Längtan efter sommar och hundra procent vila

Kategori: Allmänt

Den här delen av sommaren saknar jag. Kom nyss från manikyr och tog en paus i skuggan innan jobbet.
Att jag jobbade dag in och tag ut var kanske inte det mest positiva. Nu i sommar blr det annat. Samma lugn som på bilden här men utan jobb att strax efter gå till. Juli & augusti ska vara semester i år. Haft en sommar på nästan 10 år som jag varit helt ledig. Denna blir den andra - för det är jag värd innan riktiga livet med jobb & riktigt ansvar börjar!

Juli: Examen (förhoppningsvis), sista flytten & flyttstädning samt sova och repetera datorprogram.
Augusti: Fyra veckor på Sardinien och en vecka i Sverige

..och sen kan jag inte klaga alls!



Summer feeling!

Trött på det mesta, men det ska väl gå ändå

Kategori: Allmänt

Åkte hem tidigt idag för att plugga hemifrån och få ordning på lägenheten. Var i andra lägenheten igår för ett flyttlass och det sista (för nu) går på torsdag. Ska dock tillbaka och vårstäda ordentligt någon dag så att jag städat ur mitt från senaste... eh, året? Lite sent men med tanke på månader av sängliggande och sen pluggrush får jag ta det nu! Här hemma har jag nu ikeakassar med skor, galgar, dator m.m. och förstår inte alls hur det ska få plats!? Så fort en tidslucka finns måste jag åka på förvaringstrip till ikea! Men trivs så bra här. Känns lite konstigt att rada upp alla rosa och turkosa chiclit-böcker i bokhyllan brevid Davides romaner, haha, men även bra. Lite färg!

Nu ska jag skicka lite mail och göra grafiska design exempel för projektet innan det blir mer uppackning, tvättning och städning här hemma! Har intagit Davides kontorsdel för tillfället då han är ute på jobb. Förhoppningsvis får jag mer gjort nu än i soffan framför TV'n med MTV på..!



..fast å andra sidan har jag trevligt sällskap av ranunklar vid TV'n!


Cyklat!

Kategori: Allmänt

Herregud vilken helg. Det har varit familjehelg här med Davides son och då vädret var så fint körde vi cykelturer både lördag & söndag (zoo var planerat men Milano valde att köra bilförbud idag så det gick inte!). Jag är helt slut! Min allergi är igång ordentligt nu vilket gör det värre, måste till apoteket på nytt imorgon och kontrollera om det finns något starkare!
Nu ikväll blir det en väldigt lugn kväll men under kommande vecka blir det fullt upp! Städa, flytta, lektioner, plugga massor och helgen ska spenderas i Florens med Anaïs!


Igång igen

Kategori: Allmänt

Frankrike blev av - så härligt! Jag kör ett bildregn sen, lite försenat för jag är inte en tillräckligt bra bloggare för att ha tillräckligt med energi för att ordna det nu.
Haft givande lektion idag inför tesi/slutprojektet följd av långlunch på laRinacentes soliga terass med Anaïs, men nu är jag helt slut!
Sitter hemma med tjejTV-marathon och just nu är det gossipgirl. Jag gillar inte ens gossip girl speciellt mycket och nu är det dessutom dubbat till italienska! Men jag roar mig parallellt med manikyr & pedikyr och tidigare tog jag en ordentlig långdusch inkl skrubb och hela baletten.
Passar på att pyssla med dylikt då mannen min är ute på middag, jag är tillräckligt nykär för att tycka att han ska komma hem nu - men samtidigt är det skönt med lite egentid!

Åt "lunch" runt 16°° idag så blev ingen middag men nu börjar jag bli lite hungrig! ...kanske borde smaka på den franska osten vi köpte med oss från rivieran..


