förorten..!

Well, de var förvånade när jag förklarade att jag visste vart Settimo Milanese låg och hade varit där!

Har haft illustrator-lektion nu och jag förståååår! Underbart! Dock verkar det gå sisådär för många andra i klassen.. Tyvärr går ju inte photoshop lika bra - och bara en lektion till innan Exam.
Nej, nu ska jag plugga lite (utnyttja internet i skolan) innan jag har italienska lektion!

Oh, måste passa på att gratta till Katarina! Grattis! (om du läser..) Hoppas du har en bra dag och man och son uppvaktar dig ordentligt!

..blir inte alltid som man planerat..

Kategori: Allmänt

Haha. Sämsta självdisciplinen någon någonsin haft?!
Cilla har ikväll smsat med en kille hon träffade under sitt födelsedagsfirande och kanske ska ut med honom och hans kompisar ikväll.. "Johaaaannnaaaa..?" frågade hon med len röst då de frågade om hon och någon kompis skulle med. Haha! Well, med tanke på att jag flera gånger har släpat med henne så får jag ställa upp! (..kan inte påstå att det bara är därför, hah, jag får rita desto mer i helgen..?)
Well, vi har bestämt att vi bara går ut med dem i fall att de har bil och kommer och hämtar oss!
..le stronze ragazze..! hah'

Godkväll!

Kategori: Allmänt

Cilla och jag har ätit god middag, druckit caffé och sitter nu och pluggar lite workshopart på italienska framför TV'n innan jag ska fortsätta med alla jäkla ritningar! Bah! Det är Scrubs - på italienska. haha, hemskt!
Vi skrattar lite åt italiensk reklam, dock är den för IKEA riktigt bra! ..annars är det mest tjejer som svansar runt utan logisk förklaring. Well, underhållande ändå!
Imorgon är det skola hela dagen! Sen hem och plugga konst :)

miniupdate'

Kategori: Allmänt

Sitter i skolan pà dator-lektion (har rast nu..)! Gàr i alla fall framàt... Men jag tror jag att jag lyckats muta Ayman att hjàlpa mig innan provet dà han kan photoshop & illustrator, mot en sushi-middag. Hah.
Solen skiner idag och det àr hàààrrrrligt! Igàr regnade det - verkligen motsvarande Sveriges april-vàder!
Om en dryg timme efter lektionen blir det gà hem och rita och plugga konst.. Aven knàpa ihop en italienska text om en plats/skultur etc i Milano till WorkShopArt-lektionen imorgon.

Under
rasten gick jag ivàg och drack en caffè - ràdd att jag kommer bli beroende, heh.
Svenskt kaffe? Nej tack. Caffè! (..det med lite "skum" pà!)

S
nart àr det helg. Plugghelgen med stort P! Hoppas det àr sol i alla fall, sà man kan ta en promenad och fà lite frisk luft...

Torsdag, right?

Kategori: Allmänt

Jag är sämst på det här! PowerPointen är låångt ifrån klar men som tur kan jag väl vara vaken längre ikväll!
Då jag försöker skippa att äta lunch ute kör vi på en tidig sallad nu innan skolan! Jag försöker leva lite nyttigare också, vilket ät svårt..! Choklad lockar; haha. Men, maten jag/vi äter börjar bli lite bättre än tidigare i alla fall!
Ska leta lite bilder nu till skolarbete, sen göra mig iordning!
Ha en bra dag!

Jag vill egentligen ha vår...

Kategori: Allmänt

..av någon anledning sitter jag och lyssnar på julsånger..
"All I want for Christmas is you.." - Mariah Carey
...well...

Att vara i Italien och sakna "svensk" mat, är det OK?

Kategori: Allmänt

Aj! Jag fick ett sånt sug efter grönsaksstavar och dipp nu! (och då snackar vi ingen snuskig vitlöksdipp!)
Skulle ju kunna be mami skicka ner dippblandning - men, vad blandar man med här? Tror ni att det går med turkisk yoghurt..? Creme fraiche är verkligen något de behöver lära sig importera till detta land!
(Men, om jag åker till Frankrike borde jag väl faktiskt kunna ta med mig en kylväska med gott därifrån..? - haha, jäkla dyr creme fraiche!)

Någon som har koll?

Kategori: Allmänt

Na - info om blinda badrum's (badrum utan fönster) maximala mått var inte det lättaste att hitta!
Snälla ni, tro inte att det bara är att måla några fyllda silver cirklar på en vägg, lägga fina kuddar på en säng och tända lite ljus á la Lulu (?) i Äntligen Hemma som gäller som inredningsdesigner! Åtminstone inte om man är utbildad på IED.
Men det är jag väldigt tacksam för!

Yey?

Kategori: Allmänt

Nu har jag lite internet så jag kan kolla lite info till skolarbete! Jag är så frustrerad, haha, ringde fastweb och tydligen ska det ta ännu längre tid - för de har nå tekniska problem..!
Men, tro det eller ej - för första gången ligger jag före i skolan! haha, åtminstone första gången när det gäller ritningar. Var klar med ritningarna som ska in imorgon igår! Yey. Långt ifrån perfekta men jag kan inte så mycket bättre..?

Nu sitter jag med planlösningar som ska ritas innan jag ska plugga lite konst. Lektionerna börjar 12.00 imorgon men innan dess ska jag upp och ordna powerpoint-presentation! (Jag är ju sämst på att gå upp när jag inte måste - men jag ska verkligen försöka imorgon!)
Well, ritningarna väntar! ..vet ni hur många kvadratmeter ett "blindt badrum" kan vara maximalt?

..jag är egentligen gladare än vad jag ser ut att vara..

Ràddad!

Kategori: Allmänt

Sofia har ràddat mig! Jag fick làna 1 euro till en kitkat, haha.
Well, ska fòrsòka hinna till sushi-stàllet under rasten i alla fall - jàttesugen pà sushi och eftersom det àr iprincip bara dem hàr i nàrheten som tar kort kan jag àta det med (hyfsat) gott samvete...

Sur!

Kategori: Allmänt

Ah. I Italien kan man inte betala med kort - och bankomaterna vàgrar ge ut bara 10euro's sedlar - vilket àr jàkla jobbigt nàr man inte fòrt òver pengar fràn andra kontot utan bara har drygt 10..!
Alltsà -> jag har inte àtit lunch och enda jag har àr ca 30 cent i plànboken och har lektioner (inkl. italianlienska prov) till 18.00! Bah. Min enda lòsning som jag ser nu àr att jag fàr traska ivàg till sushistàllet en bit bort mellan min CAD-lektion och provet (hann inte nu). Jag har inte ens pengar till en vatten i automaten?! haha, sorgligt det hàr.

H
ar i alla fall ordnat alla làxor till computer1-lektionen imorgon sà det kànns bra.
Ikvàll ska jag rita plot-ritningar och plugga konst. Men konsten kànns inte lika hemskt nu, trots att det àr flummigt (làste idag om en konstnàr var sàljer sitt bajs pà burk fòr hundra tusentals kronor..!?)
Sitter i Auto-CAD salen nu men lektionen bòrjar inte fòrràn om 10 min sà ska fòrsòka òva lite illustrator/photoshop sà lànge... Ciao!

Jag lever!

Kategori: Allmänt

...det är bara det att mitt Internet inte gör det... Jag hatar Wind!
Idag ska jag samtala med FastWeb om varför de dröjer så himla länge!
Sitter i skolan och ska försöka utnyttja deras WiFi medan jag gör illustrator & phtoshop-läxor.. yey.

'

Kategori: Allmänt

Asch va tiden gick fort ikväll! Har nu hjälpt Cilla lite med förhör inför hennes prov imorgon och nu ska jag rita lite till innan det är dags att sova! Godnatt!

Besatt?

Kategori: Allmänt

Jag vet inte om det riktigt är lagligt, men jag är sugen på sushi till middag idag igen.
..jag ska fråga Ceci om det är lagligt..

Kallt!

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag och 60% av familjen Hedberg nu kan konstatera att det inte är kul att duscha i kallvatten!
..det är något fel på vår ...varmvattenberedare(?)..!

Förstår inte riktigt grejen..

