Underbar men lite overklig tid i Frankrike..

Kategori: Allmänt

Helt underbart. Blir inget längre inlägg här nu för vi ska ut en sväng men måste visa lite bilder från dagarna än så länge?


Min promenad på egen hand i fredags morgon. Underbart!
Kaffe på Starbucks på väg till skönhetssalongen där jag skulle färga ögonfransarna.
Jag blev heeelt kär i stället, allt i min smak och alla var så trevliga,
bra service och grejer. Loved it!



Därefter åt vi lunch innan vi spenderade ca fem timmar i bilen, men det var det värt!
Hamnade här; ett ställe som ibland är en ö, pga tidvatten, ibland kan man ta sig dit med bil.
Slott och kyrka och helt underbart!



Vårt rum, vilket inte låg i själva hotellet utan i en liten gränd en bit bort.
Kunde inte direkt klaga på någonting...
På hotellets restaurang åt jag perfekt lax med harricot verts(?)!



Ön dagtid. Små kullerstensgator som ledde upp till slottet,
med restauranger, små shopar och caféer.



Solen sken dagen därpå, så det värmde lite trots vinden..



På väg tillbaka till Paris stannade vi vid havet och gick på stranden..



...och en espresso i en annan söt stad.


Sen in i Paris och ut för middag på världens restaurang. Jaa.. jag har det ganska bra om det inte framgått..

Akta om du är känslig..

Kategori: Allmänt

Ah. Min tandvärk är bättre - men hela tandköttet längst in är delat på två. ser ut som ett V - inte konstigt att det gjorde ont tidigare..! Nu svider det mest.

Nu drar jag ut och virrar i Paris! Utan att kunna ett enda ord franska.. Jag känner mig så oartig!

Fredagsmorgon va..?

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Jag ligger fortfarande i sängen, vaknade nyss, men måste snart sätta igång och göra mig iordning..
Adrien är redan på jobbet sen timmar så jag är ensam för tillfället! Ska göra mig iordning, packa om min resväska för eftermiddagen och sen ta en promenad en bit (håll tummarna att jag inte går vilse á la Barcelona - men det är ju i princip enda gången det hänt så..) med slutdestination ögonfransfärgning på en salong, haha. När han slutar jobbet/jag är klar hämtar han mig och vi åker ut till havet direkt. Skulle ta runt 5-6 timmar... hosh! Jag har fortfarande ingen aning om vart vi ska - men det jag vet låter brrrra.

Nu ringer kyrkklockorna utanför och tror de vill säga att jag bör gå upp..


Trevlig helg ;)

Ändrat åsikt om Paris..?

Kategori: Allmänt

Japp. jag är i Paris. Mitt i centrala Paris i en fin liten lägenhet med underbara takbjälkar. Nej - det går ingen nöd på mig. Alls. Fått rundtur kvällstid i Paris med bil idag, jag älskar det - så himla fint! Ändrat uppfattning sen sist tror jag...
Nu ska vi ut och äta på restaurang.. Oh.


KLAR! (snart..)

Kategori: Allmänt

..jag är väldigt sen nu, men ska skynda mig! Incheckningen öppnar om 45 minuter och jag vill alltid vara där då.. hehe, tur att det är nära!



Ciiiiiiao!

Au Revoir!

Kategori: Allmänt

Idag börjar min minisemester. Såå skönt! Gårdagen blev alldeles för stressig och lång så jag njuter av seg frukost i sängen á la fitnessflingor i mjölk (lyckats hitta någon variant som ser ut som 1 msk mjölk i 1 liter vatten ungefär.. men desto bättre för min "mjölkallergi"!) och en kopp the på ingefärsvatten. Innan dess grundlig, lång dusch. Heh.
Tänkte bege mig härifrån strax efter 10°° och vara ekonomisk och ta bussen till flygplatsen (gratis då den ingår i lokaltrafiken för att flygplatsen Linate ligger så pass nära) när jag ändå har (relativt) lite packning istället för taxi. Planet går 13:05 och är beräknat att landa 14:25, i Paris. Ska på något sätt lyckas ta mig till en flygbuss som tar mig till någon station där jag ska byta för deras "långmetro/pendeltåg" om jag förstått det rätt och sen leta reda på ett café för en kaffe när jag stigit av på rätt station. När A slutar jobbet ska han försöka hitta mig där.. hah'
För er som missat det (haha, någon?!) ska jag och hälsa på en kille som jag träffade på nyårsafton, bror till Anaïs, i Paris. Blir borta nästan en vecka; hemma på tisdag igen!
OM jag nu lyckas få ihop min packning...


Au Revoir!

:)

Kategori: Allmänt

Nu. 04:00 och jag är klar för ikväll! Sovgott!

Snart klar!

Kategori: Allmänt

Ah. Jag fyllde precis min lilla resväska och kände mig sjukt stolt att jag fått ner allt och det t.o.m. fanns liiiiiiite plats kvar. Sen kom jag på att mina neccesärer inte är i än. Haha. Men det blir morgondagens projekt..
Klockan är nu 03:13 och jag är inte riktigt klar för att sova än.. Måste ordna handbagage också. Måste dock säga att jag är duktig på skofronten; ett par klackar, ett par converse & ett par ballerina! ..dock fick risken för skavsår/fel på knäna av samtliga - men vi håller en tumme för att det inte händer!
Nu måste jag försöka få ner allt i handbagaget och måla naglarna, sen ska jag sova i alla fall i tre timmar..
Oh vad fräsch och fin jag kommer anlända imorgon........... hah!


Not my day today?

Kategori: Allmänt

Alltså nej. Den här dagen har inte varit någon höjdare so far. Försov mig (säger ju det, är helt sjukt trött trots sömn!) men som tur var Cilla snäll och väckte mig så jag hann till skolan. Hann tvätta håret men inte föna/fixa eller sminka mig iordentligt så har lite av en fuldag idag.
Tandvärken är lite värre idag också, sviiider i tandkötter med.
Men det går bra, min morgondag blir förhoppningsvis bättre!

Uh. Nu kom det en sopstank här..!

Morgondagen ser ... full ut.

Kategori: Allmänt

Så. Nu får det vara färdigpluggat för ikväll! Jag orkar inte mer, får hoppas att jag hinner allt imorgon trots att schemat blir tight! Jag förstår inte hur jag kan vara såå trött trots så mycket sömn sista tiden, menmen...

09°° - 11°° P4-lektion á la ljusdesign (innan ska jag skriva ut en ritning + biljett)
11°° - 12°° Rhino-läxa
12°° - 13°° P4-läxa till nästa vecka
13°° - 14°° Lunch + P2-plugg
14°° - 16°° Historialektion
16°° - 18°° Italienska lektion
18°° - 19°° "Stan" och byta tröja, köpa present
19°° och framåt; middag, plugga klart P2, stryka & packa
..ska försöka ta några andetag däremellan och sen kanske sova lite också för att inte vakna upp och se ut som en zombie för flygresan..!

Ursäkta för att inläggen inte säger mycket mer än min planering & vad jag gör timme för timme, hehe, men förhoooppningsvis kommer något roligare under resten av veckan. För jag har nästan en hel veckas semester; torsdag till tisdag! Oh, va underbart!

BAH!

Kategori: Allmänt

Kul. Jättekul! Det ska alltid vara något problem med vårt "internetbolag" och den här gången har jag betalat dubbelt. Kanske lite mitt fel, men med tanke på vad de sa förra gången så gjorde jag väl ganska rätt.. Skit.
På himla dåligt humör allmänt idag, men hoppas det går över snart..
Sitter och pluggar med Anaïs hemma hos oss pga att jag är lite förkyld och kan inte vara hos henne då för hon har katt - min allergi blir sämre. Nu är det autoCAD som gäller större delen av dagen/kvällen skulle jag tro, sen kommer Rebekah på middag! Hon var nyss i Paris för modeveckan så vi väntar på skvaller ;)

Pluggdag.

Kategori: Allmänt

Mitt internet dog igår så gick och la mig tidigt. Tänkte att jag skulle orka upp tidigt och hinna med lite grejer på morgonen utan att behöva stressa. Gick inte. Jag sov nästan tolv timmar men känner mig ändå inte utvilad - vaknade istället med uppsvullet tandkött, tandvärk och ont i halsen. Jag tror jag har något i kroppen som inte riktigt vill bryta ut och därför är jag så trött..
Well, när jag väl kom upp ringde jag och bokade vaxning, åt lite frukost, kastade in en maskin tvätt och därefter tog jag tag i handtvättandet. Tvättat nästan varenda bh jag äger, jeans, klänningar & tröjor. Handtvätt tyckte jag tidigare var kul - känner inte riktigt lika känsla nu längre...
Nu ska jag in i duschen, mycket att göra idag!

13:00 Möta Iva för fil från skolans server, sen hem till Anaïs för P4-läxa
15.00 Vaxning
15:30 Banken + hem och byta tvättomgång i maskinen + lunch?
16:00 Tillbaka till Anaïs för P2-plugg + ev. sväng in till stan och bl.a. byta en tröja
Kvällen ska spenderas till P2-plugg och förberedelser á la frågor till morgondagens P4-lektion...

svenskt lösgodis & greys anatomy!

Kategori: Allmänt

Jag hittade en godispåse med svenskt godis som jag heeelt glömt bort! Och med tanke på att jag redan verkar ha svarta prickar på tänderna gör nog en kväll ingen skillnad.. haha.


Jag blev så sugen!


True or false?

Kategori: Allmänt

Haha! Jag gjorde ett test på nätet för jättelängesen men sparade resultatet för jag tyckte det var så roligt!
Jag vet inte om det stämmer in helt, men jag önskar nog att det gjorde det, hah..



Det roliga? Jag var med i skogsmulle när jag var liten!
..jag och min rosa barbie termos..




Hah, aka klagomuren?

Kategori: Allmänt

Jag har lite dåligt samvete här. Mot mina tänder. Har alltid haft dåliga tänder men igår kväll upptäckte jag att jag har flera svarta små prickar (början till hål?!?!?) på tänderna. Jag borstar tänderna mer noggrant än någonsin men hjälper i så fall då inte? Just nu är te min botning mot socker-/ätsug men tror jag måste sluta dricka så mycket te. Bort med stora mängder te, caffé & rödvin. Så inte tänderna blir mer missfärgade än de redan är.. Och då försvinner även en del sockerintag..

Vaknade dessutom upp imorse med värsta tandvärken jag haft sen tandställningen var i och nyspänd. Mys! Tur att värken försvann hyfsat fort i alla fall.. Tror det har att göra med visdomständerna, är fortfarande öm i tandköttet.. Och det vore ju jätteroligt om de växte upp lite till, flyttade runt alla mina tänder så jag är tvungen att sätta in tandställning igen. Hah! Nejdu, det kommer inte hända! (Detta trots att jag för ett år sedan var hos tandläkaren för just röntgen inför att eventuellt få dessa problem, han sa att det inte skulle vara något problem - och sen fortsatte vi prata fotboll istället...)
Inte så rolig info för er - men jag känner behov av att klaga av mig lite.


Dessutom är inte tandläkarbesök gratis längre.............!!


Första bilden samma dag som tandställningen åkte bort.
10 april 2008; en av de bästa dagarna i mitt liv so far.
Utseendefixerad som jag är, heh.
Tänderna var finare och fetthalten något lägre, haha..


Ser ni dessutom hur kort hår jag hade!?
På första bilden höll jag på att spara ut.. Här har jag lockig tantfrisyr.
Men det ser hima tjockt ut, och volym hade jag! hah!
(inspirerat av marilyn i bakrunden till höger kanske? haha)


dn.se

Kategori: Allmänt

Jag går vinskola här, haha. Första "lektionen" är smaktyper. Tack dn.se!




Åt helvete med nudeldieten för studenter!

Kategori: Allmänt

Oh. Jag bara älskar mat! (haha, som om ni skulle missat det...) Sitter i detta nuet och äter lunch i form av (halv)varm couscoussallad.
- couscous kokad i vatten, grönsaksbuljong & lite olivolja
- mix av grönsallad
- halv burk tonfisk
- två plommontomater
- stekt zucchini i olivolja, salt, svartpeppar & santa marias "lime pepper" (direktimporterad från sverige!)
- halv avocado
- bit fetaost
- toppat med lite örtsalt och krossade linfrön

Himla mix, men gott blev det! Och mättande. Och nyttigt. Vad mer kan man begära liksom? (Det gick t.o.m. fort!)
Meeen, i brist på bild på detta underverk (hah) får ni se gårdagens söndagsmiddag som jag gjorde istället.
"Rullader" i kantarellsås till potatis & grönsaker i ugn.


Av någon anledning valde vår matbutik att inte sälja tunt nötkött en
gång i världshitorien, och det var när jag skulle handla till denna rätt.
Så det fick bli lite tjockare skivor nötkött.
Rullar fyllda med färskost, dijonsenap, salt & svartpeppar.



Bryn dem lite och koka sen i grädde, lite soya, buljong och kryddor.
Blanda sen i (smör)stekta kantareller.



Tadaaa! Ser ju förjäkla tråkigt ut, men var gott!
Rullader i kantarellsås med potatis, zucchini, aubergin & paprika i ugn.
Kändes väldigt italienskt...


Måndag. Bra måndag.

Kategori: Allmänt

Hemma. Dagens lektion gick fort, vi fick kommentaren "perfect" x antal gånger, haha, så känns så skönt att läraren gillar det! ...risken för att lärare inte alls gillar saker och ting när det kommer till designprojekt på vår skola är ganska stor ibland..
Nu är jag hemma. Solen skiner ute. Ska diska lite, senare lite lunch och sen blir det plugg hela dagen! Men det känns brrra. Jag är på så bra humör!



Försökte diskret ta en bild i korridoren, haha, men blev inte så himla bra..!
Ser ut som att jag inte har någon hals och pälsen gör mig enorm
- men oh så skönt det är!


godnatt då.

Kategori: Allmänt

Inte riktigt nöjd över min insats på ljussättnings planritningen, men det får gå - vi måste diskutera imorgon på lektionen!
Nu ska jag nog se ett avsnitt av sexandthecity. Funderar på om att se hela serien från början till slut och sen köra filmerna också.
puss&godnatt!

Mormor m. väninnor klagar på att jag inte visar att jag faktiskt studerar..? Varsågoda!

Kategori: Allmänt

Sitter och går igenom lite arkitektritningar över air condition & hydraliken(?) som jag bad min lärare ge oss, weeeell, man kan nästan säga att jag ångrar mig nu. Hehe.. Förstår inte helt och dessutom är beskrivningarna på italienska. Tjoho!
Well, får köra på lite annat så länge.. Ska göra en förenklad ritning över ljussättningen av Projekt 2 tills imorgon och en tabell över.. eh, jag vet inte ordet på svenska? I alla fall, den visar om "naturliga ljus- och luftkällorna" till de olika utrymmena räcker!


Ventilations- och vatten ritningar..



Min kära tabell..







Snusk!

Kategori: Allmänt

Jag sitter och torrhostar här hemma vid köksbordet, mina lungor känns helt förgiftade och alldeles torr i hals och lungor. Varför utsätter sig folk för att röka?! Och värre - varför utsätter de oss i deras omgivning för deras vidriga rök? Nope, faktiskt tveksam till liknande fester i stor mängd framöver, jag känner mig äcklig och förgiftad, hehe. Kalla mig löjlig men rökning är bland det äckligaste jag vet!

Men jag ler ju ändå.

Kategori: Allmänt

Jag börjar bli lite orolig för mig själv, don't get your hopes up too high, girl...



Sist jag var i Frankrike. Vi lånade Linas underbara lägenhet vid Villeneuve Loubet och
här hadefamiljen åkt hem till Sverige och jag njöt i min ensamhet av
havet & stranden! Några dagar efter flyttade jag till Milano.
Sommaren 2009 är svårslagen!


