.

Kategori: Allmänt

Nu mår jag bättre och är på mycket bättre humör! Glad! Haha..

Storasyster är tvungen att rycka in med mirakelprodukter! (hah)

Kategori: Allmänt

Nuuuu har min kära lillebror och hans söta flickvän landat! Han ringde och meddelade! Igår frågade han även om jag hade hudkrämer här för han var torr - jag undrade då om våra föräldrar inte tar hand om honom ordentligt så han är tvungen att komma och hälsa på stora syster så hon tar hand om honom med hjälp av hennes mirakelprodukter? Hehe. Som tur har jag en oöppnad handcreme jag fått av mormor (fick den precis efter jag själv köpt en ny) som jag ska ge honom - och själv börja använda nu när min gamla är slut. Haha, tack mormor!

Annars har jag diskat upp från min middag, plockat bort manikyrgrejer och annat - vaaaad ska jag göra nu då?!

Notting Hill

Kategori: Allmänt

Vilken feel good film Notting Hill är! (Hade det varit på t ex alla hjärtans dag jag suttit hemma ensam och sett den hade det nog låtit annorlunda, men nu under just halloween funkar det, hehe)
Hade inte sett filmen på ett tag så kom knappast ihåg alla detaljer, vilket gjorde den ännu bättre!
Nu ska jag försöka underhålla mig en dryg timme innan jag ska försöka få tag i en taxi. Kanske inte det lättaste en kväll som halloween då de flesta förmodligen ska ta sig till klubbar runt midnatt med taxi - men jag ska ha en!

Är på mycket bättre humör efter den här filmen nu, hehe, dock illamående efter all sushi jag ätit - ändå sparat hälften.

Jag är så hungrig!

Kategori: Allmänt

Jag tror det kommer finnas kvar sushi till frukost också! (För är ytterst tveksam till att Calle & Emma äter det - särskilt då Calle sagt att hon inte tycker om skaldjur etc..? men vi får se! hah :)

oh. ser nu att jag fick två vårrullar med också, jättegoda!

Buon appetito!



Massor av sushi!

so done with wishing you were still here.

Kategori: Allmänt

1. vad ska du göra ikväll? Tycka lite synd om mig själv (hehe), äta sushi och kolla på film. Sen möta upp Calle & Emma!

2. vad ska du ha på dig ikväll? Just nu sitter jag invirad i en handduk. Sen blir det nog mina curve-jeans från Levi's och blå, finstickad tröja.

3. hur kommer du att lukta? florsocker!

4. vad blir det för smink? Lite lätt bara! Ska ju mest sitta ensam hemma, haha. Grund, eyeliner & maskara. Lite läppglans!

5. hur har du håret? Det är väldigt blött so far, men kör det nog lite halvvågigt - naturligt.

6. vilken låt vill du höra ikväll? Ingenting. Mitt huvud dunkar lite för mycket.

7. vad är ditt bästa bakis-knep? Nyktra till innan du somnar!

8. vilka ska du träffa? Personalen på sushirestaurangen nedanför, två taxichaufförer och Calle & Emma.

9. vad händer resten av helgen? Eh. Opassande fråga.

10. kommer du va full i kväll? Hehe, verkligen inte!

11. vilka ställen kommer du att besöka? Lägenheten, sopsorteringen, sushirestaurang, taxi genom Milano och Centralstationen. Hehe..

12. kommer du att va i tid eller sen? I tid! Får Calle & Emma stå själva och vänta på stationen tror jag att de vänder tillbaka till flygplatsen på en gång ;)

13. kommer du "score:a" så att säga? Haha, nej nej nej.

14. beskriv sinnesstämningen inför kvällen. Lite smått bitter, men glad ändå. Myskväll!

15. vad har du med dig i väskan? Oklart än så länge. Paraplyer, nycklar, mobil, pengar & läppglans?

16. vem vill du allra helst träffa ikväll? Calle & Emma!

17. och vem vill du INTE träffa ikväll? typ nästan ingen annan..?


Nike + Inter

Kategori: Allmänt

Haha, jag är ju på jakt efter ett perfekta par sneakers!? Nike & Inter!



Haha! Vad tycker ni?

Buon Halloween!

Kategori: Allmänt

NU; dusch och tillfräschning - man mår alltid lite bättre då! Och sen blir det sushi framför Notting Hill! Kanske ska festa till på en alvedon också!

.

Kategori: Allmänt

Haha, men åååh. Jag kollade på klockan i köket som stod på 19.00 vilket innebär att om en timme kan jag gå och handla middag. Men klockan är ju bara 18.00 och att handla middag redan vid sju är lite tidigt..
Det här med vintertid alltså!

Mm..

Kategori: Allmänt

Imorgon ska det regna här. Oho. Det är även tydligen röd dag, haha - bra där!

Saknar lite..

Kategori: Allmänt

Åh. Såg att papi hade skrivit på msn när de åkte mot Arlanda (..jag missade det) och jag vill att mami och papi oooockså kommer! Haha. Kanske inte på samma gång som Calle & Emma, men sen! Ähh, om två månader ses vi ju ändå under julen :)

Inte på bästa humöret? hah, men senare så!

Kategori: Allmänt

Hej hej huvudvärk. Halsen är bättre men huvudet värre, men bättre så för då funkar oftast huvudvärkstabletter, heh.. Jaja, sluttjatat om det för ett tag ;)
Nu har jag städat och plockat lite, tänkte duscha snart och gå och köpa sushi. Cilla ska ut med resten av folket för party så blir lugn kväll hemma själv. Det känns ganska skönt ändå, hade inte orkat gå ut.
Runt midnatt ska jag ta mig till stationen, hah, som tur kan jag nu ha "vanliga kläder" på mig och slipper min horiga halloween-dräkt. (Stationområdet är inte det bästa i Milano om man säger så..) Taxi lär det bli!

Usch, nu är jag såå uttråkad! Och jag har bäddat med rena lakan i min säng till Calle & Emma också så kan ju inte krypa ner där och sova.. hehe. Kanske sätter på en film i hallen ("vardagsrummet") sen när Cilla är klar och ska gå :)

Parma på TV!

Kategori: Allmänt

Nu har vi lagat lunch och jag känner mig lite bättre. Nu är det fotboll; Parma-Chievo innan jag ska sätta igång och städa här.. Det regnar ute, så perfekt stanna inne och vara sjuk-väder!

Vuxenpoäng!

Kategori: Allmänt

Hann sova en timme tack vare vintertidsomställningen innan vi skulle åka med Matilda. Var jättekul att hon var här, supersöt!
Well, sen sov jag från 4-13 och är nu halvt vaken. Min hals gör ont. Så jag har tagit det vuxna beslutet att jag inte ens ska ut ikväll. Sparar dessutom lite pengar då, hehe, slipper köpa det sista till utklädnaden och dessutom inträdesbiljett & drinkar. Så tror jag ska slå till på sushi i stället till middag..!
Men, såå illa är inte min sjukdom, bara jag får vila och ta det lugnt blir det säkert bättre! Jag vill inte riskera att ligga hemma i sängen hela veckan när Calle & Emma är här..

Nu under dagen ska jag tvätta och städa och bädda och ha mig. Och dricka massa av te och gå omkring i raggsockor och hoppas att det hjälper! (Imorgon blir det apoteket!)

Medicin?

Kategori: Allmänt

Kan inte sova så ska försöka få i mig någon slags medicin för min hals. I min "medicinlåda" finns det mesta (tänker inte ens rabbla upp allt, för samtligast bästa) vilket även inkluderar några italienska läkemedel. Tror dock att den jag nu håller i är allergitabletter och inte mot halsen, men är inte säker.. Heh, får se hur det här går..!

Sjukdom på ingång..?

Kategori: Allmänt

Det känns verkligen som söndag idag. Varit ute två dagar irad och idag var hemmakväll med fotboll, men det är bara lördag! Halsen är inte bättre, hm. Ska strax sova för ska göra Cilla & Matilda sällskap i taxin till stationen kl. 03.15 inatt, hehe.. Vanligtvis brukar vi inte ens vara hemma den tiden på lördagar, nu ska vi upp då.. Men sen ska jag sova vidare :)
Under dagen ska jag in till stan för att möta en tjej för biljetter till morgondagens fest och sen förbi Rebekah och låna läppglans! (Hehe, jag är vanligtvis inget fan av rött på mina läppar, så vill inte köpa ett bara för en natt..)

Jag och Cilla har bestämt oss för att börja lungt med mat och lite vin hemma och sen åka direkt till klubben (just cavalli) efter att jag mött och hämtat Calle & Emma :)

.

Kategori: Allmänt

Jag har ju aldrig tyckt om Milan - men Ibra älskar jag ju näst intill. Varför ska han spela i detta skitlag?!

2-0 till Juve nu för er som missat det..

hehe...

Kategori: Allmänt

Provar delar av morgondagens Halloweendräkt, hoho!

?

Kategori: Allmänt

Alltså. Vad gör Ibra ikväll? Fine, han gör ju något - men vad?

Lugn kväll hemma!

Kategori: Allmänt

Perfekt middag för en överkänslig som jag; bäryoghurt och sen banan & äpple. Haha.. illa!

Sitter och pratar med min kära bror angående kommande dagarna nu. Kommer bli asbra! :)

Nu ska jag koncentrera mig mer på Ibra..!

IBRA!

Kategori: Allmänt

Nuuu har jag handlat mat till de små liven som kommer imorgon natt, och gett minilista till min bror över vad de ska inhandla till mig på Arlanda, hehe. Give and take liksom..
Funderar på om jag ska orka laga någon middag ikväll eller inte, kanske räcker med frukt - åt ju ändå "lunch" så sent.. Haha, jag har såå stora probelm! Nu blir det att titta och dreggla lite över Ibra när Milan spelar mot Juve!
Buona serata!

ÖVA!

Kategori: Allmänt

Haha! Helvete vad dålig jag är på att skriva/prata italienska! Skriva är värre! Särskilt då jag vet om många "gramatiska former" men inte kan använda dem → bättre att inte veta då jag då använder det jag kan, haha..
Well, jag förstår ju i alla fall och kan prata en del, men iår, tja, det blir att öva öva öva och plugga italienska!
Försökte svara killen jag träffade igår via sms nu, gick sådär, hah. Och han kan ingen engelska - vad jag förstått. Väldigt bra på ett sätt, men lite tråkigt också, hah..

Hm.

Kategori: Allmänt

Idag är jag lite förbannad på min skola & CSN! Jag behöver pengarna! Inte för att jag inte har några pengar alls, men den jäkla ångesten jag får när det kommer till pengar. Alltid. Ändå kan jag inte sluta göra av med dem...

Nu ska jag göra mig iordning och gå och handla till imorgonnatt då Calle & Emma kommer → de lär vara hungriga när de kommer fram.

Jag har ont i halsen också! Perfekt liksom, hehe. Tror faktiskt att jag får stanna hemma ikväll, lika bra!
Imorgon blir det städa, köpa sista grejen till min "kostym" (aka hordräkt, haha) till Halloween och sen fest! Tror att det blir Just Cavalli, inget fan av det, men verkar som att allt och alla ska dit? hehe..
Hoppas bara inte att jag blir ordentligt sjuk!

Gröna grönsaker!

Kategori: Allmänt

Kolla här då! Cilla har fått mig att börja äta (och gilla!) såna här gröna, enkla bönor. (tack!) Mycket godare här än i sverige! Smakar lite sött och lite salt (efter att man kokat dem i salt...). Vanligtvis äter inte jag gröna grönsaker, förutom zucchini (även det relativt nytt för mig) och gurka. Men nu så!




Delar av min lunch. Såhär vid 17.00...

Buon giorno!

Kategori: Allmänt

Det här med att gå till banken verkar inte vara min grej riktigt.. Det var stängt! Får väl ta det på måndagmorgon då!
Jag gick i alla fall förbi ett bageri och köpte med mig bröd, så nu sitter jag i sängen med två brödbitar med god marmelad/sylt från Frankrike på. Ena med björnbär (det är massor av hela björnbär i!) och andra hallon. Mmm!
Hittade dem i en fin vinbutik häromdagen där de även hade lite delikatesser!
Tja, tänkte roa mig lite på nätet medan jag äter frukost och sen kanske sova igen.. Kom på att mataffärerna ju är stängda imorgon (söndag) så måste handla till Calle & Emma idag! Men det är ungefär de planerna jag har så, hehe.
Milan-Juventus spelar ikväll så kanske ska gå till sportbaren och kolla och äta aperitivo, men är inte säker.. Får se!

Åh.

Kategori: Allmänt

Oj vad jag inte vill gå upp och gå till banken nu! Enda trösten är att jag får gå tillbaka hem och sova sen!
...hoppas att de har öppet nu i alla fall!

Dansat hela natten..

Kategori: Allmänt

Aj aj aj. Imorgon ska mina fötter få viiiila.
Kul kväll! Förmodligen den gången jag varit som mest nykter på Alcatraz - fungerade väldigt bra!
Vissa puckon blev man sjukt trött på men somehow lyckades jag hitta en kille från Slovakien. (Första människan jag träffat från Slovakien? - jag var tvungen att googla vart fan det låg, haha, illa!) Vi pratade om Zlatan, då vann han mitt hjärta, haha. Tyvärr kunde han ingen engelska och jag kan ju verkligen inte prata italienska nu, även om jag förstår, hehe - men det gick ju! Måste bara öva italienskan liiite mera!
Nu ska sminket bort och jag tror jag ska ta en macka.. Klockan 09.00 imorgon ska jag upp för att gå till banken. Yey!

Rond n°2.

Kategori: Allmänt

Jag har lite ont i käkarna efter massa skratt och babbel senaste två dagarna, hehe.. Rebekah kom över vid sju och jag lagade middag åt oss. Favorit i repris; färsk pasta med spenat & basilikasmak som jag blandade med mozarella, tomat, tabasco & parmesan så att det smälte lite. Mm!
Efter ett tag kom Cilla & Matilda hem och nu gör vi oss (minus Rebekah) iordning oss och ska strax dra och dansa lite på Alcatraz. Skabbigt ställe men där man kan ha roligast när det gäller att dansa.
Sliten från igår men ändå ser jag fram emot kvällen. Oh.



Kör på lite sotade ögon i mörkgrått & grönt kvällen i ära.
Och svart kort klänning.

Väldigt dålig vinkel - men there you go. Hah.

Hm?

Kategori: Allmänt

Alltså seriöst. Hur många studenter går ut var och varannan helg och äter middag för ca 200 sek/person? (..som oftast sedan följs av taxiresor, några drinkar och klubbinträde) Nu snackar vi vanliga svenssons, inte á la stureplans wannabees.
Och jag känner mig liksom duktig för att jag avstår från det ikväll (hehe, alltså middagen - jag kör en 20€ utgång sen! inkl. taxi, inträde & två drinkar). Ursäkta, men det är riktigt illa och jag kanske måste komma ner på jorden här snart..!? Hehe. Men ja, så länge jag klarar det så.. Lever lite i vardagslyx ibland kanske..?


Dagens fundering..? hehe'

Kategori: Allmänt

..och vad ska man ha på sig ikväll då? Alltså, inte på middagsdaten (haha - se nedan) utan när vi ska ut och dansa?
Outfit á la gårdagen (kort, tight fodral i mörkblått sammet) funkar inte riktigt på klubben vi ska till..

!

Kategori: Allmänt

Jag har fått en middagsdate! Vid namn Rebekah, haha.

Fredag...

Kategori: Allmänt

Banken verkade vara stängd, får ta det imorgon istället. Mormor ringde det traditionella fredagssamtalet, mys!
Nu, 17.30 ska jag äta lunch, hehe, får bli en lättare! Men jag är så himla hungrig! Åt inte så mycket igår på aperitivon och det var ju nästan 24 timmar sedan...
Har varit och handlat lite till middag, blir hemma! Ganska mys måste jag säga! Sen blir det nog vin med tjejerna och utgång?
Dock inte lika många drinkar som igår, mitt huvud gör lite ont idag, hehe - men kunde varit mycket värre! Men med tanke på att drinkarna på det stället vi ska till är så jäkla snuskiga lär det inte vara någon risk..!

Hm...

Kategori: Allmänt

Oh. Jag har ett väldigt snyggt blåmärke placerat mitt på knät också. Gjorde ett snyggt fall uppe på vip-avdelningenigår, det var nämligen jäkligt halt.. Men värre än ett blåmärke blev det inte!



Jag har inte duschat - hoppas att banken släpper in mig ändå!

De kallar sig drinkluder. Jag vill inte vara en av dem.. (haha!)

Kategori: Allmänt

Hjälp. Vilken kväll igår.. Blev ingen drink på kända drinkbaren då det var fullt/man var tvungen att ha bord så vi valde en annan bar i närheten av klubben vi skulle till. Innan klubben blev det besök på en bar som jag kallar shotbaren och de andra intog ett par shots (inte jag.). Där frågade bartendern (han som har stället? vet ej.) vart vi skulle och om vi skulle med honom till klubben då han hade bord där. Jag ville inte då jag redan blivit erbjuden detta av en bekant, haha, och kändes då lite dumt att ta ett annat (och hatar dessutom att "glida in på andra"! haha) - men de andra insisterade, hah, och vi fick i alla fall gratis inträde.. Jag skämdes lagom första halvtimmen/timmen men sen va killarna trevliga och det var väl lugnt..
Blev lite smått kaos i mitt huvud när jag för en stund tappade bort min väska (svenskt kontokort, nycklar, mobil etc) - jag tappar oftast inte bort viktiga saker sådär! - då jag lämnade den för två sekunder. Jag och en kille lyfte möblerna, letade bakom draperier och hade oss, haha men hittade ingen. Rebekah gör senare ett litet försök att titta under soffan (som vi tidigare tittat under tyckte vi..) och hittade den. Så hon var hjälten under kvällen! Hehe..
Det var en kul kväll, trots vissa misstag - men det kan jag ta! - och mina fötter värker och är trötta, hehe..

Får se om det blir att gå ut ikväll, tror Cilla & Matilda (Cillas vän som är här på besök nu) ska ut och äta sushi men jag känner att för mitt samvetes skull (på ekonomifronten, hehe) skippar jag det om jag ska ut och dansa.
Såååå sushi eller dansa ikväll?

Nu ska jag göra mig iordning lite och gå och handla och besöka banken för att sätta in pengar på mitt italienska konto. Uhh. Där försvann €69 till en räkning för internet..

Crush for sammet!

Kategori: Allmänt

Älskade blå sammetsklänning på mig! Trevlig torsdagskväll!

love it.

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma en snabbis för dusch, ombyte, omsminkning m.m.
Så himla härlig torsdag! Gick och shoppade lite nödvändigheter (maskara & hårspray) och tittade i massa affärer. Herregud, jag vill ha pengar! Sen mötte jag upp en vän för att kolla ett tapetshowroom innan vi tog en promenad på stan. (mina fötter värker ordentligt nu då jag hade obekväma klackar! - och ikväll blir det 13 cm'are..!) Nu är jag hemma varit och köpt vin och ska nu in i duschen!
Bokat bord för ikväll på stammisstället Globe för aperitivo och sen blir det att testa nya drinkbaren innan vi åker till Tropicana och dansar.

Bästa dagen på länge - förhoppningsvis slutar den ännu bättre!

Hehe...

Kategori: Allmänt

..man skulle ju kunna tro att jag spenderat samtliga av mina besparingar idag.




Men så är inte fallet.

Ciao!

Kategori: Allmänt

Då drar jag iväg då. Haft bra morgon och passar på att göra mig iordning ordentligt - lockat håret, strykt klänning och grejer! Ska ut för att njuta av höstsolen och butiksdofter!

Borsta tänder lär man ju göra!


Satsar på kortkort idag, hehe. Men har shorts under!



Skön kappa och favoritsjalen! Börjar tyvärr bli lite sliten,
men älskar den! Så tjock och skön och har fina pälsbollar längst ner!

TORSDAG!

Kategori: Allmänt

Idag har jag lyckats! Hehe. Gick upp strax efter 08.00, klädde på mig och gav mig ut för en 30 min ordentlig powerwalk. Nu sitter jag och äter frukost, ska strax duscha och sen ta det lite lugnt någon timme innan jag tänkte ge mig ut. Köpa lite grejer innan jag ska möta upp en kompis som ska göra mig sällskap till showroomet.

Det var kallt ute! Jag hade i och för sig bara långa träningsbyxor, linne och en stor hoodie, men ändå! Jag adderade en stor halsduk och "pälsörgonmuffar" och ett par solglasögon - så lär ju inte ha sett klok ut, haha, men skönt var det!
Nu ska jag dricka upp mitt te innan jag sätter igång med resten! Hoppas ni har lika bra start på dagen som jag!

Godnatt då!

Kategori: Allmänt

Tänkte åtminstone försöka att inte sova bort hela dagen imorgon (haha, och det brukar ju gå bra..). Tänkte istället göra dagen till en väldigt bra torsdag.

- lämna in skor till skomakaren (om han är snäll och hinner fixa dem under dagen..)
- sätta in pengar på mitt italienska konto så en räknings kan dras
- köpa maskara & strumpbyxor
- besöka ett showroom & kanske ta en tur inne i "city"
- tvätta
- aperitivo, drinkar och dans under kvällen!

life's good!

Kategori: Allmänt

Jag sitter och bläddrar igenom inredningstidningar och kan säga att jag pluggar. Hur underbart är inte det?
Jag är så himla glad att jag pluggar och kommer att arbeta med ett av mina största intressen! För mer eller mindre exakt 10 år sedan bestämde jag mig för att inredningsdesigner/inredningsarkitekt - det är ju det jag ska vara.

did it again?

Kategori: Allmänt

nej nej nej nej..!

á mavala.

Kategori: Allmänt



Vi kör på rött ikväll. à la new delhi.


ggggelato!

Kategori: Allmänt

Efter en halv dags skrubbande i lägenheten tyckte jag att jag och Cilla var värda lite gelato så jag gick ner till gelaterian här på vårt "piazza" och köpte med mig en halvliter upp och la i frysen till efter middagen. Smakerna jordgubb, caffé och cookies. Mm!

Så nu har jag lagt ansiktsmask, tagit bort nagellack och fixat hyn och ligger i sängen med tända ljus och äter gelato och ska bläddra i lite inredningstidningar när jag har målat naglarna röda och fina. Perfekt kväll!




Serverad i en av mina älskade iittala-skålar. Mums!

Mums!

Kategori: Allmänt

Hoho vad jag blev sugen på en stor (läs: enorm) hamburgare nu! En sån där á la riktig restaurang (absolut inte Mc Donalds!) med massa gott på. Åh.
Haha, kan det bero på att jag är hungrig? Ne, det blir stekt kyckling och ris här ikväll! (Med gelato till efterätt - mer om den senare!)

Håller en tumme!

Kategori: Allmänt

I februari någongång var och och Cilla på väg till en bar med några killar, som påstod att de hade Milanos bästa mojito (och drinkar i allmänhet?) men vi kom lagom till att de skulle stänga så blev inget. Sen har vi mer eller mindre glömt bort baren, men en dag när vi var ute och gick hittade vi den, haha (tidigare åkte vi bil och helt konstig väg!). Så nu tänkte vi gå dit imorgon, jag kollade in deras hemsida och det verkar som att de verkligen kan drinkar! woho! Äntligen kanske jag kan hitta en favoritbar när det kommer till drinkar - vanligtvis kan de inte göra drinkar här!
Så, vi håller en tumme för att det är ett trevligt ställe och att de kan blanda bra (goda!) drinkar! Hehe..

Sitter nu med två hårdbrödmackor med philadelphia & salami på och ett glas juice. Var hungrig men middag lär vi inte äta förrän om en dryg timme så.. Kanske ska gå ut på en promenad så länge.. Får se!

it's the good times and the bad times we had..

Kategori: Allmänt

Kök, badrum och hall är nu skrubbat och rent, hehe. Har mitt rum kvar och sen så! Så himla skönt.
Annars blir det en lugn hemmakväll ikväll, imorgon lär jag vara fit for fight!

Jag längtar verkligen tills att jag kan åka till IKEA och köpa lite förvaringsmöbler m.m! Blir tokig på alla grejer jag måste ha framme! Men men, det kan man ju kalla lite av ett i-landsproblem det med..

Onsdag..

Kategori: Allmänt

Det är städdag hemma hos oss här på Martini idag. Min kropp vill egentligen inte alls, men ska ändå bli skönt att få det klart. Mår i alla fall bättre idag så imorgon blir det förmodligen utgång!
Det känns dock som att jag inte har någonting kul att ha på mig. Skulle vilja köpa ny, fin klänning och nya skor men väntar med det. Måste dessutom köpa ny maskara snart (aj aj) men jag tänkte gå och ta ett snack med skomakaren i eftermiddag och höra om han kan rädda mina skor.

Nej, nu ska jag kavla upp ärmarna och börja skura.. Usch! Jag tror inte ens vi har några gummihandskar hemma längre!?

.

Kategori: Allmänt

Åh vad jag saknar dig. Och det kommer aldrig att bli samma sak igen..


Italienskt rödvin...

Kategori: Allmänt

En social, trevlig kväll med god mat, dryck och sällskap hemma kan ju vara det bästa! Nu avslutar jag med ett glas vin och datorn i sängen.
Förut klarade jag knappt rödvin, men kan bero på att det var i Sverige och man då skulle svepa det i och med "drinklekar" på olika förfester - ingen hit. Alls. Nu föredrar jag rött framför både vitt & rosé (givetvis beroende på mat, men att bara dricka) och som att nu sitta och "sippa" (haha) på rödvin är så gott! Men jag känner mig så sjukt löjlig också.. Hehe, well. Jag är ju i Italien..



Jag och mitt rödvin, haha.
Även äntligen målade naglar! (Har ju inte kunnat måla naglarna senaste
dagarna då nagellacket ger ränder/fläckar på ritningarna, haha..)

Skål?

Kategori: Allmänt

Jag har ikväll druckit en halv flaska lambrusco (rött, lättmousserande vin) och en bacardi breezer (hah, jag dricker aldrig sånt annars..!?) och har nu tagit ett litet glas vin - och känner inte av det. Bra! Vissa kvällar efter en mun vin känner jag av det. Hm. Well, vi åt ju massor av god sushi till så..
Nu kör jag favorit i repris, hehe, granny smith-äpple, banan & riven kokos. Perfekt mot sötsug och riven kokos är ju inte så illa, även om det kanske innehåller dåliga fetter - men ändå. Inget konstgjort! Vilket jag tycker är viktigast.. (haha, kan man inte tro m.t.p. all färdigmat/halvfabrikat vi äter här..)

:)

Kategori: Allmänt

Sovit idag. Från 10.30 till 13.30, sen lunch sen sova igen. 19.00 gick jag upp för att handla lite, diska och sen kom Rebekah över för sushi, skitsnack och massa skratt! Vi tre Västeråstjejer håller ihop, haha!

Nu har jag ont i halsen också, så ska försöka sova ordentligt inatt och stanna hemma imorgon. Vi ska storstäda så hoppas jag orkar det, men lär gå! På torsdag vill jag nämligen vara frisk då vi nog ska ut och dansa (Rebekahs kompis Matilda kommer då) och det var längesen!
Så, godnatt!

Från 15 (IG) till 28 (MVG) i Plot&Survey.

Kategori: Allmänt

Jag måste erkänna att jag har lite huvudvärk. Aj aj. Nu har jag haft min omtenta och min lärare sa att jag "verkligen kunde rita" och att det såg bra ut. Jag fick 28! 28/30 - dvs MVG i svenska mått. Tack o tack!

Förra gången sa han "bad" - nu var det "very good", hah.
Jag är väldigt nöjd med både själva betyget och de han hade att säga. Så nu är jag värd lite sömn! Och ikväll ska jag/vi fira med sushi!

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
Klockan 06.00 lyckades jag vara klar så har fått 1,5 timmes sömn i alla fall.. Behövdes! Nu har jag duschat, äter lite frukost och om en halvtimme ska jag gå/åka till skolan och skriva ut en "klient board" på vägen. Om några timmar är det klart och jag kan fortsätta mitt sk. sommarlov, hehe.
Nu måste jag klä på mig och föna håret! Önska mig lycka till på examet!

Facebook sover!

Kategori: Allmänt

Haha. Ingen av mina 441 "vänner" på Facebook är inloggade nu. I alla fall inte på chaten → med största sannorlikhet inte alls. Tecken på att man borde sova..?

..fortsättning..

Kategori: Allmänt

Nu har jag en punkt kvar på mitt papper av uppgifter. En dryg sådan, men åtminstine inte så svår..
Jag hade satt mitt mål att få somna 04.00 idag - nej. Har jag tur får jag sova en till två timmar, men ser i alla fall ut som att jag hinner bra. Haha, än om i sista timmen - men bättre än i sista sekunder och att man gör slarvigt och inte ens klart för att man inte har tid - för så gick det ju sist...
Ibland är jag lite för optimistisk. Tidsomtimistisk.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen; det är tur att jag är nattmänniska och kan fungera utan sömn!
(dock snurrar det lite i huvudet nu om jag ställer mig upp, haha, men det kan bero på förkylningsbomben i hjärnan..!)

Jag och min mobil. höh'

Kategori: Allmänt

Min mobil säger "SIM Error", vad tror ni det kan bero på? Dock har jag inte ork, tid eller lust att pyssla med det nu, det tar vi imorgon! Min mobil som jag har nog är nog en av de sämsta som någonsin gjorts. Helt värdelös. Tyvärr tycker jag ju så mycket om designen eftersom den är liten, tunn och enkel - inga krussiduller. Det är en Sony Ericsson också såklart.
Fast, en ny mobil känns inte att prioritera. Jag är lite sugen på en Blackberry, men de är så stooora och skulle inte få plats i alla handväskor (hehe) så skippar nog det. När jag var yngre och papi hade en förmåga att uppdatera mig med det mer eller mindre senaste inom elektronikvärlden hela tiden kändes det som om jag hade ny mobil m.m. var och varannan månad (nej, det var ju såklart inte så) så nu när jag har haft den här ett drygt år känns det så längee..
Men bortsett från att den är värdelös trivs vi ihop.

Nej, nu återgår jag till ritningarna! Det blir fint!

:)

Kategori: Allmänt

Att det ska ta sån tiiiid då!? Men nu har jag gjort ordentligt med detaljer i 1:20 skala (desto större man ritar desto mer detaljer..) som vi inte alls kunde när vi egentligen hade kursen så det är ju alltid något!


Imorgon gäller;

- EXAM
- Städa mitt rum
- Diska (hehe)
- Sova
- Sushi till middag! (jag & Cilla ser ingefäran där som medicin nu i sjuktider.. heh)


Försök till att stoppa sötsug!

Kategori: Allmänt



Ett halvt granny smith-äpple, en halv banan och lite riven kokos uppe på!
Bättre än choklad & oreos!


Ursäkta känsliga!

Kategori: Allmänt

Tror att det är stopp någonstans mellan hjärnan, näsan och örat. Det gör ont och jag är täppt. Haha, förlåt.
Men hittar ingen nässpray här hemma, endast en näsolja och tror inte att det skulle direkt hjälpa...
Nu ska jag rita ett badrum i 1:20 skala, det är första ritningen av det för nu så tar lite mer tid.. När jag bara ska "kopiera" det går det fortare. Men, klockan är faktiskt inte ens 23.00 så med lite flyt får jag sova några timmar i natt! Min kropp skulle nog behöva det.. *snuvar*

Något säger mig att jag kommer känna såhär om ett par timmar..!

Kategori: Allmänt



Bilderna är från ritningar i geometri jag gjorde förra året..



Inte bra. Jag börjar få rynkor i pannan..!


PUSS

Kategori: Allmänt

Japp. Förkylning it is. Jag ligger drygt två timmar efter i min planering av ritande, bl.a. för att jag startade 1,5 timmer för sent → jag lär klara det bra nu.. Hoppas va?
Förlåt, är bara skitsnack om förkylning och ritningar just nu - men dagarna består inte av mycket annat.. Imorgon blir det ändring!

Jag vill pussa på någon idag! hah. På en sweetie.
Men är tveksam till att någon vill ha en puss av mig idag.. haha..

SÖTSUG!

Kategori: Allmänt

Haha, jag är så sötsugen här hemma att jag nu t.o.m. började knapra på en kanderad viol. Inte bra. Hade helt glömt dem, de köpte jag för jättelängesen och bara använt några - jag måste börja baka ordentligt snart!
Kanske till min födelsedag om inte annat.. Enorma chokladmuffins med vitchoklad glassyr, dekorerade med kanderade violer. Vad tror ni? hehe..



Köpta i fin butik i Tyskland..
(vilket även säger hur gamla dem är, men de går inte ut i
datum på över yttrligare ett halvår! heh)


(Jag adderade en halsduk också!)

Kategori: Allmänt

Jag dricker te nu. Rooibos chai te med lite honung i. Den är nämligen slut nu, men Ceci är snäll och ska gå och handla lite c-vitaminer i form av apelsiner m.m. sen, så hon skulle köpa honung då, haha. Vi kör lite lätt sjukstuga här hemma - med tanke på att vädret är sämst blir det inte bättre!

Ska nog proppa i mig en alvedon nu, strecken kan lätt bli lite jobbigare att göra med huvudvärk..


Har värsta alvedonburken här, som papi tydligen fått av läkare.
Men jag har fyllt på med nya.. Askarna går ju bara sönder..!


Aj.

Kategori: Allmänt

Nu är mysoutfit i form av mjuka tights, fluffiga sockor, mjuk & tunn klänning och en stickad, lång kofta på. Färgerna går väl ihop sisådär, haha, men det är skönt!
Jag snuvar och har huvudvärk och känns som lite halsont är på väg. Jag kokar för tillfället te som jag tänkte roa mig med medan jag ritar. Nu sätter jag igång!

Better up!

Kategori: Allmänt

Cilla har varit sjuk här några dagar och nu sitter jag och fryser, nyser osv. Kaaan ju vara så att min kropp inte riktigt fick vila tillräckligt inatt och nu börjar jag med bli sjuk. Great. Well, den här dagen överlever jag ju i alla fall - knappast så att jag ligger i 40°C feber..!

Inte så god morgon..!

Kategori: Allmänt

Tidigare har det för det mesta varit lugnt om jag bara sov några få timmar varje natt - när man väl fick sova 5 timmar under pluggperioder var jag överlycklig. Inatt har jag sovit drygt 5 och är helt borta nu när jag vaknar, haha. Antingen börjar jag bli gammal (men fortfarande inte så gammal att bara några få timmars sömn behövs) eller så behöver jag bara komma in i det igen, hehe.
Well, nu ska jag ge mig en timme i sängen med frukost och för att vakna till - annars kommer mina streck bli dåliga i alla fall - sen ska jag fortsätta!
Imorgon vid den här tiden sitter jag på omprovet - och om jag nu bara inte skulle klanta till mig rejält (näst intill omöjligt, haha) så klarar jag det rätt bra. Sen ska jag gå och kräva mitt "certificate" att jag kan börja år två och faxa in det till CSN så jag snart kan få mina pengar. Lycka.

hm...

Kategori: Allmänt

ehh, klockan är halv fem redan?! Jag ska upp klockan halv nio. Bra där! Måste ta och sova nu, annars lär jag ju inte vara så duktig och pigg imorgon.. :)

Man kan inte lära en gammal hund att sitta..?

Kategori: Allmänt

Helvete (ursäkta) vad fort tiden gick ikväll då! Två timmar har känts som kanske fyrtio minuter.. Inte bra!
Jag får nog ta och göra klart en till ritning och sen sova.. Herregud, jag är inte lika illa/sent ute som vanligt - men ändå? Ska jag aldrig lära mig? Tur att det går åt rätt håll i alla fall, jag kanske lär mig successivt..? hehe.


godnatt!

Dilemma...

Kategori: Allmänt

1-1 blev det. Illa! Menmen, bättre än att Sampdoria vann..

Nu sitter jag med mina ritningar och så lär det förbli några timmar till då jag ligger lite efter plus att killarna stannade lite efter matchen då de kom så sent (..de kom till andra halvlek - sega italienare..!).
Det går bra, men är segt och jag har världens sämsta ställning så axlarna mår inte så bra. Men rätt fint blir det!
Tyvärr inget 30/30, men lär få hyfsat betyg.. Bättre än sist i alla fall ;) haha..


Interrrrr!

Kategori: Allmänt

Nu har vi (jag, hehe) lagat middag! Betydligt bättre än lunchen. Blev färsk grön tagiatelle med smak av spenat & basilika blandat med tomat, mozarella, olivolja, parmesan och lite tabasco. Gott!

Jag ska rita lite till en stund nu för senare kommer två (italienska) killkompisar till oss, eller ja - vi känner bara den ena, för att kolla på Inter-Sampdoria. Forza Inter!
Ritandet går inge bra, hittade ett fel som jag trodde jag gjorde rätt sen - vilket också visades vara fel. Men nu stämmer det förhoppningsvis - så det kan flyta på, hehe..

'puss people!

another four letter words..

Kategori: Allmänt

Än så länge känns ritandet bra, om än långsamt. Borde öka tempot, men vill ju inte riskera kvalitén på linjerna.. haha, well - blir bra!

Pratade med papi i telefon idag, jag har inte ens varit här en månad - men ändå saknar jag min familj, haha, lite konstigt.. Men om man jämför med förra året så hände så mycket nytt första månaderna och jag var ute och "roade" mig hela tiden, träffade nytt folk, lärde känna min nya stad etc så då hade man inte tid för att längta något till Sverige/familj & vänner där på samma sätt.. Nu är ju det här min vardag. Men om mindre än två månader åker jag och hälsar på, så ingen fara. Men ändå!


Bah! Rita!

Skön söndag!

Kategori: Allmänt

Vi kör på riktigt hälsomål idag till lunch, haha. Cotoletta på spenat & kyckling - typ som en smet av spenat & kyckling som är panerat, till tunna potatisskivor som smakar strips - även dem frysta & klara, behöver bara slänga in dem i ugn med lite olivolja & salt. Usch, haha, pinsamt! Men gott och fort!
Vi har hur mycket mat som helst i frys, kyl & skafferi som vi måste äta upp nu innan vi handlar nytt. Enda vi saknar är lite färskvaror.. Och nu i och med att vi har massa besök blir det inte så mycket hemmalagade ordentliga måltider - får bli bättre på det när skolan sätter igång!

Det är Parma-Roma på TV så Cilla (hon är ett stort Parma-fan!) sitter bänkad framför TV'n, Susanne i soffan med en bok och jag har städat lite i mitt rum. Ska kolla hur maten ser ut nu! Buon appetito!

Om en vecka kommer Calle & Emma hit! Längtarrr!

Mm-m!

Kategori: Allmänt

Om vad mormor återberättar så verkar jag och min kusin Arvid, 9 år, ha samma syn på förhållanden. Han lär sig fort, han!

Äter oreos i sängen!

Kategori: Allmänt

Hm. Jag hamnade framför Parlamentet-klipp på youtube igår och tillslut ett avsnitt av "Välkommen åter" - så somnade nog närmare tre.. Illa! Men har sovit lagom länge nu och mår fint!


Idag gäller;

- rita så många ritningar som bara är möjligt!
- tvätta
- städa lite i mitt sovrum
- prata lite med Emilia som kommer hit för att se en fotbollsmatch
- ev. få besök av några vänner
- se Inter-Sampdoria på TV, skulle hellre vara på San Siro..


Hoppas att mami kommer hem hyfsat tidigt också och ringer och uppdaterar mig om York/London!

...

Kategori: Allmänt

Det här med att sova går jättebra... Nu ska jag gå och ta bort sminket - sen kanske!

Jag kör hårt träningspass såhär under kvällen..!

Kategori: Allmänt

Ligger på mage i sängen med datorn framför mig. Vickar på rumpan & benen i takt med musiken och börja nu känna mig lite trött i midjemusklerna. Haha. Seriöst, tror just nu att mina enda muskler i kroppen är vadmusklerna (ni vet - jag går i klackar..) och mina muskler i midjan för jag vickar såhär på rumpan, haha.
Men, bättre än inga alls liksom..!

Skönt med hemmalördag!

Kategori: Allmänt

Haha, mina ritningar tar sååå lång tid nu, för jag försöker vara väldigt väldigt väldigt noggrann. Jag har egentligen alldeles för mycket kvar, ingen risk att jag inte hinner - men ändå. Nu börjar linjalerna bli kladdiga och vill inte ställa mig och diska (..jaa, de måste diskas av rätt ofta..) dem nu för Cilla & Susanne sover, hehe.
Går nog och lägger mig strax och fortsätter imorgon bitti.

Annars ikväll blev det pizza, cocacola(!?) och film här på Martini. Roligt!

Halloween?

Kategori: Allmänt

Hmmmm. Halloween ska ju firas söndagen den 31 oktober. Samma kväll som Calle och Emma kommer.. De anländer till Milano kring midnatt, och nu vet jag inte alls hur jag ska göra.. haha, hum hum hum..

Tips!

Kategori: Allmänt

Köpte för ett tag sedan Kiko's nagellackssremover och är väldigt positivt överraskad! Väldigt billigt och bra! Dessutom doftar naglarna vanilj efteråt. Och hur ofta gör dem det efter man använt nagellacksremover?!



Kiko är väldigt väldigt billigt sminkmärke från Milano (Bergamo kanske egentligen?)
med kanske inte bästa kvalitén men definitivt värt pengarna!
..nagellacken (stora flaskor) kostar 1,90€ - bara en sån sak!

Öppet hus på Martini?

Kategori: Allmänt

Lördageftermiddag i centrala Milano fungerar inte! Blä. Turister och milaneser som strosar runt bland butiker, på gator och torg och bara stoppar upp trafiken när man försöker ta sig framåt i rask takt. Asch! Som tur var vart det ingen längre tur för mig, köpte bara bomullspads på Sephora och en panzarotto - sen gick jag hem.

Såg dock massa folk jag känner/halvkänner, folk befinner sig tydligen ute idag. Trevligt! (eller ja, de flesta iaf - några undvek jag, hah)

Nu ska jag rita resten av kvällen och senare bli det pizza till middag :) Susannes sista kväll här, imorgon åker hon hem och då är det tomt på besök här till torsdag då Cillas kompis Mathilda kommer, hon lämnar Milano nästa söndag - när Calle och Emma kommer, haha :)

Värme?

Kategori: Allmänt

Nu har jag ätit frukost/lunch. Hårdbrödmacka med ägg & kaviar så nu mår jag riktigt illa, haha.
Tänkte dra på mig något mysigt men snyggt och ge mig av till baren vid skolan om en dryg timme.. Men jag behöver en varm dusch först! Har senaste nätterna sovit med bara ett täcke då jag inte orkat tagit in andra påslakanet från torkning - men nu när jag väl gjorde det ser jag att någon granne ovanför har fimpat på det. Blev t.o.m. ett litet brännmärke! På mina fina lakan! Inte ok! Men jag orkar inte tvätta om så ska väl försöka tvätta av där det är äckligt. Åhhhhh. Puckon.

Well, duscha för att bli varm var det! puss'

mat- och drink bildbomb!

Kategori: Allmänt

Jag är lite seg idag. Främst värk i kroppen, tror faktiskt att jag måste köpa en bra kudde..
Annars mår jag bra! Om en timme eller så ska jag plugga lite innan jag ska gå och möta upp Michaela och hjälpa henne inför omprovet... Sen blir det rita hela dagen, blir hemmakväll ikväll. Skönt! Kanske ett glas rödvin eller så och middag. Jag är jättesugen på ett ordentligt rödvin. Inga blaskiga cocktails.




Sjukt god sushi! Med bl.a. friterad krabba & avocado(?) i.
Jättegullig servitris rekommenderade!



Cilla & Rebekah hugger in!



Sen kom vår båt! Jag, Cilla & Rebekah åt sushi och Susanne annat..
Så hiiiiimla gott!



Susanne ser lite uttråkad ut och jag aningen tveksam? haha..



Vi beställde in ordentliga efterätter! Chokladkaka och chokladmousse typ.
Mmm!



Rebekah med någon variant på choklascheesecake.



Cilla med cheesecake!



Susanne (Cillas syster som är på besök) passar på att äta glass
nu när hon är i Italien!



Jag och de två systrarna fortsatte sen till vår "gianfranco bar"!




"Gianfranco", Cillas flirt (servitör han med) & Cilla.
Haha, jag fick dem att ställa upp på kort. Åh vad vi skrattade!

Godnatt!

Kategori: Allmänt

..egentligen är jag redo att gå ut och dansa nu, men förmodligen lika bra att sova...




Lycklig efter lyckad utekväll! Godnatt!

Fredag.. lovely!

Kategori: Allmänt

Herregud vilken rolig kväll! Började med såå god sushi och sen tog vi ett par drinkar på vår Gianfranco-bar. Cilla flirtade och skämtade (jag & Susanne höll på att dö, av pinsamhet & skratt!) med en ny bartender där och vår "Gian Franco" börjar äntligen slappna av och kunna flirta lite han med.. haha! Nästa fredag blir det aperitivo där...


Nu ska jag sova! Ska möta upp en klasskompis imorgon och hjälpa henne inför omprovet..

Mormor & Mami ger mig uppdatering :)

Kategori: Allmänt

Oh. Mami ringde nyss! Jag skrattar ihjäl mig - hon är ju i York & London i och med jobb nu. Tydligen stod det t.o.m. om dem i York's tidning, att de var besök från Sverige med namn och alltihop. Och de blev inbjudna till deras borgmästare på afternoon tea. Hahah! Min första fråga var: Vad hade du på dig?! (de åkte ju dit lite oplanerat från deras sida) Men hon hade en fin kofta som jag älskar, så var lugnt.. haha. Söta mamma! Sjukt roligt! (Tyckte hon med, hon lär ju ha skrattat något värre!)

Hon hade köpt converse till mig och Emma, gulligt! Längtar efter mami och resten av familjen! Calle & Emma kommer ju iaf om en dryg vecka - de andra dröjer det till jul innan jag får träffa..

Oh, mormor ringde också och uppdaterade mig idag! Tycker om våra fredagssamtal! Berättade att hon och morfar är hurtiga med promenader vid hamnen - lät hur mysigt som helst! Saknar er!

Fredagsupdate'

Kategori: Allmänt

Dagens humör: Faktiskt bra. 
Dagens planer: Varit ute på caffé/promenad (som var bland det mest pinsamma!!), nu plugga, middag och sen drinkar ute.
Dagens kändis: None. Förutom skolkändisen jag var ute med, haha, men han är känd rent negativt!
Dagens vill ha: En flirt! En trevlig, charmig, ordentlig en. Inte som den ovan, usch!
Dagens låt: Back to Black - Amy Winehouse.
Dagens nedräkning: Hm. Timmar tills jag måste göra mig iordning för middag?
Dagens smink och hår: Än så länge väldigt enkelt smink. Basic. och lätt fönat hår. (Killen jag träffade fick knappast tro att jag gjort mig något besvär för att träffa honom - det är han inte värd! haha) 
Dagens väder: Rätt soligt i förmiddags, nu ser det ut att kunna bli regn ikväll. Men ganska varmt.

Desperat!

Kategori: Allmänt

Alltså, det är jobbigt att bo här i bland. Jag behöver sötsaker - choklad. Smågodis, kakor - whatever ungefär. Men inget som bara smakar fett & socker, typ ischoklad, för det smakar jätteäckligt, och är ungefär det enda som finns att få tag i här! Jag vill nästan gå till California Bakery för att köpa en stor, fet bit av en choklad&espressokaka med grädde till. Tyvärr talar det mesta emot det, bl.a. min plånbok, mitt midjemått & pluggschema. Calle får köpa med sig massa smågodis!



California Bakerys choklad&espressokaka. god!

Hah, bra där..

Kategori: Allmänt

Haha, jag har fått ett skavsår som sviiiiider när jag går! Helvete. Tror det var kanten/knapparna på body'n igår, lagom otippat. Mer detaljer än så slipper ni...

why don't you stay?

Kategori: Allmänt

Haha, well, filmen var jättefin! Riktig feelgood-film och inte alls nå sorglig - men jag mådde ju desto bättre då!
Se den, den va mysig!

Men, somnade väl närmare halv 3 så vart ingen jättetidig morgon, hehe.. Sitter nu och äter frukost/lunch i form av gnocchi i gräddsås (typ), gott! Men problemet med gnocchi är att jag tröttnar väldigt fort..

Dagen ska ägnas åt ritningar så jag ligger i hyfsad fas. Får se hur många jag hinner, men det får gå.. Blir förmodligen en kväll ute ikväll, men vet inte om jag har någon större lust, det visar sig...

Vad jag förstår så har det snöat i Sverige? Berättade för Carro igår (som frös) att jag nyss kom in efter en kväll ute + promenad i kort kjol och barbent. En öppen höstjacka på det, var tydligen runt 14°C. Då sa hon att snön kom på Gotland. Usch. Näääästan att jag tycker lite synd om er. Här skiner solen svagt genom Milanoavgas-himlen.


Ha en bra dag, en fredag.

?

Kategori: Allmänt

Jag skulle vilja sätta på en film nu. Men då kommer jag ju inte somna förrän ca 02.00. Och det går nog inte. Eller?


Update; Jag hittade "När hjärtat blir varmt" som passar perfekt för kvällen. Massa fin kärlek & vänskap i en by i Toscana, hoppas den är bra! Och att jag får gråta en skvätt, för då kommer jag må fint igen sen.

Lonely?

Kategori: Allmänt

Ikväll känner jag mig lite ensam. Känns som jag gjort det senaste dagarna. På både gott och ont. Ska nog sova snart och hoppas på att morgondagen känns bättre.

Blev inget dansande ikväll, men jag hade väldigt roligt med Rebekah ändå! Var på en bar med lite annat folk men de satt mest ute.. Skrattade åt så sjuka saker..! Well, sen blev det lång resa hem. Imorgon kanske det blir ut och dansa? Får se. Dagen ska i alla fall spenderas åt ritningar. Det känns helt ok!

Måste springa!

Kategori: Allmänt

Åh. Jag är verkligen up for att gå ut och dansa ikväll! Men Rebekah mår tyvärr inte så bra så blir bara aperitivo + modevisning.. hm.. kanske imorrn...

Haha, sjukt dåliga bilder, kläderna gör sig inte rättvisa - men trivs i kvällens kläder. Håller in allt bra! haha..






Usch va hemsk jag skulle se ut utan hals..! haha'

I min (väldigt lilla) värld

Kategori: Allmänt

Jag började rita till mitt prov nu, men då jag hade nagellack på blev det ett fint litet streck över pappret - så tänker fortsätta imorgon istället, när nagellacket är borta. Skulle ändå bara hållt på en kvart till för kl.
17.00 ska jag börja göra mig iordning för kvällen. Jag är riktigt besviken på mig själv - för jag ska ha mesklackar. Jag hatar det. Ska man ha klackar kvälltid ska det vara klackar, annars kan det ju nästan vara! Men nej, idag kör vi på vardagsklackarna nattid. Pinsamt. I min värld, hehe. Eh, ja, jag mätte dem precis och fick utsidan till 8 cm, så kanske inte såå lågt egentligen, men känns så när det brukar vara 12+.
Jag får locka håret för att kompensera det tror jag, men mer lediga lockar. Än så länge är bara aperitivo & modevisning spikat. Men jag trooor att jag vill ut och dansa också, men har inte bestämt mig än, hehe.. Ska höra med Rebekah!

Well, just nu äter jag mellanmål. Lite yoghurt. Ska strax in i duschen! puss

Ciao!

Kategori: Allmänt

Ibland undrar jag hur jag orkar anstränga mig, hah. Nu är jag i alla fall påklädd och iordninggjord för att.. gå och köpa papper. wuhu!



Tydligen kunde jag fortfarande ha mina Whyred-jeans!
De sitter bättre än tidigare t.o.m. Bra!


(haha, nej, mitt ena ben är inte dubbelt så tjockt som det andra
- det är böjt framåt, om ni tvekade..)

a ladybug!

Kategori: Allmänt

Vad gör man när man hittar en nyckelpiga i köket? Jag vill ju inte ha ihjäl den. Men jag vill inte ha en nyckelpiga inomhus. Dagen dilemma? Hehe...



Ursäkta dålig fokus på själva objektet....


Så att ni vet!

Kategori: Allmänt

Min nagel på tummen har gått av så pass långt in att det blivit ett sår och fingerdelen där nageln tidigare var är alldeles svullet. Och det ser förjävligt ut. Funderar seriöst på om det ser bättre ut med ett plåster över tummen, haha, men är tveksam..


Heh..

Kategori: Allmänt

Jag hittade en bok (Moderna Etikettboken) på mitt nattduksbord igår när jag skulle sova, så somnade inte förrän strax efter två.. bravo!
Well, tänkte åka/gå och köpa papper nu till mitt ritande, men insåg att förmodligen så har de stängt mellan 13/14-15, aaah. Blir tokig på "siestan" ibland! Jag tror jag ska stryka mitt sista påslakan (det hade inte torkat igår..) och pyssla lite här innan då..

Jag har lite beslutsångest inför kvällens outfit, haha. Kanske blir svart sammetspolo (body) till leopardmönstrad kjol.. Men jag har inga skor!? Två har blivit helt "mjuka/rörliga" i ena klacken, favoritparet är helt nedslitna vid klacken (ska försöka flirta in mig hos skomakaren och kolla om han hinner fixa idag.. liten chans dock!), ett par har plötsligt blivit alldeles förstora och resterande par passar inte. Platta skor känns inte aktuellt. Åååh va tråkigt!!!

Godnatt då?

Kategori: Allmänt

Egentligen vill jag inte sova än. Jag känner inte för det. Men, eftersom jag ibland har mina ljusa stunder förstår jag att jag måste det om jag ska orka upp hyfsat tidigt imorgon. Jag siktar på 09.00 - så runt 10.00 kanske jag har vaknat till liv...

Godnatt då?

Nu ska jag sova, som i himlen!

Kategori: Allmänt

Haha, ja. Jag spenderade största delen av dagen vid strykjärnet. Men nu känns min säng desto lyxigare!
Milos (svensk kompis från skolan) var förbi och skulle låna en madrass för han skulle få besök, så jag & Cilla gick efteråt och tog en caffé med honom på ett café i närheten. Sen åkte de till stationen för att möta upp besöket - Cillas syster kom ju idag :) - medan jag gick och handlade lite. Sen mötte jag upp Hyun Jeong (fd. rumskompis) för aperitivo som Cilla & Susanne sen anslöt sig till då Cilla glömt sina nycklar, hehe. Trevligt trevligt!

På väg hem stannade jag & Hyun Jeong för en caffé på baren vid skolan då de visade Inter - Tottenham matchen. Hon gick dock efter en stund men jag stannade själv. När vi kom stod det 4-0. När matchen var slut stod det 4-3. Känns som jag bringade lite otur. Förlåt, haha.

Well, nu ska jag sova i min nybäddade säng. Underbart!
Imorgon ska jag plugga under dagen sen blir det förmodligen aperitivo och modevisning med Rebekah, kanske en sväng ut och dansa på Tropicana också, då det var något där.. Får se! I så fall blir det ingen utekväll i helgen, men det är lugnt..



Spenderade timmar vid strykjärnet! Ändå är det inte helt fritt från skrynklor!?
(är skrynklor ens ett ord?)



Underbart! Känns dock lite hårt att vika upp dem och skrynkla ner
dem nu på bara några minuter efter den här dagen. Men det är det värt!
(ser ni så perfekta veck efter min fina vikning? haha!)


Älskar de här påslakanen. Jätteskönta och se så söta rosetter i ändarna också!

Hemmafrugöra!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag stryka lakan! Det negativa med stor säng är att man måste ha så enorma underlakan!

Väldigt onödig & tråkig info/story.

Kategori: Allmänt

Mami åker ju idag till London. Oh vad jag vill vara i london en fin höstdag. Jag är lite avundsjuk. Men med tanke på att hon vanligtvis bor i Västerå och jag i Milano kan hon vara värd det, hehe. Hon har lovat att hälsa!
Sist mami var i England med jobbet hände en allvarlig olycka, gången innan dess hamnade jag på akuten för allergireaktion (inget seriöst, men mami blev orolig!) så hoppas hon kan vara bekymmerfri den här gången!

Min allergireaktion; Hehe, jag kunde ju inte ringa och säga något till henne då eftersom hon var i England, jag ringde papi och rådfrågade om jag kanske borde åka till akuten (mina läppar svullnade upp och kändes konstigt i halsen) och han sa åt mig att skynda mig dit. Det var under tiden jag lånade en kompis lägenhet tillsammans med Bea och papi var på jobbet - morfar var jättegullig och fick agera skjuts & sällskap. Vi fick sitta i timmar på akuten, först kom jag in fort men sen skulle medicinen verka och läkaren som skulle "skriva ut" mig var upptagen. Kom vid kanske 20.00 och fick åka 02.00 någongång..
Well, mami ringde hem till min bror den kvällen och efter att de pratat lite säger han "föressten, Johanna är på akuten! Se hur det går när hon ska bo själv..!" Haha, och sånt säger man inte sådär till min hypokondriska mamma som då befann sig i ett annat land. Men men, det gick ju bra!
Jag hade ätit linser, visste inte innan att jag var allergisk. Aldrig mer linssoppa!

By the way skillnaden på svenska & tyska akuten är stor. När jag hamnade på akuten i Tyskland - visserligen allvarliga allergireaktion då! - kom jag in fort, fick säkert 4 läkare/sköterskor, medicin, dropp i armen, ordentlig undersökning av öron, näsa, hals etc och recept på medicin att ha med under flyresan om jag skulle få "återfall". Haha. I och för sig hade jag min gymnasierektor och Bea med mig in i rummet då, kanske var därför.. hah!
I Sverige fick jag en liten kontroll, några piller och sen en jäkla väntan.
Men ja, i Tyskland kunde man kalla det service! Poff sa det bara så hjälpte alla en. Fast, vad vet jag, kanske var ett bra sjukhus. Tyska skolan sa att det var ett av de bästa där tror jag..? Haha.. Herregud. Men Bea & jag fick besöka tyskt sjukhus! Varsågod Bea ;)

Jag hoppas att jag aldrig behöver besöka italienska akuten - har hört att det ska vara en hemsk upplevelse!



Bea & jag på tyska akuten, rektorn vår fick agera fotograf. Haha.
Ser ni färgen i mitt ansikte!?


Onsdag då...

Kategori: Allmänt

Godmorgon! ..för er andra kanske typ.. eftermiddag, men ändå! Somnade ju tyvärr så himla sent igår så sov länge.. Har slängt in lite lunch(/frukost) till mig och Cilla i ugnen nu och sen ska jag nog göra mig iordning om en stund ovh gå och köpa ritpapper och sätta in pengar på mitt italienska konto. Fick en räkning idag som jag trooor pengarna ska dras från mitt italienska konto till. Men jag vet inte, haha.. Försökte kontakta fastweb (de räkningen kommer ifrån) sist jag fick räkningen och fråga och ha mig - men får ingen kontakt. Well, bäst att sätta in pengarna så får jag se om det går!

Ikväll kommer Cillas syster hit på en lång helg :) Oktober + början av november = besökstid! hehe..

En sista innan jag somnar!

Kategori: Allmänt

md formulations facial cleanser

Kategori: Allmänt

Då min ansiktsrengöring/dagliga skrubb från Kiehl's nästan var slut så lämnade jag kvar den i Sverige och har sen dess levt på skrubbpads, ögonmakeup-rengörning & ansiktsmask. Men, idag kom jag på att jag ju faktiskt har en gammal rengöring från md formulations här! Frätande syror (haha) och allt vad det är i, känns att den rengör ordentligt - dock trivs jag mer med Kiehl's produkter - men det här får duga så länge, har inte råd att slösa pengar på det nu. Ah. En hudterapeuft på Harmoniq (där jag klipper mig, färgar fransar etc i Västerås) som tipsade mig, svindyr med sina nästan 400 sek tyckte jag då, men den räcker ju i en evighet! (..särskilt om man inte använder den.. haha) Bra var den i alla fall förut och hoppas den funkar bra nu med tillsammans med mina andra produker.



md formulations facial cleanser

....

Kategori: Allmänt

Hey dolly? Haha

.

Kategori: Allmänt

Du är så vacker , pure perfection. Ändå finns det ingen som skrämmer mig mer.

Dansa på torsdag då?

Kategori: Allmänt

Alltså, att krypa ner i sängen under täcket i bara underkläder kvällstid med en kopp te är inte bra. Åtminstone inte om man inte tagit bort sminket än - för nu måste jag nämligen ta mig upp härifrån och det har jag ingen lust med alls! Stiga upp ur min varma säng, gå ut i kalla badrummet och stå och snugga bort smink. Mitt vattenfasta smink.
Riktigt i-landsproblem, men ack så segt!

Jag sitter nog kvar här en stund till - tills jag är så trött att jag inte ens känner att jag går. öh?

Lista...

Kategori: Allmänt

Tog en lista från Hannah (som i sin tur tagit den från Carro? haha) då jag känner mig träffad som "Johanna"!


1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 ? vad står där?
Haha, den är tom! (Gomorra)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Sängkanten..

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Real Madrid - Milan. Sämsta!

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är
00.20 (00.25)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Does your mother know-låten från Mamma Mia filmen. Men den spelas på datorn, räknas det då?

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Gick från bussen in i byggnaden där vi bor..

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Hannahs blogg där jag hittade den här.. heh'

8. Vad har du på dig?
BH & trosor.

9. Drömde du något inatt? I så fall ? vad?
Ja, att jag hade massor kvar att göra inför min lektion idag. Herregud, hemskt!


10. När skrattade du senast?
En milanista frågade när han och jag skulle ses och jag svarade (efter kvällens match) "när Milan vinner Champions League!" haha, ..får man skratta åt sina egna skämt? Jag gjorde det hur som helst..

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
En ljusrosa post it. Haha, hur sorgligt är inte det?

12. Har du sett något konstigt på sistone?

Tveksamt.

13. Vad tycker du om den här listan?
Frågan är väl vad du som måste läsa den tycker?

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
Shrink, för någon dag sen. Har typ glömt slutet redan - så den lär ju inte ha gett ett så stort intryck..

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Först; en flaska champagne & dyr middag för att fira. En väldigt vacker päls (förlåt, men jag är en hemsk egoist), förmodligen en (eller flera?) lägenhet, flygbiljett till Sverige och andra resemål. En Chanel Maxi, några Manolo Blahniks och en ny bil till mami & papi om de så skulle önska? Eh - listan skulle kunna göras ganska lång.. Jag skulle ju slippa studielån också, och kunna starta företag desto tidigare också. Det vore nog det bästa!

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag är livrädd för att få baktierier i håret när jag går på toaletten - så måste sätta upp håret innan. Alltid. (Hur sjukt är inte det? ..och desto värre att jag berättar det, haha)

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Att orättvisa försvann. Orättvisa i min mening.

18. Tycker du om att dansa?
jjjjjjjjja. Det finns nästan inget bättre! Jag saknar det massor, måste öva upp mig!

19. George Bush?
..är jag glad att man inte hör så mycket om längre.

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Jag vet inte. Hittar jag en man att skaffa dem med får vi nog diskutera saken.

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Ja? Har redan flyttat från hemlandet Sverige.

24. Vilka personer vill du ska svara på de här frågorna?
Samtliga som läser.

Numera får ni kalla mig Gioamma..!?

Kategori: Allmänt

Alltså det här sög ju. 2-0 till Real Madrid. Okej, kanske inte kan förvänta sig så mycket annat med tanke på att de numera har fått Mourinho. Ändå. Sämsta matchen. haha. Jag älskar fortfarande Ibra, men vafan.. Milan förstör honom.
Både Mourinho & Ibra skulle ha stannat i Inter och fått det att funka tillsammans..! Om inte annat för att göra mig nöjd.


Vi beställde in enorma spritz-drinkar.
För övrigt har de ett himla problem med att få mitt namn rätt här i Italien.
Joanna är ju hyfsat internationellt..
Nej, det blev tydligen Gioamma när jag rinde och bokade!?


Ghetto Fab

Kategori: Allmänt

Ikväll kör vi på lite ghetto fabolous! Haha! (syns dock inte på bilderna..? hah)
Guldringar i öronen, stor vid tröja med tajt midja, tajta jeans och sen hoodie över det! Njae. Men mysigt är det!
(skulle haft min skinnjacka över - men den är i Sverige!)


Pose? haha!



Mys!

Snart får jag dricka cocktails i USA också!

Kategori: Allmänt

Nu ni. Jag fyller år om ca 1,5 månad, hehe, och tänkte önska mig lite mer specifika saker i år. Alt. pengar till dem. Om någon nu skulle vilja uppvakta mig på det sättet.. ;)
Jag har annars en förmåga att få pengar men bara slösa bort dem på skit, därför ska jag specificera.
- Kan med största sannorlikhet komma att fyllas på, haha..

¤ Gummistövlar från Hunter. Regent Savoy, i svart.
Funkar i vinter, så jag slipper förstöra skinn/mocka i slask & regn. Mer dressade än vanliga Hunters.

¤ Miss Dior Cherie, eau de parfum
Gjorde misstaget att köpa eau de toilette sist - inte alls samma som min första!

¤ Höst/vinterkappa.
Kanske från Zara?
I och med att mitt photoshop inte fungerar får det funka såhär!

Vet inte ens varför jag blir irriterad?

Kategori: Allmänt

Haha, vafaaaaan. Sluta. Säg inte att jag har "grymt fin blogg" för att få fler läsare. Jag har inte en grymt fin blogg. Jag har en sk. blogg för att skriva om vad jag pysslar med här i Milano för att nära och kära ska kunna läsa då det inte alltid finns tid till att berätta allt för dem uppe i Sverige. ..Dessutom kanske för att underhålla mig själv lite också, haha..

Sluta!

Kategori: Allmänt

Alltså, vafan? Det kom helt plötsligt 5 kommentarer från random personer här bara för att de själva vill ha reklam?
Sånt tycker jag inte om, usch. haha..

uomini e donne - män och kvinnor

Kategori: Allmänt

Haha, jag och Cilla kollar på uomini e donne (män & kvinnor på svenska); en typ dokusåpa som går ut på att två killar ("tronister") ska datea massa tjejer under ett år och hitta sin tjej. Tjejerna sitter i två olika "paneler" i studion på varsin sida om killarna - den här säsongen är det 40-åringar vs. 20-åringar. I studion finns också "rådgivare" + programledare.
Tjejerna emellan (kanske 30 st i studion - 15 st/sida) tjafsar och försöker snacka skit om de andra för att få uppmärksamhet etc. Sen visar de, bortsett från allt tjafs i studion - daterna från veckan.
Tyvärr svårt att förklara, måste ses för att förstå..

Haha, alltså det är så sjukt patetiskt - sånt här skulle inte funka i Sverige. Men underhållande också! Och killarna är så sjukt snygga!

Fick himla dålig andedräkt av lunchen!? USCH.

Kategori: Allmänt

Jag och Cilla lunchade ju på en asiatisk restaurang. Skulle med största sannorlighet tro kinesisk. Min japanska fd. rumskompis visade mig den. Jättebilligt och gott! Dock lyckades jag beställa in nudelsoppa med skaldjur istället för stekta nudlar med skaldjur och det var ju synd! (Samma namn i menyn!?) Inget fan av det, men det var ok ändå.. Delade på en vårrulle (..trodde vi skulle få flera..) & räkchips innan så det var bra ändå!
Sen gick vi i lite butiker innan vi tog bussen hem. Vi kollade båda efter grejer att skicka beställning på till våra föräldrar, haha.

De betalkanaler som vi bara hade en viss period gratis har försvunnit idag, lagom till Real Madrid-Milan matchen ikväll. Så jag och Cilla ska och kolla på sportbaren! Forza Ibra!


Nu - dricka upp te (har fått lite ont i halsen!?) och sen diska!

Johanna + Converse = ?

Kategori: Allmänt

Jag försöker nu ta ett allvarligt tag i min kropp och har varit och provat ut converse idag. Att ha en vit (enorm!) converse på ena foten och vinröda ankelboots med klack på andra såg sådär ut, haha. Tillslut hittade jag min storlek som inte såg så konstigt ut (jag hatar att ha platta skor för mina fötter ser enorma ut!) och det var 37,5. 37,5!! Jag brukar ha 38/39 annars. Jag är så lycklig. Haha.
Well, mami åker till London imorgon och tydligen är de så billiga där att hon undrade om hon skulle köpa, gulligt!
Nu vet jag bara inte vilken färg.. Förmodligen vita (optical white), men kanske borde försöka flirta till mig ett par till? Hjälp?

Just nu känns navy, cranberry eller deep forest mest aktuellt. Får se. Men vita vill jag ha!

Haha herregud - kan ni se mig i converse? Tur att det är så himla klassiskt nu, annars vettefan..



Vita är det mest klassiska - funkar bäst.

Lunch!

Kategori: Allmänt

Usch. Grönsakerna i kylen har sett bättre dagar, tomaterna på bordet är typ..skrynkliga och fetaosten luktar sur mögelost. Känns sådär för att göra en sallad till lunch. Har precis smsat Cilla (hon har italienskakurs just nu) och frågat om hon är på att luncha ute. Annars kanske jag tar mig till något budgetställe ensam.

Nej, nu svarade hon! :) Blir asiatisk, billig restaurang i närheten av där jag bodde tidigare.
Måste göra mig iordning snabbt och gå till bussen, Ciao!

Adidas Original Sleeks

Kategori: Allmänt

Kolla här då!
Jag måste ha ett par nya sneakers till hösten. Hur fina är inte de här då? Det måste ju vara Adidas & ur deras Sleek-kollektioner.. hah'


Oh. Äntligen finns ett par nya Adidas Original Sleeks igen
som jag tycker väldigt mycket om!

Lite extra snedögd såhär på morgonen?

Kategori: Allmänt

Jag ska ha sneakers på mig idag. Wow. Eller hur? Jag känner inte att jag vill ha mina träningsskor till skolan, och då får det bli sneakers. Tyvärr är de helt nerslitna så ändå inte så bra för fötterna - men iaf bättre än vad klackar är mot mina knän just nu.

Nu ska jag snart börja gå mot skolan tror jag. Jag är tiiidig idag, och orkar inte stå i skolan och vänta - ändå bara jag där. Och om jag kommer tidigt finns då risken att jag gå och köper en typ brioche på ett café och det vill varken min plånbok eller kropp. Så degar nog kvar lite här, haha...



Klar lite för tidigt.


Tisdagsmorgon! Som känns som måndagsmorgon..

Kategori: Allmänt

Jag har sagt det tidigare, och jag säger det igen; tror inte att det är hälsosamt att vara vaken före 11.00!
Nu är det dessutom mörkt; och det är ju meningen att man ska sova när det är mörkt - eller hur?!
Hm, jag har nog fått bara ca 4,5 timmars sömn och sista halvtimmen sov jag så oroligt för jag tänkte bara på vad jag glömt att rita och var tvungen att hinna upp och rita innan lektionen. Som tur var det ju bara en dröm - jag är klar.

Hur som helst. Nu sitter jag i sängen, har duschat, gjorde iordning frukost och fick nu krypa tillbaka till en uppvärmd säng. Tyvärr av mig själv och ingen annan - det hade ju varit ännu mysigare då! Eftersom jag gick igenom alla (de flesta) bloggar och sidor inatt tänkte jag sätta på ett sexandthecity-avsnitt som underhållning under frukosten.
Idag gäller 2 hårdbrödmackor med philadelphia & milanosalami till apensinjuice & en kopp rooibos chaite. Mm!


Ha en bra dag people!

Deep blue.

Kategori: Allmänt


Haha, tror inte att jag skulle vinna något fotografspris direkt..!


Godnatt!

Kategori: Allmänt

Nu är klockan strax två, mitt i natten. Men jag är klar och inte jättetrött heller.
Mina naglar var inte så fina så jag tog bort nagellacket och ska måla på nytt nu innan jag somnar. Blir nog mörkblått ikväll.. Att jag orkar.

.

Kategori: Allmänt

Det är tur att jag är nattmänniska! Jag har nämligen lite problem med mina ritningar, hade gjort fel tidigare utan attjag märkt det - så måste tänka om lite.. Men det går nog rätt bra ändå nu.

Om mindre än två veckor kommer Calle & Emma, och nu har jag utökat min turistguidning lite, haha. Jag behöver ju inte trava med dem hela tiden (för det tror jag inte de vill, hah..) men lär ju visa dem det viktigaste - för tror inte Calle hittar trots att han varit här två gånger tidigare..
Hittat ännu en bra gelateria nu, precis vid Marc by Marc Jacobs, så den lär de ju visas till!

Kategori: Allmänt

Av någon anledning har de bara snuskchoklad här. Lindt köpte jag choklad från, det skulle vara lite mörk choklad (bara 60%, men ändå något!) men den smakade bara fett och socker. uuusch. Ska åka till IKEA sen och köpa på mig marabou! Som tur var köpte jag Oreos. Jag älskar oreos! ♥

Middag by myself.

Kategori: Allmänt

Gnocchi i gorgonzolasås med massa parmesan till middag! Gott!
Jag har köpt oreoskakor och choklad också, som underhållning till mitt ritande, haha.
Det här med smal/bra mat och promenadet får jag ta tag i under resten av veckan. Nu ska jag bara njuta, heh!



Middag! Ursäkta att det inte ser såå fint ut, men desto godare!
Och så enkelt och rätt billigt också!


Paus?

Kategori: Allmänt

Tror att jag varken sover eller pluggar ergonomiskt just nu - heller inte när jag sitter med datorn i sängen, heh.
Min nacke/axlar mår nog sämre än vanligt, så ska strax ta paus, duscha & gå och handla..

Åh.

Kategori: Allmänt

Sämsta med att inte bo hemma hos familjen? Man har ingen bror här som mami mer eller mindre regelbundet köper hem choklad till.
Jag är jäääättechokladsugen!!?


(haha, bortsett från att man saknar familjemedlemmarna i sig själva då.. såklart!)

Rätt bra!

Kategori: Allmänt

Nu är det lunch! Blir enkelt; couscous med stekt zucchini till något slags schnitzelliknande på kyckling & spenat. (De är färdiga, haha)
Sen ska jag rita tills nästa paus då jag måste duscha och sen handla lite mat och grejer.
Morgondagen får bli lite mer effektiv på andra sätt (då jag måste prioritera skolan idag)

- lektion 09.00-11.00
- promenad (solen ska skina imorgon)
- städa
- stryka lakan & bädda rent
- tvätta
- planera pluggvecka
- köpa blåbär (planer på att baka blåbärspaj!)

haha :)

Slisk!

Kategori: Allmänt

När man en måndagsförmiddag sitter nerbäddad i sängen, dricker te och lyssnar på Marc Anthony - You sang to me. Känns som att det gått lite långt då och att jag kanske måste ta tag i min dag och göra något vettigt. Typ plugga.

She did it again!

Kategori: Allmänt

Carro hade ännu en fin lista på sin blogg, så jag tog och kopierade den! (tack ;)


PLATS
: Mitt rum i min och Cillas lägenhet.
TILLSTÅND: Lugn, känner mig ganska harmonisk.
FICKORNA: - på morgonrocken; de är tomma!
VAD HÄNDER IKVÄLL: Beror på hur lång tid pluggandet går! Antingen plugg eller kanske... film? Lugnt iaf!
VAD ÅT DU SENAST: Hårdbröd macka med ägg & kaviar!
VEM RINGDE DU SENAST: En squillo till Marco.
VEM MAILADE DU SENAST: Mami.
ROLIGT FÖRRA VECKAN: Ja! Väldigt bra vecka!
FAVORITLÄSK: Åh. Sanpellegrino om de räknas. Annars Sprite tror jag. Eller lemon soda.
FAVORITMYNT: Mynt? €1 - perfekt när man tar en caffé för 90 cent. 
FAVORITHUND: Förlåt, jag är ingen djurmänniska. Finns många söta, men har ingen favorit..
FAVORITJUICE: Tranbär! Annars blodapelsin, eller Brämhults citronlemonad om det räknas som juice.
SÄMSTA GRANNEN: Haha, han som snarkar högt ibland på andra sidan väggen. Men väldigt sällan. Jag är nöjd!
BÄSTA INGREDIENSEN I EN GOD GRYTA: Hm.. beror ju på! Nötkött?
FRISYREN: Lagom slitet från gårdagen uppsatt i knut.
HUR MÅR DU NU: Bra! 
VILKEN LÅT LYSSNADE DU SENAST PÅ: Just nu; Shakira - The One.
VAD VILL DU HA FÖR HÅRFÄRG: Den jag har på sommaren; riktigt blond.
VAD TYCKER DU OM ATT ÄTA: Det mesta! Haha. Jag älskar mat!
HAR DU LYSSNAT PÅ NÅGOT ANNAT NU: Nej, fortfarande samma låt spelas!
VEM SKA DU GIFTA DEJ MED: I värsta fall mig själv. Haha. Nee.. vi får väl se!?
ÄR DU KÄR I NÅGON SOM DU TIDIGARE NÄMNT I FRÅGORNA: Haha, nej.
IDROTTAR DU: Dansar i höga klackar på klubbar, alt. går i klackar i stan → starka vadmuskler. Annars; nej. 
TYCKER DU OM ATT LIGGA PÅ STRANDEN OCH SOLA: Ja! Men blev inget alls (helt sjukt) den här sommaren..
VAD HAR DU PÅ DEJ IDAG/IKVÄLL: Just nu trosor & morgonrock. Kanske förblir så hela dagen..
HAR DU VÄXT NÅGONTING DET HÄR ÅRET: Jag vet faktiskt inte. Kanske är +/-0 på bredden?
VILKET ÅR VAR DITT BÄSTA: Oj. 2009 eller 2010? Livet blir hela tiden lite bättre..!
VAD SER DU FRAM EMOT: När mitt omprov är över och min bror Calle & hans Emma kommer!
HUR LÅNGT HÅR HAR DU: Öh. Typ ner till brösten? 
ÄR DU NÖJD MED DET: Jag vill ha det lite längre, men tjockare då! Måste dock toppa snarast!
GÅR DU I SKOLAN SÅ MYCKET SOM DU SKA: Haha ja.. 2 timmar i veckan just nu klarar man rätt lätt..
HAR DU EN BRA KLASS: Ja. Men inte många som jag umgås med på fritiden - men jag trivs så.
VAD LIGGER PÅ DITT DATASKRIVBORD NU: miljontals tidningar á la mode & inredning, ritningar, block och alla slags pennor, linjaler, sudd etc.
VARFÖR BLEV DU ARG SENAST: Haha, i en dröm. Det var någon idiot som gick & snurrade med skridskor inne på mina föräldrars parkettgolv. Jag skrek!
HUR OFTA STÄDAR DU: Kanske för sällan, men nu en gång i veckan ordentligt. I alla fall mitt rum!
HUR SER STOLEN UT SOM DU SITTER PÅ: Hah. Jag sitter i min säng..?
VAD SKA DU GÖRA I HELGEN: Vet inte. Ta det lugnt? Plugga. Kanske sushimiddag?
SKOJADE DU MED NÅGOT AV SVAREN OVANFÖR: Nej?
VILKET TV-PROGRAM SÅG DU SENAST: Räknas delar av fotbollsmatch igår? Gick mest förbi TV'n..
FÅR DU HÖG TELEFONRÄKNING: Jag har kontantkort. 
NÄR DANSADE DU SENAST: I fredags. Oj vad vi dansade!
DRÖMÅLDER: Har ingen. Det blir vad man gör det till.
SENAST KÖPTA PRYLAR: Räknas en glass som pryl..?
KEPS ELLER MÖSSA: Mössa. Men föredrar öronmuffar. I päls.
KÄNGOR ELLER PUMPS: Pumps! Men nu är det kört, mina fötter och knän är seriöst trasiga.
PANNKAKOR ELLER PLÄTTAR: Pannkakor. 
DVD ELLER VHS: Dvd. VHS-filmer går inte in i min dator..
FAVORITSERIE: Sex and the city. Inget kommer någonsin att kunna slå den, sorry.
HAR DU NÅGONSIN FÄRGAT DITT HÅR SVART: Haha. Nej. Längsta jag gått är att färga (tona?) topparna lila.
KÖTT ELLER INTE: Beror ju på. Men generellt? Kött!
VINTER ELLER SOMMAR: Sommar!!!
KAFFE ELLER LÄSK: "Vanligt" svenskt kaffe? Läsk!

Choklad vs. frukt.

Kategori: Allmänt

Jag har inte ätit så bra idag, vilket resulterar i att jag är hungrig men framför allt jättesötsugen nu! Åh.
Imorgon måste jag köpa frukt. Massor av god frukt!

Exam..

Kategori: Allmänt

Det känns i huvudet lite som om jag hade druckit alkohol - det snurrar lite och känns..påverkad. Usch vad obeahgligt!
Hur som helst, har tagit bort smink etc, smörjt in mig i väldoftande lotion, kokat te och nu ligger jag i sängen. Mys!
Ska ordna ihop en "klient board" till examet här på datorn tänkte jag.

Vi har ju nu haft två av tre lektioner (+ exam) och hade till andra lektionen en uppgift att rita av ett fönster i planritning & section (..hur säger man på svenska?!) men nu har vi börjat på själva projektet.
Vi har tidigare tagit mått av ett stort klassrum i skolan och ska nu göra om det till en lägenhet - precis som förut under kursen.
Jag tänkte göra om planlösningen nu, men när jag går tillbaka till mina ritningar tyckte jag så bra om dem, så håller mig nog till dem. (Jag veeet, man ska aldrig kära ner sig i ett projekt/några detaljer, för de kan behövas ändras!) Det är ändå själva ritandet; kvalitén på linjer etc som spelar roll i den här kursen så det gör inte så mycket. Men ska nog prata med läraren och diskutera lite i alla fall, så att jag lär mig mer och utvecklas...
Well, imorgon ska det ritas mer. Inga andra planer och blir inte sen natt idag så blir bra.

Nu ska jag ordna klient boarden, dricka upp mitt te, njuta lite till av mitt kära liv (hah!) och sen sova. Godnatt!

Lugna råby?

Kategori: Allmänt

Haha! Cilla & Rebekah (båda också från Västerås) klagar alltid på att jag är från Råby - de tycker det är läskigt och vågar inte befinna sig där. Haha, jag tycker de är mesiga..
Nu pratade jag med mami och hon nämnde att hon i natt vaknat av att en bomb sprängdes. Haha, jag kanske ska ligga lågt - SÅ lugnt kanske det inte är på Råby ändå.. Mami somnade dessutom fort om och papi hade inte märkt något.. Betyder det att man är van..?

Italien = vita kolhydraternas land!

Kategori: Allmänt



MAT

Karin (mamis kusin, som tidigare bodde i Milano och var den
som fick mig att vilja flytta hit, för kanske 5-10 år sedan..) tipsade om
bästa panzerotti-stället. Herregud så gott!
Bröd som är typ lite friterat med fyllning.
Ser lite ut som en pirog men miljoner gånger godare!


Så himla god pizza. Med bresaola, ruccola & grana ost.



Enorm choklad- och kaffekaka! Sjukt god den med. På California Bakery.
Vi lyckades få in vispad grädde till också, pluspoäng till oss! hah'

Sociala lite! hah'

Kategori: Allmänt

Nuuu, äntligen. Nu har jag förmodligen skaffat mig en kaffedate. Haha, en kille som jag träffade genom några typ vänner för kanske ett år sedan, men inte träffat sen dess. Dock ingen riktig date/flirt tyvärr, haha, men han är trevlig och jag behöver sociala mig lite med nytt folk. Han är dansare så förhoppningsvis kan jag hänga på dem och dansa någon gång, haha..

Jag åt så himla sen lunch (+ god glass) att jag inte riktigt känner för middag.. Tagit en clementin, men that's it. Kanske kan äta något lätt sen.. Hm.
Nej, nu ska jag fortsätta rita :)

my four leaf clover.

Kategori: Allmänt

Då jag inte äger några ordentliga skor för tillfället så gick jag ut i regnet i svarta ballerinaskor. Mina skor chippade (stavning?) alltså omkring i skor halvfulla med vatten och är nu färgade svarta. Asfint! haha.. usch! Well, jag får skrubba dem ordentligt fina sen, nu ska jag rita!
Satt på mig myskläder nu och ska dricka lite vatten innan det är dags att rita linje efter linje.

Det showroom jag främst ville till hade stängt, hah, så vart bara ett par andra.. Men nu har jag iaf besökt designweekend! (om min lärare frågar på tisdag, haha)



mmmmmmyskläder!

Hm'

Kategori: Allmänt

Tror vädret segar ner en ordentligt.. ..eller kanske att jag var vaken till strax före fyra i natt..
Kom precis ur duschen och ska göra mig iordning för att möta upp Rebekah & titta i showrooms! Men förmodligen bara en sväng, för sen måste jag hem och rita!



Aperitivon med Rebekah igår, vi fick färska hallon, bjönbär & blåbär till drinken.
så gott! ♥


Allt känns så himla bra just nu, men ändå inte. Något saknas. Något saknas verkligen.
Jag är bara inte helt säker på vad det är..

:)

Kategori: Allmänt

Härlig lördagskväll! Minus regnet! Jag & Rebekah träffades på favoritstället Globe för en aperitivo innan vi egentligen skulle gått bland showrooms i och med design weekend, men pga regn skippade vi det.. Knappt något folk ändå, kanske tar en tur imorgon förmiddag om det är bättre väder! Well, vi tog i alla fall en varsin drink (alkoholfri - god!) och lite mat innan vi åkte och kollade in nyöppnads Zara Home-butiken som inte var något jättespeciellt men helt ok!
Sen flydde vi regnet genom centrala Milano och satte oss på California bakery för en fika och massa babbel innan vi åkte hem. Skönt med en lugn (framför allt alkoholfri!) lördagskväll, men ändå var vi ute en sväng.

Cilla & Kajsa är ute på fest så jag är hemma själv. Trots att jag oftast är väldigt sällskapssjuk är det skönt att vara ensam ibland! Ska göra mig iordning för att sova om en stund tror jag, imorgon har jag rätt mycket att fixa!

Här är man kräsen! hah'

Kategori: Allmänt

Jag har ju sagt att jag behöver och vill ha en flört nuu. Bara en flört. Men snälla, rätt slags flört!

Herrparfym i håret?!

Kategori: Allmänt

Usch! Jag duschade när jag kom hem - dock inte håret. Mitt hår luktar herrparfym nu?! Någon jag känner igen, herregud.. haha. Men vems?! Jag träffade ingen kille så igår, haha, och när man bara dansar ska inte parfym kunna smitta av sig. Nej, nu måste jag gå och tvätta håret och smörja in mig i florsockerdoft istället!

SEG.

Kategori: Allmänt

OJ vad jag har sovit! Försökt gått upp flera gånger men inte gått.. nu är klockan över 14.00 och jag har i alla fall lyckats lyfta upp datorn i sängen. Inte mer. Trots att jag inte drack så mycket igår är jag såå seg! Tror att det beror på att jag drack för lite vatten, brukar alltid annars dricka så mycket mer, särskilt när jag kommer hem! Well, illa är det inte!

Cilla & Kajsa ska till San Siro & kolla på Milan-match. Jag är lagom avundsjuk, haha, särskilt då det inte blir någon Champions League-match för oss då biljetterna släpptes tidigare än vi trott. Well, ur ekonomisk synvinkel är det ju jättebra (mami - du kan andas ut nu, haha)! Även om biljetterna är billiga idag ska jag spara, så jag kan köra på en utekväll snart igen, haha.

Well, jag har andra bra planer dock! Jag tänkte nu vakna till (haha), kanske handla lite, äta & lyckas plugga lite (vet inte hur min kropp ställer sig till att rita raka linjer idag, hah). Ikväll blir det förmodligen lite mingel bland showrooms i och med Design Weekend - hoppas på något bra! Men att kvällen blir betydligt tidigare än gårdagens.. haha'

Perfekt fredag, haha.

Kategori: Allmänt

Jag är liiiite sur nu, haha, för när jag väl hittade en söt kille (på avstånd - men vi utbytte blickar, han log och vinkade) säger de att de ska skjutsa hem oss. Meh. Haha, annars riktigt kul kväll! Herregud va vi dansade! Särskilt med en av killarna från middagen i tisdags (killen som lagade maten) - jag hoppas verkligen att han va bög, annars lär jag ha gett fel signaler, haha. Men kul hade vi!
Nu ska jag äta upp resterna av min pizza, duscha och ssssova. Mm!

PIZZA!

Kategori: Allmänt

Nu är vi italienare på riktigt! Haha - lata. Eller ja, vi kanske skulle gått ut och ätit då - men vi tog andra alternativet; ringa och beställa pizza. Haha. Rebekah, Cilla & Kajsa är på väg hit och jag har beställt mat.
Buon appetito!

Mm?

Kategori: Allmänt

När jag somnade var det dagsljust ute - när jag vaknade en timme senare kolsvart. Usch va kvällen/natten kommer fort här! Men lite mysigt också.. Nu har jag duschat, ska diska lite och göra mig iordning.
Inte besämt mig vad jag ska ha på mig än ikväll.. Skorna jag tänkte börjar bli lite "gungiga" i klackarna (skitkvalité från DinSko) haha, så får nog ta några andra.. Orangea naglar jag har i alla fall! hah'

Shake it!

Kategori: Allmänt

Nu ni. Haft bra dag på stan med Cilla & Rebekah - de köpte delar av Halloween-dräkter! Herregud va roliga vi kommer se ut!
Ikväll är min sista ordentliga utekväll på länge; á la dansa. Så jag ska dansa dansa dansa idag! Haha, framöver ska jag vara så ekonomisk man (jag) kan nämligen. (Tro det eller ej, men den här veckan har jag varit duktig!)
Ska bli skitkul! Cillas kompis Kajsa kommer om ett par timmar och Rebekah kommer för middag och sen ska vi dricka vin innan vi åker till Alcatraz! Där ska vi möta upp några italienare från middagen i veckan.
Oooooh. Men, nu ska jag försöka sova en timme så jag är på g sen. PUSS

Blev ingen sömn. Jag tråkar ut istället.

Kategori: Allmänt

Reser helst till: Beror på. Sverige eller Frankrike so far.
Favoritsite: Får man säga Facebook? Annars kanske café.se just nu.
Favoritfärg: Marinblått? Eller kanske rosa? Nej, jag har nog ingen..
Favoritmärke: På?

Favoritdjur: Jag tycker ju inte om djur. Förlåt, men jag är allergiker och kopplar dem bara till bakterier, bakterier, bakterier.

Stjärna jag vill träffa: Marilyn Monroe. Önska mig lycka till!
Motionerar: Jaa, jag tycker ju om att dansa på dansgolven..? (med klackar tränar man vad- och stjärtmusklerna samtidigt! Hett tips!)
Senaste fyndet: Jag har köpförbud just nu.
Senast köpta skiva: Åh. Det var något år sen nu, men kanske Duffys?
Senaste repliken du yttrade: "Hahahah!" när jag läste en blogg.
Senaste personen du träffade: Cilla, innan hon gick till sin italienskakurs och jag tillbaka till sängen.
Senaste personen du fick brev av: Brev? Folk vill inte skicka sånt till mig längre.. Tråkigt nog!

Vilken färg har du på håret: Man skulle kunna säga näst intill platinablont, men det börjar gå mot mörkare tider och det är jag inte riktigt nöjd med.
Kan du stå på händer: Nej. Aldrig kunnat. Slutade utöva gymnastik efter några gånger när jag var liten efter att insett att jag inte kunde (ville?) stå på händer eller hjula medan de andra gjorde det! Så jag övergick till dans på heltid. Helt rätt val!
Vad har du för klocka: Det kallas för mobiltelefon. Jag skulle vilja ha en fin. Men, ibland har man ju guldaccesoarer, ibland silver. Svårt då.

Tror inte att det är hälsosamt att vara vaken före 11.00..!

Kategori: Allmänt

Jag är tveksam till att det här med havregrynsfrukost på fiberhavregryn kommer att upprepas. Med tanke på att man äter välsigt lite fullkorn & fibrer i Italien så fick min kropp en liten chock tror jag. Jag har ont i magen nu och mår jätteilla.
Måste egentligen ta mig upp och duscha nu. Sen ska jag diska också - jag vill ju sova mer, haha. Men diskberget i köket lär inte bli mindre så jag lär ta tag i det för så kan vi inte ha det!
Nej, jag vilar/sover till 10:30 - då lär jag hinna bra ändå!

THE HEAT IS ON, BABY!

Kategori: Allmänt

Vet ni vad? Elementen är på igen! Lycka! Slipper man frysa här inne! Men det visar även att det är höst på riktigt..
Igår gick jag och Cilla en sväng inne i stan och tog sen en fika på California Bakery (love it!) och det var så skönt ute. 20°C och solen stod ganska lågt. Gick i bara jeans, lammullströja, (stor) halsduk & ballerina utan att frysa.
Tyvärr ska det blir kallare nu kommande vecka.. Men man får väl stå ut, runt 10°C...

Man tröttnar ju på gröt efter 3 skedar!?

Kategori: Allmänt

Oj. Jag är vaken 08.00 och går strax efter upp och lagar (eh, ja..) havregrynsgröt på fiberhavregryn. Hur bra är inte det? Med blåbärssylt till! Dock har vi ingen mjölk och jag brukar må jätteilla av gröt, haha, men det är ju hälsosamt i övrigt! Bäst vore kanske om jag gjorde liite gröt och sen åt en hårdbrödmacka till eller något - men icke.

Jag tänkte tillåta mig att sega lite i sängen och planera dagen.. Klockan 13.00 ska jag träffa Cilla & Rebekah vdi Duomo och innan dess betala en grej i skolan. Sen försöka göra lite mer nytta senare. Bra fredag helt enkelt!

Det är ju designweekend den här helgen - event och extragrejer i många designshowrooms etc så ska runt en sväng idag med Cilla & Rebekah tror jag och sen imorgon kväll mingla runt ett tag med Lisa & Emilia!

Ne, nu ska jag fortsätta på min limgegga till gröt... uhh..

Catfight!

Kategori: Allmänt

Nu är jag på jakt! Haha (och det är ju då man aldrig finner något..)

Kategori: Allmänt

Läser lite sk. datingtips, vet inte om det är direkt inspirerande men läser för det är väldigt underhållande!
Dock är det helt andra "spelregler" som gäller här i Italien/Milano. Och jag blir tokig. Jag måste börja gå på barer/klubbar med många seriösa, trevliga människor. Inte med bara dem som tar en för en svensk, blondin som är lätt att få med hem. Finns det? haha. Ändring på det!
Imorgon gör jag ett försök. Vad tror ni? Kommer jag lyckas kunna prata med någon? På en av Milanos större klubbar som ser ut som en gammal lagerlokal med vidriga drinkar? Haha, tveksamt. Där gäller det att dansa - och då är det svårt att få tag på någon seriös sak, hah. Ähh, jag dansar imorgon och pratar någon annan gång. Förmodligen bäst så.

Försöker komma på poängen med det här inlägget - men som vanligt hittar jag ingen vettig. Alls.

I'm such a girl sometimes..!

Kategori: Allmänt

Jag har sååå tråkigt! Tror jag ska se filmen jag aldrig kom till skott att starta igår.. Har nyss lagt ansiktsmask, ordnat lite mat och ska nu måla naglarna...
Well, min kropp är len, mjuk och doftar gott av florsocker och snart har jag finare hy och naglar i alla fall. Alltid något, hah.
Fast, haha, ja - jag har en enormt blåmärke på låret från i fredags och jag förstår inte hur!? Jag var absolut inte så full och fick ett precis likadant fast på andra låret förut.. Tror jag har lätt för blåmärken på låren, haha.



New Dehli (vinrött) eller Bordeaux (klarrött)?


Hur snyggt är inte det här på utsidan av låret?
Skiftar i grön/lila. Tur att det inte syns även om man har kort klänning!
(nej, så kort klänning har inte en jag..!)

Halloween snart!

Kategori: Allmänt

Eftersom det är Halloween snart är vi ute efter dräkter, ska med Ceci & Rebekah och kolla imorgon.
Då jag har noll öre att spendera på dräkt ska jag nog ta min gamla tyroledräkt från utklädnadsshowen på gymnasiet - ingen här har ändå sett det, haha..



Mamma tyckte vi såg ut som b-porrskådisar..!

!

Kategori: Allmänt

Nu behöver jag en flööörrrrrrttttt! Haha..

Torsdag idag va?

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Herregud, gick inte upp förrän 13.00.. segt! Men somnade runt 04.00 så inte så konstigt.. Solen skiner så ska gå ut och gå! Sen fixa lite hemma och plugga! Imorgon är det frrrredag! Cillas kompis Kajsa kommer då (hon var här förra hösten med, jättesöt!) så vi ska ut och dansa, med bl.a. de vi var på middag med häromdagen!
Vi sitter och äter lunch nu och Kajsa är med via skype, haha, så vi pratar med henne!
Nej, nu har jag ätit upp och ska ta tag i min dag.. hoho!

Uttråkad.

Kategori: Allmänt

Så himla tråkig natt och jag har ingen lust alls att sova! Men verkar som att alla andra gör det?

Idag har jag haft lite kontakt med släkten! Mormor ringde när jag var på väg till bussen mot metron till IKEA och uppdaterade mig! Hon & morfar är uppe i Hälsingland (där jag spenderade större delen av sommaren) så fick prata lite med min kusin Arvid också! Åh, jag saknar dem redan! Katarina (aka Arvids mamma) är på Sicilien just nu med sin italienskagrupp - jag är bara liiite avundsjuk, hah. Hoppas ni har det bra och dricker mängder av vin!

Nu ska jag göra ett sista försök att hitta någon intressant hemsida innan jag släcker ljusen och sover..

Ibrrrra, haha.

Kategori: Allmänt

Det blev ingen film. Zlatan distraherade mig.


Titta på honom! (ja, för vad han pratar om förstår man knappt ändå.. hah)
Leendet, utseendet och glimten i ögat! Hosh!

Mys mys mys!

Kategori: Allmänt

Jag blev så sötsugen - ångrade att jag inte köpte marabou på IKEA, men så kom jag på; vi har ju frysen full av kanelbullar så jag värmde två(!) stycken i ugnen (...har ju ingen micro...) och kokade te till. Nu sitter jag nerbäddad med te, kanelbullar & tända ljus och ska sätta på en film. Mysonsdag!

Tripp till IKEA!

Kategori: Allmänt

Nuså, varit på IKEA och kollat. Hittat hylla & datorstol och lite annat som jag ska köpa sen. Hittade en billigare och bättre hylla än jag tänkte tidigare så blir perfekt! ..bara det får plats..
Well, köpte vaniljsås, sylt & saft → ska göra blåbärspaj och sen försöka börja äta havregrynsgröt till frukost..

Nu när jag äntligen kommit hem är det tacos i sängen som gäller! Funderar på att sätta på en film och sen sova..



Sen i ett bröd! Buon apetito!

Caffé Caffé Caffé!

Kategori: Allmänt

Ätit lunch och dricker nu caffé i sängen. Strax dusch innan jag & Cilla ska och handla, sen blir det nog en sväng till IKEA med Ayman. Ska kolla lite vad jag ska köpa sen och så!

Haha, a close up!

Some pics

Kategori: Allmänt

Vi hamnade i en återvändsgränd igår så vi levde oss in i förorten!
För mig gick det smidigt - enligt mesarna på bilden var det pga
min vana från uppväxten på Råby, haha!
Vimmel i köket, där vi var...
Napolitanarna vi hade språkkurs med! hah'
Happy people! Hade träffat drygt hälften innan, alla supertrevliga!
Handlade bara lite på marknaden, eller ja, få sorter men stora mängder!
Clementiner, plommontomater & zucchini. Mm!


:)

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Med tanke på hur seg jag var igår så blev det lång sovmorgon idag, skönt!
Hade jättetrevlig kväll igår! Det var lite av "plockmat" och sen den kanske minst italienska rätten jag ätit hos hemma hos någon här än, haha, men jättegott ändå! Och massa vin till såklart. Tillslut kom en Absolut Vodka-flaska fram också, men trots mitt svenska ursprung blev det bara en väldigt liten drink!
Det var två killar från Napoli (Neapel på svenska) där också, så vi fick lära oss lite "fula ord" på napolitanska, haha. Egentligen är det lite emot min grej eftersom jag tidigare sa att jag inte vill lära mig några dåliga ord på italienska - men napolitanska är ju en annan sak, särskilt om inte de andra förstår helt! Haha..

Well, nu ska jag klä på mig och gå ner till marknaden och köpa grönsaker! Sen är det städa & plugga som gäller :)

ssssova.

Kategori: Allmänt

Tror att inte min kropp är helt frisk från Bolognahelgen, hehe - heeelt slut idag och kunde inte gå upp. Illa, men skönt att det inte var något måste. Nu sitter jag och målar naglarna Graphic-rosa innan vi går och köper vin & åker ut till Cologno Nord - långt ute åt helvete, haha (inte riktigt, men känns så!). Ska bara försöka hitta något att ha på mig..

Segis.

Kategori: Allmänt

Blev risotto idag till lunch med, avslutade med ett äpple men blev lite konstigt i halsen då så vågar inte äta mer.. Jag fryser fryser fryser! Tror jag ska dra på mig ett par jeans, fuskpälsjackan och ta en promenad ute i solen! Eller ta tramen in till Duomo och gå omkring lite där.. Helst skulle jag bara vilja krypa ner under täcket och sova! Fast i och för sig - kanske gör det en timme till, sen går ut och så städar jag imorgon? Tror inte jag kommr vara någon trevlig gäst ikväll annars.. haha, får nog bli så... LAT.

Kallt!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag sova en timme om jag ska orka kvällens middag! Somnade inte förrän 02.00 så har lite ont i huvudet..
Jag fryser massor, så skönt att krypa ner under täcken! På fredag sätter de äntligen på värmen! Oh.



Än så länge - Underbara tisdag!

Kategori: Allmänt

Oh. Ingen stress i morse, gick till skolan i kyla men solsken (stod 16°C, men det måste varit i solen..). Vi är bara två elever och andra tjejen var sen så vi gick igenom mitt arbete ordentligt och pratade lite. Mina ritningar var bra, bara lite som ska ändras så det var skönt. Vi gick igenom mina ritningar från examet i vintras (när jag ser dem nu i efterhand ser det såå illa ut, haha) och han sa att han förmodligen skulle ha gett mig precis godkänt om jag bara skrivit mitt namn och info ordentligt på alla, men känns bättre att få göra om det och ordentligt!

Dessutom är han en sån som gärna ger tips osv så man lär sig mer nu och han frågade om jag brukade läsa inredningstidningar så vi diskuterade några och han gav tips! Jättebra! Tydligen hade han skrivit för ELLE, en av mina favoriter. Han tipsade mig även om ett tapet-showroom (han såg mitt Marimekko-block och tydligen använde han just nu Marimekkotapet i ett projekt - pluspoäng till mig! haha) och att det var designhelg nu i helgen i Milano - så jag ska runt bland showroomen! Oh!
Well, imorgon blir det att sätta igång med ritningarna!

Gick hem i solen, italienarna körde bara på tröja eller tunn jacka - jag körde på kappa & halsduk och frös. Haha.
Träffade snygging från skolan på vägen också, synd bara att han är helt dum i huvudet!




De har byggt klart i parken på väg till skolan, en fin stor fontän och grejer.
Fin dag idag!

Ibra & Sneijder!

Kategori: Allmänt

Vi har bara ett litet problem. Ikväll spelas Holland-Sverige á la EM-kvalmatch. Det var ju lite dåligt timeat!

Breakfast in bed!

Kategori: Allmänt

Frukost i sängen! Måste säga att jag har lite huvudvärk efter för lite sömn, hehe, men annars helt ok! Sitter och äter frukost i sängen; så himla skönt! Hårdbrödmacka med stekt ägg, apelsinjuice & roiboos mynta te!

Dagens planer;
- lektion 09.00-11.00
- hem och städa klart inkl. disk
- planera pluggandet
- ev. handla lite
- kolla upp grejer med betalning
- förhoppningsvis promenad
- middag hos Christina


Med tanke på att jag vanligtvis inte har gått upp kl. 11.00 då jag slutar min lektion blir tisdagarna väldigt långa ;)

Trots oro så ler jag nu för en stund.

Kategori: Allmänt

Jag ligger ner i sängen med datorn på magen sådär tjusigt att jag får en fin dubbelhaka. Usch. Borde inte - för klart rynka/veck kan uppkomma! Haha, i alla fall om jag gör så väldigt väldigt ofta. Och väldigt väldigt länge.
Nu har jag lite tråkigt men vill inte sova än. Vill hitta någon rolig webbsida men går sådär just nu..
Well, jakten fortsätter en stund till, sen ska jag sova!

In love!

Kategori: Allmänt

Skit. Nagellacksremovern var slut och låna Cillas för några dagar sen så vill inte snylta mer där, haha. Men jag överlever nog detta i-landsproblem också!

Har tagit bort smink, gjort mig iordning och kokat rooibos chaite till min enorma kopp. Älskar den! Och givetvis mina hjärtskedar jag köpt på Alessi, jag är helt kär i dem. De finns i små espressoskedar också som någon gång måste bli mina! Nu ska jag sitta nerbäddad i sängen en stund med mitt te och kolla igenom lite dokument och mail.



Skål!



Helt perfekt, haha. Love it! Vanligtvis används de som dessertskedar,
men de passar till min enorma kopp också!

Så.

Kategori: Allmänt

Klockan är över midnatt, men jag är klar med allt i alla fall.. Och har ju inte behövt stressat, så skönt. Men inför nästa vecka ska jag vara bättre, haha - jag får skylla(?) på Bologna.
Nu ska jag läsa igenom lite lektionsmaterial om jag har kvar det på datorn sen i vintras - min lärare skulle skicka de men har inte gjort det.. hm.

Ska byta nagellack och fila lite också, mina naglar mår inte så bra.

Imorgon är vi bjudna på middag hem till några vänner - ska bli så kul! Är Marios (som vi bodde hos i Bologna) flickvän Christina som bjuder på middag! Hon bor lite utanför Milano (eller ja, sista tunnelbanestationen..) och var också med i helgen i Bologna, träffat henne en del innan och hon är helt underbar!
Well, laga mat kan hon också så förhoppningsvis/förmodligen blir det ordentlig italiensk middag! Kommer både folk jag känner och inte, så ska bli kul!



Christina, Stefano, Mario, jag & Rebekah i fredagskväll/natt!

Fult att ljuga, men ibland nödvändigt!

Kategori: Allmänt

Jag ljuger lite nu. Jag skriver torsdagens datum på mina ritningar istället för kvällens.. hoho!

Milanese'

Kategori: Allmänt

Middagspaus! Ritar fortfarande men det mesta är klart! Nu lyssnar jag på lite musik från Mamma Mia (ABBA) och äter middag i sängen. "Gjorde" bara en färdig risotto milanese (saffransmak), påsinnehåll & vatten, haha. Tillsatte iofs lite salt och parmesan - men ändå. Lite pinsamt dåligt av mig, men har ingen vidare aptit idag ändå så.

Sol & vackra färger.

Kategori: Allmänt

Vi hade så fint väder i Bologna! Fint väder här i Milano idag också, men jag spenderar dagen inomhus. Imorgon ska jag ut!



I en fin park.


Struntprat vid lunch!

Kategori: Allmänt

Nu har jag snabblunch här. Gjorde så mycket mat igår till middag så sparade till lunch också, stekt couscous med lite kryddor, grönsaker & tonfisk.. (affären var ju stängd igår!)
Ritningarna går nog helt ok faktiskt, får se vad han säger imorgon.. hah. Jag är ju oftast perfektionist - men när det kommer till att rita för hand är jag inte det, herregud.. Men ändå tycker jag det är lite kul med att räkna skalor och var noga.. men blir det inte så fint. Haha, bah!

Kanske en skittisdag?

Kategori: Allmänt

Då är det jag, linjalerna, pennorna & pappret idag då. Och en himla massa suddigum! (haha, heter det verkligen så?)
Sen ska vi iväg och betala hyra och städa. Får förmodligen nya stolar idag då våra gått sönder.. haha'

Skitmåndag tror jag det är. Men imorgon måste jag nog ta tag lite i min vecka. Lektion står först på schemat och sen kanske ta och promenera lite? I träningsskor! Jag har nämligen misshandlat mina fötter senaste tiden. Funderar på att önska mig pengar till ett par riktigt fina/klassiska skinnstövlar i födelsedagspresent. Behövs!

PROSIT!

Kategori: Allmänt

Nyser hela tiden, kittlar i halsen (börjar nu göra ont) och fryser.
Bolognaweekend tror jag resulterar i förkylning!

(Jag nös i taxin hem inatt/morse och taxichauffören gav mig en näsduk, alltså - va? Jag tog det som en förolämpning, inte kladdar jag när jag nyser!? Åh. haha. Sen när vi - jag, rebekah & cilla - gått ur bilen går han ur och kollar så allt är ok i baksätet.. pucko? Vad trodde han att vi gjorde?! Vi var inte ens jobbiga..?!)

Good Will Hunting

Kategori: Allmänt

Alltså. Seriöst? Hur kan jag ha missat den här filmen? Har haft den hemma i ååår - men jag trodde den skulle vara lite seg och inte haft lust att titta. Den var ju så bra! Tidigare tyckte jag inte så mycket om Matt Damon heller, men nu gör jag! Oh!




Foton av Maria Barkova.

Kategori: Allmänt

Fick en vänförfrågan idag på facebook, en tjej jag pluggade italienska med några veckor förra sommaren. Maria. Va tillsammans (med några andra också) i två städer vid kusten också.
Well, hur som helst - hon var en jätteduktig fotograf, mer eller mindre som hobby men vunnit priser och grejer och hon frågade om jag kunde "stå modell" för några bilder i skolan (jättefin byggnad!) och trots att jag inte tycker om att bli fotad gick jag med på det. Jag kände mig riktigt dålig, haha, men det var kul!
Och nu - och med facebook - har jag äntligen fått sett en del av bilderna. Vissa bättre än andra - pga mig, inte henne. Hon är riktigt duktig!





Här var det pinsamt! Var tvungen att gå igenom parallellklassens klassrum
under deras lektion för att komma till balkongen.
"eeehh, vi håller på med en 'photo shoot' här", haha!




Haha!




Lite konstig pose, men jag gillar fotot ändå.
Men det där kombinerat med min höjdskräck var ingen hit!
Fick halvsitta på ett element!




Åh vad jag skulle vilja ha bruna ögon!





"Spring och se lycklig ut som om du springer mot din pojkvän och inte sett honom på länge!"
Haha, öh - va? Jag gör inte så...





Obekvämt?





Så himla fint trapphus!





En annan dag. Jag & Raphael utanför ingången till skolan.
Nej, tydligen var det här med mystisk, fransk arkitekt från Paris inte min grej heller.. hah'





Hej fräknar & kolsvarta ögonfransar!
(ingen aning om vart det här är - ser ut som om det är ett tåg?!)

!

Kategori: Allmänt

Åååååh. Jag var på väg att gå och handla - men Cilla påminde mig om att det är söndag. Bläääää.
Även om jag älskar det här landet på många sätt - men ibland blir man fan knäpp!

Borta (väldigt) bra, hemma bäst!

Kategori: Allmänt

Jag är hemma nu. Haft så sjukt kul och (ganska galen) helg i Bologna! Så mycket som vi har skrattat de här tre dagarna har jag inte skrattat på lääänge, haha!
Väldigt sliten nu så ska ta och packa upp, laga lite middag och sen förmodligen sova. Kanske se en film?
Well, bilder och detaljer (..tja, kanske inte alla..!) kommer sen.

Drrrrar. Bologna!

Kategori: Allmänt

Tjarrrrråå! Jag drar till Bologna nu!
Så, ingen idé att gå in här förrän på söndag (haha, om det ens någonsin är..!?), då lovar jag att bildbomba - om bilderna inte blir barnförbjudna! Hoho. 3 svenska tjejer och drinkar för 1€ styck - slutar väl att vi ligger och spyr i gränderna. (hah, nej - jag lovar att det inte kommer hända!) Vi ska ha kul, hälsa på Mario & Stefano och äta god mat! Kanske se en kyrka eller två om det hinns med, hehe.

Trevlig helg folks!

Photo Booth ger sämst bildkvalité!

Kategori: Allmänt

Hittade en klänning i garderoben jag glömt. Eller ja, klänning och klänning. Numera topp. En gång i tiden hade jag den som klänning, hah, och den gick en bit ner på låren! Så mycket har jag knappast växt så antar att den krympt en del. Men då använde jag den barbent, till höga stövlar med knästrumpor som stack upp över, nu är den perfekt till hösten över ett par jeans istället..



Idag.



Då. (..klänningen skymtar ju bara fram lite, men det är 3,5 år sedan
så hade inga andra bilder...

Want you to make me feel like I'm the only girl in the world!?

Kategori: Allmänt

Jäääklar vad bra den blev när man lyssnat några gånger. Oh!



Rihanna - Only girl

Ett år sedan.

Kategori: Allmänt

Usch vad konstigt det känns när jag kollade på bilderna från Tyskland! Nästan precis ett år sen jag var där för Oktoberfestivalen och träffa Daniel som jag lärde känna i och med ett utbyte med Tyskland som min gymnasieskola hade.
Daniel körde bil hit, hjälpte mig att flytta (utnyttjade ävens hans bil till IKEA, haha) och spenderade några dagar här i Milano innan vi (han) körde upp till München där jag stannade några dagar. Åkte genom bergen, Schweiz & Österrike. Hade jättemysigt men har knappt hört av mig till honom sen dess. Konstigt det där..! Men väldigt skönt också, att slippa något konstigt!


Jag körde på sockervadd istället för öl på Oktoberfestivalen, haha. Skam!
(Pepparkakan hänger kvar på min garderob, som minne)


Borta?

Kategori: Allmänt

Kollar igenom lite bilder från förra hösten, och jag undrar var mina gråa jeans tog vägen... Mysterie!
Tillsammans med 1-2 pashminasjalar och förmodligen något mer. Antingen glömde jag dem i Tyskland eller i förra lägenheten.. Hm.. Så tråkigt när bra basplagg försvinner bara sådär, hah. (OK, när man tappar bort dem då..)



Jag i mina gråa jeans utanför San Siro inför Champions League.
Inter - Barcelona!
I övrigt var jag givetvis klädd i blå-svart! (..Inters färger!)

Bologna!

Kategori: Allmänt

Jag lyckades ta mig upp 07:30, wow. hah. Nu ska jag packa medan jag dricker mitt te! Sen göra mig iordning och förhoppningsvis hinna rita lite innan jag ska iväg! Ska köpa en "kaffekokare" från Bialetti i present till de vi ska bo hos (internskämt från när vi var där sist) innan jag möter upp Cilla (som har italienskalektion) & Rebekah på väg till stationen. Sen drar vi till Bologna över helgen! Ska bli så kul! Budgetweekend i annan stad. Oh!

Bildbomb!.

Kategori: Allmänt

Vi började på en sushirestaurang som hade riktigt bra priser och kanske bästa sushin. Fisken verkligen smälte på tungan - bättre än jag nog någonsin smakat! Wow. Supertrevliga var de också och det ligger nära vårt hem!
Kul att ta igen lite tid med Hyun Jeong, hon hade fått jobb för känd designer! Ermenegildo Zegna. Så kul! Sen tog vi ett par drinkar på favoritbaren Globe innan vi gick hem. Bartendern kände fortfarande igen en efter månader i Sverige, hah, synd att han inte är lite yngre och lite snyggare..!

Försöker välja drinkar på Globe.



Ny drinklista? Eller bara ändrad "after dinner"?



Dålig hår- och make up dag, men lika glad för det!



Underbara terassen satt vi på. Utsikt över Piazza 5 giornate på 8 våningen.



Mango Martini! Med färska jordgubbar & ananas!



HJ njöt av sin chokladdrink!




French Passion. Champagne & passionfrukts puré!


Nu ska jag äta upp min mindre fancy gryta och sen sova. Ska försöka gå upp mellan 7-8 imorgon..!
Rita, packa, göra mig iordning!

Gryta..

Kategori: Allmänt

Jag har kvar köttgryta/som jag just nu värmer på. haha.
Ser ju faktiskt riktigt snuskigt ut, men är gott! Och så mycket nyttigare hittar man inte.. hah'
Grytbitar på nötkött, sötpotatis, potatis, röd paprika, zucchini, morot, gulölk, buljong & kryddor. Och rödvin!


Gårdagens middag'

Knälångt.

Kategori: Allmänt

Jag har ju en förmåga att ofta köra på kortkortkort, men nu till höstens knälängdsmode tänkte jag passa på. Hah, hittade en gammal klänning (använd en gång?) som jag gjorde till kjol.
Nu går jag ut! Ciao, buona serata!



Rotat fram ur garderoben!

Ut!

Kategori: Allmänt

Jag var så sugen på att gå ut en sväng eller göra något ikväll då det känns som att man mest sitter inne hela dagarna nu (inte riktigt sant, men jämfört med förut då man var ute ungefär varje kväll om jag inte behövde plugga). Så skickade iväg ett sms till Hyun Jeong som jag bodde ihop med tidigare och hon hade inga planer så vi ska ses för lite sushi. Good! Ska bli kul att höra hur det går för henne och hur hennes sommar varit!
Förra sommaren var ju vår sommar och vi umgicks ju nästan dygnet runt i två månader och hade skitkul och lärde känna Milano tillsammans, hah.
Nu ska jag fortsätta med ritningarna så jag hinner!



I vårt fd. kök. Många middagar där!

Nuså.

Kategori: Allmänt

Åh. Nu måste jag börja rita. Så tråkigt - men bra ska det bli!

Nyår?

Kategori: Allmänt

Men helvete (förlåt!) vad det ska va krångligt att hitta hotell i italiensk alpstad över nyår då. Vi är tydligen alldeles för sen ute..! Hm.

Blev en lättsmält film!

Kategori: Allmänt

You know that thing when you see someone cute and he smiles and your heart kind of goes like warm butter sliding down hot toast? Well that's what it's like when I see a store. Only it's better.

- Fast just nu vet jag inte själv vad jag skulle föredra, hah.

Luke i böckerna (vet inte riktigt om det är lika bra i filmen) är väl ungefär så perfekt man kan bli!?




Update; Jag är så duktig att jag nu startade filmen med italiensk text. Jag övar!

Grrrrrrå dag.

Kategori: Allmänt

Riktigt grått ute idag så var desto svårare att ta sig upp! Men halv tio gick bra, så var helt ok. Hah.
Sitter i sängen med en kopp te nu och funderar på att kolla på en film eller något. Men känner mig lite ionspirerad idag. Ritningarna måste bli så gott som klara idag i alla fall, kan hinna mer slutdetaljerna imorgon om jag så måste. Skönt att ha det klart sen för helgen ska bli bra. Jag längtar!

Skål!

Kategori: Allmänt

Finaste Hannah tipsade om leopardmönstrade naglar för någon dag sen. Trodde ju aldrig jag skulle klara det, men jodå. Dock kanske inte lika bra som henne, men lite läckert vart det! Egentligen inte min grej med mönstrade naglar, föredrar enfärgade, men var lite roligt!

Klockan är inte ens nio än och jag har planer på att sova! Vi brukar knappt ha ätit middag vid den här tiden vanligtvis men blev tidigt idag. Eftersom jag hittills inte varit en höjdare på att plugga av olika skäl, hah, så ska jag ordna det imorgon.

Blev negroamarovin till maten för vi hade i rödvin i grytan. (Blev mycket bättre då!) Gott!



Rödvin & leopardnaglar en skön onsdagskväll!


Hm...

Kategori: Allmänt

Åh. Jag hade ju helt glömt bort att man måste ha svartvinbärsgelé för att kunna äta/göra en god köttgryta. Skit! Menmen, det är en buljonggryta nu, haha. Den har dock blivit lite för vit för jag hade kanske någon tsk för mycket av grädde, men vafan. Det verkar fungera hyfsat!

Gryta!

Kategori: Allmänt

Nu försöker jag och Cilla oss på att göra kött- och grönsaksgryta. Haha! Utan recept - vi imporviserar helt. Då vi ville ha dem olika kör vi var för sig, men får väl stötta varandra då vi är vilsna..! haha.
Fortsättning följer...

Långpromenad i city'

Kategori: Allmänt


Tog tramen in till Duomo och gick sen mot slottet, en sväng i parken
innan jag vände mot Cadorna och gick till Chocolat och köpte Milanos bästa gelato (glass).
Mango & vit choklad blev det idag.



Sen gick jag åt ett håll jag aldrig varit kring tidigare och kom tillslut till en fin park.
Hade ingen aning om var jag var, hah, men antog att jag skulle hitta tillslut.



Lite speciell fontän. Tyckte om den, men var himla missplacerad..!




Sen hittade jag tram linje 27 som går nära vårt hem och tog tramen
genom halva Milano innan jag gick sista biten hem.
Jätteskönt promenad! Nu ska jag gå och handla.

Härliga onsdag!

Kategori: Allmänt

Oh! Det är ju onsdag idag! Det betyder marknad här utanför! Ska kanske gå ner och köpa några tomater för det är det enda som fattas i mat/grönsaksväg just nu.. Skulle vilja köpa lite blommor till mitt rum men det får vänta en månad!
Cilla är på språkskola (lite ironiskt att hon pluggar italienska nu och inte jag, men får plugga lite på egen hand!) nu så tänkte ta och diska från gårdagens middag & vika tvätt innan hon kommer hem.
Och sen göra mig iordning så jag kan gå ut efter lunchen. Blir nog en promenad vid stan och slottet samt "slottsparken", behöver se lite storstad och vackert folk trots promenad. Får köra på snygga kläder men träningsskor, hah.



Nedanför vår balkong runt parken; marknad med allt möjligt. Kläder, skor, blommor,
ost, korv, kryddor men främst frukt och grönt.
Yr.no hade sagt att det skulle bli regnig vecka. Nope! Härligt!
Det värmde när jag gick ut på balkongen fast jag bara har sidenmorgonrock.
Som svensk sommar! hah' (förlåt!)

Sol!

Kategori: Allmänt

Ojdå. Vaknade ordentligt alldeles för sent, men skönt! Min säng är typ gudomlig, haha. 3 mjuka kuddar & två plufsiga täcken - allt i vitt. Mmm! hah. Men livsfarligt sen när skolan börjar!
Eftersom jag somnade efter 02.00 var det ändå ok att få sova lite extra - får bli bättre ikväll!

Solen skiner, himlen är blå & det är runt 20°C så måste gå ut och gå sen! Härligt!

!

Kategori: Allmänt

Eh. Somehow blev klockan 01:30 helt plötsligt!? Måste ju sova!

Arbetserfarenhet från väldigt olika branscher..!

Kategori: Allmänt

Kolla vad jag hittade i klassrummet som jag hade lektion i idag! Haha, mitt älskade ABB.



Men skulle någon fråga vad det var, då hade jag sett ut som ett frågetecken..!



wuhuuu!



Förmodligen har jag beställt och skickat iväg liknande saker som på bilden.
Utan att ha en aning om vad de är bra för!

Trevlig tisdag!

Kategori: Allmänt

Kom precis in efter att ha följt med Rebekah till tramen. Ska ta en dusch nu innan jag ska läsa & sova.
Imorgon blir det plugg!


Kvällens middag blev spagetti med kyckling, champinjoner, paprika & lök i gräddsås.
Hah. Blev gott men lite smaklöst, för var tvungen att tillsätta lite mjölk..

Middag!

Kategori: Allmänt

Mötte upp Rebekah under min promenad och gick hem till oss för middag. Tjejerna sitter och kollar på TV och jag lagar mat, hah. Fick lite inspiration från när jag var hos Karin i Stockholm senast så har stekt på champinjoner, gullök & röd paprika (som jag inte ens åt förut!?) och kyckling med lite kryddor och sen hällt på grädde (skulle velat haft creme fraiche, men det finns inte i detta underbara land..). Nu kokar pastan och sen ska alltihopa blandas. Mmm!
Kanske blev liiite salt, men gott!
Sen kanske lite TV och sen sova. Ska försöka mig upp i hyfad tid imorgon. Hoppas på fint väder så jag kan gå ut och gå!


Jag lagar middag! Börjar lära mig det här nu.. haha'

impossible.

Kategori: Allmänt

Usch vad jag blev seg då! Efter lunchen tänkte jag sova en timme, som blev 2,5 och nu har jag vaknat till.. Himlen har bara några mindre vita fluffiga moln på sig och solen skiner lite så funderar på att ta en långpromenad.
Mina fötter gör jätteont (haft trånga, höga pumps 2-3 dagar nu) men de kanske mår bra av att gå lite i träningsskor? Passa på när det är fint väder och inte är Milanogrå himmel & regn. Ska bara ladda iPoden medan jag skickar lite mail! puss&kram!

Italienska lektion fick vi också!

Kategori: Allmänt

Idag har jag lärt mig ett nytt ord. Zoccolo, betyder golvlist på italienska. Men läraren tipsade oss om att inte byta till a på slutet (zoccola) och göra det "feminint" då det då betyder hora. Han hade själv gjort misstaget...
Bra inför mitt år på italienska! hah'

Värme?!

Kategori: Allmänt

Försöker komma på vilket datum det är de sätter på värmen i Milano. Ja, det är ett specifikt datum. Än så länge är det ganska kallt i vår lägenhet kvälls-/nattid då elementen inte är varma. Det är någon gång i oktober de sätter igång den, men vet inte om det var kanske runt 11:e eller 17:e.. Hm. Kör på raggsockor sålänge kanske..
När väl elementen är på har vi bra värme här! Varmt och skönt om man jämför med många andra lägenheter (o vår skola!)!


Update; den 15e bör det vara enligt min kalender från förra året!

DN & DI

Kategori: Allmänt

Jag kan läsa DN & Dagens Industri som jag tog med mig från Arlanda. Hann inte med hela på planet. Eller ja, orkade inte heller riktigt.. Bra med lite omväxling från ELLE & ELLE Interiör.. hah'

Lunch Lunch Lunch!

Kategori: Allmänt

Jag är hungrig! Ligger i sängen med datorn och väntar på att Cilla ska komma hem så vi kan laga lunch, Vi har planerat kycklingsallad idag! Gott! (Igår kväll blev det couscous till stekt, god kyckling & zucchini i sweet & sour ingefärs-sås)

Min lektion idag gick bra. Måste säga att det är ganska perfekt åndå att ha lite repetition angående allmänna mått, ritningar etc. Läraren är dessutom (oftast) skitbra och trevlig, berättar om hur "framtiden ser ut" för oss i branschen osv. Hah, han berättade om att han själv varit tvungen att gå in och mäta mått i en lägenhet som stått tom i 7 år (bortsett från någon uteliggare eller liknande som tänt eld på en av väggarna) bland all smuts och damm och menade att jag inte skulle kunnat gått in och jobbat där klädd som jag var idag. Hah. Han menade på att det inte alltid är ett fancy jobb - men det har jag faktiskt förstått! (Jag var klädd i svart sammetsbody, tighta mörka jeans, svart pumps och över en kavaj & pälssjal. Heh, inte kortkort klänning i alla fall!)
Well, till nästa vecka ska vi bara göra ritningar (för hand!) över ett fönster som vi mätte idag. Ska sätta igång sen under eftermiddagen och hoppas bli klar imorgon.

Jag har nu slängt in en maskin tvätt, diskat & plockat undan så vet inte riktigt vad jag ska göra.. Snart lunch!

Politik under tisdagsmorgonen...

Kategori: Allmänt

Ska jag vara ärlig är jag riktigt trött på allt (nästan i alla fall!) politiskt snack och främst smutskastningen! Fortfarande håller de på. Känns jäkligt omoget och oprofessionellt med smutskastning. Men men, för att ändå få en liten inblick i vad som händer inom den svenska politiken läser jag en blogg på älskade Café.se. Haha, lite humor i det hela - och det är inte direkt så att man hittar det alltför ofta inom politiken..!

Har nu under morgonen läst om
- Glamouderaterna
- Puckot (jag förmodar det, på den info jag fått) Christina Höj Larsens toalettbesök
- Telepatiska rasistsamarbeten

Haha, lovely.

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Trots att jag somnade senare än planerat, kanske runt halv ett, så måste jag säga att jag är rätt pigg nu. Upp klockan sju och igång. Grått och tråkigt ute men tror inte att det regnar i alla fall - jag tar det lite lugnt nu med en stor kopp rooibos mynta-te. Mmm! Köpte tre teer på NK när jag var där senast. Samtliga var rooisbos då jag föredrar rooisbos teer eftersom de inte förstörs i smaken trots att man låter dem dra, dessutom inget koffein i.
Det blev citron/ingefära, mynta & chai-te. Mmm! Redo för höst med min Starbucks "take away-termos", haha! :)

Ha en bra dag!

I begged for you to love me.. (tror inte det va!?)

Kategori: Allmänt

Jag är inte alls på deppigt humör eller ledsen på något sätt. Men nu i och med höstrusket (säger man så? hey, I'm blonde) vill jag lyssna på lite nästan nedstämmande musik. Lite känslomässigt klet. Det känns bäst så. Jag har t.o.m. gjort en ny spellista i Spotify. Så nu myser jag med The Cardigans i några dagar!

Men jag gör det med ett leende på läpparna!

Haha!

Kategori: Allmänt

Ok. Det här var riktigt obehagligt! En kompis som "klagat" (mer eller mindre seriöst) över min hälsa och idag när jag åt kanelbullar och inte tränade bad mig kolla om youtube.com (hemsidan där man kan kolla musikvideor m.m.) fungerade för mig och då tänkte jag att jag testar en låt med Rihanna och fick då förslaget låten I Love the way you lie så jag klickar på länken och en parodi på låten börjar (trodde det var orginalet jag skulle se) och med helt passande text!!
LÄSKIGT. Haha. Jag tar det som ett tecken, och nu blir det promenader runt halva Milano under veckan! (så länge det inte spöregnar..)



Obehagligt!


Godnatt!

Kategori: Allmänt



Dricka te ur soppskål? Nästan.
(ursäkta lejonmanen - har haft håret uppsatt hela dagen..)

Mys!

Kategori: Allmänt

Dricker rooibos chai-te från NK och har tända ljus. Ska läsa lite nu tror jag och sen sova.
Ni ser, klockan är bara strax efter tio och ändå är det snart dags att sova - jag lär mig!



På mitt nattduksbord. Ja mami, jag lovar att släcka det innan jag somnar!

Höstmys?

Kategori: Allmänt

Varit och "storhandlat" nu. Skönt! Vi har blivit lite duktiga och inte köpt så mycket halvfabrikat etc utan nu står bl.a. kött- och grönsaksgryta på menyn, med grytbitar, sötpotatis, potatis & grönsaker. Haha, wow! Bättre än bara pasta i fet gräddsås!
Det känns att det är höst. Även om det var drygt 20°C idag så regnade det ordentligt och är grått. Men, det gör kanske inte så mycket.. Bara det inte fortsätter regna året ut..! Tror att jag ska tända ett ljus ikväll!

Måste strax plocka fram alla grejer till skolan imorgon. Olika pennor, måttband, papper, linjaler och allt vad det heter.
Så drygt att det är den nästan tråkigaste kursen jag måste göra igen, haha - men får skylla mig själv!

Kanelbullar på Kanelbullens dag!

Kategori: Allmänt

Helvete. Vi hade ingen mjölk hemma och då Lisa är mjölkallergiker (som jag var tidigare - jag är glad att det i princip helt är över!) bakade vi bullar med soyamjölk. Jag vet ju att jag är soyaallergiker från början men tänkte att illa borde det inte vara fortfarande om jag bara tar ett halft glas. Jodå. Det kliar i halsen! Inte så illa som tur är, men det är jobbigt - känner att kroppen fått i sig något den inte vill ha. Tur att det var liten mängd!

Bullarna vart långt ifrån perfekta. Smakade inte så mycket, främst för att affären inte hade kardemumma, menmen. Fina blev de!



Har man ingen kavel får man ta något annat.. Vinflaskor finns alltid hemma!



Fyllning!



Närmaste pärlsocker jag kunde hitta här..



Det är inte saffransbullar - äggen är bara väldigt gula här!



Bullar! À la snurror lyckades jag göra!


Besök!

Kategori: Allmänt

Oh. Om mindre än en månad kommer Calle & Emma och hälsar på mig! De har bokat idag och är här nästan en vecka och det ska bli skitkul!

Aperitivo!

Kategori: Allmänt


Förstår ni att man köper en drink här (i det här fallet för 8€) och får tillgång
till en matbuffé utan extra kostnad. Äta hur mycket man vill. Igår tog jag av bl.a.;
pasta i tomatsås med färsk basilika & mozarella, pasta med musslor,
olika salami & bresaola, ostkuber, olika brödbitar med "pålägg", potatis i ugn m.m.
Färsk frukt á la meloner, vindruvor & ananas till efterätt.
Lite lyx för oss studenter!

Börjar bli ordentligt igen!

Kategori: Allmänt



Jag kom tillbaka till Milano & min penselrengörning, haha.
Nu är de rena och fräscha!

Kanelbullens dag!

Kategori: Allmänt

Idag är det kanelbullens dag! Som invandrare (iaf svenskar utomlands..?) brukar göra så klart att man firar saker mer här. Jag, Rebekah & Emilia ska träffas för att baka kanelbullar och Cilla & Lisa har erbjudit sig att smaka på degen.

Att slå upp kardemumma på internet till italienska gick inte. Men jag köpte världens bästa bok innan jag flyttade hit med översättning på saker till italienska. Allt finns med!


Kryddor & växter!


Framsidan. Spegelvänd. Förlåt.
Men innan bakning ska jag till skolan och kolla grejer med dem. Det regnar ute. Typiskt Milanohöstväder. Usch.

Jag sparar på allt skit!?

Kategori: Allmänt

Kom precis ur duschen. Inte så mycket tid innan vi ska åka och kolla på matchen. Börjat rensa i mitt rum, bytt lite plats på möbler och annat. Dammsugaren och trasorna är i full aktivitet! Men har inte hunnit klart och måste göra mig iordning, får fortsätta ikväll eller imorgon. Men bra blir det! Ställer in allt "småplock", skolpärmar och grejer i garderoben så att det slipper synas, vilket gör mycket.

Så fort jag får CSN måste jag till IKEA och köpa en bokhylla & tavelramar. Tidigare tänkte jag skaffa gardiner, men då ingen gardinstång finns och att börja borra i väggarna vill jag inte hur som helst - men nu hittade Cilla nå gardinstänger som man bara behöver skruva lite. Perfekt! Mitt rum är så kalt! Men med gardiner, tavlor och två hyllor (en är redan inköpt) blir det nog fint!
Men jag måste vänta på CSN! Fram tills dess ska jag leva bra. Måste verkligen det har jag insett nu. På tiden liksom..

Utekväll i Milano..

Kategori: Allmänt

Det är så jäkla kul att när man är ute här är man inte kort! Jag, inte kort. Omöjligt!
I Sverige när jag går ut (även när jag har 10-13 cm klackar!) är jag kort. Ser knappast över folk utan känner mig liten. Här är det inte så. Killarna är mini! Det är typ en jämn längd på hela dansgolvet - och jag är i jämnhöjd! Haha. Kanske var extremt igår, vet inte - men kontrast är det! Känns ganska skönt på ett sätt, men inte kul om en kille nästan är kortare än en!



Tjejerna på Pitbull innan vi gick och dansade.
Cilla, Lisa & Emilia.



Min white lady. Det är ett skämt hur mycket alkohol de har i drinkarna!

Härliga söndag!

Kategori: Allmänt

Lyckades ta mig upp strax efter 12.00 idag. Segt! Men att sova i min säng var underbart!
Vi åt sushirester till frukost och sitter med datorerna framför TV'n med fotboll på. Härlig söndag!

Kl. 15.00 är det mer fotboll - Cilla har ordnat Sky ("betal-TV" så att vi kan se alla fotbollsmatcher, mer internationella nyheter osv) så vi sitter hemma och kollar fotboll under dagen. Ska ordna och plocka lite i mitt rum en stund och ikväll blir det aperitivo på sportbaren där vi ska se Inter-Juventus!

På måndag blir det att gå till skolan och kolla upp lite inför min lektion på tisdag m.m. Då börjar riktiga veckan!

Godnatt!

Kategori: Allmänt

Skratt! Känns att man är tillbaka i Milano. Lyckades träffa både mitt sk. lammkött & "jeanpierre" ikväll på klubben vi var och dansade på, haha.
Vi dansade och hade kul men slutet vart desto värre - hoppas det ordnar sig!

Nu ska jag duscha för att få tillstånd att sova i min nybäddade härliga säng. Den är som en mjuk, vit, fluffig himmel! haha'

Starbucks'

Kategori: Allmänt

Starbucks har ju öppnat på Arlanda. Första gången jag åkte från terminal 5 sen dess så var ju tvungen att kolla in!
Trevligt! Bra personal också! (glimten i ögat, ni vet)
Men för min hälsas skull blev det ingen kaffe, tyvärr. Körde på en fruktfrappuccino istället, hallon & svartvinbär. Och en god fruktsallad till!



Dagens frukost n°2.

I love it here.

Kategori: Allmänt

Jag packar upp och packar upp - men det tar aldrig slut! Hosh.

Well, tog en paus i alla fall och tog en promenad(!) in till city. Håll bara på att bli påkörd en gång. Men jag blev inte kvar så länge då jag rätt snabbt insåg att det var för riskabelt för ekonomin. Åkte hem och gick till mataffären påvägen och handlade lite, efter lite lätt mellanmål fortsätter jag med uppackning.
Måste ta tag och göra iordning ordentligt i mitt rum, snarast. Blir tokig. Just nu är det grejer högt och lågt! Har ingen förvaring!

Mormor & mami har ringt och kollat läget också, haha, söta!



Ursäkta bildkvalitén, men orkade faktiskt inte ta en ny.

Tillbaka i Milano!

Kategori: Allmänt

Nu är jag framme! I min kära säng! Känns så skönt! Fast mitt rum är lite dammigt.. Flygresan gick hur smidigt som helst! (Förutom att det pep om mig när jag gick igenom säkerhetskontrollen och jag då var tvungen att ta av mig skorna - min tånagel har gått av 1/3 och det är inte fint, så det var lite hårt - haha!) Övervikt på ca 3 kg incheckat klarade jag mig med, taxichauffören undrade vad fan jag hade med mig..

Cilla och hennes föräldrar hade köpt massa grejer till lägenheten och det var fint här! Jag längtar till CSN kommer så jag kan köpa en byrå och lite grejer till mitt rum också!

Nu ska jag börja packa upp lite innan det blir en promenad i stan. Ska försöka komma på hur man säger för att ladda metro-kortet på italienska, haha..

?

Kategori: Allmänt

Jag har ingen anledning att vara arg, besviken eller ledsen egentligen. Jag blir bara så trött. Att jag orkar liksom!?

Besök på gamla jobbet idag'

Kategori: Allmänt

Fikat på ABB var underbart. Alltså, jag är en sån sucker för att träffa folk! De var supergulliga som vanligt och jag blev så glad! De verkade glada att jag kom och hälsade på också! Hade ju köpt med mandelskorpor till dem (de tjatade alltid om det när vi pratade Italien. Det + limoncello, grappa & rödvin - men med tanke på ABB's alkoholpolicy struntade jag i det.. haha! lite internskämt..) som de också verkade uppskatta. Jag har aldrig testat pga allergi, men tycker de ser himla torra och tråkiga ut.. men alla verkar ju tycka de är jättegoda..?

Hur som helst. När man kom in och t.o.m. receptionisten kände igen en och man hörde det välbekanta klampandes av ens klackar genom hela korridoren (300-400m fram och tillbaka flera gånger vissa dagar! i klackar!) och kände t.o.m. alla lukter kände man sig lite hemma igen. Haha. Mys! Måste säga att jag saknar det och alla lite.
T.o.m. mina gamla pärmar där jag skrivit på pärmryggarna och alla projektledares namn som jag skrivit dit på whiteboarden jag ordnade dit fanns kvar. Lite spår av mig fanns! T.o.m. min gamla plats stod kvar, tom!

Tror att jag kommer sakna ett sånt där arbetsställe i framtiden. Men är så glad att jag fick uppleva det under ett år!

Ursäkta språket.

Kategori: Allmänt

HELVETE! (förlåt!) Nu behöver jag befinna mig i Milano. Få fason på saker och byta miljö.

Jag riktigt längtar till tisdag då jag har min första "lektion" till mitt omprov (man har 3 "möten" innan själva provet/inlämningen!) och ska visa min lärare, Kurt (namnet Kurt parar ju jag ihop med min farbror Kurt, men den här Kurt ser varken ut som honom eller är som honom - det blir så fel!), att jag fan kan! Ännu bättre än första lektionerna på kursen tidigare - och då var jag fan bra! (Sen gick det utför, hah) Han är en sån som jag just nu vill visa att jag är bra. Haha. Lite bekräftelsebehov av honom? Nej. Jag är bara så jäkla arg på mig att jag misslyckades, på just hans kurs. För jag misslyckas inte. Det är inte jag. Så nu ska jag visa honom! Och ja, framför allt mig själv. Det är nog där det ligger egentligen...
Att sen ämnet är så tråkigt att jag kommer spy - det är en annan sak! Vi ska rita planritningar för hand. Sånt som jag numera är expert på att göra med en dator. För vi lever på 2000-talet.


(Haha, märker ni att jag tar ut kvällens ilska på min stackars lärare och kurs? Som tur är så skulle han inte bry sig ett skvatt - ens om han visste!)

Betalar för att jag inte shoppat tillräckligt..? Hm!

Kategori: Allmänt

Bra där Johanna! Hittade en räkning här som inte är betald. I julas när jag var hemma fick jag en räkning från NK - medlemsavgift när man inte kommer upp i en viss summa. Tidigare har jag ju gjort det, men när man befinner sig utomlands är det svårt - men inte tänkte jag på det!
Nu var det H&M's tur! Haha! De brukar alltid skicka ut värdecheckar för jag har handlat så mycket (..för mycket ibland..) men nu fick jag en räkning istället. Hah.
Men papi är förmodligen/förhoppningsvis snäll och ordnar det här. Mami erbjöd sig, dock halvsovande, men vet inte riktigt om hon vet hur hon skulle gå till väga så överlämnar till papi. Hah. Jag & mami är på samma nivå där.

(Som ni kanske förstår håller jag på att städa rummet innan jag åker. Skönt att komma till hyfsat städat rum i jul!)

thanks for makin' it easy!

Kategori: Allmänt

Hm.. nu ligger jag nog bara något kg över maxvikten (snackar om väskorna nu! haha).
Det går sådär, men ändå fått med mig mycket!
Pälsen åkte nyss ut och massa annat får stanna så jag hoppas verkligen att Calle (& Emma!) kommer ner med det till mig snart! Vi får hoppas att det är snälla incheckningsfolk imorgon också, och att jag har den tur som jag brukar ha. Att jag betalar övervikt kan de ju glömma! hah'


I övrigt är jag lite småförbannad på mig själv. Att jag lyckas!? Orkar inte ens tänka på om det var värt det. fuck it.

Nu ska jag dricka lite av mitt goda rödvin som jag har kvar här. Men inte mycket - ska flyga i mitt esse! hah'
Sen sova eller något. Imorgon ska jag ha bästa dagen i alla fall!

Vara på Arlanda; Starbucks, taxfreebutik & titta på folk.
Flyga
Milano!
Taxi hem för att packa upp, handla & ordna lite
Skvallra och babbla massa med Cilla om våra somrar m.m. innan vi går och köper sushi, lambrusco och kollar på fotbollen som förfest inför ordentlig dans bland italienare på någon bra klubb!
Forza Italia!

Packar här!

Kategori: Allmänt

woops, hade visst glömt att publicera ett inlägg jag skrivit här; men det försvann nu!

Jag har lyckats packa ner ungefär 5 plagg hittills i min resväska, det går så segt! Som alltid när jag ska packa. Jag vill liksom inte, pga ångest över övervikten... well well.

Åker 05:30 hemifrån imorgon bitti. Haft hur bra dag som helst idag. och hoppas det inte är slut än..


Nu måste jag PACKA. Fast jag har sån jäkla mensvärk nu. Aj Aj AJ!