T.o.m. jag börjar tröttna på mig själv..!

Kategori: Allmänt

Ok. Efter den här smått kaotiska sommaren ska jag bli duktig. Jag är ju (som kanske bekant?) väldigt duktig att vara ute i sista minuten. När det gäller ungefär allt. Och nyss när jag stod i duschen kom jag och tänka på att kaaaanske var det så att mitt omprov måste betalas snart, men kom inte riktigt ihåg när.. Så jag stressar mig ur duschen och hittar ett mail. 31 Augusti. Det är imorgon. Well, jag har nu lyckats ringt min käre far som ska ordna det ikväll. Ibland är det tur att man har en ängel till far, heh.

Annars idag tänkte jag ringa skolan angående de dokument som måste skickas in till CSN. Men först ringde jag CSN för att kolla exakta vilka dokument de ville ha. Det visade sig att det inte dröjde pga dokument, utan att högskoleverket håller på att göra en utredning om IED-studenter fortfarande ska få CSN-bidrag pga att en IED-skola i Barcelona hade blivit nekade och nu skulle de granska samtliga IED-skolor. Meeeeeeen de hade även beslutat om att de studenter som redan påbörjat sina studier skulle få studiestöd under resten av studietiden på skolan.
Tack. Annars hade jag förmodligen gått in i någon halvdjup depression just nu, och kanske inte kommit upp på väldigt väldigt väldigt länge.
Men så att ni vet - jag lever! Har bara lilla ekonomiklumpen i magen, men det är inte så sällsynt för mig, haha.

Nu ska jag måla ytterligare ett lager nagellack på naglarna, föna håret, klä på mig, packa det sista och försöka få i mig någon lunch. På 40 minuter. ..det här med att vara ute i sista sekunden...

Inte idag heller..

Kategori: Allmänt

Haha. Vädret är idag emot mig! Jag hade faktiskt verkligen tänkt att gå ut! Jag rota fram min brors iPod-laddare och satte den på laddning - men nu öser regnet ner. Great. Jag får göra något annat istället..

Rotar i garderober!

Kategori: Allmänt

Hm. Nu har jag rotat fram ännu en päls, en cape & ev. en skinn "trench/kappa" till Milano.
Men, jag ska någonstans ha en gammal poncho jag kanske kan hitta.. om den nu funkar. Kommer inte riktigt ihåg hur den ser ut.. Hm.

Sug efter shopping. I mängder!

Kategori: Allmänt

Jag vet att det låter riktigt löjligt, men det bara är så. Jag bara är så.
Jag får lite ont i mig nu när jag inte får shoppa. Jag jobbar och jobbar och jobbar och pengarna ska gå till hyra. Kul? Nej.
Visst har jag valt det själv och ska absolut inte gnälla, men det känns lite surt och dumt. Massor av fina höstkläder kommer ut, härliga kappor, skor, sjalar osv. Men, jag måste faktiskt erkänna att jag köpte både en maskara (min andra har jag på något sätt brytit av...) och ett nagellack i fredags. Men that's it - nu får det räcka!

Imorgon måste jag ringa min skola då de vägrar svara på mina mail, så jag kan skicka in resterande dokument till CSN och sedan kunna göra upp en ekonomisk plan för höst & vinter.

En sak som är spikad är i alla fall att jag och Cilla ska gå på Milan - Real Madrid 3 november. För nu ska Zlatan spela i Milan! (..så länge han klarar läkarundersökningen, hah..)

..and then meeting his beautiful wife..

Kategori: Allmänt

Om jag hade batterier i min iPod hade jag gått ut och gått nu. Men nu har jag ju inte det, och gå ut utan musik går ju liksom inte... Jag tror alla mina hörlurar till mobilen är i Milano så den nödlösningen funkade ju inte heller (lyssna på radio där) och dessutom har jag inte duschat idag så mitt hår är inte i bästa skick.

Såå, istället ligger jag kvar i sängen i min fina morgonrock och kollar på nakna marsvin (dvs de utan päls - riktigt vidrigt!) och drar mig lite i håret av ren frustration. Det får liksom bara inte hända!

Lördag i sängen'

Kategori: Allmänt

Väntar med spänning inför meddelandet som när som helst borde komma om Ibra. Blir det Milan - Real Madrid  match á la Champions Leauge för vår det?

Legat i sängen hela dagen, vaknade 08:45 och har inte gjort någonting vettigt sen dess, men skönt! Ligger i sängen i siden morgonrock jag fått av mormor, tittar halft på TV'n, läser lite skvallertidning, surfar runt här och lyssnar på massor av bra musik. Perfekt lördag. Men förhoppningsvis avslutas den med något mer aktivt och socialt, hah.

Västerås över helgen'

Kategori: Allmänt

Nu är ytterligare ett par veckor i Hälsingland gjorda, men jag är hemma i Västerås över helgen då Mörtsjöarna åkte till Öland och passade på att dumpa av mig här på vägen! Skönt att vara hemma en sväng.

Ser att en "vän" till mig på facebook idag fyller år. Träffade honom igår för ett år sedan, och det får mig att tänka på att för exakt ett år sedan var jag ny i Milano, dansade och drack drinkar på Just Cavalli och träffade (lite för gamla) män som bjöd in en till sitt födelsedagsfirande på klubben (jag tackade dock inte ja).
Jag saknar Milano massor och längtar tills jag får åka tillbaka, men efter gårdagen måste jag säga att det inte alls känns hemskt att vara i Västerås för tillfället. Åt trevlig middag på Tabasco igår med några vänner och sedan ett par drinkar på Å. Mysig men kall kväll!

Imorgon socialar vi lite!

Kategori: Allmänt

Borde nog sova strax! Imorgon ska det hinnas med mycket, men desto roligare saker!
Förmodligen träffa Karin & Jenny för lunch, sen iväg och färga ögonfransar innan jag ska träffa Tess & Amanda för en fika. Sen kanske minishopping med bror (komplettera dagen, hah) innan jag ska hem och byta om inför middag ute med mami, Calle, mormor & morfar! Mys! Sen träffa Rebekah & Cilla för mini-reunion á la Milano en sväng.
Social day.

Buona notte!

Blåmärken rikare!

Kategori: Allmänt

Jag var idag smidigare än någonsin skulle jag vilja säga! Efter att ha vandrat igenom NK, Acne (Calle köpte 2 par snygga jeans!), Filippa K, Urban Outfitters etc och tittat på (och köpt, för Calles del) massa fina kläder tar vi tunnelbanan till Söder. På väg upp ur tunnelbanan lyckas jag på något jäkla sätt snubbla i trappan och slå i knät.
I början var det ingen fara, men sen jag kom tillbaka till Västerås har det bara blivit värre och värre. Min kära familj tycker jag är mesig och gnäller för mycket - men det gör jätteont och jag kan inte gå ordentligt!
Hah, jag som hade tänkt att ha knäkort klänning imorgon när vi skulle ut och äta. Får se hur det går!

Annars hade vi en brra dag! Calle var helt slut, hah, men nöjd över sina inköp. 2 jeans från Acne, Nike jacka, 3 t-shirts & en tjockare tröja. Alla mer eller mindre perfekta! Och vet ni vad - jag köpte ingenting! Förutom en remsa till tunnelbanan, men det räknas inte! Kanske jag håller på att lära mig ändå..

STOCCOLMA!

Kategori: Allmänt

Jag insåg nyss att det inte går något tåg till Stockholm runt 11.00 så åker vid 12.00 - skönt!
Sol och grejer är det, hoppas detsamma i Stockholm då jag & Calle ska runt runt! Har bara ett litet problem. Vad ska jag ha på mig? Kommer jag frysa i klänning..? Idag hade jag kunnat gjort mycket för en snygg maxiklänning!

....

Kategori: Allmänt

Update; kvällen är räddad - jag har hittat ett brittisk TV-program om hur spermieproduktionen(är det ett ord?) kan försämras. Jag tror jag sover istället!

Happ.

Kategori: Allmänt

Pga att de kära männen i familjen inte vill ha dålig bild på TV'n får inte jag låna "canal+ kortet" så jag får helt enkelt inte se min film. Det är bara skit på TV. Sexandthecity om en timme. Nu är frågan om jag ska sova nu eller vänta uppe tills dess.
Jag är lite sur.

Hm.

Kategori: Allmänt

Papi är gullig och ställer in en ny TV på mitt rum, eller - kanske från mami & papis sovrum, vet inte riktigt vart den kommer ifrån.. nu har jag helt plötsligt 4 TV-kontroller här, och har ingen aning om hur de funkar eller varför jag har dem. ..det kanske kommer..

Imorgon ska jag få träffa Hannah. Jag är lycklig!

Back again!

Kategori: Allmänt

Jag är nu hemma i min säng (eh, nej, egentligen är det ju Calles som han bytt ut mot min gamla, kära säng - men det tror jag inte att ni har missat?) med dator och snabbt internet. Jag har varit med bror på stan och handlat Chanel (haha tss) och hämtat ut nytt ID, handlat mat med mami och hälsat på söta Yasamina(?), Masses 3 månader gamla dotter, hos Ali & Merzieh för första gången - det är ungefär det jag hunnit med. Och ätit mamis goda mat såklart!

Jag var inne på kära Beas blogg och snodde en lista för att underhålla mig själv en stund. Tack.

1. Hur gammal är du om fem år? 25 år
2. Vem var den sista du träffade? Min familj, samtliga inkluderade.
3. Hur lång är du? Mitt ID jag hämtade idag säger 162 cm - jag skulle nog säga 162,5!
4. Vilken var den senaste film du sett? Åh, jag vet inte. Men ikväll ska jag titta på tjejfilmen "He's just not that into you" tänkte jag.
5. Vem ringde du senast? Mami, hon var snäll och hämtade mig från bussen.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Vv" till VL, haha. Bussbiljett!
7. Var är dagens planer? Jag ska kolla på film, trycka i mig ostbågar (tydligen tål jag OLW's igen!) & OLW's naturchips. Om jag nu blir sugen, nu mår jag mest illa. 
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Hm. Det beror helt på vad det gäller. Men att få en kort update med ett vitsigt/roligt sms älskar jag!
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta & sambos. Vad jag har förstått.
10. När såg du senast din mamma? Tja, en halvtimme sen?
11. Vilken ögonfärg har du? Blåa.
12. När vaknade du idag? Någon gång efter 06.00, sen somnade jag om igen och gick upp runt jalv 7.
13. Har du någon gång hittat en katt? Haha, hittat och hittat. Men vi "hittade" oftast bondens katt på stugan, jag köpte mat. Visst kallade vi den för Jamis?
14. Vilken är din favoritplats? Åh. Vet inte alls. Men jag mår väldigt bra när jag sitter på tåg. Om tåget är fräscht.
15. Vilken plats föredrar du minst? Soprummet måste jag nog säga. Jag hatar det. (Men jag har tur och slipper gå dit!)
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Var? Vid den här tiden en måndag? Förhoppningsvis i en riktigt fin lägenhet (min) någonstans i världen efter en hård arbetsdag. 
17. Vad skrämde dig som barn? Njaa, jag vet inte?
18. Vem fick dig att skratta senast? Mami & Masses ironi.
19.Har du stationär eller bärbar dator? En stationär och en bärbar. Hoppas på ännu en bärbar inom snar framtid.
20. Sover du med eller utan kläder på dig? Med underkläder.
21. Hur många kuddar har du i sängen? I Sverige - 2 (vart är den tredje jag hade innan jag flyttade?) I Milano 3.
22. Hur många landskap har du bott i? Ett. I Italien kallar vi det inte för landskap.
23. Har du någon gång gått i sömnen? Tror inte det?
24. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Väldigt gärna fina skor. Usch, jag måste gå på pedikyr!
25. Är du social? Yes! För det allra mesta väldigt social.
26. Vilken är din favoritglass? Hm. Beror på humör. 
27. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Slippa så höga studielån & leva lite bättre. Kanske ha finare skor också.
28. Tycker du om Kinamat? Ja. Men föredrar ordentlig kinesisk mat framför "svensk-kinesisk"!
29. Tycker du om kaffe? Ja! Men, numera dricker jag nog helst bara espresso, inget vattenblask.
30. Vad dricker du till frukost? Helst tranbärsjuice.
31. Sover du på någon särskild sida? Ne.
32. Kan du spela poker? Nej. Inte intresserad. Alls.
33. Tycker du om att mysa? Ja ibland så, men inte alltid.
35. Känner du någon med samma födelsedag som din? Känner till i alla fall!
36. Vill du ha barn? Jag vet inte än. (Från att kommit från otrogna Milano med härligt singelliv till ICA-kassan i Vallsta har nog fått mig att längta efter familj. Man och grejer. Herregud, jag måste ta mig tillbaka till Milano innan jag blir helt tokig!)
37. Kan du några andra språk än svenska? Ja. Engelska & en del italienska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej. Hoppas jag slipper!
40. Föredrar du havet eller en pool? Att sitta vid havet är ju underbart. Men svalka sig lite? Pool. Tror jag.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Helst? Jag tror jag måste säga god mat/dryck. 
42. Äger du dyra smycken? Ja, jag tror det.
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej. 
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En hallongrotta som Merzieh gjort! Mm!
45. Vem är den roligaste människan du känner? Haha. Jag har faktiskt ingen aning. Men mami är nog den jag skrattar mest med!
46. Välj ett ärr på din kropp? Mitt senaste! I armvecket - format till en trijangel! 
47. Vad har du för ringsignal? Kandiman.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Yes, en t-shirt som jag fortfarande använder ibland. Jag var runt 5 när jag köpte den..
49. Flirtar du mycket? Vissa skulle nog anse för mycket.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Tror inte att jag har någon?
51. Kan du byta olja på bilen? Haha. Nej. Men jäklar va folk skulle bli förvånade om jag kunde!
52. Har du fått fortkörningsböter? Jag har aldrig kört en bil.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Karriär & Köksbesvär, av Sophie Kinsella. Loved it!
54. Läser du dagstidningen? När jag väl är i Västerås - ja. Men den har blivit sämre än någonsin!
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.
56. Dansar du i bilen? Ibland kan jag nog lyckas med det också, haha.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Rix FM tror jag, om det var det vi spelade på jobbet?
58. Vad var det senaste du skrev ner på ett papper? Lite inredningsföretag/showrooms för inspiration jag fick från en tidning.
59. När var du i kyrkan senast? Eh. Typ oktober när min familj va i Milano? Duomo?
60. Vilka personer utmanar du? Utmanar? hah. Den som inte har något bättre för sig...

Freakin' fun! (kusin Arvid väljer rubrik!)

Kategori: Allmänt

Sista dagen innan jag åker en vecka till Västerås. Jag och Arvid roar oss vid datorn - strax måste jag packa klart här och se på 2 ½ men på TV.
Imorgon väntar tågbyte i Gävle, Uppsala & Sala innan Västerås - där måste jag in till Parfymeri L och köpa make up remover från Chanel (haha, viktigt uppdrag!) innan mami kanske kan skjutsa hem mig! Sen ska jag umgås med min kära familj var det tänkt!
Någon dag ska jag släpa med mig Calle på shoppingtur i Stockholm. (Arvid frågar i detta nu "Kan du inte släpa med honom upp hit också, nästa vecka? haha, sweetie!) Hoppas han har tränat benmusklerna!

N
ej, nu ska vi gå ner och kolla på TV. Lite underhållning behöver vi!
puss o hej! /Johanna & Arvid

Disco i mjölkkylen!

Kategori: Allmänt

Trots att jag har det väldigt bra här så måste jag säga att jag längtar hem till min familj och vänner i Västerås och tillbaka till Milano! Det gör lite ont, hah.

J
obbar på, idag började jag känna ordentligt att jag har ont under fötterna, även i axlar och ni som känner mig och min extremt mesiga sida när det gäller skador etc så har jag även bränt in en triangel i armväcket när jag skulle ta ut baguetter ur ugnen idag på jobbet. Cred till mig! (ne, det gör inte ont längre, alls, men det är inte så fint!)
Annars håller jag faktiskt på att skaffa mig lite muskler! Som jag kånkar och bär och släpar! Haha, från att inte gjort någon mer ansträngning än att släpat resväskor eller datorer på månader (år?) måste jag säga att jag är duktig! (hah)

F
örutom alla krämpor (tja, det är inte så illa som det låter. alls) blev jag idag lite kär i en kund. Snygg, söt, fint leende, bra kläder (jag noterade inga foppatofflor som det tydligen i övrigt verkar vara llag på i dena by!?), trevlig och mogen. Två gånger har jag träffat honom och hoppas på fler - hah.
Annars är det mest flirtar från tidigare år på dryga 80 år som jag träffar.

N
ej, nu ska jag sova och ladda iPoden - för imorgon ser det ut som att en hel del tid ska spenderas i mjölkkylen!
Där jag för att få tiden att gå när jag kånkar fil, mjölk & juice ibland har med mig iPoden med Abba eller så sjunger jag "Gimme gimme gimme a man after midnight" blandat med Britney själv och snurrar runt bland hyllorna. (Fläkten går så pass högt att ingen hör mig!).

Ja. Mitt liv i Mörtsjö/Vallsta skiljer sig ganska mycket från det i Milano. T.o.m. från det i Västerås.
Nästa vecka blir det Stockholm!