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag aldrig kommer förstå hur man kan tycka att killen i Twilight (nej, jag kommer inte ens ihåg vad han heter!) är så himla het och snygg!? Han är väl inte direkt ful, men nästan.. Jag tycker nästan det är lite frustrerande med alla tjejer (till och med killar!) som tjatar och envisas..
Jag försökte ge filmen en chans men efter några minuter var det kört. Inte min grej. 
Jag är väl för bortskämd med italienarna här? haha'

Maffiadrömmar'

Kategori: Allmänt

Herregud. (Kan ingen komma på något bättre uttryck, för jag är inget fan av att nämna Gud..)
I natt drömde jag att jag var tvungen att hjälpa maffian. Kommer inte riktigt ihåg hur det hela började, men sen stod jag hemma i köket (som av någon anledning såg ut som Amandas kök..) och paketerade in kokain i nå annan pulverförpackning och därefter i något kött (?!) innan jag skulle leverera detta någonstans. Och jag var ju tvungen att lämna det någonstans för att de (maffian) sen skulle kunna ta det några minuter senare då jag inte ville synas ihop med dem. Mami fick agera chaufför men jag sa inte vad det var jag höll på med då jag tyckte det var bäst så, men tror hon lyckades förstå sen ändå..
Well, att komma på vart jag skulle lämna det var inte det lättaste (vi var i Västerås) men tillslut kom jag på vid början av Vallbybron, där i början av Rocklunda-skogen och ringde maffia-killen och försökte förklara..
Oh my, haha, jag hade lite ångest där kan man säga - främst över hur jag sen skulle ta mig ur det och om jag skulle lyckas slippa vara i kontakt med dem mer.. Jag hann dock vakna innan själva leveransen skedde tror jag..
Men nej tack, inblandning i maffian är inget jag tänker satsa på om vi säger så!
..Jag får ångest och ont i magen för lätt, haha!

Jag saknar er!

Kategori: Allmänt

Usch vad jobbigt det blev nu - jag fick en sån saknad och längtan till Västerås! Jag vill krama om min familj och släkt och sen köra en partykväll med det härliga partyfolket som finns där!
Inte för att partylivet i Milano är något att klaga över, men ändå finns något i Västerås som inte finns här...
Ähh, jag får ta igen det under sommaren? (Snälla - se till att vara i Västerås då, ni som borde!)


Senaste partykvällen (nyår) i Västerås var bra.

Glad alla hjärtans dag! (säger man så?)

Kategori: Allmänt

Usch, idag är det grått igen! Men det är väl bra - så vi sitter hemma och pluggar!
Idag åker Cillas föräldrar hem, har vart trevligt att ha dem här! Och så har de varit så gulliga och städat och pysslat  hos oss, hehe :)
Ikväll möter Inter Napoli på bortaplan, och jag hade velat gått ut och sett matchen; men nja, blir inte så då jag måste prioritera plugg.. Verkar som att Inter haft lite otur senaste gångerna de varit där och spelat - men förmodligen går det bättre idag! Jag och Cilla börjar längta till San Siro då det var läängesen vi var där nu, men Inter möter inga roliga just nu och tiden borde väl gå åt till plugg!
Får väl i värsta fall gå ner till Napolitan-baren här nere, haha. Nej tack!

Usch, jag lyssnar på fina "Flaws and all - Beyonce" och trots att jag absolut inte har någon ork för sånt just nu vill jag också vara lite kär! ..kan det vara för att det är alla hjärtans dag? hah'

Yey!

Kategori: Allmänt

Vilken svordom använder du mest? I och med att jag mest pratar engelska numera är det tyvärr "fucking" skulle jag tro - jag måste sluta svära!
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 18.00, haha!
Var köper du dina matvaror ifrån? Blir oftast Pam runt hörnet..
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Beror på, båda funkar.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Snackar vi á la en ny lott eller miljonbelopp? Jag tror boka middag på en riktigt bra restaurang!
Har någon anförtrott en hemlighet för dig någon gång? Ja.
Vad åt du till middag senast? Pizza! À la Parma.
Kan du vissla? "..Johanna? - Ja visst kan jag det!" Oh. Det där får mig att tänka på min farfar. Men nja, vissa gånger går bättre än andra..
Tittade du på tecknat när du var liten? Givetvis!
Äger du några popband t-shirts? Nej, jag tror inte det? Borde dock ha en med RollingStones logga (öh, snarare rock då..) såg en kille i labbet i veckan i en och jag blev påmind om hur jäkla grym den är! Jag ska leta!
När flög du senast? Hm, 3e januari? Stockholm Arlanda - Malpensa.
Pratar du några andra språk? Svenska, engelska och kämpar på med italienskan. Gjort framsteg faktiskt, fick senast höra det igår! 
Har du gråtit offentligt? Jo det lär jag väl ha gjort någongång?
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Absolut inte! Vill jag någon gång så är det dags för mentalsjukhus!
Vad har du med dig in på bion? Popcorn.
Vad har du för väder? Vet inte - kolsvart. Men tidigare idag var det vårväder med sol!
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Hm. Hjälp. Jo; praktiskt marknadsföring tror jag!
När sov du senast på golvet? ÖHaha. What? Direkt på golvet? En hel natt? Hm.. 
Vilken är din favorit drink? Sooo.. beror på humör. Men just nu gäller främst Rossini, Kir Royale eller White Lady. I Sverige gäller Apple Martini.
Gillar du din boendesituation? Det är helt ok! Men min drömlägenhet skulle jag ju inte direkt kalla den..
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Jag är rätt praktisk när det gäller sånt, övat upp mig under åren och kan vara vaken i dygn utan att bli katastrof - men, kan lika gärna vara katastrof efter 12 timmars sömn; så tja, timmantalet har inte så stor betydelse alla gånger.. hah'
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Just nu? Ja! ..och därför kan man ju undra vad fan jag gör här, eller hur?
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Tror det aldrig hänt? Visst att man blivit tillsagd, men knappt mycket mer..
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 21. Herregud. Men, som en av gårdagens taxichaufförer sa "vilken underbar ålder!"
Tror du på liv på andra planeter? Åh. Jobbig fråga! Jag kan inte ens tänka på rymden utan att få ont i magen - men ja, det känns inte som att vi här på Tellus(?) kan vara de enda levande varelserna.. Men andra människor? Ne.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Jag klarar det! Och jag har det himla bra ändå!
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Haha! Med tanke på att jag knappt kan gå över en bro då jag inte har direkt kontakt med marken så - nej. Förmodligen inte för obegränsad summa pengar heller.
Tycker du om att krama folk? Jag saknar nog kramar mest av allt just nu! Åh.
Äger du en digitalkamera? Yes! Försöker använda den så flitigt som möjligt för att dokumentera livet.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja! Jag förstår inte poängen?! Skit i att säga något om du ändå inte tänker göra det?
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej, kom igen. Tror ni vargarna mår dåligt över att äta kaniner? Människan är också köttätare. Dock försöker jag äta mer kyckling och fisk istället för min kropps skull.
Är du mörkrädd? Nej. Jag trivs rätt bra i skymning.
Tre saker du alltid har med dig? Mobil, nycklar, läppglans och hårsnodd. (höh)



Photo Booth-addicted?


Härlig känsla ändå'

Kategori: Allmänt

Jag är på myshumör. Men jag mår bra ändå, trots att jag sitter själv i sängen och plugg gäller.
Imorgon är det alla hjärtans dag - vad har ni för planer då?

Ibland önskar jag att jag hade bruna ögon..

På g igen!

Kategori: Allmänt

Woops - jag somnade för jag var så trött! Men nu är jag på g igen! Ska göra lite skisser och skriva till Projekt 1!
Åt nyss pizza här hemma som Cilla och hennes mamma var söta och gick och köpte - gott!

Minnen sen i somras/höstas..

Kategori: Allmänt

Alessandra Amoroso - Estranei a partire da ieri'
Den är så fin!

Mm!

Kategori: Allmänt

Haha. Verkar vara lite kaos hemma hos familjen Qvarnström (hurrni - när byter vi till Q i papprena?!) - TV'n i vardagsrummet har gått sönder och tydligen (papi informerade) är det ju OS nu.. Noll koll!
Well, ishockey verkar inte vara största sporten i Italien direkt.. Vi väntar på fotbolls-VM istället! Ska sitta på uteserveringarna (med laptopen i knät och plugga?) och titta på matcher; wuhu!

Riktigt vårväder idag!

Kategori: Allmänt

Helt underbart väder ute! Gick runt i bara t-shirt och adidas-fleecetröja (och solglasögon! hah') och var perfekt! Solen skiner så skönt! (Vadjag förstår ser ni inte så mycket av den i Sverige just nu?)
Haha, utforskade lite nya kvarter härikring. Om man går åt väster från där vi bor (dit vi alltid går åt) känns det som man är centralt, går man bara ett kvarter åt öster känns det som man är i värsta sortens förort - haha!
Well, solen sken och jag var glad ändå - nu ska jag sätta mig med projekt 1 och jobba. Cillas mamma är gullig och lagar lunch; gott!

Haha, en lång (onödig) utläggning här..!

Kategori: Allmänt

Vilken jäkla kväll igår! Riktigt trevligt och jag är glad att Cilla verkar nöjd :)
Okej, skolan var slut 18.00 och jag kastade mig på tramen för att hinna hem och dumpa av böcker innan jag rusade till bageriet där jag beställt tårta för kvällen. Supergulliga på bageriet och då det var en bild av Cilla på sa de att vi var så fina (haha, italienare!) och nästa gång var det min tur att vara på tårtan, haha. De ville även att jag skulle komma förbi någon dag och berätta hur det gick/vad Cilla tyckte - sött!

