Jobba jobba!

Kategori: Allmänt

Åh. Jag är ju så mesig när det gäller att träffa folk och sen inte få umgås med dem mer sen, haha. Som de jag arbetade med på ABB under ett år. Jag tyckte ju så mycket om dem och älskade mitt år där! Imorgon ska jag äntligen åka och hälsa på i alla fall! Mailade Bettan där och kollade så det var OK och fick t.o.m. en hälsning från en fd kollega då han inte skulle vara där imorgon. De är så söta! Det var ett helt perfekt arbete under mitt år efter gymnasiet!

Nu ska jag fortsätta med ELLE och sen får jag kanske sova om jag har tur!

Lita på ELLE?

Kategori: Allmänt

En man för 890:- (inklusive frukt)
Så lyder en rubrik i månadens ELLE. Jag vet inte jag, haha.




ELLE.

Sista dagarna i Sverige!

Kategori: Allmänt

Var så seg på att gå upp imorse, jättetrött! Men tillslut så. Morfar kom och hämtade mig för jag skulle hjälpa honom och mormor med städning. Städade, fikade och babblade massor med mormor.
Sen åkte jag hem och duschade och sov. Hah. Lat!
Nu efter middagen borde jag börja se över packningen. Imorgon har jag massor att göra!

En del ärenden på stan, bl.a. tillsammans med Karin + lunch. Sen ska jag (äntligen!) ut till gamla jobbet på ABB och hälsa på! Ska bli så kul att träffa dem - hoppas många är på jobbet!
(haha, ni vet det här med jag och sista minuten..)
Sen blir det packa klart och ordna hemma innan det förhoppningsvis blir ett glas vin eller så ute.

05.30 på lördagmorgon åker jag härifrån!

Kortvisit i Stockholm'

Kategori: Allmänt

Vi kör dygnet i Stockholm i bilder!



Efter kort sväng i butiker vid Drottninggatan (H&M Home bl.a) mötte jag upp Hannah.
Vi åkte till Odenplan för inhandling av garv och sushi!


Hannah var lite extra söt.


Vi gick till NK för att köpa te. Sen bad jag henne att möta upp mig några minuter
senare så jag kunde gå och köpa blommor till henne!
Dålig bild, men är cerise liljor, nå mörkrosa strån & en orange ros. Läckert!


Vi tog pendeln till Haning och gick hem till henne! Sen tog vi en tur till
Haninge C för att handla vin, mat och titta lite.


Vi lagade tacopaj, drack gott vin innan det blev film med massa chips!
Myskväll! Fick träffa Diana också som verkar supertrevlig!
Och såklart Dianas söta katt!


Hannah började skolan 08.00 så efter rundtur där så åkte jag in till
T-centralen för en kopp te innan jag ringde Karin och kollade om
jag kunde komma och hälsa på dem i Stureby.


Siri var glad och måste ju vara mysigaste bebisen!


Sen fick jag följa med och hämta Vera på dagis.
Eva (hennes mormor) hade köpt ny ballerinakjol & skor så Vera dansade och visade upp!
Helt underbar!


Sen blev det lite sandlåda innan jag skulle åka!
Några nya grannar kom ut och visade sig att de hade gemensamma
vänner med Karins bror Thomas från Västerås. Snacka om liten värld!


Efter fika med Patsy (fd granne & kompis till mig när jag var liten) tog jag
tåget till Västerås där jag träffade Marcus & fick sällskap halva vägen innan
jag gick till Spicy och köpte med mig mat hem.

Såna här i-landsproblem alltså...

Kategori: Allmänt

Efter att ha spenderat sommaren i en (eller ja, två om man räknar med veckorna jag lånade kusin Arvids!) 90 säng och inatt sov hos Hannah i hennes 140 säng kändes den enorm. Trots att vi var två fanns det massa space. Men, jag har ju en 140 säng i Milano. Jag tycker det känns tomt i 90 sängen här - hur ska jag klara en 140 all by myself?



My darling bed.

Tredje skiftet är igång igen!

Kategori: Allmänt

Jag vet ju att det är ganska mycket av en skitserie - men jag har någon thing för den. Tredje skiftet är lite av min grej, haha. Och jag har inte sett det på flera år! Nu går jag upp och kollar på tv.nu vad det är på TV för att jag inte kan sova (försökt 2 timmar) och så är det Tredje skiftet. Lite öde här, huh?
Haha'



Folket från Tredje Skiftet.

Haninge T-centralen Stureby

Kategori: Allmänt

Jag är helt slut - inte van att gå upp 06.15 och sätta igång min kropp!
Men jag har ett väldigt bra dygn i Stockholm! Sitter just nu på coffeehouse by george på T-centralen efter att i morse ha lämnat Hannah på KTH i Haninge & sen åkt till Karin, Siri & Vera i Stureby efter en kopp te på T-centralen, haha. Mer sen! Nu ska jag gå iväg och möta upp Patsy! Sjukt att få träffa henne efter såå lång tid - men så kul!

Ciao!

Stoccolma & Hannah!

Kategori: Allmänt

Nej. Jag orkar inte stressa ihop allt. Jag har inte hunnit fixa mitt hår än - så jag åker en timme senare, haha. Hellre att jag ser någorlunda ok ut än knappt alls, hah. Hinner ändå till Stockholm innan Hannah slutat. CSN var inte till någon direkt hjälp så får ändå inga pengar förrän någon vecka in i november så jag måste vara extra extra försiktig med mina pengar! Jag ska visa (främst mig själv) att jag faktiskt kan!

Nu ska håret fixas, sminket bättras på lite och sen ska jag packa ner det sista!


Dai, andiamo a Stoccolma!

!

Kategori: Allmänt

Körde en miniversion av ett samtal med Bea över facebook nyss, vilket får mig att inse att förmodligen så brukar hon vara vaken vid den här tiden.. Och här sitter jag och är trött och seg för att jag ska åka till Stockholm på min lediga tid och bara ha det bra. Medan andra pluggar och är stressade. Hah, nej - så ego får jag inte vara! Så, idag skänker vi en tanke åt de studerande & arbetande och ringer CSN så att jag också kan bli studerande snart! haha'

I övrigt bli det inget tidigt tåg (som jag nog faktiskt förstod) utan åker runt 10.00, lika bra - för då finns inte så mycket tid till att vilja shoppa innan jag ska möta upp Hannah! Om jag inte förstått det hela helt fel så ska jag försöka mig in på H&M Home och titta lite bara!

...

Kategori: Allmänt

Att jag ska upp om drygt 5,5 timmar försöker jag i nuet ignorera..

Jag är hoppfull, haha

Kategori: Allmänt

Om jag har riktigt himla tur imorgon så är Hannah med på att skippa allt var nyttigheter heter (förutom en ev. sushilunch?) för vi har bokat in bakning och jag är dessutom sååå sugen på smågodis & chips. Inte ätit smågodis sen, typ jag jobbade i Hälsingland och chips var också ganska längesen - för att vara jag.
Sen ska jag bli duktig igen (pannkakorna idag var väl kanske sådär - men för att vara jag, som sagt! hah), kanske ännu bättre än innan. Det går faktiskt framåt. Om jag vänjer mig lite i taget nu såhär kanske det kan gå riktigt bra under hösten!


Oh.

Kategori: Allmänt

Alltså. Ibland är det inte fy skam att rota igenom garderoben! Hittade nu en svart sammetsbody med lite krage som inte slår helt fel i höstens mode! Dessutom ett par guldiga knästrumpor, inget jag gärna använder varje dag - men eftersom jag inte gärna skulle köpa nya och det nu är då trendigt med guld i höst kanske man kan göra något kul av det - sticka upp över en stövelkant eller något i alla fall. Capen hittade jag ju också!
Men bodyn - älskar den. Måste bara ha byxor med högmidja nu, haha!




Getingmidjan kom på köpet - haha!


Ursäkta dålig bildkvalité - men photo booth är inte alltid på topp!
Även svårt att fota svart sammet rättvist.

Som en lång semester...

Kategori: Allmänt

Jag sväljer en extra gång. Sådär löjligt högt som på tecknade filmer ungefär. Och undrar vad fan jag har gett mig in på. Ska man inte gå på magkänslan? Jag ler, men magen håller på att vända sig ut och in. Haha, herregud vilken mes jag har blivit. Snart åker jag tillbaka till Milano och blir mig själv igen ?
Men första stoppet är Stockholm. Jag ska åka till Hannah imorgon för lite quality time över en natt och bara ha så jäkla trevligt!

På torsdag står mormor&morfar på schemat och på fredag lär jag väl packa? Film & mys med Karin ska klämmas in också och däremellan vet jag inte riktigt. Jag längtar så himla mycket till Milano och mitt liv, men samtidigt tar det emot att öppna väskan och packa ner sommaren..

En dator över, någon?

Kategori: Allmänt

Egentligen står en ny dator högst på inköpslistan. En PC, 17" med enormt minne(?) till skolan! Men, jag har väldigt svårt att se mig själv spara ihop till runt 15 000-20 000 för en dator i nuläget. SÅ bra på att prioritera är jag inte än..

Italienskt "fyllekäk"

Kategori: Allmänt

Vanligtvis är det här med sk. "fyllekäk" inte så mycket för mig. Första gången jag kom i kontakt med det var i Magaluf för några somrar sen med Bea och jag köpte en pizzaslice på väg hem från en ordentlig utekväll. Innan pizzan mådde jag rätt bra, efter att jag njutit av den underbara pizzan mådde jag skit och svor ungefär över att jag aldrig mer skulle äta när jag var full. Fick sova med en glasskål brevid sängen för säkerhetsskull. Haha, Bea skrattade nog mest.

Well, men nu för tiden har jag lärt mig. Det är ganska smart att äta något, men inte något så sliskigt och fett.
Därför gjorde jag iordning en tallrik med lite god, italiensk plockmat från Ny Matsedel när jag kom hem från utekvällen i fredags (under lördagsnatten kom det inte på tanke) som ja åt i sängen strax efter att jag bäddat rent i sängen.



Bättre än pizzaslice på gatan i Magaluf - tro det eller ej! hah'

Mitt charmtroll till bror!

Kategori: Allmänt

Under kvällens middag här på Råby förklarar jag för min mor & bror om lördagens planer då vi bl.a. ska ut och dansa i Milano. Mammas gnäller lite och säger "Johanna, tänk på budgeten nu.." och min kära bror uttalar sig då med "Men mamma, Johanna tjänar ju pengar på att dansa!". Tack för den!
Tror min kära familj har missförstått mig angående min karriär i Milano..


Så jag hoppas nu på att Calle & hans söta Emma kommer och hälsar på mig i höst och får se att det intee stämmer!

Jag har semester.

Kategori: Allmänt

Lördagskvällen var bra på många sätt - hade skitkul! Mötte upp de andra på ett fullt Tabasco där jag fick hälla i mig min drink då det visade sig att vi skulle vidare till Å/Å2. Väl där bestämde jag, Catarina & Karin oss för att köra på shots. Catarina stod för första omgången, jag för andra & Karin för tredje. Med ett par drinkar däremellan blev nog promillehalten rätt hög, hah. (Jag har inte druckit så här mycket alkohol på väldigt länge! Förut var det var och varannan helg - nu har jag blivit lite äldre och mer..klok..?) Efter en omväg på väg hem mötte vi annat underhållande folk som också gjorde lite av kvällen. Av många anledningar var det en av de roligaste utekvällarna på länge, i alla fall när man ser tillbaka på den, haha.

Igår sov jag mer eller mindre hela dagen och idag vaknade jag vid 13.30 för att gå upp och laga amerikanska pannkakor. Nu är det TV som gäller. Jag har verkligen semester!




Gjorde ett helt berg med pannkakor! Några naturella, några med blåbär.


Med vaniljglass, mango, blåbär & florsocker till!

Ett litet tips bara!

Kategori: Allmänt

Om ni ska sova med TV'n på med högt ljud - gör det inte med Efterlyst på. Hasse Aro's röst kan tydligen påverka ens drömmar rätt ordentligt. När Martha Stewarts program är på har drömmarna en förmåga att bli betydligt mer behagliga. Så att ni vet. Nu ska jag återgå till fåtöljen & Grey's Anatomy!

Wine baby - wine!

Kategori: Allmänt

Fortsätter på mitt goda rödvin idag - nu drar jag ner på stan! Hoppas vi ses igen! Ciao'



Jag är lite kär. I det här vinet!

Salute!

Kategori: Allmänt

Lördagskväll! Sista utekvällen i Västerås till jul. Ska faktiskt bli skitkul! Haha, sällskapet ser ut att bli riktigt bra också! (hah, herregud..) Karin var precis här och jag sminkade henne innan hon skulle ner på stan och äta med de andra - jag skippade det för jag inte har någon direkt lust och tänkte försöka spara lite pengar (ni ser - jag lär mig prioritera!) för att möta upp dem på en bar eller så senare. Karin blev så fin i sin sminkning! Skuggning på svart, lite silver & grått.

Nu ska jag fixa en minimakeover på mig själv också, hah. Känns sådär - för har inget roligt att ha på mig! Skuuuulle ha sparat gårdagens klänning till ikväll.. Menmen. Får gå! Får väl köra desto mer på sminket! Har ett (nytt) läckert nagellack i alla fall!
Nu ska jag tagga till lite med rosévin & musik. Sen är jag nog också redo!
Önska mig lycka till för kvällen - kan bli både katastrof på många plan, men även perfekt! Haha!




Deep Blue från Mavala.

!!!

Kategori: Allmänt

Det är ju Halloween om en dryg månad! Förra årets halloween var långt ifrån en höjdare - haha.
Men iår måste det bli bra! Jag ska ordna kostym! Vad är bara frågan..

En jävla ansträngning för att ta sig till Råby C, haha'

Kategori: Allmänt

Vad tror ni? Ska jag orka spraya lite torrspray i håret, dra på mig nå bättre kläder att vistas ute i och gå till ICA? Lite foundation kan också behövas.. Jag ska köpa ingredienser till amerikanska pannkakor till morgondagen! Och fryst mango! Och strumpbyxor till Karin!
Vilket uppdrag ;)

Seg förmiddag!

Kategori: Allmänt

"Alla känner alla i Västerås" - det är en lögn! Jag har ångrat mig nu, okej att man känner/känner igen de flesta i sin egen ålder (+ 2/3 år kanske) men sen är det ju kört! Haha. Hejade ordentligt på några få igår - and that was it!

Well, det var hur som helst en lugn kväll för min del. Jag var lite sen till en förfest så jag hann lagom få av mig skorna innan de skulle på igen och vi skulle in till Pluto.
Jag bad bartendern om en apple martini och svaret jag fick var "nee, men den tar så lång tid". eh, service? haha. sen tjafsade vi lite (med ett leende såklart) om vad en white lady innehöll. inte för att vara så - men det är ingen idé att säga emot mig ang. vad den drinken jag i princip alltid dricker ute innehåller. Menmen, jag fick tillslut någon saftblandning av något slag. Och han blev utan dricks.

Ikväll kanske det blir pluto igen, inget bestämt. Jag skulle nog egentligen hellre sitta hemma med ett glas rödvin & bra film. Men, det kan vi ju ta en annan dag. Får se hur det blir!

Nu ska jag antingen gå och lägga mig i sängen, sätta i gång och städa eller gå och handla. Ingen lust för något av det. Hm.

Skål!

Kategori: Allmänt

..här var det ju uppdaterat! hm.
Nu drar jag ut med lite män för en kväll på ett dansgolv! Klädd i skinnimitations (plast)klänning (som Eva varit gullig och lagat - tack!) och inte så mycket mer, haha. Ska försöka hitta matchande jacka.. Än har jag bara hittat en pälshalsduk. Hoppas jag inte stöter på någon djuraktivist, för då lär jag inte vara så populär idag. Även om delar av det är plast.. hah. Hemskt, jag vet. Men så fint!
Nej. nu blir det party! Vi ska tydligen till Pluto. Inte varit där sen förra sommaren. Inte alltid någon hit, fine, men jag vill dansa ikväll. Och hoppas på många man känner ikväll! Varit på Å alla andra utekvällar i Västerås senaste... året?




Köpt jättegott rödvin för kvällen! Italienskt såklart.


Buona notte!

Kategori: Allmänt

Kanske ska ta och försöka sova snart då. Godnatt!



Natural. Haha'

LOVELY!

Kategori: Allmänt

Torsdagsmys!

Kategori: Allmänt



Trots saknad av lakan har jag det mysigt ikväll. Tända ljus och grejer!

Kvällens i-landsproblem.

Kategori: Allmänt

Som sagt så passade jag på att tvätta mina sängkläder idag. Och eftersom jag valt att ta med mina andra favoritlakan till Milano har jag bara ett set på ett påslakan & två örngott här som jag tycker om. En 18-års present jag fick av Lina & Hedwig. Trots att de är över två år gamla känns de som nya. Underbar kvalité. Eftersom jag (tyvärr!) kanske inte lägger så jättemycket pengar på sängkläder själv var det verkligen en uppskattad present! Ett fint set från Gant Home i vitt och silvergrå. Tack!

Hur som helst -jag kom av mig lite, hah- så hänger de ju på tork nu! De kan vara precis torra så jag kan bädda med dem, men jag vill dammsuga mitt rum innan jag lägger på nya lakan och duscha innan jag kryper ner och sover. Och det känns inte riktigt aktuellt nu ikväll. Så frågan är om jag ska bädda med andra lakan så länge och sen byta imorgon när de är garanterat torra & det är dammsuget, men onödigt att använda bara en natt. Så kanske ska köra utan inatt? Men det är inte mysigt alls.


Haha, jag saa ju att det var ett i-landsproblem. Fjolligt sådant dessutom!




Påslakan.




Mitt är givetvis med silvergrått band.




Bilder från Gant Home.
Måste ordna photoshop & illustrator ordentligt!?

Önskelistan startar! hah'

Kategori: Allmänt

ssssååå himla lång tid är det inte tills jag fyller år. Förutom en härlig cerise, kabelstickad tröja från Boomerang så önskar jag mig kakstämplar. Helt lovely!



Tänk va fina kakor jag skulle kunna göra!

Kanske lite för internt?

Kategori: Allmänt

Jag skrattar nästan ihjäl mig här. Man hittar mycket kul när man rensar mailen! Fick äntligen min "johannasong" att fungera på min Mac. En låt Hannah, Carro & Bea gjorde till mig när jag skulle flytta till Milano. De kanske inte satte alla toner (haha) vilket skär liiite i öronen ibland - men det gör den desto finare! Världens mest underbara sång!

"Kajal & maskara - Johanna den rara" börjar den. Till diggelo diggeley-musik.



Carro, Bea, Jag & Hannah! ♥



Hittar även några mail från tiden då både jag och Bea arbetade på kontor och ibland var tvungna att roa varandra via mail. Vad jag förstår så har Bea nedan skrivit två kontaktannonser. En om mig och en om sig själv. Haha. Usch vad jag saknar våra mail!


Mogen 19åring blondare än blondast, modeintresserad och gillar att svänga på dansgolvet söker het, vältränad, matintresserad, modeintresserad, inredningsintresserd man 20-30 år. Skostorlek anpassad till längd

S
öt, förvirrad 19åring, gillar att svänga sina lurviga, umgås och träna. Söker kille 18-25, träningsintresserad, välutbildad (Eller planer på att jobba  sig  uppåt), humoristisk m barnasinnet kvar för att spendera heta nätter och dagar med.



(Vad jag förstår av mitt svar på hennes mail hade jag lite invändningar!)

update'

Kategori: Allmänt

Jag ser nu hur många mail från tiden med Unga Forskare från Stockholms styrelsen (som jag satt med i) som jag ignorerade, haha. Flera hundra! Får hoppas att jag kommer ihåg rätt och att ämnena inte gällde mig..

Snart är alla FUF- & UF-mail raderade! Tur att jag har intygen från mitt föreningsliv i alla fall, Haha!

You got mail!

Kategori: Allmänt

Jag tror jag ska börja rensa min inkorg till mailen. Känns som att det finns en behov!




Har för tillfället 938 st olästa mail.

Hjälp?

Kategori: Allmänt

Eh. Jaha. Vad gör man nu då?
Jag går vanligtvis upp nu, runt 16.00 om jag inte ska göra något speciellt. Och nu har jag både tvättat 2 maskiner, varit på stan och bytt disk i diskmaskin. Ska ta och plocka upp i rummet och sen ta mig härifrån tror jag. Kanske åka till IKEA? Men det är jobbigt att åka bussar dit (dessutom svindyrt!) och cykel känns inte aktuellt i vädret nu.
Att be mami är ingen idé. Det är inge roligt att gå med henne på IKEA. Hon har bara så bråttom..!

Oh, nu kom det hem någon! Sällskap!

Weekend'

Kategori: Allmänt

Oh! Fick nyss ett meddelande från Cilla som hörde om jag inte skulle hänga med på en weekend till Bologna helgen efter jag kommer till Milano. Vi kunde bo hos dem vi bodde hos förra gången, tåget & drinkarna är billigt så det blir perfekt! Jättegulligt!
Så nu är jag extra glad. Haha. Mysigt att åka dit igen, och kanske få se lite mer av staden än sist..


Vi får hoppas på inte fullt lika mycket danni som förra gången, hah. Eller, i så fall på annat håll än då!

POFF!

Kategori: Allmänt

POFF sa det bara. POFF! Och så var jag rik. Relativt i alla fall. Katarina (aka -also known as-  min kära fd. chef, boss, arbetsgivare, husmor - välj själv) smsade mig om denna härliga nyhet i morse (Hon bad mig även att inte göra av med allt på en gång - hon känner mig rätt bra!) och gjorde mig glad.

Sen någongång under högstadiet har jag jobbat och under gymnasietiden kom det in lön på mitt konto varje månad. Större eller mindre belopp - men det kom nästan alltid något. Som jag tjänat ihop. I och med att jag tycker ganska mycket om att göra av med pengar (tro det eller ej!) så tycker jag också om att tjäna pengar. Även om det ibland kan framstå så så tycker jag faktiskt inte alls om att be mina föräldrar om pengar, hah.
Men nu har det inte hänt på över ett år! (bortsett från skatteåterbäringen, men den räknas inte) Och det känns jättebra att äntligen få egna pengar! - eller ja, snart är det min hyresvärds pengar..

Jag kan ju få leva på det här några timmar nu tycker jag. För sen måste jag till Forex och ta ut det mesta i € som ska gå till två månadshyror. Hah. Men ändå! Tills dess är jag ju lycklig!

,.

Kategori: Allmänt

Somnade nog inte förrän 03.00-03.30 inatt. så inte bra! Så jag är lite seg och trött nu, gick upp 10.00, slängde in sängkläderna i en tvätt (bland det bästa som finns är nytvättade, fina lakan!), åt minifrukost och nu har jag duschat & gjort mig iordning. Jag och Karin ska ner på stan för lunch, kolla in nya gallerian osv. Egentligen inget fan av gallerior - men det kanske blir bra!


Jag har plattat håret lite, för första gången på massa månader!
(inte för att det kanske syns på bilden, hah, but still!)

my four leaf clover?

Kategori: Allmänt

I helgen måste jag laga amerikanska pannkakor! Inte gjort under hela Sverigevistelsen och här finns det ju filmjölk så de blir riktigt fina! Plans.

Svåra kvällsfrågor.. pfft'

Kategori: Allmänt

Jag har ätit lite couscous & stekta grönsaker nu, och tänkte nästan göra mig iordning och sova. För en gångs skull vill jag det så här dags (klockan är inte åtta än..!) men nu ser jag att det är både Berg flyttar in & Välkommen åter ikväll. Enda gången i veckan det är något som verkar bra? (eller, jag vet inte - men hoppas ju!) Det var ju typiskt. Frågan är om det är värt det? Jag får plocka upp snabbt i rummet, göra mig iordning och sen ta ställning till frågan helt enkelt.

Dag i Sala.

Kategori: Allmänt

Nu ni! Idag har jag fått frisk luft! Skogsluft! Så härligt! Vi åkte och hämtade Tuva & Elias från skolan, Samuel kom sen och Elsa kom från dagis (hosh - hon hade blivit så stor!) Sen gick/cyklade/åkte vi vagn till en skogsdunge för fika innan vi vandrade vidare och dessutom körde hinderbana i skogen. Lite lekpark hann vi med också innan vi gick hem till dem. Jag och Eva fortsatte efter en stund in till stan för fikastund på café (åt jättegoda smörgåsar på grovt bröd med kalkon, fina grönsaker med mango- och sweet chili dressing/creme. Så himla gott!
Sen köpte vi med oss blommor och åkte till Thomas grav, där det är så fint. Det är fridfullt, personligt och fint där.

Nu är jag hemma. Skulle egentligen på Igor-invigning med Karin men tar en sväng dit imorgon istället.
Jag funderar på att ta en långpromenad nu, men det blir så mörkt snart så känns sådär..

Vi får se.

Dag i skogen?

Kategori: Allmänt

Nu har jag sovit (lite för lite), fått i mig lite frukost och är på bättre humör. Om än trött. Om en dryg timme kommer nog Eva och hämtar upp mig!
Jag tror jag ska halvsova en stund. Jag har redan hunnit duscha, bestämt kläder (vi ska ut i skogen så nå större ansträngning tror jag inte behövs. jag ska t.o.m. ha gympaskor!) och håret är torrt så jag hinner sega ordentligt.
Det ska bli mysigt att åka till Sala idag, och få andas lite skogsluft dessutom, hehe. Får försöka samla på mig så mycket frisk luft som det bara går innan jag åker tillbaka till smutsiga Milano!

Måste höra med (syexperten) Eva också om hon kan hjälpa mig med min (plast, heh') skinnimitationsklänning. Tror dragkedjan måste bytas ut helt... Hm.

!

Kategori: Allmänt

Nu är jag snart nästan riktigt förbannad här!

Humörsvängningar på hög nivå!

Kategori: Allmänt

Jag tror jag har lite humörsvängningar under detta dygn! För nu är jag riktigt irriterad - kan inte säga på vad, för det vet jag inte själv. Kanske mig själv i största allmänhet? Någonting är det!
Jag skulle nog gärna bara villa skälla ut någon ordentligt. Men, känner inte att jag har någon jag kan utsätta det för bara sådär. Så jag ska försöka låta bli.

Det kan vara så att jag behöver mat. Socker. (jag drack ju en himla massa espresso idag som resulterade i att jag i princip inte åt något, inte bra alls) Jag vill ju ha sushi. Sushi Sushi Sushi - och jag tänker fortsätta tjata tills jag får det! Jag brukar inte bli så tjurig, gnällig och tjatig när jag är hungrig - men inatt verkar det vara så!


miniupdate; hittade nyss bild på rödbets- och chevrésallad på en blogg. det gjorde inte natten bättre..!



Du skrämmer livet ur mig.

Samma sak..

Kategori: Allmänt

Åh. Klockan är över halv 3 nu igen. Även fast jag gick upp hyfsat tidigt imorse och borde vara trött kan jag inte sova. Som om min kropp har bestämt sig för att inte sova förrän efter 03.00.
Jag älskar att sova länge (nähä? hah) men ibland är det skönt att gå upp i tid och vara pigg! Imorgon t.ex. Då ska jag åka med Eva och hälsa på sysslingar i Sala runt lunchtid. Vill gärna vara lite pigg då!

politiskt inkorrekt.

Kategori: Allmänt

Jag diskuterar med Karin. På fredag vill jag gå ut och shaka lite rumpa (ursäkta uttrycket för er pryda!) och då ser jag Pluto som det bästa alternativet tror jag. Karin ser bara Blue Moon Bar. Jag har aldrig varit där (studentfesten räknas ej) men har nu kollat in vimmelbilderna från förra löningsfredagen. Det är bara fula människor där. Förlåt, man får egentligen inte säga så - men jag gör det nu. Jag menar inte helt utseendemässigt - utan hela utstrålningen liksom.

. Nu står vi inför pluto med småbarn (haha, iaf relativt) vs. tråkiga stora barn.


(Jag kom nu på idén att OM jag går med på BMB på fredag och tycker det är skit så ska hon gå med mig till Pluto veckan därpå - om jag nu vill. Att jag åker till Milano tidigt dagen därpå får bli nästa problem..)

Mm..

Kategori: Allmänt

 

 

Riktigt uttråkad för tillfället. Men känner inte riktigt för att sova än..

Vagabond? hoho?

Kategori: Allmänt

Men. Jag var inne en sväng på Ryns idag och kollade på skor. Hittade ett par mer eller mindre perfekta ballerina från Vagabond. De gör inte alltid skor i min smak längre, men nu har de tydligen lyckats. Men jag hittar inte modellen på deras hemsida..? Ballerinasäsongen är lite längre i Milano än i Västerås..

tidsfördriv.

Kategori: Allmänt

Jag och Carro verkar byta lite listor här, haha, thanks darling!


10 FAVORITER
Färg:
just nu grått, brunt, mörkblått & grönt tror jag.
Mat:
god sushi. tror jag.
Band:
pass
Film:
vad hemskt. jag har ingen. hm..
Bok:
så olika! men den bästa på sista tiden. Karriär & Köksbesvär. lagom seriös, heh.
Sport:
(italiensk) fotboll, att se på och leva bland, hah.
Årstid:
vår och sommar tror jag.. (Hösten för modet!)
Veckodag:
fredag; vanligtvis gör man både nytta och nöje.
Glassmak: beror på. vit choklad, grapefrukt eller kanske basilika/citron.
Tid på dygnet:
kväll.

 

9 FÖR TILLFÄLLET
Humör:
lycklig men lite orolig (eller räknas det bara som känslor?)
Smak: none. 
Kläder: jeans från H&M och brors marc by marc jacobs t-shirt. vita små strumpor, haha.
Bakgrund: Te amo från Spotify
Nagellack: brun/grått från Face Stockholm
Tid: 21.39
Omgivning: mitt rum hos mina föräldrar
Irritationsobjekt: tiden. & timing.

 

6 HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon av dina nära vänner:
Nja, dejtat vet jag inte..
Brutit mot lagen: förmodligen. typ skjutsat på cykel..?
Blivit arresterad: nej.
Badat naken: i 'vuxen' ålder ute? ne.
Varit med på tv: nej?
Kysst någon du inte känner: mm.

 

3 PERSONER
Du kan berätta allt för:
kan eller vill? det finns nog saker jag helst håller helt för mig själv.
Du tycker om: 3 räcker inte här. 
Du inte gillar: haha. se föregående fråga.

 

2 VAL
Kaffe eller te:
te för kroppen, men espresso var det gäller smak. 
Vår eller höst: vår för glädjen, höst för myset.

 

1 ÖNSKAN
jag har hört att man ska hålla det för sig själv om det ska slå in..

De flyr de också!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag slå en signal till Amanda i Malmö! Prata över nätet är inte samma sak som att höra någons röst!
Pratade häromdagen med Bea i Göteborg och även om det inte är samma sak som att ses känns det lite bättre!

Hur hemskt det än låter längtar jag till jul när jag förhoppningsvis får träffa dem igen!

Mer eller mindre intressant babbel..

Kategori: Allmänt

Insåg häromdagen att min förra foundation har nu nästan tagit slut, så var tvungen att köpa en ny idag. (Jag är faktiskt försiktig med mina pengar! Körde inte på den dyraste och höll mig till en foundation. Heh')
Men vi (fick massa bra hjälp av främst en kvinna på Kicks som är riktigt duktig, hjälpsam & trevlig! men även hennes kollega var med på ett hörn) kom fram till en färgad fuktcreme från Smashbox istället. Lite moussekänsla på den jämfört med den färgade dagcremen jag tidigare använt. Och hittills älskar jag den! Jag tycker inte om den för översminkade känslan när det kommer till grund så den passar perfekt. Lagom lyster i den också!









Nytt smink gav mig inspiration, hah.
Måste börja sminka mig med mer färg på vardagar!

Hoppas det inte börjar regna..

Kategori: Allmänt

Nu ska jag ut på mini powerwalk med mami. Hon har blivit duktig!

Det bästa från Italien?

Kategori: Allmänt

Mysig stund på stan! Jag och Tess konstaterade att vi lever väldigt olika just nu, hehe, men det gör det ännu roligare att träffas och prata :) Vi körde på en fika på Espresso House (dubbla espresso n°1 intogs för min del) och sen en liten runda bland några butiker.
När vi sagt hejdå satte jag mig på Cornetto med dubbla espresso n°2 och Gomorra i väntan på att mami var klar på jobbet!


Det bästa av Italien? haha, njae..

Nu drar jag ner på stan!

Kategori: Allmänt

Ska träffa blivande mamma Tess på stan för en fika och uppdatera varandra lite!
Trots regnet är jag på strålande humör idag! So far i alla fall. Nu ska klackarna på och mitt fina paraply fällas upp! Cheers darlings!



Lånar brors Marc by Marc Jacobs t-shirt dagen i ära, haha.
(fråga inte hur jag lyckats kisa så mycket med ena ögat - förlåt)

Te från Friggs!

Kategori: Allmänt

Mat mat mat.

Kategori: Allmänt

Jag brukar alltid vara en trogen ICA-kund (då jag befinner mig i Sverige) och handlar gärna inte i andra matbutiker av många olika anledningar - vissa löjligare än andra. Men idag har mami varit och handlat på Sahand (skulle jag tro) och fick med sig gott irakiskt bröd (samon?) och jättefina grönsaker. Finare och godare än från de flesta ICA-butiker, om jag ska vara ärlig, heh.
Men ja. Det är mycket roligare att gå och handla i mindre, lite mer speciella matbutiker ibland! Självklart gillar jag även Ny Matsedel med italienska produkter. Tyvärr blir det ofta lite dyrare, men det är så mycket mysigare/trevligare att handla i mer personliga butiker då och då!

Uttalande.

Kategori: Allmänt

Ibland känns det synd att jag inte nätshoppar och är miljonär.

Duktigt!

Kategori: Allmänt

Jag lyckades spilla ut ett halft glas av resterna av gårdagens mousserande vin över mitt pass (jag lyckades rädda det!) och min kalender. Tur att det ändå är dags att köpa ny kalender för hösten!
Det luktar inte så gott här inne nu..



Ser ni vilken fin kant jag fick?
Min fina, men lite utslitna, & rosa kalender från Filofax.

Don't tell me you're sorry - cuz you're not.

Kategori: Allmänt

Egentligen är jag på alldeles för bra humör för att lyssna på (vissa låtar av) Rihanna just nu. Men jag hittar ingenting som passar mitt mood för tillfället.
Men tja, större katastrofer har väl drabbat världen..!

LISA!

Kategori: Allmänt

Jag har faktiskt namnsdag idag! Lisa. (egentligen inget namn jag tycker passar mig - men inte så mycket att göra åt nu..) Och jag är själv tvungen att påpeka det för att få folk att gratta en. Illa, folk. Illa!



(hah)

.

Kategori: Allmänt

Sitter hemma framför TV'n med mami och håller på att bli tokig! ..så går det när man sover för länge och inte går ut på hela dagen..?
Mellan de bra programmen visades idag Ullared. Herregud. Jag missade ju första säsongen som tur var. Det här är ju läskigt! Vilka människor det finns..! Folk har nu dessutom friat, gift sig & haft möhippa där. Mami tyckte det var en bra idé om jag nu ska gifta mig. Hah, det kan hon nog glömma..!

Nu ska jag äta frusen mango. Eller ja, tina först!

Seg dag.

Kategori: Allmänt

Hah. Jag lyckades ta mig upp runt 16:20 när telefonen ringde.. Sov alltså runt 12 timmar i natt. Imorgon ska jag ta mig upp tidigare och göra lite nytta! Sen ska jag träffa Tess för en fika också. Oh, ska bli så kul och spännande! :)

Har ätit middag med mami & bror (mami hade köpt irakiskt samon-bröd, lovely!) och nu är det dags för ett avsnitt 2 1/2 men innan det är Halv åtta hos mig. Nygammal favorit för min och mamis del!


Få mig inte att ångra det här..!

Sover inte än..

Kategori: Allmänt

Kan ingen bara komma hit och laga pannkakor till mig?! Och köpa hallonsylt på vägen. Keso har jag redan...
Jag kan göra amerikanska pannkakor - men vanliga går inte. Jag är totalt värdelös!

Jag och Karin har pratat mat idag. Haha. Livsfarligt! Vi hade nästan planer på att ta bilen ut i mörkret och leta reda på något ställe som har öppet en söndagsnatte - men sen insåg vi ju att vi druckit alkohol; haha.
Jag blev så sugen på sushi så det finns inte! MEN på torsdag öppnar en ny sushirestaurang i nya gallerian Igor så jag hoppas att den är bättre än den andra i Västerås! Oh.

Lyxsöndag!

Kategori: Allmänt

Sitter och dricker upp rester av mousserande vin. Söndag kväll. Mys! Jag och Karin körde på att titta på valvakan ikväll, efter att vi varit på ICA och bunkrat upp. Köpte naturgodis (som faktiskt är lika illa som annat godis! Illa av mig.), frusen mango & hallon som vi åt till keso. Well, valresultatet var ganska tippat från min sida - skrämmande att SD är med, men ändå ganska väntat. Tyvärr.
Well, mellan politikämnena lyckades vi få in lite skvaller, skratt och minnen. Hah. Det är helt sjukt vad saker kan gå från det ena till det andra! Jättemysig kväll i alla fall! I veckan blir det filmer! Himla tur att Karin är kvar i Västerås ;)

Nej, nu ska jag sova. Ska sova länge. Längre än föregående natt, kanske inte lika bra - men längre.

Hah.

Kategori: Allmänt

Det låter som att Magnus Betnér är med i Parlamentets "specialprogram". Oh. Han är ju lite het...

Hatar att prioritera!

Kategori: Allmänt

Jag brukar alltid hitta en låt som kan beskriva mitt "känslotillstånd" och spela den på repeat. Idag går fan inte det. Haha, jättekonstigt.

Jag vill verkligen till Milano nu. Men ändå - jag vill vara med mina vänner här också. Som härlig kväll igår med lite kultur & vin och kväll framför TV'n ikväll. Åh. Jag vill ju hinna hälsa på alla vänner som flyttat, men det gåååår inte. Nästa sommar får jag satsa på.
Jag hatar att prioritera! Och vanligtvis är jag så bortskämd att jag slipper prioritera - men det kanske är dags att växa upp inse att ibland (men mycket sällan) måste man prioritera.

Jag ler nu.

Kategori: Allmänt

Nu har jag röstat. Finns ingen återvändo. Jag kan nu inte ångra mig. Men, värre än Berlusconis Italien blir det i alla fall inte (när det gäller politik).

Igår var en mysig kväll. Började med skvaller med Hannah & gott rödvin på Varda. Herregud vad jag inte tycker om att vara ifrån den tjejen. Hon är så bra! Meeeen ändå lämnade jag henne hos sin (f.ö. jättetrevliga!) date på Bill&Bob för att hänga med en massa testosteron. Hah. Förhoppningsvis åker jag till henne en sväng när jag fått lön. Tur att i alla fall någon valt att bosätta sig hyfsat nära (och inte i typ... Malmö, Göteborg, Sundsvall, Gotland eller ända i Norge..!)! ..ska jag säga då..

Nu ska jag få i mig lite riktig mat snart och sen ska jag och Karin sitta bänkade framför valvakan. Myskväll med nerverna på spänn! :*

Aj.

Kategori: Allmänt

Haha, inte turen på min sida idag. Dragkedjan på min klänning är trasig. Enda jag kan säga är att det är positivt med att det är höst - man bör ha strumpbyxor på sig. Då kan man passa på att ha twilfit's "Party". Som påstår sig förminska en 1 storlek - och gör det!
Nu ska jag rota fram annan klänning!

wehey!

Kategori: Allmänt

Mitt hår ser ut som ett skatbo. Icke bra. Herregud så hemskt det ser ut! haha..

Jag försöker här!

Kategori: Allmänt

Jag brukar alltid tänka "ähh, skitsamma" när jag först tänker att jag inte borde äta godis & liknande, men sen tar ändå. Men nu när någon säger åt en att man inte ska äta, ja då känner jag att jag inte har någon anledning. Haha, hur seriöst uttalandet var vet jag inte - men det funkar ju! Så jag hoppas att ni andra i min omgivning fortsätter med det här!

Annars sitter jag här, nyrakade ben som är insmorda; lena och glansiga! (haha) och nymålade naglar. Ätit ett plommon som vi fått av Eva. Så goda! Men tror jag ska försöka laga någon lunch/middag snart, om jag ska dricka vin ikväll. Tips någon? På mat alltså.


Jag har ingen ok hudcreme här, förutom en som doftar florsocker (även fått höra äppelkaka & kanelbullar - haha) som inte riktigt passar idag. Så tog min nya handcreme som funkar finfint! Doftar fräscht och gott, men inte för mycket. Mjuk blir man också!



Jag köpte min på ICA i förbifarten til kassan,
men tydligen finns den på bl.a. Kicks också.

Too soon? Time will tell!

Kategori: Allmänt

Om två veckor precis så åker jag hem till Milano. Mmm! Fast, det känns lite jobbigt också - tro det eller ej! Men, det ska bli skönt såklart! Jag hoppas att jag får sällskap på lördagskvällen för jag har planer att antingen äta sushi ute eller riktigt bra aperitivo och sen dansa. Eller bara mingla på barer. puss'

Tog en lista från en blogg.

Kategori: Allmänt

1. vad ska du göra ikväll? Träffa Hannah på Varda för vin. Sen besöka kulturnatten för att se vad som händer..

2. vad ska du ha på dig ikväll? Planer på min "plast" (haha, aka "skinnimitation") klänning & svarta pumps. Men inget bestämt än.

3. hur kommer du att lukta? Hårspray & Miss dior cherié. Förhoppningsvis.

4. vad blir det för smink? Oklart. Förmodligen skuggat i grått, silver & gråblå. Och massa ny eyeliner!

5. hur har du håret? Det regnar ju idag. Kanske bäst med lockar? Så det inte blir frissigt/platt. Och massa hårspray!

6. vilken låt vill du höra ikväll? oj. Ingenting speciellt. Bra lounge.

7. vad är ditt bästa bakis-knep? med risk att låta tant. drick inte så hemskt mycket, haha. Eller nyktra till hyfsat innan du somnar.

8. vilka ska du träffa? Hannah! Och sen får vi se..!

9. vad händer resten av helgen? Imorgon ska jag ju rösta! Ångest. Sen kanske fika hos släkting och sen får vi se.

10. kommer du va full i kväll? Det hoppas jag verkligen inte. Jag har planer på 2 glas vin, och då vore det ju illa!

11. vilka ställen kommer du att besöka? Varda är enda spikade. Slottet vill jag nog till också.. Jo! Beas mammas blomaffär också! De har öppet och renoverat - så måste titta in och hälsa!

12. kommer du att va i tid eller sen? I tid. hoppas jag!

13. kommer du "score:a" så att säga? haha, nej. det tror jag verkligen inte.

14. beskriv sinnesstämningen inför kvällen. jätteglad. det ska bli riktigt mysigt!

15. vad har du med dig i väskan? jag återkommer! när jag packat den.

16. vem vill du allra helst träffa ikväll? Hannah.

17. och vem vill du INTE träffa ikväll? Faktiskt ingen alls. Jag vill gärna träffa alla idag! Eller, hah, kanske en då.. beroende på sällskap.

Klä sig efter väder.. aldrig varit något för mig!

Kategori: Allmänt

Det regnar ute. Massor. Jag och Hannah har planer på att vandra runt lite bland arrangemangen på Kulturnatten mellan våra drinkar. Men, jag har inga kläder här. Bara en (lite trasig) päls & en cape. Haha. En höstkappa kanske jag borde ha tagit med mig hit..

Jag vill verkligen sova!

Kategori: Allmänt

Nu måste jag få gnälla lite. För jag vill verkligen sova! Men jag kan inte. Låg i sängen ett tag, somnade inte. Gick ut och kollade på Dödligt vapen (right?) men hade inte nerver för att klara titta på hela, haha. Mes eller vad?
Sen blev det lite Jay Leno i försök på att somna till - gick inte det heller. Men jag är jättetrött - det går bara inte att sova. Så nu sitter jag här i hopp om att ljuset från datorn ska blända mig till sömns eller något.
Jag vill verkligen sova!

Mys!

Kategori: Allmänt

En vän från högstadiet frågade precis vad som händer ikväll - jag har precis städat klart, fixat och nu gjort mig iordning för att sova. Jag är helt slut i både kroppen och huvudet av någon anledning så ska bli skönt att få sova tidigt! Jag har blivit vuxen. En fredagskväll. Eller så beror det på att alla dagar kan vara fredagskväll när man är ledig?
Imorgon har jag inga planer alls under dagen! Jag ska sssssova (med gott samvete eftersom jag de senaste dagarna faktiskt gjort något jämfört med tidigare, hah) och sen bara pyssla om mig själv. Måla naglarna och ha mig innan date med Hannah på Varda. Och njuta av mitt städade rum. Haha.



Godnatt!

Massa fint!

Kategori: Allmänt

När jag var och städade och umgicks med mormor & morfar tidigare i veckan fick jag med mig en del fina grejer hem. Jag och mormor är väldigt lika - vi gillar att spara saker! Fast, jag har nu börjat lärt mig slänga saker jag inte behöver, och så även mormor! Vi började med att ställa ner saker hon inte kände att hon behövde i källaren, men sen blev hon riktigt duktig och sa "kommer jag sakna det? ne - släng!". Mycket bra gjort tycker jag! Haha, tror morfar också var nöjd..!


Finaste löksoppsskålarna (att jag inte äter lök kan vi ignorera!) som man kan ha i ugnen
- & går att vända på och göra dessert i!
Och massa annat fint! TACK.

NU!

Kategori: Allmänt

Finalmente!
Nu har jag äntligen städat klart mitt rum här ordentligt. Dammsugit, flyttat runt lite smågrejer och dammat. Dock inte hunnit rensa lådorna än, men det kan jag ta någon annan dag!
Nu är det lite mysigt igen, dock är det inte riktigt som jag helst skulle vilja ha - när det kommer till inredningen, men finns liksom ingen mening att göra någon större förändring..!


Älskar min soffa (tyvärr sliten så måste täcka lite med kuddar) & gardin, båda ärvda.


Härliga (ärvda, haha) glas på bricka. Och handväskor.


Min kinahylla med gåvor från kunder sen jag jobbade på ABB m.m. över sängen.


Nattduksbord. Doftljus, parfym & fina armband.

Jag är inte helt seriös! (förutom det ang. espresso & dess krafter)

Kategori: Allmänt

Inte för att jag inte redan visste det här, men en dubbel espresso en stund efter lunchen var ju perfekt! Jag mår fortfarande lite smått illa och är inte alls hungrig. Jag blir så när jag dricker kaffe - kan inte riktigt äta mat resten av dygnet. Inte ens gurka! Haha, i ren hälsosyn är det ju en mindre kris & katastrof men jag tror ju inte direkt jag kommer dö av svält. Men det här är faktiskt mycket bättre än utan espresso - för då hade jag småätit hela dagen och proppat ner betydligt mer socker i kundvagnen på ICA.

Kan också ha med att göra att folk klagar på att jag äter godis och blir tjock! haha. Men, som jag nyss sa till mami - så länge jag kan få på mig en plastklänning (haha, den är i "skinnimitation" - men som Katarina föredrar att kalla det - då det inte är något annat - plast!) i strl 34 lär jag inte vara överviktig.

Nu ska jag fortsätta att dansa omkring med dammsugaren. Det blir riktigt fint och fräscht här!

Oh!

Kategori: Allmänt

Oh. Jag lyckades ta sönder "sprayensaken" på min favoritparfymen så att jag kan använda den igen - det finns lite kvar i botten! Miss Dior Cherié. Den är jag. Den doftar jag. Använt den från och till sen början av gymnasiet men slutat på senare tid, jag tror att det beror på att den jag har i Milano har tappat doften lite. Men den är också snart slut så ska väl köpa en ny. Har funderat länge på vilken det blir, men måste nog säga att jag vill ha Cherié igen! Nu kan jag i alla fall använda den sista tiden i Sverige!




Miss Dior Cherié. Stående favorit.

Great day!

Kategori: Allmänt

Idag har jag umgåts med Hannah. Älskade Hannah. Alldeles för sällan men när det väl händer är det ju ganska så jätteunderbart! Började med lunch sen bar det iväg på lite minishopping innan en dubbel espresso/te och ytterligare massa skvaller och prat. Imorgon fortsätter vi med vin & lite kultur!

Åkte sen med mami och handlade - inget godis eller liknande för mig. Har blivit uppmanad att leva på gurka resten av månaden. Haha. Känns ju ganska långt ifrån en komplimang - men kanske det jag behövde för att ta tag i min hälsa. Som start på det tog jag bussen istället för cykel till stan idag, haha. Men annars så. Jag köpte en citron & en gurka också. För att ha i vatten, så kan jag dricka vatten istället för proppa i mig godis. My plan.

Nu ska jag fortsätta dammsuga och damma av här. Det ska bli fint i mitt rum! (En fredagskväll - hosh)

Happy face again? Mes!

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag och lyssnar på lite sliskmusik i form av Marc Anthony - You sang to me. Vissa kärlekslåtar är ju fina och mysiga - men den här är mest bara sliskig, haha. Men ändå bra på något sätt..

Tänkte måla naglarna nu innan jag släcker lampan och sover. Svårt att bestämma mig för färg dock, kanske blir en lite lätt mörk, röd färg. För har haft gråbrunt i några dagar nu.
Imorgon har jag lunch/fika date med Hannah!

!

Kategori: Allmänt

Shame on you if you fool me once, shame on me if you fool me twice!


Hm...

Kategori: Allmänt

"P-piller kan få dig att gilla en annan typ av män." säger Cosmopolitan. Jag knaprar inte piller just nu av olika anledningar, hah, men kanske borde börja? Man kanske börjar gilla snälla, söta saker då?

Tröttnat på Cosmo' (tidning, inte drink)

Kategori: Allmänt

Jag tycker knappt om Cosmopolitan längre. Börjar känna mig lite för gammal för den och den känns lite löjlig ibland. Modet är heller inte alltid så bra. Men ändå köper jag den? Det är i och för sig ganska skön slö-läsning! Men, så mycket får man inte för 49:50..!

:)

Kategori: Allmänt

Åh. Pratat med en tjej i min klass nu. Nika. Hur söt som helst! Jag saknar faktiskt några i klassen och så mycket nu. Ska bli kul att träffa dem, och kanske se till att hitta på mer saker med vissa av dem! Hah.

Faktiskt. Efter 1 godis räckte det. Men tog 2,5 till - nu vill jag verkligen inte ha mer. Så, det var ju bra! (?)

Hälsofreak verkar inte vara något för mig.

Kategori: Allmänt

Nu ska jag gå till OK/Q8 och köpa godis!

Ogillar ej trovärdiga politiker.

Kategori: Allmänt

Kristdemokraterna hoppade på mig på stan idag och nu ikväll kom en man från Socialdemokraterna och ringde på. Jag vill inte rösta på någon av dem. Mami visste vem mannen (n°2) var och frågade varför de ville ha mer öppna/öppet på fritidsgårdar och vad de gjorde för fel (mami är enhetschef för bl.a. fritidsgårdar) och han började svamla om något att Växhusets ju hade mer öppet än andra (inte sant enligt mami) och hade noll koll.
Jag tycker inte om politiker med noll koll. OK att man inte kan och vet allt - men man ska fan kunna prata bra, inte svamla och bli osäker.
Jag tror jag och Karin måste ta tag i det här och skapa eget parti. Något som funkar och står för bra grejer liksom. Vi har diskuterat fram att hon tar hand om det juridiska sen (då hon är utbildad) och jag får väl... inreda valstugorna? Detta efter vi rullat igång allt och det funkar som det ska. När vi styr landet.

Trött!

Kategori: Allmänt

Det här med städningen går inte så bra - jag håller på att somna i fåtöljen.

Hoppas den fjärde är lika bra som de tidigare!

Kategori: Allmänt

Den här ska jag få njuta av som belöning när jag städat mitt rum.
Kanske ett magasin av något slag också.

Minisväng på stan.

Kategori: Allmänt

Nu har jag cyklat fram och tillbaka till stan (efter gårdagens cykeltur t&r till mormor&morfar så insåg jag att jag måste sätta fart på konditionen & benmusklerna!) och träffat mami för lunch. Blev sallad på Italian Bar med "parma skinka" & taleggio, gott! Och en italiensk glass på det. Efter jag sagt hejdå till mami strosade jag runt lite och köpte en bok medan det regnade innan jag for hem. Nu måste jag kolla lite på eftermiddagsserierna innan jag fortsätter med min städning här! Förhoppningsvis blir jag klar idag..

Se, han kan ju!

Kategori: Allmänt

Ibra gjorde två mål ikväll. Tack! Jag kan ju inte tycka att Milan ska vinna, förutom om Ibra ordnar det - då är det lugnt. Haha.

Nu ska jag sova. Lunch med mami imorgon!

Haha.

Kategori: Allmänt

Jag har gjort ett test på veckorevyn.com (i vanliga fall har jag inte så jättemycket förtroende för dem måste jag säga - men i det här fallet..!) och enligt dem passar Ibra (aka Zlatan) mig bäst bland kändiskillarna.
Kanske självklart egentligen, haha, men se! Det är ju synd att han har barn alltså..


Ses på San Siro om inte förr!

Uhhhh.

Kategori: Allmänt

Ikväll lever jag på att Hannah kommer till Västerås i helgen. Och att jag ska få träffa Karin imorgon. Jag vet inte vad det är med mig, jag hoppas på att det bara är grav PMS, så att det tar slut snart!

I övrigt hade jag en trevlig dag med mormor&morfar. Fick med en massa fint (rensade ju mormors skåp), men mer om det sen. Nu ska jag klura ut om jag ska dricka ett glas rödvin eller en kopp te. Eller bara gå och lägga mig?

Myskläder.

Kategori: Allmänt

Kanske mår lite konstigt idag med, eller bara trött. Nu har jag duschat och dragit på mig träningskläder & en blå fleecetröja (visserligen fin färg!) och har planer på att låna brors regnjacka också (nog hans tröja också, nu när jag tänker efter..). Alltså inte en av mina bästa outfits, men jag ska hem till mormor&morfar för att städa - så hoppas de överlever det.
Imorgon och under helgen däremot tänkte jag däremot köra på rena motsatsen. Men idag ska jag cykla i regn(?) så då får det bli såhär.
Nu ska jag ta en alvedon och cykla iväg. Arrivederci!

Det var längesen sist..

Kategori: Allmänt

Mitt hår luktar inte som jag/mitt hår idag. Det är lite obehagligt faktiskt. Det luktar (doftar?) något som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Kanske storstad?

Minidrama efter midnatt!

Kategori: Allmänt

Ikväll är det pappa som är min hjälte. Han tog bort (dödade?) en äcklig gräshoppa av något slag som satt på köksmattan när jag skulle ta mitt te.
Att det tog ca en kvart innan någon kom och hörde mina rop på hjälp försöker jag att inte bry mig om. Det viktigaste var ju att han kom till slut!
Nu ska jag njuta av mitt pepparmynts te.



Hjälp vad jag hoppas att ni som läser här inte tar mig på för stort allvar!

.

Kategori: Allmänt

Nu är det nå riktigt fel. Jag vill inte ens äta eller dricka ikväll. Jag tror jag känner mig lite nere..

Tips någon?

Kategori: Allmänt

Jag vill gå på bio. Och se en riktigt bra film! Gärna galapremiär så att man får klä på sig lite.
Men, annars går det bra med vanlig visning på SF i Västerås också, man får inte alltid vara så kräsen..

2-2, okejdå.

Kategori: Allmänt

2-2 blev matchresultatet vad jag har förstått. Lite illa med självmålet också, men även fotbollspelare är bara människor. (tro det eller ej!)

..men, överbetalda som de är kanske de borde kunde prestera mer än de gör i vissa fall..!

Snart val för er som missat det..!

Kategori: Allmänt

Hah. Att göra test kanske inte gör en mycket klokare (snarare blir det klarare hur lite koll man har..! illa.) men det är lite roligt. Det gick sådär.


Hm..


Jag undrar hur mycket det här stämmer. Men tja, kanske en del ändå..
(Hur jag kan ens kan tycka något positivt om SD's åsikter är ju ett under..!)

Johanna Qvarnström som diktator!

Kategori: Allmänt

(men f-n vad stressad jag skulle vara och vilken ångest jag skulle ha !)

Jag känner mig lite extra löjlig idag. För att valet ger mig ångest. Jag vill inte rösta på något av partierna! Och jag hatar block-uppdelningen! Men jag skäms ju och tycker jag själv är en idiot - jag ska va himla glad att jag ens får rösta! Jag har fram till söndag på mig att lära mig lite till och bestämma mig. Jag vägrar rösta blankt.

Eller så går jag på min kusin Arvids, 9 år, teori;
"Johanna, du måste rösta på Moderaterna! För jag vill att det ska fortsätta vara som det är - annars kanske de andra gör det lagligt med knarkelangare på skolorna!"

- för det vill ju inte jag heller!

Miniinköp!

Kategori: Allmänt

Jag kunde helt enkelt inte låta bli!

Helt slut!

Kategori: Allmänt

Bra dag i Stockholm. Tog mig bara till Stureby och en sväng in till Söder. Men det gjorde inte så mycket, snarare tvärtom. Efter hej och lite prat med Karin, Siri & Eva så tog jag t-banan in till Söder för att vandra runt lite bland butiker - köpte en tesil & ett armband, hah. Blev även lite småkär i ett par sammetstights i guld. Förmodligen motbjudande enligt vissa - jag tycker de va asläckra! Men, jag höll mig. Har för det första inga skor att ha till än och för det andra vill jag hellre ha dem rubin-, oxblods- eller helst vinröda. (Till längre topp/klänning, INTE som byxor! & stövletter/stövlar) Jakten fortsätter!

Sen mötte jag upp vän från skolan (IED) för lunch, god espresso & lite vandring innan jag åkte tillbaka till Stureby där Vera väntade! Haha, vad härliga barn! Fick en fnittrande Vera över mig efter att hon tvingat ner mig raklång på rygg, jag hade ingen chans, hah. Hennes fnitter är nog det mest smittande jag varit med om! Så söt!
Men nu är jag trött, börjar bli gammal (hah), så ska nog ta en dusch, lite te och sen kanske sova.
Imorgon ska jag åka till mormor för att spendera dagen! :)



Jag ger dig två dagar till, sen stryker vi ett streck över alltihop.

Clothes'

Kategori: Allmänt

Ibland är det bra med en bror med stor (bra) garderob när man själv är på resande fot!


Lånade brors grova cardigan idag. Tack!

Träna var det, eller hur?

Kategori: Allmänt

Att ens försöka komma i mina nytvättade jeans känns som en dålig idé. Men det ser varken ut att vara shorts- eller tunn klänningsväder idag? Får väl hoppas på det bästa helt enkelt!

update; de sa "riiiitch!" när de var på väg upp över höfterna. jag tror slitningen precis blev ett ordentligt hål? haha!

Glad, men trött!

Kategori: Allmänt

Uh. Jag har sovit så dåligt inatt! Somnade runt 02.30, sov dåligt, vaknade till 06.00 och kunde inte somna om ordentligt efteråt och gick upp 07.15 för att hinna göra mig iordning innan Eva hämtar mig för Stockholm. Något säger mig att jag borde göra en dubbel espresso..!

Well, vaknade till hyfsat när jag läste tidningen idag i alla fall. Det är ju Champions League idag, och Inter spelar! (Jag är helt efter på fotbollsfronten när jag befinner mig i Sverige) De spelar mot Holländska FC Twente dit tydligen svenska Bajrami har gått. Av någon anledning har jag börjat favorisera honom lite i svenska landslaget. Efter Ibra såklart. Sssså, vi får väl heja på Inter och Bajrami ikväll då! (Dock inte framför matchen då den ska visas på Viasat!?!? Hade jag varit i Italien hade vi gått till en bar och ätit aperitivo och druckit drinkar framför matchen bland andra interistas.

Kör på brungrått ikväll'

Kategori: Allmänt

I sängen bland handväskor och böcker. Jag målar naglarna. And love it.

Philosophy!

Kategori: Allmänt

Ett av mina favoritmärken bland duschcreme och liknande är Philosophy och har även en parfym därifrån, Amazing Grace, som doftar härligt fräscht. Måste gå en sväng förbi cow parfymeri imorgon i Stockholm, en av få (eller enda?) återförsäljaren i Sverige. Tror inte ekonomin tillåter en ny duschcreme, men kan dofta mig till en ny och kanske beställa på internet då jag ännu inte hittat någon återförsäljare i Milano..



Favorit på duschcreme är hittils Raspberry Sorbet.
(älskar dessutom designen & färgerna, recept på förpackningen är också plus!)




Så pigg att jag känner mig trött!

Kategori: Allmänt

Det här med att sova alldeles för mycket och inte ha något roligt för sig alls om dagarna blir lätt lite, tja.. långrandigt i längden. Så i eftermiddags när Eva ringde och frågade om jag skulle med till Stockholm imorgon, bl.a. för att hälsa på sysslingar m. familj så blev jag lite lycklig! Karin o co har köpt nytt hus/hem som jag ska kolla in, barnen har växt massor (och jag längtar efter dem!) och sen ska jag in och kolla lite i city inkl. träffa lite folk.
Jag passar kanske på att äta sushi också! Få bort abstinensen liksom.. hah.

Visserligen skulle jag träffa Karin med stort K imorgon, men jag hoppas vi kan ta det en annan dag?
puss!

Irene Huss - nej.

Kategori: Allmänt

Nu har jag läst på två olika ställen att Irene Huss ska va så himla bra. Är det ett skämt eller? Det är ju så oprofessionellt att det finns inte! Man sitter mest och suckar och skriker "men ta fram ditt vapen dåååå!!?" "var BEREDD!", eller - det kanske bara är jag? Mami håller i alla fall med mig, hah.
Vad i serien är det ni ser som inte jag ser?



Jag säger som mami, enda anledningen att titta är för att Irene har en snygg man!
Bild från Kanal5.

Delar av mina betyg var lite av ett skämt..

Kategori: Allmänt

Jag har hittat massa viktiga dokument som jag tydligen förvarat i en box. Kollar igenom mina gamla gymnasiebetyg - jag fick G i Engelska A. Det är ju pinsamt. Att jag inte la ner lite mera tiiiid på det? Jag kunde ju egentligen. Och kan framför allt nu, haha.

Jag menar. Jag hade MVG i Idrott & Hälsa A. Haha'

Hittar istället andra väskor..

Kategori: Allmänt

Haha, bra där! Mitt i städningen nu insåg jag att jag hade massa grejer kvar i min resväska (trodde jag tömt den!), bl.a. några väskor. Det var ju bra! Bortsett från att jag inte behövt dragit med dem hit eftersom jag inte ens saknat dem! Ser inte fram emot dagen då jag ska packa ner allt igen..


Några av väskorna.

Är på jakt!

Kategori: Allmänt

Jag undrar vart min stickade väska från Massimo Dutti har tagit vägen.. Slängd, utlånad eller allmänt försvunnen..?

JAG SKA SNART ARBETA MED SÅNT HÄR! (inredning - inte städning)

Kategori: Allmänt

Nu har jag kollat på ett inslag när Simon & Thomas gör om Carolina Gynnings TV-rum. Loved it.
Ssssså nu måste jag nog få lite fason på mitt rum. Rensa ut också. Vvvvvvvarför bor jag inte någon annanstans i Sverige så att man kunde köra dit mina fina möbler och allt annat krimskrams? Eller njae, de flesta möblerna skulle nog få stanna, men min soffa, mitt soffbord, minilampa osv.
Jo, för att jag ju bor i Milano!

Men nej. Nu ska jag nog sätta igång! Behöver lite musik till det. Vad säger ni? Hårdrock eller Pauline?

Hungrig igen?

Kategori: Allmänt

En av de sakerna jag tror att jag är mest bortskämd med i Milano är att äta ute var och varannan dag under vissa perioder. I form av aperitivo eller sushi. Här händer det inte ofta! Visserligen är mami snäll och duktig på att laga mat (som jag ju brukar sakna i Milano, haha, aldrig är man nöjd) men jag saknar att sitta på barer/restauranger och äta ute bland folk! Och all plockmat osv. Och sushi.

Uttråkad..

Kategori: Allmänt

Av någon anledning fungerar inte min TV. Papi har mixtrat med den och jag vågar inte röra något. Hm.
Kanske får läsa en bok istället?

Smells like danger.

Kategori: Allmänt

Gårdagen var bra. Kvällen började med middag med vänner till familjen som var jättetrevlig, så kul att träffa Karin & Björn m. barn, var längesen! T.o.m. Calle och Emma kom hit en sväng - kul!
Sen lyckades jag ringa en taxi för att åka till David på förfest. Lagom lung och trevlig, hah, tills jag googlade fram resultatet för Milan matchen. Då var jag lite förstörd en stund, men sen gick det bra!
Rätt som det var var det dags att åka ner på stan och gå till Å. Perfekt lagom festlördag. En blöt promenad i regnet blev det också innan en skön morgon i sängen.
Man skulle kunna säga att jag är utvilad idag. Gick inte upp ur sängen förrän 14:30, sov sen ytterligare 5 timmar på eftermiddag/kvällen och nu är jag lite rastlös & på myshumör och vill hitta på någonting. Tyvärr är det för mörkt för att ta en promenad själv. Kanske får ta och sova lite igen då. Imorgon är det måndag.

Fast ganska god ändå!

Kategori: Allmänt


Den hatade cheesecake'n!

Måste till Stockholm snart!

Kategori: Allmänt

Jag är så hungrig att jag håller på att bli tokig! Och riktigt sugen på mat! Helst skulle jag vilja gå och köpa sushi och dricka god miso-soppa!
Men nej. Västerås erbjuder inte god sushi - så får skippa det!


Sushi i sängen hemma i Milano, mm!

Nej, jag är inte påverkad av alkohol eller andra droger. (möjligtvis en alvedon?)

Kategori: Allmänt

Det här var inte bra. Inte bra alls.
..eller så var det ett steg i helt rätt riktning.

Kvällsfunderingar?

Kategori: Allmänt

Även om jag väldigt ofta tar det som något negativt när jag ser det så måste jag ju ändå säga att det oftast ser väldigt bra ut. Det här med män med vigselring. Det ser liksom.. manligt ut.
Haha'

Säger mycket om många parfymer..!

Kategori: Allmänt

Idag har jag lärt mig, på min nya favorithemsida, (närmare bestämt här) att bergamott är en frukt. En citrusfrukt.
Det kunde jag väl aldrig tänka mig!

Drömma går!

Kategori: Allmänt

Åh. Jag är så himla sugen på att gå ut imorgon. Gärna en massa glam (hah) och barer. Men jag är ju som sagt inte helt frisk idag. Men imorgon så!
Jag ska spendera eftermiddagen åt att planera vad jag ska ha på mig.

Det här med att äta hälsosamt går ju bra!

Kategori: Allmänt

Jag läser om (och pratar med!) människor som ska på weekends till olika underbara storstäder - och jag vill ju också. Jag vill också åka på storstadsweekend!
Men, i all denna längtan och klagande i mitt huvud så kommer jag ju på det. Jag bor ju faktiskt i Milano. Hallå? Jag har inte så mycket alls att gnälla över! ..förutom att jag inte befinner mig där just nu, men den som väntar på något gott..

På tal om gott - nu ska jag trycka i mig en muffins och mysa ner mig under en filt i en fåtölj med en bok. Jag har nämligen ont i halsen och är förkyld. Och jag tänker inte låta det bli värre, för imorgon ska jag vara frisk och må prima!

à la Johanna

Kategori: Allmänt

Min sk. adhd-date i Milano har nu hört av sig. Saknar mig och har sig påstår han. Jag har inte sagt detsamma och är tveksam till att ens vilja träffa honom. Tur att jag har en månad på mig att lista ut hur jag ska göra det här bra, hah. Har jag tur har han hunnit glömma mig..!

Update'

Kategori: Allmänt

Det smakar ju inte morotskaka - men helt ok ändå!

Jag har misslyckats?

Kategori: Allmänt

Ytterst tveksam angående mina muffins. Körde på vanliga morotskaksreceptet jag brukar använda - fast i muffinsform (och råkade ha i vaniljsocker fast det inte borde vara i..) och det verkade bli konstigt. Det lilla jag smakat smakar lite kola och har kolaaktig konsistens - vilket de inte ska ha. Särskilt fina blev dem inte heller, så är tveksam om på om de förtjänar en bild här.

Kanske blir en till efterrätt - just nu är det krämig potatisgratäng i sängen som gäller. Hurvida hälsosam kväll jag har kan ju diskuteras..

(Imorgon ska jag och Karin ut och gå i alla fall!)

Keps? Njae.

Kategori: Allmänt

Jag rensar min garderob. Nu är frågan - kommer jag att använda en vit Nike keps? Troligtvis inte då jag varken har planer på att börja spela golf eller tennis. hah'

Jag skulle gissa på nej. Jag föredrar solbrillor. Och dessutom, när jag är ute i solen får jag inte ha något på huvudet - jag måste "bleka" håret så det inte blir mörkt...... (hah)

Är adventsljusstaken redo?

Kategori: Allmänt

Åh. De har börjat med julpryttlar på laRinacente i Milano. Julgranar, julgranskulor och allt vad det heter. Lite deprimerande om ni frågar mig. Det här med att tröttna på julen innan vi ens är i december är inte riktigt något jag tycker om..

Saknad!

Kategori: Allmänt

Oh. Good memories! Lagom till att en arabisk låt från sex and the city 2 startade så hittade jag min gamla magdans sjal när jag städade garderoben. Oh! Jag vill öva upp mig igen!



Ursäkta suddig bild. Sjal från magdansen för år sedan.

Orange!

Kategori: Allmänt

Oh. Efter lite inspiration från Frida Fahrman kände jag att jag måste testa orange nagellack i höstmörkret (eh ja, jag inbillar mig att det är mörkt & ruggigt i alla fall - trots att jag går i minishorts ute..). Egentligen är jag inte något fan av orange - och kan definitivt inte ha det i närheten av mitt ansikte i för stor mängd - men börjar tycka om vissa nyanser på detaljer! Så, det fick bli ett Volcanic Orange från Mavala och jag älskar det! Wow. Skulle dock gärna ha dessa pumps också, men det blir inte idag..

Nu ska jag strax fortsätta på orange och baka morotskaksmuffins i jättevackra muffinsformar jag hittade på Indiska. Hittade en (eller snarare 4 - det var 3 mindre i den stora!) neccesär också, som jag tänkte ha nu i höst som väska då det lär bli stort med guld. Skitkvalité men ett par gånger lär den hålla! Snyggt om övrigt är mer eller mindre svart!


Färgerna gör sig inte riktigt rättvisa på varken väska eller naglar, men på ett ungefär!

Stan med Arvid!

Kategori: Allmänt

Nu har jag cyklat fram och tillbaka till stan för att möta upp kusin Arvid, 9 år, för en shoppingtur! Detta trots lite halsont - mami är sjuk men jag är bergssäker (försöker jag i alla fall intala mig!) att mitt lilla halsont beror på att jag sov med öppet fönster. (För att det ev. skulle komma några män och kolla på vår ventilation i lägenheten idag och jag ville inte att det skulle lukta instängt - så då får jag ta halsont! hm.)
Hur som helst - jag mår ju bra - vi kollade leklust & BR's leksaksutbud  och tog sedan lunch på McDonalds under tiden Arvid bestämde sig för vad han skulle slå till på. Det blev 2 lego-kartonger då det var 25% på allt lego på BR. Perfekt tyckte vi!
Sen på vägen till Kicks (mitt torrschampo var slut) köpte Arvid glass på ett ställe där man själv får välja ingredienser. Man väljer 1 glassort, 1-2 tillbehör + sås. Rolig och bra idé! Arvid körde på chokladglass som bas, till det krossad ballerina-kaka, tuttifrutti strussel & chokladsås. Det ni!
Han var riktigt nöjd vilket han även påpekade trevligt för tjejen som gjorde det. Medan han njöt av denna chokladbomb deluxe på en parkbänk sprang jag in och köpte en dubbel espresso på espresso house.

Sen gick vi och kikade på lite böcker & skolmaterial till mig, han köpte en seriebok som jag tror han läste ut på vägen, hah. På väg till mamis jobb där vi skulle hälsa på växlade jag hyran till Milano ("trevlig resa" sa tjejen på Forex. Ha! Om det ändå vore en resekassa i Milano!). Efter att han hälsat på mami och hennes kollegor kom morfar och hämtade Arvid och jag gick i lite mysiga butiker och drömde om vackra kappor till hösten & vintern innan jag cyklade hem igen. Riktigt trevlig dag på stan!



Arvid - lycklig över sin glass, med all rätt!

Nyårsplanerande?

Kategori: Allmänt

Nu har jag nästan bestämt mig här (och jag skiter i om mami suckar och klagar - för jag tänker se till att spara pengar till det här! dessutom fyller jag år och det är jul innan, perfekt, hah.).
Jag har tvekat om jag ska fira nyår i Sverige eller Milano/Italien iår. Fördelar med Sverige är ju att få umgås med kära vännerna här och mysa lite extra meeeeen nu ser det ut som att jag och Ceci ordnar något uppe i Alperna istället! Eftersom man inte kan förlita sig på italienare så långt i förväg (och att dessutom försöka hitta något vettigt som ska fira i Alperna är inte det lättaste, hah) och då vara säkra på att de kommer åka dit och att vi kommer ha kontakt med dem då så kanske vi hyr in oss någonstans själva istället och hittar festen väl på plats. Istället för att åka skidor dagtid (jag åker inte skidor & dessutom blir det så onödigt dyrt!) så sitter vi i backen och steker och slipper bli svettiga och äckliga till after ski eller kvällen. Haha. Perfekt!

Eftersom sommarplanerna i Italien/Frankrike inte blev av pga att jag jobbat m.m. så hoppas jag verkligen att det här blir av och ordentligt!


Haha, Jag & Ceci i kylan förra året, på San Siro. Fotbollsmatch i -11°C.
Säg inte att vi inte supportar!

Sensitive!!

Kategori: Allmänt

Jag vaknade till imorse men var så trött att jag sov vidare! Var och storhandlade med mami senare när hon slutat jobbet och det mest upprörande över den timmen var väl ungefär mitt miniutbrott över Nivea. De har nämligen slutat med Niveas deodorant Sensitive, verkar det som. Av den massa av deodoranter jag tidigare testat var jag aldrig nöjd innan jag hittade Nivea Sensitive för några år sedan. Den ger inte fläckar, den torkar fort och viktigast av allt - den luktar inte. (Och nej, jag känner min iprincip aldrig svettig efter att ha använt den!)
Alla andra deodoranter luktar (doftar för er som föredrar det) - och jag hatar det! Vill jag lukta/dofta något använder jag parfym - och det går inte om en deodorant luktar annorlunda - det går ju inte ihop!
Haha, hur som helst - idioten på Nivea som bytt ut den här borde få sparken. Mitt uppdrag kommande dagar blir att leta staden runt efter en återförsäljare som fortfarande har kvar Sensitive. Och köpa på mig några stycken. (De har slutat även i Milano..)
Nivea Sensitive'
I-landsproblem, javisst! Men ett av de viktigare sådana! hah'

Annars idag har jag inte gjort mycket. Imorgon är uppdraget att möta upp kusin Arvid (som jag umgåts med uppe i Hälsingland hela sommaren) för en shoppingrunda på stan. Bor man i Mörtsjö kan man behöva lite stadsluft & avgaser - precis som man behöver när man bor i... eh, tänkte säga Västerås, men här får man ganska mycket frisk luft ändå. Ska vi säga.. Stockholm? Det ska bli kul i alla fall! Jag chansar på att det blir främst leksaks- och elektronikaffärer & McDonalds som vi kommer att besöka, men jag tänkte försöka ta mig in på Stadium också!

Nej, nu ska jag ge mami lite sällskap och följa med och hämta papi från jobbet! Mycket spännande kväll, hah!

Upp tidigt imorgon!

Kategori: Allmänt

Se så duktig jag är - klockan är 00.00 och jag är redo att lägga mig i sängen för att sova. Eller ja, åtminstone för att titta på TV. Jag håller på att lära mig!

Halv åtta hos mig!

Kategori: Allmänt

Nuså. Ordentlig promenad blev det, dryga 8 km i "rask takt" (hah, låter som en hurtig tant!) och jag känner redan av det i min kropp. Imorgon får det nog bara bli en promenad ner på stan!
När jag satt och läste kom min kusin Julia förbi en stund för uppdatering, så söt! Hon hade tydligen fått en av mina gamla mellanstadielärare nu :)
Sen kom mami hem och jag lagade middag som jag ska gå och ta hand om nu innan det är Halv åtta hos mig, på tv. Sitter och bläddrar i receptböcker för inspiration till bakande. Hittills har jag hittat en björnbärs- och halloncheesecake som jag nog ska göra till på lördag då mamis barndomskompis (?) Karin med familj kommer på middag. Ska bli jättetrevligt! Ni ser! Jag går in för det här med housewife, lördagens middagsbjudning är det jag mest ser fram emot under veckan, haha ;)

he's just not that into you?

Kategori: Allmänt

Yes! Solen skiner! Jag har precis duschat och tänkte nu bege mig ut en sväng och gå. Härligt!
Det här med att duscha innan man går ut och går är väl kanske inte det smartaste, men mitt hår var inte i form och jag kände att det kändes bättre så, hah.
Sen blir det att ta hand om köket och sedan laga middag till familjen! Tagiatelle med gräddsås på kantareller (tror papi varit ambitiös och plockat?) och bacon.

Tidigare idag (jag var faktiskt uppe innan 10.00!) har jag sett på en film. He's just not that into you. Knappast någon kvalitéfilm och jag blir så irriterad på alla - de har lyckats fånga precis som det är i många fall! Euw. Men den är ändå underhållande.
Meeen jag har också kanske insett att ja, he's just not that into you.

Vi kan ju hoppas!

Kategori: Allmänt

Åh. Jag nästan vill idag ha lite extra pengar och bara handla massor av fina höstkläder. Kappor, väldressade klänningar och fina skor i mustiga och mörka färger blandat med beige & brunt.
Nya jeans står egentligen högst på listan, mina favorit från Acne (och i princip enda) gick igår sönder. Eller, en slitning gick det hål på. Efter bara ett år. Blä. Och de va extra dyra också, för jag köpte dem i Milano. 200€.
Men jag har ingen lust att köpa jeans. Alls. Min kropp är inte klädshoppingvänlig just nu (och var längesen den var, haha). Saker sitter liksom inte lika snyggt som de borde! Enda jag faktiskt vill köpa är träningskläder. Tajta träningsbyxor som håller allt på plats, hah, så jag kan ta mig ut på ordentliga promenader. Så länge vädret inte är emot mig och det ska börja regna så måste jag ta mig ut och gå. Jag har idag laddat iPoden och hoppas på bra väder imorgon!

Well, kanske ska sova, klockan är över halv tolv och med tanke på att jag gick upp 16.15 idag lär jag sova snart för att inte upprepa detta imorgon!

Sysselsättning!

Kategori: Allmänt

Nu är jag ledig. Och gör ungefär ingenting. Kanske lite tråkigt men också jäkligt skönt. Jag ska bara vara och må bra!

sova. sociala (med de få som finns kvar i lilla staden Västerås). pyssla om mig själv utseendemässigt. resa lite kanske. träffa släkt. städa. putsa. laga mat. baka (kakor, haha). rensa. osv.
Jag skulle gärna mysa en massa i höstmörkret också, men det får nog bli med mig själv? heh.


Något säger mig att packa upp och städa är prio ett?
Jag har t.o.m. en TV på golvet!?

?

Kategori: Allmänt

Frågan är om det är en sån jävla bra idé trots allt..

Tidsfördriv. För oss båda.

Kategori: Allmänt

Jag snodde en lista av kära Carro! Förmodligen roligare för mig att fylla i än för er att läsa!

Sminkar du dig varje morgon?

Allra oftast, ja. 
Tvättar du håret varje morgon?
Nej! Jag är duktig och gör det varannan, oftast i alla fall..
Rena underkläder varje morgon?
Haha, ja?
Äter du frukost varje morgon?
Alltid när jag har möjlighet. Ibland under ordentliga pluggtider funkar det inte.
Lägger du fram kläder kvällen innan?
Ne, men planerar/funderar rätt ofta i huvudet. 
Vad är det första du gör på morgonen?
Stänger av väckarklockan/kollar på mobilen.
Hur lång tid behöver du på dig att bli klar på morgonen?
Haha. Beror på vad jag ska göra. Men.. minst 1,5 timme är vad jag helst vill ha.
Surfar du innan du går till jobbet/skolan?
Njae. Oftast inte.
Är du morgonpigg eller skit-trött?
Ganska morgonpigg om jag väl går upp - men jag sover ju helst länge!
Vad har du för sorts väckarklocka?
Min mobil. (Eller Cilla, haha) Funkar inte alltid så bra - väl tillbaka i Milano ska jag köpa en riktig väckarklocka!
Lyssna på musik på morgonen?
Oftast.
Läser du tidning på morgonen?
När jag bor hos mina föräldrar - ja. Annars blir hela dagen helt fel.

Oh.

Kategori: Allmänt

Oh. Det är ungefär vad jag kan säga om Sundsvall och besöket här. Jag älskar det - jättemysigt! Så kul att träffa Jenny och hennes man här! Hon verkar ha hittat ett riktigt kap (vilket ju han också har - men det vet vi ju redan!), haha. De är så fina ihop!

När jag igår anlände efter min resa (2 bussar & 1 tåg) hit letade jag upp centrum och en blomaffär (Jennys födelsedag ju!) innan jag satte mig med en dubbel espresso på Wayne's i väntan på Jenny & Mats. Sen gick vi hem till dem - hur fin lägenhet som helst! Stor och ljus takvåning. Senare tog jag och Jenny en promenad i staden (jag var på jakt efter en halsduk - det är kallt och jag har ingen jacka med mig) och kollade in deras universitetsområde. Riktigt fint i design/arkitektursyn! Sen blev vi serverade jättegod middag och åt cheesecake framför fotbollen & Bodyguard.

Idag fick vi lite sovmorgon innan jag & Jenny tog en promenad till systemet inför kvällen. Väl tillbaka kokades te & cheesecake packades ner för en picknick för oss tre uppe på ett berg med utsikt över staden. Solen skiner och det är så fint väder! Jag har alltså bestigit ett berg idag, hah. Nu är vi hemma hos dem igen, de spelar guitar hero, jag har duschat och senare kommer lite folk för förfest innan vi ska ut. Jag har köpt mousserande vin, creme de cassis & persiko puré (dock gul) så ikväll blir det Kir Royal & Bellinis för min del. För att slippa få i sig så himla mycket alkohol bl.a!

Ganska perfekt start på ledigheten helt enkelt!

Buona notte!

Kategori: Allmänt

Jag bor i en resväska den här sommaren. Eller ja, snarare några stycken. Och jag börjar tröttna. Men om exakt två månader befinner jag mig i min (och Cillas) lägenhet i Milano och kan packa in allt i min garderob och börja ordna fint i mitt sovrum.

Håller nu på att packa ner inför min helg i Sundsvall. Jag ser så himla mycket fram emot den här helgen! Ska bli kul framför allt att träffa och krama om Jenny (på hennes födelsedag till på köpet!), träffa hennes man & vänner och och turista lite i staden. Aldrig varit där tidigare, så känns perfekt att passa på när man bara är 3-4 timmar (och 69:-!) därifrån! På söndag åker jag tillbaka hit för att möta mami som kommer för att hämta mig (och all packning som inte får plats på tågen).

S
en är det Västerås (bl.a?) som gäller. Jag längtar till folk där också. Jag håller en liten tumme för att mitt cosmo-astro ska stämma så bra som det möjligtvis kan göra...