Parmigiana alle melanzane & salami från Mantova
Kategori: Allmänt
Igår efter perfektlunchen blev det också en godgod middag (känner mig härligt bortskämd!). Parmigiana alle melanzane. Mannen stod och pysslade i köket i säkert mångtals timmar medan jag satt i soffan och hällde upp vin. Fast jag ordnade faktiskt aperitivon! Tyvärr blev resultatet lite för "vattnigt", eller vad säger man på svenska? Vätskigt? Hm... Men väldigt gott ändå. Bästa av allt? Vi gjorde en stor så man kan äta till lunch idag också! Tillsammans med risottoresterna som jag ska steka. Nu blev jag så hungrig att jag nog måste skynda på mannen & hans arbete lite så jag får äta nu. Nu nu nu.
Annars gråter jag lite för min kamera, som en gång i tiden var JÄTTEbra för att vara en enkel liten digitalkamera, har gått och blivit gammal. Den vill inte alls fungera som den ska. Använder man blixt blir fotot antingen helt vitt eller helt svart - och om man inte använder blixt blir det ingen bra skärpa. Så ni får stå ut med halvdana bilder tills jag kommit på en lösning. Kan ta ett år eller så.. (MEN. Hur ska det bli till bröllopet?! Och mamis födelsedag!?? Och sommarsemestern!? Det här måste jag kanske ta tag i fortare än jag tänkt....)
Tomatsås med massa färsk basilika står och puttrar.
Vi provade en ljuslila, rund aubergine men det är inte att rekommendera för detta recept.
Funkade inte så bra. Men mycket färsk basilika är alltid en höjdare ♥
Medan mannen "rostade" auberginen (för vi vill inte friterade den som man egentligen ska,
för det blir för mycket!) tog jag fram mina masterkunskaper och skar upp den alldeles för dyra,
men ack så värda, salamin från Mantova.
Miniaperitivo. Dessa fullkornskex gör salamin ÄNNU godare. wow.
Såklart blev det vin till. Ett Barbera d'Alba med söt rosa text.
Sen ringde timern och middagen var klar!
Som en vegetarisk lasagne, utan ragú & aubergineskivor istället för pastaplattor.
Bloggadress: http://hannahhart.spotlife.se