In i taxin och åkte 30 min till Deseo och dumpade av tårtan innan jag åkte 30 min hem (som tur var ju taxichauffören rolig, relativt ung och trevlig så vi övade italienska och hade kul!) och stressade runt och 21:00 var Cilla tillbaka så vi kunde hoppa in i en taxi igen och åka till Deseo där svenska brudarna väntade. Sen kom Milos också och en kort stund senare kom Mario (Cillas gulliga kompis från Bologna) tillsammans med lite folk som vi känner och jag hade bjudit in som överraskning - Cilla såg lite chockad ut när Mario kom gåendes utanför fönstret, hehe :)
Senare släckte de ner ljuset på baren och började spela Happy Birthday (inte den gamla tråkiga - den bra, partylåten!) och kom inbärandes på tårta med "ljussprut" i och vi sjöng med, skrattade och hade trevligt.

För att slippa betala med kort gick jag ut en promenad efter bargatan för att ta ut kontanter och när jag är klar möter jag en kompis till en kille som jag.. well, var på väg att date'a men det blev aldrig något. Berättat om honom? Han som inte ens efter 10 sms där jag skrev att jag inte ville träffas/prata med honom fortfarande inte förstod.
Aja, hans kompis kommer gående med några stycken, (det är alltså samma gata som jag tidigare råkade träffa dem efter att ha skippat att ringa/smsa tillbaka till den här killen och då lovade att vi skulle höras) och vi pratade lite innan de gick in på en bar. När jag korsar gatan på väg tillbaka till Deseo ser jag en skugga komma springades upp vid min sida och inser att det är den här jäkla killen jag dissat (Andrea). Han var alltså med den andra (jag vågade inte kolla) och ville nu be om ursäkt om jag var arg etc och på knagglig italienska fick jag förklara att jag var upptagen blablabla. Kom igen - ingen stolthet?! Sen sprang jag in på baren (väldigt upprörd) och sprang runt och letade desperat efter Cilla, haha - då hon var den enda som förstod grejen då vi två smsade killen över några flaskor vin tillsammans.. Aja. Hur som helst.

Senare när vi tagit oss (de flesta hängde på, några åkte hem) till Alcatraz för att dansa säger Cilla "Raphael står i kön!" Haha. (Killen jag date'ade när jag gick på Linguadue men sen inte ville något mer med) Men jag var tvungen att vara snäll att gå fram när han stod i baren. Usch. Jag hade alltså turen att träffa två killar som jag absolut inte ville träffa igår. Milano börjar bli för litet!

Några killar från Cillas klass kom också dit som Cilla & jag drev med med lite dans, hah.
Efter timmar av dans var Davide (som var med oss, en kompis till Mario) gullig och skjutsade hem oss och Cilla stapplade hem på sina klackar och såg snarare ut som hon åldrats 70 år istället för 1, haha. Vad jag skrattade!
Sen skvallrade vi lite innan vi somnade!

Gick upp redan 10.00 idag och nu ska jag ta en promenad ute i solen i parken innan jag pluggar. Underbart!



Jag mitt i all stress och fixande'


Svenska tjejerna på Deseo'


Davide, Mario & Marco var gulliga och kom!


Tårtan! Tyvärr var jag allergisk mot det på kanten och vågade därför inte äta,
men smakade lite i mitten och den var god!


Cilla fick mumsa på sitt eget ansikte!


Haha! ..och Milos på hennes urringning!


Cristina och jag på Deseo'

Wuhu - lite dans hann vi med även på Deseo, hah'

Gänget på Alcatraz!


Haha, Cilla & Jag'


Jag och Milos skulle pose'a men Mario var så seg med
kameran så jag kunde inte hålla mig för skratt, hah'



Davide snodde Cillas mössa & Mario försöker se lite gangsta ut?

Hahah! Cilla hade så ont i fötterna att hon var tvungen att luta sig mot en bil!

BRÅTTOM!

Kategori: Allmänt

Ihhhh, åkt runt i taxi i en timme, haha - som tur fick jag rabatt  i alla fall, och chauffören var trevlig så pratade italienska en timme -> perfekt!
Alltså haft italienska lektioner mest hela dagen.. Nu försöker jag skynda mgi och göra mig iordning medan Cilla med förälrar är ute och äter innan jag och Cilla ska till Deseo (bar). Herregud - berättar mer imorrn då jag inte vågar avslöja något här då Cilla kan läsa (även då inte risken är så stor, hah).
Nu - smink! Ha en trevlig fredagkväll! xx

Massa svammel...

Kategori: Allmänt

Lite snurrig i huvudet är jag idag.. Bara italienskalektioner och data → mycket för huvudet.
Dock har vi basic genomgång på illustrator (datorprogram) nu och jag använder det lite (lite lite lite) i gymnasiet men kommer ändå ihåg lite om hur det är uppbyggt. Kommer ihåg att jag svor och hatade programmet tidigare - nu är set riktigt logiskt och jag förstår, skönt! Särskilt då andra verkar ha problem, så vi går sakta framåt..
Men, haha, photoshop (annata datorprogram) däremot, där är jag katastrofal! Måste öva innan exam!
Tyvärr har jag det ju inte hemma på datorn, får antingen fixa det eller sitta på skolans datorer och öva..

Annars är det full fart som gäller idag, efter skolan har jag bråttom! Hosh. Men ska bli kul! Hoppas Cilla blir nöjd med kvällen och att hon fortsätter att bli bättre och bättre (ang hennes sjuka)!
Igår var hennes föräldrar söta och bjöd på sushi! Blev ju inte något Zanetti så vi satt hemma och åt god mat!
Jättetrevligt!

Hm, undrar om vi ska gå framåt snart.. hah, vi får tydligen ha med oss anteckningar på provet! Goodie - måste se till att ordna bra! :)

Burr!

Kategori: Allmänt

Tänkte vara smart och ta en dusch nu innan jag gick och la mig och läste konst, skönt att slippa imorgon bitti etc..
Tvättar håret (jag har blivit duktig och gör det varannan/var tredje dag numera och mitt hår mår mycket bättre! - torrshampoo ♥) och precis när jag börjar skölja ur shampoot försvinner varmvattnet!? Trodde det skulle komma tillbaka, men icke. Så, fick duscha i iskallt vatten.
Kom igen, bor vi inte i ett i-land i alla fall?!

:)

Kategori: Allmänt

När det gäller att träffa nytt folk har jag lite problem. Inte för att jag är blyg, eller tycker det är jobbigt på så sätt - snarare tvärtom! Träffar jag någon (..och jag tycker om den) vill jag inte att den ska försvinna - jag vill ju träffas igen! Ofta! Särskilt när det gäller släkt!
Släktträffen jag och mami ordnade för något (några?) år sedan var jättekul men lite för kort och önskar att det hände betydligt oftare!
Pratar med mami på msn nu och vi nämnde släkten i Karlstad och en av hennes kusiner Eva-Lena som jag har träffat kanske en gång när jag var några år (4-5?) och kopplar ihop henne med en vit mjukiskanin med en rosa/lila rosett (som jag fortfarande kommer ihåg hur materialet på kändes - alldeles krispigt!) på som jag fick av henne.
..det var alltså kanske 15 år sedan. Haha, ja, vissa saker sätter ju spår!
Jag vill bli bättre på att träffa släkten! (gäller även den på långt håll, som de i USA som jag verkligen borde åka och hälsa på!) men att jag bosatt mig några hundra mil bort från de flesta gör det kanske inte lättare..?

På tal om släkt! Jag har fått en ny syssling sägs det! Grattis Karin, Peder & Vera! :)
Oh, vad jag saknar alla nu!

'

Kategori: Allmänt

Vi dissar Zanetti för sushi ikväll!

Buona notte?

Kategori: Allmänt

Uhh, stackars Cilla är sjuk! Så, ingen middag imorgon men hon fick tårta här hemma av hennes föräldrar i alla fall :)
Imorgon hoppas jag att hon orkar gå till baren i alla fall, verkar så nu.. Tråkigt om hon inte får fira ordentligt alls..

Well, jag har huvudvärk nu; höll på att få något slags utbrott idag på datalektionen, men tillslut gick det väl bra..
Eftersom jag sparade in några timmar på middagen sitter jag nu i sängen med aftonbladet (haha, trevligt med lite...kvalitétsläsning....) och svenskt lösviktsgodis!
Sen blir det några timmars konst-plugg innan jag måste sova.
Imorgon är det full skoldag, 09.00-18.00 och sen har jag massa ärenden att ordna och åka runt över halva Milano, haha.. Tror det blir så i alla fall..
Festfixare är nog det jag egentligen borde vara..

