Strumpbyxor och förbubbel

Kategori: Allmänt

Gott nytt år! Såhär några timmar i förväg. Simone är på väg hem nu och jag ska in i duschen för att börja förberedelserna till kvällen. Brukar alltid bli så stressigt, men idag tänkte jag ta god tid på mig, hehe.
När mannen min kommer hem ska vi iväg och köpa strumpbyxor (så jag slipper ta metron, bortskämd som man är ibland..), handla lite mat, plocka undan hemma och sen har jag hela kvällen att göra mig iordning på! Bubbel som D's pappa lämnade till oss när de åkte till Sardinien ligger på kylning så vi kan förbubbla lite innan restaurangen. Hoppas på en riktigt fin nyårsafton både för min och er del. 
Ses 2013! Puss!
 
 
Jag och mina fina herrar på juldagen.
 
 

Fina mellandagar

Kategori: Allmänt

Sverigebesöket har tagit sig hem till norr idag. Jag är så glad att de kom hit, är minst sagt sällan vi ses! Haft så trevligt! Igår efter en stund på stan och julbelysta Monte Napoleone & della Spiga tog vi oss hem till oss där vi möttes av mannen & Simo. Det blev lite aperitivo med rödvin, salami & ost tillsammans med Fifa 2013, sen carbonara innan vi växlade till panettone/pandoro och mirto. Killarna spelade gitarr och sjöng medan jag fick en ordentlig pratstund med Patsy. Vi lärde känna varandra när jag var 6 år och hon 10, var väldigt nära vänner och det är så kul att vi fortfarande har kontakt.
 
Idag trodde vi att det var dags för Simo att åka hem till sin mamma, så väskor packades, sängkläder plockades ihop och så åkte de iväg. En halvtimme efter kommer de hem, båda två. De hade tagit fel på dagen, tydligen var det imorgon. Hah. Till mig har de alltid sagt 30e. Män...
Men kul, för ni ska vi spendera eftermiddagen på bio. De fem legenderna heter den på italienska. 
Annars längtar jag till morgondagen och nyårsafton! Ska spenderas på restaurang med Drag Queens - kan bli både helt underbart och lite katastrofalt - men jag tror det förstnämnda. Ska bli jättekul! Det bästa av allt är sällskapet! (Och menyn ser inte helt fel ut heller!)
 
 

Glass i december

Kategori: Allmänt

Sitta vid datorn de här dagarna är inte riktigt prio ett. Igår var det sol och 10°C ute, idag skiner solen men det är lite kallare. Helt underbart! Så underbart att det t.o.m. blev en glass igår, hehe, med finbesöket från Sverige! De tyckte det var ok att äta glass i december om det var 10°C - och jag höll väl med.
Vi var även runt på obligatoriska turistturen och sen blev det napolitansk pizza på kvällen! Mums.
 
 

Torsdagskväll efter julruschen

Kategori: Allmänt

Vi (..killarna i huset närmare bestämt) har köpt ett nytt spel till Playstation 2 som de fått av min supersnälla kusin Arvid. Nu är det tennis som gäller. Jag sitter och bloggar då jag läste ut boken jag fick i julklapp redan igår, dagen efter att jag börjat. Den var bra, Supernova av Marika King. Men nu är den slut. Så har börjat lite lätt på en italiensk kriminalare som D's pappa gav till mig helt spontant igår när vi var på väg hem, jättegulligt! Det är fortfarande lite svårt att läsa kriminalare på italienska men jag lär mig allt eftersom! De grammatikformer som jag inte studerat än förstår jag ju ingenting av, tur att mannen kan hjälpa mig lite om det behövs. Har funderat på att ta en till italienskakurs för grammatikens skull nu i vår, vi får se.
 
Imorgon kommer en barndomsvän/granne hit till Milano och det ska bli så kul att träffa henne! Och hennes pojkvän. Det ska dessutom bli sol imorgon, så det blir fint! 
 
Annars tar vi det lite lugnt nu. Inför nyårsafton har vi bestämt att gå till en mysig restaurang med musik & Drag Queen (!?) uppträdande med Elena & Marco, från början var det tänkt med fler, men det blev inte av av olika anledningar. Kanske bäst så. Ska bli väldigt trevligt! Första nyårsafton med min man. 
Bestämde outfit idag också, hehe, bestämde mig för en gammal klänning för att inte köpa något nytt - och det känns skönt!
 
Nu ska jag titta på mina tennisstjärnor. Hoppas ni har en fin kväll.
 
 
 

Julen 2012 i bilder

Kategori: Allmänt

Nu är julen avklarad för i år. Vi har haft en lugn förmiddag innan vi åkte till ett köpcenter för tvspel och handla lite mat. Nu är mannen och Simo ute och testar nya waveboarden medan jag fortsätter att ta det lugnt, hehe.
 
Bilder från julen.
 
 
SVENSKT JULFIRANDE/LA VIGILIA 24e
 

Eftersom den kära svenska julen firas den 24e så var jag tvungen att ordna ett litet minijulbord i svensk anda. Det är tur att det finns IKEA och att de tänker på oss "utlandssvenskar", hehe.

Det blev en liten julskinka, senapssill, potatis, varmrökt lax, lagrad ost och janssons frestelse. 
Vi drack en av våra favoritprosecco i budgetklass till. Suzuki fick äta av laxen.
 
Lite svenskt julgodis och hårda karameller framställda på vardagsrumsbordet. 
 
 
Tror att Suki var lite trött efter all julmat.... 
 
 
Vi tog en promenad i centrum för att titta på julbelysningen. Dock väldigt snålt med det i år.
Här har vi kaffepaus på ett av favoritcaféerna i centrum, vars renoveringsritningar mannen jobbat med.
 
Jag fick en riktig caffé (espresso) med ginseng. Vanligtvis är de jättesöta och smakar mest socker, men den här var riktigt god och smakade som vanligt caffé med ginseng i. Som det ska vara!
 
Äntligen hittade vi lite julbelysning! På fina femstjärniga hotell...
 
Och det traditionella i "kupolen" av Gallerian. Gjord i samarbete med Swarovski.
Riktigt fint är det.
 
Julgranen på Piazza Duomo verkade bara hälften så stor som vanligt. Ekonomiska krisen..?
 
LaRinascente med deras fina "fasadsbelysning".
 
Jag förstår ju att det är det här som alla butiker vill med julen, men att skriva ut det vart för hårt. Usch så hemskt att julen mest bara handlar om julklappar för många!
 
 
Förfrusna och lite blöta av regnet åkte vi hem och bytte om innan vi tog oss till mannens föräldrar för middag. Fisk/skaldjur stod på menyn.
 
 
Gratinerade kammusslor (om jag förstått rätt?) som var SÅ goda. Bara provat en gång tidigare, men tror ingenting slår D's mammas.
 
Sen hade hon gjort små friterade calamaris. Även de gick det inte att få nog av...
 
Sist men absolut inte minst fick vi en massa stora räkor. Perfekta var de och jag vågade inte ens räkna hur många jag åt, hehe. Jag har börjat älska fisk och skaldjur mer och mer på senaste tiden.
 
 
ITALIENSKT JULFIRANDE 25e
 
Vi plockade med oss de sista julklapparna, åkte och hämtade Simo hos hans mamma och samlades med D's syster med pojkvän och D's morfar hos hans föräldrar.
 
Julgranen var ju redan i bergen då vi trodde vi skulle fira där,
så en julstjärna fick agera gran, hehe, men fint det med! 
 
Mannens fina mamma, syster, Marco & pappa.
 
Simone var mer än nöjd över vad tomtem kommit med i år.
Här med waveboarden som jag & mannen köpt. 
 
Mannen med några av paketen.
 
En del av mina paket. Så fina.
 

Jag vet seriöst inte hur, men D's syster lyckades helt perfekt. Jag hade sagt till mannen min att jag önskade mig ett Juicy Tube, och hans syster lyckades hitta mina två absoluta favoritfärger som jag haft tidigare. Älskar dem. Jag blev helt till mig, haha. Hon har bra smak hon!
Lychee & Marshmallow Electro.


Mannen överraskade mig ju som sagt med perfekta läderstövlar. Made in Italy. Hehe..


Av mannens föräldrar fick jag två pärlor att lägga till till mitt armband från Pandora som jag fick av dem i födelsedagspresent. Så himla fina. 

Av världens finaste sysslingskara med mor- och farföräldrar fick jag ett träd i Afrika och en födelsedagsbok. Det var lite läskigt för ungefär två dagar innan hade jag tänkt på att jag har behov av en almenacka som man kan använda varje år för att ha koll på födelse- och namnsdagar. Och så får jag den här. Seriöst? Hur fin som helst och jag blev så glad. I kortet fanns också en bild på mina fina sysslingar som nu står i bokhyllan. Saknar dem så mycket - och de växer ju! Känner knappt igen dem...
 
Sen fick jag mycket annat fint också. Bl.a. teér, mysbyxor pengar och en bok som jag redan läst ut. Läste ut den på drygt 24 ej sträckläsande timmar - det är ett bra betyg tycker jag.
Tack alla fina!
 
Min fina familj hade skickat små julklappar till samtliga. D's pappa fick ett "bokmärke" i metall att lägga i boken och han blev superglad, hehe. Han är så fin, han la direkt in det i sin bok!
 
 
Sen spelade vi lite spel. Simone var finklädd!
 
 
Dags för en lätt aperitivo! Inlagna kronärtskockor, minichampinjoner, små lökar och salami.
 
 
En mimosa på röd blodapelsin till.
 
Förrätt! Breda tagliatelle med lax och purjolök. Gott!
 
 
Den kända (traditionella) fyllda, kastrerade tuppen. Cappone. 
 
 
Skars upp med elektrisk kniv som liknade en liten motorsåg, hehe. 
 
 
Sen vart det en massa frukt, nötter m.m. innan vi senare tog fram moscatovin och den godaste panettonen jag någonsin ätit. Helt peerfekt. D's mamma hade fått den av en kund som har egen produktion. Sååå nu vet vi vart vi ska köpa dem nästa år!
 
Sen åkte vi hem och vilade lite, killarna spelade TVspel, och sen åkte vi tillbaka för en lugn middag. 
 
 
Det blev tortellini in brodo - i hemmagjord buljong på kalv och grönsaker. Så gott. Och då det är värmande men lätt så passade det bra efter dagens lunch.....
 
 
 
Dagen därpå åkte vi tillbaka för lunch och att fira Santo Stefano. Det blev en aperitivo med bellinis och sen lamm i ugn med potatis, grönsaker och inläggningar. Sen frukt, nötter, panettone och annat. Men tog inga bilder. Sen rullade vi hemmåt....
 

Äntligen nya läderstövlar!

Kategori: Allmänt

Den man som lyckas hitta de perfekta läderstövlarna ska man hålla hårt i! Särskilt då jag är jobbigt kräsen när det gäller form, detaljer och material. Han har tyckt synd om mig när jag är tvungen att gå runt i ballerina i nollgradigt och tycker inte att det är så stiligt med gummistövlar (Hunter eller ej, haha) när det är torrt ute så han tog tag i det hela själv. Jag hade tänkt att vänta till rean i januari, men icke. Ett par mycket mycket fina stövlar i mjukaste lädret hittade han åt mig. Med precis lagom klack för vardagsbruk. Jag har haft på mig dem sen vi kom hem och har inga som helst planer på att ta av mig dem. De är så sköna! Nu skryter jag lite om honom, haha, men det tycker jag att jag får göra. Min fina Davide ♥
 
 
Nu kan jag hålla mig varm med stil, hehe...
 
 

Julfirande 2012

Kategori: Allmänt

Helt varm i hjärtat idag. Är inte med min "biologiska familj" (haha, vad ska man kalla det?) utan med den "nya delen av familjen" men julfirandet här har varit så fint. Bortsett från med min familj och släkt kunde jag inte ha det bättre! Vi har varit på jullunch och paketöppning m.m. i några timmar, nu är vi hemma för att vila oss lite och sen ska vi tillbaka för middag & kvällsmys, haha. Bara de kan hitta på något liknande. Men killarna här ville hem och spela playstation så det var väl lika bra... Jag tar igen mig lite från ätandet. Har tagit väldigt väldigt många bilder, men bildbomb blir det imorgon, nu ska jag ta igen mig på soffan (och äta svenskt julgodis!) en stund.
 
 
Jag och två av mina favoritkillar idag! Finaste i världen.
 

GOD JUL

Kategori: Allmänt

God Jul allihopa! Någon direkt julkänsla har jag inte ännu, men nu ska janssons in i ugnen så kanske får lite juldoft åtminstone! Har precis varit och inhandlat strumpbyxor till kvällen och morgondagen. Precis utanför vårt hus träffade jag på en gammal kollega från när jag jobbade på Deseo, han jobbar i köket där och var alltid så trevlig och ordentlig, kul att jag fick önska honom god jul!
Mannen min är fortfarande ute för att köpa sista julklappen, hehe. Strax ska jullunch ordnas, sen ett sista ärende och en promenad i city bland all mysig julbelysning innan vi ska till mannens föräldrar på middag för att fira "La Vigilia". Blir bara vi fyra ikväll, så ska bli mysigt. Imorgon firar vi jul!
Saknar den svenska julkänslan och familjen lite extra idag. Känns ju inte riktigt som julafton. Men, ska inte klaga alls. Jag har det så bra! 
 
Igår kväll kom en barndomsvän till mannen med flickvän hit för att hälsa God Jul. Bubbel och panettone blev det. Så lite julkänsla finns ju ändå! 
 
Nu, ha en riktigt god jul! Släkten ska jag ringa ikväll när vi är samlade då mannens mamma ville vara med och önska god jul. Fint. Första julen utan mamma & pappa. Så konstigt!
 
 

Julförberedelser

Kategori: Allmänt

Det är egentligen meningen att jag ska sätta igång och griljera en julskina och baka kanelbullar nu. Men jag ligger nog kvar i sängen en stund till. Är trött. Kanelbullar känns ju inte direkt juligt, men min man älskar dem så jag ställer upp! Julskinkan kommer bli min första "egengjorda" någonsin - och vi får se hur det går! Vet inte om jag kan lita på IKEA eller inte... Annars har vi köpt (djupfryst, hehe..) Janssons frestelse, senapssill, varmrökt lax och ost. Vi kör på en liten lätt jullunch för vi är bara vi två, och på kvällen ska vi hem till mannens föräldrar där det blir kammusslor, hans mammas kända calamaris & jätteräkor. Mycket annorlunda mot svensk julafton, men vi tar igen det nästa år! Vi kanske t.o.m. får med oss mannens föräldrar på jul i Sverige nästa år! Jag är dock rädd att det blir lite kallt så vi får se! Svensk vår är nog att föredra...
 
 
Julskina från IKEA. Hittade en liten en på ett kilo. Söt! 
Återkommer om resultatet...
 

Pre-jul

Kategori: Allmänt

Då turen till bergen idag gick fortare än jag trodde har jag lite tid över nu. Jag, mannen & Simo åkte och hämtade upp deras mamma/farmor och bytte bil och sen bar det av norrut. Det var en sån himla fin dag uppe i bergen, blå himmel, sol och frisk luft. Vi tog en liten promenad också och det visade sig att "orten" var mycket större än vad jag trodde med gamla stadsdelar - supermysigt! Sen åkte vi hem igen, värme på lasagne och nu spelar killarna här hemma Fifa 2013, som Simone fick i födelsedagspresent igår, på Playstation.
 
För att inte mixa för mycket med julen så kör vi på några(....) bilder från föregående dagar nu. 
 
 
FÖRBEREDELSER
 
Vi hade köpt hem saker för att göra en julkorg till kontoret där mannen min är "deltidskonsult".
Suzuki hann dock före, hon myser som sagt gärna i korgar, kartonger, plastpåsar....
 
Dags att slå in julklappar & födelsedagspresenter!
 
Den här bilen fick Simone i födelsedagspresent av min mormor&morfar. Så fina. 
(Han älskar den och har med den överallt so far!)
 
Ett fullt pennskrin med Interlogga från mina föräldrar som matchar hans skolväska.
Han var överlycklig även för denna!
 
Paket till Simone! Vi körde på Inter-tema i år, hehe...
(Margit & mormor! Tomten var en ren succé hemma hos Davides föräldrar!
Den ska få hänga i granen!)
 
Sen pysslade vi ihop matkorgen.
Så mycket roligare att ge & få en korg vars innehåll är handplockat! Massa gott...
Sen på med massa celofan & en stor rosett!
 