Trevlig lördagskväll'

Kategori: Allmänt

Hehe, blev inte alls så tidig kväll som jag planerat, tänkte hinna med en tram hem men det blev så sent så jag delade en taxi med Iva & Martin och kom hem runt 03:30.. Nu har jag fått en hel del sömn och ska sätta igång min pluggdag!

söndag; plugga P2 & fixa naglar (hah)
måndag; lektion, plugga P2
tisdag; vaxning, stan, plugga klart P2 & P4, tvätta
onsdag; lektioner x3, plugga Rhino, packa
tordag; paris!

Gårdagen i några bilder; (vi var på "hemmafest" hos fransyskorna Clemence & Clementine!)



Jag älskar mina röda lackpumps till utseendet, men de är rena pinan att ha på sig!
Det blev dem och svarta kläder i form av strumpbyxor & kort klänning!



Anaïs & Iva (i någons mössa..?); bland de sötaste!



Härligaste Paulina & en ihopmosad jag..



Alla befann sig mer eller mindre i det här rummet hela tiden och ca 99% rökte.
Inomhus. Japp, jag hade lite svårt och andas.. och mitt hår stank när jag kom hem!



Värdinnan Clemance får avsluta!




:)

Kategori: Allmänt

Hjälp. Jag håller på att bli som dem! Men, det kanske är på tiden.. och, om det får en att må såhär bra - varför inte?


Ingefärskur!

Kategori: Allmänt

Tjejen hade inga träningsskor, så jag tvingade henne att lova att följa med på stan på tisdag och köpa ett par så kan vi skapa nya traditioner á la långpromenader! hehe.. Lättare om man är två som pushar varandra!

Klockan blev så mycket när lunchen var klar så gick bara och handlade och strax måste jag sätta igång och plugga! Projekt 2 står på schemat! Men, först ska jag se ett avsnitt av sexandthecity! ..vilket tänker jag inte avslöja för då känner jag mig alldeles för mesig! haha!
Jag handlade ingefära så nu står det och kokar på spisen till en kopp te. Frisk var det!


Behöver sällskap!

Kategori: Allmänt

Heelt ändrade planer. Blev lunch före istället - men nu försöker jag övertala Anaïs att ta en långpromenad med mig, vet inte riktigt om hon kommer nappa.. hoppas!




..för här på en obäddad säng kan jag inte ligga hela dagen..!


Sol och grejer!

Kategori: Allmänt

Godmorgon! (Halsen gör bara lite ont idag, förhoppningsvis bara morgonont!)
Så himla skönt, har sovit nästan 12 timmar vilket jag kände mig värd, haha. Tror jag ska dra på mig träningsskorna, lite kläder och ge mig ut på en promenad i solen, och handla lite mat på vägen hem. Kanske ta promenaden in mot centrum så jag kan passa på att byta en tröja som jag köpte förra helgen men insåg var lite trasig i sömmarna..
Annars blir det att plugga idag, eventuellt gå förbi en förfest bland några från skolan men får se om jag hinner det..
Har planer på att laga rulader med kantarellsås till middag..!

Hoppet finns fortfarande kvar.. sömn kan bota!

Kategori: Allmänt

Jag är liiiite orolig ikväll. En vän till mig har varit sjuk (t.o.m. vart till sjukhus för penicillin & grejer) och bl.a. inkluderat halsont och lite känsla av svullnad. Dock startade det inte så, men ändå - jag har ikväll ont i halsen och känns lite svullen.. Men annars mår jag ju fin fint så hoppas jag inte ska bli sjuk nu. Inte den här kommande veckan! ...mitt immunförsvar som har blivit så himla mycket förbättrat sen jag flyttade hit, men nu - nu ska det skita sig? Nej. än har jag väl inte gett upp hoppet..!


Tyvärr ingen rättvis bild..

Kategori: Allmänt


Svart och kort! och så lite rött & guld!

Aperitivo!

Kategori: Allmänt

Fredagkväll. Lägenheten städad och samtliga sopor uttagna! (vi brukar inte vara så bra på det där sista.. plast, glas & papperssopor kan bli stående länge ibland eftersom de ändå inte luktar..)
Nu sitter jag i handduk och målar naglarna svarta! Ska ut för en aperitivo med Anais och allt ska vara svart! För utom en ring i guld & rött! Hosh. Hoppas på bra effekt!
Sen blir det hem och bädda rent i sängen, kanske en film och sen sova. Säkert tolv timmar. Oh så underbart!



Haha, inte bästa bilden.. menmen!




Babbel?

Kategori: Allmänt

Skrev lite här, men var så värdelöst (haha, alltså ännu värre än vanligt!) så kände mig tvungen att radera det.
Det blev i alla fall en skön sovmorgon, just nu sitter jag och äter "frukost" i form av varm couscoussallad med fetaost och ska strax in och rota i min garderob inför dagen! Hosh.

Njut av er fredag!

Intensiv torsdag!

Kategori: Allmänt

Skoldagen gick brrra. Nu hoppas jag på att hitta en printshop som inte krånglar till det bara - så vi kan få vårt projektresultat för CMF som vi vill ha det!
Efter skolan åkte jag hem och lagade middag åt mig, Iva & Nika som vi åt medan vi snackade skit och pluggade lite italienska. Jag sitter fortfarande med böckerna, stencilerna & anteckningarna nu medan de andra åkte iväg för en drink (men de loooovade mig att prata italienska hela kvällen, haha)..
Men nu känner jag att det får räcka! Imorgon klockan tolv ska jag träffa E för projekt 2 så förhoppningsvis hinner jag plugga lite innan.. Klockan två är det italienska test, sen hem och städa innan drink och massa prat med Anais står på schemat. Sen lördag. Efterlängtade lördag! Sova! (..och plugga..)



Om en vecka är jag i Paris.

Snart så, snaaaaart ska jag ta mig upp!

Kategori: Allmänt

Jag är så hiiiimla seg idag! Vill inte gå upp! Sitter i sängen med en kopp te. Men vet att jag strax måste slänga mig ur sängen och sminka mig (kanske klä på mig också..), kolla upp lite siffror och sen åka till posten och betala en räkning - japp, så gör man här!
Sen blir det gå med lite papper till skolan innan jag möter CMF-gruppen för lite jobb. Jag blir dock senare än de andra pga post etc, men det är de beredda på!
Sen datorlektion innan CMF-lektion. Jag är lite nervös inför CMF'en, haha, men hoppas det går.. Hela min grupp verkar inte riktigt förstå vad som gäller & hur seriöst/bråttom det är - men kanske idag..?

Pratade nyss med Cilla, verkar som att vi båda ser fram lika mycket emot lördagens sovmorgon! Haha :)
Vi behöver den..




Mina kardemummaskorpor...

Kategori: Allmänt

Jag har lite ångest här nu på morgonen. Jag har nämligen tagit mina två sista kardemummaskorpor, som varit min räddning senaste veckorna. Happ! Och IKEA ska jag inte åka till på ett tag var det tänkt..!



Prio 1 i Paris, haha..

Kategori: Allmänt

Berättade jag det? Att jag lyckats hitta en skönhetssalong i Paris som färgar ögonfransar.. Här i Milano hittar jag ju ingenting så ska försöka boka tid på det här stället så kan jag ta mig dit från flygplatsen innan A slutar jobbet. Perfekt tidsfördriv!

Nu tänker jag strax sova. Ska bara ta bort smink, rengöra, badda, crema in och olja in. Sen så. Bah, haha, ibland orkar man bara inte..


..just nu svarta med hjälp av maskara,
endast topparna är svarta från att jag färgade i Västerås i julas..


.......

Kategori: Allmänt

Ibland vill man bara banka lite i huvudet på folk och säga "förstått?!?", hehe  - men tror tyvärr att det inte är helt tillåtet..

Rolig men fullproppad dag!

Kategori: Allmänt

Ok. Nu ska jag ta ett djupt andetag (och kanske en kopp te) och sen försöka sätta igång och plugga lite.
Varit en lång dag!
06.30 - 08.15 frukost & gjorde mig iordning
08.30 - 09.00 printshop och skrev ut, sen en caffé & planerade månaden på ett café
09.00 - 11.00 projekt 4; ljusdesign teorikurs
11.00 - 12.00 rhinoläxa
12.00 - 14.00 i labbet och byggde på modell till CMF-projekt
14.00 - 16.00 historialektion
16.00 - 18.00 italienska lektion

sen middag och nu måste jag plugga inför P2-genomgång på fredag!
Morgondagen ser minst lika lång ut då skola gäller ca 11.00 - 18.00 (och innan dess ska lite ärenden göras) och sen är det italienskaplugg inför fredagens test som står på schemat. Kanske till midnatt?
Fredagen är full 10.00 - 16.00, sen ska jag nog belöna mig med en drink ute någonstans!

Det är ändå ganska skönt att man känner att man jobbar ordentligt! Men på lördag ska jag nog ta en sovmorgon! Förhoppningsvis hinner jag med en ordentlig långpromenad också!

Ciao!

Kategori: Allmänt



Redo. Nu åker jag till skolan! à la svart outfit. Men jag gillar det!
Ha en bra dag!



Maisons du monde!

Kategori: Allmänt

Alltså det är galet, jag har sagt det tidigare, men himla va mjuk min (halv)nya filt är! Jag sover med den under täcket, haha, och jag vill fan inte lämna den när jag ska gå upp. Ett av mina bästa köp någonsin? haha, och bara dryga 150 sek!

Drömmar en dimmig morgon..

Kategori: Allmänt

Jag ska inte gnälla med tanke på att jag snart ska få spendera nästan en hel vecka i Paris, bara sådär. Men, jag skulle så himla gärna vilja åka på solsemester! Inte för varmt, men sisådär 25°-30°C vore perfekt. Franska rivieran lockar såå, men där är det ju kallt nu; kanske i sommar igen?

Lyckades ta mig upp i tid; duschat och tvättat håret, förberett hyn & håret (jag har ju nya produkter nu; roligare & så himla mycket bättre resultat blir det - ska visa sen!) ytterligare lite inför dagen och nu sitter jag i sängen med min frukost. Jag har fått någon grej för Actimel, deras drickyoghurt! Så himla god och känns väldigt bra av någon anledning, trots att det är mjölkprodukt.
Nu ska jag försöka komma på vad jag ska ha på mig idag - dessa jobbiga problem alltså, haha...

Horor & horskor (är helt olika saker!)

Kategori: Allmänt

Det är nästan läskigt dimmigt här nu! Inte riktigt lika illa ikväll som andra kvällar; men ändå! Rebekah var här en sväng ikväll så jag bad henne ta en promenad med mig hem istället för att hon skulle ta tramen, så tog jag tramen hem sen istället.. Jag behövde en promenad! På något sätt har jag lyckats minska midjemåttet lite under jul/nyår och sen dess så jag måste fortsätta lite här! Äter lite bättre nu men måste röra på mig mer!
Well, under de få hundra metrarna vi gick vid Viale Umbria (stor väg som ligger parallellt med Piazzat, "torget", jag bor vid) lyckades vi se två prostituerade. Herregud. När vi gick förbi ena tjejen stannade en bil, när vi såg nästa stannade även en för henne - de verkar inte ha det så svårt att få kunder..? Det konstiga var dock att det stod en carabineri-bil (typ någon slags "lättare variant av polis") som stannat för rödljus precis vid den ena - men de brydde sig inte!? Herregud...

Nu ska jag ta och sova, har satt klockan på 06:30, ska träffa Iva vid skolan 08:25 för utskrift och sen är det skola som gäller fram till 18:00; hosh!



Här har jag på mig mina (nya) horskor! Väldigt matchande klädsel!
(Jag försökte gå in dem under söndagen..)


Men. Ni måste hålla med om att de är sjukt läckra!?
Bilden gör dem dock inte riktigt rättvisa, de är i rött, fint lack!
Tänk till helsvart outfit! Skulle tro att klacken är på ca 13 cm..



Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Jag har stora planer på att hålla mig på frukosten ett tag idag (pga plugg) så kör hårt; En avaocado med keso, en kardemummaskorpa med färskost, en actimel, ett glas apelsinjuice & en kopp rooibos mynta-te. Är egentlig ledig från lektioner idag så känns lite hårt att gå upp strax efter 08°° men ska träffa CMF-gruppen i labbet klockan 10°° så lika bra att gå upp..

hm...

Kategori: Allmänt

Det här med att sova går inte så bra.. Jag vill inte att min fina dag ska ta slut! Jag skulle vilja se en fin film, men då kommer jag somna alldeles för sent. what to do?

the sunshine was shining - I put on my happy face'

Kategori: Allmänt

Efter dagens lektion skyndade jag mig hem för lunch och snabbstädning här hemma innan min CMF-grupp kom. Vi satt några timmar och ordnade med projektet. Sen agerade jag hemmafru istället för student; städade mitt rum (köket hann jag innan), gick och handlade, tvättade, vek vätt, hängde tvätt, lagade middag, la ansiktsmask, målade naglarna, kollade på amerikanska TV-serier och läste ELLE. Haha. Planerade även pluggveckan och ansåg det vara lugnt om jag pysslade hemma idag. För resten av veckan blir det plugg plugg! Men jag mår så bra nu, känns bra på alla plan! Ingen ångest. Bara leende. Nu ska jag dessutom se till att sova tidigt så jag är igång imorgon! Godnatt :) (av någon anledning kan man inte lägga upp bilder - så ni får klara er på det här!)

Bra start på veckan....

Kategori: Allmänt

Duktigt! Lyckades vakna i morse av ett sms då Anaïs frågade i vilket klassrum vi var - min väckarklocka vägrade tydligen att ringa såg jag sen. Vaknade ett par minuter efter att lektionen startat, men gjorde iordning på mig 40 min och hann dit en timme in i lektionen, men det var lugnt.. Nu sitter vi på lektionen och jobbar (jo, faktiskt.. hah) och sen ska jag hem och snabbstäda lite innan min CMF-grupp kommer för att jobba. Den här veckan är det plugg som gäller. Plugg plugg plugg! Och även början av nästa, för sen åker jag till Pariiis!

Qvarnström!

Kategori: Allmänt

Ligger pa min sang och pluggar pa Anais dator da hon sitter vid skrivbordet med min och jobbar med autoCAD. Kor utan smink idag och har bara anvant alla hudvardsprodukter jag kopte igar och marker redan att huden mar battre! Alskar Kielh's!! Min nya pyjamas ar ocksa pa, haha..

Jag har lite trakigt mitt i allt plugg och fick ett utbrott pa mitt efternamn (kan bero pa ett samtal igar, hah) sa jag skickade mail till mami & papi om att de fan far byta till familjenamnet Qvarnstrom nu! Bort med K!
Nej, maste plugga klart har nu - kanns som att det kommer bli en lang natt for maste anvanda autoCAD och Anais lanar ju det just nu..

I guess you'll not always have a spell on me after all..!

Kategori: Allmänt

Vilken jäkla kväll. Jag är sssså lättad över att vissa människor inte har samma "inverkan" på mig som tidigare - då hade det gått riktigt illa igår!
Efter vår shopping igår fick Anaïs sms om en fest några på skolan hade så efter några timmars plugg och middag åkte vi dit. Jag körde på ett nytt, blodrött, slimmat sammetsfodral som jag har blivit lite kär i (men man är verkligen tvungen att ha "hålla in-strumpbyxor"! haha) och jag var inte den enda som tyckte den var het..! haha'

Det var lite smågalen hemmafest men väldigt trevligt, många från skolan! Tillslut delade vi en taxi hem och jag har nu fått min sömn! Är lite seg men som tur var drack jag inte så mycket så not really any problems.. 
Nu ska jag laga lunch!




Den här, fast i färgen bloody red.



Försöker ta fina bilder utan att lyckas... haha'



Fnissattack? Sötaste Anaïs!

Haha..

Kategori: Allmänt

Haha seriöst!? Killen jag var ute med för en drink förra veckan har nu gett mig lite "erbjudanden" för nästa date;
- först nå slags "modern dans" föreställning i slutet av månaden
- sen Verona
- sen spa eller drink/middag imorgon.

