Klarat 1/3 av IED-livet nu!

Kategori: Allmänt

Nu mina kära läsare (haha) kan jag meddela att vi (jag vet i alla fall att det gäller några!) varit oroliga i onödan!
Jag fick 27/30 på mitt slutprojekt för det här året. Det vill säga ungefär VG+ i svenska mått. Min modell var dock så dålig att de i princip räknade det som att jag inte tagit med någon - alltså hade jag säkert fått 29/30 om ja hade haft en helt ok modell. Lite tråkigt, men är ändå så lättad över ett 27! Var bland de bästa/bättre i klassen.
Det de anmärkte på var såklart modellen, sen att jag inte hade så många 3D-ritningar (..jag gjorde dem i morse, men det sa jag inget om, haha) och att jag inte utnyttjade ytan i ena badrummet fullständigt. Men de verkade nöjda och min lärare sa "I know you're going to do a beautiful projekt next year for Project 2!" Kul att höra!

Precis efter min redovisning så kommer min modellärare in, haha, jag var SÅ glad att hon inte såg min modell! Den verkligen finaste - kanske den enda fina modellen som var där idag, frågade hon om den var min. Alltså - hon vet att jag har kapaciteten till att göra fina modeller - jag vet också att jag i alla fall är OK om jag nu tar mig tiden..
Nästa år - då ska jag ha en fin modell!

Jaja, nu har jag varit på aperitivo på Globe för att fira och säga hejdå till Emilia som åker till Sverige för sommaren imorgon. Tråkigt! Hoppas att jag får tillfälle att träffa henne i Malmö/Vellinge i sommar!

Ja. Nu ska jag sova! Sova tills jag vill vakna. Underbart. Behöver inte känna någon press att jag borde plugga eller liknande. Ok, jag har saker att göra, men inget livsviktigt - jag måste få kropp och sinne i balans först, haha.
Tycker lite synd om Cilla som inte än haft sitt exam, men ser ut att bli jättebra! Jag är så lättad över att mitt är över. Jag har nu klarat 1/3 av IED-perioden!

Åh!

Kategori: Allmänt

Ååååååh, nu börjar ögonen bli sådär jobbigt trötta! Min modell är katastrof men jag tar med den som den är. Nu håller jag på med presentationen och hoppas att jag kan göra några hyfsade 3D-ritningar! Herregud, bara några timmar kvar!
Jag vill bara skita i allt, men jag ska klara det!

Great!

Kategori: Allmänt

Haha, seriöst - det här är emot mig. Nu gick lampan i taket! Att göra modell i mörker är inte så lätt..!

Alltid något!

Kategori: Allmänt

Min lärare bad oss vara kreativa när det kom till att ge ut ett litet "info blad" om vår klient till juryn - då min är en mat kritiker/skribent och också är väldigt inne på viner så valde jag att köpa mini vinflaskor, ta bort etiketterna och ersätta den med en ny med information om klienten. Haha, i Sverige hade det inte funkat, i Italien kan det göra det..? Haha, hoppas! I värsta fall snor jag tillbaka flaskorna efteråt och super ner mig. (haha, ett skämt! hur nere jag än kommer bli så tycker jag inte om att dricka alkohol när jag är ledsen! haha)

Nej, nu ska jag fortsätta ordentligt med modellen så jag i alla fall har en modell att visa...


Haha, snyggt rent kreativt men hoppas att de inte tar det som en muta bara, hah!

Min prestationsångest & dåliga framförhållning passar inte bra ihop!

Kategori: Allmänt

Mitt humör går i vågor, ena sekunden är jag helt övertygad om att jag ju faktiskt kommer att klara det här, nu sitter jag och är livrädd att min lärare underkänner mig. Vi ska ta med en modell (och jag är bra i modelling! fick 29/30 i betyg!) som man ska klä in i de golv och tapeter man ska ha + helst möblering (men det verkar ingen göra), men min kommer vara vit. Kommer inte göra några detaljer. Största ångesten någonsin har jag nog just nu.
Men träffade en klasskompis när jag skrev ut och hon sa att hon hade hört av en av hennes kompisar (som hade vår lärare förra året) att läraren tänkte på ens arbetet under hela året, och första inlämningen fick jag 30/30 och andra 25/30 + att jag är där varje lektion (+ oftast på andra gruppens lektioner för att lyssna och fråga) och hon tycker om mig. Men jag är jätterädd, och framför allt besviken på mig själv. Jag hade ju kunnat göra det här fint?! Om jag bara börjat i tid. Nästa år måste jag bli bättre, klarar inte sånt här mer!
Klarar jag inte presentationen imorgon klarar jag inte år 1 och kommer gå ner mig helt. Jag misslyckas inte. Inte så här stort. Haha, om jag trodde att Gud fanns hade jag bett till honom nu, tusen gånger om. Snälla, låt mig klara det här!


Stress, pms, ingen sömn, ingen mat och smärta under flera dagar - ingen bra kombination just nu!

SLUTSPURT!

Kategori: Allmänt

Jag är ganska glad över att jag inte har en sån kropp som måste ha minst 8 timmars sömn varje natt för att fungera. Igår var det ca 4, i natt 3 och kommande natt eventuellt ingenting. Jättebra planerat, Johanna! Herregud..
Men, imorgon eftermiddag är det här förhoppningsvis över, och jag är lycklig. Jag måste bara se till att få godkänt!

Nyss duschat och nu ska jag göra en ändring på min flowplan, beräkna ljus & luft-rapport (/ändra den tidigare) och sen gå coh skriva ut alla planritningar samt köpa mer modell-material.
Idag gäller det att vara effektiv! Ha en bättre dag än vad jag har! Haha :)

Forkylning pa g?

Kategori: Allmänt

Jag svettas, fryser och nyser - later kanske inte sadar jattebra..? Far inte bli sjuk! Hehe, det lar val bryta ut pa torsdag..!

Haha, ja, jag har ju mina saker jag tycker om...

Kategori: Allmänt

Oh! Vet ni vad jag ska gora nar jag kommer till Sverige? Tvatta mina klader i ariel-tvattmedel! Det luktar sa gott!
Tog pa mig ett par byxor nu som jag inte anvants sen innan ariel-tvattmedlet jag imporerade fran Tyskland tog slut, haha, och nu luktar det gott har! Paminner mig om Linas lagenhet i Frankrike, for dar anvands det Areil.
Oh. I sommar ska mina klader dofta sa gott!

(onodig) mini update

Kategori: Allmänt

Nej, det gick inte sa bra.. vakande 09.30 imorse istallet for 08.00, men eftersom jag somnade 4 timmar innan sa kanske jag behovde somnen..
Jag har fortsatt pluggat idag, var och skulle skriva ut nagra av mina ritningar men det var nagot fel for kom upp linjer over hela ritningen fast jag inte ritat dem coh de finns inte i filen i programmet - sa maste skriva ut allt igen. Dar gick drygt 1000 sek at i onodan..! Men imorgon gar jag till mitt favoritstalle istallet, de ar alltid snalla och hjalper om man har problem!
Well, sen kom Rebekah och hjalpte mig med min presentation, imorgon kommer hon och gor klart! SA snallt, hade inte klarat det annars! Har i alla fall kommit pa en (forhoppningsvis) bra och rolig ide till min presentation, visar sen..

N
u inatt blir det att rita klart alla planer med mobler, specificera dem och sen om jag hinner bygga lite pa min modell.. Men det tror jag inte om jag ska fa nagon somn inatt..!

C
illa har gatt och lagt sig (hon ar morgonmanniska och jobbar helst inte efter 18.00 medan jag ar tvartom och garna startar runt 21.00, hah) sa jag sitter med RIX FM-radio live och en cider. Alkoholfri och ekologisk. Fran IKEA. Hehe, jag har nog aldrig druckit sa mycket sk. lask nagonsin som jag gor dessa dagar. Enda jag far i mig, behover sockret och energin, far knappt i mig nagon mat. Idag blev det bara en liten portion middag, for hela dagen. Min kropp tar ratt mycket stryk av det har arbetet, men om nagra dagar far den vila!

For att klockan ar 05.00 pa morgonen ar jag pigg!

Kategori: Allmänt

Vakna runt 09.00, somna runt 05.00, ga upp runt 08.00 och somna..? Pa torsdag? haha.
Nu ar jag i alla fall klar med det mesta pa ritningarna, men kanner att jag strax maste sova lite innan jag gor klart det sista och gar och skriver ut. Sen ar det 'bara' 3D-ritningar, PP-presentation och modell som galler. Som tur ar det roligare i alla fall!

Haha
, jag borjar fa ont i oronen ocksa, jag lovar att nar all stress har lagt sig nar skolan slutar kommer jag bli riktigt sjuk. Sarskilt med tanke pa att jag inte varit sjuk alls mycket for att vara jag det har aret.
Men forstar ni!? Om jag klarar projektredovisningen pa torsdag sa har jag klarat av 1/3 ar pa IED. Jag har alltsa bara 2/3 kvar innan jag ar utbildad inredsningsdesigner. Det ar helt sjukt!

Stol?

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag ska investera i en skrivbordstol nar jag kommer tillbaka till Milano i host. Jag tror jag har blamarken pa rumpan for jag suttit sa lange pa sa daliga stolar, haha, och varre lar det ju bli nasta ar!
Jag har till och med suttit ner en kudde sa den ar helt platt nu. Vet inte om det beror pa min vikt eller kudden, haha.

Haha. Ha nagot att leva for...

Kategori: Allmänt

Jahapp. Nar jag val ar ledig ser det ut att bli mest moln har i Milano. Men over 30 grader sa lar inte vara sa daligt vader i alla fall.. JAG LANGTAR! Jag ska shoppa present till bror da, njuta av att kunna sova, sola och hjalpa Cilla lite med hennes projekt (hennes ska in senare an mitt). Hade jag inte varit ledig efter det har projektet vet jag inte om jag hade klarat det, jag lever pa att jag snart ar fri i flera manader. Helt galet skont!

'Love, oh love'

Kategori: Allmänt

Jag (eller ja, Cilla kom pa det!) har hittat svensk radio nu pa internet ju! Rix FM! Perfekt nar man pluggar! Fast, idag nar det ar sondag ar det bara musik och det ar verkligen ca 10 latar som gar om och om igen... Fast jag aldrig hort latarna tidigare kan jag dem utantill idag, haha. Hemskt!
Men, skont med lite 'omvaxlande' underhallande!

Sommar?

Kategori: Allmänt

Oh vad manga 'erbjudanden'/saker att gora det finns i sommar! (aven om nagra av dem bara ar en kort trip!)

- stockholmsresa med hannah, carro & bea krockar med amandas & ellis inflyttningsfest
- gotlands resor x2
- resa i italien
- frankrike
- karlstad (enda jag vet blir av sakert!)
- turkiet till nangra vanner dar

p
lus massa stockholm. Men jag tror att jag maste jobba framst. Men nagot av ovanstaende kanske man hinner med..
Pluggandet gar verkligen framat men hittar hela tiden nya grejer jag maste forbattra sa finns fortfarande massor kvar. Imorgon kommer raddaren Rebekah och hjalper mig med min PP-presentation!
Tja, mer an tre timmar borde jag inte sitta har.. 05.00 maste jag vara nagorlunda klar for idag. 3 timmars somn som max inatt.. kanns inte sa kul! Men, battre om jag kan sova lite mer kommande natter sa jag inte ar ett vrak under presentationen!
Annars ar jag pa bra humor nu, konstigt nog. Det kanns lite lattare nu och snart ar det over! 

Klick Klick!

Kategori: Allmänt

Det later klick klick klick klick klick har i varat kok hela dagarna. For i programmen vi anvander maste man klicka med datormusen heeeela tiden. Klick klick klick klick.