 
FÖDELSEDAG
 
Började mannens födelsedag i sängen med paket. Suki ville också vara med!
 
Skärpet från Hugo Boss passade perfekt. Hehe...
 
På kvällen på väg till restaurangen. En mysig julbutik vid Milanos kanaler.
 
Grekiskt!
 
Antipasto. Jag dör en smula när jag ser det här. Det var så gott!
Tzaziki, auberginröra, fetaost- och chiliröra, potatisröra & en på "fiskägg" & tonfisk. Oh.
 
Vinbladsdolmar. 
 
Tyvärr ser ju inte tallrikarna ut att vara av högsta kvalité, hehe, men souvlakia tog vi in för köttets skull. Vi beställde lamm. Så gott! 
 
Vi var där precis ett år tidigare, men då mådde jag katastrofdåligt, höll på att kräkas och ville bara hem. Jag (vi) var lycklig att jag kunde njuta ordentligt den här gången!
 
 

Ouzo efteråt. 


Restaurangens mysiga innegård. 


Dimmiga Milano! Födelsedagsbarnet vid en av kanalerna.
 
 
 
FÖDELSEDAGSFIRANDE x II


Tårtan vi varit och beställt. "Sockerkaksbaserad" med vaniljkräm & bitar av färska jordgubbar. Jag gillar inte de italienska tårtorna till överdrift, men den här var helt ok!


Jag hade ordnat barnvänlig bubbel till Simone så han var minst sagt nöjd. Han har tjatat om sitt "bubbel för barn" i säkert en vecka, hehe. Gott var det också! Vi lite äldre fick riktig champagne...


Mumsar tårta!


Lagom smickrande bild, men vi är lyckliga ändå, hehe.
 
 

Glad Simone över att äntligen fått en Scan2Go! (från er, mormor&morfar)
 
 
 
SNABBVISIT I MOSSO


I Mosso var det klarblå himmel, jämfört med i gråa Milano. Kyrkan vid piazzat.


De hade byggt upp "hur det var förr i tiden" med människor i hela byn. Supergulligt. 
Det lilla extra (ytterligare några år tillbaka) var Jesus i krubban.

Lärarinnan på balkongen. Jättevackra gamla hus.

Vi hittade til "matbutiken" också. T.o.m. salami hade de hängt upp. 
Mysig promenad innan vi återvände till gråa Milano.
 
 

Jul snart då

Kategori: Allmänt

Jullista. Jag sitter ensam hemma i mörkret och myser. Så lite jultänk tyckte jag passar bra. Mannen & Simo är och hämtar hem den (förhoppningsvis) fina tårtan som vi beställt till kvällens födelsedagsfriande!

Firar du jul hemma eller hos någon annan?
Hemma hos mannens föräldrar. I år. Tänkt i huset i bergen, men får bli annan gång. Nästa år har jag planer på att fly landet och åka till familjen i Sverige dock. Oooh. Men det riktiga julfirandet som jag minns från när jag var liten är att vi (..mamma..) ordnade julfrukost/lunch hemma för familjen, farmor & faster med familj. Julgröt, julskinkssmörgåsar etc. Sen klockan 15°°(?) skulle vi infinna oss hos Eva&Björn med släkten på mammas sida. Där kom tomten (aka Björn) som min lilla bror avslöjade på byxorna... 

Vilket är ditt favoritjulgodis?
Knäck! Och chokladkola...

Favoritmat då?
Varmrökt lax som mormor&morfar köper hos en vän till familjen, "Fiskarn". (Jag lyckades hitta det på IKEA för i år! Dock förmodligen inte lika god...) Men jag gillar det mesta där. I liten mängd.

Vilken är den finaste julmusiken?

Silent night? Hehe, nej jag vet faktiskt inte alls. 

Vad dricker du helst på julafton?
Rödvin & glögg! Nyköpings snaps till sillen också kanske?

Jenny Nyström eller amerikansk jul?
Va?

Vilket pynt är bannlyst hemma hos dig?
Frågan är vad som borde vara bannlyst här hemma! Vi har två små vita, glittriga djur här hemma. En igelkott & en ekorre. Men eftersom Simone tyckte att de skulle få vara med så kunde jag ju liksom inte säga nej... Så de står och förpestar lägenheten nu.

”Riktig” gran eller plastgran?
Riktig gran eller ingen gran! Bästa på julen är att vakna och känna doft av julgranen.

Vilka färger har ditt pynt?
I år är det främst vitt & rött. Med liten antydan på guld. 

Favoritfrukter i juletid?
Lichis? Vet inte om de har mycket med julen att göra - men de säljs ju främst under vintern? 

Risgrynsgröt eller ris a la Malta?
Risgrynsgröt. Men måste säga att jag saknar farmors ris a la Malta. Trots att jag inte är överförtjust i det, men jag saknar det mycket.

Kalle Anka, Karl Bertil Jonsson eller Kan du vissla Johanna?
Sen ett par år tillbaka har jag börjat titta på "Kan du vissla Johanna"! Världens sötaste!1!? Främst kanske då jag förknippar det med min farfar...

Köper du julklappar åt många?
Jag gjorde. Eller gjorde dem själva. I år är det väldigt begränsat. För att jag inte har någon inkomst och för att jag inte kunnat skicka så mycket till Sverige. Men ett litet julpaket med italienska delikatesser har jag skickat! Annars är det mest till mannen och hans familj.

Vad händer på juldagen?
Då ska jag tydligen fira jul. Italiensk jul. Tror det blir mycket ätande och drickande...

När åker julen ut?
Beror på. Firar vi nyårsafton här hemma hoppas jag att jag får mannen att skicka ut granen (och de vita, glittriga djuren) innan dess. Annars någon gång under perioden då IKEA tar emot granen. De tar nämligen tillbaka dem man köpt och planterar(?) dem igen. Och man får pengarna tillbaka!

 

 

Liten update

Kategori: Allmänt

Vi tar det lite lugnt här på bloggen ett tag framöver nu tror jag. För här firas och festas det för mycket för att hinna med.
 
Igår fyllde världens finaste pojkvän år. Det firade jag med sång och paket klockan 08°° på morgonen. Under eftermiddagen åkte vi med Simo för att hälsa på mannens far på sjukhuset och sen lämnade vi Simo hos sin farmor så att vi kunde fira födelsedag ensamma på grekisk restaurang! Så himla gott!
 
Idag efter frukost tog vi alla tre en promenad till Davides farbror och hans frus butik för att hälsa God Jul och tog en aperitivo. Hehe. Innan lunch och de insisterade på att vi skulle dricka lite bubbel!
Ikväll ska vi till mannens föräldrar för att fira mannens & Simos födelsedag då hans pappa äntligen kommit hem från sjukhuset. Skönt att han mår bra, men tyvärr blir det jul i Milano pga detta. 
 
Lördag: Fira födelsedagar hos D's föräldrar med bubbel (även barnvariant har jag inhandlat!) & tårta
Söndag: Åka till bergen & hämta hem grejer inför julen som de redan konkat dit
Måndag: Svensk jullunch, middag hos D's föräldrar (kvällen den 24e firas här, troligen i väntan på Jesus...?)
Tisdag: Jullunch & firande med hela baletten hos D's föräldrar
Onsdag: Lunch igen hos D's föräldrar för då firas Santo Stefano
 
Såååå, kommande dagar ska främst spenderas hos D's föräldrar. Det ska bli så trevligt, men, haha, tur att de bor hyfsat nära!
Efter de här dagarna ska vi nog ta det rätt lugnt på matfronten... Jag har hört rykten om menyerna, och kan säga att det kommer inte vara synd om oss, bortsett från att jag kommer sakna den svenska julmaten då det kommer vara mycket annorlunda i år!
 
Vi kör på bildbomb från dessa + föregående dagar senare.
 
 

Hade köpt ett så snyggt (om jag får säga det själv, hehe) skärp från Hugo Boss
till mannen i födelsedagspresent. Och mannen är framför allt SÅ snygg i det!
 
Paket från mig, mina föräldrar och mormor&morfar.
Aston Martin, Hugo Boss, bok för att sluta röka och en om Milano förr i tiden.
 
 

Släkten är bäst!

