Helg

Kategori: Allmänt

Över 30°C varmt och svettigt. Dagen har spenderats på bl.a. IKEA och Metro (enorm butik med allt man kan önska dit restauranger etc åker för att handla). Köpt extrastol till terassen och lite grejer inför kommande helgs grillfest med mannens kusiner med respektive och vänner här hemma! Efter timmars shopping i värmen(!) städade vi lägenheten innan vi tände grillen på lilla terassen och grillade världens godaste lammgrillspett från Abruzzo. Innan gick vi ner till kebabstället runt hörnet och köpte lite nybakat bröd som vi åt med hemmagjord tzatziki (prov inför nästa helg) till köttet på terassen. Bortsett från allt plugg och nervositet kan man inte säga att man lever illa! Som grädde på moset idag pratade jag med morfar också. Familj & släkt är och firar hans 80-års dag idag uppe i Hälsingland och hade jag inte haft min slutprojektsperiod nu skulle jag också varit där! Så tråkigt, men det lät som att de hade det bra ändå! Jag och Davide hade valt ut fina italienska viner i födelsedagspresent, hoppas du är nöjd och firas ordentligt morfar! Det är du verkligen värd! Tänk att det var 10 år sen vi var i Frankrike allihop... (Jag känner mig gammal!)


Middagen för någon två kvällar sen. Tonfiskfyllda tomater med ruccola!


Igår blev det en flaska rosévin som vi köpte när vi var i Frankrike för några månader sen.


Kvällens, minst sagt underbara, middag. Fick jag bara äta en typ av kött
i framtiden skulle det vara lamm. Minns ännu mammas vän (Fia?) som
gifte sig när jag var runt 4 år och jag fick äta lamm för första gången!
Lamm från Abruzzo, hemmagjord tzaziki & nybakat turkiskt bröd. Oh.
Spritz & rödvin till det. Limoncello på det och nu mår vi toppen!
(brödet ingår inte i "nyttiga veckan" men det är lördag, så det är ok!)


De underbara salt "förpackningarna" jag fick i julklapp är finfina på middagsbordet!
Jag har en viss kärlek till flingsalt, tack ännu en gång Eva!


Kvällens utsikt över Milano och alperna..


Kommentarer

  • Morfar säger:

    Här kommer en resumé om hur vi i hälsingland har ätit. Vi började med sparkling Jacobs cREEK, SEN INTOG VI EN UNDERBAR FÖRÄTT BESTÅENDE AV RÖKT ÖRING, VÅRPRIMÖRER,rostade pumpa kärnor, ruccola och en majonäs med touch av dijonsenap. detta åts tillsammans med ett underbart hembakat SVENSK bröd. Däredfter åt två av oss hjortfilé, jordsärtspuré och karamelliserade äpplen, resterande åt hemlagad pasta med svamp, majskyckling ihop med vårprimörer och friterd svamp,sen gick vi loss på efterrättsbuffén = ostar,vaniljcreambrÛlé, hallonpanacotta, vit choklad mousse med färska hallon, chokladkaka och äppelkaka och calle vill gärna framhålla att man också kunde ta päronbitar, tunnt skurna. Till detta intog vi lite olika alkoholhaltiga drycker som ni kan se på texten ovan. Allt detta åts tillsammans med Pontare, nu mer en god vän till familjen. Nu är det efterfest på rum nummer 19 samtidigt som vi ser solen gå ned över ljusnan. Stora kramar från oss alla.

    2012-05-12 | 22:29:01
  • hannah säger:

    ÄLSKAR också lamm! Tar alltid det på restaurang om det finns.

    Kanske kan bjuda över dig i augusti för lite grillning av lamm på Daniels och min nya grill?

    2012-05-14 | 06:15:03
  • Johanna svarar säger:

    Familjen - haha, att inte ni startar en blogg själva? Hela familjen Carlsson+Qvarnström?? (jag vet inte, men har jag missat helt vad jordärtor är, eller var det alkoholen som talade?)



    Hannah - Vi (då jag har mannen med mig) tackar väldigt gärna ja till denna inbjudan!

    2012-05-14 | 10:58:20
  • Hannah säger:

    It's a date!

    Förhoppningsvis har vi också byggt ut altanen då, extra mysigpys med andra ord!

    2012-05-15 | 13:33:28
  • Johanna svarar säger:

    Oh!

    2012-05-16 | 10:29:30

Kommentera inlägget här: