Julupdate

Kategori: Allmänt

Oj oj. Tomt här igen!
God jul, god fortsättning, gott nytt år och allt vad man säger!
Haft jättemysigt julafton och kul att det är barn med i bilden så det känns som riktigt jul! Känns jätteskönt att vara hemma några dagar, vila ordentligt och så! Fina julklappar fick jag också! Man känner sig vuxen när klapparna består av tvättmedel & salt - men det gillar ju jag! Min släkt känner mig mer än väl..!

Igår var det juldagsfirande, men väldigt lugnt sådant för min del. Vi möttes upp några vänner hos Michaela för lite vin innan vi tog en promenad till Å. Jag mådde dock inte så himla bra och har direkt inte saknat fyllan i Västerås så jag tog mitt pick och pack och gick hem efter ca en halvtimme, hehe. Men väldigt trevligt att få träffa vännerna igen! Blir ännu mer på onsdag :)
Nu ska jag göra mig iordning lite innan jag ska möta upp Bea en stund på stan och sen ta bussen till Arlanda för att möta upp min man som kommer till Sverige idag! Längtar så, haha, ska bli kul att visa honom Stockholm & Västerås.
Han sa att det bara var fullt med familjer med små blonda barn som skuttade omkring på hans flight, hah. Sen åker vi in till Stockholm där jag har bokat rum på Hotel Riddargatan för en natt, innan lite sightseing i huvudstaden innan vi beger oss till Västerås imorgon kväll. Lite lagom hetsigt innan vi ska tillbaka till Arlanda & Paris/Milano.

puss

sex månader. ett halvår

Kategori: Allmänt

Det ekar tomt här! Men är aldrig hemma och har fullt upp om dagarna. Plugga och så vidare! Vi har delinlämning på tisdag för slutprojektet och det går inte alls bra. Lite kris med gruppen men vi ordnar det och fixar ihop allt till inlämningen!
I övrigt mår jag sådär, helt slut i kropp och huvud trots att jag sover massor - hjälper inte.
Just nu sitter jag och ritar ritningar till lektion imorgon, om ett par timmar har vi gruppmöte och ikväll ska jag och Davide ut och äta på min nya favoritrestaurang (bild 2-4, ej bild 1!) då det var ett halvår sedan vi träffades. Herregud, ett halvår. Egentligen inte så himla lång tid, men det har gått så fort och för mig -fd. ej förhållandetypen- är det länge, hehe..

Lite extra ont i magen har jag för morgondagen. Först är det lektion som gäller, sen långt pluggpass och under kvällen ska jag och mannen hem till hans föräldrar på middag. Första gången jag träffar dem.
I Italien är det stort att träffa föräldrarna. Haha, herregud, jag vet inte hur jag ska bete mig! Meeeen något säger mig att det kommer gå bra - hans föräldrar verkar hur gulliga som helst!

Nej, autoCAD var det nu. puss!

Svensk mat

Kategori: Allmänt

Åh, vad jag längtar till Sverige. Och svensk frukost. Och mammas mat! Tyvärr lär väl de flesta måltiderna hemma kring jul bestå av julmat, men hoppas att vi kan trycka in en annan måltid också. Snälla?
Har förberett Davide på att frukost inte består av en brioche (italiensk croissant) och cappuccino/espresso utan för mig mörkt bröd med olika pålägg, grönsaker, juice etc. Han tycker det är jättekonstigt men har sagt att han ska prova. Haha, stackarn.. Jag saknar Ica Sjöhagens dinkelbröd mest tror jag. ..men, efter 2,5 år vet jag inte om de har det kvar..?

Jag hoppas i alla fall.

Nobelmiddag

Kategori: Allmänt

Åh. Varje år vid denna tid ångrar jag mina val en aning. Ett av mina mindre mål här i livet är nämnligen att gå på Nobelmiddagen. Hah. Eller ja, det var - på riktigt - men jag kanske börjar lämna det, kan säkert hitta något betydligt glammigare här i Italien (dock kanske inte med samma, fina anledning...) Och tja, jag fick inte gå i år heller.
Det svider lite extra då jag har vänner på facebook från min tid i Unga Forskare som ikväll satt med på middagen och lägger upp bilder live. Såååå jag velar nu om det var värt att gå ur organisationen eller ej..

Eller ja. Åtminstone för en sekund. Sen skrattar jag lite åt mig själv och inser att jag nog får försöka övertala Davide att byta inrikning på karriären istället! I och för sig har jag en ganska stark kandidat till något av priserna som har looovat mig att jag ska få gå med honom om han någonsin blir nominerad/vinner. Jag hoppas på det sista alternativet (och att han ens kommer ihåg mitt namn!) - lättast så. Jag slipper offra någonting alls men ändå får jag klä mig fin och vara extra glammig en kväll.
Haha, ibland skrämmer jag mig själv..

Promenad: Failed

Kategori: Allmänt

Angående min promenad blev den inte så ordentlig som jag hoppats på. Efter att jag rundat första hörnet insåg jag att skavsår höll på att bildas på hälarna mina. Aj. Men jag stod ut i 40 minuter i alla fall, sen fick det vara nog. Nu har jag såna där otroligt tilltalande vattenblåsor på hälarna. Sammanlagt tre stycken.
Men lite frisk luft fick jag ju i alla fall.
Senare ringde min kära man och när jag berättade om mitt miniäventyr i ghettot (jag väljer områden rätt när jag promenerar!) sa han att han tyckte att vi borde gå ut på promenader tillsammans. Tack o tack! Tänkt föreslå detta själv för att slippa känna mig som en säck potatis. (För hans del är det ganska lugnt då hans överkropp ser ut att bo på gymmet just nu - orättvist)
Problemet är bara att jag vet att det är tusen gånger svårare att ta sig ur hans varma säng för en kall promenad än vad det är att ta sig ur min..!


Frukt!

Kategori: Allmänt

Det känns halvklokt att jag försöker få min hälsa på topp genom att proppa i mig saker som min kropp tidigare varit allergisk mot, men numera "bara" överkänslig mot.
Till lunchen har jag massa keso (koncentrerat mjölkprotein; något jag inte kunde röra som liten), till efterätt fruktsallad på banan (tidigare allergi, numera bara illamående), äpple (kliade ordentligt i halsen, numera bara lite) och granatäpple - ännu inga symptom, hehe..

Smart det där. Men vitaminer är vitaminer, eller hur?



Måste nog säga att granatäppelkärns-röd är en av mina favoritfärger.
Tyvärr gör inte bilden helt rättvisa..

Snart julledighet

Kategori: Allmänt

Om två veckor är det julafton. Spenderas hemma med familj och släkt och jag längtar så! Det gick precis upp för mig att jag bara spenderat sex dagar i Sverige hittills i år; en överraskningsresa jag gjorde när pappa fyllde år 1:a juni.
Blir kortvisit nu under jul också. Och mer eller mindre fullspäckad schema..

december/januari

20: sista lektionen för i år: delredovisning av slutprojektet. eventuellt avslutningsmiddag med vänner
21: första jullovsdagen. Davides födelsedag
22: packa etc
23: Sverige! (mami, planet bör landa 15:35 på arlanda)
24: julafton; fira hemma med familj och massa släkt! oh.
25: njuta av att vara hemma och träffa vänner
26: stockholm efter lunch, möta upp Davide på arlanda under kvällen och spendera natten i stockholm
27: visa stockholm under dagen för mannen, introducera honom för världsmetropolen västerås under kvällen
28: sightseeing i västerås? (lär gå fort!), träffa vänner/släkt
29: träffa vänner/släkt, åka upp till arlanda för hotellnatt där
30: ca 06°° går mitt plan till Paris och Davides till Milano
30-6: Paris hos Anaïs
6: tillbaka hem till Milano
9: skolan fortsätter



Dags för promenad

Kategori: Allmänt

Jag tror att det bara är att acceptera. Jag är ingen sova tidigt-människa. Mina planer var ju att somna runt 20°°/21°°  men någongång runt midnatt bestämde jag mig äntligen att jag var tvungen att sova. Nu har jag sovit ut, ätit klart en lätt frukost och läser lite bloggar och uppdaterar mig i allmänhet vad som pågår i andras liv..
Men. Så insåg jag att jag kan inte ens komma ihåg sist jag var ute på en ordentlig promenad och jag börjar känna mig degigare och degigare - sååå jag har nu bestämt mig för att dra på mig joggingskorna och ta en ordentlig promenad. Frågan är bara om jag klarar mig i skinnjacka, då det känns halvhippt att dra på sig pälsen till silvriga och ljusrosa joggingskor. Barfota i havet med päls - det funkar. Men inte med joggingskorna idag tror jag...

Ska bara försöka uppdatera mig på musiksidan med nya telefonen så är jag iväg sen!


Fruktsallad

Kategori: Allmänt

Klockan är strax efter åtta och jag tänkte ta och göra en ordentlig fruktsallad till middag och sen gå och lägga mig. Energin är inte på topp och imorgon blir det ordentligt pluggande hela dagen så behöver vitaminer & sömn! Helgen blir ordentligt med plugg och annat viktigt. Ska bli skönt att få mycket undanröjt! Äntligen bokat flyg från Paris hem också, innan priserna stiger alltför mycket..

Fruktsallad blir det på granny smith-äpple, clementin, kiwi, banan och granatäpple. Hittade finaste, jättestora granatäpplena i matbutiken så blev perfekt middag!

Bildregn

Kategori: Allmänt

Vi kör ett bildregn med text från senaste tiden! Ok?



Ett par veckor innan min födelsedag köpte jag en Blackberry åt mig själv.
I present från min kära föräldrar. Självklart satte jag en stor rosett på den.
Presenter ska vara inslagna! (hah)


Judith från Holland kom över helgen och vi var ute mest hela tiden.
Här på Jazz Café med Mat, en vän till mig från Deseo.


Min man bjöd ut mig på argentinsk middag på min födelsedag.
Jag hade länge velat testa restaurangen då den verkade så mysig,
så det blev en fin (och god!) överraskning!


..trots att jag var sjuk. Helt snurrig och kunde knappt äta eller dricka,
men var mycket lycklig ändå!


Bild utanför restaurangen, tyvärr syns det även här att jag mådde som jag mådde..


Beställde enorm tårta i mörk choklad, vit choklad, kräm och lite maränger
och bad mig av med lite kära vänner till Deseo för lite drinkar och prat.


Davide var givetvis med, och Ferru (fd kollega på Deseo, favoritbartender!)
kom förbi. Fick fin och personlig present i form av en "grappatyp" med rosinslag!
Fick även en så fin inredningsbok och ett sminkset. Så gulligt!


Kära vänner! Tyvärr var majoriteten av de inbjudna sjuka, hehe,
men hade en mycket trevlig kväll!


En vecka senare var det långhelg ledigt här i Milano så jag och Davide tog bilen till havet.
Det var kallt i Milano men vid kusten var det 18°C och sol.
Jag gick omkring barfota i vattnet och det var underbart med havsluft!



Mannen min kollar utsikten?


Vi åkte upp till en by på en höjd strax innan solnedgången..


När man ser bouganvillan blomma för fullt känns det inte som december...


Ljuset var underbart mot en fin kyrka.


Senare satte vi oss på ett litet mysigt, typiskt italienskt, piazza med en drink
och såg solen gå ner bakom bergen. Behöver jag säga att jag hade en perfekt dag..?


Egentid

Kategori: Allmänt

Godkväll. Jag kanske är den sämsta någonsin att uppdatera en sida som denna just nu men då jag i princip inte spenderar någon tid hemma blir inte blogga prio ett. Förlåt..
Bor mer eller mindre hos Davide större delen av veckorna numera vilket känns väldigt bra, men skönt nu att få spendera ett par timmar för sig själv, utan någon annan här. Skolan går ok, men väldigt mycket att göra och tänka på. Alla italienskatermer skruvar till hjärnan ordentligt, och sen att hela tiden växla till engelska gör det värre.. Som tur är övar jag dygnet runt numera! Svenskan däremot blir en annan sak...

Födelsedagen, för snart en vecka sedan var jättefin. Drink och talktime med Anaïs, fick jättefin present; två hotellnätter i Florens i vår - ska bli så kul och skönt! Av mannen min fick jag, bortsett från underbar middag på Argentinsk restaurang, champagen & tårta med ljus inkluderat, ett armband från Tiffany & Co. Blev lite chockad när han lställde fram en turkos liten papperspåse på bordet om jag säger så. Obeskrivligt kort fick jag med, med beskrivning till presenten - vilket gjorde väldigt mycket mer än själva armbandet.

Sen dess har det pluggats, firat födelsedag lite till, sovit, tagit det lugnt och pluggat lite till. Kommande tre dagar (ons-tors-fre) är det ledigt här i Milano, så imorgon tänkte jag och Davide ta en sväng ut till havskusten! Hoppas att vädret är lika fint som idag, 10°C och sol. På torsdag tänkte jag tvinga stackarn till att baka. Lussebullar och massa annat - behöver kanske julstämning ändå...
Nu, innan gruppmöte klockan 19°°, tänkte jag sova en stund. Andas ut lite, här hemma för mig själv.


Ska försöka fixa en annan bloggadress snarast så att jag kan börja blogga från nya telefonen..!



Han valde inte det typiska Tiffany-armbandet som alla italienska tjejer har/vill ha,
utan ett mer speciellt som passar mig. Vilket jag verkligen uppskattar.
Silverkulor på en silverkedja och det klassiska Tiffany-hjärtat på.
Behöver jag säga att jag blev glad?
(Övriga bildfokus får ni ursäkta)