Kategori: Allmänt

Det finns fina mail, och så finns det fina mail. Fick precis ett mail från min morfars syster(!) som gratulerade och hälsade god jul. Och jag blev så glad. Det värmer. Alltså - är jag knäppast i världen? Varför har jag flyttat ifrån Sverige så chansen blir ännu mindre att få träffa världens finaste släkt ofta!? MEN jag hoppas att få träffa samtliga i april när jag kommer hem. Vi måste ju liksom fira min kära mor som fyller vuxen (50 år!) - det tycker jag hon är minst sagt värd.
 
 

Återuppstått!

Kategori: Allmänt

Jag lever. Jag vaknade för två timmar sen och har inga större besvär av magsmärtor, bara lite. Så skönt! Visserligen har jag inte tagit mig ur sängen än för jag är rädd att det ska börja göra ont, men måste nog ta tag i det snart...
 
På dagens schema:
 
11°°-13°° Tvätta kläder, duscha, göra mig iordning, naglar,
handla sista födelsedagspresenten till Simone + grattiskort, titta förbi en mysbutik efter paketinslagningsalternativ
13°°-14°° Lunch & plocka undan lite här hemma
14°°-?
- IKEA för åtminstone lite julmat
- Metro för julkorgar
- Esselunga för mathandling & lite presenter
- Carrefour för champagne
- Köpa presentpapper och paketdekorationer
- Hem & städa kök
- Slå in julklappar och dricka glögg
 
SÅ, jag hoppas att kroppen inte börjar krångla! Tror jag ska våga mig på en naturell lättyoghurt nu, då jag inte fått i mig annat än en isglass & 6 st lichi de senaste 1,5 dygnen. Mmm!
Puss på er. Hoppas ni har en bra torsdag!
 

Gnäller

Kategori: Allmänt

Nu bara oooorkar jag inte meeraaaaa. Igår åt jag bara lunch & en pytteliten bit tiramisu - men ja, det fick ju inte direkt stanna kvar i magen. Sen gårdagens kräkattack (ursäkta) har jag fått i mig en isglass. En isglass! Och sen förmiddagen har jag också kämpat med en liten liten juice flaska (125 ml) som jag inte fått i mig hela av ännu då jag är rädd för att spy. Kul! Knappt nå vatten heller. Jag är törstig!
I ryggen har jag jätteont. Grejen är ju att jag ligger ju inte utmattad, helt slut och svettig i sängen utan jag är ju klarvaken. Bara såna j*vla magkramper! Ok, lite trött efter natt utan ordentlig sömn, men det räknas inte. Jag är så uttråkad, så uttråkad. 
Och imorgon är det meningen att jag och mannen ska på julshopping i form av presenter till hans kunder etc + storhandling av mat. Eh? Jag tror jag måste knata mig iväg till min läkare imorgon bitti om jag ska vara närvarande vid mannens & Simos födelsedagsfirande på fredag. Min läkare öppnar 09°° och det är först till kvarn som gäller. Sist väntade jag i 4 timmar.
 
Haha. Nej nu kanske det får räcka med gnäll. Det är inte direkt synd om mig - det är bara att det är så tråååkigt och så lite hemskt när det hugger till lite extra då och då. 
Tur att jag har en man som ger mig lätt massage & servar med isglass. Nu är han ute på äventyr men har lovat att titta på film med mig i sängen när han kommer hem ♥
 
 

Tidsfördröj

Kategori: Allmänt

När man är sjuk fååår man fylla i löjliga listor. Sen är det ju faktiskt upp till er om ni vill läsa eller ej!
 

1. Hur gammal är du om fem år?
28. 


2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? 
Mannen min. Och Suzuki. Hon är väldigt supportande mot mig är jag är sjuk!


3. Hur lång är du? 
Enligt passet 162, men jag skulle vilja påstå att jag är 162,5.


4. Vilken är den senaste filmen du sett? 
En liten del av Alí på TV igår. 


5. Vem ringde du senast? 
För att ladda mobilen med pengar.


6. Vem ringde dig senast? 
Mami.


7. Hur löd det senaste sms:et du fick? 
Gills bbm? "Ahahh amori miei" precis av mannen som svar på en bild jag skickade på mig, Simo & Suki i sängen och sa att vi väntade på honom medan han var ute på jobb/handla.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Beror på. Främst kanske ringa. 

 

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Gifta!

10. När såg du senast din mamma?
Alldeles för längesen! Oktober? Min bror har jag inte sett på snart ett år...

11. Vilken ögonfärg har du?
Blåa.


12. När vaknade du i dag?
09°°, jag orkade inte försöka sova mer. Hopplös natt!

13. Vilken är din favoritjulsång? 
Hm. Egentligen någon söt från mellanstadietiden som jag inte minns namnet på.

14. Vilken är din favoritplats?
Jag tror vår säng. 

15. Vilken plats föredrar du minst?
Uppe på broar? Särskilt då underlaget är genomskinlig! 

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? 
Om allt går som jag önskar är jag nog gift, har ett barn, flyttat till större lägenhet här i Milano och har en studio ihop med min man.

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Jag vet inte? 

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Hehe, är lite för seg idag för att ens komma ihåg!

19. Hur stor är din säng?
160 antar jag. Men jag tycker nästan vi ska skaffa en 90 cm så vi har plats för en till garderob. Men är ensam om att tycka så. Jag föredrar ändå att sova näära mannen min. Haha.

20. Har du stationär eller bärbar dator? 
Både och. Min MacBook Pro men även en stor bamse-PC för jobb.


21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Lite eller inga. Just nu sjukpyjamas.

22. Hur många kuddar har du i sängen?
Fyra. Två var.


23. Hur många landskap har du bott i? 
Eh. 1 landskap - Västmanland. Men här kallas det mer för region.


24. Vilka städer har du bott i?
Västerås & Milano.


25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? 
Skor ute, strumpor hemma & barfota i sand.


26. Är du social?
Om jag vill! Hyfsat social är jag nog.

27. Vilken är din favoritglass? 
Hemma Ben&Jerry. Dublin Mudslide var en favorit i Sverige. Annars italiensk såklart. Smak? Mango, hallon, vit choklad, cookies? Många många...


28. Vilken är din favoritefterrätt? 
Åh. Alltså, snackar vi ätbart är det alltid svårt att välja en. Jag gillar dock mycket tiramisu & panna cotta.


29. Tycker du om kinamat?
Ja. Om de inte använder för mycket olja. Sen beror det väldigt mycket på - har ätit kinamat från norra norra delarna av Kina som var superstarkt och jättegott! 


30. Tycker du om kaffe?
Ja. Men mår rätt dåligt av det så skippar det oftast.


31. Vad dricker du till frukost?
Vatten, 100% fruktjuice eller cappuccino. Enstaka fall caffé (espresso).


32. Sover du på någon särskild sida?
Gillar att variera!


33. Kan du spela poker? 
Inte intresserad.


34. Tycker du om att mysa/kela?
Mmmm! Morgonmys är det bästa som finns.


35. Är du en beroendemänniska? 
Njae. Tror inte det.


36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Japp. 


37. Vill du ha barn? 
Ja, nu vill jag verkligen det. Men vi väntar en liten stund va? Min chef på ABB hade rätt - när jag blivit äldre och har träffat den rätta...

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska & Italienska. 


39. Har du någonsin åkt ambulans? 
Nej.


40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet! Nedanför mannens familjs hus på Sardinien. Men jag gillar egentligen poolområden också.


41. Vad spenderar du helst pengar på? 
Mat, dryck & resor. Eller skor, väskor och kläder. 


42. Äger du dyrbara smycken?
Beror på vad som menar med dyrbart. Men ja.


43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? 
Är väldigt mycket inne på alla bröllopsprogram de har på TV just nu, haha. Men slötittar mest.

44. Kan du rulla med tungan? 
Rulla? Jag kan göra en halv blomma!


45. Vem är den roligaste människan du känner?
Min mamma - vi har samma humor.


46. Sover du med gosedjur? 
Neje.


47. Vad har du för ringsignal?
Vet inte. Gillar inte när folk sätter olika "musiksnuttar" osv, det känns lite barnsligt...

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? 
Kanske ett par t-shirts i Sverige.


49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Simones tröja.


50. Flirtar du mycket?
Tjaa, fråga pojkvännen min?


51. Kan du byta olja på bilen? 
Haha! Nej.


52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? 
Med tanke på att jag aldrig kört en bil.... nej.

