Matupdate

Kategori: Allmänt

(för en gångs skull...)
 
För en gångs skull är jag för tillfället inte alls hungrig. Så tänkte passa på att visa mitt matintag senaste dygnet, hehe, för om jag gör det när jag är hungrig går jag bara till kylen och rotar runt (men utan resultat för jag köper aldrig hem "under dagen-snacks" längre, för då finns det ju ingen risk att man äter det!). Är ni inte ett dugg intresserade av att se vad jag ätit så är det bäst att ni stänger ner på en gång (jag lovar att inte ta illa upp, hah).
 
Lunch igår, onsdag, blev för min del pasta med ricotta. Det enklaste och godaste man kan göra.
Tyvärr var jag ekonomisk och köpte förpackad ko-ricotta men att föredra är absolut get-ricotta (men får-ricotta funkar också) över disk. 
 
Kokade pastan. Även här försökte jag mig på att vara ekonomisk och tog de färska orecchiette-pastan som blivit över så jag skulle slippa kasta den. Men det var ingen höjdare. Min favorit är "torra" casarecce.
 
När pastan kokat klart blandar man den med ricottan, riven parmesan (lite mjölk om så behövs) och serverar med ytterligare parmesan och mycket svartpeppar. Buon appetito!
(Nu blev jag lite hungrig ändå..)
 
Onsdagsmiddagen spenderades även med Simone, som beställt salamelle. Här ser ni sötpotatis i ugn i min favoritform som jag fick med en tiramisu som jag köpte förra året. Perfekt för servering!
 
Salamelle (som stora "köttiga" korvar som man öppnar på längden och helst grillar annars steker) som ser kolsvarta ut på bilden men så var inte fallet, sötpotatis och gröna bönor och broccoli. 
 
Under kvällen blev jag så sötsugen & lite hungrig och kände sånt sug efter varm choklad. 
Hittade dock ingen kakao hemma utan bara 85% choklad. Fick funka!
 
Himla pyssel. Smälta choklad sakta sakta, hälla på lite lite mjölk i taget och sen socker. 
 
Men helt ok blev det! Om än lite för "fett" från själva chokladen.
 
Lunchen idag. Bovetespagetti med tonfisksås.
Här kokar stekt gullök, skalade tomater, basilika, kapris, salt och peppar.
 
De skalade tomaterna kommer såklart från Sardinien.
Har för mig från samma område där D's föräldrar har hus.
 
I med tonfisken. 
 
Servera med bovetespagettis och riven ost (parmesan/grano padano)
Dock väldigt mäktigt (pastan?) så jag klarade inte av att äta upp...
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: