Forsätter fråga mig själv hur jag inte väger 100kg
Kategori: Allmänt
Buongiorno! Det jag mest gjort under senaste dagarna är att äta. För en gångs skull. I torsdagskväll innan D kom hem städade jag undan i lägenheten, diskade och tände en massa levande ljus. När han kom öppnade vi en flaska riktigt gott vin och åt kallskuret, som jag fått i uppdrag av min morbror att kolla upp, till aperitivo. Och igår var vi på hamburgestället som vanligt på fredagar när Simo är här. En ungefär jämnårig tjej hälsade på mig "Buonasera signora" ("Godkväll frun"). Eh? Jag är signorina ("fröken") och har planer på att bli åtminstone bli kallad det i minst 10 år till. Men hamburgarna var underbara som vanligt och sen gick vi hem och tittade på Aladdin. Mysigt!
Idag hade vi eventuella planer på att åka till Genovas akvarium men vi skippade det, väntar till ordentlig vår har kommit. Nu ska jag diska innan lunch ska lagas sen ska vi och handla mat innan det blir en tur till parken tror jag. Imorgon blir det lunch hos D's föräldrar och inte så mycket mer skulle jag tro. Mycket lugn helg.
Myskväll i torsdags.
Rund salami från Oltrepo Pavese (från D's pappa), blomformad salami som är Peck's egna,
Mocetta di Cervo ("rådjursbresaola") som D föredrog med citron, olivolja & peppar
och "hårt bröd" med fänkål i. Allt så bra.
Ett Cerasuolo di Vittoria.
Vilar efter aperitivon & middagen.
Hehe. Märks det att jag är på diet? Tss. Nej, det finns för mycket bra att äta för att vara det.
Under fredagsförmiddagen passade jag på att följa med D för några möten då han tog bilen (kollektivtrafiksstrejk) och letade klänningar i några närliggande butiker. Innan blev det frukost!
Nästan som ett wienerbröd men med briochedeg. Inte så tokigt till en cappuccino.
Minst sagt mättande!
Till lunch blev det som tur sallad för under kvällen smockade vi i oss dessa.
Räcker dock att dela på potatisklyftorna!
Min Holy Burger. 180g nötfärs från Piemonte, grönsallad, färsk gurka, tomat,
cheddarost och deras egna Holydressing. Så fräsch! ...för att vara hamburgare...