Jag har tackat nej till samtliga. Hah. Är det inte lite väääl seriöst att bjuda med någon till Verona eller på spa efter en drink? Jag är ju inte ens intresserad av honom, även om jag skulle tycka bra om honom som vän..


:)

Kategori: Allmänt

Lördag förmiddag! Jag lyckades ta mig upp ur sängen 09:30 och har sen dess städat (endast köket dock), gjort mig iordning & handlat mat (aldrig mer "storhandling" på lördagsförmiddag!!). Nu sitter jag och äter lite frukost/lunch iform av "fitnessflingor" och mjölk & en actimel - strax blir det shopping! Oh. Jag har himla mjuk hud också! Köpte äääntligen en primer som jag varit sugen på i månader (Karin köpte den när hon var här så jag fick testa → övertygade mig ytterligare till att köpa den)! Så himla bra! Ska visa lite grejer jag köpt sen..
Idag blir det hudvård & jeans hoppas jag på!


Oh! Back on track...

Kategori: Allmänt

Nu. Underbara fredag! Började med lite shopping för mig själv inne vid Duomo; några tröjor, sovkläder, ett par sminkgrejer m.m. innan jag begav mig till skolan för italienskalektion. Sen fortsatte jag shoppingen tillsammans med Iva; två par skor (på rea!) och nytt innehåll till min kalender (hjälp vad jag känner mig borta sen årets tog slut!).
Sen åkte vi till Iva för att ordna lite skolgrejer innan vi avslutade med sushimiddag!
Oh. Köpt flera fina & bra baströjor och imorgon blir det jeans om jag hittar min längd! De jag är på jakt efter har jag idag endast hittat i min storlek på bredden, men inte på längden; så hoppas imorgon!

Imorgon blir det upp i hyfasd tid för att städa lägenheten innan jag ska möta Anaïs i stan och sen blir det plugg hela eftermiddagen/kvällen!
Jag mår bara bättre och bättre för varje dag. Tror jag.




En ring jag blev lite kär i idag. Ursäkta bilden i övrigt!


Shopping!

Kategori: Allmänt

Nu ger jag mig ut i rean innan italienskalektionen! (well, jag & Iva ska fortstätta efter också..) Skönt att det inte lär vara lika mycket folk nu, men hoppas samtidigt att det finns lite kvar, alternativt att vårkläderna börjar komma in..


Älskar min "nya" päls! Skönaste!


Jag ler nu.

Kategori: Allmänt

Alltså. Jag kan inteeee riktigt förstå; men jag åker till Paris om mindre än två veckor! För att träffa en kille jag knappt känner. Långdate i Paris. En natt på hotell vid havet.
Det låter nästan lite för mycket som en romantisk amerikansk film, men det kan jag ta! Längtar verkligen - men känns lite overkligt..!

Var ju ute på middag med Hyun Jeong, jag saknar henne mellan varje gång vi ses! Hade jättetrevligt och uppdaterade varandra och gav varandra lite råd.. Samtidigt som vi åt tills vi mådde illa! Beställde in lite antipasti i form av blandad charkuteri, buffalo mozarella, bröd & blandat friterat som bröd & grönsaker - så gott! Sen tog hon en jättegod risotto med skaldjur och jag en underbar ravioli med ricotta och spenat i lätt tomatsås med basilika. Japp - himla gott! (Ändå åt vi bara upp hälften, hah) Delade på en flaska Nero d'Avola vin också såklart. Vin hör till när vi ses, haha!

Nu har jag pratat med A angående Parisresan, bokat allt och så och nu lär jag sova. Imorgon tänkte jag försöka mig upp i tid för att åka in till stan och kolla lite rea innan italienskalektionen! Jag har seriöst inte shoppat ordenligt på många många månader så behöver baskläder! Festkläder har jag, men inga vanliga kläder!
(Brukar ju ha problem med att ta mig upp i tid, men förhoppningsvis gäller annat när det kommer till shopping....)




..jag kände mig tvungen..!

Hemma en snabbis!

Kategori: Allmänt

Det är lite av "skynda skynda" dagar just nu.. Knappt hemma utan bara hemma och byter om/sover ungefär. Såååå helgen ska spenderas hemma med plugg. Ingen ordentlig utgång och ingen Verona resa.. Nu måste jag sminka på mig lite innan jag ska springa iväg till en italiensk restaurang för middag med Hyun Jeong! Mys!
Har dock lite ont i halsen och öronen och känner mig helt slut - hoppas det bara beror på lite stress så jag inte blir sjuk..!

Buona serata!

Torsdag, va?

Kategori: Allmänt

Andra dagen i rad jag vaknar upp med halsont, känns sådär. Annars mår jag finfint!
Igår var en bra, men lång dag i skolan; 09°° till 18°°. Dock tre timmars break som jag spenderade hos Anaïs där vi lagade lunch (varm kalkonsallad med keso)!
Efter skolan stressade jag hem för att tvätta håret och byta om innan jag mötte upp Paulina och massa andra från Polen för ett par drinkar på Toscana - jättetrevligt! Kom även några andra senare, jag hade planer på att bara ta en drink och sen åka hem senast 22°° men när jag tittade på klockan var den helt plötsligt 23:50 så delade en taxi hem med en tjej! Kul med lite nytt folk!

Idag har jag sovmorgon så börjar med amerikanska pannkakor innan datalektionen..

12°° Datalektion (Rhino)
15°° CMF
18°° Hem
19°° Landlady
20°° Middag med Hyun Jeong
22°° Prata med A om Parisresa och boka!

Bra men fullsatt dag! Måste försöka få in lite plugg ikväll också!




Fick jättefin julklapp av Anaïs i form av ett silverhalsband med eiffeltornet!



Pimpat USB!

Kategori: Allmänt

Kolla här då!
Papi verkade ha läst mina tankar lite för i julklapp fick jag ett nytt USB på 16 GB, vilket var perfekt då jag slog sönder mitt förra! Ville inte riktigt önska mig ett nytt då jag fick det jag slog sönder förra året.. haha, hur som helst så har en vän till mig ett likadant och de är så småå så det skulle lätt försvinna.
Så jag gjorde det lite större och framför allt sötare och mer feminint.



Haha, vad tycks? Nu kan ingen ta fel av misstag!


Dagstripp på lördag?

Kategori: Allmänt

Sitter och funderar på om jag ska tacka jag till en dag i Verona (Julia & Romeo-staden, heh) på lördag men kan inte riktigt bestämma mig..
Allt jag egentligen vill är ju att åka till Paris. Nu nu nu. Men samtidigt kan jag ju inte bara sitta hemma och vänta på det, eller hur? Lite kul så länge kan väl knappast skada..?


Ursäkta, men har helt missat vart jag hittade den här bilden förut..


..skön dag!

Kategori: Allmänt

Innan jag skulle träffa fransyskorna i skolan för lite Rhinoplugg tog jag en promenad (inkl. lite tramåkande för att hinna, hehe) in till Duomo för att testa Milanos motsvarighet till Starbucks, Arnold coffee (haha!), som jag tidigare gått förbi. Tog en white caffé mocha, och för att vara "kaffedrink" i Italien var det gott! Sen att jag visserligen mår skit av så mycket mjölk & lite kaffe på det - det är en annan sak..
Sen efter mycket bråk med datorn, då jag gjorde rätt kommandon men det ändå inte ville fungera fick jag hjälp av en kille i trean (som heller inte förstod vad programmet höll på med) så nu är läxan gjord i alla fall! Men måste prata med min Rhinolärare sen om vad fan som var fel..!

Har lyckats gjort light design-uppgiften också, tror jag. Med hjälp av lite fysikformler lyckades jag förhoppningsvis.. Inte helt klart om det är rätt än dock, måste kolla av med några i klassen, hehe.. Har dessutom skypeat för första gången ordentligt! Haha! Med Paulina i klassen för att försöka förklara uppgiften.. Jag lite lite efter.. men skypa funkar ju asbra!

Nu tror jag att jag ska gå igenom lite för ett annat projekt en snabbis och sen sova! Det här med att vända på dygnet är ingen hit!




Det var riktigt skönt väder ute idag, hade bara converse & skinnjacka (& fleecetröja)!
Dock grått och tråkigt.. Tur att gräset är grönt i alla fall!
..i parken i närheten av vår lägenhet..



Haha, Arnold Coffee är Milanos svar på Starbucks.. Helt OK iaf!

Skön förmiddag!

Kategori: Allmänt

Gick upp 09:15, ringde CSN, mailade dem sedan innan jag gick och la mig med en (enorm) klump i magen men lyckades somna om. Vaknade vid 13:00 och hade redan fått svar; mannen jag pratade med var tydligen en riktig klippa! Fick ett leende på läpparna och tog en dusch då jag trodde jag skulle möta fransyskorna i skolan för lite plugg på skolans datorer - men det blir istället kl. 17:00 så nu har jag tvättat lite och lagat lunch. Enkelt (nästan lite för enkelt) men gott och hyfsat hälsosamt!
Nu kom jag på att jag skulle kunna ta en långpromenad innan skolan! För det regnar inte idag! Perfekt. Ska ladda iPoden och smälta maten - sen så :)

Lunch;
Stek aubergin, zucchini, paprika & morotsskivor i olivolja & lite kryddor, riv sedan i lite parmesan i pannan. Koka couscous med lite grönsaksbuljong som du lägger på ett täcke av blandsallad och toppa med grönsaksblandningen & lite färsk tomat. Tyvärr vegetariskt, kunde ha tillsatt kyckling, tonfisk eller bönor men blev inte så.. Glömde t.o.m. krossade linfröna! Oj.

..och ändå ville han gå ut!

Kategori: Allmänt

Haha! Just det, igår var jag ju ute med en av killarna jag träffade i lördags, han kom och hämtade mig och vi åkte till en jättetrevlig men rätt tom bar nära centralstationen (hehe, otippat men bra!). Trevlig kille, han är trettio år vilket jag tror kan vara anledningen till att han kändes mogen, hehe.. Vi satt och pratade över en (väldigt feminin) drink i flera timmar och jag kom inte hem förrän 01:30.. Tur att jag är ledig från lektioner idag!

När en kille man sitter på date med och vi pratar om staden där jag bor och att den är liten och han utbrister "är bilden på facebook där du står vid en sjö i 'kostymer' och cyklop där du bor?" är det svårt att hålla sig från skratt kan jag säga! Haha! Herregud, jag skrattade och skämdes lite - tack Bea ;)
Inte meningen att folk ska se den bilden sådär.. (Men, jag förklarade att SÅ lite stad är inte Västerås..)




Bilden han pratade om... Jag & Bea på gäddsafari i Dalarna.
Förmodligen ett av de minnen man kommer ha större delen av livet!


:)

Kategori: Allmänt

Sa ju det! Lite sömn och det skulle ordna sig! Well, inte helt, men nu överlever jag fint! Nu måste jag duscha.. Ciao!


Great!

Kategori: Allmänt

Det värsta av allt - jag har bara mig själv att skylla! ÅH vad jag hatar mig själv ibland. Nej, nu ska vi ordna det här. Det ska gå. Ska försöka sova nu (om det går..) och vakna upp på bättre humör och gå och plugga. Så man lyckas med någonting i alla fall..


.

Kategori: Allmänt

Magont gånger tusen. Jag vill inte - jag vill bara att det ska ordna sig nu!


Inte bra.

Kategori: Allmänt

Alltså. Sämsta starten på morgonen! Ringt CSN - först fick jag tala med första riktigt trevliga kvinnan där, sen med någon man som inte tyckte jag borde få mer pengar.. Men min mobil dog innan vi kom fram till något - samtalet kostade 60 sek. Kul!
Nu måste jag försöka maila dem ordentligt, och jag orkar inte att de krååånglar!? Jag känner mig lite särbehandlad, haha...

CSN diss!

Kategori: Allmänt

Här sitter man och försöker få tag i CSN (utan direkt framgång) och så får jag ett mail av dem. Angående återbetalningen. Haha, vilken diss! Känns sådär att bli påmind om det! MEN jag försöker intala mig själv att jag kommer tjäna så bra sen att det inte kommer märkas att de dras från kontot........... (försöker intala mig själv, som sagt..)


Schmink!

Kategori: Allmänt

Förövrigt vääldigt nöjd med min ögonsminkning idag! Hehe..
Vet dock inte om jag vågar sova nu om jag vill att det ska hålla till ikväll.. (sa någon i-landsproblem?)




Syns ju knappt här, men ändå...


Måndag!

Kategori: Allmänt

Tillslut hittade jag ett gammalt träningslinne till mina jeans, haha. (nej, träningskläderna är fortfarande inte utslitna....)
Lektionen idag, projekt 2, gick bra! Lite roligt dock att endast jag & Eldar ställer frågor och planerar arbetet och faktiskt bryr oss under lektionen - de andra sitter typ och stirrar in i väggen.. Tillslut tittade läraren bara på mig när han pratade och jag var den enda som nickade och gav respons, haha. Lite pinsamt - men vafan, jag bryr mig ju och ska fixa det här projektet bra!
Jag har även lite frågor till min kära vän byggnadsingenjören, Hannah, som jag hoppas kan hjälpa mig angående lite beräkningar.. haha. Min lärare sa "har ni ingen ingenjör här på skolan ni kan fråga om sånt?" och jag svarade "nej, men jag har några vänner som pluggar till det..", då sken han upp! haha.. Kan inte Hannah kan säkert någon annan :)
Hur som helst - sätter vi bara igång och jobbar nu kommer det bli braa!

Efter lektionen gick jag och Anaïs en sväng hem till henne, där Paulina var och snackade lite innan Paulina gick hem och jag & Anaïs gick till en restaurang för pizzalunch. Herregud så god pizza! Helt sjukt god deg! Sen lite matshopping innan vi åkte hem.

Nu sitter jag och smsar med kvällens date. På svenska!? Haha! Jag förstår inte riktigt.. och absolut inte hur han kan skriva på svenska överhuvudtaget.. Vad alla helt plötsligt ska kunna svenska då..?



Nothing to wear..

Kategori: Allmänt

Det känns verkligen inte kul att behöva klä på sig idag! Jag har verkligen brist på kläder just nu! Och skor! Ungefär ett par jeans jag använder och känns som att alla bas t-shirtar börjar tappa formen och få hål i sig. Jättekul! Att dra på sig partyblåsan till gummistövlar och päls till skolan känns sådär. Jag skulle vilja sitta kvar i sängen under min (sjukt mysiga, nya - finns inte ord för hur mjuk och mysig den är!) filt i bara underkläder. För det har jag! Flera fina set med underkläder - hur kommer det sig liksom? Om jag inte ens har något att ha över..


Nej. Högt på inköpslistan står baskläder och ett par skinnstövlar!

Back to reality!

Kategori: Allmänt

Måndagsmorgon! Första måndagsmorgonen med skola för det här året! Men, känns faktiskt väldigt bra - få lite struktur på allt och sätta igång och jobba lite.
Tog mig upp strax efter 07°°, så nu har jag duschat, tvättat och ordnat håret och sitter med frukost i sängen. Sist jag var på IKEA köpte jag kardemummaskorpor och de var såå goda! Så två kardemummaskorpor, en liten skål "fitnessflingor", ett glas apelsinjuice & en kopp te står här. Jag var så hungrig och det är så gott! Haha, jag älskar ju verkligen mat! Försvann funktionen av mina smaklökar skulle jag deppa ihop totalt!
Nu ska jag gå igenom lite nyheter och grejer - sen göra mig redo för skolan!

Dagens planer;
- skola 09°°-12°°
- försöka få in en lunch med någon från skolan
- ringa CSN och be om guidening på deras hemsida
- gå igenom lite skolgrejer
- träffa en kille (man kanske man borde säga, han är 30 tror jag..) för en drink

Hm...

Kategori: Allmänt

..jag kan tydligen söka extralån för musikinstrument, har dock inte hittat något om "Parisresor" eller "Skor" än så länge..?

Tekniskt krångel..

Kategori: Allmänt

Jag är ju med på att säkerhet är bra. Men att det ska vara så krååångligt?! Håller på att ordna med e-legitimation och grejer för att kunna ändra min ansökan för CSN men det är så himla svårt!? En bit på vägen kom jag, sen var jag tvungen att ringa papi och be om hjälp! Kaaanske hjälpte lite, så pyssla runt lite här.
Dessutom går det inte på Mac, så Cilla är gullig och lånar ut sin PC!
Nu ska jag försöka få ordning på det här så jag kan få mina pengar från CSN den här veckan! Håll en tumme!


ora andiamo!

Kategori: Allmänt

Vi ligger lite halft i koma här på martini idag. Drack inte särskilt mycket igår men att dricka två glas vin direkt innan man ska sova (när man tidigare druckit annat) är inte så smart..
Ikväll lär jag sova tidigt, skola 09°° imorgon! Sitter nu och kollar på Napoli-Juve (Forza Napoli!) men ska nog ta tag i disken här.. Jag lagade jättegod middag idag, om jag får säga det själv, hehe. Enkel men jättegod!
Jag vill egenligen sova..

Kliar i mitt ansikte!

Kategori: Allmänt

Haha, vilken mes jag är. Det blev en miniminiminipromenad. Men fort gick det (takten alltså)! Nu har jag åtminstone fått lite frisk luft och sitter här med ansiktsmasken på (jag får lite ångest, för den är snart slut och den är inte gratis.. dock har den räckt i ett år snart, så kanske värt ändå!) och fixar naglarna! Börjar med att ta tag i mitt utseende, sen lite skola och annat efteråt! Ikväll blir det söndagsmiddag á la potatis i ugn, kött & bearnaisesås!

Nu spelar Cilla Ligabue och jag tar mig tillbaka till Ligabuekonserten innan jul! Den va så bra! Sitter och filar lite på födelsedagspresent till Cilla, hon fyller år om en månad och liten idé om present kanske jag har! :)

Vacker som få!

Kategori: Allmänt

Jorå. Nu är cerisa knästrumpor, plyschbyxor, träningsskor, hoodie, handledsvärmare & pälsen på. Och skinnhandskar! Haha, ser ut som ett skämt - får hoppas jag inte träffar på någon..!
Men jag behöver min promenad - ska ju trots allt på date med en personlig tränare imorgon! haha!

Regnar det?

Kategori: Allmänt

Jag tror jag ska dra på mig pälsen och joggingskorna och ta en promenad. Om det inte regnar! Kanske en mössa över mitt äckliga hår också. Kan ni tänka er hur vacker och välmatchad jag kommer se ut?
Ni får försöka, för bildbevis känns inte riktigt som att vi skulle stå ut med..!

Gianfrancostilen är tillbaka!

Kategori: Allmänt

Största misstaget igår? Vi glömde kameran hemma!
Jag och Cilla började på vår älskade Gianfrancobar för god (kolhydrats)aperitivo och två drinkar. Jag mötte en bauscia milanese utanför toaletten som bjöd med oss på fest på corso como (det var hans introline; "vi ska åka till en fest på corso como - vill ni följa med?" mitt svar var "va? pratar du med mig? hej?" haha) men då vi hade planer på att möta upp folket från skolan hemma hos fransyskorna så skippade vi det. Det kanske inte var enda anledningen, men ändå..
När jag var tillbaka vid vårat bord bjöd killarna brevid oss till deras bord, vi trodde de var gay, men icke. Roliga var de! Strax därefter kom två andra vänner till dem, skittrevliga. Senare gick vi till en annan bar med dem innan vi hamnade på en klubb. Gattopardo. Jag och Paulina i min klass ville dit så jag trodde de som var hos fransyskorna skulle joina, men icke - de valde annat ställe tyvärr.
Gattopardo var helt sjukt. Så jäkla snygg lokal, men åldern låg på 40+, några hade nog även passerat 60-strecket! Haha! Riktigt bra musik dock, vi minglade runt lite där med killarna och hittade sen två andra killar, haha ("min" var såklart hälften fransman, haha!) som hängde med till oss för lite vin efteråt, men stack strax efter - vilket var skönt då de va rätt knäppa, haha!
Hur som helst ska jag träffa den trevliga från första gänget för en drink imorgon kväll, hehe..''

Det var i alla fall en riktigt kul kväll med mycket skratt! Önskar dock att jag hade en bild på Cilla när hon fick en rossini utspilld över hela sig - inkl. ansiktet.... ;)



Back on track!

Kategori: Allmänt

Jag skrattar ihjäl mig. Det är det enda jag kan säga. Haha! Sjukt rolig kväll i alla fall - Cilla & jag är back on track!


Förlåt, la upp för sent..

Kategori: Allmänt

Fredag! Jag bara kvittrar runt här, trots lätt duggregn gick jag hem, jag brydde mig inte. Jag bara log!
Tanken var (som vanligt.... hah) att gå upp tidigt men sen lyckades jag inte vakna pga en hemsk mardröm, så jag var så tacksam när jag vaknade av att Cilla kom hem från gymmet runt 12! Vanligtvis brukar jag alltid kunna vakna om jag vill under en mardröm - inte idag.
Strax efter ringde Paulina i min klass som idag kom hem från Polen och möttes av en iskall lägenhet där varken värme eller varmvatten fungerade, stackarn! Så hon kom över och lånade duschen, och sen hjälpte jag henne ringa hennes hyresvärd på italienska och ordnade så han kom över till henne, och jag följde med men han lyckades inte fixa det.. Förhoppningsvis imorgon! Usch! Det var iskallt!

Sen handlade jag lite vin till kvällen och glödlampor innan jag gick hem och åt lite, tvättade, hängde tvätt, diskade osv, och nu sitter jag med en caffé & lite choklad.. (usch. illa, men jag njuter iaf, hah)
Nu borde jag göra mig iordning för jag & Cilla tänkte gå ut för en aperitivo.. Det var Globe som var tänkt, men det var fullt så nu åker vi till vår älskade Gianfrancobar - det var längesen! Haha, vi behöver en dos av det ;)
Sen åker vi nog förbi fransyskorna som ska ha lite förfest hos sig ikväll, men skippar nog utgången - behöver spara på krafterna & inte slita ut kortet allt för mycket..!

Chocolat!

Kategori: Allmänt

Jag har ett ständigt leende i ansiktet om dagarna och kvällarna numera. Låter löjligt, men jag mår så bra. Jag har bara några småsaker jag måste ta tag i och annars är det ganska fridfullt!

Var ju som sagt på IKEA idag med Anaïs, jag köpte bara lite köksgrejer men så var vi på Maisons du Monde också, där jag köpte massa härliga doftljus och en av de mysigaste filtarna jag kännt på! Och den kostade bara ca 150 sek! oh!
Jag har ganska svårt för för söta och fruktiga doftljus men nu hittade jag några (billiga! annars brukar dessa kosta över 200 sek) bra! Ett med någon bomullsdoft, en med någon mysk och en lite kryddigare! Oh. I passande färger till filten.. hehe. Det bästa, och största, var dock ett som heter mörk choklad och doftar verkligen mörk choklad - inte för sött. Oh.
Så nu doftar det choklad i mitt sovrum, jag har bäddat rent med fluffiga vita sängkläder och lagt på filten i fotänden av sängen. Hade tidigare massa tända ljus, låg i sängen och pratade över msn och bläddrade lite i ELLE. Men nu är det släckt för jag ska sova!
Perfekta lovdagar!

Imorgon blir det nog att träffa lite folk från skolan för lite vin, åtminstone massa härliga fransyskor & fransmän!



Sämsta bilden, I know. Men orkade inte göra några större ansträngningar ikväll, heh.
I vilket fall doftar det väldigt gott!

IKEA idag.

Kategori: Allmänt

Det här med att somna för sent och inte kunna gå upp ur sängen tidigt måste jag ändra på!  Det gick liksom inte idag, jag ville bara stanna under täcket! Nackdelen med en väldigt skön säng.

Har precis duschat, ska ta och göra mig iordning nu innan jag ska möta upp Anaïs för IKEA. Vi ska ut till den IKEA vi alltid åkte till innan den nya öppnade - den är en bit längre bort. Men det är bara för att det finns en annan inredningsbutik brevid som vi tänkte kolla in. Det är en kedja som Cilla visade mig i Bologna, finns jättefina grejer!


Första gången jag var på IKEA i Milano - med Hyun Jeong.
Härligt sommarväder och små klänningar och nu kommer jag pälsa på mig med pälsen,
skinnhandskar, raggsockor och gummistövlar! Yummy, hah.

Perfect?

Kategori: Allmänt

Nu ska jag sova. Drömma mig bort lite. Undrar om drömmarna kan bli bättre än verkliga livet just nu?

Sex and the city II

Kategori: Allmänt

Jag har nu sett sex and the city film n°2. Jag älskar den! Så bra så bra. Jag hade inga förväntningar alls, utan bara njöt. (Hoppas det ordnar sig med din film också, mormor! Den är jättebra!)
En lite konstig sak, men jag har alltid hejat på Mr Big genom hela serien och första filmen. Först under den här filmen började jag tveka. Jag har alltid tyckt hon ska ta mannen som är het, sexig och lite (mycket!) av en bad guy. Nu i filmen slog mig tanken "hon kanske skulle må bättre av en kille som Aidan". Eh? Vad hände där?
Haha, jag tror jag bara är i någon slags svacka.. eller så är det år 2011 som spökar..


Älskar följande citat! Så klockrent!
Charlotte: "So it's okay to cheat because you are gay?"
Anthony: "No, because I am Italian."



Om jag någongång ska gifta mig är det nästan ett sånt här bröllop jag vill ha!
Men, å andra sidan kanske en fransk vingård skulle passa släkten bättre..
Jag får tänka på saken! (haha!)

Mm!

Kategori: Allmänt

Ligger i sängen med senaste svenska numret av ELLE och drömmer mig bort lite.

Varit en väldigt skön dag idag; började med att laga pannkakor till frukost innan jag gick och hämtade Cillas nyklar hos vår landlady - de verkade uppskatta chokladen jag hade med mig från Mälarchoklaterian(?)! :)
Sen gick jag hem och plockade lite hemma, tvättade, ordnade klart Cillas säng och la lavendelkvistar på kudden (haha!) och sen var det dags för fotboll när Cilla väl kom hem; Juve-Parma; 1-3 wuhuu!

Strax blir det hämtsushi här underifrån, tillsammans med lambrusco som ligger på kylning, framför fotbollen. Inter-Napoli! Oh. Forza Inter!
Till efterrätt har jag lagat vitchoklad panna cotta också :) Varit lite huslig idag, hehe..

..?

Kategori: Allmänt

..vad är det med mig och hitta killar med motorcyklar?!

well, sämre kunde det ju vara!

Trevlig kväll med japanskt, tjejsnack & vin!

Kategori: Allmänt

Klockan är snart tre och jag har precis hängt tvätt. Strax innan det följde jag med Anaïs en bit på väg hem efter en trevlig kväll! Vi började med mat på japansk restaurang innan vi gick tillbaka hem till mig för lite tjejsnack och vin.
Hon "bekräftade" att det var lugnt med henne att jag åkte till Paris, fick även lite detaljer om hennes bror, haha. Herregud, på ett positivt sätt, är det enda jag kan säga här än så länge.

Hur jag än försöker hitta någon trevlig italiensk kille verkar det hela tiden sluta med en fransman..? haha! Nej, ska inte ta ut så mycket i förväg, men en date i Paris; why not?

Nu måste jag sova om jag ska orka upp i tid imorgon! Ska försöka glömma allt som har med Frankrikes huvudstad att göra nu, för en stund, tills jag får hundraprocentigt besked av CSN och biljetter är bokade. För händer det inte vill jag inte bli besviken. Godnatt!



En aningen sliten & trött Johanna i behov av sömn?

Fint här hemma igen!

Kategori: Allmänt

Nu så! Nu är lägenheten städad, en del tvätt tvättad, jag har duschat och är ren och fräsch! Finally!
Ska sminka mig lite i väntan på att Anaïs ska komma över för middag. Blir nog asiatiskt från hörnet här under.. haha.
Föressten hittade jag felet i dammsugaren! Det var något litet filter som var dammigt - jag ordnade det! Nu gnäller den bara lite när man dammsuger, men det problemet tar vi tag i nästa gång! Vem behöver en man i huset?!

Imorgon ska jag förbi vår landlady och hämta Cillas nyckel så hon har den när hon kommer hem, en sväng till posten och sen får jag se. Nu börjar seriösa livet igen, hehe. Cilla kommer hem också, så skulle tro att det blir sushi & lambrusco till middag.. hah'
Fredag blir det IKEA med Anaïs (herregud vad vi hänger där!), hon skulle shoppa lite och jag vill ha kaviar! Sen ska jag gå igenom lite skolgrejer innan måndag!



Så glad att jag träffat de franska tjejerna! Himla söta!
Här på nyårafton; Adrien (Anaïs bror..), Anaïs, Clémence & Clementine!

Lite problem här..

Kategori: Allmänt

..det här med att städa en lägenhet med en dammsugare som det verkar vara något slags stopp i är inte så jättekul.
Att endast sopa upp det här dammet är inte ett alternativ.

Ändå - perfekt start på året.

Kategori: Allmänt

Folket här's sista dag idag. Herregud vad det kommer kännas tomt och tyst! Jag kommer sakna dem! Men samtidigt är det dags att städa upp ordentligt i lägenheten då jag håller på att bli tokig, haha.
Vi kör med start på California Bakery idag och sen shopping/san siro. Jag har inte riktigt bestämt mig vilket gäng jag ska hänga på än, får se! Ikväll blir det sushiiiiii (som jag har längtat, var alldeles för längesen!!) och sen åker de i natt. Imorgon/inatt ska jag få sova ordentligt och sen blir det städa städa städa! (Ska försöka hinna träffa Anaïs också om hon har tid. Vi behöver uppdatera varandra lite - och så kanske jag måste prata ordentligt med henne angående Parisresan....)

2011 har redan ändrat mig? Över en natt.

Kategori: Allmänt

Gott nytt år!
Blir inte så mycket tid för att uppdatera här just nu med tanke på besöket, hah, men ordnar nog sen!

Nyårsafton var väldigt trevligt! Kör kanske på detaljer & bilder sen!
Men, jag tror faktiskt en stor ändring i och med det nya året kan ha skett; jag tror jag är intresserad av en kille. (ok, det kanske inte är några news, hah - men läs här!) Han verkar trevlig, ambitiös och långt ifrån den bad guy som jag alltid annars hittar. Jag har alltid haft svårt för att "falla" för de trevliga, snälla killarna som behandlar mig väl, jag blir istället intresserad av svinen som behandlar mig illa - då jag tycker de andra tråkar ut mig.
Ett litet problem är bara att han bor i Paris. Men vi dansade och skrattade på dansgolvet då de flesta andra åkt hem och sen delade vi en taxi hem - hur trevlig som helst! Och han kan lite lite svenska, och för att vara fransman; väldigt bra engelska!
En liten nackdel är bara att det är min väns bror; men hon verkade ju vilja introducera oss - men jag måste prata med henne om detta sen, haha.
Hur som helst bjöd hon in mig för lite vin igår kväll och han är fortfarande kvar i Milano (åker hem till Paris idag) och när jag skulle gå hem följde han mig ner till porten och vi pratade lite och han bjöd mig till Paris.
Andra gången jag träffar honom och han bjöd över mig för en helg i Paris! Det konstiga var att det inte var på ett sliskigt sätt, bara ärligt - att han ville träffa mig igen.

"..för att se Paris!"
"Jag har redan varit i Paris.."
"Men du har ju inte sett det med mig."

Hah - andra killar hade jag kräkts av om de sa något sånt - men han säger det på ett sätt att det inte blir sliskigt.
Gott nytt år Johanna!

Nu ni CSN, nu måste ni godkänna det här så jag kan få råd med flygbiljetter t/r Paris!


Nu ska jag och Karin göra oss klara och ta en brunch för oss själva på California Bakery, utan killarna. Det känns skönt - jag behöver träffa Karin på tumanhand och prata lite också :)