Fick gulligt alla hjärtans dags-kort av familjen idag, tack! Måste se till att göra något roligt av alla fina kort jag får :)
Kram på er!

?

Kategori: Allmänt

Nej. Jag får helt enkelt inte tänka på kommande dagar, bara göra det jag måste för dagen och inte blicka för mycket framåt. Då ska jag klara det!

Jag får ont i magen!

Kategori: Allmänt

Herregud, ikväll måste jag plugga modern konst så att det bara skriker om det! Eller ja, typ en timme? Haha, hårdplugg! Slutar 18.00 och klockan 20.00 har Cilla bokat bord för middag.. Men kanske kan plugga lite efter också, beronde på hur sent det blir..
Nu är det fullt igång det här, värre pluggtider än någonsin sätter igång.
(*vecka 1= nästa vecka)

v.1; Kommit långt på modellen (som vi började på i förrgår..), italienska test, auto-CAD läxa och förmodligen photoshop/illustrator-läxa.
v.2; Exam i Modern Art, näst intill klar med modellen - i alla fall arkitekturen, redovisning av modul 1 i Projekt 1, Exam i Plot (inlämning av ca 8 ritningar?) + att jag antar att vi lär ha några läxor...
v.3; Exam i Marketing, Exam i CMF (=en presentation), inlämning av rätt stor uppgift i Material Teknoligisk LAB, Exam (redovsning) i Workshop Art (på italienska!)
v.4; Ev. inlämning 1 av modul 2 i Projekt 2, Exam i Arkitektur Historia, Ev. Exam i Photoshop & Illustator, Inlämning i MaT LAB.
v.5; Exam av modelling; allt som gjorts under kursen ska in (perfekt!), inlämning av MaT LAB
v. 6; 2 Exam i italienska, Inlämning i MaTLAB, Inlämning 2 av modul 2 i Projekt1,
v. 7; Bara inlämning av MaTLAB
v. 8, Exam i Auto-CAD, Redovisning av modul 2 i Projekt1, inlämning i MaTLAB..
(bortsett från det här har vi ritningar och förmodligen mindre läxor att göra till varje vecka)

Och well, sen är det "bara" ritningarna, Projekt 1, Material teknologiska teori-exam & LAB som ska in tror jag!
Om jag överlever dessa veckor (vilket jag förmodligen konstigt nog gör då jag ju inte är den enda som går/gått på IED) ska jag försöka att få i alla fall en veckas semester i sommar, haha.
Att man inte gör som i Sverige - läser ett par kurser, tentar av dem och sen börjar med ett par nya.. well, det fungerar inte så inom inredningsdesign..
Nu måste jag pyssla det sista på min ritning! Ha en bra dag!

Snart helg!

Kategori: Allmänt

Inatt har jag sovit ut! Sov nästan sju timmar så känner mig nästan som en ny människa, haha.
Vaknade av att Cillas föräldrar kom in och sjung då det är hennes födelsedag! Wuhu; GRATTIS!
Börjar skolan kl. 12.00 så ska sitta och rita en stund nu innan jag gör iordning mig det sista, snöar idag vilket kommer resultera i slask. Förhoppningsvis lugnar det sig till kvällen då vi ska äta middag på Zanettis restaurang och vi vill nog helst inte vara genomblöta där..?
Och imorgon firar vi Cilla "lite" till; jag har bokat bord på favoritbaren och därefter ska vi dansa på Alcatraz med lite vänner - förhoppningsvis blir det lite överraskningar för henne också!

Cillas föräldrar var snälla och tog med lite grejer mami har varit förbi med; teer och svenskt godis TACK!
Perfekt underhållning under plugghelgen!
Igår fick vi reda på att vi har ytterligare att göra inför redovisningen av modul 1 i Projekt1. Yey'

Nej, rita var det - borde väl städa; aningen pinsamt med tanke på hur äcklig vår lägenhet är nu när hennes föräldrar är här.. Hm'


GRATTIS CECI!

Klar för idag!

Kategori: Allmänt

Nu tänker jag vara klar för idag. Jag är inte helt nöjd med min moodboard, men jag ordnar den till presentationen i stället - huvudsaken är att jag kan visa upp hur jag tänkt mig och få lite tips!
Nu ska jag se till att få 3,5 timmars sömn hoppas jag - för jag måste gå upp i tid imorgon!
Något som förgyllde dagen var ett kuvert från mormor&morfar med ett gullig alla hjärtans dag-kort, ett kort från Svenskt Tenn och en artikel kring Josef Frank-tyger och olika företag/designers som inspirerats av honom just nu. Tack!
Jag (vi) älskar Josef Franks tyger (och annan design) och man ser verkligen att de (i artikeln) försöker få med hans stil i sina tyger men lyckas inte, de tycker jag inte om. Frank har verkligen något speciellt som gör det!

Buona Notte!

Går inte framåt..?

Kategori: Allmänt

Det här är inte så bra.. Jag måste hitta känslan i mitt projekt - the feeling, the mood.
Buhu - det går inte!

KLADD!

Kategori: Allmänt

Katastrof. Johanna + tracing paper + ink-pennor! (..ni får urtäkta, men jag har ingen aning på svenska, kanske samma?) = katastrof.
Jag är värre än ett dagisbarn med lera alltså (och då snackar vi inte á la Calle som inte vågar ta i den för det är kladdigt trots att hans kära föräldrar ironiskt nog satt honom på "ett skapande dagis") här är det kladd överallt!
Ibland undrar man ju va i helvete jag gör på en sån här utbildning, hah, när det jag gör bäst än så länge är att skriva rapporter, planera etc - jag borde bli projektledare av något slag - inte "tecknare"!
Well, tur att min modell iaf ser ut att kunna bli någorlunda! (Måndag ska jag tillägna min modell i labbet!)
Projekt 1 (..samt alla andra projekt..) kräver ju mer "projekt-ledning" iaf. hah, och det är ju de kurserna som i längden spelar in - och då ritar jag med hjälp av datorn! Pust!

Flyttat!

Kategori: Allmänt

En tjej i min parallellklass sa idag "jag vill åka hem över helgen, för jag har inte arit hemma på 6-7 veckor och det är jättelänge!" Hah. Och det är nästan samma avstånd som för mig till Sverige.
Well, jag är glad att jag har flyttat hit och känner mig hemma - jobbigt vore det annars!

Huvudvärk'

Kategori: Allmänt

Försov mig idag (tur att jag har en morgonpigg roomie!) - jag måste skaffa ordentlig väckarklocka!
Men hann till lektionen i alla fall.. Nu är jag hemma och äter lunch under rasten, bestämt mig för att skippa Marketing-lektionen ikväll - har viktigare saker att plugga och Milos lovade att ge mig sina anteckningar, då han får mina från gårdagen..!
Sitter och äter bulgur med stekt zucchini & majs - rätt tråkigt måste jag säga, hah, men det går!

Imorgon kommer Cillas föräldrar - ska bli kul att träffa dem!

Boards till Project 1!

Kategori: Allmänt

Alltså, det här tar tid! En massor utav min tid! Tid som imorgon måste gå till ritningar!
Jag är ännu bara klar med 3 av 4 boards och har hållt på i dagar!
Jag får helt enkelt avsluta imorgon, typ parallellt med geometri-ritningar eller något, hah.
Min klient-board; ger en bild av min klient.
Och kom inte nu och säg att ni inte förstår vem hon är - för då är jag underkänd
(hah, som tur får jag använda ord i min presentation också!)


En board med designers var vi skulle välja ut från en lista.
Tyvärr var det i princip bara designers som inte alls passade ihop med min klient,
men jag gjorde mitt bästa och tror jag fått ihop något ok..

ojoj'

Kategori: Allmänt

Jag kollar på Grande Fratello (italiensk BigBrother) och jag och Cilla gjorde nyss upptäckten att Massimo (en kille vi träffade på en bar...) är med! Eller njae, men jäkla va lika! Hah'

Måndagkväll'

Kategori: Allmänt

Nej fy! Jag tror jag har druckit för lite vatten idag, och att det har bidragit till min huvudvärk. Värsta sortens marketing-lektiion gjorde väl sitt och i och för sig.
På dåligt humör stod jag och väntade på tramen hem men då kommer Michele (som tidigare gick i min klass och är i Milano under veckan nu) och GianFranco (från skolan) och går förbi så de gjorde mig på lite bättre humör.
Dock fortfarande lite små sur men sitter och tröstar mig med en bit parmesan medan jag väntar på att pastavattnet ska koka upp och Cilla komma hem.
Efter maten blir det plugga. Imorgon är det skola 09:00-20:30 som gäller, med bara 2 timmars rast/lunch där jag måste hinna springa ärenden. Men, jag gör det mesta bäst under stress/press!

Dator-påverkad'

Kategori: Allmänt

Jag tror att min kropp är påverkad av att jag suttit vid datorn hela helgen + hela dagen och jobbat intensivt.
Mina ögon och huvud gör ont och axlarna är värre än vanligt. Men nu ska jag ta 2 timmars paus från datorn och gå på min marketing-lektion istället!
Jag gör ju i alla fall framsteg med mitt projekt men är inte klar än.. Illa! Men får fortsätta ikväll I guess.. Hm'

Vad säger man?

Kategori: Allmänt

Jag läser högt från Facebook; "Kapten Johan Palmlöv och Löjtnant Gunnar Andersson mördades av en Afghan utklädd till polis i utkanten av byn Gor Tepa den 7 februari 2010."
Cilla svarar; Jaha vadåå? Har Johan Palm från Idol blivit mördad?!
Haha!

Måndag!

Kategori: Allmänt

Well ladies and gentlemen, en hyfsat ok förmiddag måste jag säga!
Började med att gå och handla mat, gå förbi banken (nu tror jag att jag ordnat upp det med kontonummer - ska testa med några kronor och se om det fungerar!) och därefter sitta i skolan och plugga. Dock gick det inge vidare med auto-CAD så pysslade med projektet, sen pratade med Plot-läraren om frågor angående Exam innan jag och Cilla gick och åt en varsin god sallad till lunch. Avslutade med god caffé!
Nu sitter vi i labbet; Ceci (Cilla) pysslar med sin modell och svär lite då och då och jag måste se till att göra klart allt inför projekt-mötet/lektionen på onsdag så jag kan pyssla med annat ikväll och imorgon!
Rita och modella blir det; tjoho!

Design'

Kategori: Allmänt

Jag insåg nyss att jag ju kan använda mig av en av mina favorit fåtöljer i Projekt 1! Upptäckte den under ett projektarbete vi gjorde på Moroso's showroom här i Milano. Goodie!
Nu är det dags att sova; buona notte!

Bouquet designed by Tokujin Yoshioka.

Sushi!

Kategori: Allmänt

Nu är jag mätt och belåten efter en god sushi-middag från restaurangen nedanför (givetvis take away..).

Bild från i somras när jag & Rebekah var ute på vår första riktiga sushi-middag!

Bah!

Kategori: Allmänt

Jäklar vad det ska vara svårt att hitta bra bilder till Projekt 1 då!?

Söndag = fotboll!

Kategori: Allmänt

I Italien kör vi fotboll på söndagar. Men eftersom de inte visar själva matcherna på vanlig TV (bara speciella betal-kanaler) utan bara kommentatorer på plats & i en studio.. Tillsammans med dansande halvnakna tjejer i pausen. Japp - Italien. Men enligt vissa killar/män har ju Italien förstått det perfekt; fotboll & snygga tjejer, "vad mer behöver man?" hah.
Hur som helst, jag och Cilla har nu insett vem det är som skriker ut saker på San Siro, t ex målen, byten (tror jag), namn på spelare etc. Han är riktigt snygg - vi trodde tidigare det var någon betydligt äldre, men icke. Kraft i rösten har han! hah'

Oh! Nu gjorde Inter ett tredje mål mot Cagliari! Då spelar de Pazza Inter på San Siro och jag och Cilla dansar/sjunger med, hah.

Sommmmmar!

Kategori: Allmänt

Kollar igenom bilder från sommaren (är på jakt efter min gamla bakgrundsbild på datorn då jag lyckades byta ut den mot en vidrig..!) och hittade bl.a. en från (jag tror) Calles födelsedag i somras.
Sommar och härligt! Tror det var här mami försökte sig på Evas underbara marängtårta (och måste säga att hon lyckades rätt bra!) - den med färska bär längtar jag efter!

Delar av min underbara släkt! Hoppas vi ses 8 juli i år igen?

Let's go!

Kategori: Allmänt

Det är en himla massa saker jag borde göra idag (eller överhuvudtaget!) men jag måste prioritera skolan om jag inte ska få totalångest här tror jag. Hah.
Ska fortsätta på Projekt 1 idag och lite ritningar.
Imorgon börjar jag inte förrän 18:30 (lite lagom udda tid att börja en skoldag kan man tycka!) men jag tänkte (i sällskap med Cilla?) gå till skolan runt 09.00 för att sätta oss och öva auto-CAD i skolans datasalar och innan dess måste jag springa ett annat ärende + gå till banken och fråga vilket av alla mina kontonummer man använder för att sätta in pengar på mitt italienska bank-kort (haha, "Hej jag är svensk, blond & blåst!").
Runt 12.00 ska jag möta upp min Plot & Survey-lärare och gå igenom mina ritningar lite inför exam och förhoppningsvis blir det grupparbete inför CMF-redovisningen efter det. Har jag tur hinner jag med lite projektarbete efter det, innan marketing-lektionen. Jag tycker om att "arbeta fritt" - så länge jag kan hålla mig till planeringen (och det kan gå sådär ibland..)!
I vår har jag bara max 2 lektioner/vecka och då gäller det att jag kan jobba ändå! Men ska bli skönt & bra. Kan koncentrera sig på bara 1-2 ämnen + ritningar. Goodie!

Haha, lovely Saturday night!

Kategori: Allmänt

Well, kl. 20:30 började jag och Cilla laga middag - klockan är nu 23:50 och vi har inte kommit från middagsbordet än. Tre (dock vara "bara" två av dem fulla sen tidigare) tomma vinflaskor står på bordet och vi har roligt!
Vi har dissat (avfärdat?) en kille som skickat sms/ringt dagligen till mig men trots hemska sms från mig (oss?) förstår han inte.. jag tycker inte om att vara för bitchig - men här var det tydligen nödvändigt!
Något mer plugg lär det inte bli ikväll - för allas bästa - men imorrn så!
Godnatt!

Mat.

Kategori: Allmänt

Att läsa bok om/av en matskribent som beskriver maten (smak, konsistens och utseende) i minsta detalj är ett helvete! Särskilt när man vet att ens egen middag inte kommer vara i närheten av hennes!
Men, på torsdag (a.k.a. Cillas födelsedag) ska vi på Zanettis restaurang i alla fall. Woo!

Projekt 1)

Kategori: Allmänt

Nu efter god sallad är det projekt 1 som gäller! Projekt 1 innebär att vi specificerar en klient och gör en bostad/arbetsplats (eller vad vi väljer) till denna. (Har jag nämnt detta?) Jag har valt att utforma en bostad till en matkritiker. Ska idag hinna göra 4 boards,
♦ Klient board
Mood board (för inredningen)
Designer board (välja och analysera 5 designers)
Material board (välja 5 material vi ska använda och "analysera" dem)

och även göra lätt skiss över planlösning och hur tiden spenderas i huset.

Till sällskap har jag en god caffé som Cilla gjort!

Ursäkta mitt omanikyrerade finger! Hah'

Tips?

Kategori: Allmänt

Åh. Kommer någon annan än jag ihåg den underbara (tyckte dock inte det då) "takterassen" som Roomservice-killarna tillsammans med (om jag inte minns fel) Simon (just nu kanske mest känd som Simon i "Design - Simon & Tomas"?) på Gotland för flera år sedan? På något högt torn med massa tyget och grejer. Kan blanda ihop location, designer och design - men det är själva takterass"installationen" jag är ute efter!
Behöver en eventuellt som inspiration till mitt projekt - någon som hittar bild/vet mer info; please inform!

Lunch!

Kategori: Allmänt

Hah, tiden går liiite för fort såhär på lördagsmorgonen! Känns som vi precis åt frukost och nu knackade Cilla på om jag var sugen på lunch - klockan är redan 13:45! Hosh - lunch nu då! ..har vi något kul att bjuda oss själva på tro?

Paris!

Kategori: Allmänt

Sötaste bloggen! Vill man inte bara åka till Paris och vandra runt på gatorna?

I maj?

Ändring!

Kategori: Allmänt

Haha! Nej ni! Cupcake butik/café fungerar inte! För i så fall måste jag göra cupcakes på 0,4 cm och det är väldigt tinitiny! Det får bli en tårtbutik/café istället! Då kan de vara mellan 1-1,5 cm vilket jag tror blir åtminstone lite lättare att jobba med!

Jag saknar min cykel!

