2013

Kategori: Allmänt

2013. Gillar inte hur tvåtusentretton låter - men något säger mig att det kommer bli ett helt underbart år! Bästa hittills. 
 
Igår hade vi en mycket trevlig kväll! Tyvärr var inte maten på topp, men det får man kanske räkna med det om man går ut på inte alldeles för dyr restaurang på nyårsafton. Hur som helst var det helt ok! Efter middag, tolvslagsskål och puss dansade vi lite tills pandoron kom in, sen gav vi upp och åkte hem. Vi börjar bli gamla.. (eller jag snarare, de andra tre är nog redan där, hehe..)
 
Första morgonen det här året har vi spenderat i sängen. Vaknade närmare ett, åt frukost i sängen och har nog inga större planer på att röra oss härifrån. Ringt och hälsat gott nytt år till släktingar i Sardinien m.m. Mannen min håller nu på att läsa ut sin bok om att sluta röka och jag sitter här brevid med blogg. Perfekt start på året.
 
 

Innan Elena&Marco kom och hämtade oss startade vi med lite bubbel.

Så himla mysig restaurang! Rustik och härlig.
Plats för 700 pers men ändå märkte man inte av det. Folk i alla åldrar, från nyfödda till 90-snåret. 
 
Antipaston kom in. Kallskuret i form av olika skinkor, speck, salami & tryffelmortadella.
 
Det var beräknat 1 flaska vin/3 personer.
Det höll för antipaston, så vi lyckades få in två flaskor till...
 
Gnocco fritto, en friterad speciell bröddeg som är bland det
bästa (och mäktigaste!) om den är välgjord.
 
 
Andra delen av antipaston.
En millefoglie på potatis och torsk(?) med sås på parmesan & pinjenötter (som jag lyckades få bort).
Och en "kaka" på kronärtskocka & spenat med kantareller. 
Samtliga antipasti var helt, helt underbara!
 
Sen kom tre Drag Queens in och underhöll lite. 2/3 var över två meter långa.
Men helt ok faktiskt. Inte för mycket och inte för lite.
Här flirtar "Samantha Caramel"(!) med Marco.
 
 
Förätten kom. 
Fettuccelle med basilika & kronärtskockor och "fiskrom".
Svart risotto med scampi, sjöborre & vild fänkål.
Helt ok, men inget speciellt.
 
 
Huvudrätten kom in ca 20 min innan tolvslaget så det vart lite stressigt. 
Någon form av nötfilé med sesamfrön, sås på Barolo, quartiroloost och en slags rödkål som jag inte kan namnet på på svenska... Tyvärr inget speciellt alls, mycket tråkigt snarare.
 
 
Sen skålade vi in det nya året och det blev dans! Elena fick en paljetthatt!
 
 
Vi skålade och dansade till både ny musik och gamla italienska klassiker!
 
 
Avslutade med pandoro (klassiskt) med mascarponekräm. 
Sen stod den klassiska nyårs lins- och "korv" rätten på menyn, som ska ge tur, men vi skippade den och åkte hem! Hehe, party princesses..
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: