:)

Kategori: Allmänt

Klockan är långt före elva. Nu går jag och lägger mig. Godnatt!



Viktiga saker!

Kategori: Allmänt

Jag och mina snea fingrar har valt ett orange nagellack ikväll. För att matcha örhängena.
Haha. Dock är det inte riktigt samma färg som på bilden, utan ljusare.
Mer som örhängena...

Juni imorgon.

Kategori: Allmänt

Himlen här i Milano är jättefin. Men det går rykten om att ni i Sverige tagit värmen från oss? Tja, kanske är 25 grader här fortfarande, men det är alldeles för kallt. Frös idag! Ok att jag hade miniklänning på mig. Endast. Men ändå..
Nu sitter jag och äter middag. Tror att jag ska unna mig en drink och sen sova. Ordnat nästan allt inför morgondagen så är värd sömn. Behöver det. Min minisemester har ju börjat!

Imorgon är det redan juni. Herregud. Om 2 månader och 2 dagar har jag bott i Milano i 2 år. Två år. Galet. Men så underbart.
Redan juni. Juni ska ju nästan vara sommarlov. Haha, icke. Får vänta över 1 månad.
Men. 1 juni innebär annat - papi fyller år! Hoppas att familjen min grattar vid sängen imorgonbitti och att de klarar sig utan min vackra stämma i ja må hon leva, haha.. ganska garanterat att de gör. det sista.






PUSS'

Kategori: Allmänt

Break på två timmar. Lunch på favoritstället och nu är jag hemma och ordnar med tvätt som jag glömt bort!
Strax tillbaka till skolan en kortis. Presentationen tidigare gick riktigt bra tror jag. Mm!




Caffé efter maten. Tillsammans med plugg & planering.
Lunch ensam är väldigt skönt ibland!




.

Kategori: Allmänt

Inte bra morgon. Eller jo. Men jag är jättetrött, har huvudvärk och lite ont i halsen - trots att jag sovit massor. Får se hur den här dagen blir. Kanske behöver sova när jag kommer hem, men helst vill jag få undan så mycket plugg som möjligt ikväll.. Hade planer på att sitta uppe hela natten och plugga men ser inte ut som att det kommer gå nu.. Åh.

För att hotta upp morgonen tog jag frukost på favoritstället på vägen hit. Cappuccino & brioche sittandes i lucka i väggen. Hah. Mmm! Jag är typ ständigt hungrig just nu, så det här med att äta nyttigt går åt helvete, haha. Men, nu ska jag åtminstone äta en aprikos istället för något godis - alltid något.
Sitter i skolan och förbereder inför presentationen - men måste ha lite ritningar en annan sitter och gör klart nu inna jag kan fortsätta så har inte så mycket för mig.. tror jag ska gå och köpa något att dricka! haha..


Jag tror jag går och lägger mig nu!

Kategori: Allmänt

Åh. Letat företag efter företag för projekt 3 men hittar ingenting bra. Alls. Tur att vi har en föreläsning med världens bästa lärare imorgon så ska ta och fråga honom om lite tips och hjälp!
Som tur är har jag hittat annan nödvändig info under tiden!

Imorgon har jag mycket att göra. Hosh hosh.

09°°-10°° Frukost plus genomgång inför redovsning
10°°-12°° Möte med grupp inför redovisning
12°°-15°° Redovisning av Projekt 4 (bortsett från själva ljusinstallationen som vi ska ställa ut i juli)
15°°-16°° Research för Projekt 3
16°°-18°° Material teknologi-föreläsning
18°°-19°° In till stan snabbt
19°° → Plugga och ordna massa här hemma (viktiga saker som jag inte riiiiktigt kan avslöja ännu! Senare i veckan!)




En render av vår ljusinstallation vi ska bygga upp. 5x5x4 meter.
Inkl. cement, vatten, nylontrådar, ljuskällor etc.
Dock är ljuset i rörelse så kan inte visa effekterna genom stillbild.
Hoppas att det blir riktigt grymt!


Mat mat mat.

Kategori: Allmänt

Middag bestående av pasta med strimlad "lövbiff" (nej, egentligen bara tunnt nötkött - men ändå) och kantareller i gräddsås.
Igår på jobbet fick jag värsta köttbiten också. Jag äter protein nu. Dock var gårdagens i princip rå, men vääldigt god haha, nu är det mertillagat. Smakar helt ok!

Nu ska jag hitta underhållning för pluggandet! ciao.

Ett steg åt rätt håll.

Kategori: Allmänt

Skön dag! Fått en massa sol och glass. Folk med stora leenden samlade på piazza Duomo också. Vänstern vann valet som varit nu. Tack! Snälla, snälla - farväl till Berlusconi för gott?

Nu ska jag ta och laga middag - känns som klockan är runt 17°° trots att den är över halv nio.. Sen blir det att fortsätta med autoCAD-ritningar! Men känner mig ganska taggad! Blir nog en film eller massa sexandthecity som underhållning.


puss'

Kategori: Allmänt

Nu är jag inne på dagens tredje outfit. Haha. Känner verkligen för att kombinera sommarkläder idag!
Nu kör vi på bomullskjol, vitt finvirkat linne och fint halsband från Efa Attling som jag fick i studentpresent för promenad till stan. Funderar på om det blir converse eller ballerina till. Mina fötter mår skit då jag använt ballerina ett par dagar på jobbet. Aj.



Nej, jag har inte rakat av mig håret - det är uppsatt och väldigt ljust.
Precis som min bleka hy.


Buon appetito!

Kategori: Allmänt

Oj, vad jag var hungrig! Vi har nu gjort klart iprincip allt inför presentationen i projekt 4 imorgon så nu ska jag bara "öva in" min del lite.. Hade lite tid innan min glassdate så åkte hem för lunch.
Väldigt, väldigt enkelt men så gott! Färsk tortellini på spenat & ricotta tillsammans med salladsmix, keso & parmesan.

Tidigare hade jag bara planer på att ta en glass vid skolan men nu känner jag för att faktiskt njuta lite av dagens fina väder och slappna av för en sekund så om mitt sällskap agree (haha, hur säger man på svenska?!) blir det en promenad in till stan och en gelato (..glass..) på Chocolat. Bästa gelaterian.
Annars ska jag plugga projekt 3 ikväll och betala hyra. Brrrrra dag.




Haha. Jag är löjligt glad över min lunch!





effektiv morgon för en gångs skull!

Kategori: Allmänt

Sådärja. Nu har jag (ännu) ett italiensk bankkonto, men på en lite mindre bank. Trevliga! Och de som jobbar där går tydligen ofta på aperitivo på mitt jobb, hehe. Måste dock vänta ett tag med att få kortet men är ingen brådska! Hudvudsaken är att jag kan få min lön in på kontot någorlunda smidigt!

Precis ringt taxi till Cillas föräldrar då de är på väg hem nu. De har varit så snälla och hjälpt oss massa här hemma!

Måste säga att det varit en effektiv måndagsmorgon för att bara sovit närmare 4 timmar. Åtminstone för att vara mig innan klockan 11! Bankärenden, installering av datorprogram, handla mat etc.
Nu ska jag trycka i mig min brödbit jag har här innan jag ska till skolan för ett möte. Senare i eftermiddag har jag glassdate med en vän och sen blir det att plugga hela kvällen. Känns bra!

Bara lektioner imorgon och sen minisemester. Hjälp vad jag längtar! pusspusspuss

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Idag har jag jeans på mig. Åtminstone nu under min trip till banken. Vet ni hur underbart? Haha. Rätt svalt ute (..klockan är inte ens halv 9..) och det vore ju underbart att slippa svettas!
Nu ska liite smink på och sen ska jag äta frukost ute! Fick mycket i dricks igår, så en frukost på €2 tänkte jag kosta på mig, hehe..


Fokus på skola!

Kategori: Allmänt

Åh. Jag glömde nämna. Jag jobbar inte förrän nästa fredag nu. Alltså inte kommande utan den där på. 10 juni. Nästan två veckor tills dess. Herregud så skönt. Men oj vad jag kommer längta, haha.. Jag fick lite trevliga ord av en kollega när jag nämnde detta precis innan jag stängde dörren och åkte hem. Tror han var lite avundsjuk! ;)


Skål!

Kategori: Allmänt

Jag önskar att nu när jag kom hem från jobbet stod det en burk (säger man burk?) ben&jerry och väntade på mig i frysen. Men det gör det inte. Det ska jag inhandla nästa gång i Sverige! Oh.
Fick mig istället en Gin Fizz (drink) efter stängning på jobbet och på senaste tiden har jag insett hur läskigt känslig jag blivit mot alkohol jämfört med tidigare. Förut var ett par, tre starka drinkar inga problem och jag kände knappt av dem. Nu känner jag av efter första sippen. På ett sätt är det väldigt bra, då min kropp inte får i sig så mycket alkohol, men jag gillar ju drinkar och kan nu inte alls dricka lika mycket..

I-landsproblem var det.
Nu ska jag sova. Bankmöte imorgonbitti runt 09°°!

Humörsvängningar?

Kategori: Allmänt

Nu är jag redo. Tänkte ta en promenad genom stan på väg till jobbet. Kanske en glass?
Har på mig en klänning från förr förra sommaren vars blåa färg jag älskar men längden samt urringningen är lite för lång/hög. Men nu såhär mitt på dagen kan det få funka!

Känner mig bättre nu. Vi kör på en hårdjobbkväll och sen ordentlig dag imorgon!
puss'



"I'm still on love with you"
hah. you're killing me slowly!

Mors dag idag!

Kategori: Allmänt

Grattis på morsdag, mami! Hoppas min kära bror uppvaktar dig ordentligt!

Känner mig lite matt rent psykiskt idag. För mycket i mitt huvud och känner att jag inte gör någonting för att förbättra det. Men snart har jag nästan en hel veckas semester. Från både jobb och lektioner! Första gången sen i julas?
Ska bli så skönt. Ska givetvis plugga en del, men ska hinna med mycket kul också! Oh.
Inget jobb måndag-tisdag så ska försöka få bort så mycket plugg som möjligt då! Så jag kan känna mig värd lite semester.
Idag har jag inga större planer. Tänkte ta en minpromenad nu och ta ut hyran, försöka installera ett datorprogram, göra mig iordning och ta mig till jobbet. Igår var det så lugnt på jobbet och jag fick hand om en del där det i princip bara var en bokning som dessutom hade drinkbiljetter så man kan säga att min kväll bestod av att plocka disk, haha. Ingen höjdare. Hoppas på lite mer stress ikväll!


Jag saknar min familj och vänner så mycket.


Lördagsförmiddag.

Kategori: Allmänt

Jag somnade 19°°, vaknade till vid 23°° och kollade på sexandthecity II, drack lite vin, grät & skrattade. Det är ju så löjligt men jag mår så bra när jag tittar på sexandthecity. Men vissa mindre bra känslor bubblar också upp, men främst de bra. Sen somnade jag strax efter 01°° igen.

Klockan är drax 11°°, jag kom precis ur duschen och tänkte ta mig ut och äta frukost innan jag går upp igen och gör mig iordning. Vädret är fint igen och jag känner för lite pyssel av mig själv.

Hoppas att ni också har en fin lördag! puss


Hemmakväll!

Kategori: Allmänt

Nu ösregnar det, haglar, åskar(?) och blixtrar. Min glassdate är inställd. Jag ska nog stänga av datorn när batteriet är slut (vågar inte ha i elkontakten nu), duscha, läsa en bok och sova. Tidigt. Sen kan jag försöka mig upp imorgon bitti och sola och plugga lite om väderrapporten håller vad den lovat!

Skönt.

Vi kan kalla det hagel..!

Kategori: Allmänt

Eh. Det regnar iskuber in på min balkong. 0,5-1 cm stora. Jag är ganska glad att jag inte är ute i det här vädret. Var tänkt att ta en promenad med en vän men skippar nog det....!

Mmm!

Kategori: Allmänt

Nu har jag storslagna planer på att lensa kylskåpet och försöka hitta något ätbart. Som är mitt. Haha, det mest ai kylen är nu Cillas då hennes föräldrar varit här och fyllt upp lite! Tror säkert jag får ta vad jag vill, men känner ändå att jag kan ju först och främst ta min egen mat nu!


Update; det blir färsk pasta till middag. Färsk pasta & färsk parmesan mitt i studentliv får man ändå inte klaga på. Mmmm!


:)

Kategori: Allmänt

Haha! Söta mormor ringde precis så vi updaterade varandra lite! Hon meddelande bl.a. att hon sett Pretty Women häromdagen och hade tänkt på mig.
...haha, jag vet inte riktigt hur jag ska ta att hon tänker på mig när hon ser filmer med prostituerade...


Få lite gjort!

Kategori: Allmänt

Bär ut sopor, dammar och viker kläder. Jag undrar seriöst hur längesen det var jag tog mig tid till det - istället för att bara stressa ihop allt.
Solen skiner dock igenom molnen ute så är lite nervös och kollar mobilen ca varannan sekund så jag inte ska missa om jobbet kallar in mig ändå, haha. 16:30 tänker jag dock sluta, då hinner jag ändå inte ta mig till jobbet innan 17.00 så det får de ha förståelse för då.

Väldigt skönt att va ledig idag, bortsett från lite plugg då. Men samtidigt får jag så mycket tid att tänka. Är inte så nöjd med mig själv och min prestation på något plan just nu men när jag stressar runt finns det liksom ingen tid till att tänka på det. Nu däremot.
Fast egentligen är det ganska löjligt, jag har lyckats ganska bra hittills - hoppas bara att det kan fortsätta, då senaste tiden varit lite sisådär. Men igår pratade jag ordentligt med ansvariga på jobbet och sa att framöver tills sommarlovet startar kan jag jobba max 3 dagar/vecka pga skola. Och han förstod, så det var skönt.

Behöver inte bara tid för skola. Behöver lite tid för mig själv också. Och mina vänner. Träffar dem aldrig längre.
Cilla t ex, trots att vi bor ihop umgås vi aldrig, vilket vi alltid gjorde förut, åtminstone middagar. Nu är vi båda upptagna hela tiden. Det är så tråkigt, särskilt då vi bara hinner prata med varandra angående trasig tvättmaskin, sopor, hyra osv. Hoppas på ändring, behöver umgås med mina vänner också! hehe..

Nej, nu ska jag fortsätta min städning. Rent ska det bli!

Wow.

Kategori: Allmänt

Så. Så var det löst - fick sms från jobbet som sa att det regnar idag (vilket det inte gör längre..) så jag får vara ledig!
Hoppas bara de inte ringer snart och säger att jag ska jobba i alla fall nu när det slutat, haha..
Kanske preciiiis vad jag behövde. Har precis startat en maskin tvätt, hinner nu städa upp ordentligt i mitt rum, ordna min stationära dator och plugga. Har även tid för en lugn kväll med film. Så underbart!
Så håll nu en tumme för att vädret inte spricker upp helt!


Fredagsförmiddag.

Kategori: Allmänt

Jag kom inte upp i morse. Helvete. Förstår inte varför, vaknar inte av väckarklockan och nu har jag dessutom dragit ner för fönstrena så det är kolsvart i rummet. Det ska ändras - såhär kan jag inte hålla på! Ny väckarklocka ska också inskaffas snarast.

Nu sitter jag med frukost och ska leta fram ett billigt men bra hotell för sommaren, plugga lite P3 och sen göra mig ordning för jobbet. Dock ösregnar det idag så jag har ingen aning om hur jag ska ta mig dit/hem. Ingen större fara att cykla hem i regn, men att vara dygnsur när man kommer till jobbet känns sådär..
Ok tram dit, men hem då? Haha, får se hur jag ordnar det.. Det kanske slutar regna!



Det har slutat regna nu.

Doesn't matter - I love it.

Kategori: Allmänt

Frågade en bartender (som jag ju är såld på.. haha) på jobbet för någon vecka sen under en lugn kväll när jag gick igenom vårt spritsortiment och försökte lära mig något vad han skulle göra om jag beställde något med Aboslut (vodka) Pepper. Han sa en caipiroska på den. Idag slutade jag 23°° och kände behov av en cocktail så bad honom göra en. Vet inte om han gjort en tidigare, han såg till att göra den ordentligt och var nöjd själv. Jäklar vad god den var! Kryddig/stark, sur och god.
Ni som känner mig vet att jag är ganska kräsen när det kommer till drinkar och jag vet oftast vad jag vill ha, haha, och måste säga att det här är en ny favorit! Nästa gång jag kommer till Sverige (utbudet är inte så stort här på bra spritsorter, tyvärr) ska jag köpa en flaska Absolut Peppar!

Nu ska jag sova efter en väldigt bra dag. (Cillas föräldrar har dessutom varit så himla söta och hjälpt oss med massor av grejer i lägenheten - ett stort tack till dem!)
Imorgon är det fredag.

09°°-11°° Marketing-lektion
11°°-12°° Gå igenom P3
12°°-13°° In till stan och köpa make up-remover (hittat första budgetvarianten som klarar min maskara - och jättebillig är den!)
13°°-16°° Fixa hemma och göra mig iordning
17°°-03°° Jobb. Fredag imorgon så lär bli bra jobbkväll!




Det är jäkligt hett med män som kan sin sak. Med passion. Och intelligens.

Godnatt!

Kategori: Allmänt

Klockan är över 04°° och jag sitter återigen i min säng. Den här gången för att äta en macka innan läggdags. En väldigt grov sådan - behöver något annat än vita kolhydrater..! Äter då jag var hungrig för jag har varit duktig och inte småätit idag! Åt en relativt liten middag bestående av en pastarätt med grönsaker och vanligtvis brukar jag be mina kollegor som plockar bort aperitivo-buffén att spara lite foccacia/potatisklyftor/pizzabitar till mig, men inte idag. Måste fan få ordning på det här - ingen onödig småätning av dåliga saker!

Anledningen till att jag är hemma så sent är för att jag tog sällskap med en kollega hem. Han bor en omväg ifrån mig men då jag ändå inte behövde skynda mig hem för att plugga var det trevligt med sällskap och bra för benmusklerna! Det var trevligt!
Jag gillar att jag börjar lära känna mina kollegor lite bättre - vissa nu även utanför jobbet. Så jäkla tråkigt att vi jobbar jämt och ständigt så man inte hinner ses utanför jobbet, haha..
Upp om 3 timmar ska jag, sen lektioner 09°°-18°° sen jobb. Förhoppningsvis kan jag gå hem 23°° imorgon i alla fall - för att få lite sömn!
Godnatt :)


don't act bad - just show him what he could have had instead.

Kategori: Allmänt

Sitter nyvaken i min säng i snuskigt hår. Har ingen som helst lust att ta mig ifrån mitt nu svala sovrum, skulle vara så mycket härligare att stanna här hela eftermiddagen och sen kanske gå ut för ett glas vin ikväll på uteservering.
Men jag är ändå på så pass bra humör så det gör ändå inte så mycket att jag ska iväg till jobbet. Måste bara koppla på italienskan då jag inte använt den ordentligt sen söndags, hehe.
Nu ska jag in i duschen, ordna naglar och ha mig. Har köpt ny locktång så den ska testas! Men tänkte försöka åka hemifrån ganska tidigt så jag hinner med en glass i solen på väg till jobbet. Viktigt med lite livskvalité mitt i all skynda skynda :)




Ni ser mönstret bakom mig på väggen? Min nya fläkt skapar värsta diskoeffekt
i mitt rum då min blomlampa snurrar så mönstret på väggarna snurrar runt - haha.
Ganska mysigt ändå...



Lunch!

Kategori: Allmänt

Hör och häpna! Jag äter rester idag! Haha, mat alltså. Måndagens middag. Jag är inget fan av rester/äta samma mat flera dagar i rad, hemskt men sant. Tror det är något jag fått av mami?
Men idag funkade det fint! Hade planer på att sova lite innan jobbet men är tveksam till om jag hinner - får se!
Det är åtminstone väldigt svalt och skönt i mitt sovrum! ..kanske lite för kallt..?

Nu kom Cillas föräldrar! De är så gulliga :)


Kolla här då!

Kategori: Allmänt

Flera olika inställningar (sova, natur, normal etc), tidsinställning m.m. Till och med fjärrkontroll! Tyst är den också!
Ingen skitgrej det här heller.
Älskar den! Tog dock ett tag att bygga ihop, haha - ska man vara IKEA-wannabee och skicka ut produkter i olika smådelar får man fan se till att göra det ordentligt och ge läsbara instruktioner! (helst heller inte på tyska....)

Min nya kärlek!
Äntligen äger jag en fläkt!


Lite sval luft, tack!

Kategori: Allmänt

Jag har både shoppingbegär och fläktbehov idag. Då är det perfekt med presentkort på €80 på MediaWorld! (Italiens MediaMarkt) Jag kan gå runt i en affär, välja lite och shoppa! Detta utan ångest. Det händer inte ofta.
Sånt här gillar jag - mer gratis* presentkort åt folket!

Så. Jag drar iväg nu då!



*när mami&papi köpte min senaste dator fick jag ett presentkort på €80 då jag blev medlem + att datorn var så dyr. Tack och bock.

Haveeeeet.

Kategori: Allmänt

Åh. En kille frågade idag om jag ville hänga med ett gäng ut till havet i helgen. Frästande? JA.
Men jag ska istället dra på mig svarta långbyxor, tight varm skjorta och gympaskor och serva kunder med drinkar. Även om det kommer rinna om mig är det ju kul som tur är! Meeeeen havet lockar ändå!



..kanske dags att sluta sova med två täcken snart..?

Kategori: Allmänt

Det är så varmt och svettigt här i mitt sovrum! Äckel. I helgen blir det att köpa fläkt! Förra året klarade jag mig ju utan, men tveksamt i år - särskilt då jag ska spendera hela sommaren här...

Har pluggat P3 hos Anaïs hela kvällen, åkte hem med sista tramen ca 01:40 och gjorde klart det sista hemma men nu ska jag sova!
Imorgon är det P3-lektion 09°°-12°°, sen hem och städa undan lite (Cillas föräldrar kommer på snabbvisit), sova och måla naglarna (hah) innan jobbet. Ser ut att bli 4 timmar sömn/natt varenda natt den här veckan - så måste försöka få åtminstone en vil- och sovdag under helgen!

Godnatt people!

Buona notte!

Kategori: Allmänt

Ok. Nu tror jag att jag har koll på läget här, hehe.. Lär dock bli sen natt imorgon med! Men det lär vara lugnt ändå..
Klockan är 03:42 och jag tänkte ta mig upp senast 08°° imorgon. Lär ju inte bli tidigare om jag ska orka med dagen..
Men nu ska jag sova gott i min säng. Godnatt!


Jag längtar så tills nästa vecka!

Tar tid det här...

Kategori: Allmänt

Hehe, jag tänkte mig att vara klar med material teknologi-pluggandet vid kanske 16°°/17°° men sitter fortfarande med det nu.. visserligen lite för att jag ju sov massor, men det tog lite längre tid än jag tänkt.. Men skönt nu om det blir ordentligt gjort!

Men ska försöka hinna klart innan 01°° så jag kan jobba lite med P3 innan det är dags att sova. Ska inte träffa min P4-grupp förrän imorgon 11:30 så kan få både lite sovmorgon och sen gå upp och plugga lite. Skönt!
Nu ska jag rita sektioner.. bah! Men tänkte ta lite ost och kex till sällskap, alltid något!
Btw väldigt stor skillnad i ostpriser här vad jag förstått - köpte en brieost, ganska stor bit, för ca 10 sek. Ost är ungefär enda som är biligt här...



Smaklig måltid!

Kategori: Allmänt

Mmmmm! MAT! Som jag gjort själv. För en gångs skull. Haha.. Blev färsk pasta med laxsås & parmesan. Så himla gott! (..om jag får säga det själv..)
Idag är det varmt varmt! Trots att klockan var 20°° gick jag i bara mini byxdress och handlade och det var så skönt! Sommar här på riktigt nu? I alla fall för en svensk.. Ska bli drygt 30°C den här veckan varje dag och jag vet seriöst inte huuur jag ska klara av att cykla till jobbet utan att bestå av endast en pöl när jag kommer fram. Usch.
Tror ni att jag kan övertala min chef att renovera om duschen vi har så att den funkar..? Hah. Tveksamt..



Färsk tagliatelle med sås på pasta, grädde, vitt vin, buljong, citronpeppar, färsk citron & salt.
Parmsanbitar uppepå.


Plugg!

Kategori: Allmänt

Min eftermiddags sovstund blev ca 4 timmar förlängd, haha - inte bra! Men mormor ringde sen så jag vaknade upp ordentligt! Saknar dem!!
Men. Jag var lite trött då jag bara fått knappt 2 timmar sömn inatt då mina kollegor övertalade mig om att åka och dansa efter jobbet. DJ'n på jobbet kände folk på en klubb (som jag tidigare bara varit på en gång, men då var det fredag eller lördag..) och sa att kvällens DJ var en av de bästa så vi åkte dit. Jag blev kär!
Det var bästa sortens RnB & hiphop blandat med rihanna & shakira. Min trötthet från jobbet försvann och jag dansade loss som aldrig förr! Haha! Vanligtvis kan man känna att man inte kan det för att resten av folket mest står och hoppar omkring - men inte här! Folk rullade höfter & kroppar, shakade allt vad de hade och det var såååå underbart!
Men tror jag var ensam blondin med kritvut hy - den saken var klar, haha. Ghetto fab överallt. Och jag älskade det - de kunde ju dansa! Sen körde vi (eller ja, jag åkte mest med...) cab hem i natten och jag frrrrrös. Men härligt ändå.

Well, sen efter min korta sömn blev det en historialektion och sen hem för sömn. Nu måste jag plugga massor ikväll så jag får undan plugg. Men känns faktiskt kul, än så länge, hehe - och skönt att få saker gjort ordentligt. Sett till att vara ledig från jobb idag och imorgon så jag kan fokusera helt på plugg!
Måste bara gå och handla någon mat nu för har ingenting hemma..

Dagens nyheter (försöker uppdatera mig här..)

Kategori: Allmänt

I högstadiet skrev jag ett arbete om könsstympning i bl.a. Afrika och ser nu att Kenya har infört förbud angånde könsstympning. Äntligen! Tyvärr ett av de få länder i Afrika, men kanske en start?
Jäkla bra kvinna som stod upp och berättade om det..  (läser dagens nyheter) Vissa ledarmöter hade inte ens förstått vad det innebar tidigare - folk skrämmer mig. Hoppas bara att flera länder följer efter nu..
Finns inte ens ord för hur sjukt det är!


Hehe.. Vet inte hur sammanhängande min text här blev, men läs artikeln som är länkad kanske det är lättare..

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Jäkla synd att jag inte är utvilad och inte har något att göra nu, för annars hade det varit en rätt fin morgon. Men somnade 05°° efter ordentlig jobbkväll. Inte en lugn stund - kutade runt från början till slut! Så himla mycket folk och mycket att göra! Meeen, hade kul! Killarna i köket sa att de va nöjda igår, för jag var tillbaka, haha. Att det hade varit så tråkigt dagarna innan då jag inte jobbat - men nu var "fjärilen" tillbaka. Haha! Så roliga.

Senare kom Cilla, Linda (här från Sverige och hälsar på Cilla) och Rebekah och drack en massa drinkar. Haha, herregud.. Tillslut fick de åka hem för de fått i sig för mycket, men det var underhållande för mig och mina kollegor... ;)

Nu måste jag skynda mig och göra en planritning innan jag ska möta min grupp innan jobbet. ..när jag kommer hem i natt måste jag plugga historia. Helvete. Orkar inte med... Men får gå! :)

Trevlig söndag hurrni! Jag är på ganska bra humör ändå, trots att jag är lite orolig, men inga större bekymmer alls!

Blink blink.

Kategori: Allmänt

Bland det bästa med jobbet; jag får flirta hejdlöst men helt oskyldigt! Bjuder någon ut en är det bara säga att jag inte tycker det är så passande då jag ju jobbar. Hah!
Nämnde för en killkompis häromdagen "men jag flirtar ju med allt och alla!" och hans svar var "berätta någonting som jag inte vet". Hah. Vet inte om det var positivt eller negativt. Jo. Flirta är bra - sålänge det inte går överstyr!

Sååå, nu ska jag sätta på bästa flirtansiktet och göra mig redo!

..sen kanske inte allt mitt flirtande på jobbet är helt oskyldigt, fast det seriösa verkar dock inte funka så bra, haha, men det är en annan sak..

Grattis Eva!

Kategori: Allmänt

Misstar jag mig inte helt så är det Evas födelsedag idag! (har tyvärr inga pengar på mobilen, så kan inte ringa..) Grattis i massor på födelsedagen!
Skulle göra mycket för att vara med på stugan och fira! Men vi får ses i sommar.. Hoppas de andra firar dig tillräckligt..! ;)



Nu blir det inte utgång på länge!

Kategori: Allmänt

Hah. Just nu får jag nog bara skylla mig själv att jag är stressad! Blev sen kväll igår igen och nu på morgonen har jag sovit bort hela dagen. Ok att min kropp behövde det, men inte mitt skolarbete. Menmen, jag får ordna det!
Började med en drink på Anaïs bar, hon hade rast så vi pratade lite.. Sån skillnad på våra olika ställen, haha, men det var trevligt där! Sen tog jag mig till det här piazzat där lite folk från skolan var. De övertalade mig att hänga med dem hem när Anaïs slutade. De gick i förväg så jag och Anaïs virrade bort oss lite, haha, men med hjälp av folk på gatan hittade vi tillslut rätt.  
Nu ska jag upp och äta frukost, göra mig iordning och sen ta mig hem till Walid & Trofim där jag lämnade min cykel i natt då jag inte ville cykla hem själv för de bor en bit bort..
Jag tror jag är redo för en kul kväll på jobbet i alla fall!

Nu så, tror jag löst skolproblemen. Blir lite stressigt imorgon förmiddag, men sen har jag hela måndag & tisdag att ägna 100% till plugg och skola så bör gå ok.

Nu, frukost!

Ut på jakt!

Kategori: Allmänt

Nu har jag kört mer eller mindre en extreme make over här hemma! Från otvättat hår och äcklig efter dagen känner jag mig fräsch i jeans och vitt linne, fräsch sminkning, orange örhängen och mjuka lockar i håret. Ska dricka upp mitt rödvin, äta upp mina goda kex, borsta tänderna, sätta på lite läppglans och sen trampa in på cykeln till stan.
För ca en halvtimme sen började jag skriva ett sms till Anaïs att jag inte skulle komma, men ångrade mig och nu blir det nog rätt bra ändå!



Hoppas på att hitta något trevligt idag!



Usch. Jag fick längtan tillbaka till Paris idag. Och de underbara dagar jag hade där & vid kusten. Hemska känsla...

Skål!

Kategori: Allmänt

Fick nyss frågan "men ni har väl inga myggor i Sverige?" Hah! Johooo-o du, det har vi!

Italienska examet gick ok. Grammatiken när man pratar är inte lätt, men på skriftliga fick jag 26/30 vilket ändå är helt ok och mycket bättre än tidigare så jag har i alla fall förbättrat mig! Läraren verkade rätt nöjd ändå och jag likaså. Ska bara fortsätta att öva nu...

Sitter hemma med middag och en drink nu. Dricker sakta för om jag sveper den här tror jag nattens alkoholintag ger sig verka och jag kommer vingla resten av kvällen. Inte effekten jag vill uppnå!
Men himla god var den; mousserande vin & apple sourz. Jag saknar svenska systembolaget och att blanda massa roliga drinkar! Passar på att lära mig lite på jobbet, under tiden som jag flirtar med min kära bartender, haha! Frågade vad han skulle göra om jag ville ha någonting med Absolut Peppar och han sa en caipiroska med den. Så nu måste jag testa det! Kanske redan ikväll?
Skulle ju vara hemma men kliar för mycket i benen så tänkte ta mig förbi Anaïs jobb eftersom jag fortfarande inte varit där än, och sen gå och säga hej till lite folk från skolan som är på colonne (torg typ där massa folk hänger kvällstid - riktigt trevligt ibland! ..med betoning på ibland, egentligen inte riktigt min grej..). Sen ta sällskap med Anaïs hem på cykel när hon slutar. Imorgon blir det upp tidigt och plugga!

Nu ska jag bara städa badrummet innan jag gör någonting annat.. Kul fredagsaktivitet!



Lugn fredag!

Kategori: Allmänt

Som en liten gåva från ovan anlände precis ett sms från polisen som jag egentligen skulle träffat för en date ikväll, men han ställde nu in den pga jobb. Min hjärna satte direkt igång att spinna på idéer om vad jag kunde hitta på. Ringa ny date? Men, haha, Anaïs övertalade mig om att köra på en kväll hemma. Pyssla om mig själv och plugga. Faktiskt tror jag att jag behöver det! Få saker gjorda, äntligen.
Sitter ju hos Anaïs nu och är en ganska konstig känsla att inte hela tiden tänka "nu måste jag skynda mig vidare för att hinna dit och göra det för sen måste jag dit och sen dit.. blabla..". Hemmakväll ikväll! (Förutom en eventuell gelato med en vän, men det kan jag klara.)

Well. Dagen började inte direkt bra, men nu mår jag bättre. Vaknade av att mobilen (som fortfarande låg i väskan, på sängen) vibrerade då jag fick ett sms som sa "Har Anaïs meddelat dig om att vi ska ses 12°° hos oss istället?" Eh, nej - det hade hon inte.. Klockan var 11:40 så jag fick sätta fart! (Egentligen skulle vi träffats 11°° så var ju bra att de ändrat tiden dock..!) Jag var så himla trött när jag kom hem i natt att jag "skulle vila två sekunder" innan jag tog bort sminket - tja, sånt brukar ju gå bra. Somnade med smink, kläder och allithopa ovanpå täcket. Övervägde faktiskt att inte ta bort sminket när jag vaknade då det fortfarande låg perfekt runt ögonen, haha, men nej - för snuskigt.
Sen hade vi projektmöte och nu sitter jag hos Anaïs. Huvudvärk har jag men hon är riktigt bakis, haha, så hon sover nu..
Om två timmar har vi muntligt italienska exam så jag tänkte förbereda mig inför det. Hoppas det går ok!




Mina solglasögon agerar bästa vän en sån här dag.


such a fool for you.

Kategori: Allmänt

Hemma efter att ha kånkat 7 kg katt till frisören. Nu ska jag cykla tillbaka för att hjälpa Anaïs hem med honom igen, haha. Sen hem och skynda mig att göra mig iordning och ut och äta - får städa badrummet imorgon under dagen, gah. Dygnet har för få timmar!


Tur att jag har hela livet framför mig..!

Kategori: Allmänt

Hemma en sväng och byter om, lyckades spilla ut lite av min take away-cappuccino över mitt vita linne på väg till skolan i all hast. Bra där! Ska strax tillbaka mot skolan och förmodligen äta lunch på vägen, finns ett nytt ställe där jag tror de har bra sallader som jag måste testa!

På vår sociologilektion visade läraren ett videoklipp från USA och kvinnan pratade amerikanska. Jag är så himla trött på alla versioner av engelska just nu, främst den ryska och grova italienska - haha, förlåt, jag låter så hemsk men mitt huvud blir helt vridet. På jobbet pratar jag ibland engelska men det blir då så basic att jag ibland använder fel grammatik för att de ska förstå → min engelska förstörs.
Så. Jag blev så inspirerad av videon att åka till USA att jag blir tokig. Men måste vänta minst 2,5 år innan jag kan flytta dit för studier.. Jag vill dit nu och lära mig engelska (amerikanska..) ordentligt! Haha, jag är så stolt de gånger folk (från USA) säger att jag pratar amerikanska utan "annan accent"! Måste bara jobba vidare på den..
Jag vill åka nu nu nu, meeeen samtidigt vill jag ju inte alls lämna Milano & Italien!
..jag vill så mycket..



Back on track?

Kategori: Allmänt

Alltså. Fick en mindre chock när jag kom till jobbet idag, haha. Lagom när jag skrivit in vilken tid jag kom står ett välbekant ansikte där. En fd kollega från ABB! Jag blev helt chockad och väldigt glad! Han och hans fru var här i Milano en sväng innan de skulle vidare lite söder ut och hade tagit reda på att jag jobbade på Deseo! Nästa gång jag är i Sverige måste jag se till att åka och hälsa på igen - saknar jobbet och alla kollegor där, det var ett bra år!

Under resten av kvällen fick jag de mest konstiga besök av olika bekanta (killar) på jobbet, haha, det var som att samtliga bestämt att just idag skulle alla dyka upp samtidigt.. menmen, att min fd kollega dök upp plus underbart sms från Bea gjorde min dag. Blev så glad!

Nu ska jag sova, klockan är strax efter 03°°, jag kom nyss hem och börjar skolan 09°° imorgon!

09°°-11°° Sociologi
11°°-12°° Rast; gå igenom lite till ett projekt
12°°-15°° Representations tekniker
15°°-18°° Datorlektion i 3D Max
18°° Hjälpa Anaïs med hennes katt till "frisören" (han är så sjukt långhårig och fluffig och blir nog lite tovigt & varmt)
19°° Städa badrum + mitt rum
21°° Middag ute med Anaïs
23°° Egentid hemma, ska dricka vin och kanske se film - eller bara sova. Lovely!



Bättre!

