Italienare vet hur man äter på fest!
Kategori: Allmänt
Efter den här helgens ätande skippade jag att gå ner till en bar för en brioche då jag känner att jag kanske inte ska utmana min kropp alldeles. Vi har ätit. Och ätit. Och ätit. I fredags till lunch blev det pizza slice till lunch och middag hos Davides föräldrar - och där äter man alltid minst sagt ordentligt (och så bra!)!
Under lördagen var det smakprovning inför Davides systers bröllop och vi åt (lunch!) från 12.30-17.30. Med småpauser för runturer på gården för att få plats med lite till. Det var sjuka mängder mat - av underbart god mat. Allt gjort av en av Milanos bästa cateringfirmor och det var så välgjort, så välgjort.
Det börjades med ca 20(!) smårätter, de flesta kalla, andra varma, sen små grillspett (kyckling, korv med paprika, bläckfisk) och friterade grönsaker & räkor. Och där var aperitivon(!) slut. Sen kom första förrätten. Sen kom andra förrätten. Sen försvann min man iväg för att hämta Simone. Och då kom varmrätten. Sen kom ett litet urval av dessertena & sen kaffe. Under denna måltid flödade prosecco (mousserande vin, förmodligen det godaste jag druckit!) och vin. En servitris kom och fyllde på konstant. Jag gillade läget och åt & drack. Haha.
När vi kom hem blev det ingen middag om vi säger så.
Och söndagen spenderade jag med Davides mamma & syster för att prova brudklänning. Och Elena hittade den rätta! I första butiken! Och hon var så vacker i den! Lite tårar fälldes och sen åkte vi hem.
Idag regnar det så jag har bara tagit mig till apoteket och tänkte förbli inomhus resten av dagen. Hoppas att det blir lite bättre väder tills mami, mormor & morfar kommer!
Fick tyvärr inte med alla smårätter & desserterna på bild.
Bara en liten början av smårättsbuffén. (Vi var sex personer.)
Tonfisktartaren med lime & gräddfil var min favorit. Tätt följt av lax i sesamfrön. Allt så gott & fräscht.
Efter några vändor av de kalla smårätterna kom de varma in.
Först två parmigiana. En med pumpa & en lite mer traditionell med aubergine.
Grillad räka inlindad i bacon på grön sparrisbädd, en fritata med gräddfil
och ett räkknyte med curry och en ananaskräm.
Friterade grönsaker & räka.
"Friterade olivbollar", en mini panzerotto & strudel på radicchio/rosésallad.
Förrätt I: Risotto med kastanjer. Per-fekt.
Elena (blivande bruden) där i bakgrunden hade dessutom sin födelsedag dagen i ära.
Inte illa för att vara födelsedagslunch...
Förrätt II: Ravioli med skaldjursfyllning i gräddsås.
Varmrätten var enkel & lätt men god.
Skiva mör nötstek med ugnsstekta grönsaker & en form av potatiskaka.
Jag insåg halvvägs in i min tiramisu & crema catalana att jag glömt ta bild på dessertena. Ursäkta.
Men de var minst lika perfekta som resten.
Paus hos hästarna.
Jag tycker granatäpplen är så vackra och hittade ett träd/buske på gården. Så fint!