Mer tjat. Men ungefar enda som finns i mina tankar nu!

Kategori: Allmänt

Min kropp ar sa konstig som den nagonsin varit nu. Tror det ar pga stress. Mar illa sa att jag inte kan ata (men idag har det bara varit periodvis, sa har fatt i mig mycket mat!), ont i magen och resten av kroppen. Kanske lite pga trotthet ocksa. Nu forsoker jag fa i mig en aprikos for att inte kroppen ska bli tom for da mar den konstigt igen, men den var sa suuur! Men, om jag bara jobbar pa nu i natt och 3 dagar och 3 natter till sa ska det ga det har. Det ar langt ifran mitt dromprojekt och jag kommer formodligen inte vara stolt over det, men huvudsaken just nu ar att jag blir godkand, sa att jag kan slappna av sen. Tror att bade kropp och sjal behover det, haha.
Nej, nu ska jag ge det ett par timmar till, sen sova lite och sen upp vid 07-08 igen och fortsatta!
Men att jag ser att jag kan klara det om jag bara vill och kampar gor det lite lattare an nar det kandes helt hopplost for nagra dagar sedan.

B
land alla streck jag ritar for att skapa fonster, badkar, skjutdorrar och allt vad det ar sa forsoker jag planera min sommar lite - gar dock inte sa bra. Fatt ''forfragan'' om att aka till Turkiet till nagra vanner ocksa, men ar tveksam till att ekonomin tillater.. far se vad som hander i sommar! (for er kanske det redan ar sommar, men ne..) 
Forsta dagarna ar i alla fall planerade!

Jag skrattar kanske ihjäl mig här..!

Kategori: Allmänt

Jag gör allt för att inte börja gapskratta nu! Cilla har lite problem med sin italienska i sitt projekt så nu har hon tagit hit en kille som hon pratat med på nätet som bor i Milano - för att han ska hjälpa henne med att rätta texter. Haha, han verkar jättegullig verkligen men - han tog med sig en kompis! Så nu sitter vi alla 4 vid köksbordet och de tre går igenom hennes texter om gas, vattenledningar etc, och jag måste försöka att inte skratta.
Men, jag försöker få ihop mina färgscheman här så har ändå fullt upp.
I övrigt är det jobbigt varmt i Milano idag, och vårat kök kokar över! Vi har en fläkt här men hjälper inte mycket.. hosh!

Jag mår lite bättre nu, jag kommer få ihop det här. På något sätt!

Jag kan äta igen!

Kategori: Allmänt

Nu mår jag bättre! Hade en lektion som gick bra, och sen var jag hungrig! I går var det enda jag åt 3 sushibitar och ungefär en kvadratdecimeter pizza. Eller jo, 4 små bitar mjölkchoklad också. Kunde inte få i mig mer pga illamående.. Illa imorse med men till lunch åt jag massor! Jag är lättad - för jag kommer inte kunna plugga annars, hehe..
Nu står "Evas tårta" i ugnen och jag hooooppas att den i alla fall kan bli hälften så bra som hennes! Ska strax in i duschen för att bli lite fräsch i alla fall, hah!

Brännvin är inget jag normalt dricker, men morfar hade med sig ett jättegott förra midsommar!
Hoppas ni kör en favorit i repris på Långholmen!
(Här har vi ju trots allt IKEA's små minivodkaflaskor! haha)

Glad Midsommar!

Kategori: Allmänt

Åh vad jag skulle kunna göra mycket för att kunna få vara med min släkt (o vänner) på stugan i Sverige idag! Ingen lust ens att festa med kompisar utan jag vill åka till familj och släkt och äta god mat, prata skit och va glada!
Nu, trots att klockan är 10.00 har vi redan hunnit städa lägenheten, handla och dekorerat lite med balonger (en liten gul och en liten blå ballong sitter på vår ytterdörr, grannarna måste tycka vi är dumma i huvudet..). Nu ska jag plugga en halvtimme innan jag ska till skolan för sista lektionen i Sketch Up (dataprogram), sen hem och baka (Evas underbara tårta, hoppas att jag lyckas!), plugga ett par timmar och sedan förbereda maten tillsammans med Cilla & Rebekah. Det ska bli trevligt med midsommarmiddag, men ändå lär jag känna mig stressad, får se hur länge jag är med dem/hur länge de bli kvar hos oss.
Det jobbiga är ju att jag bara har mig själv att skylla på - nästa år måste jag bli bättre på att starta i tid, annars kommer jag aldrig klara den här utbildningen. Det ska gå!

Glad midsommar! Saknar alla hemma i Sverige massor, hoppas att ni firar ordentligt! puss&kram!

..talar i gator?

Kategori: Allmänt

Jassa nuuuuu funkar det!? Ah. Aja, alltid trevligt med lite ljus i morkret!

BAH!

Kategori: Allmänt

Vet ni vad jag mest langtar efter just nu? En stoooor kram, sova i 24 timmar och sen satta mig i min familjs skoooona, stora soffa och bara zappa bland daliga TV-program.
Det ar sjukt vad jag ligger efter - men snart far jag aka hem till Sverige och vila! (hjarnan i alla fall..)

M
en, ni lar inte kunna lasa mycket fran mig har kommande vecka - for nar jag inte pluggar sa sover jag. Och det lar bara bli fa timmar. Men i dag har jag matt jattekonstigt (Cilla ocksa, sa kan vara pga sushin igar..) sa maste nog sova en del om jag ska klara morgondagen.
Midsommar imorgon, folk kommer hit pa mat innan de ska ut i park och sen ut och dansa. Jag blir kvar hemma, for att jag har sa himla dalig framforhallning.
Ja, klarar jag inte det har projektet sa maste jag antingen ga om forsta aret eller strunta helt i den har utbildningen. Jag hoppas att det inte blir aktuellt!

Angest.

Kategori: Allmänt

Jag har lite smatt panik nu. Om en vecka ska mitt projekt vara klart och jag har nagot sa sjukt mycket kvar!
Tank om jag inte hinner?! Vad fan gor jag da? Gar om? Nej. Det ska ga. Men, att ga ut pa midsommar verkar det som att jag kan glomma i alla fall! Det tar saaaaan tid att gora ritningar sa det finns inte! Jag vill verkligen inte mer nu. Men jo, jag ska klara det har!
Min larare sa t.o.m. att jag inte hade nagot att oroa mig for - men ar hon blind eller? Ah.
Om en vecka ar jag fri. FRI. Usch vad jag ska ha semester!

Clive Owen?

Kategori: Allmänt

Hm. I går gick jag ut (trots allt) med Rebekah, Alexandra & Cherie. Till Just Cavalli. Kul kväll men kanske skulle skippat en av drinkarna.. (Mådde inte bra i morse efter 4 timmar sömn när jag skulle upp och åka till IKEA..!) Tydligen var Clive Owen där och jag såg honom - mötte hans blick och Rebekah var tokig att vi stod 2 meter ifrån Clive Owen. Jag har inte ens en aning om vem karln är. Googlat honom och sett han gjort gaaaanska många (läs: massor) kända filmer och vunnit priset - men jag har inte sett en enda av filmerna. Woops.

Nu har vi inhandlat midsommarmat i alla fall. Nu ska jag plugga plugga plugga (delar av mitt arbete försvann igår när jag råkade bryta av mitt USB-stick - jag ville nästan gå under!) och det ska gå bra!

Hosttermin borjar i November...

Kategori: Allmänt

Great. Haha. For nagra veckor sedan sa en klasskompis till mig att hon hort att skolan skulle renoveras under sommaren och att vi istallet da skulle borja skolan i november istallet for oktober. Jag pratade med Cilla om det och vi tyckte det lat valdigt konstigt - men idag kollade Cilla och fick det bekraftat. Vi borjar skolan i november. November!?
Jag har min biljett till Milano bokad den 4 september - da jag har omprov i september. Nu aterstar bara fragan om man ska stanna kvar i Milano hela september och oktober eller om man ska spendera lite extra tid i Sverige?
Plugga italienska? Fan vad det ska kosta allt ocksa da. Ska prata med mami i eftermiddag och be om rad! (Tur att jag inte behover bestamma idag, men snart i alla fall..)

Tonfisk!

Kategori: Allmänt

Alltså. Varför värmer man inte tonfisk oftare? Det är ju t.o.m. godare än kall! Min måltid ser inte mycket ut för världen - men ack så god!

:)

Kategori: Allmänt

Nu är jag tillbaka hemma vid köksbordet (jag och Cilla bor numera vid köksbordet bland datorer, häften, kataloger och papper..!). Ska kasta ihop lite lunch innan jag fortsätter att rita  auto-CAD. Eftersom jag har håret lockat och orkar inte sminka om mig inför kvällen - bara huden + lägga på lite extra ögonskugga och maskara är jag nästan klar. Så kan sitta här till kanske 21.00 och rita i alla fall... men räcker väl egentligen inte.. hosh!
r inte bli hård kväll ikväll för då kommer jag inte upp i tid imorgon, blir nog att åka till IKEA då så massa av tid försvinner ändå... Jag måste ordna bättre framförhållning - jag lär mig aldrig.

Köpt en bit foccacia så blir väl att steka bönor och något till det... Tänkte köpa cheeseburgare på vägen hem men insåg att jag inte borde. Varken för ekonomin eller hälsan. Hah'

Sketch Up!

Kategori: Allmänt

Hm. For nagra minuter sedan var jag forbannad pa dataprogrammet jag har lektion i - men nu ar jag glad igen. Det bilr sa braaa! haha. Det ar Sketch Up - ett ritningsprogram i 3D!



Jag gjorde skissstil pa min! Hoho! (bara en eSketch Upffekt)

I skolan!

Kategori: Allmänt

Maste saga att jag var ratt duktig i morse anda, haha - lyckades tvatta och locka haret, mala om naglarna, lasa lite ur min bok och sova extra. Nu sitter jag i skolan efter promenad hit - har eftersvettningar efter min snabba promenad! Hah. Oj, nu borjar lektionen.. ciao!

Lektion idag!

Kategori: Allmänt

Jag är trött! Nu ska jag äta frukost, duscha och sen lägga mig i sängen igen. Känns som att det kommer bli en lång dag/natt så bra att ha lite energi, haha. Ha en bra dag!

Plugg!

Kategori: Allmänt

Ååååh vad jobbigt det är att jag är sån tidsoptimist ibland och har sämst framförhållning! Men men, det är lugnt, jag kommer hinna i alla fall!
Suttit hela dagen nu och ritat i ett datorprogram. Nu ska jag sova för ska upp kl. 07.00 imorgon. Varmvattnet ska tydligen vara avstängt en sväng på morgonen och jag har lektion kl. 11.00 så bäst att gå upp så man får duscha!
Förutom en tvåtimmars lektion imorgon blir det plugg hela dagen, forsätta på mitt projekt. (Tiden går jobbigt fort när man sitter med det här datorprogrammet! Hela dagen bara svischar förbi!) På kvällen blir det lite vin hos Rebekah och sen ska vi ut och dansa! Förmodligen (förhoppningsvis?) sista gången innan jag slutar skolan!

Nej, buona notte!


Delar av de ritningar jag gjort idag. Köket från två olika vyer.

Lite längtan!

Kategori: Allmänt

Åh. Idag känner jag lite extra längtan efter min familj. Och Stockholm. Haha, jag måste spendera tid i Stockholm i sommar om det är fint väder. Jag har funderat över om jag känner att jag skulle kunna flytta och arbeta i Stockholm (förr eller senare) men jag är då faktiskt tveksam. Det känns som en liten ankdamm och alla känner alla. Haha, tur att jag inte behöver bestämma mgi nu iaf! hah. Men, i sommar måste jag dit! Skippa klackarna och bara promenera runt och andas frisk luft.
Oh. Jag längtar lite till allt i Sverige!

Måndag!

Kategori: Allmänt

Åh. Gå upp tidigt? Inte direkt. Klarade att gå upp strax efter 12.00 och äter nu frukost. Vill doppa huvudet i något kallt - jag är så trött! Men idag måste jag plugga. Ordentligt! Massor. Men det ska bli bra :) Bara jag kommer igång är det kul!

Måndag!

Kategori: Allmänt

Åh. Gå upp tidigt? Inte direkt. Klarade att gå upp strax efter 12.00 och äter nu frukost. Vill doppa huvudet i något kallt - jag är så trött! Men idag måste jag plugga. Ordentligt! Massor. Men det ska bli bra :) Bara jag kommer igång är det kul!

Rosor var det här!

Kategori: Allmänt



Glömde ju lägga upp bild på rosbuketten. Haha.

Buona notte!

Kategori: Allmänt

Jag tog en lista från Carro & Hannah som jag passar på att skriva i innan det är dags att sova..

1. Nämn något som gjorde dig glad igår:

Nej. Igår var jag ett surkart.
2. Vad gjorde du kl. 08 imorse:
Alltså, igår morse - då sov jag!
3. Vad gjorde du 15min sedan?
Åt en bit pannbiff!
4. Det sista du sade högt:
Buona notte! (till taxichaufförn..)
5. Vad har du druckit i dag:
White lady, rosévin & vatten.
6. Vad var det senaste du åt:
Potatisklyfta i beanaisesås.
7. Vad var det senaste du köpte:
Hm. Köpte? Betalade del av taxiresan..
8. Vad är det för färg på din ytterdörr:
Tror den är dess naturliga färg i trä?
9. Har du blivit kysst idag:
Japp!
10. Senaste du kysste:
Liron. Öh?
11. Har du fått en kram idag:
Jo. Inte ofta man kramas här men Caroline kramade mig när vi sågs!
12. Senaste du kramade:
Caroline?
13. Har du saknat någon idag:
Ja. Min familj - de saknar jag mycket!
14. Vad är det för väder hos dig nu:
Öh. Det börjar ljusna, fåglarna kvittrar - tror det är ganska OK.
15. Godaste glassmaken:
Men. Vit choklad, mango, hallon, panna cotta, caffé, pompelmo - beror ju på när!
16. Sover du tungt:
Oftast, ja - väldigt!
17. Drömmer du mardrömmar:
Inte ofta! Men ibland innan jag ska resa om att jag har massor i övervikt....!?
18. Vad ska du göra idag:
Först nu ska jag sova några timmar, sen är det plugga som står på schemar. Ja oj vad jag ska plugga!
19. Favoritklädsel:
En riktigt fin och snygg klänning. Gärna bekväm. Som man mår bra i!
20.Tycker du om någon just nu:
Alltså, jag tycker ju om de flesta?
21. Favoritlåt just nu:
Kanske Paolo Nutini - Pencil full of lead. Så skön!
22. Vad ser du om du tittar till höger:
En vägg och ett berg av kuddar!
23. Vad ska du göra härnäst?
Byta om och sova!
24. Humör just nu:
Mår ganska så väldigt bra men är väldigt trött.
25. Favoritgodis:
Beror på. Verkligen!
26. Kläder just nu:
Ett par trosor av kanske alldeles för lite tyg (jag är i byta om-stadiet från utekväll till sova)
27. Sommarplaner:
Jag vet ju inte helt än. Men helst? Sverige. Jobba i Hälsingland. Stockholm mycket. Gotland. Göteborg. Miniroadtrip med Cilla i norra Italien & Frankrike.
28. Hur många kuddar sover du med:
3.
29. Spelar du något instrument:
Knappast. Har dock MVG i gitarrspelning på något jäkla sätt.. att läraren var tondöv kan vara en anledning...
30. Morgon eller nattmänniska:
Klockan är 05:29..!? Nattmänniska.
31. Snarkar du:
Jag hoppas och tror inte det. Men, ibland låter jag när jag är förkyld, men det får vi ta!
32. Stökigt eller välstädat:
Jag älskar pedantiskt välstädat - men det blir ju så hiiiimla lätt stökigt!?
33. Längtar du mest efter nu:
Kanske 1 juli. Då är jag ledig, har förmodligen klarat av P1 och jag kan njuta av Milano 1 vecka innan jag åker till Sverige.
34. Bäst på Youtube:
Neje. Det är så efter - vi kör Spotify numera!

Haha. What a Sunday night..!

Kategori: Allmänt

Jag ångrar verkligen inte att jag gick ut! (förutom på ekonomifronten, men det ska gå bra ändå!)
Började med att jag träffade upp tjejerna utanför Plastic där vi träffades några andra och dansade lite. Så snygga människor! Mestadels bögar, men i alla fall - de har stil! Efter att ha dansat till riktigt skön fransk musik bestämde vi tjejer för att dra oss till Hollywood! Efter lite problem där med betalning (de tog inte kort!?) så kom vi in bland alla modeller som är här för manliga modeveckan. (Pratade med en innan på jakt efter en bankomat - det kryllar av dem!) De är så vackra och snygga. Fullt av vackra, unga män! Helt sjukt.
Well, jag hittade någon kille/man (dock inte modell!) som verkade asrolig och var snygg men när han sen trodde jag skulle följa med honom hem sa jag väl att han ungefär kunde glömma det, haha, men vi hade kul och skrattade efter ändå.
Lite pinsamt var det dock när han köpte en hel rosbukett av en rosförsäljare (ni som varit i turiststäder vet!) till mig och jag höll på att dö först när jag var tvungen att gå tillbaka in på klubben när han åkt. Jäkla blombukett! Men, nu står den fin på mitt nattduksbord. Imorgon är jag bjuden på middag med denna karln (väldigt snygg, halv israel & halv italiensk med hus vid Lugano?) men jag är jäkligt tveksam till det. Slisk!

Men haft skitkul kväll! På tisdag kör vi ännu mer, ladies!

.

Kategori: Allmänt

Jag hatar det här. Plastic är á la Lady Gaga-stil och jag har iiiingenting att ha på mig. Har en fluffkjol så funkar i modellen, men den har ljusrosa blommor på, så kan bli för sött.
Haha, vilka problem... Ähh. Nu skiter jag i det här. Sminkar mig och sen får jag se vad som hamnar på min kropp i klädväg.
Ciao!

Partydödare! (haha, hennes ord!)

Kategori: Allmänt

Haha, inte så pepp - Cilla spelar fin deppmusik. Jag kommer gå under om jag lyssnar på texten just nu, haha - och definitivt inte gå ut!

Miniutgång?

Kategori: Allmänt

Jo. En sväng går jag ut i alla fall! Får se hur det blir, men i princip alkoholfrikväll gör att jag ändå kan gå upp tidigt imorgon! Nu ska jag måla naglarna!

Ut ikväll? Hm.

Kategori: Allmänt

Usch vad tiden går foooort! Till och med när man har tråkigt!
Rebekah och lite folk ska till Plastic (aka en av Stefano Gabbanas favoritställen i Milano tydligen) ikväll. Jag vet inte om jag ska följa med eller icke.


Plus vs Minus

+ vanligtvis är det skitvsvårt att komma in om man inte är bög i klackar & päls eller heter just Stefano Gabbana, men några av dem jag i så fall ska dit med kände tydligen någon..
+ passa på under manliga modeveckan, några hetingar finns ju i stan
+ jag bor ca 5 min promenad därifrån, behöver inte åka taxi eller ta så lång tid

- dyrt inträde
- tar lite av min pluggtid


Men, å andra sidan kan jag ju ta ett glas vin här hemma och sen bara möta upp tjejerna där vid 01.00 och stanna ett par timmar.. Hm hm hm.. Kanske ska passa på?

Besviken!

Kategori: Allmänt

Alltså. Och nu berättar en tjej från min skola att hon var två meter i från Matthew Mcconaughey här i Milano. Och ja, lite av ett fan när det kommer till honom är jag!

Angående fotbollen idag. Pinsamt. Nya Zeeland liksom. Som grädde på moset berättar Emilia att Zlatan förmodligen nu går till Milan. Jag orkar inte. Vad tänker karln med?! Milano vill inte ha honom, han kommer anses som förlorare. Och dessutom... kolla på Ronaldinho & Beckham som gått till Milan - inte gått såå jäkla bra där. He's going down.. Älskade Ibra. Som vi nu kommer behöva skämmas över. (Om han inte ser till att göra ett riktigt bra jobb nu. RIKTIGT bra. Men det är väl tveksamt..?)
Som sagt - kanske skippar fotboll från och med nu och satsar på att titta på hunken Henrik Lundqvist i hockeyrinken istället..? Hah.

Update ang. jeansproblem.

Kategori: Allmänt

De är igen. Wow, skulle jag vilja säga! Men jag kanske har en så ful rumpa jag någonsin haft - den är totalt ihoppressad, haha. Inte fint. Men jag ska ha på mig dem på fotbollen till någon längre tröja så kan jag tööööja.
Forza Italia!

Oj.

Kategori: Allmänt

Nu ska jag försöka få på mig ett par nytvättade jeans som jag inte använt på månader - vi får se hur det kommer gå. Förmodligen inte alls.

Blir informerad av svensk modechef om vad som händer på min parallellgata...

Kategori: Allmänt

Alltså, hur kan man missa sånt här? Calvin Klein hade visning på Viale Umbria häromdagen och jag vet ingenting. Det allra jobbigaste? Jag bor på en parallellgata till Viale Umbria. VART håller de till?
Jag måste bli bättre under kommande modeveckor och hålla lite koll, va ute lite i vimlet. Haha.

Hel onödigt.

Kategori: Allmänt

Äter frukost. Vi hade kvar mjukt bröd sen middagen igår (Rebekah också var här) - á la Puglia i södra Italien. Det godaste! Lite segt och perfekt. Well, fr en gångs skull alltså så äter jag mjukt bröd till frukost. Hade gärna gjort det med proiscutto crudo (kallas väl parma-skinka i Sverige), tomat & gurka - men nu hade vi bara salami milano & philadelphia, men funkar det med.
Nu ska jag kolla på lite webTV i sängen så jag mår bättre sen (jättetrött trots att jag sovit) innan vi går och kollar på fotboll. Italien idag! Azzzzzuurriiii.

?

Kategori: Allmänt

Sämre "kommentatorer" har jag nog aldrig varit med dem. Varför?

Viktoria & Daniel!

Kategori: Allmänt

Viktoria & Daniel verkar ju så mysiga! Man får säga och tycka vad man vill om pengar och allt som går till kungafamiljen och allt i kring - men jag tror de kommer göra ett mycket bra jobb!

Oscar de la Renta?

Kategori: Allmänt

Preinsessan Elena av Spanien (tror jag det var) tror jag bär Oscar de la Renta? Eller bara väldigt inspirerat.. Fint!

hosh'

Kategori: Allmänt

Alltså! Cilla sa att hon såg Henrik Lundqvist (min nya kärlek, efter prins Carl Philip då) bland folket under middagen.
Jag missade honom - är han där?!

Bröllop!

Kategori: Allmänt

Nu har jag suttit och följt bröllopsdagen i över 12 timmar! Jag är nästan så långt ifrån man kan komma en kärlekskrank för det mesta, inget för romantiskt trams - men det här var fint. Man ser att de verkligen stöttar varandra (även familjerna, hur fint var inte båda fädernas tal!?) och älskar varandra. Och det behöver man nog visa, jag börjar tvivla lite på äkta kärlek just nu..

Viktorias (och Madeleine & Silvias) klänning var jättefin. Perfekt för henne och hennes stil! Enkel, skandinavisk men ändå något extra.

Nu ska jag äntligen få se tårtan! Synd att man inte fick se mer av maten!

Haha!

Kategori: Allmänt

...tydligen blir Daniel aven riddare idag. Grattis till honom!

Blommor fran Ockelbo!

Kategori: Allmänt

Handlat mat, lagat kycklingsallad med direktsanding fran SVT pa. Snart ar det dags for vigseln!
Jag och Cilla ar dock lite oroliga over om Ebba von Sydow var serios och faktiskt ska ha den klanningen i kyrkan som hon hade tidigare.. haha. Nej, det kan hon val inte?

Snart far vi se fler fina klanningar!

Firar!

Kategori: Allmänt

Jag och Cilla firar och kollar på hela firandet med balonger & miniflaggor
från Sverige (från mormor & Cilla).
Fina klänningar är det!

Bröllop!

Kategori: Allmänt

Idag grattar vi främst farmor & farfar på bröllopsdagen (förlovningsdagen? vet inte.. pappa - kan du hjälpa?), det var 57 år sedan de gifte sig idag!

Och, så grattar vi Kronprinsessan Viktoria & Daniel! Skulle egentligen sett hela grejen på nätet med några kompisar men jag och Cilla tog beslutet att vi har så mycket att göra så blir att bli kvar hemma och plugga med sändningen på.

Nu ska vi äta frukost, jag har vart och köpte briocher & kokar nu kaffe. Mm!

Fredagskväll..

Kategori: Allmänt

Så himla god aperitivo! Massa friterat (räkor/zurimi - vi kunde inte avgöra, haha, kanske båda, grönsaker, sushi, potatisgrejs m.m.), sushi, sallad med räkor, nudlar, risblandning, edamame m.m. Mums! Men efter bara en drink var baserad på spumante (mousserande vin) kände vi oss redan påverkade - och även proppmätta så kände att vi behövde ta en promenad. Bra - såg matchen som va tråkig innan vi åkte hem. Först metro, sen gick vi länge innan vi tog tramen sista biten. På vägen hittade vi ett mindre lavendelfält (mitt inne i stan vid en tågstation) så vi plockade med oss en varsin bukett hem - nu doftar det gott här!
Well, nu är några kompisar på väg hit för lite vin och sen ska jag sova!
Imorgon är det bröllop som gäller! Någon som har koll på vart man kan kolla på det på webben?

Aka Gris.

Kategori: Allmänt

Jodå. Jag hade trevligt igårkväll, inget jättespeciellt men kul. Nu har jag och Cilla varit och köpt polyplat och planerat lite för september när vi kommer tillbaka hit. Förhoppningsvis blir det en miniroadtrip med ordentligt stopp!
Jag har så ont i huvudet nu när jag kom tillbaka, snörvlar och har mig. Allergi. Glömde ta tablett innan jag gick ut. Det är så drygt!
Jaja, nu ska jag dricka massa vatten (sommaren är tillbaka i Milano! ..iaf för en dag..) innan jag ska göra mig iordning och åka på aperitivo. Ser fram emot kvällen, lär bli bra bra!


Igår va väl finaste komplimangen;
Han kollar på mitt paraply och suckar (mer eller mindre seriöst).. "Rosa?"
"Ja, det är klart. Jag är rosa!"
"Ah, som en gris!"

..tack? haha'

Glad att jag pluggar i just designmeckat Milano!

Kategori: Allmänt

Oh. Cilla köpte med lite tidiningar när hon var i Sverige, hehe, eller ja.. från flygplatsen. Just nu sitter jag och bläddrar i Italienska ELLE Decor och hittar flera showrooms man varit i. Bl.a. ett där jag och Cilla gjorde bort oss under designveckan. Hah. Känns bra att man känner igen massa märken, designers, showrooms etc. Men måste öva in fler och kolla runt - men alltid en början.

Showroom för Boffi, om jag förstått det rätt.
Ursäkta bildkvalitén...

Wasabi ikväll! Minnen'

Kategori: Allmänt

Åh. Ett showroom/butik jag egentligen kanske behöver gå till idag ligger brevid Armani-huset. Ingen lust alls att klä på mig ordentligt och sminka mig och ha mig. Kanske ta det på måndag..? Bah.
Sitter just nu och äter lunch. Nudlar, för under 1€. Bra där! Eftersom jag igår slapp betala för aperitivon så tänkte jag och Cilla gå på en idag istället, innan fotbollen. Wasabi - japansk aperitivo med lite sushi. Jättegott! (där jag åt sushi första gången och blev kär!) Det ska bli kul, i somras va jag där jätteofta, säkert var och varannan vecka, nu har jag inte varit där sen kanske september..


So far..

Kategori: Allmänt

Dagens humör: Trött och ganska seg.
Dagens planer: Se föregående inlägg, plugga & kolla på fotboll.
Dagens kändis: Hah. Öh. Återkommer om jag hittar någon modell/kändis på Corso Como i och med modeveckan..
Dagens vill ha: Ett sms.
Dagens låt: Why don't you love me - Beyonce (har dock ingenting med texten att göra)
Dagens nedräkning: Oj. Tills P1 ska vara klart - både ångest och längtan!
Dagens smink och hår: Inget! Jag gick ju nyss upp!? Håret är lagom risigt från igår och uppsatt i tofs.
Dagens väder: Faktiskt blå himmel och sol. Dock några små moln.. Äntligen!

Planer, inga storslagna dock'

Kategori: Allmänt

Lite sovmorgon idag med... gick upp kl. 11.00 och har precis ätit klart min frukost..
På schemat idag står;

¤ Rita upp köket till projekt 1
¤ Köpa polyplat (material) till modellbygget
¤ Kolla på fotboll (England - Algeriet) på bar på Corso Como

Arnolds Coffee!

Kategori: Allmänt

HAHA! Det här är ju som ett skämt, men dock ett väldigt roligt sådant. Kvällens date påstod att Starbucks fanns här i Milano och jag sa ungefär.. eh, nej - italienarna vill inte ha Starbucks hit.. Han gav sig inte, men heller inte jag.
Så, nu googlade jag det när jag kom hem och hittade det här.
Arnold Coffee. Alltså, det stod om det när jag googlade på Starbucks Milano, och ja.. det känns ganska mycket som Starbucks fast á la Italia. Måste gå och prova! Kanske plugga där - nämligen gratis WiFi!


Starbucks á la Italia = Arnold.
..ser ni likheterna liksom..?

Orka!?

Kategori: Allmänt

Ne. Äter lite istället.
Jag är inte en person som vanligtvis använder ordet orka. Men idag gör jag det. Orka!?

Italienskalektion avklarad. hah'

Kategori: Allmänt

Sådär, nu har jag övat italienska - hosh. Nu ska jag sova om jag ska orka upp hyfsat tidigt imorgon! Buona notte!

A dopo!

Kategori: Allmänt

Nu så. Redo. Regnet verkar vara med mig!
Men nu känner jag mig jäätteuttråkad. Han skulle komma och hämta mig 19:30 - så får se hur mycket italienare han är (dvs hur sent han kommer).
Överlever jag inte natten har Cilla mer eller mindre koll på vad han heter och annan info. Haha!
Herregud, det var jättelängesen jag var ute på "tumanhand"-date, lite synd att jag inte är mer intresserad än vad jag är. Nu - nogtjatat. Ni kanske får update imorgon.



Better! Se vad lite maskara, en ögonfransböjare (inte den ordningen dock) och läppglans kan göra!

Smart där!

Kategori: Allmänt

..kanske inte så rutinerad ändå. Dricka (faktiskt.. äta?) mjölk som fd. mjölkallergiker (fortfarande överkänslig) innan man ska inte var inte sådär jättesmart. Nu mår jag illa!

yes!

Kategori: Allmänt

Jag är uttråkad. Borde sminka klart mig och ställa in mjölken i kylen (jag tog en skål kellogs special k innan i fall att aperitivon inte är något att hurra över, haha - rutinerad!) men har ingen lust. Känner mig inte så motiverad här, hah. Det verkar i alla fall ha slutat regna! Oh.


Behöver lite maskara, rouge & ett klädbyte - sen är jag nog redo!

Regn Regn Regn!

Kategori: Allmänt

Yes. Det ösregnar och åskar ute. Perfekt. Himla tur att jag äger ett väldigt fint, rosa paraply.
Så att ni vet!

Date klädsel?

Kategori: Allmänt

Och vad ska man ha på sig på en första date med en kille man inte direkt är jätteintresserad av verkar inte vara det lättaste? Man kan inte vara för uppklädd, och inte för nedklädd.
Det känns som min garderob är totalt tom just nu, trots att det är fullproppad. Hm'

Live uppdatering'

Kategori: Allmänt

Great! So far ser jag att Argentina leder. 2-1. Haha, pga ett självmål från Sydkorea, stackarna..
Jag och Cilla gick och gick på jakt efter en bar som visade matchen men utan någon tur.. Så åkte till skolan, tog en kaffe och nu sitter jag och fixar lite med datorn i skolan...
Kollar live uppdateringar från matchen samtidigt. Kom igen och vinn det här nu, Argentina!

Heja Argentina!

Kategori: Allmänt

Sov längre än 30 min, vaknade med jättejobbig huvudvärk. Igen. Åh, jag skyller på vädret!
Nu lagar jag lunch innan vi ska kolla på fotboll innan min lektion. HEJA ARGENTINA!
(Jag är rätt deppig fortfarande för att inte Zanetti spelar.. Tänk om han vunnit 4 titlar i år.. Om nu Argentina vinner - men vi hoppas lite på det!)

?

Kategori: Allmänt

Men. Missförstånd eller inte?

Så. Klarade att gå upp vid 08.00 i alla fall.. Men funderar seriöst på att lägga mig en halvtimme efter frukosten igen, innan jag går och skriver ut. Idag är det Kelloggs Special K Classic, lite mjölk och en vit nektarin som gäller. Vatten till det. Knappast något spännande, men känns ändå bra. Haha.

Idag klockan 13:30 möter Argentina Sydkorea, Emilia har fått i uppdrag att hitta en ny bar som visar dagsmatcherna (baren vid skolan gör inte det, och den vi hittills varit på är ingen het favorit) så förhoppningsvis hittar hon någon vi ska ses på. Klockan 15.00 har jag lektion och efter det ska jag rusa hem och göra mig iordning för aperitivo.
Min dag.

Hosh.

Kategori: Allmänt

Nu ger jag nog upp för idag. Cilla fyllde precis på våra glas med lambrusco, haha. Imorgon måste jag gå upp tidigt, gå och skriva ut lite dokument och sen sätta ihop alla köksmoduler. Inte lätt! Vi (jag vet att jag har många med mig, haha) önskar att vi bara kunde sno ihop ett IKEA-kök. Hade tagit ett par timmar istället för ett par dagar..
Men icke - design design design..


Oh. Pratat med Katarina (aka min arbetsgivare i sommar) och blir nog jobb i juli mer eller mindre så fort jag kommer till Sverige. Det vore ju bäst för mig!
Men, jag lär gå och se sexandthecity samma kväll som jag kommer till Sverige. För dagen därpå är det ju Calles födelsedag och då kanske jag kan träffa lite kompisar också under kvällen, på fredagen åker vi på släktträff i Karlstad och därefter vet jag inte om jag åker direkt till Hälsingland eller ej.. Så, people - träff på torsdagen it is?

Finns det någon som inte sett sexandthecity eller ska jag gå själv? Ähh, funkar det också!

Ok helg trots plugg?

Kategori: Allmänt

Åh. Vet ni vad jag missade i fredags? Att David Beckham var hos Fendi. Det vill säga mittemot min skola. På andra sidan vägen. Precis brevid caféet/baren vi brukar hålla till för fotboll, caffé och annat bra.
Min kändisspaning här går inte sådär jättebra om man säger så.. Men det ska bli bättre! Kanske tar en sväng förbi Dolce&Gabbanas 20-års jubileum, inte för att man lär komma in på själva grejen, men ska tydligen hållas vid ett torg så man får väl gå och kolla!
På fredag är det dessutom drinkar och kolla på fotboll på Corso Como som gäller - det är nämligen manliga modeveckan nu, och då är det dags att kolla in vackra unga män!
Och imorgon har jag en date. Hah, rätt bra helg ändå.

Åh, nu fick jag ett sånt sug efter dumle! Mamma, kan du inte skicka ner en påse? Haha :)
Nu ska jag fortsätta rita!

I-landsproblem var det här!

Kategori: Allmänt

Fan! Åh, fan fan fan. Jag lyckades tappa min favoritögonskugga i golvet - och efter några studs upp och ner så gick den sönder! Jag använder den varje dag och perfekt som bas under alla andra skuggor + perfekt vardagsskugga tillsammans med en skimmer. Det värsta är att den är från Make Up Store - går inte att få tag i i Milano.
Jag tänkte ju vara lite ekonomisk nu så att köpa en ny finns inte riktigt på kartan. Jag tänker nämligen inte köpa en billig, budgetvariant, för det funkar inte lika bra (inte ens Kikos) - för min basögonskugga ska vara bra. Jag får nog helt enkelt vänta till Sverige och gå och köpa en ny då. Åh. Inte bra. Alls.

Enkel lunch!

Kategori: Allmänt

Nu har jag handlat och lagat lunch. Sen sådan. Stekte zucchini & kidneybönor, blandade i ett ägg och sen couscous som jag innan kokat. Knappast någon gourmetmiddag, men hälsosamt och gott. Framförallt enkelt och billigt, haha. Givetvis toppade jag med massa parmesan. När jag har ätit klart ska jag sminka på mig lite och gå och kolla på fotboll. puss'

Korallrosa idag!

Kategori: Allmänt

Jag fick av någon konstig anledning för mig att jag bara var tvungen att måla om naglarna innan jag gick och handlade. Johanna i ett nötskal.
Idag är det rosa korall som gäller! Känner att jag måste piggas upp lite i det tråkiga vädret!

Kikos nagellack kostar 1,90€, stor flaska och är jättebra!
För att vara budget det bästa jag provat skulle jag tro!
(Dock är färgen liiite mer åt neon än på bilden)

Godmorgon?

Kategori: Allmänt

Ville gå upp tidigt idag men gick inte. Huvudvärk, mår lite illa och allmänt konstigt. Well, lyckades ta mig upp strax före 12.00 i alla fall.. Sitter och kollar lite grejer till mitt kök till projektet nu.
Tänkte ta och diska (även alla vinglas!), ta en dusch och sedan gå och handla lite innan jag fortsätter plugga. Förhoppningsvis så visar de 16.00-matchen idag på baren vid skolan, då sätter jag mig där och pluggar..

Riktigt grått och tråkigt väder idag också. Vi fick nog nöja oss med sommaren vi hade för några veckor (månader..) sen..

Too late!

Kategori: Allmänt

Fan. Haha. Jag har lyckats kyssa fel kille. Det var tydligen hans kompis man skulle flirta med!
Lite försent nu dock..  (haha, förlåt för detta dumma uttalande. men så är det!)

BU!

Kategori: Allmänt

Jag hatar numera Tysklands Eurovision bidrag. ..och vinnarens bidrag.. Inte för just låten (även om musiken & sångerskan var.. ganska illa). Utan vad den påminner mig om. Jäkla skit! Haha'

Lilla världen.

Kategori: Allmänt

Jag börjar nästan tröttna på denna LILLA värld. Träffade i fredags en så vacker, het kille (vän till klubbens hetaste kille som jag tidigare nämnt, haha) och gick idag in på en av hans svenska vänner på facebook.
Istället för bara en gemensam vän med henne (man ser sånt på facebook - för er som inte känner till den webbsidan) så hade jag två - inte bara italienska killen utan även en kille jag jobbat med uppe i Hälsingland på ICA Vallsta. Come ooon liksom?! Vad är oddsen? I lilla mini Vallsta.

Världen börjar bli för liten.
(Båda killarna ser riktigt bra ut, men ser ni modellbilden på killen till vänster? wow!)

På snobbiga privatskolor i Milano'

Kategori: Allmänt

Åh. Är på jakt efter en fin granit bänkskiva. Svart & matt. à la Linas lägenhet i Frankrike. Den vore perfekt! ..förutom att min klient måste vara försiktig när det kommer till att slå sönder tallrikar! hah. Den är så himla snygg!
Men hittar inget företag! Det är jättesvårt, särskilt när man ska hitta "designers" som gör det.
Tror nämligen inte att min lärare blir imponerad av en bänkskiva/info från "C.G. Karlssons Stenhuggeri AB"..
Tyvärr.

Vin!

Kategori: Allmänt

Var så sugen på vin nu på kvällen så jag och Cilla sitter vid våra laptops vid köksbordet och dricker ett varsit glas medan vi pluggar. Ett rödvin vi fått från Puglia (Locorotondovin) och det var jättegott! Men, knappast något lättdrucket - vi sitter och sippar och njuter här, haha. Dock var alla vinglas (samtliga 11 st..) helt flottiga för de stått på tork vid spisen och blivit nedskvätta av olivolja vid matlagning så vi dricker ur cocktailglas (de va inte fullt lika utsatta som vinglasen). Ni som känner mig vet att jag tycker det är emot alla regler. Vin dricker man ur vinglas, kaffedrinkar (kalla!) dricker man ur kaffeglas, martini ur martiniglas, margarita ur margaritaglas och så vidare. Det tar alltså emot lite, men att ställa sig och diska tog emot ytterligare.
Och tro det eller ej - Det smaka inte så tokigt ändå!
Vin från Locorotondo!

Lämnar bara Milano & Italien en sväng...

Kategori: Allmänt

Mormor ringde för inte så längesen - hon skvallrade lite och uppdaterade mig! Skrattade en hel del, längtar lite hem till Sverige måste jag ändå säga. Efter all släkt, familj och vänner! Massor efter dem!
Jag kan säga att jag längtar lite till Sverige för att jag vet att efter mindre än två månader får jag åka tillbaka hit! Om det hade varit mitt tredje år och jag betat att jag behövt åka tillbaka till Sverige direkt skulle jag snarare sitta här och gråta, hah.

Nu har vi ätit middag och ska fortsätta på mitt kök. Det är konstigt nog kul! hah'

Gaggenau.com

Kategori: Allmänt

Jag är kär. Under designveckorna var jag och Cilla i bl.a. ett showrum med massa kök som jag nu plötsligt kom på.
Det passar min klient perfeeeeeekt då hon ska ha ett superkök. Gaggenau heter det. Det här ska bli brrrra!



Det ni ser på bilden är en porslinsvärmare.
Den kan även användas som brödjäsare - och det klarar man sig ju inte utan!?
(haha, min klient jobbar med mat/matlagning/recentioner!)

Väderprognos för veckan, Milano

Kategori: Allmänt

Bra för plugget - dåligt för brännan!

Öh?

Kategori: Allmänt

Det är faktiskt helt underbart att sätta på sig mjukiskläder när man kommer hem ibland. Efter att ha haft tighta shorts & "bustier"-bh hela dagen idag och sen få ha tunna "mjukisbyxor" och en lös t-shirt i skönt (men faktiskt också fint!) material är bra, haha. Inte haft långa, sköna byxor på mig på veckor tror jag.
Är inget fan av att ta på sig slitna, missfärgade kläder bara för att man är hemma och "kan" - nej. De måste se hyfsat snygga ut fortfarande - men sköna, ibland kan det vara underbart! Som nu.
Nu kan jag plugga lugnt, hah.

Saknad. ♥

Kategori: Allmänt

Såg en notis om begravningar på facebook nyss och blev påmind om det. Jag har varit på 4 begravningar i mitt liv tror jag. 2 av dem var nog det värsta jag varit med om i hela mitt liv, men ändå är det ju något fint med det. Ena var farmors begravning för ganska precis drygt två år sedan. Jag gråter i princip aldrig bland folk, vet inte varför - men det är bara någonting jag inte gör. Ensam - fine, men inte när någon ser. Den dagen var ett undantag. Det var så jobbigt. Men jag bär med din förlovningsring/vigselring på fingret jämt.

(Farmor och farfar har föressten förlovnings-/bröllopsdag om 4 dagar - samma dag som Viktoria och Daniel gifter sig! I min lilla värld är det stort!)

Bortsett från tankarna på begravningar och de människorna som gått bort så mår jag bättre idag. Var på en lektion och fick bra svar på mina frågor och läraren verkar nöjd med mig trots allt. Men nu har jag mycket att sätta igång med ordentligt. Till torsdag ska mitt kök göras. + kanske lite till, får se..
Vädret är riktigt illa idag, fuktigt, regnar och lite kyligt. (drygt 20°C..) Huvudvärk får man. Ingen fotboll fick jag se idag heller för matcherna visades inte på baren vid skolan (de har bara 1 slags betalgrej till TV'n) - ville främst se Portugal - Elfenbenskusten, men tror jag överlever.. (Dock ska man väl försöka se det lilla svenska man kan se i VM i år.. haha)
Nu ska jag leta mer köksinspiration.

Herregud. Det måste hända någonting nu!

Kategori: Allmänt

Till och med äckligt smutsigt/dammigt har jag på mitt golv. (man går ju en del med skor inne här..)
Jag är världens dal just nu och ingenting fungerar för mig. (Jo, egentligen det mesta, men det känns inte så..) Jag hoppas bara att jag tar mig upp inom 2 veckor (gärna inom 2 timmar!) för sen slutar jag och åker till Sverige. Och jag tänker ju knappast bli underkänd i den här kursen och behöva gå om året, det finns inte ens på kartan - den saken är säker.
Jag ska ta ett snack med min lärare imorgon och sen hoppas att det löser sig. Att jag får någon slags gnista tillbaka!
Sen får jag bygga modell - det ser jag fram emot. För det vet jag hur man gör - och kan pyssla mig fram till något bra.

Sova.

Åh.

Kategori: Allmänt

Usch. Tidigare idag såg det riktigt ljust ut och jag var glad. Sen gick vi och kollade på fotbollen (Italien - Paraguay) och jag blev så nervös att det inte var bra längre. Men sen gjorde ju Italien mål som tur var.
Väl hemma ska jag in i nyinstallerade datorprogrammen och "dekorera" mina planritningar med de material jag ska använda/bilder på dem så att det ser verkligt ut. Det fungerar inte. Jag förstår inte hur jag ska göra och blir knäpp.
Som ut är det inte min grupp som har lektion imorgon i P1 utan jag ska bara dit med massa frågor.
Men åh, jag är värdelös på illustrator & photoshop! (Och då fick jag ändå 28/30 i det - vilket räknas som mvg)
Nu blev jag på så dåligt humör, ska nog sova istället. Det är inget roligt att inte kunna - särskilt inte när man inte kan be någon om hjälp. Well, något klurar jag väl ut till slut...



så här bleka är mina papper nu. ovikta. de är i A0-format och ska vikas ihop till A4.
och så ska alla material visas i färg och specificeras.


Åh. Jag är inte nöjd med mig själv just nu.

Oreos!

Kategori: Allmänt

Minipaket oreos & en kopp mjölk får bli min efterrätt! Jag har haft sånt chokladsug länge nu så kände mig lite värd några oreos! puss'


Happy!

Oh.

Kategori: Allmänt

Nu är allt installerat. Jag ska gå igenom lite ritningar, laga lunch och sen trippa iväg.

Jag har alltså photoshop & illustrator gratis (lagligt!!) i 30 dagar nu! Lagom tills jag slutar skolan tar det slut, sen får jag nog inskaffa nå studentpaket när jag är i Sverige.
Men neje - något med installationen gick fel. Asch, det får ordnas under fotbollen.
Ciao, a dopo!

Ingen rubrik nu heller..

Kategori: Allmänt

Upp tidigt idag! Tog sällskap med Cilla mot skolan för att sedan gå vidare till posten och betala den dryga räkningen som jag haft problem med. Men det gick inte nu heller, men kvinnan (som hade t-shirt med "Paris" skrivet i både paljetter och nitar skulle jag tro + slitet nagellack i olika färger - blått & grönt. haha, inte vad man är van vid på posten!) på posten va snäll och hjälpte mig och läsa.. tydligen skulle jag inte betala den här månaden alls, då summan var för lite utan skulle göra det nästa månad. Hah. Så det var ju skönt!

Åkte och handlade lite, nu har jag hängt tvätt och håller på att ladda ner lite gratis "prova på"-program till skolarbete.. Förbereda lite med ritningar och runt 13.00 gå till baren mittemot skolan och möta upp Cilla & Emilia för att se en fotbollsmatch men plugga samtidigt.

Mitt huvud är fortfarande helt konstigt idag, lite typ snurrig och suddigt för blicken. Förmodligen inget allvarligt då det bara känns lite, men det är lite uttröttande..

Palermo nästa?

Kategori: Allmänt

Fortsättning på föregående.

Kategori: Allmänt

Nej. Inte ens tanken av hur illa hockeyspelares (okey, han står i mål - kanske lite bättre då?) skydd stinker gör något just nu. Den här mannen var ju något av det bästa Sverige avlat fram någonsin?

Jag är lite kär. Haha.

Kategori: Allmänt

Oj. Det här med idrottsmän kanske inte är så tokigt ändå..! Hockey är vanligtvis aboslut ingenting för mig, men wow vilken vacker & snygg sak! Henrik Lundqvist! Efter att ha läst intervju med honom i Café kan man inte göra annat än att tycka om honom! (ja, jag har snöat in mig på Café nu i natt - jag kan ju inte sova!) Norrländska män som bor i New York - kan nog inte bli sån mycket bättre blandning. Haha!



Och då var ändå inte den här den bästa bilden.

Kan inte sova än...

Kategori: Allmänt

Det gick inte. Såg ett avsnitt av sexandthecity och försökte sen sova. Verkar inte som att jag är gjord för att kunna sova innan midnatt.. Men idag tror jag det kan bero på prestationsångest och att jag vart helt värdelös på samtliga plan senaste veckorna.. Imorgon måste jag ta tag i mig själv och allt, annars är det nog lika bra att ta mitt pick och pack och åka till Sverige och söka jobb i stället, hah. Nej, riktigt så illa är det ju så klart inte - men duktig är jag definitivt inte just nu. Och värre lär det ju bli om jag inte lyckas somna snart...

Istället för att sova läser jag nu på tidningen Cafés hemsida om världens värsta val. Jag börjar fatta mer tycke för manliga magasin än kvinnliga tror jag. Det här var intressant!

.

Kategori: Allmänt

Usch. Mår jättekonstigt, ont i huvdet och ser nästan lite dimmigt, lite som om jag är i en bubbla.
Så, nu ska jag sova på en gång och sen upp tidigt och ordna imorgon. Trött'

.

Kategori: Allmänt

Nu är Cilla hemma! Uppdaterar varandra lite, snart ska vi gå till baren vid skolan och kolla på fotbollen!

Aj.

Kategori: Allmänt

Hahaha. Aouch. Jag har ju tydligen hittat värsta stekarn. Inte min typ.

'

Kategori: Allmänt

Nu är det lite undanplockat, diskat & så har jag skurat badkaret till Cilla kommer hem om några timmar. Städat undan på skrivbordet så jag kan sätta igång och plugga!
Mitt blåmärke har börjat skifta i grönt och är jättefint nu.. nej. Ont gör det! Det känns som att man borde ha varit med om en ordentlig smäll för att få såhär men jag gjorde aldrig illa mig ordentligt i fredags.. Jaja.

Försöker få tag på någon i min klass som har ritat skjutdörrar i 1:20 skala så jag får se hur det ska göras. Jag hatar skjutdörrar och tycker att det känns så..gammeldags, men i Italien använder man sig av det och min lärare tyckte tydligen att jag skulle ha det. Uh. Well, eftersom jag inte var inställd på att ha det har jag ingen ritning på dem i 1:20 - så nu ska jag väl på jakt..! Wish me luck.



Skiiitsnyggt tillsammans med korta shorts! Haha!

Can't stop.

Kategori: Allmänt

Usch vad jag vill ligga i sängen och dega. Icke. Nu ska jag diska och sen plugga. Dags nu liksom.. Åh vad jag är dålig! Jag funkar bara under stress tror jag..!

Well, i övrigt har jag redan fått sms från en kille jag träffade igår, han verkade trevlig, jobbade på bank och kunde bara lite engelska. Det är perfekt - för vi kan prata italienska (jag övar!) men istället för att fastna i meningar kan jag ta till engelskan så jag slipper staka mig fram helt, hah.
Men höga förhoppningar, sånt finns inte längre. Jag är egentligen så trött på allt.

Jag längtar faktiskt massor till Sverige nu. Eller, kanske inte just Sverige - men ledigheten! Och att bara koppla av i Sverige. Jag ska få äta mammas goda mat och slippa diska för hand! hah'

Passion fruit martini'

För gammal redan?

Kategori: Allmänt

Hosh. Tur att jag tryckte i min 2 cheeseburgare innan jag gjorde mig iordning för utgång ikväll kan jag säga! Armani Café hade riktigt bra drinkar (även mangodrinkar - som jag var sugen på igår!) men dessvärre var det bara nå pyttesmå snittliknande saker, lite oliver och chips vi fick äta. Gott och så, men kanske inte så matigt..
Sen åkte vi till Corso Como för några drinkar (passion fruit martini & french martini - I know my stuff!) och träffade fulla kanske 35-åriga danskar innan vi åkte till en klubb i utkanten av stan för att dansa till dålig musik med minderåriga italienare. Hah. Fast, vissa trevliga fanns det i alla fall.
Nu har jag jätteont i fötterna & huvudet. Ljudnivån var alldeles för hög och när man såg folket runt 18 år (kanske t.o.m. 16?) studsa omkring som idioter på dansgolvet kände man sig lite gammal.. Hah.
Annars var det jättetrevligt! Ska ut och äta någon dag tillsammans tänkte vi, jag va ute med 3 koreanskor och vi ska på koreansk restaurang. Mm!

Nej usch, ska äta lite och sen sova. Godnatt!

Aperitivo!

Kategori: Allmänt

Nu drar jag på aperitivo med bl.a. några vänner från Linguadue-tiden (även min ex roomie!) på Armani Café.
Ha en trevlig kväll!

Gårdagen.

Kategori: Allmänt

Vi började med bra aperitivo med god mat men lite tråkigt folk - förutom mitt sällskap & "snyggbyxorna"!
Sen lyckades vi hitta till en rätt så väldigt tråkig klubb men några snyggingar hittade vi.
Jag såg den snyggaste (och då snackar vi het!) killen på klubben (vit, perfekt skjorta & kavaj) men han verkade så jäkla tråkig så vart inget mer med det - förutom när jag går förbi han och hans kompisar senare och hör dem säga "Stoccholma" och då passade jag på att lägga in en stöt. Hah. Jag lyckades. Ett namn- & telefonnummerbyte, dans & kyss. Visserligen verkar han va något av ett sliskigt svin så jag är inte direkt intresserad. Men het - det var han!
Och med tanke på vilket intryck resterande män gjort på mig senaste veckorna har jag inga förhoppningar, alls. Haha.

Men, nu ska jag möta upp två lovely ladies, Rebekah & Emilia, för att gå till en bar på Milanos hetaste gata (där de hetaste, unga männen bor, haha) för att kolla på fotboll. Argentina!

I övrigt lyckades jag på något konstigt sätt på ett stort blåmärke (som idag skiftar i cerise & lila) och lårkaka. Och jag var långt ifrån så full att jag inte märkt något så det är lite konstigt.. Ont gör det i alla fall!

Ytterligare framtidsplaner?

Kategori: Allmänt

Woops. Jag har en förmåga att alltid planera framtiden lite i förväg.. Nu har jag hittat en skola på Upper East Side på Manhattan... Men ja, en master där kanske inte vore så tokigt om jag hittar något bra! Först ska det bara jobbas lite!
Visst är en treårig utbildning i Milano en bra grund, men ska man bil riktigt duktig och framgångsrik lär det inte räcka.
Men blir nog att skaffa mig lite erfarenhet i form av praktik/arbete först, sen gå några kurser/master någonstans. Blandar jag design från Milano (Europa) & New York skulle det nog vara bra. Hah, vi får se!
Förstår inte dem som inte vet vad de vill göra - det finns ju huuur mycket som helst!? Frågan är bara hur livet ska räcka till..!

Men nej, först ska jag klara av 2 år till här. Men om kanske 1,5 år bör jag börja fundera ordentligt..

Gelato i New York?

Kategori: Allmänt

Kollade snabbt in på Sofis snapshots och ser att hon skriver om att man ska äta gelato (italiensk glass) i New York så ska man göra det på Grom (känd, italiensk kedja). New York-borna har mycket, men om det är den bästa gelaton de har har de missat något. Massor faktiskt. I övrigt tycker jag att New York verkar va en rätt bra stad, hah.
Antingen åker jag dit någongång för att plugga lite eller när jag väl blivit rik. Haha.

Fredagskväll!

Kategori: Allmänt

Nu har jag bokat bord för kvällen och nu är det dags för en dusch och mini makeover.
Jag ska dock vara tråkig och ha samma klänning som förra helgen, men ähh - det lär ju ingen märka!

Mat ersätter det mesta!

Kategori: Allmänt

Idag äter jag en ganska enorm lunch känns det som. Särskilt då jag åt 5 stycken sushibitar + morotskaka till frukost..! Haha. Livsfarligt att ha tråkigt för ens matsäck!
Well, blev i alla fall "chicken nuggets" (typ) till en couscous sallad på couscous, zucchini & morot. Till lite mager yoghurt. Ikväll blir det goood aperitivo.

I övrigt längtar jag lite till mitt lov! Jag ska ha ett sånt brrrra lov i år! Förhoppningsvis hinna åka runt lite i Italien också.. får se hur det blir!

Mangococktail!

Kategori: Allmänt

Jag är jättesugen på en mangodrink idag. Hoppas att de har ingredienser till det där vi ska ikväll! hah'

Lever i min säng.

Kategori: Allmänt

Den här veckan har varit lite katastrof. Jag har i princip levt i min säng. Somnar med lampan & datorn på, och alldeles för sent. Ikväll blir det utgång, men sen ska jag få fason på mina sovvanor!

Vaknade idag, plockade upp datorn från golvet och gick och hämtade gårdagens sushi ur kylen - vilken jag sedan åt i sängen medan jag kollar på ett avsnitt sexandthecity.
Hade man inte vetat bättre kunde man tro att jag var deprimerad, haha, men jag mår riktigt bra!
Ska ligga kvar här lite, sen sätta igång och plugga så att jag med hyfsat gott samvete kan gå ut ikväll!

Ha en bra fredag - och grattis till alla som tar studenten!

Datorprogram!

Kategori: Allmänt

Nuså. Nu har jag nästan t.om. pluggat idag! Eller, jag har i alla fall laddat ner ett gratisprogram som vi ska använda till vårat projekt. Men sen när jag försökte förstå hur man använde gick det inte. Jag får ta och läsa instruktioner sen..!

Isn't it ironic?

Kategori: Allmänt

Haha. Jag klär på mig och bestämmer mig äntligen för att gå ut en sväng. Då börjar det regna. Haha, varför?!


Fortfarande nyvaken.

?

Kategori: Allmänt

Jag måste nog heja på främst Italien, sen Brasilien & lite Argentina. Tror jag.

Hehe...

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag och pluggar på inför fotbolls-VM och imorgon ska jag ut på en klubb som ligger på Viale dello Sport och ligger brevid San Siro.
Börjar det gå för långt..?

Sushi på hörnet?

Kategori: Allmänt

När jag har tråkigt brukar jag äta. Men idag är jag både så uttråkad och oinspierad att jag inte ens vill äta.
Kanske gå ut och ta en promenad och sen äta sushi? Hm..

Duscha duscha duscha!

Kategori: Allmänt

Att sova med täcke och ha solen skinandes på en genom fönstret samtidigt blir varm.
Tror jag måste duscha igen..!

Allergi!

Kategori: Allmänt

Åh. Glömde ta allergitablett innan jag gick ut idag. Nu får jag igen för det! Nyser och snuvar. Usch!

!

Kategori: Allmänt

Jag är inte just nu vän med det manliga släktet. Lite trött på dem till och med. Därför tänker jag spendera desto mer med mina fina, kvinnliga vänner! Varit runt på stan idag med Rebekah och imorgon blir det utgång med ett gäng tjejer. Längtar! Men först är det nog bäst att plugga lite..! :)

Might be a great day!

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
Sovit jättemysko inatt. Halvsov fram till 03.00-04.00 någongång och sen somnade jag och vaknade nu 07.00 när klockan ringde. Klockan 09.00 ska jag möta upp Rebekah för frukost och sen en tur inne i stan.
Nu ska jag locka håret så att jag är redo! Tyvärr är det grått ute!

Negativt; Man blir inte brun och humöret blir lite sämre.
Positivt; Man slipper förmodligen bli svettig trots att man har kläder på sig. Om inte fukten i luften tar över.

Ha en bra.. torsdag?

Alla behöver en Mr Big!

Kategori: Allmänt

Herregud. Jag kollar på sexandthecity medanjag äter. Jag vill också ha en big som väntar i (het!) bil utanför min port med ballonger och champagne. Det ni. En Mr Big.

Middag med mig själv!

Kategori: Allmänt

Jag har precis lagat en av de sämre laxsåserna jag någonsin gjort. Så jag ska nu avnjuta den tillsammans med ett glas rosé. Äntligen hittat ett italienskt rosé som är gott - inte hallonrosa utan nästan perfekt aprikosrosa. Gott!

Update; den kanske var helt ok ändå!

Såna här jobbiga problem.. haha'

Kategori: Allmänt

Nu har kära Rebekah gått. Vi har snackat massa skit, minnen, planer för kommande dagar, ätit morotskaka & körsbär.
Nu återstår frågan dock; ska jag laga middag eller leva på morotskaka, ostar, kex, fikonmarmelad & rosévin ikväll? Jag diskuterar för- och nackdelar med mig själv men kommer inte fram till något vettigt.. Tur att det ändå inte är middagstid än..!

Socker!

Kategori: Allmänt

Vad tror ni om det här till frukost? Klockan 13:11. Känns jättebra när den andra ingrediensen i innehållsförteckningen stavas socker. Äh. Bättre än en brioche i alla fall? Jag har i alla fall köpt på mig frukt och grönsaker! Jag tål körsbär (eller är det bigaråer?) igen! Och är jättelycklig över det! Gott! Och betydligt bättre att ha en skål med dem framme än en chokladkaka i kylen.. haha.
Snart kommer Rebekah och snackar skit, är stöd & bakar/äter morotskaka med mig. Goodie!



Försöker få en att tro att det är hälsosamt bara för att de
skriver "blåbär + vitamin ACE & + Q10" - skitsnack!

Ebba Grön! Like back in the days (haha)

Kategori: Allmänt

JAA! Jag tror jag tidigare letat på spotify (..internetbaserat musikprogram kan man väl kalla det..) efter Ebba Grön-låtar, utan resultat. Nu finns det! Oh. Lovely. Nu ska jag lyssna på Ebba Grön och vara lite lycklig & rebelisk. Haha!

Jag har egentligen inte så stora problem..

Kategori: Allmänt

Nu är ju frågan om jag ska duscha innan jag går och handlar eller ej. Håret ser ändå OK ut och jag kan ju bara kasta på mig mina enorma solbrillor och en klänning så märker ju inte en själ att jag inte är nyduschat och uppiffad!
Hade det här varit för 2 år sedan hade det inte varit någon fråga, jag sminkade mig bara jag skulle till OK/Q8 och köpa en tidning. (Sen hur hälsosamt det var kan ju diskuteras..!)
Nej. Men lite kläder vore ju bra om jag får på mig.. Tror det skulle uppskattas (haha, i alla fall av tanterna på torget - killarna vid napolitanarbaren skulle nog inte ha något emot att jag gick ut i underkläder och kort t-shirt..!).

Nej, slut på skitsnacket - jag ska ta en titt i garaderoben nu!

Aj.

Kategori: Allmänt

Aj. Har inte ens rest mig upp än och känner redan att jag har en rätt stark smärta i knät. Illa!

Morotskaka?

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Cilla och hennes mamma har nyss åkt mot flygplatsen och jag blir ensam hemma tills söndag. Älskar att vara hemma själv, men kommer nog bli rätt tomt utan Cilla ändå!
Funderar på att börja dagen med att laga morotskaka. Gå och handla lite mat & sen baka. Dock livsfarligt när man är ensam - lär ju trycka i mig hela kakan innan dagen är slut! ..Får kanske bjuda över morotskaksälskande Rebekah på en fika! Hah :)
Hoppas ni har en bra...onsdag!

Inställning!

Kategori: Allmänt

Poff sa det så har man pengar. Känns som ett decennium sen jag arbetade på ABB, men icke. Pengarna rullar fortfarande in. Haha. Jag har absolut inte något problem med att betala skatt (särskilt inte när delar av det går till mitt älskade kungabröllop! haha, jag vet, vissa vill skjuta mig för att jag skrev det. Men, jag älskar glitter & glamour. Fint och fest. Firande av alla slag. Jag tycker om kungahuset och allt - eller, det mesta - därtill!) och ännu bättre blir det ju när man får tillbaka massa pengar helt plötsligt. Vad är några hundralappar extra i månaden jämfört med flera tusen i en klumpsumma, när man inte ens jobbar!? Jag älskar det!

Ett minus är ju dock att pengarna ska gå åt en hyra av bostad för månader som man inte ens ska spendera i den. Men det är en annan sak. Det är något jag valt själv. Dum och oekonomisk som jag är.
Men vet ni vad? Om ett tag kommer en summa som denna inte ens märkas om den förflyttas från mitt konto (okej, kanske liiite överdrivet, men i princip! haha). Och det är ingen dröm om att jag ska arbeta och tjäna mycket pengar. Det ska bli så. Det handlar om rätt inställning. Jag ville inte flytta till Milano och utbilda mig till inredningsdesigner. Jag skulle flytta till Milano och utbilda mig till inredningsdesigner. Se - vad gör jag nu?

Nu ska jag sova. Men, på den fronten verkar jag inte kunna vara lika bestämd..?

!

Kategori: Allmänt

Alltså. Det här med att bli intresserad av idioter verkar vara min grej. Snälla? Njae, inte lika kul?
Måste bryta mitt mönster. Snarast!

Till mami!

Kategori: Allmänt

MathLAB.

Kategori: Allmänt

Nu känns det bättre. Fick 25/30 på Material Teknologi. Och med tanke på att bara en fick högre än mig (26) så satte han inte så höga betyg så känns bra ändå. Men, nästa år måste jag se till att få högre än 25 i de flesta ämnena.. menmen, jag får väl vara nöjd :)

Oh. Släkt ♥

Kategori: Allmänt

Släktträff i Karlstad verkar nu bestämt. Bokat & klart. Ska bli sååå kul!
Jag har till och med bestämt klänning. En jättefin sådan. Skor är dock oklart - hah.

Åh. Marabou?

Kategori: Allmänt

Jag är jättesugen på choklad nu! Kanske kan köpa något på väg hem/till skolan..

.

Kategori: Allmänt

Oh. Igår fick jag jättefint kort av Margit & Fred (vänner till mormor & morfar, främst) - Tack! Jag älskar vykort!
Hoppas att vi ses i sommar! :)

Mardröm!

Kategori: Allmänt

Sov större delen av dagen igår, och efter vi betalat hyran gick jag iväg på aperitivo. Gick runt lite också - skönt i härligt kvällsväder!
Men! Sen under natten drömde jag en mardröm! Hah. Drömde att jag gick och kollade resultaten av Material Teknologin och att jag fick underkänt! ..för att min jag sagt/skrivit att min klient var både tandläkare och smal - och de påstod att om man var läkare skulle man vara hälsosam. Jag hade inte ens skrivit att han var undernärd eller något!? Haha. Well, jag var jättebesviken & arg för jag borde få rätt högt betyg.. Tur att det bara var en dröm! Haha, ska gå till skolan strax och kolla resultaten!

Nu sitter jag och äter frukost/lunch i form av kyckling & ris. Annars blir det nog lite plugg idag! Ändå så tråkigt väder..

Chanel.

Kategori: Allmänt

Tycker att Chanels nya herrdoft låter riktigt bra! Måste gå till närmaste butik och lukta!
Sen ska vi bara hitta en man att spruta den på!

'

Kategori: Allmänt

Just be a man about it..!?

Bea har lämnat mig!

Kategori: Allmänt

Nu har jag dumpat av Bea på stationen och hoppas att hennes flygresa gått bra! Känns som att hon var här jääättekort! Hm. Men ses förmodligen om en månad igen!
Sen fick jag sällskap av Ayman till skolan för att kolla ett kursresultat - men inte kommit upp än.
Nu är jag hemma och ska plocka undan lite och sen får jag se vad som händer. Det är kallt och molnigt idag. Bea tyckte det var perfekt och Ayman (som kom från Sverige igår) tyckte det varmt - jag hade kavaj och frös ändå.
Solen får gärna komma tillbaka! Jag måste ju få sola!

Nothing's gonna bring me down!

Kategori: Allmänt

.

Kategori: Allmänt

Läser om magdans. Oh vad jag saknar det! Kanske borde börja öva igen..?

.

Kategori: Allmänt

..har inte riktigt förstått varför jag inte sover än. men jag svettas. det är så äckligt varmt.

Vagt.

Kategori: Allmänt

Jag tror att med tanke på att jag är ganska jättekvinnlig & "tjejig" på ganska många plan - framför allt när det kommer till mitt utseende (haha), så måste jag nog kompensera det genom att vara väldigt manlig på vissa plan.
Bl.a. när det kommer till relationer. Jag orkar inte träffa en kille där jag känner mig som mannen. Haha.
Herregud - ibland undrar man ju..!

Schvett!

Kategori: Allmänt

Jag lovade mig själv idag att inte ha fler onödiga utgifter framöver med tanke på att vi haft en väldigt kul kväll med drinkar, mat osv. Jag hoppas innerligt att en fläkt räknas som nödvändig. Annars kommer inte jag överleva denna månad - jag kommer rinna bort och ner i laminatgolvet!

(Det är olidligt varmt här. Inomhus!)

Trip till Como..

Kategori: Allmänt

Vi ska snart sova!
Vi (..Bea? hah :) gick upp rätt sent idag, några killar från igår sov kvar här då de bor utanför stan och de med bil åkte hem tidigare. När jag vaknade vid 09.40 höll jag på att dö av värmeslag så gick upp och då va de andra (förutom Bea) redan vakna så vi satt och snacka lite skit innan de tog sig hem.
Senare gjorde jag & Bea iordning oss för att ta tåget till Como. (Stad vid sjön Como utanför Milano) Men för att hinna tillbaka till Milano för aperitivo blev det bara ett par timmar i Como - men det var skönt att andas frisk luft och se lite vatten! Kostade bara 7,25€ t/r så lär bli fler trips dit nu när det är varmt!

Hem för att säga hej till Cillas mamma som kommit på besök. Kul!
Snabb dusch & aperitivo på favoritstället Globe (Bea gick gärna tillbaka dit idag. tror både att den goda maten + att det ligger nära var det som lockade - hon var lite sliten ;)
Vår servitör var söt (vilket jag & Bea också pratat om) och kommer sen fram och frågar om vi pratade svenska. Hah! Han hade tydligen en flickvän (ex flickvän?) därifrån. Från Göteborg. Som läste på Chalmers. Till ingenjör. Inom maskin. Haha, precis som Bea! (Eller, hon börjar maskin i höst?) Världen är liiiiiite liten!?

Nej, nu ska smink bort och sen sova. Upp 06:30 imorgon för att åka med Bea till centralen kl. 08.00 och sen förbi skolan och hoppas att ett exam-resultat är uppsatt. Imorgon lämnar Bea mig :( Men det är då bara en månad tills jag åker till Sverige!

'

Kategori: Allmänt

Hemma nu, klockan är snart 05:30 och jag blir så jäkla trött på hur folk håller på. Orkar inte med tjafts och grejer nu - ta det för vad det är!

Andats cityluft!

Kategori: Allmänt

Oh. Shopping har det varit idag! Visat Bea Milanos shopping (men nej, jag har inte shoppat så mycket själv!) och hon verkar nöjd med sina inköp! Sen åt vi lunch på en bar nära skolan på väg hem :)
Nu powernapar hon och jag ska strax fixa mina naglar & lägga ansiktsmask.
Kl. 20.00 har jag bokat bord för oss, Cilla, Rebekah & Cherie på Globe (ovanpå Coin - favoritaperitivon) för aperitvio. Sen blir det lite barer för imorgon går vi ut och dansa!
Solen schteker ich lite brunare blir jag! Nästa helg ska det tydligen bli 30°C och jag undrar hur jag ska stå ut inne i stan! ..försöka tigga till mig en tur till havet med någon med bil.. hah'

Fredag!

Kategori: Allmänt

Blev lite skynda igår mellan skolan & hämta upp Bea på stationen.. I real life drawing (rita för hand) fick jag 25/30 - typ svagt väl godkänt alltså. Väldigt bra med tanke på vad jag gjorde och hur himla dålig jag är på det - men bra betyg; njae. Haha, jag är alltså inte nöjd över min insats men över mitt betyg!

Well, sen gick jag och handlade, bäddade till både mig & Bea och städade lite i min garderob innan ajg fick sms om att Bea var på bussen och på väg till Milano & miiiiiig. Haha.
Nu har vi sovit massor och ska börja med frukost (á la brioche & caffé/the?) innan vi går och kollar lite på min skola och shoppar därefter. Nästintill klarblå himmel så jag har smört in mig med spf 15 & hoppas på att bli brun idag!

Japp. Have a nice day, people!

Bea!

Kategori: Allmänt

Nu är Bea hos mig! Oh! Ätit middag, jordgubbar & svensk lakrits. Nu ska vi sova och vara redo imorgon! puss!

Torsdag!

Kategori: Allmänt

Nu går jag till skolan - för sista examet förutom projekt 1 redovsiningen! Känns bra! Sen har jag projekt 1-lektion och sen är det hem och städa lite i garderoben, handla & bädda för Bea. Oh.
Ha en bra dag! För det ska jag..! *

Färdigpluggat tills på tisdag!

Kategori: Allmänt

Nu tycker jag att jag har pluggat klart tills på tisdag. Lovely! Inte så stolt över min insats kanske, men jag har lite att visa & framför allt fråga om imorgon på lektionen och sen är jag klar för examet imorgon. Eftersom rita på frihand såhär inte är min grej är jag nöjd bara jag blir godkänd!
Nu ska jag sova. Skönt! Varit så trött hela dagen! Börjar inte förrän 12.00 imorgon men tänkte gå upp runt 08.00 så jag hinner pyssla lite innan..
Buona notte!

Släktträff i Karlstad!

Kategori: Allmänt

Oh. Mami ringde precis - släktträff på morfars sida på gång och datum bestäms snart. OH! Jag längtar längtar längtar! Lite löjligt kankse med tanke på att jag nog inte träffat ens hälften av dem som kommer vara där, hah - men jag ska lära känna! Bo på hotell till och med ska vi :) Enda negativa är att det förmodligen blir helgen den vecka jag kommer till Sverige - och då brukar man ju träffa vänner och parta. Men ne, får ta det annan dag!
Har även bävat att ta upp en ekonomifråga med mina kära föräldrar i flera dagar (veckor?) men det gick bra, haha. Kan inte direkt klaga på dem! Tack!
Dags att söka CSN nu också, ska kolla upp det imorgon! Nu ska jag fortsätta rita - det ser förjäkligt ut!

SNART! (helt i extas - haha)

Kategori: Allmänt

Jag läääängtar efter Bea! Det ska bli så bra att få träffa henne. Har nog faktiskt inte umgåts ordentligt med henne sen förra sommaren.. hosh. Från att umgåts mer eller mindre varje dag till inte alls! Bu.


Innan gäddsafari i Dalarna!


Bea blir sjuk en vecka av två i Magaluf..



..den andra har hon stukad fot och kan inte gå.
(vad jag förstått är hon mer av en partygirl numera ;)


..som här! Skulle tro att hon klär på sig inför hemfärd efter nyårsfirande..


Dressed4success. Vi vann - såklart.


Vill vi kan vi vara rätt snälla mot varandra! :*



Nu girl vill jag ha lite nya, uppdaterade bilder på dig i min kamera - KOM HIT!

.

Kategori: Allmänt


Det här är Västeråsbrudarna i Milano!
Rebekah, Ceci & jag.

Vi firar 10 månader idag! ♥

Kategori: Allmänt

Idag firar jag och Milano 10 månader. Jag borde dricka champagne! ♥

Men, tanken på alkohol får magen att vända sig ut och in just nu - jag tror att den verkade som den gjorde igår med tanke på att vi inte åt någon middag. Vi var så..nervösa/uppspelta igår, haha, och hade ingen aptit. Trots att de hade såååån bra aperitivo på stället vi var på! Man fick gå runt till olika bord/grillar runt om på uteserveringen och ta det man ville ha - pommes frites i strut, grillspett, massa frukt, grönsaker & dipp, typ burritos m.m. Och det var massa barn som spang omkring i början också - alla åldrar och lite fancy - jättetrevligt! Och ligger precis vid San Siro! Alltså också där många kända fotbollsspelare bor så hörde att vissa springer där också, hah.

Cilla hämtade grillspett som vi knappt åt av..


Jag och en av de gulliga tjejerna!


Thomas, Ceci & Stefano.


Gulligaste tjejen! Med söt pojkvän!


Alessandra och Thomas


Ingången (bild från hemsidan)


En va grillarna (bild från hemsidan)


Så här såg en del ut! (bild från hemsidan)

Städdags!

Kategori: Allmänt

Idag är det röd dag här och känns som lördag. Jag borde sätta igång och storstäda & plugga nu.

Haha, de vi var på festen med igår gick för en stund sedan och nu kom de tillbaka. Med färska jordgubbar från marknaden nedanför. Ibland är inte italienare så tokiga ändå.. hah'


Jordgubbar! mums!

TRÖTT!

Kategori: Allmänt

Herregud vad jag är trött! ..lite huvudvärk också måste jag erkänna..
Jättetrevligt igår och jag har hittat mina första ordentliga blivande italienska tjejkompisar! haha. (Förhoppnings i alla fall..) Huuuuur underbara som helst, och engelska kunde en jättebra för hon hade bott i England fyra månader. Jag är så glad, haha.
Well, vi skulle möta våra kompisar där, vars kompis fyllde år (vi hade aldrig träffat födelsedagsbarnet förut) men när jag & Ceci kommer dit har inte våra kompisar kommit än.. Så vakten på stället får visa oss till han som fyllde men han va inte där just då så vi fråga några kompisar till honom. De undrade hur vi kände honom och typ.. eh, vi har aldrig träffat honom... pinsamt! Hah. Men, efter en stund (och en halv väldigt stark drink!) började några jättegulliga prata med oss.. även några som mest va intresserade för att vi var blonda svenskor..
Tillslut kom våra vänner och vi hade skitkul. Träffade ju som sagt några tjejer också som var så trevliga, vi hade askul och skratta mest hela kvällen. Ska på aperitivo med tjejerna någon dag! Men blir förmodligen efter att älskade Bea varit här - imorgon kommer hon!

dresscode?

Kategori: Allmänt

Klädd som att jag ska på ett jäkla beachparty!? ..vädret gör mig ont!

Cheers!

Kategori: Allmänt

Vi ska, vad det ser ut som, på ett födelsedagsfirande idag. Vid San Siro, hah.
Sitter nu och målar naglarna och ikväll ska jag ha en cocktail. En god cocktail! För att fira papis födelsedag! hah :D

:)

Kategori: Allmänt

Nu har vi ätit lunch, jag har varit och handlat & kastat in en maskin tvätt så att Bea får nytvättade lakan & handdukar när hon kommer! Solen har gått i moln på "östra balkongen" så nu har jag begett mig över till den andra.. Än så länge skugga här med men om kanske 30 min är det sol! Ska passa på att ha datorn här nu när det är skugga och kolla på sexandthecity medan jag ritar. Ligger bra till tidmässigt för ritningarna också, skönt. (Det innebär dock inte att det ser bra ut..! Tyvärr.) Dock inte gjort mycket i projekt 1 till den här lektionen, men är nog helt ok ändå.
Livet är inte överdrivet jobbigt..!

Pratade med papi för en stund sedan, om bara en månad och en dag får jag träffa familjen igen. Great! (Men kanske kommer längta tillbaka till Italien lika fort..)

Rita? Nä.

Kategori: Allmänt

Vi kan nog alla konstatera att jag är tekniskt estetiskt lagd och inte konstnärligt (..flummigt..) estetiskt lagd.

2010 ska inte bli ett blekt år!

Kategori: Allmänt

Under 2010 ska jag bevisa att jag faktiskt är bosatt i Italien. 2010 ska inte bli ett blekt år!

Grattis papi!

Kategori: Allmänt

Ja må han leva, ja må han leeeevaaa..! Sitter och sjunger för papi här några hundra mil bort, hah. Ska ta och ringa om en stund (vet inte om du jobbar dag eller kväll idag?).
Uppe ca 07:15 idag (stort för att vara jag numera när man inte har några lektioner..!), gick med Ceci till printshopen för att skriva ut lite inspirationsbilder till torsdagslektionen och nu är jag hemma igen. Ska sätta mig och rita i solen - men först smörja in mig så jag får en fin, brun bränna idag och inte rrrröd. Hur fint väder som helst idag.

Grattis Grattis Grattis papi! ♥