53. Vilken var den senaste boken du läste?
Minns ej. Börjat på Blonde om Marilyn Monroe, men är inte klar än...


54. Läser du någon dagstidning?
Dåligt med det. Ibland Metro, eller tidningar online.


55. Prenumererar du på någon veckotidning? 
Nej.


56. Dansar du i bilen?
Hah. Nej. Mannens bil är nog för låg för att dansa ordentligt i...


57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? 
Ingen aning. Kanske RTL i bilen?


58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? 
Inköpslista?


59. När var du i kyrkan senast? 
Med kusin och hans familj på turisttur i Duomo. Början av november?


60. Är du lycklig?
Ja. Jag skulle nog säga det.

Dålig timing

Kategori: Allmänt

Det är sol idag. Perfekt väder för min sista shoppingrunda inför födelsedags- och julfirande. Är dock inte riktigt i skick för att ta mig ut. Jag bor i sängen idag.
 
 

Julmingel & magsmärtor

Kategori: Allmänt

Godmorgon. Gårdagen började ju himla bra men slutade kanske inte lika underbart. På väg till julmiglet/utställningen fick jag ont i hela överkroppen & illamående, men jag trodde det berodde på att jag hade för tight tröja (min kropp är rätt känslig..) så vi fortsatte. Köpte med oss en flaska champagne och åkte dit och pratade lite, tittade på en massa smycken & konst, åt tiramisu & drack bubbel. Det var en så gullig vän från skoltiden som arrangerade det hela, kul! På väg hem blev kramperna bara värre och väl hemma spenderade jag kvällen med huvudet i tolettstolen - supermys. Efter många om och men - bara magsmärtorna som plågade mig, annars var jag pigg - lyckades jag somna men vaknade ungefär varje halvtimme under hela natten, pigg som en lärka.
 
Magsmärtorna håller fortfarande på, men mannen min är gullig och har varit och köpt blåbärsdryck och pratat med apoteket. Ska tydligen ta nå för bakteriefloran (?) och magsmärtorna som vi redan hade hemma. Men inte på tom mage - och jag vägrar äta för tillfället.
Värst av allt är att precis för ett år sen var det såhär. Dock av andra anledningar, men jag var riktigt sjuk under mannens födelsedag (precis som på min egen under samma två år..) så jag hoppas jag mår bättre till fredag! 
 
Meeeen med tanke på att mannens far ligger inlagd på sjukhus får jag faktiskt inte klaga så mycket. Tur att han mår bra nu i alla fall! 
 
 
Vår favoritchampagne just nu.
Mest för den är riktigt (relativt) billig, hehe, men också mycket god!
På extrapris i vår närbutik lagom till nyår!

Min vän ställde ut sina egengjorda smycken som var riktigt fina.
Här är ett armband hon gjort som hon gav mig - fina Laura!
Jag älskar polkastaven!
 
 

Alltså...

Kategori: Allmänt

Far & son här hemma pratar om Gud.
Simone: Men pappa, innan Gud, Jesus, jorden och allt fanns, vem fanns då? På 60-talet.
 
Haha! Behöver jag säga att han är född under 2000-talet? Jag tror vi måste ta och skynda på den italienska skolans kursplan för historia och liknande om de tror jorden skapades för 50 år sen. Sötare än sötast var det ju dock!
 
 
 

Om du känner behov av att göra mig extra glad

Kategori: Allmänt

Om någon där ute känner att de absolut vill skänka en gåva till mig under julen men ännu inte listat ut vad så kan jag meddela att 4 stycken stolar skulle uppskattas mycket. Designade Arne Jacobsen med namn Sjuan. 
 
 
 
Sammanlagt på ett pris av ca 20 000 sek vad jag förstått. (+ frakt till Milano)
Så om er plånbok inte tillåter i år går det även bra till jul 2013. Eller 2014. Nessun problema!
Tror helst i svart, men mörkgrått kanske också skulle göra sig fint. Om jag målar om.
 
 

Lite seg idag

Kategori: Allmänt

Oh. Tittar på nyårsklänningar online och egentligen kanske jag borde rota igenom garderoben och återanvända något redan använt, men med tanke på att jag inte köpt en ny klänning sen juni (för 15€!) tycker jag nästan att jag är värd det. Meeeen vi får se! Pga denna "internetfönstershopping" ligger jag väldigt dåligt till i dagsplaneringen.
 
- diska
- plocka undan hemma & gömma julklappar
- duscha & göra mig iordning
- måla naglar
- hämta Simone?
- eventuellt åka till sjukhuset och hälsa på mannens far som opererats idag
- köpa sista födelsedagspresenten till Simo
- köpa en flaska champagne eller dylikt till kvällens värdar
- julmingel (trots tidspress får jag men mig mannen!)
- middag
 
Meeeeen att drömma på nätet är roligare i nuläget (åtminstone när diska är n°1 på listan är det svårt att sätta igång..).

Perfekt start

Kategori: Allmänt

Tänk hur morgonen börjar kan forma hela ens dag. Att vakna första gången av fina ord och andra gången för att man känner för att vakna och inte pga väckarklockan. Morgonmys och sen en god frukost. Nu är jag igång för idag! Tänkte snart ta och göra mig iordning nu innan lunch, sen blir det lite pyssel i hemmet, i eftermiddag kommer Simo och lite senare tänkte jag svänga förbi en väns julmingel. Härligt!
 
 

Panetoneperiod

Kategori: Allmänt

Sitter i sängen med Suzuki och äter en bit panetone. Jag och vår kära katt har ungefär samma intressen för tillfället. Sova, äta, vila & mysa. Vi är just nu inne i en panetoneperiod och hon är mer förtjust i det än vad jag är! Knäppa men ack så söta katt. 
 
Den här är slut nu efter en dryg vecka(?), så blir nog att handla en ny ikväll!
 
 

Måndag igen

Kategori: Allmänt

Mycket mycket lugn och skön helg. Spenderade lördagsmorgonen hemma i lugn och ro innan vi gav oss ut i julshoppingshetsen med resten av Milano. Det var dock bara Simone och Marco vi skulle handla till. Simone fyller år den 24e så det blev blandning av födelsedagspresenter & julklappar. Sen hem i värmen med mysmiddag! Söndagen började också lugnt med TV- och filmtittade innan vi tog tag i helgens städning. Senare mötte vi upp Elena & Marco för sushimiddag & bio. Mysigt i kylan! 
 
Under den här veckan lär det inte hända så mycket speciellt. Tänkte ta oss ut på en mysig julrunda i centrum en kväll och på fredag är det mannens födelsedag! Vi ska fira honom och Simone under kvällen och sen blir det nog lite julbak under helgen innan jul. Hehe på tal om födelsedag & ålder läste jag precis på aftonbladet.se att vår allas käre Berlusconi har skaffat sig en ny flickvän. På 27. Min man här hemma tyckte det lät bra, för om det är ok att det nästan är 50 års skillnad mellan dem kan ju inte våra 15 år vara så farliga..? Hah.
 
 

Inte van

Kategori: Allmänt

Slut som artist! Vet inte om det är kylan eller att jag gick upp klockan 07°° i morse och inte längre är van. Men trött är jag! Shopping i snön hela förmiddagen, sen lite hemmadon och presentpyssel, iväg till posten där vi kanske spenderade en halvtimme, handla för helgen, diskat undan ett mindre Mount Everest och nu tycker jag att jag är värd en middag. Ikväll blir det en ordentlig bit lammkött i ugn med rosmarin till stekta paprikor och ett av våra favoritviner från la maremma (Toscana). Ett som Davides far introducerat oss i och köpt på sig 12 flaskor till jul - det ser vi fram emot! Hehe..
 
 
 

Födelsedagsshopping

Kategori: Allmänt

På väldigt bra humör idag! Det här med shopping brukar ha den effekten på mig. Och nu när jag har shoppat till andra är det ju ännu bättre! Tog farväl av mannen i tunnelbanan idag och tog mig runt på en shoppingrunda. Först inne på Zara Home som har fått in så mycket fint! Jag har länge länge varit emot "dofter" till hemmet men på senaste tiden har jag börjat gilla dem så vi har ett par hemma. Och idag hittade jag den ultimata för jul! En med doft av pepparkakor - och det doftar precis som om jag stod och bakade dem just nu! Helt underbar! Och söt också. Så jag var ju tvungen att köpa en....
Sen blev det bara fönstershopping och presenter till mannens födelsedag. Älskar de butiker där man är helt ensam och de knyter sidenband på påsarna, hehe. Tyvärr har man (jag?) ju inte alltid chans att shoppa där - men till mannens födelsedag går det fin fint!
 
Sen möttes vi upp igen och köpte ett jättesnyggt träningsset till Davides syster från Nike i julklapp (jag vill börja träna igen!!) och lite andra presenter. Sen ut i snön igen och hem! På vägen köpte vi mousse de foie gras (vad vi tycker om saken är upp till var och en) som vi lär prova till middag ikväll! Nu ska jag ägna mig åt min favoritsyssla(.......) diska och sen gå till posten. 
 
 
Gingerbread! 
 
Bordsdekoration på "matbordet". 
 
 

Andra morgonrutiner nu

Kategori: Allmänt

Att stå och göra sig iordning själv med musik en tidig morgon för mig tillbaka till Piazzale Martini- och skoltiderna. Härliga minnen men måste säga att jag trivs bättre nu! 
 
 

Massa snö

Kategori: Allmänt

Att vakna klockan 07°° och hitta det här utanför fönstret är inte min grej. Särskilt inte då jag inte får krypa tillbaka under täcket, utan ska ut på shoppingtur! Hua. Mannen var t.o.m. tvungen att låna sin mammas bil för hans går inte i snö. (På tal om bilar såg jag hemskt fina bilar igår i showroomet jag var, åh) Hunterstövlarna måste på, allt annat blir förstört och jag vet inte om min nya kappa klarar det eller om jag måste ha pälsen? Haha, så många stora problem...........
Då majoriteten av läsarna här befinner sig i Sverige kanske jag bara borde hålla tyst? Rena vardagen för er, inte sant?
 
Vaknade med det här. För oss är det mycket!
 
Här är miniterassen - stackars basilika & bouganville..!
 
 

Torsdagsmiddag borta

Kategori: Allmänt

Väldigt(!) mätt och belåten. Det blev inga ravioli hos mannens föräldrar, utan pasta med bottarga till förrätt och panerade kalvfiléer till huvudrätt. Lussebullar (som gick hem!) till efterrätt med moscato! 
Tydligen hade det varit ett program om hur det är att bo i Sverige jämfört med Italien, gällande skatter, bidrag, sjukvård osv häromdagen som mannens mamma sett. Hon sa att det ju verkar rena himmelriket och tycker vi är knäppa som inte flyttar! Hade det inte varit för kylan (och maten?) verkar det som hon gjort det själv, hehe. Jag tog med alla de miljoner broschyrer mami skickat (så de hinner titta ordentligt, under jul lär det vara för mycket att göra) och de blev så glada! På semester kommer de nog i alla fall - tack mami! 
 
Nu har jag skrivit & ritat två julhälsningar med Simone som ska skickas imorgon, herrarna står i duschen och snart är det dags att sova! Dagarna ser annorlunda ut med barn i huset! 
 
 

Tack fina ni!

Kategori: Allmänt

Igår kom det paket från min fina familj (från tomten i Sverige om Simone frågar!!). Det ringde på porttelefonen när jag fortfarande låg och sov och mannen var ute på jobb, jag vaknade till men vägrade gå upp så det var ju tur att mannen min hittade det på väg in sen....
Hur som helst. Min fina fina familj (mamma? jag vet inte hur pass inblandade de andra två är) har skickat en stor box med julklappar till mig & hela familjen Calabrese (nonno incluso), hemmagjorda knäck (supergoda mami, har redan smakat två..), godis och en hel bunt med broschyrer om Sverige, Västmanland & Västerås. På svenska, engelska OCH italienska. Jag tror att de försöker muta över familjen Calabrese till Sverige, och det gör de heelt rätt i! 
Jag kommer sakna er så på jul. Första gången jag firar jul utan min familj och släkt och det känns lite konstigt. Men det är tur att jag har en sån fin familj på mannens sida också. 

På tal om dem så ringde de nyss och bjöd över oss på middag ikväll, ravioli från Sardinien. Och det kan man ju inte tacka nej til! Så, nu ska jag sminka på mig lite, ta bussen till en lyxbilsbutik (hehe, detaljer tar vi sen), sen när mannen kommer tillbaka från gymmet ska vi ut för en julklapp innan vi åker till hans föräldrar där Simone är. Ikväll blir det kanske en lussebulle medan vi skriver julhälsningar och pysslar ett par julpaket. 
 
 
Tack världens finaste! Omtänksammare får man leta efter!
 
Hemmagjorda knäck, nu är julen fulländad ♥
 
Även Suzuki hälsar och tackar - hon har en otrolig förkärlek till kartonger och liknande så hon gosade ner sig i pappret som kom med. Där låg hon i flera timmar och bara mös!
 
 

Helgen i Mosso

Kategori: Allmänt

Måste visa lite fina naturbilder jag tog i bergen i helgen! Och ja, på mat & julgran också förstås...
 
 
När vi kom fram möttes vi av detta färgregn! Då jag kvällen innan, när vi gjorde iordning vår gran, berättat att ungefär det värsta som finns är julbelysning i olika färger som dessutom blinkar, enligt mig. Haha, mannen skrattade lite gott och sa "här har vi ju en sån julgran som du tycker om", hehe, men den var söt och piggade upp på altanen!
 
 
Efter en stund satte de igång grillen. Det blev ingen grillning utomhus då det var lite för kallt...
 
Aperitivo! Först serverade D's pappa en bellini men då kom hans mamma på att vi måste ju äta något till aperitivon också. Så hon gick och rostade lite bröd över öppen eld och när hon kom tillbaka var bellinin slut så vi fick öppna ett par flaskor prosecco. Hehe. De hade köpt såå goda "röror" av olika slag från Sicilien på mässan (l'artigiano in fiera som jag skrev om tidigare) som vi åt. Här en med bas av tomat.
 
När Simone såg att jag fotograferade min frågade han om jag inte skulle ta bild av hans pestovariant också. Hehe, såklart!. Tror han kan ha en stor karriär inom bloggande i framtiden, hehe.
 
Elden tog sig och de la på köttet (ska man inte grilla på glöden..?). Det ni ser där är kött. Och korv. Jag hade ju misstagit mig (tror de använt fel ordval!), det var inte minigrillspett - det var köttbitar!
 
Jag dukade med vinter/julservetter som mormor skickat!
 
Mys framför brasan.
 
Det började ryka lite väl i köket. Här står D's mamma och sköter köttet
medan männen står runt om och tittar på. 
 
Här är stackars Briciola (Smulan på svenska) som har lungcancer. Davide hittade henne för 17 år sen när hon var pytteliten och sen dess har hon varit med!
 
Middagen började dukas upp. Det fanns mina favoritpaprikor! Inlagd paprika som är så gott så gott så gott till grillat! Vin till såklart!
 
Här var det kött! Senare kom ost (en slags gorgonzola på getmjölk bl.a.) m.m. innan nötter, torkad frukt och sötsaker från Puglia (område i södra Italien) dukades fram.
 
En spritsort på örter från Alperna slank ner, så god!
Sen spelade vi en massa spel innan vi gick och la oss.
 
Efter frukost dagen därpå åkte jag, mannen, Simo, Elena & Marco upp till Bielmonte. 
Här åktes det pulka och skidbackarna var rätt fulla med folk.
 
Min snygga pojkvän drog på sig Simones (för små) solglasögon för solen var så stark, men trots solen var det kallt så mina öronmuffar fick göra sällskap. Herregud, haha, han ser inte klok ut!
 
Vi tog en promenad. 
 
dfs
Än är det bara snö på topparna...
 
Bielmonte. Det är även från det här området som märket Ermenegildo Zegna,
som jag köpte D's solglasögon från, kommer ifrån.
 
Pulkadags!
 
Jag och D's syster Elena tittar på medan Simone åker pulka.
Så härlig blå himmel!
 
Simone med far sin i backen.
 
Elena & Marco. Blivande bröllopsparet!
 
Hur bildas dessa..? Det måste ha varit riktigt kallt!
 
Vacker utsikt och frisk luft!
 
Sen kom vi hem till lunchen! Det är magert, mört kalvkött med lufttorkad skinka & kronärtskockor. Till en massa ost & oliver från Sardinien. Mmmm!
Sen tog vi vårt pick och pack och åkte hem allihopa. Nästa gång blir till jul!
 