Kategori: Allmänt

Jag & Cilla pratade cyklar igår. Cilla önskar sig en cykel i födelsedagspresent (hon fyller 20 år nästa vecka!) och har nog inspirerat mig till att köpa en också. Begagnad dock, om jag hittar någon billig.
Då vi lär spendera en hel del tid ute i vår (á la colonne bl.a. - ett piazza med massa billiga barer runtom där man kör "take away" och sitter bland allt folk på piazzat → drink = €3) och då skulle kunna cykla hem tillsammans i stället för att åka taxi. Dessutom kan man ta cykeln till skolan → typ 2 min? (Jag pratade precis med papi på telefon och tog bl.a. upp det här och han samtyckte! hah) och även runt om i stan om man kör på smågatorna (cykelbanor existerar inte direkt här..). Mysigt! Jo. Jag måste på jakt! (Hittar jag en väldigt skruttig får jag väl måla om den!)
Jag fick ju världens finaste cykel i studentpresent av min familj, en ljusgul/creme Monark Karin. Och jag saknar henne!
Kostar bara 25€ att ta hit henne med flyg har jag sett, men förmodligen skulle hon bli snodd och jag då ledsen så jag får umgås med henne i sommar istället! (hah)

Ljusgul/creme Monark - Karin.
Jag hoppas ni lånar den, familjen, så hon inte står helt övergiven på terassen!
(Eller, Calle kanske har snott henne också!?)

Bara en tanke'

Kategori: Allmänt

Bah. Min bror fyller ju år 8 juli! Vi slutar egentligen 9 juli, men tror att vår EXAM/inlämning för stora projektet som är typ det enda vi ska jobba med sista 2 månaderna skulle vara lite flexibelt, ev. framflyttat en vecka.
Jag vill ju vara hemma hos familjen när han fyller år!
Well, ja, jag kollar flyg.. Försöker ordna så jag kan få dem så billigt som möjligt. Antingen åker jag 6:e eller 13:e juli som det ser ut nu.. men kanske ska kolla jobb innan jag bokar?

Fattat tycke för CSN'

Kategori: Allmänt

Jag har fått mail från csn! Helt chockad över att de (deras datorer?) arbetar på lördagar! Men ack så lycklig!
Lite sur blev jag först, för verkade som de skickade automatiskt mail med bara svar på en hemsida (jag hatar automatiska meddelande på datorer & telefon - jag är nog lite gammalmodig och litar inte på sånt skit!) men icke - jag fick ett meddelande och nu vet jag när jag ska få mina pengar och det är innan månadsskiftet → nästa hyra går på det vilket innebär att jag överlever! Yey!

(Mami & Papi - bli inte oroliga, jag ska inte slösa för det..! haha)

Summer 2010?

Kategori: Allmänt

Nu ser jag på huset mittemot att solen skiner lite! Oh. Ny energi!

Jag sitter och funderar lite över sommaren 2010 (fast jag vet att jag borde ägna tankarna åt skolarbete - men jag ska få min lilla morgonpaus först!). 1, jag måste ju ha ett jobb.
Men sen då? Jag måste på ett eller annat sätt se fler delar av Italien den här sommaren! Frågan är om jag ska köra "Italien-runt" eller bara åka till ett par få ställen och köra solsemester? Själv eller med någon?
Åka runt i hela Italien kan (men behöver i och för sig inte) bli dyrt och tja, jag tror det största problemet är att jag hatar att åka tåg med massa tung packning - vilket inte riktigt gå ihop med sättet jag gärna reser; stor samsonite resväska, weekendbag på några ton och så gärna lite papperspåsar på sidan om och eventuellt en handväska på det.
Hej i-landsproblem, jag vet. Men, jag är bortskämd med att inte ha så himla mycket större problem..!
Att jag dessutom verkligen vill åka till Turkiet (men hittat billiga flygbiljetter och bor gratis!), England och runt i Sverige för att hälsa på vänner i deras studentstäder då jag inte börjar förrän i oktober..
Jag tror helt enkelt att jag måste börja förstå att man inte kan få allt. Man måste prioritera! (Jag är väldigt dålig på det här som ni kanske förstår/vet - jag tycker att man kan få allt och lyckas få ihop det!)

Oh, idag är det födelsedagskalas för Elsa om jag inte minns fel. Jag skulle gärna också vilja vara där!
Grattis Elsa, hälsa all släkt!

Skönt att vara vaken tidigt!

Kategori: Allmänt

Japp, jag kom upp! 08:37, fast lite med hjälp av Cilla måste jag säga!
Nu har jag lagat amerikanska pannkakor som vi åt med maple syrup & stracciatella-glass och Cillas caffé.
Mums!
Nu ska jag vandra runt lite på internet och se över vad jag ska göra idag innan jag tar en promenad till en "material"-butik som vi såg förra helgen här i närheten. Ska kolla vad jag kan använda till min modell..
Senare blir det även att gå och täckna(teckna?) fastweb!

Uh, i går snöade det enorma snöflingor och spöregnade om vart annat. Förmodligen isig väg idag? Men uppehåll åtminstone!

Bra avslut på fredagen!

Kategori: Allmänt

Rollo tog mig & Cilla (eller ja.. han försökte förklara vägen..) i spöregn till jättetrevligt sushi-ställe där vi fick goood sushi-apertivo! Jag lyckades upptäcka en vattenläcka från taket på undervåningen (..golvet på "main-våningen"..) så sa till dem och de stängde av - hoppas de inte blir så pass stor vattenskada som det såg ut som! (det rann vatten ner för väggen på damtoaletten -> vatten på golvet + väldigt fuktig "linje" i taket..!)
Skönt att nu vara hemma efter lång dag (08:30 - 23:00), ska sova och försöka upp 08:30 imorgon och laga amerikanske pankakor!
Buon finesettimana!

Jag har fått skavsår. Av min visdomstand.

Kategori: Allmänt

*

(roligt) plugg!

Kategori: Allmänt

Oh. Sitter i labbet på skolan och förbereder mig lite inför vår modelling. Jag har bestämt mig för att göra cupcake bageri/café! Skissar och söker bilder nu - får se hur det blir! Kul!
Om en dryg halvtimme ska jag och Cilla åka iväg för att träffa Rollo för sushi-apertivo! Längtar efter sushi, hah'

Inspiration'

Yes'

Kategori: Allmänt

Njae, nu har jag strax Mat LAB och mina ritningar ser inte bra ut! MEN nästa gång är det auto-CAD som gäller och då ska fanimej det vara snyggt och bra! (Det är väl meningen att man ska utvecklas, right? hah)

På morgonen hade vi Workshop Art på italienska - första kursen på italienska förutom italienska lektionerna; gick bra och var lätt. Kul! Vill verkligen lära mig italienska ordentligt nu!

'

Kategori: Allmänt

04:30; godnatt! Tur att det är fredag imorgon!

Nattmat!

Kategori: Allmänt

Blir man hungrig mitt i natten och inte vill göra för mycket ljud av sig (lagar jag mat finns risken att jag väcker Cilla lite väl..) är grekisk yoghurt med honung och en bit av mitt bakade bröd perfekt!
Well, har man inte flytande honung så tar man vad man haver - kanadensisk lönnsirap. haha. Liite sött, men om man bara tar lite så går det tydligen finfint! Buon apetito!
Sliten Johanna och Maple Syrup kl. 01:58'

Minnen..

Kategori: Allmänt

Oh. Idag har jag pratat lite med Bea och sen hittade jag lite gamla bilder och måste säga att jag på något sätt saknar gymnasie-tiden lite och hur jäkla kul vi hade!
Teknik-tiden kommer alltid vara ett härligt minne även om man förbannat sig över mycket saker där, haha.
Där var det jag och Bea - hah. Wierd, från att träffats i princip varje dag (på gott och ont, haha ;) så träffas vi numera ungefär en gång i halvåret.. bah! Måste nog vara den personen som jag gått igenom de mest sjuka (men ack så härliga!) grejerna med, haha. Skiljebotider, Alcudia, Magaluf, Göteborg, Örebro, (Teknik), promenader, camtider, Gäddsafari, "träningsläger" i Dalarna, annat party och bara massa slöa hemmadagar! Jag längtar tills du kommer hit och får se hur jag har det här och förmodligen ordna lite fler minnen!
Well, under sommaren hoppas jag att folk från TE05 (oh, det tar mig tillbaka till studenten; härliga härliga tid!) lyckas samlas och uppdateras lite och partar! Vore förmodligen skitkul!


Våra ICA-promenader efter att Jocke & Edvin försvann? hah'



Vår vackra (heh) modell som vi gjorde som projektarbete. HIMLA JOBB!
Den står (eller är bortkastad?) kvar på Wenströmska och när jag blir
en arbetande inredningsdesigner kan de vara stolta över att ha min & Beas första modell där!
Haha'

Trött happyface'

Kategori: Allmänt

Jag önskar att jag hade sådan bra framförhållning att jag nu redan hade packat mina väskor inför morgondagen och kunde gå och lägga mig - men det vet ju alla att jag inte har och förmodligen aldrig kommer att ha.
Men det känns rätt ok ändå. Min ritning börjar likna någonting.. Jag läntar tills jag verkligen vet vad jag håller på med och vet att man "kan ju inte sätta en vägg där för blablabla och det är mer optimalt att göra så och så...".
Jag måste lära mig photoshop också! Hosh - på den fronten går det inte bra!




Nästan så här glad känner jag mig nu, trots att jag kanske inte ser fullt lika fräsch ut..

Tur att han kan spela i alla fall..

Kategori: Allmänt

Haha, vår granne några våningar upp går tydligen loss på sitt piano ikväll! Låter som någon (en tjej?) står och sjunger med också - jag är glad att det inte är konst/historia jag behöver koncentrera mig på nu, om vi säger så!
Hehe'

Pust'

Kategori: Allmänt

Nu känns det lite bättre. Hade "genomgång" med min lärare om mina ritningar och idéer men allt var lugnt - jag hade fruktat/var beredd på det värsta! (Strax innan berättade han att han fått tjejer att gråta på examen, haha, men att det inte fungerade på honon)
Mitt huvud känns bättre också. Nu ska jag sadla om till en annan klient och sätta mig in i den personens tankar och tycken och skissa upp dens lägenhet innan jag ritar ordentligt!

Värsta dagen hittills?

Kategori: Allmänt

Herregud - jag brukar alltid vara uppåt, på bra humör och le när jag kommer in på en lektion - idag var jag som i koma. Försov mig för det första, men som tur var missade jag inte så mycket då bara 4 pers var på första lektionen.. Nu sitter jag på Plot&Survey och vi har sjukt mycket att göra till exam, men det ska gå bra!
I helgen måste jag ta tag i mitt skolarbete, sista veckan har varit katastrof och jag mår skit över det, förstår inte varför.. Men men, i helgen blir det bara en sushi-apertivo med Cilla & Rollo, annars blir det plugghelg på Pl.e Martini 2! Hoppas bara på fint väder så jag kan få en promenad.
Behöver komma back on track!

Ikväll är det rita planlösning till MathLAB som gäller - det ämnet är kul! Dock inte att rita ritningar för hand; men jag kan inte tillräckligt av auto-CAD/har det inte hemma så kan inte göra dataritningar än..
Annars går ämnet ut på att göra ett projekt kring två existerande lägenheter som man ska göra till en - inkl. tekniska delar! Goodie!

Nattupdate'

Kategori: Allmänt

Vi kör här - får se hur den här ritningen slutar.. Min lärare lär ju inte älska mig direkt, men det viktigaste är ju faktiskt hur allt ser ut till slutinlämingen, right? Och ack så fint det ska vara då - med alla saker inlämnat.
I övrigt är mitt huvud trött och jag fryser, hoppas att ni sover gott :)

Vårväder - men snart borta igen?

Kategori: Allmänt

Vet ni vad jag gjorde idag? Jag struntade i jackan! Körde bara på en kavaj (med uppkavlade ärmar!), handskar och min stora sköna halsduk med pälsbollar på. Bara linne under det, visserligen raggsockor i stövlarna - but still!
Och jag kan inte ens påstå att jag frös, bara på väg hem då jag var tvungen att gå en bit då jag missat min tram.
Hur är det i Sverige - kan ni gå ut i bara kavaj & linne?

Btw - idag kommenterade en helt okänd man mina stövlar, jag tror att han sa att jag borde "reparera" dem genom att sätta dit nå mer under klacken - visserligen på italienska så kan ha missuppfattat delar.
Men vafan. Ok - jag vet att mina älskade snörstövlar borde sett sina sista dagar för länge, länge sen men jag tycker bara om dem. Och känner mig inte riktigt värd ett par nya. Men, när okända äldre män börjar klaga - då är det dags att ställa in dem längst in i garderoben tills man typ.. behöver använda skinnet från dem till en modell i skolan? haha.

Jag tror jag har kommit på en helt ok lösning till min lägenhet jag håller på att rita nu, dock kommer kanske inte inlämningen bli perfekt; men det här är sista lektionen så ska läraren kommentera vad som skall ordnas till nästa gång vi möts - då det är examination; SEN ÄR PLOT&SURVEY SLUT OCH VI KAN ANVÄNDA OSS AV AUTO-CAD! puss'

Mami är bra!

Kategori: Allmänt

Idag ringde vår porttelefon och det var vår "portvakt" som meddelade om att jag fått paket! Mami hade skickat marimekko-grejer, en bok, godis, handcreme (haha) m.m. Tack!
Så nu sitter jag och tuggar svensk, god lakrits!
Varit och betalat hyran nu, fick en flaska vin i julklapp då vi hade med oss julklapp från Sverige - de är supersöta våran landlady & landlord!
jag har lagat middag (färsk pasta till pannbiffar med fetaost & färsk basilika i) medan Cilla diskade och nu är det dags för att rita. Jag funderar på att starta om på hela sexandthecity igen, för att ha något att titta på medan jag ritar..
Imorgon är det full fart hela dagen så hoppas jag får lite sömn inatt!

Dags att klippa sig?

Kategori: Allmänt

..det jag just nu håller på med ser snarare ut som början till en slarvig bröllopsuppsättning än en vardagsfrisyr.
Som tur är så ska jag släppa ut det sen och tuffsa till lockarna!
Men, som ni säkert vet (hah), så mår man (det kan inte bara vara jag?) ju bättre under dagen om man piffat till sig lite extra på morgonen! Så nu håller vi tummarna att mina byxor på elementet hinner torka!

Aj. Jag brände fingret på lock/plattången. Tror det håller på att bildas en blåsa. Mys!

Snälla ni, glöm inte att läsa i min header och kom ihåg att ta mina inlägg med en nypa salt!

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Skönt med sovmorgon idag! Ska strax skriva rent konst-anteckningar men det går lite segt här!
Cilla har gått till skolan och jag och Rollo vägrar gå upp ur sängen (till mitt förvar har jag i alla fall redan varit uppe och ätit frukost!). Jag sitter i min säng och vandrar runt på internet medan han ligger på en madrass nedanför och nynnar till Robbie Williams (?) som går på MTV i hallen.

Vi diskuterar hans jobb som bl.a. "filmrecensent" (stavning?) och jag har nu förstått att man aldrig ska bry sig om vad de säger om filmer/program (han höll med mig). Haha. Se den och skaffa din egen uppfattning!

I övrigt känns det som att jag åldrats ca 70 år senaste två dygnen rent fysiskt. Jag vaknar med så stel nacke/axlar att det värker nå otroligt - främst när jag ska klä på/av mig kläder, mina käkar är helt konstiga, ryggen värker och idag värker även mina fingrar och är stela - till och med mina naglar gör ont! Haha - vad har jag gjort?!
Brände tungan i morse gjorde jag också. Är lite gnällig såhär på morgonkvisten..! hah'

Livet är hårt!

Kategori: Allmänt

För de flesta svenskar just nu verkar den stora frågan vem som ska vinna Paradise Hotel (eller är det avgjort redan? - jag har inte koll och vill aldrig ha när det gäller det programmet, så var vänlig och känn ingen press att uppdatera mig Bea!) - här är det varför i helvete inte italienarna äter kalkonskivor på brödet!?
Mitt bröd jag bakade blev bra! Men jäklar vilket tuggmotstånd! Och med tanke på att jag har lite problem med mina käkar (tror det är men sen tandställningstiden - jag fick sämre bett & fel på käkarna; men fina tänder - det fick jag!) vet jag inte om det är optimalt, men men.. Tyvärr blir de inte lika goda med Salami Milano som med rökt kalkon.. men man får väl stå ut!
I övrigt pluggar jag genom att granska armanis runways för att hitta en bild på en suit till en moodboard.. hah'

there's a smile on my face'

Kategori: Allmänt

Middagen var riktigt god! Nu har jag hängt tvätt i mängder - tur att vi har tvättmaskin säger jag bara!
Undrar hur många maskiner vi kört senaste veckan? 10 st?
Har en rolig konversation med Ayman just nu - att skratta åt folk istället för med dem kan vara underhållande ibland! (nej, inte åt Ayman..!)
Nu ska jag rita - cheers!

Våren är här?

Kategori: Allmänt

Modellingen gick bra idag! Det är kul - och jag gillar läraren! Vi ska nu börja på en varsin modell av ett "public space" i 30x30 cm + halv övervåning (i skala 1:20). Ska bli skitkul! Tyvärr har man ju inte så mycket tid till pyssel - men ska ordna ihop det!
Jag funderar på att antingen göra en hotellobby med bar på övervåningen eller ett cupcake(muffins)-ställe! Så, antingen "modernt" lite mörkare eller väldigt flickigt & gulligt! Hm. Ska hitta inspirationsbilder i helgen sen!

Efter skolan tog jag mig hem och tvättade, bakade mitt bröd (som nu står i ugnen) och därefter gick jag och Rollo och handlade. Nu står karln i köket och lagar mat (med råvaror som ser ut att kunna bli riktigt bra! egentligen skulle han gjort efterrätt med mango&hallon men vi hittade inget bra sånt i mataffären tyvärr - så får se vad det blir!) och jag är hungrig så tror det blir bra! Får hoppas att hans rötter från Toscana kommer fram i matlagningen! hah'

Förutom lektioner idag så var jag och Ayman, som sagt, på lunch. Satte oss på en pizzeria - trevligt!
Sen en kort promenad i solen då det var riktigt vårväder idag och mötte sedan lite folk utanför skolan i solen. Håret blev alldeles varmt när man stått där ett tag - underbart!

