Broccolipasta med pancetta, peperoncino & vitlök
Kategori: Allmänt
Vet att jag redan nämnt denna rätt, men sist glömde vi ansjovisen så vi körde på en favorit i repris idag. Men så var vitlöken slut så den blev ändå inte optimal, men men, väldigt god!
Jag är minst sagt bortskämd när det kommer till mat, även om jag saknar att laga mat ibland njuter jag av att bli serverad god, vällagad mat varje dag. Oftast både till lunch & middag. Ett av de stora plusen att mannen(/kocken) jobbar hemifrån.
Ingredienser. Dock saknas vitlöken.
Färsk pasta (orecchiette är att föredra!), broccoli (fryst funkar bra), rökt pancetta/bacon i kuber, peperoncino calabrese/stark chili, anjovisfiléer och riven ost - helst pecorino men vår var slut.
Man in action. Koka broccoli i salt, stek pancetta (givetvis utan matfett) och när den börjar bli knaprig tillsätt ansjovis. Låt pasta vatten koka upp.
Blanda i peperoncino (och vitlök) i broccolin, "mosa" broccolin lätt o
ch blanda sedan i pancetta & ansjovis.
Servera med riven pecorino.
Förvånansvärt gott!