Kategori: Allmänt

Efter 1,5 timmes sömn i natt kände jag att jag behövde sova så efter P3-lektionen (som gick bra ändå, bara massa jobb till nästa gång men tror läraren gillar vårt projekt mer nu!) gick jag hem, tog ut våra sopberg med Cilla och sen har jag sovit 4 timmar. Nu känner jag mig så mycket bättre, vet att jag kommer hinna plugga till nästa veckas lektioner & inlämningar ordentligt, trots att det är mycket att göra och att jag hinner pusta ut lite emellan!
Vanligtvis har jag italienskalektioner på onsdagar och slutar därför 18°° och kan därför börja jobbet 19°° men italienska kursen är slut nu (bara ett muntligt exam på fredag kvar) men jag bestämde mig att utnyttja detta till sömn. Bra val.
Hehe, nu har jag duschat, ska laga lunch/middag när jag kommer på vad jag vill ha, sen göra mig iordning och cykla till jobbet. Tidigare dagar den här veckan har inte känts så kul, men idag så!
Jag har massa ren tvätt också, vilket gör det lite roligare, haha!


wondering if I really love you - well I guess that I do..

Kategori: Allmänt

Dagens humör: Bra! Men lite orolig över kommande natts studier..

Dagens borde: Sova mindre, plugga mer.

Dagens frisyr: Uppvirat i knut på huvudet i förebyggande syfte för kvällen.

Dagens smink: Det vanliga vardagssminket. Grund, ganska neutrala ögonskuggor, eyeliner och maskara. Läppglans till.

Dagens klädsel: Mörkgrön klänning med vitt kubmönster på. Typ. Svarta ballerina till.

Dagens favoritlåt: Caro Emerald - Stuck. Jag är helt besatt! (dock sämsta videon jag sett..)

Dagens planer: Skola, jobba, plugga.

Dagens vill ha: Lite (helst mycket) kvalitétstid med mig själv & min lön x10 att shoppa klänningar & skor för.

Dagens längtan: Långledigt 1-5 juni!

Dagens beroende: Väldigt väderberoende för jag ska cykla runt i stan idag!

Dagens tråkigaste: Att jag varit så seg och utmattad att jag måste sitta uppe och plugga i natt..

Helgens bästa: Att kommit vänner (och annat..) närmare.

Helgens mest efterlängtade: Hah. Sömn och vila? Att inte behöva göra någonting..

Helgens pinsamaste: Fanns nog mycket. Men glömt.

Dagens motto: Inget är omöjligt? haha..

Mitt hem förfaller....

Kategori: Allmänt

Jag har äntligen fått iväg en maskin tvätt till Anaïs nu, haha. Inga rena underkläder eller strumpor så fick tillslut t.o.m. köpa nya.... Men imorgon så!
Det känns sådär att just nu när jag har som mest att göra så går allt sönder här hemma;

- tvättmaskinen funkar inte som den ska
- stången för duschdraperiet har gått sönder och ramlat ner
- mina garderobsdörrar håller på att falla av
- gasspisen tänder inte på som den ska

Haha. Det är ju ett skämt! Men så är det utan en man i huset...


Måndagskväll'

Kategori: Allmänt

Blev fajitas och en kanna sangria med Cilla. Glass på gelateria på väg hem. Riktigt trevligt att "catch up" och babbla lite.
Nu är jag så mätt, så mätt och skulle helst bara vilja sova men har en del skolarbete att göra nu.. Ger det till max kl. 02°°.

Saknar min familj ikväll. Lite "hemlängtan" tror jag att jag har.. Får se hur det blir med Sverige i sommar. Men får förhoppningsvis/förmodligen träffa dem ordentligt i Frankrike en vecka om 2 månader i alla fall!
Nej, nu måste jag sätta igång och plugga så jag får någon sömn i natt!
Godnatt!

Nu så.

Kategori: Allmänt

Hah. Gårdagen blev en mix av utmattning, stress och PMS. Tro mig, igen bra kombination! "Amore, vad är problemet?" var kommentar från kollega. Men sen blev det bättre, jag tycker ju så mycket om folket där att det är galet, haha, jag är en sån nörd när det gäller att sociala!
Dock slutade jag inte 23°° utan 02°° då en ny kille ville sluta tidigare för att åka till Verona i morse, så jag var snäll(! haha) och ställde upp. Han erbjöd sig att köpa blommor som tack, haha.

Idag sov jag ut. När jag väl kom till banken var den stängd, så får ta det imorgon bitti! En sväng till Anaïs för skolsak. Inte hunnit plugga ordentligt men hunnit allt annat viktigt; handla, städa etc så känns bra då jag kan leva lite mer och sen plugga ikväll/natt. Jag smsade Cilla tidigare och frågade om hon inte hade lust att gå ut och äta ikväll då vi inte setts på år och dagar. Förut åt vi ju middag och babblade i princip varenda dag, nu hinner vi knappt säga hej till varandra. Men ikväll så!
Bestämde även date med Anaïs på torsdagkväll. Middag & drinkar. Oh vad vi behöver det!

Ringde även min älskade morfar idag. Hans stora dag var igår! Hans födelsedag. Men jag hann inte ringa pga jobb etc. Trots att jag träffade honom & mormor för bara någon vecka sen saknar jag dem!
Helt sjukt att det var 9(?) år sedan vi var i Frankrike och firade morfars födelsedag, känns som max 5. Jag börjar känna mig så gammal.
Och i förrgår fyllde kära kusin Arvid år; Stort grattis till er båda! Saknar er!

Och. Som grädde på moset; Catarina kommer hit igen! I augusti! Över en vecka. Denna härliga kvinna. Haha, ser fram emot ännu en härlig och sjuk vecka! puss



Söndag.. Vilodag?

Kategori: Allmänt

Åh vad jag skulle vilja gå ut på balkongen med en tidning och sola nu! Egentligen har jag väl tid, men känner att jag måste lägga de här timmarna innan på jobbet på viktigare saker. Så som att städa och diska. Mitt rum ser bokstavligen förjävligt ut och är jätteäckligt! Men äntligen har jag lite tid. Jag passade på att sova extra idag, skulle gått upp tidigt men vet att min kropp behöver sömn så var nog bättre såhär.
Nu innan städningen sitter jag och äter frukost. Väldigt bra sådan för att vara just nu; havregrynsgröt (dock saknar jag mina fiberberikadehavregryn!) med tinade hallon & blåbär i massor.
Har i ingenting i kylen. Eller jo, den är nästan full - men består i princip bara av Cillas mat. Vanligtvis handlar vi alltid tillsammans och delar på matkostnader men just nu när jag aldrig är hemma och aldrig handlar känns det lite illa att snylta av hennes mat.. Imorgon ska jag och handla! Haha. Men sålänge jag har juice, havregryn & massa bär klarar jag mig ju... ;)

13°°-14°° Städa och diska
14°°-15°° Duscha, göra mig iordning
15°°-16°° In till stan och shoppa: ny vit skjorta (vi jobbar i det på söndagar - men min sprack förra gången, haha)
16°°-17°° Ta mig till jobbet (väldigt gott om tid, men det innebär att jag t.o.m. kan gå om jag vill - allt för att slippa droppa av svett när jag kommer fram!)
17°°-23°° Jobb, sen hem och rita lite på en ritning

Jag mår så bra av alla fina och roliga människor jag har runt omkring mig just nu, det är bara skit att jag inte har tid/energi att spendera mer tid och energi på dem. Men, jag har ett väldigt stort behov av att få "vara för mig själv", och har jag inte ens tid för det nu kan jag tyvärr inte göra det med andra heller..



Frukost. Bär med havregrynsgröt?



Lite seg start!

Kategori: Allmänt

Det här går inte riktigt. Upp strax efter 09°° efter att ha somnat kl 05°°. Nu ska jag måla naglarna, göra mig iordning och sen samla ihop min tvätt för att låna Anaïs tvättmaskin! Sen gå igenom vårt projekt, ordentligt lunch och ev shopping med henne! Vi behöver lite kvalitétstid tillsammans! Sen blir det jobb. Ser ut att kunna bli regn idag så är tveksam om jag ska cykla.. Dock behöver mina ben det! Jag har lite konstant träningsvärk i dem och rumpan just nu, haha, men det är bra! 1,2 mil cykling + gå omkring ca 10 timmar om dagen just nu.
Tyvärr är det ju mest vita kolhydrater jag äter på jobbet, men försöker undvika så gott det går!

Om två månader och en dag slutar jag skolan för iår! Det känns så illa att längta tills dess, jag borde ju bara njuta av skolan. Men de här månaderna har varit väldigt oinspirerande och jag behöver en ordentlig paus. Men ska ha en så bra sommar så jag är helt redo inför år 3! Försöka ta mig tid att öva på alla datorprogram etc också så sista året blir ordentligt!

Oh. Mitt hår doftar btw jättegott idag! Köpt nytt shampoo & balsam (som även funkar som mask!) då mitt nästan var slut. Testade nytt. Från Tigi, Catwalk.


Doftar mint, kanske lite lite choklad under och sen lite rosor på det.
Haha. Låter ju jätteläskigt men doftar underbart! Och fräscht & fint till sommaren!


Nej - måna naglarna var det!

Så fina människor!

Kategori: Allmänt

Nu har jag duschat av mig dagens svett och hudcremer, haha, och ska sova (det är så äckligt när det är så här varmt och man cyklar till jobbet!). Började ju dagen med bankbesök, hur trevliga som helst! Skulle byta lönecheckar mot kontanter vilket man egentligen inte kunde på den banken jag var - utan var tvungen att ta sig lååångt ut till något större kontor. Det var en liten söt bank och nästan bara jag där just då. För att slippa åka till det stora kontoret varje månad bestämde vi att jag skulle öppna ett konto hos dem, han frågade vart jag jobbade och tydligen gick de båda (de som jobbade på banken) ofta till Deseo för aperitivo, haha. Sååå efter lite babbel var de söta och ordnade det ändå så jag fick kontanterna på plats. På måndag ska jag dit och ordna konto. Perfekt med "personligt möte" - älskar sånt!

Jobbkvällen va skitkul. Det var ganska lugnt på slutet pga dåligt väder och tillslut var alla vi som jobbade så jäkla trötta att vi bara skrattade och drev runt med allt och alla. Två nya killar som har börjat är skittrevliga och roliga - skönt! ...och jag är ju nöjd att jag fortfarande är ensam tjej... hah'


Tråkuppdatering.

Kategori: Allmänt

Godkväll!
Fick sluta tidigt på jobbet idag, 23°°, vilket är skönt. Min "miniboss" verkar trots allt förstå att jag går i skolan (även om han inte förstår innebörden..) så kör 4 korta pass den här veckan. + 3 långa då.
Fick lön idag - mer än vad jag räknat med så det känns skönt. Ska betala hyra på fredag så mest försvinner ju, haha, men ändå. Ska bara se till att vara mer ekonomisk nu.

Imorgon är det skola 9-18, sen jobb 19-23. Har italienska exam på fredag så ska nog plugga lite till det efter jobbet.
Men känner att jag förbättrat mig på italienskan sen förra provet så känns skönt! Hoppas bara att det syns i provresultatet..!

Nu ska jag trycka i mig mig andra macka (hann inte med middag idag, bara lite småplock i köket mellan diskvarven) och sen sova. Över 6 timmars sömn inatt - rekord senaste månaden? hehe..
Jag känner mig ganska lugn nu i alla fall - huvudsaken. puss :)


Haha, godmorgon?

Kategori: Allmänt

Haha. Här har man flyt... Vaknar 20 min innan lektionen börjar - tror jag. Skyndar mig och stressar tills jag står i badrummet och det slår mig att visst stod klockan nyss på 08°° när jag kollade? Går och kollar och yes.
Klockan är 08°°. Jag börjar skolan klockan 09°°. Big fail.
Hade verkligen behövt den timmes sömnen men det får gå ändå! Jag tror jag tar med mig en bok/tidning och sätter mig på mitt favoritcafé här i närheten istället. Stressmorgon blir lugn, skön morgon. Sånt tycker vi om!

08.30-09.00 Utefrukost + skriva ut ritningar
09.00-12.00 P3 lektion
12.00-13.00 3DS Max läxa
13.00-16.00 Handla, tvätta håret, måla naglar, stryka, sova
16.00-18.00 Italienska lektion (Sista! Kanske någonsin? Herregud jag måste ha extralektioner innan nästa år!)
18.00-19.00 Cykla till jobbet
19.00-02.00 Jobb

Men jag känner mig lättad idag. Jag hinner till skolan i tid. Jag har gjort arbetet som ska vara gjort.
Det känns bra nu ändå. Ha en bra onsdag!




Trötta, extra snea ögon idag.
Men betydligt mindre stressade!


Kämpar på här..

Kategori: Allmänt

Klockan är halv 4. Jag pluggar på här.. Men jag var orolig att jag inte skulle få någon sömn alls inatt men ser ok ut.. 2 timmars sömn i alla fall....
Roar och värmer mig med kakor och te. Men mina ögonlock vill bara blunda. Tänkte ta tag i min kost den här veckan (haha, efter min & Catarinas lyxhelg mår min kropp... sådär.) men nu i ren desperation äter jag det som finns tillgängligt (dvs inte mycket här hemma) så får nog köra på det från och med nästa vecka, när stressen förhoppningsvis lagt sig. Om drygt 2 månader har jag sommarlov. Herregud va sjukt.


ciao ciao

Kategori: Allmänt

Efter underbar helg kom stressen tillbaka. Jag lever, men här lär det vara ganska dött den här veckan.
Den här veckan kommer vara katastrof. Ska jobba varenda dag. Som tur är har jag inte massor i skolan, utan räcker att jag jobbar nu inatt, imorgon under rast och sen i helgen. Annars hade det inte gått. Men ställer jag upp nu om det är lite kris på jobbet vet jag att jag kan säga ifrån lättare nästa månad när det är mycket i skolan!

Nu ska jag sitta och rita ritningar hela natten. Ordentlig middag har jag inte ätit, kanske borde laga lite pasta...
puss people.


Jag är fylld av lycka. och trötthet.

Kategori: Allmänt

Nu är jag tillbaka i skynda-verkligheten. Men jävlar vilken bra helg jag haft. Härligare tjejer än Catarina får man leta efter!! Nu ska jag stryka skjorta och cykla till jobbet i solen. Mums.

Bättre!

Kategori: Allmänt

Ok. Nu kör vi en effektiv dag. Jag känner mig lite bättre nu! Projekt 3 lektionen gick ganska bra ändå, såklart massor att göra men hon sa inte "vi måste jobba mer" den här gången utan att det går framåt (kanske lite sakta dock, men vi är långt ifrån de enda). Skönt!
Nu är jag hemma för strykning, lunch och omsminkning. Bara grund och maskara idag pga tidsbrist - inte vackert. Haha. Kanske hinner få lite färg i ansiktet i helgen, vad sägs om lugn förmiddag i park, Catarina?

Nu ordna innan jag ska till skolan för att hämta utskrivna broschyrer vi ska ha med oss på presentationen imorgon, sen italienska lektion och sen trampa till jobbet. I morse var det höstväder - nu är sommarsolen tillbaka!


puss!