Franska rivieran eller inte franska rivieran

Kategori: Allmänt

Helloooo! Idag är jag konstigt nog helt full av energi, tror jag var så pass låg igår att ingen energi gick åt alls. Igår var ingen bra dag - idag är en väldigt bra dag! Igår pluggades det några timmar med min grupp, sen åkte jag hem och gjorde visitkort till Davide som vi åkte för att skriva ut ett prov. Jag med min perfektion var inte nöjd med utskriftskvalitén m.m. så vi fick testa några gånger tills det blev bra! Igår var det nio månader sedan min och Davides första date så vi gick ut och åt middag på mysig restaurang innan vi åkte hem för en perfeeekt cosmopolitan. Haha, gjord av mannen i huset! Jag blev mycket imponerad och nöjd.
Imorse vaknade jag klockan 07.00 av någon anledning men klev inte upp ur sängen förrän 09.00 - såå skönt. Frukost ute, mannen åkte för jobb och jag gick och handlade lite.
Nu är det egentligen meningen att jag ska packa och göra mig iordning istället för att sitta här - då vi förmodligen åker till Frankrike om några timmar. Haha. Jag säger förmodligen då jag är tillsammans med en italienare. Med inte världens bästa framförhållning - lampan på bilen är trasig och franska polisen är inte alltid lika oseriös som den italienska så vi bestämde oss för att byta lampan innan vi korsar gränsen. Bara det att Davide jobbar för ett kontor fredagförmiddag så detta måste göras efteråt. Ooom de har lampan inne (karln har valt att köpa en amerikansk bil av en sort som inte längre säljs - bra grejer. Tur att den är snygg!) - annars får vi se vad som händer! Jag kan ju säga att jag aldrig planerat att åka utomlands med sådan osäkerhet även samma dag. Men det här är ju spännande, hah, hoppas bara att vi kommer iväg! Jag vill se havet ikväll!

puss'

Svenskar och sol

Kategori: Allmänt

I morse när jag och Davide satt och åt frukost på favorit caféet/bageriet kom ett par in och jag förstod på en gång att de var svenskar. De såg inte ut som typiska svenskar men det var något! Och när mannen vänder sig om och det står skrivet HAMMARBY med stora bokstäver på ryggen fick jag det ganska bekräftat. De gick omkring i jeansskjorta och tights medan vi andra satt i kappor och halsduk. Hehe, det är såå svenskt! Jag är likadan ibland och det är rätt roligt att se. Så fort solen kommer fram tror vi det är sommar!

Fast. Det viktigaste under vår frukost/frukostfärd var att vi stötte på Davides farmor. Som jag aldrig träffat. Herregud vilken söt liten dam! (Hon hade högre klackar än mig!) Vi skulle åt samma håll så vi tog sällskap en sväng, hon var så gullig! Vi pratade mat och recept, hehe, hon är från Sicilien och det verkar som hon kan laga bra mat! (..tja, verkar som det ligger i släkten..) Så mysigt att under en promenad till bageriet träffa på hans farmor rätt som det är i solen. Underbar dag har det varit!


Update

Kategori: Allmänt

Här tja.. har det ju inte hänt mycket. Jag har helt enkelt varit för upptagen med att leva mitt liv istället för att dokumentera! Hur som helst. Vi hade en mycket viktig delredovisning/exam och jag trodde inte vi skulle klara oss alls - men det gjorde vi! Jag var dock inte nöjd alls och jag hoppas att resten av gruppen känner likadant så jag inte är den enda som verkligen vill jobba upp det här..!
Menmen. Efter mycket jobb och slit (fysiskt och psykiskt) så tog vi ledigt i fyra dagar efter examet. Jag körde på shopping, dag i bergen, hemmalugn & lunchdate. Nu blir det nya pluggtag men åtminstone inte lika hårt som senaste veckorna! Kör på bilder här.




Jag och Davide har startat upp en mindre bar här hemma i vardagsrummet.
Först ut var perfekta daiquiri's. Oh!
(Vi var själva överraskade av hur goda dem var, hah)



På torsdagen var det internationella kvinnodagen.
Jag blev väckt på sängen med en enorm mimosakvist
- vilket man ger till kvinnor under "kvinnodagen".
(Är du lite svartsjuk, mormor?)



På fredagen stod shopping på schemat.
Vi handlade dock bara nödvändigheter som ett par söta ballerinaskor till mig.



På lördagen bestämde vi oss för att göra Tiramisu.
Här i vår pyttelilla men fina kök!



Mannen i huset slängde ihop världens bästa Carbonara.
(..Jag har inte riktigt förstått hur jag lyckats tappa vikt sen jag började träffa Davide..)



Tiramisun blev perfekt! Kanske inte framgår på bilden - men vi var mycket nöjda!



Söndag morgon tog vi bilen och åkte upp en sväng mot bergen där Davides
familj har hus! Detta rosa på bilden. Supermysigt!
Simone (Davides son) var redan där, Davides mamma hade lagat underbar(!) pasta med kronärtskocka
och hans pappa stod vid grillen till varmrätten - grillad fiorentina stek.
Till fick vi också getost och ett perfekt Barbera d'Asti vin på 14%.




Jag, Davide, Simone och Davides mamma tog sen en tur upp till topparna
för en promenad och lite skidåkning för Simones del.
Lägg gäääärna märke till utsikten..! Och luften - wow.



Min man var snygg i sina nya solglasögon från Zegna.



Seeeer ni himlen och naturen???
Och solen värmde dessutom skönt.



Simone var lycklig och lekte i snön. Vi körde ett mindre snöbollskrig!



Hyrde skidor en halvtimme, hehe, och han var riktigt duktig!


Efteråt gick vi för en kaffe & en "bombardino" (liten bomb).
En söt jättestark shot på bl.a. ägg, socker, sprit och grädde.



Annan utsiktsplats på väg hem.



Davides mamma fångade oss på kort...




Vill ut i solen

Kategori: Allmänt

Känns sådär när solen skiner och det är 18°C ute och jag sitter fastklistrad framför datorn här inne. Fick mig åtminstone en morgonpromenad för frukost på favorit caféet. Så härligt nu när det är varmare och man kan promenera och vakna till istället för att ta bilen!
Sitter och ritar tekniska ritningar för fullt här, och orginalritningarna som vi fått från skolan är helt fel och jag håller på att bli tokig! Men men, det här ska gå bra! Exam på onsdag.


Fredag med plugg

Kategori: Allmänt

Godförmiddag!

Klockan är 10:30 och för att vara en fredag utan lektioner/möten måste jag säga att jag varit uppe tidigt och hunnit med en del! För att vara mig.
Gick upp klockan 09°°, gjorde snabbt iordning mig innan vi gick ner på caféet under oss för frukost. Cappuccino och "crostata"-paj med hallon som var himmelskt god! Stället heter Gula blåbäret och är supergulligt. Två damer, en yngre och en äldre, jobbar där och är så söta! Hembakade pajer & kakor finns alltid och de har numera koll på att jag är allergisk mot nötter & mandel så det håller de borta från mig, hah.
Hallonpajen idag slog nog rekorden - underbar!
Sen tog jag en promenad i solen som sällskap åt Davide till tunnelbanan på väg till jobb innan jag gick tillbaka hem med stop på apoteket.
Nu sitter jag och svarar på mail och pluggar. Blir ordentlig pluggdag idag!

Oh. Igår hämtade vi över min stora byrå från andra lägenheten - blev så fint här! Samma kollektion som Davides nattuksbord (jag har samma i andra lägenheten - vi har väldigt lika stil ibland!) så passade perfekt. Nu i helgen ska mannen i huset sätta sista touchen i form av lite hyllor och dylikt - sen blir det bilder! (Fick klagomål på att enda av lägenheten man sett här är matbordet..... hehe!)