 
 
 

Lucia - Sverige vs. Sicilien

Kategori: Allmänt

Det är ju lucia idag! Som tur har jag IKEA-pepparkakor i en fin burk och lussebullar i frysen! DOCK har jag ingen glögg eller liknande. Mjölk kan ju iofs vara gott det med. 
Ska introducera killarna här hemma i de svenska Lucia-traditionerna. Fast jag tänker inte lussa med sång för dem! Mannen är ju halvsiciliansk (haha, jag retar honom alltid för det) så de har ju Luciarötter, hehe, och hans farmor firar tydligen Lucia hon också, men jag har fått för mig att det inte är med lussebullar & pepparkakor..? Måste kollas upp vad hon gör!
 
Fick se en helt underbar bild på syssling som Lucia på facebook och det fick mig att sakna alla mysiga sysslingar (som bara växer & växer och det missar jag!) och släkt ännu mer. Jag måste nog ta och boka biljett till våren snart! Ska försöka med en vecka i slutet av april! Nu ska jag kolla biljetter!
 
 
 

Blickar in i framtiden?

Kategori: Allmänt

Jag tror jag är med på nytt nu.
Sockertoppen Simone bor hos oss nu några dagar och grejen med att ha en blivande sjuåring som ska upp till skolan kanske inte är det lättaste. Åtminstone inte om man är som mig som vanligtvis går upp tidigast 10°° om dagarna. Men 07°° ringde klockan, mannen påpekade att det fortfarande var mörkt vid den tiden, haha, vi är inte vana längre. Sen gick vi upp och gjorde iordning frukost och väckte Simo och tittade på något hemskt barnprogram, gjorde dem iordning och sen åkte de iväg strax före 08°°. Skulle nog kunna ta det här som en framtidsinblick, bortsett från att i framtiden lär jag nog också behöva göra mig iordning och inte gå och lägga mig igen efter att de åkt...
 
Nu ligger jag fortfarande i sängen, fast varit vaken ett bra tag. Efter lunch tänkte jag ut på shoppingtur. Köpa födelsedagspresenter & julklappar åt mannen min. Faaast, bara om det inte börjar snöa - och de säger ju att det ska det. I så fall får jag nog skjuta fram det till nästa vecka då det ska vara sol, för snö tänkter jag inte ge mig inte ut i!
 
 
 

Sugen på sushi!

Kategori: Allmänt

Vi kom nyss hem från matbutiken, mannen står nu och skurar golven och strax ska vi ut på promenad med sushimiddag inkluderad. Det är tomt här just nu för jag är inte riktigt på humör, rätt nere för tillfället men hoppas det ändras snarast. Därför jag inte svarar på mail eller telefonen för tillfället.
 
 
Bild från tidigare sushi/sashimi-lunch.
 

Åker till Mosso

Kategori: Allmänt

Det är tid att göra sig iordning, efter lunch kommer Elena&Marco och hämtar upp oss så åker vi till bergen. Idag står grillning (av de omtalade små grillspetten på kastrerat får!) på schemat! Sen ska vi klä gran n°II, sitta framför brasan & dricka glögg & pepparkakor? Förhoppningsvis åker vi upp i de högre bergen också så Simone kanske kan åka lite skidor! Och jag dricka bombardino.
 
 
Förra vintern när vi var uppe i bergen.
 
 

Vackra vita hustak

Kategori: Allmänt

Nu har snön kommit till oss också! Eller ja, den har nästan försvunnit nu - men igår var det väldigt vitt! Passande nog så var det när vi kom ut från IKEA där vi betalt vår julgran som snöflingorna föll. Simone var minst sagt överlycklig, jag frös mest. 
 
Vi lunchade på IKEA. Munnarna fulla med korv med bröd & pizza. 
 
Ute på julgransjakt i snön! ...tittar man noga kan man ana några snöflingor...
 
Tillslut fick vi hjälp och hittade en ok! De var minismå!
 
Men vår minigran kompenserade vi med en jättejulstjärna!
Säkert 7-8 blommor på och jättefin!
 
Sen klädde vi granen. Jag tror aldrig jag haft så mycket glitter i en gran, haha,
men numera kan jag inte bestämma grandekorationer helt själv...
 
Vacker glaskula. 
 
 
Resultatet av killarna Calabrese's kreativitet.
(Missa inte tomten under som Margit gjort!)
 
Sen blev det middag, mycket passande val till Sant'Ambrogio; tortellini i buljong som man sen häller parmesan & lambrusco (lätt mousserande, rött vin) över. Aldrig provat förut men det var jättegott och värmde bra, hehe!
 
Sen skulle vi egentligen ätit panetone och tittat på film men jag var så trött att jag gick och la mig medan de andra fortsatte. Det blev panetone till frukost istället!
 
Idag är bara lite av snön kvar på hustaken....
 
 

Firar helgon med IKEA

Kategori: Allmänt

Sant'Ambrogio idag. Struntar dock i samtliga religösa måsten och åker som hedeliga svenskar till IKEA! Glögg, pepparkakor och julglan ska inhandlas! Håll tummarna att jag hittar pepparkaksdeg - för den var slut sist!
 
 

L'artigiano in Fiera 2012

Kategori: Allmänt

No words. Vi var ju på mat & hantverkar mässan igår. Alltså. Den verkade vara custom made för mig och mannen, haha. Vi var i himlen! Det fanns x antal stånd för varje italiensk region och sen även från många många länder i världen. Vi kör bildbomb.
 
 
Vi åkte ut till Milanos stora mässområde i Rho.
 
Vi började i Sardinien. Sen kom bl.a. Sicilien och jag dog nästan cannolo-döden. Träffade även Davides syssling med man som var uppe från Sicilien för att ställa ut på mässan. De erbjöd sig deras hus i bergen en halvtimme från stranden på Sicilien i sommar om vi vill. Tack o Tack!
 
Sen lite Toscana & La Maremma. Provade salami av bl.a. hjort & vildsvin. Såååå gott!
Massa olika ostar fick man också smaka, bl.a. en gorgonzola med tryffel..!
 
Vi orkade inte sätta oss ner på någon av restaurangerna så vi tog en supergod macka med speck och ett glas vin stående. 
 
Här testar vi Cognac & köpte en i julklapp till Davides pappa.
 
Vet inte om vi är i Tyskland eller Belgien tror jag. Man fick äta korv!
 
Vi kom till England!
 
Skandinavien hade bara en liten kåta, allihop tillsammans. Inget att hurra över!
Men vi fick smaka renkött, tyärr inte så bra som jag ätit i Sverige.
 
Då vi tidigare under dagen varit på ett café nära oss där de har massa whisky och jag hittade en flaska svensk Mackmyra började jag prata med mannen som jobbade där och han frågade om vi drack whisky. Inte jag, men min pappa är ett stort fan och då tipsade han om en whisky festival här och att han hade någon kontakt från festivalen på mässan och när vi sa att vi precis var på väg dit gav han oss en referens att gå och prata med. Så det gjorde vi! Såå pappa, kom hit nästa november så går vi på whiskeyfestival! Jag har skrivit på medlemskap! Här fick vi testa en 15-årig Bowmore! 
 
Bowmore. Jag gillade smaken av den 15-åriga!
 
Här sålde de massa whisky & även en marmelad från McAllan där jag varit!
 
Några tyroler som sjöng och dansade från Bayern.
 
Några killar från Ungern höll på med "flowersticks" och mannen min var tvungen att prova. 
Haha. Det gick sådär...
 
Sen helt plötsligt var man i norra Afrika.
 
Vi tog en paus med mindre bra Mexikansk mat. Där jag även glömde min handväska......
Men fick springa(!) tillbaka och den stod kvar på stolen. Sen var vi både mätta, nöjda över julklappsköpen och även rätt runda under fötterna (...likörer, grappa, Amarone (SÅ bra!), vitt vin, cognac & whisky...) så vi tog oss hem.
 
På vår gata har de lagt ut en röd matta, haha. Anledning ännu oklar, vet ej om Berlusconi är på inkommande eller om de bara tycker röd matta hör till julen..?
 
 

Inofficiell assitent

Kategori: Allmänt

Hmpft! Mannen åkte nyss till gymmet för att roa sig och lämnade mig hemma med en lapp med instruktioner och en autocad-fil att gå och skriva ut. Tack? Nej, jag gör det faktiskt frivilligt för det betyder att när han kommer hem kan vi direkt åka till julmarknaden/mässan istället för ikväll när det kommer vara fullt med folk! Och jag längtar! Solen skiner så lika bra att få lite frisk luft. Först ska jag bara ägna lite tid av mitt händelsefulla (.....) liv åt att hänga tvätt...
 