Nu ska jag läsa konst, lite arkitektur & sen rita en planritning. puss på er!

Kall & seg morgon!

Kategori: Allmänt

Usch, tiden igår kväll gick alldeles för fort - rätt som det var var klockan 01:30 så somnade för sent! Med andra ord seg morgon! Haft två timmars arkitekt historia och jag höll på att somna, plus frysa ihjäl då de tydligen inte vet hur man värmer upp klassrum på den här skolan (..trots att de lär ut det..).
Nu sitter jag i biblioteket och väntar på att klockan ska bli 12.00 då jag ska träffa Ayman för lunch!
Ciao'

Idag firar jag ett halvår med min kärlek, Jag & Milano

Kategori: Allmänt

Jag har lite av en sakna-kväll ikväll tror jag.
Jag är i behov av en ordenlig kram, nog med allt kindpussande!
Kan bero på att jag varit här i ett halvår nu. Idag. Ett halvår! Det sjuka är att det kanske är 1/6 av tiden jag kommer spendera här - och det känns hemskt. Jag har ju inte ens kommit igång; ska det snart vara över?
Men nej, jag ska njuta. Jag mår faktiskt himla bra här! Men jag längtar till april! ♥

Fashion Week á Stockholm vs. Milano?

Kategori: Allmänt

Verkar som att fashion week satte igång i Stockholm idag?
Well, måste ju säga att Sverige har många genier när det kommer till design, men det känns ändå ganska fjuttigt om man jämför med Milanos fashion weeks.. När nästa fashionweeks är här måste jag se till att röra mig lite mer i city - andas mode!

Haha!

Kategori: Allmänt

Haha. I och med inlägget om körkort & bil kom jag på att tänka på en video (jag tror att) en kär kollega på ABB skickade till mig under en mer eller mindre seg jobbdag. Helt underbart!
(Om det inte går att spela videon här finns länk HÄR)

Nu mår jag illa - mätt!

Kategori: Allmänt

Middagen klar (och uppäten)!
Färsk pasta med laxsås på lax, laxpanna, parmesan, vitt vin, salt, citronpeppar etc.
Dricka vitt vin till skulle passa finfint, men jag måste sluta att dricka så mycket alkohol så vi kör på vatten istället!
Vatten är ändå alltid bäst! Har alltid och kommer förmodligen alltid att älska vatten! (haha)
Såvida jag inte får ett riktigt exklusivt erbjudande blir jag hemma den här helgen. På sin höjd något glas rött vin - annars utan. Helt sjukt - en vecka utan alkohol i Sverige hade inte varit särskilt konstigt (snarare helt vanligt) men vin till maten dricker vi ganska ofta här + att det ofta blir apertivo & utgångar.. Usch.

Pasta med laxsås'
Notera gärna att jag har på mig min collage-tröja jag fick när släkt från USA var i Sverige,
för.. hur många år sedan? 5-10?

Update brödbak!

Kategori: Allmänt

Höh. Har nu läst receptet ännu en gång och ska ju stå och svälla i 12 timmar → får göra imorgon bitti!
Well, förbereda kan jag göra!

Vart är mannen i huset?!

Kategori: Allmänt

Jag behöver komma högst upp i vårat köksskåp och med tanke på att ena köksstolen rasade ihop för några veckor sen och se andra vinglar och nog strax sina sista dagar vet jag inte riktigt om jag vågar stå på dem...
Vi ska ta ett snack med vår landlady och se om hon vill bidra eller något till nya stolar då lägenheten ju ska ha det.. Annars får vi nog köpa nya ändå.. värt liv? haha.
Den värsta stolen just nu skulle jag tro.. Ni ser att den typ saknar saken som sitter mellan sitsen & ryggstödet..
Kvalité!

Brödbak!

Kategori: Allmänt

För flera år sedan kommer jag ihåg att jag såg det här receptet i Friskis&Svettis tidning och tänkte att det måste jag testa! Well, blev tyvärr som med månnga andra recept..
Men Bea testade det och hon var snäll och lät mig smaka! Och här i Italien är det inte det lättaste att hitta varken gott eller nyttigt bröd så nu har jag kånkat hit massa ingredienser och hoppas att det jag hittade är jäst och ingenting annat! ..Att det tar 2 dagar att bara baka det känns ju sådär, men det här ska gå!

Måndagsplan'

Kategori: Allmänt

Nuså. Sista konst-lektionen och tro det eller ej, men det kändes helt ok! Jag kaaaaanske kan lyckas greppa det viktigaste nu, bara jag tar tag i det och åtminstone låtsas att vara intresserad!
Ensam hemma då Cilla är borta och pluggar & Rollo på apertivo så ska passa på att vara lite huslig. Eller ja, fortsätta efter förmiddagen.. Nyss handlat det sista, nu diska, plocka lite här, baka bröd & laga mat. Skulle behöva tvätta mer men finns ingen plats att hänga tvätten på nu - fullt! (Längtar ännu mer till sommaren då det finns plats ute också!)
På pluggfronten är det som gäller ikväll;

Rita trapp-ritning till Plot&Survey
◊ Skissa planlösning till Plot&Survey
◊ Göra Mood-board till Plot&Survey
◊ Skissa och ordna mått till Material Teknologi LAB
◊ Läsa på lite och sammanfatta om 4 Historia-punkter
◊ Sammanfatta dagens Konst-lektion
Konstigt nog känner jag mig riktigt taggad. Haha, får höra hur det låter om några timmar..

'

Kategori: Allmänt

FRYSER. Nu hoppas vi att tvätten är klar så jag hinner hänga den innan jag ska gå iväg till skolan för min sista konstlektion!!! Nästan att vi borde fira med champagne! ..eller ja, åtminstone när provet är avklarat och jag fått godkänt..

Jag satsar på kollektivtrafiken (som jag visserligen visat hat mot idag..)

Kategori: Allmänt


Ja, efter dagens storhandling insåg jag varför folk skaffar körkort & bil.
Dock är jag fortfarande tveksam. Jag skulle bli ännu latare och smutsa ner luften massor i onödan.
Dessutom kommer jag ju inte behöva röra mig utanför hemmet då jag ändå inte kommer ha pengar till att göra något, inte ens bensin - haha.
Enda anledningen varför jag känner att jag borde ha körkort är för att många jobb kräver det.
Anledningar varför jag anser det vara mindre viktigt är främst av rädsla tror jag, jag är livrädd för att köra bil! Dessutom prioriterar jag varken tiden det kommer ta att ordna körkortet och heller inte att lägga pengarna på det. Och smutsar ner luften och miljön i onödan gör vi ju redan!
Äsch, jag vet inte. Förmodligen/förhoppningsvis kör jag en intensivkurs och ber mami snällt att hjälpa mig nästa sommar? Det vore kanske vettigast..? (Jag får ångest av bara tanken!)

Men okey, om jag ska ha en bil ska jag det vara en Bentley eller en cremefärgad Fiat 500.
Så att ni vet. (hah)

Ny vecka!

Kategori: Allmänt

Helgen har varit hur bra som helst. Party, god mat, promenader, städning & lite plugg. Att Rollo bor här (blir till onsdag nu) bidrar dessutom till ganska mycket extraskratt i lägenheten, hah.

Solen skiner idag också, jag har ingen lektion förrän 16.00 men gick upp strax före 08.00 för att gå iväg och storhandla. Vilket är något jag aldrig mer gör ensam. 4 tunga matkassar senare vandrar (..kryper..) jag fram till busshållsplatsen och är lättad när jag väl kommer på den.
Strax efter kommer en kontrollant på (och jag har missat att blippa mitt kort så springer smidigt och gör det,) men karln är så jäkla seg att jag inte får tillbaka kortet, när han kollar det, förrän vi precis stannar vid min busshållsplats där jag ska av - kastar mig över mina påsar och försöker få ihop dem och när jag ska ta första klivet ner för trappan ut - då stänger den jävla busschauffören dörrarna! Men - jag ser att bussens mittendörrar är öppna så kutar dit - icke, han stänger dem med. Så jag svär lite lagom över kontrollanten och busschauffören innan jag snällt får kliva av vid nästa hållplats och GÅ hela (..ok, inte så långt, men med ton av mat i händerna kändes det som en mil!) vägen hem. Bah!

Nu ska jag plugga och äta lunch. Ser ut som att det blir varm couscous-sallad idag igen.
Måste se till att baka bröd också - dock hade de inte jäst för matbröd i mataffären (..om den inte var gömd?) så måste gå och handla efter skolan också, men då blir det Pam!