Semesterbilder III
Kategori: Allmänt
Fortsättning på föregående inlägg..

Vi åkte till stranden "Torre dei Corsari", bara en bit från Gutturu.

Ljummet vatten och lite större sandkorn än vanligt.
Vattnet känns så mjukt och jag som i vanliga fall inte badar så mycket var nästan ständigt i vattnet!

På väg hem korsades vägen av tre grisar. Utan mänskligt sällskap. Tja, det är väldigt... vild natur där.
And I love it. (...tro det eller ej...)

Vi var hembjudna till Gianluca med familj för middag. Riktig sardinsk middag!
"Maialetto sardo", dvs Sardinsk spädgris med mirto (buske vars bär man gör deras likör Mirto av).
Det var så gott så gott! Men när de började prata om att de även brukar äta bl.a. grisöron blev det lite för mycket för mig (och jag råkade kläcka ur mig att grisöronen får hundarna i Sverige...hah)

Värdparet i slutet av middagen efter några flaskor vin. Med efterrätt & champagne.

Jag och Davide köpte fisk av byns fiskare en morgon till lunch. Jag kan informera er om att jag var glad att Davide rensade den åt mig..! (kolla in tänderna!)

En aperitivo med fårostarna, sardinsk salami "Salsiccia Murru", sardinsk pancetta tesa (griskinden), rökt fläskfilè, oliver och givetvis Spritz.

Vi hade köpt med oss ett uppblåsbart "S" från Milano. Som två ihopsatta fåtöljer som vi flöt omkring i mest hela dagarna.

Vår strand där vi höll till.

Då Gutturu ligger på västra sidan av Sardinien är havet lite, eh.. vågigt(?) rätt ofta under augusti men vi hade några dagar då det var helt platt. Helt trasparent vatten och så ljuvligt!

Davide på bläckfiskjakt. Men i brist på vapen hafe han bara en del fighter men lyckades aldrig döda dem.

Davide blev brunare och brunare men jag förblev ganska blek...
(Vår strands badvakt sa att första dagen vi kom såg vi ut som en ringokaka
(ena delen är av choklad, den andra vanilj)........

Min man i vattnet vid stranden där vi bodde.

En kväll åkte vi till miniorten brevid oss där de har en underbar restaurang
med utsikt över havet för en romantisk middag.
Antipasto blev en soppa på cozze & arselle (blåmusslor & mindre musslor från "insjöarna/dammar")
Bästa jag någonsin ätit!

Till förrätt (huvudrätt för vår del) beställde vi linguine (pasta) med hummer.
Jag tror Davides lycka avslöjar ganska bra hur gott det var..?

En annan kväll blev det klassiska sardinska rätten Gnocchetti sardi alla Campidanese
(speciell pasta med "köttfärssås" med saffran, serveras med pecorino)

Vi bjöd in Gianluca med familj och hans frus syster med familj på grillfest!
Vi körde grillmix med lamm, korv, fläsk & häst. Så gott kött!

Massa kött, bröd, sallad & vin vin vin. Efteråt fanns det sardinska sötsaker och så hade jag gjort
minicitroncheesecake med lemoncurd uppepå. Mmmm!

Jag njöt av min nya handduk från Missoni med matchande tånaglar bland alla barnfamiljer, hah.
(Italienska småbarn är bland det sötaste som finns!)