 
 
 

Cortesie per gli ospiti

Kategori: Allmänt

Oh! Om 3 minuter börjar Cortesie per gli ospiti. Mitt och mannens lunchprogram! Det handlar om två par (utformade på olika sätt, vänner, gifta syskon etc) runt om i Italien som ska bjuda hem det andra paret + tre proffessionella(?), en inom området mat, en inredning & arkitektur och en vett & etikett, på middag. Och sen bedömmer de "proffessionella" vem som varit bäst inom de tre områdena. Ibland är det dödstråkigt, ibland dagens höjdpunkt - beror helt på de olika paren. Som tur är de tre "proffessionella" helt underbara för det mesta med deras kommentarer. SÅ nu ska jag äta lasagne & titta på TV med min man. 
 
 

Passar på att leva livet

Kategori: Vardag

Bättre morgon (förutom att spendera den i varm säng) får man leta länge efter! Upp i lagom tid klockan 09°°, duschade, piffade till mig lite extra och följde med mannen ut för där hans möten skulle äga rum har ett underbart bageri runt hörnet. Såååå jag pussade mannen hejdå, köpte med mig en tidning och satte mig med kanske bästa cappuccinon jag druckit och en "kringla" med russin & vaniljkräm. Sen struttade jag omkring och fönstershoppade lite i solen innan vi åkte hem. Mötte Davides mamma & hans revisor (de jobbar ihop) här utanför och pratade en stund i kylan. Nu är vi hemma och jag ska främst svara på en massa mail & söka hotelltips till en vän som kommer hit i mellandagarna.
 
Ikväll blir det Milanos enorma julmarknad! Jag och mannen har planerat att gå det här året (missade det förra året och jag har aldrig varit där) men glömde bort det men igår blev vi påminda av hans föräldrar som tur var! Inomhusmarknad indelad bl.a. i Italiens olika regioner. Enligt D's föräldrar behöver vi inte äta middag för man får smakprova allt där. Sååå vi ser fram emot det hela! Hehe. Tänkte passa på att köpa lite julklappar också. Mys! Lovar att ta bilder också.
 
 
Italiensk frukost.
Jag överdriver inte när jag säger att jag tror cappuccinon var den bästa någonsin. 
Tidningen för 1€ var inte heller fy skam!
Och ja, la girella var väl inte heller så tokig....
 
 

På något sätt måste man ju roa sig

Kategori: Allmänt

Nja. Så himla mycket jobbigt blev det kanske inte idag. Bara vardagspyssel, sen gav jag upp. Tvätta, diska, plocka undan i lägenheten osv. Sen gjorde jag en minimakeover på mig själv för jag oorkar inte vara så blek, tråkig & färglös mer! Just nu sitter jag i sängen och målar samtliga 20 naglar i en härlig hallonröd färg. Piggar upp! Hoppas att Simone uppskattar min ansträngning ikväll när han kommer på middag, hehe.
 
Jag och Suki myser i sängen. 
 

Dags för lunch nu tror jag

Kategori: Allmänt

Solen skiner idag, på fredag ska det tydligen snöa lite men sen lördag-söndag blir det sol i bergen när vi ska dit! Blir grillning av arrosticini abruzzesi di castrato - små grillspett köpta av Marco&Elena i Abruzzo (där han är ifrån) på kasterat får som är områdets speciallité. Troor ni att jag längtar!? Jag har bara testat dem gjorda på lamm tidigare, men av min erfaranhet av kasterat får måste jag nog säga att det här kan bli snäppet bättre!
Givetvis blir det att dricka glögg & äta pepparkakor också. Italien vs. Sverige.

Halva veckan har gått!

Kategori: Allmänt

Segdag. Vaknade till grå himmel så hade absolut ingen lust att gå upp, men tillslut lyckades jag. Jag är så trött på det här vardagslivet just nu! Senare kom solen i alla fall. Inte hänt så mycket här idag, nyss kom Simone hit så jag ordnade fruktsallad till oss två som mellanmål (mellanmål klockan 17°°, hans skoltider är andra än de svenska, men med tanke på att svaret när jag frågade vad han gjort i skolan idag var "lekt hela dagen medan läraren rättade våra böcker" så kanske det inte är så hårda skoldagar... Hehe). 
 
Känner mig inte helt frisk än, hostar som en galning och det är rätt jobbigt till och från. Den här veckan är kort, då det är Sant'Ambrogio på fredag och festa ("röd dag"). Sant'Ambrogio är Milanos helgon och dagen efter firar vi "Madonnan". Herregud va vi ska vara religösa i helgen............ (Jag utnyttjar det mest för att umgås lite extra med familj och äta & dricka en massa gott!) Fast först ska jag, mannen & Simone åka till IKEA (hänger där ofta på sista tiden, haha) på fredag och köpa julgran (& glögg!), då vi alla ska upp till bergen på lördagen då man traditionsenligt klär granen. Myshelg. Jag tror jag ska försöka tvinga med de andra upp till baren vid skidbacken för en bombardino, hehe....
 
 
Gårdagens middag. En liten bit av himlen. Hade ingen lust att varken laga mat eller äta tillagat så fick bli bocconcini di salame, coppa & lufttorkad skinka från toscana. 
 


Chèvre & mozarella di buffala. 


Extra gott rödvin, Cannonau di Sardegna. 14,5% - behöver jag säga att det räckte med ett glas?
 
 

Födelsedags- och första advent firande

Kategori: Allmänt

Jättefin helg med födelsedags- och första advent firande. Bildbomb!
 
 
Världens sötaste Simone kom och överraskade mig med födelsedagssång på engelska & present! En "termos" för kalla drycker med Tweety-motiv. Vilket är lite av ett internskämt mellan oss tre. De tycker jag ser ut och pratar som henne... Han hade valt den själv. Finaste!
 
Vi körde på mellanmål/fika.
Jag drack vatten ur min nya "termos" och Simone ut champagneglas....
 
Min fina kappa jag fick av mannen. Älskar att den är feminin och lite vippig!
 
På kvällen ordnade vi middag här. Min fina man fick poppa upp champagnen!
 
 
Räkcocktail på stora, färska räkor till förrätt! 
 
Min favorit laxrätt till huvudrätt. Tillagad till perfektion.
(Även första middagen som Davide gjorde till mig, så är lite extra speciellt, hehe)
 
Med tanke på tårtan som skulle göras dagen därpå blev det en enkel
men mycket god panna cotta till efterrätt. Med rosa ljus!
 
Dagen efter storstädade vi hela lägenheter. Dammtorkade samtliga hyllor, rensade bort allt skräp från terassen och putsade parketten med specialmedel. Tog x antal timmar och efteråt var vi helt slut.
Men då var det dags att baka tårta! En typ av Sachertårta, fast med hallon istället för aprikoser. Tyvärr väldigt platt (börjar bli lite misstänksam till det italienska bakpulvret jag använder...) Tyvärr har vi inget fint kakfat så den fick ligga kvar på samma fat som jag använt till att dränka den i choklad. Tråkigt, men chokladspån & kanderade violer gjorde sitt!
 
 
 
Sen kom mannens föräldrar och syster med blivande man. Fick en helt underbar enorm(!) orkidé och ett jättefint silverarmband. De är så fina! Mannen hittade 23 ljus hemma som han och hans syster "dekorerade" tårtan med. 
 
Det blev en massa champagne också! Och rostade kastanjer som de tagit med sig. 
 
Alla koncentrerade på tårtan, hehe. Den blev mycket bättre än vad jag trodde!
Sen tittade vi på en verklighetsbaserad film om en bankrånare från Milano. Intressant & bra!
 
På söndagen tog vi det mest lungt och njöt av vårt välstädade hem, haha. 
Senare åkte vi till IKEA för att handla första advents-fika; pepparkakor, glögg & lussebullar. Orkade inte baka egna, får bli till jul! Ingen riktig adventsljusstake blir det (är inget fan av de traditionella över lag) utan tog några miniljustakar vi hade och satte röda stearinljus med doft av kanel i.
I övrigt är mannen min tokig i glögg, vi drack upp över en halv flaska igår och enligt honom är det nästan precis com vin brulé som hans pappa alltid gör under julen.
Nu är det december & första advent har varit - så vi kan börja julmysa lite!