Nu går jag och sover.

Kategori: Allmänt

Fan. Det här med att vilja ha det man inte kan få alltså..


Just sayin'!

Kategori: Allmänt

Haha. Lite komiskt. Samtidigt och till samma projekt letar jag olika sorters cykelställ och anledningar till varför folk invandrar till Italien. Jag har sagt det tidigare och säger det igen; inredningsdesign handlar inte bara om att puffa kuddar och välja doftljus!


Design för oss invandrare

Kategori: Allmänt

Läser om invandring till Italien (research för vårt projekt) och det är verkligen sjukt hur olika vardag man har. Vilken jäkla tur jag har som är född på svensk mark och inte några hundra mil bort. För det är egentligen enda skillnaden - inte fan har jag gjort något för att förtjäna det liv jag lever mer än någon annan?
Jag skulle nog t.o.m. tveka om jag blev erbjuden att åka ut med lyxfärja på öppet hav - medan folk jag möter här på gatan har åkt över i en liten skör båt. Helt sjukt.

Ja. Vår målgrupp är invandrare. Vi gör en bank anpassad för invandrare. Och då snackar vi alla sorter. Rika studenter som betalar Prada-väskor med pappas kreditkort blandat med nykomna, men legala, flyktingar, i ett space som vi ska anpassa till dessa. Där har ni en utmaning! ..dock kanske inte lika stor som att ta sig guppande över i en liten båt från Tunisien till Italien..!

Haha, fel fel fel.

Kategori: Allmänt

Hahah. Hur lyckas jag?!
Det är nog bäst för mitt eget bästa att sluta vara flirtig om jag ska överleva i Italien.

Antingen är jag övertrött nu eller så bryr jag mig inte lika mycket. Projektet känns lite mer klart nu, jag hoppas inte vår lärare blir galen i alla fall. Vi har åtminstone en del att visa - är hon inte nöjd hoppas jag hon kan hjälpa oss lite. Det är liksom hennes jobb som lärare - att lära ut. Men det verkar hon inte förstått riktigt..
Jag ger det här en dryg timme till, sen måste jag sova. Det känns nog lite lättare nu. Tror jag kan ta kontroll över allt ändå.

onsdag
09°°-12°° P3 lektion
12°°-14°° Förbereda inför laFeltrinelli presentationen
14°°-16°° Hem, städa & handla, hämta ut lön
16°°-18°° Italienska lektion
19°°-02°° Jobb
03°°-06°° Sova

torsdag
06°°-08°° Göra mig iordning och förbereda mig
08°°-09°° Ta mig till laFeltrinellis huvudkontor
09°°-??°° Presentera projektet med E och några andra grupper
13°°/14°° Möta upp Catarina och placera henne på café (haha)
15°°-18°° Lektion i 3D max


Sen tar jag lite halvledigt! Förutom fredag morgon då jag har lektioner.. Jag hoppas att Catarina kan tänka sig en sovmorgon i alla fall, om hon vill ha mig levande under helgen, haha.

Ska sluta klaga nu.

Kategori: Allmänt

Det är lite läskigt när ens vänner och bekanta i samma ålder börjar gifta sig, skaffa barn och köpa hus. Jag känner att jag inte riktigt är där själv än, om man säger så. Kanske aldrig blir, men det är en annan sak..
Men är så glad för deras skull, fick reda på idag att Therese 3 månaders gamla Sanna ska döpas nu i juni, så fint! (okej att jag är emot det kyrkliga, hehe, men att Tess och Dennis har en fin liten dotter som ska firas!) Jag har ju inte träffat henne än vilket är en skam - hoppas det inte dröjer alltför länge! :)

Polisen jag var ute med i helgen är just nu i södra Italien för att hans syster ska gifta sig. Han berättade att hans andra syster redan är gift och att det väl snart var hans tur. Jag hoppas det inte var alltför seriöst menat då en sån kommentar inte är något jag vill höra i seriöst sammanhang på första daten, haha.
Men med tanke på att han ringt 3 gånger idag (varav jag svarat en gång), smsar om att han saknar och tänker på mig skulle det inte förvåna mig om han snart går ner på knä. Haha. Skämt å sido.
Jag har väldigt svårt att ta en kille som håller på så seriöst. Han känner mig inte alls, träffats en gång och han håller på sådär. Hah. Men han är lite rolig så träffar honom nog igen..
När jag får lite tid över det vill säga.


Lite avbockat.

Kategori: Allmänt

Nu har jag fått lite nödvändigheter gjorda så känns skönt! Massa handtvätt, diskat och ordnat lite i köket och nu lagar jag middag. Faktiskt lagar jag idag, inte bara värmer något i ugnen som det varit senaste tiden. Idag blir det "tomatsås" med zucchini & kycklingkorv (haha låter lite wierd, men lite som en gryta och blev faktiskt gott) till perfekt kokad pasta.
Tyvärr är klockan redan halv 10 och jag startar nu med pluggandet. Men nu ska jag vara effektiv! Ciao :)


Två dagar till. Det klarar jag!

Kategori: Allmänt

Igår var kvällen lite tuff. Jag är inte riktigt mig själv och min kollega (han som jag är totalt såld på, hehe) frågade seriöst om allt var ok för jag verkade lite nere. Jag var nära på att börja gråta då, hah, fick tårar i ögonen men som tur märkte han inte det. Tror det är första på länge som någon frågar hur jag mår face to face på väldigt länge och verkligen mena det. Det var fint. Jag förstår dock inte vad det är med mig, jag gråter vanligtvis inte. Det visar bara att någonting är fel. Men sen blev det lite bättre. Den här dagen har varit ok men imorgon har vi P3 som jag vet att det inte kommer gå så bra så känns sådär..

Men torsdag blir bättre! Först ska vi till det företag vi gjorde projekt 3 för, och presentera på deras kontor. Ser fram emot det - jag behöver kicken! Och känna att jag faktiskt har gjort någonting bra. Och sen - ännu bättre - kommer Catarina! Jag ska få vila lite, sova lite, tänka på annat, äta och dricka gott och njuta av mitt liv under några dagar. Med riktigt bra sällskap! Även om jag måste ägna lite tid och skola blir det ändå bra. Tror Catarina är perfekt för det här dessutom, hon kommer nog få tillbaka mig på banan igen!

Nu ska jag handtvätta (vår tvättmaskin vägrar tömma), ordna någon middag och sen plugga. Förmodligen väldigt många timmar - men det ska gå bra. Jag behöver en break från skolan. Få tillbaka glädjen i skolan och inspiration igen. Helt ärligt tror jag att det mesta beror på projekt 3 och att det går skit. Jag är inte nöjd med mig själv och det jag presterar och då blir jag såhär. Prestationsångest.



hello?

Lite till!

Kategori: Allmänt

Tuffa dagar nu. Plugg och stress gånger tusen. Men det ska gå - på torsdag kommer Catarina och då får jag lite semester! Dock måste jag nog tyvärr plugga lite under tiden hon är här..
Det regnade inatt när jag skulle cykla hem från jobbet - ingen hit. Hade ingen jacka, bara stickad tröja & halsduk men som tur var så lånade min kollega ut sina stora, tjocka regnbyxor han har när han kör motorcykel. Haha! Såg förjävlig ut då de var ganska stora, och tror det var första gången jag haft regnbyxor sen jag var.. ca 5 år? Men torra och varma ben hade jag!
Nu blir det bara jobb på onsdag den här veckan för har så mycket skola + besök. Skönt.

Sitter i skolan nu, ska göra kalrt för en inlämning innan lektionen. Jag kommer bli galen.